duminică, 14 octombrie 2012

Retete magice #69


Retete magice:

Pulpa de miel cu menta

Pulpa de miel cu menta
O reteta delicioasa de pulpa de miel cu menta din: ulei de masline, otet de malt, zahar brun, menta, pulpa de miel, sare, piper negru, sparanghel verde si sparanghel alb. Ingrediente 1⁄4 ceasca ulei de masline 1/3 cana de otet de malt 2 linguri de zahar brun 1 pumn de menta, frunze alese si...
Read more »

Parfe de ciocolată cu alune şi pere gratinate cu cremă de rom

Parfe de ciocolată cu alune şi pere gratinate cu cremă de rom
O reteta de parfe de ciocolata cu alune si pere gratinate cu crema de rom din: ciocolata menaj, alune de padure, oua, galbenus, cafea, brandy, smantana dulce, apa, crema englezeasca cu rom, para si zahar brun. Ingrediente: 100 g ciocolată menaj 50 g alune de pădure râşnite 2 ouă 1 gălbenuş 65 g zahăr...
Read more »

Friptura de strut cu ceapa rosie

Friptura de strut cu ceapa rosie
O reteta de friptura de strut cu ceapa rosie din: carne de strut, sos de soia, sherry, usturoi, ghimbir, faina de grau, ulei de floarea soarelui si ceapa rosie. Inrgediente: 500 g carne de strut feliata subtire 25 ml sos de soia 25 ml sherry 4 capatani de usturoi pisate 10 g ghimbir ras...
Read more »

Pizza Marinara

Pizza Marinara
O reteta de pizza marinara din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 200 g roşii decojite 3...
Read more »

Spată de miel cu piure de usturoi

Spată de miel cu piure de usturoi
O reteta de spata de miel cu piure de usturoi din: spata de miel, usturoi, unt, spanac, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1 lingură ulei de măsline sare, piper Mod de preparare: Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi...
Read more »

Rulouri din carne de viţel cu carnaţi, spanac şi caşcaval

Rulouri din carne de viţel cu carnaţi, spanac şi caşcaval
O reteta delicioasa de rulouri din carne de vitel cu carnati, spanac si cascaval din: carne de vitel, faina alba, marsala, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, usturoi, sare, piper, carnati, cascava si spanac. Ingrediente: 350 g carne de viţel (felii) 2 linguri faină albă  1/2 pahar Marsala 3 linguri ulei de măsline...
Read more »

Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru

Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru
O reteta simpla de Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru din: usturoi, miez de nuca, coriandru, patrunjel, sare, piper si ulei de masline. Marinarea este procesul de îmbibare şi matu­rare a produselor alimentare prin păstrarea lor, pentru o perioadă, într-un amestec – umed sau uscat – numit marinată, cu scopul de a frăgezi...
Read more »

Peşte (crap) umplut la grătar

Peşte (crap) umplut la grătar
O reteta de peste umplut la gratar din: crapi, ceapa, orez, morcovi, vin, ulei, busuioc, rucola, sare de mare, piper si stafide. Ingrediente: 4 crapi 2 cepe mijlocii 1 cană cu orez 2 morcovi raşi 1 lingură cu vin 2 linguri cu ulei busuioc rucola sare de mare piper stafide   Mod de preparare:...
Read more »

Pui în stil oriental

Pui în stil oriental
O reteta de pui in stil oriental din: piept de pui, varza chinezeasca, morcovi, ceapa, ardei iute, avocado, ulei de masline extravirgin, rosie, ulei de susan, usturoi, vin alb, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 varză chinezească 3 morcovi 1 ceapă albă 1/2 ardei iute, foarte picant 1 avocado 1...
Read more »

Cocktail Bourbonnaise

Cocktail Bourbonnaise
O reteta simpla de Cocktail Bourbonnaise din: bourbon whiskey, vermut sec, lichior de vanilie, zeama de lamaie si sifon. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 1 cl vermut sec 1 cl lichior de vanilie 1 cl zeama de lamaie 4 cl sifon   Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, toate ingredientele se mixeaza bine cu...
Read more »

Piept de pui umplut cu spanac

Piept de pui umplut cu spanac
O reteta de pipet de pui umplut cu spanac din: piept de pui, spanac, branza telemea, mazare, ou, zeama de lamaie, tarhon, ceapa, sare, ulei si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 500 g spanac 200 g brânză telemea 500 g mazăre 1 ou 2 linguriţe cu zeamă de lămâie 1 legătură de tarhon...
Read more »

Pizza cu caşcaval şi busuioc

Pizza cu caşcaval şi busuioc
O reteta simpla si delicioasa cu cascaval si busuioc din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sos de rosii, cascaval de oaie si busuioc. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 400...
Read more »

Parfe de cafea cu sos de ciocolată

Parfe de cafea cu sos de ciocolată
O reteta de parfe de cafea cu sos de ciocolata din: smantana, zahar, cafea expresso, oua, ciocolata menaj, amidon, rom alb si cacao. Ingrediente: 200 ml smântână dulce 150 g zahăr 4 ceşcuţe de cafea espresso 4 ouă pentru sos: 50 g ciocolată menaj 1 linguriţă amidon 1 lingură rom alb 3 ceşcuţe de...
Read more »

Copanele cu sos de mere si sote

Copanele cu sos de mere si sote
O reteta de Copanele cu sos de mere si sote din: copanele, cartofi, patrunjel verde, busuioc, seminte de fenicul, ulei, mere, smantana, faina, unt, zahar, zeama de lamaie, morcov, mazare, fasole verde, buchetele de broccoli, ardei gras si unt. Ingrediente: 4 copanele 4 cartofi pătrunjel verde busuioc seminţe de fenicul 1 lingură cu ulei...
Read more »

Iepure umplut cu prune uscate

Iepure umplut cu prune uscate
O reteta delicioasa de iepure umplut cu prune uscate din: iepure de casa, sunca, vin alb, ulei de masline extravirgin, morcov, ceapa, tija de telina, amidon, ierburi aromatice, albus, smantana, praz, prune uscate, sare si piper. Ingrediente: iepure de casă 100 g şuncă felii (kaiser, bacon, prosciutto) 300 ml vin alb 3 linguri ulei...
Read more »

Cocktail Bobby Burns

Cocktail Bobby Burns
O reteta de Cocktail Bobby Burns din: whisky scoatian, vermut rosu, vermut alb si benedectine. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl vermut rosu 2 cl vermut alb 3 stropi de Benedectine   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar de whisky, peste cuburi...
Read more »

Ratatouille delicios

Ratatouille delicios
O reteta de ratatouille delicios din: vinete, ardei gras, dovlecei, usturoi, foaie de dafin, rozmarin, sare, piper, rosii, ulei de masline si frunze proaspete de busuioc. Ingrediente: 2 vinete mici 2 ardei graşi mari (sau 2 ardei graşi şi 2 gogoşari) 2 dovlecei mici 1 ceapă medie tăiata solzişori 2 căţei de usturoi tocaţi...
Read more »

Minipizze prăjite, cu năut şi rozmarin

Minipizze prăjite, cu năut şi rozmarin
O reteta simpla si delicioasa de minipizze prajite, cu naut si rozmarin din: faina alba, naut, apa, drojdie de bere, ulei de masline xtravirgin, zahar, rozmarin si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 400 g năut prefiert 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr...
Read more »

Pui oriental cu dovlecei şi fistic

Pui oriental cu dovlecei şi fistic
Pui oriental cu dovlecei si fistic din: piept de pui, dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, fistic, ceapa verde, curry, lamaie, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi întregi de pui 4 dovlecei mari (zucchini) 2 linguri ulei de măsline extra­virgin 1 căţel de usturoi 2 linguri fistic 2 fire de ceapă verde...
Read more »

Rulouri de peste cu sos de sfecla

Rulouri de peste cu sos de sfecla
O reteta de rulouri de peste cu sos de sfecla din: fileuri de peste, portocala, sare, piper alb, sfecla rosie, mustar cu hrean, smantana, ulei de masline, suc de portocale si usturoi. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 1 portocală sare piper alb pentru sos: 2 sfecle roşii potrivite 2 linguri cu smântână 1 lingură...
Read more »

Supreme de pui

Supreme de pui
O reteta de supreme de pui din: piept de pui, apa, ceapa, tija de telina, usturoi, morcov, foi de dafin, cuisoare, sare, piper, maioneza, ketchup, ardei iute, zeama de lamaie, patrunjel, supa si frunze de fetica. Ingrediente: 800 g piept de pui pentru supreme: 2 1 apă 1 ceapă 1 tijă de ţelină 1...
Read more »

Biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuioc

Biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuioc
O reteta delicioasa de biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuioc din: biban de mare, unt, smantana, vin alb, ceapa alba, busuioc, sare si piper. Ingrediente: biban de mare 1600 g unt 120 g smantana lichida 120 ml vin alb 60 ml ceapa alba 50 g busuioc, sare si...
Read more »

Conuri de îngheţată alcoolizată cu struguri şi ciocolată

Conuri de îngheţată alcoolizată cu struguri şi ciocolată
O reteta de conuri de ingheatata alcoolizata cu struguri si ciocolata din: lapte, smantana, zahar, galbenusuri, grappa, pastaie de vanilie, ciorchine de struguri, smantana, miez de nuca si ciocolata menaj. Ingrediente: 100 ml lapte 200 ml smântână dulce 80 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 pahar grappa (sau rachiu de struguri) 1 păstaie de vanilie...
Read more »

Mancare simpla de pui cu legume

Mancare simpla de pui cu legume
O reteta delicioasa de mancare simpla de pui cu legume din: piept de pui, vin alb sec, morcov, ardei gras, ceapa, dovlecel, ciuperci, foi de varza, felii de vanata, castravete, seminte de susan, castravete, ulei, sare, piper, busuioc si patrunjel verde. Ingrediente: 1 piept de pui 1 pahar cu vin alb sec 1 morcov...
Read more »

Carpaccio de foie gras marinat pe salată cu oţet de coacăze

Carpaccio de foie gras marinat pe salată cu oţet de coacăze
O reteta delicioasa de carpaccio de foie gras marinat pe salata cu otet de coacaze din: foie gras, sare, zahar, vin alb de desert, boabe de piper, brandy, coacaze, zahar, otet, vin alb, ulei de masline extravirgin, fetica sau rucola si sare. Ingrediente: 600 g foie gras (ficat) de gâscă sau de raţă 2...
Read more »

Cocktailuri

Cocktailuri
Cateva retete de cocktailuri: Cocktail Abbey, Cocktail Acapulco Gold Colada, Cocktail Adonis, Cocktail Affinity si Cocktail Alaska. Cocktail Abbey O reteta simpla de Cocktail Abbey din:gin, suc de portocale si cateva picaturi de Orange Bitter. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Decoratiune -  o visina Se serveste...
Read more »

Pizza clasică Regina

Pizza clasică Regina
O reteta de pizza clasica regina din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, rosii, zahar, sare, mozzarella, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping:...
Read more »

Prăjitură cu nuga şi ricotta

Prăjitură cu nuga şi ricotta
O reteta delicioasa de prajitura cu nuga si ricotta din: ricotta, mascarpone, galbenusuri, albusuri, zahar, ciocolata menaj, nuga cu migdale, piscoturi si cafea. Ingrediente: 420 g ricotta 80 g mascarpone 5 gălbenuşuri 2 albuşuri 200 g zahăr 100 g ciocolată menaj 125 g nuga cu migdale 2-3 pachete pişcoturi 3 cescute de cafea  ...
Read more »

Rulouri de viţel cu caşcaval afumat

Rulouri de viţel cu caşcaval afumat
O reteta de rulouri de vitel cu cascaval afumat din: carne de vitel, sunca, cascaval afumat, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, smantana, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de carne de viţel (de 0,5 cm grosime fiecare) 60 g şuncă presată 80 g caşcaval afumat 1 ceapă mică 1 căţel...
Read more »

Sos de lamaie cu capere

Sos de lamaie cu capere
O reteta de sos de lamaie cu capere din: unt nesarat, capere, suc de lamaie, coaja de lamaie si piper.     Ingrediente: 50 g unt nesarat 1-1/2 linguri cu capere 1 lingura cu suc de lamaie 1/2 lingurita cu coaja de lamaie proaspata rasa piper proaspat macinat   Mod de preparare: Pune caperele...
Read more »

Pizza quattro formaggi

Pizza quattro formaggi
O reteta delicioasa de Pizza quattro formaggi din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, cascaval afumat sau de oaie, branza cu mucegai, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă  200 g apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr...
Read more »

Cuiburi in spanac

Cuiburi in spanac
O reteta simpla si delicioasa de cuiburi in spanac din: taitei de casa, spanac, galbenus fiert, galbenus crud, smantana, praz, margarina, rosie, faina, ulei si sare de mare. Ingrediente: 200 g taitei de casa 200 g spanac 1 galbenus fiert 1 galbenus crud 100 g smantana 1/2 praz 1 lingura margarina 1 rosie 1...
Read more »

Cocktail Godfather

Cocktail Godfather
O reteta simpla de Cocktail Godfather din: bourbon whiskey, amaretto si coaja de limeta. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl Amaretto coaja de limeta   Mod de preparare: Turnam ingredientele in shaker, mixam bine cu gheata, apoi turnam bautura prin strecuratoarea de bar in paharul de cocktail. In final adauga coaja de limeta.
Read more »

Deserturi delicioase

Deserturi delicioase
3 deserturi delicioase: parfe de cafea cu sos de ciocolata, bavareza cu pepene galben si Porto si sarlotă delicioasa cu ciocolată Parfe de cafea cu sos de ciocolată O reteta de parfe de cafea cu sos de ciocolata din: smantana, zahar, cafea expresso, oua, ciocolata menaj, amidon, rom alb si cacao. Ingrediente: 200 ml...
Read more »

Pui cu mere şi curry

Pui cu mere şi curry
O reteta sima de pui cu mere si curry din: piept de pui, smantana, unt, supa concentrata de carne sau de legume, usturoi, ceapa, faina alba, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, mere, curry, patrunjel verde, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 50 ml smântână dulce 30 g...
Read more »

Carne de miel cu ciuperci si smantana

Carne de miel cu ciuperci si smantana
O reteta de carne de miel cu ciuperci si smantana din: carne de miel, ciuperci, ceapa, unt, apa, smantana, faina, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de miel 400 g ciuperci 1 ceapa 1 lingura unt 1 ceasca apa 2 linguri smantana 1 lingurita faina sare piper Mod de preparare: Carnea se spala,...
Read more »

Salata de cartofi frantuzeasca

Salata de cartofi frantuzeasca
O reteta simpla si delicioasa de salata de cartofi frantuzeasca din: cartofi, sare, piper, ulei de masline, msutar de dijon, otet sherry, ceapa, patrunjel, cimbru si ceapa rosie. Ingrediente: un kilogram cartofi noi taiati in doua sare mare si piper ¼ cana ulei de masline 3 linguri mustar de Dijon doua linguri otet sherry...
Read more »

Cupe de iaurt cu sos de afine

Cupe de iaurt cu sos de afine
O reteta delicioasa de cupe de iaurt cu sos de afine din: iaurt slab, zahar, smantana dulce, gelatina, afine, zahar, vin rosu, scortisoara si afine. Ingrediente: 200 g iaurt slab 2 linguri zahăr 180 ml smântână dulce 1 foaie de gelatină pentru sos: 250 g afine 1 lingură zahăr 1/2 pahar vin roşu scorţişoară...
Read more »

Pui cu rosii si mascarpone

Pui cu rosii si mascarpone
O reteta simpla de pui cu rosii si mascarpone din: piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, mascarpone, busuioc si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapă 2 căţei de usturoi 500 g roşii 2 linguri cu mascarpone busuioc ulei   Modd e preparare: Spala pieptul de pui, taie-l in patru, unge-l cu putin...
Read more »

Medalioane de viţel cu avocado şi ghimbir

Medalioane de viţel cu avocado şi ghimbir
O reteta de medalioane de vitel cu avocado si ghimbir din: fileuri de vitel, faina alba, ghimbir, zeama de lamaie, vin alb sec, avocado, unt, patrunjel, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de viţel (a câte 120 g fiecare) 20 g faină albă  20 g ghimbir 1/2 lămâie (zeama) 1/2...
Read more »

Sepie cu mazăre si ceapa rosie

Sepie cu mazăre si ceapa rosie
O reteta delicioasa de sepie cu mazare si ceapa rosie din: sepie, rosii, ulei, mazare, marar, ceapa rosie, sare, piper si ceapa verde. Ingrediente: 250 g sepie curăţată si oparita 3 roşii bine coapte 50 ml ulei 300 g mazăre boabe 1 leg. mărar 1 ceapă roşie sare piper 1 leg. ceapă verde Mod...
Read more »

Cocktail Lumberjack

Cocktail Lumberjack
O reteta simpla de Cocktail Lumberjack din: whisky scotian, calvados, gin si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 1 cl Calvados 1 cl gin coaja de lamaie   Mod de preparare: Amestecam bine ingedientele cu gheata in paharul de mixare, apoi turnam bautura in paharul de whisky, peste gheata proaspata. Adaugam coaja...
Read more »

Rulada de spanac cu branza

Rulada de spanac cu branza
O reteta delicioasa de rulada de spana cu branza din: spanac, ou, cascaval, branza de vaci, branza ricotta, sunca de Praga, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac fiert 1 ou mare 200 g caşcaval ras 200 g brânză de vaci 200 g brânză ricotta 200 g şuncă de Praga 1 căţel de...
Read more »

Friptura greceasca de miel

Friptura greceasca de miel
O reteta de friptura greceasca de miel din: miel, usturoi, ceapa, suc de lamaie, vin alb sec, apa, ulei, unt, sare, piper si rozmarin. Ingrediente un picior de miel de aproximativ 2 kg 2 catei de usturoi, taiati pe jumatate 1 ceapa tocata marunt sucul de la jumatate de lamaie 3 felii de lamaie...
Read more »

Pacheţele aromate

Pacheţele aromate
O reteta de pachetele aromate din: piept de pui, broccoli, branza de burduf, bacon, ardei gras, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 3-4 bucheţele broccoli 200 g brânză de burduf 200 g bacon fâşii 1/2 ardei gras roşu mărar sare piper   Mod de preparare: Porţionează pieptul de pui ca pentru...
Read more »

Caracatită marinată la grătar

Caracatită marinată la grătar
O reteta delicioasa de caracatita marinata la gratar din: caracatita, ulei de masline, ulei de seminte de struguri, ceapa, usturoi, boabe de piper, otet de vin, foi de dafin, boabe enibahar, seminte de coriandru, cimbru uscat, oregano uscat, sare si piper. Ingrediente: 1 caracatita (cirac 1,5 kg) 50 ml ulei de masline 50 ulei...
Read more »

Pateuri cu mascarpone si sparanghel

Pateuri cu mascarpone si sparanghel
O reteta de pateuri cu mascarpone si sparanghel din: aluat foitaj, sparanghel, mascarpnoe, oua, si branza de capra. Ingrediente: 500 gr aluat foietaj 12 tulpini de sparanghel 250 gr branza mascarpone 4 oua 100 gr branza de capra, faramitata   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200ºC. Se ruleaza aluatul pe o suprafata...
Read more »

Friptura miel cu levantica

Friptura miel cu levantica
O reteta simpla si delicioasa din carne de miel, pesmet, sare cu aroma de usturoi, amestec de provence, piper, usturoi, flori uscae de levantica, ulei de masline, unt, vin rosu si mustar de dijon. Ingrediente: 500 g carne de miel 1 cana pesmet 1/2 lingurita sare cu aroma de usturoi 1 lingura amestec de...
Read more »

Cocktail Drambuie Punch

Cocktail Drambuie Punch
O reteta simpla de Cocktail Drambuie Punch din: drambuie, zeama de lamaie, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl Drambuie 3 stropi de zeama de lamaie suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam lichiorul de whisky si zeama de lamaie in paharul de whisky, in...
Read more »

Pui parizian cu budincă de griş

Pui parizian cu budincă de griş
O reteta simpla si delicioasa de pui aprizian cu budinca de gris din: piept de pui, ciuperci, unt, vin alb, ceapa, concentrat de carne, faina alba, sare, piper, gris, parmezan, unt, pesmet, galbenusuri si sare. Ingrediente: 1 kg fileuri de piept de pui 300 g ciuperci champignon congelate 50 g unt 15 g ciuperci...
Read more »

Salată de pui cu struguri şi caşcaval afumat

Salată de pui cu struguri şi caşcaval afumat
O reteta delicioasa de salata de pui cu struguri si cascaval afumat din: piept de pui, cascaval afumat, bacon afumat, ulei de masline extravirgin, otet alb, telina, salata verde, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui (2 bucăţi) 120 g caşcaval afumat 100 g struguri 80 g bacon afumat 4...
Read more »

Spaghette cu amestec de fructe de mare

Spaghette cu amestec de fructe de mare
O reteta de spaghette cu fructe de mare din: spaghette, amestec de fructe de mare, rosii, usturoi, ceapa verde, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 220 g spaghette 250 g amestec de fructe de mare 3 roşii mari bine coapte 2 căţei de usturoi 50 ml ulei de măsline 3 fire de ceapă verde...
Read more »

Foie gras pane cu brioşe de ceapă

Foie gras pane cu brioşe de ceapă
O reteta de foie gras pane cu briose de ceapa din: foie gras, ceapa, unt, faina alba, albus, cimbru, sare, piper, zahar, otet de mere, apa si smantana dulce. Ingrediente: 600 g foie gras (ficat) de gâscă sau de raţă pentru brioşe: 500 g ceapă albă 30 g unt 3 linguri faină albă  1...
Read more »

Crap in sos de roşii cu caşcaval

Crap in sos de roşii cu caşcaval
O reteta de crap in sos de rosii cu cascaval din: crap, vin indulcit, ulei, otet, rosii, smantana, cascaval, unt, ceapa, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 crap (circa 2kg) 100 ml vin îndulcit cu puţin zahăr 1 pahar ulei  2 linguri oţet 1 kg roşii 1 pahar smântână 200 g caşcaval...
Read more »

Tortilla de casa

Tortilla de casa
O reteta de tortilla de casa din: faina, praf de copt, untura, ulei, sare, castravete, somon afumat, frunze de salata, branza de vaci, iaurt si piper. Ingrediente: 500 g făină 1/2 linguriţă cu praf de copt 100 g untură 120 ml ulei sare pentru umplutura: 1 castravete 200 g somon afumat (sau alt peşte)...
Read more »

Tocăniţă de pui cu piure de dovlecei

Tocăniţă de pui cu piure de dovlecei
O reteta de tocanita de pui cu piure de dovlecei din: piept de pui, ciuperci champignon,  ceapa, vin alb, supa concentrata, ulei de masline extravirgin, frunze de busuioc, sare, piper, dovlecei, cartofi, parmezan, smantana si usturoi. Ingrediente: 500 g piept de pui 200 g ciuperci champignon 1 ceapă mică 1/2 pahar vin alb 200...
Read more »

Rulouri de macrou

Rulouri de macrou
O reteta delicioasa de rulouri de macrou din: fileuri de macrou, ceapa verde, portocale, orez, masline fara samburi, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 4 fire de ceapă verde portocale 1 lingură orez 50 g măsline fără sâmburi (verzi şi negre) 1 lămâie 150 ml ulei 1 leg. pătrunjel...
Read more »

Lasagnetta de kiwi cu ricotta

Lasagnetta de kiwi cu ricotta
O reteta delicioasa de lasagneta de kiwi cu ricotta din: kiwi, ricotta, orez glasat cu ciocolata, zahar, zahar vanilat, lamaie, frunze de menta, alune prajite si lamaie. Ingrediente: 3 kiwi 250 g ricotta proaspătă 3 linguri orez glasat cu ciocolată 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 4-5 frunze de mentă pentru...
Read more »

Mancare de ficăţei de pui cu broccoli

Mancare de ficăţei de pui cu broccoli
O reteta simpla de mancare de ficatei de pui cu broccoli din: ficatei de pui, broccoli, ceapa, usturoi, ardei rosu, rosie, sare de mare, piper, ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 500 g broccoli 2 cepe 4 căţei de usturoi 1 ardei roşu 1 roşie sare de mare piper ulei pătrunjel...
Read more »

Calamari pane cu mujdei

Calamari pane cu mujdei
O reteta de calamari pane cu mujdei din: rondele de calamari, oua, faina, pesmet, usturoi, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 700 g rondele de calamari 3 ouă 150g făină 200g pesmet 1 căpăţână de usturoi 1 leg. pătrunjel 50 ml ulei de măsline 1 lămâie sare piper   Mod de...
Read more »

Miel inabusit

Miel inabusit
O reteta de miel inabusit din: ulei de masline, carne de miel, sare, faina, ceapa, morcov, telina, usturoi, frunze de dafin, cimbru, vin rosu, cartofi si frunze de patrunjel. Ingrediente: 225 ml ulei de măsline 600 g carne de miel sare dupa gust 8 linguri faina 2 cepe mari 1 morcov 200 g telina...
Read more »

Friptura de oaie

Friptura de oaie
O reteta delicioasa de friptura de oaie din: pulpa de oaie, slanina afumata, sare, piper boabe, vin alb, suturoi, boia dulce, ulei si supa de zarzavat. Ingrediente 1 pulpa de oaie 200 g slanina afumata sare piper boabe 1 cana vin alb usturoi 1 lingurita boia dulce 1 cana ulei 1 cana supa de...
Read more »

Costite de oaie fripte

O reteta simpla de costite de oaie fripte din: coaste de oaie, apa, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 kg coaste de oaie 1 kg apa 100 ml vin alb sare si piper Mod de preparare: Coastele de oaie se spala, se taie portii si se pun la fiert in oala sub presiune....
Read more »

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine
O reteta delicioasa de Quiche Lorraine din: faina, unt, ou, apa rece, sare, oua, bacon, branza emmentaler, smantana, nucsoara si piper alb. Inrgediente: 250 g făină 125 g unt rece 1 ou 1-2 linguri cu apă rece sare pentru umplutura: 4 ouă 250 g bacon 150 g brânză Emmentaler (sau Gruyere) 250 g smântână...
Read more »

Sufleu de cascaval cu nucsoara

Sufleu de cascaval cu nucsoara
O reteta de sufleu de cascaval cu nucsoara din: cascaval, oua, lapte, faina, amidon, unt, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 200 g cascaval ras 6 oua 500 ml lapte 3 linguri faina 2 linguri amidon 60 g unt topit sare piper nucsoara   Mod de preparare: Pune laptele cu amidonul la foc mic si...
Read more »

Cocktail Southern Banger

Cocktail Southern Banger
O reteta simpla de Cocktail Southern Banger din: southern comfort, votca, suc de portocala si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl Southern Comfort 3 cl votca suc de portocala o felie de portocala   Mod de preparare: Se pun trei cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, se toarna deasupra Southern Comfort...
Read more »

Sardine în crustă de alune cu fructe

Sardine în crustă de alune cu fructe
O reteta de sardine in crusta de alune cu fructe din: sardine, alune de padure neprajite, oua, faina, caise, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g sardine 200 g alune de pădure neprăjite 2 ouă 4 linguri făină 400 g caise, piersici sau nectarine 3 lămâi 5 linguri ulei de măsline...
Read more »

Cupe cu iaurt şi prune

Cupe cu iaurt şi prune
O reteta de cupe de iaurt si prune din: iaurt, prune coapte, zahar pudra vanilat, frunze de menta, foi de gelatina si lichior de fructe. Ingrediente: 500 g iaurt slab prune coapte 2 linguri zahăr pudră vanilat frunze de mentă 2 foi de gelatină 2 linguri lichior de fructe (cremă de banane) pentru decor:...
Read more »

Mingiute de orez cu branza brie

Mingiute de orez cu branza brie
O reteta de mingiute de orez cu branza brie din: orez, supa, ceapa rosie, usturoi, oua, parmezan, branza brie, faina, pesmet, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g orez 1 l supă 1 ceapă roşie 1-2 căţei de usturoi 4 ouă 50 g parmezan 125 g brânză brie (mozzarella) făină pesmet sare piper ulei...
Read more »

Cotlet de miel cu pesmet aromat

Cotlet de miel cu pesmet aromat
O reteta de cotlet de miel cu pesmet aromat din: carne de miel, pesmet, patrunjel, cimbru, lamaie, parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, unt, rozmarin, sare, piper, ardei gras, cimbru si migdale. Ingrediente: 500 g carne de miel (cotlet) 50 g pesmet 1 legătură de pătrunjel 4-5 crenguţe de cimbru 1 lămâie 2 linguri...
Read more »

Ruladă de peşte cu fructe de mare

Ruladă de peşte cu fructe de mare
O reteta de rulada de peste cu fructe de mare din: file de peste, cocktail de fructe de mare, spanac, ulei, felii de jambon, oua, faina, pesmet, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de peste 200 g cocktail de fructe de mare congelate 300 g spanac proaspat 3 linguri ulei 8 felii...
Read more »

Cocktail Don Jose II

Cocktail Don Jose II
O reteta simpla de Cocktail Don Jose din: bourbon whiskey, vermut rosu si galliano. Ingrediente: 2 cl Bourbon Whiskey 2 cl vermut rosu 1 cl Galliano   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura in paharul de cocktail.
Read more »

Crochete sarate

Crochete sarate
O reteta de crochete sarate din: branza telemea, cartofi, ou, faina, pesmet, chimen, boia, sare, ulei, ceapa, zahar si lapte. Ingrediente: 200 g brânză telemea 4 cartofi 1 ou mare 3 linguri cu făină pesmet 1/2 linguriţă cu chimen 1/2 linguriţă cu boia sare ulei pentru inele de ceapa: 2 cepe 4-5 linguri cu...
Read more »

Tocana de oaie

Tocana de oaie
O reteta gustoasa de tocana de oaie din: carne de oaie, ceapa, cartofi rosii, supa de carne, unt, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de oaie (sau miel) 4 cepe 1,5 kg de cartofi rosii 500 ml supa de carne 50 grame de unt 3 linguri de cimbru 3 fire de patrunjel...
Read more »

Bavareză de iaurt cu sos de căpşuni

Bavareză de iaurt cu sos de căpşuni
O reteta dulce de bavareza de iaurt cu sos de capsuni din: lapte integral, iaurt integral, smantana, zahar, foi de gelatina, capsuni, zahar si frunze de menta. Inrgediente: 250 ml lapte integral 250 g iaurt integral 250 ml smântână dulce 1 lingură zahăr 3 foi de gelatină pentru sos: 300 g căpşuni 100 g...
Read more »

Pizza cu caracatiţă marinată şi roşii

Pizza cu caracatiţă marinată şi roşii
O reteta de pizza cu caracatita marinata si rosii din: faina alba, apa, drojdie de mere, ulei de masline extravirgin, zahar, caracatita, rosii, tije de telina, ceapa, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru...
Read more »

Iepure cu sos pesto

Iepure cu sos pesto
O reteta delicioasa de iepure cu sos pesto din: pulpe de iepure, ceapa, usturoi, frunze de salvie, sos pesto, ulei de masline extravirgin, bacon, unt, vin alb, supa de pui, faina, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de iepure 3 cepe mici 5 căţei de usturoi 4 frunze de salvie 2 linguri sos pesto...
Read more »

Creveţi cu orez şi legume

Creveti_cu_orez_si_legume.jpg
O reteta de creveti cu orez si legume din: creveti decorticati, orez cu bobul lung, supa de legume, ulei de masline, ceapa, morcov, telina, ardei gras, dovlecel, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600g creveţi decorţicaţi 250 g orez cu bobul lung 700 ml supă de legume 100 ml ulei de măsline 2 cepe 1...
Read more »

Cocktail Royal Turkey

Cocktail Royal Turkey
O reteta simpla de Cocktail Royal Turkey din: bourbon whiskey, apricot brandy, gin, suc de ananas si limonada. Ingrediente: 3 cl Bourbon Whiskey 2 cl Apricot Brandy 2 cl gin 2 cl suc de ananas limonada   Mod de preparare: Cu exceptia limonadei, toate ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se...
Read more »

Rulouri cu sfecla

Rulouri cu sfecla
O reteta simpla de rulouri cu sfecla din: sfecla coapta, lapte, faina, ou, crema de branza, praf de copt, ceapa verde, ulei de masline, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 250 g sfeclă coaptă 200 ml lapte 200 g făină 2 ouă 400 g cremă de brânză 1 vârf de cuţit de praf de...
Read more »

Cocktail Southern Colada

Cocktail Southern Colada
O reteta simpla de Cocktail Southern Colada din: southern comfort, sirop de cocos, suc de maracuja, suc de ananas si frisca lichida. Ingrediente: 4 cl Southern Comfort 5 cl sirop de cocos 4 cl suc de maracuja 4 cl suc de ananas 5 cl frisca lichida   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine...
Read more »

Vinete cu usturoi si ardei iute

Vinete cu usturoi si ardei iute
O reteta simpla de vinete cu usturoi si ardei iute din: vinete, usturoi, ardei capia, ardei iute, sare, ulei de masline si piper. Ingrediente: 4 vinete mari lunguiete 1 capatana usturoi 2 ardei capia mari 1 ardei iute rosii 4-5 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în două,...
Read more »

Gulas de pui cu iaurt

Gulas de pui cu iaurt
O reteta simpla de gulas de pui cu iaurt din: pui, ceapa, usturoi, untura, patrunjel verde, ardei iute, sare, piper, boia, dafin, pasta de tomate, faina, iaurt, oua si bicarbonat. Ingrediente: 1 pui 4-5 cepe 5 catei de usturoi 50 g untura 1 legatura patrunjel verde 1 ardei iute sare piper boia dafin 2...
Read more »

Melci cu scortisoara

Melci cu scortisoara
O reteta simpla si delicioasa de melci cu scortisoara din: faina, oua, lapte, zahar, unt, drojdie, sare, unt, zahar brun, scortisoara, faina, crema de branza, zahar pudra si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 250 ml lapte călduţ 100 g zahăr 80 g unt 1 pliculeţ cu drojdie uscată sare pentru umplutura:...
Read more »

File de porc cu aromă de cafea

File de porc cu aromă de cafea
O reteta de file de porc cu aroma de cafea din: file de porc, zahar brun, cafea, bobite de ienupar, unt, sare, zahar, otet de vin rosu, rozmarin, ulei de masline extravirgin, ceapa, morcovi, smantana, unt, faina, lapte, otet balsamic, galbenusuri, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g file de porc 40 g...
Read more »

Sarlota cu mure

Sarlota cu mure
O reteta delicioasa de sarlota cu mure din: branza de vaci, mure, foi de gelatina, zahar tos, zahar pudra, zahar vanilat si albusuri. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 500 g mure (sau oricare alte fructe) 3 foi de gelatină 3 linguri cu zahăr tos 150 g zahăr pudră 1-2 pliculeţe cu zahăr vanilat...
Read more »

Placinta sarata

Placinta sarata
O reteta simpla de placinta sarata din: foi de placinta, branza sarata, oua, smantana, apa minerala si ulei. Ingrediente: 1 pachet cu foi de plăcintă 1 kg brânză sărată 6 ouă 300 g smântână 100 ml apă minerală ulei   Mod de preparare: Rade brânza într-un castron. Adaugă cinci ouă şi 200 g de...
Read more »

Terina cu legume si branza

Terina cu legume si branza
O reteta simpla de terina cu legume si branza din: dovlecei, ardei capia, branza de capra, branza de vaci, unt, marar, patrunjel si piper. Ingrediente: 3-4 dovlecei 3-4 ardei capia 250 g branza de capra 250 g branza de vaci 1 lingura cu unt marar patrunjel piper in patru culori   Mod de preparare:...
Read more »

Fasole de vară

Fasole de vară
O reteta simpla de fasole de vara din: fasole, ceapa verde, usturoi verde, ulei de dovleac, otet de mere, patrunjel verde, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole de fasole alba noua 1 ceapa verde 1 legatura de usturoi verde 4-5 linguri ulei de dovleac 1-2 linguri otet de mere 1 legatura...
Read more »

Ceapa umpluta cu ricotta

Ceapa umpluta cu ricotta
O reteta delicioasa de ceapa umpluta cu ricotta din: ceapa, ricotta, parmezan, oua, nucsoara, sare, piper, paine si ulei. Inrgediente: 2 kg ceapă (6-7) 250 g brânză ricotta 2 linguri cu parmezan 2 ouă mari nucşoară sare piper firimituri de pâine ulei   Mod de preparare: Curăţă cepele de prima foiţă, clăteşte-le în multă...
Read more »

Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic

Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic
O reteta simpla si delicioasa de Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic din: foie gras, pere, unt, zahar, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 800-900 g foie gras (ficat) de raţă 4 pere 20 g unt 50 g zahăr 5 linguri oţet balsamic sare şi piper...
Read more »

Bărcuţe de legume cu şalău

Bărcuţe de legume cu şalău
O reteta delicioasa de barcute de legume cu salau din: vinete, file de salau, ceapa verde, ardei gras verde, ardei gras rosu, ulei de masline, coriandru pisat, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete – egale ca dimensiune 500 g file de salau 2 cepe verzi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4-5...
Read more »

Inimioară dulce din griş cu şofran

Inimioară dulce din griş cu şofran
O reteta dulce de inimioara dulce din gris cu sofran din: lapte, gris, zahar, oua, sofran si pastaie de vanilie. Ingrediente: 750 ml lapte 120 g griş 150 g zahăr 2 ouă 1 linguriţă şofran 1 păstaie de vanilie   Mod de preparare: Pune la fiert laptele împreună cu păstaia de vanilie despicată în...
Read more »

Pizza cu rucola şi brânză proaspătă

Pizza cu rucola şi brânză proaspătă
O reteta delicioasa de pizza cu rucola si branza proaspata din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, mozzarella, branza proaspata si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping: 100...
Read more »

Supa de branza

Supa de branza
O reteta delicioasa de supa de branza din: branza cheddar, ceapa, telina, morcov, supa de pasare, faina, boabe de mustar, sos worcestershire, bere, unt si sos tabasco. Ingrediente: 225 g brânză Cheddar rasă 1 cană cu ceapă tocată 1 cană cu ţelină tocată 1 cană cu morcov tocat 6 căni cu supă de pasăre...
Read more »

Cocktail Flying Scotsman

Cocktail Flying Scotsman
O reteta simpla de Cocktail Flying Scotsman din: whisky scotian, vermut sec, angostura, cirese si limeta Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl vermut sec 2 stropi de Angostura cirese o felie de limeta   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata ingredientele alcoolice. Servim in cupa de cocktail. Imbogatim cu o felie de...
Read more »

Paste simple gratinate

Paste simple gratinate
O reteta delicioasa de paste simple gratinate din: paste, parmezan, sunca, unt, sare, piper, unt, faina, lapte si sare. Ingrediente: 400 g paste (fundiţe, spirale) 4 linguri cu parmezan 2 felii de şuncă 100 g unt sare piper pentru sos bechamel:  50 g unt 2 linguri cu făină 400 ml lapte sare   Mod...
Read more »

Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşie

Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşie
O reteta de rulouri de salau cu salata de ceapa rosie din: file de salau, jambon, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de salau 300 g jambon (taiat in felii cat mai subtiri) 600 g ceapa rosie 1 legatura patrunjel 50 ml ulei...
Read more »

Friptură de porc tradiţională

Friptură de porc tradiţională
O reteta simpla si delicioasa de friptura de porc traditionala din: medalioane din file de porc, carnaciori, unt, foi de varza, ceapa, malai, rosii, gusa de porc, ulei de masline extravirgin, lapte, vin alb sec, foaie de dafin, rozmarin, ghimbir, zahar, sare si piper. Ingrediente: 4 medalioane din file de porc 4 cârnăciori 15...
Read more »

Papricas de oaie

Papricas de oaie
O reteta de papricas de oaie din carne de oaie, ceapa, boia dulce, ardei gras, rosie, otet, pasta de rosii si cartofi. Ingrediente 1 kg carne de oaie 4-5 cepe putina boia dulce 1 ardei gras o rosie otet diluat pasta de rosii 2-3 cartofi (se poate si fara) Preparare Carnea curatata de grasime...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu