joi, 24 ianuarie 2013

Retete usoare #91


Retete usoare:

Somon cu gem de caise si ghimbir

25 September 2012
Somon cu gem de caise si ghimbirO reteta de Somon cu gem de caise si ghimbir din: ardei iute, sos de soia, ghimbir, gem de caise si file de somon. Ingrediente: 1/2 lingurita ardei iute macinat 2 lingurite sos de soia 3 lingurite ghimbir proaspat ras 3 linguri gem de caise 500 gr file de somon   Mod de preparare: Incinge…
Read more »

Iaurt cu fructe aromate

25 September 2012
Iaurt cu fructe aromateO reteta de iaurt cu fructe din: prune, afine, coaja si suc de portocala, zahar brun, zmeura, iaurt si miere. Ingrediente: 4 prune mari, fara samburi si taiate felii 200 g de afine coaja rasa si sucul de la 1 portocala 25 g zahar brun 150 g zmeura iaurt gras si miere, pentru servit  …
Read more »

Salată de pere cu parmezan

25 September 2012
Salată de pere cu parmezanSalata de pere cu parmezan din: pere, frunze de slaata, mustar cu boabe, miere si ulei de masline. Ingrediente: 4 pere 300 g mix frunze de salata 200 g parmezan pentru dressing: 1 lingura de mustar cu boabe 1 lingura de miere 4 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Spală perele, taie-le în…
Read more »

Prajitura cu branza si visine

25 September 2012
Prajitura cu branza si visineO reteta de prajitura cu banza si visine din: oua, zahar, faina, praf de copt, unt, zahar, branza de vaci, visine, apa, esenta de rom si budinca de vanilie. Ingrediente: pentru piscot: 8 oua 8 linguri zahar 8 linguri faina 1 praf de copt pentru crema 1: 120 g unt 100 g zahar 250 g…
Read more »

Supa de fasole verde ardeleneasca

25 September 2012
Supa de fasole verde ardeleneascaO reteta de supa de fasole verde ardeleneasca din: fasole verde, slanina afumata, rosii, patrunjel, zer, smantana si ceapa verde. Ingrediente: 600-800 g fasole verde 200 g slanina afumata 3-4 rosii proaspete 20 g frunze de patrunjel zer sau otet, dupa gust 100 g smantana fire de ceapa verde   Mod de preparare: Cureţi, speli…
Read more »

Potato rosti

25 September 2012
Potato rostiPotato rosti din: ulei de masline, unt, cartofi, sare de mare, piper, rozmarin si usturoi. Potato rosti a fost una dintre vedetele anilor ’80. Cartofii trebuie tăiaţi beţişoare de mână sau cu o mandolină, dar nu e cazul să vă faceţi prea multe griji în ceea ce priveşte precizia. în final, cartofii trebuie să fie…
Read more »

Cocktail cu suc de struguri si rom

25 September 2012
Cocktail cu suc de struguri si romO reteta simpla de Cocktail cu suc de struguri si rom din: suc de struguri, rom, scortisoara, frunza de dafin, cuisoare, albusuri si zahar. Ingrediente: 0,8 cl suc de struguri deschis la culoare 0,5 cl rom un varf de scortisoara 1 frunza de dafin 1 cuisoare 2 albusuri 100 g zahar   Mod de preparare:…
Read more »

Rozete cu zmeura

25 September 2012
Rozete cu zmeuraO reteta de rozete cu zmeura din: inghetata de zmeura, unt, fistic, migdale, alune de padure, zmeura, zahar pudra si suc de portocale. Ingrediente: 600 ml inghetata de zmeura 50 g unt 60 g fistic 100 g migdale 100 g alune de padure 450 g zmeura 120 g zahar pudra 150 ml suc de portocale…
Read more »

Reteta zilei: Spaghete carbonara

25 September 2012
Reteta zilei: Spaghete carbonaraO reteta de spaghete carbonara din: parmezan, oua, mazare, spaghete, ulei de masline, bacon, usturoi si chives. Ingrediente: 85 g de parmezan 2 oua, de preferat ecologice 200 g mazare congelata 350 g de spaghete 1 lingura ulei de masline 100 g de bacon slab, taiat in bucati mici 2 catei mari de usturoi, tocati…
Read more »

Bacalao a la Vizcaina

24 September 2012
Bacalao a la VizcainaAceastă reţetă este originară din Tara Bascilor, situată în partea de nord a Spaniei, în jurul oraşului Bilbao. Codul se găseşte aici în partea de sud până spre Golful Biscaia, care a dat de altfel şi numele regiunii Vizcaya. Tradiţia conservării codului prin sărare este aici păstrată cu aceeaşi sfinţenie ca în Portugalia. Bacalao pregătit…
Read more »

Dulceata de cirese

24 September 2012
Dulceata de cireseDulceata de cirese din: cirese, zahar si apa. Ingrediente: 3 kg cirese 1 kg zahar 250 ml apa   Mod de preparare: Speli cireşele, le rupi codiţele şi le scoţi sâmburii, într-o cratiţă pui 3/4 din cantitatea de zahăr şi torni şi apa. Pui totul la foc mic până se topeşte zahărul. Apoi adaugi cireşele…
Read more »

Salata cu mazare verde

24 September 2012
Salata cu mazare verdeO reteta de Salata cu mazare verde din: mazare verde, mere, banana, iaurt, zeama de lamaie, zahar, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg mazare verde 2 mere mai mari 1 banana 200 ml iaurt zeama stoarsa de la 1 lamaie 1 lingurita zahar sare piper alb macinat   Mod de preparare: Pui mazărea la…
Read more »

Borş de peşte pescăresc

24 September 2012
Borş de peşte pescărescO reteta de bors de peste pescaresc din: peste, cartofi, ceapa, ardei gras, usturoi, sare, otet, leustean si ardei iute. Ingrediente: peste de balta proaspat (somn, stiuca, crap, lin, caras, salau, rosioara, biban etc) cartofi ceapa ardei gras (galben si rosu) usturoi sare otet leustean ardei iute (optional)   Mod de preparare: Peştele proaspăt îl…
Read more »

Fasole verde in aluat

24 September 2012
Fasole verde in aluatO reteta de fasole verde in aluat din: fasole verde, sare, piper, patrunjel, sunca, cascaval, faina, ou si sare. Ingrediente: 250 g fasole verde sare piper patrunjel 100 g sunca presata 100 g cascaval ras pentru aluat: 200 g faina 1 ou sare 100 ml apa   Mod de preparare: Fierbi fasolea verde şi o…
Read more »

Salată de orez integral

24 September 2012
Salată de orez integralO reteta de salata de orez integral din: orez integral, ulei de masline, zeama de lamaie, rosii, masline, mazare si patrunjel. Ingrediente: 250 g orez integral 1 lingura ulei de masline zeama de la jumatate de lamaie 2 rosii 10-20 de masline 100 g mazare cateva fire de patrunjel   Mod de preparare: Fierbi orezul,…
Read more »

Supa crema de dovlecei cu sunca

24 September 2012
Supa crema de dovlecei cu suncaO reteta de supa crema de dovlecei cu sunca din: dovlecei, usturoi, ceapa, ulei, supa de legume, smantana, sunca afumata, sare, piper si marar. Ingrediente: 800 g dovlecei 1 catel de usturoi 1 ceapa 2 linguri ulei 1/2 l supa de legume 150 g smantana 150 g sunca afumata sare piper 1 legatura marar  …
Read more »

Cirese in foietaj

24 September 2012
Cirese in foietajCirese in foietaj din: aluat, cirese, zahar, amidon, frisca, intaritor, zahar vanilat si faina. Ingrediente: 500 g aluat de patiserie 600 g cirese 2 linguri zahar 2 lingurite de amidon 500 ml frisca 1 pliculet intaritor de frisca 2 pachete de zahar vanilat faina pentru tava de copt   Mod de preparare: Pe planşa de…
Read more »

Drob de usturoi cu ceapa verde

24 September 2012
Drob de usturoi cu ceapa verdeO reteta de drob de usturoi cu ceapa verde din: ceapa verde, usturoi verde, oua, ficat de pui, smantana, sare, piper, busuioc si verdeata. Ingrediente: 5 legaturi de ceapa verde 3-4 legaturi de usturoi verde 5 oua 400 g ficat de pui 100 g smantana sare piper busuioc foarte multa verdeata (patrunjel si marar)  …
Read more »

Piscoturi de casa

24 September 2012
Piscoturi de casaO reteta de piscoturi de casa din: oua, zahar, unt, bicarbonat, esente, faina si nuci. Ingrediente: 3 oua 1 cana zahar 1 pachet unt 1 lingurita bicarbonat esente (dupa gust) circa 1 kg de faina nuci pisate cat mai marunt (cat de mult posibil, acesta fiind ingredientul principal)   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele,…
Read more »

Salata de paste cu ton, capere si otet balsamic

24 September 2012
Salata de paste cu ton, capere si otet balsamicO reteta de Salata de paste cu ton, capere si otet balsamic din: paste, ton, capere, ardei iute, telina, rosii cherry, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, rucola si busuioc. Ingrediente: 350 g de paste orecchiete (sau melcisori) 225 g ton in suc propriu, scurs bine 1 lingura de capere 15 ardei iuti mici din…
Read more »

Budinca de piersici

24 September 2012
Budinca de piersiciO reteta de budinca de piersici din: piersici, lapte, fulgi de cereale, faina, sare, zahar, zahar vanilat, oua, coaja de lamaie si margarina. Ingrediente: 500 g piersici 400 ml lapte 2 linguri fulgi de cereale 2 linguri faina 1 varf lingurita sare 3 linguri zahar 1 lingurita zahar vanilat 4 oua coaja rasa de lamaie…
Read more »

Despre cartofi

24 September 2012
Despre cartofiHaideţi să începem cu vechii noştri prieteni, cartofii. Originari din America de Sud, cartofii au ajuns în Marea Britanie abia acum vreo 300 de ani, ceea ce e de-a dreptul incredibil dacă ne gândim câţi dintre noi îi consumă în fiecare zi — piure, prăjiţi, fierţi sau chiar sub formă de chips! Există sute de…
Read more »

Tort cu cireşe

24 September 2012
Tort cu cireşeTort de cirese din: oua, zahar, esenta de vanilie, faina, cacao, amidon, praf de copt, ulei, margarina, faina, smantana, iaurt, zahar pudra, foi de gelatina, cirese, zeama si coaja de lamaie, brandy de cirese, frisca si ciocolata. Ingrediente: blat: 3 oua 100 g zahar 1 fiola esenta de vanilie 40 g faina 40 g cacao…
Read more »

Cartofi scotieni

24 September 2012
Cartofi scotieniO reteta de cartofi scotieni din: ceapa, untura, ulei de masline, cimbru, sare de mare, piper, cartofi, creson si frunze de telina. Este o reţetă clasică din partea de nord a Marii Britanii. Aceasta reteta scoate cel mai bine în evidenţă aroma cartofilor; iar frunzele de ţelină şi cresonul îi dau o anumită prospeţime, datorită…
Read more »

Salată cu roinită

24 September 2012
Salată cu roinităSalata cu roinita din: frunze de roinita, rosii, praz, ardei gras, ulei de masline, porumb, sare, anghinare, cas si busuioc. Ingrediente: 10 frunze de roinita la un bol 2 rosii 1 fir de praz 1 ardei gras rosu 3 linguri ulei de masline 50 g porumb din conserva sare 100 g anghinare 100 g cas…
Read more »

Cheese-cake cu vişine

24 September 2012
Cheese-cake cu vişineCheese-cake cu vişine din: turta dulce, unt, branza de vaci, smantana, zahar, amidon, oua si visine. Ingrediente: 300 g turta dulce 120 g unt topit 500 g branza de vaci 200 ml smantana 100 g zahar 2 linguri amidon 3 oua 250 g visine fara samburi   Mod de preparare: Se macină turta dulce şi…
Read more »

Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecesc

24 September 2012
Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecescO reteta de Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecesc din: carne de berbecut, ulei de masline, usturoi, ceapa, piure de rosii, marar, otet de vin rosu, supa de pui, fasole si branza feta. Ingrediente: 500 g carne de berbecut 1 1/2 lingura ulei de masline 3 catei de usturoi, zdrobiti 1 ceapa mare,…
Read more »

Prăjitură cu brânză şi cireşe

24 September 2012
Prăjitură cu brânză şi cireşeO reteta de prajitura cu branza si cirese din: zahar, zahar vanilat, margarina, ulei, iaurt, faina, praf de copt, branza de vaci, zahar, unt, cirese, zahar brun, unt si faina. Ingrediente: 120 g zahar 1 pachet de zahar vanilat 80 g margarina 1 lingura ulei 1 iaurt mic simplu 300 g faina 1 lingura praf…
Read more »

Bacalhau

24 September 2012
BacalhauTradiţia de a săra şi de a usca peştele pentru a-l putea conserva mai mult timp s-a păstrat din vremurile în care oamenii încă urmau cu stricteţe toate canoanele creştine. Pentru că, vinerea şi în anumite zile de sărbătoare nimeni nu mânca nici un fel de carne, se consuma peşte în cantităţi mari, astfel încât…
Read more »

Cocktail Carribean Dream

24 September 2012
Cocktail Carribean DreamO reteta simpla de Cocktail Carribean Dream din: espresso, inghetata de vanilie, lichior de cocos malibu, rom, frisca si fulgi de cocos. Ingrediente: 180 ml espresso tare 6 portii inghetata de vanilie 120 ml lichior de cocos Malibu 60 ml rom 100 ml frisca fulgi de cocos   Mod de preparare: Se pune cafeaua in…
Read more »

Pancakes cu cremă de afine

24 September 2012
Pancakes cu cremă de afinePancakes cu crema de afine din: drojdie, zahar, faina, lapte, oua, sare, ulei de floarea soarelui, smantana si afine. Ingrediente: 20 g drojdie 4 linguri zahar 400 g faina 700 ml lapte caldut 2 oua 1 praf de sare ulei de floarea soarelui 250 ml smantana dulce grasa 200 g afine   Mod de preparare:…
Read more »

Branza topita de casa

24 September 2012
Branza topita de casaO reteta de branza topita de casa din: lapte, branza de vaci, margarina, oua, sare si bicarbonat. Ingrediente: 2 l lapte fierbinte 1,4 kg branza de vaci 1 pachet margarina 3 oua 3 lingurite rase cu sare 1 lingurita bicarbonat   Mod de preparare: Amesteci bine laptele fierbinte cu branza, apoi strecorui compozitia printr-un tifon.…
Read more »

Cartofi la tavă cu rozmarin

24 September 2012
Cartofi la tavă cu rozmarinO reteta de cartofi la tava cu rozmarin din: cartofi, sare de mare, piper, rozmarin, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 600 g cartofi cerati, curatati sau frecati si taiati cubulete de 2,5 cm sare de mare si piper negru proaspat macinat frunzele de la un fir de rozmarin proas

Briose cu zmeura

24 September 2012
Briose cu zmeuraO reteta de briose cu zmeura din: unt, faina integrala, faina alba, praf de copt, mac, oua, zahar, smantana, lapte, unt, coaja de limetta, zmeura si zahar pudra. Ingrediente: 30 g unt 1 pahar (200 ml) faina integrala 1 pahar (20 ml ) faina alba 1 lingurita praf de copt 3 linguri mac macinat 2…
Read more »

Deliciu cu vita

24 September 2012
Deliciu cu vitaDeliciu cu vita din: carne de vita macra, salata verde, rosii cherry, ardei grasi, castravete, ceapa verde, ceapa uscata, taitei din orez, patrunjel, menta, busuioc, condimente, zeama de lamaie, sos de soia si piper. Ingrediente: 300 g carne de vita macra 1 salata verde 6-7 rosii cherry 2 ardei grasi 1 castravete 2 fire ceapa…
Read more »

Baclava cu fistic

24 September 2012
Baclava cu fisticO reteta de baclava cu fistic din: foi de placinta, unt, nuca, fistic, zahar, coaja de lamaie, sare, zahar, baton de vanilie, coaja de lamaie, miere, nuca si fistic. Ingrediente: 500 g foi de placinta 150 g unt pentru umplutura: 500 g nuca macinata 150 g fistic macinat 100 g zahar coaja de la o…
Read more »

Reteta zilei: Pacheţele de vară transparente

24 September 2012
Reteta zilei: Pacheţele de vară transparenteO reteta de pachetele de vara transparente din: tofu, ghimbir, zahar, otet de orez, sos de soia, usturoi, taitei de orez, castraveti, morcovi, ridiche alba, ceapa, foi de orez, ardei iute, sos de soia, sos de peste, otet de orez, zahar, usturoi si apa calda. Ingrediente:  300 g tofu 2 cm radacina de ghimbir 1…
Read more »

File de salau cu legume la gratar

24 September 2012
File de salau cu legume la gratarO reteta de file de salau cu legume la gratar din: file de salau, legume, condimente, ulei de masline, vin alb, masline, lamaie, foaie de dafin si piper. Ingrediente: 1,5 kg file de salau mare 500 g legume (varza de bruxelles, broccoli, dovlecel, ardei rosu) 3 lingurite condimente 50 ml ulei de masline 100 ml…
Read more »

Supă de varză cu sfeclă rosie si cartofi

24 September 2012
Supă de varză cu sfeclă rosie si cartofiO reteta de supa de varza cu sfecla rosie si cartofi din: sfecla rosie, varza alba, cartofi, cepe, morcovi, ardei, leustean, sare si ulei. Ingrediente: 1/2 sfecla rosie 1/2 varza alba 3-4 cartofi 2 cepe 2 morcovi 1 ardei rosu 1 legatura leustean sare ulei   Mod de preparare: Cureţi varza, apoi o dai prin…
Read more »

Punci de visine

24 September 2012
Punci de visineO reteta simpla de punci de visine din: galbenusuri, zahar vanilat, zahar, scortisoara, frisca, lapte, lichior de visine si lamaie. Ingrediente: 4 galbenusuri 1 plic zahar vanilat 100 g zahar putina scortisoara 200 g frisca lichida 1/2 l lapte 1/3 lichior de visine lamaie   Mod de preparare: Intr-un vas mixam bine galbenusul cu zahar,…
Read more »

Cum se prepara Pui cu curry (video)

24 September 2012
Cum se prepara Pui cu curry (video)O reteta video despre cum se prepara pui cu curry, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 oil 1 tsp mustard seeds handful curry leaves 3 onions 1 small piece of ginger, grated 3 cloves of garlic 2 chicken breasts 3 natural yoghurt 1/2 tsp chilli powder 1 tsp…
Read more »

Pesto de mentă

24 September 2012
Pesto de mentăAmestecă 80g frunze de mentă, 250 g de ricotta şi 25 g de parmezan ras într-un robot de bucătărie, până obţii un pesto omogen. Asezonează bine. Pofta buna!  
Read more »

Ficat cu rodie si ceapa rosie

23 September 2012
Ficat cu rodie si ceapa rosieO reteta de ficat cu rodie si ceapa rosie din: ficat de curcan, lapte, rodie, ulei de masline, ceapa rosie, otet balsamic, sare grunjoasa, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficat de curcan 500 ml lapte o rodie mare 2 cepe rosii 2-3 lingurite ulei de masline 2-3 lingurite otet balsamic sare grunjoasa piper negru…
Read more »

Ghiveci de legume si carne de pui

23 September 2012
Ghiveci de legume si carne de puiGhiveci de legume si carne de pui din: piept de pui, cartofi, ceapa, dovlecei, varza, ardei, rosii, condimente si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui si 3-4 pulpe de pui superioare 5 cartofi mari 2 cepe 2 dovlecei 1/2 varza 2 ardei 3 rosii 2 lingurite condimente putin ulei   Mod de preparare: Cureţi legumele…
Read more »

Foi de pandispan cu zmeura si inghetata

23 September 2012
Foi de pandispan cu zmeura si inghetataO reteta de Foi de pandispan cu zmeura si inghetata din: faina, miere, mascarpone, zahar, unt, lapte, bicarbonat, ou, nes, smantana, oua si zmeura. Ingrediente: 500 g faina 3 linguri miere 250 g mascarpone 200 g zahar 50 g unt 3 lingurite lapte 1 lingurita bicarbonat 1 ou 2 linguri nes sau cappucino 500 g…
Read more »

Varza in straturi

23 September 2012
Varza in straturiVarza in straturi din: varza, costita, smantana, cascaval, rosie, boia dulce, piper, cimbru, seminte de marar, patrunjel, unt, sare si pesmet. Ingrediente: 1 kg varza dulce potrivita 200 g costita sau kaizer 200 g smantana 100 g cascaval ras 1 rosie mare 1 /2 lingurita boia dulce 1/2 lingurita piper negru macinat 1/2 lingurita cimbru…
Read more »

Cum se prepara Supa vegetariana (video)

23 September 2012
Cum se prepara Supa vegetariana (video)O reteta video despre Cum se prepara supa vegetariana, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 knobs of butter 1 medium onion 2 cloves of garlic 1 broccoli head 1/2 ltr vegetable stock 1 creme fraiche salt and pepper   Cum se prepara Supa vegetariana Pofta buna!
Read more »

Crumble de prune

23 September 2012
Crumble de pruneO reteta de crumble de prune din: unt, zahar brun, faina, nuca, sare, prune, zahar vanilat, scortisoara, coaja de lamaie si lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 200 g zahar brun 350 g faina 100 g nuca macinata un praf sare un kg prune pentru umplutura: 100 g unt un plic zahar vanilat o…
Read more »

Bors de pui cu fasole boabe

23 September 2012
Bors de pui cu fasole boabeO reteta de bors de pui cu fasole boabe din: fasole alba, bors, piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, sare grunjoasa, patrunjel si leustean. Ingrediente: 300 g fasole alba boabe mici un litru bors un piept de pui 3 morcovi 3 cepe 2 ardei sare grunjoasa o legatura patrunjel 2-3 fire leustean   Mod de…
Read more »

Supă miso de pui cu orez

23 September 2012
Supă miso de pui cu orezO reteta de supa misod e pui cu orez din: supa de pui, piept de pui, orez, morcovi, pasta de miso, sos de soia, mirin si ceapa verde. Ingrediente: 500 g supa de pui 2 piepti de pui, fara piele 50 g de orez cu bob lung 8 morcovi subtiri, taiati in jumatate pe lungime…
Read more »

Chiftele de vinete

23 September 2012
Chiftele de vineteO reteta de chiftele de vinete din: vinete, franzela, faina, usturoi, ceapa, marar, piper, ulei, branza telemea si ou. Ingrediente: 2 vinete (500-600 g) 80 g franzela 25 g faina 2-3 catei de usturoi 1 ceapa mica 1 lingurita cu varf de marar taiat marunt piper ulei 100 g branza telemea rasa sau cascaval ras…
Read more »

Varza umpluta cu cartofi

23 September 2012
Varza umpluta cu cartofiO reteta de varza umpluta cu cartofi din: cartofi, varza, ceapa rosie, usturoi, oua, ulei, chimen, smantana si condimente. Ingrediente: 800 g cartofi 500 g varza 1 ceapa rosie 1 catel usturoi 2 oua 3 linguri ulei 1 lingurita chimen macinat 200 ml smantana 3 lingurite de condimente   Mod de preparare: Cureţi carto­fii, îi…
Read more »

Pesto clasic

23 September 2012
Pesto clasicIncinge o tigaie mică la foc slab. Prăjeşte 50g seminţe de pin până devin aurii, amestecând din când în când. Pune-le într-un robot de bucătărie cu 80g de busuioc, 50g de parmezan, 150ml ulei de măsline şi 2 căţei de usturoi. Amestecă-le în robot până se omogenizează, apoi asezonează. Pofta buna!
Read more »

Retete gustoase: Dovlecei umpluti

23 September 2012
Retete gustoase: Dovlecei umplutiO reteta de dovlecei umpluti din: dovlecei, carne amestec de porc si vita, ceapa, ulei de masline, suc de rosii, condimente, patrunjel verde, ou, kaizer si cascaval. Ingrediente:  3 dovlecei lungi sau 5 dovlecei rotunzi, potriviti 300 g carne amestec de porc si vita 1 ceapa ulei de masline 250 ml suc de rosii amestec…
Read more »

Mâncare de varză din Moldova

23 September 2012
Mâncare de varză din MoldovaMancare de varza din moldova din: varza, ceapa, ardei, pulpe de pui, patrunjel verde, smantana, sare, piper, sos de rosii si oua. Ingrediente: 1 varza medie 3-4 cepe 1 ardei 4 pulpe de pui 1 legatura patrunjel verde 300 ml smantana sare piper sos de rosii 2 oua   Mod de preparare: Speli şi toci…
Read more »

Chilli de curcan şi cartofi copţi

22 September 2012
Chilli de curcan şi cartofi copţiO reteta de chilii de curcan si cartofi copti din: cartofi rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de curcan, paprika, otet de cidru, zahar brun, passata, cheddar si ceapa verde. Ingrediente: 4 cartofi rosii mari 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 300 g carne tocata de…
Read more »

Cartofi copţi cu somon şi creme fraîche cu chives

22 September 2012
Cartofi copţi cu somon şi creme fraîche cu chivesInţeapă şi dă la cuptor 4 cartofi roşii, până devin rumeni şi crocanţi. Rupe în bucăţele 200g de somon afumat şi împarte-l între cei 4 cartofi. Stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi acoperă cu câte 1 lingură de creme fraîche. Asezonează şi presară cu bucăţele de chives. Pofta buna!
Read more »

Cum se prepara Somon la gratar (video)

22 September 2012
Cum se prepara Somon la gratar (video)O reteta video despre cum se prepara somon la gratar, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 salmon fillet 1 olive oil 1/2 lemon, juiced salt and pepper   Cum se prepara Somon la gratar Pofta buna!
Read more »

Pesto cu nuci

22 September 2012
Pesto cu nuciAmestecă 175 g miez de nucă şi 1 căţel de usturoi într-un robot de bucătărie până sunt fin mărunţite. Adaugă 1 mână de busuioc, 100 g de parmezan ras, 50g de unt şi 4 linguri ulei de măsline extravirgin, amestecă în robot, apoi asezonează. Pofta buna!
Read more »

Beneficiile usturoiului

22 September 2012
Beneficiile usturoiuluiUsturoiul este un superaliment care ajută la scăderea colesterolului şi la încetinirea arterosclerozei. Un factor extrem de important este modul în care îl pregăteşti pentru a obţine maximum din beneficiile sale nutritive. Pentru mai mult gust şi aromă, zdrobeşte-l sau toacă-l cu 10 minute înainte de a-l prepara şi adaugă-l în mâncare după gătirea acesteia,…
Read more »

Gigantes plaki

22 September 2012
Gigantes plakiO reteta delicioasa de gigantes plaki cu:fasole, ulei de masline, ceapa, usturoi, pasta de tomate, rosii, zahar, oregano, scortisoara, patrunjel. Ingrediente: 400g de fasole uscată mare 3 linguriţe ulei de măsline extra virgin, plus extra pentru servit 1 ceapă tocată mărunt 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2 linguriţă paste de tomate 800g roşii, fără…
Read more »

Retete culinare: Prajitura cu afine

22 September 2012
Retete culinare: Prajitura cu afinePrajitura cu afine din: faina, praf de copt, unt, zahar, iaurt, afine, oua, sare si zahar vanilat. Ingrediente: 200 g faina alba 1/2 plic praf de copt 110 g unt 150 g zahar (de preferat zahar brun) 230 g iaurt simplu 1 cana afine/fructe de padure 3 oua un praf de sare 1 plic de…
Read more »

Fasole verde scazuta

22 September 2012
Fasole verde scazutaO reteta de fasole verde scazuta din: fasole verde, smantana, faina, ulei, sare, piper, boia de ardei si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg fasole verde (sa nu fie atoasa) 300 g smantana 3 linguri faina ulei sare piper boia de ardei baza pentru mancaruri 1 legatura patrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi păstăile, le…
Read more »

Mic dejun moldovenesc

22 September 2012
Mic dejun moldovenescMic dejun moldovenesc din: cartofi, branza de oaie, salam, slanina, rosie, castravete, oua, ceapa verde, masline si cascaval. Ingrediente: 2 cartofi 4 felii branza de oi proaspat inchegata 4 felii salam 2 felii slaninuta taraneasca afumata 1 rosie 1/2 castravete 2 oua 1 legatura ceapa verde 6 masline putin cascaval   Mod de preparare: Cureti…
Read more »

Reteta zilei: Burgeri de somon cu maioneza de capere

21 September 2012
Reteta zilei: Burgeri de somon cu maioneza de capereO reteta de burgeri de somon cu maioneza de capere din: capere, maioneza, suc de lamaie, marar, sare, piper, telina, ceapa, arpagic, faina, migdale, ou, sos sriracha, suc de lamaie, somon, chifle, salata verde si rosii. Ingrediente maioneza de capere: 2 linguri caperei fin tocate 1/4 ceasca maioneza 2 linguri suc de lămâie 1 lingura…
Read more »

Cum se prepara Salata de macrou (video)

21 September 2012
Cum se prepara Salata de macrou (video)O reteta video despre Cum se prepara salata de macrou, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 3 olive oil 2 large tomatoes, chopped 6 green olives, chopped 1 garlic clove, finely chopped 1 cups (250ml) basil

Paste cu mazăre şi creme fraîche

21 September 2012
Paste cu mazăre şi creme fraîchePregăteşte 200g de paste urmând instrucţiunile de pe pachet. Adaugă 140g de mazăre decongelată, în ultimele 3 minute. Scurge şi păstrează puţin din apa în care au fiert. Pune totul într-o crăticioară şi amestecă cu 50g de parmezan ras, piper negru şi 4 linguri de creme fraîche. Mai adaugă puţină apă de la paste, dacă…
Read more »

Prăjitură cu prune, alune de pădure şi ciocolată

21 September 2012
Prăjitură cu prune, alune de pădure şi ciocolatăO reteta delicioasa de prajitura cu:, unt, prune, zahar brun, faina, alune, oua, praf de copt, ciocolata neagra, gem de coacaze. Ingrediente: 175g unt, moale, plus extra pentru uns 800g prune 175g zahăr brun 175g făină cu agent de creştere 175g alune de pădure mărunţite 3 ouă 1 linguriţă de praf de copt 50g ciocolată…
Read more »

Souvlaki de miel cu lămâie şi mărar

21 September 2012
Souvlaki de miel cu lămâie şi mărarO reteta delicioasa de souvlaki din: usturoi, sare, ulei de masline, lamaie, marar, carne de miel Ingrediente: 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2 linguriţe sare de mare 4 linguriţe ulei de măsline coaja rasă şi sucul de la o lămâie 1 linguriţă de mărar tocat mărunt 700g de carne macră de miel, cum ar…
Read more »

Roşii umplute cu carne de miel, mărar şi orez

21 September 2012
Roşii umplute cu carne de miel, mărar şi orez  O reteta delicioasa de rosii umplute cu: zahar, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de miel, scortisoara, pasta de tomate, orez, supa de pui, marar, patrunjel, menta. Ingrediente: 4 roşii 1 praf de zahăr 4 linguriţe ulei de măsline grecesc extravirgin, plus extra pentru stropit 1 ceapă tocată mărunt 2 căţei de usturoi,…
Read more »

Crema de morcovi

21 September 2012
Crema de morcoviO reteta de crema de morcovi din: morcovi, cascaval afumat, usturoi, sare si maioneza. Ingrediente: 4 morcovi 250 g cascaval afumat 2 catei de usturoi sare maioneza   Mod de preparare: Razi pe răzătoarea mică morcovii curăţaţi, apoi caşcavalul şi usturoiul. Le amesteci cu maioneză, pui sare şi dai la frigider, să se pătrundă gusturile.…
Read more »

Omletă cu spanac şi muşchi afumat

21 September 2012
Omletă cu spanac şi muşchi afumatOmleta cu spanac si muschi afumat din: spanac, muschi afumat, ulei, usturoi, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac proaspat sau congelat 150 g muschi afumat sau kaizer 3 linguri de ulei 2 catei de usturoi 8 oua sare si piper   Mod de preparare: Pui uleiul la încins şi căleşti muşchiul tăiat cubuleţe,…
Read more »

Tagliatelle cu scoici

21 September 2012
Tagliatelle cu scoici  O reteta delicioasa de tagliatelle cu:scoici, sparanghel, smantana, unt, faina, supa, patrunjel, usturoi, ulei de masline, sare. Ingrediente: tagliatelle scoici proaspete sparanghel smântână unt făină supă pătrunjel usturoi ulei de măsline sare Mod de preparare: Scoicile se fin în apâ rece cu sare timp de aproximativ 5 ore, astfel încât să se cureţe foarte…
Read more »

Pad Thai cu creveţi

20 September 2012
Pad Thai cu creveţiPad thai cu creveti din: taitei udon, ulei, creveti, ceapa verde, oua, arahide, frunze de coriandru, lime, pasta de tamarind, sos de peste, zeama de lime si zahar brun. Ingrediente: 250 g taitei udon 2 lingurite de ulei 100 g creveti cruzi, curatati 4 fire de ceapa verde, tocate 2 oua, batute 2 linguri de…
Read more »

Ardei umplut cu cartofi

20 September 2012
Ardei umplut cu cartofiArdei umplut cu cartofi din: ardei rgas, cartofi, bulion, ceapa si condimente. Ingrediente: 10 teci ardei rgas 10 cartofi de marimea tecilor 5 linguri bulion sau 5 rosii 2 cepe condimente   Mod de preparare: Cureţi ardeii, dar nu arunci cotoarele, pe care le poţi folosi pe post de capac. Laşi ardeii la scurs. Fierbi…
Read more »

Pui cu orez si portocale

20 September 2012
Pui cu orez si portocaleO reteta de pui cu orez si portocale din: piept de pui, ardei, portocale, orez, sos de soia, ulei de masline, otet balsamic, sare grunjoasa, piper, zahar, seminte de susan si patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 ardei 3 portocale 300 g orez 2-3 linguri sos de soia 2-3 linguri ulei de masline…
Read more »

Pesto Cheddar

20 September 2012
Pesto CheddarPune tulpinile şi cea mai mare parte din frunzele dintr-o mână mare de busuioc într-un robot de bucătărie. Adaugă 2 linguri ulei de măsline, 2 căţei de usturoi şi câteva linguri de apă, apoi amestecă până capătă consistenţa unei paste. Adaugă 50g de brânză Cheddar şi amestecă din nou. Condimentează după gust. Pofta buna!
Read more »

Muraturi crocante de vara

20 September 2012
Muraturi crocante de varaO reteta de muraturi crocante de vara din: castraveti, morcov, conopida, ceapa, ardei gras, ardei iute, cimbru, marar, sare grunjoasa, otet, piper, coriandru si paine alba. Ingrediente: 250 g castraveti mici 1 morcov mare 1 conopida mica 2 cepe 1 ardei gras rosu 1 ardei iute verde 1 legatura cimbru si marar uscat 2 linguri…
Read more »

Friptura de porc cu orez

20 September 2012
Friptura de porc cu orezO reteta de friptura de porc cu orez din: pulpa de porc, sare, piper, boia, vin, cimbru, ceapa, ciuperci, unt, orez, ulei de masline, ardei capia si ceapa verde. Ingrediente: 800 g pulpa de porc sare piper boia iute si dulce 50 ml vin demi-dulce un praf de cimbru 2 cepe 300 g ciuperci 75…
Read more »

Retete de post: Ciorba de praz cu bors

20 September 2012
Retete de post: Ciorba de praz cu borsCiorba de praz cu bors din: praz, telina, cartofi, morcov, ardei, ceapa, rosii, patrunjel, marar, bors, usturoi, ulei de masline, dovlecei si felii de lamaie. Ingrediente: 1-2 fire praz o telina 3 cartofi un morcov 2 ardei o ceapa 2-3 rosii o legatura patrunjel o legatura marar 500 ml bors 2-3 catei usturoi 2 lingurite…
Read more »

Reteta zilei: Salata de pui cu fasole neagra si dressing de avocado

20 September 2012
Reteta zilei: Salata de pui cu fasole neagra si dressing de avocadoO reteta de Salata de pui cu fasole neagra si dressing de avocado din: piept de pui, supa de pui, fasole neagra, ardei gras, ceapa verde, sare, piper, sos de avocado si lapte batut. Ingrediente: 4 căni cuburi piept de pui fiert supa de pui 200 g fasole neagra clătită si scursă 1 ardei gras…
Read more »

Pesto de spanac

20 September 2012
Pesto de spanacFierbe un ceainic cu apă, apoi toarnă apa clocotită peste 500g de spanac, într-o strecurătoare, până ce frunzele se înmoaie. Scurge surplusul de apă, apoi pune spanacul într-un robot de bucătărie împreună cu 2 căţei de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, 100 g de feta cu conţinut redus de grăsimi şi 40g seminţe de…
Read more »

Bors de zarzavat de vara

20 September 2012
Bors de zarzavat de varaBors de zarzavat de vara din: ceapa, ulei, ardei gras, ardei iute, bostanel, morcov, telina, cartofi, pastai, rosii, varza, orez, oua, frunze de telina, frunze de patrunjel, sfecla rosie, loboda, leustean, bors si sare. Ingrediente: 1 ceapa 3 linguri ulei 1 ardei rgas 1 ardei iute 1 bostanel 1 morcov 1/2 telina 500 g cartofi…
Read more »

Tarta cu mix de ardei

20 September 2012
Tarta cu mix de ardeiO reteta de tarta cu mix de ardei din: ardei, margarina, pesmet, sare grunjoasa, piper, drojdie, faina, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 8-10 ardei diferite sortimente 100 g margarina 100 g pesmet sare grunjoasa piper negru macinat pentru aluat: 50 g drojdie 125 ml apa calduta 350 g faina 4 linguri ulei de masline…
Read more »

Paste cu roşii uscate şi sos pesto

20 September 2012
Paste cu roşii uscate şi sos pestoO reteta de Paste cu roşii uscate şi sos pesto din: penne, bacon, rosii usate, frunze de rucola, seminte de pin, frunze de busuioc, parmezan, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 300 g penne sau alte paste scurte 8 felii subtiri de bacon 1 borcan de rosii uscate intregi frunze de rucola, pentru servit pentru…
Read more »

Calamar umplut cu sangerete, cu sos lipicios de roşii

20 September 2012
Calamar umplut cu sangerete, cu sos lipicios de roşiiO reteta de calamar umplut cu sangerete, cu sos lipicios de rosii din: ulei de masline, costita, ceapa, frunze de cimbru, sangerete, coaja de lamaie, sare de mare, piper, calamari, ardei iute, usturoi si rosii cherry. Deşi s-ar putea să pară ciudat, calamarul cu carne e o combinaţie răspândită; un exemplu bun este delicioasa paella…
Read more »

Tocana de vinete

20 September 2012
Tocana de vineteO reteta de tocana de vinte din: vinete, ceapa, rosii, ulei, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 5-6 vinete 300 g ceapa 300 g rosii 100 ml ulei 1 capatana de usturoi piper sare   Mod de preparare: Tai vinetele (cu un cuţit inoxidabil) în bucăţi şi le opăreşti în apă cu sare, apoi le scurgi…
Read more »

Ciorbă de iepure

20 September 2012
Ciorbă de iepureO reteta de ciorba de iepure din: iepure, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, vin rosu, bors, oua, smantana, ulei, patrunjel, sare, piper si otet. Ingrediente: 1 kg iepure 150 g ceapa 100 g morcovi 100 g pastarnac 100 g telina 150 ml vin rosu 1 l bors 2 oua 100 g smantana 100 ml ulei 50…
Read more »

Crostini alla caprese

20 September 2012
Crostini alla capreseO reteta de Crostini alla caprese din: paine ciabatta, rosii, mozzarella, masline verzi, pesto, ulei de masline extravirgin si busuioc. Ingrediente: 8 felii de pâine ciabatta 4 roşii, feliate transversal 200g de mozzarella, feliată 100g de măsline verzi, fără sâmburi 8 linguri de pesto ulei de măsline extravirgin busuioc proaspăt, pentru servit   Mod de…
Read more »

Tocană de dovlecei

20 September 2012
Tocană de dovleceiO reteta de tocana de dovlecei din: dovlecei, vinete, ceapa, rosii, ulei de masline, sare, pesmet, cimbru si frunze de dafin. Ingrediente: 4 dovlecei 2 vinete 4 cepe 4 rosii 2-3 linguri ulei de masline sare 2 lingurite pesmet alb cimbru 4 frunze dafin   Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă si se…
Read more »

Salata cu ton colorata

20 September 2012
Salata cu ton colorataO reteta de salata cu ton din: boabe de porumb, ton, mazare, rosii si smantana. Ingrediente: 425 boabe de porumb 170 g ton in ulei maruntit 400 g mazare verde 3 rosii 3 linguri smantana   Mod de preparare: Speli roşiile şi le tai mărunt. Scurgi mazărea şi porumbul boabe de zeamă, le treci prin…
Read more »

Supa de rosii toscana

20 September 2012
Supa de rosii toscanaO reteta de supa de rosii toscana din: bagheta, ulei, ceapa, usturoi, rosii, supa de pasare, parmezan si verdeata. Ingrediente: 6 felii de bagheta 2 linguri de ulei 1 ceapa 3 catei de usturoi 1,5 kg rosii 1 l supa de pasare 60 g parmezan verdeata   Mod de preparare: Se rumeneste painea. Se caleste…
Read more »

Fusilli cu rucola, cârnaţi şi fenicul

20 September 2012
Fusilli cu rucola, cârnaţi şi feniculFusilli cu rucola, cârnaţi şi fenicul din: fusilli, carnati de porc, usturoi, ardie iute, seminte de fenicul, smantana, mustar cu boabe, parmezan si frunze de rucola. Ingrediente: 350 g de paste fusilli 6 carnati de porc de calitte 2 catei de usturoi, feliati 1 ardei iute rosu, feliat, fara seminte 1 lingura cu varf seminte…
Read more »

Cartofi copti cu tzatziki

20 September 2012
Cartofi copti cu tzatzikiCartofi copti cu tzatzikidin: cartofi, castraveti, marar, usturoi, ulei de masline, iaurt, sare si unt. Ingrediente: 4 cartofi mari 8 castraveti o legatura marar 5-6 catei usturoi 2 linguri ulei de masline 300 g iaurt grecesc sare 50 g unt   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se fierb în coajă în apă cu…
Read more »

Supă de ardei galben cu crutoane de pătrunjel

20 September 2012
Supă de ardei galben cu crutoane de pătrunjelO reteta de supa de ardei galben cu crutoane de patrunjel din: ardei grasi, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, morcovi, telina, dovlecel, ou, iaurt, ulei, sare, piper, paine, unt si patrunjel. Ingrediente: 4 ardei grasi galbeni 1 ardei gras portocaliu 1 ardei capia rosu 1 ceapa mare rosie un graunte de usturoi 2-3 morcovi tineri…
Read more »

Bruschete cu mozzarella

19 September 2012
Bruschete cu mozzarellaO reteta de bruchete cu mozzarella din: rosii, iaurt, sare, piper, ulei de masline, usturoi, patrunjel verde, unt, paine si cimbru. Ingrediente: 500 g rosii 150 ml iaurt sare un praf de piper negru 1-2 lingurite ulei de masline 7-8 catei usturoi o legatura patrunjel verde 50 g unt o paine cimbru   Mod de…
Read more »

Calamar crocant cu maioneză, lămâie verde si ardei iute

19 September 2012
Calamar crocant cu maioneză, lămâie verde si ardei iuteCalamar crocant cu maioneză, lămâie verde si ardei iute din: maioneza, ardei iute, coaja si zeama de lamaie, sare de mare, piper, ulei de masline, cartof, calamr, faina si lamai. Ingrediente: 4 linguri cu varf de maioneza 2 ardei iuti proaspeti, curatati de semitne si tocati marunt coaja rasa si zeama de la o lamaie…
Read more »

Tocăniţă cu ardei si dovlecei

19 September 2012
Tocăniţă cu ardei si dovleceiO reteta de tocanita cu ardei si dovlecei din: ardei, ceapa, usturoi, pesmet, rosii, dovlecei, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, otet balsamic si maghiran. Ingrediente: 4-5 ardei, diferite soiuri 2-3 cepe 4-6 catei de usturoi o lingura pesmet 4 rosii 4 dovlecei 3-4 linguri ulei de masline sare grunjoasa piper negru macinat cimbru…
Read more »

Punci de oua

19 September 2012
Punci de ouaO reteta simpla de punci de oua din: oua, apa, zahar, ghimbir, cuisoare, coaja de lamaie si rom. Ingrediente: 8 oua 1/4 l apa 3 linguri de zahar putin ghimbir macinat cuisoare macinate coaja de lamaie uscata 1/4 l rom (40%)   Mod de preparare: Fierbem apa. Intr-un vas batem galbenusul cu

Retete de post: Salata de dovlecei

19 September 2012
Retete de post: Salata de dovleceiSalata de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ulei, marar, pesmet, otet balsamic, sare si piper alb. Ingrediente:  4 dovlecei 5-6 catei de usturoi ulei pentru prajit o legatura marar 2-3 linguri pesmet 2-3 linguri otet balsamic sare piper alb macinat   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă dovleceii de coajă. Se taie rondele potrivite…
Read more »

Pastrav cu spanac

19 September 2012
Pastrav cu spanacO reteta de pastrav cu spanac din: pastravi, faina, malai, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei, spanac, ceapa, otet, ulei de masline, lamaie verde si rosie. Ingrediente: 4 pastravi 3 linguri faina 3-4 linguri malai sare piper cimbru uscat si macinat 3-4 catei de usturoi ulei pentru prajit pentru garnitura: 500 g spanac o ceapa mare…
Read more »

Specialitate cu legume

19 September 2012
Specialitate cu legumeSpecialitate cu legume din: broccoli, morcovi, cartofi, porumb, unt, paturnjel, otet balsamic, sare grunjoasa, piper, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 200 g broccoli 4 morcovi 5-6 cartofi 200 g porumb dulce 20 g unt 1-2 legaturi patrunjel 2-3 linguri otet balsamic sare grunjoasa piper negru macinat o lingura zahar 2-3 lingurite ulei de masline…
Read more »

Cotlet de porc in sos dulce acrisor

19 September 2012
Cotlet de porc in sos dulce acrisorO reteta de cotlet de porc in sos dulce acrisor din: cotlet de porc, sare de mare grunjoasa, piper, cimbru, cartofi, nectarine, unt, zahar brun, ulei de floarea soarelui, vin si costita afumata. Ingrediente: un cotlet de porc sare de mare grunjoasa piper negru si alb boabe si macinat cimbru verde pentru garnitura: 5-6 cartofi…
Read more »

Brioşe cu struguri

19 September 2012
Brioşe cu struguriO reteta de briose cu struguri din: unt, oua, nuca, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie, faina, ciocolata, sare, zahar tos si struguri albi. Budinca de struguri are un gust inconfundabil dacă în compoziţia de gelatiină se adaugă puţin vin spumant sau şampanie. Pentru deserturi, alege boabele de struguri şi unge-le cu miere sau…
Read more »

Farfalle cu somon si chives

19 September 2012
Farfalle cu somon si chivesO reteta de farfalle cu somon si chives din: farfalle, crema de branza, zeama de lamaie, somon afumat, si chives. Ingrediente: 350 g de farfalle 200 g crema de branza, slaba 1 lingurita zeama de lamaie 145 g somon afumat sau marint, rupt in bucati cateva fire de chives, taiate   Mod de preparare: Prepară…
Read more »

Retete vegetariene: Pizza vegetariana

19 September 2012
Retete vegetariene: Pizza vegetarianaO reteta de pizza vegetariana din: faina, drojdie, lapte, sare, ulei de masline, mozzarella, dovlecei, ceapa, ciuperci, rosii, ardei si busuioc verde. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 50 g drojdie 150 ml lapte un praf sare 3 linguri ulei de masline pentru umplutura: 200 g mozzarella 2 dovlecei o ceapa 200 g ciuperci 4-5…
Read more »

Rulouri cu branza de capra

19 September 2012
Rulouri cu branza de capraO reteta de rulouri cu branza de capra din: prosciutto crudo, branza de capra, susan, unt, cimbru, ceapa verde, sos picant de rosii, sare si piper rosu. Ingrediente:  16 felii de prosciuto crudo uscat (sau sunca de Praga) 250 g branza de capra in saramura 50 g susan 75 g unt cimbru 2-3 fire ceapa…
Read more »

Supa de branza

19 September 2012
Supa de branzaO reteta de supa de branza din: unt, praz, morcov, telina, faina, pasara, branza cheddar, parmezan si crutoane. Ingrediente: 125 g unt 1 praz 1 morcov 1 telina 75 g faina 1 l supa pasare 250 g de branza Cheddar 30 g parmezan crutoane   Mod de preparare: In untul topit se calesc legumele si…
Read more »

Clatite bogate

19 September 2012
Clatite bogateClatite bogate din: dovlecei, vanata, ardei, ceapa, rosii, pulpa de porc, sare, piper, ulei de masline, oua, lapte, ulei, faina, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 3 dovlecei o vanata 3 ardei 2 cepe 4 rosii 400 g pulpa de porc sare piper ulei de masline pentru aluatul de clatite: 2 oua 300 ml lapte 3 linguri…
Read more »

Plachie românească de crap

19 September 2012
Plachie românească de crapPlachie romaneasca de crap din: crapi, ceapa, ardei grasi, rosii, lamaie, usturoi verde, patrunjel verde, suc de rosii, piper, frunza de dafin, sare si ulei. Ingrediente: 2 crapi proaspeti cam de 1 kg fiecare 3 cepe 3 ardei grasi de culori diferite 3 rosii 1 lamaie 1 legatura usturoi verde 1 legatura patrunjel verde 500…
Read more »

Ciocolata calda cu rom

19 September 2012
Ciocolata calda cu romO reteta simpla de ciocolata calda cu rom din: ciocolata, rom si frisca. Ingrediente: 1 ceasca ciocolata calda 2-4 cl rom brun frisca lichida ciocolata rasa   Mod de preparare: Turnam ciocolata calda impreuna intr-un pahar. Servim cu frisca lichida si cu ciocolata rasa.
Read more »

Prăjitură cu aluat fărâmiţat

19 September 2012
Prăjitură cu aluat fărâmiţatPrajitura cu aluat faramitat din: cirese, piersici, unt, zahar, zahar vanilinat, sare, scortisoara, migdale si faina. Ingrediente: 250 g cirese din compot 750 g piersici coapte, tari 200 g unt 160 g zahar 2 plicuri zahar vanilinat 1 praf de sare 1/2 lingurita scortisoara macinata 150 g migdale macinate 275 g faina   Mod de…
Read more »

Ciorba de rosii cu busuioc

19 September 2012
Ciorba de rosii cu busuiocO reteta de ciorba de rosii cu busuioc din: rosii, telina, patrunjel, ulei de masline, ardei, morcovi, ceapa, sare grunjoasa, piper, busuioc si parmezan. Ingrediente: un kg rosii o telina radacina o radacina patrunjel 2-3 lingurite ulei de masline 2 ardei 2 morcovi 2 cepe sare grunjoasa piper negru macinat busuioc verde parmezan pentru ornat…
Read more »

Perişoare în sos de roşii

19 September 2012
Perişoare în sos de roşiiPerisoare in sos de rosii din: piept de curcan, ceapa, morcov, orez, ou, paine, lapte, sare, rosii, zahar, frunze de telina si sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 ceapa 1 morcov 1 cescuta cu orez fiert 1 ou 2-3 felii de paine 1 cescuta cu lapte sare pentru sosul de rosii: 1 kg rosii…
Read more »

Penne cu rosii si dovlecei

19 September 2012
Penne cu rosii si dovleceiPenne cu rosii si dovlecei din: ulei de masline, dovlecei, rosii, penne, usturoi, zahar, crema fraiche si frunze de busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 200 g dovlecei mici, feliati pe diagonala 2 rosii mari (arpox. 400 g, in total) 200 g penne 1 catel de usturoi, zdrobit 1 varf de cutit de zahar…
Read more »

Desert: Tartă de piersici

19 September 2012
Desert: Tartă de piersiciTarta de piersici din: foitaj, piersici, suc de lamaie, zahar pudra, gem de caise si menta. Ingrediente: 300 g foitaj 3 piersici coapte, tari 3 linguri suc de lamaie 2 linguri zahar pudra 100 g gem de caise zahar pudra sau menta pentru ornat   Mod de preparare: Aşezaţi foile din foitaj una lângă cealaltă…
Read more »

Supa de porumb cu praf de curry

19 September 2012
Supa de porumb cu praf de curryO reteta de supa de porumb cu praf de curry din: ulei de masline, cartofi, boabe de porumb, praf de curry, supa de pasare, suc de lamaie, smantana si verdeata. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cartofi rosii, mici 5 cani boabe de porumb 2 lingurite praf de curry 6 cani de supa de…
Read more »

Cotlete de porc cu ciuperci

19 September 2012
Cotlete de porc cu ciuperciO reteta de cotlet de porc cu ciuperci din: ciuperci, cotlet de porc, sparanghel, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, cimbru, coniac si unt. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 bucati cotlet de porc 500 g sparanghel zeama de la o lamaie 2-3 linguri otet balsamic 3-4 catei de usturoi 2-3 linguri…
Read more »

Supă de mărar

19 September 2012
Supă de mărarO reteta de supa de marar din: ciolan afumat, marar, smantana, ulei de floarea soarelui, faina, boia dulce, sare, piper si oua. Ingrediente: pentru supa de marar: 1 ciolan afumat (sau bucati de sunca afumata) 2 legatura de marar 300 ml smantana 4 linguri de ulei de floarea soarelui 2 linguri de faina alba 1…
Read more »

Fructe de mare în stil spaniol

19 September 2012
Fructe de mare în stil spaniolO reteta de fructe de mare in stil spaniol din: paste, supa de pui, turmeric, chorizo, fructe de mare, ardei copti, mazare si patrunjel. Ingrediente: 350 g paste scurte 1 cub concentrat supa de pui 1 lingurita de turmeric sau un varf de cutit de sofran 85 g chorizo, taiat cuburi 200 g fructe de…
Read more »

Reteta zilei: Salata de spanac cu ciuperci, ceapa si branza feta

19 September 2012
Reteta zilei: Salata de spanac cu ciuperci, ceapa si branza fetaO reteta de Salata de spanac cu ciuperci, ceapa si branza feta din: spanac, ceapa rosie, ciuperci, ulei de masline, otet balsamic, usturoi si branza feta. Ingrediente: spanac proaspăt, spălat și uscat 1/4 ceapă roșie, taiata julienne 6-8 ciuperci, feliate 3 linguri ulei de măsline 2 lingurite otet balsamic 1/4 lingurita usturoi pisat 2 linguri…
Read more »

Legume cu carne în coajă de pâine

19 September 2012
Legume cu carne în coajă de pâineLegume cu carne in coaja de paine din: faina, drojdie, sare, sofran, ardei iute, chimen, apa minerala, conopida, rosii, piept de pui, cepe, praz, vinete, ardei, ulei de masline, patrunjel si piper. Ingrediente: 1/2 kg faina 10 g drojdie sare sofran ardei iute 50 g chimen macinat 200 ml apa minerala 150 g conopida 4…
Read more »

Punci de lapte

19 September 2012
Punci de lapteO reteta simpla de punci de lapte din: lapte, zahar, lichior cu rom, rachiu, lichior de portocala, scortisoara, frisca si scortisoara. Ingrediente: 0,4 l lapte 4 lingurite de zahar 1 paharel de lichior cu rom 1 lingura de rachiu (Weinbrand) 1 lingura de lichior de portocala 3 batoane de scortisoara frisca lichida scortisoara   Mod…
Read more »

Cum se curăţă calamarii

19 September 2012
Cum se curăţă calamariiPuteţi cumpăra calamari gata curăţaţi şi porţionaţi, dar dacă vreţi să vă încercaţi singur puterile, iată cum trebuie să procedaţi. Puneţi calamarul pe o planşetă de tocat curată şi trageţi de tentacule ca să le întindeţi. Tăiaţi o bucată din cele două tentacule mai lungi, ca să ajungă la aceeaşi lungime cu celelalte, apoi tăiaţi…
Read more »

Prajitura cu piersici si frisca

19 September 2012
Prajitura cu piersici si friscaO reteta de prajitura cu piersici si frisca din: faina, praf de copt, zahar, unt, ou, oua, zahar, budinca vanilie, smantana, branza dulce, pierisici si frisca. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita praf de copt 75 g zahar 75 g unt rece 1 ou umplutura: 3 oua 100 g zahar 1 pachet budinca vanilie 500…
Read more »

Ruladă cu ou şi verdeaţă

19 September 2012
Ruladă cu ou şi verdeaţăRulada cu ou si verdeata din: praz, sare, chifla, ceapa, usturoi, ulei, salvie, ou, carne tocata, piper, smantana, capere, oua, bacon, legume, rosii si supa. Ingrediente: 1 tulpina praz sare 1 chifla veche de 1 zi 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 1/2 lingurita salvie tocata 1 ou 500 g carne tocata…
Read more »

Budinca cu paste si branza

19 September 2012
Budinca cu paste si branzaO reteta de budinca cu paste si branza din: paste, oua, sare, branza telemea, branza dulce, smantana, zahar vanilat, unt, si pesmet. Ingrediente: 400 g paste 5 oua o lingurita sare 250 g branza telemea 100 g branza dulce 2 linguri smantana un plic zahar vanilat 100 g unt 1-2 linguri zahar 1-2 linguri pesmet…
Read more »

Plăcintă cu bezea de agrişe

19 September 2012
Plăcintă cu bezea de agrişePlăcintă cu bezea de agrişe din: aluat, zahar, agrise, sirop de soc, amidon, amidon, unt, albusuri si zahar. Ingrediente: 400 g aluat de tarta 50 g zahar 400 g agrise 2 linguri sirop de soc 2 linguri amidon 75 g unt la temperatura camerei pentru bezea: 3 albusuri 175 g zahar   Mod de preparare:…
Read more »

Salată cu ardei copţi şi prosciutto crudo

19 September 2012
Salată cu ardei copţi şi prosciutto crudoSalata cu ardei copti si prosciutto crudo din: ardei grasi, mozzarella, prosciutto crudo, frunze de salata si ulei de masline. Câteva legume, un mix de salată şi nişte mozzarella devin un preparat inedit pentru o masă de prânz sănătoasă. Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi rosii 1 bucata mozzarella (aproximativ 150g), taiata pe…
Read more »

Chifteluţe cu legume

18 September 2012
Chifteluţe cu legumeO reteta de chiftelute cu legume din: condimente, carne tocata, usturoi, scortisoara, ulei de masline, dovlecei, ardei gras, sare, piper, supa si smantana. Ingrediente: 1 plic condimente pentru carne tocata 500 g carne tocata 1 catel de usturoi putina scortisoara 4 linguri ulei de masline 200 g dovlecel cate 1 ardei gras rosu si galben…
Read more »

Supă de paste cu chiftele şi crostini cu parmezan

18 September 2012
Supă de paste cu chiftele şi crostini cu parmezanSupă de paste cu chiftele şi crostini cu parmezan din: ulei de masline, carne tocata de vita, paine, ceapa, rosii, lapte, oregano, paste, parmezan, bagheta si busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 250 g carne tocata de vita 2 felii de paine alba, faramitata 1 ceapa mica, tocata marunt 2×400 g de rosii din…
Read more »

Rulouri de ardei cu anchoa şi capere

18 September 2012
Rulouri de ardei cu anchoa şi capereO reteta de rulouri de ardei cu anchoa si capere din: ardei, anchoa, capere, usturoi, pesmet, unt, patrunjel, otet, ulei de masline, zahar si sare. Ingrediente: 4-5 ardei 150 g anchoa in ulei de masline 100 g capere 3-4 catei usturoi 3 linguri pesmet 100 g unt

Ruladă cu foi de napolitană

18 September 2012
Ruladă cu foi de napolitanăO reteta de rulada cu foi de napolitana din: foi de napolitana, zahar, apa, biscuiti, lapte praf, cocos, esenta de vanilie si margarina. Ingrediente: 3 foi de napolitana pentru umplutura de biscuiti: 200 g zahar 2 cani apa 500 g biscuiti simpli pentru crema alba: 250 g zahar 300 g lapte praf 100 g cocos…
Read more »

Tartă cu somon şi broccoli

18 September 2012
Tartă cu somon şi broccoliO reteta de tarta cu somon si broccoli din: broccoli, nasturel, creme fraiche, aluat, ou, somon si mazare. Ingrediente: 100 g broccoli, desfacut in buchetele 85 g nasturel, tocat 4 linguri de creme fraiche (sau smantana de gatit) 420 g aluat de foitaj (2 foi mari) 1 ou, batut 1 fileu de somon de aproximativ…
Read more »

Ouă ochiuri pe pat de ardei

18 September 2012
Ouă ochiuri pe pat de ardeiOua ochiuri pe pat de ardei din: oua, ardei, mozzarella, pesmet, carnaciori, cimbru verde, sare, piper, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 4 oua 4 ardei (rosu, galben, portocaliu si verde) 100 g mozzarella 4 linguri pesmet 4 carnaciori picanti semiafumati cimbru verde sare piper 2-3 linguri ulei de masline 1-2 fire patrunjel   Mod…
Read more »

Retete internationale: Chili con carne

18 September 2012
Retete internationale: Chili con carneO reteta de chili con carne din: ceapa, usturoi, chili, telina, ardei grasi, ulei, carne de vita, cimbru, supa, rosii, fasole, porumb, sare, piper si chimen. Ingrediente: 2 cepe medii 3 catei de usturoi 2 chili rosii 2 tulpini de telina 2 ardei grasi 4 linguri ulei 700 g carne de vita 1-2 lingurite cimbru…
Read more »

Sos picant mediteranean

18 September 2012
Sos picant mediteraneanSos picant mediteranean din: ardei, rosii, masline, ardie iute, ulei de masline, otet, zahar, frunze de busuioc, sare, piper si gelatina. Ingrediente: 600 g ardei galben 750 g rosii carnoase 150 g rondele de masline 1-2 ardei iuti 100 ml ulei de masline 1 lingura otet balsamic (sau otet de mere) 150 g zahar 1…
Read more »

Aperitiv cald cu ardei şi cuşcuş

18 September 2012
Aperitiv cald cu ardei şi cuşcuşAperitiv cald cu ardei si cuscus din: ardei, cuscus, ceapa verde, ulei de masline, usturoi, sare grunjoasa, ulei de masline, usturoi, sare grunjoasa, piper, patrunjel, parmezan, cimbru verde si otet balsamic. Ingrediente: 4 ardei (rosu si portocaliu) 200 g cuscus o legatura ceapa verde 2-3 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi sare grunjoasa…
Read more »

Coşuleţe cu ardei şi mazăre

18 September 2012
Coşuleţe cu ardei şi mazăreO reteta de cosulete cu ardei si mazare din: paste tagliatele, unt, mazare, sare grunjoasa, crema de branza, ardei capia, zahar si patrunjel. După ce aţi copt ardeii, aşezaţi-i pe un platou presărat cu sare grunjooasă. Pe deasupra puneţi tot sare şi lăsaţi-i maximum 15 minute, cât să-şi lase zeama. Astfel, coaja  se va îndepărta…
Read more »

Omleta la cuptor cu legume

18 September 2012
Omleta la cuptor cu legumeO reteta de omleta la cuptor cu legume din: oua, cascaval, ciuperci, porumb, ardei gras, ceapa verde, sare de mare, piper si maghiran. Ingrediente: 4 oua 100 g cascaval 100 g ciuperci 50 g porumb 1 ardei gras rosu 2 fire ceapa verde sare de mare piper maghiran   Mod de preparare: Intr-un castron baţi…
Read more »

Paste cu ciuperci si carnati

18 September 2012
Paste cu ciuperci si carnatiO reteta de paste cu ciuperci si carnati din: carne de carnati, bacon, ciuperci, paste, parmezan, galbenusuri, patrunjel si smantana. Ingrediente: carnea scoasa din 4 carnati proaspeti de porc 4 felii de bacon, taiate cuburi 200 g ciuperci, tocate 250 g paste 50 g parmezan, ras, plus extra pentru servit 2 galbenusuri 1 legatura mica…
Read more »

Oua bulgaresti

18 September 2012
Oua bulgarestiO reteta de oua bulgaresti din: oua, branza, usturoi, iaurt, sare, unt si boia de ardei. Ingrediente: 2 oua 200 g branza 2 catei de usturoi 150 g iaurt sare 50 g unt boia de ardei   Mod de preparare: Pui intr-o oala apa cu putin sare sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, spargi…
Read more »

Rulouri delicioase din piept de pui

18 September 2012
Rulouri delicioase din piept de puiRulouri delicioase din piept de pui: piept de pui, bacon, cascaval, sare, piper, ciuperci, marar, patrunjel, pesmet si ulei. Ingrediente: 2 piepti de pui 8 felii bacon 150 g cascaval sare piper 200 g ciuperci o legatura marar o legatura patrunjel 2 linguri pesmet ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se feliază pieptul de…
Read more »

Chifteluţe cu sos de capere şi lămâie

18 September 2012
Chifteluţe cu sos de capere şi lămâieO reteta de chiftelute cu sos de capere si lamaie din: chifla, lapte, file de sardine, ceapa, unt, patrunjel, amestec de carne tocata, ou, coaja de lamaie, sare, piper, supa, faina, capere, vin, galbenusuri si smantana. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 125 ml lapte caldut 2 bucati file de sardine 2 cepe medii…
Read more »

Rulouri de omleta cu pui

18 September 2012
Rulouri de omleta cu puiRulouri de omleta cu puidin: piept de pui, ceapa rosie, ulei, ceapa verde, oua, masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g piept de pui 2 cepe rosii 100 ml ulei 2 legatura ceapa verde 8 oua 50 g masline fara samburi sare si piper   Mod de preparare: Carnea de pui o tai în fâşii,…
Read more »

Cum se prepara Paine cu ceapa (video)

18 September 2012
Cum se prepara Paine cu ceapa (video)O reteta video despre cum se prepara paine cu ceapa, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 610 g strong white bread flour 340 g tepid water 25 g fresh yeast 9 g salt 70 g onions, finely sliced Cum se prepara Paine cu ceapa   Pofta buna!
Read more »

Curry de vinete aromat

18 September 2012
Curry de vinete aromatO reteta delicioasa de curry de vinete cu:ulei de arahide, vinete, lapte de nuca de cocos, supa de legume, curcuma, coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir, lemon grass, ardei iute, chimion macinat, coriandru macinat. Ingrediente: ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 1 vinete mici, tăiate sferturi pe lung, apoi pe jumătate 400ml lapte de nucă de cocos…
Read more »

Calzone cu ciuperci si branza de capra

18 September 2012
Calzone cu ciuperci si branza de capraCalzone cu ciuperci si branza de capra din: faina, ulei de masline, ciuperci mixte, usturoi, fulgi de chilli, frunze de rozmarin, smantana, banza de capra si rucola. Inrgediente: 220 g de faina pentru pizza (sau pentru paine) 2 lingurite ulei de masline 250 g ciuperci mixte (champignon, hribi, galbiori, shiitake) 1 catel mare de usturoi,…
Read more »

Punci cu scortisoara si ghimbir

18 September 2012
Punci cu scortisoara si ghimbirO reteta simpla de Punci cu scortisoara si ghimbir din: ceai de flori de hibiscus, apa, portocala, scortisoara, ghimbir, visine si lichior de visine. Ingrediente: 1 plic de ceai de flori de hibiscus 200 ml apa jumatate de portocala putina scortisoara macinata putin ghimbir macinat 5 cl lichior de visine 1 lingura de lichior de…
Read more »

Reteta zilei: Zacusca delicioasa

18 September 2012
Reteta zilei: Zacusca delicioasaO reteta de Zacusca dub: vinete, ardei gras, ceapa, suc de rosii, sare, piper, bulion, foi de dafin si ulei de masline. Ingrediente: 6 kg vinete coapte 6 kg ardei gras copt 2 kg ceapa 2 sticle suc de rosii 5 linguri bulion Sare Piper boabe si macinat Foi dafin ½ l ulei de masline…
Read more »

Ricotta coaptă cu parmezan şi salată de roşii, măsline şi busuioc

18 September 2012
Ricotta coaptă cu parmezan şi salată de roşii, măsline şi busuiocO reteta delicioasa de ricotta coapta cu:oua, parmezan, rosii, masline negre, ulei de masline, otet, zahar tos, usturoi, busuioc. Ingrediente: 3x250g cutii de ricotta 2 ouă l00g parmezan, ras fin 4 roşii mari – dacă sunt de culori diferite, vor arăta minunat 1 mână de măsline negre de calitate, fără sâmburi 2 linguri ulei de…
Read more »

Salata de cuşcuş

18 September 2012
Salata de cuşcuşO reteta delicioasa de salata cu:cuscus, supa de legume, ceapa verde, ardei rosu, castravete, branza feta, pesto, seminte de pin. Ingrediente: 100g cuşcuş 200ml supă de legume fierbinte puţin sărată (merge şi cea pregătită instant) 2 fire de ceapă verde 1 ardei roşu 1/2 castravete 50g brânză feta, tăiată cubuleţe 2 lingură de pesto 2…
Read more »

Vinete cu iaurt şi sos de roşii

18 September 2012
Vinete cu iaurt şi sos de roşiiO reteta delicioasa de vinete cu: ulei de masline, rosii cherry, usturoi, chilii, iaurt, menta. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 140g de roşii cherry tăiate pe jumătate 1 căţel de usturoi zdrobit câţiva fulgi de chilii 125ml iaurt natural dietetic 1 lingură de mentă tocată Mod de preparare: Tăiaţi vânata pe lung în şase…
Read more »

Lipie cu ricotta şi dovleac

18 September 2012
Lipie cu ricotta şi dovleacO reteta deliciasa de lipie cu: dovleac, chimion, ulei, ardei iute, coriandru, suc de lamaie verde, lipii, ricotta. Ingrediente: 1/2 dovleac, curăţat ţi tăiat în felii subţiri 1 linguriţă chimion 1 linguri de ulei 1 ardei iute verde, fără seminţe, tăiat fin 1 mână frunze de coriandru, tăiate coaja sucul de la o lămâie verde…
Read more »

Supa de morcovi picanta

18 September 2012
Supa de morcovi picantaO reteta delicioasa de supa de morcovi cu:ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei rosu, curry, morcov, lemon grass, coaja de portocala, lapte de nuca de cocos, supa de legume. Ingrediente: 1lingura de ulei 1 ceapă, tăiată fin 1 căţel de usturoi, tăiat mărunt 1 bucată mică de ghimbir proaspăt ras 1 arde iute roşu, fără seminţe,…
Read more »

Homar delicios

17 September 2012
Homar deliciosHomar delicios din: boabe de piper negru, ghimbir, usturoi, ceapa verde, sare de mare, ulei de masline, miere, homari, ardei iute si coriandru. Ingrediente: 1 lingura cu varf de boabe de piper negru o bucata de ghimbir de marimea unui deget, curatat si tocat marunt 4 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri o…
Read more »

Retete culinare: Dovlecei umpluţi

17 September 2012
Retete culinare: Dovlecei umpluţiO reteta de dovlecei umpluti din: dovlecei, sare, amestec de carne tocata, parmezan, patrunjel, busuioc, ulei de masline, piper, rosii cherry si unt. Ingrediente: 4 dovlecei mari sare 1 dovlecel mediu 400 g amestec de carne tocata 80 g parmezan dat pe razatoare cate 2 linguri patrunjel tocat si busuioc 1 lingura ulei de masline…
Read more »

Tocană cu fructe de mare

17 September 2012
Tocană cu fructe de mareO reteta de tocana cu fructe de mare din: ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, vin alb, supa de pui, amidon, fructe de mare, marar, smantana si usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa tocata fin 2 tulpini de telina Apio, tocate 1 catel de usturoi, zdrobit 175 ml de vin alb 300…
Read more »

Lasagna cu spanac şi carne tocată

17 September 2012
Lasagna cu spanac şi carne tocatăO reteta de lasagna cu spanac si carne tocata din: morcov, ceapa, unt, carne tocata de vita, vin rosu, rosii, supa, patrunjel, foaie de dafin, sare, piper, spanac, ulei de masline, smantana, nucsoara, foi de lasagna si mozzarella. Ingrediente: 1 morocov 1 ceapa medie 1 lingura unt 500 g carne tocata de vita 150 ml…
Read more »

Gogosi cu corcoduse

17 September 2012
Gogosi cu corcoduseO reteta de gogosi cu corcoduse din: cartofi, oua, faina, corcoduse si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 oua 6 linguri faina 1 kg corcoduse ulei   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi dai prin sită. Amesteci cartofii cu o- uăle şi cu făina. Pudrezi masa cu făină, faci din…
Read more »

Tartă mediteraneeană cu ton, ardei copţi şi dovlecei

17 September 2012
Tartă mediteraneeană cu ton, ardei copţi şi dovleceiTartă mediteraneeană cu ton, ardei copţi şi dovlecei din: aluat, ulei de masline, dovlecei, branza, ton, ardei copti, capere si masline. Ingrediente: 320 g aluat de foitaj 1 lingura ulei de masline 2 dovlecei, rasi pe razatoarea mare 150 g de branza moale cu usturoi si ierburi 285 g de ton in suc propriu, scurs…
Read more »

Tiramisu cu fructe de vară

17 September 2012
Tiramisu cu fructe de varăO reteta de tiramisu cu fructe de vara din: oua, zahar brun, fructe de padure, piscoturi, lichior de zmeura, branza mascarpone si fulgi de migdale. Ingrediente: 4 oua 250 g zahar brun 250 g fructe de padure (zmeura, capsuni, mure) 1 pachet de piscoturi mari (35-40 de bucati) 100 ml apa 2 linguri lichior de…
Read more »

Sufleu de legume si carne tocată

17 September 2012
Sufleu de legume si carne tocatăO reteta de sufleu de legume si carne tocata din: rosii, dovlecel, ardie gras, morcov, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, carne tocata de vita, sare, piper si branza emmentaler. Ingrediente: 300 g rosii 1 dovlecel cate un ardei gras rosusi galben 1 morcov mare 2 cepe 2 catei de usturoi 1/2 legatura patrunjel 3 linguri ulei…
Read more »

Mini tarte aperitiv

17 September 2012
Mini tarte aperitivO reteta de mini tarte aperitiv din: oua, faina, sare, bicarbonat, zeama de la o lamaie, unt, marar, ciuperci, iaurt, cascaval, patrunjel verde si rosii. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 6 linguri faina un praf sare un praf bicarbonat zeama de la o lamaie 100 g unt o legatura marar 100 g ciuperci 2-3 lingurite…
Read more »

Prăjitură cu brânză de vaci şi piersici

17 September 2012
Prăjitură cu brânză de vaci şi piersiciO reteta de prajitura cu branza de vaci si piersici din: faina, branza de vaci, zahar, ulei, lapte, sare, praf de copt, zahar vanilat, lapte, ou, fulgi de migdale, pierisici si pesmet. Ingrediente: 300 g faina alba, de calitate 150 g branza de vaci 75 g zahar 75 ml ulei

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu