miercuri, 20 iunie 2012

Retete #14


Retete:

Reteta zilei: Supa crema de avocado

Supa_crema_de_avocado_4

O reteta de supa crema de avocado din: avocado, smantana, lapte, sare, suc de lamaie, ulei de masline, praz, ardei, piper si usturoi. Ingrediente: 3 avocado coapte 1/2 ceasca smantana 1 cana de lapte sare suc de 1/2 lamaie ulei de măsline 1 praz 1 ardei piper 4 catei de usturoi   Mod de...

Read more »

Legume înăbuşite în stil bulgăresc

Legume_înabusite

O reteta de Legume înăbuşite în stil bulgăresc din: ciuperci, ardei gras, ceapa rosie, masline, rosii, dovlecel, morcov, ulei de masline, cascaval, ivn alb, unt, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 10 ciuperci champignon 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie mare 10 masline 4 rosii mici sau 2 rosii mari 1 dovlecel 1 morcov...

Read more »

Ciorbă cu găluşte din brânză

Ciorba_cu_galuste_din_brânza_1

O reteta de ciorba cu galuste din branza din: ceapa, patrunjel, marar, stevie, loboda rosie, leustean, oua, faina, branza, sare, piper, apa, bors si smantana. Ingrediente: 2 cepe 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 5 frunze de stevie 10 bucati de loboda rosie 1 frunza de leustean 2 oua 1 pahar faina...

Read more »

Sos de fasole neagră

Sos_de_fasole_neagra

Se incinge 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie mare. Se adaugă 3 căţei de usturoi zdrobiţi şi se sotează un minut, amestecând încontinuu. Se adaugă 800g de fasole neagră din conservă, scursă. Se asezonează şi se ţine pe foc două minute. Folosind un zdrobitor de cartofi sau dosul unei linguri, se amestecă fasolea...

Read more »

Croasant umplut

Croasant_umplut

O reteta de croasant umplut din: faina, unt, drojdie, iaurt gras, cascaval, crenvursti, zahar, oua si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 g unt 25 g drojdie 150 ml iaurt gras 300 g cascaval ras 10 crenvursti 1 lingurita cu zahar 2 oua sare   Mod de preparare: Dizolvă drojdia în 1-2 linguri cu...

Read more »

Tarta delicioasa cu zmeura

Tarta_delicioasa_cu_zmeura

O reteta de tarta delicioasa cu zmeura din: faina, zahar, sare, unt, zmeura, zahar pudra, smantana dulce, branza de vaci si suc de lamaie. Ingrediente:  300 g faina 50 g zahar 1 varf de cutit sare 150 g unt 300 g zmeura 80 g zahar pudra 150 g smanata dulce 200 g branza de...

Read more »

Legume sotate

Legume_sotate

Se încing 2 linguri ulei de măsline într-o tigaie mare. Se adaugă 3 cepe roşii feliate şi 3 ardei de culori diferite, feliaţi; se sotează, amestecând încontinuu, până când se înmoaie şi se rumenesc uşor. Se servesc într-un bol. Legume sotate Pofta buna!  

Read more »

Porc chinezesc

Porc_chinezesc

O reteta de porc chinezesc din: pulpa de porc, orez, mix de legume, ulei de susan, sos de soia, amidon, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 100 g orez 300 g mix chinesc de legume (congelate) 100 ml ulei de susan 50 ml sos de soia 2 lingurite amidon sare piper...

Read more »

Bors de telina cu taitei

Bors_de_telina_cu_taitei

O reteta de bors de telina cu taitei din: telina, morcovi, ceapa, taitei, ulei, patrunjel, bors, sare si piper. Ingrediente: 2 teline potrivite 2 morcovi 1 ceapa mare 200 g taitei 50 ml ulei 1 legatura patrunjel bors sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, apoi tăiaţi ţelinaîn cubulete, morcovul în...

Read more »

Tarta cu blat crocant de parmezan

Tarta_cu_blat_crocant_de_parmezan

O reteta de tarta cu blat crocant de parmezan din: faina, unt, parmezan, ardei grasi, ulei, bob, sare, ceapa, piper, branza de vaci, smantana, parmezan, cimbru, oua si nucsoara. Ingrediente: blat: 150 g faina 75 g unt 40 g parmezan ras umplutura: 2 ardei grasi rosii 3 linguri ulei 250 g bob sare 1...

Read more »

Gem de capsune cu ardei chilli

Gem_de_capsune_cu_ardei_chilli

O reteta de gem de capsune cu ardei chilli din: capsune, zahar gelifiant, ghimbir si piper negru. Ingrediente: 1 kg capsune 1 kg zahar gelifiant 1 ardei chilli mic uscat 1 lingurita cu ghimbir ras 1 lingurita cu piper negru   Mod de preparare: Spală şi curăţă de codiţe căpşunele, scurge-le de apă. Zdrobeşte...

Read more »

Cocktail cu bere – Michelada

Cocktail_Michelada_3

Se pun 4 linguri sare de mare pe o farfurie. Se înmoaie gurile de la 4 pahare înalte în zeama de la 6 limes, apoi se trec prin sare. Se pun câteva cuburi de gheaţă în fiecare pahar, apoi se toarnă zeama de lime în mod egal în cele 4 pahare. Se toarnă în...

Read more »

Viţel cu legume în sos de vin

Vitel_cu_legume_în_sos_de_vin

O reteta de vitel cu legume in sos de vin din: muschi de vitel, usturoi, cartofi, morcovi, telina, vin rosu, unt, ulei, rozmarin, tahon verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 4 capatani de usturoi 200 g catofi 1 morcov 1 telina 500 ml vin rosu 4 linguri unt 500...

Read more »

Curry de cartofi noi, conopidă, năut şi fasole verde

Curry_de_cartofi_noi_conopida_naut_si_fasole_verde

O reteta de curry de cartofi noi, conopida, naut si fasole verde din: seminte de fenicul si coriandru, seminte de chimion, boabe de piper alb, cuisoare, cardamom, scortisoara, curcuma, ardei iuti, salote, ghimber, ardei iute, tulpini de lemongrass, coriandru, cartofi, ulei vegetal, conopida, lapte de cocos, fasole verde, naut, orez, castravete, ceapa verde, rosie...

Read more »

Biscuiti cu chips de ciocolata

Biscuiti_cu_chips_de_ciocolata

O reteta de biscuiti cu chips de ciocolata din: faina, unt, zahar, praf de copt, ciocolata si inghetata de vanilie. Ingrediente: 300 g faina 220 g unt 6 linguri cu zahar 1 lingurita cu praf de copt 50 g ciocolata inghetata de vanilie   Mod de preparare: Freacă untul moale (la temperatura camerei) cu...

Read more »

Fasole verde cu carne de vaca

Fasole_verde_cu_carne_de_vaca_1

O reteta de fasole verde cu carne de vaca din: carne de vaca, fasole verde, cepa, faina, pasta de rosii, usturoi, ulei, boia de ardei dulce, patrunjel verde, marar verde si sare. Ingrediente: 1 kg carne de vaca 1,5 kg fasole verde proaspata 200 g ceapa 50 g faina 50 g pasta de rosii...

Read more »

Bors de rosii cu ficatei de pui

Bors_de_rosii_cu_ficatei_de_pui

O reteta de bors de rosii cu ficatei de pui din: ficatei de pui, ceapa, morcovi, rosii in bulion, patrunjel, bors, sare si piper. Roşiile atat de des consumate în toate bucătăriile sunt adevărate rezerve de minerale şi vitamine, hidraţi de carbon, fier, fosfor, sodiu, potasiu, magneziu, zinc, cupru, nichel, cobalt, brom, iod, vitamina...

Read more »

Pungute cu branza de vaci

Pungute_cu_branza

O reteta de pungute cu branza de vaci din: cascaval, branza de vaci, maioneza, usturoi, verdeata si sare. Ingrediente: 3oo g cascaval 200 g branza de vaci 4 linguri maioneza 2-3 catei de usturoi verdeata sare   Mod de preparare: într-un castron amesteci brân­za de vaci bine scursă, cu usturoiul pisat, verdeaţa tăia­tă mărunt,...

Read more »

Orez prăjit cu ouă

Orez_prăjit_cu_ouă_3

Orezul prăjit cu ouă este doar unul dintre nenumăratele feluri de mâncare cu orez prăjit, atât de apreciate de clienţii restaurantelor chinezeşti. De obicei, ouale se prăjesc separat, apoi se amestecă cu orezul într-o tigaie sau într-un wok, până ce orezul împrumută culoarea galbenă a ouălor. Pentru asezonare, nu mai este nevoie decât de...

Read more »

Nasi goreng

Nasi_goreng_7

Indonezia este formată dintr-un lanţ de insule, unele mai mari, altele mai mici, aşezate între Oceanul Pacific şi Oceanul Indian. In această tară, la micul dejun se serveşte nasi goreng. Denumirea acestui fel de mâncare se traduce „orez prăjit”. De multe ori, pentru nasi goreng se foloseşte orez fiert rămas de la cina din...

Read more »

Chicken tortilla

Chicken_tortilla

O reteta de Chicken tortilla din: file de piept de pui, ulei, sare, piper, ardei gras, ardei iute, ceapa rosie si tortillas. Ingrediente: 400 g file de piept de pui 4 linguri ulei sare piper 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardei iute roşu 2 cepe roşii 4 tortillas (refrigerate)  ...

Read more »

Rinichi de porc in vin

Rinichi_de_porc_in_vin

O reteta de rinichi de porc in vin din: rinichi de porc, ceapa, rosii, usturoi, vin rosu sec, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, boia, sare si piper. Ingrediente: 500 g rinichi de porc 2 cepe 4-5 rosii decojite 5-6 catei de suturoi 300 m vin rosu sec 3 linguri cu ulei de...

Read more »

Ciorbă de peşte cu leuştean proaspăt

Ciorba_de_peste_cu_leustean_proaspat

O reteta de ciorba de peste cu leustean proaspat din: usturoi, ceapa, ardei gras, file de peste, unt, concentrat de legume, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500 g file de crap (dezosat) 10 g unt sau margarina 1/2 l concentrat...

Read more »

Cocktail de portocale cu iaurt

Cocktai_de_portocale_cu_iaurt

O reteta simpla de Cocktail de portocale cu iaurt din: iaurt, gem de portocale, lichior de porocale si coaja de portocale. Ingrediente: 150 g iaurt 2 lingurite de gem de portocale 2 cl lichior de portocale coaja de portocala   Mod de preparare: Mixam bine iaurtul, gemul si lichiorul, apoi turnam in paharul de...

Read more »

Retete culinare: Pui cu legume

Pui_cu_legume

O reteta de pui cu legume din: pui, broccoli, cartofi, morcovi, fasole verde, ulei, mazare, porumb boabe, ardei gras, ceapa, unt, scortisoara, sare, piper, mar, miere si busuioc. Ingrediente: 1 pui 500 g broccoli 500 g cartofi mici 2 morcovi 300 g fasole verde ulei 250 g mazare 150 g porumb boabe 1 ardei...

Read more »

Retete culinare: Frigarui asortate

Frigarui_asortate

O reteta de frigarui asortate din: piept de pui, ceapa, ou, pesmet, frunze de menta, masline, rozmarin, penne, sos pesto, sare si piper. Ingrediente: 2   piepţi de pui 1 ceapă 1 ou 1 lingură cu pesmet 2-3 frunze de lămâiţă (sau mentă) 1 cană cu măsline negre 1 cană cu măsline verzi 8 fire...

Read more »

Salata de cartofi cu fasole verde

Salata_de_cartofi_cu_fasole_verde

O reteta de salata de cartofi cu fasole verde din: cartofi, sare, fasole verde, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, capere, supa, rosii, masline negre, otet si piper. Ingrediente: 600 g cartofi noi sare 150 g fasole verde 1 legatura ceapa verde 1 catel de usturoi 4 linguri ulei de masline 2 linguri capere...

Read more »

Piure cu leurdă, sparanghel la grătar şi linte

Piure_cu_leurda_sparanghel_la_gratar_si_linte

O reteta de Piure cu leurdă, sparanghel la grătar şi linte din: linte, cartofi, lapte, leurda, ulei de masline, salote, tarhon, unt, coaja si suc de lamaie, coaja si suc de portocala si sparanghel. Ingrediente: 50 g de linte Puy 1,2 kg de cartofi, taiati in bucati mari 150 ml de lapte 4 linguri...

Read more »

Ghiveci de vara

Ghiveci_de_vara

O reteta de ghiveci de vara din: ceapa, ceapa verde, vanata, dovlecei, cartofi noi, boabe de piper negru, sare, ulei, morcovi, bulion, mazare verde, patrunjel verde si marar verde. Inrgediente: 2 cepe potrivite 1 legatura de ceapa verde 1 vanata 2 dovlecei 1 kg cartofi noi 10 boabe de piper negru sare ulei 4-5...

Read more »

Reteta zilei: Paste bolognese

Paste_bolognese_7

O reteta de paste bolognese din: morcovi, telina, ceapa, rosii, pasta de tomate, carne tocata de vita, supa de vita, sare, piper, vin alb, nucsoara, lapte si cuisoare. Ingrediente: 4 morcovi 4 bucati telina 3 cepe roşii 1-2 linguri pasta de tomate carne tocata de vită 3 cani supa de vita sare piper 1...

Read more »

Medalion de pasare cu sos de ou

Medalion_de_pasare_cu_sos_de_ou

O reteta de medalion de pasare cu sos de ou din: piept de pui, pesmet, lapte, oua, smantana, ulei, lamaie, faina, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 50 g pesmet 50 ml lapte 2 oua 50 ml smantana 50 ml ulei 1 lamaie 30 g faina 15 g sare 2 g...

Read more »

Paine umpluta cu piept de curcan

Paine_umpluta_cu_piept_de_curcan

O reteta de paine umpluta cu piept de curcan din: paine taraneasca, branza de vaci, piept de curcan, pasta de masline, ruccola si muraturi. Ingrediente: 1 pâine ţărănească rotundă 175 g brânză de vaci 300 g piept de curcan fiert şi tăiat cubuleţe 2 linguri pastă de măsline (de la borcan) 50 g ruccola...

Read more »

Cocktail cu gem de prune

Cocktail

O reteta simpla de Cocktail cu gem de prune din: lapte, cuisoare, apa minerala, lichior, gem de prune si lamaita. Inrgediente: 0,5 l lapte un varf de cutit de cuisoare macinate 1/4 l apa minerala 1 pahar de lichior cu gem de prune 12 frunze de lamaita   Mod de preparare: Lasam in apa...

Read more »

Peşte în crustă

Peste_în_crusta

O reteta de peste in crusta din: file de peste, pesmet, curry, parmezan, oua, faina, sare, piper alb si ulei de palmier. Ingrediente: 700 g file de peste (cod, crap, merluciu) 1 cana pesmet 1/2 lingurite cu curry 1 lingura cu parmezan ras 2 oua 2-3 linguri cu faina sare 1/2 lingurita cu piper...

Read more »

Friptură de miel cu budincă de cartofi si conopidă

Friptura_de_miel_cu_budinca_de_cartofi_si_conopida

O reteta de friptura de miel cu budinca de cartofi si conopida din: smantana, lapte, usturoi, foi de dafin, nucsoara, sare de mare, piper, unt, cartofi, conopida, cimbru, parmezan, antricoate de miel, sare de mare, piper, ulei de masline si rozmarin. Antricotul de miel este întotdeauna delicios — se prepară uşor, arată bine şi...

Read more »

Prăjitură cremoasa cu caise

Prajitura_cremoasa_cu_caise

O reteta de prajitura cremoasa cu caise din: caise, zahar, scortisoara, fulgi de migdale, branza de vaci, oua, zahar, unt, gris, faina, zahar vanilat, praf de copt si sare. Ingrediente: 12 caise 400 ml apa 120 g zahar 1 baton de scortisoara 100 g fulgi de migdale pentru blat: 500 g branza de vaci...

Read more »

Copanele crocante cu sos verde

Copanele_crocante_cu_sos_verde

O reteta de copanele crocante cu sos verde din: patrunjel, busuioc, menta, usturoi, mustar de dijon, capere, fileuri de sardele, otet, ulei de masline, sare, piper, ciocanele de pui si ulei de masline. Ingrediente: 2 legaturi patrunjel 2 fire de busuioc 2 fire de menta 1 catel de usturoi 1 lingura mustar de Dijon...

Read more »

Tartă aromată cu piersicuţe

Tarta_aromata_cu_piersicute

O reteta de tarta aromata cu piersicute din: piersici, afina, faina, drojdie, unt, lapte, ou, zahar, zahar pudra si sare. Ingrediente: 1 kg piersici 100 g afine si merisoare 300 g faina 10 g drojdie uscata 50 g unt 120 ml lapte 1 ou 2 linguri cu zahar 50 g zahar pudra sare  ...

Read more »

Retete culinare: Chiftelute picante

Chiftelute_picante

O reteta de chiftelute picante din: coriandru, ardei gras, usturoi, carne tocata mixta, ghimbir, ou, pesmet, sos de soia, piper de cayenne, lemongrass si ulei de masline. Ingrediente:  1/2 legatura coriandru 1 ardei gras rosu 1 catel de usturoi 600 g carne tocata mixta 1 varf de cutit ghimbir ras 1 ou circa 3...

Read more »

Jamie Oliver: Picioare de miel la cuptor

Picioare_de_miel_la_cuptor

O reteta de picioare de miel la cuptor din: rozmarin, unt, frunze de salvie, cimbru, sare de mare, piper, picioare de miel, usturoi, mrocovi, ceapa, praz, ulei de masline si vin alb. Inrgediente: 6 fire de rozmarin proaspăt 150 g unt rece 15 frunze proaspete de salvie frunzele de la 2 fire de cimbru...

Read more »

Tocana de vita cu prune uscate

Tocana de vita cu prune uscate

  O reteta gustoasa de tocana de vita cu prune uscate, ceapa, usturoi, faina, vin rosu, telina, caise uscate,cimbru, sare si piper. Ingrediente:  1 kg de carne de vită sau mânzat 3 cepe potrivi­te 3 căţei de usturoi 4 linguri de făină o jumătate de litru de vin roşu sec două cuburi de supă...

Read more »

Cum se prepara Salata cu somon si creveti (video)

Cum se prepara Salata cu somon si creveti (video)

O reteta video despre cum se prepara salata cu somon si creveti din: file de somon, creveti, miere, ceapa rosie, portocale, mustar, boabe de mustar, vin, ulei de masline, salata verde, sare si piper. Ingrediente: file somon creveti miere ceapa rosie portocale mustar boabe de mustar vin ulei de masline salata verde sare piper...

Read more »

Tocana gustoasă

O reteta de tocana gustoasa din: carne de porc, carne de vita, urechi si coada de porc, ceapa, smantana, boia, faina, vin rosu, frunza de dafin, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne de porc, fară os 300 g carne vită, fără os 300 g urechi şi coadă de porc 300 g ceapă...

Read more »

Falcă înăbuşită de bivoliţă cu găluşti

Falcă înăbuşită de bivoliţă cu găluşti

O reteta delicioasa de Falcă înăbuşită de bivoliţă cu găluşti din: falca de bivolita, gnocchi, legume, coaja de portocala confiata, vin rosu, nuci, rosii, ierburi aromatice, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: circa 1kg falcă de bivoliţă, curăţată 400 g gnocchi de cartofi pregătiţi după reţeta clasică 100 g legume tăiate...

Read more »

Porkolt

O reteta de porkolt din: carne de porc, ceapa, untura, boia dulce, boia iute, cartofi, lapte, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne porc 5 cepe 4 linguri untură 1 lingură boia dulce 1 linguriţă rasă boia iute 1 kg cartofi 1 ceşcuţă lapte unt sare şi piper, după gust Mod de preparare:...

Read more »

Budinca de piure cu rosii

Budinca de piure cu rosii

O reteta simpla si gustoasa de budinca de piure cu rosii, cartofi, oua, unt, nucsoara, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi 15 roşii mici (cherry) 4 ouă 150 g unt nucşoară rozmarin sare piper Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se...

Read more »

Ciorbă de porc cu albitura

O reteta de ciorba de porc cu albitura din: piept de porc, morcovi, albitura, ceapa, orez, tarhon, patrunjel, sare, otet, smantana, oua si faina. Ingrediente: 500 g piept de porc 100 g morcovi albitură 1 ceapă 1 lingură orez 1 legătură tarhon 1 legătură pătrunjel sare şi oţet, după gust 250 g smântână 3...

Read more »

Biriyani de peşte

Biriyani de peşte

O reteta de biriyani de peste din: fileuri de cod, ulei, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, ceapa verde, chilli, cumin, pasta de usturoi, ghimbir, curcuma, sare, piper, orez basmati, frunze de dafin, baton de scortisoara, unt si coriandru. Acest fel de mâncare specific Indiei este făcut prin coacerea împreună, la cuptor, a...

Read more »

Dressing de leurdă

Se taie cuburi 1 roşie, se toacă 1 ceapă şi se taie fâşii 1 legătură leurdă. Se amestecă 3-4 linguri oţet balsamic alb cu sare, piper, 4 linguri apă călduţă, 4 linguri ulei de măsline. Se adaugă leurda, ceapa şi roşiile şi se amestecă. Se serveşte cu salată verde. Dressing de leurdă Poftă bună!

Read more »

Vareniche cu cartofi

Vareniche cu cartofi

O reteta de vareniche cu cartofi din: faina alba, ceapa, bicarbonat, cartofi, oua, zer cald, piper negru, ulei, sare, carne, ciuperci si smantana. Ingrediente: 500 g făină albă 3 cepe 1 linguriţă rasă bicarbonat 500 g cartofi 2 ouă 1 pahar zer cald piper negru pisat ulei şi sare umplutura: carne (sau brânză, vişine)...

Read more »

Miel cu rozmarin si legume

Miel cu rozmarin si legume

  O reteta delicioasa de miel cu rozmarin, ulei de masline, piper, sare, usturoi, cartofi, morcovi, dovlecei, unt, faina, supa de pui, capere, menta si otet. Ingrediente: rozmarin proaspăt 2 kg spată de miel ulei de măsline piper sare o căpăţână de usturoi 750g cartofi tăiaţi mare 3 morcovi tăiaţi mic 1dovlecel unt Ingrediente...

Read more »

Sos solomaha

Sos solomaha

O reteta simpla de sos solomaha din: rosii, ardei iute, ardei gras, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g roşii nu foarte coapte 300 g ardei iute 300 g ardei graşi, diferit coloraţi 100 g usturoi ulei sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se coc pe o tavă deasupra flăcării de...

Read more »

Ciorbă de crap cu pastarnac

O reteta de ciorba de crap cu pastarnac din: crap, morcovi, pastarnac, frunze de telina, patrunjel, marar, leustean, orez, bors, ceapa si sare. Ingrediente: 1   kg crap 50 g morcovi păstârnac 2 frunze ţelină 1 rădăcină pătrunjel pătrunjel mărar şi leuştean 1 lingură orez 1 1 borş 2 cepe sare, după gust Mod de...

Read more »

Ficat de viţel cu ceapă

Ficat de viţel cu ceapă

O reteta simpla de ficat de vitel cu ceapa din: ficat de vitel, ceapa, unt, ulei extravirgin de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficat de viţel 500g ceapă 40 g unt 3 linguri de ulei extravirgin de măsline 1 lingură de pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ficatul...

Read more »

Cremă de brânză cu leurdă

Cremă de brânză cu leurdă

Se amestecă 200 g brânză de vaci cu 1 linguriţă boia dulce, sare şi piper. Se adaugă 3 linguri măsline tocate, 1 legătură leurdă tocată, 100 g tele­mea rasă şi 3 linguri ulei de măsline. Se serveşte cu pâine albă baghetă. Poftă bună!

Read more »

Pulpă de bou cu radicchio

Pulpă de bou cu radicchio

O reteta simpla de pulpa de bou cu radicchio din: pulpa de bou, radicchio, cirese, ciuperci, usturoi, vin de porto, unt, ulei extravirgin de masline si piper. Ingrediente: 600 g inimă de pulpă de bou ori partea de la coadă a pulpei, bine fezandată 2 mănunchiuri de radicchio (salată roşie) 12 cireşe 200 g...

Read more »

Vareniche

O reteta de vareniche din: faina, oua, branza telemea, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 500 g brânză telemea 2 ceşti smântână 250 g unt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se face o cocă din făină şi apă cu puţină sare. După ce se lasă puţin...

Read more »

Supă de cartofi cu leurdă, crutoane si prune uscate

Supă de cartofi cu leurdă, crutoane si prune uscate

O reteta de Supă de cartofi cu leurdă, crutoane si prune uscate din: cartofi, ceapa, ulei, supa, praz, leurda, kaizer, paine, unt, prune uscate, smantana, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapa 2 linguri ulei 80 ml supa 1/2 fir de praz 1 legatura leurda 60 g kaizer taiat fasii 1...

Read more »

Carpaccio de porumbel cu ceapa rosie

Carpaccio de porumbel cu ceapa rosie

O reteta delicioasa de carpaccio de porumbel cu ceapa rosie din: porumbei, ficat de gasca, ceapa rosie, marsala, vin rosu, morcov, telina, supa de legume, supa de carne, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 porumbei cam de 500 g fiecare, curăţaţi şi cu ficăţeii lor alături 120 g ficat de...

Read more »

Şiş-Kebab de miel

O reteta de sis-kebab de miel din: pulpa de miel, ardei verzi, rosii, ceapa, dovlecei, ciuperci, usturoi, supa, ulei de masline, ceapa, maghiran, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel 5 ardei verzi 6 roşii 6 cepe mici 3 dovlecei mici 6 ciuperci pentru sosul marinat: 2 căţei usturoi 4 linguri...

Read more »

Paste la tigaie în stil asiatic, cu pui şi broccoli

Paste la tigaie în stil asiatic, cu pui şi broccoli

O reteta de paste la tigaie în stil asiatic, cu pui şi broccoli din: broccoli, varza chinezeasca, sare, taitei, usturoi, file de piept de pui, ghimbir, supa, sos de soia, amidon si piper. Ingrediente: 500 g broccoli 1 varză chinezească sare 300 g tăiţei laţi 2 căţei de usturoi 300 g file de piept...

Read more »

Pulpa de berbec cu cartofi

O reteta simpla de pulpa de berbec cuc artofi din: pulpa de berbec, cartofi, ulei, piper alb, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 1 pulpă de berbec 2 kg cartofi 1 cană ulei 3 linguriţe piper alb măcinat proaspăt sare şi suc de lămâie, după gust Mod de preparare: Pulpa se spală bine, se...

Read more »

Cocktail Bombay Punch

O reteta simpla de Cocktail Bombay Punch din: rom alb, lichior de portocale, suc de portocale, suc de ananas, zeama de lamaie, sirop de grenadine si felii de lamaie. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 cl lichior de portocale 4 cl suc de portocale 4 cl suc de ananas 2 cl zeama de lamaie...

Read more »

Măruntaie de miel

O reteta de maruntaie de miel din: maruntaie de miel, ceapa, unt, faina, vin alb, usturoi, rosii, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: măruntaie de miel 3 cepe 6 linguri unt 1 lingură făină 1 pahar vin alb 4 căţei usturoi 500 g roşii decojite 1 foaie dafin sare şi piper, după gust...

Read more »

Peşte cu cartofi prăjiţi

Peşte cu cartofi prăjiţi

O reteta simpla si gustoasa de peste cu cartofi prajiti din: cartofi, ulei, albus, fileuri de cod sau eglefin, maioneza, pesmet alb, parmezan, chives, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 650 g cartofi pentru copt, fără coajă 1 lingură ulei 1 albuş pentru peşte: 4 fileuri de cod sau eglefin, cam 125 g fiecare 4...

Read more »

Kebab Majestic

O reteta de kebab majestic din: pulpa de vita, usturoi, piper alb, sare, bulion, ceapa, frunze de dafin, unt, supa de oase, vinete, usturoi, cascaval, sare, zahar, faina, lapte si suc de lamaie. Ingrediente: 640 g pulpă de vită, tăiată cubuleţe 2 căţei usturoi, tăiaţi mărunt 4 g piper alb, pisat 10 g sare...

Read more »

Omletă cu ciuperci, branză telemea si roşii

Omletă cu ciuperci, branză telemea si roşii

O reteta gustoasa de omleta cu ciuperci, branza telemea si rosii din: rosii, ciuperci, usturoi, patrunjel, unt, telemea, sare, piper, oua si smantana. Ingrediente: 4 rosii 100 g ciuperci 1 catel de usturoi 1 legatura de patrunjel 2 linguri unt 150 g telemea sare piper 8 oua 2 linguri de smantana   Mod de...

Read more »

Bragă

O reteta simpla de bragă din: mei, faina de grau si apa. Ingrediente: 500 g mei sfarâmat 2 pumni făină de grâu apă Mod de preparare: Intr-un vas cu şase litri de apă se pun meiul şi făina de grâu, amestecându-se bine. Se lasă la fiert circa trei ore. Se ia vasul de pe...

Read more »

Zeghini

Zeghini

O reteta de zeghini din: carne de vita, rosii, ceapa, berbere, ingera si ulei. Este vorba despre o tocăniţă de vită, picantă datorită unui amestec de ierburi aromatice şi ardei iute numit berbere. Intotdeauna se serveşte pe ingera, asemănătoare cu o clătită. Este pregătită cu o cereală numită teff, care este lăsată să dospească...

Read more »

Tajin Maluska

O reteta gustoasa de tajin maluska din: carne de oaie, cascaval, parmezan, fasole uscata, unt, foi de aluat, oua, ulei, ceapa, sare, piper si sofran. Ingrediente: 350 g carne dezosată de oaie 100 g caşcaval 50 g parmezan 50 g fasole uscată 30 g unt 12 foi rotunde de aluat 8 ouă 100 ml...

Read more »

Tartă de legume cu brânză de capră

Tartă de legume cu brânză de capră

O reteta delicioasa de tarta de legume cu branza de capra din: aluat de foi, ardei grasi, praz, usturoi, branza de capra, ulei de masline, oregano, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat de foi 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi verzi 2 fire de praz 2 căţei...

Read more »

Peşte in sos roşu

O reteta de peste in sos rosu din: peste, faina, radacina de ginger, ardei iute, usturoi, sos picant, vin rosu, ulei vegetal, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 peşte 1 lingură faină 1 lingură rădăcină rasă ginger 2 linguriţe ardei iute pisat 4 căţei usturoi pisat 1 linguriţă sos picant 2 linguriţe vin roşu...

Read more »

Chifteluţe de somon cu sos de pătrunjel

Chifteluţe de somon cu sos de pătrunjel

O reteta delicioasa de chiftelute de somon cu sos de patrunjel din: cartofi, file de somon, lapte, ketchup, esenta de ansoa, chives, sare, piper, ou, pemset, faina si patrunjel. Ingrediente: 750 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi 350 g file de somon 300 ml lapte degresat 2 linguri ketchup 1 lingură esenţă de anşoa,...

Read more »

Pastă de curry

O reteta de pasta de curry din: ardei iute, coriandru, seminte de chimen, suc de lamaie, usturoi, sare si pasta de creveti. Ingrediente: 11  ardei iuţi roşii, fără seminţe 9 ardei foarte iuţi roşii, mici 1/8 linguriţă coriandru (seminţe) prăjit 1 linguriţă seminţe chimen sucul de la o lămâie 25 căţei de usturoi pisat...

Read more »

Frigarui cu ravioli si chiftelute

Frigarui cu ravioli si chiftelute

O reteta simpla de frigarui cu ravioli si chiftelute din: ravioli umplute cu ricotta, ardei gras, ardei iute, carne tocata, sare, patrunjel, unt si supa de legume. Ingrediente: 250 g ravioli umplute cu ricotta  1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 1 ardei iute 400 g carne tocată mixtă (sau amestec pentru mititei)...

Read more »

Cocktail Don Frederico

Cocktail Don Frederico

O reteta simpla de Cocktail Don Frederico din: rom alb, galliano, apricot brandy, sirop de grenadine, suc de portocale si fructe de padure. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl Galliano 1 cl Apricot Brandy 2 cl sirop de grenadine suc de portocale fructe de padure proaspete   Mod de preparare: se mixeaza bine...

Read more »

Friptură in sos tomat

O reteta simpla si gustoasa de friptura in sos tomat din: carne, castravete, unt, ketchup, zahar, sare, bicarbonat, hagina, usturoi, ou si faina. Ingrediente: 150 g carne 1 castravete verde mic 3 linguri unt 3 linguri ketchup 1 lingură zahăr 1 linguriţă rasă sare 1 linguriţă rasă bicarbonat 2 linguriţe hagina tocată 1 linguriţă...

Read more »

Cuburi de carne

O reteta simpla si gustoasa de cuburi de carne din: carne fara grasime, morcovi, ceapa, ananas, ardei grasi, ulei, sare, piper si faina. Ingrediente: 1   kg carne fară grăsime 500 g morcovi 500 g ceapă ananasul (fără suc) dintr-o cutie 3 ardei graşi, diferit coloraţi ulei oţet din vin sare şi piper, după gust...

Read more »

Cum se prepara Coronita de purcel cu cartofi aurii (video)

Cum se prepara Coronita de purcel cu cartofi aurii (video)

O reteta video despre cum se prepara coronita de purcel cu cartofi aurii din: coasta de porc afumata, cartofi, morcovi, ceapa, telina, oregano, cascaval, sos picant, sare si piper. Ingrediente: coasta de porc afumata cartofi morcovi ceapa telina oregano cascaval sos picant sare piper   Mod de preparare: Se taie rondele un morcov mare,...

Read more »

Cubuleţe din muşchi de vită

Cubuleţe din muşchi de vită

O reteta gustoasa de cubulete de muschi de vita din: muchi de vita, ardei gras, busuioc, ardei rosu, suc de lamaie, supa, sos de peste, ulei vegetal, pasta de curry si zahar. Ingrediente: 1 cană muşchi de vită tăiat cubuleţe 1 lingură ardei gras tăiat mărunt 10 frunze busuioc dulce 1 ardei roşu, tăiat...

Read more »

Muşchi de porc in vin roşu

Muşchi de porc in vin roşu

O reteta de muschi de porc in vin rosu din: muschid e porc, lamaie, suc de ceapa, usturoi, otet, unt, ulei, ceapa, cimbru, patrunjel, piper, vin rosu, apa, zahar, foaie de dafin si leustean. Ingrediente: 1/2 muşchi de porc 1 lămâie 1 ceşcuţă suc de ccapă 2 căţei usturoi 1 lingură oţet 2 linguriţe...

Read more »

Pui la cuptor cu tăiţei si leurdă

Pui la cuptor cu tăiţei si leurdă

O reteta de pui la cuptor cu taitei si leurda din: fileuri de pui, sare, piper, ulei, ceapa verde, smantana, vin alb, spaghettini si leurda. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) sare piper 5 linguri ulei 2 cepe verzi 100 ml vin alb 200 g smântână 400 g spaghettini...

Read more »

Mere in sirop

Mere in sirop

O reteta delicioasa de mere in sirop din mere rosii, lamaie si zahar. Ingrediente: 1 kg mere roşii 1 lămâie 1 kg zahăr Mod. de preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă, se taie în şase şi se curăţă de sâmburi şi partea tare. Se pun într-un vas şi se acoperă cu apă,...

Read more »

Chefal roşu cu sos provensal

Chefal roşu cu sos provensal

O reteta de chefal rosu cu sos provensal din: fileuri de chefal rosu, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ardei gras, esalota, vermut sec, ierburi de provence, rosii, masline si patrunjel Ingrediente: 4 fileuri de chefal roşu, cu piele, aproximativ 125 g fiecare sare şi piper negru 2 linguri ulei de măsline pentru sos:...

Read more »

Cremă delicioasa de portocale

Cremă delicioasa de portocale

O reteta de crema de portocale din: portocale, zahar, galbenusuri, vanilina, frisca, zeama si suc de lamaie. Ingrediente: 3 portocale 100 g zahăr 5 gălbenuşuri 5 ouă 25 g vanilină 250 g frişcă 100 g zeamil sucul de la o lămâie Mod de preparare: Se rade coaja de la portocale şi se amestecă într-un...

Read more »

Coadă de viţel marinată în bere

Coadă de viţel marinată în bere

O reteta de coada de vitel marinata in bere din: carne de la coada de vitel, bere blonda, coacaze rosii, cepsoare, vanata, zahar, ceapa, morcov, telina, frunza de salvie, foaie de dafin, ierburi aromatice, ulei extravirgin de masline, sare de mare si piper. Ingrediente: 400 g carne de la coada de viţel tânăr 500...

Read more »

Chipolata

O reteta gustoasa de chipolata din: fructe glasate, cirese glasate, stafide, piscoturi, unt, ou, zahar, esenta de portocale si crema englezeasca. Ingrediente: 60 g diverse fructe glasate, tăiate mărunt 60 g cireşe glasate tăiate fin 25 g stafide 150 g pişcoturi 4 ouă unt 1 ceaşcă zahăr câteva picături esenţă portocale 10 cireşe glasate...

Read more »

Zeamă de peşte

O reteta simpla de zeama de peste din: peste, cazi si capete de peste, fileuri de crap, ceapa, ardei gras, paprika, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2,5 kg peşte mărunt (proaspăt, chiar viu) cozi şi capete de peşte mare 1,5 kg fileuri de crap ceapă ardei gras paprika dulce şi iute usturoi sare şi...

Read more »

Gnocchi cu leurdă şi salsa de ardei

Gnocchi cu leurdă şi salsa de ardei

O reteta gustoasa de gnocchi cu leurda si salsa de ardei din: usturoi, ardei copti, rosii uscate, sare, piper, zahar, smantana, ceapa, unt, gnocchi, salata verde si leurda. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 175 g ardei copţi (de la borcan) 50 g roşii uscate conservate în ulei sare piper zahăr 2 linguri smântână 2...

Read more »

Tocană de carne

Tocană de carne

  O reteta simpla de tocana de carne din: carne de vita, costita afumata, ceapa, untura, rosii, ardei grasi, vin alb, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne vită 250 g costiţă afumată 250 g ceapă 150 g untură 3 roşii mari 3 ardei graşi 1 pahar vin alb 1 cană smântână sare...

Read more »

Cocktail Batista

Cocktail Batista

O reteta simpla de Cocktail Batista din: rum brun, grand marnier si coaja de portocala. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl Grand Marnier coaja de portocala   Mod de preparare: Amestecam bine cu gheata romul si Grand Marnier-ul in shaker, apoi presaram in bautura coaja de portocala si printr-o strecuratoare de bar, turnam...

Read more »

Bagheta simpla umpluta

Bagheta simpla umpluta

O reteta simpla si delicioasa de bagheta umpluta cu cepa, branza de vaci, carne de vita, vin, salata verde si ulei. Ingrediente: 1 baghetă 4 cepe 100 g brânză de vaci 500 g carne de vită 1 ceşcuţă cu vin câteva frunze de salată ulei Mod de preparare: Spală carnea şi tai-o în fâşii....

Read more »

Crema de branza cu salvie

Crema de branza cu salvie

  O reteta simpla si gustoasa de crema de branza cu branza de vaci, urda, unt, salvie, busuioc, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 g brânză de vaci 150g urdă 1 linguriţă cu unt 3 frunze de salvie 2 frunze de busuioc pătrunjel 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Spală bine frunzele...

Read more »

Salată de conopidă cu smantana

Salată de conopidă cu smantana

O reteta simpla de salata de conopida cu smantana din: conopida, morcov, marar, ulei de floarea soarelui, smantana, zeama de lamaie, zahar si sare. Ingrediente: 1 conopidă 3 morcov 1 legătură mărar proaspăt 7 linguri ulei de floarea-soarelui 1 cană smântână zeama de la o lămâie zahăr şi sare, după gust Mod de preparare:...

Read more »

Paste simple cu legume

Paste simple cu legume

  O reteta simpla si gustoasa de paste cu sare, cepa rosie, ardei gras galben, dovlecei, ulei, otet, piper, sos bolognese, mozzarella si cimbru. Ingrediente: 400 g paste sare 2 cepe roşii 1 ardei gras galben 200 g dovle­cei 2 linguri ulei 2 linguri oţet balsa­mic piper 1 borcan sos bolognese 250 g mozarella...

Read more »

Tarta delicioasa cu spanac

Tarta delicioasa cu spanac

  O reteta delicioasa de tarta cu spanac, oua, faina, unt, iaurt, sare, praf de copt, ulei, smantana, cepa verde, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente aluat: 1 ou 1 gălbenuş 500 g de făină 200 g de unt 50 ml de iaurt 1 lin­guriţă de sare 2 linguriţe de praf de copt...

Read more »

Cotlet delicios de porc cu visine

Cotlet delicios de porc cu visine

  O reteta gustoasa de cotlet de porc cu visine, scortisoara, visinata, amidon, unt, zahra, vin rosu, supa de cartne, sare si piper. Ingrediente: 350 g vişine 1 vârf de cuţit scorţişoară 1 lingură vişinată 1 lingură amidon 2 linguri unt topit 1 lingură zahăr 2 cotlete de porc 4 linguri vin roşu 5...

Read more »

Mistret la gratar cu visine confiate

Mistret la gratar cu visine confiate

  O reteta delicioasa de mistret cu visine confiate, rozmarin, usturoi, sare, ulei de masline, piper, vin rosu, supa de vita, amidon de porumb si stafide. Ingrediente: o lingură rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2 linguriţă sare o linguriţă ulei de măsline 450 g muşchi de mistreţ dezosat piper proaspăt măcinat 50 ml vin...

Read more »

Budinca de vanilie cu visine

Budinca de vanilie cu visine

  O reteta delicioasa de budinca de vanilie cu visine, unt, faina, oua, baton de vanilie, lapte, zahar si scortisoara. Ingrediente:  50 g unt 60 g făină 3 ouă 1/2 baton de vanilie 3/4 pahar de lapte 800 g vişine 100 g zahăr puţină scorţişoară 1/2 lingură făină 2 ouă unt pentru uns forma...

Read more »

Peşte cu mentă

Peşte cu mentă

O reteta gustoasa de peste cu menta din: peste calugar, ulei de floarea soarelui, iaurt, suc de lamaie, chilli, garam masala, usturoi, ghimbir, boia, sare, piper, ardei iute verde, suc de lamaie, menta si zahar. Ingrediente: 500 g peşte-călugăr 2 linguriţe ulei de floarea-soarelui pentru marinată: 2 linguri iaurt 2 linguri suc de lămâie...

Read more »

Drob de miel (varianta)

O reteta de drob de miel din: maruntaie de miel, oua, ceapa verde, patrunjel, marar, smantana, paine, lapte, sare, piper, si pesmet sai prapur de miel. Ingrediente: maruntaiele mielului (inima, ficat, rinichi) 6 oua 3 legaturi de ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 2 linguri smantana 2 felii de paine 1 ceasca...

Read more »

Lavrac gătit în vin cu fenicul

Lavrac gătit în vin cu fenicul

O reteta delicioasa de lavrac gatit in vin cu fenicul din: fenicul, esalote, fileuri de lavrac, sare, piper, lamaie verde, capere, usturoi, masline negre, boia si vin alb sec. Ingrediente: 125 g fenicul 2 eşalote, tocate mărunt 4 fileuri de lavrac, fără piele, de aproximativ 125 g fiecare sare şi piper negru 1 lămâie...

Read more »

Ghiveci asiatic

Ghiveci asiatic

O reteta de ghiveci asiatic din: ardei grasi, ceapa verde, morcovi, dovlecel, pulpa de ananas, usturoi, germeni de soia, carne de porc, ulei, miere si sos de soia. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 4 cepe verzi 2 morcovi 1 dovlecel 400 g pulpă de ananas 2 căţei de usturoi 100 g germeni de soia...

Read more »

Cod cu cartofi si mărar

Cod cu cartofi si mărar

O reteta simpla si delicioasa de cod cu cartofi si mărar din: castraveti, cartofi, ceapa, unt, supa de legume, fileuri de cod, sare, piper, branza de vaci, mustar, suc de lamaie si marar. Ingredinete: 600 g castraveţi 600 g cartofi 1 ceapă 1 lingură unt 350 ml supă de legume 4 fileuri de cod...

Read more »

Supă de peşte cu ciuperci şi lămâie

Supă de peşte cu ciuperci şi lămâie

O reteta simpla de supa de peste cu ciuperci si lamaie din: peste, ciuperci, ceala, hasma, morcovi, telina, ou, smantana, lamaie, arpagic, patrunjel, bagheta, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g peşte de mare, tranşat 300 g ciuperci champignon 1 ceapă albă mică 1 haşmă 2 morcovi 1 ţelină 1 ou 2 dl smântână...

Read more »

Sos de hrean cu nuci sau migdale pentru carne de miel

O reteta delicioasa de sos de hrean cu nuci sau migdale pentru carne de miel din: lapte, faina, nuci sau migdale, hrean, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 ml lapte 2 linguri faina 50g nuci/migdale 1 lingura hrean 1 lingurita zahar sare piper Mod de preparare Fierbeti laptele si turnati-l fierbinte peste faina. Amestecati...

Read more »

Drob de miel 1

O reteta de drob de miel din: carne macra de miel, ficat, rinichi, plamani, inima, oua, ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper, prapure de miel si ulei. Ingrediente: 1/2 kg carne macra de miel 1 ficat 2 rinichi 2 plamani inima 3 oua 4 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de patrunjel verde tocat...

Read more »

Quiche de sparanghel cu branză Cheddar

Quiche_de_sparanghel_cu_brnza_Cheddar.jpg

O reteta simpla si gustoasa de Quiche de sparanghel cu brânză Cheddar din: pesmet, cartofi, sparanghel, branza cheddar, ceapa verde, lapte praf, oua si praf de mustar. Cum se poate obţine savoarea unui quiche clasic fără a folosi prea multă grăsime? O variantă este să se taie cartofii în felii foarte subţiri. In acest...

Read more »

Pui picant cu salată

Pui picant cu salată

O reteta delicioasa de pui picant cu salată din: ardei iute, coaja si suc de lamaie, oua, fileuri de piept de pui, sare, piper, faina, pesmet, ulei, salata verde, iaurt din soia, miere si otet. Ingrediente: 1 ardei iute roşu coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie 2 ouă 4 fileuri de piept...

Read more »

Paste cu mazăre si mentă

Paste cu mazăre si mentă

O reteta simpla de paste cu mazare si menta din: taitei, sare, piper, praz, usturoi, ulei de masline, mazare, supa de legume, suc de lamaie si menta sau busuioc. Ingrediente: 400 g tăiţei subţiri sare, piper 2 fire de praz 2 căţei de ustu­roi 3 linguri ulei de măsline 250 g mazăre congelată 150...

Read more »

Pară cu tei

Pară cu tei

Se prepară o infuzie de 20 cl de tei cu apă fiartă. Se curăţă 2 pere mici şi coapte, se taie în patru bucăţi fiecare şi se scoate coto­rul. Se taie felii mari. Se pun într-o cratiţă mică şi se toarnă infuzia. Se lasă 2 ore la frigider. Se aşază perele într-o tigaie şi...

Read more »

Veloute de andive

Se curăţă 1 andivă mare, se spală şi S3 taie pe lung în patru. Se curăţă şi se spală 1 cartof şi se taie cubuleţe. Se pun legu­mele într-o cratiţă cu 11 de apă rece, câteva picături de suc de lămâie  să se păstreze andiva albă şi 1 cub de zahăr. Se fierbe 1...

Read more »

Ingheţată de zmeură

Ingheţată de zmeură

O reteta delicioasa de ingheatata de zmeura din: zmeura, zahar pudra, lapte, zeama de lamaie si sos de zmeura. Ingrediente: 250 g zmeură 300 g zahăr pudră 750 ml lapte rece 1 lingură zeamă de lămâie sos de zmeură   Mod de preparare: Speli zmeura, opreşti câteva fructe pentru decor, iar restul de zmeură...

Read more »

Supă de bob, mazăre, anghinare şi salată

Supă de bob, mazăre, anghinare şi salată

O reeta de supa de bob, mazare, anghinare si salata din: bob uscat, mazare, anghinare, salata verde, ceapa, lamaie, ulei extravirgin de masline, ardei iute si sare. Ingrediente: 150 g bob uscat 100 g mazăre uscată 2 anghinare 1 salată verde mică 1 ceapă 1 lămâie 6 linguri de ulei extravirgin de măsline ardei...

Read more »

Cocktail Golden Gate Sling

Cocktail Golden Gate Sling

O reteta simpla de Cocktail Golden Gate Sling din: bols triple sec, rom jamaica, zeama de lamaie, sirop de grenadine, bitter lemon si o felie de lamaie. Ingrediente: 3 cl Bols Triple sec 2 cl rom Jamaica 3 cl zeama de lamaie 2 stropi de sirop de grenadine Bitter Lemon o felie de lamaie...

Read more »

Marinata pentru miel

Marinata pentru miel

O reteta simpla de marinata pentru miel din: apa, otet de vin, ceapa, frunze de dafin, boabe de piper si usturoi. Ingrediente(1kg): 1 pahar de apa 2/3 pahar de otet de vin sau 1/2 pahar de vin rosu sec, eventual cu 1/2 pahar de otet de vin si 1/2 sticla de bere 2 cepe...

Read more »

Salată de piept de curcan cu arahide si castraveţi

Salată de piept de curcan cu arahide si castraveţi

O reteta delicioasa de salata de piept de curcan cu arahide si castraveti din: file de piept de curcan, limette, varza chinezeasca, morcovi, castraveti proaspeti, castraveciori murati, ceapa, usturoi, ardei iute, arahide nesarate si sare. Ingrediente: 300 g file de piept de curcan 2 limette 250 g varză chinezească 2 morcovi 200 g castraveţi...

Read more »

Peşte in stil mediteraneean

Peşte in stil mediteraneean

O reteta delicioasa de peste in stil mediteraneean din: ulei de masline, vin alb, telina, usturoi, ceapa rosie, rosii, piure de rosii, zahar, carne de peste, rozmarin, oregano, sare, piper si crengute de rozmarin Ingrediente: 2 linguriţe ulei de măsline 1 lingură vin alb sec sau bulion 2 tije de ţelină, tocate fin 1...

Read more »

Supă de năut cu ciuperci

Supă de năut cu ciuperci

O reteta de supa de naut cu ciuperci din: naut uscat, manatarci, pancetta, rosii, usturoi, ceapa alba, telina, rozmarin, maghiran, cimbrisor, patrunjel, vin alb sec, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 300 g năut uscat 300 g mânătărci proaspete 50 g pancetta 4 roşii lunguieţe 2 căţei de...

Read more »

Sos chimichurri pentru carne de miel

O reteta de sos chimichurri din: patrunjel verde, usturoi, ulei de masline, otet de vin rosu, suc de lamaie, ceapa rosie, oregano, piper, si sare. Ingrediente: 4 legaturi patrunjel verde 2 capatini de usturoi 150 ml ulei de masline 50 ml otet de vin rosu sucul de la 1 lamaie 2 cepe rosii 1...

Read more »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu