duminică, 27 ianuarie 2013

Retete de top #18


Retete de top:

Rulouri de carpaccio

2 April 2012
Rulouri de carpaccioO reteta delicioasa de rulouri de caroaccio cu: carapaccio de vita, rosii, ardei iute, ceapa, ardei capia, malai, apa, branza cu mucegai, usturoi, unt, ulei de masline, busuioc, sare, piper, salata rucola. Ingrediente: 300 g carpaccio de vită 4 roşii un sfert de ardei iute o ceapă un ardei capia 200 g mălai 725 ml…
Read more »

Sorbet de mere şi ceai verde

1 April 2012
Sorbet de mere şi ceai verdeO reteta de sorbet de mere si ceai verde din: mere verzi, sirop de zahar, zeama de lamaie, apa si ceai verde. Ingrediente: 340 g mere verzi 120 ml sirop de zahar 1 lamaie (zeama) 65 ml apa 3 pliculete de ceai verde   Mod de preparare: Fierbe apa şi toarn-o peste pliculeţele de ceai.…
Read more »

Drob de linte cu sos de dovleac

1 April 2012
Drob de linte cu sos de dovleacO reteta de drob de linte cu sos de dovleac din: linte rosie, linte galbena, ardei iute, coriandru, frunze de curry, ghimbir, praf de copt, ou, ulei de floarea soarelui, sare, ceapa, dovleac, zahar, iaurt, seminte de mustar, frunze de coriandru si frunze de curry. Ingrediente: Pentru drob: 125 g linte rosie 125 g linte…
Read more »

Supa Harira

1 April 2012
Supa HariraAceastă săţioasa supă de carne cu fasole şi legume este mâncarea preferată a marocanilor. Puternic aromată cu şofran, ghimbir, curcumă şi scortişţoară. Harira utilizează condimentele specifice bucătăriei nord-africane. Deşi nnu există două reţete identice, ea se face intootdeauna pe baza unei structuri clasice, întâi se fierbe carnea, de regulă de miel sau de pui, la…
Read more »

Cincisprezece Cocktailuri simple

1 April 2012
Cincisprezece Cocktailuri simpleCincisprezece Cocktailuri simple:   Cocktail Gulf Stream O reteta simpla de Cocktail Gulf Stream din: sampanie, curacao albastru, votca, suc de limeta si zahar. Ingrediente: 3 cl sampanie 1 cl Curacao albastru 1 cl votca 1 cl suc de limeta zahar   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker cu gheata. Servim bautura intr-un pahar…
Read more »

Cum se prepara Profiterol (video)

1 April 2012
Cum se prepara Profiterol (video)O reteta video despre cum se prepara profiterol, un preparat al patiseriei franceze absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara Profiterol
Read more »

Miel cu cartofi la cuptor în stil mediteraneean

1 April 2012
Miel cu cartofi la cuptor în stil mediteraneeanO reteta de miel cu cartofi la cuptor in stil mediteraneean din: pulpa de miel, ceapa, cartofi, lamaie, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare, piper, rosii cherry, sos de menta si jeleu de menta. Ingrediente: 550 g pulpa de miel, macra 330 g ceapa, taiata in sferturi sau esalote, curatate, lasate intregi 500 g cartofi…
Read more »

Cinci idei de retete pentru masa de Paste

1 April 2012
Cinci idei de retete pentru masa de PasteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun cinci idei de retete pentru masa de Paşte:   Pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi O reteta de pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi din:…
Read more »

Cocktail Gulf Stream

1 April 2012
Cocktail Gulf StreamO reteta simpla de Cocktail Gulf Stream din: sampanie, curacao albastru, votca, suc de limeta si zahar. Ingrediente: 3 cl sampanie 1 cl Curacao albastru 1 cl votca 1 cl suc de limeta zahar   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker cu gheata. Servim bautura intr-un pahar de cocktail, garnisit cu crusta de…
Read more »

Opt idei pentru post

1 April 2012
Opt idei pentru postOpt idei pentru post: Retete de post: Salata calda de cartofi cu ierburi   O reteta de post de salata calda de cartofi cu ierburi din: cartofi, zeama de lamaie, usturoi, oregano, patrunjel, rozmarin, uleid e masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi medii o lingura zeama de lamaie un catel de usturoi o lingura…
Read more »

Desert cald cu crema de ou

1 April 2012
Desert cald cu crema de ouO reteta de desert cald cu crema de ou din: unt, cornuri, gem de caise, caise deshidratate, stafide, rom, oua, lapte, frisca, zahar, esenta de vanilie, scortisoara si zahar brun. Ingrediente: 50 g unt, inmuiat 6 cornuri (din aluat de cozonac) taiate felii 1,5 cm 4 linguri gem de caise 50 g caise deshidratate, tocate…
Read more »

Chec de morcovi cu glazură de scorţişoară

1 April 2012
Chec de morcovi cu glazură de scorţişoarăO reteta de chec de morcovi cu glazura de scortisoara din: suc si coaja de portocala, stafide, ulei de floarea soarelui, oua, zahar brun, faina integrala, praf de copt, condimente, bicarbonat de sodiu, morcovi, nuci, crema de branza, unt, zahar pudra si scortisoara. Ingrediente: sucul si coaja rasa de la 1 portocala 50 g stafide…
Read more »

Şapte retete cu pui pentru masa de Paşte

1 April 2012
Şapte retete cu pui pentru masa de PaşteŞapte retete cu pui pentru masa de Paşte   Pui cu smântână şi legume O reteta de pui cu smantana si legume din: piept de pui, sare, piper, patrunjel, bacon, ceapa rosie, morcovi, patrunjel, germeni de porumb, smantana, amidon, concentrat de legume si supa de ciuperci. Ingrediente: 600 g piept de pui sare piper 4…
Read more »

Cartofi noi cu costita

1 April 2012
Cartofi noi cu costitaO reteta de cartofi noi cu costita din: cartofi, costita si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg cartofi noi, curatati de coaja 2 linguri ulei de masline 15-18 felii de costita   Mod de preparare: Fierbe cartofii in apâ cu sare 15 minute sau pâna când sunt aproape pătrunşi. Preincalzeşte cuptorul la semnul 7/220 C.…
Read more »

Reteta zilei: Piept de pui cu vin alb si lamaie

1 April 2012
Reteta zilei: Piept de pui cu vin alb si lamaieO reteta de piept de pui cu vin alb si lamaie din: piept de pui, faina, sare, piper, unt, ulei de masline extravirgin, vin alb si suc de lamaie. Inrgediente: 2 bucati piept de pui dezosat si fara piele 1/2 cana faina 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper macinat 4 linguri unt 3 linguri ulei…
Read more »

Sorbet din fructe roşii

1 April 2012
Sorbet din fructe roşiiO reteta de sorbet din fructe rosii din: fructe de padure, sirop de zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 220 g fructe de padure (zmeura, mure, coacaze, afine) 140 ml sirop de zahar 1 lamaie (zeama)   Mod de preparare: Spală cu grijă fructele sub jet de apă rece şi lasă-le să se scurgă într-o…
Read more »

Friptura de vita marinata cu miere si sos de soia

1 April 2012
Friptura de vita marinata cu miere si sos de soiaO reteta de friptura de vita marinata cu miere si sos de soia din: carne de vita, sos de soia, ulei de masline, miere, otet balsamic, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 grame carne de vita 40 ml sos de soia 40 ml ulei de masline 20 ml miere 20 ml otet balsamic 2 catei…
Read more »

Clatite de hrisca umplute cu spanac si branza ricotta

1 April 2012
Clatite de hrisca umplute cu spanac si branza ricottaO reteta de clatite de hrisca cu spanac si branza ricotta din: faina, faina de hrisca, sare, piper, ou, albus, ulei de floarea soarelui, branza de vaci, urda, branza ricotta, spanac, suc de lamaie, nucsoara, boia, rosii si busuioc. Ingrediente: 150 g faina alba 100 g faina de hrisca sare si piper negru 1 ou…
Read more »

Retete pentru weekend #9

1 April 2012
Retete pentru weekend #9Retete pentru weekend   Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend!   Cum se prepara salata de cuscus (video)   Cum se prepara salata de cuscus, un preparat indian foarte…
Read more »

Broccoli cu crusta de lamaie si usturoi

1 April 2012
Broccoli cu crusta de lamaie si usturoiO reteta de broccoli cu crusta de lamaie si usturoi din: broccoli, paine uscata, usturoi, ulei de masline, coaja de lamaie si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g broccoli 75 g paine uscata 1 catel de usturoi, zdrobit 5 linguri ulei de masline coaja rasa de la 1/2 lamaie, plus 1 lingura zeama de lamaie…
Read more »

Deliciu cu mac

1 April 2012
Deliciu cu macO reteta de deliciu cu mac din: faina, cacao, zahar pudra, mac, lapte, oua, margarina, bicarbonat, ciocolata, frisca, unt si dlulceata. Ingrediente: 2 cani faina 1 lingura cu varf de cacao 2 cani zahar pudra 1 cana cu mac 1 cana lapte 4 oua 200 g margarina 1 lingurita bicarbonat pentru glazura: 200 g ciocolata…
Read more »

Lasagna apetisanta cu carne tocata

1 April 2012
Lasagna apetisanta cu carne tocataO reteta de lasagna apetisanta cu carne tocata din: carne tocata, foi de lasagna, sos de rosii, mozzarela, ceapa, ulei de masline, usturoi, supa de legume, vin alb sec, oregano, sare, piper, unt, faina, lapte, rozmarin si nucsoara. Ingrediente: 500 g carne tocata (de pui, curcan sau amestec porc cu vita) 1 pachet foi de…
Read more »

Pătrăţele cu ciocolată şi caramel

1 April 2012
Pătrăţele cu ciocolată şi caramelO reteta de patratele cu ciocolata si caramel din: zahar brun, unt, miere, fulgi de ovaz, caramel, ciocolata si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 200 g zahar brun 200 g unt, plus extra pentru uns 2 linguri miere 350 g fulgi de ovaz 400 g de caramel 200 g de ciocolata 1 lingura de ulei…
Read more »

Retete internationale: Salată grecească

1 April 2012
Retete internationale: Salată greceascăPentru cunoscători, amestecul de salată ofilită, brânză feta şi roşii necoapete, care se servesc uneori, nici nu merită să poarte numele de salată grecească. O salată grecească autentică – numită şi horiatiki, salată ţărănească – este cu totul altceva. Intâi de toate, se porneşte de la câteva bucăţi de roşii bine coapte, un castravete crud,…
Read more »

Fricassee de legume

1 April 2012
Fricassee de legumeO reteta de fricassee de legume din: amestec de legume, vermut sec, frunza de dafin, sare, piper, parmezan, pesmet, faina, lapte, smantana, si patrunjel. Ingrediente: 750 g amestec de legume. exemplu: broccoli, morcovi, conopida, fenicul, praz, ciuperci, ceapa, dovleac, ardei gras… 2 linguri vermut sec 1 frunza de dafin 1 crenguta de cimbru verde sare…
Read more »

Legume rumenite cu glazura de muştar

1 April 2012
Legume rumenite cu glazura de muştarO reteta de legume rumenite cu glazura de mustar din: morcovi, pastarnac, ulei de masline, unt si mustar. Ingrediente: 300 g morcovi noi 500 g pastarnac, curatat si taiat segmente si sferturi 2 linguri ulei de masline 25 g unt 1-1/2 linguri mustar cu boabe intregi   Mod de preparare: Preincâlzeşte cuptorul la semnul 7/220…
Read more »

Retetele saptamanii #8

1 April 2012
Retetele saptamanii #8Retetele saptamanii   Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi.   Reteta zilei: Salata de rucola si prosciutto O reteta de  Salata de rucola si…
Read more »

Cocktail Erotica

1 April 2012
Cocktail EroticaO reteta de Cocktail Erotica din: suc de maracuja, votca, suc de ananas, angostura, sampanie, zahar si limeta. Ingrediente: 2 cl suc de maracuja 2 cl votca 2 cl suc de ananas 2 picaturi de Angostura sampanie zahar o felie de limeta   Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sampaniei, se mixeaza bine cu cuburi…
Read more »

Pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi

1 April 2012
Pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoiO reteta de pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi din: pulpa de miel, faina, ulei de masline, ceapa, rozmarin, patrunjel, usturoi, vin alb, supa de pui si sirop de rodie. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 3 linguri faina 3 linguri ulei de masline 2 cepe, taiate julien 4 crengute de rozmarin…
Read more »

Prăjitură Victoria

1 April 2012
Prăjitură VictoriaO reteta de prajitura victoria din: unt, zahar pudra, extract de vanilie, oua, faina, praf de copt, gem de zmeura, smantana si zahar pudra. Ingrediente: 200 g unt nesarat, moale, plus extra pentru uns 200 g de zahar pudra 1 lingurita extract de vanilie 4 oua medii 200 g faina, plus extra pentru blatul de…
Read more »

Reteta zilei: Mancare de pipote si inimi de pui cu ciuperci

1 April 2012
Reteta zilei: Mancare de pipote si inimi de pui cu ciuperciO reteta de mancare de pipote si inimi de pui cu ciuperci din: inimi de pui, pipote de pui, ciuperci, sare, piper, suc de rosii si ceapa. Ingrediente: ½ kg inimi si pipote de pui 2 borcane ciuperci intregi/foliate Sare Piper Suc de rosii 2 cepe   Mod de preparare: Se spala bine pipotele si…
Read more »

Diete cu calorii negative

1 April 2012
Diete cu calorii negativeIn aceasta dieta sunt necesare cele 3 mese pe zi, chiar daca scopul este sa ingerezi cat mai putine calorii. Iata cateva pentru intocmirea celor 3 mese: Mesele trebuie luate la ore fixe, astfel organismului nu ii va mai fi foame haotic, ci se va invata sa primeasca nutrientii necesari la timpul potrivit. Bea o…
Read more »

Sorbet de căpşuni

1 April 2012
Sorbet de căpşuniO reteta de sorbet de capsuni din: capsuni, sirop de zahar, zeama de lamaie, albus de ou, sos de ciocolata, capsuni si frunze de menta. Ingrediente: 230 g capsuni 140 ml sirop de zahar 1 lamaie (zeama) 1/2 albus de ou pentru decor: sos de ciocolata cateva capsuni frunze de menta   Mod de pre

Omletă cu tofu în stil chinezesc

1 April 2012
Omletă cu tofu în stil chinezescO reteta de omleta cu tofu in stil chinezesc din: tofu, oua, ceapa verde, sare, piper, ulei, bulion de legume, vin, usturoi si mazare. Ingrediente: 600 g tofu, tare sau moale 3 oua 3-4 cepe verzi, tocate sare si piper negru 2 linguri ulei pentru sos: 175 l bulion de legume 2 linguri sos hoisin…
Read more »

Prăjitură cu caise

31 March 2012
Prăjitură cu caiseO reteta de prajitura cu caise din: unt, zahar, faina, sare, zahar, oua, coaja de lamaie, suc de lamaie, praf de copt, compot de caise si dulceata de caise. Ingrediente: crusta crocanta: 200 g unt 200 g zahar 350 g faina 1 praf sare in plus: 200 g unt moale 150 g zahar sare 1…
Read more »

Sorbet de dovleac

31 March 2012
Sorbet de dovleacO reteta de sorbet de dovleac din: dovleac, zahar, pricomigdale, unt, apa si lichior amaretto. Acest sorbet deosebit şi gustos este foarte bun dacă îl serveşti alături de brânză nematurată şi cu puţin oţet balsamic. Ingrediente: 200 g dovleac (doar pulpa) 3 linguri zahar 4 pricomigdale 30 g unt 20 ml apa 30-40 ml lichior…
Read more »

Penne cu sos ragu

31 March 2012
Penne cu sos raguO reteta de penne cu sos ragu din: paste penne, carne tocata, ulei de masline, pulpa de rosii, ceapa, ardei gras, ardei iute, morcovi, masline, usturoi, vin rosu, cimbru, foaie de dafin, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste penne 500 g carne tocata (amestec vita cu porc) 3 linguri ulei de masline 300…
Read more »

Broccoli crocant

31 March 2012
Broccoli crocantSe fierb 500g bucheţele de broccoli în apă sărată, până se înmoaie, apoi se scurg bine. Se topesc 25 g de unt şi se prăjeşte 1 mână de pesmet proaspăt, până devine crocant. Se asezonează cu sare şi piper, apoi se răstoarnă peste bucheţelele de broccoli fierbinţi. Se picură sucul de la 1/2 lămâie şi…
Read more »

Opt retete cu carne de miel pentru Paşte:

31 March 2012
Opt retete cu carne de miel pentru Paşte:Opt retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel cu rozmarin şi miere   O reteta delicioasa de miel cu rozmarin si miere din: ceala, ulei de masline, miere, rozmarin si pulpa de miel. Ingrediente: 2 cepe, tăiate rondele ulei de măsline 1 lingură de miere (alegeţi o miere cu parfum de flori pentru aromă)…
Read more »

Cum se prepara salata de cuscus (video)

31 March 2012
Cum se prepara salata de cuscus (video)Cum se prepara salata de cuscus, un preparat indian foarte delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: Couscous – 1 cup Salt – 1/4 tsp or to taste Boiling Water – 1 1/2 cups Olive Oil – 1 Tbsp (optional) Green Onions – 2-3 stalks (chopped) Bell Pepper – 1/2 chopped, any color Cucumber…
Read more »

Cocktail Grand Marnier Champagne

31 March 2012
Cocktail Grand Marnier ChampagneO reteta simpla de Cocktail Grand Marnier Champagne din: grand mariner, suc de portocale si champagne. Ingrediente: 2 cl Grand Marnier 5 cl suc de portocale champagne   Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnierul si sucul de portocale cu cuburi de gheata in shaker. Turnam bautura in paharul de sampanie si completam cu champagne.
Read more »

Frigărui cu tofu marinat şi mango

31 March 2012
Frigărui cu tofu marinat şi mangoO reteta de frugarui cu tofu marinat si mango din: tofu, mango, ardei iute, usturoi, ghimbir, miere, lamaie verde, sherry, sos de soia, crema de nuca de cocos, lamaie verde, mango, sare, lamaie si ceapa verde. Ingrediente: 500 g tofu proaspat 1 mango mare copt, descojit si taiat cuburi Pentru marinata: 2 ardei iuti rosii,…
Read more »

Rulada cu piersici

31 March 2012
Rulada cu piersiciO reteta de rulada cu piersici din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, sare, compot de piersici, foi de gelatina, suc de protocale, suc de lamaie, marmelada, coaja de protocala si frisca. Ingrediente: 3 oua 140 g zahar 1 plic zahar vanilat 90 g faina 1/2 lingurita praf de copt 1 praf de…
Read more »

Sapte idei pentru post

31 March 2012
Sapte idei pentru postSapte idei pentru post:   Retete de post: Salata de verdeturi   O reteta deliciasa de salata de post din: spanac, salata verde, ceapa, ridichii rosii, otet, zeama de lamaie, sare, ulei, piper, chimen Ingrediente: 100 g spanac 1 căpăţână salata verde 1 ceapă mică sau 1 legătură de ceapa verde 4-5 ridichi roşii 2…
Read more »

Sorbet de lamaie

31 March 2012
Sorbet de lamaieO reteta de sorbet de lamaie din: apa, zeama de lamaie, zahar si coaja de lamaie. Ingrediente: 400 ml apa 200 ml zeama de lamaie 160 g zahar pentru decor: coaja de lamaie   Mod de preparare: Incălzeşte apa fără să dea în clocot, adaugă zahărul şi dizolvă-l. Toarnă zeama de lămâie, amestecă şi ia…
Read more »

Salată caldă cu sparanghel, bacon, ou de raţă şi alune de pădure

31 March 2012
Salată caldă cu sparanghel, bacon, ou de raţă şi alune de pădureO reteta de salata calda cu sparanghel, bacon, ou de rata si alune de padure din: bacon, oua de rata, sparanghel, alune de padure, ulei de masline, ulei de rapita, otet de mere si mustar. Ingrediente: 6 felii de bacon sau de costita afumata, fara os 3 oua de rata (sau 5 oua mari de…
Read more »

Drob de miel pentru Paşte

31 March 2012
Drob de miel pentru PaşteO reteta de drob de miel pentru Paşte din: maruntaie de miel, carne de porc, ceapa verde, marar, oua, sare si condimente. Ingrediente: 500 gr maruntaie de miel ( rinichi , ficat) 150 gr carne de porc 10 cepe verzi marar proaspat 4 oua sare si condimente   Mod de preparare: Maruntaiele se fierb dupa…
Read more »

Cocktail Spotlight

31 March 2012
Cocktail SpotlightO reteta simpla de Cocktail Spotlight din: lichior de visine, campari, vermut sec, gin si sampanie. Ingrediente: 3 cl lichior de visine 1 cl Campari 1 cl vermut sec 1 cl gin sampanie   Mod de preparare: Ingrediente, cu exceptia sampaniei, se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, apoi se toarna amestecul intr-un…
Read more »

Tartă de lămâie cu bezea şi zmeură

31 March 2012
Tartă de lămâie cu bezea şi zmeurăO reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar brun, oua, crema de lamaie, zmeura, zahar pudra, otet din vin alb, amidon de porumb. Ingrediente aluat: 350g de făină simplă, plus extra 200g de unt, rece ţi tăiat cubuleţe 100g de zahăr tos brun 2 gălbenuşuri mari Ingrediente crema: 625g cremă de lămâie 2 ouă…
Read more »

Pătrăţele din aluat sfărâmicios cu agrişe şi migdale

31 March 2012
Pătrăţele din aluat sfărâmicios cu agrişe şi migdaleO reteta delicioasa de patratele din aluat sfaramicios cu: unt, faina, praf de copt, sare, migdale, zahar brun, agrise, zahar tos, fulgi de migdale. Ingrediente: 250g de unt rece, tăiat bucăţi 250g de făină 3 linguriţe praf de copt 1 linguriţă de sare 125g migdale măcinate 125g de zahăr brun 350g de agrişe, proaspete sau…
Read more »

Sorbet de ţelină şi suc de morcovi

31 March 2012
Sorbet de ţelină şi suc de morcoviO reteta de sorbet de telina si suc de morcovi din: apa minerala, zahar, tije de telina, mere, zeama de lamaie, albus de ou si morcovi. Ingrediente: 250 ml apa minerala 340 g zahar 350 g tije de telina (cu frunze) 100 g mere verzi 1/2 lamaie (zeama) 1/2 albus de ou 2 morcovi  …
Read more »

Prăjitură semifreddo cu cireşe

31 March 2012
Prăjitură semifreddo cu cireşeO reteta delicioasa de prajitura cu: cirese, frisca lichida, zahar pudra, oua, foi de napolitana. Ingrediente: l kg de cireşe fără sâmburi 400ml de frişcă lichidă 100g de zahăr pudră 4 ouă cu albuşurile separate de gălbenuşuri foi de napolitană, pentru servit (opţonal) Mod de preparare: Se dă deoparte o mână de cireşe curăţate de…
Read more »

Humus din mazăre şi fasole boabe cu brânză de capră

31 March 2012
Humus din mazăre şi fasole boabe cu brânză de caprăO reteta delicioasa de humus din:humus, mazare, fasole boabe, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, paine taraneasca, branza de capra, macris. Ingrediente: 100g de mazăre proaspătă sau congelată 100g boabe de fasole verde 4 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi, curăţaţi de coajă sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi 8…
Read more »

Cartofi noi crocanţi la cuptor

31 March 2012
Cartofi noi crocanţi la cuptorO reteta gustoasa de cartofi cu:capere, masline negre, cimbru frunze, rozmarin, ulei de masline, otet din vin alb. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi o mână de capere mici 2 mâini de măsline negre, curăţate de sâmburi 1 lingură de frunze de cimbru o legătură mică de rozmarin, ruptă în bucăţele 6 linguri ulei de…
Read more »

Desert cu sos de caramel

31 March 2012
Desert cu sos de caramelO reteta delicioasa de desert cu: frisca, bezele, banane, sos de caramel, nuci pecan. Ingrediente: 284ml frişcă lichidă 6 bezele 5-6 banane 5-6 linguri sos de caramel o mână de nuci pecan, tăiate în bucăţi mari Mod de preparare: Se bate uşor frişca într-un bol mare. Se fărâmiţează bezelele şi se presară în frişcă. Se…
Read more »

Reteta zilei: Tarta cu morcovi

30 March 2012
Reteta zilei: Tarta cu morcoviO reteta de tarta cu morcovi din: faina, oua, ulei, lapte, sare, morcovi, cascaval, crema de branza, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250g faina cu autocrestere 1 oua 3 linguri ulei 4 linguri lapte 1 lingurita sare pentru umplutura: 600g morcovi 2 oua 100g cascaval ras 200g crema de branza 1 leagatura ceapa verde…
Read more »

Crostini cu anghinare şi chives

30 March 2012
Crostini cu anghinare şi chivesO reteta de crostini cu anghinare si chives din: anghinare, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, parmezan, chives, bagheta si parmezan. Ingrediente: 1 conserva (390 g) inima de anghinare sucul de la 1 lamaie 2 catei de usturoi – unul zdrobit, celalt taiat pe jumatate 3 linguri ulei de masline extravirgin 25 g…
Read more »

Spaghete carbonara

30 March 2012
Spaghete carbonaraO reteta de spaghete carbonara din: spaghete, kaizer, galbenusuri, smantana, cascaval, busuioc, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete 200 g kaizer sau sunca afumata 2 galbenusuri 200 ml smantana de gatit 2 linguri cascaval ras busuioc patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se taie kaizerul sau şunca afumată cubuleţe şi…
Read more »

Clătite cu cremă picantă de brânză de vaci si verdeaţă

30 March 2012
Clătite cu cremă picantă de brânză de vaci si verdeaţăO reteta de clatite cu crema picanta de branza de vaci si verdeata din: lapte, oua, sare, ulei, faina, sunca, ceapa verde, branza de vaci, smantana, usturoi, sare, piper, patrunjel si busuioc. Ingrediente: 400 ml lapte 3 oua sare 1 lingurita ulei 150-170 g faina 200 g sunca feliata pentru umplutura: 1 legatura ceapa verde…
Read more »

Supa Gumbo

30 March 2012
Supa GumboIn statul american Louisiana, la o petrecere este nelipsită o oală mare de gumbo. Este un fel de mâncare cu fructe de mare, carne şi legume, aromat cu condimente creole. Gumbo este simbolul culinar al sărbătorii Mardi Gras. Există tot atâtea variante de gumbo câţi bucătari îl prepară. Singurul element comun al reţetelor pare a…
Read more »

Cocktail Campari Prosecco

30 March 2012
Cocktail Campari ProseccoO reteta de Cocktail Campari Prosecco din: campari si prosecco. Ingrediente: 2 cl Campari 6 cl Prosecco   Mod de preparare: Turnam Campari-ul intr-un pahar de sampanie si completam cu Prosecco rece.
Read more »

Salata de mango cu ton

30 March 2012
Salata de mango cu tonO reteta de salata de mango cu ton din: ton, mango, rosie, castravete, ceapa verde, sos vinegrette, frunze de salata, branza feta si fasole neagra. Ingrediente: 2 conserve ton 1 mango 1 rosie 1 castravete 4 fire de ceapa verde sos vinegrette frunze de salata 50 g branza feta 1 cutie fasole neagra boabe  …
Read more »

Sorbet de afine şi zmeură

30 March 2012
Sorbet de afine şi zmeurăO reteta de sorbet de afina si zmeura din: zahar, afine, zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 250 ml apă 300 g zahăr 300 g afine 300 g zmeură pentru decor: frunzuliţe de mentă proaspătă   Mod de preparare: Incălzeşte apa într-o cratiţă, fară să dea în clocot. Când apa este caldă, toarnă zahărul, dizolvă-l…
Read more »

Retete internationale: Panna cotta

30 March 2012
Retete internationale: Panna cottaO reteta de panna cotta din: gelatina, smantana, baton vanilie, esenta de vanilie, rom, zahar pudra, coaja de portocala si foi de dafin. Ingrediente un pachetel gelatina 600 ml smantana un baton vanilie o lingura esenta de vanilie o lingura rom de culoare inchisa (optional) 150 g zahar pudra coaja de la 2 portocale foi…
Read more »

Salată de primăvară cu păstrăv afumat

30 March 2012
Salată de primăvară cu păstrăv afumatO reteta de salata de primavara dcu pastrav afumat din: pastrav afumat, amestec pentru salata, ridichi, nasurei, ceapa verde, suc de lamaie, zahar brun, usturoi, mustar de dijon, otet de vin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 320 g pastrav afumat fara piele 2 pachete amestec pentru salata (salata creata, andiva, fetica, radicchio) 2…
Read more »

Sapte retete cu carne de miel pentru Paşte

30 March 2012
Sapte retete cu carne de miel pentru PaşteSapte retete cu carne de miel pentru Paşte: Cotlete de miel la cuptor O reteta delicioasa de cotlete de miel cu: sare, piper, ulei, usturoi, boia iute, boia dulce, cimbru, vin alb demisec. Ingrediente: 800 g costiţe de miel sare piper ulei 3-4 fire usturoi boia

Tarte cu brânză şi vlăstare de năsturei

30 March 2012
Tarte cu brânză şi vlăstare de năstureiO reteta de tarte cu branza si vlastare de nasturei din: faina, sare, unt, galbenusuri, cascaval, smantana, unt, ceapa verde, oua, smantana dulce, branza de vaci, usturoi, parmezan, nasturei, sare si piper. Ingrediente: pentru blat: 270 g faina 1/2 lingurita de sare 190 g unt rece 3 galbenusuri 60 g cascaval ras 3 linguri smantana…
Read more »

Supa de naut

30 March 2012
Supa de nautO reteta de supa de naut din: boabe de naut, ceapa, usturoi, sfecla, rosii, supa de legume, ulei de masline, sare, piper, ardei iute si paine prajita. Ingrediente: 160 g boabe de naut uscate 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 1 sfecla 300 g rosii 800 ml supa de legume 30 ml ulei de…
Read more »

Tort aperitiv cu paste si parmezan

30 March 2012
Tort aperitiv cu paste si parmezanO reteta de tort apertiv cu paste si parmezan din: paste, parmezan, faina, sare, galbenusuri, unt, ulei de masline, usturoi, ceapa, morcov, telina, rosii, sare, piper, buzuioc, lapte, unt si nucsoara. Ingrediente: 400 g paste scurte 50 g parmezan pentru aluat: 300 g faina 1 varf de cutit de sare 2 galbenusuri 250 g unt…
Read more »

Cocktail Air Mail

30 March 2012
Cocktail Air MailO reteta simpla de Cocktail Air Mail din: lime juice, miere, rom si champagne. Ingrediente: 2 cl Lime Juice 2 lingurite de miere 4 cl rom (auriu) champagne   Mod de preparare: Mixam bine Lime Juice-ul, mierea si romul cu cuburi de gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-o cupa de cocktail, si in final…
Read more »

Tort cu mere întregi

30 March 2012
Tort cu mere întregiO reteta delicioasa de tort cu mere intregi din: mere, zahar, unt, oua, faina, apa, zahar vanilat, coaja de lamaie, frisca, rom, portocale si kiwi. Ingrediente: 10 mere intregi 6 linguri zahar 75 g unt pentru blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 6 linguri apa rece 2 pliculete de zahar vanilat coaja…
Read more »

Sase retete cu pui pentru masa de Paşte

30 March 2012
Sase retete cu pui pentru masa de PaşteSase retete cu pui pentru masa de Paşte Piept de pui cu sos de praz   O reteta de piept de pui cu sos de praz din: praz, ceapa, galbenusuri, smantana, vin alb, sare, piper, morcovi, ciuperci, ou, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 praz 1 ceapa mica 2 galbenusuri 3 linguri smantana 1…
Read more »

Sorbet de lămâie şi busuioc

30 March 2012
Sorbet de lămâie şi busuiocO reteta de sorbet de lamaie si busuioc din: zahar, apa, lamai, votca, busuioc si albus de ou. Ingrediente: pentru sorbet: 200 g zahăr 300 ml apă 3 lămâi 1 păhărel de votcă 6 frunze de busuioc 1 albuş de ou pentru decor: busuioc proaspăt   Mod de preparare: Pune apa, zahărul şi coaja de…
Read more »

Ingheţată de ciocolată cu biscuiţi şi sos de ciocolată albă

30 March 2012
Ingheţată de ciocolată cu biscuiţi şi sos de ciocolată albăO reteta de inghetata de ciocolata cu biscuiti si sos de ciocolata alba din: lapte, smantana, ciocolata cu lapte, ciocolata, lapte praf dulce si biscuiti. Ingrediente: 750 ml de lapte 250 ml smantana dulce pentru frisca 6 glabenusuri 140 g zahar 85 g de ciocolata cu lapte, tocata 25 g de ciocolata simpla, tocata 140…
Read more »

Cum se prepara cotlete de miel in varianta italiana (video)

30 March 2012
Cum se prepara cotlete de miel in varianta italiana (video)O reteta video despre cum se prepara  cotlete de miel in varianta italiana, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si nu in ultimul rand sanatos. Ingrediente: 8 medium lamb loin chops 2 medium red onions, sliced 75 ml olive oil 4 medium garlic cloves 150 g pitted olives 400 g chopped tomatoes 200 ml…
Read more »

Salata cu carne de vitel

29 March 2012
Salata cu carne de vitelO reteta de salata cu carne de vitel din: carne de vitel, castraveti marinati, sfecla, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, marar si piper. Ingrediente: 200 g carne de vitlel (macra prajita) 2 castraveti marinati o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g cartofi fierti un pahar de maioneza frunze de patrunjel…
Read more »

Spaghetti alforno

29 March 2012
Spaghetti alfornoO reteta de spaghetti alforno din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, mazare, unt, piper, rosii cherry, sunca de praga, ceapa verde, oua, lapte, smantana si parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 300 g mazare congelata 1 lingura unt piper 100 g rosii cherry 150 g sunca de Praga feliata 1…
Read more »

Rulada de carne cu ciuperci

29 March 2012
Rulada de carne cu ciuperciO reteta de rulada de carne cu ciuperci din: muschi de porc, ciuperci, ceapa, slanina, cascaval, sunca, kaiser, vin alb sec, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 muschiuleti de porc 300 g ciuperci 1 ceapa 100 g slanina 150 g cascaval 200 g sunca 200 g kaisez feliat 100 ml vin alb sec 4 linguri…
Read more »

Cum se prepara rasol de miel (video)

29 March 2012
Cum se prepara rasol de miel (video)O reteta video despre cum se prepara rasol de miel, un preparat foarte gustos si delicios, rapid si sanatos. Ingrediente: 4 lamb shanks 220 g flageolet beans 4 tbsp olive oil 2 onions, cut into quarters 6 sprigs of thyme and rosemary 1 ½ ltr chicken stock 250 ml white wine 4 bay leaves 1…
Read more »

Sase retete cu carne de miel pentru Paşte:

29 March 2012
Sase retete cu carne de miel pentru Paşte:Sase retete cu carne de miel pentru Paşte: File de miel   O reteta de file de miel cu sare de mare, piper negru macinat, unt, salota, mustar, coriandru, otet de vin alb, ulei de masline, ridichi si salata. Ingrediente: 8 fileuri de miel (circa 50 g bucata) sare de mare piper negru macinat 2…
Read more »

Reteta zilei: Snitele de pui

29 March 2012
Reteta zilei: Snitele de puiO reteta de snitele de pui din: piept de pui, sare, piper, canola, oua, maioneza, faina, lapte, condimente, sare si pesmet. Ingrediente: 2-2,5kg piept de pui sare piper ulei de canola 2 oua mari 1 lingura maioneza 4 lingura faina 3 linguri lapte 1/2 lingurita amestec condimente 1/8 lingurita sare 2 cani pesmet   Mod…
Read more »

Sorbet de pepene galben cu seminţe de mac

29 March 2012
Sorbet de pepene galben cu seminţe de macO reteta de sorbet de pepene galben cu seminte de mac din: zahar, dextroza, pepene galben, apa, vin de porto, seminte de mac si menta. Ingrediente: Pentru sorbet: 160 g zahăr 50 g dextroză 300 g pepene galben (pulpă) 300 ml apă 10 ml vin Porto Pentru decor: 30 g seminţe de mac mentă proaspătă…
Read more »

Gem de portocale

29 March 2012
Gem de portocaleO reteta de gem de portocale din: portoacle, lamaie, zahar si apa. Ingrediente: 2 kg portocale 1 lamaie 1 kg zahar 1,5 litri apa   Mod de preparare: Se curata portocalele de coaja si apoi de stratul alb intermediar. Acesta se arunca, iar pulpa se taie bucati mici. Intr-o cratita mare se pun coaja, pulpa…
Read more »

Prajitura cu morcovi

29 March 2012
Prajitura cu morcoviO reteta de prajitura cu morcovi din: morcovi, zahar, oua, miez de nuca, unt, faina, bicarbonat, scortisoara, suc de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 250 g morcovi rasi 125 g zahar 2 oua 50 g miez de nuca macinat 125 g unt topit 200 g faina 1 pliculet bicarbonat 1/2 lingurita praf de scortisoara pentru…
Read more »

Cartofi Dauphinoise

29 March 2012
Cartofi DauphinoiseO reteta de Cartofi Dauphinoise din: smantana, lapte, usturoi, cartofi si branza gruyere. Ingrediente: 500 ml de smantana lichida pentru gatit 500 ml de lapte 3 catei de usturoi 8 cartofi mari pentru copt 100 g branza gruyere (optional)   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se toarnă smântână, laptele şi…
Read more »

Piept de pui cu sos de praz

29 March 2012
Piept de pui cu sos de prazO reteta de piept de pui cu sos de praz din: praz, ceapa, galbenusuri, smantana, vin alb, sare, piper, morcovi, ciuperci, ou, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 praz 1 ceapa mica 2 galbenusuri 3 linguri smantana 1 lingura unt 2 linguri vin alb sare piper pentru umplutura: 2 morcovi mijlocii 150 g ciuperci…
Read more »

Lasagna alforno

29 March 2012
Lasagna alfornoO reteta de lasagna alforno din: ceapa, usturoi, ulei, carne de vita, pulpa de rosii, sare, piper, busuioc, faina, unt, lapte, nucsoara, foi de lasagna si cascaval. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 400 g carne de vita tocata 500 g pulpa de rosii taiata cuburi (100 ml vin rosu sec)…
Read more »

Salată de varză cu coriandru

29 March 2012
Salată de varză cu coriandruO reteta de salata de varza cu coriandru din: castravete, varza tocata, ceapa rosie, coriandru, usturoi, sare, piper, suc de lamaie si iaurt. Ingrediente: 200 g castravete 50 g varza tocata 50 g ceapa rosie, taiata solzisori 2 linguri coriandru proaspat, tocat pentru sos: 2 catei de usturoi sare si piper negru 3 linguri suc…
Read more »

Salata de fructe

29 March 2012
Salata de fructeO reteta de salata de fructe din: pere, mere, caise, telina, smantana, suc de lamaie si nucsoara de cedru. Ingrediente: 2 pere 2 mere 200 g caise 200 g radacina de telina fiarta 4 linguri smantana 2 linguri suc de lamaie 50 g nucsoara de cedru   Mod de preparare: Perele si merele se curata…
Read more »

Lasaga cu carne de pui si ciuperci

29 March 2012
Lasaga cu carne de pui si ciuperciO reteta de lasagna cu carne de pui si ciuperci din: foi de lasagna, pui, vin alb, ceapa verde, telina, cascaval, piper negru, usturoi, unt, ciuperci, faina de grau, vin alb, smantana, zeama de pui si frunze de patrunjel. Ingrediente: 3-5 foi de lasagna un pui 150 g vin alb un fir de ceapa verde…
Read more »

Ceapă coaptă

29 March 2012
Ceapă coaptăO reteta de ceapa coapta din: ceapa, otet balsamic, zahar brun, sare si piper. Ingrediente: 4 cepe mari, de aproximativ 300 g fiecare 100 ml otet balsamic 1 lingura zahar brun sare si piper negru   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se taie cepele în două pe lung, nu se descojesc şi…
Read more »

Tarta cu peste

29 March 2012
Tarta cu pesteO reteta delicioasa de tarta cu peste din: maioneza, smantana, faina, oua, praf de copt, peste file, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g maioneza 200 g smantana 200 g faina 2 oua 1 praf de copt 500-700 g peste file 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Faci un aluat din ingredientele…
Read more »

Cocktail Ritz

29 March 2012
Cocktail RitzO reteta simpla de Cocktail Ritz din: rachiu, cointrau, suc de portocale si sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Cointreau 2 cl suc de portocale sampanie   Mod de preparare: Agitam bine ingredientele cu exceptia sampaniei intr-un shaker, cu cuburi de gheata, apoi completam cu sampanie.  
Read more »

Miel la cuptor, împănat cu rozmarin şi usturoi

29 March 2012
Miel la cuptor, împănat cu rozmarin şi usturoiO reteta de miel la cuptor, impanat cu rozmarin si usturoi din: picior de miel, usturoi, rozmarin, ulei vegetal, morcovi, ceapa, vin rosu si supa de miel. Ingrediente: 1 picior de miel de 2,5 kg 1 capatana de usturoi 1 punga de rozmarin 1 lingura de ulei vegetal 2 morcovi, taiati in bucati mari 1…
Read more »

Pasta Carbonara cu fâşii de piept de curcan

29 March 2012
Pasta Carbonara cu fâşii de piept de curcanO reteta de paste carbanare cu fasii de piept de curcan din: paste, sare, smantana, supa, galbenusuri, parmezan, coaja de lamaie, cimbru, dovlecei, file de piept de curcan, ulei de masline si piper. Ingrediente: 250 g paste scurte (penne) sare 100 g smântână 100 ml supă 4 gălbenuşuri 75 g parmezan ras coaja rasă de…
Read more »

Retete internationale: Supa Gazpacho

29 March 2012
Retete internationale: Supa GazpachoGazpacho este cel mai frumos cadou pe care bucătăria spaniolă l-a făcut lumii. Cum începe vara, în meniurile restaurantelor din întreaga lume încep sa apară diferite variante ale acestei supe reci, specifice Andaluziei. Istoria supei gazpacho este ancestrală. In perioada preromană, păstorii preparau o supă asemănătoare, folosind pâine, usturoi, ulei de măsline, oţet şi apă.…
Read more »

Spaghete cu lămâie

29 March 2012
Spaghete cu lămâieO reteta de spaghete cu lamaie din: spaghete, sare, lamaie, usturoi, mazare, unt, smantana si piper. Ingrediente: 500 g spaghete sare 2 lămâi 1 căţel de usturoi 200 g mazăre 1 lingură unt 250 g smântână grasă piper   Mod de preparare: Spaghetele se fierb în apă cu sare, con­form indicaţiilor de pe ambalaj. Se…
Read more »

Legume prăjite

29 March 2012
Legume prăjiteO reteta de legume prajite din: ceapa, usturoi, dovlecei, ardei rosu, boabe de porumb, ulei, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 100 g ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati marunt 750 g dovlecei, taiati felii subtiri 1 ardei rosu, taiat cubulete 125 boabe dulci de porumb 2 linguri ulei sare si piper 2…
Read more »

Cartofi cu spanac

29 March 2012
Cartofi cu spanacO reteta de cartofi cu spanac din: smantana, usturoi, oua, spanac, unt, cartofi si branza. Ingrediente: 300 ml smantana 1 catel de usturoi 2 oua 400 g spanac unt pentru uns 850 g cartofi, decojiti si feliati subtire (felii de circa 3 mm grosime) 250 g branza telemea sau cascaval   M

Salsa cruda

29 March 2012
Salsa crudaO reteta de salsa cruda din: ceapa rosie, usturoi, rosii, ardei iute, coriandru, zahar, suc de lamaie verde si sare. Ingrediente: 85 g ceapa rosie 3 catei de usturoi 750 g rosii 1-2 ardei iuti verzi, fara seminte si tocati 3 linguri coriandru proaspat tocat 1/2 lingurita zahar sucul de la 3 lamai verzi un…
Read more »

Paste cu conopidă şi cârnaţi

29 March 2012
Paste cu conopidă şi cârnaţiO reteta de paste cu conopida si carnati din: conopida, paste, carnati, cascaval, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 200 g paste 2 bucati mari de carnati proaspat 100 g cascaval 2 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Intr-o oală, pui apă cu sare la fiert şi, când clocoteşte, adaugi…
Read more »

Reteta zilei: Friptura de pui cu garnitura de cartofi la cuptor cu unt, cascaval si salata verde

29 March 2012
Reteta zilei: Friptura de pui cu garnitura de cartofi la cuptor cu unt, cascaval si salata verdeO reteta de friptura de pui cu granitura de cartofi la cuptor cu unt, cascaval si salata verde din: pulpe de pui, aripi de pui, piept de pui, condimente, cartofi, sare, piper, cascaval, unt, ulei de masline, salata verde, ridichii si zeama de lamaie. Ingrediente pt friptura de pui: 1 pulpa de pui 2 aripi…
Read more »

Praz in unt

29 March 2012
Praz in untO reteta de praz in unt din: praz si unt. Ingrediente: 6 tulpini de praz, spalate si curatate 1 cub de unt   Mod de preparare: Se înlătură foile exterioare ale prazului, apoi se :aie în bucăţi lungi de 5cm. Se spală înapă rece, apoi se scurg rapid. Se încinge o tigaie largă timp de…
Read more »

Orez verde

29 March 2012
Orez verdeO reteta de orez verde din: spanac, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, usturoi, marar, orez, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 125 g spanac, decongelat 7-8 cepe verzi 1 lingurita ulei de floarea soarelui 4 catei de usturoi, taiati fin 2-3 linguri marar proaspat, maruntit sau 1 lingura de marar uscat 400 g…
Read more »

Pastă de măsline cu capere si fileuri de ansoa

29 March 2012
Pastă de măsline cu capere si fileuri de ansoaO reteta de pasta de masline cu capere si fileuri de ansoa din: masline, file de ansoa, capere, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 250 g masline negre fara samburi 6 fileuri de ansoa in ulei 3 linguri de capere 1 catel de usturoi 100 ml ulei de masline   Mod de preparare: Măslinele fără…
Read more »

Cocktail Maximilian

29 March 2012
Cocktail MaximilianO reteta de Cocktail Maximilian din: campari, grand marnier, suc de limeta, suc de grepfrut si champagne. Ingrediente: 2 cl Campari 2 cl Grand Marnier 2 cl suc de limeta 6 cl suc de grepfrut champagne   Mod de preparare: Cu exceptia sampaniei, toate ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna…
Read more »

Carne tocata de porc cu mere

29 March 2012
Carne tocata de porc cu mereO reteta de carne tocata de porc cu mere din: carne tocata de porc, cartofi, unt, supa de porc, branza, ulei de masline, ceapa, usturoi, salvie, cimbru, mar, morcovi, sare si piper. Ingrediente: 450 g carne de porc tocata 700 g cartofi curatati si taiati felii 25 g unt 150 ml supa de porc 125…
Read more »

Retete internationale: Supă de usturoi

29 March 2012
Retete internationale: Supă de usturoiPrintre supele-medicament pentru cei slăbiţi, cea de usturoi ocupă locul doi, după supa de pui. Ea este uşoară, aromată şi consistentă. Cele mai cunoscute variante provin din vestul Mediterarei. In dialectul provensal aigo buido înseamnă apă fiartă. După cum sugerează şi numele, se prepară fierbând în apă câţiva căţei de usturoi zdrobiţi, împreună cu o…
Read more »

Sase idei pentru post

28 March 2012
Sase idei pentru postSase idei pentru post:   Retete de post: Cartofi rustici   O reteta de cartofi rustici din: cartofi, ceapa, sare, piper, nucsoara, usturoi, bulion de legume si margarina. Ingrediente: 750 g cartofi fainosi, descojiti 225 g ceapa, taiata fin Sare si piper negru Nucsoara, proaspat rasa 1-2 catei de usturoi, zdrobiti 600 ml bulion de…
Read more »

Zece Cocktailuri simple

28 March 2012
Zece Cocktailuri simpleZece Cocktailuri simple: Cocktail Grape Adventure   O reteta simpla de Cocktail Grape Adventure din: grappa, asti spumante, suc de struguri si struguri. Ingrediente: 2 cl grappa 10 cl Asti Spumante 10 cl suc natural de struguri 3 bucati de struguri   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza intr-un pahar de bar cu gheata, apoi se…
Read more »

Cinci retete cu pui pentru masa de Paşte

28 March 2012
Cinci retete cu pui pentru masa de PaşteCinci retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui cu cocos şi salată de castraveţi   O reteta delicioasa de pui cu: cocos, albus, ulei, castravete, zahar tos, otet din vin alb. Ingrediente: 1 albuş, bătut 2 piepţi de pui, fără pieliţă 3 linguri de cocos deshidratat 1 linguriţă ulei de floarea-soarelui 1 jumătate de…
Read more »

Patru idei de retete pentru masa de Paşte

28 March 2012
Patru idei de retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun patru retete pentru masa de Paşte: Miel caramelizat cu usturoi marinat O reteta delicioasa de miel caramelizat cu usturoi marinat din: miel, usturoi marinat, zahar, rozmarin, piper, frunze de dafin, ulei…
Read more »

Salata de avocado cu crutoane

28 March 2012
Salata de avocado cu crutoaneO reteta simpla de salata de avocado cu crutoane din: amestec de salata, avocado, crutoane, mustar de dijon, otet si ulei de masline. Ingrediente: 100 g amestec de salata 2 avocado, curatate si taiate cubulete 50 g crutoane pentru dressing: 1 lingurita mustar de Dijon 1 lingura otet 3 linguri ulei de masline   Mod…
Read more »

Cinci retete cu carne de miel pentru Paşte:

28 March 2012
Cinci retete cu carne de miel pentru Paşte:Cinci retete cu carne de miel pentru Paşte: Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofi   O reteta delicioasa de cotlete de miel cu:ulei de masline, cartofi, rozmarin, usturoi, rsoii, otet balsamic. Ingrediente: 1 linguri ulei de măsline 8 cotlete de miel 1 kg de cartofi, tăiaţi bucăţi mici 2 crenguţe de rozmarin 4 căţei…
Read more »

Soupe â l’oignon

28 March 2012
Soupe â l’oignonPuţine mâncăruri preparate în bucătăriile bistrourilor franţuzeşti sunt mai gustoase decât supa de ceapă. Arzi de nerăbdare până o vezi că soseşte, lăsând în urmă o dâră de aburi aromaţi, ce ies prin stratul de caşcaval topit de deasupra. Secretul unei supe de ceapă delicioase este chiar ceapa. Aceasta trebuie tăiată în felii foarte subţiri,…
Read more »

Creveţi cu tăiţei la tigaie

28 March 2012
Creveţi cu tăiţei la tigaieO reteta de creveti cu taitei la tigaie din: taitei, sare, rosii, ruccola, creveti, usturoi, margarina, smantana, ketchup de rosii si praf de chilli. Ingrediente: 300 g tăiţei subţiri (tagliatelle) sare 350 g roşii 50 g ruccola 350 g creveţi curăţaţi şi decorticaţi 4 căţei de usturoi 2 linguri margarină 200 ml smântână 50 ml…
Read more »

Pui cu cocos şi salată de castraveţi

28 March 2012
Pui cu cocos şi salată de castraveţiO reteta delicioasa de pui cu: cocos, albus, ulei, castravete, zahar tos, otet din vin alb. Ingrediente: 1 albuş, bătut 2 piepţi de pui, fără pieliţă 3 linguri de cocos deshidratat 1 linguriţă ulei de floarea-soarelui 1 jumătate de castravete, feliat subţire pe diagonală o ceapă roşie mică, feliată subţire 1 linguriţe de zahăr tos…
Read more »

Biscuiti la rece

28 March 2012
Biscuiti la receO reteta delicioasa de biscuiti cu: unt, desert, zahar brun, oua, extract de vanilie, faina, parf de copt, ovaz, nuci, nuca de cocos, stafide. Ingrediente: 250g de unt moale 200g de zahăr tos brun 2 ouă 1 linguriţă extract de vanilie 200g de făină, la care adăugaţi 2 linguriţe de praf de copt 140g de…
Read more »

Retete gustoase: Vinete gratinate

28 March 2012
Retete gustoase: Vinete gratinateO reteta delicioasa de vinete gratinate cu: ulei de masline, usturoi, rosii, busuioc, mozzarella, parmezan. Ingrediente: ulei de măsline 2 căţei de usturoi, feliaţi subţire 2 conserve a câte 400g de roşii tocate un baton de scorţişoară un mănunchi mic de busuioc, tocat 3 vinete de mărime medie 2 bulgări de mozzarella, feliaţi o mână…
Read more »

Reteta zilei: Pui cu ciuperci

28 March 2012
Reteta zilei: Pui cu ciuperciPuiul cu ciuperci este incredibil si il veti face de mai multe ori pentru ca toata lumea o sa-l placa. Puteti sa-l reincalziti in cazul in care sunteti norocosi si mai ramane ceva dupa prima masa. Cu siguranta veti adauga puiul cu ciuperci la lista dumneavoastra cu retete favorite. Ingrediente: 4 bucati piept de pui…
Read more »

Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofi

28 March 2012
Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofiO reteta delicioasa de cotlete de miel cu:ulei de masline, cartofi, rozmarin, usturoi, rsoii, otet balsamic. Ingrediente: 1 linguri ulei de măsline 8 cotlete de miel 1 kg de cartofi, tăiaţi bucăţi mici 2 crenguţe de rozmarin 4 căţei de usturoi, întregi 250g de roşii cireaşă 1 lingură de oţet balsamic Mod de preparare: Se…
Read more »

Salata Siciliana cu mere si ciuperci marinate

28 March 2012
Salata Siciliana cu mere si ciuperci marinateO reteta de salata siciliana cu mere si ciuperci marinate din: rosii, mere, radacina de telina, ciuperci marinate, maioneza, ou, masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rosii 2 mere 150 g radacina de telina 100 g ciuperci marinate 4 linguri maioneza un ou fiert 30 g masline frunze de patrunjel sau de telina sare  …
Read more »

Ravioli cu ricotta în sos de unt cu salvie

28 March 2012
Ravioli cu ricotta în sos de unt cu salvieO reteta de ravioli cu ricotta in sos de unt cu salvie din: faina, oua, ulei de masline, spanac, usturoi, ricotta, parmezan, piper si salvie. Ingrediente: 350 g făină 4 ouă 4 linguri ulei de măsline sare 450 g spanac congelat 1 căţel de usturoi 200 g brânză ricotta sau urdă 100 g parmezan ras…
Read more »

Cocktail Grape Adventure

28 March 2012
Cocktail Grape AdventureO reteta simpla de Cocktail Grape Adventure din: grappa, asti spumante, suc de struguri si struguri. Ingrediente: 2 cl grappa 10 cl Asti Spumante 10 cl suc natural de struguri 3 bucati de struguri   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza intr-un pahar de bar cu gheata, apoi se toarna intr-un pahar de bar. Decoram…
Read more »

Papricaş de crap

28 March 2012
Papricaş de crapO reteta de papricas de crap din: crap, ceapa, boia, sare, ulei si bulion. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 2 cepe 1/2 lingurita boia sare ulei 2 linguri bulion   Mod de preparare: Cureţi crapul, îl tai bucăţi şi îl speli bine, apoi îl prăjeşti. Cureţi ceapa, o tai subţire şi o prăjeşti, iar…
Read more »

Saksuka

28 March 2012
SaksukaO reteta de saksuka din: rosii, ardei grasi, usturoi, ceapa, pasta de rosii, ulei de masline, vin alb, oua, sare, piper, sos tabasco si cascaval. Saksuka este un preparat tradi­ţional din Israel. Se serveşte cu lipie, e foarte gustoasă şi uşor picantă. La sfârşit, se pune, după gust, caşcaval ras sau brânză feta. Există şi…
Read more »

Ruladă cu fulgi de cocos

28 March 2012
Ruladă cu fulgi de cocosO reteta de rulada cu fulgi de cocos din: zahar, faina, oua, zahar vanilat, colorant, galbenusuri, unt si fulgi de cocos. Ingrediente: pentru foaie: 100 g zahar 100 g faina 5 oua 1 plic zahar vanilat 1 sticluta colorant alimentar portocaliu pentru umplutura: 3 galbenusuri 100 g zahar 50 ml apa 1 pachet de unt…
Read more »

Paste scoici umplute cu carne

28 March 2012
Paste scoici umplute cu carneO reteta de paste scoici umplute cu carne din: ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata, sare, piper, rosii decojite si paste. Ingrediente: 2 cepe mari 2 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 600 g carne tocata mixta sare piper 1-1/2 conserve ( a 400 g) rosii decojite 1 pachet (500 g) paste…
Read more »

Plăcintă de miel şi cartofi

28 March 2012
Plăcintă de miel şi cartofiO reteta simpla de placinta de miel si cartofi din: carne de miel, supa de miel, branza si pesmet amestecat cu verdeata. Ingrediente: 200-300 de carne de miel 100 g sos de sau un pic de supa de miel cartofi fierti (aprocimativ 250 g) 50 g branza, rasa 2 linguri de pesmet amestecat cu verdeata…
Read more »

Mămăligă la grătar cu sos de roşii

28 March 2012
Mămăligă la grătar cu sos de roşiiO reteta de mamaliga la gratar cu sos de rosii din: apa, sare, malai, ceapa, pasta de tomate, ulei si piper alb. Ingrediente: 1 l apa 1 lingurita sare 200 g malai pentru sos: 1 ceapa alba 3 linguri pasta de tomate 1 lingura ulei piper alb   Mod de preparare: Pentru mămăligă se pune…
Read more »

Tocanita de vara

28 March 2012
Tocanita de varaO reteta delicioasa de tocanita de vara cu: dovlecei, vanata, usturoi, ardei gras, cartofi, ceapa, seminte de coriandru, rosii, naut. Ingrediente: 3 dovlecei, tăiaţi mare 1 vânătă, tăiată în beţişoare groase 3 căţei de usturoi, tocaţi 2 ardei graşi roşii, curăţaţi de seminţe ş tăiaţi bucăţi 2 cartofi mari pentru copt, curăţaţi de coajă şi…
Read more »

Patru retete cu pui pentru masa de Paşte

28 March 2012
Patru retete cu pui pentru masa de PaştePatru retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui Caraibe cu sos de ceapă verde O reteta delicioasa de pui cu: praf de curry, orez, fasole boabe, ulei de masline, lamaie verde, ceapa verde, ardei iute, usturoi. Ingrediente: 4 pulpe de pui file curatate de

Pui Caraibe cu sos de ceapă verde

28 March 2012
Pui Caraibe cu sos de ceapă verdeO reteta delicioasa de pui cu: praf de curry, orez, fasole boabe, ulei de masline, lamaie verde, ceapa verde, ardei iute, usturoi. Ingrediente: 4 pulpe de pui file curatate de garsime 1 lingura praf de curry 100g orez basmati 200g fasole boabe Ingrediente sos: o lingura ulei de masline o lamaie verde 6 buc. de…
Read more »

Oua cu dovlecei si rosii

28 March 2012
Oua cu dovlecei si rosiiO reteta gustoasa de oua cu: ulei de masline, dovlecei, rosii, usturoi, busuioc. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 400g de dovlecei, tocaţi în bucăţi mici 200g de roşii cireaşă, înjumătăţite 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 ouă câteva frunze de busuioc Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă şi se adaugă dovleceii.…
Read more »

Budincă de pâine cu fasole şi bacon

28 March 2012
Budincă de pâine cu fasole şi baconO reteta de budinca de paine cu fasole si bacon din: fasole boabe, passata, boia dulce afumata, otet de vin rosu, zahar brun, sos warcestershire, bacon, oua, lapte si paine alba toast. Ingrediente: 3 conserve de 400 g fasole boabe, scursa si clatita 500 g de passata 1-2 linguri de boia dulce afumata 1 lingura…
Read more »

Prăjitură de zmeură cu aluat de chec

28 March 2012
Prăjitură de zmeură cu aluat de checO reteta delicioasa de prajitura cu: zahar, unt, oua, extract de vanilie, faina, praf de copt, lapte, zmeura, bezele. Ingrediente: 200g de zahăr tos 200g de unt, moale 4 ouă 1 linguriţă extract de vanilie 200g de făină 3 lingurite praf de copt 3 linguri de lapte 200g de zmeură 140g de bezele gumate Mod…
Read more »

Fasole neagra iute

28 March 2012
Fasole neagra iuteO reteta de fasole neagra iute din: fasole neagra, frunza de dafin, seminte de cumin, oregano, chilli, ardei iute, boia, ulei de floarea soarelui, ciuperci, rosii, sos, sare, otet de vin rosu si coriandru. Ingrediente: 500 g fasole neagra boabe 1 frunza de dafin 2 lingurite seminte de cumin 2 linguri oregano uscat 1/2 lingurita…
Read more »

Cocktail Scotsman

28 March 2012
Cocktail ScotsmanO reteta simpla de Cocktail Scotsman din: drambuie, whisky scotian si sampanie. Ingrediente: 2 cl Drambuie 2 cl whisky scotian sampanie   Mod de preparare: Turnam whisky-ul si lichiorul intr-un flute de sampanie peste cuburi de gheata si completam cu sampanie.
Read more »

Salată de cartofi si ton

28 March 2012
Salată de cartofi si tonO reteta deliciasa de salata de cartofi cu: fasole verde, boabe de soia, ton, rucola, pasta harissa, otet din vin rosu, ulei de masline. Ingrediente: 300g de cartofi noi, tăiaţi bucăţi 175g de fasole verde, curăţată ţi tăiată pe jumătate 175g boabe de soia, congelate 160g de ton bucăţi în apă, la conservă, scurs bine…
Read more »

Pizza cu avocado si busuioc

28 March 2012
Pizza cu avocado si busuiocO reteta delicioasa de pizza cu:faina, ulei de masline, busuioc, avocado, suc de lamaie, mozzarella, rosii. Ingrediente: 175g de făină pentru maşina de pâine 3 linguri ulei de măsline o mână bună frunze de busuioc 1 avocado, înjumătăţit şi feliat subţire un strop suc de lămâie 125g de mozzarella, cu conţinut scăzut 225g de roşii,…
Read more »

Stufat de miel

28 March 2012
Stufat de mielO reteta de stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi, amidon, pasta de tomate, otet de mere, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 20 fire ceapa verde (de marime medie) 20 fire usturoi verde (de marime medie) 1 lingurita amidon alimentar 1-2 linguri pasta de tomate 2 linguri otet…
Read more »

Retete de post: Cartofi rustici

28 March 2012
Retete de post: Cartofi rusticiO reteta de cartofi rustici din: cartofi, ceapa, sare, piper, nucsoara, usturoi, bulion de legume si margarina. Ingrediente: 750 g cartofi fainosi, descojiti 225 g ceapa, taiata fin Sare si piper negru Nucsoara, proaspat rasa 1-2 catei de usturoi, zdrobiti 600 ml bulion de legume 1 lingura produs tartinabil (margarina), grasime 70%   Mod de…
Read more »

Reteta zilei: Pulpe superioare de curcan la cuptor cu suc de rosii

28 March 2012
Reteta zilei: Pulpe superioare de curcan la cuptor cu suc de rosiiO reteta simpla si delicioasa de pulpe superiaore de curcan la cuptor cu suc de rosii din: pulpe superioare de curca, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe superioare de curcan dezosate Suc de rosii Sare si piper   Mod de preparare:   Se spala bine carnea de curcan, se sareaza si pipereaza…
Read more »

Salată de fenicul, creson şi portocale

28 March 2012
Salată de fenicul, creson şi portocaleAroma de lemn-dulce a feniculului şi dulceaţa portocalelor formează o combinaţie de vis. In Italia, acest duo dinamic este protagonistul unei apreciate salate de iarnă. Salata se face de obicei doar din fenicul crud ras şi felii de portocale curăţate de coajă. Tot ce mai trebuie să adăugaţi este puţin ulei de măsline extravirgin, nişte…
Read more »

Salată de castraveţi şi mazăre

28 March 2012
Salată de castraveţi şi mazăreSe pun 500 g mazare congelata intr-un bol, se toarna apa fierbinte si se lasa 10 minute. Se verifica daca s-a decongelat mazarea si apoi se scurge bine. Se taie 1 castravete mare pe lungime, apoi se feliaza. Se taie 1 castravete mare pe lungime, apoi se feliaza. Chiar inainte  de a servi, se amesteca…
Read more »

Aperitive cu salata de peste

28 March 2012
Aperitive cu salata de pesteO reteta de aperitive cu salata de peste din: sare, malai, ton, maioneza, iaurt, avocado, rosie, ceapa rosie, patrunjel si masline. Ingrediente: 1 l apa 1 lingurita sare 200 g malai pentru umplutura: 1 cutie de ton in apa 3 linguri maioneza 4 linguri iaurt bine scurs 1 avocado 1 rosie 1 ceapa rosie cateva…
Read more »

Piftie de curcan

28 March 2012
Piftie de curcanO reteta de piftie de curcan din: picioare, aripi, cap, maruntaie, tartita, cartof, patrunjel, sare, hrean, sfecla, usturoi, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 picioare 2 aripi cap, maruntaie, tartita 1 morcov 1 cartof 1 legatura patrunjel sare hrean 1 sfecla 1 capatana usturoi 1 cana smantana acrisoara otet sau zeama de lamaie  …
Read more »

Patru retete cu carne de miel pentru Paşte

28 March 2012
Patru retete cu carne de miel pentru PaştePatru retete cu carne de miel pentru Paşte: Cum se prepara friptura din pulpa de miel (video)   O reteta video despre cum se prepara  friptura din pulpa de miel, un preparat delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 Leg of lamb weighing 1 1/2 to 2 kg 6 cloves of garlic, peeled…
Read more »

Sarmale cu 2 feluri de foi

27 March 2012
Sarmale cu 2 feluri de foiO reteta de sarmale cu 2 feluri de foi din: varza, foi de vita de vie, carne de porc, ceapa, orez, marar verde, sare, bulion, foi de dafin, piper si cimbru. Ingrediente: 1 varza de 1 kg 20 de foi de vita de vie 400 g carne de porc sau amestec 4 cepe potrivite tocate…
Read more »

Şase retete pentru masa de Paşte

27 March 2012
Şase retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Sase retete retete pentru masa de Paşte: Miel in crusta de mustar O reteta de miel in crusta de mustar din: pulpa de miel, usturoi, mustar de dijon, sare si piper. Ingrediente: 1…
Read more »

Trei retete cu pui pentru masa de Paşte

27 March 2012
Trei retete cu pui pentru masa de PaşteTrei retete cu pui pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Pui Kiev Puiul Kiev este un fel de mancare faimos in Ucraina, pe care cei mai multi ucrainieni nu il prepara la domiciliu, fiind considerat apogeul bucatariei rusesti. Puiul Kiev original are un os care iese in evidenta ca un maner, acest fel de mancare…
Read more »

Cinci idei pentru post

27 March 2012
Cinci idei pentru postCinci idei pentru post: Retete de post: Supa de varza acra cu linte verde   O reteta de supa de varza acra cu linte verde din: linte verde, frunze de varza acra, morcovi, pastarnac, orez, chimen, ienibahar, suc de lamaie si crutoane. Ingrediente: 1 pahar linte verde 4-5 frunze mari de varza acra (sau varza…
Read more »

Noua Cocktailuri simple

27 March 2012
Noua Cocktailuri simpleNoua Cocktailuri simple: Cocktail Sweet Almond   O reteta simpla de Cocktail Sweet Almond din: amaretto si asti spumante. Ingrediente: 2 cl Amaretto Asti Spumante   Mod de preparare: Turnam Amaretto-ul in paharul de sampanie si completam cu Asti Spumante rece. Read more » Cocktail Blue Baltic   O reteta simpla de Cocktail Blue Baltic din:…
Read more »

Ciorbă tradiţională de cartofi

27 March 2012
Ciorbă tradiţională de cartofiO reteta de ciorba traditionala de cartofi din: cartofi, ardei, ceapa, morcovi, telina, rosii, ulei de floarea soarelui, piper, sare si condimente. Ingrediente: 6 cartofi 2 ardei rosii 2 cepe 2-3 morcovi o telina mica 4 rosii 3 linguri ulei de floarea soarelui piper sare 2 linguri condimente   Mod de preparare: Se curăţă legumele…
Read more »

Cinci retete pentru masa de Paşte

27 March 2012
Cinci retete pentru masa de PaşteSarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Cinci retete retete pentru masa de Paşte: Miel cu rozmarin O reteta de miel cu rozmarin din: usturoi, rozmarin, pulpa de miel, amidon, supa de vita, sare si piper. Ingrediente: 4 catei de…
Read more »

Tartă cu cremă de iaurt si kiwi

27 March 2012
Tartă cu cremă de iaurt si kiwiO reteta de tarta cu crema de iaurt si kiwi din: galbenusuri, zahar, unt, faina, zahar vanilat, sare, coaja de lamaie, iaurt, frisca, gelatina, zeama de lamaie si kiwi. Ingrediente: Pentru aluatul de tartă: 2 gălbenuşuri 50 g zahăr nerafinat 200 g unt 250 g făină un plic zahăr vanilat un praf de sare coaja…
Read more »

Salata de rosii si ceapa

27 March 2012
Salata de rosii si ceapaSe spală 1 kg de roşii de mai multe tipuri şi se taie în bucăţi de dimensiuni similare – roşiile cherry în jumătăţi, roşiile mari în sferturi. Se adaugă 1 ceapă roşie tăiată fin. Se amestecă 2 linguri de muştar cu boabe cu 2 linguri de oţet sherry şi 2 linguri de miere, sare şi…
Read more »

Rosti de cartofi si hrean

27 March 2012
Rosti de cartofi si hreanO reteta de rosti de cartofi si hrean din: cartofi, ou, pasta de hrean, ceapa verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel si smantana. Ingrediente: 400 g cartofi fainosi, descojiti si dati pe razatoare 1 ou batut 1 lingura pasta de hrean 6 cepe verzi tocate fin sare si piper negru 1 lingura ulei…
Read more »

Spetzofai

27 March 2012
SpetzofaiO reteta de Spetfzofai din: carnati afumati, ardei grasi, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, vin rosu, rosii, pasta de tomate, foi de dafin, boabe de piper, sare marina si ulei de masline. Ingrediente: 400 g carnati afumati 2 ardei grasi diferiti colorati 1 ardei capia verde 1-2 ardei iuti 3 cepe 1 capatana de…
Read more »

Cum se prepara inghetata de mango (video)

27 March 2012
Cum se prepara inghetata de mango (video)O reteta video despre cum se prepara inghetata de mango, un desert absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: Mango Pulp – 30 oz can Sweetened Condensed Milk – 14 oz can Whipped Topping – 8 oz container Fresh Mango – cubed, optional Cum se prepara inghetata de mango Pofta buna!
Read more »

Pâine umplută cu şuncă, brânză şi cartofi

27 March 2012
Pâine umplută cu şuncă, brânză şi cartofiO reteta de paine umpluta cu sunca, branza si cartofi din: faina, drojdie, pudra de mustar, smantana, branza cheddar, patrunjel, faina intergala, ceapa verde, sunca, ulei de masline si un ou. Ingrediente: 500 g amestec de faina pentru paine 1 plic de drojdie 2 lingurite pudra de mustar 500 ml smantana pentru gatit 175 g…
Read more »

Patru idei pentru post

27 March 2012
Patru idei pentru postPatru idei pentru post: Retete de post: Fasole cu orez si telină   O reteta delicioasa de post de fasole cu orez si telina din: fasole boabe, orez, ceapa, morcov, telina, ulei, pasta de tomate, boia de ardei dulce, foaie de dafin, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole boabe 250 g orez…
Read more »

Reteta zilei: Pui Kiev

27 March 2012
Reteta zilei: Pui KievPuiul Kiev este un fel de mancare faimos in Ucraina, pe care cei mai multi ucrainieni nu il prepara la domiciliu, fiind considerat apogeul bucatariei rusesti. Puiul Kiev original are un os care iese in evidenta ca un maner, acest fel de mancare avand nevoie de ceva pregatire si practica, insa reteta  noastra este accesibila…
Read more »

Cartofi iuti cajun

27 March 2012
Cartofi iuti cajunO reteta de cartofi iuti cajun din: cartofi, ulei de floarea soarelui, pesmet, praf de chilli, cumin, sare cu aroma de usturoi, boia, bobe de piper negru si cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi mari 1 1/2 lingurite ulei de floarea-soarelui 2 linguri pesmet din paine integrala Un varf de praf de chilli 1/2 lingurita cumin,…
Read more »

Tortila cu pui picant şi fasole

27 March 2012
Tortila cu pui picant şi fasoleO reteta gustoasa de tortila cu: carne de pui, fasole uscata, sos picant, salsa picanta, rosii cherry, papadie. Ingrediente: 1 tortilla mare o mână de pui rămas prin frigider, tăiat mărunt 4 linguri de fasole uscată (din conservă), scursă 2 linguri de salsa picantă din borcan 1/

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu