sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Retete de top #12


Retete de top:

Salată de vară cu sparaghel şi anghinare calde

1 May 2012
Salată de vară cu sparaghel şi anghinare caldeO reteta delicioasa de salata cu: sparanghel, anghinare, lamai, ulei de masline, seminte se coriandru, anason, cimbru, otet din vin alb, salata verde, ceapa rosie, chives, otet balsamic. Ingrediente salata: 4 anghinare, curăţate 2 lămâi, înjumătăţite 3 linguri ulei de măsline 1 lingură seminţe de coriandru 1 anason stelat o rămurică mare de cimbru 4…
Read more »

Punch cu pepene galben si banane

1 May 2012
Punch cu pepene galben si bananeO reteta de punch de pepene galben si banane din: pepene, banana, rom, lichior de migdale, carambola, zahar pudra, vin rose si sampanie rose. Ingrediente: 1 pepene galben mai mic (750 g) 1 banana mai mare 2 cl rom (40%vol) 2 cl lichior de migdale 1 carambola 1 lingura zahar pudra 2 sticle de vin…
Read more »

Linguine cu dovlecei şi roşii

1 May 2012
Linguine cu dovlecei şi roşiiO reteta delicioasa de linguine cu: ulei de masline, costita afumata, dovlecei, usturoi, ardei iute, zahar tos, otet de vin, rosii, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru servit 140g de costiţă afumată (fără os) sau de bacon, tăiat cubuleţe 1 dovlecei de mărime medie, tăiaţi bucăţi 2 căţei de usturoi, tocaţi…
Read more »

Dovlecei fripţi cu mentă

1 May 2012
Dovlecei fripţi cu mentăO reteta simpla si delicioasa de dovlecei cu: ulei de masline, otet, menta. Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline 1 lingură de oţet balsamic 4 dovlecei menta Mod de preparare: Se frig în tranşe pe grătar 4 dovlecei feliati grosier, iar pe măsură ce sunt gata se răstoarnă în sos. Odată fripţi şi răcoriţi,…
Read more »

Retete pentru gratar

1 May 2012
Retete pentru gratarRetete pentru gratar Ceafa de porc cu legume si cimbru O retete de ceafa ce porc cu sare, piper alb, piper negru, boia dulce, vin, ulei de masline, ardei grasi, fasole verde, cimbru si o ceapa rosie. Ingrediente: 400 g ceafa de porc sare piper alb si negru boia dulce 2 lingurite vin o lingurita…
Read more »

Tartă rustică de dovlecei cu seminţe de pin şi ricotta

1 May 2012
Tartă rustică de dovlecei cu seminţe de pin şi ricottaO reteta delicioasa de tarta cu: ulei, dovlecel, branza ricotta, oua, busuioc, nucsoara, aluat de foitaj, faina, seminte de pin. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 4 dovlecei, feliaţi subţire (încercaţi să folosiţi din mai multe soiuri, dacă găsiţi) 2 cutii a câte 250g de brânză ricotta 4 ouă o mână bună frunze de busuioc…
Read more »

Legume de vară la cuptor

1 May 2012
Legume de vară la cuptorO reteta delicioasa de legume de vara cu: ulei de masline, dovlecei, rosii, vinete, usturoi, rozmarin. Ingrediente: 6 linguri ulei de măsline, de cea mai bună calitate 4 dovlecei mari, feliaţi subţire (cei cu o nuanţă galbenă arată destul de bine) 5 roşii-prună coapte bine, feliate 2 vinete, feliate 1 căpăţână mare de usturoi, lăsată…
Read more »

Banane caramel şi iaurt cu biscuiţi amaretti

30 April 2012
Banane caramel şi iaurt cu biscuiţi amarettiO reteta delicioasa de desert din: banane, zahar tos, suc de lamaie, miere, smantana, iaurt, biscuiti. Ingrediente: 5 banane mari 2 linguri de zahăr tos sucul de la o lămâie 2 linguri de miere lichidă, plus extra pentru stropit 200ml de smântână slabă 200ml de iaurt natural o mână de biscuiţi amaretti, uşor zdrobiţi Mod…
Read more »

Salată de vară cu sos de anşoa

30 April 2012
Salată de vară cu sos de anşoaO reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, cartofi, oua, masline negre, rosii, salata verde, ansoa, otet de vin rosu, ulei de masline. Ingrediente: 140g de fasole verde 300g de cartofi noi, feliaţi 4 ouă o mână de măsline negre, curăţate de sâmburi 225g de roşii cireaşă, înjumătăţite frunzele de la 2 salate verzi fragede…
Read more »

Pastă de somon afumat cu lipii crocante

30 April 2012
Pastă de somon afumat cu lipii crocanteO reteta delicioasa de pasta de somon afumat cu: fasole alba, iaurt grecesc, marar, suc de lamaie, lipii, ulei de masline, ridighii. Ingrediente: 400g de fasole albă boabe la conserva,clătită şi scursă 200g de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras) 225g de somon afumat la pachet, gata porţionat 1 lingură de mărar proaspăt, tocat 1…
Read more »

Risotto de vară cu dovlecei

30 April 2012
Risotto de vară cu dovleceiO reteta delicioasa de risotto cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, camaroli, rozmarin, supa de legume, dovlrcei, mazare, busuioc. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1ceapă, tocată fin 2 căţei de usturoi, tocaţi fin 3 roşii coapte, tocate grosier 350g de camaroli sau alt tip de orez 1 linguriţă de rozmarin tocat 1,51 de…
Read more »

Ardei umpluţi cu orez si branza de capra

30 April 2012
Ardei umpluţi cu orez si branza de capraO reteta delicioasa de ardei umpluti cu: ardei gras rosu, orez, sare, piper, rosii, sos pesto, masline, branza de capra. Ingrediente: 4 ardei graşi roşii 500g de orez fiert sare piper 2 roşii mărunţite 2 linguri de sos pesto o mână de măsline negre, curăţate de sâmburi şi tocate 200g de brâncă de capră Mod…
Read more »

Ardei umpluti cu telemea

29 April 2012
Ardei umpluti cu telemeaO reteta de ardei umpluti cu telemea din: ardei grasi, telemea, branza de vaci, ulei de masline, usturoi, sare, piper, suc de lamaie si frunzulite de cimbru. Ingrediente: 8 ardei grasi 300 g telemea 200 g branza de vaci 4 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi sare piper 1 lingura suc de lamaie…
Read more »

Paste de primăvară

29 April 2012
Paste de primăvarăO reteta delicioasa de paste cu: tagliatelle, dovlecei, mazare, lamaie, menta, branza ricotta. Ingrediente: 350g de tagliatelle 500g de dovlecei 190g de mazăre proaspătă sau congelată coaja şi sucul de la 1 lămâie necerată o mână frunze de mentă 250g de brânză ricotta   Mod de preparare: Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre…
Read more »

Salată cu radicchio şi brânză de capră

29 April 2012
Salată cu radicchio şi brânză de caprăO reteta de salata cu radicchio si branza de capra din: radicchio, ceapa rosie, fasole verde, branza de capra, stafide, coriandru, zahar de trestie, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 inimă de radicchio 4 cepe roşii 200 g fasoilcă verde 200 g brânză proaspătă de capră 1 lingură…
Read more »

Cum se prepara supa de butternut (video)

29 April 2012
Cum se prepara supa de butternut (video)O reteta video despre cum se prepara supa de butternut, un preparat bsolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Butternut-ul seamana foarte bine la gust cu dovleacul. Cum se prepara supa de butternut
Read more »

Frittata rapidă cu brânză proaspătă şi legume

29 April 2012
Frittata rapidă cu brânză proaspătă şi legumeO reteta delicioasa de frittata cu: sunca, ulei de masline, dovlecel, porumb, spanac, oua, branza. Ingrediente: 100g cubuleţe de şuncă sau de bacon 1 lingură ulei de măsline 2 dovlecei mari, tăiaţi bucăţi 350g de porumb dulce, congelat 400g de spanac congelat, dezgheţat şi scurs 8 ouă 150g de brânză proaspătă cu usturoi şi ierburi…
Read more »

Placinta crocanta in stil grecesc

29 April 2012
Placinta crocanta in stil grecescO reteta delicioasa de placinta cu: spanac, rosii uscate, feta, oua, foi de placinta. Ingrediente: 200g frunze de spanac 175g de roşii uscate la soare în ulei la borcan 100g de feta, bucăţele 2 ouă jumătate de pachet de 250g de foi pentru plăcintă   Mod de preparare: Aşezaţi spanacul într-o cratiţă mare. Adăugaţi câteva…
Read more »

Salată caldă cu sos dulce-acrisor

29 April 2012
Salată caldă cu sos dulce-acrisorO reteta de salata calda cu sos dulce acrisor din: tofu, telina, morcov, alune, ulei, usturoi, ardei iute, ghimbir, miere, otet balsamic, sos de soia, ulei de nuca si ulei de masline. Ingrediente: 150 g tofu 1 ţelină apio 1 morcov 100 g alune 1 lingură cu ulei pentru sos: 4 căţei de usturoi 1…
Read more »

Sendviş cu anşoa şi caşcaval

29 April 2012
Sendviş cu anşoa şi caşcavalO reteta delicioasa de sendvis cu: ansoa, cascaval, spanac, ceapa rosie, drojdie uscata, faina, lapte dulce, unt, sare, piper, ou, marar. Ingrediente: un borcănel fileuri de anşoa în ulei 300 g caşcaval feliat 200 g spanac baby o ceapă roşie 8 g drojdie uscată 500 g făină 240 ml lapte dulce 100 g unt sare…
Read more »

Nachos, salsa şi guacamole

29 April 2012
Nachos, salsa şi guacamoleO reteta delicioasa de nachos cu: sos salsa, guacamole. Ingrediente: nachos sos salsa guacamole Mod de preparare: Se face nachos din felii de tortillia prăjite într-o baie de ulei. Din avo­cado, spălat şi curăţat, se prepară gua­camole cu ceapă, ulei şi usturoi. Sosul salsa se face din roşii, ardei gras, ceapă, coriandru, piper, ardei chili…
Read more »

Paine de mălai

29 April 2012
Paine de mălaiO reteta delicioasa de paine din: faina, malai, praf de copt, sare, oua, lapte, ulei de masline, patrunjel tocat, boia de ardei dulce, piper, unt. Ingrediente: 200 g făină 340 g mălai un pliculeţ praf de copt o lin­guriţă de sare 3 ouă 400 ml lapte dulce 70 ml ulei de măsline două linguri de…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Diablo (video)

28 April 2012
Cum se prepara Cocktail Diablo (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail Diablo, o bautura deosebit de delicioasa, savuroasa si usor de preparat. Cum se prepara Cocktail Diablo Vezi mai multe video din blog
Read more »

Beef Wellington

28 April 2012
Beef WellingtonO reteta de beef Wellington din: muschi file de vita, ulei de rapita, hribi, salote, usturoi, ciuperci, patrunjel, tarhon, nasturel, spanac, rucola, foi de placinta, faina, vin rosu, supa de pui si mustar dijon. Ingrediente: 1 kg muschi file de vita 3 linguri ulei de rapita 1 mana de hribi uscati 2 salote, tocate fin…
Read more »

Toast cu avocado şi curcan

28 April 2012
Toast cu avocado şi curcanSe taie pe jumătate 1 avocado şi se îndepărtează sâmburele, apoi se scoate pulpa într-un castron. Se stoarce deasupra sucul de la 1/2 lime, se asezonează şi se pasează cu o furculiţă. Se pun la toaster 2-3 felii mici de ciabatta, se întinde pe fiecare piure de avocado, apoi se aşază deasupra 100g felii de…
Read more »

Sos de branza

28 April 2012
Sos de branzaO reteta de sos de branza din: ardei gras, ardei iute, usturoi, cascaval, lapte, amidon, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei iute verde 2-3 catei de usturoi 2 cani cascaval ras 2 cani lapte 4-5 linguri amidon alimentar sare piper   Mod de preparare: Tai ardeiul gras, căţeii de usturoi şi…
Read more »

Salată de cod

28 April 2012
Salată de codO reteta de salata de cod din: fileuri de cod, dovlecel, morcovi, cartofi, fasole verde, ciuperci, ardei gras, portocala, unt, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 2 fileuri cod 1 dovlecel 2 morcovi 2 cartofi 100 g fasole verde 2 ciuperci champignon 1 ardei gras rosu 2 felii portocala pentru decor 50 g unt sare piper…
Read more »

Super-smoothie

28 April 2012
Super-smoothieSe toarnă 250ml suc de struguri într-un blender şi se adaugă 1 banană, 150g bucăţi de mango, 200g bucăţi de ananas, sucul şi seminţele de la 2 fructe ale pasiunii şi sucul de la 1 lime. Se mixează şi se toarnă în pahare. Se serveşte imediat.
Read more »

Risotto din quinoa cu sofran

28 April 2012
Risotto din quinoa cu sofranO reteta de risotto din quinoa cu sofran din: quinoa, ceapa, ulei de masline, vin alb, supa de legume, sofran, rosii cherry, tarhon, mascarpone si parmezan. Quinoa este o cereala din America de Sud. Nu contine gluten, in schimb are un continut foarte mare de proteine si este foarte usor digerabile. In plus, este si…
Read more »

Supă cu usturoi şi conopidă

28 April 2012
Supă cu usturoi şi conopidăO reteta de supa cu usturoi si conopida din: praz, usturoi, conopida, ulei de masline, sare, piper, nucsoara, supa de legume, frunze de dafin, lapte, busuioc si apa fierbinte. Ingrediente: 2 bucăţi de praz (doar partea albă), tăiate felii o jumătate de căţel de usturoi o conopidă 1-2 linguriţe cu ulei de măsline 1/4 linguriţă…
Read more »

Smochine in vin rosu

28 April 2012
Smochine in vin rosuO reteta de smochine in vin rosu din: vin rosu, zahar, baton de scortisoara, cuisoare, suc de lamaie, smochine si portocale. Ingrediente: 1 l vin rosu 250 g zahar 1 baton de scortisoara 4-5 cuisoare sucul stors de la 1 lamaie 12 smochine proaspete 1 portocala   Mod de preparare: Se dă în fiert vinul…
Read more »

Pastrav afumat cu salata de fenicul, mar si sfecla

28 April 2012
Pastrav afumat cu salata de fenicul, mar si sfeclaO reteta de pastrav afumat cu salata de fenicul, mar si sfecla din: fenicul, mar, ceapa verde, sfecla in oet, fileuri de pastrav, marar, iaurt si sos de hrean. Ingrediente: 1/2 fenicul, curatat si feliat fin 1 mar verde, fara samburi, feliat 4 cepe verzi, taiate pe diagonala 100 g sfecla in otet, scursa si…
Read more »

Punch de caise si pepene

28 April 2012
Punch de caise si pepeneO reteta de Punch de caise si pepene din: caise, pepene verde, sirop de grenadine, zeama de lamaie, zeama de portocale, vin alb si sampanie. Ingrediente: 250 g caise 1 pepene verde 2 cl sirop de grenadine zeama unei lamai zeama a 2 portocale 2 sticle de vin alb demi

Orez mexican cu usturoi şi sos de roşii

28 April 2012
Orez mexican cu usturoi şi sos de roşiiO reteta de orez mexican cu usturoi si sos de rosii din: rosii, apa, orez cu bob lung, ulei, seminte de chimen, usturoi, ceapa si supa de pui. Ingrediente: 1 conservă de roşii decojite 3 căni şi jumătate de apă (se cumulează apa de la robinet cu sucul de roşii rămas în conservă) 1 cană…
Read more »

Purcel de lapte în manta de miere

28 April 2012
Purcel de lapte în manta de miereO reteta de purcel de lapte in manta de miere din: spinare de porc, mere, banane, lamaie, merisoare, foi de placinta, supa de carne, ulei de samburi de struguri, ulei de masline, miere, zahar, rinichi, pesmet, piper verde, patrunjel, curry, chimen, scortisoara, coriandru, ghimbir si supa. Ingrediente: 3 kg spinare de porc 2 mere 1…
Read more »

Peşte fript cu bucăţi de avocado şi salsa

28 April 2012
Peşte fript cu bucăţi de avocado şi salsaO reteta delicioasa de peste cu: cod, avocado, rosii, ceapa rosie, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru frunze. Ingrediente: 1 avocado copt 2 roşii-prună coapte, ficare tăiată în câte 6 bucăţi 1ceapă roşie mică, feliată fin 3 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de la o jumătate de lămâie sau  de…
Read more »

Paste cu roşii picante şi spanac

28 April 2012
Paste cu roşii picante şi spanacO reteta de paste cu rosii picante si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi fulgi de chilli, paste penne integrale, rosii, vin rosu, oregano, spanac si parmezan. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa, taiata fin 2 catei de usturoi, zdrobiti 1/2 lingurita fulgi de chilli 200 g de paste penne integrale 400…
Read more »

Cum se prepara mancare de porumbel (video)

28 April 2012
Cum se prepara mancare de porumbel (video)O reteta video despre cum se prepara mancare de porumbel, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara mancare de porumbel
Read more »

Omletă-sufleu de vară

28 April 2012
Omletă-sufleu de varăO reteta delicioasa de omleta cu: oua, parmezan, busuioc, ulei de masline, branza de capra, rosii. Ingrediente: 4 ouă 1 lingură de parmezan ras o mână frunze de busuioc, tocate fin 1 lingură ulei de măsline 50g de brânză moale de capră, bucăţele 4 roşii-cireaşă, înjumătăţite Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la putere maximă. Spargeţi…
Read more »

Păstrăv pe pat de legume

28 April 2012
Păstrăv pe pat de legumeO reteta de pastrav pe pat de legume din: pastravi, rosii, dovlecel, morcov, lamai, rozmarin, ceapa rosie, sparanghel, vin alb, cartofi, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 pastravi 4 rosii mari 1 dovlecel 1 morcov mare 2 lamai cateva fire de rozmarin 1 ceapa rosie 2 fire de sparanghel 100 ml vin alb…
Read more »

Taitei Singapore

28 April 2012
Taitei SingaporeO reteta de taitei Singapore din: sos teriyaki, mix chinezesc de cinci condimente, pudra de curry, muschi de porc, taitei cu ou, ulei de floarea soarelui, amestec de legume si creveti. Ingrediente: 3 linguri sos teriyaki 1/2 lingurita mix chinezesc de cinci condimente 2 lingurite pudra de curry 300 g muschi de porc, fara grasime…
Read more »

Cocktail Palmyra

28 April 2012
Cocktail PalmyraO reteta simpla de cocktail palmyra din: votca, sirop de menta, suc de lime, frunze de menta, lime si gheata. Ingrediente: 70 ml votca 28 ml sirop de menta 28 ml suc de lime frunze de menta felie de lime gheata   Mod de preparare: Pune intr-un shaker votca, siropul si sucul de lime. Adauga…
Read more »

Ceai de afine si scortisoara

28 April 2012
Ceai de afine si scortisoaraO reteta de ceai de afine si scortisoara din: afine, apa, miere, lamaie, cuisoare si scortisoara. Ingrediente: 1 cana mare afine proaspete 8 cani de apa 2 linguri miere 1 lamaie stoarsa 10 cuisoare intregi 1 bat de scortisoara   Mod de preparare: Pune afinele si apa intr-o oala si lasa la fiert. Dupa ce da in…
Read more »

Clătite cu magiun de Topoloveni

28 April 2012
Clătite cu magiun de TopoloveniO reteta delicioasa de clatite cu: faina, ou, lapte, ulei, magiun de prune, bicarbonat, sare, coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g făină un ou 200 ml lapte dulce 60 ml ulei de floarea-soarelui un borcan magiun de prune Topoloveni un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu un vârf de cuţit cu sare coajă rasă…
Read more »

Salată de paste cu nuci

28 April 2012
Salată de paste cu nuciO reteta delicioasa de salata cu: tagliatelle, mozzarella, ardei gras galben, ardei capia, ceapa rosie, nuca, portocale, smantana, iaurt, salata verde, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle colorate 300 g brânză mozzarella biluţe un ardei gras galben un ardei gras roşu un ardei capia o ceapă roşie 200 g miez de nucă două portocale…
Read more »

Tartă cu banane si migdale

28 April 2012
Tartă cu banane si migdaleO reteta delicioasa de tarta cu: zahar tos, zahar vanilat, banane, faina, unt, oua, migdale, sare, zahar pudra. Ingrediente: 225 g zahăr tos 3 pliculeţe zahăr vanilat 5 banane 250 g făină 125 g unt 3 ouă 100 g migdale un vârf de linguriţă cu sare zahăr pudră   Mod de preparare: Untul moale se…
Read more »

Salata cu somon

28 April 2012
Salata cu somonO reteta de salata cu somon din: somon afumat, cartofi, ceapa verde, rucola, capere, sare, boia dulce, iaurt, usturoi, ulei de masline, coriandru si sare. Ingrediente  50 g somon afumat 500 g cartofi 2 fire de ceapă verde 50 g rucola 1 lingură cu capere sare boia dulce pentru sos: 250 g iaurt 2 căţei…
Read more »

Gogoşi cu gem de rubarbă

28 April 2012
Gogoşi cu gem de rubarbăO reteta delicioasa de gogosi cu: faina, drojdie, zahar pudra, zahar vanilat, oua, unt, lapte, sare, bacon, zahar pudra, scortisoara, ulei. Ingrediente: 550 g făină 25 g drojdie 100 g zahăr pudră două pliculeţe zahăr vanilat 3 ouă 50 g unt 200 ml lapte dulce un sfert de linguriţă de sare in borcan cu gem…
Read more »

Salată de avocado cu creveţi

28 April 2012
Salată de avocado cu creveţiO reteta delicioasa de salata cu: avocado, creveti tigru, fasole neagra, porumb, coriandru verde, rosii, piper boabe, salata iceberg, ardei gras, ulei de masline, limete, oregano. Ingrediente: avocado creveţi tigru fasole neagră porumb coriandru verde roşii piper boabe salată iceberg ardei gras ulei de măsline limete oregano Mod de preparare: Creveţii se macerează timp de…
Read more »

Tarte de mălai cu şuncă

28 April 2012
Tarte de mălai cu şuncăO reteta delicioasa de tarte cu: faina, malai, lapte, oua, zahar tos, unt, sunca, branza cu mucegai, spanac, praf de copt, sare, piper. Ingrediente: 115 g făină 100 g mălai 250 ml lapte dulce două ouă 50 g zahăr tos 125 g unt 200 g şuncă 100 g brânză cu mucegai 200 g spanac baby…
Read more »

Salată de vinete cu rubarbă

28 April 2012
Salată de vinete cu rubarbăO reteta delicioasa de salata cu: vinete, usturoi, ulei de masline, lamaie, otet de vin, zahar tos, otet de mere, rubarba, ceapa, chimen macinat, oregano, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 5 căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline o lămâie o lingură de oţet de vin 180 g zahăr tos 80 ml oţet…
Read more »

Cod cu sos de mustar

27 April 2012
Cod cu sos de mustarO reteta de cos cu sos de mustar din: fileuri de cod, morcovi, usturoi, unt, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, boabe de mustar zdrobite, iaurt, mustar Dijon, smantana, ou si arpagic. Ingrediente: 2 fileuri mari de cod 300 g morcovi 1 catel de usturoi 50 g unt 3-4 fire de patrunjel ulei de masline…
Read more »

Pui marocan cu rosii cherry, dovlecei si naut

27 April 2012
Pui marocan cu rosii cherry, dovlecei si nautO reteta de pui marocan cu rosii cherry, dovlecei si naut din: piept de pui, chimion, ulei de masline, ceapa, rosii cherry, pasta harissa, miere, dovlecei si naut. Ingrediente: 4 piepti de pui, fara piele 1 lingurita de chimion macinat 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, taiata fin 400 g rosii cherry din conserva…
Read more »

Cod cu bacon, salată verde şi mazăre

27 April 2012
Cod cu bacon, salată verde şi mazăreO reteta de cod cu bacon, salata verde si mazare din: ulei de floarea soarelui, bacon, salota, usturoi, fileuri de cod, mazare, supa de pui, salata verde, smantana si paine integrala. Ingrediente: 2 lingurite ulei de floarea soarelui 2 felii de bacon sau costita afumata, fara os, taiate bucatele 1 salota mare sau 1 ceapa…
Read more »

Supă de conopidă cu brânză

27 April 2012
Supă de conopidă cu brânzăO reteta de supa de conopida cu branza din: conopida, unt, ceapa, lapte, parmezan, patrunjel si iaurt. Ingrediente: 1 conopidă mare 3 linguri de unt 1 ceapă mare tăiată mărunt 3 ceşti de lapte brânză/parmezan pătrunjel o ceaşcă de iaurt   Mod de preparare: Conopida se desface in bucheţele şi se fierbe in apă cu…
Read more »

Retete pentru gratar: Frigărui turceşti

27 April 2012
Retete pentru gratar: Frigărui turceştiO reteta de frigarui turcesti din: ceapa, rosii, carne de berbecut, oua, cimbru, sare cu aroma de usturoi, suc de ceapa, piper alb si ulei de lamaie. Ingrediente: 8 cepe mici 8 rosii 1 kg carne de berbecut (pulpa fara os) 2 oua 1/4 lingurita cimbru tocat 2 linguri sare cu aroma de usturoi sucul…
Read more »

Somon cu soia, ghimbir şi tăieţei

27 April 2012
Somon cu soia, ghimbir şi tăieţeiO reteta de somon cu soia, ghimbir si taitei din: ghimbir, usturoi, sos de soia, otet de vin de orez, somon, taitei, boabe de soia, porumb baby si fasole mangetout. Ingrediente: 1 bucata de ghimbir de marimea degetului mare, curatat si tocat fin 1 catel de usturoi, tocat fin 6 linguri sos de soia 4…
Read more »

Frigarui de creveti marinati

27 April 2012
Frigarui de creveti marinatiO reteta de frigarui de creveti marinati din: usturoi, ulei de masline, sos de rosii, otet de vin rosu, busuioc, sare, piper de cayenne si creveti. Ingrediente: 3 catei de usturoi tocati 3 linguri ulei de masline 100 ml sos de rosii 2 linguri otet de vin rosu 2 linguri busuioc tocat 1/2 lingurita de…
Read more »

Punch cu mere

27 April 2012
Punch cu mereO reteta simpla de Punch cu mere din: mere acrisoare, zahar, calvados, zeama de lamaie, vin de mere, apa minerala, suc de mere si lamaita. Ingrediente: 6 mere acrisoare zahar 8 cl Calvados zeama a 2 lamai 1 sticla de vin de mere 2 sticle de apa minerala carbogazoasa 1 sticla suc de mere lamaita…
Read more »

Rulouri de vitel in sos de miere

27 April 2012
Rulouri de vitel in sos de miereO reteta de rulouri de vitel in sos de miere din: pulpa de manzat, msutar, sare, piper, maghiran, frunze de rozmarin, castraveciori murati, ceapa, kaizer, ciuperci, smantana si miere. Ingrediente: 800 g pulpa de manzat 5 linguri mustar sare piper 1 lingurita maghiran uscat 1 lingurita frunze de rozmarin (uscate sau proaspete) 8 castraveciori mici…
Read more »

Reteta zilei: Biscuiti

27 April 2012
Reteta zilei: BiscuitiO reteta de biscuiti din: faina, praf de copt, migdale, nuci, zahar, suc de portocala, ou, esenta de vanilie si pesmet. Ingrediente: 150 g făină 5 g praf de copt 100 g migdale si nuci 90 g de zahăr sucul de o jumătate de portocala 1 ou esenta vanilie 30 g de pesmet   Mod…
Read more »

Supă thai de dovleac

27 April 2012
Supă thai de dovleacO reteta de supa thai de dovleac din: ceapa, tulpina de lemongrass, ardei iute, dovleac, suc de lime, lapte de cocos si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 tulpina de lemongrass, zdrobita si taiata in fasii 1-2 ardei iuti rosii, tocati grosier 1 kg de dovleac, curatat si taiat cubulete sucul de la…
Read more »

Dorada cu chili la cuptor

27 April 2012
Dorada cu chili la cuptorO reteta de dorada cu chili la cuptor din: dorada, chili, ceapa rosie, rosii, sare grunjoasa, cimbru, piper, lamai, frunze de dafin, vin alb dulce si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 peşti dorada 6-8 cartofi 3-4 chili 2 cepe rosii 2 rosii sare grunjoasă cimbru proaspăt piper boabe si măcinat 1-2 lămâi 2-3 frunze…
Read more »

Cum se prepara Nuggets cu pui (video)

27 April 2012
Cum se prepara Nuggets cu pui (video)O reteta video despre cum se prepara  Nuggets cu pui, un preparat deosebit de gustos si sanatos, rapid si foarte sanatos.   Cum se prepara Nuggets cu pui Pofta buna!
Read more »

Legume fripte la grătar

27 April 2012
Legume fripte la grătarO reteta de legume fripte la gratar din: ardei grasi, rosii, rozmarin, zucchini, ceapa rosie, vinete si cartofi. Ingrediente: 6 ardei grasi asortati (rosii, galben, verzi) 400 g rosii 4 fire de rozmarin 4 zucchini 1 ceapa rosie 2 vinete 4 cartofi   Mod de preparare: Se curăţă legumele. Ardeii graşi se taie sferturi pe…
Read more »

Sote de ciuperci cu sos de usturoi şi smântână

27 April 2012
Sote de ciuperci cu sos de usturoi şi smântânăO reteta de sote de ciuperci cu sos de usturoi si smantana din: ciuperci, ulei, usturoi, smantana si sare. Ingrediente: 1 kilogram de ciuperci (orice tip) 3 linguri cu ulei 5 căţei de usturoi 150 g smântână sare   Mod de preparare: Spală ciupercile, rupe-le

Frigărui de vitel cu verdeaţă

27 April 2012
Frigărui de vitel cu verdeaţăO reteta de frigarui de vitel cu verdeata din: vin alb sec, ulei de masline, rozmarin, cimbru, carne de vitel, ceapa, piper, sare si galuste de cartofi. Ingrediente: 5 linguri vin alb sec 5 linguri ulei de masline 1 fir rozmarin 2 fire cimbru 600 g carne de vitel (pulpa) 3 cepe mici piper sare…
Read more »

Tartine cu ouă

27 April 2012
Tartine cu ouăO reteta de tartine cu oua din: oua, paine toast, rosii, unt, anchois, masline umplute cu ardei si ruccola. Ingrediente: 3 oua 12 felii paine toast 2-3 rosii 3-4 linguri unt 1 borcanel anchois 3 linguri masline umplute cu ardei 1 legatura ruccola   Mod de preparare: Se fierb ouăle tari 9 min. Se trec…
Read more »

Salata cu mere şi pere

27 April 2012
Salata cu mere şi pereO reteta de salata cu mere si pere din: laptuca, salata lollo rossa, mar, para, stafide, bagheta, lamaie, branza camembert, boabe de fistic, otet de mere, gin, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 lăptucă 1 salată lollo rossa 1 măr roşu 1 măr verde 1   pară galbenă 1 lingură de stafide 1…
Read more »

Tropical Punch

27 April 2012
Tropical PunchO reteta simpla de Tropical Punch din: rom alb, rom brun, suc de ananas, suc de portocale, suc de grepfrut, suc de visine, sirop de grenadine, angostura , portocala si cirese. Ingrediente: 0,7 rom alb 0,7 rom brun 1,4 l suc de ananas 0,7 suc de portocale 0,7 suc de grepfrut 0,5 l de suc…
Read more »

Fulgi de ovăz cu lapte, mere şi stafide

27 April 2012
Fulgi de ovăz cu lapte, mere şi stafideO reteta de fulgi de orav cu lapte, mere si stafide din: fulgi de ovaz, lapte dregresat, stafide si zahar brun. Ingrediente: 100 g fulgi de ovaz 500 ml de lapte degresat 4 mere, fara cotor, taiate cubulete 100 g stafide 1 lingura de zahar brun, pentru servit   Mod de preparare: Se pun ovăzul…
Read more »

Lasagna uşoară

27 April 2012
Lasagna uşoarăO reteta de lasagna usoara din: mozzarella, foi de lasagna, parmezan, frunze de busuioc, sos de rosii, vin rosu, unt, faina, lapte si nucsoara. Ingrediente: 125 g de mozzarella, scursa de apa si data prin razatoare 9-10 foi de lasagna 40 g de parmezan, ras frunze de busuioc, pentru decor pentru sosul de carne: 2…
Read more »

Tartine cu şunca

27 April 2012
Tartine cu şuncaO reteta de tartine cu sunca din: paine toast, unt, sunca de pui, boabe de struguri si branza albastra. Ingrediente: 8 felii paine toast 2 linguri unt 8 felii sunca de pui 200 g boabe de struguri fara samburi 160 g branza albastra   Mod de preparare: Se prăjesc feliile de pâine şi se ung…
Read more »

Macaroni cu sparanghel si pomodori secchi

27 April 2012
Macaroni cu sparanghel si pomodori secchiO reteta de Macaroni cu sparanghel si pomodori secchi din: pasta macaroni, parmezan, rosii deshidratate in ulei, sparanghel, unt, ulei si sare. Ingrediente: 250 g paste macaroni 200 g parmezan ras 150 g rosii deshidratate in ulei (pomodori secchi) 1 legatura sparanghel unt ulei sare   Mod de preparare: Se pune lafiert apă cu sare,…
Read more »

Salată picantă de cuşcuş

27 April 2012
Salată picantă de cuşcuşO reteta delicioasa de salata cu:cuscuri, naut, supa de pui, suc de lamaie, ardei capia, fulgi de migdale, menta, iaurt, harissa. Ingrediente: 100g cuscusi 220g naut la conserva 100ml supa de pui coaja si sucul de la o lamaie 1 ardei capia copt 25g fulgi de migdale o mana menta 2 linguri iaurt grecesc 1…
Read more »

Salată de paste cu peste

27 April 2012
Salată de paste cu pesteO reteta delicioasa de salata cu: paste, ton, peste, ceapa rosie, capere, sos pesto, ulei de masline, rosii. Ingrediente: 2 linguriţe de ceapă roşie, tocată mărunt 1 lingurita de capere 1lingură de sos pesto 2 linguriţe ulei de măsline 185g de ton în apă la conservă, scurs 100g de paste fierte 3 roşii uscate la…
Read more »

Salată asiatică de pui

27 April 2012
O reteta delicioasa de salata cu: carne de pui, sos de peste, lamaie verde, zahar tos, coriandru, ceapa rosie, chili, castravete. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat şi curăţat de piele 1 lingură de sos de peşte coaja şi sucul de la jumătate de lămâie verde (aprox. 1 lingură) 1 linguriţă de zahăr tos 100g…
Read more »

Ghiveci de crap

27 April 2012
Ghiveci de crapO reteta de ghiveci de crap din: crap, ulei, ceapa, morcov, patrunjel, telina, rosii, mazare, fasole verde, piper si sare. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel ţelină 4 roşii o ceaşcă cu mazăre o ceaşcă cu fasole verde piper sare   Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »

Salată cu scrumbie

27 April 2012
Salată cu scrumbieO reteta de salata cu scrumbie din: salata verde, castravete, ardei gras, file de scrumbie, masline, lamaie, zahar, patrunjel, vin alb, ulei extravirgin de masline, sare, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 300 g salată verde 1 castravete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 600 g file de scrumbie 80 g măsline, fără sâmburi…
Read more »

Milkshake cu miere, lapte si banane

27 April 2012
Milkshake cu miere, lapte si bananeO reteta de Milkshake cu miere, lapte si banane din: miere, lapte, banana si scortisoara. Ingrediente: 8 linguri miere 1 l lapte 4 bucati banana 1 praf scortisoara   Mod de preparare: Bananele se curata de coaja, se taie feliute si se pun intr-un blender impreuna cu laptele dulce. Dupa ce s-a omogenizat se adauga…
Read more »

Cartofi la cuptor cu smantana

27 April 2012
Cartofi la cuptor cu smantanaO reteta de cartofi la cuptor cu smantana din: cartofi, dovlecel, usturoi, ulei, oua, cascaval, smantana, sare, piper, unt si pesmet. Ingrediente: 3 cartofi 1 dovlecel potrivit 2 catei de usturoi 1 lingura ulei 2 oua 100 g cascaval 150 g smantana sare piper unt si pesmet pentru uns vasul   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Păstrăv cu migdale şi ardei gras

27 April 2012
Păstrăv cu migdale şi ardei grasO reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras rosu, rosii, ulei de masline, otet balsamic, fulgi de migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1 ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, tăiate grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de usturoi, mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus…
Read more »

Tartă cu dovlecei

27 April 2012
Tartă cu dovleceiO reteta delicioasa de tarta cu: fidea, branza teleme, oua, smantana, dovlecel, oregano, rosii uscate, miez de nuca, alune, sare, piper, unt, ardei capia, ceapa verde. Ingrediente: 350 g fidea 200 g brânză telemea 3 ouă 100 ml smântână un dovlecel o lingură cu oregano tocat 100 g roşii uscate 100 g miez de nucă…
Read more »

Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşii

27 April 2012
Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşiiO reteta delicioasa de spaghete cu: usturoi, ulei de masline, fenicul, rosii, otet balsamic, spaghete, ricotta, busuioc. Ingrediente: 3 căţei de usturoi tăiaţi în felii 2 linguri ulei de măsline 2 bulbi mari de fenicul (sau 4 mici), tăiaţi in felii subtiri 6 rosii pruna 2 linguri otet balsamic 300g spaghete 100g de ricotta degresata…
Read more »

Supe usoare

26 April 2012
Supe usoareSupe usoare: Supa de rosii cu nuci sau migdale   O reteta de supa de rosii cu nuci sau migdale din: rosii, usturoi, miere, migdale, suc de morcovi, sare si piper. Ingrediente: 8 rosii bine coapte 2 catei de usturoi 1 lingura miere 50 g nuci/migdale pisate 200 ml suc de morcovi proaspat stros sare…
Read more »

Supa deasa de legume

26 April 2012
Supa deasa de legumeO reteta de supa deasa de legume din: ceapa, morcovi, cartofi, fasole verde, mazare, telina, patrunjel, conopida, rosii, sare, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa potrivita 2-3 morcovi 4 cartofi 1 mana fasole verde (congelata) 1/4 cana mazare (congelata) 1/2 telina mica 1 radacina patrunjel 2 buchetele conopida 3 rosii sare ulei 1 legatura patrunjel…
Read more »

Penne puttanesca

26 April 2012
Penne puttanescaO reteta de penne puttanesca din: penne, ulei de masline, fileuri de ansoa, sos de rosii, usturoi, masline, capere, fulgi de chili si patrunjel. Ingrediente: 200 g penne 1 lingura de ulei de masline 4 fileuri de ansoa 1 borcan sos de rosii 3-4 catei de usturoi, taiati marunt 1 mana de masline fara samburi…
Read more »

Fajitas de pui

26 April 2012
Fajitas de puiO reteta de fajitas de pui din: piept de pui, ceapa, oregano, scortisoara, chili, limete, ulei, lipii, smantana, guacamole, sare si piper. Ingrediente: 400 grame piept de pui dezosat3 ardei graşi 1 ceapă 1 lingură oregano uscat 1 linguriţă de scortisoara măcinată 1 linguriţă chili pudră 2 limete 3 linguri de ulei 2 lipii mexicane…
Read more »

Tartine cu mere si mascarpone

26 April 2012
Tartine cu mere si mascarponeO reteta de tartine cu mere si mascarpone din: caise uscate, visine confiate, mere, zahar pudra, scortisoara, suc de lamaie, mascarpone, paine toast, unt si fulgi de migdale. Ingrediente: 8 caise uscate 6 visine confiate 2 mere decojite si rase 3 linguri zahar pudra scortisoara 2 lingurite suc de lamaie 6 linguri mascarpone 8 felii…
Read more »

Furnici in copac cu vita

26 April 2012
Furnici in copac cu vitaO reteta de frunici in copac cu vita din: carne de vita tocata, taitei de orez, ghimbir, ceapa, morcovi, ardei gras, sos de soia, praf de chili si ulei de arahide. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 300 g taitei de orez 1/2 lingurita ghimbir ras 1 ceapa 2 morcovi 1/2 ardei gras rosu…
Read more »

Turtă de ovăz cu caise

26 April 2012
Turtă de ovăz cu caiseO reteta de turta de ovaz cu caise din: caise, suc de portocale, portocala, ghimbir, ovaz, zahar brun si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g caise uscate, taiate in sferturi 400 ml suc de portocale 0.5 portocala, coaja rasa 50 g ghimbir cristalizat, taiat in bucati mari 200 g ovaz pentru porridge 3 linguri…
Read more »

Salata cu crutoane si rosii cherry umplute cu branza de vaca

26 April 2012
Salata cu crutoane si rosii cherry umplute cu branza de vacaO reteta de salata cu crutoane si rosii cherry umplute cu branza de vaca din: salata verde, rosii cherry, ardei gras, cepsoare, masline, branza de vaca, paine, busuioc, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 salată verde 12 roşii cherry 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 cepşoare 50 g măsline…
Read more »

Supa de rosii cu orez

26 April 2012
Supa de rosii cu orezO reteta de supa de rosii cu orez din: rosii, orez, chimen, frunze de telina, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kilogram de roşii 5 linguri orez 1 linguriţă chimen 1 legătură frunze de ţelină 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline Sare şi piper, după gust   Mod de preparare: Pune orezul într-un…
Read more »

Crochete cu crema de ridichi

26 April 2012
Crochete cu crema de ridichiO reteta de crochete cu crema de ridichi din: ridichi, branza de vaci, unt, oua, ceapa verde, sare, piper, aluat de foi, ou si seminte de in. Ingrediente: pentru crema: 1 legatura ridichi 250 g branza de vaci 50 g unt la temperatura camerei 2 oua 1 lingura ceapa verde tocata sare piper pentru crochete:…
Read more »

Cocktail cu lamaie verde, gin si menta

26 April 2012
Cocktail cu lamaie verde, gin si mentaO reteta simpla de Cocktail cu lamaie verde, gin si menta din: gin, lamaie verde, apa tonira, gheata si frunze de menta. Ingrediente: 150ml gin 1 lămâie verde 50ml apă tonică gheaţă frunze de mentă   Mod de preparare: Tăiem lămâia cubuleţe şi o punem în două pahare. Zdrobim lămâia până când lasă suc şi…
Read more »

Bulete cu susan

26 April 2012
Bulete cu susanO reteta de bulete cu susan din: carne tocata de pui, paine, usturoi, ceapa, oua, semine de susan, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 3 felii de paine 2 catei de usturoi 1 ceapa mica 3 oua 100 g seminte de susan sare piper ulei pentru prajit   Mod de…
Read more »

Reteta zilei: Cosulete umplute cu branza si sunca

26 April 2012
Reteta zilei: Cosulete umplute cu branza si suncaO reteta simpla de cosulete umplute cu branza si sunca din: aluat de paine, branza, sunca si ulei de masline. Ingrediente: aluat de paine branza sunca ulei de masline   Mod de preparare: Se unge cu ulei de masline suprafata unei tavi de cuptor. din aluatul de paine se formeaza cosulete simple care se umple…
Read more »

Retete internationale: Supa de mazare cu menta

26 April 2012
Retete internationale: Supa de mazare cu mentaAprroape toate supele de mazăre se prepară din mazăre uscată. Insă la sfârşitul primăverii, tot mai mulţi îşi amintesc de mazărea verde proroaspătă, din care se poate face o supă fină, de culoarea smaraldului, aromată cu frunze de mentă. Transformarea zaharurilor naturale din mazăre în amidon începe din momentul în care mazarea este culeasă de…
Read more »

Covrigi de casă cu susan

26 April 2012
Covrigi de casă cu susanO reteta de covrigi de casa cu susan din: faina, unt, ou, galbenus, lapte, drojdie, zahar tos, susan, faina si sare. Ingrediente: 250 g faina 40 g unt la temperatura camerei 1 ou 1 galbenus 4 linguri lapte 15 g drojdie 1 lingurita zahar tos susan pentru presarat faina pentru planse

Legume cu macrou

26 April 2012
Legume cu macrouO reteta de legume cu macrou marinat din: cartofi, ardei, praz, marar, foaie de dafin, sare, piper, ulei de masline, boia dulce, lamaie, zeama de lamaie, macrou afumat si rosii. Ingrediente: 6 cartofi 3 ardei 1 fir praz 1 legatura mărar 1 foaie dafin sare piper boabe si măcinat 4-5 linguri ulei de măsline 1…
Read more »

Tort de căpşuni

26 April 2012
Tort de căpşuniO reteta de tort de capsuni din: unt, oua, zahar, faina, praf de copt, rom alb, nuca de cocos si capsuni. Ingrediente: 110 g unt 6 oua 250 g zahar 170 g faina 1 varf de cutit praf de copt 30 ml rom alb 100 g nuca de cocos rasa 200 g capsuni   Mod…
Read more »

Fasole in stil breton

26 April 2012
Fasole in stil bretonO reteta de fasole in stil breton din: boabe de fasole, morcovi, pastarnac, telina, usturoi, unt, ceapa, vin alb, rosii, pasta de tomate, supa de legume, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g boabe de fasole alba 150 g radacinoase (morcovi, pastarnac, telina) 2 catei de usturoi 40 g unt 3 cepe 100 ml vin…
Read more »

Chec cu lămâie şi mălai

26 April 2012
Chec cu lămâie şi mălaiO reteta de chec cu lamaie si malai din: malai, faina, praf de copt, zahar tos brun, coaja si suc de lamaie, lapte batut, oua, ulei de floarea soareul, zahar tos si zahar pudra. Ingrediente: 150 g malai macinat fin 150 g faina alba simpla 1 lingura praf de copt 60 g zahar tos brun…
Read more »

Omletă cu legume si cascaval

26 April 2012
Omletă cu legume si cascavalO reteta de omleta cu legume si cascaval din: dovlecei, ardei gras, mazare, ceapa verde, ulei de masline, usturoi, oua, lapte, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 200 g dovlecei 1 ardei gras portocaliu 100 g mazare verde congelata 2 cepe verzi 4 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 8 oua 100 ml lapte…
Read more »

Piure de cartofi cu nasturel

26 April 2012
Piure de cartofi cu nasturelO reteta de piure de cartofi cu nasturel din: cartofi, lapte, unt si nasturel. Ingrediente: 650 g cartofi, taiati bucati 100 ml lapte 25 g de unt 170 g nasturel   Mod de preparare: Se fierb cartofii intr-o cratita mare cu apa si sare timp de 15 minute sau pana cand devin moi. Se scurg…
Read more »

Vita in sos de curry

26 April 2012
Vita in sos de curryO reteta de vita in sos de curry din: carne de vita, ardei iute, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ghimbir, lapte de cocos, lime, scortisoara, cardamom, piper negru, ulei si sare. Ingrediente: 700 g carne de vita slaba 2 ardei iuti mici si rosii 3 cepe rosii 4 catei de usturoi 1 foaie de dafin…
Read more »

Ciocolata calda cu vanilie si frisca

26 April 2012
Ciocolata calda cu vanilie si friscaO reteta de ciocolata calda cu vanilie si frisca din: lapte, ciocolata cu lapte, frisca, esenta de vanilie, zahar brun si sirop de caramel. Ingrediente: 300 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 4 linguri frisca 1 fiola esenta de vanilie 2 lingurite zahar brun 2 lingurite sirop de caramel   Mod de preparare: Se…
Read more »

Friptura de vita la gratar

26 April 2012
Friptura de vita la gratarO reteta de friptura de vita la gratar din: carne de vita, ulei de floarea soarelui, sare, patrunjel si unt. Va recomandam o friptura de vita usor de pregatit, dar absolut delicioasa. Ingrediente: 500 g carne de vita 1 lingura ulei de floarea soarelui sare 1 legatura patrunjel 100 g unt   Mod de preparare:…
Read more »

Retete internationale: Panzanella

26 April 2012
Retete internationale: PanzanellaBucătarii italieni dovedesc multă ingeniozitate când vine vorba sâ folosească pâinea veche, fie că fac din ea pesmet cu usturoi, fie ca o folosesc pentru a îngroşa o supă. Printre mâncărurile rustice italieneşti în care se pune pâine tare există o adevărată bijuterie: panzanella, o salată de vară cu pâine, specifică regiunii Toscana. Pentru panzanella…
Read more »

Quiche cu sparanghel si rosii cherry

26 April 2012
Quiche cu sparanghel si rosii cherryO reteta de quiche cu sparanghel si rosii cherry din: faina, unt, apa, sare, oua, sparanghel, rosii cherry, ceapa verde, unt, banza cheddar, smantana si sare. Ingrediente: 250 g faina 150 g unt 3 linguri apa rece 1 varf de cutit de sare compozitia: 4 oua 8 fire sparanghel 12 rosii cherry 4 fire ceapa…
Read more »

Chec cu lamaie si ceai Earl Grey

26 April 2012
Chec cu lamaie si ceai Earl GreyO reteta de chec cu lamaie si ceai Earl Grey din: zahar tos brun, sultanine, coaja de citrice, ceai Earl Grey, ou, faina si crema de branza. Ingrediente: 250 g zahar tos brun 175 g sultanine (stafide mari) 50 g coaja de citrice, tocata 300 ml ceai Earl Grey rece, concentrat 1 ou batut 300…
Read more »

Salată cu năut, speck şi evantaie de ceapă

26 April 2012
Salată cu năut, speck şi evantaie de ceapăO reteta de salata cu natu, speck si evantaie de ceapa din: naut, speck, cepsoare, papadie, cicoare, creson, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g năut fiert 150 g speck, în 2 felii 4 cepşoare 300 g sălătele de câmp mixte (păpădie, cicoare, creson) 1 linguriţă de oţet balsamic 4…
Read more »

Fruit Punch

26 April 2012
Fruit PunchO reteta de Fruit Punch din: rom alb, suc de ananas, suc de portocale, zeama de lamaie, sirop de zahar, ginger ale, portocala si lamaie. Ingrediente: 0,7 cl de rom alb 25 g suc de ananas 25 cl suc de portocale 12 cl zeama de lamaie sirop de zahar 1.4 l de Ginger Ale felii…
Read more »

Cum se prepara cartofi boulangere (video)

26 April 2012
Cum se prepara cartofi boulangere (video)O reteta video despre cum se prepara cartofi boulangere, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara cartofi boulangere
Read more »

Ciuperci la cuptor

26 April 2012
Ciuperci la cuptorO reteta de ciuperci la cuptor din: ciuperci, ceapa, usturoi, fulgi de ovaz, ulei, rosii, ardei, sare, piper, cascaval, ulei de masline, salata verde, otet de vin, bulion, busuioc si zahar. Ingrediente: 16 ciuperci mari 1 ceapă mică 2 căţei usturoi 60 g fulgi de ovăz 1 lingura ulei de gătit 2 rosii 1 ardei…
Read more »

Spanac cu pesmet iute-acrişor

26 April 2012
Spanac cu pesmet iute-acrişorO reteta de spanac cu pesmet iute acrisor din: unt, pesmet, coaja rasa de lamaie, usturoi, ardei iute si spanac. Ingrediente: 25 g unt 100 g de pesmet proaspat coaja rasa de la 1 lamaie 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 ardei iute, taiat fin 500 g de spanac   Mod de prepaare: Se topeşte…
Read more »

Clatite umplute cu spanac si sunca de pui

26 April 2012
Clatite umplute cu spanac si sunca de puiO reteta de clatite umplute cu spanac si sunca de pui din: oua, lapte, ulei, sare, faina, frunze de spanac, ceapa, usturoi, sare, piper, oua, patrunjel verde, sunca de pui, branza si ulei. Ingrediente: pentru aluatul de clatite: 2 oua 450 ml lapte 1 lingura ulei 1 varf de cutit de sare 250 g faina…
Read more »

Deserturi: Budincă de ciocolată

26 April 2012
Deserturi: Budincă de ciocolatăO reteta simpla de budinca de ciocolata din: cacao pudra, banane si miere. Inrgediente: 2 linguri cacao pudră 3 banane coapte puţină miere de albine (opţional)   Mod de preparare: Amesteci ingredientele în robotul de bucătărie. Se serveşte imediat sau se lasă la rece şi se ornează cu frunze proaspete de mentă. Budincă de ciocolată…
Read more »

Gratin de linte cu ou

25 April 2012
Gratin de linte cu ouO reteta gratin de linte cu ou din: ceapa, unt, ulei, usturoi, linte, verdeata, cascaval, oua, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 cepe 300 g unt 2 linguri ulei 5 catei de usturoi 1,2 linte fiarta 4 linguri verdeata tocata 180 g cascaval ras 8 oua piper sare ulei pentru forma   Mod de preparare:…
Read more »

Budincă cu spanac

25 April 2012
Budincă cu spanacO reteta de budinca cu spanac din: frunze de spanac, chifle, pesmet, usturoi, oua, sare, piper, sunca de porc, bacon si parmezan. Ingrediente: 200 g frunze de spanac proaspat 4 chifle mici 1 lingura pesmet 6 oua 6 catei usturoi sare piper 150 g sunca de porc 100 g felii de bacon 100 g parmezan…
Read more »

Ciorba dulce cu afumatura

25 April 2012
Ciorba dulce cu afumaturaO reteta de ciorba dulce cu afumatura din: rasol de porc afumat, rosii, ceapa, morcov, pastarnac, leustean, ardei gras si orez. Ingrediente:  2 rasoale de porc afumate 3-4 rosii 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac leustean 1 ardei gras 2 cesti de orez   Mod de preparare: Rasoalele se spala si se taie in bucati.…
Read more »

Piure de mango cu budincă de tapioca

25 April 2012
Piure de mango cu budincă de tapiocaO reteta de piure de mango cu budinca de tapioca din: mango, banana, mar, zeama de lamaie, miere, perle de tapioca, lapte, zahar brun si sare de mare. Ingrediente: Ingrediente pentru piure: 1 mango 1 banană 1 măr zeamă de lămâie miere de albine (după gust) Ingrediente pentru budinca de tapioca: 1/2 ceaşcă perle de…
Read more »

Clătite integrale umplute cu carne

25 April 2012
Clătite integrale umplute cu carneO reteta de clatite integrale umpluta cu carne din: faina integrala, sare, lapte, oua, ulei, ceapa, carne de pui, ardei iute, vin alb, cimbrisor, bulion, rosii decojite, boabe de fasole in sos de chili, usturoi, boabe de porumb, ceapa verde, iaurt, smantana, bulion, sare si piper. Ingrediente: 180 g faina integrala 1 praf de sare…
Read more »

Varza cu seminte de mustar

25 April 2012
Varza cu seminte de mustarSe încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc seminţele de muştar până când devin parfumate şi încep să pocnească. Se adaugă ceapa, usturoiul şi ghimbirul şi se rumenesc. Se adaugă varza şi se amestecă, apoi se lasă pe foc cinci minute până se înmoaie. Se asezonează şi se serveşte imediat. Varza cu seminte de mustar…
Read more »

Budincă cu stafide

25 April 2012
Budincă cu stafideO reteta de budinca cu stafide din: unt, faina, praf de copt, zahar brun, stafide, oua, lapte si crema de vanilie. Ingrediente: 100 g unt, plus extra pentru uns 200 g de faina 1 lingurita praf de copt 85 g zahar brun 100 g stafide 2 oua mari, batute usor 2 linguri de lapte crema…
Read more »

Bruschete cu muşchi de vită şi gorgonzola

25 April 2012
Bruschete cu muşchi de vită şi gorgonzolaO reteta de bruschete cu muschi de vita si gorgonzola din: steak de vita, ulei de masline, ciabatta, mustar dijon, nasturel, gorgonzola si otet balsamic. Ingrediente: 2 steakuri de vita 1 lingurita ulei de masline 1 chifla ciabatta, taiata pe jumatate 1 lingurita de mustar Dijon 1 mana de nasturel 50 g gorgonzola putin otet…
Read more »

Griş cu lapte şi lămâie

25 April 2012
Griş cu lapte şi lămâieO reteta de gris cu lapte si lamaie din: lapte, apa, gris, esenta de vanilie, coaja de lamaie, zeama de lamaie si cardamom. Ingrediente: 250 ml lapte degresat sau lapte vegetal 250 ml apă 45 g griş 1 linguriţă esenţă de vanilie coajă de lămâie 1/2 zeamă de lămâie 1/4 linguriţă cardamon   Mod de…
Read more »

Ruladă de pasăre

25 April 2012
Ruladă de pasăreO reteta de rulada de pasare din: ceapa, usturoi, ulei, spanac, branza feta, tarhon, piept de pasare, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 linguri ulei 100 g spanac congelat 80 g branza feta 3 fire tarhon 1 piept mare de pasare sare piper   Mod de preparare: Se toacă usturoiul…
Read more »

Pizza cu spanac si rosii cherry

25 April 2012
Pizza cu spanac si rosii cherryO reteta de pizza cu spanac si rosii cherry din: faina, drojdie de bere, ulei, lapte, sare, spanac, rosii cherry, sos de rosii, cascaval si piper. Ingrediente:  pentru blat: 300 g faina 20 g drojdie de bere 2 linguri ulei 200 ml lapte 1 praf de sare pentru topping: 300 g spanac rosii cherry 100…
Read more »

Pancakes

25 April 2012
PancakesO reteta de pancakes din: faina, oua, praf de copt, lapte, zahar si sare. Ingrediente: 115 gr făină 3 ouă mari 1 plic praf de copt 140 ml lapte 5 linguri de zahăr un vârf de sare   Mod de preparare: Gălbenuşurile se mixează cu zahărul până se albesc. Apoi se toarnă laptele, puţin câte…
Read more »

Pui katsu

25 April 2012
Pui katsuO reteta de pui Katsu din: piept de pui, ou, fulgi de porumb, usturoi, pasta de curry, sos de soia, ketchup, miere si amidon. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi, fără pele 1  ou mare, bătut 8 linguri fulgi de porumb, zdrobţi 2  căţei de usturoi, zdrobiţi 1-2 linguri pastă de curry 1  lingură sos…
Read more »

Punci Ciderlup Nr. 1

25 April 2012
Punci Ciderlup Nr. 1O reteta de Punci Ciderlup Nr 1 din: suc de mere, curacao, maraschino, lamaie, fructe proaspete si sifon. Ingrediente: 1 l suc de mere 8 cl Curacao portocale 8 cl Maraschino 2 felii de lamaie fructe proaspete sifon   Mod de preparare: Punem 6-8 cuburi de ghe

Salata cu hering afumat

25 April 2012
Salata cu hering afumatO reteta de salata cu hering afumat din: fileuri de hering, patrunjel, suc de lamaie, otet balsamic, praf de mustar, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 2 fileuri de hering afumat 2 cartofi mari 200 g varză 2  linguri de pătrunjel tocat 3  linguri de suc de lămâie 1 lingură de oţet balsamic 2…
Read more »

Cannelloni cu spanac si sos de rosii

25 April 2012
Cannelloni cu spanac si sos de rosiiUn pachet de cannelloni cu spanac si sos de rosii din: cannelloni, spanac, branza ricotta, cascaval, sos de rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, busuioc, cimbru, oregano, patrunjel, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet cannelloni 1 kg spanac 200 g branza ricotta 3 linguri cascaval ras 200 ml sos de rosii 2 linguri ulei…
Read more »

Ficat cu bacon şi sos de ceapă

25 April 2012
Ficat cu bacon şi sos de ceapăO reteta de ficat cu bacon si sos de ceapa din: bacon, faina, salvie sucata, ficat, ulei de masline, ceapa, supa de vita si ketchup. Ingrediente: 4 felii de bacon sau costita afumata 2 linguri de faina, asezonata 1 varf de cutit de salvie uscata (optional) 6 felii ficat de vita sau de porc (aproximativ…
Read more »

Iepure cu ceapa si gnocchi

25 April 2012
Iepure cu ceapa si gnocchiO reteta de iepure cu ceapa si gnocchi din: iepure, bacon, ulei, ceapa, boabe de piper, cuisoare, foi de dafin, cimbru, paine toast, bere neagra, sare si gnocchi. Ingrediente: 1 iepure curatat 100 g bacon 1 lingura ulei 4 cepe 10 boabe de piper 6 cuisoare 6 foi de dafin 4 fire de cimbru 4…
Read more »

Ciorba de oase de porc cu tarhon

25 April 2012
Ciorba de oase de porc cu tarhonO reteta de ciorba de oase de porc cu tarhon din: oase de porc, morcovi, ceapa, albitura, telina, orez, otet, sare si tarhon. Inrgediente: 200 g. oase de porc 100 g. morcovi 40 g. ceapa 60 g. albitura 60 g. telina 30 g. orez 10 ml. otet sare tarhon   Mod de preparare: Se spala…
Read more »

Omleta cu ciuperci si spanac

25 April 2012
Omleta cu ciuperci si spanacO reteta de omleta cu ciuperci si spanac din: oua, spanac, ciuperci, smantana, ceapa rosie, ceapa verde, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 6 oua 200 g spanac 4 ciuperci 4 linguri smantana 1 ceapa rosie 2-3 codite de ceapa verde 20 g unt 1 lingura ulei de masline sare piper   Mod…
Read more »

Reteta zilei: Paella

25 April 2012
Reteta zilei: PaellaO reteta delicioasa de Paella din: calamari, midii, creveti, scoici, pui, usturoi, mazare, ardei iute, fasole verde, orez brun, bulion, sofran, sare si piper. Ingrediente: calamari midii creveti scoici pui usturoi mazăre ceapă ardei iuti fasole verde orez brun bulion şofran sare piper   Mod de preparare: Pentru pregatirea sosului se taie ceapa si ardeii,…
Read more »

Somon la grătar cu sote de legume

25 April 2012
Somon la grătar cu sote de legumeO reteta de somon la gratar cu sote de legume din: somon, lamai, ceapa, broccoli, dovlecei, porumb, unt, ardei, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 4 medalioane somon 4 lămâi 1 ceapă albă pentru soteul de legume: 600 g broccoli 2 dovlecei 1 cutie mică porumb 50 g unt 2-3 ardei sare grunjoasă piper   Mod…
Read more »

Cum se prepara inele de ardei iute murat (video)

25 April 2012
Cum se prepara inele de ardei iute murat (video)O reteta video despre cum se prepara inele de ardei iute murat, preparat deosebit de gustos si sanatos, rapid si absolut delicios. Ingrediente: 10 large jalapeno peppers, sliced 3 tbsp sugar (I like these kind of sweet, so use less or no sugar if you don’t) 3/4 cup white distilled vinegar 3/4 cup water 1…
Read more »

Spaghete cu lamaie, ton si broccoli

25 April 2012
Spaghete cu lamaie, ton si broccoliO reteta de spaghete cu lamaie, ton si broccoli din: spaghete, broccoli, salote, capere, ton, coaja si zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 350 g de spaghete 250 g de broccoli, taiat in buchetele 2 salote, tocate fin 85 g de masline verzi, fara sambui, taiat pe jumatate 2 linguri de capere, scurse…
Read more »

Tartă cu ceapă roşie

25 April 2012
Tartă cu ceapă roşieO reteta de tarta cu ceapa rosie din: ceapa rosie, ulei, ierburi de provence, otet de vin rosu, sare, zahar brun, lapte, oua, branza de vaci, smantana, piper, sare, unt si pesmet. Ingrediente: 2 cepe rosii mari 3 linguri ulei 2 linguri ierburi de Provence 4-5 linguri otet de vin rosu sare 1 lingura zahar…
Read more »

Sparanghel cu migdale, capere şi usturoi

25 April 2012
Sparanghel cu migdale, capere şi usturoiO reteta de sparanghel cu migdale, capere si usturoi din: sparanghel, usturoi, fulgi de migdale, unt, capere, suc de lamaie si sare. Sparanghelul este delicios călit în ulei sau în unt. Cu cât tulpina lui este mai groasă cu atât este mai gustoasă şi mai fragedă. Dacă este opărit, se recomandă să fie lăsat între…
Read more »

Galuste cu bacon si spanac

25 April 2012
Galuste cu bacon si spanacO reteta de galuste cu bacon si spanac din: spanac, bacon, cartofi, oua, faina, unt, rozmarin, cimbru, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac proaspat 150 g bacon 4 cartofi 2 oua 4 linguri faina 2 linguri unt rozmarin cimbru nucsoara rasa sare piper   Mod de preparare: Speli spanacul sub jet de apă…
Read more »

Punci Litchi

25 April 2012
Punci LitchiO reteta simpla de Punci Litchi din: litchi, vin bordeaux, sherry cream, rom, vin alb sec si apa minerala. Ingrediente: 4 cutii de litchi 10 cl vin Bordeaux 8 cl Sherry Cream 6 cl rom (40% Vol.) 1 l vin alb sec 3 sticle de apa minerala carbogazoasa   Mod de preparare: Scoatem sucul din…
Read more »

Supa rece de tomate si busuioc

25 April 2012
Supa rece de tomate si busuiocO reteta de supa rece de tomate si busuioc din: ceapa, usturoi, rosii, suc de rosii, otet de vin, busuioc, sos condiment, sare de mare si piper. Ingrediente: 1 ceapa mica, taiata in patru 2 catei mari de usturoi, taiati in patru 4 rosii mari 1 1/2 cana suc de rosii (bulion) 1 cana de…
Read more »

Macrou cu paste şi spanac

25 April 2012
Macrou cu paste şi spanacO reteta delicioasa de macrou cu: paste, spanac, ardei gras, lamaie, patrunjel, usturoi, suc de rosii, pasta de tomate, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 trunchiuri de macrou 400 g paste 200 g spanac doi ardei graşi o lămâie o legătură de pătrunjel 5 căţei de usturoi 200 ml suc de roşii o lingură cu pastă…
Read more »

Dovlecei cu chifteluţe de peşte

25 April 2012
Dovlecei cu chifteluţe de peşteO reteta delicioasa de dovlecei cu: file de peste, cartofi, ceapa, faina, oua, portocala, sare, piper, ulei, oregano. Ingrediente: doi dovlecei 750 g fileuri de peşte un cartof 2 cepe mici 100 g făină două ouă o portocală sare piper ulei de floarea-soarelui oregano Mod de preparare: Fileuri de peşte se spală, se curăţă de…
Read more »

Salată cu bulete de cartofi

25 April 2012
Salată cu bulete de cartofiO reteta delicioasa de salata cu: cartofi, branza telemea, oua, faina, salata verde, ardei capia, fenicu, rosii cherry galbene, otet de mere, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi mai mari 100 g brânză telemea două ouă 250 g făină o salată verde doi ardei capia un fenicul 250 g roşii cherry galbene 75 ml…
Read more »

Tartă cu musli şi căpşune

25 April 2012
Tartă cu musli şi căpşuneO reteta delicioasa de tarta cu: faina, zahar tos, fulgi de ovaz, praf de copt, unt, oua, iaurt, capsuni, apa, amidon, sare, sos de ciocolata. Ingrediente: 180 g făină 160 g zahăr tos 185 g fulgi de ovăz o linguriţă cu praf de copt 175 g unt două ouă 175 ml iaurt 300 g căpşune…
Read more »

Ruladă de curcan cu orez

25 April 2012
Ruladă de curcan cu orezO reteta delicioasa de rulada din: carne de curcan, usturoi, ceapa verde, boia dulce, gem de zmeura, sare, piper, ulei. Ingrediente: un piept de curcan mai mare 4 căţei de usturoi o legătură ceapă verde o linguriţă cu boia dulce 150 g orez sălbatic un borcan gem de zmeură sare piper ulei de floarea-soarelui Mod…
Read more »

Cafea cu coniac

25 April 2012
Cafea cu coniacO reteta de cafea cu coniac din: smantana, lichior, coniac, cafea si sos caramel. Ingrediente: 160 grame smantana 30 ml lichior 20 ml coniac cafea sos caramel   Mod de preparare: Intr-un bol amesteca smantana cu un mixer pana se formeaza o frisca. Imparte lichiorul si coniacul in doua pahare inalte. Umple apoi trei sferturi…
Read more »

Ciorbă de peşte cu legume

25 April 2012
Ciorbă de peşte cu legumeO reteta delicioasa de ciorba din: macrou, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, arpagic, praz, ardei gras, rosii, pasta de tomate, ulei, lamaie, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 800 g trunchiuri de macrou un morcov o rădăcină de pătrunjel păstârnac un sfert de ţelină 200 g arpagic un fir de praz doi ardei graşi 4 roşii o…
Read more »

Fidea cu pui şi caise

25 April 2012
Fidea cu pui şi caiseO reteta delicioasa de fidea de orez cu: caise, carne de pui, ceapa rosie, ceapa alba, miere, zahar tos, ardei iute, otet de mere, sare, piper, ulei, morcov, porumb, marar. Ingrediente: 200 g fidea de orez 500 g caise două piepturi de pui o ceapă roşie o ceapă albă două linguri cu miere 100 g…
Read more »

Retete usoare de salate

24 April 2012
Retete usoare de salateRetete usoare de salate: Salată cu de toate   O reteta de salata cu de toate din: salata verde, ardei, avocado, oua, suc de lamaie, telina, iaurt, pasta de rosii, ulei extravirgin, ardei iute si sare. Ingrediente: 1 salată verde (lăptucă) 200 g ardeiaşi verzi dulci 2 avocado copţi, însă tari 4 ouă fierte sucul…
Read more »

Chiftele de porc cu sos hoisin

24 April 2012
Chiftele de porc cu sos hoisinO reteta de chiftele de porc cu sos hoisin din: carne tocata de porc, sos de soia, amidon, amestec de 5 condimente, castane de apa, supa de pui, sos hoisin, ghimbir, morcovi, bok choy, germeni de fasole si ceapa verde. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc 2 linguri sos de soia 2 linguri de…
Read more »

Smoothie cu mar si castravete

24 April 2012
Smoothie cu mar si castraveteO reteta de smoothie cu mar si castravete din: castravete, mar, miere si scortisoara. Ingrediente: 10 felii groase de castravete 1 mar 1 lingurita miere 1 praf de scortisoara (optional)   Mod de preparare: Pune feliile de castravete in blender, apoi curata marul si taie-l in sferturi. Adauga bucatile de mar peste cele de castravete…
Read more »

Friptură de porc înăbuşită cu cidru

24 April 2012
Friptură de porc înăbuşită cu cidruO reteta de friptura de porc inabusita cu cidru din: unt, antricoate de porc, bacon afumat, morcovi, cartofi, nap, varza, frunza de dafin, cidru si supa de pui. Ingrediente: 1 bucăţică de unt 2 antricoate de porc 4 felii subţiri de bacon afumat, tăiat în bucăţi 2 morcovi, tăiaţi rondele 2 cartofi, tăiaţi cuburi ½…
Read more »

Salată cu de toate

24 April 2012
Salată cu de toateO reteta de salata cu de toate din: salata verde, ardei, avocado, oua, suc de lamaie, telina, iaurt, pasta de rosii, ulei extravirgin, ardei iute si sare. Ingrediente: 1 salată verde (lăptucă) 200 g ardeiaşi verzi dulci 2 avocado copţi, însă tari 4 ouă fierte sucul de la 1 lămâie 1 ţelină 1 borcănel de…
Read more »

File de peşte la cuptor cu smântână

24 April 2012
File de peşte la cuptor cu smântânăO reteta de file de peste la cuptor cu smantana din: ciuperci, unt, file de peste, ulei, sare, piper, smantana, cascaval, usturoi, boia si praf de ardei iute. Ingrediente: 150 g ciuperci 1 lingura unt 800 g file de peste ulei pentru prăjit sare piper 200 ml smântână 150 g cascaval ras 2 căţei usturoi…
Read more »

Supă cu găluşte si ridichi

24 April 2012
Supă cu găluşte si ridichiO reteta de Supă cu găluşte si ridichi din: faina integrala, ou, sare, piper, verdeata, nucsoara, ceapa verde, ridichi, mazare verde, ulei de masline si amestec de legume. Ingrediente: pentru galuste: 100 g faina integrala 1 ou 50 ml apa rece sare piper 2 linguri verdeata tocata (patrunjel, ceapa verde) 1 praf nucsoara pentru supa:…
Read more »

Macrou la tigaie cu salsa de portocale

24 April 2012
Macrou la tigaie cu salsa de portocaleO reteta de macrou la tigaie cu salsa de portocale din: fileuri de macrou, boia afumata, portocale, salota, masline, patrunjel, ulei de masline, cartofi noi si fasole verde. Ingrediente: 4 fileuri de macrou (aproximativ 75 g fiecare) 1/2 lingurita de boia afumata sau pudra de chilli 2 portocale, segmentate 1 salota mare, tocata foare fin…
Read more »

Sandvişuri de bezea umplute cu crema de nuci

24 April 2012
Sandvişuri de bezea umplute cu crema de nuciO reteta de Sandvişuri de bezea umplute cu crema de nuci din: nuci, zahar, unt, lapte, praf de budinca, zahar, galbenusuri, unt, albusuri, suc de lamaie, fulgi de cocos si ciocolata amaruie. Ingrediente: pentru crema: 70 g nuci 135 g zahar 1 lingurita unt 170 ml lapte 1 plic praf de budinca de vanilie (25…
Read more »

Supa Ribollita

24 April 2012
Supa RibollitaBucătăria toscană este renumită pentru supele ei de legume foarte consistente. Cea mai apreciată este ribollitta, o supă specifică anotimpului rece. Ingredientele folosite depind de preferinţele bucătarului, dar sunt câteva care nu pot lipsi: fasolea albă, varza kale neagră şi pâinea de c

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu