miercuri, 24 octombrie 2012

Retete usoare #22


Retete usoare:

Friptura in sange

Friptura_in_sange
O reteta de friptura in sange din: antricot de vita, vin rosu, sparanghel, rosii cherry, marar, ulei, sare, faina, unt, branza de vaci si sare. Ingrediente: 500 g antricot de vita 100 ml vin rosu 100 g sparanghel 4 rosii cherry 1 legatura de marar ulei sare pentru saratele: 250 g faina 250 g...
Read more »

Cocktail de creveti

Cocktail_de_creveti
O reteta de cocktail de creveti din: creveti, suc de portocale, suc de lamaie, suc de rosii, lamaie verde, pasta de hrean, avocado, castravete, sos tabasco, patrunjel si sare. Ingrediente: 300 g creveti 3/4 ceasca de suc de portocale 1/2 ceasca de suc de lamaie 1/2 ceasca de suc de rosii 1 lamaie verde...
Read more »

Bruschete in trei culori

Bruschete_in_trei_culori
O reteta de bruschete in trei culori din: avocado, rosii cherry, ardei copti, usturoi, ciuperci, ceapa, spanac, parmezan, smantana, otet balsamic, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 avocado 4 rosii cherry 4 ardei copti 5 catei de usturoi 250 g ciuperci 2 cepe 6 frunze de spanac 1 lingura cu parmezan 1 lingura cu...
Read more »

Pui pe sticla cu cartofi si sos de usturoi

Pui_pe_sticla_cu_cartofi_si_sos_de_usturoi
O reteta de pui pe sticla cu cartofi si sos de usturoi din: pui, ulei, sare, piper, boia,c artofi, ulei, smantana, usturoi, sare si mustar. Ingrediente: 1 pui de 1-1,5 kg ulei pentru uns sare piper boia 1 kg cartofi 500 ml ulei pentru sos: 1 cutie cu smantana (sau cu sos de rosii)...
Read more »

Plăcintă de cartofi cu brânză

Placinta_de_cartofi_cu_brânza
O reteta delicioasa de placinta de cartofi cu branza din: foi de aluat, cartofi, ceapa, usturoi, unt, patrunjel, smantana, branza de vaci, oua, branza roueqfort, sare, piper, nucsoara, cimbrisor si unt. Ingrediente: 450 g foi de aluat cu unt 750 g cartofi 2 cepe 2 catei de usturoi 40 g unt 1 legatura patrunjel...
Read more »

Cotlete de berbecut aromate

Cotlete_de_berbecut_aromate
O reteta de cotlete de berbecut aromate din: cotlete de berbecut, usturoi, frunze de salvie, rozmarin, otet balsamic, miere, vin rosu, orez, carne de vita, alune, ceapa, ulei de masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 4 cotlete de berbecut 2 catei de usturoi 3 frunze de salvie 1 lingurita cu rozmarin 3 lingurite cu otet...
Read more »

Samosas cu smochine şi curmale cu sos de vanilie

Samosas_cu_smochine_si_curmale_cu_sos_de_vanilie
O reteta de samosas cu smochine si curmale cu sos de vanilie din: foi de placinta, smochine, curmale, lapte, ulei de floarea soarelui, lapte, galbenusuri, zahar, pastaie de vanilie, amidon si zahar pudra. Ingrediente: 4 foi subţiri de plăcintă 200 g smochine uscate 130 g curmale 1 pahar lapte integral ulei de floarea-soarelui (pentru...
Read more »

Reteta zilei: Hamburgeri de pui

Hamburgeri_de_pui_14
O reteta de hamburgeri de pui din: hamburgeri de pui, chifle, cascaval, castraveti murati, ketchup si maioneza. Ingrediente: 4 hamburgeri de pui 4 chifle 4 felii cascaval feliat 4 castraveti murati Ketchup Maioneza   Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita se pune la incins un strop de ulei de masline. Se adauga hamburgerii si...
Read more »

Suppli di riso

Suppli_di_riso_12
Galustele de orez italienesti sunt un aperitiv foarte consistent. Principalul ingredient este orezul pentru risotto, indiferent de ce tip: arborio, vialone nano sau carnaroli. Acesta se fierbe si se asezoneaza cu parmezan, apoi se modeleaza din el mici bile, care se umplu cu un amestec de sunca taiata cubulete, branza provolone sau mozzarella si...
Read more »

Parfait de vişine

Parfait_de_vişine
O reteta de parfait de visine din: visine, iaurt, mascarpone, zahar, zahar vanilat, suc de portocale, suc de lamaie, gelatina si cafea. Ingrediente: 175 g vişine 200 g iaurt 200 g mascarpone 2 linguri zahăr 1 lingură zahăr vanilat 1 lingură suc de portocale 2 linguri suc de lămâie 5 g gelatină 4 ceşti...
Read more »

Retete pentru weekend #4

restaurantedelux.ro_11.jpg [auto]
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Supa crema de morcovi cu portocale   O reteta de supa crema de morcovi cu portocale din: ceapa, morcovi, ghimbir, portocale, ulei,...
Read more »

Supa crema de morcovi cu portocale

Supa_crema_de_morcovi_cu_portocale
O reteta de supa crema de morcovi cu portocale din: ceapa, morcovi, ghimbir, portocale, ulei, supa de legume, sare, piper si patrunje verde. Ingrediente: 2 cepe 600 g morcovi 1-1/2 cm ghimbir 2 portocale 2 linguri ulei 850 ml supa de legume sare piper patrunjel verde   Mod de preparare: Se toaca ceapa. Se...
Read more »

Prajitura cu mac si curmale

Prajitura_cu_mac_si_curmale
O reteta de prajitura cu mac si curmale din: curmale, caise, nuci, lamaie, portocala, banane, mac, unt si miere. Ingrediente: 500 g curmale uscate 200 g caise uscate 200 g nuci pisate 1 lamaie 1 portocala 2 banane 160 g mac 100 g unt 50 g miere   Mod de preparare: Treceţi prin maşina...
Read more »

Crap cu sos caju

Crap_cu_sos_caju
O reteta de crap cu sos caju din: crap, rosii decojite, usturoi, caju, ardei gras, vin alb, praz, coriandru, zeama de lamaie, boie iute, ulei si sare. Ingrediente: 1 crap 1 ceasca de rosii decojite 3 catei de usturoi 100 g caju 1 ardei gras 1 fir de praz 100 ml vin alb coariandru...
Read more »

Cocktail Pierrot

Cocktail_Pierrot
O reteta simpla de Cocktail Pierrot din: grand marnier, campari, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 2 cl Campari 10 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam Campari si Grand Marnier peste cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, completam cu suc de...
Read more »

Cum se prepara sos pentru friptura (video)

Cum_se_prepara_sos_pentru_friptura.jpg
O reteta video despre cum se prepara sos pentru friptura, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos pentru friptura
Read more »

Peste cu spanac, gratinat

Peste_cu_spanac_gratinat
O reteta de peste cu spanac, gratinat, din: supa, file de peste, lamaie, sare, piper, unt, spanac, ulei, ceapa, sos alb si branza emmentaler. Ingrediente: 1 l supa clara 4 bucati file de peste a 150 g o lamaie sare piper o lingura unt sau margarina 500 g spanac proaspat sau congelat, dupa sezon...
Read more »

Pacheţele dulci, cu urdă şi fructe

Pacheţele_dulci_cu_urdă_şi_fructe
O reteta de pachetele dulci, cu urda si fructe din: faina, zahar, oua, apa minerala, lapte, unt, urda, smantana, zahar, esenta de vanilie, nucsoara, fructe si zahar pudra. Ingrediente: pentru clătite: 150 g făină 2 linguri zahăr 4 ouă 125 ml apă minerală 300 ml lapte 50 g unt sau 50 ml ulei pentru...
Read more »

Cotlet de vită, cu crustă de ierburi şi piper

Cotlet_de_vita_cu_crusta_de_ierburi_si_piper
O reteta de cotlet de vita, cu crusta de ierburi si piper din: sare, boabe de piper, usturoi, patrunjel, ulei de masline, cotlete de vita cu os, ceapa, vin rosu si supa de vita. Ingrediente: 1 lingura de sare 2 linguri boabe de piper negru strivite 3 catei de usturoi, pisati 1 legatura mica...
Read more »

Matoke

Matoke
O reteta de matoke din: banane, zeama de lamaie, unt, ceapa, rosii, usturoi, boabe de piper verde, ardei iute, coriandru, sare si piper. Matoke este o mâncare de origine ugandeză, care a fost adoptată şi în alte regiuni ale Africii de Est (Kenya, Tanzania, inclusiv insula Zanzibar). Preparatul poate fi pre­gătit cu sau fară...
Read more »

Prăjitură cu afine

Prăjitură_cu_afine
O reteta de prajitura cu afine din: oua, zahar, unt, iaurt, gris, faina, praf de copt, gem, afine si frisca. Ingrediente: 2 ouă 100 g zahăr 60 g unt 200 g iaurt 125 g griş 125 g făină ½ plic praf de copt 3 linguri gem 300 g afine 250 g frişcă 15 g...
Read more »

Retetele saptamanii #2

restaurantedelux.ro_21.jpg [auto]
Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi. Mousse cu capsune O reteta de mousse cu capsune din: pandispan, capsune, smantana, gelatina, albusuri si zahar....
Read more »

Tartă crocantă cu brânză

Tarta_crocanta_cu_brânza
O reteta de tarta crocanta cu branza din: zahar, nuca, cereale, unt, branza de vaci, galbenusuri, frisca, zahar, gelatina, esenta vanilie, zahar, unt si nuci. Ingrediente: pentru blat: 150 g zahar 100 g nuca 50 g cereale 100 g unt pentru crema: 400 g branza de vaci (dulce) 3 galbenusuri 200 ml frisca 100...
Read more »

Jambon in crusta

Jambon_in_crusta
O reteta de jambon in crusta din: jambon, zeama de varza, foaie de dafin, ulei, miere, otet balsamic si mustar. Ingrediente: 1 jambon 2 litri zeama de varza 1 foaie de dafin 4 linguri cu ulei 1 lingura cu miere 2 linguri cu otet balsamic 1 lingura cu mustar   Mod de preparare: Pune...
Read more »

Cum se prepara Baba ganoush (video)

Cum_se_prepara_Baba_ganoush.jpg
O reteta video despre cum se prepara baba ganoush, un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara Baba ganoush
Read more »

Cocktail Jagerinha

Cocktail_Jagerinha
O reteta simpla de Cocktail Jagerinha din: jagermaister, limeta si zahar brun. Ingrediente: 6 cl Jagermaister limeta 2 lingurite de zahar brun   Mod de preparare: Taiem in 8 bucati o jumatate de limeta, asezand, apoi, bucatile intr-un pahar pentru bauturi lungi. Adaugam zaharul brun, presam bucatile de limeta cu un mojar si adaugam...
Read more »

Prajitura cu corcoduse

Prajitura_cu_corcoduse
O reteta de prajitura cu corcoduse din: faina, zahar, oua, corcoduse si praf de copt. Ingrediente: 400 g făină 400 g zahăr 4 ouă 500 g corcoduşe (sau fructe combinate-caise, cireşe) 1 praf de copt   Mod de preparare: Frecaţi untul spumă cu zahărul şi adăugaţi treptat câte 1 ou, apoi făina şi praful...
Read more »

Vegetarian Biryani

Vegetarian_Biryani
Vegetarian Biryani din: orez, unt, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, curry, cartof, morcov, mazare, rosii, bulion, sare si piper. Ingrediente: 1/2 cana de orez 1 lingura unt 1 lingura ulei 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura ghimbir proaspat razuit 1/2 lingura curry 1 cartofi mare copt 1 morcov mare 1 cana mazare congelata...
Read more »

Gogoşele

Gogosele
O reteta de gogosele din: faina alba, zahar, drojdie, galbenusuri, lapte, nucsoara si ulei de arahide. Ingrediente: 1 kg faină albă 250 g zahăr 1 cub drojdie proaspătă 3 gălbenuşuri 200 ml lapte 1 l apă nucşoară ulei de arahide sau de floarea-soarelui (pentru prăjit)   Mod de preparare: Toarnă apa într-un castron şi...
Read more »

Salata cu pere şi nuci

Salata_cu_pere_si_nuci
O reteta de salata cu pere si nuci din: salata verde, pere, otet de mere, ulei de masline, mustar, nuci, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 salată verde 2 pere 2 linguri oţet de mere 2 linguri ulei de măsline 1 lingură de muştar 2 linguri nuci prăjite şi tăiate 1 vârf linguriţă maghiran...
Read more »

Nectar racoritor

Nectar_racoritor
O reteta simpla de nectar racoritor din: pepene rosu, piersici si portocala. Ingrediente: 1 jumatate pepene rosu 2 piersici 1 portocala   Mod de preparare: Stoarcem portocala. Curatam pepenele si piersicile de coaja si le taiem cuburi. Mixam in blender sucul de portocala si fructele. Turnam in cupe si ornam cu bucatele de pepene...
Read more »

Pişcoturi cu struguri

Pişcoturi_cu_struguri
O reteta de piscoturi cu struguri din: piscoturi, vin alb sec, boabe de struguri, oua, zahar, lamaie si nuci. Ingrediente: 200 g pişcoturi 200 ml vin alb sec 500 g boabe de struguri 3 ouă 1 lingură zahăr 1 lămâie mare 50 g nuci tăiate felii   Mod de preparare: Rupeti pişcoturile în bucăţele,...
Read more »

Reteta zilei: Mousse cu capsune

Mousse_cu_capsune_14
O reteta de mousse cu capsune din: pandispan, capsune, smantana, gelatina, albusuri si zahar. Ingrediente: 1 pandispan 500 g capsune 250 g smantana 7 g gelatina pentru bezea: 3 albusuri 200g zahar 4 linguri apa   Mod de preparare: Capsunele spalate se pun intr-un blender si se mixeaza pana devin piure. Intr-un ibric zaharul...
Read more »

Piept de curcan umplut

Piept_de_curcan_umplut
O reteta delicioasa de piept de curcan umplut din: piept de curcan, para, gris, coniac, dulceata de visine, unt, vin rosu si sare. Ingrediente: 500 g piept de curcan 1 para mare 2 linguri gris 2 linguri cu coniac 4 linguri cu dulceata de visine 50 g unt 200 ml vin rosu sare  ...
Read more »

Cocktailuri de weekend #3

Cocktails_1.jpg
Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail Pierrot   O reteta simpla de Cocktail Pierrot din: grand marnier, campari, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 3 cl Grand...
Read more »

Plăcintă cu peşte afumat

Placinta_cu_peste_afumat
O reteta de placinta cu peste afumat din: faina, unt, oua, sare, margarina, peste afumat dezosat, ardei grasi, piper, oua si migdale. Ingediente: 250 g faina 125 g unt 2 oua sare 1 lingura cu margarina pentru umplutura: 350 g peste afumat dezosat 2 ardei grasi (unul verde, altul rosu) piper pentru decor: 1...
Read more »

Pulpe de pui cu smantana

Pulpe_de_pui_cu_smantana
O reteta de pulpe de pui cu smantana din: pulpe de pui, sare, piper, praz, bacon, supa de pasare si smantana. Ingrediente: 4 pulpe de pui sare piper 1 fir de praz 8 felii de bacon 200 ml supa de pasare 150 ml smantana   Mod de preparare: Se taie pulpele de pui în...
Read more »

Prăjitură cu caise şi ciocolată

Prăjitură_cu_caise_şi_ciocolată
O reteta de prajitura cu caise si ciocolata din: oua, zahar, apte, faina, ulei, praf de copt, sate, caise, frisca si ciocolata. Ingrediente: 3 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri lapte o cană cu faină 5 linguri ulei un pliculeţ de praf de copt un vârf de cuţit de sare caise – aprox. jumătate...
Read more »

Piersici cu orez

Piersici_cu_orez
O reteta de piersici cu orez din: orez, zahar, lapte, galbenusuri, unt, piersici, albusuri si sare. Ingrediente: 1 ceaşcă de orez 3 linguri zahăr 4 ceşti lapte 2 gălbenuşuri 1 lingură unt 6 piersici frumoase 4 linguri zahăr pentru sirop 4 albuşuri 200 g zahăr sare   Mod de preparare: Fierbeţi orezul cu laptele,...
Read more »

Legume gratinate cu orez

Legume_gratinate_cu_orez
O reteta de legume gratinate cu orez din: orez brun, morcovi, patrunjel, broccoli, cascaval, ou, lapte, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez brun integral 4 morcovi 4 radacini de patrunjel 1 broccoli 50 g cascaval ras 1 ou 3 linguri lapte 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Ungeţi cu...
Read more »

Varza de Bruxelles crocanta

Varza_de_Bruxelles_crocanta
O reteta de varza de bruxelles crocanta din: varza de bruxelles, pesmet, costita afumata, fulgi de chilli, sare si piper. Ingrediente: 500 g varză-de-Bruxelles 100 g pesmet 100 g costiţă afumată, 1/2 linguriţă cu fulgi de chili sare piper     Mod de preparare: Punem la fiert într-o oală aproximativ 1 litru de apă...
Read more »

Graten de ciuperci şi spanac

Graten_de_ciuperci_si_spanac
O reteta de graten de ciuperci si spanac din: spanac, ciuperci, usturoi, faina, lapte, oua, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac 500 g ciuperci champignon 1 căţel de usturoi 100 g făină 50 ml lapte 4 ouă 100 g unt topit 200 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Opărim...
Read more »

Supa de telina

Supa_de_telina
O reteta de telina din: telina, supa de legume, samntana, lapte, ulei de masline, sare, piper alb, suc de lamaie, crutoane si marar. Ingrediente: 600 g telină 500 ml supă de legume 250 ml smântână lichidă 250 ml lapte 2-3 linguri cu ulei de măsline sare piper alb suc de lămâie crutoane mărar  ...
Read more »

Salată de crudităţi la pahar

Salata_de_cruditati_la_pahar
O reteta de salata de cruditati la pahar din: morcovi, ulei, suc de lamaie, telina, sare, piper, ardei iute, suc de mere, otet de mere, varza chinezeasca, smantana, iaurt, patrunjel, rondele de ceapa verde si nuci. Ingrediente: 4 morcovi 6 linguri ulei 2 linguri suc de lamaie 1 lingurita zahar 300 g radacina de...
Read more »

Ficăţei cu ciuperci si vin

Ficatei_cu_ciuperci_si_vin
O reteta de ficatei cu ciuperci si vin din: ficatei de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, margarina, vin rosu, supa concentrata de pui, ulei de floarea soarelui, foid e dafin, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 12 ficăţei de pui 300 g ciuperci proaspete 1 ceapă 2 căţei de usturoi 40 g margarină 100 ml vin...
Read more »

Reteta zilei: Briose de ciocolata

Briose_de_ciocolata_10
O reteta de briose de ciocolata din: zahar, unt, oua, cacao, esenta de vanilie, faina, smantana si ciocolata alba. Ingrediente: 200g zahar 100g unt 2 oua 2 linguri cacao 1 lingurita esenta de vanilie 150 g faina cu autocrestere pentru glazura: 100g smantana 100g ciocolata alba   Mod de preparare: Untul se freaca bine...
Read more »

Cocktail Icebreaker

Cocktail_Icebreaker
O reteta de Cocktail Icebreaker din: tequilla, curacao triple sec, sirop de grenadine, suc de grepfrut, cirese si portocala. Ingrediente: 6 cl tequilla 2 cl Curacao Triple Sec 1 cl sirop de grenadine 6 cl suc de grepfrut cirese o felie de portocala   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker, apoi turnam...
Read more »

Prăjitură cu iaurt şi prune

Prăjitură_cu_iaurt_şi_prune
O reteta de prajitura cu iaurt si prune din: oua, esenta de vanilie, praf de copt, iaurt, ulei, zahar tos, faina si prune. Ingrediente: 3 ouă 1 esenţă vanilie 1 praf de copt 1 iaurt mare 100 ml ulei 2 căni de zahăr tos 3–3 – 1/2 căni de făină 1/2 kg prune  ...
Read more »

Cocktail Volcano

Cocktail_Volcano
O reteta simpla de Cocktail Volcano din: tequilla, curacao triple sec, galiano, frisca, zeama de limeta si suc de ananas. Ingrediente: 1,5 cl tequilla 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl Galiano 5 cl frisca lichida 1 cl zeama de limeta 8 cl suc de ananas   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine...
Read more »

Prăjitură cu brânză şi prune

Prăjitură_cu_brânză_şi_prune
O reteta de prajitura cu branza si prune din: faina, drojdie, lapte, zahar, unt, biscuiti, prune, branza de vaci, smantana, oua si scortisoara. Ingrediente: 400 g făină 1 cub drojdie 185 g zahăr 150 ml lapte călduţ 80 g unt pentru umplutură: 6 biscuiţi sfărâmaţi 1,5 kg prune 750 g brânză de vaci 60...
Read more »

Pulpa de porc picanta

Pulpa_de_porc_picanta
O reteta de pulpa de porc picanta din: pulpa de porc, boia dulce, boia iute, sos tabasco verde, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpa 1 lingurita cu boia dulce 1 lingurita cu boia iute sos Tabasco verde ulei sare   Mod de preparare: Sareaza pulpa de porc si da-o la rece pentru o...
Read more »

Porc delicios cu cabanos si mozzarella

Porc_delicios_cu_cabanos_si_mozzarella
O reteta de porc delicios cu cabanos si mozzarella din: ceafa de porc, cabanos, mozzarella, rosii, usturoi, ardei iute, vin alb, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 400-500 g ceafa de porc 5-6 bucati de cabanos 200 g mozzarella 3 rosii 4 catei de usturoi 1 ardei iute 100 g dovlecei 100 ml vin...
Read more »

Pui cu susan şi legume

Pui_cu_susan_si_legume
O reteta de pui cu susan si legume din: piept de pui, morcovi, ardei fasole verde pastai, telina, seminte de susan, sos de soia, sos de stridii si ulei de susan. Ingrediente: 700 g piept de pui 3 morcovi 2 ardei 300 g fasole verde pastai o telina 50 g seminte de susan 2...
Read more »

Salata cu urda si scortisoara

Salata_cu_urda_si_scortisoara
O reteta de salata cu urda si scortisoara din: salata verde, morcov, rosii, urda, scortisoara, parmezan, ulei de masline, otet balsamic si sare. Ingrediente: o salată verde 1 morcov 3 roşii 200 g urdă 1 linguriţă scorţişoară 150 g parmezan ras ulei de măsline oţet balsamic sare   Mod de preparare: Mod de preparare:...
Read more »

File de şalău cu cartofi natur

File_de_salau_cu_cartofi_natur
O reteta de file de salau cu cartofi natur din: file de salau, cartofi, sos worchester, ulei, cimbru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de salau 500 g cartofi 1 lingura sos Worchester 50 ml ulei 3-4 crengute de cimbru 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Curatati fileul de salau...
Read more »

Medalion din fructe de mare

Medalion_din_fructe_de_mare
O reteta de medalion din fructe de mare din: cocktail de fructe de mare, rosie, sparanghel, parmezan, ou, spanac, unt, branza topita, coaja de lamaie, zeama de lamaie, nucsoara si sare. Ingrediente: 250 g cocktail de fructe de mare 1 rosie 50 g sparanghel 1 lingura cu parmezan 1 ou 100 g spanac 20...
Read more »

Pui cu morcovi si sofran

Pui_cu_morcovi_si_sofran
O reteta de pui cu morcovi si sofran din: pui, patrunjel verde, usturoi, sare, piper, boia, chimen, condimente, suc de lamaie, ulei de masline, sofran, vin alb, morcovi si ceapa. Ingrediente: 1 pui (circa 1,4 kg) 1 legatura patrunjel verde 2 catei de usturoi sare piper 1 lingura de boia 1 lingura chimen macinat...
Read more »

Reteta zilei: Salata de boeuf

Salata_de_boeuf_20
O reteta de salata de boeuf din: morcovi, pastarnac, telina, pulpe de pui, maioneza, sare, piper, mustar, gogosari murati, castraveti murati, cartofi, galbenus de ou, ulei si zeama de lamaie. Ingrediente: 4-5 morcovi 2-3 radacini pastarnac/patrunjel 1 telina 2 pulpe de pui Maioneza Sare Piper Mustar Gososari murati Castraveti murati 5-6 cartofi  pentru maioneza:...
Read more »

Varză de Bruxelles cu bacon

Varza_de_Bruxelles_cu_bacon
O reteta de varza de bruxelles cu bacon din: varza de bruxelles, ceapa, usturoi, bacon, ulei, boabe de mustar, seminte de pin, sare si piper. Ingrediente: 600 g varză de Bruxelles 1 ceapă 3 căţei de usturoi 150 g bacon slab 3 linguri ulei 1 linguriţă boabe muştar 150 g seminţe de pin sare...
Read more »

Rulouri cu sunca si rosii

Rulouri_cu_sunca_si_rosii
O reteta de rulouri cu sunca si rosii din: lipii, sunca, rosie, ceapa rosie, frunze de salata si unt. Ingrediente: 2 lipii 2 felii de sunca 1 rosie 1 ceapa rosie 2 frunze de salata unt   Mod de preparare: Intindem unt pe fiecare lipie. Asezam o frunza de salata, punem o felie de...
Read more »

Merluciu picant cu cartofi

Merluciu_piacnt_cu_cartofi
O reteta de merluciu picant cu cartofi din: fileuri de merluciu, fileuri de ansoa, cartofi, ceapa, usturoi, ulei de arahide, sare, piper si ceapa rosie. Ingrediente: 6 fileuri de merluciu 12 fileuri de ansoa 6 cartofi 2 cepe 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de arahide sau de floarea soarelui sare piper pentru...
Read more »

Rulouri cu ceapă verde şi curcan

Rulouri_cu_ceapa_verde_si_curcan
Se amestecă 2 linguri de maioneză light si 2 linguri de pesto. Se impart pe 4 lipii urmatoarele ingrediente: 4 frunze de salata creata, 250 g carne de curcan fiarta sau coapte, 6 cepe verzi taiate felii si 1 bucata de castravete lunga de 12 cm, taiata in bucati. Se stropeste cu amestecul de...
Read more »

Supa de ceapa englezeasca

Supa_de_ceapa_englezeasca
O reteta de supa de ceapa englezeasca din: unt, ceapa, cimbru, frunze de dafin, cidru, supa, paine taraneasca, cascaval si patrunjel. Ingrediente: 50 g unt sau 2 linguri untura 1 kg ceapa taiata fin 1 lingura zahar brun cateva fire de cimbru proaspat 3 frunze de dafin 150 ml cidru 1 litru supa din...
Read more »

Rulouri din muschi de porc

Rulouri_din_muschi_de_porc
O reteta de rulouri din muschi de porc din: piept de pui, muschi de porc, ceapa, morcov, gogosari, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 muschi de porc 1 piept de pui dezosat, de marime potrivita 2 cepe 1 morcov cateva bucati de gogosari sau ardei patrunjel sare si piper dupa gust   Mod de...
Read more »

Reteta zilei: Tort de gutui si nuci

Tort_de_gutui_si_nuci_5
O reteta de tort cu gutui si nuci din: faina, praf de copt, scortisoara, zahar, nuci, migdale, oua, ulei de nuci, coaja de portocala, sare, alune, foi de gelatina, suc de guti, piureu de gutui, frisca, rom, suc de portocale, pectina, gutui, sare de lamaie, coaja de portocala, frisca, driop de glazura si praf...
Read more »

Prepelita umpluta cu fructe uscate

Prepelita_umpluta_cu_fructe_uscate
O reteta de prepelita umpluta cu fructe uscate din: prepelite, stafide, caise uscate, curmale uscate, nuci, paine, cimbru, rozmarin, scortisoara, miere, vin alb, supa de legume, ulei de masline, sare, piper, scortisoara, cartofi, trufe, sparanghel, creme fraiche, sare si piper. Ingrediente: 4 prepelite curatate cate 1 mana de stafide, caise uscate, curmale uscate alune,...
Read more »

Supa Yayla Corbasi

Supa_Yayla_Corbasi
O reteta de supa yayla corbasi din: orez, ceapa, unt, supa de pui, iaurt, faina, galbenus, sare, zeama de lamaie, piper si menta. Ingrediente: 100 g orez cu bobul lung 1 ceapa 50 g unt 1,5 l supa de pui 200 g iaurt 1 lingura faina 1 galbenus sare zeama de lamaie piper 1...
Read more »

Napolitană cu trei creme

Napolitana_cu_trei_creme
O reteta de napolitana cu trei creme din: foi de napolitane, unt, zahar pudra, rom, ciocolata de menaj, frisca, faina, galbenusuri, oua, pastaie de vanilie, lapte si fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitane pentru crema de rom:  250 g unt moale 500 g zahăr pudră 1 fiolă subţire de...
Read more »

Muschi de porc cu cartofi la cuptor

Muschi_de_porc_cu_cartofi_la_cuptor
O reteta de muschid e porc cu cartofi la cuptor din: muschi de porc, cartofi, lamaie, vin alb sau rose, cimbru, bacon, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente:  1 kg muschi de porc – bucata intreaga 500 g cartofi 1 lamaie 250 ml vin alb sau rose cateva fire de cimbru verde sau uscat...
Read more »

Cum se prepara sos de ciocolata alba (video)

Cum_se_prepara_sos_de_ciocolata_alba.jpg
O reteta video despre cum se prepara sos de ciocolata alba, un preparat absolute delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos de ciocolata alba
Read more »

Prăjitură cu ghimbir şi morcovi

Prajitura_cu_ghimbir_si_morcovi
O reteta de prajitura cu ghimbir si morcovi din: morcovi, faina, amidon de porumb, oua, unt, praf de copt, ghimbir si sare. Ingrediente: 150 g morcovi raşi 100 g făină 50 g amidon de porumb 2 ouă mici 40 g unt topit, 100 g miere, 1/2 pliculeţ cu praf de copt 1 bucată de...
Read more »

Cocktail verde

Cocktail_verde
O reteta simpla de cocktail verde din: kiwi, sirop de zahar, vodca, suc de lamaie, coaja de lamaie, apa minerala, gheata si portocala. Ingrediente: 2 fructe de kiwi 20 ml sirop de zahar 100 ml vodca 50 ml suc de lamaie coaja de la o lamaie 50 ml apa minerala 8 cuburi de gheata...
Read more »

Perişoare de viţel în sos alb

Perisoare_de_vitel_în_sos_alb
O reteta de perisoare de vitel in sos alb din: carne tocata de vitel, oua, sare, piper, vin alb, margarina, faina, supa concentrata de pui si patrunjel. Ingrediente: 250 g carne tocată de viţel 2 ouă sare piper pentru sos: 200 ml vin alb 150 g margarina 5 linguri faină albă 200 ml supă...
Read more »

Tort de ciocolata cu portocale

Tort_de_ciocolata_cu_portocale
O reteta de tort de ciocolata cu portocale din: ciocolata neaga, unt, suc de portocala, coaja de portocala, oua, zahar, esenta de vanilie, faina si smantana. Ingrediente: 400 g ciocolata neagra amaruie 250 g unt 120 ml suc de portocala coaja de la 1 portocala 6 oua 120 g zahar 1 lingurita esenta de...
Read more »

Pui umplut cu spanac şi curmale

Pui_umplut_cu_spanac_si_curmale
O reteta de pui umplut cu spanac si curmale din: ceapa, usturoi, ulei de masline, spanac, curmale, chimion, piept de pui, firop de rodie si fasole verde. Ingrediente: 1 ceapa mare, feliata fin 2 catei de usturoi, feliati ulei de masline 8 curmale, tocate marunt 200 g spanac, tocat 2 lingurite de chimion macinat...
Read more »

Ochiuri cu sos de legume

Ochiuri_cu_sos_de_legume
O reteta de ochiuri cu sos de legume din: oua, ardei capia, rosii, morcov, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 2 oua 2 ardei capia 3 rosii 1 morcov 1 lingurita zahar ulei 1 lingurita sare   Mod de preparare: Curatam si spalam  legumele. Ardeii ii taiem fâsii, rosiile decojite le tocam cubulete, iar morcovul...
Read more »

Peste in suc de portocale

Peste_in_suc_de_portocale
O reteta de peste in suc de portocale din: merluciu, portocale, faina alba, amidon, ulei de floarea soarelui, piper negru boabe, foi de dafin, sare si portocala. Ingrediente: 800 g merluciu 5 portocale 100 g faina alba 1 lingura rasa amidon de grau ulei de floarea soarelui pentru prajit 1 lingura piper negru boabe...
Read more »

Retete traditionale: Vinete umplute

Vinete_umplute
O reteta de vinete umplute din: vinete, crema de branza, cascaval, margarina, oua, ulei de masline extravirgin, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 350 g cremă de brânză 300 g caşcaval ras 120 g margarină 2 ouă 2 linguri ulei de măsline extravirgin 4 linguri seminţe de susan sare piper...
Read more »

Tort de ciocolată cu fluturi albi

Tort_de_ciocolată_cu_fluturi_albi
O reteta de tort de ciocolata cu fluturi albi din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, nuca, faina, praf de copt, sare, frisca, coniac si ciocolata alba. Ingrediente: 150 g ciocolată amăruie 100 g unt 100 g zahăr 5 ouă 100 g nucă măcinată fin 100 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 praf...
Read more »

Dolmades

Dolmades_12
Dolmades este un binecunoscut fel de mancare grecesc pentru meze. Preparate similare cu dolmades se pot intalni in Turcia si in intreaga parte rasariteana a bazinului mediteraneean, ba chiar si in bucataria suedeza. Exista mai multe variante, cele mai cunoscute fiind cele facute din frunze de vita-de-vie care se umplu cu un amestec de...
Read more »

Retete de post: Mancare de orez cu ciuperci

Mancare_de_orez_cu_ciuperci
O reteta de mancare de orez cu ciuperci din: orez, morcovi, zeama de lamaie, masline negre, ciuperci, ulei de masline, sare, piper si oregano. Ingrediente: 50 g orez 2 morcovi mari zeama de la 1 lamaie 100 g masline negre fara samburi 1 cutie ciuperci sau 100 g ciuperci fierte ulei de masline sare...
Read more »

Mâncare dietetica cu pui şi ciuperci

Mâncare_dietetica_cu_pui_si_ciuperci
O reteta de mancare dietetica cu pui si ciuperci din: piept de pui, ulei de masline, ceapa, sare, piper, ciuperci si rosii. Ingrediente: 840 g piept de pui 3 linguri ulei de masline 3 cepe sare piper 200 g ciuperci champignon 500 g rosii intregi decojite   Mod de preparare: Intr-o tigaie, pui 2...
Read more »

Sarmale de porc fierte in vin

Sarmale_de_porc_fierte_in_vin
O reteta de sarmale de porc fierte in vin din: carne de porc, carnati de porc, orez, ceapa, pasta de tomate, varza murata, vin alb sec si condimente. Ingrediente: 1 kg carne de porc 400 g carnati de porc proaspeti 100 g orez 2 cepe 2 linguri pasta de tomate 1 varza murata mare...
Read more »

Crap pe pat de legume in sos de vin alb si smantana

Crap_pe_pat_de_legume_in_sos_de_vin_alb_si_smantana
O reteta de Crap pe pat de legume in sos de vin alb si smantana din: file de crap, sare, piper, suc de lamaie, zarzavat de supa, ceapa, ciuperci, ulei, dafin, smantana si vin alb. Ingrediente: circa 1,5 kg file de crap sare piper 2-3 linguri suc de lamaie 2 legaturi zarzavat de supa...
Read more »

Rulouri cu frisca

Rulouri_cu_frisca
O reteta de rulouri cu frisca din: faina, unt, galbenusuri, vin alb, smantana, zahar vanilat, ou si sare. Ingrediente: 500 g faina 500 g unt 2 galbenusuri 3 linguri cu vin alb 500 g smantana dulce 2-3 pliculete cu zahar vanilat 1 ou sare   Mod de preparare: Amestecă bine cu furcu¬liţa jumătate din...
Read more »

Supă de roşii cu crutoane si brânză

Supă_de_roşii_cu_crutoane_si_brânză
O reteta de supa de rosii cu crutoane si branza din: rosii, zahar, supa de legume, sos tabasco, sos worchestershire, mascarpone, frunze de busuioc, paine, usturoi si mozzarella. Ingrediente: 400g de roşii de la conservă 1 lingură de zahăr fin 100ml supă de legume câte puţin sos Tabasco şi Worchestershire 2 linguri de mascarpone...
Read more »

Pimientos

Pimientos
Aceste fasii de ardei rosu fara pielita se prepara foarte simplu: se prajesc in ulei de masline, cu usturoi, patrunjel si eventual ardei iuti rosii tocati marunt. Ulterior se lasa la marinat in borcane, in ulei si otet de vin. Pimientos pot fi vazuti adesea pe rafturile tavernelor spaniole, unde prezenta lor ii asigura...
Read more »

Crap pane in aluat de bere

Crap_pane_in_aluat_de_bere
O reteta de crap pane in aluat de bere din: file de crap, faina, bere, oua, ulei, castravete, ceapa verde, marar, smantana, iaurt, zahar, suc de lamaie, piper, ulei si sare. Ingrediente: 650 g file de crap fara piele 140 g faina 125 ml bere 2 oua 2 linguri ulei 1 castravete 1 ceapa...
Read more »

Minitarte vanilate

Minitarte_vanilate
O reteta de minitarte vanilate din: capsune, oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare, galbenusuri, zahar fin, lapte si esenta de vanilie. Ingrediente: 200-300 g capsune pentru blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 2 linguri cu ulei 2 pliculete cu zahar vanilat coaja de lamaie sare pentru crema:...
Read more »

Gambas al ajillo

Gambas_al_ajillo_08
Creveti cu usturoi sunt printre cele mai rafinate gustari din meniul tapas. Sunt creveti mari care se calesc in ulei de masline cu mult usturoi ras si de obicei cu putin ardei iute rosu tocat. Ca si alte feluri de mancare, gambas al ajillo se servesc la masa in vasul in care au fost...
Read more »

Carnati de porc in vin

Carnati_de_porc_in_vin
O reteta de carnati de porc in vin din: carnati de porc, vin alb, piper, unt, patrunjel verde si cartofi. Ingrediente: 4 carnati de porc 20 ml vin alb piper 1 bucata de unt patrunjel verde tocat 1 kg cartofi   Mod de preparare: Iei o cratifa şi pui cârnaţii împreună cu 200 ml...
Read more »

Rasol de crap cu hrean

Rasol_de_crap_cu_hrean
O reteta de rasold e crap cu hrean din: hrean, suc de lamaie, galbenusuri, smantana, crap, zarzavat, sare, foaie de dafin, boabe de piper negru, boabe de mustar si cuisoare. Ingrediente: 100 g hrean proaspat 5 linguri suc de lamaie 2 galbenusuri 75 ml smantana 1 crap curatat (circa 1,5 kg) 1 legatura zarzavat...
Read more »

Mancare coreeana de orez

Mancare_coreeana_de_orez
O reteta de mancare coreeana de orez din: supa de pui, orez, carne de curcan, spanac, morcovi, ulei de susan, seminte de susan, ulei vegetal, oua si sos de ardei iute. Ingrediente: 500 ml supa de pui fierbinte 250 g orez cu bobul lung 300 g carne de curcan fiarta, taiata cubulete 250 g...
Read more »

Supa de fasole alba cu bacon

Supa_de_fasole_alba_cu_bacon
O reteta de supa de fasole alba cu bacon din: ceapa, unt, cimbru, fasole alba, supa de pui, bacon si ceapa. Ingrediente: 2 cepe taiate mare un cub de unt 4 ramurele de cimbru (frunzele) 2 conserve de 400 g fasole alba mare, scursa si clatita 750 ml supa de pui (proaspata sau din...
Read more »

Cocktail Vampire Vin

Cocktail_Vampire_Vin
O reteta simpla de Cocktail Vampire Vin din: campari si vin sec. Ingrediente: 2 cl Campari 2 cl vin sec   Mod d epreparare: Turnam Campari intr-un pahar de vin alb, pe care-l completam cu vin alb sec, rece.  
Read more »

Friptura de vita cu portocale

Friptura_de_vita_cu_portocale
O reteta de friptura de vita cu portocale din: muschi de vita, portocale, sare, piper, cartofi si unt. Ingrediente: 1 kg muschi sau pulpa de vita 2-3 portocale sare piper 1 kg cartofi 100 g unt   Mod de preparare: Cureţi portocalele de coajă şi le feliezi. Apoi cureţi şi cartofii. Cu jumătate din...
Read more »

Clătite cu stafide şi cocos

Clatite_cu_stafide_si_cocos
O reteta de clatite cu stafide si cocos din: faina, zahar, lapte, stafide, oua, fulgi de cocos, zahar vanilat si ulei de arahide. Ingrediente: 400 g faina alba 350 g zahar 400 ml lapte 85 g stafide 225 g fulgi de cocos 2 oua 30 g zahar vanilat ulei de arahide sau ulei de...
Read more »

Reteta zilei: Focaccia cu bacon

Focaccia_cu_bacon_16
Focaccia este o paine plata,facuta dupa o reteta clasica a bucatariei italiene care seamana foarte mult cu blatul de pizza. Cu un amestec de ierburi aromatice si ulei de masline, focaccia este ideala pentru micul dejun sau poate fi gustarea savuroasa dintre mese. Ingrediente: pentru aluat: 25g drojdie 550g faina 5 linguri ulei de...
Read more »

Retete delicioase: Gaina umpluta

Gaina_umpluta
O reteta delicioasa de gaina umpluta din: gaina, carne tocata, ou, sare, piper, maruntaie de gaina, paine, unt si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina mare de circa 3 kg 250 g carne tocata 1 ou sare piper maruntaiele de la gaina (pipota, ficat, inima) 1 felie de paine faramitata 2 linguri cu unt patrunjel tocat...
Read more »

Prajitura cu nuca

Prajitura_cu_nuca
O reteta de prajitura cu nuca din: albusuri, zahar, nuca, praf de copt, amidon, unt, zahar vanilat, nuca si zahar. Ingrediente: 9 albusuri 300 g zahar 300 g nuca 1 pliculet praf de copt 3 linguri cu amidon pentru crema: 9 galbenusuri 200 g unt 3 pliculete cu zahar vanilat pentru decor: 100 g...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu