sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Retete de top #9


Retete de top:

Haloumi la grătar cu salată de vinete

19 May 2012
Haloumi la grătar cu salată de vineteO reteta de haloumi la gratar cu salata de vinete din: vanata, sare de mare, piper, rosii, masline, menta, ulei de masline haloumi, faina, otet de vin rosu, oregano si ulei de arahide. Ingrediente: 1 vânătă mare sare de mare şi piper negru 6 roşii-prunişoară, coapte 40 g de măsline Kalamata, fără sâmburi 1 legătură…
Read more »

Miniclătite Yorkshire

19 May 2012
Miniclătite YorkshireO reteta de Miniclătite Yorkshire din: lapte, oua, faina si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 450 ml de lapte 4 oua 250 g de faina 2 linguri ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Intr-un robot de bucatarie se amesteca ouăle, laptele, făina şi două linguriţe de sare, cu trei-patru ore înainte de a…
Read more »

Salată cu porumb dulce şi cereale integrale

19 May 2012
Salată cu porumb dulce şi cereale integraleO reteta de salata cu porumb dulce si cereale integrale din: cereale, apa, frunza de dafin, porumb, ulei de floarea soarelui, ardei, nuci, ciuperci, castravete, menta, ou, mustar de dijon, coaja de portocale, suc de portocale, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca si piper. Cerealele integrale au o dulceaţă distinctă şi o consistentă uşor…
Read more »

Cuşcuş cu pătrunjel si file de miel

19 May 2012
Cuşcuş cu pătrunjel si file de mielO reteta de Cuşcuş cu pătrunjel si file de miel din: boabe de piper, seminte de susan, file de miel, ceapa, usturoi, ulei de masline, cuscus, scortisoara, boia, curcuma, piper de cayenne, supa, stafide, sare, otet de mere, piper, rosii, castravete si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri boabe de piper negru 2 linguri seminţe de susan…
Read more »

Cartofi şi păstârnac copţi, cu muştar şi miere

19 May 2012
Cartofi şi păstârnac copţi, cu muştar şi miereO reteta de cartofi si pastarnac copti, cu mustar si miere din: cartofi, pastarnac, unt, faina, lapte, mustar cu boabe, miere, otet din vin alb, paine si parmezan. Ingrediente: 800 g de cartofi, taiati in cuburi de 2,5 cm 800 g de pastarnac, taiat in cuburi de 2,5 cm 85 g de unt 85 g…
Read more »

Spaghete cu pesto pe bază de pătrunjel

19 May 2012
Spaghete cu pesto pe bază de pătrunjelO reteta de spaghete cu pesto pe baza de patrunjel din: spaghete, sare, usturoi, samburi de pin, patrunjel, ulei de masline, parmezn si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g spaghete sare 2 căţei de usturoi 2 linguri sâmburi de pin 1 legătură pătrunjel cca 120 ml ulei de măsline 30 g parmezan ras suc de…
Read more »

Creveţi cu sos de mărar

19 May 2012
Creveţi cu sos de mărarO reteta de creveti cu sos de marar din: orez, coaja si zeama de lamaie verde, ulei de floarea soarelui, ulei de susan, sos de soia, piper, broccoli, fasole verde, creveti, ardei, ceapa verde si marar. Ingrediente: 250 g orez Basmati amestecat cu orez salbatic coaja taiata in fasii subtiri si zeama de la 1…
Read more »

Tort de inghetata cu piscoturi

19 May 2012
Tort de inghetata cu piscoturiO reteta de tort de inghetata cu piscoturi din: galbenusuri, zahar, lapte, frisca, zmeura, ciocolata, lamaie si piscoturi. Ingrediente: 3 galbenusuri 4 linguri zahar 200 ml lapte 400 ml frisca lichida 200 g zmeura 200 g ciocolata 1 lamaie 400 g piscoturi pentru sampanie   Mod de preparare: Freci la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul şi…
Read more »

Ketchup

19 May 2012
KetchupO reteta de ketchup din: rosii, ceapa, telina, morcov, usturoi, ulei de masline extravirgin, otet, mustar, scortisoara, coniac, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 350 g rosii 1 ceapa 1 tija de telina 1 morcov 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 pahar otet 1 lingurita mustar 1 lingurita scortisoara…
Read more »

Cocktail Cofee Egg Nogg

19 May 2012
Cocktail Cofee Egg NoggO reteta simpla de Cocktail Cofee Egg Nogg din: lichior de cafea, coniac, oua, zahar, lapte, frisca si nucsoara. Ingrediente: 12 cl lichior de cafea 8 cl coniac 4 oua 4 cl zahar 0,5 l de lapte 0,3 de frisca lichida nucsoara   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita in mixerul la viteza…
Read more »

Quiche cu branza

19 May 2012
Quiche cu branzaO reteta de Quiche cu branza din: unt, faina, lapte, branza de vaci, praf de copt, mustar, oua, crema de branza, cascaval, parmezan, ceapa verde, bacon si rosii cherry. Ingrediente: 50 grame unt 50 grame faina 150 ml lapte 200 grame branza de vaci 5 grame praf de copt 5 grame mustar 5 oua 120…
Read more »

Friptură de vită cu sos de ceapă

18 May 2012
Friptură de vită cu sos de ceapăO reteta de friptura de vita cu sos de ceapa din: boabe, pudra de mustar, cimbru, semitne de telina, ulei, pulpa de vita, faina, concentrat de vita, chutney de ceapa si marmite. Ingrediente: 1 lingura boabe de piper negru 1 lingura pudra de mustar 1 lingura de cimbru uscat 1 lingurita seminte de telina 1…
Read more »

Salată cu brânză de vaci şi piersici

18 May 2012
Salată cu brânză de vaci şi piersiciO reteta de salata cu branza de vaci si piersici din: fasole, fasole verde, untisor, pierisici, branza de vaci, fulgi de migdale, praf de ardei iute, marar, ulei de masline, coaja si suc de lamaie, mustar de dijon, miere si piper. Ingrediente: 250 g fasole lata congelata 175 g fasole verde rupta in doua 115…
Read more »

Sos pesto genovez

18 May 2012
Sos pesto genovezO reteta de sos pesto genovez din: frunze de busuioc, usturoi, branza afumata, parmezan, ulei de masline extravirgin si sare grunjoasa. Ingrediente: 25-40 frunze de busuioc 3-4 catei de usturoi 2 linguri branza afumata 2 linguri parmezan ras 8 linguri ulei de masline extravirgin sare grunoasa   Mod de preparare: Zdrobeşte în mojar frunzele de…
Read more »

Tort de inghetata

18 May 2012
Tort de inghetataO reteta de tort de inghetata din: biscuiti, esenta de rom, oua, unt, zahar, frisca, coaja si suc de lamaie, zahar vanilat, zahar, frisca, glazura de ciocolata si capsune. Ingrediente: pentru blat iti trebuie: 500 g biscuiti mari 1 fiola esenta de rom 2 oua 200 g unt 100 g zahar pentru crema iti trebuie:…
Read more »

Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară

18 May 2012
Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvarăO reteta de Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară din: faina, oua, unt, lapte, sare, piper, ulei, branza de vaci, ceapa verde, hasmatuchi, macris, friptura de porc, ulei, ceapa si masline negre. Ingrediente: 100 g făină 2 ouă 50 g unt topit 125 ml lapte sare piper 2 linguri ulei 300 g…
Read more »

Salată Thai de morcovi şi ridichi

18 May 2012
Salată Thai de morcovi şi ridichiO reteta de salata thai de morcovi si ridichi din: sos dulce de chilli, coaja si suc de lime, sos de peste, salata verde, morcovi, ridichi, ceapa verde si coriandru. Ingrediente: 4 linguri sos dulce de chilli coaja rasa de la 1 lime si 2 linguri de zeama 1 lingurita sos de peste 1 salata…
Read more »

Tartă cu busuioc

18 May 2012
Tartă cu busuiocO reteta de tarta cu busuioc din: tarate de grau, faina de grau, sare, ou, unt, busuioc, oua, smantana, parmezan, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 100 g tarate de grau 100 g faina integrala de grau 1 praf sare 1 ou 130 g unt in plus: 2 legatura busuioc 5 oua 325 g smantana 40…
Read more »

Salată cu bucăţi de friptură

18 May 2012
Salată cu bucăţi de fripturăO reteta de salata cu bucati de friptura din: ardei rosii, file de vita, usturoi, fasole verde, piper, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, usturoi, esalota, frunze de salata. Ingrediente: 4 ardei rosii medii 280 g file de vita curatat de orice pielite 1 catel de usturoi 450 g fasole verde piper dupa gust pentru…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu mere

18 May 2012
Reteta zilei: Prajitura cu mereO reteta de prajitura cu mere din: mere, scortisoara, zahar, faina, praf de copt, sare, ulei vegetal, zahar, suc de portocale, vanilie si oua. Ingrediente pentru umplutura: 6 mere 1 lingură de scorţişoară 5 linguri de zahăr Ingrediente pentru aluat: 2, 3/4 cani faina, cernută 1 lingura praf de copt 1 lingurita de sare 1…
Read more »

Salata tarama cu pita de casa

18 May 2012
Salata tarama cu pita de casaO reteta de salata tarama cu pita de casa din: paine alba, lapte, icre de cod afumate, zeama de lamaie, sare de mare, piper, ulei de masline si drojdie. Ingrediente: 2 1/2 felii groase de paine alba, fara coaja 100 ml lapte integral 200 g icre de cod afumate 1 catel de usturoi, curatat si…
Read more »

Cremă cu rubarbă, trandafir şi petale

18 May 2012
Cremă cu rubarbă, trandafir şi petaleO reteta de crema de rubaba, trandafir si petale din: rubarba, zahar fin, suc de lamaie, smantana, apa de trandafir, smantana, pastaie de vanilie, galbenusuri, albus, petale de trandafir si zahar fin. Toate petalele de trandafir sunt comestibile, dar ai grijă să le alegi pe cale care n-au fost stropite cu pesticide sau alte chimicale.…
Read more »

Cod la cuptor cu verdeaţă

18 May 2012
Cod la cuptor cu verdeaţăO reteta de cod la cuptor cu verdeata din: capere, patrunjel, cimbru, busuioc, mustar, migdale, pesmet, ulei de masline, sare, piper, fileuri de cod, rosii, ceapa, usturoi, miere si otet balsamic. Ingrediente: 1 lingura capere 1 lingura patrunjel tocat 1 lingura cimbru tocat 2 linguri busuioc tocat 1 lingura mustar iute 3 linguri migdale tocate…
Read more »

Punch de ceai

18 May 2012
Punch de ceaiO reteta de punch de ceai din: votca, ceai negru, suc de portocale, zeama de lamaie, portocale si zahar. Ingrediente: 8 cl votca 0,5 l ceai negru 2 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie 4 felii de portocale zahar   Mod de preparare: Mixam ingredientele racite intr-un pahar de bar si indulcim…
Read more »

Tagliatelle al tartufo bianco

18 May 2012
Tagliatelle al tartufo biancoTrufele albe, tuber magnatum, sunt printre cele mai scumpe alimente din lume, fiind un adevărat simbol al luxului, alături de caviar, şampanie şi foie gras. Aroma lor puternică a fost comparată de-a lungul timpului cu cea de pământ, de usturoi, de brânză maturată, de ceapă şi de varză. Trufele nu par foarte apetisante, cu toate…
Read more »

Supă de crustacee

18 May 2012
Supă de crustaceeO reteta de supa de crustacee din: creveti, telina, morcovi, ceapa, patrunjel, ulei de masline extravirgin, ulei de masline extravirgin, vin alb, rosie, piper si sare. Ingrediente: 300 g capete si carapace de creveti (sau alte crustacee) 2 tije de telina 2 morcovi 1 ceapa cateva fire de patrunjel 3 linguri ulei de masline extravirgin…
Read more »

Tort de îngheţată, cu vişine si ciocolată

18 May 2012
Tort de îngheţată, cu vişine si ciocolatăO reteta de tort de inghetata, cu visine si ciocolata din: blat de pandispan, oua, lapte, smantana, zahar, ciocolata amaruie si visine. Ingrediente: 1 blat de pandispan din comert 5 oua 500 ml lapte 200 g smantana 150 g zahar 200 g ciocolata amaruie 500 g visine     Mod de preparare: Speli vişinele. Păstrezi…
Read more »

Salată dulce-acrisoară cu carne de rată

18 May 2012
Salată dulce-acrisoară cu carne de ratăO reteta de salata dulce acrisoara cu carne de rata din: orez, piept de rata, ulei de masline, nasturel, boabe de struguri, ceapa verde, telina, nectarine, frunze de radicchio, seminte de dovleac, ghimbir, usturoi, gemd e caise, otet de zmeura, ulei de alune si piper. Ingrediente: 250 g orez Basmati amestecat cu orez sălbatic 450…
Read more »

Sirop de soc, lămâie şi vanilie

18 May 2012
Sirop de soc, lămâie şi vanilieO reteta de siropd e soc, lamaie si vanilie din: zahar, coaja de lamaie, pastaie de vanilie, acid citric si soc. Ingrediente: 1 kg zahar fin 2 lamai, plus o fasie de coaja de lamaie 1 pastaie de vanilie, sectionata pe lungime, semintele pastrate separat 1 lingura de acid citric pudra sau vitamina C pudra…
Read more »

Chow mein de pui

17 May 2012
Chow mein de puiChow mein (tăiţeii prăjiţi) reprezintă una dintre cele mai populare specialităţi chinezeşti din restaurantele europene şi mai ales americane, în China, chow mein este obligatoriu în meniurile ceainăriilor, fiind rapid de preparat şi reconfortant, mai ales in lunile de iarnă. în chow mein se poate pune aproape orice. Foarte des se foloseşte carnea de pui,…
Read more »

Tort cu ciocolata si amaretto

17 May 2012
Tort cu ciocolata si amarettoO reteta de tort cu ciocolata si amaretto din: unt, ciocolata, amaretto, oua, biscuiti, zahar tos si pudra de cacao. Este un desert ideal pentru petreceri, deoarece îl puteţi pregăti din timp şi lăsa la rece – nu uitaţi totuşi să îl scoateţi din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de servire, pentru a…
Read more »

Costite de miel cu linte si sos de leurda

17 May 2012
Costite de miel cu linte si sos de leurdaO reteta de Costite de miel cu linte si sos de leurda din: ulei de rapita, morcov, ceapa, telina, cimbru, frunze de dafin, linte, supa de pui, costite de miel, unt, mustar, leurda, ulei de masline si suc de lime. Ingrediente: 1 lingura ulei de rapita sau ulei vegetal 1 morcov, tocat marunt 1 ceapa,…
Read more »

Cocktail Cumquat Drink

17 May 2012
Cocktail Cumquat DrinkO reteta simpla de Cocktail Cumquat Drink din: cumquat, zahar, lichior de portocale, zeama de lamaie, vin alb si vin spumant. Ingrediente: 2 cumquat 1 lingurita de zahar 1 cl lichior de portocale 2 picaturi de zeama de lamaie vin alb sec vin spumant sec   Mod de pre

Retete internationale: Tăiţei Singapore

17 May 2012
Retete internationale: Tăiţei SingaporeExistă zeci de feluri de mâncare cu tăiţei în Singapore, care se pot servi peste tot, la tarabele de pe stradă sau în restaurantele cele mai elegante. Tăiţeii numiţi „Singapore” nu se numără printre cei mai celebri. Ca şi brioşele „englezeşti” sau fursecurile „daneze”, tăiţeii Singapore – un amestec de tăiţei de orez subţiri, cu…
Read more »

Smochine rumenite

17 May 2012
Smochine rumeniteO reteta de smochine rumenite din: unt, smochine, vin de marsala, zahar brun, coaja si zeama de portocala, fistic, galbenusuri si coaja de lamaie. Smochinele coapte si zemoase se transformă, cu ajutorul acestei reţete simple, într-un desert rafinat. Ele capătă un plus de dulceaţă şi o aromă sofisticată datorită vinului de Marsala. Ingrediente: unt moale,…
Read more »

Supa de urzici

17 May 2012
Supa de urziciO reteta de supa de urzici din: ulei de masline, ceapa, morcov, praz, cartofi, supa de legume, unt si smantana. Urzicile (Urtica dioica) – Se găsesc în abundenţă primăvara şi sunt bune de mâncat până la sfârşitul lui mai, când înfloresc. Poartă mănuşi ca să eviţi înţepăturile. Cele mai lungi îţi protejează şi braţele, dacă…
Read more »

Cocktail High Hat

17 May 2012
Cocktail High HatO reteta simpla de Cocktail High Hat din: brandy, suc de grepfrut, zahar si limeta. Ingrediente: 12 cl brandy 1 l suc de grepfrut zahar limeta   Mod de preparare: Punem multa gheata intr-o cana turnam peste ea brandy-ul si completam cu suc de grepfrut rece. Servim in pahar de whisky cu crusta de zagar…
Read more »

Reteta zilei: Mancare cu fructe de mare

17 May 2012
Reteta zilei: Mancare cu fructe de mareO reteta de mancare cu fructe de mare din: calamari, midii, creveti, ceapa, morcovi, ardei iute, sos de rosii, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: calamari midii creveţi ceapă morcovi ardei iuti Sos de roşii Vin alb ulei de masline Sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Se taie legumele…
Read more »

Sos pentru paste

17 May 2012
Sos pentru pasteO reteta de sos pentru paste din: ciuperci, sepie, scoici, midii, cozi de creveti, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g ciuperci mixte 1 sepie medie 10 scoici 10 midii 6-8 cozi de creveti 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi 1/2 ardei iute…
Read more »

Tăiţei prăjiţi cu carne de vită

17 May 2012
Tăiţei prăjiţi cu carne de vităGustul foarte iute, specific preparatelor culinare din Sichuan este dat de boabele de piper din această provincie chineză. Aceste boabe mici, uscate, de culoare maro-roşcat, au un gust diferit fata de cel al ardeilor iuţi sau al piperului negru obişnuit. De asemenea, tehnicile de pregătire a alimentelor sunt diferite de cele din alte provincii ale…
Read more »

Piersici caramelizate cu vin

17 May 2012
Piersici caramelizate cu vinO reteta de piersici caramelizate in vin din: zahar granulat, apa, batond e vanilie, vin, unt, piersici si inghetata de vanilie. Ingrediente: 100 g de zahăr granulat sau tos 3 linguri de apă 1 baton de vanilie despicat 100 ml de vin 50 g de unt nesărat, moale 8 piersici tari, dar coapte, fără sâmburi…
Read more »

Retete culinare: Risotto primavera

17 May 2012
Retete culinare: Risotto primaveraO reteta de risotto primavera din: sparanghel, ulei de masline, ceapa verde, mazare, bob, busuioc, menta, coaja de lamaie, supa de legume, salote, usturoi, orez, vin alb, parmezan si rucola. Ingrediente:  350 g de sparanghel 2 linguri ulei de masline 9 fire de ceapa verde, curatata si tocata 175 g de mazare, decongelata sau proaspata…
Read more »

Salata de anghinare si crab

17 May 2012
Salata de anghinare si crabO reteta de salata de anghinare si crab din: anghinare, lamai, zeama de lamaie, ulei de masline, piper, patrunjel, ceapa verde, iaurt, maioneza, coaja de lamaie, zeama de lamaie, crab si salata pentru ornat. Această salată este cea mai potrivită alegere pentru perioada în care se găsesc anghinare. Nu se vor folosi frunzele din exterior…
Read more »

Smoothy de zmeură cu îngheţată

17 May 2012
Smoothy de zmeură cu îngheţatăO reteta de Smoothy de zmeură cu îngheţată din: zmeura, inghetata, lapte batut, coaja de lamaie si frunze de menta. Ingrediente: 300 g zmeura 1 cutie de inghetata 250 ml lapte batut, bine racit 1 lingurita coaja de lamaie rasa frunze de menta   Mod de preparare: Speli bine zmeura. Pui câteva fructe deoparte, pentru…
Read more »

Slănină cu sparanghel şi şofran

17 May 2012
Slănină cu sparanghel şi şofranO reteta de slanina cu sparanghel si sofran din: slanina, sparanghel, sofran, ceapa, unt, ulei de masline extravirgin, supa de legume, amidon de cartofi, sare si piper. Ingrediente: 60 g slanina 6-7 fire de sparanghel 1 varf cutit sofran 1 ceapa mica 30 g unt 2 linguri ulei de masline extravirgin supa concentrata de legume…
Read more »

Osso buco cu dovleac copt şi mămăligă moale

17 May 2012
Osso buco cu dovleac copt şi mămăligă moaleO reteta de Osso buco cu dovleac copt şi mămăligă moale din: carne de vitel, faina, sare de mare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin alb, cimbru, rozmarin, frunza de dafin, pasta de tomate, supa de pui, frunze de patrunjel, dovleac, ulei de masline, usturoi, malai, unt, parmezan, mascarpone si zeama de lamaie. Acest…
Read more »

Curry de spanac şi năut

17 May 2012
Curry de spanac şi năutO reteta de curry de spanac si naut din: pasta de curry, ceapa, rosii, naut, spanac, zeama de lamaie si orez. Ingrediente: 2 linguri pasta de curry 1 ceapa, tocata 400 g de rosii din conserva 800 g naut din conserva, scurs si calit 250 g spanac tanar 1 strop zeama de lamaie orez basmati,…
Read more »

Din bucataria asiatica 1

17 May 2012

Parfe de căpşune cu fistic

17 May 2012
Parfe de căpşune cu fisticO reteta de parfe de capsune cu fistic din: zahar, fistic, apa, ulei, capsune, zahar pudra, frisca, galbenusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 100 g zahar tos 100 ml apa 50 g fistic decojit si prajit 1 lingura ulei 500 g capsune 100 g zahar pudra 400 ml frisca lichida 5 galbenusuri 1 plic zahar vanilat…
Read more »

Pad thai

17 May 2012
Pad thaiTuriştii din Bangkok se înghesuie la numeroasele tarabe ce umplu străzile, pentru a încerca diferitele variante ale acestei veritabile mâncări naţionale. Pad thai înseamnă „prăjit în stil thailandez”. Atunci când este bine făcută, Pad thai este uscată şi uşoară, având o aromă complexă şi bine echilibrată. Deşi este o mâncare simplă, prepararea ei cere o…
Read more »

Salata de curcan cu varza rosie

17 May 2012
Salata de curcan cu varza rosieO reteta de salata de curcan cu varza rosie din: alune, seminte de chimion, friptura de curcan, varza rosie, telina, morcovi, stafide, sos de coacaze, ulei de masline extravirgin, ulei de nuca, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 55 g alune pecan tocate grosier 0.5 lingurita seminte de chimion 300 g friptura de curcan rece,…
Read more »

Punch de zmeura si caise

17 May 2012
Punch de zmeura si caiseO reteta simpla de Punch de zmeura si caise din: caise, lichior de piersici, vin rose, sirop de zmeura, zeama de limeta si vin spumant. Ingrediente: 4 cl caise 4 cl lichior de piersici 1 sticla de vin rose 4 cl sirop de zmeura 5 cl zeama de limeta 1 sticla de vin spumant sec…
Read more »

Salată de linte aromată cu lămâie şi legume

17 May 2012
Salată de linte aromată cu lămâie şi legumeO reteta de salata de linte aromata cu lamaie si legume din: linte verde, usturoi, cumin, lamaie, ceapa rosie, caise, ardei, broccoli, branza de capra, seminte de floarea soarelui, zeama de lamaie, ulei de masline, coriandru si piper. Ingrediente: 250 g linte verde spalata 1 catel de usturoi curatat un varf de cutit de cumin…
Read more »

Paste cu ragu de iepure

17 May 2012
Paste cu ragu de iepureO reteta de paste cu ragu de iepure din: ulei de masline, iepure, usturoi, ceapa, fenicul, morcovi, pancetta, ienibahar, rozmarin, cimbru, vin rosu, pasta de tomate, supa de pui, mustar, pappardelle, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline 1   iepure de casă, tăiat în 8 bucăţi sare de mare şi piper negru…
Read more »

Carnati cu salata calda de varza rosie si sfecla

17 May 2012
Carnati cu salata calda de varza rosie si sfeclaO reteta de carnati cu salata calda de varza rosie si sfecla din: carnati de porc, otet balsamic, zahar brun, seminte de chimion, fructe uscate, varza rosie, sfecla, mustar si paine. Ingrediente: 8 carnati de porc 100 ml de otet balsamic 100 g zahar brun 1 lingura seminte de chimion 140 g amestec de fructe…
Read more »

Cremă de lapte

17 May 2012
Cremă de lapteO reteta de crema de lapte din: lapte, unt, faina, dovlecei, sunca, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 ml lapte 50 g unt 40 g faina alba 2 dovlecei (zucchini) 100 g sunca feliata 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi sare piper   Mod de preparare: Incălzeşte…
Read more »

Salată tropicală cu carne de vită şi orez

17 May 2012
Salată tropicală cu carne de vită şi orezO reteta de salata tropicala cu carne de vita si orez din: steak de vita, orez, papaya, ceapa verde, frunze de salata, seminte de susan, sare, piper, otet balsamic, ulei de floarea soarelui, usturoi, ghimbir, portocala, zahar brun, suc de portocale, otet de vin rosu, miere, ghimbir si ardei. Ghimbirul, mierea, portocala si ardeiul iute…
Read more »

Parfe de căpşune cu sos de portocale

17 May 2012
Parfe de căpşune cu sos de portocaleO reteta de parfe de capsune cu sos de portocale din: capsune, zahar, galbenusuri, frisca, portocale si amidon. Ingrediente: 500 g capsune 200 g zahar 4 galbenusuri 400 ml frisca lichida 2 portocale 1 lingura rasa amidon   Mod de preparare: Baţi frişca şi o păstrezi în frigider. Speli fructele, le cureţi, le pasezi şi…
Read more »

Toast integral cu banane si miere

17 May 2012
Toast integral cu banane si miereO reteta de toast integral cu banane si miere din: toast, banane, miere si suc de portocale. Ingrediente: 4 felii de toast integral 4 banane, feliate miere lichida, pentru servit 500 ml suc de portocale proaspat, pentru servit   Mod de preparare: Se prăjesc feliile de toast, până devin crocante. Se aşază peste ele feliile…
Read more »

Sandwich cu oua si spanac

17 May 2012
Sandwich cu oua si spanacO reteta de Sandwich cu oua si spanac din: unt, oua, lapte, spanac, parmezan, sare, piper si chifla. Ingrediente: 10 grame unt 2 oua batute 20 ml lapte 30 grame spanac fiert 20 grame parmezan ras sare piper 1 chifla   Mod de preparare: Intr-o tigaie topeste untul. Adauga ouale, laptele si spanacul. Amesteca apoi…
Read more »

Supa marocana cu naut

17 May 2012
Supa marocana cu nautO reteta de supa marocana cu naut din: ulei de masline, ceapa, telina, curcuma, supa de legume, rosii, naut, zeama si coaja de lamaie si coriandru. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 2 tulpini telina 2 lingurite curcuma 600 ml supa de legume (apa) 400 g rosii tocate 200 g naut…
Read more »

Supa Pho

17 May 2012
Supa PhoIstoria seculară a supei pho a început pe străduţele lăturalnice ale oraşului Hanoi. Pho este o supă iute din carne de vită aromatizată cu anason stelat, care se toarnă peste nişte taiţei albi, opaci, aranjaţi sub forma unui mic cuib pe fundul unor boluri largi. La acest amestec se adaugă şi câteva bucăţele subţiri şi…
Read more »

Retete culinare savuroase

16 May 2012
Retete culinare savuroaseRetete culinare savuroase: Cartofi noi copţi cu barbun umplut   O reteta de cartofi noi copti cu barbun umplut din: barbuni, masline, fileuri de ansoa, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper, cartofi, lamaie, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 4 barbuni eviscerati, fiecare de aproximativ 500 g 200 g de masline negre fara…
Read more »

Cartofi noi copţi cu barbun umplut

16 May 2012
Cartofi noi copţi cu barbun umplutO reteta de cartofi noi copti cu barbun umplut din: barbuni, masline, fileuri de ansoa, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper, cartofi, lamaie, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 4 barbuni eviscerati, fiecare de aproximativ 500 g 200 g de masline negre fara samburi 4 fileuri de ansoa scurse de ulei 60 g…
Read more »

Mee goreng

16 May 2012
Mee gorengCei care doresc sâ încerce o mâncare tradiţională malaysiană trebuie sa guste mee goreng. In Malaysia se găseşte pretutindeni la orice tarabă mamak, iar în Singapore la tarabele numite hawker. Este un fel de mâncare foarte popular în rândul tinerilor, cărora le place să se adune în pieţe şi să ia masa împreună, savurând o…
Read more »

Tabbouleh cu brânză de capră

16 May 2012
Tabbouleh cu brânză de caprăO reteta de Tabbouleh cu brânză de capră din: bulgur, ardei, rosii cherry, castravete, morcov, patrunjel, coriandru, menta, ardei iute, piper, frunze de salata, branza de capra, ridichi, cumin, usturoi, zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 280 g bulgur 1 ardei g

Parfe de zmeură cu bezele

16 May 2012
Parfe de zmeură cu bezeleO reteta de parfe de zmeura cu bezele din: albusuri, zmeura, zahar, frisca, bezele si biscuiti glazurati. Ingrediente: 6 albusuri 1 cana zmeura 300 g zahar 500 ml frisca lichida 5-6 bezele cativa biscuiti glazurati si tigarete pentru decor   Mod de preparare: Dacă foloseşti zmeură congelată, o laşi să se dezgheţe, apoi o scurgi…
Read more »

Punch de ananas si mere

16 May 2012
Punch de ananas si mereO reteta simple de Punch de ananas si mere din: suc de mere, suc de ananas, rom brun, ananas si frunze de menta. Ingrediente: 0,7 l suc de mere 10 cl suc de ananas 10 cl rom brun 100 g ananas proaspat frunze de menta   Mod de preparare: Mixam intr-o cana sucurile de fructe…
Read more »

Cremă de brânză cu cârnaţi şi piper

16 May 2012
Cremă de brânză cu cârnaţi şi piperO reteta de Cremă de brânză cu cârnaţi şi piper din: carne de porc, branza de vaci, mascarpone si piper. Ingrediente: 1 carnat afumat de porc, picant 150 g branza proaspata de vaci 1 lingura mascarpone piper negru   Mod de preparare: Crestează cârnatul, curăţă-1 de membrană şi pune umplu­tura într-un castron. Adaugă mascarpone şi…
Read more »

Dovleac copt cu pesto şi mozzarella

16 May 2012
Dovleac copt cu pesto şi mozzarellaO reteta de dovleac copt cu pesto si mozzarella din: dovleac, ulei de masline, ardei iuti, ceapa rosie, ardei grasi, rucola, zeama de lamaie, mozzarella si pesto. Ingrediente: 1 dovleac placintar mic, taiat pe jumatate si in cubulete cu latura de 2 cm 3 lingurite ulei de masline 1 lingurita de ardei iuti uscati si…
Read more »

Reteta zilei: Pizza Calzone

16 May 2012
Reteta zilei: Pizza CalzoneO reteta de pizza calzone din: faina, praf de copt, apa, ulei de masline, sare, sos de rosii, salam, mozzarella, masline, oregano si piper. Ingrediente pentru blat: 230 de grame de făină 1 varf de cutit de praf de copt 230 ml de apă caldă 1 lingura de ulei de măsline 1 lingurita de sare…
Read more »

Taitei Yakisoba

16 May 2012
Taitei YakisobaYakisoba sunt nişte taiţei japonezi care se prăjesc în puţin ulei, amestecând mereu. Ei îşi au originea în mâncarea chinezească chow mein. In japoneză, yaki înseamnă „prăjit”, iar soba se referă la nişte tâiţei din făină de grau. Ingredientul principal al acestui preparat este sosul. Yakisoba este varianta japoneză a unui hot dog. De fapt,…
Read more »

Cocktail de capsuni si portocale

16 May 2012
Cocktail de capsuni si portocaleO reteta simpla de Cocktail de capsuni si portocale din: capsuni, portocale, limeta, sampanie, zeama de lamaie si bitter orange. Ingrediente: 400 g capsuni 8 felii de portocale 8 felii de limeta 1 sticla de sampanie 4 cl zeama de lamaie 0,5 cl de Bitter Orange   Mod de preparare: Lasam o ora in frigider…
Read more »

Sos guacamole

16 May 2012
Sos guacamoleO reteta de sos gucamole din: avocado, lamaie, ceapa verde, usturoi, rosie, tabasco, sare si piper. Ingrediente: 1 avocado mare 1 lamaie zemoasa 2 fire de ceapa verde 1/2 catel de usturoi 1 rosie 3 picaturi de tabasco sare piper   Mod de preparare: Infige cuţitul până la sâmbure şi roteşte fructul de avoca­do în…
Read more »

Supă thailandeză de peşte şi verdeţuri

16 May 2012
Supă thailandeză de peşte şi verdeţuriO reteta de supa thailandeza de peste si verdeturi din: taitei de orez, supa de pui, pasta de curry, frunze de lime, sos de peste, fileu de cod, creveti, pak choi si frunze de coriandru. Ingrediente: 100 g taitei de orez brun 500 ml supa de pui sau de peste 1 lingura pasta de curry…
Read more »

Risotto cu fructe de mare

16 May 2012
Risotto cu fructe de mareO reteta de risotto cu fructe de mare din: midii, vin alb, supa de peste, sofran, ulei de masline, unt, fenicul, ceapa rosie, usturoi, orez, creveti, caracatita, coaja de lamaie, sare de mare si frunze de patrunjel. Ingrediente: 300 g de midii vii, curatate si fara barbi 200 ml de apa 300 ml de vin…
Read more »

Cum se prepara Punch de fructe (video)

16 May 2012
Cum se prepara Punch de fructe (video)O reteta video despre cum se prepara punch de fructe, o bautura non alcoolica, deosebit de delicioasa, rapida si foarte sanatoasa. Cum se prepara Punch de fructe Pofta buna!
Read more »

Dovlecei umpluţi în stil italian

16 May 2012
Dovlecei umpluţi în stil italianO reteta de dovlecei umpluti in stil italian din: dovlecei, ulei de masline extravirgin, frunze de salata, pesmet, seminte de pin, ceapa verde, usturoi, rosii uscate, frunze de cimbru si parmezan. Ingrediente: 4 dovlecei, taiati in jumatati pe lungime 3 lingurite ulei de masline extravirgin ameste frunze de salata, pentru servit pentru umplutura: 50 g…
Read more »

5 feluri de a face pizza

16 May 2012
5 feluri de a face pizzaAluat de pizza Cu un mixer pentru aluat, amestecaţi 500 g de făină albă cu 7 g de drojdie uscată, 1 linguriţă de sare de mare fină şi 100 ml de apă caldă. Adăugaţi treptat mai multă apă (până la 150 ml), până când aluatul devine omogen. Amestecaţi-l în mixer 1 minut, apoi frământaţi-l uşor…
Read more »

Salata de creveti cu portocale, ceapa rosie si avocado

16 May 2012
Salata de creveti cu portocale, ceapa rosie si avocadoO reteta de salata de creveti cu portocale, ceapa rosie si avocado din: portocale, salata, creveti, ceapa rosie, coriandru, sos dulce de chilli si zeama de lime. Ingrediente: 2 portocale 1 salata verde mica, cu frunzele separate 140 g creveti mari, fierti 1 ceapa rosie mica, tocata fin frunzele de la 1 legatura mica de…
Read more »

Ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie

16 May 2012
Ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvieO reteta de ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie din: sofran, faina, sare de mare, oua, galbenusuri, ulei de masline, usturoi, frunze de spanac, unt, nucsoara, branza ricotta, parmezan, mugurid e pin, zeama de lamaie, unt, smantana, salvie si parmezan. Ingrediente: Aluat de paste: câteva fire de şofran 1…
Read more »

Parfe de caise

16 May 2012
Parfe de caiseO reteta de parfe de caise din: caise, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 250 g caise 100 g zahar pudra 200 ml frisca lichida sau 200 g smantana   Mod de preparare: Speli caisele, iar ca să le decojeşti mai uşor, le opăreşti. Cureţi fructele de coajă şi sâmburi, apoi le treci printr-o strecurătoare, pentru…
Read more »

Cum se obtin pastele ravioli

16 May 2012
Aşezaţi o foaie de aluat pe o suprafaţă curată, cu partea mai lată înspre dumneavoastră. Puneţi grămăjoarele de umplutură cu linguriţa de-a lungul unei jumătăţi a foii (cea mai apropiată de dumneavoastră), lăsând aproximativ 21 cm între ele şi o margine de 3 cm. Ungeţi cu puţin ou zona din jurul umpluturii şi restul foii…
Read more »

Piure de vinete cu cimbru

16 May 2012
Piure de vinete cu cimbruO reteta de piure de vinete cu cimbru din: vanata, ulei de masline extravirgin, ceapa, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata mare (sau 2 medii) 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ceapa alba 2 crengute de cimbru sare piper   Mod de preparare: Spală vânătă, curăţ-o de coajă şi tai-o cuburi măricele; să-…
Read more »

Friptură de vită cu salată de orez

16 May 2012
Friptură de vită cu salată de orezO reteta de friptura de vita cu salata de orez din: friptura de vita, rosii uscate, ceapa verde, orez basmati, telina, morcov, dovlecel, ciuperci, patrunjel, radicchio, praf de mustar, zahar pudra, otet de mere, ulei de masline si piper. Ingrediente: 450 g friptura de vita slaba taiata in cubulete de 1 cm 55 g rosii…
Read more »

Taiţei din făină de fasole

16 May 2012
Aceşti taiţei foarte subţiri, gelatinoşi, care se fac din boabe de fasole mung măcinate sau din făină de fasole mung, se folosesc adesea pentru prepararea supelor chinezeşti, dar şi la mâncăruri, la salate, deserturi şi chiar la băuturi. Inainte de a-i folosi, aceşti taiţei trebuie ţineţi în apâ fierbinte aproximativ 7 minute, astfel încât să…
Read more »

Salată italienească cu legume şi paste

16 May 2012
Salată italienească cu legume şi pasteO reteta de salata italieneasca cu legume si paste din: broccoli, ardei, dovlecel, ceapa rosie, paste, rosii, otet de mere, ulei de masline extravirgin, patrunjel, marar si piper. Ingrediente: 350 g buchetele de broccoli 1 ardei mare rosu taiat in fasii 1 dovlecel galben taiat in felii subtiri 1 ceapa rosie mica tocata 280 g…
Read more »

Punch Calvados

16 May 2012
Punch CalvadosO reteta simpla de Punch Calvados din: calvados, suc de portocale, sirop de grenadine, cidru, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 8 cl Calvados 0,5 l suc de portocale 2 cl sirop de grenadine 0,5 l cidru 2 picaturi de zeama de lamaie o felie de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata…
Read more »

Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino

16 May 2012
Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorinoO reteta de Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino din: malai, sare de mare, ulei de masline, ciuperci de padure, usturoi, unt, oregano, faina si branza pecorino. Ingrediente: 200 g de malai 1,2 l de apa sare de mare si piper negru 2 linguri de ulei de masline, plus o cantitate…
Read more »

Tartă cu bacon şi sparanghel

16 May 2012
Tartă cu bacon şi sparanghelO reteta de tarta cu bacon si sparanghel din: aluat, faina, ou, ulei de masline, bacon, mascarpone, coaja de lamaie, chives, patrunjel, menta, parmezan si sparanghel. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj putina faina, pentru tapetat tava 1 ou, batut 2 lingurite ulei de masline 100 g de bacon, taiat bucatele 85 g de mascarpone…
Read more »

Salată cu carne de porc, pere şi nuci pecan

16 May 2012
Salată cu carne de porc, pere şi nuci pecanO reteta de salata cu carne de porc, pere si nuci pecan din: nuci, cartofi, ridichi, pere, frunze de salata, nasturel, muschi de porc, ghimbir, mustar cu boabe, otet de vin alb, ulei de masline, ulei de alune si piper. Ingrediente: 55 g nuci pecan 900 g cartofi noi cu coaja rasa 115 g ridichi…
Read more »

Sos de pere şi gorgonzola

16 May 2012
Sos de pere şi gorgonzolaO reteta sos de pere si gorgonzola din: pere rosii, gorgonzola, lapte, ceapa, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 2 pere rosii 150 g gorgonzola 1/2 pahar lapte integral 1 ceapa mica 30 g unt nucsoara sare piper   Mod de preparare: Toacă ceapa şi înăbuş-o într-o tigaie neaderentă cu unt şi cu puţină apă…
Read more »

Cartofi dulci cu pasta harissa

16 May 2012
Cartofi dulci cu pasta harissaO reteta de cartofi dulci cu pasta harissa din: cartofi, pasta harissa, smantana si chives. Ingrediente: 1 kg cartofi dulci, curatati si taiati felii 1 lingura de pasta harissa smantana si chives, pentru servit   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se amestecă într-un bol mare bucăţile de cartofi şi pasta…
Read more »

Parfe de ciocolată

16 May 2012
Parfe de ciocolatăO reteta parfe de ciocolata din: cacao, zahar, oua, ciocolata, stafide, dulceata de portocale si frisca. Ingrediente: 2 linguri cacao 2 1/2 linguri zahar 2 linguri apa 4 oua 20 g (4 cuburi) ciocolata 50 g stafide 2 linguri dulceata de portocale 350 g frisca   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu pereţii groşi, fierbi…
Read more »

Crostino toscan

16 May 2012
Crostino toscanO reteta de Crostino toscan din: ficatei de pui, ceapa, fileuri de ansoa, capere, otet alb, supa, ulei de masline extravirgin, vin rosu, salvie, sare si piper. Ingrediente: 300 g ficatei de pui 1 ceapa alba 5 fileuri de ansoa in ulei (conserva) 10-15 capere desarata 100 ml otet alb 300 ml supa 4 linguri…
Read more »

O sticlă de vin galben de Jura, datând din 1774, vândută la licitaţie cu 38.300 euro

16 May 2012
O sticlă de vin galben de Jura, datând din 1774, vândută la licitaţie cu 38.300 euroO sticlă de vin galben de Jura, datând din 1774, a fost vândută cu suma de 46.000 de franci elveţieni (38.300 de euro) la o licitaţie organizată, marţi, la Geneva, de casa Christie’s. “Persoana care a câştigat a licitat prin internet”, a precizat purtătorul de cuvânt al casei organizatoare. Înainte de licitaţie, casa Christie’s estimase…
Read more »

Dovlecei la grătar cu prosciutto

15 May 2012
Dovlecei la grătar cu prosciuttoO reteta delicioasa dovlecei la gratar cu prosciutto din: dovlecei, ulei de masline, sare de mare, piper, prosciutto, muguri de pin, frunze de patrunjel, otet de vin rosu, miere, zeama de lamaie si cimbru. Ingrediente: 4 dovlecei mari 2 linguri de ulei de masline sare de mare si piper negru 200 g prosciutto de calitate…
Read more »

Orez indian

15 May 2012
Orez indianO reteta de orez indian din: orez basmati, garam masala, mazare si fulgi de migdale. Ingrediente: 200 g de orez basmati 1 lingura de garam masala 100 g de mazare, decongelata 50 g fulgi de migdale, prajiti   Mod de preparare: Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe pachet. Se scurge si se rastoarna inapoi…
Read more »

Salată de spanac, nuci şi brânză cu mucegai

15 May 2012
Salată de spanac, nuci şi brânză cu mucegaiO reteta de salata de spanac, nuci si branza cu mucegai din: branza cu mucegai albastru, smantana, frunze de spanac si nuci. Ingrediente: 75 g de branza cu mucegai albastru 4 linguri de smantana 100 g frunze de spanac tanar 50 g de nuci   Mod de

Sos de broccoli şi ricotta

15 May 2012
Sos de broccoli şi ricottaO reteta de Sos de broccoli şi ricotta din: ricotta, broccoli, ulei de masline extravirgin, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150 g ricotta sarata maturata 2 buchete mici de broccoli 2 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ardei iute sare piper negru   Mod de preparare: Sesfă broccoli în bucheţele…
Read more »

Furnici în copac

15 May 2012
Furnici în copacIn ciuda numelui straniu, acest fel de mâncare este foarte gustos fiind specific provinciei Sichuan. Denumirea se referă la bucăţelele de carne de porc tocată reprezentând „furnicile” care, în momentul în care luaţi tâiţeii cu beţişoare, par sa urce pe nişte „ramuri”. Carnea de porc este marinată şi fiartă într-un sos de ardei iute, apoi…
Read more »

Parfe de visine

15 May 2012
Parfe de visineO reteta de parfe de visine din: visine, iaurt, mascarpone, zahar, zahar vanilat, suc de portocale, suc de lamaie si gelatina. Ingrediente: 175 g visine 200 g iaurt 200 g mascarpone 2 linguri zahar 1 lingura zahar vanilat 1 lingura suc de portocale 2 linguri suc de lamaie 5 g (1/2 plic) gelatina 4 cescute…
Read more »

Antreuri cu prosciutto si telina

15 May 2012
Antreuri cu prosciutto si telinaO reteta de Antreuri cu prosciutto si telina din: mustar de dijon, otet de vin alb, ulei de nuci, smantana, telina, patrunjel si prosciutto. Ingrediente: 1 lingura mustar de Dijon 2 lingurite otet de vin alb 1 lingurita ulei de nuci sau vegetal 100 ml de smantana foarte grasa 1/2 telina 1 mana de patrunjel…
Read more »

Tartă cu zmeură

15 May 2012
Tartă cu zmeurăO reteta de tarta cu zmeura din: unt, zahar tos, ou, faina, lapte, baton de vanilie, zahar pudra, faina de porumb, galbenusuri, smantana, zmeura si gem de zmeura. Ingrediente: Aluat dulce: 125 g de unt nesărat, topit la temperatura camerei 90 g de zahăr tos 1 ou mare 250 g de făină albă, plus o…
Read more »

Sos aromat de fazan

15 May 2012
Sos aromat de fazanO reteta de sos aromat de fazan din: fazan, pulpa de rosii, telina, morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, scortisoara, cuisoare, pasta de rosii, vin rosu, supa concentrata de legume, sare si piper. Ingrediente: 1 fazan de dimensiune medie, curatat 200 g pulpa de rosii 50 g telina 50 g morcovi 50…
Read more »

Cocktail cu ghimbir

15 May 2012
Cocktail cu ghimbirO reteta simpla de cocktail cu ghimbir din: ghimbir, ceai negru, rom, suc de ananas, zeama de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 50 g ghimbir candel 0,5 l ceai negru 8 cl rom 10 cl suc de ananas 5 cl zeama de lamaie 1 sticla de apa minerala   Mod de preparare: Maruntim ghimbirul si-l…
Read more »

Ciuperci şi cârnaţi la cuptor

15 May 2012
Ciuperci şi cârnaţi la cuptorO reteta de ciuperci si carnati la cuptor din: ulei de masline, ceapa, carnati de porc, ciuperci, mustar de boabe, smantana, patrunjel si ciabatta. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 6 carnati de porc 250 g ciuperci proaspete, taiate pe jumatate 1 lingura mustar cu boabe 4 linguri de smantana dulce…
Read more »

Salată de raţă marinată cu bulgur

15 May 2012
Salată de raţă marinată cu bulgurO reteta de salata de rata marinata cu bulgur din: bulgur, piept de rata, usturoi, boia, cumin, busuioc, coaja de portocala, zeama de portocala, ulei de masline, fructe de kumquat, zahar, ceapa verde, coriandru, piper, frunze de salata, otet balsamic, castavete si rosie. Contrastul dintre citricele dulci, ardeiul iute, cerealele cu gust aspru, busuiocul astringent…
Read more »

Clătite cu ciocolată şi cremă Chantilly

15 May 2012
Clătite cu ciocolată şi cremă ChantillyO reteta de clatite cu ciocolata si crema Chantilly din: faina, cacao, sare de mare, zahar tos, oua, unt, lapte, esenta de vanilie, ciocolata, unt, miere, smantana, fulgi de migdale si portocala glasata. Ingrediente: 100 g de faina alba 25 g pudra de cacao 1/4 lingurita de sare de mare fina 1 lingura de zahar…
Read more »

Reteta zilei: Bulete de branza cu sunca

15 May 2012
Reteta zilei: Bulete de branza cu suncaO reteta de bulete de branza cu sunca din: branza grasa, mozzarella, faina si sunca. Ingrediente: brânză grasă brânză rasă (parmesan, mozzarella) făină sunca Mod de preparare: Într-un castron se amesteca branza grasa cu branza rasa, se adauga faina si se amesteca bine, pna se omogenizeaza. Se incorporeaza sunca. Se formeaza bulete si se dau…
Read more »

Orez cu curcan în stil indian

15 May 2012
Orez cu curcan în stil indianO reteta de orez cu curcan in stil indian din: ulei de masline, orez basmati, ceapa, ghimbir, garam masala, curry, supa de pui, frunza de dafin, morcovi, ceapa verde, boabe de struguri, piept de curcan, patrunjel, salata, nuci pecan, zeama de portocale, zeama de lamaie si ceapa verde. Inrgediente: 1 lingura ulei de masline 375…
Read more »

Kebab de miel şi cartofi

15 May 2012
Kebab de miel şi cartofiO reteta de kebab de miel si cartofi din: cartofi, carne de miel, ardei gras, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, bob si sos de menta. Ingrediente: 200 g cartofi noi, taiati pe jumatate 250 g carne de miel, taiata in cuburi de 2,5 cm 1 ardei gras rosu, curatat si taiat in bucati…
Read more »

Taiţei udon

15 May 2012
Taiţei udonCuvantul udon denumeşte nişte tărţei groşi, din făină de grâu, foarte des folosiţi în bucătăria japoneză. De culoare albă, ei sunt foarte groşi, măsurând 5 mm in diametru. De obicei se servesc fierbinţi, într-o supă dashi (supă de peşte), cu sos de soia şi mirin (vin dulce de orez), presărată cu ceapă şalota tocată mărunt.…
Read more »

Ingheţată de caise cu mascarpone

15 May 2012
Ingheţată de caise cu mascarponeO reteta de inghetata de caise cu mascarpone din: caise, zahar, lapte, oua, zahar vanilat si mascarpone. Ingrediente: 500 g caise coapte 200 g zahar 100 ml lapte 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 400 g mascarpone   Mod de preparare: Intr-o cratiţă aşezată la bain-marie, amesteci ouăle cu zahărul şi laptele, până când se…
Read more »

Salată de pui cu mango

15 May 2012
Salată de pui cu mangoO reteta de salata de pui cu mango din: usturoi, ghimbir, sos de soia, ulei de floarea soarelui, piept de pui, cartofi, menta, mango, salata, coaja de portocala, mustar de dijon, zeama de portocala, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca si piper. Ingrediente: 1 catel de usturoi zdrobit 1 lingurita ghimbir proaspat ras 1…
Read more »

Cremă de brânzeturi proaspete

15 May 2012
Cremă de brânzeturi proaspeteO reteta de crema de branzeturi proaspete din: branza de capra, ricotta de oaie, crema de branza, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 150 g branza proaspata de capra 100 g ricotta de oaie 100 g branza tartinabila (sau crema de branza) 1 lingura ierburi aromatice (cimbru, busuioc, civeta, rozmarin) 1…
Read more »

Linguine cu pesto de năsturel şi migdale

15 May 2012
Linguine cu pesto de năsturel şi migdaleO reteta de Linguine cu pesto de năsturel şi migdale din: spaghete, nasturel, usturoi, parmezan, fulgi de migdale, ulei de masline, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 200 g de lingurine sau spaghete 85 g de nasturel 1 catel de usturoi, tocat grosier 25 g de parmezan, jumatate ras, jumatate feliat foarte subtire 50 g…
Read more »

Punch de brandy

15 May 2012
Punch de brandyO reteta simple de punch de brandy din: brandy, zeama de lamaie, siropd e grenadine, sifon si lamaie. Ingrediente: 10 cl brandy 8 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de grenadine 0,7 l sifon 4 felii de lamaie   Mod de preparare: Mixam brandy-ul, siropul de grenadine si zeama de lamaie intr-un pahar de…
Read more »

Cum se prepara Hamburgeri (video)

15 May 2012
Cum se prepara Hamburgeri (video)O reteta video despre cum se prepara Hamburgeri, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid, sanatos si foarte aromat. Cum se prepara Hamburgeri Vezi mai multe video din blog Pofta buna!
Read more »

Zarzuela (tocanita)

15 May 2012
Zarzuela (tocanita)Zarzuela este o tocăniţă originară de pe coasta catalană a Spaniei, şi este făcută din fructe de mare şi aromată cu usturoi. Numele provine de la un spectacol de varietăţi, o combinaţie de muzică, dans şi comedie, foarte populară în secolul XIX. Drept urmare, zarzuela este considerată o „operetă din fructe de mare“. Nu există…
Read more »

Sufleu de lămâie

15 May 2012
Sufleu de lămâieO reteta de sufleu de lamaie din: unt, zahar tos, lapte, smantana, galbenusuri, faina, faina de porumb, albusuri, zeama si coaja de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 40 g unt nesarat 100 g de zahar tos si inca putin pentru a presara deasupra 150 ml de lapte integral 100 ml de smantana dulce 3 galbenusuri…
Read more »

Ingheţată cu ciocolată si fructe

15 May 2012
Ingheţată cu ciocolată si fructeO reteta de inghetata cu ciocolata si fructe din: ciocolata de menaj, unt, miez de nuca, galbenusuri, frisca, zahar, lapte, zahar pudra, lichior de fructe, ulei si portocale. Ingrediente: 140 g ciocolata de menaj 20 g unt 200 g miez de nuca 6 galbenusuri 400 ml frisca 150 g zahar 1 lingura lapte 140 g…
Read more »

Miel cu legume de primăvară

15 May 2012
Miel cu legume de primăvarăO reteta de miel cu legume de primavara din: napi, morcovi, praz, mazare, fasole, ceapa, sare de mare, piper, file de ceafa de miel, faina, ulei de masline, vin rosu, usturoi, dafin, supa de pui, cimbru, rozmarin, unt, zahar tos, otet balsamic si tarhon. Fileul de ceafă de miel fraged, înăbuşit, şi o varietate de…
Read more »

Salata de pui cu mango si curry

15 May 2012
Salata de pui cu mango si curryO reteta de salata de pui cu mango si curry din: piept de pui, ulei de masline, pudra de curry, iaurt, chutney de mango, zeama de lime, salata verde, mango, ceapa rosie si seminte de susan. Ingrediente: 2 piepti de pui, fara piele, dezosati taiati in fasii groase 1 lingurita ulei de masline 2 lingurite…
Read more »

Sos brun

15 May 2012
Sos brunO reteta de sos brun din: oase de vita, telina, morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de carne, vin rosu, unt, faina si sare. Ingrediente: 1 kg oase de vita sparte, fara grasime 100 g telina 100 g morcovi 100 g ceapa 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 l supa concentrata de…
Read more »

Burgeri din porumb şi fasole cu salsa

15 May 2012
Burgeri din porumb şi fasole cu salsaO reteta de Burgeri din porumb şi fasole cu salsa din: boabe de fasole, naut, branza cheddar, porumb, ardei iute, ou, coriandru, ulei, rosii cherry, ceapa rosie, zeama de lime si frunze de salata. Ingrediente: 400 mix de fasole boabe, din conserva, scursa 400 g naut din conserva, scurs 50 g de branza cheddar, rasa…
Read more »

File de somon pe grătar

15 May 2012
File de somon pe grătarO reteta de file de somon pe gratar din: file de somon, sos de soia, zahar brun, ulei de masline, sare, piper si pudra de usturoi. Ingrediente: 1 file de somon 1/3 ceaşcă sos de soia 1/3 ceaşcă zahăr brun 1/3 ceaşcă apă 1/4 ceaşcă ulei de măsline sau floarea soarelui sare, piper, pudră de…
Read more »

Cod la cuptor cu sfeclă, cartofi şi smântână

15 May 2012
Cod la cuptor cu sfeclă, cartofi şi smântânăO reteta de cod la cuptor cu sfecla, cartofi si smantana din: cartofi, ulei de masline, seminte de fenicul, sfecla, fileuri de cod, coaja de lamaie, smantana si busuioc. Ingrediente: 4 cartofi mici, feliati 1 lingura ulei de masline 2 lingurite seminte de fenicul, zdrobite usor 4 sfecle, curatate si taiate felii 4 fileuri de…
Read more »

Şapte metode ciudate de a slăbi

15 May 2012
Şapte metode ciudate de a slăbiRenunţarea la una dintre mesele principale şi consumarea unor dulciuri în timpul gătitului se numără printre metodele ciudate, dar eficace prin care se poate slăbi, potrivit shape.com. Consumul de ulei sau apă cu zahăr între mese Potrivit lui Seth Roberts, un psiholog american care a pus la punct dieta Shangri-La, persoanele care beau, de două…
Read more »

Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate

14 May 2012
Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizateO reteta de Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate din: bibilica, sare de mare, piper, ulei de masline, bacon, cidru, calvados, smantana, cimbru, mere, unt, zahar tos, nuci si patrunjel. Ingrediente: 2 bibilici, fiecare de aproximativ 800 g sare de mare si piper negru 2-3 linguri de ulei de masline 2 felii subtiri de…
Read more »

Retete culinare delicioase

14 May 2012
Retete culinare delicioaseRetete culinare delicioase: Retete internationale: Midii marinate   O reteta de midii marinate din: midii, ceapa, ceapa rosie, frunze de dafin, cimbru, patrunjel, vin alb si piper. Midiile de cultura se găsesc acum aproape tot timpul anului, ceea ce înseamnă că ne putem bucura oricând de acest preparat deosebit, care merge la fel de bine…
Read more »

Waterzooi

14 May 2012
WaterzooiDeşi nu se bucură de aceeaşi reputaţie internaţională precum carbonnades flamandes (tocăniţa de vită) şi moules frîtes (midiile cu cartofi prăjiţi), această tocăniţă consistentă este mândria culinară a Belgiei. Se discută încă dacă un waterzooi autentic se face cu peşte sau cu pui. I

Punch de portocale

14 May 2012
Punch de portocaleO reteta simple de punch de portocale din: portocale, curacao triple sec, zahar, sampanie, rachiu de visine, vin si apa minerala. Ingrediente: 4 portocale 7,5 cl Curacao Triple Sec 200 g zahar 1,3 l sampanie 0,7 l rachiu de visine 5 cl vin Malaga 0,2 l apa minerala   Mod de preparare: Feliem portocalele si…
Read more »

Ingheţată de cacao, cu nuci si dulceaţă

14 May 2012
Ingheţată de cacao, cu nuci si dulceaţăO reteta inghetata de cacao, cu nuci si dulceata din: cacao, zahar tos, unt, fructe din dulceata, rahat, miez de nuca si esenta de rom. Ingrediente: 3 linguri de cacao 1 cana zahar tos 1/2 cana apa 250 g unt 2 linguri fructe din dulceata 3 bucati rahat 1 mana miez de nuca 1 fiola…
Read more »

Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi

14 May 2012
Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofiO reteta de Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi din: pulpe de rata, sare gema, usturoi, frunze de dafn, grasime de rata, cartofi, rozmarin si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata sare gema 1 mana de fire de usturoi 3 catei de usturoi, curatati si taiati 2 frunze de dafin 2×350…
Read more »

Salată cu dovleac, broccoli şi macrou

14 May 2012
Salată cu dovleac, broccoli şi macrouO reteta de salata cu dovleac, broccoli si macrou din: otet de vin alb, mustar de dijon, dovleac, fasole verde, broccoli, seminte de dovleac si macrou. Ingrediente: 1 lingura otet de vin alb 1 lingura mustar de Dijon 200 g de dovleac placintar, taiat cu latura de 2 cm 85 g fasole verde, taiat pe…
Read more »

Negresa cu banane si ciocolata

14 May 2012
Negresa cu banane si ciocolataO reteta de negresa cu banane si ciocolata din: unt, zahar brun, banane, ciocolata amaruie, faina, cacao, bicarbonat, zahar tos, oua, esenta de vanilie, nuci si pricomigdale. Ingrediente: 100 g unt, plus 25 g inmuiat la temperatura camerei 50 g zahar brun 350 g banane, bine coapte, taiate in felii -  diagonala de 1 cm…
Read more »

Ton provensal

14 May 2012
Ton provensalO reteta de ton provesal: medalioane de ton, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei gras, sare de mare, piper, dovlecei, rosii, cimbru, rozmarin, masline negre, lamaie si busuioc. Acest fel de mâncare sănătos, gătit la cuptor, cu ton şi cu legume mediteraneene, este uşor şi aromat. Ingrediente: 4 medalioane de ton proaspat, fiecare de…
Read more »

Risotto copt cu sparanghel

14 May 2012
Risotto copt cu sparanghelO reteta de risotto copt cu sparanghel din: ulei de masline, ceapa, orez, supa de sparanghel, supa de legume, patrunjel, sparanghel, rosii cherry si parmezan. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 300 g orez pentru risotto 400 ml supa de sparanghel din conserva 850 ml supa de legume 1 legatura mica…
Read more »

Salată de crab cu grepfrut

14 May 2012
Salată de crab cu grepfrutO reteta de salata de crab cu grepfrut din: grepfruturi, maioneza, chutney de mango, mustar de dijon, ulei de susan, piper, carne alba de crab, nasturel, andiva si frunze de salata. Ingrediente: 4 grepfruturi 2 linguri maioneza cu continut redus de grasimi 1 lingura chutney de mango 2 lingurite mustar de Dijon 1 lingurita ulei…
Read more »

Punch de visine si portocale

14 May 2012
Punch de visine si portocaleO reteta simpla de Punch de visine si portocale  din: visine, portocala, suc de portocale, zahar, cherry brandy si vin rosu. Ingrediente: 400 g visine 1 portocala 8 cl suc de portocale 4 lingurite de zahar 8 cl Cherry brandy 1 sticla de vin rosu   Mod de preparare: Spalam visinele, le scoatem samburii, apoi…
Read more »

Inghetata de rubarba

14 May 2012
Inghetata de rubarbaO reteta de inghetata de rubarba din: rubarba, zahar, vin alb, galbenusuri, lamaie, frisca, vanilie si capsune. Ingrediente: 500 g rubarba 200 g zahar 1/2 pahar vin alb 4 galbenusuri 1/2 lamaie 1/2 l frisca 1 baton de vanilie 4-5 capsune pentru decor   Mod de preparare: Cureţi tulpinile de rubarbă, le tai în bucăţi…
Read more »

Sos de ciuperci cu pătrunjel

14 May 2012
Sos de ciuperci cu pătrunjelO reteta de sos de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 ciuperci champignon 1 catel de usturoi 1/2 zeama de lamaie 3 linguri ulei de masline extravirgin 5 fire civeta (sau cozi de ceapa verde) 1 legatura patrunjel sare si…
Read more »

Tacos cu porc şi fasole neagră

14 May 2012
Tacos cu porc şi fasole neagrăO reteta de tacos cu porc si fasole neagra din: ulei, ceapa rosie, boia afumata, chimion, carne tocata de porc, pasta de tomate, sos barbecue, fasole neagra, coriandru, lipii, avocado, salata iceberg si smantana. Ingrediente: 2 lingurite de ulei 1/2 ceapa rosie, tocata cate 2 lingurite de boia afumata si de chimion macinat 500 g…
Read more »

Budinca cu sos de rom şi ciocolata

14 May 2012
Budinca cu sos de rom şi ciocolataO reteta de budinca cu sos de rom si ciocolata din: unt, zahar tos, oua, faina, cacao, lapte, zahar brun, cacao, rom, alune de padure si frisca. Ingrediente: 50 g unt, inmuiat la temperatura camerei, plus 1 lingura pentru uns 200 g zahar tos 2 oua 150 g faina cu factor de crestere 2 linguri…
Read more »

Reteta zilei: Salata de vinete

14 May 2012
Reteta zilei: Salata de vineteO reteta de Salata de vinete din: vinete, ulei de masline, ardei, usturoi, chimen, sare, zahar, fulgi de ardei si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 6 linguri ulei de măsline 2 ardei grasi galbeni/rosii, fara seminţe şi tăiati în bucăţi 4 catei de usturoi, tocati sos de rosii: 1 cană cu apă 1 lingurita de…
Read more »

Retete internationale: Supă Wonton

14 May 2012
Retete internationale: Supă WontonAvându-şi originea în partea de sud a Chinei, acaceasta a fost decenii la rând supa chinezească prreferata a americanilor. Cuvântul wonton deriva din yun tun, o expresie mandarină care inseamnă “înghite norişori”, aluzie la colţunaşii cocote se potrivesc de minune cu supa limpede şi şi parfumată de pui. Acesta supă se prepară foarte uşor, fierbând…
Read more »

Inghetata de menta

14 May 2012
Inghetata de mentaO reteta de inghetata de menta din: oua, zahar, faina, lapte, sirop de menta si menta. Ingrediente: 4 oua 8 linguri zahar 1 lingura faina 500 ml lapte 150 ml sirop de menta o mana de menta proaspata   Mod de preparare: Fierbi laptele cu menta spălată, îl strecori şi-l laşi să se răcească. Il…
Read more »

Salata de avocado si telina

14 May 2012
Salata de avocado si telinaO reteta de salata de avocado si telina din: telina, avocado, oua, miez de cocos, laptuca, sos rubra, praf de chilli, smantana, ulei extravirgin de masline, otet de vin alb, sare si piper. Ingrediente: 2 teline mici 2 avocado 2 oua 100 g miez pisat de cocos cateva frunze de laptuca pentru sos: 1 lingura…
Read more »

Sos spumos cu lămâie

14 May 2012
Sos spumos cu lămâieO reteta de sos spumos cu lamaie din: lamaie, unt, boabe de piper negru, foaie de dafin, lapte, smantana, amidon si sare. Ingrediente: 1 lamaie 50 g unt 4 boabe de piper negru 1 foaie de dafin 100 ml lapte integral 50 ml smantana dulce 1 varf de lingurita amidon de cartofi sare   Mod…
Read more »

Burgeri de somon cu hrean

14 May 2012
Burgeri de somon cu hreanO reteta de burgeri de somon cu hrean din: fileuri de somon, pasta de hrean, zeama de lamaie, marar, ulei vegetal, maioneza, chifle cu mac, nasturel, castravete si ridichi. Ingrediente: 4 fileuri de somon fara piele sau 1 bucata mare (aproximativ 500 g) 1 lingura pasta de hrean coaja rasa si 2 linguri zeama de…
Read more »

Bizarre Foods – Korea 5

14 May 2012
Bizarre Foods – Korea 5Bizarre Foods
Read more »

Salată de raţă marinată

14 May 2012
Salată de raţă marinatăO reteta de salata de rata marinata din: piept de rata, usturoi, zeama de lamaie, cimbru verde, rozmarin, ulei de masline, seminte de hrisca, supa de pui, fasole verde, busuioc, ceapa rosie, masline, dovlecei, ceapa verde, rosii si otet de vin rosu. Ingrediente: 450 g piept de rata fara piele si dezosat 2 catei de…
Read more »

Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz

14 May 2012
Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de prazO reteta de Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz din: scoici saint jacques la tigaie cu vinegreta de praz din: scoici, ulei de masline, sare de mare, piper, zeama de lamaie, rpaz, mustar de dijon, cidru, zahar pudra si patrunjel. Atat prazul cat si scoicile au o delicioasă dulceaţă naturală şi merg de…
Read more »

Pui cu şuncă de Parma crocantă

14 May 2012
Pui cu şuncă de Parma crocantăO reteta de pui cu sunca de parma crocanta din: cartofi, fasole verde, piept de pui, ulei de masline, sunca de parma, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 450 g cartofi noi, taiati pe jumatate daca sunt mari 225 g de fasole verde, curatata si feliata 4 piepti de pui fara piele 1 lingura ulei…
Read more »

Salata Waldorf

14 May 2012
Salata WaldorfSalata Waldorf nu a fost inventată de un maestru bucătar, ci de un ospătar pe nume Oscar Tschirky. Pe când lucra ca ospătar-şef la hotelul newyorkez Waldorf, în anii 1890, el a avut ideea de a crea o combinaţie unică de mere tăiate cubulete, tulpini de ţelinâ şi maioneză. Ideea a prins şi, în scurt…
Read more »

Negresa de ciocolată cu zmeură

14 May 2012
Negresa de ciocolată cu zmeurăO reteta de negresa de ciocolata cu zmeura din: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, unt, zahar brun, oua, faina, cacao si zmeura. Ingrediente: 200 g de ciocolata neagra, rupta in bucati 100 g de ciocolata cu lapte, rupta in bucati 250 g unt, usor sarat 400 g zahar brun 4 oua mari 140 g faina…
Read more »

Sos bechamel cu caşcaval

14 May 2012
Sos bechamel cu caşcavalO reteta de sos bechamel cu cascaval din: lapte integral, unt, faina, cascaval, emmentaler, nucsoara si sare. Ingrediente: 500 ml lapte integral 50 g unt 35 g faina alba 100 g cascaval din lapte de vaca, mai tare 100 g Emmentaler nucsoara sare   Mod de preparare: Incălzeşte laptele cu nucşoara. Topeşte untul într-o cratiţă…
Read more »

Ingheţată de piersici cu iaurt

14 May 2012
Ingheţată de piersici cu iaurtO reteta de inghetata de piersici cu iaurt din: compot de piersici, zahar, iaurt, lamaie, frisca si dulceata de piersici. Ingrediente: 800 g compot de piersici 200 g zahar 250 g iaurt 1 lamaie 100 ml frisca lichida 100 g dulceata de piersici   Mod de preparare: Fierbi zahărul împreună cu zeama de compot până…
Read more »

Salată de ananas

14 May 2012
Salată de ananasO reteta de salata de ananas din: fileuri de ansoa, laptuca, ananas, ridichi, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 20 g fileuri de ansoa in ulei 1 laptuca 4 felii de ananas conservat in suc propriu 3 legaturi de ridichi sucul de la 1 lamaie 1/2 pahar de ulei extravirgin…
Read more »

Briose cu ciocolata topita

14 May 2012
Briose cu ciocolata topitaO reteta de briose cu ciocolata topita din: faina, bicarbonat, cacao, zahar tos, oua, ulei de floarea soarelui, smantana, lapte, ciocolata alba si zahar pudra. Ingrediente: 225 g faina 2 lingurite bicarbonat 50 g cacao 150 g zahar tos 2 oua 4 linguri ulei de floarea soarelui 300 ml smantana 4 linguri lapte 12 patrate…
Read more »

Sandvis cu peste prajit si salata

14 May 2012
Sandvis cu peste prajit si salataO reteta de sandivs cu peste prajit si salata din: cartofi, ulei de masline, file de peste, pesmet, sare, piper, ou, lapte, ulei de floarea soarelui, castravete, otet de vin alb, zahar, capere, salata asortata, coaja de lamaie, maioneza, tarhon si paine. Ingrediente: 800 g cartofi, taiati segmente de 1,5 cm 3 linguri ulei de…
Read more »

Punch de capsuni si miere

14 May 2012
Punch de capsuni si miereO reteta simpla de punch de capsuni si miere din: piure de capsuni, miere, lichior de capsuni, ceai negru si vin spumant. Ingrediente: 100 g piure de capsuni 4 lingurite de miere 8 cl lichior de capsuni ,5 l ceai negru vin spumant sec   Mod de preparare: Mixam piureul de capsuni, mierea si lichiorul,…
Read more »

Scoici Saint Jacques la foc iute

14 May 2012
Scoici Saint Jacques la foc iuteScoicile Saint-Jacques, dulci, suculente şi proaspete, trebuie tratate cu multă grijă pentru a le păstra suculenţa – dacă le ţineţi prea mult la foc, ele devin extrem de dure şi capătă o consistenţă de cauciuc. Tăiaţi scoicile pe din două, în discuri. încingeţi o picătură de ulei de măsline într-o cratiţă cu pereţi groşi. Asezonaţi…
Read more »

Retete internationale: Midii marinate

13 May 2012
Retete internationale: Midii marinateO reteta de midii marinate din: midii, ceapa, ceapa rosie, frunze de dafin, cimbru, patrunjel, vin alb si piper. Midiile de cultura se găsesc acum aproape tot timpul anului, ceea ce înseamnă că ne putem bucura oricând de acest preparat deosebit, care 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu