marți, 29 ianuarie 2013

Retete de top #33


Retete de top:

Spic la cuptor

17 January 2012
Spic la cuptorO reteta gustoasa de spic la cuptor din: foitaj, piept de pui, ciuperci, ardei gras, cascaval, ou, sare, piper, mac, ketchup. Ingrediente: foitaj 1 piept de pui sau 200 g kaizer 300 g de ciuperci un sfert de ardei gras 100 g caşcaval 1 ou sare piper mac ketchup Mod de preparare: Intinzi foitajul. Fierbi…
Read more »

Pastă de ton cu cartofi

17 January 2012
Pastă de ton cu cartofiO reteta gustoasa de pasta de ton cu: cartofi, unt, lapte, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 conservă ton mărunţit 1 lămâie 6 cartofi 1 lingură unt puţin lapte sare piper mărar Mod de preparare: Prepari un piure din cartofi fierţi, unt şi lapte. Când este gata, adaugi conserva de ton mărunţit, puţină zeamă de lămâie,…
Read more »

Chiftele de carne cu fulgi de ovăz

17 January 2012
Chiftele de carne cu fulgi de ovăzO reteta delicioasa de chiftele de carne cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, lapte, carne de porc, carne de vita, ou, ceapa, usturoi, ulei, piper, chimen, patrunjel, sare, concentrat de legume si pesmet. Ingrediente: 120 g fulgi de ovăz 8 linguri lapte 320 g carne de porc 320 g carne de vită 1…
Read more »

Colţunaşi

17 January 2012
ColţunaşiO reteta gustoasa de coltunasi cu:faina, sare, ou, apa, branza, unt, smantana, branza. Ingrediente: 500 g făină 1/2 linguriţă sare 1 ou 1 cană cu apă călduţă Ingrediente umplutura: 500 g brânză puţin sărată 2 ouă 60 g unt 1 ceaşcă smântână brânză rasă Mod de preparare: Faci un aluat elastic şi omogen din făină,…
Read more »

Şniţele de porc în crustă picantă de muştar

17 January 2012
Şniţele de porc în crustă picantă de muştarO reteta de snitele de porc in crusta picanta de mustar din: ceapa, otet, sare, piper, zahar, ulei de floarea soarelui, rosii cherry, ruccola, muschi de porc si oua. Ingrediente: 1 ceapă 3 linguri oţet sare piper 1 praf zahăr 5 linguri ulei de floarea-soarelui 200 g roşii cherry 300 g ruccola 4 felii de…
Read more »

Vinete umplute cu ton

17 January 2012
Vinete umplute cu tonO reteta gustoasa de vinete umplute cu: pesmet, ardei capia, ton, branza, parmezan, patrunjel, oregano, ulei de masline, rosii, piper. Ingrediente: 2 vinete mari 3 linguri pesmet 2 ardei capia 2 cutii de ton 50 g brânză italienească sau caşcaval 3 linguri parmezan ras 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă oregano 1 lingură ulei de măsline…
Read more »

Borş de pipote cu smântână

17 January 2012
Borş de pipote cu smântânăO reteta delicioasa de bors de pipote cu smantana din: pipote si inimi de pui, morcov, fasole verde, ceapa, bors, ardei iute si ulei. Ingrediente: 500 g pipote şi inimi de pui 1 morcov 1 mână fasole verde 2 cepe 400 ml borş 1 ardei iute 50 ml ulei   Mod de preparare: Puneţii să…
Read more »

Conopidă cu carne la cuptor

17 January 2012
Conopidă cu carne la cuptorO reteta delicioasa de conopida cu carne la cuptor din: conopida, carne de porc, ulei, suc de rosii, ceapa, faina si sare. Ingrediente: 1 kg conopidă 400 g carne de porc fără grăsime 3 linguri ulei 200 ml suc de rosii 1 ceapă mică 20 g făină albă sare   Mod de preparare: Cureţaţi conopida,…
Read more »

Musaca de vinete şi ardei copţi

17 January 2012
Musaca de vinete şi ardei copţiO reteta delicioasa de musaca de vineti si ardei copti din: vinete, ardei capia, rosii, usturoi, concentrat de legume, smantana, ulei, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete medii 1 kg ardei capia 4 roşii medii 1 căpăţana de usturoi 1cubuleţ de concentrat de legume 200 ml smântână vegetală ulei sare piper pentru decor:…
Read more »

Croque monsieur

16 January 2012
Croque monsieurCroque monsieur este un fel de mancare rafinat, servit fie in cafenelele frantuzesti, fie la mici tarabe cu gustari, foarte cautat in special de studentii mai saraci in pauzele dintre cursuri. Denumirea s-ar traduce “mestecati, domnule” si intr-adevar acesta este eel mai bun indemn care vi se poate adresa atunci cand vi se serveste un…
Read more »

Cocktail cu ceai negru

16 January 2012
Cocktail cu ceai negruO reteta simpla de Cocktail cu ceai negru din: coacaze negre, miere, lichior de coacaze negre, ceai negru, frisca, coacaze rosii si menta. Ingrediente: 5 linguri de coacaze negre 1 lingura de miere 4 cl lichior de coacaze negre 1/8 l ceai negru rece 1-2 linguri cu frisca lichida 1 lingura de coacaze rosii 1…
Read more »

Borş cu mere şi legume

16 January 2012
Borş cu mere şi legumeO reteta delicioasa de bors cu mere si legume din: mere, morcov, telina, cartof, ceapa, sfecla rosie, orez, ulei de masline, bors, verdeata si sare. Ingrediente: 3 mere (450 g) 1 morcov (50 g) 1 telină mică (80 g) 1 cartof (100 g) 1 ceapă 1 sfeclă roşie mijlocie 2 linguri orez 1 lingură ulei…
Read more »

Cocktail Moro On The Rocks

16 January 2012
Cocktail Moro On The RocksO reteta simpla de Cocktail Moro On The Rocks din: rom alb, suc de portocale rosii si o felie de portocala. Ingrediente: 2 cl rom alb 10 cl suc de portocale rosii o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam romul intr-un pahar de whisky pe 2-3 cuburi de gheata si completa cu suc…
Read more »

Cartofi ţărăneşti cu sos picant

16 January 2012
Cartofi ţărăneşti cu sos picantO reteta delicioasa de cartofi taranesti cu sos picant din: cartofi, ulei, boia, conopida, rosii, ardei grasi, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 kg cartofi mijlocii 2 linguri ulei 1 linguriţă rasă boia pentru sos: 1 conopidă mică 2–3 roşii 3 ardei graşi ½ legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, îi spălaţi şi…
Read more »

Placinta cu rosii

16 January 2012
Placinta cu rosiiO reteta delicioasa de placinta cu rosii, faina, unt, ou, apa, sare, dovlecel, ceapa, lapte, piper. Ingrediente aluat: 200 g făină 90 g unt 1 gălbenuş 20 ml apă sare Ingrediente umplutură: 2 roşii bine coapte 1 dovlecel 1 ceapă 50 g unt 4 ouă 100 ml lapte sare piper Mod de preparare: Pentru aluat…
Read more »

Retete delicioase: Rosii umplute

16 January 2012
Retete delicioase: Rosii umpluteO reteta delicioasa de rosii umplute cu: carne de vita, ceapa, ou, rozmarin, cimbru, ulei, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 4 roşii mari 300 g came de vită tocată 1 ceapă 1 ou rozmarin cimbru 1 lingură de ulei 200 g parmezan sare piper Mod de preparare: Se taie un capac roşiilor vas de cuptor uns…
Read more »

Pizza cu rosii

16 January 2012
Pizza cu rosiiO reteta delicioasa de pizza cu: faina, apa, ulei, sare, drojdie, suc de rosii, rosii, ciuperci, branza mozzarella. Ingrediente aluat:  150 g făină 150 ml apă călduţă 1 linguriţă ulei 1/i linguriţă sare 1 pliculeţ drojdie uscată Ingrediente topping: 2 linguri suc de roşii 2 roşii bine coapte 4 ciuperci albe 100 g branza mozzarella…
Read more »

Clatite americane cu frisca si fructe

16 January 2012
Clatite americane cu frisca si fructeO reteta delicioasa de clatite americane cu: oua, faina, pesmet, zahar, ulei, praf de copt, gem, frisca, esenta de vanilie. Ingrediente: 6 ouă 4 linguri făină 2 linguri pesmet fin 6 linguri zahăr 2 linguri ulei 1 pliculeţ praf de copt Ingrediente decor: 5 linguri gem acrişor 1 tub de frişcă Ingrediente sirop:  400 ml…
Read more »

Salata cu fructe de mare, paste si mazare

16 January 2012
Salata cu fructe de mare, paste si mazareO reteta delicioasa de salata cu: mazare, paste, creveti, scoici, usturoi, iaurt, oregano, unt, sare, piper. Ingrediente: 300 g mazăre nouă 500 g paste colorate 100 g creveţi congelaţi 100 g scoici congelate 3 căţei de usturoi 5 linguri iaurt bine scurs 1 linguriţa oregano uscat 50 g unt sare piper Mod de preparare: Mazărea…
Read more »

Ardei copţi umpluţi cu pui

16 January 2012
Ardei copţi umpluţi cu puiO reteta simpla de ardei copti umpluti cu pui din: ardei, carne de pasare, morcov, patrunjel, telina, iaurt, ulei de masline, rosie, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 2 ardei graşi mari 100 g carne de pasăre (piept sau pulpă) ½ morcov ½ pătrunjel rădăcină ¼ ţelină mijlocie ½ legătură pătrunjel şi mărar 2 linguri…
Read more »

Briose cu frisca si sos caramel

16 January 2012
Briose cu frisca si sos caramelO reteta delicioasa de briose cu: oua, sare, zahar, coaja de lamaie, faina, unt, nuca, crema de whisky, frisca. Ingrediente compoziţie: 4 ouă sare 5 linguri za­hăr farin 2 pliculeţe zahăr vanilat coaja de la o lămâie 3 linguri făină 75 g unt 4 linguri nucă măcinată Ingrediente sos: 100 g unt 8 lin­guri zahăr…
Read more »

Cum se prepara paste cu sos Chorizo (video)

16 January 2012
Cum se prepara paste cu sos Chorizo (video)O reteta video despre cum se prepara paste cu sos Chorizo; un preparat Italian foarte delicios si gustos, rapid si sanatos, ideal pentru cei care savureaza mancarurile picante. Cum se prepara paste cu sos Chorizo Pofta buna!
Read more »

Piept de pui cu legume

16 January 2012
Piept de pui cu legumeO reteta gustoasa de piept de pui cu: conopida, broccoli, unt, smantana, sare, piper negru, piper rosu macinat, cimbru uscat. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui 500 g conopidă 200 g broccoli 100g unt 200 ml smântână sare grunjoasă piper negru şi roşu măcinat cimbru uscat Mod de preparare: Se feliază pieptul de pui, se…
Read more »

Reteta zilei: Midii cu unt

16 January 2012
Reteta zilei: Midii cu untO reteta delicioasa de midii cu unt din: usturoi, arpagic, sare, piper negru, chorizo, unt, vin alb, naut, spanac, midii si patrunjel. Ingrediente: 3 catei de usturoi 1 arpagic mare 1/2 lingurita de sare 1 lingurita de piper negru chorizo 3/4 pachet unt 3/4 ceasca vin alb sec năut 3 cesti spanac proaspăt midii 2…
Read more »

Supa de somon cu lamaie

16 January 2012
Supa de somon cu lamaieO reteta delicioasa de supa cu: somon, lamaie, sare, piper, ardei iute, ceapa, morcov, arde gras, spanac, crutoane cu unt. Ingrediente: 2-3 bucăţi file de somon zeama de la 4 lămâi sare grunjoasă piper negru măcinat un ardei iute 2 cepe 2 morcovi un ardei gras 200 g spanac crutoane cu unt 6 felii lămâie…
Read more »

Farfale cu ciuperci

16 January 2012
Farfale cu ciuperciO reteta delicioasa de farfale cu: ciuperci, sare, piper, smantana, unt, nucsoara, cimbru. Ingrediente: 350-400 g farfale 250 g ciuperci sare piper Ingrediente sos: 200 ml smântână 75 g unt nucşoară măcinată cimbru proaspăt Mod de preparare: Se pun pastele să fiarbă în apă clocotită cu un praf de sare şi câteva picături de ulei…
Read more »

Clatite umplute cu spanac

16 January 2012
Clatite umplute cu spanacO reteta delicioasa de clatite cu: faina, sare, ulei, lapte, oua, smantana, spanac, branza telemea, pesmet. Ingrediente aluat: 300 g făină sare 30 ml ulei 200 ml lapte 2 ouă 2 linguri smântână Ingrediente umplutură:  250 g spanac fiert 150 g brânză telemea 2 linguri pesmet Ingrediente sos: o linguriţă zahăr 200 g suc roşii…
Read more »

Specialitate greceasca

15 January 2012
Specialitate greceascaO reteta delicioasa specialitate greceasca cu: ardei rosii, suc de rosii, carne de vita tocata, busuioc verde, ulei de masline, sare, piper negru, usturoi, vin rosu, mozzarella. Ingrediente: 8 ardei roşii medii 100 ml suc de roşii 500 g carne de vită tocată busuioc verde 3-4 linguriţe ulei de măsline sare grunjoasă piper negru măcinat…
Read more »

Prăjitură cu piersici

15 January 2012
Prăjitură cu piersiciO reteta delicioasa de prajitura cu: piersici, zahar, zahar vanilat, faina, oua, unt, sare, apa minerala. Ingrediente: 500 g piersici 250 g zahăr un plic zahăr vanilat Ingrediente aluat: 500 g făină 2 gălbenuşuri 200 g unt un praf sare 100 ml apă minerală Mod de preparare: Se cerne făina într-un bol, se adaugă untul…
Read more »

Pui cu orez si legume

15 January 2012
Pui cu orez si legumeO reteta delicioasa de pui cu orez, fasole verde, broccoli, ulei de masline, ardei capia, sare, piper, unt. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 200 g fasole verde păstăi 200 g broccoli 2 linguriţe ulei de măsline 2-3 ardei capia sare piper 100 g unt 500 g piept de pui Mod de preparare: Se…
Read more »

Retete delicioase: Ghiveci ardelenesc

15 January 2012
Retete delicioase: Ghiveci ardelenescO reteta delicioasa de ghiveci ardelenesc cu: carnati picanti, rosii, fasole verde, ardei, usturoi, ceapa, sare, piper, marar, patrunjel, ulei. Ingrediente: 4 cârnaţi ardeleneşti picanţi 500 g fasole verde păstăi 500 g roşii 4-5 ardei 4 cepe o căpăţână usturoi sare piper o legătură mărar o legătură pătrunjel 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui Mod de…
Read more »

Paste cu ouă şi sos pesto

15 January 2012
Paste cu ouă şi sos pestoO reteata delicioasa de paste cu: crenvusti, oua, pasta de tomate, sos pesto, parmezan, sare, piper, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 250 g paste 2 crenvuşti 2 ouă 2 linguri pastă de tomate sos pesto 250 g parmezan sare piper pătrunjel busuioc Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, după care se scurg…
Read more »

Orez cu stafide si caramel

15 January 2012
Orez cu stafide si caramelO reteta delicioasa de orez cu: lapte, apa, zahar, baton de vanilie, sare, stafide, unt. Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund un litru lapte o cană apă 5 linguri zahăr un baton vanilie un praf sare Ingrediente glazură: 200 g stafide 5 linguri zahăr 70 g unt Mod de preparare: Se spală orezul bine,…

Omleta cu spanac si ciuperci

15 January 2012
Omleta cu spanac si ciuperciO reteta gustoasa de omleta cu: oua, soanac, ciuperci, smantana, sare, ceapa, faina, unt, ulei de masline. Ingrediente: 8 ouă 3-4 linguri smântână un praf sare 2 cepe 200 g spanac opărit 4 ciuperci o linguriţă făină un cubuleţ unt o linguriţă ulei de măsline Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi ciuper­cile, se spală…
Read more »

Bors de miel

15 January 2012
Bors de mielO reteta delicioasa de bors de miel cu:carne de miel, morcov, ceapa, ardei, orez, sare, piper negru macinat, foi de dafin, leustean, rosii. Ingrediente: un kg carne de miel 2 morcovi 2 cepe 3 ardei 3 linguri orez cu bob lung un litru borş sare piper negru măcinat 1-2 foi dafin o legătură leuştean 4…
Read more »

Prăjitură cu cireşe şi frişcă

14 January 2012
Prăjitură cu cireşe şi frişcăO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, unt, coaja de lamaie, sare, zahar vanilat, zahar pudra, migdale, faina, frisca, crema de branza, cirese, menta. Ingrediente blat: 8 ouă 300 g unt coaja de la 2 lămâi un praf de sare 1-2 plicuri zahăr vanilat 275 g zahăr pudră 100 g migdale măcinate 175 g făină…
Read more »

Cuscus cu piept de curcan

14 January 2012
Cuscus cu piept de curcanO reteta delicioasa de cuscus cu : piept de curcan, ardei capia, sare, piper negru, unt, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 300 g cuşcuş 4 ardei capia sau 3 gogoşari sare piper măcinat negru sau alb 500 g piept de curcan 50 g unt 1-2 linguriţe ulei de măsline pătrunjel Mod de preparare: Se lasă…
Read more »

Rulada cu somon

14 January 2012
Rulada cu somonO reteta delicioasa de rulada de somon cu: somon, oua, sare, faina, lapte, apa minerala, ulei, branza feta, unt, mascarpone, telemea, patrunjel. Ingrediente clătite: 2 ouă sare 300 g făină 100 ml lapte 100 ml apă minerală 20 ml ulei de floarea-soarelui 8 felii somon fume Ingrediente crema de brânză: 100 g brânză feta 30…
Read more »

Placinta greceasca

14 January 2012
Placinta greceascaO reteta delicioasa de placinta greceasca cu: faina, oua, apa minerala, iaurt, ulei, sare, telemea de oaie, praz. Ingrediente aluat: 500 g făină 2 ouă 100 ml apă minerală 50 ml iaurt 50 ml ulei o linguriţă sare Ingrediente umplutură: 6 ouă 300 g telemea de oaie 1-2 fire praz ulei pentru uns tava Mod…
Read more »

Cum se prepara Hummus (video)

14 January 2012
Cum se prepara Hummus (video)O reteta video despre cum se prepara Hummus, un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 1/3 cup packed blanched fresh basil leaves 1 (15-oz) can white beans, drained 1 (15-oz) can garbanzo beans, drained 4 cloves chopped garlic 1 or 2 tablespoons fresh lemon juice, or to taste 3 tablespoons olive oil (1…
Read more »

Reteta zilei: Pui cu caju si ghimbir pe pat de orez basmati

14 January 2012
Reteta zilei: Pui cu caju si ghimbir pe pat de orez basmatiO reteta delicioasa de pui cu caju si ghimbir pe pat de orez basmati din: ulei de susan, supa de pui, sos de soia, otet de orez, zahar, chili, ulei de rapita, piept de pui, ardei gras, mazare, ceapa, ghimbir, usturoi, ceapa verde, caju si orez basmati. Ingrediente: 4 lingurite ulei de susan 1 cană…
Read more »

Cosulete cu cireşe

14 January 2012
Cosulete cu cireşeO reteta delicioasa de cosulete cu cirese, foietaj, zahar, esenta de migdale, whisky, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ou, zahar pudra. Ingrediente: 500 g aluat foietaj 500 g cireşe 200 g zahăr o esenţă migdale 2 linguriţe whisky coaja de la o lămâie zeama de la o lămâie un ou pentru uns zahăr pudră…
Read more »

Cherry cake

14 January 2012
Cherry cakeO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar brun, faina, cacao, sare, zahar vanilat, unt, mascarpone, zahar pudra, esenta de migdale, coniac, frisca, cirese, nuci. Ingrediente blat: 6 ouă 6 linguri zăhăr brun 3 linguri făină 3 linguri cacao un praf de sare 1-2 pliculeţe zahăr vanilat 2 linguriţe unt topit hârtie pentru copt Ingrediente…
Read more »

Prajitura cu cacao si nuca

14 January 2012
Prajitura cu cacao si nucaO reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, nuca, faina, cacao, coaja de lamaie, coaja de portocale, esenta de vanilie, coniac, sare, zmeura, menta. Ingrediente: 300 g unt 250 g zahăr 6 ouă 100 g nucă măcinată 150 g făină 4 linguri cacao coaja de la o lămâie coaja de la o portocală o…
Read more »

Muschi de porc cu legume

14 January 2012
Muschi de porc cu legumeO reteta delicioasa de muschi de porc cu: sare, unt, ulei, cimbru, piper, zahar, ciuperci, ceapa verde, usturoi, ardei cartofi, marar, cimbru verde, patrunjel. Ingrediente: 800 g muşchi de porc sare 75 g unt 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui cimbru piper măcinat o lingură zahăr 400 g ciuperci o le­gătură ceapă verde 2-3 fire usturoi…
Read more »

Ciorbă de cartofi cu tarhon

14 January 2012
Ciorbă de cartofi cu tarhonO reteta delicioasa de ciorba de cartofi cu tarhon din: cartofi, telina, morcovi, patrunjel, ceapa, rosii, pasta de tomate, faina, tarhon, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 telina 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 2 cepe 5 rosii 3 linguri pasta de tomate 1 lingura cu faina 1 legatura de tarhon sare ulei…
Read more »

Dovlecei cu nucă

14 January 2012
Dovlecei cu nucăO reteta delicioasa de dovlecei cu nuca din: dovlecei, nuca, patrunjel verde, unt si piper. Ingrediente: 350–500 g dovlecei 12–16 jumătăti de nucă tăiate nu prea mărunt 2 linguri pătrunjel verde tocat 40–50 g unt piper   Mod de preparare: Ştergeţi dovleceii cu un servet de bucătărie şi le îndepărtaţi capetele. Tăiaţi dovleceii felii subtiri,…
Read more »

Pasta de masline

14 January 2012
Pasta de maslineO reteta simpla de pasta de masline din: masline, paine, rosii uscate, usturoi, ulei de masline si busuioc. Ingrediente: 250 g măsline Kalamata fără sâmburi 2 felii de pâine 4 bucăţi de roşii uscate 6 căţei de usturoi 100 ml lapte ulei de măsline frunze proaspete de busuioc   Mod de preparare: Dacă nu găseşti…
Read more »

Rulada trio

13 January 2012
Rulada trioO reteta delicioasa de rulada trio din: cotlet, antricot de vitel, cascaval, cabanos, gogosar, patrunjel, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 200 g cotlet 200 g antricot de vitel 200 g cascaval 1 cabanos 1 gogosar 1 legatura de patrunjel sare piper busuioc   Mod de preparare: Bate fiecare bucata de carne ca la snitele. Condimenteaza-le…
Read more »

Antricoate la tigaie cu ouă jumări

13 January 2012
Antricoate la tigaie cu ouă jumăriO reteta delicioasa de antricoae la tigaie cu oua jumari din: antricoate de vaca, oua, ceapa verde, marar, patrunjel, fileuri de ansoa, morcovi, mazare, fasole fidea, conopida, unt si lapte. Ingrediente: 1,4 kg antricoate de vacă (7 bucăţi mici) 5 ouă 2 fire de ceapă verde 1/2 legătură mărar 1/2 legătură pătrunjel 4 fileuri de…
Read more »

Tartă cu anghinare şi păstrăv afumat

13 January 2012
Tartă cu anghinare şi păstrăv afumatO reteta de tarta cu anghinare si pastrav afumat din: faina, ulei de masline extravirgin, anghinare, pastrav afumat, usturoi, supa concentrata de legume, unt, maghiran si lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă 6 linguri ulei de măsline extravirgin pentru umplutură: 500 g anghinare 200 g păstrăv afumat 2 căţei de usturoi 300 ml…
Read more »

Snitele vanatoresti in sos picant de smantana

13 January 2012
Snitele vanatoresti in sos picant de smantanaO reteta de snitele vanatoresti in sos picant de smantana din: ceapa, ciuperci, bacon afumat, faina, supa, smantana, sare, piper, fulgi de migdale, ulei, paste, nucsoara, ceapa verde si muschi de porc. Ingrediente: 1 ceapă 250 g ciuperci Champignon 50 g bacon afumat tăiat cubuleţe 4 linguri făină 200 ml supă 200 g smântână sare…
Read more »

Varza a la Cluj

13 January 2012
Varza a la ClujO reteta de varza a la Cluj din: varza murata, amestec de carne tocata, orez, ceapa, smantana, ulei de masline, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 varza murata 600 g amestec de carne tocata 1 cana cu orez 2 cepe 125 g smantana ulei de masline chimen sare piper   Mod de preparare: Toacă varza…
Read more »

Snitel vienez din carne de vitel

13 January 2012
Snitel vienez din carne de vitelO reteta delicioasa de snitel vienez din carne de vitel din: muschi de vitel, oua, smantana, sare, piper, faina, pesemt, ulei, lamaie, rosii, castravete, salata verde, otet de fructe, suc de portocale, mustar, ulei, fileuri de sardele si capere. Ingrediente: 4 felii de muşchi de viţel (a 150 g) 2 ouă 1 -2 linguri smântână…
Read more »

Tartă cu andive şi praz

13 January 2012
Tartă cu andive şi prazO reteta delicioasa de tarta cu andive si praz din: faina, unt, ou, galbenusuri, vin alb, sare, sos bechamel, ou Ingrediente: 125 g faină albă 250 g unt 1 ou 2 gălbenuşuri 3 linguri vin alb sare pentru umplutură: 250 ml sos bechamel 1 ou 350 g andive 100 g praz 1 linguriţă zahăr 3…
Read more »

Ciorbă groasă de perişoare

13 January 2012
Ciorbă groasă de perişoareO reteta de ciorba groasa de perisoare din: oase de vitel, carne tocata de vita, orez, ou, paine, ceapa, morcovi, ardei gras, cartofi, rosii, bors, leustean, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 kg oase de viţel 500 g came tocată de vită 2 linguri cu orez 1 ou 2 felii de pâine 3 cepe 2 morcovi…
Read more »

Roşii umplute cu orez şi ciuperci

13 January 2012
Roşii umplute cu orez şi ciuperciO reteta delicioasa de rosii umplute cu orez si ciuperci din: rosii, ciuperci, ceapa, ulei de masline, usturoi, marar si orez. Ingrediente: 10 roşii mijlocii 400 g ciuperci proaspete 1 ceapă mare 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi ½ legătură mărar 4 linguri orez, de preferinţă brun   Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »

Cocktail Sin City Cosmo

13 January 2012
Cocktail Sin City CosmoO reteta simpla de Cocktail Sin City Cosmo din: votca, suc cranberry, sirop mango si cointreau. Ingrediente: 40 ml votcă 100 ml suc cranberry 15 ml sirop mango 15 Cointreau Mod de preparare: Metodă: shake & străin. Se pune votca, se adaugă siropul de mango, sucul de cranberry şi triplu secul, 4 cuburi de gheaţă…
Read more »

Sote de mazăre cu bacon

13 January 2012
Sote de mazăre cu baconO reteta delicioasa de sote de mazare cu: ceapa verde, usturoi, marar, ulei, rosii, sare, piper, zahar, bacon afumat. Ingrediente: un kg mazăre nouă 5-6 fire ceapă verde 2-3 căţei usturoi 2 legături mărar 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui 4-5 roşii sare piper negru şi roşu 2 linguri zahăr 300 g bacon afumat Mod de…
Read more »

Focaccine de cartofi cu legume

13 January 2012
Focaccine de cartofi cu legumeO reteta delicioasa de Focaccine de cartofi cu legume din: faina alba, cartofi, lapte, drojdie de bere, ulei de masline, vinete si dovlecei, rosii cherry, mozzarella, oregano, sare si piper. Ingrediente: pentru focaccine: 250 g faină albă „000″ 120 g cartofi 100 ml lapte 10 g drojdie de bere 2 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »

Plăcintă cu brânză si mazăre

13 January 2012
Plăcintă cu brânză si mazăreO reteta delicioasa de placinta cu: oua, faina, unt, sare, iaurt, telemea de oaie, mazare noua. Ingrediente: 6 ouă 275 g făină 150 g unt o linguriţă sare 100 ml iaurt 150 g telemea de oaie sau de capră 300 g mazăre nouă Mod de preparare: Untul moale se amestecă cu sarea şi cu gălbenuşurile.…
Read more »

Reteta zilei: Supa de cartofi cu rozmarin

13 January 2012
Reteta zilei: Supa de cartofi cu rozmarinO reteta delicioasa de supa de cartofi cu rozmarin din: ulei de masline, ceapa, usturoi, cartofi, supa de legume, apa, unt, faina, lapte, branza feta, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura de ulei de măsline 1 ceapa medie 1 căţel de usturoi 5 cartofi mari supa de legume 1 / 2 cană apă 3…
Read more »

Biscuiti cu dulceata

13 January 2012
Biscuiti cu dulceataO reteta delicioasa de biscuiti cu: fina, zahar, margarina, apa minerala, migdale, zahar vanilat, sare, lamaie, dulceata de capsuni. Ingrediente: 300 g făină 275 g zahăr farin 250 g margarina 4 linguri apă minerală 150 g migdale măcinate 2 plicuri zahăr vanilat un praf de sare coaja de la o lămâie 100 g dulceaţă de…
Read more »

Tortuleţe cu glazură de ciocolată

13 January 2012
Tortuleţe cu glazură de ciocolatăO reteta delicioasa de tortulete cu glazura de ciocolata din: unt, zahar, amidon, faina, oua, lamaie, branza de vaci, zahar pudra, glazura de ciocolata, unt, smantana, sare si ciocolata. Ingrediente: 300 g unt 300 g zahăr 175 g amidon 175 g faină albă 4 ouă 1 lămâie 300 g brânză de vaci cremoasă 60 g…
Read more »

Somon afumat

13 January 2012
Somon afumatExista doua metode de afumare a somonului, in functie de temperatura fumului in care este lasat. Daca doriti sa obtineti un lox traditional, atunci pestele trebuie pus in fum caldut, dupa ce focul de lemne s-a stins aproape de tot. Aceasta metoda, cunoscuta sub denumirea de afumare la rece, era folosita in Anglia si Scotia.…
Read more »

Cum se prepara Noodle cu carne de curcan (video)

13 January 2012
Cum se prepara Noodle cu carne de curcan (video)O reteta video despre cum se prepara Noodle cu carne de curcan, un preparat delicios, rapid, gustos si sanatos. Ingrediente: 3 tablespoons butter 3 tablespoons flour 3 1/2 cups cold milk 1 (10-oz) can condensed cream of mushroom soup 1 teaspoon garam masala, or curry powder 1 teaspoon dried tarragon 1/4 cup chopped green onions…

Paste cu legume

13 January 2012
Paste cu legumeO reteta delicioasa de paste cu: ceapa rosie, fasole verde, ardei rosii, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, lamaie, zahar. Ingrediente: 300 g paste 2 cepe roşii 300 g fasole verde păstăi 3 ardei roşii o legătură pătrunjel 3-4 linguri ulei de măsline sare grunjoasă piper măcinat zeama de la o lămâie o lingură zahăr…
Read more »

Legume cu cuscus

13 January 2012
Legume cu cuscusO reteta delicioasa de ciscus cu: sare, piper, usturoi, curry, ghimbir, margarina, ulei de masline, dovlecel, ardei, morcov, praz, nuca, rosii cherry. Ingrediente: 300 g cuşcuş sare piper usturoi curry ghimbir 50 g margarina 2 linguri ulei de măsline 2 dovlecei 4-5 ardei 3 morcovi un fir praz 100 g miez de nucă 6 roşii…
Read more »

Tocana de scoici

13 January 2012
Tocana de scoiciO reteta delicioasa de tocana de scoici din: unt, ceapa, usturoi, telina, cimbru, faina, scoici, lapte, sare, piper alb si patrunjel. Ingrediente: 110 g unt bun 1 ceasca de ceapa tocata 3 catei de usturoi, tocati 1 ceasca de telina tocata 1 crenguta de cimbru 2 linguri de faina 1 vas de un litru cu…
Read more »

Chiftelute cu mazare si susan

13 January 2012
Chiftelute cu mazare si susanO reteta delicioasa de chiftelute cu: ceapa, dovlecel, mazare, marar, patrunjel, susan, cascaval, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 legături ceapă un dovle­cel un kg mazăre o legătu­ră mărar o legătură pătrunjel 100 g susan 50 g caşcaval 100 g pesmet sare grunjoasă piper negru măcinat ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se alege mazărea…
Read more »

Cocktail Sky Orgasm

13 January 2012
Cocktail Sky OrgasmO reteta simpla de Cocktail Sky Orgasm din: votca, lichior de zmeura neagra si redbull. Ingrediente: 30 ml votcă 20 ml Chambord (lichior de zmeură neagră) 30 ml Redbull (topped; diferă de la pahar la pahar)   Mod de preparare: Metodă: build. Se ia un pahar de long drink, se pune gheaţă în straturi cu…
Read more »

Chec cu lamaie

13 January 2012
Chec cu lamaieO reteta delicioasa de chec cu lamaie din: oua, zahar, ulei, lamaie, faina, esenta de lamaie si sare. Ingrediente: 8 oua 300 g zahar 8 linguri cu ulei 1 lamaie 350 g faina esenta de lamaie sare   Mod de preparare: Roade lamaie si stoarce-o. Separat, bate albusurile spuma cu zaharul si un praf de…
Read more »

Vinete coapte cu sos de rosii

13 January 2012
Vinete coapte cu sos de rosiiO reteta delicioasa de vinete cu: rosii, ceapa rosie, ardei capia, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 4 vinete mici un kg roşii o ceapă mare roşie 2 ardei capia sare piper cimbru Mod de preparare: Se spală vinetele, se şterg şi se taie pe lung în felii potrivite. Se presară sare grunjoasă şi se pun în…
Read more »

File de curcan aromat

13 January 2012
File de curcan aromatO reteta delicioasa de file de curcan cu: cimbru, marar, usturoi, piper, sare, vin alb dulce, otet balsamic, unt, zeama de portocala, spanac, ulei de masline, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan cimbru mărar 3-4 fire us­turoi piper sare grunjoasă 30 ml vin alb dulce sau vin spumos oţet balsamic 50 g…
Read more »

Ciorba de legume cu bors

13 January 2012
Ciorba de legume cu borsO reteta delicioasa de ciorba de legume cu: mazare, fasole verde, fasole rosie, morcovi, praz, ceapa verde, ardei, rosii, bors, sare, piper, ulei de masline, paste, leustean. Ingrediente: 200 g mazăre 200 g fasole verde păstăi 100 g fasole roşie crudă 3 morcovi un fir praz 2 fire ceapă verde 2 ardei 2-3 roşii 500…
Read more »

Ciorba de rosii cu cartofi

13 January 2012
Ciorba de rosii cu cartofiO reteta delicioasa de ciorba de rosii, cartofi, ceapa rosie, ardei, morcovi, sare, telina, ulei, piper macinat, patrunjel, marar. Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe roşii 2 ardei 2 morcovi sare 2 frunze de ţelină 2-3 linguriţe ulei de floarea- soarelui piper măcinat o legătură pătrunjel o legătură mărar 500 ml suc de roşii Mod de…
Read more »

Supă cremă de morcovi

13 January 2012
Supă cremă de morcoviO reteta delicioasa de supa crema de morcovi din: morcovi, ceapa, ghimbir, iaurt, zeama de legume, foaie de dafin, ulei de masline, zahar, sare si piper. Ingrediente: 600 g morcovi 1 ceapa 1 lingurita rasa cu ghimbir macinat 100 g iaurt 1 l zeama de legume strecurata 1 foaie de dafin 2 lingur ulei de…
Read more »

Plăcintă moldovenească

13 January 2012
Plăcintă moldoveneascăO reteta delicioasa de placinta moldoveneasca din: faina, apa, drojdie, sare, branza de vaci, telemea de oaie, oua. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg făină 500 ml apă căldută 1 cub de drojdie  sare pentru umplutură: 500 g brânză de vaci 400 g telemea de oaie 3 ouă   Mod de preparare: Puneţi jumătate din cantitatea…
Read more »

Despre legume

13 January 2012
Despre legumeSparanghelul Sparanghelul proaspăt trebuie să fie tare la atingere şi să aibă mugurii din vârf lipiţi de tijă. In vederea preparării lui prin fierbere, este necesar să se îndepărteze, cu ajutorul cuţitului, partea lemnoasă de la bază. Sparanghelul se fierbe 15-20 de minute într-o oală înaltă, cu diametrul mic, întotdeauna în picioare şi cu vârfurile…
Read more »

Cum se prepara bulionul de legume

13 January 2012
Cum se prepara bulionul de legumeO reteta despre cum se prepara bulionul de legume din: ceapa, cotoare de broccoli, praz, morcovi, telina, dovlecei, ulei de masline, vin alb, apa, ceapa, cimbru, rozmarin, foi de dafin, usturoi si cuisoare. Ingrediente: 2  cepe medii 100 g cotoare de broccoli 250 g praz 300 g morcovi 200 g ţelină 150 g dovlecei 20…
Read more »

Supa de linte

13 January 2012
Supa de linteO reteta delicioasa de supa de linte din: linte rosie, ceapa, cartofi, morcov, telina, pasta de tomate, foaie de dafin, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: 500 g linte rosie 2 cepe 4 cartofi 1 morcov 1/2 telina 2 linguri cu pasta de tomate 1 foaie de dafin 2 catei de usturoi ulei sare   Mod…
Read more »

File de cod cu verdeaţă

12 January 2012
File de cod cu verdeaţăO reteta de file de cod cu verdeata din: file de cod, lapte, marar, usturoi, ulei, foi de dafin, lamaie si sare. Ingrediente: 400 g file de cod 200 ml lapte 1 legatura de marar 2 catei de usturoi 2 linguri cu ulei 2 foi de dafin 1 lamaie sare   Mod de preparare: Pune…
Read more »

Musaca din piure

12 January 2012
Musaca din piureO reeta de musaca din piure din: cartofi, carne tocata, foi de lasagna, oua, ceapa, marar, patrunjel, unt, lapte, cascaval, sare, piper, busuioc, ulei, pasta de rosii si pesmet. Ingrediente: 1 kg cartofi (de preferat, albi) 500 g carne tocată (amestec vită şi porc) 1 pachet foi de lasagna 2 ouă 1 ceapă medie 1…
Read more »

Pate de casa

12 January 2012
Pate de casaO reteta de pate de casa din: ficatei de pui, ceapa, supa de pui, unt, smantana, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ficatei de pui 2 cepe 250 ml supa de pui 100 g unt 2 linguri cu smantana busuioc sare piper   Mod de preparare: Curăţă şi spală ficăţeii şi lasă-i să se…
Read more »

Roşii umplute cu fasole

12 January 2012
Roşii umplute cu fasoleO reteta delicioasa de rosii umplute cu fasole din: rosii, fasole verde, ulei, otet, usturoi, patrunjel, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 6 roşii 250 g fasole verde 50 ml ulei 15 ml oţet 2–3 căţei de usturoi pătrunjel salată verde sare piper   Mod de preparare: Spălaţi roşiile şi le tăiaţi un căpăcel, le…
Read more »

Cotlete marinate

12 January 2012
Cotlete marinateO reteta delicioasa de cotlete marinate din: cotlete, vin alb, usturoi, ulei, sare, maghiran, oregano, cimbru, boabe de mustar, unt, usturoi, patrunjel si piper. Ingrediente: 4 cotlete fara os 100 ml vin alb 3 catei de usturoi 3 linguri cu ulei sare maghiran oregano cimbru boabe de mustar pentru crema de unt: 200 g unt…
Read more »

Coktail de sampanie cu suc de portocale rosii

12 January 2012
Coktail de sampanie cu suc de portocale rosiiO reteta simpla de cocktail de sampanie cu suc de portocale rosii din: suc de portocale rosii, vin spumant, coaja de portocala, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 10 cl suc de portocale rosii 10 cl vin spumant sec spirala din coaja de portocala pentru crusta de zahar: zeama de lamaie zahar   Mod de…
Read more »

Mâncare de mânzat cu sos

12 January 2012
Mâncare de mânzat cu sosO reteta delicioasa de mancare de manzat cu sos din: fripturi de manzat, ciuperci, ceapa, faina alba, vin rosu, ulei, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 3 fripturi de manzat 300 g ciuperci champignon proaspete 1 ceapa medie 1 linguria cu faina alba 125 ml vin rosu sec ulei sare piper cimbru   Mod de preparare:…
Read more »

Rulada cu omleta

12 January 2012
Rulada cu omletaO reteta delicioasa de rulada cu omleta din: muschi de porc, sunca de praga, oua, marar, vin alb, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g muschi de porc 200 g sunca de Praga 5 oua 2 legaturi de marar 1 cescuta cu vin alb sare piper ulei   Mod de preparare: Taie muschiul de porc…
Read more »

Trufe de ciocolată si fructe uscate

12 January 2012
Trufe de ciocolată si fructe uscateO reteta delicioasa de trufe de ciocolata si fructe uscate din: ciocolata menaj, smantana dulce, fructe uscate, zahar pudra, caao neagra si ciocolata alba. Ingrediente: pentru trufe: 100 g ciocolata menaj 100 ml smantana dulce 100 g fructe uscate 30 g zahar pudra pentru decor: cacao neagra fructe uscate ciocolata alba rasa   Mod de…
Read more »

Fasole galbenă dietetică

12 January 2012
Fasole galbenă dieteticăO reteta delicioasa de fasole galbena dietetica din: fasole, verdeata, ulei, rosii, supa si sare. Ingediente: 1 kg fasole păstăi 1 ceapă verdeată tocată 1 ceaşcă ulei 3 roşii decojite 1 lingură supă concentrată sare   Mod de preparare: Curătaţi fasolea de codite şi de vârfuri, o spălaţi cu apă rece şi o puneţi la…
Read more »

Chec cu banane

12 January 2012
Chec cu bananeO reteta delicioasa de chec cu banane din: faina, zahar, drojdie, bicarbonat, banane, unt, lapte, oua, sare si zahar vanilat. Ingrediente: 250 g faina 150 g zahar 2 linguri drojdie uscata 1/2 lingurita bicarbonat 3 banane coapte 85 g unt 2 linguri de lapte 2 oua un praf de sare zahar pudra vanilat   Mod…
Read more »

Frigarui din chiftele aromate

12 January 2012
Frigarui din chiftele aromateO reteta delicioasa de frigarui din chiftele aromate din: carne tocata de porc, usturoi, ou, ceapa, paine, seminte de chimen, ardei gras, sos de soia, patrunjel, ulei, piper si sare. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc 4 catei de usturoi 1 ou 1 ceapa 2 felii de paine 1 lingurita cu seminte de chimen…
Read more »

Deserturi delicioase: Clătite americane

12 January 2012
Deserturi delicioase: Clătite americaneO reteta delicioasa de clatite americane din: faina, praf de copt, lapte, ou, unt, sare, banane, miere si scortisoara. Ingrediente: 350 g faina 3 lingurite praf de copt 1 lingurita zahar pudra 300 ml lapte 1 ou 3 linguri de unt topit sare pentru prajit: 1 pachet unt pentru decor: 3 banane 3 linguri miere…
Read more »

Reteta zilei: Crap cu rosii cherry

12 January 2012
Reteta zilei: Crap cu rosii cherryO reteta delicioasa de crap cu sos cherry din: crap, rosii cherry, otet, ulei, usturoi, boabe de piper, foi de dafin, cimbru, rozmarin, boia, sare si piper. Ingrediente: 1 crap proaspat 500 g rosii cherry 3-4 linguri cu otet 2 linguri ulei 200 ml apa 4-5 catei de usturoi 10-15 boabe de piper 2-3 foi…
Read more »

Bors de ciuperci cu afumatura de porc

12 January 2012
Bors de ciuperci cu afumatura de porcO reteta delicioasa de bors de ciuperci cu afumatura de porc din: rasol afumat de porc, ciuperci, morcov, patrunjel, telina, cartofi, ceapa, pasta de tomate, patrunjel, bors, ulei, cimbru si sare. Ingrediente: 1 rasol afumat de porc 500 g ciuperci 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina 4 cartofi 1 ceapa 2 linguri cu…
Read more »

Lox (somon afumat)

12 January 2012
Lox (somon afumat)Pe vremuri, pentru ca ca oamenii sa poata consuma peste si iarna, acesta trebuia conservat folosindu-se unul dintrre procedeele clasice de pastrare a carnii, respectiv se putea ingropa in pamant, usca sau sara, dar se putea si afuma. Fumul modifica proteinele din carne dand senzatia ca ar fi fiarta sau prajita; pe de alta parte,…
Read more »

Cum se prepara Kadi Patta Chutney (video)

12 January 2012
Cum se prepara Kadi Patta Chutney (video)Cum se prepara Kadi Patta Chutney, un preparat Indian, deosebit de gustos si delicios si usor de pregatit. Cum se prepara Kadi Patta Chutney
Read more »

Oua umplute cu jumari de ciuperci

12 January 2012
Oua umplute cu jumari de ciuperciO reteta delicioasa de oua umplute cu jumari de ciuperci din: oua, branza de burduf, ciuperci, usturoi, marar, ulei si piper. Ingrediente: 4 oua 2 linguri cu branza de burduf 2 ciuperci 1 catel de usturoi 1 legatura de marar ulei piper   Mod de preparare: Pune ouale la fiert, iar intre timp, pregateste ciupercile.…

Cocktail Red Hours

12 January 2012
Cocktail Red HoursO reteta simpla de cocktail Red Hours din: vermut rosu, gin, suc de struguri rosii, zeama de lamaie, struguri rosii, zeama de lamaie si zahar. Ingediente: 2 cl vermut rosu 2 cl gin 5 cl suc de struguri rosii 1 strop de zeama de lamaie struguri rosii pentru crusta de zahar: zeama de lamaie zahar…
Read more »

Cornete cu brânză şi somon afumat

12 January 2012
Cornete cu brânză şi somon afumatO reteta delicioasa de cornete cu branza si somon afumat din: foi de lasagna, branza de vaci, smantana, zeama de lamaie, somon afumat, sare si piper alb. Ingrediente: 5–6 foi de lasagna (din comert) 300 g brânză de vaci proaspătă 3 linguri smântână 1 lingură zeamă de lămâie 10 felii de somon afumat sare piper…
Read more »

Morcovi aromati la cuptor

12 January 2012
Morcovi aromati la cuptorO reteta de morcovi aromati la cuptor din: morcovi, usturoi, unt, vin alb, coaja de portocala, patrunjel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 6 morcovi 4 catei de usturoi 150 g unt 1 cana cu vin alb 1 lingurita cu coaja rasa de portocala 3 crengute de patrunjel 1 crenguta de cimbru sare piper   Mod…
Read more »

Tort de chiftele cu legume

12 January 2012
Tort de chiftele cu legumeO reteta delicioasa de tort de chiftele cu legume din: carne tocata de porc, cartof, ceapa, ou, faina, usturoi, ciuperci, ardei gras, ulei si sare. Ingrediente: 500 g carne de porc tocată 1 cartof 1 ceapă 1 ou 2 linguri cu făină 3 căţei de usturoi 200 g ciuperci 1 ardei gras roşu 1 ardei…
Read more »

Banane in aluat

12 January 2012
Banane in aluatO reteta delicioasa de banane in aluat din: banane, ou, zahar pudra, faina, lapte, sare si ulei. Ingrediente: 4 banane 1 ou 1 lingurita zahar pudra 6 linguri faina 150 ml lapte un praf de sare ulei pentru prajit   Mod de preparare: Intr-un castron, din faina, ou, zahar, lapte si sare se pregateste un…
Read more »

Lasagna cu spanac si ricotta

12 January 2012
Lasagna cu spanac si ricottaO reteta delicioasa de lasagna cu spanac si ricotta din: foi de lasagna, spanac, ricotta, mozzarella, parmezan, ou, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie foi de lasagna 450 g spanac congelat 300 g ricotta 150g mozzarella 100 g parmezan ras 1 ou sare piper   Mod de preparare: Spanacul se decon­gelează şi se scurge bine,…
Read more »

Minisufleuri cu ciocolata

12 January 2012
Minisufleuri cu ciocolataO reteta delicioasa de minisufleuri cu ciocolata din: ciocolata menaj, cacao neagra, zahar, unt si oua. Ingrediente: pentru sufleuri: 200 g ciocolata menaj 60 g cacao neagra 200 g zahar 120 unt 4 oua pentru decor: 30 g zahar   Mod de preparare: Taie ciocolata bucăţele. Pune într-o crăticioară ciocolata, untul tăiat bucăţi şi cacaua.…
Read more »

Rulouri cu cas de oaie si cascaval

12 January 2012
Rulouri cu cas de oaie si cascavalO reteta delicioasa de rulouri cu cas de oaie si cascaval din: faina, zahar, drojdie, apa, sare, cas de oaie, cascaval si oua. Ingrediente: 1 kg faina 1/2 lingura cu zahar 400 ml apa calduta 20 g drojdie sare pentru umplutura: 200 g cas de oaie 100 g cascaval 2 oua   Mod de preparare:…
Read more »

Ciorba taraneasca cu coaste de porc

12 January 2012
Ciorba taraneasca cu coaste de porcO reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu coaste de porc din: coasta de porc, ceapa, telina, patrunjel, morcov, usturoi, ardei gras, ardei iute, pasta de tomate, bors si leustean. Ingrediente: 800 g coasta de porc 2 cepe 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 morcov 3 catei de usturoi 1 ardei gras 1 ardei iute…
Read more »

Tortilla cu crudităti

12 January 2012
Tortilla cu cruditătiO reteta delicioasa de tortilla cu cruditati din: faina de porumb, apa, sare, salata verde, dovlecel, ardei gras si ceapa rosie. Ingrediente: pentru tortilla (10-12 bucati): 1/2 kg faina de porumb 700 ml apa un praf de sare pentru umplutura: 1 salata verde 1 dovlecel 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie   Mod de…
Read more »

Supa de broccoli cu cartofi

12 January 2012
Supa de broccoli cu cartofiO reteta delicioasa de supa de broccoli cu cartofi din: broccoli, cartofi, ceapa, ulei, cascval, nucsoara, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 capatana de broccoli 3 cartofi 1 ceapa mare 2 linguri ulei 2 linguri cascaval ras nucsoara sare cateva fire de patrunjel   Mod de preparare: Intr-o oală se pune uleiul la încins şi apoi…
Read more »

Morcovul

12 January 2012
MorcovulValoarea nutriţională a morcovului este neîntrecută. Impiedică formarea depozitelor de reziduuri pe pereţii arteriali, prevenind astfel atacurile cardiovasculare la bolnavii de ateroscleroză. Conţine fibre, betacaroten din belşug, potasiu (foarte bun pentru inimă) şi vitamina C. Are acid folic, vitamina K şi calciu. Şi doar 50 de calorii la 100 g. Pe scurt, conţine cam tot…
Read more »

Prăjitură de ciocolată cu sirop de portocale

12 January 2012
Prăjitură de ciocolată cu sirop de portocaleO reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu sirop de portocale din: margarina, oua, praf de copt, lapte, zahar, faina, cacao, esenta de vanilie, coaja de portocala, portocale si zahar. Ingrediente: 200 g margarină 5 ouă un praf copt 50 ml lapte 200 g zahăr 200 g făină 4 linguri cacao un plic zahăr vanilat…
Read more »

Risotto alia milanese

12 January 2012
Risotto alia milaneseO reteta delicioasa Risotto alia milanese din: sofran, supa de pui sau de legume, unt, ceapa, usturoi, orez, vin alb, parmezan, sare, piper si frunze de patrunjel. Ingrediente: o linguriţă firişoare de şofran 50 ml apă clocotită 500 ml supă de pui sau de legume 100 g unt 2 cepe 4-5 căţei usturoi 350 g…
Read more »

Cocktail de zmeura

12 January 2012
Cocktail de zmeuraO reteta simpla de Cocktail de zmeura din: rachiu de zmeura, lichior de zmeura, zeama de lamaie si tonic. Ingrediente: 2 l rachiu de zmeura 4 cl lichior de zmeura 4 cl zeama de lamaie tonic   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata zeama de lamaie, rachiul si lichiorul de zmeura in shaker, apoi…
Read more »

Ciorbă de roşii cu tăietei de casă

11 January 2012
Ciorbă de roşii cu tăietei de casăO reteta delicioasa de ciorba de rosii cu taitei de casa din: suc de rosii, ceapa rosie, morcovi, telina, ardei, sare, piper, costita afumata, patrunjel, ulei de floarea soarelui, ou, faina si sare. Ingrediente: un litru suc de roşii 2 cepe roşii 2 morcovi o ţelină 1 -2 ardei sare piper negru măcinat 250 g…
Read more »

Tort de ciocolată cu nuci

11 January 2012
Tort de ciocolată cu nuciO reteta delicioasa de tort de ciocolata cu nuci din: oua, zahar, nuca, faina, sare, zahar vanilat, unt, galbenusuri, lapte, extract de vanilie, cacao, rom, coaja de lamaie si miez de nuca. Ingrediente: 10 ouă 10 linguri zahăr 200 g nucă măcinată 4 linguri făină un praf sare un plic zahăr vanilat pentru cremă:  350…
Read more »

Gâscă umplută cu mere

11 January 2012
Gâscă umplută cu mereO reteta delicioasa de gasca umpluta cu mere din: gasca, mere, nuca, unt, sare, zahar, piper, vin spumos, oregano verde, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: o gâscă de 2-3 kg un kg mere 150 g nucă 150 unt sare grunjoasă 2-3 linguriţe zahăr piper negru şi roşu 200 ml vin spumos demisec oregano verde…
Read more »

Cocktail Bitter Dream

11 January 2012
Cocktail Bitter DreamO reteta simpla de Cocktail Bitter Dream din: lichior, suc de struguri, bitter lemon si lamaita. Ingrediente: 2 cl lichior de plante medicinale 6 cl suc de struguri de culoare deschisa Bitter Lemon lamaita   Mod de preparare: Punem gheata zdrobita intr-un pahar de cocktail, apoi turnam deasupra lichiorul si sucul de struguri si amestecam…
Read more »

Bulgăraşi din ciocolată şi migdale

11 January 2012
Bulgăraşi din ciocolată şi migdaleO reteta delicioasa de bulgarasi din ciocolata si migdale din: ciocolata, cacao neagra, migdale, lapte, smantana dulce, ulei de masline extravirgin, ulei cu aroma de trufe, oua, cacao neagra, zahar si cafea. Ingrediente: 1 50 g ciocolată menaj 100 g cacao neagră 100 g migdale 50 ml lapte 50 ml smântână dulce 500 ml ulei…
Read more »

Budinca de branza

11 January 2012
Budinca de branzaO reteta delicioasa de budinca de branza din: branza de vaci, telemea, smantana, gris, oua si ulei. Ingrediente: 1 kg branza de vaci 100 g telemea 200 g smantana 125 g gris 5 oua ulei   Mod de preparare: Amestecă brânza de vaci cu grişul, adaugă telemeaua dată pe răzătoarea cea mai mică. Bate ouăle…
Read more »

Chaat

11 January 2012
ChaatAcest fel de mancare foarte iute este des intalnit printre mancarurile de strada din India. Chaat sunt niste gustarele servite pe o farfurie, prepate la tarabele care impanzesc trotuarele strazilor in toate orasele indiene. Termenul provine de la un verb din limba hindi care inseamna ,,a linge”. Aceasta mancare are nenumarate variante locale. In Delhi,…
Read more »

Retete savuroase: Ciuperci umplute

11 January 2012
Retete savuroase: Ciuperci umpluteO reteta simpla de ciuperci umplute din: ciuperci, praz, cascaval, unt, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 10 ciuperci 1 fir de praz 200 g cascaval 50 g unt busuioc sare piper   Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi spală-le sub jet de apă. Taie codiţele cât mai mărunt, împreună cu prazul, Aşază ciupercile într-o tavă…
Read more »

Retete zilei: Creier pane cu legume

11 January 2012
Retete zilei: Creier pane cu legumeO reteta delicioasa de creier pane cu legume din: creier de porc, oua, faina, ulei, dovlecei, ceapa rosie, ceapa verde, ardei rosu, ardei iute, busuioc, sare, piper si boia iute. Ingrediente: 1 kg creier de porc 4 oua faina ulei pentru prajit 2 dovlecei 2 cepe rosii 2 legaturi ceapa verde 2 cartofi 1 ardei…
Read more »

Retete delicioase: Hamburger

11 January 2012
Retete delicioase: HamburgerO reteta gustoasa de hamburger cu: carne de vita, carne de porc, sare, piper, cartofi, rosii, paine, castraveti, masline, boia dulce, ulei. Ingrediente: 600 g carne tocată amestec porc cu vită sare piper 5-6 cartofi roşii 2-3 felii de pâine înmuiate în lapte un gălbenuş castraveţi măsline (pentru decor) 1-2 linguri ulei boia dulce ulei…
Read more »

Ciorba de varza dulce

11 January 2012
Ciorba de varza dulceO reteta delicioasa de ciorba de varza dulce din: varza, marar, ceapa, foaie dafin, morcov, rosie, sare, piper si bors. Ingrediente: 1 bucata medie varza alba 1 legatura marar 1 bucata mare ceapa 1 foaie dafin 2 bucati morcov 1 bucata rosie dupa gust sare dupa gust piper bors dupa gust   Mod de preparare:…
Read more »

Specialitate cu pui si mere

11 January 2012
Specialitate cu pui si mereO reteta delicioasa de pulpe de pui, cimbru, sare, rozmarin, miere, piper alb, boia, usturoi verde, ulei de masline, mere, unt, pesmet. Ingrediente: 8-10 pulpe superioare de pui cimbru sare rozmarin o linguriţă miere piper alb boia 2-3 fire usturoi verde 2-3 linguri ulei de măsline 6-8 mere un cubuleţ unt pentru uns tava 1-2…
Read more »

Supa crema de sparanghel

11 January 2012
Supa crema de sparanghelO reteta delicioasa de supa crema de sparanghel, unt, faina, sare, piper, smantana. Ingrediente: 400 g sparanghel 70 g unt 70 g făină sare piper 4 linguri smântână Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se leagă în snopi sparanghelul, apoi se pune să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei.…
Read more »

Terina de cartofi

11 January 2012
Terina de cartofiO reteta delicioasa de terina de cartofi din: bacon, cartofi, ciuperci, ceapa, oua de prepelita, morcovi, broccoli, unt, telemea, crema de branza, gelatina, marar, ulei si sare. Ingrediente: 200 g bacon feliat 4-5 cartofi mari 500 g ciuperci 1 ceapa 6 oua de prepelita 3 morcovi 1 broccoli mic 100 g unt 100 g telemea…
Read more »

Cosulete cu brânză

11 January 2012
Cosulete cu brânzăO reteta de cosulete cu branza din: foi de placinta, unt, sare grunjoasa, branza de vaci, smantana, branza feta, alune de padure si patrunjel. Ingrediente: 4-6 foi de plăcintă 50 ml unt sare grunjoasă pentru umplutură: 150 g brânză de vaci 100 ml smântână 150 g brânză feta 50 g alune de pădure măcinate sau…
Read more »

Nuci dulci-picante

11 January 2012
Nuci dulci-picanteO reteta simpla de nuci dulci picante din: ulei de floarea soarelui, scortisoara, condimente, amestec de nuci si miere. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 lingurita de scortisoara, macinata 1/2 lingurita amestec de condimente pentru prajituri 400 g amestec de nuci – migdale, nuci braziliene si caju 2 linguri miere   Mod de…
Read more »

Rulouri cu ceapa si branza

11 January 2012
Rulouri cu ceapa si branzaO reteta delicioasa de rulouri cu:faina, ulei, otet, sare, apa, ceapa, branza telemea, oua. Ingrediente foaie: 500 g făină o lingură ulei o lingură oţet o linguriţă rasă sare un pahar apă călduţă Ingrediente umplutură: 1-2 legături ceapă ( 8 fire) 300 g brânză telemea de vacă 3 ouă un ou pentru uns   Mod…
Read more »

Clătite cu file de merluciu

11 January 2012
Clătite cu file de merluciuO reteta delicioasa de clatite cu file de merluciu din: ou, faina, lapte, sare, file de merluciu, ceapa, unt, cascaval si marar. Ingrediente: 1 ou 60 g făină 200 ml lapte 1 vârf de cutit de sare 600 g file de merluciu 1 ceapă 100 g unt sau margarină 50 g cascaval ½ legătură mărar…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu