marți, 23 octombrie 2012

Retete usoare #21


Retete usoare:

Pate au foie de canard

Pate_au_foie_de_canard_1
Pateurile din ficat sunt foarte populare in intreaga lume. Cea mai eleganta variants a acestora fiind pate de foie gras, insa si pateul facut din ficat obisnuit de rata (nu de rata indopata) are un gust bogat si, in orice caz, rafinat. In Franta, pateul din ficat de rata ambalat, din comert, este in...
Read more »

Pizza cu sunca

Pizza_cu_sunca
O reteta de Pizza cu sunca din: faina, drojdie, sare, zahar, jambon, parmezan, cimbru, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 1 pachetel de drojdie uscate 1 lingurita sare 250 ml apa calduta 1 lingurita de zahar pentru topping: 200 g jambon uscat 200 g parmezan ras 1/2...
Read more »

Paste cu sunca de curcan

Paste_cu_sunca_de_curcan
O reteta de paste cu sunca de curcan din: ceapa uscata, ceapa verde, sare, piper, ulei, suc de rosii, paste tagliate si sunca de curcan. Ingrediente: 1 ceapa uscata 1 ceapa verde sare piper ulei 500 g rosii sau suc de rosii 400 g pasta tagliate 200 g sunca de curcan sau kaiser  ...
Read more »

Salată picantă cu curcan, portocale şi năsturel

Salata_picanta_cu_curcan_portocale_si_nasturel
O reteta de salata picanta cu curcan, portocale si nasturel din: coaja de portocala, zeama de portocala, miere, mustar dijon, carne macra de curcan, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, frunze de nasturel, portocale si rosii. Ingrediente: coaja fin rasă şi zeama de la o portocală 1 lingură miere 1 linguriţă cu vîrf de...
Read more »

Cartofi umpluti cu carnati

Cartofi_umpluti_cu_carnati
O reteta de cartofi umpluti cu carnati din: cartofi, carnati, ceapa, smantana, marar sau patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi potriviti ca marime 3-4 carnati subtiri afumati 2 cepe 200 g smantana marar sau patrunjel sare si piper   Mod de preparare: Cureti cartofii de coaja si ii scobesti de la un...
Read more »

Friptura de curcan cu legume si dovleac

Friptura_de_curcan_cu_legume
O reteta delicioasa de friptura de curcan cu legume din: piept de curcan, sare, piper, ulei, dovleac, ceapa, batond e vanilie, cimbru, miere, boia, coaja de lamaie si supa de legume. Ingrediente: 1 kg piept de curcan sare piper 4 linguri de ulei 1 dovleac (1 kg) 250 g ceapa 1 baton de vanilie...
Read more »

Reteta zilei: Sufleu de dovlecei

Sufleu_de_dovlecei_08
O reteta de sufleu de dovlecei din: dovlecei, branza, oua, ardei gras, ceapa, usturoi, amidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 5 dovlecei 100 g branza rasa 2 oua 1 ardei gras 1 ceapa 2-3 catei usturoi 2 lingurite amidon de porumb sare piper   Mod de preparare: Dovleceii taiati cubulete se calesc in...
Read more »

Salată de cartofi, fasole şi roşii cu gremolata

Salata_de_cartofi_fasole_si_rosii_cu_gremolata
O reteta de salata de cartofi, fasole si rosii cu gremolata din: cartofi, fasole, rosii, frunze de spanac, pesto, sare, piper, lamaie, usturoi si patrunjel. Gremolata este un amestec aromat de coajă de lămâie, usturoi picant şi pătrunjel gustos. Salata se poate servi caldă sau rece, lângă o porţie de pâine cu coajă, pentru...
Read more »

Budincă de orez cu stafide şi caise

Budinca_de_orez_cu_stafide_si_caise
O reteta de budinca de orez cu stafide si caise din: caise, stafide, lamaie, fulgi de orez, lapte semidegresat, zahar tos, gem de caise si crengute de menta. Ingrediente: 100 g caise uscate, fara samburi 50 g stafide 1 lamaie 75 fulgi de orez 750 ml lapte semidegresat 50 g zahar tos 8 linguri...
Read more »

Cocktail Brasilian Macho

Cocktail_Brasilian_Macho
O reteta simpla de Budincă de orez cu stafide şi caise din: pitu cachaca, limeta si ginger ale. Ingrediente: 6 cl Pitu Cachaca limeta Ginger Ale   Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Taiem o lamaie in patru bucati si stoarcem zeama ei in pahar. Adaugam si...
Read more »

Pate de ficat de pui cu crostini

Pate_de_ficat_de_pui_cu_crostini
Se spală şi se şterg 300 g ficăţei de pui; se îndepărtează grăsimea şi pieliţele. Se toacă 100 g castane (fierte, împachetate la vacuum). Se toacă 1 ceapă şi 2 căţei de usturoi. Se încing 4 linguri unt şi se călesc ceapa şi usturoiul. Se adaugă ficăţeii şi se prăjesc 2-3 min. Se adaugă...
Read more »

Cartofi la grătar, glaşaţi cu miere si muştar

Cartofi_la_gratar_glasati_cu_miere_si_mustar
O reteta de Cartofi la grătar, glaşaţi cu miere si muştar din: mustar cu boabe, miere, sos de soia si cartofi noi. Ingrediente: 1 lingură muştar cu boabe 1 lingură miere limpede 1 lingură sos de soia de culcare deschisă 400 g cartofi noi, fierţi în coajă   Mod de preparare: Se încinge grillul...
Read more »

Friptură de gâscă în sos de mere

Friptura_de_gâsca_în_sos_de_mere
Se încinge cuptorul la 225 °C. Se spală şi se şterg 4 pulpe de gâscă. Se lasă să se marineze 2 ore într-un amestec din 4 linguri ulei, 75 g migdale măcinate, ma­ghiran uscat, cimbru uscat, un praf de scorţişoară, curry, sare şi piper. Se scot din marinată şi se aşază pe grătarul din...
Read more »

Salată de dovlecei cu iaurt

Salată_de_dovlecei_cu_iaurt
O reteta delicioasa de salata de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, ulei, otet de mere, marar, ceapa, rosie, masline, iaurt, piper si sare. Ingrediente: 3 dovlecei 2 linguri ulei 3 linguri oţet de mere 1 legătură mărar 1 ceapă 1 roşie 50 g măsline 250 g iaurt piper sare   Mod de preparare: Spălaţi...
Read more »

Tarta cu branza si pere

Tarta_cu_branza_si_pere
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se amestecă 150 g brânză de vaci, 75 g za­hăr, 6 linguri de ulei, 1 ou, 1 plic de zahăr vanilinat şi un praf de sare. Se adaugă 300 g făină şi 3 linguriţe de praf de copt şi se fră­mântă aluatul. Se întinde o foaie rotundă (0...
Read more »

Supă de legume cu chiftelute de cartofi

Supa_de_legume_cu_chiftelute_de_cartofi
O reteta de supa de legume cu chiftelute de cartofi din: morcovi, telina, dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, ulei, boabe de fasole alba, sare, piper, cartofi albi, nucsoara si ulei. Ingrediente: 2 morcovi 2 fire ţelină verde 2 dovlecei 4 roşii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei 1,5 l supă 2 conserve...
Read more »

Cocktail Duchess

Cocktail_Duchess
O reteta simpla de Cocktail Duchess din: pernod, vermut sec, sifon si limeta. Ingrediente: 2 cl Pernod 2 cl vermut sec 2 cl sifon o felie de limeta   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca usor peste gheata intr-un pahar de bar, iar bautura se serveste in shot-uri. Se decreaza cu felii de limeta.
Read more »

Triunghiuri cu struguri

Triunghiuri_cu_struguri
O reteta de triunghiuri cu stuguri din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare, crema de branza, galbenusuri, zahar pudra, struguri, lichior de migdale, ciocolata cu lapte si unt. Ingrediente: pentru blat: 6 ouă 5 linguri făină 6 linguri zahăr un plic zahăr vanilat coaja de la o lămâie un praf sare...
Read more »

Sărmăluţe de varză creată

Sarmalute_de_varza_creata
O reteta de sarmalute de varza creata din: varza creata, sare, piper, ceapa verde, usturoi, ulei, carne tocata, suc si coaja de lamaie, zahar, cimbru, bacon si vin alb. Ingrediente: 8 frunze mari de varză creaţă sare piper 1 legătură de ceapă verde 1 căţel de usturoi 3 linguri de ulei 600 g carne...
Read more »

Ciorba de varza acra

Ciorba_de_varza_acra
O reteta de ciorba de varza acra din: varza acra, carne de porc, carne de vita, carne de pui, carnat de casa afumat, orez, mazare, ceapa, morcov, pastarnac, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper si zeama de varza. Ingrediente: 1/2 capatana de varza acra 1/4 carne de porc 1/4 carne de vita 1/4 carne...
Read more »

Tocăniţă de pui si fasole albă

Tocanita_de_pui_si_fasole_alba
O reteta de tocanita de pui si fasole alba din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina, cimbru, foaie de dafin, fasole, sare, piper, ulei si verdeata. Ingrediente: 400 g piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1 telina mica cimbru 1 foaie de dafin 2 conserve fasole sare piper ulei verdeata   Mod de...
Read more »

Salată de ierburi pe bruschetta cu roşii

Salata_de_ierburi_pe_bruschetta_cu_rosii
O reteta de salata de ierburi pe bruschetta cu rosii din: rosii, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare de mare, piper, paine, usturoi, zeama de lamaie, rucolla, tarhon, fenicul, menta si verdeturi aromatice. Ingrediente: 3 sau 4 rosii coapte, de culori diferite, tocate mare ulei de măsline extravirgin otet balsamic sare de mare...
Read more »

Foi cu miere şi cremă de lămâie

Foi_cu_miere_si_crema_de_lamâie
O reteta de Foi cu miere şi cremă de lămâie din: ou, faina, zahar pudra, unt, alune, miere si lamaie. Ingrediente: pentru foi: 1 ou 400 g făină 40 g zahăr pudră 60 g unt moale 2 linguri alune fin măcinate 3 linguri de miere pentru cremă: 3 lămâi mari 3 ouă 250 g...
Read more »

Limba cu sos de vin

Limba_cu_sos_de_vin
O reteta de limba cu sos de vin din: limba de vaca, ceapa, morcov, slanina afumata, vin, supa, spaghete, rosii, branza, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 limba de vaca 3-4 cepe 1 morcov 100 g slaninuta afumata 2 pahare de vin 1 pahar cu supa 300 g spaghete rosii branza 3-4 linguri unt...
Read more »

Piept de pui cu sos curry

Piept_de_pui_cu_sos_curry
O reteta de piept de pui cu sos curry din: iaurt, pudra de curry, ulei, piept de pui, unt, ceapa, migdale sau alune, concentrat de pui si patrunjel. Ingrediente: 500 g iaurt, bine inchegat 3 linguri pudra de curry amestecata cu 3 linguri ulei 3 bucati piept de pui, taiat cuburi mici 50 g...
Read more »

Peste in sos de smantana

Peste_in_sos_de_smantana.png
O reteta delicioasa de peste cu: unt, mustar, smantana, miere, lamaie, busuioc, sare. Ingrediente: 500 g file de pangasius Ingrediente sos:  50 g unt 50 g muştar 200 ml smântână dulce 1 lingură cu miere de albine 1 lămâie busuioc sare Mod de preparare: Taie fileurile de peşte pe jumătate. Condimentează-le cu sare şi...
Read more »

Ospat

Ospat_taranesc
O reteta de ospat taranesc din: spata de porc, varza acra, antricot de porc, carnaciori, ceapa, sare si chimen. Ingrediente: 250 g spata de porc uscata 750 g varza acra 250 g antricot de porc 4 carnaciori 1 ceapa sare chimen   Mod de preparare: Tai varza acră fideluţă şi o fierbi înăbuşit împreună...
Read more »

Cum se prepara salata de paste (video)

Cum_se_prepara_salata_de_paste.jpg
O reteta video despre cum se prepara salata de paste, un preparat absolute delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara salata de paste
Read more »

Salată de grepfrut cu morcovi

Salată_de_grepfrut_cu_morcovi
O reteta de salata de grepfrut cu morcovi din: grepfrut, morcovi, ulei de masline, zeama de lamaie, piper, sare, oua si patrunjel verde. Ingrediente: 2 grepfruturi mari 3 morcovi mijlocii 2 linguri ulei de măsline 1 lingură zeamă de lămâie piper sare 2 ouă câteva frunze de pătrunjel verde   Mod de preparare: Fierbeţi...
Read more »

Supa de rosii cu crenvursti

Supa_de_rosii_cu_crenvursti
O reteta de Supa de rosii cu crenvursti din: ceapa, ulei de masline, rosii pasate, usturoi, supa, boabe de fasole rosie, boabe de fasole alba, sare, piper, nucsoara, scortisoara, praf de chili, cimbru, zahar si crenvursti. Ingrediente: 1 ceapa mica 2 linguri ulei de masline 50 ml rosii pasate 2 catei de usturoi 250...
Read more »

Cocktail Dark Barfly

Cocktail_Dark_Barfly
O reteta delicioasa de Cocktail Dark Barfly din: cointreau, apricot brandy, sirop de grenadina si anisette. Ingrediente: 2 cl Cointreau 2 cl Apricot Brandy 1 cl sirop de grenadina 3 stropi de Anisette   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine in shakaer cu cuburi de gheata, apoi se toarna intr-o cupa de cocktail....
Read more »

Salată cu linte şi ardei copţi, cu cimbru

Salata_cu_linte_si_ardei_copti_cu_cimbru
O reteta de salata cu linte si ardei copti, cu cimbrisor din: ardei gras, ceapa rosie, usturoi, cimbru, ulei de masline, linte, otet balsamic, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei gras rosu, taiat in sferturi, curatat, fara samburi 1 ardei gras galben sau portocaliu taiat in sferturi, curatat, fara samburi 2 cepe rosii...
Read more »

Painici umplute cu carne de vita

Painici_umplute_cu_carne_de_vita.png
O reteta delicioasa de painici  umplute cu: carne de vita, ceapa, ardei gras, usturoi, patrunjel, rosii, faina, unt, bere, drojdie, sare, miere. Ingrediente: 300 g carne de vită 1 ceapă 1 ardei gras 2 căţei de usturoi pătrunjel 2 roşii Ingrediente aluat:  3 căni cu făină 75 g unt 350 ml bere blondă 1...
Read more »

Borş de perişoare

Bors_de_perisoare
O reteta delicioasa de bors de perisoare din: carne de vita, ceapa, morcov, patrunjel, telina, cartofi, oua, paine, patrunjel, marar, leustean, ulei, bors, sare si piper. Ingrediente: 1/2 carne de vita 2 cepe 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 cartof mare sau 2 mici 2 oua 1 felie paine 1...
Read more »

Painici umplute cu ciuperci

Painici_umplute_cu_ciuperci.png
O reteta delicioasa de painici umplute cu: ciuperci,  ceapa, ardei gras, ulei, sare, faina, drojdie. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapă 2 ardei graşi ulei sare Ingrediente aluat: 3 căni cu făină 1 cană cu apă călduţă 1 pliculeţ cu drojdie uscată 1 linguriţă cu sare Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă făina proaspăt...
Read more »

Painici umplute cu legume

Painici_umplute_cu_legume.png
O reteta delicioasa de painici umplute cu: morcovi, ardei gras, ciuperci, telina, lapte, patrunjel, sare, ceapa, iaurt, ou, faina, praf de copt, sare, zahar. Ingrediente: 2 morcovi 1 ardei gras 300 g ciuperci 1 ţelină 2 linguri cu lapte pătrunjel sare 1 ceapă Ingrediente aluat: 250 g iaurt 1 ou 280 g făină 1...
Read more »

Rulada din carne de porc

Rulada_din_carne_de_porc.png
O reteta delicioasa de rulada cu carne de porc, pasta de tomate, ardei gras, ulei, fasole pastai, cartofi, morcovi, conopida, unt, sare. Ingrediente: 500 g muşchi file de porc 50 g pastă de tomate 500 g ardei graşi de diferite-culori 1 ceapă ulei 150 g fasole păstăi Ingrediente umplutura: 2 cartofi 2 morcovi 4...
Read more »

Supa de linte cu carne de vitel

Supa_de_linte_cu_carne_de_vitel
O reteta de supa de linte cu carne de vitel din: linte, carne de vitel, ceapa, pasta de rosii, ulei, sare, piper si verdeata. Ingediente: 300 g linte 250 g carne de vitel 1 ceapa 1 lingura pasta de rosii 1 lingura ulei sare piper verdeata, dupa gust   Mod de preparare: Se taie...
Read more »

Mere caramelizate

Mere_caramelizate
Se prepară caramelul: se amestecă într-o crăticioară, pe plită, la foc moale, 100 g unt, 200 ml frişca lichidă, 50 g zahăr, 50 g miere. Se lasă să se întărească puţin, până ce devine maronie această compoziţie. Se pregătesc între timp merele: se curăţă de cotoa­re cu un instrument special şi se înfig pe...
Read more »

Salată de fasole verde

Salată_de_fasole_verde
O reteta de salata de fasole verde din: fasole verde, ceapa, ardei grasi, rosii, mustar, usturoi, otet de mere, marar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă 2 ardei graşi 2 roşii 2 căţei de usturoi 1 linguriţă muştar 3 linguri oţet de mere 1 legătură mărar 2...
Read more »

Placinta cu rinichi de porc

Placinta_cu_rinichi_de_porc
O reteta de placinta cu rinichi de porc din: rinichi de porc, carne de porc, morcovi, mar, ulei, otet, vin rosu, aluat de foitaj, ou, sare, enibahar, boia iute si piper. Ingrediente: 600 g rinichi de porc 250 g carne de porc cu grasime 2 morcovi 1 mar 4 linguri ulei 1 lingura otet...
Read more »

Supa de sfecla

Supa_de_sfecla
O reteta de supa de sfecla din: sfecla, ceapa, cartofi, usturoi, branza feta, ulei, smantana, marar, sare, piper si castravete. Ingrediente: 1 rădăcină de sfeclă 1 ceapă mărişoară 1 cartof mare sau 2 mici 2 căţei de usturoi 100 g brânză feta 1 lingură ulei 1 lingură de smântână câteva fire de mărar sare...
Read more »

Salată de dovlecei

Salată_de_dovlecei
O reteta delicioasa de salata de dovlecei din: dovlecei, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 3 dovlecei mici cu floare 1 lingură oţet de mere 1–2 linguri ulei de măsline sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Alegeţi dovlecei mici, cu floare, îi spălaţi şi îi puneţi...
Read more »

Gratin de dovleac

Gratin_de_dovleac
Se taie cuburi pulpa de la 1 dovleac (cca 1 kg). Se taie mărunt 1 legătură de ceapă verde. Se toacă 2 căţei de usturoi. Intr-o cratiţă se încing 1 lingură de ulei şi 1 lingură de unt. Se călesc ceapa verde şi usturoiul; se pune dovleacul; se căleşte puţin. Se condimentează cu 1/2...
Read more »

Rulade de curcan umplute cu ficăţei şi mere

Rulade_de_curcan_umplute_cu_ficatei_si_mere
O reteta de rulade de curcan umplute cu ficatei si mere din: ficatei de pui, ceapa, mere, ulei, maghiran, sare, piper, piept de curcan, bacon, salvie, ceapa, faina, supa si vermut. Ingrediente: 250 g ficatei de pui 1 ceapa 3 mere 3 linguri ulei 2 linguri maghiran tocat sare piper 4 felii subtiri de...
Read more »

Retete pentru weekend #2

restaurantedelux.ro_.jpg [auto]
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Baba ghanoush   Baba ghanoush este o specialitate a bucatariei levantine, dar apare sub diferite forme in tot spatiul mediteraneean, in Rusia,...
Read more »

Cocktailuri de weekend #1

Cocktails_1.jpg [auto]
Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail Green Monkey   O reteta simpla de Cocktail Green Monkey din: bold, curacao albastru, suc de portocale si frisca. Ingrediente: 2...
Read more »

Baba ghanoush

Baba_ghanoush_13
Baba ghanoush este o specialitate a bucatariei levantine, dar apare sub diferite forme in tot spatiul mediteraneean, in Rusia, in nordul Africii si chiar in sudul Asiei. Este un sos usor condimentat, care se serveste impreuna cu o paine nedospita, de exemplu lipia. In mod obisnuit, pentru preparare se folosesc vinete, care se cresteaza...
Read more »

Mere cu bezea

Mere_cu_bezea
O retetea de mere cu bezea din: mere, zahar pudra, albusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 10 mere 250 g zahăr pudră 3 albuşuri 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Curăţaţi merele şi le scoateţi miezul (cel mai uşor faceţi acest lucru cu 1 linguriţă) şi seminţele. Daţi 2 mere pe răzătoare şi...
Read more »

Pulpe de pui cu fasole şi ceapă roşie

Pulpe_de_pui_cu_fasole_si_ceapa_rosie
O reteta de pulpe de pui cu fasole si ceapa rosie din: pulpe de pui, sare, piper, fasole uscata, bulion, vin rosu, supa de pui, ceapa rosie, usturoi si patrunjel verde. Ingrediente: 4 pulpe de pui sare piper 400 g fasole uscata 450 g bulion (de casa) 200 ml vin rosu 200 ml supa...
Read more »

Muşchi de vită Wellington

Muschi_de_vita_Wellington
O reteta de muschi de vita Wellington din: muschi de vita, aluat foitaj, unt, ulei, ou, faina, ciuperci, ceapa, usturoi, pesmet, piept de pui, cimbru, salvie, seminte de mac, sare si piper. Ingrediente:  800 g musch ide vita 300-400 aluat foitaj 100 g unt 100 ml ulei 1 ou 2 linguri faina 250 g...
Read more »

Mâncare de văcuţă cu prune

Mâncare_de_vacuta_cu_prune
O reteta de mancare de vacuta cu prune din: carne de vaca, ulei, faina, pasta de tomate, zahar, prune uscate si sare. Ingrediente: 750 g carne de vaca 125 ml ulei 50 g faina 25 g pasta de tomate 40 g zahar 500 g prune uscate sare   Mod de preparare: Tai carnea în...
Read more »

Cocktail Green Monkey

Cocktail_Green_Monkey
O reteta simpla de Cocktail Green Monkey din: bold, curacao albastru, suc de portocale si frisca. Ingrediente: 2 cl Bold Grune Banane 2 cl Curacao albastru 4 cl suc de portocale 4 cl frisca lichida   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker si se toarna prin strecuratoare...
Read more »

Supă-cremă picantă cu iaurt

Supa_crema_picanta_cu_iaurt
O reteta delicioasa de supa crema picanta cu iaurt din: iaurt, ceapa verde, telina, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, marar, boia iute, paine toast, ierburi aromatice, marar si ardei iute. Ingrediente: pentru supa-cremă: 500 g iaurt 1 ceapă verde mai mare 2 tije de ţelină 2 linguri oţet balsamic 2 linguri ulei de...
Read more »

Reteta zilei: Carne umpluta cu ardei copt si carnati

Carne_umpluta_cu_ardei_copt_si_carnati_09
O reteta delicioasa de carne umpluta cu ardei copti si carnati din: carne tocata, ardei gras, ceapa, oua, branza, boia, patrunjel, sare, carnati, cascaval si ardei copti. Ingrediente: 700 g carne tocata 1 ardei gras 1 ceapa 2 oua 50 g branza rasa boia 1 legatura patrunjel sare 3 carnati 4 felii cascaval ardei...
Read more »

Cârnaţi pe varză cu sos de hrean

Cârnati_pe_varza_cu_sos_de_hrean
O retete de carnati pe varza cu sos de hrean din: carnati de porc afumati, untura, varza murata, varza cruda, ceapa, boabe de piper, sare, hrean, miere, msutar si foaie de dafin. Ingrediente: 8 carnati de porc afumati 2 linguri untura 1 varza murata 1 varza cruda 1 ceapa boabe de piper sare hrean...
Read more »

Gravlax

Gravlax_14
Gravlax ilustreaza modul scandinav de preparare a somonului. Fileurile de peste sunt conservate intr-un amestec de sare, piper alb, zahar si marar si se taie in felii pentru a fi servite cu un sos dulce-acrisor din mustar, zahar si marar. Desi se crede adesea ca se face din somon afumat, el este conservat, de...
Read more »

Paste cu broccoli si sos de brânză

Paste_cu_broccoli_si_sos_de_brânza
O reteta delicioasa de paste cu broccoli si sos de branza din: oua, paste tagliatelle, sare de mare, smantana, fontina, parmezan, broccoli, oregano si cimbru. Ingrediente: 4 oua mari 400 g paste (tagliatelle) sare de mare pentru sosul de branza 250 ml smantana grasa 150 g fontina sau alta branza care se topeste, taiata...
Read more »

Cocktail Smith & Wesson

Cocktail_Smith_Wesson
O reteta simpla de Cocktail Smith & Wesson din: amaretto, tequilla, suc de caise, zahar si limeta. Ingrediente: 2 cl Amaretto 4 cl tequilla 4 cl suc de caise zahar limeta   Mod de preparare: Mixam bine tequilla si sucul de caise in shaker cu gheata, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi...
Read more »

Painici umplute cu peste

Painici_umplute_cu_peste.png
O reteat delicioasa de painici umplute cu: peste, ton, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, faina, drojdie, zahar, apa, sare, piper. Ingrediente: 2 cutii cu ton bucăţi 1 ceapă 1 legătură de pătrunjel 2 linguriţe cu zeamă de lămâie Ingrediente aluat: 300 g făină 1 cub de drojdie 1 linguriţă cu zahăr 100 ml apă...
Read more »

Supa germana cu praz

Supa_germana_cu_praz
O reteta de supa germana cu praz din: praz, cartofi, iaurt, lapte, faina, piper, supa de oase, patrunjel si sare. Ingrediente: 1,7 kg praz 300 g cartofi 400 g iaurt 1 l lapte 50 g faina 1 praf piper 2 l supa de oase 1 legatura patrunjel 1/2 lingurita sare   Mod de preparare:...
Read more »

Reteta zilei: Chec cu fructe confiate

Chec_cu_fructe_confiate_11
O reteta delicioasa de chec cu fructe confiate din: unt, zahar, oua, faina, stafide, fructe confiate, nuci, esenta de vanilie, lichior, ciocolata menaj si lapte. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 200 g zahar 4 oua 450 g faina de autocrestere 50 g stafide 50 g fructe confiate 50 g nuci 1 lingurita esenta...
Read more »

Cum se prepara sos de branza pentru broccoli (video)

Cum_se_prepara_sos_de_branza_pentru_broccoli.jpg
O reteta video despre cum se prepara sos de branza pentru broccoli, un dressing perfect pentru broccoli, foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos de branza pentru broccoli
Read more »

Porc cu pere si cartofi

Porc_cu_pere_si_cartofi
O reteta delicioasa de porc cu pere si cartofi din: fleica de porc, pere, cartofi, cimbru verde, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fleica de porc 4 pere mari 6 cartofi mari cateva fire de cimbru verde 2-3 catei de usturoi 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Puneti cartofii...
Read more »

Retete pentru Valentine’s Day

Deserturi_delicioase.jpg [auto]
Va prezentam o serie de retete pentru  Valentine’s Day cu ajutorul carora va puteti impresiona jumatatea. Delectati-va cu aceste retete pentru valentine’s day si va asteptam sa reveniti apoi impreuna pentru vizionarea retetelor pentru Valentine’s Day! Tarta cu dovleac si nuci O reteta de tarta cu dovleac si nuci din: unt, zahar pudra, galbenusuri,...
Read more »

Crochete de curcan

Crochete_de_curcan
O reteta de crochete de curcan din: ulei de masline, unt, ceapa rosie, faina, lapte batut, zeama de lamaie, cimbru, carne de curcan, crutoane si gem de merisoare. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 lingura de unt nesarat 1 ceapa rosie, tocata marunt 1/4 cana de faina 3/4 cana de lapte batut redus...
Read more »

Cocktail Berryrosso

Cocktail_Berryrosso
O reteta simpla de Cocktail Berryrosso din: vermut rosu, votca, suc de portocala si piure de capsuni. Ingrediente: 4 cl vermut rosu 2 cl votca 4 cl suc de portocale 1 lingurita de piure de capsuni   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-un pahar de...
Read more »

Supă groasă de fasole pestriţă şi conopidă

Supa_groasa_de_fasole_pestrita_si_conopida
O reteta de supa groasa de fasole pestrita si conopida din: conopida, fasole pestrita, ulei de masline extravirgin, ansoa, patrunjel, foaie de dafin, ardei iute, usturoi si rozmarin. Ingrediente: 500 g conopidă 200 g fasole pestriţă 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 file de anşoa în ulei 1 legătură de pătrunjel 1 foaie...
Read more »

Friptura de porc sub crusta crocanta cu bere

Friptura_de_porc_sub_crusta_crocanta_cu_bere
O reteta de friptura de porc sub crusta crocanta cu bere din: pulpa de porc, sare, boabe de piper, chimen, boabe de enibahar, maghiran, zarzavat de supa, ceapa, usturoi, ulei, supa de carne si bere blonda. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc cu tot cu sorici sare 1/2 lingurita boabe de piper 1 lingurita...
Read more »

Tarta cu dovleac si nuci

Tarta_cu_dovleac_si_nuci
O reteta de tarta cu dovleac si nuci din: unt, zahar pudra, galbenusuri, lapte, faina, sare, dovleac, zahar, nuci, albusuri, pesmet si miere. Ingrediente: 125 g unt sau margarina 100 g zahar pudra 2 galbenusuri 2-3 linguri de lapte 1 cana de faina 1/2 lingurita sare pentru umplutura: 1/2 dovleac ras (2 cani) 1...
Read more »

Friptura de vita in sos de stafide

Friptura_de_vita_in_sos_de_stafide
O reteta de friptura de vita in sos de stafide din: zarzavat de supa, ceapa, vin rosu, frunze de ienupar, enibahar, boabe de piper, foi de dafin, cuisoare, pulpa de vita, sare, piper, ulei, bulion, faina, turta dulce, supa de vita, zahar si stafide. Ingrediente: 1 legătură de zarzavat de supă 2 cepe 500...
Read more »

Tapenade

Tapenade_14
Cele mai multe dintre maslinele cultivate in bazinul Mediteranei sunt folosite pentru fabricarea uleiului, dar unele ajung si in aceasta pasta puternic condimentata. Tapenade isi are originea in regiunea Provence. Numele vine de la tapeno, capere in dialectul provensal. De altfel, aproape intotdeauna tapenade contine si capere, dar nu ele sunt ingredientul de baza....
Read more »

Îngheţată de caise cu mascarpone

Îngheţată_de_caise_cu_mascarpone
O reteta de ingheatata de caise cu mascarpone din: caise, zahar, lapte, oua, zahar vanilat si mascarpone. Ingrediente: 500 g caise coapte 200 g zahăr 100 ml lapte 2 ouă 2 plicuri zahăr vanilinat 400 g mascarpone   Mod de preparare: Într-o cratiţă asezată pe bain-marie, amestecaţi ouăle cu zahărul si laptele până când...
Read more »

Pommes dauphinoises

Pommes_dauphinoises
O reteta de Pommes dauphinoises din: cartofi, morcovi, smantana, lapte integral, usturoi, parmezan, unt, cimbru, sare, nucsoara si piper. Ingrediente: 8 -10 cartofii medii 2 morcovi 300ml smântână grasă 300ml lapte integral 1 căţel de usturoi 200g parmezan ras 100 – 150g unt câteva fire de cimbru sare, nucşoară, piper, proaspăt măcinate   Mod...
Read more »

Musaca cu gogonele şi gogoşari muraţi

Musaca_cu_gogonele_si_gogosari_murati
O reteta delicioasa de musca cu gogonele si gogosari murati din: carne tocata, ou, carnati afumati, cartofi, gogosari murati, sare, piper, cimbrisor, smantana, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne tocata amestec porc si vita 1 ou 300 g carnati afumati 8 cartofi 4 gogonele murate 6-8 felii gogosari murati sare piper macinat 1...
Read more »

Salată cu nuci

Salata_cu_nuci
Se pun pe farfurii 250 g frunze tinere de spanac. Se decojesc, se curăţă de cotoare şi se taie felii 2 pere; se stropesc cu 2 linguri de suc de lămâie. Se repartizează peste frunzele de spanac, urmate de 2 linguri de nuci tocate şi 50 g parmezan ras. Se prepară o vinegretă din...
Read more »

Retetele saptamanii (reteta zilei)

Carne_umpluta_cu_ardei_copt_si_carnati_061.jpg [auto]
Reteta zilei: Carne umpluta cu ardei copt si carnati O reteta delicioasa de carne umpluta cu ardei copti si carnati din: carne tocata, ardei gras, ceapa, oua, branza, boia, patrunjel, sare, carnati, cascaval si ardei copti. Ingrediente: 700 g carne tocata 1 ardei gras 1 ceapa 2 oua 50 g branza rasa boia 1...
Read more »

Supa de morcovi cu ghimbir

Supa_de_morcovi_cu_ghimbir
O reteta de supa de morcovi cu ghimbir din: ghimbir, morcovi, supa de legume, branza de vaci, sare, piper si un mar. Ingrediente: 1 bucata cat o nuca de ghimbir proaspat 500 g morcovi 700 ml supa de legume 200 g branza de vaci sare piper 1 mar mic   Mod de preparare: Se...
Read more »

Chiftelute de miel cu dovlecei si rosii

Chiftelute_de_miel_cu_dovlecei_si_rosii
O reteta delicioasa de chiftelute de miel cu dovlecei si rosii din: carne de miel, paine inmuiata in lapte, oua, usturoi, ulei de masline, patrunjel verde, seminte de susan, rosii, dovlecei, supa de zarzavat, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de miel 1 felie de paine inmuiata in lapte 2 oua...
Read more »

Pui cubanez cu masline si capere

Pui_cubanez_cu_masline_si_capere
O reteta delicioasa de pui cubanez cu masline si capere din: ceapa, usturoi, ardei grasi, masline, piept de pui, ulei de masline, rosii, capere, stafide, supa de legume,vina, sare, piper, chimen si zahar. Ingrediente: 2 cepe 2 catei de usturoi 200 g ardei grasi rosii copti 80 g masline umplute cu ardei 4 fileuri...
Read more »

Placinta crocanta cu sunca

Placinta_crocanta_cu_sunca
O reteta de placinta crocanta cu sunca din: unt, praf de copt, faina, branza de vaci, sunca de praga, branza gouda, smantana, ou, galbenusuri, sare, piper, boia, zahar, parmezan si pesmet. Ingrediente: 150 g unt 1-1/2 lingurita praf de copt 150 g faina 150 g branza de vaci 250 g sunca de Praga feliata...
Read more »

Salată de mango cu ton

Salată_de_mango_cu_ton
O reteta de salata de mango cu ton din: ton, mango, rosie, ceapa verde, castravete, sos vinegrette, frunze de salata, branza feta si fasole neagra boabe. Ingrediente: 2 conserve ton 1 mango 1 roşie 1 castravete 4 fire ceapă verde sos vinegrette frunze de salată 50 g brânză feta 1 cutie fasole neagră boabe...
Read more »

Reteta zilei: Ciorba de porc

Ciorba_de_porc_07
O reteta delicioasa de ciorba de porc din: rasol de porc, coada de porc, morcovi, pastarnac, telina,c artofi, suc de rosii, condimente, oua, bors si sare. Ingrediente: 1 rasol de porc 1 coada de porc 2-3 morcovi 1 pastarnac ½ telina 3-4 cartofi suc de rosii/bulion cuburi condimente 2 oua bors sare   Mod...
Read more »
Ruladă_cu_peşte
O reteta delicioasa de rulada cu peste din: sunca presata, dovlecei, vinete si file de peste. Ingrediente: 300 g şuncă presată tăiată felii subţiri 3 dovlecei tăiaţi felii subţiri pe lung şi prăjiţi 2 vinete tăiate pe lung felii subţiri şi prăjite 1/2 kg file peşte prăjit   Mod de preparare: Într-o tavă de...
Read more »

Rasol de viţel cu sos de tarhon

Rasol_de_viţel_cu_sos_de_tarhon
O reteta de rasol de vitel cu sos de tarhon din: carne de vitel, morcov, patrunjel, ceapa, faina, smantana si tarhon. Ingrediente: 600 g carne de viţel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 40 g făină 150 g smântână 1 legătură de tarhon   Mod de preparare: Puneţi carnea la fiert în...
Read more »

Placinta Jamaicana

Placinta_Jamaicana_3
Aceasta placinta coapta pe amandoua partite, cu margini ondulate si umplutura savuroasa, este originara din Jamaica, asa cum spune si numele, dar se prepara in multe alte insule din zona Caraibilor, de unde s-a raspandit pe tot continentul nord-american, devenind foarte populara. Asemanatoare ca aspect cu pateurile din Anglia sau cu empanada din America...
Read more »

Borş de crap

Bors_de_crap
O reteta de bors de crap din: crap, apa, bors, ceapa, patrunjel, ardei grasi, rosii, pastarnac, sare, piper, leustean, patrunjel si orez. Ingrediente: 1 kg crap 1 l apa 1/2 l bors 2 cepe 1 radacina patrunjel 2 ardei grasi 2-3 rosii sau un pahar cu suc de rosii 1 pastarnac sare piper leustean...
Read more »

Inele cu vişine

Inele_cu_vişine
O reteta de inele cu visine din: apa, ulei, sare, faina, oua, frisca, visine si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 250 ml apă 3 linguri ulei 1 praf de sare 150 g făină 5 ouă 1 lingură ulei 1 lingură făină pentru tavă pentru cremă: 500 ml frişcă lichidă 250 g vişine 50 g...
Read more »

Cum se prepara friptura de miel in suc de rodie (video)

Cum_se_prepara_friptura_de_miel_in_suc_de_rodie.jpg
O reteta video despre cum se prepara friptura de miel in suc de rodie, un preparat delicios, rapid si gustos. Cum se prepara friptura de miel in suc de rodie
Read more »

Pui la cuptor cu măsline şi cartofi

Pui_la_cuptor_cu_masline_si_cartofi
O reteta de pui la cuptor cu masline si cartofi din: pui, cartofi, masline, ulei de masline, sare, piper, usturoi, rozmarin si salvie. Ingrediente: 2 pui mici (a 800 g) 800 g cartofi mici roşii 100 g măsline negre (fără sâmburi) 4 linguri ulei de măsline sare piper 2 căţei de usturoi 1 fir...
Read more »

Jambon cu glazura de rodie

Jambon_cu_glazura_de_rodie
O reteta de jambon cu glazura de rodie din: jambon si suc de rodie. Ingrediente: 3 kg de jambon feliat 1-1/2 cana de su de rodie   Mod de preparare: Scoate jambonul din frigider cu aproximativ 40 de minute înainte de preparare. încălzeşte cuptorul la 170°C. Toarna sucul de rodie într-o oală mică şi...
Read more »

Cocktail Batida

Cocktail_Batida
O reteta simpla de Cocktail Batida din: pitu, lime juice, miere si limeta. Ingredient 5 cl Pitu 4 cl Lime Juice 1 lingurita de miere o felie de limeta   Mod de preparare: Mixam cu un mixer electric Pitu, Lime Juice si miere pana cand mierea se dizolva total, apoi adaugam gheata si mixam...
Read more »

Retete de post: Ciuperci umplute

Ciuperci_umplute
O reteta delicioasa de ciuperci umplute din: ciuperci, cuscus, morcov, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci de cultura 300 g cuscus 1 morcov 1 ceapa 1/2 telina 4 catei de usturoi 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi morcovul, ceapa şi ţelina şi tocaţi-le mărunt, apoi puneţi-...
Read more »

Tartă cu prune uscate

Tarta_cu_prune_uscate
O reteta delicioasa de tarta cu prune uscate din: unt, faina, sare, prune uscate, marmelada, galbenus si esenta de rom. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt faina sare pentru crema: 700 g prune uscate fara samburi 200 g marmelada 1 galbenus 1/2 esenta de rom   Mod de preparare: Aluat: Freci untul la temperatura...
Read more »

Supa Tom Yum cu carne de curcan

Supa_Tom_Yum_cu_carne_de_curcan
O reteta de Supa Tom Yum cu carne de curcan din: supa de pui, lemongrass, ghimbir, usturoi, carne de curcan, ciuperci shiitake, lapte de cocos, zeama de lamaie, sos de peste si coriandru. Ingrediente: 5 cani de supa de pui saraca in sodiu 1 tulpine de lemongrass, maruntita 2,5 bucata de ghimbir proaspat, curatata...
Read more »

Placinta cu carne si masline

Placinta_cu_carne_si_masline
O reteta de placinta cu carne si masline din: ceapa, usturoi, masline, patrunjel, bacon, cascaval, ulei, carne tocata, coaja de lamaie, cimbru, sare, piper, nucsoara, faina, lapte si aluat de foi. Ingredinete: 1 ceapa 1 cateld e usturoi 150 g masline umplute cu ardei 1 legatura de patrunjel 50 g bacon 100 g cascaval...
Read more »

Salată de verdeţuri

Salata_de_verdeturi
O reteta de salata de verdeturi din: ulei de masline, otet de vin rosu, mustar cu boabe, piper negru, ardei gras si verdeturi. Ingrediente: 1/4 cana de ulei de masline 2 linguri de otet din vin rosu 1-1/2 lingura de mustar cu boabe intregi 1/4 lingurita de piper negru 1 ardei gras galben, taiat...
Read more »

Retete de post: Varză călită cu orez

Varza_calita_cu_orez
O reteta delicioasa de varza calita cu orez din: varza acra, mere, orez, ardei iute, ulei, sare si piper. Ingediente: 1 varza acra 2 mere 200 g orez 1/2 ardei iute 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi orezul în 800ml apă cu sare. Tocaţi varza cât mai mărunt şi căliţi-o...
Read more »

Desert din fructe crude

Desert_din_fructe_crude
O reteta de desert din fructe crude din: pere, piersici, miere, frisca, nuci si lamaie. Ingrediente: 4 pere frumoase 6 piersici 2 linguri miere 1 pahar frişcă 1 pumn nuci măcinate 1/2 lămâie   Mod de preparare: Curăţaţi perele şi le tăiaţ bucăţele. Curăţaţi piersicile, le scoateţi sâmburii şi le tăiaţi bucăţele. Amestecaţi perele...
Read more »

Plăcintă cu paste si ciuperci

Placinta_cu_paste_si_ciuperci
O reteta delicioasa de placinta cu paste si ciuperci din: aluat, ciuperci, paste, ulei, usturoi, ceapa, rosii in bulion, busuioc, oua, sare si piper. Ingrediente:  500 g aluat de placinta 800 ciuperci de cultura 400 g paste scurte 4 linguri ulei 5 catei de usturoi 1 ceapa 400 g rosii in bulion cateva fire...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu