sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Retete de top #4


Retete de top:

Tarta cu sparanghel si ceapa verde

18 June 2012
Tarta cu sparanghel si ceapa verdeO reteta de tarta cu sparanghel si ceapa verde din: foitaj, sparanghel, ceapa verde, branza, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata foitaj 1 legatura sparanghel 1 legatura ceapa verde 1 bucata branza indulcita 2 oua 1 ceasca cu smantana sare piper   Mod de preparare: Coci foitajul pe jumătate în tavă, la foc…
Read more »

Rulada de cascaval

18 June 2012
Rulada de cascavalO reteta de rulada de cascaval din: cascaval afumat, crema de branza, unt, somon afumat, patrunjel si sare. Ingrediente: 250 g cascaval afumat 200 g crema de branza 150 g unt 100 g somon afumat 1 legatura de patrunjel sare   Mod de preparare: Ia caşcavalul, de preferat vidat, şi pune-l zece minute în apă…
Read more »

Tagliata de miel cu năsturel şi roşii

17 June 2012
Tagliata de miel cu năsturel şi roşiiO reteta de Tagliata de miel cu năsturel şi roşii din: rozmarin, ulei de masline extravirgin, steak de miel, rosii, jeleu de coacaze, otet balsamic, nasturel, feta si paine. Ingrediente: cateva crengute de rozmarin, frunzele tocate 2 linguri ulei de masline extravirgin 4 steakuri taiate din pulpa de miel sau berbecut (cam 450 g in…
Read more »

Musaca de dovlecei

17 June 2012
Musaca de dovleceiO reteta de musaca de dovlecei din: dovlecei, spanac, ceapa, sare, piper, unt, faina, lapte, oua si branza. Ingrediente: 300 g dovlecei fara coaja 1/2 kg spanac 2 cepe sare piper pentru sos: 50 g unt 50 g faina 1/2 l lapte 4 oua 100 g branza   Mod de preparare: Fierbi dovleceii şi spanacul…
Read more »

Lapte cu ciocolata si cu rom

17 June 2012
Lapte cu ciocolata si cu romO reteta simpla de Lapte cu ciocolata si cu rom din: lapte cu ciocolata si rom. Ingrediente: 0,2 l de lapte cu ciocolata 2 cl rom   Mod de preparare: Mixam bine laptele cu ciocolata rece cu rom, apoi turnam totul intr-un pahar mai inalt. Adaugam un pai.
Read more »

Mancare de pui cu legume

17 June 2012
Mancare de pui cu legumeO reteta de mancare de pui cu legume din: file de pui, ghimbir, ardei iute, ulei de soia, ardei, praz, sare, piper, germani de soia, porumb si boia de ardei dulce. Ingrediente: 500 g file de pui (cocos) 1 lingurita ghimbir proaspat razuit 2 ardei iuti rosii proaspat rasi 5 lingurite ulei de soia 1…
Read more »

Retete usoare si ilustrate

17 June 2012
Retete usoare si ilustrateRetete usoare si ilustrate: Reteta zilei: Supa de pui cu paste ditalini   O reteta de Supa de pui cu paste ditalini din: carnati, ulei vegetal, usturoi, rozmarin, supa de pui, fasole, rosii, morcovi, telina, sare, piper, scortisoara, apa, paste tidalini, otet de vin rosu si parmezan. Ingrediente: carne tocata 3 linguri de ulei vegetal…
Read more »

Pulpa de curcan cu masline

17 June 2012
Pulpa de curcan cu maslineO reteta de pulpa de curcan cu masline din: pulpa de curcan, mustar, masline verzi, vin alb, ceapa, ardei gras, rosii, condimente, rozmarin, ulei, piper si sare. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 lingurita cu mustar 100 g masline verzi 1 pahar cu vin alb 1 ceapa 1 ardei gras galben 5 rosii amestec condimente…
Read more »

Mazăre scăzută

17 June 2012
Mazăre scăzutăO reteta de mazare scazuta din: mazare, morcov, ceapa, rosii, marar, bacon, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare boabe 1 morcov 2 cepe 4 rosii 1 legatura marar 300 g bacon ulei sare piper   Mod de preparare: Tai baconul în fâşii îi le rumeneşti în ulei. în grăsimea rămasă, că­leşti ceapa tocată,…
Read more »

Pizza de casa

17 June 2012
Pizza de casaO reteta de pizza de casa din: cascaval, salam crud uscat, ciuperci, masline, ardei gras, sos de rosii, faina, drojdie, lapte, ulei de masline, zahar si sare. Ingrediente: 300 g cascaval 50 g salam crud uscat 2 ciuperci 50 g masline 1 ardei gras 50 ml sos de rosii pentru aluat: 400 g faina 25…
Read more »

Minitarte cu legume

17 June 2012
Minitarte cu legumeO reteta de minitarte cu legume din: faina, unt, iaurt gras, apa calduta, galbenus, sare, branza de vaci, usturoi, castraveti, dovlecel, ardei gras, vanata, rozmarin, unt si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 2 linguri cu iaurt gras 2 linguri cu apa calduta 1 galbenus sare pentru umplutura: 500 g branza de vaci…
Read more »

Mâncare mexicană de fasole

17 June 2012
Mâncare mexicană de fasoleO reteta de mancare maxican de fasole din: ceapa, carne tocata de vita, galbenus, sare, piper, sos worcestershire, ulei de soia, rosii, ceapa, fasole boabe, ardei iuti, praf de chilli, mustar si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata 375 g carne tocata de vita 1 galbenus sare piper putin sos worcestershire 3 lingurite ulei de…
Read more »

Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi

17 June 2012
Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoiO reteta de Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi din: cartofi, usturoi, coaja si zeama de lamaie, rozmarin, ulei de masline, antricot de vita si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: cartofi la cuptor cu rozmarin 3 căţei de usturoi, cu coajă coaja rasă şi zeama de la o lămâie o legătură mică…
Read more »

Somon fiert cu salsa verde

17 June 2012
Somon fiert cu salsa verdeO reteta de somon fiert cu salsa verde din: boabe de piper, otet de vin rosu, bulb de fenicul, frunze de dafin, patrunjel, fileu de somon, lamaie, usturoi, fileuri de ansoa, coaja si suc de lamaie, busuioc, capere si ulei de rapita. Ingrediente: 1 lingurita boabe de piper 200 ml otet de vin rosu 1…
Read more »

Supa de legume cu taitei

17 June 2012
Supa de legume cu taiteiO reteta de supa de legume cu taitei din: ou, morcovi, dovlecel, cartofi, faina, ulei, marar si sare. Supa devine mai aromata daca arunci in ea si 1-2 catei de usturoi zdrobiti. Ingrediente: 1 ou 3 morcovi 1 dovlecel 2 cartofi 100 g faina ulei marar verde sare   Mod de preparare: Căleşte legumele tăiate…
Read more »

Dovlecei scăzuţi

17 June 2012
Dovlecei scăzuţiO reteta de dovlecei scazuti din: dovlecei, ceapa, boia dulce de ardei, faina, smantana, piper, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 2 bucati de dovlecei mari 2 cepe 1 lingurita de boia dulce de ardei 2 linguri faina 200 ml smantana piper sare patrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi îi dai pe răzătoarea…
Read more »

Reteta zilei: Risotto cu carne de vita si sos de avocado si mango

17 June 2012
Reteta zilei: Risotto cu carne de vita si sos de avocado si mangoO reteta de Risotto cu carne de vita si sos de avocado si mango din: citornella, supa de pui, carne de vita, sare, piper, chimion, nucosara, unt nesarat, ceapa, ardei, usturoi, vin alb, orez, parmezan, sare, avocado, mango, suc de lamaie, ceapa, ardei si coriandru. Ingrediente: 1 legatura de citronella 6 cesti supa de pui…
Read more »

Şaorma cu pui

17 June 2012
Şaorma cu puiO reteta de saorma de pui din: lipii, piept de pui afumat, salata, rosie, ceapa rosie, castravete, patrunjel, ulei, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 2 lipii 1 piept de pui afumat 1 salată 1 roşie 1 ceapă roşie 1 castravete 3 fire de pătrunjel 3 linguri cu ulei 1 linguriţă cu zeamă de lămâie…
Read more »

Oua cu sos de ton

17 June 2012
Oua cu sos de tonO reteta de oua cu sos de ton din: oua, ton, fileuri de ansoa, capere, ulei de masline, vin alb, boia de ardei iute, ceapa, castravecior si maioneza. Ingrediente: 8 oua fierte 200 g ton (conserva) 50 g fileuri de ansoa 1 lingura varf de capere 3-4 linguri cu ulei de masline 2 linguri cu…
Read more »

Cocktail Cocody

17 June 2012
Cocktail CocodyO retetaq de Cocktail Cocody din: nuca de cocos, lapte de cocos, zer, banana, zahar, zahar vanilat, rom alb si ananas. Ingrediente: 1 nuca de cocos 1/8 l lapte de cocos 250 g zer 1 banana mica 1 lingura zahar 1 plic de zahar vanilat 2 cl rom alb 1 felie de ananas   Mod…
Read more »

Supă de broccoli cu usturoi şi cartofi

17 June 2012
Supă de broccoli cu usturoi şi cartofiO reteta de supa de broccoli cu usturoi si cartofi din: ulei de masline, ceapa, usturoi, broccoli, cartof, supa de pui, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 lingură cu ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 3 căţei de usturoi, tocaţi 300 grame de broccoli 1 cartof, curăţat şi tocat 4 ceşti cu supă de…
Read more »

Retete de post: Paine cu masline

17 June 2012
Retete de post: Paine cu maslineO reteta de paine cu masline din: masline, faina, apa calda, drojdie, zahar, ulei de masline, sare si rozmarin. Ingrediente: 200 g masline verzi sau negre (fara samburi si taiate) 7 1/2 linguri cu faina 2 1/2 cani cu apa calda drojdie proaspata cat o nuca sau 2 lingurite cu drojdie uscata 1 lingura cu…
Read more »

Miniclatite din dovlecei

17 June 2012
Miniclatite din dovleceiO reteta de miniclatite din dovlecei din: dovlecei, oua, cascaval, usturoi, ceapa, faina, patrunjel, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 2 oua 100 g cascaval 1 catel de usturoi 1 ceapa 3 linguri cu faina patrunjel marar sare ulei piper   Mod de preparare: Curăţă dovleceii de coajă, dă-i pe răzătoarea mică, pune-i…
Read more »

Castraveţi muraţi cu mărar şi condimente

17 June 2012
Castraveţi muraţi cu mărar şi condimenteO reteta de castraveti murati cu marar si condimente din: castraveti, ceapa, sare grunjoasa, otet de cidru, zahar tos, seminte de coriandru, seminte de mustar galben, boabe de piper, curcuma si marar. Ingrediente: 3 castraveti de sera medii 1 ceapa mare, feliata subtire 85 g de sare grunjoasa 500 ml otet de cidru 250 g…
Read more »

Jeleu de roşii pe mozzarella

17 June 2012
Jeleu de roşii pe mozzarellaO reteta de jeleu de rosii pe mozzarella din: rosii, bulion, mozzarella, gelatina alba, gelatina rosie, otet balsamic, zahar, ulei, salata creata, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g rosii 1 lingura bulion 100 g mozzarella 4 foi gelatina alba 1 foaie gelatina rosie 50 ml otet balsamic 50 g zahar 20 ml ulei 1…
Read more »

Musaca de roşii cu spanac

17 June 2012
Musaca de roşii cu spanacO reteta de musaca de rosii cu spanac din: rosii, spanac, margarina, smantana, cascaval, pesmet alb, ghimbir, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 600 g rosii 600 g spanac 50 g margarina 2-3 dl smantana 200 g cascaval 30 g pesmet alb ghimbir sare piper nucsoara   Mod de preparare: Speli roşiile, le tai rondele şi…
Read more »

Smoothie cu fructe de pădure

17 June 2012
Smoothie cu fructe de pădureO reteta de Smoothie cu fructe de pădure din: fructe de padure, iaurt si miere. Ingrediente: 300 gr fructe de pădure (în perioada asta poţi folosi fructe proaspete) 250 ml iaurt 1 lingură de miere   Mod de preparare: Iaurtul, fructele şi mierea se pun în blender şi se mixează pentru 5 minute. Dacă vreţi…
Read more »

Tocăniţă delicioasă din picioare de vacă

17 June 2012
Tocăniţă delicioasă din picioare de vacăO reteta de tocanita din picioare de vaca din: ulei de masline, ceapa rosie, morcovi, telina, usturoi, rozmarin, foi de dafin, scortisoara, picior de vita, sare de mare, piper, faina, rosii si vin. Ingrediente: ulei de măsline 2   cepe roşii, curăţate şi tăiate mai mare 3   morcovi, curăţaţi şi tăiaţi mai mare 3  tulpini de…
Read more »

Tarte cu căpşuni

17 June 2012
Tarte cu căpşuniO reteta de tarta cu capsuni din: faina, margarina, zahar pudra, galbenus, praf de budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata amaruie, capsuni si gelatina rosie. Ingrediente: blat: 225 g faina 125 g margarina 50 g zahar pudra 1 galbenus in plus: 1/2 plic praf de budinca de vanilie 250 ml lapte 2 linguri zahar 75…
Read more »

Peşte cu sos de soia

17 June 2012
Peşte cu sos de soiaO reteta de peste cu sos de soia din: ceapa, usturoi, ulei sambal oelek, ghimbir, nucsoara, file de peste, sirop de tamarinde, sos de soia si miere. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 1 lingurita Sambal Oelek o lingurita ghimbir proaspat ras 1/2 lingurita piper negru macinat 2 varfuri de cutit…
Read more »

Retete pentru weekend #15

17 June 2012
Retete pentru weekend #15Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Turtite din dovlecei   O reteta de turtite din dovlecei din: dovlecei, faina, ou, ulei, sare si piper. Ingrediente: 450 g dovlecei 75…
Read more »

Burger

17 June 2012
BurgerO reteta de burger din: carne tocata de vita, ceapa verde, morcov, usturoi, mustar dijon, tarhon, ou, chifle, ulei de rapita, nasturel, ardei, rosii cherry, zeama de lime, chives, ceapa rosie si fulgi de chilli. Ingrediente: 400 g carne slaba tocata de vita 5 fire de ceapa verde, tocate fin 140 g morcovi ras 2…
Read more »

Mâncare de vinete cu usturoi

17 June 2012
Mâncare de vinete cu usturoiO reteta de mancare de vinete cu usturoi din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, patrunjel si usturoi. Ingrediente: 4 vinete mici 2 cepe potrivite 1 ardei gras 4 rosii mici 1 legatura patrunjel usturoi   Mod de preparare: Cureţi vinetele în aşa fel încât să semene cu o zeb

Hummus cu lamaie

17 June 2012
Hummus cu lamaieO reteta de hummus cu lamaie din: naut, usturoi, iaurt gras, pasta de susan, ulei de masline, lamaie, seminte de susan negre, coriandru si masline. Ingrediente: 200 g naut uscat 1 catel de usturoi 3 linguri cu iaurt gras 4 linguri cu paste de susan (tahini) 3 linguri cu ulei de masline 1 lamaie seminte…
Read more »

Şniţele din dovlecel cu sos de roşii

17 June 2012
Şniţele din dovlecel cu sos de roşiiO reteta de snitele din dovlecel cu sos de rosii din: dovlecei, usturoi, zeama de lamaie, oua, sare, piper, patrunjel, faina si ulei. Ingrediente: 2 dovlecei curatati si spalati 1 catel de usturoi zeama de lamaie 2 oua sare piper patrunjel tocat 1/2 cana faina ulei pentru prajit   Mod de preparare: Tai dovlecelul în…
Read more »

Frigărui de miel şi salată grecească

16 June 2012
Frigărui de miel şi salată greceascăO reteta de figarui de miel si salata greceasca din: zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, carne de miel, rosii, castravete, branza feta, masline si menta. Ingrediente: zeama de la 1/2 lamaie 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi, zdrobit 600 g carne de miel (sau berbecut), preferabil pulpa, taiata cubulete pentru…
Read more »

Reteta zilei: Aripioare de pui in sos

16 June 2012
Reteta zilei: Aripioare de pui in sosO reteta de  Aripioare de pui in sos din: aripioare de pui, ulei, unt, sos siracha, sos cayenne, otet de cidru de mere, ketchup, sos de ponzu, sos hoisin, maioneza, smantana si branza albastra. Ingrediente: 10 aripi de pui 1/2 kg Ulei Pentru sosul Sriracha: 1/4 ceasca de unt topit 1/4 ceasca sos Sriracha 1/4…
Read more »

Plăcintă economică

16 June 2012
Plăcintă economicăO reteta de placinta economica din: faina, lapte, oua, drojdie, sunca, cascaval, unt, gris, sare si ulei. Ingrediente: 310 g faina 200 ml lapte 2 oua mari 15 g drojdie proaspata 5 g drojdie uscata 200 g mortadella sau sunca 200 g cascaval 10 g unt 2 lingurite cu gris 1/2 lingurita cu sare 80…
Read more »

Varză nouă cu carnati

16 June 2012
Varză nouă cu carnatiO reteta de varza noua cu carnati din: varza, kaiser, carnati, rosii, ulei, sare si verdeata. Ingrediente: 2 verze noi medii 200 g kaiser afumat 4-5 carnati semiafumati 5 rosii ulei sare verdeata   Mod de preparare: Tai kaiserul în fâşii şi carnaţii în bucăţi mai mari. Căleşti uşor în tigaie cu puţin ulei. Toci…
Read more »

Risotto cu mere, nuci şi gorgonzola

16 June 2012
Risotto cu mere, nuci şi gorgonzolaO reteta de risotto cu mere, nuci si gorgonzola din: risotto, supa de pui, unt, parmezan, branza gorgonzola, branza de capra, mere, maghiran, sare de mare, piper, nuci si ulei de masline. Ingrediente: risotto de bază 700 ml supă fierbinte de legume sau de pui 100 g unt 1-2 mâini de parmezan proaspăt ras, plus…
Read more »

Omleta la cuptor cu dovlecel

16 June 2012
Omleta la cuptor cu dovlecelO retea de omleta la cuptor cu dovlecel din: oua, dovlecel, ceapa, morcovi, ulei, sare de mare si piper. Adaugă în compoziţie busuioc proaspăt. Omleta va avea un gust delicios. Ingrediente: 10 oua 1 dovlecel 1 ceapa 1 morcov 2 linguri cu ulei sare de mare piper   Mod de preparare: Unge tava cu ulei…
Read more »

Ruladă de pandişpan cu căpşuni

16 June 2012
Ruladă de pandişpan cu căpşuniO reteta de rulada de pandispan cu capsuni din: oua, suc de lamaie, sare, zahar, faina, amidon, gelatina, capsuni, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 4 oua 2 linguri suc de lamaie 1 praf sare 110 g zahar 80 g faina 1 lingura amidon 5 foi gelatina 200 g capsuni 1 plic zahar vanilat 250 g…
Read more »

Cocktail cu lapte si lichior de visine

16 June 2012
Cocktail cu lapte si lichior de visineO reteta simpla de cocktail cu lapte si lichior de visine din: lapte, zahar, zahar vanilat, visine, lichior de visine, galbenus si biscuiti Amaretti. Ingrediente: 0,6 l de lapte 2 linguri de zahar 1 plic de zahar vanilat 250 g visine fara samburi 2 pahare de lichior cu lichior de visine 1 galbenus 4-6 biscuiti…
Read more »

Ciorba de dovlecei cu iaurt

16 June 2012
Ciorba de dovlecei cu iaurtO reteta de ciorba de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, ceapa verde, morcovi, patrunjel, marar, ulei de masline, zeama de lamaie, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri de ceapa verde 1 legatura de morcovi 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 5 linguri ulei de masline 2 lamai (zeama) 250 ml…
Read more »

Orez cu unt şi ceapă

16 June 2012
Orez cu unt şi ceapăCu toate că bucătăria din Myanmar a fost influenţată de gastronomia chinezească, indiană şi thailandeză, ea îşi păstrează propriile arome, precum şi propriile tehnici de preparare a bucatelor. Mâncarea din această zonă include o varietate de feluri din carne, peşte şi legume, care se consumă împreună cu orez, fiert la aburi. Micul dejun poate consta,…
Read more »

Peste in sos rosu

16 June 2012
Peste in sos rosuO reteta de peste in sos rosu din: ceapa, ardei iute, rosii, ulei de soia, otet, sare, piper, costras si frunze de coriandru. Pentru această mâncare se potrivesc şi fileu- rile de peşte plat sau de batog. Dacă nu dis­puneţi de coriandru proaspăt, acesta se poa­te înlocui şi cu frunze proaspete de mentă. Ingrediente: 2…
Read more »

Tort de capsuni cu branza si blat crocant

16 June 2012
Tort de capsuni cu branza si blat crocantO reteta de tort de capsuni cu branza si blat crocant din: oua, zahar, faina, amidon, migdale, foi gelatina, capsuni, branza de vaci, iaurt natur, zahar, zahar vanilat, suc de lamaie, frisca si fistic. Ingrediente: blat: 4 oua 80 g zahar 80 g faina 20 g amidon 30 g migdale tocate crema si ornat: 10…
Read more »

Retete de post: Salată caldă de legume

16 June 2012
Retete de post: Salată caldă de legumeO reteta de salata calda de legume din: ardei, mazare, ceapa rosie, morcovi, ulei, apa, sare, piper, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 ardei portocaliu 400 g mazare 2 cepe rosii 2 morcovi 3 linguri cu ulei 140 ml apa sare piper rozmarin patrunjel   Mod de preparare: Taie în…
Read more »

Sos de fasole si porumb

16 June 2012
Sos de fasole si porumbO reteta de sos de fasole si porumb din: fasole boabe, porumb, ceapa rosie, ardei iute, coriandru, legume si chipsuri tortilla. Ingrediente: 400 g fasole boabe din conserva, scursa 400 g amestec de fasole boabe din conserva, scursa 300 g de porumb din conserva 1 ceapa rosie mica, tocata 1 ardei iute rosu, fara seminte,…
Read more »

Orecchiette cu perisoare de carne

16 June 2012
Orecchiette cu perisoare de carneO reteta de orecchiette cu perisoare de carne din: rosii, ardei gras, broccoli, ceapa, usturoi, ulei de masline, carnati, vin alb, orecchiette, sare, oregano si piper. Ingrediente: 4 rosii 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 300 g broccoli 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 400 g carnati proaspeti…
Read more »

Rulou de vită

16 June 2012
Rulou de vităO reteta de rulou de vita din: carne de vita, oua, unt, faina, lapte, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita 3 oua 2 linguri unt 2 lingura faina 100 ml lapte 100 g smantana sare piper   Mod de preparare: Puneti carnea la fiert în apă cu sare. Lăsati-o la răcit…
Read more »

Bruschete cu cremă de brânză

16 June 2012
Bruschete cu cremă de brânzăO reteta de brucschete cu crema de branza din: baghete, branza dulce, samntana, usturoi, ardei copt si rozmarin. Ingrediente: 1 paine tip bagheta 100 g branza dulce 50 g smantana 1 catel de usturoi 1 ardei capia copt 1 fir rozmarin   Mod de preparare: Taie bagheta în felii şi rumeneşte-le în cuptor, pe ambele…
Read more »

Retete rapide

16 June 2012
Retete rapideRetete rapide:   Salată de pui fript şi porumb   O reteta de salata de pui fript cu porumb din: piept de pui, usturoi, boia, zeama de lamaie, ulei de masline, porumb, salata si castravete. Ingrediente: 4 piepţi mici de pui 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 lingură de boia zeama de la 1 lămâie…
Read more »

Pui cu telina

15 June 2012
Pui cu telinaO reteta de pui cu telina din: piept de pui, ulei, telina, pastarnac, ceapa, usturoi, vin alb, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 2 linguri ulei 200 g telina 100 g pastarnac 2 cepe 2 catei de usturoi 100 ml vin alb 1 lingurita boia dulce sare piper   Mod…
Read more »

Salata de grepfruit, portocale si caise

15 June 2012
Salata de grepfruit, portocale si caiseO reteta de Salata de grepfruit, portocale si caise din: grepfruit, portocale, caise si miere. Ingrediente: 2 grepfruturi, decojite inclusiv de partea alba 4 portocale, decojite inclusiv de partea alba 4 caise, fara samburi si feliate 1 linguri de miere lichida   Mod de preparare: Se taie portocalele şi grepfruturile şi se pun într-un bol…
Read more »

Tortellini al forno cu ciuperci şi bacon

15 June 2012
Tortellini al forno cu ciuperci şi baconO reteta de Tortellini al forno cu ciuperci şi bacon din: tortellini, sare, ciuperci, bacon afumat, ceapa verde, ulei de masline, smantana, cascaval, oua, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g tortellini proaspete umplute cu branza (congelate) sare 150 g ciuperci Champignon 75 g bacon afumat 2 cepe verzi 2 linguri ulei de masline 300 g…
Read more »

Sufleu de ciuperci

15 June 2012
Sufleu de ciuperciO reteta de sufleu de ciuperci din: ciuperci, unt, ceapa, usturoi, marar, smantana, paine, lapte, faina, oua, cascaval, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci 100 g unt 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 legatura marar 100 ml smantana 2 felii de paine alba 200 ml lapte 1 lingura faina 3 oua 100…
Read more »

Smoothie de zmeura

15 June 2012
Smoothie de zmeuraO reteta de smoothie de zmeura din: banane, zmeura, lapte de soia, frunze de menta si miere. Ingrediente: 2 banane foarte coapte 300 g de zmeura, proaspata sau congelata 1 l lapte de soia cu migdale cateva frunze de menta, pentru decor miere lichida, pentru stropit, optional   Mod de preparare: Se rup bananele bucăţele…
Read more »

Ardei la cuptor cu ciuperci si rosii

15 June 2012
Ardei la cuptor cu ciuperci si rosiiO reteta de ardei la cuptor cu ciuperci si rosii din: ulei de floarea soarelui, ciuperci, usturoi, rosii semiuscate in ulei, pesmet, nuci, patrunjel, fulgi de chilli, pesto si ardei. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 175 g de ciuperci proaspete, tocate 1 catel de usturoi, zdrobit 12 rosii semiuscate din ulei, scurse bine…
Read more »

Dovlecei la cuptor

15 June 2012
Dovlecei la cuptorO reteta de dovlecei la cuptor din: rosii, dovlecei, ulei de masline, unt, ceapa, amestec de ierburi aromate, smantana, oua, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 500 g rosii 500 g dovlecei 4 linguri ulei de masline 3 linguri unt 3 linguri ceapa taiata marunt 2 linguri amestec de ierburi aromate taiate marunt (tarhon, patrunjel, marar)…
Read more »

Spaghete cu somon in sos proaspăt de mărar

15 June 2012
Spaghete cu somon in sos proaspăt de mărarO reteta de spaghete cu somon in sos proaspat de marar din: broccoli, sare, file de somon, marar, spaghete, ulei de masline, vin alb, smantana si piper. Ingrediente: 300 g broccoli sare 300 g file de somon 1 legatura marar 400 g spaghete 2 linguri ulei de masline 50 ml vin alb 100 g smantana…
Read more »

Clătite de secară şi legume

15 June 2012
Clătite de secară şi legumeO reteta de clatite de secara si legume din: pasat de secara, oua, lapte, sare, praz, morcovi, ceapa, ulei de masline si piper. Clătitele din faină integrală au un gust deosebit. Pentru ca acestea să fie tot aşa de moi ca şi clătitele din altă faină, făina trebuie amestecată cu 1/3 mai multe lichide. In…
Read more »

Risotto cu resturi de tocănită

15 June 2012
Risotto cu resturi de tocănităO reteta de risotto cu resturi de tocanita din: risotto, tocana de carne, supa de pui, unt, parmezan, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin si frunze de cimbru. Unul dintre cele mai simple şi mai delicioase ingrediente pentru un risotto sunt resturile de la o tocană de carne. Este suficient să fărâmiţaţi carnea…
Read more »

Cocktail cu vin

15 June 2012
Cocktail cu vinO reteta de cocktail cu vin din: lapte, vin rosu, galbenusuri, zahar, struguri si lamaita. Ingrediente: 0,5 l lapte 0,4 l vin rosu 4 galbenusuri 2 linguri de zahar struguri lamaita Mod de preparare: Mixam bine laptele cu vinul rosu, cu galbenus si cu zahar, pana cand se dizolva. Impartim in patru pahare si decoram…
Read more »

Turtite din dovlecei

15 June 2012
Turtite din dovleceiO reteta de turtite din dovlecei din: dovlecei, faina, ou, ulei, sare si piper. Ingrediente: 450 g dovlecei 75 g faina 1 ou 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Radeţi dovleceii, cu coajă cu tot, pe răzătoarea cu ochiuri mari. Săraţi şi amestecaţi, apoi lăsaţi 30 de minute la rece. între timp,…
Read more »

Salata Nicoise cu ton

15 June 2012
Salata Nicoise cu tonO reteta de salata Nicoise cu ton din: cartofi, oua, fasole verde, salata, rosii cherry, fileuri de ansoa, ton si maioneza. Ingrediente: 200 g cartofi noi, feliati mai gros 2 oua medii 100 g fasole verde 1 salata romana, cu frunzele separate si spalate 8 rosii cherry, taiate pe

Reteta zilei: Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvie

15 June 2012
Reteta zilei: Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvieO reteta de Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvie din: spanac, ricotta, parmezan, faina, galbenusuri de ou, sare, piper, nucsoara, rosii cherry, unt, frunze de salvie si busuioc. Ingrediente: 300 g spanac proaspat 500 g Ricotta 80 g parmezan 75 g de făină 2 galbenusuri de…
Read more »

Risotto cu dovleac, salvie si biscuiţi amaretti

15 June 2012
Risotto cu dovleac, salvie si biscuiţi amarettiO reteta de Risotto cu dovleac, salvie si biscuiţi amaretti din: scortisoara, ardei iute, sare de mare, piper, dovleac, ulei de masline, risotto, supa de pui, branza mascarpone, unt, parmezan, ulei de masline si salvie. Ingrediente: un baton de scorţişoară un ardei iute roşu uscat sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat un dovleac…
Read more »

Dovlecei pane cu sos

15 June 2012
Dovlecei pane cu sosO reteta de dovlecei pane cu sos din: dovlecei, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper, marar, usturoi verde, ulei, smantana si sare grunjoasa. Ingrediente: 4 dovlecei 2 oua 3 linguri faina 2 linguri pesmet 4 linguri ulei sare piper sos: 2 legaturi marar 1 legatura usturoi verde 50 ml ulei 100 ml smantana sare grunjoasa…
Read more »

Penne cu ardei gras şi salsa verde

15 June 2012
Penne cu ardei gras şi salsa verdeO reteta de penne cu ardei rgas si salsa verde din: patrunjel, fileuri de ansoa, capere, ulei de masline, otet, sare, piper, paste penne, ardei rgasi, rosii cherry si usturoi. Ingrediente: 1 legătură pătrunjel 2 fileuri de anşoa (de la borcan) 2 linguri capere 8 linguri ulei de măsline 1-2 linguriţe oţet sare piper 500…
Read more »

Cotlete de miel cu legume coapte

15 June 2012
Cotlete de miel cu legume coapteO reteta de cotlete de miel cu legume coapte din: ardei, cartof dulce, dovlecei, ceapa rosie, ulei de masline, cotlete de miel, cimbru si menta. Ingrediente: 2 ardei, de orice culoare, fara seminte si taiati in bucati 1 cartof dulce, decojit si taiat bucati 2 dovlecei, taiati in bucati 1 ceapa rosie, taiata in felii…
Read more »

Salată cu seminţe si fructe

15 June 2012
Salată cu seminţe si fructeO reteta de salata cu seminte si fructe din: seminte, migdale, capsune, ceapa rosie, salata verde, lamai, otet balsamic, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 100 g seminte decojite de floarea soarelui 50 g migdale 500 g capsune, corcoduse, agrise sau coacaze 1 ceapa rosie 1 salata verde mare sau 400 g rucola…
Read more »

Retete culinare: Ardei umpluti

15 June 2012
Retete culinare: Ardei umplutiO reteta de ardei umpluti din: ardei grasi, morcovi, ceapa, usturoi verde, branza de vaci cu smantana, patrunjel verde, miere de albine, sare si piper. Spre deosebire de usturoiul uscat, cel verde conţine fitohormoni care au puternic efect detoxifiant asupra organismului. Fitohormonii sunt substanţe cu structură chimică similară hormonilor, care se găsesc în toate plantele…
Read more »

Tort de clătite cu spanac

15 June 2012
Tort de clătite cu spanacO reteta de tort de clatite cu spanac din: lapte, sare, praf de copt, faina integrala, spanac, pasat de secara, unt, oua, ceapa, nucsoara si parmezan. Ingrediente: 750 ml lapte sare 2 lingurite praf de copt 200 g faina integrala de secara 600 g spanac 100 g pasat de secara 4 lingurite unt 4 oua…
Read more »

Desert

15 June 2012
DesertO reteta de desert din: capsune, nuci, hrisca, miere, crema de branza mascarpone, scortisoara si frunze de menta. Ingrediente: 400 g capsune sau coacaze 50 g nuci pisate 100 g hrisca 2 linguri miere 200 g crema de branza mascarpone 1 lingurita scortisoara frunze de menta   Mod de preparare: Spalati hrisca in mai multe…
Read more »

Pui cremos cu sparanghel şi tarhon

15 June 2012
Pui cremos cu sparanghel şi tarhonO reteta de pui cremos cu sparanghel si tarhon din: cartofi noi, piept de pui, ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, supa de pui, tarhon, sparanghel si smantana. Ingrediente: 500 g cartofi noi, taiati pe jumatate 4 piepti de pui, fara piele, fara os 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 ceapa mare, tocata 2…
Read more »

Crap marinat prajit

15 June 2012
Crap marinat prajitO reteta de crap marinat prajit din: ceapa, mrocov, usturoi, ulei, lamaie, boabe de coriandru, foid e dafin, faina, sare, crap, piper si boia. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 2 catei de usturoi 250 ml ulei 1 lamaie 1 lingurita boabe de coriandru 2 foi de dafin 100 g faina sare piper boia 2 -3…
Read more »

Mancare spaniola de legume

15 June 2012
Mancare spaniola de legumeO reteta de mancare spaniola de legume din: ceapa, usturoi, rosii, ardei verzi, vanata, zucchini, ulei de masline, sare, piper si supa de vita. In zilele fierbinţi de vară puteţi servi această mâncare şi rece. După gust puteţi adăuga în mâncare şi câteva măsline negre. Ingrediente: 1 ceapa mare 1 catel de usturoi 4 rosii…
Read more »

Toast cu feta şi bob

15 June 2012
Toast cu feta şi bobO reteta de toast cu feta si bob din: bob, branza feta, menta, ulei de masline extravirgin, salata mixta, rosii cherry, zeama de lamaie si bagheta. Ingrediente: 350 g bob, proaspat sau din conserva 100 g de branza feta 2 linguri de menta, tocata sau rupta 1 lingura ulei de masline extravirgin 50 g salata…
Read more »

Cocktail cu rom si zmeura

15 June 2012
Cocktail cu rom si zmeuraO reteta simpla de Cocktail cu rom si zmeura din: lapte batut cu frisca, zmeura, zahar pudra, rom alb si lamaita. Ingrediente: 600 g lapte batut cu frisca lichida 250 g zmeura congelata (fara indulcitori) 4 linguri zahar pudra 5 cl rom alb 3 linguri lamaita fin maruntita   Mod de preparare: Punem zmeura intr-un…
Read more »

Cannelloni cu carne tocată şi sos de legume

15 June 2012
Cannelloni cu carne tocată şi sos de legumeO reteta de cannelloni cu carne tocata si sos de legume din: ceapa, usturoi, ardei gras, dovlecel, fenicul, chifla, ulei de masline, rosii, oregano, sare, piper, carne tocata, ou, mustr, cannelloni, smantana si parmezan. Ingrediente: 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 ardei gras galben 1 dovlecel 1 bulb mic de fenicul 1 chiflă veche…
Read more »

Risotto cu ciuperci

15 June 2012
Risotto cu ciuperciO reteta de risotto cu ciuperci din: risotto, unt, ciuperci salbatice, sare de mare, piper, frunze de cimbru, usturoi, supa de legume, parmezan, patrunjel, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: risotto de bază 100 g unt plus încă un cubuleţ 4 mâini mari de ciuperci sălbatice proaspete, curăţate sare de mare şi…
Read more »

Papricas de ciuperci

15 June 2012
Papricas de ciuperciO reteta de papricas de ciuperci din: ciuperci, ceapa, cartofi, ulei, faina, boia de ardei dulce, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci de cultura 2 cepe 4 cartofi 100 ml ulei 1 lingurita faina 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita coriandru sare piper   Mod de preparare: Curatati ciupercile, spalati-le si…
Read more »

Salată de spanac cu bacon şi fasole albă

15 June 2012
Salată de spanac cu bacon şi fasole albăO reteta de Salată de spanac cu bacon şi fasole albă din: bacon, otet de xeres, ardei copti, fasole alba si spanac. Ingrediente: 12 felii de bacon 4 linguri otet de Xeres 500 g ardei copti din borcan, scursi si feliati 800 g de fasole alba din conserva, scursa si clatita 150 g de spanac…
Read more »

Farfalle cu smantana si ciuperci

15 June 2012
Farfalle cu smantana si ciuperciO reteta de farfalle cu smantana si ciuperci din: paste farfalle, sare, ciuperci, ceapa, tarhon, file de porc, ulei, piper, smantana, coaja de lamaie si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g farfalle sare 200 g ciuperci Champignon brune 4 cepe frantuzesti 4 fire tarhon 400 g file de porc 4 linguri ulei piper 300 g…
Read more »

Retete simple si rapide

15 June 2012
Retete simple si rapideRetete simple si rapide: Retete culinare: Salata nicoise   O reteta de salata nicoise din: cartofi, fasolica verde, rosii, patrunjel, fileuri de ansoa, masline, capere, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi 150 g fasolică verde 3 roşii coapte 1 legătură de pătrunjel 6 fileuri de anşoa, conservate în sare 100…
Read more »

Salată de pui fript şi porumb

14 June 2012
Salată de pui fript şi porumbO reteta de salata de pui fript cu porumb din: piept de pui, usturoi, boia, zeama de lamaie, ulei de masline, porumb, salata si castravete. Ingrediente: 4 piepţi mici de pui 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 lingură de boia zeama de la 1 lămâie 2 linguri ulei de măsline 2 ştiuleţi de porumb 4…
Read more »

Cartofi cu bulion si usturoi

14 June 2012
Cartofi cu bulion si usturoiO reteta de Cartofi cu bulion si usturoi din: cartofi, ulei, bulion, mujdei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 linguri ulei 2-3 linguri bulion diluat cu apa 3-4 linguri mujdei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă în apă cu sare. Lăsaţi-i la răcit. Curăţaţi cartofii…
Read more »

Cocktail Chocolate Lady

14 June 2012
Cocktail Chocolate LadyO reteta de Cocktail Chocolata Lady din: lapte cu ciocolata si lichior de migdale. Ingrediente: 300 g lapte cu ciocolata 15 lichior de migdale   Mod de preparare: Mixam bine lapte cu ciocolata rece (cumparat gata preparat) si lichiorul de migdale, apoi turnam amestecul in pahare de lichior.
Read more »

Omleta spaniola

14 June 2012
Omleta spaniolaO reteta de omleta spaniola din: cartofi, ceapa, sare, ulei de masline si oua. Această omletă se poate prepara în mai multe feluri, de exemplu, în loc de cartofi puteţi pune un alt soi de legume sau puteţi pune şi peşte ton, sardele, ciuperci, brânză sau şuncă. Ingrediente: 4 cartofi mari 1 ceapa sare ulei…
Read more »

Aperitiv cu fructe

14 June 2012
Aperitiv cu fructeO reteta de aperitiv cu fructe din: capsuni, ulei de masline, otet balsamic, suc de portocale, salata verde, miere, boabe de piper verde si sare. Ingrediente: 300 g capsuni proaspete 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet balsamic 4 linguri suc de portocale 1 salata verde creata 1 lingura miere 2 lingurite boabe de…
Read more »

Inghetata de lamaie

14 June 2012
Inghetata de lamaieO reteta de inghetata de lamaie din: lamai, smantana, melasa, coaja de lime si menta. Este cel mai răcoros desert din timpul verii, dar si cel mai greu de obţinut. Aceasta deoarece zeama unei lămâi con­duce la adăugarea unei cantităţi foarte mari de zahăr, astfel încât să iasă un gust acceptabil. însă dacă nu abuzaţi…
Read more »

Biryani

14 June 2012
BiryaniBiryani este o mâncare indiană care conţine un amestec aromat si delicios de condimente, orez basmati, carne, legume şi iaurt. Printre condimentele folosite cu precădere pentru biryani se numără cuişoarele, cardamomul, scorţişoara, foile de dafin, coriandrul, menta, ceapa, usturoiul si ghimbirul. Un biryani excelent se obţine dacă orezul este colorat în auriu cu ajutorul câtorva…
Read more »

Salata de fasole, mazare si paste orzo

14 June 2012
Salata de fasole, mazare si paste orzoO reteta de salata de fasole, mazare si paste orzo din: paste orzo, mazare, bob, smantana, coaja de lamaie si zeama de lamaie, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 375 g de paste orzo sau alte paste mici 250 g mazare, proaspata sau decongelata 250 g de bob, din conserva 140 g smantana coaja rasa…
Read more »

Merluciu cu telina si rosii

14 June 2012
Merluciu cu telina si rosiiO reteta de merluciu cu telina si rosii din: merluciu, telina, rosii, pasta de tomate, ulei, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4 buc trunchi de merluciu 500 g telina 4-5 rosii 1 lingura pasta de tomate 50 ml ulei 1 catel de usturoi 1 lingurita rsa cimbru uscat sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Sos de portocale cu Grand Marnier

14 June 2012
Sos de portocale cu Grand MarnierO reteta de sos de portocale cu grand Marnier din: suc de portocala, zahar, coaja de portocala, unt fara sare si Grand Marnier. Cu acest sos sofisticat si acrisor puteti orna clatitele sau inghetata. Ingrediente: 250 ml suc proaspăt de portocală 25 g zahăr o linguriţă de coajă rasă de portocală 200 g unt fără…
Read more »

Retete culinare: Chiftele de legume

14 June 2012
Retete culinare: Chiftele de legumeO reteta de chiftele de legume din: chifle, ceapa, unt, mazare, oua, mustar, sare de mare, piper, nucsoara, sos de soia, boabe verzi de piper, frunze de patrunjel, fulgi de ovaz, faina integrala, faina si ulei. Ingrediente:  2 chifle de o zi 1 ceapa 2 lingurite unt 500 g mazare proaspat fiarta 2 oua 1…
Read more »

Inghetata cu alune

14 June 2012
Inghetata cu aluneO reteta de inghetata cu alune din: fistic, cacao, sirop de artar si smantana. Ingrediente: 200 g de fistic sau alune de pădure 3 linguri de cacao sirop de arţar smântâna   Mod de preparare: Intr-un robot de bucătărie de putere mare, fisticul crud, nesărat, sau alunele de pădure de asemenea crude, nesărate, se toacă…
Read more »

Salata de orez salbatic si mix de fasole

14 June 2012
Salata de orez salbatic si mix de fasoleO reteta de salata de orez salbatic si mix de fasole din: orez salbatic, mix de fasole, porumb dulce, ceapa rosie, arde grasi, zeama si coaja de lime, miere, ardei iute si coriandru. Ingrediente: 375 g orez salbatic (sau un amestec de orez basmati brun si

Risotto cu spanac şi brânză de capră

14 June 2012
Risotto cu spanac şi brânză de caprăO reteta de risotto cu spanac si branza de capra din: risotto, ulei de masline, usturoi, nucosara, spanac, sare de mare, piper, supa de legume, parmezan, lamaie, branza de capra si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: risotto de bază 125 g unt ulei de măsline un căţel de usturoi, curăţat şi tocat nucşoară pentru ras…
Read more »

Tort de ciocolată cu blat de biscuiti

14 June 2012
Tort de ciocolată cu blat de biscuitiO reteta de tort de ciocolata cu blat de biscuiti din: biscuiti digestivi, unt, ciocolata neagra, ciocoalta amaruie, oua, zahar, smantana si ciocolata rasa. Ingrediente: Blat de biscuit: 200 g de biscuiţi digestivi 60 g de unt puţin sărat, tăiat cubuleţe 60 g de ciocolată neagră de calitate, tocată Cremă de ciocolată: 180 g de…
Read more »

Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan

14 June 2012
Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezanO reteta de Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan din: taitei lati, sare, rosii, usturoi, ardei iute, bacon, ulei de masline, piper, patrunjel si parmezan. Inrgediente: 500 g taitei lati sare 6 rosii 2 catei de usturoi 1 ardei iute 100 g Pancetta sau bacon sau sunculita taraneasca 2 linguri ulei de masline piper…
Read more »

Reteta zilei: Cotlete de miel cu sos de afine

14 June 2012
Reteta zilei: Cotlete de miel cu sos de afineO reteta de cotlete de miel cu sos de afine din: cotlete de miel, sare, piper, ceapa, vin rosu, afine, otet balsamic, unt si anason. Ingrediente: 2 cotlete de miel sare piper 1 ceapa 1/4 ceasca vin roşu 1/2 cana de afine proaspete 2 linguri otet balsamic 1 lingură unt 1 steluta anason   Mod…
Read more »

Inghetata cu cirese

14 June 2012
Inghetata cu cireseO reteta de inghetata cu cirese din: cirese, apa, sirop de agave si unt. Este desertul perfect în sezonul cireşelor. Iar dacă nu în­gheţaţi amestecul mult timp, vă luaţi din aceste fructe delicioase unul dintre cei mai puternici anti­oxidant din natură. Ingrediente: 500 g cireşe apă plată sirop de agave sau de arţar 100 c…
Read more »

Salata de varza rosie cu sfecla si mar

14 June 2012
Salata de varza rosie cu sfecla si marO reteta de salata de varza rosie cu sfecla si mar din: mere, varza rosie, sfecla cruda, otet de cidru, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, seminte de rodie si patrunjel. Ingrediente: 3 mere, fara cotor, feliate fin 650 g varza rosie, feliata fin 250 g de sfecla cruda, decojita si rasa fin 2…
Read more »

Plăcintă cu cireşe

14 June 2012
Plăcintă cu cireşeO reteta de placinta cu cirese din: unt, zahar tos, ou, faina, apa, cirese, zahar tos si malai. Acesta este un desert american clasic. La fel ca plăcinta cu mere, aceasta este preferată în localurile din întreaga ţară. Cel mai bine merge cu o cupă mare de îngheţată de vanilie. Ingrediente: aluat dulce: 125 g…
Read more »

Risotto cu roşii, busuioc si ricotta

14 June 2012
Risotto cu roşii, busuioc si ricottaO reteta de risotto cu rosii, busuioc si ricotta din: rosii coapte, otet de vin rosu, ulei, sare de mare, piper negru, risotto, branza ricotta, ulei de masline extravirgin, ardei iute, oregano, supa de pui, unt, parmezan si busuioc. Ingrediente: 4 mâini mari de roşii coapte, curăţate de seminţe şi tăiate bucăţi mai mari câteva…
Read more »

Salată picantă de conopidă cu năut şi seminţe de pin

14 June 2012
Salată picantă de conopidă cu năut şi seminţe de pinO reteta de salata picanta de conopida cu naut si seminte de pin din: conopida, usturoi, seminte de chimion si chimen, ulei de masline, naut, seminte de pin, marar si patrunjel. Ingrediente: 1 conopida mare, taiata in buchetele 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 linguri seminte de chimion si de chimen 3 linguri ulei de…
Read more »

Inghetata cu mar si mango

14 June 2012
Inghetata cu mar si mangoO reteta de inghetata cu mar si mango din: iaurt, miere, menta, mango si coaja de lamaie. Gustul aces­tei îngheţate e dat de menta proaspătă şi de coaja de lămâie. Consistenta – de iaurtul gras. Iar definirea gustului – de fructul de mango. Ingrediente: iaurt gras miere mentă proaspătă 2 fructe mari de mango 1…
Read more »

Omleta cu vinete

14 June 2012
Omleta cu vineteO reteta de omleta cu vinete din: vinete, oua, ceapa, ulei, rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 vinete mari 6 oua 2 cepe 150 ml ulei 500 g rosii 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spalati vinetele, taiati-le in cubulete de circa 2 cm, presarati-le cu sare si lasati-le 30 de…
Read more »

Salată mexicană cu crutoane de tortilla

14 June 2012
Salată mexicană cu crutoane de tortillaO reteta de salata mexicana cu crutoane de tortilla din: tortilla, ulei de masline, condimente, salata, fasole neagra, rosii cherry, avocado, zeama de lime si coriandru. Ingrediente: 3 lipii tortilla, taiate in bucati de dimensiunea crutoanelor 1 lingura ulei de masline 1 lingurita amestec de condimente cajun sau mexican 1 salata iceberg, rupta in bucati…
Read more »

Sos Coulis de fructe

14 June 2012
Sos Coulis de fructeO reteta de sos coulis de fructe din: zmeura, zahar tos, zeama de lamaie si lichior. Preparaţi acest sos fabulos de fructe utilizând orice fruct de sezon. Ideal pentru orice desert, îngheţată sau şerbet. Ingrediente: 250 g zmeură tare şi coaptă 125 g zahăr tos zeamă de la o jumătate de lămâie alcool sau lichior,…
Read more »

Prajitura cu crema

14 June 2012
Prajitura cu cremaO reteta de prajitura cu crema din: unt, faina alba, praf de copt, sare de mare, zahar tos, esenta de vanilie, oua, lapte integral, smantana, zahar tos, faina de porumb, esenta de rom, ciocolata neagra, unt, smantana si esenta de vanilie. umpluta cu crema de lapte, această prăitură divină, stratificată are deasupra o glazură de…
Read more »

Bors cu verdeturi

14 June 2012
Bors cu verdeturiO reteta de bors cu verdeturi din: spanac, loboda, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ulei, ardie grasi, cartofi, rosii, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g spanac, loboda 1 morcov mare 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 2 cepe 50 ml ulei 2 ardei grasi 2 catofi 4 rosii 1 l bors 1 legatura…
Read more »

Cafea cu lapte si lichior

14 June 2012
Cafea cu lapte si lichiorO reteta de cafea cu lapte si lichior din: cafea cu lapte si lichior. Ingrediente: 300 g cafea cu lapte 15 cl lichior de cafea   Mod de preparare: Mixam bine cafeaua cu lapte rece si lichiorul, apoi servim in pahare de lichior.
Read more »

Risotto cu sparanghel, mentă şi lămâie

14 June 2012
Risotto cu sparanghel, mentă şi lămâieO reteta de risotto cu sparanghel, menta si lamaie din: sparanghel, risotto, supa de pui, unt, parmezan, menta, coaja si zeama de lamaie, sare de mare, piper si ulei de masline extravirgin. Este un risotto simplu şi delicios. Ingrediente: 2 legături de sparanghel, curăţate de capetele lemnoase risotto de bază 700 ml supă fierbinte de…
Read more »

Retete simple si ieftine

13 June 2012
Retete simple si ieftineRetete gustoase si ieftine: Prăjitură cu mac şi fructe   O reteta de prajitura cu mac si fructe din: unt, zahar, oua, faina, lapte, seminte de mac, praf de copt, unt, faina, suc de lamaie, oua, unt si fructe de sezon. Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 4 oua 200 g faina 3 linguri…
Read more »

File de cod cu legume

13 June 2012
File de cod cu legumeO reteta de file de cod cu legume din: file de cod, morcovi, conopida, broccoli, ulei, oregano, vin alb sec, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de cod 2 morcovi 300 g conopida 200 g broccoli 50 ml ulei 1 lingurita oregano uscat 100 ml vin alb sec 1 lamaie sare piper  …
Read more »

Cafea instant inghetata

13 June 2012
Cafea instant inghetataO reteta de cafea instant inghetata din: cafea instant naturala, miere de albine, smantana, fructe si scortisoara. In primul rând, înainte de orice înghetată făcută în casă uitaţi de ou, indiferent că vorbim de gălbenuş sau albuş. Se folosea în reţetele vechi. Oul crud poate fi o bombă pentru sănătate, deci îl excludem. Ingrediente: cafea…
Read more »

Salată de dovlecei, feta şi mentă

13 June 2012
Salată de dovlecei, feta şi mentăO reteta de salata de dovlecei, feta si menta din: dovlecei, rucola, branza feta si menta. Ingrediente: 2 dovlecei 100 g rucola 200 g de branza feta, sfaramata frunzele de la 1 legatura de menta   Mod de preparare: Se taie dovleceii în fâşii subţiri, folosind cuţitul econom (cojitorul de cartofi). Se aşază împreună cu…
Read more »

Creveti cu orez

13 June 2012
Creveti cu orezO reteta de creveti cu orez din: creveti decorticati, orez, ulei de masline, pasta de tomate, sofran, lamaie, usturoi, marar, sare si piper. Ingrediente: 400 g creveti decorticati 150 g orez 50 ml ulei de masline 1 lingurita pasta de tomate un varf cutit de sofran 1 lamaie 1 catel de usturoi 1 legatra marar…
Read more »

Cupe cu fructe in sirop vanilat

13 June 2012
Cupe cu fructe in sirop vanilatO reteta de cupa cu fructe in sirop vanilat din: zahar, prune, esenta de vanilie, frisca, vin, coaja de portocala si zeama de portocala. Ingrediente: 100 g zahar 400 g prune, taiate sferturi, fara samburi 2 linguri esenta de vanilie 300 ml frisca lichida 3 linguri apa de flori sau vin alb, dulce si parfumat…
Read more »

Omletă cu Brie şi bacon cu salată

13 June 2012
Omletă cu Brie şi bacon cu salatăO reteta de omleta cu brie si bacon cu salata din: ulei de masline, bacon afumat, oua, chives, branza brie, otet de vin rosu, mustar dijon, castravete si ridichi. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 200 g de bacon afumat 6 oua, batute usor 1 legatura mica de chives, tocata 100 g de branza Brie,…
Read more »

Porc cu masline

13 June 2012
Porc cu maslineO reteta de porc cu masline din: muschi de porc, ulei de masline, masline, boia de ardei dulce, supa de carne, usturoi, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii muschi de porc 100 ml ulei de masline 200 g masline fara samburi 1 lingura boia de ardei dulce 200 ml supa de carne…
Read more »

Paste la cuptor, cu sos si legume

13 June 2012
Paste la cuptor, cu sos si legumeO reteta de paste la cuptor, cu sos si legume din: cascaval, ciuperci, dovlecei, ardei gras, rosii in suc, usturoi, patrunjel, paste, unt, faina, mustar, lapte, ulei de masline si oregano. Ingrediente: 150 g cascaval, razuit 250 g ciuperci, taiate felii 2 dovlecei, taiate bucati 1 ardei gras, taiat felii 1 conserva de 400 g…
Read more »

Bors de rosii

13 June 2012
Bors de rosiiO reteta de bors de rosii din: ceapa verde, morcovi, telina, patrunjel, cartofi, rosii, ulei, bors, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina paturnjel 2 cartofi 800 g rosii proaspete sau in bulion 50 ml ulei 500 ml bors 1 legatura patrunjel, leustean sare piper  …
Read more »

Sos caramel

13 June 2012
Sos caramelO reteta de sos caramel din: betisor de vanilie, smantana si zahar tos.Un sos plin de savoare, ideal ca topping fierbinte la îngheţată. Se asociază minunat şi cu gaufre de Liege Ingrediente: un betisor de vanilie, taiat in lungime 450 ml smantana 200 g zahar tos   Mod de preparare: Curăţaţi seminţele de vanilie şi…
Read more »

Reteta zilei: Cotlet de porc cu sos de afine si miere

13 June 2012
Reteta zilei: Cotlet de porc cu sos de afine si miereO reteta de cotlet de porc cu sos de afine si miere din: cotlete de porc, scortisoara, chimion, coriandru, ardei rosu, cuisoare, sare, piper, ulei de masline, afine, ceapa, usturoi, suc de lamaie, suc de portocale, miere, coriandru si oregano. Ingrediente: 4 cotlete de porc scorţişoară chimion coriandru ardei roşu cuişoare sare piper ulei de…
Read more »

Risotto cu pangrattato picant

13 June 2012
Risotto cu pangrattato picantO reteta de Risotto cu pangrattato picant din: coaja rasa de lamaie, ardei iuti, usturoi, fileuri de ansoa, paine cioabatta, ulei de masline, risotto, supa de legume, unt, parmezan, sare de mare si piper negru. Ingrediente: coaja rasă de la o lămâie 3 ardei iuţi uscaţi 4 căţei de usturoi, curăţaţi 6 fileuri de anşoa…
Read more »

Salata de taitei si creveti aromati

13 June 2012
Salata de taitei si creveti aromatiO reteta de salata de taitei si creveti aromati din: taitei cu ou, ulei de susan, ulei de arahide, ceapa verde, germeni de fasole, usturoi, ardei iute, creveti, zahar brun si sos de soia. Ingrediente: 250 g taitei cu ou 1 lingura ulei de susan, plus extra pentru servit 1 lingura ulei de arahide  legatura…
Read more »

Placinta Mojito cu menta, branza si covrigei

13 June 2012
Placinta Mojito cu menta, branza si covrigeiO reteta de placinta Mojita cu menta, branza si covrigei din: covrigei, unt, crema de branza, zahar, limete, frunze de menta si frisca. Ingrediente: 250 g pesmet din covrigei sarati pisati 5 linguri unt 250 g crema de branza 100 g zahar 2 lamai verzi (limete) 3 linguri frunze de menta tocate marunt 400 ml…
Read more »

Costite la grătar cu salata coleslaw

13 June 2012
Costite la grătar cu salata coleslawO reteta de Costite la grătar cu salata coleslaw din: costite de porc, pasta de tomate, ceapa, usturoi, boabe de piper, cuisoare, ardei rosii uscate, sare de mare, piper, melasa, ceapa, miere, sos worcestershire, pasta de tomate, mustar, otet de cidru, tabasco, zeam

Salată grecească de pui şi quinoa

13 June 2012
Salată grecească de pui şi quinoaO reteta de salata greceasca de pui si quinoa din: quinoa, unt, ardei rosu, usturoi, fileuri de pui, ulei de masline extravirgin, rosii, masline, ceapa rosie, branza feta, menta, zeama si coaja de lamaie. Ingrediente: 225 g de quinoa 25 g unt 1 ardei iute rosu, fara seminte si tocat fin 1 catel de usturoi,…
Read more »

Risotto — retetă de bază

13 June 2012
Risotto — retetă de bazăO reteta de risotto din: supa de legume sau de pui, ulei de masline, unt, ceapa, telina, orez si vin alb. Ingrediente: un litru de supă de legume sau de pui 2 linguri ulei de măsline o lingură unt o ceapă mare, curăţată şi tocată mărunt 4-5 tulpini de ţelină, curăţate şi tocate mărunt 600…
Read more »

Paella rapida

13 June 2012
Paella rapidaO reteta de paella rapida din: ceapa, ardei gras, usturoi, orez, crevete, ulei de masline, boia iute, boia dulce, concentrat de peste si mazare. Ingrediente: 1 ceapa mica tocata 2 bucati ardei gras, taiati felii subtiri 2 catei de usturoi, zdrobiti 250 g orez pentru paella (cu bobul rotund) 300 g crevete 2 linguri ulei…
Read more »

5 feluri de a prepara friptura

13 June 2012
5 feluri de a prepara fripturaFriptură tartar clasică Tăiaţi cubuleţe 400 g de file de porc. într-un bol, bateţi 2 gălbenuşuri cu 1 lingură de sos Worcestershire şi cu puţin piper de Cayenne. Adăugaţi carnea cu 2 castraveciori tocaţi mărunt, 1 ceapă verde tocată, 1 linguriţă de muştar de Dijon, 2 fileuri de anşoa tăiate mărunt şi 1 mână de…
Read more »

Burgeri cu vinete şi halloumi

13 June 2012
Burgeri cu vinete şi halloumiO reteta de burgeri cu vinete si halloumi din: ulei de masline, ceapa, vanata, zahar brun, ardei copt, pasta harissa, ciabatta si humus. Ingrediente: 2 1/2 linguri ulei de masline 2 cepe, feliate foarte fin 1/2 vanata, taiata in 8 felii rotunde 1 lingura de zahar brun 1 ardei copt, din borcan, tocat 2 lingurita…
Read more »

Prăjitură cu mac şi fructe

13 June 2012
Prăjitură cu mac şi fructeO reteta de prajitura cu mac si fructe din: unt, zahar, oua, faina, lapte, seminte de mac, praf de copt, unt, faina, suc de lamaie, oua, unt si fructe de sezon. Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 4 oua 200 g faina 3 linguri lapte 3 linguri seminte de mac 1 lingurita praf de…
Read more »

Shake de rubarba

13 June 2012
Shake de rubarbaO reteta simpla de Shake de rubarba din: lapte, rubarba, zahar pudra, frisca, zahar vanilat, sirop de zmeura, rachiu de zmeura, migdale si scortisoara. Ingrediente: 0,7 l lapte 500 g rubarba 150 g zahar pudra 100 ml frisca lichida 2 plicuri de zahar vanilat 5 linguri de sirop de zmeura 4 cl rachiu de zmeura…
Read more »

Caneloni din clatite

13 June 2012
Caneloni din clatiteO reteta de Caneloni din clatite din: carne tocta de vita, ceapa, usturoi, rosii in suc, clatite, chilli, supa de vita si bulion. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 ceapa mare, tocata marunt 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 conserva de 400 g rosii in suc, taiate bucati 8 clatite – cumparate de-a…
Read more »

Despre Risotto

13 June 2012
Despre RisottoDacă aţi mai gătit risotto, ştiţi că fierberea durează circa 40 de minute; şi-atunci cum se face că la restaurant ţi-l aduc în zece minute după ce ai dat comanda? E foarte simplu. De obicei se pune o cantitate mai mare la fiert, iar când e pe jumătate gata se ia de pe foc şi…
Read more »

Paste carbonara cu broccoli si carnati

13 June 2012
Paste carbonara cu broccoli si carnatiO reteta de paste carbonara cu borccoli si carnati din: ulei de masline, carne de porc, oua, parmezan, spaghete, broccoli si usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline carnea scoasa din 8 carnati de porc, facuta chiftelute 3 oua 50 g de parmezan, ras, plus extra pentru servire 300 g de spaghete 1 capatana de…
Read more »

Prajitura cu bezea

13 June 2012
Prajitura cu bezeaO reteta de prajitura cu bezea din: faina, unt, glbenusuri, zahar pudra, smantana, praf de copt, zeama de lamaie, zahar vanilat, nuci, gem de caise, albusuri, amidon si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 250 g unt (cat mai gras) 4 galbenusuri 100 g zahar pudra 2 linguri smantana 1 lingurita praf de copt 1…
Read more »

Burgeri cu brânză cu mucegai albastru

13 June 2012
Burgeri cu brânză cu mucegai albastruO reteta de burgeri cu branza cu mucegai albastru din: carne slaba de vita, ceapa rosie, branza de mucegai albastru, arpagic, sos tabasco, sos worcestershire, mustar, sare de mare, piper, ulei de masline, chiflte, frunze de salata, rosii, avocado si maioneza. Branza cu mucegai albastru dă un plus de savoare acestor delicioşi burgeri preparaţi în…
Read more »

Sos de ciocolată

13 June 2012
Sos de ciocolatăO reteta de sos de ciocolata din: zahar tos, ciocolata neagra si pudra de cacao. O garnitură încântătoare la multe deserturi şi fructe, cum sunt perele coapte şi îngheţata de vanilie. Ingrediente: 225 gzahăr tos 100 g ciocolată neagră, tăiată 25 g pudră de cacao, de bună calitate, cernută   Mod de preparare: Puneţi 300…
Read more »

Plăcintă de pui la oală

13 June 2012
Plăcintă de pui la oalăO reteta de placinta de pui la oala din: unt, ceapa, telina, morcovi, faina, supa de pui, smantana, sare de mare, piper, piept de pui, foitaj si ou. Ingrediente: 50 g unt 1 ceapa mare, curatata si tocata 3 tulpini de telina, curate si taiate cubulete 1 morcov mare, curatat si taiat cubulete 50 g…
Read more »

Negresa cu menta

13 June 2012
Negresa cu mentaO reteta de negresa cu menta din: ciocolata neagra, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, esenta de menta, sare, faina, biscuiti, frisca si frunze de menta. Ingrediente: 125 g ciocolata neagra 100 g unt 125 g zahar 3 oua mari 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita esenta de menta 1/4 lingurita sare 125 g…
Read more »

Retete culinare: Piept de pui umplut

13 June 2012
Retete culinare: Piept de pui umplutO reteta de piept de pui umplut din: piept de pui, feta, costita, vin alb, cartofi noi, patrunjel, fasole verde, mustar cu boabe intregi, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente:  4 bucati mici de piept de pui, fara pielita, dezosat 140 g feta, taiata cuburi 8 felii costita 100 ml vin alb, sec 500…
Read more »

Supă rece de roşii şi avocado

13 June 2012
Supă rece de roşii şi avocadoO reteta de supa rece de rosii si avocado din: rosie, avocado, ceapa, ardei gras, suc de lamaie, suc de rosii, iaurt, arpagic, sare si piper. Ingrediente: 1 roşie coaptă bine, curăţată de coajă şi tăiată felii 2 fructe de avocado, curăţate de coajă şi tăiate felii 1 ceapă tăiată felii 1 ardei gras, tocat…
Read more »

Gnocchi cu coada de bou

13 June 2012
Gnocchi cu coada de bouO reteta de gnocchi cu coada de bou din: aluat de gnocchi, ulei de masline, coada de bou, telina, ceapa, morcovi, praz, vin alb, seminte de fenciul, boabe de ienupar, scortisoara, ardei iute, sare de mare, piper negru, pasta de rosii, oregano, salvie, unt si parmezan. Ingrediente: aluat de gnocchi ulei de măsline o coadă…
Read more »

Retete gustoase si simple

12 June 2012
Retete gustoase si simpleRetete gustoase si simple: Prajitura cu inghetata de cirese   O reteta de prajitura cu inghetata de cirese din: frisca, unt, fulgi de ciocolata alba, esenta de vanilie, cirese, pesmet si inghetata de vanilie. Ingrediente:  100 ml frisca batuta din smantana 2 linguri unt 350 g fulgi de ciocolata alba 1 lingurita esenta de vanilie…
Read more »

Kedgeree

12 June 2012
KedgereeIn secolele XIX si XX, această mâncare, o adevărată chintesenţă a bucătăriei englezeşti, constituia piesa de rezistenţă a micului dejun servit în zonele rurale. Denumirea ei provine din India, care pe atunci era o colonie a Imperiului Britanic. Cuvântul kedgeree este derivat din termenul khichri, care denumeşte o mâncare făcută din orez, linte şi ouă…
Read more »

Chiftele de somon

12 June 2012
Chiftele de somonO reteta de chiftele de somon din: cartofi fainosi, somon, ketchup, mustar, coaja rasa de lamaie, patrunjel, marar, faina, oua, pesmet si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 450g de cartofi făinoşi, tăiaţi în bucăţi 350g de somon (3 fileuri) 2 linguriţe de ketchup 1 linguriţă de muştar coaja rasă de la 1/2 lămâie, plus felii…
Read more »

Gumbo de Louisiana cu fructe de mare

12 June 2012
Gumbo de Louisiana cu fructe de mareO reteta de Gumbo de Louisiana cu fructe de mare din: ulei vegetal, faina alba, ceapa telina, ardei rosii, usturoi, carnati chorizo, supa de peste, carne de crab, ceapa verde, piper de cayenne, sare de mare, piper, stridii si frunze de patrunjel. Ingrediente: 6 linguri de ulei vegetal 5 linguri de făină albă 2 cepe…
Read more »

Pilaf cu chorizo

12 June 2012
Pilaf cu chorizoO reteta de pilaf cu chorizo din: ulei de masline, ceapa, carnati chorizo, usturoi, boia afumata, rosii, orez basmati, supa de legume, lamaie, frunze de dafin si patrunjel. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă mare, feliată fin 250g de cârnaţi chorizo 4 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 linguriţă de boia afumată 400 g…
Read more »

Tort cu crema de lamaie

12 June 2012
Tort cu crema de lamaieO reteta de tort cu crema de lamaie din: faina integrala, unt, zahar pudra, oua, frisca, zahar tos, coaja si zeama de lamaie, coaja si zeama de portocale. Coaja de portocala va intensifica gustul absolut delicios. Ingrediente: 250 g faina integrale 150 unt sarat, rece, taiat cuburi 50 g zahar pudra, plus pentru presarat 4…
Read more »

Gnocchi cu rucola si sos de unt

12 June 2012
Gnocchi cu rucola si sos de untO reteta de Gnocchi cu rucola si sos de unt din: rucola, gnocchi, sare de mare, piper, unt, supa de legume, coaja de lamaie si parmezan. Ingrediente: o legătură de rucola aluat de gnocchi sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 125 g unt un polonic de apă sau supă de legume coaja rasă…
Read more »

Doradă cu salsa de mango şi lime

12 June 2012
Doradă cu salsa de mango şi limeO reteta de dorada cu salsa de mango si lime din: dorada, condimente cajun, coaja si zeama de lime, ulei, mango, orez ardei chilli, avocado, ceapa verde, coriandru si fasole verde. Ingrediente: 4 dorade, curăţate 2 linguri de condimente cajun coaja rasă şi zeama de la 1 lime 1 lingură de ulei 1 mango copt,…
Read more »

Pavlova cu alune, piersici si zmeura

12 June 2012
Pavlova cu alune, piersici si zmeuraO reteta de pavlova cu alune, piersici si zmeura din: albusuri, zahar tos, amidon, otet de mere, alune, baton de vanilie, frisca, piersici si zahar pudra. Ingrediente: 4 albusuri 225 g zahar tos 2 lingurite amidon 2 lingurite otet de mere 50 g alune, rumenite si tocate 1 baton de vanilie 300 ml frisca lichida…
Read more »

Aripi de pui cu sos de smântână şi arpagic

12 June 2012
Aripi de pui cu sos de smântână şi arpagicO reteta de aripi de pui cu sos de smantana si arpagic din: faina, boia de ardei, piper de cayenne, sare de mare, aripi de pui, unt, sos iute, piper negru, usturoi, ulei vegetal, lamaie, smantana, maioneza, arpagic si zeama de lamaie. Ingrediente: 3-4 linguri de făină albă 1 linguriţă de boia de ardei puţin…
Read more »

Tort de ciocolată, cafea şi fistic

12 June 2012
Tort de ciocolată, cafea şi fisticO reteta de tort de ciocolata, cafea si fistic din: oua, zahar tos, migdale, zahar pudra, unt, faina integrala, cacao, cafea espress, fistic, unt, esenta de vanilie, gem de cirese si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 albusuri si 3 oua 200 g zahar tos 100 g migdale, macinate 100 g zahar pudra 50 g unt, topit…
Read more »

Gnocchi cu ciuperci şi salvie

12 June 2012
Gnocchi cu ciuperci şi salvieO reteta de Gnocchi cu ciuperci şi salvie din: gnocchi, ulei de masline, ciuperci, ardei iute, usturoi, sare de mare, unt, supa de legume, frunze de patrunjel si parmezan. Ingrediente: aluat de gnocchi ulei de măsline 150 g ciuperci sălbatice de diverse tipuri, curăţate şi rupte bucăţele 1/2 ardei iute roşu proaspăt, curăţat de seminţe…
Read more »

Sosuri: Cremă englezească

12 June 2012
Sosuri: Cremă englezeascăO reteta de crema englezeasca din: lapte, betisor de vanilie, galbenusuri si zahar tos. Un sos cremos, cu o consistenţă uşoară, care se aromează tradiţional cu vanilie. Serviţi-l fierbinte sau rece, ca garnitură la orice tip de desert, precum piersicile. Ingrediente: 250 ml lapte un beţişor de vanilie, tăiat în lungime 3 gălbenuşuri 30 g…
Read more »

Muri

12 June 2012
MuriIn multe regiuni din India şi Bangladesh se găteşte deseori orez expandat sau muri (cunoscut in unele părţi şi ca mur sau mure, iar în dialectul indian Tulu sub denumirea de churmuri sau kurlu). Acesta se obţine încălzind boabele de orez într-un cuptor umplut cu nisip. Orezul expandat obţinut prin acest procedeu este mai puţin…
Read more »

Cocktail cu lapte de migdale si inghetata

12 June 2012
Cocktail cu lapte de migdale si inghetataO reteta simpla de Cocktail cu lapte de migdale si inghetata din: lapte, migdale, zahar, pastai de vanilie, lichior de oua, inghetata de caramel, inghetata de ciocolata si ciocolata. Ingrediente: 3/4 l lapte 50 g migdale maruntite fin 40 g zahar miezul unei

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu