miercuri, 9 ianuarie 2013

Retete usoare #55


Retete usoare:

Peltea de cirese

30 October 2012
Peltea de cirese
O reteta delicioasa de peltea din: cirese, zahar, mere. Ingrediente: 1,5 kg cireşe 1 kg zahăr 1 kg mere Mod de preparare: Se fierb 20 de minute merele curăţate de coa­jă, dar cu sâmburi cu tot. Apoi se lasă să se scurgă foarte bine. Această zeamă (lără pulpa fructului, deci merele fierte nu se pasea­ză)…
Read more »

Gem delicios de caise

30 October 2012
Gem delicios de caise
O reteta delicioasa de gem din:caise, zahar, apa, baton de vanilie. Ingrediente: 3 kg caise bine coapte 1,5 kg zahăr 2 pahare apă 1 baton de vanilie (sau 3 plicuri de zahăr vanilat)   Mod de preparare: Se spală caisele, se  scurg bine, se rup în două, se scot sâm­burii şi se acoperă cu zahăr.…
Read more »

Creveti la gratar cu mix de condimente

30 October 2012
Creveti la gratar cu mix de condimente
Creveti la gratar cu mix de condimente din: apa, sare, zahar, creveti, sare, piper, ketchup, suc de lamaie, hrean, sos iute si condimente old bay. Ingrediente:  2 cesti de apa Un sfert de ceasca de sare Un sfert de ceasca de zahar 24 de creveti in crusta (450 de grame) Sare si piper negru macinat,…
Read more »

Gem de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară

30 October 2012
Gem de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară
Gem de prune şi corcoduşe cu ghimbir, rom si scortisoară din: prune, corcoduse, zeama de lamaie, zahar, scortisoara, ghimbir si esenta de rom. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg corcoduse galbene si rosii zeama de la 1/2 lamaie 700 g zahar 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita rasa praf de ghimbir 1 fiola esenta de rom…
Read more »

Zacuscă de gogonele

30 October 2012
Zacuscă de gogonele
Zacuscă de gogonele din: gogonele, ardei gras, ulei, marar, patrunjel, zahar si sare. Ingrediente: un kg gogonele, un kg ardei gras (sau gogoşari), 100 ml ulei, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, o linguriţă de zahăr, sare.   Mod de preparare: Gogonelele se spală şi se dau prin maşina de tocat. La fel…
Read more »

Pastrav cu migdale si arde gras

30 October 2012
Pastrav cu migdale si arde gras
O reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras, rosii, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, tăiate grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de usturoi, mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru salată…
Read more »

Retete tv Paprika #4

29 October 2012
Retete tv Paprika #4
Paste carbonara cu dovlecei Ingrediente: Sare de mare și piper negru proapăt măcinat 6 dovlecei verzi și galbeni mijlocii 500g paste penne 4 gălbenușuri 100 ml smântână lichidă 2 linguri de parmezan proaspăt ras Ulei de măsline 12 felii groase de pancetta sau de șuncă afumată împăiată 1 grămăjoară de cimbru proaspăt – de…
Read more »

Reteta zilei: Gogonele la cuptor cu sos sriracha

29 October 2012
Reteta zilei: Gogonele la cuptor cu sos sriracha
O reteta savuroasa de Gogonele la cuptor cu sos sriracha din: gogonele, faina de migdale, condimente, oua, sos sriracha si ulei de masline. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: Televizor LED Samsung Ingrediente: 6 gogonele, feliate aproximativ 2 cm grosime 3/4 ceasca faina de migdale 2 lingurite condimente 2 oua, batute bine 1-2 lingurite sos sriracha…
Read more »

Cartofi la tigaie în stil provensal

29 October 2012
Cartofi la tigaie în stil provensal
O reteta savuroasa de Cartofi la tigaie în stil provensal din: cartofi, sare, fasole verde, slanina afumata, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, cimbru, rozmarin, cimbrisor si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 400 g fasole verde 50 g slaninuta afumata 4 cepe verzi 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 4 fire…
Read more »

Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii

29 October 2012
Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii
Chiftele de bulgur şi spanac cu ouă şi chutney de roşii din: bulgur, spanac, chimion, ceapa, usturoi, pesmet, oua, ulei, zahar, vin, rosii cheery, frunze de salata. Ingrediente: 100 g bulgur 250 g de spanac 1 lingurita de chimion macinat 1 ceapa, tocata fin (din care 2 linguri le pastrezi pentru chutney) 1 catel de…
Read more »

Cuiburi cu prune si nuca

29 October 2012
Cuiburi cu prune si nuca
Cuiburi cu prune si nuca din: unt, zahar pudra, faina, oua, miez de nuca, zahar tos, prune, sare, unt si faina. Ingrediente: 300 g unt sa margarina 200 g zahar pudra 500 g faina 6 oua 50 g miez de nuca 50 g zahar tos 200 g prune 1 praf de sare cate 1 lingura…
Read more »

Tocăniţă de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie

29 October 2012
Tocăniţă de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie
Tocăniţă de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie din: dovleac, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ras el hanout, quinoa, prune uscate, supa de legume, seminte de rodie si frunze de menta. Ingrediente: 1 dovleac mic, fara seminte, taiat cuburi 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare, feliata fin 1 catel de usturoi,…
Read more »

Supă de peşte franţuzească

29 October 2012
Supă de peşte franţuzească
O reteta gustoasa de Supă de peşte franţuzească din: fileuri de peste, ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, cimbru, salvie, foaie de dafin, ulei de masline, rachiu de anason, supa, bagheta, usturoi, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fileuri asortate de peste (dorada, somon, halibut, randunica de mare) 2 cepe 750 g cartofi 2 rosii mari…
Read more »

Tort cu pere şi lichior de ouă

29 October 2012
Tort cu pere şi lichior de ouă
O reteta delicioasa de Tort cu pere şi lichior de ouă din: faina, praf de copt, oua, zahar pudra, ulei, lichior de oua, cacao, migdale, pere, vin, apa, zahar tos, baton de scortisoara, budinca de vanilie, lapte, frisca si ciocolata. Ingrediente: blat: 240 g faina 1/2 praf de copt 4 oua 160 g zahar pudra…
Read more »

Risotto cu orz, pui si ciuperci

29 October 2012
Risotto cu orz, pui si ciuperci
O reteta gustoasa de Risotto cu orz, pui si ciuperci din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, piept de pui, orz, vin alb, ciuperci, cimbru, supa de pui, parmezan si fire de chives. Ingrediente: 1 lingura de unt 1 lingura ulei de masline 2 cepe, feliate fin 1 catel de usturoi, tocat 3 piepti de…
Read more »

Frigarui de miel cu tzatziki

29 October 2012
Frigarui de miel cu tzatziki
O reteta savuroasa de Frigarui de miel cu tzatziki din: pulpa de miel, rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, oregano, ulei de masline, piper, astravete, sare, iaurt, otet de vin alb si usturoi. Ingrediente:  500 g pulpa de miel (fara oase) 8 rosii cherry 1 ardei gras galben 1 ceapa rosie 2 linguri suc de…
Read more »

Desert cu branza si coacaze rosii

29 October 2012
Desert cu branza si coacaze rosii
Desert cu branza si coacaze rosii din: oua, zahar, faina, praf de copt, coacaze rosii, branza, frisca, zahar vanilat, zahar pudra, gelatina si ciocolata. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 12 linguri faina 1 praf de copt 400 g coacaze rosii pentru crema: 200 g branza cremoasa 300 g frisca lichida 1 plic zahar vanilat…
Read more »

Reteta zilei: Churros cu sos de ciocolata

29 October 2012
Reteta zilei: Churros cu sos de ciocolata
O reteta savuroasa de Churros cu sos de ciocolata din: zahar, scortisoara, unt, apa, sare, faina, oua, ulei vegetal, ciocolata, lapte si smantana. Churro este un produs de patiserie dulce si prajit in ulei, numit uneori gogoasa spaniola. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: Plita incorporabila Whirlpool Ingrediente: ½ ceasca de zahar 3 lingurite de scortisoara…
Read more »

Paella de marisco

29 October 2012
Paella de marisco
Paella de marisco din: rosii, ceapa, usturoi, file de peste, creveti, ulei de masline, mazare, orez, smantana, supa, curcuma, sare si piper. Ingrediente: 200 g rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 200 g file de peste (de ex. somon) 200 g creveti uriasi decorticati 2 linguri ulei de masline 150 g mazare congelata 300…
Read more »

Dulceata de dovleac si portocale

29 October 2012
Dulceata de dovleac si portocale
O reteta savuroasa de Dulceata de dovleac si portocale din: dovleac, portocale, zahar, vanilie si apa. Ingrediente: 3 kg dovleac 5 portocale 1,5 kg zahar 2 batoane de vanilie 100 ml apa   Mod de preparare: Curăţă dovleacul de coajă şi taie-l cubuleţe. Spală portocalele, şterge-le şi decojeşte-le. Taie cojile în felii subţiri şi opăreşte-le…
Read more »

Sandvici cu brânză şi ardei gras

29 October 2012
Sandvici cu brânză şi ardei gras
Sandvici cu brânză şi ardei gras din: branzica de casa, ardei gras, busuioc, paine integrala si otet balsamic. Ingrediente: 140 g branzica de casa 1/4 ardei gras rosu, feliat fin cateva frunze de busuioc, rupte 2 felii de paine integrala cativa stropi de otet balsamic (optional)   Mod de preparare: Aşază în straturi brânza, ardeiul…
Read more »

Tarta cu prune si brandy

29 October 2012
Tarta cu prune si brandy
O reteta delicioasa de Tarta cu prune si brandy din: prune, oua, zahar fin, zahar vanilinat, lapte, unt, sare, brandy si faina. Ingrediente: 150 g prune uscate, fara samburi 3 oua 120 g zahar fin 1 plic zahar vanilinat 500 ml lapte 120 g unt 1/2 lingurita de sare 2 linguri brandy 140 g faina…
Read more »

Paste cu iaurt la cuptor

29 October 2012
Paste cu iaurt la cuptor
O reteta simpla de Paste cu iaurt la cuptor din: paste, zahar, oua, iaurt, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 500 g paste ondulate 300 g zahar 6-7 oua 1 kg iaurt zahar vanilat coaja de lamaie putina sare   Mod de preparare: Fierbi pastele, apoi le treci prin jet de apă. Sepa­rat,…
Read more »

Tartă cu ricotta şi dovlecei

29 October 2012
Tartă cu ricotta şi dovlecei
Tartă cu ricotta şi dovlecei din: ulei de masline, dovlecei, ricotta, oua, busuioc, nucsoara, parmezan, usturoi, aluat si faina. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 dovlecei, feliati fin 250 g ricotta 2 oua mari 1 mana mica de busuioc, tocat 1 praf de nucsoara 1 lingura de parmezan ras 1 catel de usturoi, zdrobit…
Read more »

Dulceata de rubarba

29 October 2012
Dulceata de rubarba
Dulceata de rubarba din: rubarba, zahar, ghimbir si zeama de lamaie. Ingrediente: 8 cesti cu rubarba taiata cubulete 6 cesti cu zahar 5 linguri cu ghimbir tocat fin 4 linguri cu zeama de lamaie   Mod de preparare: Intr-o cratiţă, pune cubuleţele de rubarbă. Presară zahărul, ghimbirul şi zeama de lămâie. Lasă la temperatura camerei…
Read more »

Supă de dovlecei şi roşii

29 October 2012
Supă de dovlecei şi roşii
O reteta gustoasa si delicioasa de Supă de dovlecei şi roşii din: unt, ceapa, dovlecei, rosii, faina, turmeric, supa de pui si crutoane. Ingrediente: 1 lingura de unt 2 cepe, tocate 1 kg dovlecei, feliati 1 kg rosii, tocate 2 linguri de faina 1/2 lingurita de turmeric 2 l supa de pui sau de legume…
Read more »

Musaca din cartofi si ficat

29 October 2012
Musaca din cartofi si ficat
O reteta savuroasa de Musaca din cartofi si ficat din: cartofi, carne de pui, ficat de pui, ceapa, morcov, oua, lapte, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg carne de pui tocata 500 g ficat de pui 3 cepe 1 morcov 5 oua 100 ml lapte sare piper o lingura ulei  …
Read more »

Passata de roşii

29 October 2012
Passata de roşii
Passata de roşii din: rosii, usturoi, ulei de masline, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de rosii, taiate in jumatati sau sferturi 6 catei de usturoi, taiati pe jumatate 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de zahar sare piper   Mod de preparare: Pune roşiile, usturoiul şi uleiul de măsline într-o cratiţă, la…
Read more »

Ciulama cu carne de pasăre şi nuci

29 October 2012
Ciulama cu carne de pasăre şi nuci
O reteta savuroasa de Ciulama cu carne de pasăre şi nuci din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt si ulei. Ingrediente: 500 g carne de pasare (piept) 500 g nuci 1 capatana usturoi 2 linguri faina sare piper unt ulei   Mod de preparare: Pui carnea la fiert. Nucile curăţate le pisezi…
Read more »

Dulceata de morcovi cu lamaie

29 October 2012
Dulceata de morcovi cu lamaie
Dulceata de morcovi cu lamaie din: morcovi, zahar, lamai si coniac. Ingrediente: 1 kg morcovi 4 cani cu zahar 4 lamai 4 linguri cu coniac   Mod de preparare: Feliază morcovii şi pune-i într-o cratiţă. Acoperă-i cu apă şi fierbe-i până devin moi. Zdrobeşte-i cu ajutorul unui blender sau trece-i printr-o sită deasă. Peste piureul…
Read more »

Chec cu dovlecei

29 October 2012
Chec cu dovlecei
Chec cu dovlecei din: unt, oua, ulei, zahar brun, dovlecei, extract de vanilie, faina, scortisoara, nucsoara, praf de copt, nuci si stafide. Ingrediente: unt, pentru uns tava 2 oua mari 125 ml ulei 85 g zahar brun 350 g dovlecei, dati pe razatoarea mare 1 lingurita extract de vanilie 300 g de faina 2 lingurite…
Read more »

Taleri cu prune

29 October 2012
Taleri cu prune
Taleri cu prune din: zahar pudra, oua, gem de prune, nuci, praf de copt, faina, lapte, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 150 g zahar pudra 3 oua 2 lingurai gem de prune 100 g nuci macinate 1,5 lingurita praf de copt 80 g faina 4 lingui lapte 1 praf de sare glazura: 200 g…
Read more »

Musaca de varza cu carne tocata

29 October 2012
Musaca de varza cu carne tocata
Musaca de varza cu carne tocata din: varza, carne tocata, vanata, cascaval, ceapa rosie, busuioc, pasta de masline, ulei de masline, pasta de ardei capia, piure de rosii, cimbru, sare, piper si vin roze. Inrgediente: 1 varza mare 300 g carne tocataq 1 vanata mare 100

Plăcintă crocantă

31 October 2012
Plăcintă crocantă
O reteta delicioasa de placinta cu: spanac, rosii uscate, branza feta, oua, foi de placinta. Ingrediente: 200g frunze de spanac 175g de roşii uscate la soare în ulei, la borcan lOOg de feta, bucăţele 2 ouă jumătate de pachet de 250g de foi pentru plăcintă Mod de preparare: Aşezaţi spanacul într-o cratiţă mare. Adăugaţi câteva…
Read more »

Frittata cu branză şi legume

31 October 2012
Frittata cu branză şi legume
O reteta delicioasa de frittata cu: dovlecei, porumb, spanac, oua, branza, frittata. Ingrediente: 1 dovlecei mari, tăiaţi bucăţi 350g de porumb dulce, congelat 400g de spanac congelat, dezgheţ şi scurs 8 ouă 150g de brânză proaspătă cu usturoi şi ierburi Mod de preparare: Prăjiţi în ulei, într-o tigaie mare nonaderentă, cubuleţele de şuncă, până când…
Read more »

Omletă-sufleu de vară

31 October 2012
Omletă-sufleu de vară
O reteta delicioasa de omleta cu: oua, parmezan, busuioc frunze, ulei de masline, branza de capra, rosii. Ingrediente: 4 ouă 1 lingură de parmezan ras o mână frunze de busuioc, tocate fin 1 lingură ulei de măsline 50g de brânză moale de capră, bucăţele 4 roşii-cireaşă, înjumătăţite Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la putere maximă.…
Read more »

Pâine irlandeză cu fructe şi mirodenii

31 October 2012
Pâine irlandeză cu fructe şi mirodenii
O reteta delicioasa de Pâine irlandeză cu fructe şi mirodenii din: fulgi de ovaz, unt, faina, faina integrala, zahar fin, bicarbonat de sodiu, condimente pentru prajituri, stafide, coaja confiata de citrice, lapte si zahar brun. Ingrediente: 100 g fulgi de ovaz 25 g unt, taiat cubulete 200 g de faina 200 g de faina integrala,…
Read more »

Croissant cu porumb şi caşcaval

31 October 2012
Croissant cu porumb şi caşcaval
O reteta savuroasa de Croissant cu porumb şi caşcaval din: drojdie, faina, lapte, oua, porumb, ciuperci, cascaval, busuioc, sare, piper si ulei. Ingrediente: 10 g drojdie 500 g făină 100 ml apă 100 ml lapte dulce 2 ouă 200 g porumb din conservă o conservă de ciuperci 250 g caşcaval busuioc sare piper ulei  …
Read more »

Pastă de somon afumat şi fasole, cu lipii crocante

31 October 2012
Pastă de somon afumat şi fasole, cu lipii crocante
O reteta delicioasa de pasta de somon cu:somon, fasole alba, iaurt greces, marar, suc de lamaie, lipii, ulei de masline, marar, ridichi. Ingrediente: 410g de fasole albă boabe la conservă, clătită şi scursă 200g de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras) 225g de somon afumat la pachet,gata porţionat 1 lingură de mărar proaspăt, tocat 1…
Read more »

Reteta zilei: Ravioli cu legume

30 October 2012
Reteta zilei: Ravioli cu legume
O reteta delicioasa si savuroasa de Ravioli cu legume din: fasole neagra, edamame, porumb, ceapa, ardei gras, ulei de masline, otet de vin rosu, coriandru, zahar, foi pentru ravioli si smantana. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: eBook Reader Kindle Ingrediente: 3/4 cană fasole neagră 1/2 ceasca edamame 1/2 ceasca de porumb 1/4 ceasca ceapa rosie…
Read more »

Tarta cu caise

30 October 2012
Tarta cu caise
Tarta cu caise din: faina, drojdie, zahar, lapte, sare, unt, caise, branza de vaci, zahar, amidon, zahar vanilat, galbenusuri si frisca. Ingrediente: aluat: 450 g faina 1 cub drojdie (42 g) 2 linguri zahar 200 ml lapte 1 praf sare 60 g unt topit umplutura: 1 conserva caise (850 ml) 300 g branza de vaci…
Read more »

Salata bogata

30 October 2012
Salata bogata
Salata bogata din: salata, bacon, paine, unt, cimbru, sare, piper, ulei de masline, otet balsamic, vin spumos si zahar. Ingrediente: o salata 200 g bacon 200 g paine alba sau neagra 75 g unt cimbru uscat pentru sos: sare piper 3-4 lingurite ulei de masline 2-3 lingurite otet balsamic 3-4 linguri vin spumos dulce o…
Read more »

Oua taranesti cu ceapa

30 October 2012
Oua taranesti cu ceapa
O reteta simpla si gustoasa de oua taranesti cu ceapa din: oua, ceapa, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 oua 2 cepe 2 rosii 50 ml ulei sare si piper   Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, le cureţi şi le pui deoparte. Ceapa tăiată mărunt o rumeneşti uşor în ulei, după care adaugi…
Read more »

Cozonac la tavă

30 October 2012
Cozonac la tavă
O reteta gustoasa de Cozonac la tavă din: lapte, drojdie, faina, zahar, sare, oua, unt, cirese, faina si sare. Ingrediente: aluat: 250 ml lapte 1 cub drojdie (42 g) 500 g faina 60 g zahar 1 praf sare 2 oua 50 g unt umplutura: 2 linguri unt topit 800 g cirese (din compot) crusta: 80…
Read more »

Salată sanatoasa de cartofi

30 October 2012
Salată sanatoasa de cartofi
Salată sanatoasa de cartofi din: cartofi, maioneza, iaurt, smantana, mustar dijon, lapte, ceapa verde, chives si tarhon. Ingrediente: 750 g de cartofi albi, curatati 2 linguri de maioneza de calitate 3 linguri de iaurt 3 linguri de smantana degresata 1 lingurita de mustar Dijon 1 lingura de lapte semidegresat 8 fire de ceapa verde, curatate,…
Read more »

Tocană cu soia şi fasole verde

30 October 2012
Tocană cu soia şi fasole verde
O reteta gustoasa de Tocană cu soia şi fasole verde din: soia, fasole verde, rosii, ardei grasi, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel si marar. Ingrediente: o punga de soia cuburi 400 g fasole verde 500 g rosii 2 ardei grasi o ceapa sare piper ulei de floarea soarelui o legatura de patrunjel…
Read more »

Iepure înăbuşit la cuptor

30 October 2012
Iepure înăbuşit la cuptor
O reteta delicioasa de Iepure înăbuşit la cuptor din: iepure, sare, piper, usturoi, ceapa, rosii, ardei grasi, ulei de masline, boia, vin alb, supa, rozmarin, cimbru si masline. Ingrediente: 1 iepure curatat (circa 1,8 kg, portionat in 8 bucati) sare piper 2 catei de usturoi 4 cepe 6 rosii 3 ardei grasi rosii 4 linguri…
Read more »

Tarta cu branza si visine

30 October 2012
Tarta cu branza si visine
O reteta savuroasa Tarta cu branza si visine din: faina, praf de copt, miere, baton de vanilie, sare, ou, unt, faina, miere, frisca, branza de vaci, zahar, suc de lamaie, amidon, visine si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 150 g faina 1/2 lingurita praf de copt 2 linguri miere miezul de la un baton de vanilie…
Read more »

Salată cu ton afumat şi sos de muştar

30 October 2012
Salată cu ton afumat şi sos de muştar
O reteta savuroasa de Salată cu ton afumat şi sos de muştar din: ton afumat, salata verde, rosii cherry, cartofi, ardei capia, masline, porumb, seminte de mustar, otet de mere, ulei de masline, sare, piper, cimbru, lamaie si crutoane. Ingrediente: 400 g ton afumat o salată verde 250 g roşii cherry 4 cartofi 2 ardei…
Read more »

Tochitura cu carnati si vin alb sec

30 October 2012
Tochitura cu carnati si vin alb sec
O reteta gustoasa de Tochitura cu carnati si vin alb sec din: pasta de rosii, carne, rinichi, inimi, carnati afumati, ficat, ceapa, vin alb sec, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 linguri de pastă de roşii 600 g carne 7 rinichi 4 inimi 4 cârnaţi afumaţi 750 g ficat (toate de porc) 4 cepe…
Read more »

Varză murată cu ardei şi hrean

30 October 2012
Varză murată cu ardei şi hrean
Varză murată cu ardei şi hrean din: varza, ardei capia, hrean, zahar, otet si sare. Ingrediente: 5 kg varză albă 3 kg ardei capia 500 g hrean 100 g zahăr 500 ml oţet sare   Mod de preparare: Se taie varza şi ardeii mărunt. Se rade hreanul şi se amestecă bine cu varza şi ardeii.…
Read more »

Pâine de lămâie

30 October 2012
Pâine de lămâie
Pâine de lămâie din: faina, praf de copt, sare, coaja de lamaie, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, lapte si suc de lamaie. Ingrediente: 195 g faina 1 lingurita praf de copt 1/4 lingurita sare 1 lingura coaja rasa de lamaie mai trebuie: unt nesarat 150 g zahar 3 oua 1 lingurita esenta de vanilie…
Read more »

Reteta zilei: Friptura de miel cu legume

30 October 2012
Reteta zilei: Friptura de miel cu legume
Friptura de miel cu legume din: pulpa de miel, ardei, morcovi, vinete, praz, ceapa verde, ardei iute, ulei, vin rosu, busuioc, piper, boia de ardei iute, marar si sare. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: Tableta Samsung Galaxy Tab2 Ingrediente: 1kg pulpa de miel 1 ardei 2 morcovi 2 vinete albe 2 vinete mai mici 1/2…
Read more »

Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă

30 October 2012
Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă
Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă din: orez, muschi de porc, piper, ceapa rosie, otet de mere, sirop de artar si patrunjel. Ingrediente: 250 g orez basmati si salbatic 600 g muschi de porc, taiat in felii de 4 cm grosime 2 linguri de piper negru, macinat grosier 1 ceapa rosie mare, taiata felii 150…
Read more »

Stifado cu ceapă

30 October 2012
Stifado cu ceapă
O reteta savuroasa de Stifado cu ceapă din: carne de vita, ulei, sare, piper, usturoi, foi de dafin, rozmarin, scortisoara, nucsoara, chimen, bulion, vin rosu, rosii, ceapa si cartofi. Este o tocanita greceasca de vita, foarte aromata. Ingrediente: 800 g carne de vita pentru gulas 4 linguri ulei sare piper 2 catei de usturoi 3…
Read more »

Salată picantă de cuşcuş

30 October 2012
Salată picantă de cuşcuş
O reteta delicioasa de salata picanta de cuscus cu: naut, supa de pui, lamaie, ardei capia, fulgi de migdale, menta. Ingrediente: 100g de cuşcuş 220g de năut la conservă, clătit şi lăsat la scurs 100ml de supă fierbinte de pui coaja şi sucul de la 1 lămâie 1 ardei capia copţ tocat 25g fulgi de…
Read more »

Salată cu cartofi şi maioneză mentolată

30 October 2012
Salată cu cartofi şi maioneză mentolată
O reteta delicioasa de salata cu:maioneza, mustar, menta, cartofi albi, fasole verde, mazare, avocado, lamaie. Ingrediente sos: 300ml de maioneză 2 linguri cu vârf de muştar Dijon 2 linguri de mentă proaspătă, tocată Ingrediente: 750g de cartofi albi 400g de fasole verde fină, curăţată 450g de mazăre congelată, dezgheţată 2 avocado mari, coapte sucul de…
Read more »

Supă de colţunaşi umpluţi cu piept de pui

30 October 2012
Supă de colţunaşi umpluţi cu piept de pui
Supă de colţunaşi umpluţi cu piept de pui din: morcov, telina, praz, ceapa, patrunjel, sare, oua, faina, apa, piept de pui si pesmet. Ingrediente: 1 morcov 1 telina mica 1 fir de praz 1 ceapa 1 legatura patrunjel sare pentru coltunasi: 2 oua 200 g faina 1 lingura apa 100 g piept de pui 1…
Read more »

Vitello tonnato

30 October 2012
Vitello tonnato
Vitello tonnato din: pulpa de vitel, morcovi, ceapa, foi de dafin, cuisoare, boabe de piper, vin alb, sare, ton, sardele, galbenusuri, otet, suc de lamaie, capere, ulei de masline, piper si lamaie. Este un aperitiv italian savuros cu sos fin de ton si capere. Ingediente: 600 g pulpa de vitel 1 morcov 1 ceapa 2…
Read more »

Peşte fript cu avocado şi salsa

30 October 2012
Peşte fript cu avocado şi salsa
O reteta delicioasa de cod fript cu:avocado, rosii, ceapa, ulei de masline, lamaie, coriandru. Ingrediente: 1 avocado copt 2 roşii-prună coapte, ficare tăiată în  câte 6 bucăţi 1 ceapă roşie mică, feliată fin 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de la o jumătate de lămâie sau de la o lămâie verde…
Read more »

Dulceaţă din fructe de soc

30 October 2012
Dulceaţă din fructe de soc
Dulceaţă din fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa si suc de lamaie. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahar 150 ml apa 3 linguri suc de lamaie   Mod de preparare: Rupi fructele de soc negre de pe crenguţe, le trecii prin- tr-un jet de apă rece şi laşi jumătate…
Read more »

Tortilla de cartofi calda

30 October 2012
Tortilla de cartofi calda
Tortilla de cartofi calda din: cartofi, ceapa, ardei gras, ulei, fasole verde, oua, smantana, parmezan, sare, piper, nucsoara, smantana, otet de vin alb si ceapa verde. Ingrediente: 600 g cartofi rosii 1 ceapa 1 ardei gras rosu 2 linguri ulei 100 g fasole verde congelata 6 oua 6 linguri smantana dulce 4 linguri parmezan ras…
Read more »

Peste la cuptor

30 October 2012
Peste la cuptor
O reteta delicioasa de peste cu:file de cod, ulei, cartofi, ardei gras, dovlecei, branza, cuscus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb (cod, merluciu) 3 linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2 linguri cuş-cuş sau orez, după gust 1…
Read more »

Gogosele glazurate

30 October 2012
Gogosele glazurate
O reteta delicioasa de gogosele cu:faina, unt, zahar, oua, sare, apa, lapte, zahar vanilat, ciocolata neagra. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 1 lingură rasă de zahăr 4 ouă un praf de sare 1 pahar cu apă Ingrediente crema: 1 1 lapte 4 ouă 200 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat Ingrediente decor: 100…
Read more »

Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşii

30 October 2012
Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşii
O reteta delicioasa de spaghete cu:usturoi, ulei de masline, fenicul, rosii, busuioc, otet balsamic, ricotta. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, tăiaţi în felii 2 linguri ulei de măsline 2 bulbi mari de fenicul (sau 4 mici), tăiaţi in felii subţiri 6 roşii prună, curăţate de seminţe, tăiate în bucăţele frunzele de la o legătură mică…
Read more »

Parfe de fructe

30 October 2012
Parfe de fructe
O reteta delicioasa de parfe cu: zahar tos, zmeura, migdale, frisca, oua, zahar pudra, lichior de oua, fructe. Ingrediente: 40 g zahăr tos 100 g zmeură 100 g migdale tăiate 400 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 120 g zahăr pudră 2 linguri lichior de ouă sau limoncello 150 g fructe diverse pentru servi

Porc cu pere si rădăcinoase

1 November 2012
O reteta savuroasa de Porc cu pere si rădăcinoase din: muschi de porc, ulei de masline, vin, pere, morcovi, pastarnac, patrunjel, unt, frunze de salvie, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc, bucata intreaga 5 linguri ulei de masline 250 ml vin alb 3 pere 3 morcovi 2 radacini de pastarnac 2…
Read more »

Rasol de vitel cu morcovi

1 November 2012
Rasol de vitel cu morcovi din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, marar, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase rasol de vitel (circa 250 g/buc) 600 g morcovi 1 ceapa 1 telina mica 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 4-5 fire de cimbru verde 2-3 catei de usturoi…
Read more »

Porumb cu linte şi costiţă

1 November 2012
Porumb cu linte şi costiţă din: linte, boabe de porumb, costita, ulei, supa de legume, otet de mere, sare, piper, boia de ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 100 g linte de preferință roșie 200 g boabe de porumb din conservă 300 g praz 100 g costiță sau slănină afumată 2 linguri ulei 500 ml supă…
Read more »

Retete de post: Pastă din nuci, alune şi ceapă

1 November 2012
Pastă din nuci, alune şi ceapă din: nuci, alune de padure, lamaie, ulei de masline, ceapa rosie si hrean. Ingrediente: 200 g nuci 100 g alune de padure 1 lamaie 4-5 linguri ulei de masline sau de seminte de struguri 2 cepe rosii 1 lingurita hrean ras   Mod de preparare: Puneţi cu o seară…
Read more »

Salată de sfeclă roşie cu cartofi

1 November 2012
O reteta savuroasa de Salată de sfeclă roşie cu cartofi din: sfecla rosie, cartofi, patrunjel, coriandru, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle rosii 3 cartofi 1 legatura patrunjel 1 lingurita rasa coriandru macinat 50 ml ulei de masline otet balsamic dupa gust sare piper   Mod de preparare: Spălaţi sfeclele,…
Read more »

Reteta zilei: Biscuiti cu ciocolata si pere

31 October 2012
O reteta savuroasa de Biscuiti cu ciocolata si pere din: pere, faina, zahar granulat, praf de copt, sare, unt, smantana, ciocolata, oua si zahar. Ingrediente: 3 pere 190 grame faina 50 grame zahar granulat, plus 1 1/2 linguri pentru ornat 8 grame praf de copt 3 grame sare 85 grame unt nesărat, rece,taiat în cuburi…
Read more »

Supa de fenicul

31 October 2012
O reteta gustoasa de Supa de fenicul din: fenicul, supa de legume, ceapa, ciuperci, ulei de masline, faina, sare, piper si rosii. Ingrediente: 500 g fenicul (2-3 bulbi) 2 litri supă de legume o ceapă 4 ciuperci ulei de măsline o lingură de făină sare piper 2 roşii   Mod de preparare: Se pune într-o…
Read more »

Pulpă de porc cu ţelină

31 October 2012
O reteta simpla si gustoasa de Pulpă de porc cu ţelină din: pulpa de porc, telina, foi de dafin, ienibahar, chimen, patrunjel, boabe de piper, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 600 g telina 2 foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar 1 lingurita chimen macinat 1 legatura patrunjel 1 lingura…
Read more »

Sarmale cu bacon

31 October 2012
Sarmale cu bacon din: orez, carne de porc, slanina, morcov, ceapa, bacon, zeama de varza, rosii, varza murata, cimbru, frunze de dafin, ulei, sare, piper, malai si smantana. Ingrediente:  250 g orez 500 g carne de porc 150 g slanina un morcov doua cepe 200 g bacon zeama de varza 800 g rosii boia dulce…
Read more »

Sufleu de pastarnac cu pui

31 October 2012
O reteta savuroasa de Sufleu de pastarnac cu pui din: pastarnac, piept de pui, pesmet, oua, marar si praf de copt. Ingrediente: 500 g pastarnac 300 g piept de pu 3 linguri pesmet 4 oua 1 legatura marar un varf de lingurita praf de copt   Mod de preparare: Puneţi la fiert în apă cu…
Read more »

Salată de fasole cu ardei şi porumb

31 October 2012
O reteta gustoasa de Salată de fasole cu ardei şi porumb din: fasole rosie, otet de mere, ulei de masline, pudra de chilli, seminte de chimen, usturoi, ardei gras, rosii, ceapa verde, sare, piper, busuioc si salata verde. Ingrediente: 200 g fasole roşie boabe 50 ml oţet de mere 50 ml ulei de măsline pudră…
Read more »

Carne de porc cu legume

31 October 2012
O reteta savuroasa de Carne de porc cu legume din: cotlet de porc, unt, ulei de masline, usturoi, sare, piper, ceapa rosie, morcovi, ardei si mazare. Ingrediente: 800 g cotlet de porc fara os 75 g unt 2-3 linguri ulei de masline 4-6 catei de usturoi sare piper macinat 2 cepe rosii 4-6 morcovi 6…
Read more »

Frigarui de berbecut cu hrean si ghimbir

31 October 2012
O reteta gustoasa de Frigarui de berbecut cu hrean si ghimbir din: pulpa de berbec, hrean, ghimbir, usturoi, ulei din samburi de struguri, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpa de berbecut 200 g hrean 100 g ghimbir 2-3 catei de usturoi 50 ml ulei din samburi de struguri 50 ml…
Read more »

Spirale cu brânză şi busuioc

31 October 2012
Spirale cu brânză şi busuioc din: faina, apa, drojdie, unt, branza feta, telemea de oaie, busuioc, zahar tos, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie 100 g unt 100 g brânză feta 100 g telemea de oaie 50 g parmezan o lingură cu busuioc uscat o linguriţă cu…
Read more »

Paste cu rosii si parmezan

31 October 2012
O reteta savuroasa de paste cu rosii si parmezan din: paste, rosii, parmezan, ciuperci, busuioc, cimbru, sare, piper, ulei de masline, usturoi si ceapa rosie. Ingrediente: 400 g paste 4-6 rosii 150 g parmezan 250 g ciuperci busuioc verde cimbru uscat si macinat sare piper negru macinat 2-3 linguri ulei de masline 2-3 catei usturoi…
Read more »

Roşii umplute cu peşte şi orez

31 October 2012
O reteta delicioasa de Roşii umplute cu peşte şi orez din: ceapa, peste, salata, sare, piper, ulei de masline, lamaie, marar si morcov. Ingrediente: 2 cepe peşte conservat în ulei salată sare piper ulei de măsline o lămâie mărar morcov   Mod de preparare: Intr-un borcan se pune sucul de lămâ­ie, uleiul de măsline, sare…
Read more »

Tartine de vinete cu branza

31 October 2012
Tartine de vinete cu branza din: vinete, rosii, ardei grasi, ardei capia, branza de capra, ceapa, usturoi, vin alb, lamaie, sare, piper, ulei de masline, busuioc, smantana, iaurt si cascaval. Ingrediente: 4 vinete 4 rosii 2 ardei grasi verzi 2 ardei capia rosii 500 g branza de capra 1 ceapa 1 capatana usturoi 1 pahar…
Read more »

Vita cu sos de legume si orez

31 October 2012
O reteta delicioasa de Vita cu sos de legume si orez din: orez, vrabioara de vita, morcovi, ceapa, mere, ciuperci, ulei de masline, zeama de lamaie, zahar, otet balsamic, sare grunjoasa, piper si vin rosu. Ingrediente: 300 g orez 500 g vrabioara de vita 4 morcovi o ceapa mare alba 150 g mere dulci 250…
Read more »

Borş cu boabe de fasole albă

31 October 2012
O reteta gustoasa de Borş cu boabe de fasole albă din: fasole, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, leustean, marar, bors, sare si ulei. Ingrediente: 200 g fasole albă 100 g morcovi 100 g ceapă 4 cartofi o jumătate de ţelină o rădăcină de pătrunjel o legătură leuştean o legătură mărar borş sare ulei   Mod de…
Read more »

Plăcintă savuroasa cu dovleac

31 October 2012
Plăcintă savuroasa cu dovleac din: aluat, lapte, drojdie, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, oua, sare, faina, dovleac, unt, anason, scortisoara si pesmet. Ingrediente:  pentru aluat: 100 g unt 200 ml lapte 25 g drojdie o lingura zahar un plic zahar vanilat coaja de la o lamaie 2 oua un praf sare 475 g faina…
Read more »

Supa de pui cu legume si taitei

31 October 2012
O reteta gustoasa de Supa de pui cu legume si taitei din: piept de pui, ceapa, taitei, usturoi, piper, morcovi, ardei, mazare, telina, patrunjel, pastarnac, sare, unt si patrunjel. Ingrediente: un piept de pui o ceapa mare 100 g taitei 2-3 catei usturoi 2-3 boabe piper 2-3 morcovi un ardei verde un ardei rosu 200…
Read more »

Pui cu sos de zmeura si mamaliga

31 October 2012
O reteta delicioasa de Pui cu sos de zmeura si mamaliga din: piept de pui, rosii, vin, faina, apa, malai, sos de zmeura, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, ardei capia si ardei gras. Ingrediente: 2 piepturi de pui 3  roşii 200 ml vin alb demisec 2 linguri cu făină 500 ml apă 125…
Read more »

Reteta zilei: Supa de legume vegetariana

31 October 2012
Reteta zilei: Supa de legume vegetariana
O reteta gustoasa de Supa de legume vegetariana din: ulei de masline, ceapa, usturoi, condimente, fasole, rosii, salata, supa de legume, salvie si parmezan. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: Robot de bucatarie Philips Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 cepe medii, tocate 2 catei usturoi tocati 2 lingurite condimente italiene (amestec de oregano, busuioc,…
Read more »

Vita cu sparanghel

31 October 2012
Vita cu sparanghel
O reteta delicioasa de Vita cu sparanghel din: carne de vita, sare grunjoasa, piper, vin rosu, unt, lamaie, salvie, ulei de masline, busuioc, sparanghel, unt si coniac. Ingrediente: 800 g carne de vita sare grunjoasa piper negru macinat 100 ml vin rosu 75 g unt o lamaie salvie 3-4 linguri ulei de masline busuioc verde…
Read more »

Prăjitură cu castane şi două creme

31 October 2012
Prăjitură cu castane şi două creme
O reteta savuroasa de Prăjitură cu castane şi două creme din: unt, faina, praf de copt, sare, zahar tos, zahar brun, oua, banane, zahar vanilinat, lapte, nuca de cocos, castane, crema de vanilie si cafea solubila. Ingrediente: 230 g unt 300 g făină un pliculeţ praf de copt sare 300 g zahăr tos două linguri…
Read more »

Iahnie cu costită afumată

31 October 2012
Iahnie cu costită afumată
O reteta gustoasa de Iahnie cu costită afumată din: fasole, costita afumata, foid e dafin, morcovi, telina, ceapa, sare, piper, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 400 g fasole alba cu bobul mare 300 g costita afumata 3-4 foi de dafin 2 morcovi o telina mare 2 cepe sare piper negru macinat 3 linguri…
Read more »

Sarmale cu varză acră

31 October 2012
Sarmale cu varză acră
O reteta de Sarmale cu varză acră din: carne de porc, ceapa, marar, cimbru, orez, sare, piper, varza, pasta de tomate, costita afumata si ulei. Ingrediente: un kg carne de porc 3 cepe o legatura marar cimbru uscat si verde 50 g orez sare piper negru macinat 2 verze 4 linguri pasta de tomate 250…
Read more »

Ciorbă savuroasa de burtă

31 October 2012
Ciorbă savuroasa de burtă
O reteta delicioasa Ciorbă savuroasa de burtă din: burta de vita, rasol de vita, ceapa, ardei, morcovi, sare, piper, otet, oua, smantana si usturoi. Ingrediente: un pachet burta de vita semifiarta un rasol vita 2 cepe un ardei rosu 2 morcovi sare piper 5-6 linguri otet 6 oua un litru smantana usturoi   Mod de…
Read more »

Paste cu legume si menta

31 October 2012
Paste cu legume si menta
O reteta delicioasa de paste cu: tagliatelle, dovlecei, mazare, lamaie, menta, branza ricotta. Ingrediente: 350g de tagliatelle 500g de dovlecei 190g de mazăre proaspătă sau congelată coaja şi sucul de la 1 lămâie necerată o mână frunze de mentă, tocate 250g de brânză ricotta Mod de preparare: Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre…
Read more »

Carnati de casa cu rozmarin

31 October 2012
Carnati de casa cu rozmarin
O reteta gustoasa de Carnati de casa cu rozmarin din: carne de porc si vita, cimbru, rozmarin, sare, piper, cuisoare, ienibahar, usturoi, apa, ulei, mate, otet, bicarboant si malai. Ingrediente: un kg carne de porc si de vita cimbru rozmarin uscat si proaspat sare piper negru maicnat cuisoare macinate ienibahar macinat 4-5 catei usturoi 2-3…
Read more »

Friptură de prepeliţă cu praz, cartofi şi vinegretă

31 October 2012
Friptură de prepeliţă cu praz, cartofi şi vinegretă
O reteta savuroasa de Friptură de prepeliţă cu praz, cartofi şi vinegretă din: cimbru, prepeite, ulei de masline, miere, oua de prepelite, praz, cartofi, mustar cu boabe, otet de cidru si ulei de nuci. Ingrediente: 2 crengute de cimbru 2 prepelite ulei de masline, pentru uns si stropit putina miere lichida 4 oua de prepelita…
Read more »

Salată de legume cu mozzarella

31 October 2012
Salată de legume cu mozzarella
O reteta savuroasa de salata de legume cu mozzarella din: pasta de tomate, salata, naut, rosii, mozzarella, suc de rosii, ulei de masline, usturoi, ceapa, busuioc, sare, piper si telemea de capra. Ingrediente: pastă de tomate o salată verde 200 g năut 4 roşii 400 g mozzarella 200 ml suc de roşii 100 ml apă…
Read more »

Risotto cu dovlecei

31 October 2012
Risotto cu dovlecei
O reteta delicioasa de risotto cu:ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, camaroli, rozmarin, supa de legume, dovlecei, mazare, busuioc. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată fin 2 căţei de usturoi, tocaţi fin 3 roşii coapte, tocate grosier 350g de camaroli sau

Dulceata de gogonele

29 October 2012
Dulceata de gogonele
O reteta savuroasa de Dulceata de gogonele din: gogonele, zahar, lamaie, baton de vanilie si apa. Ingrediente: 1,5 kg gogonele 1 kg zahar 1 lamaie 1/2 baton de vanilie 1 pahar cu apa   Mod de preparare: Indepărtează cotorul gogonelelor şi crestează-le un X pe spate, apoi opăreşte-le în apă clocotită. Răcoreşte-leîn apă rece, decojeşte-le…
Read more »

Vita cu sfecla

29 October 2012
Vita cu sfecla
O tocanita delicioasa din: vita, sfecla, gulie, cartofi, morcovi, ceapa rosie, vin, usturoi, foid e dafin, ulei, cimbru si piper boabe. Ingrediente: 700 g pulpa de vita (merge si carne cuburi pentru gatit) 2 sfecle potrivite 1 gulie maricica 700 g cartofi 1 morcov 1 ceapa rosie 1 cana cu vin 3-4 catei de usturoi…
Read more »

Salata de fasole cu fenicul

29 October 2012
Salata de fasole cu fenicul
Salata de fasole cu fenicul din: fasole, ceapa rosie, ardei gras, ardei iute, fenicul, otet de mere, ulei de masline, seminte de fenicul, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole alba 2 cepe rosii 1 ardei gras rosu 1 ardei iute 1 bulb de fenicul 2 linguri otet de mere 4 linguri ulei de masline…
Read more »

Legume gratinate cu orez

29 October 2012
Legume gratinate cu orez
O reteta delicioasa de Legume gratinate cu orez din: ceapa, ulei de masline, dovlecei, vanata, rosii, orez, oua si branza cheddar. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 lingura ulei de masline 2 dovlecei, feliati 1 vanata, taiata cuburi 450 g rosii proaspate, tocate (sau o conserva de 400 g de rosii tocate) 200 g orez pentru…
Read more »

Corabioare cu mere

29 October 2012
Corabioare cu mere
O reteta gustoasa de Corabioare cu mere din: budinca de vanilie, lapte, zahar pudra, aluat, mere si suc de lamaie. Ingrediente: 1 plic praf de budinca de vanilie 300 ml lapte 2 linguri zahar pudra 220 g aluat de foi 2 mere acrisoare cu coaja subtire 1 lingura suc de lamaie   Mod de preparare:…
Read more »

Fenicul cu sos de capere

29 October 2012
Fenicul cu sos de capere
O reteta gustoasa de Fenicul cu sos de capere din: fenicul, lamaie, smantana, galbenusuri, ou, faina, capere murate, vin, sare si piper. Ingrediente: 4 bulbi de fenicul 1 lamaie 200 ml smantana 2 galbenusuri fierte tare 1 ou 1 lingurita faina sau amidon 2 linguri capere murate 100 ml vin alb sare piper   Mod…
Read more »

Conopida la borcan

29 October 2012
Conopida la borcan
Conopida la borcan din: conopida, suc de rosii, sare, frunze de telina, frunze de patrunjel si aspirina. Ingrediente: conopida suc de rosii sare frunze de telina frunze de patrunjel aspirina   Mod de preparare: Cantităţile sunt la aprecierea fiecăruia. Alegi conopidă cu floare albă şi deasă, o desfaci în bucheţele şi o ţii 10 minute…
Read more »

Tarta savuroasa cu mere

28 October 2012
Tarta savuroasa cu mere
Tarta savuroasa cu mere din: biscuiti, scortisoara, faina, sare, zahar, unt, ulei, martipan, zahar pudra, mere, unt, gem de caise, suc de mere si fistic. Ingrediente: blat: 50 g biscuiti 1/2 scortisoara macinata 130 g faina 1 praf de sare 40 g zahar fin 70 g unt moale 25 ml ulei umplutura: 60 g martipan…
Read more »

Chec de linte

28 October 2012
Chec de linte
Chec de linte din: linte, supa de legume, otet de mere, frunza de dafin, praz, ciuperci, pesmet, unt, cascaval, patrunjel, suc de lamaie, oua, sare si piper. Ingrediente: 250 g linte rosie sau galbena 500 ml supa de legume 1 lingura otet de mere 1 frunza de dafin 1 fir de praz taiat fin 125…
Read more »

Marmelada de macese

28 October 2012
Marmelada de macese
O reteta simpla si gustoasa de marmelada de macese din: macese, zahar si lamaie. Ingrediente: 3 kg macese 1 kg zahar 1 lamaie   Mod de preparare: Tai măceşele în două, le cureţi bine de firişoare şi seminţe. Le opăreşti în apă clocotită, le speli în mai multe ape reci şi le pui la fiert…
Read more »

Biban şi fructe de mare în stil italian

28 October 2012
Biban şi fructe de mare în stil italian
O reteta savuroasa de Biban şi fructe de mare în stil italian din: ulei de masline, fenicul, usturoi, ardei iute, calamar, busuioc, rosii, vin, creveti, biban si paine crocanta. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 bulb de fenicul, taiat pe jumatate si feliat (pastreaza frunzele pentru a orna) 2 catei de usturoi, feliati 1/2…
Read more »

Mancare de ceapa

28 October 2012
Mancare de ceapa
O reteta gustoasa de mancare de ceapa din: ceapa, ulei, foi de dafin, zahar, miere, otet de vin rosu, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 800 g ceapa 4 linguri ulei 2 foi de dafin 1 lingura zahar 2 linguri miere 4 linguri otet de vin rosu coaja de lamaie sare   Mod de preparare:…
Read more »

Paine din dovleac cu nuci

28 October 2012
Paine din dovleac cu nuci
Paine din dovleac cu nuci din: dovleac, faina de grau, nuci, zahar, nucsoara, unt, oua, praf de copt si sare. Ingrediente: 500 g cubulete de dovleac 350 g faina de grau 100 g nuci 3 linguri zahar 1 lingurita nucsoara rasa 50 g unt 3 oua 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat sare  …
Read more »

Supă de dovleac, linte şi lapte de cocos

28 October 2012
Supă de dovleac, linte şi lapte de cocos
O reteta savuroasa de supa de dovleac, linte si lapte de cocos din: ulei de masline, dovleac placintar, morcovi, pudra de curry cu turmeric, linte, lapte de cocos, supa de pui si coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 dovleac placintar, curatat de coaja si de seminte, tocat 200 g morcovi, taiati cubulete 1…
Read more »

Chec sărat cu fulgi de ovăz şi susan

28 October 2012
Chec sărat cu fulgi de ovăz şi susan
Chec sărat cu fulgi de ovăz şi susan din: fulgi de ovaz, lapte, oua, morcovi, bulion, praf de copt, telemea, susan, sare, patrunjel, ceapa verde, unt si faina. Ingrediente: 120 g fulgi de ovaz 400 ml lapte 2 oua 2 morcovi 2 linguri bulion 1/2 lingura praf de copt 150 g telemea 1 lingurita susan…
Read more »

Zacuscă cu morcovi

28 October 2012
Zacuscă cu morcovi
Zacuscă cu morcovi din: morcovi, gogosari, ceapa, telina, ulei, condiment vegetal, foi de dafin si bulion de casa. Ingrediente: 1 1/2 kg morcovi 2 1/2 kg gogosari 2 kg ceapa 2 teline mari 500 ml ulei 3 linguri condiment vegetal cateva foi de dafin 1 kg bulion de casa   Mod de preparare: Morcovii şi…
Read more »

Fajitas cu pui

28 October 2012
Fajitas cu pui
Fajitas cu pui din: ardei gras, ceapa rosie, paprika afumata, chimion, limes, sare de mare piper negru, tortillas, smantna, guacamole, branza cheddar, ardei iute, rosii, coriandru, sare de mare, piper, lime si ulei de masline. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie potrivita 2 piepti e pui fara oase si piele 1 lingrita paprika…
Read more »

Piure de dovleac

28 October 2012
Piure de dovleac
Piure de dovleac din: dovleac, smantana, oua, nucsoara, unt, sare, piper, pesmet, unt, faina, vin, frunze de marar, piper alb si nucsoara. Ingrediente: 500 g dovleac 3 linguri smantana 2 oua 1/2 lingurita nucsoara 1 lingura unt sare piper pesmet sos: 1 lingura unt 1 lingura faina 100 ml vin alb frunze de marar sare…
Read more »

Friptura de vita si cartofi cu patrunjel

28 October 2012
Friptura de vita si cartofi cu patrunjel
O reteta savuroasa si gustoasa de Friptura de vita si cartofi cu patrunjel din: cartofi, ulei de masline, usturoi, patrunjel, antricot de vita, piper, unt si salata. Ingrediente: 3 cartofi rosii mari, decojiti si taiati in cuburi mari 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit 1 catel de usturoi, tocat marunt 1 legatura…
Read more »

Paine cu măsline

28 October 2012
Paine cu măsline
O reteta gustoasa de Paine cu măsline din: drojdie, apa, faina alba, faina integrala, sare, ulei de masline, masline si sunca uscata. Ingrediente: 7 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 400 g fainaalba 250 g faina integrala 1 lingurita de sare 4 linguri ulei de masline 100 g masline negre fara samburi 80 g…
Read more »

Rosii in borcan

28 October 2012
Rosii in borcan
Rosii in borcan din: rosii, sare si conservant. Ingrediente: 5 kg rosii sare conservat   Mod de preparare: Speli roşiile şi apoi le pui într-o oală cu apă care fierbe. Le lasi câteva minute în apa fiartă, după care le scoţi într-un vas, le cureţi de coajă şi le tai în bucăţi. Roşiile curăţate şi…
Read more »

Reteta zilei: Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci

28 October 2012
Reteta zilei: Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci
O reteta savuroasa de Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, ieburi de provence, paine, unt, ulei de masline, usturoi, carnati, ciuperci, salata, lapte, oua, parmezan si mozzarella. RestauranteDeLux va recomanda produsul zilei: Robot de bucatarie Philips Ingrediente: 1/2 dovleac taiat cuburi 2 linguri ulei de măsline sare, piper…
Read more »

Sufleu de cartofi

28 October 2012
Sufleu de cartofi
O reteta savuroasa de Sufleu de cartofi din: cartofi, ulei de masline, mozzarella, rosii, sunca de pui, busuioc, oregano, sare, piper si masline negre. Ingrediente: 1 kg cartofi fierti in coaja 5 linguri ulei de masline 180 g mozzarella light 5 rosii 400 g sunca de pui afumata 1 lingurita busuioc uscat 1 lingurita oregano…
Read more »

Retete de post: Gălbiori cu praz

28 October 2012
Retete de post: Gălbiori cu praz
O reteta savuroasa de Gălbiori cu praz din: praz, galbiori, ardei iute, ulei, unt, supa de legume, otet balsamic, sare, piper si zahar. Ingrediente: 3 fire de praz 500 g bureţi gălbiori 2 ardei iuți 8 linguri de ulei 60 g unt 125 ml supă de legume 2 linguri de oţet balsamic sare piper zahăr…
Read more »

Muraturi: Vinete murate

28 October 2012
Muraturi: Vinete murate
Vinete murate din: vinete, frunze de telina, patrunjel, marar, usturoi, sare apa si ardei iute. Ingrediente:  5 kg vinete 5 pahare frunze de telina taiata marunt 3 pahare patrunjel si marar 250 g usturoi 7 linguri sare 5 l apa ardei iute dupa gust   Mod de preparare: Speli vinetele şi le crestezi în lungime.…
Read more »

Dovlecei umpluti cu piept de pui

28 October 2012
Dovlecei umpluti cu piept de pui
O reteta savuroasa de Dovlecei umpluti cu piept de pui din: dovlecei, cuscus, ardei, piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, marar, ulei de masline, pasta de tomate, sare, piper, curry, boia, lapte acru si supa de pasare. Ingrediente: 4 dovlecei 50 g cus-cus 150 g piept de pui 1 ardei verde 3-4 catei de usturoi…
Read more »

Chili cu verdeturi

28 October 2012
Chili cu verdeturi
O reteta de Chili cu verdeturi din: ardei, coriandru, ghimbir, otet alb, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 ardei poblano (mexican), fara samburi si taiat in doua pe lungime 2 ardei jalapeno, fara samburi 1/2 ceasca de coriandru (frunze si tulpini) 2 catei de usturoi taiati pe din doua 1 lingura de ghimbir proaspat,…
Read more »

Linte cu telina si usturoi

28 October 2012
Linte cu telina si usturoi
Linte cu telina si usturoi din: linte, telina, usturoi, cimbru, ulei, otet, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 600 g linte 300 g telina 5 catei de usturoi 1 lingurita cimbru uscat 3 linguri ulei 1 lingura otet 3 linguri vin alb sare piper   Mod de preparare: >Puneţi lintea la fiert în apă cu…
Read more »

Rulouri lipicioase cu curmale

28 October 2012
Rulouri lipicioase cu curmale
Rulouri lipicioase cu curmale din: zahar, drojdie, faina, lapte, unt, ou, curmale, zahar brun si zahar pudra. Ingrediente: 1 lingurita de zahar 14 g de drojdie uscata 600 g faina, plus extra pentru presarat 400 ml lapte caldut 200 g unt, din care 50 g topit, iar restul foarte moale 1 ou mare, batut 200…
Read more »

Tagliatelle cu muschi de vita si legume sote

28 October 2012
Tagliatelle cu muschi de vita si legume sote
Tagliatelle cu muschi de vita si legume sote din: muschi de vita, morcovi, dovlecel, sparanghel, ardei gras, rosii cherry, tagliatelle, sweet chilli, ghimbir, usturoi, patrunjel, vin si ulei de masline. Ingrediente: 150 g muschi de vita 30 g morcovi 30 g dovlecel 30 g sparanghel 30 g ardei gras 50 g rosii cherry 120 g…
Read more »

Roşii cherry murate

28 October 2012
Roşii cherry murate
Roşii cherry murate din: rosii cherry, usturoi, frunze de visin, hrean, boabe de piper, boabe de mustar, otet, sare si apa. Ingrediente: 2 kg rosii cherry usturoi frunze de visin hrean boabe de piper boabe de mustar otet sare apa   Mod de preparare: Speli roşiile şi le laşi la scurs pe un prosop. într-o…
Read more »

Placinta cu fructe in crusta crocanta

28 October 2012
Placinta cu fructe in crusta crocanta
Placinta cu fructe in crusta crocanta din: faina, unt, apa, piersici, mure, coacaze rosii, zahar, zahar vanilat si ou. Ingrediente: 125 g faina 110 g unt rece 5 linguri apa rece pentru umplutura: 4 piersici tari coapte 50 g mure 100 g coacaze rosii 3 linguri zahar 1 pliculet zahar vanilat 1 ou   Mod…
Read more »

Somon teriyaki cu sparanghel

28 October 2012
Somon teriyaki cu sparanghel
O reteta savuroasa de Somon teriyaki cu sparanghel din: sos de soia, mirin, miere, sos chilli, faina de porumb, ulei de susan, ghimbir, usturoi, ulei vegetal, somon, sparanghel, orez brun si seminte de susan. Ingrediente: Doua linguri de sos de soia Doua linguri de mirin (vin prepara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu