marți, 30 octombrie 2012

Retete simple #88


Retete simple:

Sos Salsa

Sos_Salsa
O reteta de sos salsa din: rosii, ceapa, frunze de coriandru, usturoi, zeama de lamaie, ardie iute si sare. Ingrediente: 4 roşii mari, tocate mărunt 1 ceapă, tocată mărunt 1/2 ceaşcă frunze de coriandru tocate 3 căţei de usturoi pisaţi 1 lingură zeamă de lămâie 1 ardei iute sare după gust   Mod de...
Read more »

Retete internationale: Minestrone

Minestrone_11
Minestrone este străbunica tuturor supelor cu legume. Această mâncare foarte reconfortantă este italienească la origine, insă a fost adoptată în toată lumea. Reţeta ei se poate modifica de la un anotimp la altul, însă aproape întotdeauna va conţine si ceva leguminoase uscate. Supa se poate prepara cu carne sau numai cu legume. Minestrone verde,...
Read more »

Pulpă de curcan în crustă de chili

Pulpa_de_curcan_în_crusta_de_chili
O reteta de pulpa de curcan in crusta de chili din: pulpa de curcan, ceapa, morcov, ulei, supa de pui, cartofi, fasole verde, usturoi, ardei iute, ketchup, miere, bacon, cimbru, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de curcan 2 cepe potrivite 1 morcov 4 linguri ulei 500 ml supa de pui strecurata...
Read more »

Curry de pui indian cu roşii

Curry_de_pui_indian_cu_roşii
O reteta de curry de pui indian cu rosii din: ceapa, usturoi, pudra de curry, cartof, piept de pui, lapte de cocos, rosii cherry si coriandru. Ingrediente: 1 ceapă mare, tocată 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 linguri pudră de curry 1 cartof dulce mare, curăţat şi tăiat în bucăţi mici 4 piepţi de...
Read more »

Bame cu creveţi

creveti.jpg
O reteta delicioasa de bame cu: creveti, sunca, ceapa, usturoi, pasta de tomate, orez, sare, patrunjel, cimbru, piper, grasime, apa. Ingrediente: două felii de şuncă 600 g bame feliate 900 g creveţi 300 g ceapă doi căţei de usturoi o conservă cu pastă de tomate 600 g orez fiert sare piper o linguriţă de...
Read more »

Salată cu grepfrut

Salata_cu_grepfrut
O reteta de salata cu grepfrut din: cicoare, rucola, sparanghel, grapfrut, pecorino, suc de grepfrut, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 100 g cicoare de câmp 50 g rucola 8 inimi de sparanghel în ulei 4 grepfrut roz 60 g pecorino (brânză veche de oaie şi de capră) tăiat felii extrem de...
Read more »

Cocktail Pomme D’Amour

Cocktail_Pomme_DAmour
O reteta simpla de Cocktail Pomme D’Amour din: calvados, sirop de caspuni, cointrau si champagne. Ingrediente: 2 cl Calvados 1 cl sirop de capsuni 1 cl Cointreau champagne   Mod de preparare: Mixam bine Calvadosul si Cointreau impreuna cu siropul de capsuni si cu cuburile de gheata in shaker, dupa care turnam bautura in...
Read more »

Rulada cu carne de porc si nuci

Rulada_cu_carne_de_porc_si_nuci
O reteta de rulada cu carne de porc si nuci din: carne de porc, portocale, nuci, alune de padure, morcov, radacina de patrunjel, telina, gelatina, supa de carne, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1kg carne de porc 3 portocale mari 100 g nuci 100 g alune de padure 1 morcov 1 radacina de patrunjel...
Read more »

Carne de vitel cu legume

Carne_de_vitel_cu_legume
O reteta de carne de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, usturoi, morcovi, ardei grasi, broccoli, fasole verde, ulei, suc de rosii, orez, condimente, rozmarin, piper, soia si ghimbir. Ingrediente: 400 g carne de vitel 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 morcovi 2 ardei grasi (rosu si galben) 1 broccoli mic...
Read more »

Ciocanele de pui in bacon

Ciocanele_de_pui_in_bacon
O reteta de ciocanele de pui in bacon din: ciocanele de pui, usturoi, morcov, boia dulce, bacon, unt, rozmarin, cimbru, ceapa rosie, ardei, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 4 catei de usturoi 1 morcov potrivit 1 lingura boia dulce 300 g bacon feliat 50 g unt 1 crenguta de rozmarin verde...
Read more »

Pere în vin roşu cu mirodenii

Pere_în_vin_rosu_cu_mirodenii
O reteta de pere in vin rosu cu mirodenii din: pere, suc de mere, vin rosu, scortisoara, cuisoare, boabe de piper, anason si smantana. Ingrediente: 4 pere coapte, mari, dintr-un soi tare, cu codite Pentru sirop: 1 litru suc de mere limpede 300 ml vin rosu 1 baton de scortisoara rupt in doua 2...
Read more »

Nuga glasata in miere cu fructe confiate

Nuga_glasata_in_miere_cu_fructe_confiate.png
O reteta delicioasa de nuga cu: miere, oua, zahar, fructe confiate, stafide, smantana, nougatine, cointreau. Ingrediente: 200g miere 10 albusuri de ou 200g zahăr 200g fructe confiate 200 g stafide uscate 1 l smantana 200 g nougatine 3 cl cointreau Se prepară o bezea a l’italienne, se dă la rece, se adaugă fructele, nougatina...
Read more »

Reteta zilei: Spaghete cu carnati si sos de rosii

Spaghete_cu_carnati_si_sos_de_rosii_05
O reteta de spaghete cu carnati si sos de rosii din: carnati, spaghete, oua, galbenusuri de ou, coaja de lamaie, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ceapa, varza chinezeasca, rosii si parmezan. Ingrediente: 3 carnati 500 g spaghete 2 oua 2 galbenusuri de ou Coaja rasa de lamaie medie 1 lingurita de sare 1/2...
Read more »

Supă Mulligatawny

Supa_Mulligatawny_7
Supa Mulligatawny a fost inventată în India în timpul ocupaţiei britanice. Supele nu joacă un rol foarte important în bucătăria indiană, astfel încât Mulligatawny a apărut din nostalgia coloniştilor britanici după o supă bună ca la mama acasă. Denumirea ciudată a supei derivă din cuvintele milagu thanni, care înseamnă apă piperată. Iniţial ea reprezenta...
Read more »

Cum se prepara sos de sofran (video)

Cum_se_prepara_sos_de_sofran.jpg
O reteta video despre cum se prepara sos de sofran, un preparat absolute delicios si gustos, rapid si sanatos care poate fi servit cu orice fel de peste sau cu scoici. Cum se prepara sos de sofran Pofta buna!
Read more »

Haddock gratinat cu branza si cartofi

Haddock_gratinat_cu_branza_si_cartofi
O reteta delicioasa de haddock gratinat cu: cartofi, dovlecei, icre de somon, peste, branza. Ingrediente: 400 g haddock fume 150 g branza maroilles 500 g cartofi vitelottes 200 g dovlecei 50 g icre de somon Mod de preparare: Se prepară 250 ml de sos bechamel, in care se adaugă brânza Maroilles tăiată bucăţele mici....
Read more »

Placinta cu piersici

Placinta_cu_piersici.png
O reteta gustoasa de placinta cu: piersici, suc de lamaie, faina, sare, ou, zahar, unt. Ingrediente: 500 g piersici tăiate felii o lingură de suc de lămâie 130 g făină o jumătate de linguriţă de sare un ou bătut 200 g zahăr 6 linguri de unt topit Mod de preparare: Intr-o formă rotundă se...
Read more »

Homari Newburg

Homari_Newburg.png
O reteta delicioasa de homari cu:unt, paprika, sherry, smantana, galbenusuri, coniac. Ingrediente: 3 homari 4 linguri de unt o jumătate de linguriţă de paprika 120 ml sherry 200 g smântână 4 gălbenuşuri o lingură de coniac Mod de preparare: Homarii se fierb în apă timp de 20 de minute, apoi se scoate carnea şi...
Read more »

Banane prajite

Banane_prajite.png
O reteta delicioasa de banane prajite cu: oua, faina, untura. Ingrediente: 6 banane coapte două ouă 130 g făină 4 linguri de untură Mod de preparare: Se taie bananele în feliuţe de 2,5 centimetri şi se trec mai întâi prin ou bătut, apoi prin făină. Intr-o tigaie se încinge untura şi se prăjesc bananele...
Read more »

Granita de cafea şi vanilie

Granita_de_cafea_si_vanilie
O reteta de granita de cafea si vanilie din: cafea, apa, zahar si pastaie de vanilie. Ingrediente: 4 cesti de cafea 200 ml apa 3 linguri zahar 1 pastaie de vanilie   Mod de preparare: Prepară un sirop fierbând apa cu zahărul şi cu păstaia de vanilie. Lasă-l să se răcească şi scoate vanilia....
Read more »

Placinta cu mango

Placinta_cu_mango
O reteta de placinta cu mango din: ulei, biscuiti, unt, lapte, sofran, iaurt, zahar pudra, coaja de lamaie verde, gelatina, mango, zahar, nucsoara si gelatina. Ingrediente: Ulei pentru uns 125 g biscuiti dietetici 60 g unt Pentru umplutura: 75 ml lapte semidegresat 10-12 stigme de sofran, pisate 500 g iaurt degresat 50-60 g zahar...
Read more »

Tagliatelle cu ciuperci, rosii cherry si verdeata

Tagliatelle_cu_ciuperci_rosii_cherry_si_verdeata
O reteta de Tagliatelle cu ciuperci, rosii cherry si verdeata din: ciuperci, rosii cherry, ardei iute, cimbru, patrunjel, file de piept de pui, tagliatelle, sare, usturoi, ulei de masline, unt, vin alb si piper. Ingrediente: 300 g ciuperci (galbiori) 250 g rosii cherry 1 ardei iute rosu 4 fire cimbru 4 fire patrunjel 250...
Read more »

Colţunaşi cu spanac

Coltunasi_cu_spanac
O reteta de coltunasi cu spanac din: spanac, unt, lapte, faina de secara, faina, oua, sare, ceapa, usturoi, ulei, urda, parmezan, piper, nucsoara si ceapa verde. Ingrediente: 225 g spanac congelat 150 g unt 100 ml lapte 125 g faina de secara 150 g faina 2 oua sare 1 ceapa 1 catel de usturoi...
Read more »

Ciorba de legume cu paste

Ciorba_de_legume_cu_paste
O reteta de ciorba de legume cu paste din: dovlecei, ardei gras, praz, morcovi, ceapa, usturoi, telina, frunze de telina, paste, sare grunjoasa, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 dovlecei un ardei gras galben un ardei gras roşu un fir praz 2 morcovi o ceapă 2 căţei usturoi o ţelină rădăcină frunze de...
Read more »

Salata cu carnati

Salata_cu_carnati
O reteta de salata cu carnati din: orez, carnati, ardei, telina, fasole, sare, piper, ulei de masline, otet balsamic si zahar. Ingrediente: 300 g orez prefiert cu bobul lung 4 carnati de casă 2 ardei o ţelină cu frunze 150 g fasole cu bobul roşu sare piper ulei de măsline otet balsamic o linguriţă...
Read more »

Ciulama de cartofi

Ciulama_de_cartofi
O reteta de ciulama de cartofi din: cartofi, unt, faina, branza si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingură unt 2 linguri făină 1 lingură brânză rasă sare   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie feli rotunde mai grosuţe şi se fierb în apă cu sare, fără să se sfărâme. Separat se...
Read more »

Kebap de pui

Kebap_de_pui
O reteta de kebap de pui din: piept de pui, iaurt, ulei de masline, usturoi, boia de ardei, ardei grasi, sare, piper, ulei, castravete, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui (sau pulpe dezosate) 150 g iaurt natur 3 linguri ulei de măsline 1 căţel de us­turoi 1 praf...
Read more »

Cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi (video)

Cum_se_prepara_milkshake.jpg
O reteta video despre cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi
Read more »

Cocktail Pink Peach

Cocktail_Pink_Peach
O reteta simpla de Cocktail Pink Peach din: lichior de piersici, bitter orange, sampanie rose si lamaie. Ingrediente: 2 cl lichior de piersici 2 picaturi de Bitter Orange sampanie rose o felie de lamaie   Mod de preparare: Turnam lichiorul de piersici intr-o cupa de sampanie, adaugam Bitter Orange-ul si completam cu sampanie rose...
Read more »

Sos de rosii pentru paste

Sos_de_rosii_pentru_paste
O reteta de sos de rosii pentru paste din: rosii, unt, ceapa alba, sare, parmezan si piper. Ingrediente: 30 gr rosii la conserva, decojite, simple 5 linguri unt nesarat 1 ceapa alba, decojita, taiata in jumatate sare parmezan ras piper negru macinat   Mod de preparare: Pune rosiile intr-o tigaie, cu untul, ceapa si...
Read more »

Pulpă de porc îndopată

Pulpa_de_porc_îndopata
O reteta de pulpa de porc indopata din: pulpa de porc, slaninuta, usturoi, ceapa, vin, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 100 g slăninuţă 5 căţei de usturoi 2 cepe 1 cană cu vin 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Spală bine pulpa de...
Read more »

Peste in sos spaniol

Peste_in_sos_spaniol
O reteta de peste in sos spaniol din: peste, ulei, de masline, usturoi, boia iute, ceapa, chimen, rosii in bulion, masline verzi, sare si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 kg peste (fileuri sau burta) 4 linguri cu ulei de masline 6 catei de usturoi 4 lingurite cu boia iute 2 cepe tocate marunt 2...
Read more »

Falafel cu cuscus

Falafel_cu_cuscus
O reteta de falafel cu cuscus din: boabe de naut, frunze de spanac, branza feta, chimen, faina, lei, cuscus, menta, lamaie, ceapa verde, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: pentru falafel: 400 g boabe de năut din conservă 200 g frunze de spanac 100 g brânză feta 2 linguriţe chimen 100 g făină...
Read more »

Somon cu avocado

Somon_cu_avocado
O reteta de somon cu avocado din: somon, avocado, rosii, limeta, dovlecei, sare, piper si suc de limetta. Ingrediente: 400 g somon congelat (felii gata preparate) 2 fructe avocado 4 rosii 1 limetta 2 dovlecei sare piper sucul de a 2 limette   Mod de preparare: Se curăţă de coajă fructele de avocado; se...
Read more »

Salată de untişor, fenicul şi avocado

Salata_de_untisor_fenicul_si_avocado
O reteta de salata de untisor, fenicul si avocado din: untisor, fenicul, avocado, semine de pin, bagheta, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 300 g untişor 2 feniculi mici şi fragezi 1 avocado 30 g seminţe de pin 1 baghetă 3 linguri de suc de lămâie 6 linguri de...
Read more »

Raţă cu sos de prune în aluat

Raţă_cu_sos_de_prune_în_aluat
O reteta de rata cu sos de prune in aluat din: radacina de ghimbir, sos de soia, sos de prune, ulei de arahide, pulpe de rata, miere, ceapa verde, aluat, faina si ou. Ingrediente:  o jumătate de rădăcină de ghimbir proaspăt, de un deget, rasă 3 linguri de sos de soia uşor 3 linguri...
Read more »

Chec cu crema de miere

Chec_cu_crema_de_miere
O reteta de chec cu crema de miere din: faina, cacao, ghimbir, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, unt, zahar brun, melasa, ou, miere, smantana, nuca, esenta de rom, ciocolata de menaj, lapte, alune si bombonele decorative. Ingrediente: pentru blat: 2-1/2 cani faina 3 linguri cacao 1 lingura ghimbir macinat 2 lingurite praf de copt...
Read more »

Cartofi umpluti cu carne

Cartofi_umpluti_cu_carne
O reteta de cartofi umpluti cu carne din: cartofi, carne tocata, ceapa, usturoi, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, ulei de masline, unt, patrunjel si cascaval. Ingrediente: 8 cartofi 300 g carne tocată 2 cepe 4 căţei usturoi 2 linguri pastă de tomate sare piper negru măcinat cimbru verde 3 linguriţe ulei de măsline...
Read more »

Spaghete cu piept de curcan si sos de roşii

Spaghete_cu_piept_de_curcan_si_sos_de_rosii
O reteta de spaghete cu piept de curcan si sos de rosii din: piept de curcan, ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, busuioc, masline, ulei de masline, sare, piper si spaghete. Ingrediente: 350 g piept de curcan 1 ardei gras roşu 5 roşii 1 cea­pă medie 1 căţel de usturoi 1/2 legă­tură pătrunjel 1/2...
Read more »

Lipii desert cu banane

Lipii_desert_cu_banane
O reteta de lipii desert cu banane din: branza de vaci, scortisoara, caramom, zahar, banane, lipii, coaja de limetta, zahar pudra si fulgi de migdale. Ingrediente: 450 g brânză de vaci 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată cardamom măcinat 2 linguri zahăr 4 banane 4 lipii coaja rasă de la 1 limettă 2 linguri zahăr pudră...
Read more »

Tort Pavlova cu zmeura

Tort_Pavlova_cu_zmeura
O reteta de tort pavlova cu zmeura din: albusuri, zahar tos, otet de zmeura, praf de copt cu lamaie, fructe de padure, crema de branza si frunze de menta. Ingrediente: 6 albusuri 350 g zahar tos marunt 1 lingura otet de zmeura Un strop de praf de copt cu lamaie 300-400 g zmeura si...
Read more »

Salată mixtă cu stafide

Salata_mixta_cu_stafide
O reteta de salata mixta cu stafide din: papadie, rucola, andive, stafide, otet de vin alb, maioneza, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Rucola, sau ruchetta, e o plantă erbacee anuală, cu frunzele unite la bază într-o rozetă, – cu tije ascendente. Se dezvoltă în orice tip de teren; cu cât acesta este...
Read more »

Prăjitură cu cremă de brânză si lămâie

Prajitura_cu_crema_de_brânza_si_lamâie
O reteta de prajitura cu crema de branza si lamaie din: oua, zahar, faina, nuca, sare, zahar vanilat, limoncello, lamai verzi, galbenusuri, lapte, gelatina, frisca, coaja de lamaie, branza ricotta si zahar. Ingrediente: pentru blat: 3 ouă 3 linguri zahăr o lingură făină 2 linguri nucă măcinată un praf sare un plic zahăr vanilat...
Read more »

Cocktail cu struguri si vin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
O reteta simpla de Cocktail cu struguri si vin din: suc de struguri albi, vin alb, struguri albi si sampanie. Ingrediente: 1 l suc de struguri albi 1 l vin alb 200 g struguri albi 1 sticla de sampanie   Mod de preparare: Scoatem samburii din struguri, ii curatam de coaja si ii taiem...
Read more »

Bizarre Foods – Korea 1 (video)

Bizarre_Food
Bizarre Foods
Read more »

Retete pentru weekend #10

Somon_la_gratar_cu_sos_de_mustar_miere_si_menta_4-100x1001.jpg [auto]
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Sos de mango   O reteta de sos de mango din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ceapa verde, coriandru, mango, suc de...
Read more »

Sos de mango

Sos_de_mango
O reteta de sos de mango din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ceapa verde, coriandru, mango, suc de lamaie, sos picant si sare. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa taiata fin 2 lingurite usturoi, taiat fin + 1 lingurita 3 cepe verzi (frunzele), taiate 2 lingurite ghimbir proaspat 1/4 lingura coriandru taiat...
Read more »

Retetele saptamanii #9

Somon_la_gratar_cu_sos_de_mustar_miere_si_menta_4-100x1001.jpg [auto]
Retetele saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi.   Reteta zilei: Somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta O reteta...
Read more »

Salată cu varza si mere verzi

Salata_cu_varza_si_mere_verzi
O reteta de salata cu varza si mere verzi din: varza alba, mere verzi, stafide, seminte de pin, rodie, seminte de chimen, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 căpăţână de varză albă, mică 2 mere verzi 3 linguri de stafide 30 g seminţe de pin 1 rodie 1...
Read more »

Chiftelute de peste cu stevie

Chiftelute_de_peste_cu_stevie
O reteta de chiftelute de peste cu stevie din: fileuri de peste, stevie, ceapa verde, ardei capia, usturoi, paine, sare, piper, faina, parmezan, oua, pesmet, ulei, lamaie si sos picant. Ingrediente: 400 g fileuri de peşte 2 legături ştevie o legătură ceapă verde un ardei capia un fir usturoi miez de pâine înmuiat în...
Read more »

Kedgery cu avocado şi roşii cherry

Kedgery_cu_avocado_si_rosii_cherry
O reteta de Kedgery cu avocado şi roşii cherry din: ceapa, ulei de floarea soarelui, orez basmati, chimen, cardamom, foaie dafin, avocado, coriandru, rosii cherry, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ceapa alba tocata 20 ml ulei de floarea soarelui 150 g orez basmati prefiert 100 g linte verde 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita...
Read more »

Cheesecake cu dovleac copt

Cheesecake_cu_dovleac_copt
O reteta de Cheesecake cu dovleac copt din: biscuiti, unt, ghimbir, miere, piure de dovleac, unt, crema de branza, esenta de vanilie, scortisoara, ghimbir, sare de mare si zahar pudra. Ingrediente: Pentru crustă: 1 cană biscuiţi digestivi mărunţiţi 4 limguri de unt 1/4 linguriţă de ghimbir răzuit 1 linguriţă miere de albine (opţional) Pentru...
Read more »

Pasta Carbonara cu sos

Pasta_Carbonara_cu_sos
O reteta de paste carbonara cu sos din: taitei, sare, kaizer, ulei de masline, oua, piper, boia, nucsoara si parmezan. Ingrediente: 400 g taitei subtiri sare 200 g kaizer impanat afumat feliat 3 linguri ulei de masline 4 oua piper boia nucsoara rasa 75 g parmezan ras   Mod de preparare: Se fierb pastele...
Read more »

Humus cu lipie

Humus_cu_lipie
O reteta de humus cu lipie din: naut, usturoi, coaja si suc de lamaie, pasta de susan, ulei de masline, lipii, sare si piper. Ingrediente: 150 g naut 2 catei de usturoi coaja rasa si sucul de la 1 lime 3 linguri pasta de susan (tahini) 120 ml ulei de masline 4 lipii sare...
Read more »

Supa Miso

Supa_Miso_15
Nu se poate imagina o masă japoneză fără miso. Această supă are menirea de a stimula apetitul. Cele două componente de bază sunt dashi şi miso. Dashi este o zeamă care se obţine fierbând kombu (adică algele numite vareh kelp), împreună cu katsoubushi (ton afumat şi uscat). A doua componentă, miso. este o pastă...
Read more »

Piept de pui umplut

Piept_de_pui_umplut
O reteta de piept de pui umplut din: piept de pui, ulei de masline, unt, ceapa verde, usturoi, sare grunjoasa, paine prajita, sare, piper alb, cimbru si broccoli. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui 2 linguri ulei de măsline 150 g unt 2-3 fire ceapă verde un fir usturoi sare grunjoasă 8 felii pâine...
Read more »

Curry de vinete

Curry_de_vinete
O reteta de curry de vinete din: ulei de arahide, vinete, lapte de nuca de cocos, supa de legume, curcuma, coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir, lemn grass, ardei iute, coriandru si chimion. Ingrediente: ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 3 vinete mici, tăiate sferturi pe lung, apoi pe jumătate 400ml lapte de nucă de cocos...
Read more »

Monte Carlo Imperial Cocktail

Cocktail_Monte_Carlo_Imperial
O reteta simpla de Cocktail Monte Carlo Imperial din: gin, zeama de lamaie, creme de menthe si champagne. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl zeama de lamaie 1 cl Creme de Menthe champagne   Mod de preparare: Lichiorul, ginul si zeama de lamaie se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, apoi se...
Read more »

Reteta zilei: Somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta

Somon_la_gratar_cu_sos_de_mustar_miere_si_menta_4
O reteta de somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta din: mustar dijon, cereale, miere, hrean, menta, sare, piper, file de somon, ulei de canola, salata verde, ceapa rosie, otet de sherry si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: ingrediente pt sos: 1/4 ceasca de muştar Dijon 2 linguri de cereale integrale...
Read more »

Salată de ton cu laptucă si portocală rosie

Salata_de_ton_cu_laptuca_si_portocala_rosie
O reteta de Salată de ton cu laptucă si portocală rosie din: ton, laptuca, castravete, ridichi, portocala rosie, arpagic, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si boabe de piper rosu. Ingrediente: 400 g ton în suc propriu 1 lăptucă sălbatică 1 castravete 1 legătură de ridichi 1 portocală roşie 1 legătură de arpagic verde...
Read more »

Terina de ficat de rata cu piure de nuci

Terina_de_ficat_de_rata_cu_piure_de_nuci
O reteta de Terina de ficat de rata cu piure de nuci din: ficat de rata, coniac, lapte, sare, piper, nucsoara, nuci, sare, smochine, zahar, vanilie si lamaie. Ingrediente: 450 g ficat de rata 20 ml coniac fin 1 l lapte sare piper nucsoara pentru piureul de nuci: 250 g nuci 500 ml apa...
Read more »

Plăcintă haiducească

Placinta_haiduceasca
O reteta de placinta haiduceasca din: aluat, ficat, lapte, sare, carne de vita, piper, salvie, pesmet, usturoi, ulei de floarea soarelui si ou. Ingrediente: 500 g aluat de plăcinte 200 g ficat de vită sau de porc 300 ml lapte dulce sare 200 g carne de vită salvie uscată piper măcinat 2-3 linguri pesmet...
Read more »

Sandvis de inghetata

Sandvis_de_inghetata
O reteta de Sandvis de inghetata din: oua, faina, zahar farin, unt, cacao, vanilie, caramele si bomboane de ciocolata. Ingrediente: 2 oua 100 g faina 100 g zahar farin 100 g unt 20 g cacao vanilie umplutura: 500 ml inghetata caramele – tocate bucatele bombonele de ciocolata   Mod de preparare: Se bat albuşurile...
Read more »

Supa Osumashi

Supa_Osumashi_7
Un bol de supă miso puteţi găsi în orice restaurant japonez, însă dacă doriţi o mâncare japoneză mai deosebită, căutaţi supa osumashi. Spre deosebire de miso, osumashi este perfect limpede, oferindu-le bucătarilor japonezi prilejul de a-şi dovedi simţul artistic. Se porneşte de la aceeaşi zeamă numită dashi. După ce supa a fost luată de...
Read more »

Salată de creveti cu mango, ceapă şi roşii

Salata_de_creveti_cu_mango_ceapa_si_rosii
O reteta salata de creveti cu mango, ceapa si rosii din: mango, rosii, ceapa rosie, verdeturi, creveti decorticati, coriandru, patrunjel, ulei de masline, otet de vin alb, suc de lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 2 fructe de mango coapte 4 roşii 1 ceapă roşie 150 g verdeţuri asortate 400 g creveţi decorticaţi, curăţaţi...
Read more »

Bizarre Foods – Korea 2 (video)

Bizarre_Foods
Bizarre Foods  
Read more »

Supă de paste cu cocos

Supa_de_paste_cu_cocos
O reteta de supa de paste cu cocos din: ceapa, usturoi, morcovi, telina, patrunjel, praz, ceapa verde, foi de dafin, boabe de piper, sare, pipet de pui, ardei iute, spaghete, lapte de cocos si suc de lamaie verde. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 morcovi 50 g ţelină 2 rădăcini de pătrunjel...
Read more »

Salată de pui cu sos de portocale

Salata_de_pui_cu_sos_de_portocale
O reteta de salata de pui cu sos de portocale din: file de piept de pui, ulei de masline, sare, piper, salata verde, ceapa verde, ardei grasi, fulgi de migdale si suc de portocale. Ingrediente: 700 g file de piept de pui 4 linguri ulei de masline sare piper 300 g salata verde asortata...
Read more »

Punci Fisher House

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
O reteta simpla de Punci Fisher House din: rom alb, jamaica, sirop de zahar, zeama de lamaie, zeama de portocale, lichior de piersici si portocala. Ingrediente: 0,7 cl rom alb 0,35 rom Jamaica 6-8 linguri de sirop de zahar zeama de la 8 lamai zeama de la 6 portocale 15 ml lichior de piersici...
Read more »

Paste cu ricotta

Paste_cu_ricotta
O reteta de paste cu ricotta din: oua, penne, branza ricotta, smantana, parmezan, sare si unt. Ingrediente: 2 oua 200 g penne 300 g branza ricotta 200 ml smantana 100 g parmezan ras sare unt   Mod de preparare: Se fierb pasteleîn apă cu sare. Se trec printr-un jet de apă rece şi selasălascurs....
Read more »

Blat de pizza cu ardei iute sau rozmarin

Blat_de_pizza_cu_ardei_iute_sau_rozmarin
O reteta de blat de pizza cu ardei iute sau rozmarin din: drojdie, zahar pudra, faina, sare, lapte, ulei de masline, sare grunjoasa de mare si boia. Ingrediente: 2 lingurite drojdie uscata cu 1/2 lingurita zahar pudra sau 1 pliculet drojdie proaspata 750 g faina alba simpla 1 1/2 lingurita sare 200 ml lapte...
Read more »

Mini tarte aromate

Mini_tarte_aromate
O reteta de mini tarte aromate din: unt, faina, sare, smantana, coaja de lamaie, oua, lapte, faina, zahar, vanilie, sare, unt, coaja de lamaie verde, zeama de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat:  200 g unt 350 g făina un praf sare 4 linguri smântână lichidă coaja de la o lămâie pentru cremă: ...
Read more »

Salată rustică

Salata_rustica
O reteta de salata rustica din: sunca de praga, speck, branza, cicoare, creson, papadie, sos worcestershire, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g şuncă de Praga, într-o singură felie 100 g speck, într-o singură felie 100 g brânză grasă, tăiată felii subţiri 300 g sălăteie de câmp (cicoare sălbatică, creson, păpădie)...
Read more »

Paste cu carne de porc

Paste_cu_carne_de_porc
O reteta de paste cu carne de porc din: file de porc, sare, piper, bacon, rozmarin, taitei, ulei, bulion, vin rosu, rosii, sare cu usturoi, boia, suc de lamaie si capere. Ingrediente: 600 g file de porc sare piper 8 felii bacon 4 fire rozmarin 300 g tăiţei laţi 1 lingură ulei 1 lingură...
Read more »

Briose cu brânză

Briose_cu_brânza
O reteta de briose cu branza din: unt, branza de vaci, esenta de vanilie, zahar tos, ou, faina, praf de copt, sare, zahar pudra si cirese confiate. Ingrediente: 125 g unt 100 g branza de vaci esenta de vanilie 150 g zahar tos 1 ou 250 g faina 1 plic praf de copt 1...
Read more »

Carne de porc cu rozmarin

Carne_de_porc_cu_rozmarin
O reteta de carne de porc cu rozmarin din: carne de porc, rozmarin, usturoi, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, vin alb demisec, miere si boia iute. Ingrediente: un kg carne de porc 1-2 crenguţe rozmarin o căpăţână usturoi sare grunjoasă piper negru măcinat şi boabe ulei de măsline 125 ml vin alb demisec...
Read more »

Calcan la grătar cu sos de unt şi ardei copt roşu

Calcan_la_grătar_cu_sos_de_unt_şi_ardei_copt_roşu
O reteta de calcan la gratar cu sos de unt si ardei copt rosu din: calcan, unt, ardei rosu, rosii uscate, ulei de masline, ardei chilli, unt si patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi calcan a 350-450 g fiecare 15g unt, topit 1 ardei roşu mic 2 roşii uscate ulei de măsline 1 ardei chilli de...
Read more »

Coşuleţe din ouă

Coşuleţe_din_ouă
O reteta de cosulete din oua din: oua, sunca de pui, morcovi, mustar, crema mascarpone, zeama de lamaie, patrunjel, smantana, sare si piper. Ingrediente: 6 ouă 4 felii şuncă de pui 2 morcovi 2 lingurite muştar 2 linguri cremă mascarpone zeama de la o lămâie 3-4 fire pătrunjel smântână sare piper   Mod de...
Read more »

Negresa cu ciocolata si nuci

Negresa_cu_ciocolata_si_nuci
O reteta de negresa cu ciocolata si nuci din: faina, caca pudra, unt, ciocolata neara, nuca, zahar, oua, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 1 cana făină 3/4 cani cacao pudră 6 linguri unt 300 g ciocolată neagră 1 cana bucăţi ciocolată neagră 1 cana bucăţi nucă 1 cana zahăr 4 ouă 3/4 lingurita...
Read more »

Rulouri de vinete şi dovlecei la cuptor

Rulouri_de_vinete_si_dovlecei_la_cuptor
O reteta de rulouri de vinete si dovlecei la cuptor din: vanata, dovlecel, rosii uscate, crema de branza, galbenusuri, usturoi, otet din orez, ulei cu aroma de rozmarin, sare, piper si masline. Ingrediente: 1 vânătă mai mare (cca 350 g) 1 dovlecel (cca 250 g) 2 roşii uscate conservate în ulei 500 g cremă...
Read more »

Cartofi umpluţi în coajă

Cartofi_umpluţi_în_coajă
O reteta de cartofi umpluti in coaja din: cartofi, unt, galbenusuri, branza si kaizer. Ingrediente: 12 cartofi mijlocii 1 lingură unt 2 gălbenuşuri 1 lingură brânză rasă 100 g kaiser   Mod de preparare: Se aleg cartofii netezi şi la fel de mari, se spală şi se coc la cuptor. Se taie la capăt...
Read more »

Frigarui din tofu prajit

Frigarui_din_tofu_prajit
O reteta de frigarui din tofu prajit din: tofu, pesmet, ulei, sos de soia si mirin. Mirinul este un vin dulce, preparat din orez, care conţine zahăr în proporţie de 40-50%. Se spune că era folosit încă de acum 400 de ani. Ingrediente: 250 g tofu 100 g pesmet ulei pentru sos: 3 linguri...
Read more »

Tort de ciocolată cu fructe

Tort_de_ciocolata_cu_fructe
O reteta de tort de ciocolata cu fructe din: oua, zahar, sare, faina, cacao, praf de copt, pere, vin alb, miere, suc de lamaie, merisoare, glazura de gelatina rosie, frisca si intaritor. Ingrediente: blat de pandispan: 5 oua 125 g zahar 1 praf sare 125 g faina 3 linguri cacao 1/2 lingurita praf de...
Read more »

Salata cu ridichi

Salata_cu_ridichi
O reteta de salata cu ridichi din: cartofi, ridichi, ceapa verde, spanac, galbenusuri, ulei, zeama de lamaie, mustar, smantana si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 2 legaturi de ridichi 2 fire de ceapa verde 150 g spanac pentru sos: 2 galbenusuri 6 linguri cu ulei 3 linguri cu zeama de lamaie 1 lingurita cu...
Read more »

Supă de stridii

Supă_de_stridii_7
Crude sau fierte la abur, la grătar sau prăjite, stridiile rămân o mâncare delicioasă. In special in Statele Unite, ele constituie ingredientul de bază al unei game de supe delicioase. In statul Louisiana, scoicile sărate formează, împreună cu anghinare, smântână şi plante aromatice, un aperitiv foarte elegant. De asemenea, scoicile se pot combina cu...
Read more »

Punci cu vin rose si lichior de visine

Punci_cu_vin_rose_si_lichior_de_visine
O reteta de punci vu vin rose si lichior de visine din: visine, pere, portocala, lichior de visine, zeama de portocala, zahar, scortisoara, vin rosie si sampanie. Ingredinete: 500 g visine proaspete pere coapte 1 portocala 4 cl lichior de visine zeama unei portocale 1 lingura de zahar un betisor de scortisoara 2 sticle...
Read more »

Tort de ciocolata cu visine

Tort_de_ciocolata_cu_visine
O reteta de tort de ciocolata cu visine din: alune, ciocolata, oua, zahar, faina, praf de copt, visine, ciocolata, migdale, foi gelatina, oua, visinata, frisca si gem de prune. Ingrediente: blat de pandispan: 30 g alune tocate 40 g ciocolata amaruie 4 oua 120 g zahar 100 g faina 1 lingurita praf de copt...
Read more »

Salată de ruccola cu brânză de capră şi măsline

Salata_de_ruccola_cu_brânza_de_capra_si_masline
O reteta de salata de ruccola cu branza de capra si masline din: branza de capra, sare, piper, ulei de masline, ruccola, salata, rosii, capere, masline negre, otet balsamic alb si zahar. Ingrediente: 1 bucată de brânză de capră (cca 200 g) sare piper 6 linguri ulei de măsline 1 legătură ruccola 1 căpăţână...
Read more »

Muştar făcut în casă

Mustard
O reteta de mustar facut in casa din: boabe de mustar, otet de mere, apa, miere, sare si turmeric. Ingrediente: 1 cană boabe de muştar 1/2 cană oţet de mere 1/4 cană apă 1 lingură miere de albine 1/4 linguriţă sare 1/4 linguriţă turmeric   Mod de preparare: Amestecă apa cu oţetul de mere...
Read more »

Bulete vegetale

Bulete_vegetale
O reteta vegetala din: linte, oua, faina integrala, paine, ulei de masline, ceapa,verdeata, piper si sare iodata. Ingrediente: 500 g linte 3 ouă 100 g făină integrală 250 g pâine (de preferat baghetă sau franzelă) 200 ml ulei de măsline sau de porumb 300 g ceapă 1 legatura verdeaţă 1/2 lingurita piper măcinat 1...
Read more »

Painici in ghivece

Painici_in_ghivece
O reteta de painici in ghivece din: drojdie, faina, sare, plante aromatice, ulei vegetal si lapte degresat. Ingrediente: 2 cubulete drojdie proaspata 1000 g faina alba simpla 1 lingura sare 6 linguri plante aromatice proaspete, tocate marunt, de exemplu coriandru, marar, oregano, patrunjel, rozmarin si cimbru ulei vegetal pentru uns 2 linguri lapte degresat,...
Read more »

Salata tarcata

Salata_tarcata
O reteta de salata tarcata din: untisor, rucola, fenicul, morcovi, ardei gras, ridichi, arpagic verde, otet de mere, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 50 g untişor 1 legătură de rucola 1 fenicul 1 morcov 1 ardei gras galben 6 ridichi 10 fire de arpagic verde 2 linguri de oţet de mere...
Read more »

Caracatita coapta cu usturoi

Caracatita_coapta_cu_usturoi
O reteta de caracatita coapta cu usturoi din: caracatita, usturoi, lamaie, ardei iute, patrunjel, ulei de masline, cartofi, patrunjel, usturoi, parmezan, alune, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg de caracatita 1 bulb intreg de usturoi 1 lamaie rasa (cu tot cu suc) ardei iute 3 linguri de patrunjel 4 linguri ulei...
Read more »

Calcan pe salată

Calcan_pe_salata
O reteta de calcan pe salata din: cartofi, sare, chimen, ridichi, creson, ceapa, ulei, supa, marar, mustar, piper, otet de vin alb, fileuri de calcan, condimente, oua, parmezan, boia dulce si faina. Ingrediente: 700 g cartofi noi sare 1 lin­guriţă chimen 1 legătură ridichi 1 mână de creson 3 cepe 10 linguri ulei 250...
Read more »

Somon la cuptor pe pat de fenicul

Somon_la_cuptor_pe_pat_de_fenicul
O reteta de somon la cuptor pe pat de fenicul din: bulbi de fenicul, grasime, vin alb, frisca, sare, piper, mustar, seminte de mustar, patrunjel, piper si fileuri de somon. Ingrediente: 1 kg bulbi de fenicul 1 legatura de ceapa verde grasime pentru forma 100 ml vin alb 200 g frisca sare iodata piper...
Read more »

Supă de cartofi cu ridichi

Supa_de_cartofi_cu_ridichi
O reteta de supa de cartofi cu ridichi din: cartofi, ulei, supa de pui, smantana, sare, ridichi, unt si naturel. Ingrediente: 500 g cartofi 3 linguri ulei 1 l supa de pui sau de legume 200 ml smantana sare 2 legaturi ridichi 40 g unt 2 linguri nasturel pentru decor   Mod de preparare:...
Read more »

Ceafa de porc cu branza si orez cu legume

Ceafa_de_porc_cu_branza_si_orez_cu_legume
O reteta de ceafa de porc cu branza si orez cu legume din: ceafa de porc, branza topita, orez, otet, vin alb, unt, rozmarin, usturoi, sare, piper, zucchini, ardei gras, morcov si ceapa. Ingrediente: 4 felii de ceafa de porc 8 felii de branza topita 240 g orez basmati 10 ml otet 100 ml...
Read more »

Sufleu de paste cu somon

Sufleu_de_paste_cu_somon
O reteta de sufleu de paste cu somon din: broccoli, sare, paste, file de somon, rosii conservate in ulei, oua, smantana, lapte, cascaval, capere si piper. Ingrediente: 500 g broccoli sare 400 g paste scurte 400 g file de somon 50 g rosii conservate in ulei 4 oua 300 g smantana 200 ml lapte...
Read more »

Salată cu şuncă si dressing de muştar

Salata_cu_sunca_si_dressing_de_mustar
O reteta de salata cu sunca si dressing de mustar din: miez de nuca, otet balsamic alb, sare, piper, mustar, miere, ulei de floarea soarelui, ceapa, salata verde, fetica, portocala si sunca de parma. Ingrediente: 50 g miez de nucă 4 linguri oţet balsamic alb sare piper 1 lin­gură muştar de Dijon cu miere...
Read more »

Punci cu banane si fructe de padure

Punci_cu_banane_si_fructe_de_padure
O reteta de punci cu banane si fructe de padure din: fructe de padure, zahar, rachiu, vin alb demisec, sampanie si lamaita. Ingrediente: 300 g fructe de padure 100 g zahar 1/8 l rachiu (Weinbrand) 0,7 vin alb demisec 0,7 sampanie demiseca lamaita   Mod de preparare: Spalam si stergem fructele de padure. Curatam...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu