marți, 16 octombrie 2012

Retete usoare #15


Retete usoare:

Tocăniţă de bame cu curcuma

Tocăniţă de bame cu curcuma
O reteta delicioasa de tocanita de bame cu curcuma din: bame, curcuma, ceapa verde, lamai, ulei de arahide, supa concentrata de legume, amidon, ardei capia, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: 400 g bame 1 linguriţă curcuma 3 fire de ceapă verde 2 lămâi 3   linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 1...
Read more »

Retete delicioase: Prajitura cu mere

  O reteta delicioasa de prajitura cu mere, faina, zahar, gris, unt, oua, sare, praf de copt, ulei, scortisoara, nuca de cocos, menta. Ingrediente blat: 200 g faina 200g gris 200g zahar 1 pachet unt 2 oua 1 praf de copt sare   Ingrediente umplutura: 1.5 kg mere 3-4 linguri zahăr 2 linguri ulei...
Read more »

Ton cu dovlecei şi ghimbir

Ton cu dovlecei şi ghimbir
O reteta delicioasa de ton cu dovlecei si ghimbir din: dovlecei, ton, otet alb, ghimbir, smantana, otet de visine, ulei extravirgin de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei (zucchini) 360 g ton conservat în ulei bine scurs 3 linguri oţet alb 1  lingură ghimbir (pulbere) 2   linguri smântână 3   linguri oţet de...
Read more »

Piept de pui umplut cu sunca de Parma

Piept de pui umplut cu sunca de Parma
O reteta de piept de pui umplut cu sunca de parma din: crema de branza, cimbru, piept de pui, sunca de parma, vin alb si supa concentrata de pui. Ingrediente: 50 g crema de branza 2 fire cimbru, doar frunzele 2 bucati de piept de pui 4 felii de sunca de Parma 50 ml...
Read more »

Snitel crocant din peste

Snitel crocant din peste
O reteta delicioasa de snitel crocant din crap: crap frunze de salata, paine, castravete, rosii, smantana vegetala, zeama de lamaie, ulei si sare. Ingrediente: cateva bucati de crap (cam 350 g ) cateva frunze de loboda, spanac, salata 4 felii de paine 1 castravete 2-3 rosii 2 linguri cu smantana vegetala 2 linguri zeama...
Read more »

Spaghetti Napoli

Spaghetti Napoli
O reteta delicioasa de spaghetti napoli din: spaghete, condimente, ceapa, ulei de masline, usturoi, carne fiarta de vita, rosii, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400g spaghete condimente 1 ceapă mare 50ml ulei de măsline 2 căţei de usturoi 250g carne fiartă de vită 4 roşii bine coapte 6-7 frunze de busuioc sare...
Read more »

Pui cu legume

Pui cu legume
O reteta delicioasa de pui cu legume din: seminte de coriandru, seminte de chimen, pui, ulei de masline, cartofi, tulpini de telina, ceapa, frunze de dafin, rosii, vin alb, sofran, masline negre si supa concentrata de pui. Ingrediente: 2 linguriţe seminţe de coriandru 1 linguriţă seminţe de chimen 1 pui întreg, dezosat 3 linguri...
Read more »

Bezea cu pere şi ciocolata

Bezea cu pere şi ciocolata
O reteta de bezea cu pere si ciocolata din: albusuri, zahar tos, cacao, smantana, zahar pudra, lichior de pere, para si ciocolata amaruie. Ingrediente: 4 albusuri 170 g zahar tos 3 linguri cacao 200 ml smantana 2 linguri zahar pudra 2 linguri de lichior (preferabil de pere) 1 para mare, taiata felii subtiri 30...
Read more »

Satay de pui cu slănină

Satay de pui cu slănină
O reteta delicioasa de satay de pui cu slanina din: piept de pui, slanina, ulei de masline extravirgin, usturoi, radacina de galangal, citronela, sos de peste, lapte de cocos, zahar de palmier, ulei dearahide, coriandru, piper alb, sos de peste, ardei iute, zahar de palmier si salata verde. Ingrediente: 4 piepţi de pui 120...
Read more »

Reteta zilei: Vitel cu vinete si ardei gras

Reteta zilei: Vitel cu vinete si ardei gras
O reteta delicioasa de vitel cu vinete si ardei gras din: spata de vitel, vanata, ceapa rosie, ardei gras rosu, ardei gras galben, ardei gras verde, ulei, vin alb sec, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g spata de vitel 1 vanata mare 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben...
Read more »

Cupe cu fructe

Cupe cu fructe
O reteta delicioasa de cupe cu fructe din: zmeura sau capsuni, zahar tos, foi de gelatina, frisca si afine. Ingrediente: 300 g zmeura sau capsuni 150 g zahar tos 4 foi de gelatina 200 ml frisca 200 g afine   Mod de preparare: Pune fructele într-un robot, împreună cu 400 ml apă, şi amestecă...
Read more »

Cum se prepara Tofu picant cu boabe edamame

Cum se prepara Tofu picant cu boabe edamame
O reteta video despre cum se prepara Tofu picant cu boabe edamame: Pastaile de la edamame sunt boabe de soia timpurii.
Read more »

Peşte prăjit cu sos de ardei iute

Peşte prăjit cu sos de ardei iute
O reteta de peste prajit cu sos de ardei iute din: dorade, ulei de masline extravirgin, faina alba, sare, piper alb, ardei iute, ardei gras rosu, ardei gras verde, usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa, sos de peste, zahar brun, busuioc si frunze de spanac. Ingrediente: 2 dorade (400 g fiecare) 250 ml ulei...
Read more »

Pastramă de vită cu gulii

Pastramă de vită cu gulii
O reteta de pastrama de vita cu gulii din: pastrama de vita, gulii, morcovi, ardei gras verde, ceapa rosie, ulei si suc de rosii. Ingrediente: 500g pastramă de vită 6 gulii 2 morcovi 1 ardei gras verde 1 ceapă roşie mare 50ml ulei 250ml suc de roşii   Mod de preparare: Tăiaţi pastrama de...
Read more »

Cocktail Froot Loop

Cocktail Froot Loop
O reteta simpla de Cocktail Froot Loop din: votca, calvados, rom alb, suc de ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl Calvados 3 cl rom alb 15 cl suc de ananas o bucata de ananas cirese   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam intr-un pahar...
Read more »

Porc în sos dulce-acrişor

Porc în sos dulce-acrişor
O reteta de porc in sos dulce acrisor din: carne slaba de porc, faina alba, untura, usturoi, ceapa, ardei iuti, castraveti, zahar, rosii, otet, sos de soia, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 400 g carne slaba de porc (felii de subtiri) 100 g faina alba 80 g untura 1 catel de usturoi...
Read more »

Rulada de toamna

Rulada de toamna
O reteta delicioasa de rulada de toamna din: carne tocata, moecov, telina, mazare, ardei grasi, ceapa, pesmet, ulei, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne tocata (amestec vita/porc) 1 morcov 1 telina mica 100 g mazare 2 ardei grasi (verde, rosu) 1 ceapa 1 lingura pesmet 2 linguri ulei 2 oua 1...
Read more »

Salată mixtă

Salată mixtă
O reteta delicioasa de salata mixta din: morcovi, conopida, fasole pastai, germeni de soia, pasta de creveti, ulei de floarea soarelui, sos de soia, ceapa, boia iute, apa, sare si piper. Ingrediente: 80 g morcovi 80 g bucheţele de conopidă 80 g fasole păstăi 80 g germeni de soia 1 linguriţă pastă de creveţi...
Read more »

Prajitura cu nuca si vanilie

Prajitura cu nuca si vanilie
O reteta delicioasa de prajitura cu nuca si vanilie din: nuca, oua, zahar, ulei, suc de portocale, faina, praf de copt, cacao, galbenusuri, lapte, unt si zahar vanilat. Ingrediente: 100 g nuca 4 oua 250 g zahar 200 ml ulei 200 ml suc de portocale 300 g faina 1 plic cu praf de copt...
Read more »

Ficăţei de pui cu dovleac

Ficăţei de pui cu dovleac
O reteta de ficatei de pui cu dovleac din: ficatei de pui, dovleac, ceapa, ardei gras, ulei, vin demisec, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 f ficatei de pui 800 g dovleac de toamna 1 ceapa 1 ardei gras 100 ml ulei 150 vin alb demisec 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de...
Read more »

Cum se prepara rata crocanta cu salata de ridichi murate(video)

Cum se prepara rata crocanta cu salata de ridichi murate(video)
O reteta video despre cum se prepara rata crocanta cu salata de ridichi murate:   Ingrediente: Pentru sosul marinat: ½ lingurita praf de scortisoara ½ lingurita ghimbir macinat ½ lingurita praf "Allspice" 2 linguri vin de orez Shaoxing 2 linguri miere 1 lingura sos de chilli 1 lingura sos de soia light 2 catei...
Read more »

Cartofi şi ciuperci la tigaie

Cartofi şi ciuperci la tigaie
O reteta delicioasa de cartofi si ciuperci la tigaie din: cartofi, ciuperci, ceapa, oua, sare, piper, piper cayenne, chimen, bacon, ulei, arpagic verde. Ingrediente: 800 g de oartofi fierţi cu o zi înainte 100 g de ciuperci champignon 2 cepe 4 ouă sare piper piper cayenne chimen 6 felii de bacon (kaizer afu­mat) 3...
Read more »

Turtiţe cu tamarind

Turtiţe cu tamarind
O reteta de turtite cu tamarind din: faina integrala de orez, faina alba, oua, unt, bicarbonat, zeama de ghimbir, sare, tamarind, zahar brun, amidon si 1 ou. Ingrediente: 80 g faină integrală de orez 170 g faină albă 2 ouă 100 g unt 1/2 linguriţă bicarbonat 2 picături zeamă de ghimbir proaspăt sare pentru...
Read more »

Supa de pui ca la mama acasa

Supa de pui ca la mama acasa
Pune intr-o oală carcasa de pui şi oasele, la un loc cu cuburi de morcov, ţelină, ceapă şi câteva boabe de piper, cu un pic de sare. Leagă un bucheţel de verdeaţă (dafin, pătrunjel şi cimbru) şi pune-l in oală. Acoperă cu apă rece. Lasă să dea in clocot, apoi să fiarbă uşor la...
Read more »

Tocana de berbecut

Tocana de berbecut
O reteta de tocana de berbecut din: carne grasa de berbecut, ceapa, cartofi, telina, patrunjel verde, vin, gogosari, ardei iute, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne grasa de berbecut 4 cepe 500 g cartofi 1 legatura telina 1 legatura patrunjel verde 200 ml vin 2 gogosari 1 ardei iute 4 linguri ulei...
Read more »

Placinta taraneasca

Placinta taraneasca
O reteta delicioasa de placinta taraneasca din: faina, otet, sare, apa calduta, conopida, branza de oi, oua, smantana, unt, nucsoara, seminte de anason, sare si piper. Ingrediente: aluat: 300 g faina 1 lingura otet 1.2 lingurita sare 200 ml apa calduta pentru umplutura: 1 conopida mare 100 g branza de oi 3 oua 3...
Read more »

Cocktail Festus

Cocktail Festus
O reteta simpla de Cocktail Festus din: votca, vermut rosu, grand marnier si masline. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl vermut rosu 2 cl Grand Marnier masline   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker si se toarna bautura printr-o strecuratoare de bar intr-un pahar de cocktail, Se decoreaza cu...
Read more »

Aripioare glazurate

Aripioare glazurate
O reteta simpla si delicioasa de aripioare glazurate din: aripioare de pui, ulei de floarea soarelui, miere, mic de condimente, usturoi, coaja de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 linguri ulei de floarea soarelui 3linguri miere lichidă 1 linguriţă mix de condimente 2 căţei de usturoi, zdrobiţi coaja rasă de...
Read more »

Tort de frisca

  O reteta delicioasa de tort de frisca, faina, zahar, ulei, oua, branza de vaci, gelatina, zahar vanilat, lamaie, serbet, unt, nuca. Ingrediente blat: 90 g făină 80 g zahăr 3 linguri ulei 3 ouă Ingrediente umplutură: 250 g brânză de vaci 250 g friscă 100 g zahăr 10 g gelatină 1 pliculeţ zahăr...
Read more »

Budinca de cocos

Budinca de cocos
O reteta delicioasa de budinca de cocos din: oua, zahar, nuca de cocos, amidon de porumb, lapte, zahar vanilat, cuburi de zahar si apa. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr 100 g nucă de cocos rasă 30 g amidon de porumb 500 ml lapte 1 plic zahăr vanilat pentru caramel: 20 cuburi de zahăr...
Read more »

Chiperi la cuptor

Chiperi la cuptor
O reteta delicioasa de chiperi al cuptor din: ardei grasi, carne de oaie, berbec sau vita, carne de porc, slaninuta afumata, ceapa, ardei iute, morcov, zahar, orez, ulei, rosii, sare si piper. Ingrediente: 14 ardei grasi rosii 500 g carne de oaie, berbec sau vita 200 g carne de porc 100 g slaninuta afumata...
Read more »

Bulgare cu smantana

Bulgare cu smantana
O reteta delicioasa de bulgare cu smantana din: conopida, smantana, cascaval, unt, masline, usturoi, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 1 conopidă mare, albă şi deasa pentru sosul de smântână: 500 g smântână dulce de gătit 150 g caşcaval ras 40 g unt 100 g măsline feliate 2 căţei usturoi mărar verde sare piper...
Read more »

Crap in sos de vin

Crap in sos de vin
O reteta de crap in sos de vin din: cateva bucati de crap, vin alb, faina, pesmet, margarina, mustar, lamaie, patrunjel, boabe de piper, sare si ulei. Ingrediente: cateva bucati de crap (cam 550 g) 100 ml vin alb 1 lingura cu faina 2 linguri cu pesmet 2 linguri cu margarina 2 lingurite cu...
Read more »

Prajitura cu migdale

Prajitura cu migdale
  O reteta delicioasa de prajitura cu migdale,  biscuiti, unt, esenta de migdale, branza de vaci, zahar pudra, oua, lichior de migdale, ciocolata alba, ciocolata neagra, smantana, frunze de menta. Ingrediente blat: 150 g biscuiţi cu cereale 50 g migdale 50 g unt 1 linguriţă esenţă migdale Ingrediente umplutura: 700 g brânză de vaci...
Read more »

Gratin cu legume

Gratin cu legume
O reteta delicioasa de gratin cu legume din: cartofi, conopida, morcovi, varza, ceapa verde, branza rasa, lapte, smantana, oua, sare, piper alb, nucsoara si patrunjel verde. Ingrediente: 750 g cartofi 1 conopidă potrivită 3 morcovi 1/2 varză mica 1 legătură ceapă verde 100 g brânză rasă 500 ml lapte 250 g smântână 6 ouă...
Read more »

Negresa cu frisca

O reteta delicioasa de negresa cu frisca, unt, zahar, cacao, biscuiti cu unt, biscuiti cu cacao, faina, oua, paraf de copt, sare, fulgi de cocos. Ingrediente: 170 g unt 150 g zahăr 3 oua 90 g făină 10 biscuiţi cucacao 5 biscuiti cu unt 30g cacao 1 praf de copt sare Ingrediente decor: 150g...
Read more »

Retete de post: Praz cu masline

Retete de post: Praz cu masline
O reteta delicioasa de praz cu masline din: praz, masline, ceapa, ulei, pasta de tomate, vin alb, lamaie, otet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg praz 100 g masline 2 cepe mari 100 ml ulei 1 lingura pasta de tomate 100 ml vin alb 1 lamaie 1 lingura cu otet 1 lingura de...
Read more »

Ciorba de crap

Ciorba de crap
O reteta delicioasa de ciorba de crap din: capete si cozi de peste, bors, ceapa, ardei gras, rosii, pastarnac, morcov, orez, leustean, patrunjel si sare. Ingrediente: capetele si cozile de peste (cam 500 g) (crap) 400 ml bors 2 cepe 1 ardei gras 2-3 rosii 1 pastarnac 1 morcov 2 linguri cu orez leustean...
Read more »

Hamburgeri

O reteta gustoasa de hamburger din: carne de porc, kaizer, cascaval, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 250 g kaizer 250 g cascaval 3 linguri pesmet sare piper   Mod de preparare: Caşcavalul se rade pe răzătoarea mică, iar kaizerul se curăţă de partea cu şorici şi se taie cubuleţe...
Read more »

Pui cu paprika, mirodenii si cuscus

Pui cu paprika, mirodenii si cuscus
O reteta delicioasa de pui cu paprika, mirodenii si cuscus din: 2 copane si 2 pulpe, ulei de floarea soarelui, miere, paprika, suc de lamaie, cuscus, mazare, menta, coriandru, ceapa rosie, ardei iute si lamaie verde. Ingrediente: 2 copane si 2 pulpe 2 linguri ulei de floarea soarelui 3 linguri miere 1 lingurite paprika...
Read more »

Cartofi la cuptor cu ton

  O reteta delicioasa de cartofi cu ton, ulei de masline, rosii, pesmet, smatana, lapte, ceapa, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 conserve cu ton 400 g roşii în conservă 1 kg cartofi 1 lingură pesmet 150 ml smântână 500 ml lapte 1 ceapă 50 g parmezan ras sare piper...
Read more »

Chiftelute din conopida

Chiftelute din conopida
O reteta delicioasa de chiftelute din conopida din: conopida, ceapa, oua, paine, lapte, marar verde, sare, piper, faina si ulei. Ingrediente: 1 conopidă potrivita 1 ceapă mare 2 ouă 2 felii de păine 1 ceaşcă lapte 1 lingură mărar verde sare piper făină sau pesmet ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se fierbe...
Read more »

Sufleu de paste cu legume

Sufleu de paste cu legume
O reteta de sufleu de paste cu legume din: paste, sare, legume, ceapa, unt, sunc de praga, lapte, faina, branza topita cu smantana, piper si branza gouda. Ingrediente: 500 g paste (de exemplu spirale) sare 600 g legume congelate asortate 2 cepe 2 linguri unt 250 g şuncă de Praga 100 ml lapte 2...
Read more »

Salata cu fasole si carnati

  O reteta gustoasa de salata cu fasole rosie, orez, carnati afumati, ardei gras verde, telina, ceapa, patrunjel verde, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g orez 150 g fasole roşie 100 g cârnaţi afumaţi 2 ardei graşi verzi 2-3 tije de telină verde 1 ceapă potrivită pătrunjel verde Ingrediente sos vinegreta:...
Read more »

Tigaie picantă cu piept de rata

Tigaie picantă cu piept de rata
O reteta delicioasa de tigaie picanta cu piept de rata din: piept de rata, ardei iute, ardei grasi, morcovi, mazare tucara, sare, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, supa, sos de soia si sos chili. Ingrediente: 2 bucăţi de piept de raţă (a 400g) 1 ardei iute 2 ardei graşi roşii 2 morcovi 300 g mazăre...
Read more »

Ciocanele de pui pane

Ciocanele de pui pane
O reteta de cioconele de pui pane din: ciocanele de pui, oua, lapte, faina, oregano, cimbrisor, sare, piper, pesmet picant si ulei. Ingrediente: 8-9 ciocănele de pui 2 ouă 500 ml lapte 4-5 linguri făină 1/2 linguriţă oregano uscat cimbrişor uscat sare piper pesmet picant ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se spală...
Read more »

Prajitura cu crema de cocos

  O reteta delicioasa de prajitura cu crema de cocos,  oua, zahar, nuca, cacao, faina, praf de copt, branza de vaci, apa, unt, zahar, nuca, esenta de cocos, esenta de rom, esenta de vanilie, scortisoara, ciocolata de menaj. Ingrediente blat: 4 ouă 8 linguri zahăr 4 linguri nucă măcinată 1 lingură cacao 3 linguri...
Read more »

Mere umplute cu nuci

Mere umplute cu nuci
O reteta delicioasa de mere umplute cu nuci din: mere, miez de nuca, scortisoara, zahar si miere. Ingrediente: 6 mere 100 g miez de nucă 2 linguriţe scorţişoară 2 linguri zahăr 1-2 linguri miere   Mod de preparare: Se taie un căpăcel la codiţa merelor şi se scobesc, îndepărtând casa seminţelor. Miezul scos se...
Read more »

Tortellini cu pui

Tortellini cu pui
O reteta de tortellini cu pui din: piept de pui, tortellini, smantana, faina, usturoi, patrunjel, parmezan, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui 300 g tortellini 200 g smântână de gătit 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 3 linguri parmezan 3 linguri ulei de măsline...
Read more »

Retete delicioase: Clătite cu spanac

Retete delicioase: Clătite cu spanac
O reteta delicioasa de clatite cu spanac din: faina, sare, oua, lapte, suc de lamaie, bacon, ulei, ceapa, usturoi, spanac, piper, nucsoara si branza feta. Ingrediente: 300 g de făină sare 4 ouă 500 ml de lapte 1 lingură de suc de lămâie 12 felii de bacon (kaizer afumat) 6 linguriţe de ulei 1...
Read more »

Gustare caldă

Gustare caldă
O reteta simpla de gustare calda din: cartofi, oua, costita afumata, salam picant, usturoi, ulei, sare, piper si ceapa. Ingrediente: 2-3 cartofi mari, fierţi în coajă 4 ouă 100 g costiţă afumată 200 g salam picant usturoi o ceaşcă de ulei sare piper măcinat o ceapă   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o...
Read more »

Pui thailandez cu sos de curry

Pui thailandez cu sos de curry
O reteta delicioasa de pui thailandez cu sos de curry din: pui, orez, ceapa, pasta de curry, ulei de masline, lapte de cocos, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 pui potrivit 250 g orez cu bobul lunguiet 1 ceapa potrivita praf sau pasta de curry 2 linguri ulei de masline 250 ml lapte...
Read more »

Caramele cu scorţişoară şi ardei iute

Caramele cu scorţişoară şi ardei iute
O reteta delicioasa de caramele cu scortisoara si ardei iute din: zahar, smantana dulce, miere, ciocolata menaj, unt, baton de scortisoara, ardei iute uscat si frunze de bambus. Ingrediente: 250 g zahăr 250 ml smântână dulce 15 g miere 150 g ciocolată menaj 15 g unt 1 baton de scorţişoară 1 ardei iute uscat...
Read more »

Chutney din mere şi roşii

Chutney din mere şi roşii
O reteta delicioasa de chutney din mere si rosii din: ceapa, stafide, mere, rosii, otet de mere, ghimbir ras, piper, frunze de busuioc, zahar. Ingrediente: 1 ceapă 450g stafide 450g mere 450g roşii 600ml oţet de mere 1 linguriţă ghimbir ras 1/2 linguriţă piper zdrobit 1 leg. frunze de busuioc 450g zahăr   Mod...
Read more »

Fasole cu bureţi de toamnă

Fasole cu bureţi de toamnă
O reteta de fasole cu bureti de toamna din: fasole alba uscata, bureti de toamna, ceapa rosie, ardei gras, rosii, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole alba uscata 800 g bureti de toamna – iutari sau ghebe 1 ceapa rosie 1 ardei gras 2 rosii 100 ml ulei 1 lingura cimbru...
Read more »

Legume în stil provensal

Legume în stil provensal
O reteta de legume in stil provensal din: cartofi, broccoli, morcovi, bulb de fenicul, fasole verde, ulei de masline si mirodenii de provence. Ingrediente: 750 g de cartofi 250 g de broccoli 2 morcovi 1 bulb de fenicul 250 g fasole verde 4 linguri de ulei de măsline 2 pacheţele de mirodenii de Provence...
Read more »

Paste cu legume şi carne tocată

Paste cu legume şi carne tocată
O reteta delicioasa de paste cu legume si carne tocata din: varza chinezeasca, usturoi verde, ciuperci, mazare tucara, usturoi, ghimbir, paste chinezesti, bambus, ulei, carne tocata, sos de soia, piper cayenne si sare. Ingrediente: 1/2 varza chinezeasca 2 fire de usturoi verde 200 g ciuperci champignon 150 g mazare tucara 2 catei de usturoi...
Read more »

Semifreddo cu iaurt şi mango

Semifreddo cu iaurt şi mango
O reteta de semifredo cu iaurt si mango din: mango, zahar, lapte integral, iaurt integral, smantana dulce, galbenusuri, baton de vanilie, miere, anason stelat, scortisoara, cuisoare, zeama de lamaie si anason stelat. Ingrediente: pentru semifreddo: 200 g mango (pulpă) 120 g zahăr 100 ml lapte integral 100 ml iaurt integral 100 ml smântână dulce...
Read more »

Cocktail Vodka Tonic

Cocktail Vodka Tonic
O reteta simpla de Cocktail Vodka Tonic din: votca, tonic si lamaie. Ingrediente: 4 cl votca tonic o felie de lamaie   Mod de preparare: Se pun patru cuburi de gehata intr-un pahar pentru bauturi lungi si se toarna peste ele votca. Se completeaza cu tonic si in final se adauga o jumatate de...
Read more »

Măruntaie de pui cu legume

Măruntaie de pui cu legume
O reteta delicioasa de maruntaie de pui cu legume, maruntaie de pui, dovlecei, gulie, conopida, ceapa, vin aromat, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g maruntaie de pui: inimi, pipote, ficat 2 dovlecei 1 gulie 1 conopida 2 cepe 1 pahar de vin aromat 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi...
Read more »

Piept de pui cu ceapă

Piept de pui cu ceapă
O reteta de piept de pui cu ceapa din: piept de pui, ceapa, ulei, varza rosie, ceapa rosie, telina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 3 cepe 50 ml ulei 1 varza rosie 2 cepe rosii 1 telina mica 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi carnea...
Read more »

Rizoto cu legume

Rizoto cu legume
O reteta de rizoto cu legume din: ulei, ceapa, usturoi, orez, vin alb sec, mustar de dijon, supa concentrata, mazare, boabe de soia, spanac, coaja de lamaie si parmezan. Ingrediente: ulei ceapa catei de usturoi orez vin alb sec mustar de dijon supa concentrata mazare boabe de soia spanac coaja rasa de lamaie parmezan...
Read more »

Apfelstrudel

Apfelstrudel
O reteta de Apfelstrudel din: aluat de foitaj, mere, zahar, stafide, pesmet, scortisoara, lamaie, unt si ou. Ingrediente: 500 aluat de foitaj 4-5 mere 100 g zahar 100 g stafide 2 linguri pesmet 1 lingura scortisoara 1 lamaie 50 g unt 1 ou   Mod de preparare: Curăţaţi merele de coajă, tăiaţi-le în jumătate...
Read more »

Cum se prepara Ou Fu Yung cu ardei rosu si sos chilli (video)

Cum se prepara Ou Fu Yung cu ardei rosu si sos chilli (video)
O reteta video despre cum se prepara ou fu yung cu ardei rosu si sos chilli: Ingrediente: Pentru sosul de ardei iute si chilli dulce: ½ ardei iute rosu, fara seminte, taiat felii ulei de masline sare si piper negru proaspat macinat 5 linguri sos de chilli dulce 1 lingurita suc de lime Pentru...
Read more »

Supa indiană cu linte

Supa indiană cu linte
O reteta delicioasa de supa indiana cu linte din: linte galbena, supa, morcovi, smantana, usturoi, sare, piper, curcuma, curry, chimen si patrunjel sau coriandru. Ingrediente: 250 g de linte galbenă 1 l de supă 2 morcovi mari 200 ml de smântână 1 căţel de usturoi sare piper cca. 1 linguriţă de curcuma cca 1/2...
Read more »

Cartofi wedges cu chilii şi carne de porc

Cartofi wedges cu chilii şi carne de porc
O reteta de Cartofi wedges cu chilii şi carne de porc din: cotlet de porc, dovlecei, ardei iute, coaja rasa de lamaie, ulei de floarea soarelui, paprika, fasole boabe, rosii, cartofi si coriandru. Ingrediente: 400 g cotlet de porc, taiat cuburi 2 dovlecei, taiati cuburi 1 ardei iute rosu, tocat marunt coaja rasa de...
Read more »

File de peste cu capere

File de peste cu capere
O reteta delicioasa de file de peste cu pesmet alb, fulgi de orez, ulei de masline, mustar, tarhon, capere, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de peste 40 g pesmet alb 40g fulgi  de ovăz 4 linguri de măsline 2 linguriţe de muştar Dijon 2 linguri de tarhon 2 linguri de capere sare piper...
Read more »

Salata cu capere

  O reteta delicioasa de salata de capere, rosii, ceapa verde, masline, boia iute, otet de mere, telina, usturoi, ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: 4 roşii 2 linguri capere murate 1 legătură ceapă verde 10 măsline 1 lingu­riţă boia iute 2 linguri oţet de mere 1 ţelină mică 1 căţel usturoi 4...
Read more »

Ardei la tigaie

Ardei la tigaie
O reteta de ardei la tigaie din: ardei gras, fenicul, mazare, kaizer afumat, ulei, sare, piper si oua. Ingrediente: câte 1 ardei gras roşu, galben şi verde 1 bulb de fenicul 150 g de mazăre congelată 50 g de kaizer afumat 2 linguri de ulei sare piper 4 ouă   Mod de preparare: Pregătiţi...
Read more »

Mere umplute cu prune

Mere umplute cu prune
O reteta de mere umplute cu prune din: mere, prune sau stafide, zahar si scortisoara. Ingrediente: 3 mere potrivite 10 prune sau 300 g stafide 3 linguri zahar 2 lingurite scortisoara   Mod de preparare: Se spală merele, se taie un căpăcel la codiţă şi se scobesc de miez. Se presară în interior cu...
Read more »

Carnati cu piure si sos pesto

Carnati cu piure si sos pesto
O reteta delicioasa de carnati cu piure si sos pesto din: cartofi, carnati de porc, mazare, boabe de soia, coaja de lamaie, smantana, sos pesto, ulei de floarea soarelui, supa concentrata de vita sau pui, mustar cu boabe, usturoi, ulei de masline si lapte. Ingrediente: 1,2 cartofi, curatati, taiati cuburi mari 8 carnati de...
Read more »

Cocktail Chapeau Blanc

Cocktail Chapeau Blanc
O reteta simpla de Cocktail Chapeau Blanc din: grand marnier, coniac si frisca lichida. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 2 cl coniac frisca lichida   Mod de preparare: Turnam Grand Marnier-ul si coniacul peste cuburi de gheata intr-un pahar de mixare si amestecam bine. Turnam bautura intr-un pahar de vin si adaugam in final...
Read more »

Carnat alb (Weißwurst)

Carnat alb (Weißwurst)
O reteta delicioasa de carnat alb (Weißwurst) din: carne de vitel, slanina de porc, hrean, ceapa, ghimbir, nucsoara, patrunjel, coaja de lamaie rasa, mate de porc, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de carne de viţel 550g slănină de porc 1 lingură hrean dat pe răzătoarea mică 1 ceapă mare 1 linguriţă ghimbir dat...
Read more »

Legume cu cuscus si creveti

Legume cu cuscus si creveti
O reteta de legume cu cuscus si creveti din: morcov, tulpini de telina, praz, fructe de mare, cuscus, patrunjel, ulei de masline, usturoi, praf de chilli, sofran, rosii, vin alb sec, frunza de dafin si supa vegetala. Ingrediente: 1 morcov mare, taiat cubulete 2 tulpini de telina, taiate rondele 2 fire de praz, taiate...
Read more »

Chitelute cu legume şi fidea

Chitelute cu legume şi fidea
O reteta de chiftelute cu legume si fidea din: carne de curcan, lapte, legume, taitei, albus, pasta de curry, ulei de floarea soarelui si ceapa. Ingrediente: 500 g carne de curcan, tocată 400 g lapte 300 g legume congelate, în amestec 200 g tăieţei, pentru servit 1 albuş 3 linguri pasta de curry 3...
Read more »

Lasagna de legume cu spanac şi roşii

Lasagna de legume cu spanac şi roşii
O reteta delicioasa de lasagna de legume cu spanac si rosii din: rosii, rosii cherry, spanac, sare, busuioc, usturoi, ulei de masline, bulion, oregano, piper, urda dulce, foi de lasagna, smantana dulce si parmezan. Ingrediente: 1 kg roşii 150 g roşii cherry 400 g spanac sare 2 legături busuioc 2 căţei de usturoi 3...
Read more »

Placinta cu carne (Leberkasse)

Placinta cu carne  (Leberkasse)
O reteta delicioasa de placinta cu carne din: carne macra de vita, carne de porc, slanina, ceapa, piper alb, maghian, usturoi, coaja de lamaie, apa si untura. Ingrediente: 1 kg carne macra de vita 200 g carne de porc 100 g slanina 1 ceapa mare 1 lingurita piper alb 1 lingurita maghiran uscat 1...
Read more »

Tocanita cu carne de vita

  O reteta delicioasa de tocanita cu carne de vita, ceapa, ardei gras, morcov, pasta de tomate, ulei, patrunjel, piper, sare, busuioc uscat. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 3 cepe 2 ardei graşi 1 morcov 1 cutie pulpă de roşii din conservă 2 linguri pastă de tomate 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel...
Read more »

Supa de praz cu legume şi carne tocată

Supa de praz cu legume şi carne tocată
O reteta delicioasa de supa de praz cu legume si carne tocata din: orez, sare, ceapa, ulei, carne tocata de vita, praz, supa, sare, piper si boia de ardei dulce. Ingrediente: 150 g de orez cu bobul lung sare 1 ceapă 2 linguri de ulei 400 g de carne tocată de vită 500 g...
Read more »

Ruladă cu zmeură

Ruladă cu zmeură
O reteta delicioasa de rulada de zmeura din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, zmeura, gelatina, suc de lamaie, zahar pudra, branza dulce de vaci si frisca. Ingrediente: 3 ouă 90 g de zahăr 1 pacheţel de zahăr vanilat 90 g de făină 1 linguriţă de praf de copt umplutură: 300 g...
Read more »

Tarte cu ciocolata alba

Tarte cu ciocolata alba
O reteta delicioasa de tarte cu ciocolata alba din: smantana, ciocolata alba, esenta de vanilie, ou, galbenus, blaturi de tarta, fructe si  gem de zmeura. Ingrediente: 150 ml smântână 100 g ciocolată alba, rupta bucăţi 1/2 linguriţa esenţa de vanilie 1 ou+ 1 gălbenuş un pachet cu 6-8 blaturi de tarta, gata  preparate 125g...
Read more »

Vinete cu carne de curcan

Vinete cu carne de curcan
O reteta delicioasa de vinete cu carne de curcan din: vinete, carne de curcan, usturoi, mozzarella, parmezan, ceapa, rosii, pasta de tomate, rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 500 g carne de curcan 6 căţei de usturoi 150 g mozzarella 50 g parmezan o ceapă 5 roşii o lingură...
Read more »

Supa de morcovi cu frigaruie de creveti

Supa de morcovi cu frigaruie de creveti
O reteta delicioasa de supa de morcovi cu frigaruid e creveti din: frigarui de creveti, fulgi de cocos, morcovi, ceapa, mar, lamaie verde, ulei, supa, sare, piper, pasta de curry si lapte de soia. Ingrediente: frigărui de creveţi (congelaţi) 50 g de fulgi de cocos 500 g de morcovi 1 ceapă 1 măr dulce-acrişor...
Read more »

Prajiturele

Prajiturele
O reteta delicioasa de prajiturele din: oua, zahar tos, esenta de vanilie, praf de copt, smantana, migdale, zahar pudra, lichior, gem de zmeura si zmeura. Ingredente: 3oua 100 g zahăr tos 1 linguriţa esenţa de vanilie 60 g fâina, plus un vârf de praf de copt 50 g migdale mâcinate 250 ml smântână 1...
Read more »

Bors de urzici

Bors de urzici
O reteta delicioasa de bors de urzici din: bors, ceapa rosie, orez, faina, unt, patrunjel, urzici, morcovi, ou, sare si piper. Ingrediente: 500 ml borş o ceapă roşie 50 g orez o jumătate de lin­guriţă de făină două linguri de unt o legătură de pătrunjel 500 g urzici doi morcovi un ou sare piper...
Read more »

Melci cu mere si alune

Melci cu mere si alune
O reteta delicioasa de melci cu mere si alune din: zahar, faina, branza de vaci, unt, ulei, lapte, praf de copt, unt, sirop de caramel, coacaze sau merisoare, alune, mere acrisoare si scortisoara. Ingrediente: aluat: 100 g zahăr 500 g făină 250 g brânză de vaci 100 g unt 125 ml ulei 125 ml...
Read more »

Reteta zilei: Omleta cu carnati, gogosari si rosii

Reteta zilei: Omleta cu carnati, gogosari si rosii
O reteta delicioasa de omleta cu carnati, gogosari si rosii din: oua, carnati, ceapa, gogosari, rosii, sare, piper si ulei. Ingrediente: oua carnati ceapa gogosari rosii sare piper ulei Mod de preparare: Ceapa si carnati se taie si se pun la calit in tigaia incinsa. Intre timp se bat ouale bine si se adauga...
Read more »

Ouă picante

Ouă picante
O reteta delicioasa de oua picante din: oua, unt, lapte dulce, salam, costita afumata, rosie, ulei, sare, piper, mustar dulce si faina. Ingrediente: 4 ouă două linguri de unt o ceaşcă de lapte dulce două felii de salam 2-3 felii de costiţă afumată 2-3 felii de friptură rece o roşie mare o ceaşcă de...
Read more »

Icre de fasole

Icre de fasole
O reteta simpla de icre de fasole din: fasole, pastarnac, morcov, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: un sfert kilogram de fasole un păstârnac un morcov o ceapă o ceaşcă de ulei sare   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli în câte­va ape călduţe, acoperi cu apă rece şi dai în clocot câteva minute....
Read more »

Cocktail Bonne Chance

Cocktail Bonne Chance
O reteta simpla de Cocktail Bonne Chance din: grand marnier, coniac, zeama de lamaie, angostura si sifon. Ingrediente: 2 cl Grand Marnier 2 cl coniac 2 cl zeama de lamaie 1 strop de Angostura sifon   Mod de preparare: Se mixeaza bine cu gheata in shaker Grand Marnier cu coniac, zeama de lamaie si...
Read more »

Paste la cuptor în stil grecesc

Paste la cuptor în stil grecesc
O reteta de paste la cuptor in stil grecesc din: dovlecei, ulei de masline, sare, piper, ceapa, usturoi, carne tocata mixta, bulion, rosii, busuioc, paste, faina, unt, lapte, supa, nucsoara, iaurt, telemea si boia. Ingrediente: 400 g dovlecei 2 linguri ulei de măsline sare piper 1 ceapă 1 căţel de usturoi 250 g carne...
Read more »

Colţunaşi cu brânză de oi şi busuioc

Colţunaşi cu brânză de oi şi busuioc
O reteta de coltunasi cu branza de oi si busuioc din: oua, faina, branza de oi, busuioc, galbenusuri, unt si sare. Ingrediente: patru ouă un sfert de făi­nă două coji de ou cu apă caldă 4-6 linguri de brânză de oi 4-6 frunze de busuioc două gălbenuşuri o lingură de unt topit sare  ...
Read more »

Eclere cu caramel

Eclere cu caramel
O reteta de eclere cu caramel din: unt, faina alba, oua, smantana, zahar pudra si caramel. Ingrediente: 600 g unt 800 faina alba 2 oua, batute pentru umplutura: 300 ml smantana 3 linguri zahar pudra 150 g caramel   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 6/ 200 C. Tapetează două tăvi de copt cu...
Read more »

Supa cu legume şi găluşte

Supa cu legume şi găluşte
O reteta delicioasa de supa cu legume si galuste din: minigaluste, amestec de legume, ulei, mazare, supa, sare, piper si crengute de asmatui. Ingrediente: 100 g de minigăluşte (pachet) 300 g amestec de legume (morcovi, broccoli, conopidă, ardei, dovlecel) 1 linguriţă de ulei 50 g de mazăre congela­tă 250 ml de supă sare piper...
Read more »

Musaca de cartofi

Musaca de cartofi
O reteta delicioasa de musaca de cartofi din: ceapa, usturoi, ulei de masline, carne de vita, rosii, verdeata, sare, piper, unt, faina, supa, lapte, smantana, emmentaler, nucssoara si cartofi rosii. Ingrediente: 2 cepe 2 căţei de us­turoi 2 linguri ulei de măsline 500 g car­ne de vită tocată 450 g roşii decojite (con­servă) 1...
Read more »

Palatschinken

Palatschinken
O reteta de palatschinken din: faina de grau, oua, lapte, zahar, sare, ulei, gem de capsuni si sirop de ciocolata. Ingrediente: 300 g faina de grau 3 oua 250 ml lapte 3 linguri zahar 1 praf de sare 50 ml ulei 1 borcan gem de capsuni sirop de ciocolata   Mod de preparare: Amestecati...
Read more »

Plăcintă cu mere şi aromă de migdale

Plăcintă cu mere şi aromă de migdale
O reteta delicioasa de placinta cu mere si aroma de migdale din: amarettini, faina, sare, unt, ulei de floarea soarelui, zahar vanilat, mere, unt, scortisoara, zahar, peltea de gutui si fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 100 g amarettini (pricomigdale italiene) 250 g făină 1 praf sare 100 g unt moale 50 ml ulei de...
Read more »

Chifteluţe gratinate cu sos tomat si crustă crocantă

Chifteluţe gratinate cu sos tomat si crustă crocantă
O reteta de chiftelute gratinate cu sos tomat si crusta crocanta din: paste, sare, ceapa, usturoi, carne tocata mixta, ou, piper, boia dulce, ulei, bulion, rosii, parmezan si emmentaler. Ingrediente: 400 g paste (penne rigate) sare 2 cepe 1 căţel de usturoi 500 g carne tocată mixtă 1 ou piper boia dulce 3 linguri...
Read more »

Salata de dovleac cu branza feta

Salata de dovleac cu branza feta
O reteta de salata de dovleac cu branza feta din: dovleac, ardei rosu, rosii cherry, branza feta, spanac, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, usturoi, paine prajita si otet balsamic. Ingrediente: 1 dovleac turcesc 1 ardei rosu 200 g rosii cherry 200 g branza feta 50 g spanac 4 linguri ulei de floarea soarelui...
Read more »

Balmoş oltenesc

Balmoş oltenesc
O reteta de balmos oltenesc din: zer, malai, smantana, sare, unt si cas. Ingrediente: un litru de jintiţă sau zer 500 g mălai un pahar de smântână sa­re două linguri de unt 300 g de caş   Mod de preparare: Pui jintiţa la foc într-un ceaun mare, laşi să se încălzească, sărezi du­pă gust...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu