marți, 8 ianuarie 2013

Retete usoare #46


Retete usoare:

Prajitura Titirez

7 January 2013
Prajitura_Titirez
Prajitura Titirez din: oua, faina, ciocolata amaruie, frisca, unt, fulgi de migdale, zahar vanilat, zahar pudra, cacao, branza ricotta, albusuri si esenta de vanilie. Ingrediente: 6 oua 250 g faina 375 g ciocolata amaruie 4 linguri frisca 200 g unt 75 g migdale fulgi zahar vanilat 200 g zahar pudra un praf sare 4 linguri…
Read more »

Gnocchi cu parmezan, rosii si busuioc

7 January 2013
Gnocchi_cu_parmezan_rosii_si_busuioc
Gnocchi cu parmezan, rosii si busuioc din: cartofi, ou, faina, unt, rosii cherry, masline verzi, busuioc, parmezan, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi albi 1 ou 50 g faina 25 g unt pentru sos: 300 g rosii cherry 50 g masline verzi 10 g busuioc 50 g parmezan…
Read more »

Fileuri de peste cu orez si legume

7 January 2013
Fileuri_de_peste_cu_orez_si_legume
Incinge 1/2 lingura ulei de floarea soarelui intr-o tigaie. Adauga 1/2 ardei rosu, 200 g porumb in conserva si mazare si caleste 2 minute. Adauga un borcan de 200 g sos thailandez sau chilli si orezul pastrat la frigider. Caleste 3-4 minute. Amesteca 50 g frunze de salata, fileurile de peste maruntite, 1-2 linguri sos…
Read more »

Tarta cu broccoli si branza de capra

7 January 2013
Tarta_cu_broccoli_si_branza_de_capra
Tarta cu broccoli si branza de capra din: faina, unt, broccoli, branza de capra, oua, ceapa rosie, piper si masline negre. Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 200 g broccoli 150 g branza de capra 2 oua 200 g ceapa rosie 2 g piper 100 g masline negre fara samburi   Mod de preparare:…
Read more »

Oua Benedict

7 January 2013
Oua_Benedict
Topeşte 250 g unt, apoi ia de pe foc şi lasă deoparte. Bate spumă 3 gălbenuşuri de ou într-un castron la bain mărie. Nu le lăsa să se încăl­zească prea mult. In această spumă de gălbenuşuri bate untul topit, câ­te un polonic mic de fiecare dată, până când încorporezi tot untul, iar ceea ce rezultă…
Read more »

Reteta zilei: Supa de linte cu rosii, spanac si branza feta

7 January 2013
Supa_de_linte_cu_rosii_spanac_si_branza_feta_6
Supa de linte cu rosii, spanac și branza feta din: linte, supa de pui, ceapa, telina, condimente, cimbru, oregano, usturoi, piper, rosii, spanac, suc de lamaie si branza feta. Ingrediente: 2 cesti de linte maro 8 cesti supa de pui 1 ceapa medie, taiata cuburi mici 1 ceasca telina tocata, tocata 1 lingura condimente 1…
Read more »

Cheesecake cu dulceaţă de vişine

7 January 2013
Cheesecake_cu_dulceata_de_visine
Cheesecake cu dulceaţă de vişine din: biscuiti digestivi, zahar pudra, unt, esenta de vanilie, coniac, migdale, branza ricotta, oua, sare, faina, frisca, coaja de lamaie, dulceata de visine si menta. Ingrediente: pentru blat: un pachet biscuiti digestivi 5 linguri zahar pudra 125 g unt o fiola esenta de vanilie un praf sare 2-3 linguri coniac…
Read more »

Ardei copti, umpluti cu branza de capra proaspata

7 January 2013
Ardei_copti_umpluti_cu_branza_de_capra_proaspata
Ardei copti, umpluti cu branza de capra proaspata din: ardei capia, branza de capra, ardei gras, patrunjel, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati ardei capia verde 200 g branza de capra 30 g ardei gras rosu 5 g patrunjel 3 g ardei iute sare piper   Mod de preparare: Ardeii capia verzi se…
Read more »

Manti (Turcia)

7 January 2013
Manti
Iaurtul, usturoiul pisat şi sarea se ames­tecă bine. Amestecaţi carnea tocată cu ceapă, pătrunjel, sare şi piper. Compoziţia se pune în foaia de tăiţei, care apoi se pliază (colţuri lipite). Cochiliile se fierb 10 minute. La final se stropesc cu sosul în care au fiert, cu sos de iaurt şi unt topit. Manti Pofta buna!…
Read more »

Omleta in stil scandinav

7 January 2013
Omleta_in_stil_scandinav
Amestecă 1/2 castravete, tăiat rondele subţiri, 1 ceapă mică roşie, 2 linguri zahăr tos, 1/2 linguriţă sare de mare şi coaja plus zeama de la 1 lămâie. Lasâ la marinat 15 min. Adaugă 1 lingură capere scurse. Pentru fiecare omletă, bate 3 ouă cu 35 g brânză Cedar. Incinge 1 lin­gură ulei într-o tigaie şi…
Read more »

Cheesecake cu ciocolată

7 January 2013
Cheesecake_cu_ciocolata
Cheesecake cu ciocolată din: unt, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, cacao, sare, oua, ciocolta, branza ricotta, zahar pudra, esenta de rom, faina si cacao. Ingrediente: pentru blat: 100 g unt 100 g zahar un plic zahar vanilat 200 g faina o lingurita praf de copt 50 g cacao un praf sare 2 oua…
Read more »

Bulete cu mozzarella

7 January 2013
Bulete_cu_mozzarella
Bulete cu mozzarella din: drojdie, lapte, faina, ulei, sare, oua, pesmet si mozzarella. Ingrediente: 25 g drojdie 125 ml lapte 275 g faina 2 linguri ulei sare 2 oua un ou pentru uns 150 g pesmet 500 g mozzarella   Mod de preparare: Drojdia se amestecă cu laptele călduţ si o lingură de făină. Se…
Read more »

Costite de miel cu cuscus

7 January 2013
Costite_de_miel_cu_cuscus
Costite de miel cu cuscus din: costite de miel, sos de chilli, ceapa rosie, zahar, usturoi, sare, piper, vin rosu, otet balsamic, ulei de masline, cuscus, supa de vita, unt si rozmarin. Ingrediente: un kg costite de miel o lingura sos de chilli 2 cepe rosii o lingura zahar 2-3 catei usturoi sare piper negru…
Read more »

Salau gril cu cartofi

7 January 2013
Salau_gril_cu_cartofi
Salau gril cu cartofi din: salau file, sare, cartofi, sparanghel, ulei de masline, cimbru verde, piper, usturoi, branza tofu, ulei de floarea soarelui, lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 800 g salau file sare 800 g cartofi 400 g sparanghel ulei de masline cimbru verde piper negru pentru sos: o capatana de usturoi 50 g branza…
Read more »

Salata de oua fierte si cartofi

7 January 2013
Salata_de_oua_fierte_si_cartofi
Pune 8 ouă intr-o oală cu apă fierbinte (nu clocotită), lasă să dea în clocot şi fierbe 6 min. Răceşte-le sub jet de apă rece, curăţă-le şi taie-le jumătăţi. Fierbe 500 g cartofi noi, apoi curăţa-i şi taie-i rondele. Aşază intr-un castron mare cartofii în strat, pune deasupra 1 legătură de salată, mărunţită, 200 g…
Read more »

Tarte cu praz si branza

7 January 2013
Tarte_cu_praz_si_branza
Incinge cuptorul la semnul 5/190 C. Rulează o foaie de aluat gata pre­parat (400 g) si tapeteazâ 4 forme de tarte mici sau una mai mare. In­ţeapă aluatul cu o scobitoare, acoperă cu folie si cu boabe de fasole si coace orb 15 min. Scoate boabele şi folia şi mai coace 5 min. Topeşte un…
Read more »

Bulete de cartofi

7 January 2013
Bulete_de_cartofi
Bulete de cartofi din: cartofi, zahar, oua, sare, faina, lapte, cascaval, pesmet, ceapa, drojdie si ulei. Ingrediente: 6 cartofi medii o lingurita zahar 1-2 oua sare 250 g faina 125 ml lapte 30 g cascaval ras 50 g pesmet o ceapa 30 g drojdie proaspata ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se pregăteşte maiaua…
Read more »

Trufe cu ciocolată şi alune de pădure

7 January 2013
Trufe_cu_ciocolata_si_alune_de_padure
Trufe cu ciocolată şi alune de pădure din: smantana, ciocolata neagra, extract de vanilie, alune de padure si bomboane. Ingrediente: 175 ml de smantana pentru gatit 200 g ciocolata neagra, tocata marunt 1 lingurita extract de vanilie 50 g alune de padure, tocate grosier bomboane pentru decor de diferite culori   Mod de preparare: Pune…
Read more »

Peşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde

7 January 2013
Peste_la_abur_cu_ghimbir_si_ceapa_verde
Peşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde din: varza chinezeasca, fileuri de cod, ghimbir, usturoi, sos de soia, mirin, ceapa verde, coriandru, orez brun si lime. Ingrediente: 100 g varza chinezeasca 4×150 g fileurid e cod (sau alt peste cu carnea alba) 1 bucata de ghimbir de 5 cm, ras 2 catei de usturoi,…
Read more »

Frittata cu broccoli şi spanac (Italia)

7 January 2013
Frittata_cu_broccoli_si_spanac
Cartoful se curăţă, se spală şi se pune la fiert. Separat fierbem broccoli şi spanacul, iar când sunt gata se toacă mărunt şi se ameste­că împreună cu gălbenuşul de ou, cartofi şi cu pătrunjelul tocat mic; se pune compoziţia într-o tavă şi se introduce la cuptor. Frittata cu broccoli şi spanac Pofta buna!  
Read more »

Tocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită

7 January 2013
Tocana_de_cartofi_dulci_si_carne_tocata_de_vita
Tocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită din: ulei de floarea soarelui, ceapa, morcov, tulpina de telina apio, carne de vita, piure de tomate, ketchup, rosii, cartofi dulci, cimbru, frunze de dafin, pantrujel si varza creata. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 ceapa mare, tocata 1 morcov mare, tocat 1 tulpina…
Read more »

Omleta cu sparanghel si feta

7 January 2013
Omleta_cu_sparanghel_si_feta
Incinge cuptorul la semnul 5/190C. Topeste 25 g unt intr-o tigaie si caleste un bulb mic de fenicul, taiat rondele, plus 2 catei de usturoi, tocati, timp de 5 minute. Adauga 125 g sparanghel, tocat, 150 g fasole verde, 150 g feta, maruntita, si o legatura de busuioc si menta, doar frunzele.  Pastreaza cateva pentru…
Read more »

Peste in cuptor in stil mediteranean

7 January 2013
Peste_in_cuptor_in_stil_mediteranean
Incinge cuptorul la 7/220C. Amestecă câte o legătură mică de busuioc, mentă şi pătrunjel proas¬păt cu 2 linguri de ulei de măsline şi coaja de la 1 lămâie. Trece prin acest amestec 6×150 g fileuri de peşte şi pune-le în tava de copt. Stropeşte 500 g roşii pe vrej cu 1 lingură ulei de măsline…
Read more »

Stir-fry cu creveţi şi ciuperci

7 January 2013
Stir_fry_cu_creveti_si_ciuperci
Stir-fry cu creveţi şi ciuperci din: ulei de floarea soarelui, ceapa verde, telina apio, usturoi, amestec de 5 condimente, ghimbir, ciuperci champignon, varza creata, creveti, sos de soia si taitei. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 legatura de ceapa verde, feliata fin 2 tulpini de telina Apio 1 cate de usturoi, zdrobit 1/2…
Read more »

Reteta zilei: Tort cu crema de lamaie si frisca

7 January 2013
Tort_cu_crema_de_lamaie_si_frisca_29
Tort cu crema de lamaie si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, lapte, unt, lamaie, esenta de vanilie, frisca, compt de gutui, kiwi, clementine, bana si tort gelee. Ingrediente: pentru blat: 7 oua 7 linguri de zahar 5 linguri faina 2 linguri cacao pentru crema de lamaie: 500 ml lapte 200g zahar 3 linguri faina…
Read more »

Gazpacho (Spania)

7 January 2013
Gazpacho
Roşiile, ardeii, ceapa, prazul şi pâinea se pun pe grătar. Roşiile şi ardeiul se ameste­că în blender cu ulei de măsline. Adău­găm ceapa, prazul, lămâia, busuiocul şi pătrunjelul, oţetul de vin şi restul din ulei. Se adaugă pâine prăjită şi se amestecă. Se lasă la rece 5 ore. Gazpacho Pofta buna!  
Read more »

Tarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel

7 January 2013
Tarta_Pavlova_cu_ciocolata_alune_si_caramel
Tarta Pavlova cu ciocolata, alune si caramel din: albusuri, zahar tos, malai, sare de lamaie, ciocolata neagra, alune, smantana, lichior de alune si crema de caramel. Ingrediente: 6 albusuri 600 g zahar tos 1 lingurita malai 1 lingurita sare de lamaie 75 g ciocolata neagra, topita 50 g alune prajite, tocate marunt 300 ml smantana…
Read more »

Pui in sos de rosii si usturoi

7 January 2013
Pui_in_sos_de_rosii_si_usturoi
Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Freacă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele, cu 2 căţei de usturoi zdrobiţi, apoi adaugă 2 linguri de pastă de tomate. Incinge 1 lingură ulei de măsline într-un vas termorezistent, adaugă puiul şi prăjeşte 5 min, până se rumeneşte. Adaugă 1 lingură ulei de măsline, 2 ardei…
Read more »

Foie gras cu sos caramel (Franţa)

7 January 2013
Foie_gras_cu_sos_caramel
Ficatul de raţă se fierbe în lapte. Se scoa­te, se răceşte, apoi se pasează, adăugând puţin ulei de măsline, sare, piper şi cognac. Se ţine la frigider 3-4 ore înainte de servire. O reţetă tradiţională franţuzească îl recomandă cu sos de caramel. Foie gras cu sos caramel Pofta buna!  
Read more »

Tocana de pui cu fasole si ardei gras

7 January 2013
Tocana_de_pui_cu_fasole_si_ardei gras
Tocana de pui cu fasole si ardei gras din: ulei de masline, ceapa, telina, ardei, usturoi, paprika, rosii, supa de pui, fasole si pulpe superioare de pui. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 2 tulpini de telina Apio 1 ardei galben si 1 ardei rosu, fara seminte, taiati cuburi 1 catel…
Read more »

Supă de linte (Bulgaria)

7 January 2013
Supa_de_linte
Lintea se fierbe în apă cu sare timp de 20-25 de minute. Uleiul se încinge într-o tigaie, adăugăm ţelina, ceapa şi morcovii şi se ţine pe foc 10 minute. Adăugaţi lintea, roşiile, usturoiul, asezonaţi cu sare, piper şi chubritsa (condimente specifice). Supă de linte Pofta buna!  
Read more »

Pui umplut, invelit in pesmet

7 January 2013
Pui_umplut_invelit_in_pesmet
înfăşoară în folie adezivă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele. întinde-le cu un sucitor până aproape îşi dublează suprafaţa. Imparte 100 g brânză Gorgonzola în 4 şi distribuie -l e pe fiecare piept de pui dezvelit de folie, împătureşte apoi carnea ca să acopere brânza. Amestecă 1 lingură rozmarin proaspăt tocat cu 125…
Read more »

Reteta zilei: Crema de branza cu usturoi si verdeata

6 January 2013
Crema_de_branza_cu_usturoi_si_verdeata_5
Crema de branza cu usturoi si verdeata din: branza, unt, usturoi, vin alb, verdeata, sare si piper. Ingrediente:   3-4 feluri de branza (dupa preferinta) unt 1 catel de usturoi 1/2 ceasca vin alb 1 – 2 linguri verdeata (dupa preferinta) Sare si piper negru

Pui in stil sandvis

6 January 2013
Pui_in_stil_sandvis
Incinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie, adaugă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele, şi prăjeşte 5 min pe fiecare parte, până se ru­meneşte. Acoperă cu un capac şi prăjeşte încă 5 min. Amestecă 100 g dintr-un borcan cu sos de paste cu vinete şi brânză cu câteva frunze de busuioc, apoi…
Read more »

Pilaf cu alune si conopida coapta

6 January 2013
Pilaf_cu_alune_si_conpida_coapta
Pilaf cu alune si conpida coapta din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, ghimbir, garam masala, orez basmati brun, supa de legume, frunze de curry, conopida, pudra de curry, coriandru, alune de padure si iaurt. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 bucata de ghimbir de…
Read more »

Pui la cuptor in stil indian

6 January 2013
Pui_la_cuptor_in_stil_indian
Incinge cuptorul la semnul 6/190C. Amestecă la un loc 4 bucăţi de piept de pui, fără piele, 2 linguri pastă de curry, zeama si coaja rasă de la 1 lămâie şi 2 linguri de zacusca dulce. Lasă la marinat măcar 10 min. Aşază pieptul de pui într-un vas, acoperă cu marinată şi pune 2 cepe,…
Read more »

Dressing cu citrice

6 January 2013
Sosuri_2
Amestecă zeama de la 1 portocală şi cea de la 1 lămâie cu 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură oţet de vin alb, 1 linguriţă de zahăr şi asezonează. Se potriveşte cu salatele de verdeţuri, cu sfeclă sau cu orez.
Read more »

Cartofi cu varza rosie

6 January 2013
Cartofi_cu_varza_rosie
Fierbe 800g de cartofi tăiaţi cuburi, până se înmoaie. Topeşte 25g de unt într-o crăticioară adâncă (care poate fi dată la cuptor), apoi prăjeşte 100-300g de salată dulce de varză roşie, timp de câteva minute, până se înmoaie. Adaugă cartofii scurşi şi amestecă bine, asezonează şi presează. Lasă totul pe foc până obţii un preparat…
Read more »

Placintele cu spanac si gorgonzola

6 January 2013
Placintele_cu_spanac_si_gorgonzola
Placintele cu spanac si gorgonzola din: lipii, gorgonzola, spanac, seminte de pin si frunze de rucola. Ingrediente: 4 lipii 400 g gorgonzola 500 g spanac intreg, decongelat seminte de pin si frunze de rucola pentru servit   Mod de preparare: Pune o cratiţă mică plină cu apă şi puţină sare la fiert. Când clocoteşte, adaugă…
Read more »

Piept de pui in sos de mustar

6 January 2013
Piept_de_pui_in_sos_de_mustar
Topeste un cub de unt intr-o tigaie, adauga 1 ceapa mare, taiata rondele, si caleste-o la foc potrivit 10 minute. Scoate ceapa pe o farfurie, mareste flacara, adauga 4 bucati piept de pui, dezosate, dar cu piele si 500 g cartofi noi; prejeste-le pana se rumenesc bine. Intoarce puiul, adauga ceapa calita si toarna 150…
Read more »

Placinta cu pui

6 January 2013
Placinta_cu_pui
Mazărea se pune la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 30 de minute. Intre timp, usturoiul tocat mărunt şi ciuper­cile tăiate rondele se trag în tigaie cu puţin ulei de măsline. Pieptul de pui- cubuleţe – se pune şi el la călit într-o tiga­ie, unde adăugăm sare şi piper. Peste pieptul de pui adăugăm…
Read more »

Crema de zahar ars cu ciocolata alba şi portocale

6 January 2013
Crema_de_zahar_ars_cu_ciocolata_alba_si_portocale
Crema de zahar ars cu ciocolata alba şi portocale din: smantana, lapte integral, portocale, ciocolata alba, galbenusuri, malai si zahar tos. Ingrediente: 400 ml smantana 100 ml lapte integral 2 portocale, coaja rasa 150 g ciocolata alba 4 galbenusuri, plus inca 1 ou intreg 2 lingurita malai 50 g zahar tos, plus 6 lingurite pentru…
Read more »

Sandwich cu ou

6 January 2013
Sandwich_cu_ou
Fierbeţi două ouă tari şi curăţaţi-le de coajă. Pasaţi ouăle uşor şi amestecaţi-le cu boia iute (alimentele picante activea­ză metabolismul bazic şi vă ajută să ardeţi mai multe calorii), puţină sare, arpagic şi ciuperci (puteţi înlocui cu ustu­roi, sau ceapă). Aşezaţi amestecul pe felii de pâine integrală şi decoraţi cu verdeaţă. Puteţi consuma alături şi…
Read more »

Tort cu mousse de cafea şi cremă de ciocolată albă

6 January 2013
Tort_cu_mousse_de_cafea_si_crema_de_ciocolata_alba
Tort cu mousse de cafea şi cremă de ciocolată albă din: oua, zahar, praf de copt, lapte, faina, mousse de cafea, lapte, cafea concentrata, gelatina, frisca, lichior de cafea, ciocolata alba si frisca batuta. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 100 g zahar 5 g praf de copt 100 ml lapte 120 g faina mousse de…
Read more »

Bors asortat

6 January 2013
Retete_6
Bors asortat din: dovlecei, ardei grasi, ceapa verde, ceapa, cartofi, frunze de varza, mazare, telina, patrunjel, paste, leustean, concentrat, ulei, bors si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi verzi o legatura ceapa verde 1 ceapa mica 2 cartofi doua frunze de varza 50 g mazare la conserva 1/4 dintr-o telina 1/4 radacina de patrunjel…
Read more »

Ruladă de miel cu garnitură de anghinare

6 January 2013
Rulada_de_miel_cu_garnitura_de_anghinare
Ruladă de miel cu garnitură de anghinare din: carne de miel, pulpa de miel, rozmarin, cimbru verde, anghinare in saramura, rosii cherry, ulei de nuci, mustar dulce, sare si piper. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel, preferabil partea de pe abdomen 500 g bucati din pulpa de miel, fara os si piele 5 g rozmarin…
Read more »

Reteta zilei: Supa de pui cu legume, orez si ghimbir

6 January 2013
Supa_de_pui_cu_legume_orez_si_ghimbir_4
Supa de pui cu legume, orez si ghimbir din: supa de pui, orez, morcovi, suc de lamaie, ghimbir, sare si ou. 1 l supa de pui 2 – 3 linguri de orez alb 2 morcovi medii, curatati si taiati rondele Sucul de la 1 lamaie 1 – 2 lingurite ghimbir fin tocat Sare dupa gust…
Read more »

Parfe cu zmeura si nuga

6 January 2013
Parfe_cu_zmeura_si_nuga
Parfe cu zmeura si nuga din: nuca cu migdale, inghetata de vanilie, vin rosu dulce, albus, zmeura, zahar tos si suc de portocale. Ingrediente: 100 g nuga cu migdale, congelata in prealabil, pentru a fi rupta mai usor 1 kg inghetata de vanilie 3 linguri vin rosu dulce 1 albus 200 g zmeura congelata pentru…
Read more »

Chiftelute de conopida

6 January 2013
Chiftelute_de_conopida
Chiftelute de conopida din: conopida, faina, patrunjel, usturoi, oua, chimen, scortisoara, turmeric, ulei, iaurt, coaja de lamaie, zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 conopida, rupta in florete 120 g faina 2 linguri patrunjel 2 catei de usturoi, zdrobiti 4 oua, batute 1 1/2 lingurita chimen 1 1/2 lingurita scortisoara 1 turmeric ulei…
Read more »

Toast cu branza si ceapa rosie

6 January 2013
Toast_cu_branza_si_ceapa_rosie
Toast cu branza si ceapa rosie din: ceapa rosie, unt, branza cedar, mustar, bere si paine. Ingrediente: 1 ceapa rosie, curatata si taiata rondele 40 g unt 225 g branza Cedar, rasa 1 lingurita mustar cu boabe intregi 4 linguri bere 4 felii groase de paine, usor prajite   Mod de preparare: Intr-o tigaie, caleste…
Read more »

Bors rusesc cu sfecla rosie

6 January 2013
Ciorba
Bors rusesc cu sfecla rosie din: carne de vita, sfecla rosie, ceapa, cartofi, morcovi, telina, dovlecel, rosii, concentrat, leustean, marar, bors, ulei de masline si piper. Ingrediente: 300 g carne de vita o sfecla rosie o ceapa 2 cartofi 2 morcovi 1/4 radacina de telina 1 dovlecel 3 rosii 1 lingura concentrat cateva fire de…
Read more »

Parjoale dietetice din miel şi pui

6 January 2013
Parjoale_dietetice_din_miel_si_pui
Parjoale dietetice din miel şi pui din: carne tocata de pui, carne tocata de miel, ceapa, sare, piper, oua, paine si ulei de masline. Ingrediente: 300 gr carne tocată de pui 200 gr carne tocată de miel 100 gr ceapă sare piper 2 ouă 100 gr pâine 50 gr ulei de măsline   Mod de…
Read more »

Cartofi frantuzesti cu usturoi

6 January 2013
Cartofi_frantuzesti_cu_usturoi
Cartofi frantuzesti cu usturoi din: unt, usturoi, sare de mare, lapte, smantana si cartofi. Ingrediente: 25 g unt 1 catel de usturoi 1 lingurita sare de mare 300 ml lapte 300 ml smantana grasa 1,2 kg cartofi, taiati rondele subtiri   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 5/190′C. Unge cu unt un vas termorezistent. Cu…
Read more »

Ciorba de perisoare cu smantana

6 January 2013
Ciorba_de_perisoare_cu_smantana
Ciorba de perisoare cu smantana din: carne mixta tocata, ceapa, ou, orez, sare, piper, patrunjel, marar, faina, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, galbenusuri, smantana si bors. Ingrediente: pentru perisoare: 400 g carne mixta tocata de doua ori in masina de carne 1 ceapa mica 1 ou 2 linguri de orez spalat bine si lasat la…
Read more »

Spuma de ciocolata cu frisca de flori de portocal

6 January 2013
Spuma_de_ciocolata_cu_frisca_de_flori_de_portocal
Spuma de ciocolata cu frisca de flori de portocal din: ciocolata neagra, oua, zahar pudra, frisca si apa de flori de portocal. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra (minim 70% cacao), plus ciocolata rasa patru oua, separa albusurile de galbenusuri 40 g zahar pudra 200 mililitri de frisca bine racita o lingurita de apa de flori…
Read more »

Andive in sos la cuptor

6 January 2013
Retete_5
Andive in sos la cuptor din: andive, unt, ulei de masline, usturoi, ceapa, smantana, mustar de dijon si parmezan. Ingrediente: 3 andive, injumatatite pe lungime 25 g unt 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 cepe mici, tocate 200 ml smantana cu procent scazut de grasime 1 lingurita mustar de Dijon…
Read more »

Ciorba rapida de conopida

6 January 2013
Ciorba_rapida_de_conopida
Ciorba rapida de conopida din: conopida, morcov, ceapa, ardei gras, mazare, ulei, patrunjel, concentrat, bors si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 50 g mazare la conserva o lingura de ulei o legatura patrunjel proaspat doua lingurite concentrat bors dupa gust piper sau boia dupa gust   Mod de…
Read more »

Reteta zilei: Sos Pesto cu paste

5 January 2013
Sos_Pesto_cu_paste_05
Sosul Pesto este savuros si sanatos. Poate fi usor combinat cu orice fel de paste, cu burgeri, cu pui la gratar, cu paine focaccia sau pur si simplu cu branza si rosii. 1 cana frunze proaspete de busuioc 1/4 cana parmezan ras 1/4 cana ulei de masline (extravirgin este cel mai bun) 1/4 cana miez…
Read more »

Tarta cu martipan si ciocolata cu scortisoara

5 January 2013
Tarta_cu_martipan_si_ciocolata_cu_scortisoara
Tarta cu martipan si ciocolata cu scortisoara din: aluat dulce, unt, zahar pudra, extract de vanilie, scortisoara, ciocolata, migdale, oua si faina. Ingrediente: 275 g de aluat dulce si fraged 80 g de unt 100 de grame de zahar pudra o lingurita de extract de vanilie 2 lingurite de scortisoara 200 g de ciocolata neagra…
Read more »

Tort Tutti-frutti cu blat din biscuiti cu cocos

5 January 2013
Tort_Tutti_frutti_cu_blat_din_biscuiti_cu_cocos
Tort Tutti-frutti cu blat din biscuiti cu cocos din: unt, biscuiti cu cocos, gelatina, capsuni, branza de vaci, smantana, suc de fructe, zahar brun, pepene verde, mango fulgi de cocos si fistic. Ingrediente: 125 g unt 225 g bicuiti cu cocos 9 foi gelatina 400 g capsuni 600 g branza de vaci 200 g smantana…
Read more »

Cartofi zdrobiţi cu usturoi şi cimbru

5 January 2013
Cartofi_zdrobiti_cu_usturoi_si_cimbru
Cartofi zdrobiţi cu usturoi şi cimbru  din: cartofi, usturoi, cimbru, ulei de masline si cimbru proaspat. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 catei de usturoi 3 ramurele de cimbru 2 linguri ulei de masline 1 lingurita cimbru proaspat tocat   Mod de preparare: Fierbe cartofii cu usturoi şi rămurelele de cimbru până se înmoaie bine. Scurge,…
Read more »

Rulouri de salau si ardei, coapte la aburi

5 January 2013
Rulouri_de_salau_si_ardei_coapte_la_aburi
Rulouri de salau si ardei, coapte la aburi din: file de salau, ardei copti, ulei de masline, cartofi, rucolla si branza de capra. Ingrediente: 400 g file de salau 200 g ardei copti 40 g ulei de masline 400 g cartofi 50 g rucolla 50 g branza de capra proaspata   Mod de preparare: Fileurile…
Read more »

Tartine cu zmeură

5 January 2013
Tartine_cu_zmeura
Tartine cu zmeură din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, fulgi de cocos, gelatina, zmeura, zahar, lapte batut, iaurt si zahar pudra. Ingrediente: blat: 200 g unt 200 g zahar 4 oua 300 g faina 1 plic praf de copt 125 g fulgi de cocos crema: 8 foi gelatina 450 g zmeura 50 g…
Read more »

Broccoli cu vinegreta de nuci

5 January 2013
Broccoli_cu_vinegreta_de_nuci
Broccoli cu vinegreta de nuci din: broccoli, nuci, ulei de nuca si ulei de masline. Ingrediente: 400 g broccoli proaspat sau congelat 50 g nuci 50 ml ulei de nuca 50 ml ulei de masline   Mod de preparare: Găteşte la aburi broccoli timp de 5-8 min, până se înmoaie. între timp, prăjeşte nucile, fără…
Read more »

Costita de porc, marinata in bere neaga, coapta la aburi

5 January 2013
Costita_de_porc_marinata_in_bere_neaga_coapta_la_aburi
Costita de porc, marinata in bere neaga, coapta la aburi din: costita de porc afumata, bere neagra, mustar, dovlecei si cartofi. Ingrediente: 400 g costita de porc afumata 400 ml bere neagra 50 g mustar iute 300 g dovlecei 300 g cartofi noi   Mod de preparare: Costiţa de porc tăiată felii, se ţine în…
Read more »

Tort de visine cu crema de branza si glazura

5 January 2013
Tort_de_visine_cu_crema_de_branza_si_glazura
Tort de visine cu crema de branza si glazuradin: oua, sare, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, compot de visine, gelatina rosie, frisca, branza de vaci, zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie si migdale. Ingrediente: blat: 4 oua 1 praf sare 140 g zahar 1

Crochete de somon

28 December 2012
Crochete de somon din: somon, paine, albusuri, ulei de masline, lapte, patrunjel, amidon, pesmet si ulei. Ingrediente: 200 g somon proaspat 4 felii de paine 3 albusuri de ou 50 ml ulei de masline 200 ml lapte 1/2 legatura patrunjel proaspat 1 lingurita amidon alimentar 100 g pesmet ulei pentru prajit   Mod de preparare:…
Read more »

Tarta cu banane, nuci si caramel

28 December 2012
Tarta cu banane, nuci si caramel din: unt, zahar tos, oua, esenta de vanilie, faina, banana, miez de nuca, crema de branza, miere, zahar brun si esenta de vanilie. Ingrediente: 175 g unt 175 g zahar tos 3 oua 1 lingurita esenta de vanilie 250 g faina plus un praf de copt 300 g banana…
Read more »

Curry de vită

28 December 2012
Curry de vită din: pulpa de vita, ceapa, usturoi, ulei, praf de curry, iaurt, chitney de mango, nectarine, mazare, lapte de cocos, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpa de vita 2 cepe medii 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 2 linguri praf de curry 150 g iaurt natur 2 linguri chutney de mango…
Read more »

Sapte cocktailuri pentru Revelion

28 December 2012
Sapte cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Rum Crust O reteta simpla de Cocktail Rum Crust din: rom alb, curacao triple sec, zeama de lamaie, suc de ananas, coaja de lamaie si zahar. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 lingurita Curacao Triple Sec 1 cl zeama de lamaie 1 cl suc de anans spirala din coaja de…
Read more »

Sase retete culinare pentru Revelion

28 December 2012
Sase retete culinare pentru Revelion: Reteta zilei: Pepene umplut cu inghetata O reteta simpla si delicioasa de pepene umplut cu ingheatata din: pepene, galbenusuri, zahar, nuci si fructe de sezon. Ingrediente: 1 pepene 3 galbenusuri 100 g zahar 50 g nuci fructe de sezon: caise, nectarine, fructe de padure, coacaze   Mod de preparare: Tăiaţi…
Read more »

Supă de cartofi – servită cu crutoane

28 December 2012
Supă de cartofi din: cartofi, telina, patrunjel, ceapa, usturoi, unt, supa, sare, covrigi, ceapa verde si smantana. Ingrediente: 400 g cartofi albi 100 g radacina de telina 100 g radacina de patrunjel 1 ceapa 1 catel de usturoi 5 linguri unt 800 ml supa sare piper 2 covrigi vechi de o zi 2 cepe verzi…
Read more »

Rulouri cu umplutura de pastrav, mango si salata

28 December 2012
Rulouri cu umplutura de pastrav, mango si salata din: faina, sare, oua, ulei de arahide, salata iceberg, mango, file de pastrav afumat si morcovi. Ingrediente: 450 g faina 1 lingurita sare 4 oua 6 linguri ulei de arahide 6 frunze de salata iceberg 1 mango 400 g file de pastrav afumat 2 morcovi   Mod…
Read more »

Garnitura: Cartofi gratinaţi

28 December 2012
Cartofi gratinaţi din: cartofi, usturoi, smantana, sare, piper si nucsoara. Ingrediente:  1 cartofi rosii 2 catei de usturoi circa 600 g smantana sare piper nucsoara rasa   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 175°C. Se unge o formă rotundă şi plată. Se unge fundul formei cu smântână. Se aşază deasupra stra­turi de felii de cartofi,…
Read more »

Friptura de porc cu lămâie şi brandy caramel

28 December 2012
Friptura de porc cu lămâie şi brandy caramel din: muschi de porc, suc de lamaie, zahar, brandy, ulei, rodie, vin, rozmarin, maghiran, frunze de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1200 kg muschi porc fara os jumatate cana suc de lamaie 50 g zahar 2 linguri brandy ulei 1 rodie (optional) pentru marinata 1 vin…
Read more »

Friptura tocata decorata cu oua si morcovi

28 December 2012
Friptura tocata decorata cu oua si morcovi din: morcovi, sare, ceapa, carne tocata, mustar, piper, oua si pesmet. Ingrediente: 4 morcovi tineri(carote) sare 1 ceapa 1 kg carne tocata mixta 1 lingura de mustar piper 2 oua crude 2-3 linguri pesmet 2 oua fierte tari   Mod de preparare: Se curăţă caratele, se opăresc în…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu crema de branza si visine

28 December 2012
Prajitura cu crema de branza si visine din: biscuiti, lapte, frisca, suc de rodie, oua, faina, cacao, esenta de vanilie, branza dulce, margarina, visine, ciocolata, lapte si fulgi de migdale. Ingrediente: biscuiti lapte 500ml frisca sucul de la o rodie pentru pandispan: 6 oua 6 linguri zahar 4 linguri faina 2 linguri cacao esenta de…
Read more »

Sase cocktailuri pentru Revelion

28 December 2012
Sase cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Highland Special O reteta simpla de Cocktail Highland Special din: whisky scotian, vermut sec, suc de portocale, nucsoara si jumatate de felie de portocala. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl vermut sec 1 cl suc de portocale nucsoara o jumatate de felie de portocala   Mod de preparare: Mixam…
Read more »

Cinci retete culinare pentru Revelion

28 December 2012
Cinci retete culinare pentru Revelion: Ciorba radauteana ca-n Bucovina Facebook Ciorba radauteana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei, telina, sare, boabe piper, usturoi, oua, smantana, otet de mere si verdeata. Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2 morcovi un ardei o telina radacina sare 3-4 boabe piper o capatana usturoi 4-5 oua…
Read more »

Rulouri de peste

28 December 2012
Rulouri de peste din: fileuri de peste, somon afumat, creveti, ou, sare, piper, ceapa, usturoi si marar. Ingrediente: 6-8 fileuri de peste 50 g somon afumat 100 g creveti (optional) 1 ou sare piper 1 ceapa tocata foarte marunt 4 catei de usturoi 1 lingura de marar tocat   Mod de preparare: Se prajesc ceapa…
Read more »

Găluşte mediteraneene asezonate cu roşii si busuioc

28 December 2012
Găluşte mediteraneene asezonate cu roşii si busuioc din: cartofi, sare, galbenus, faina, nucsoara, rosii, usturoi, ulei de masline, busuioc, cimbru, piper, praf de curry si parmezan. Ingrediente: 250 g cartofi albi sare 1 galbenus 3 linguri faina nucsoara rasa 400 g rosii 1 catel de usturoi 1 lingura ulei de masline 2 linguri busuioc tocat…
Read more »

Pulpă de curcan marinată

28 December 2012
Pulpă de curcan marinată din: pulpa de curcan, faina, iaurt, cascaval, smantana, cartofi, boia, piper, condiment si sare. Ingrediente:  kg pulpa de curcan 200 g faina 200 g iaurt 100 g cascaval 100 ml smantana dulce 5-7 cartofi boia iute piper condiment sare   Mod de preparare: Amestecă iaurtul cu un praf de sare, piper,…
Read more »

Friptura de vita a la Provence

28 December 2012
Friptura de vita a la Provence din: ceapa, morcovi, usturoi, ciuperci, slaninuta afumata, pulpa de vita, sare, piper, germeni de porumb, condimente si cimbru. Ingrediente: 100 g ceapa 100 g morcovi 2 catei de usturoi 150 g ciuperci champignon 100 g slaninuta afumata impanata 600 g muschi sau pulpa de vita sare piper 2 linguri…
Read more »

Ne cerem scuze pentru lipsa pozelor

28 December 2012
Ne cerem scuze pentru lipsa pozelor
In urma ultimelor evenimente petrecute, a aparut si problema  lipsei pozelor. Ne cerem scuze pentru acest inconvenient. Se pare ca le vom recupera, dar va dura ceva timp.  Apreciem vizitele dumneavoastra si  va asteptam in continuare pe restaurantedelux pentru a va delecta cu noile retete! Explicatii: aici, aici, aici si aici.  
Read more »

Reteta zilei: Chec aperitiv

27 December 2012
Chec aperitiv din: oua, masline, castraveti, gogosari in otet, branza telemea, sunca, lapte, ulei, faina, cascaval, praf de copt, sare si piper. Ingrediente: 6 oua 100g masline negre fara samburi 2 castraveti murati 2 felii gogosari in otet 150g branza telemea 400g sunca 200ml lapte 4 linguri ulei 200g faina 100g cascaval 1 praf de…
Read more »

Cinci cocktailuri pentru Revelion

27 December 2012
Cinci cocktailuri pentru Revelion: Hurricane Cocktail O reteta simpla de  Hurricane Cocktail din: bourbon, lichior de menta, gin si cirese. Ingrediente: 1,5 cl Bourbon 1,5 lichior de menta 1,5 cl gin cirese   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca aproximativ 20 de secunde intr-un pahar de mixare, apoi se toarna bautura intr-un pahar de cocktail…
Read more »

Patru retete culinare pentru Revelion

27 December 2012
Patru retete culinare pentru Revelion: Medalion de porc cu ciuperci Facebook O reteta delicioasa de medalion de porc cu ciuperci din: file de porc, ulei, ceapa, usturoi, ciuperci, vin alb, smantana dulce, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de porc 100 ml ulei 100 g ceapa tocata 20 g usturoi 400 g ciuperci…
Read more »

Muşchi de miel gratinat

27 December 2012
Muşchi de miel gratinat din: muschi de miel, sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei, unt, mustar de dijon, hrean, cascaval, cimbru, pesmet si supa de miel. Ingrediente: 700 g muschi de miel sare piper 2 fire rozmarin 1 catel usturoi 3 linguri ulei 100 g unt moale 4 linguri mustar de Dijon 3 linguri hrean ras…
Read more »

Retete savuroase: Tortilla de cartofi

27 December 2012
Tortilla de cartofi din: cartofi, sare, ardei grasi, ceapa, usturoi, oua, smantana, lapte, parmezan, piper, nucsoara si ulei de masline. Ingrediente: 700 g cartofi rosii sare 2 ardei grasi verzi 1 ceapa 2 catei de usturoi 7 oua 100 g smantana 100 ml lapte 60 g parmezan ras piper nucsoara rasa 2 linguri ulei de…
Read more »

Muschi de porc cu ceapa si smochine

27 December 2012
Muschi de porc cu ceapa si smochine din: muschi de porc, unt, ceapa, zahar, otet balsamic, rozmarin, smochine, patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi porc 40 grame unt 1 ceapa 1 lingurita zahar 1 lingurita otet balsamic 2 lingurite rozmarin macinat 10 smochine taiate in sferturi 2 lingurite patrunjel tocat…
Read more »

Supa crema cu piept de pui

27 December 2012
Supa crema cu piept de pui din: piept de pui, cartofi, morcovi, pastarnac, ardei, smantana, dovlecel, patrunjel, telina, piper, condiment si sare. Ingrediente: 200 g piept de pui 2 cartofi 2 morcovi 2 pastarnaci 4 ardei (verzi si rosii) 200 g smantana 1 dovlecel 1 radacina de patrunjel 1 radacina de telina 1 legatura de…
Read more »

Găluşte nemţeşti de cartofi

27 December 2012
Găluşte nemţeşti de cartofi din: cartofi, sare, chifla, carne tocata, oua, mustar, piper, lapte, nucsoara, bacon, ceapa, supa si smantana. Ingrediente: 1 kg cartofi albi sare 1 chifla veche de o zi 400 g carne tocata mixta 2 oua 1 lingurita mustar piper 150 ml lapte caldut nucsoara rasa 200 g bacon afumat 300 g…
Read more »

Reteta zilei: Pui dulce acrisor

27 December 2012
Pui dulce acrisor din: albus de ou, amidon de porumb, sare, piept de pui, ananas, ghimbir, otet, ketchup, zahar brun, piper cayenne, ulei, ardei gras si ceapa verde. Ingrediente: 1 albus de ou 2 lingurite amidon de porumb 1/2 lingurita de sare, divizat piept de pui taiat cubulete ananas in suc 1 lingurita de ghimbir…
Read more »

Patru cocktailuri pentru Revelion

27 December 2012
Patru cocktailuri pentru Revelion: Reteta zilei: Cocktail cu tequila si capsuni Cocktail cu tequila si biscuiti sfaramati din: biscuiti, sirop de porumb, tequila, zahar, apa si capsuni. Ingrediente: 1/4 ceasca biscuiti sfaramati 1 lingurita de sirop de porumb tequila rose zahar apa capsuni   Mod de preparare: Se amesteca siropul cu biscuitii sfaramati. Se amesteca…
Read more »

Trei retete culinare pentru Revelion

27 December 2012
Trei retete culinare pentru Revelion: Ciuperci cu mamaliguta de gris Facebook Ciuperci cu mamaliguta de gris din: ciuperci, gris, malai, supa de pui, alune, lapte, ulei, unt, parmezan, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci pleurotus 20 g gris 150 g malai 500 ml supa de pui 100 g alune 500 ml lapte…
Read more »

File de vitel cu legume

27 December 2012
File de vitel cu legume din: file de vitel, margarina, morcovi, sparanghel verde, gulii, sare, piper, zahar, piper, margarina, lapte, supa instant, suc de lamaie si verdeturi asortate. Ingrediente: 600 g file de vitel 2 linguri margarina 1 legatura morcovi 250 g sparanghel verde 250 g gulii sare piper zahar 1 lingura piper tocat 200…
Read more »

Pizza cu cartofi si parmezan

27 December 2012
Pizza cu cartofi si parmezan din: faina, sare, drojdie, ulei de masline, cartofi, usturoi, rozmarin, smantana, parmezan si piper. Ingrediente: 450 g faina 1 lingurita sare 1/2 cub drojdie 4 linguri ulei de masline 600 g cartofi rosii 3 catei de usturoi 2 fire rozmarin 6 linguri smantana 4 linguri parmezan ras piper   Mod…
Read more »

File de peste in crusta de piper multicolor

27 December 2012
File de peste in crusta de piper multicolor din: file de peste, piper, capere, lamaie, baby morcov, fasole galbena, broccoli, ardei gras, unt, ulei de masline si sare. Ingrediente: 600 g file peste alb 100 g piper boabe, multicolor 30 g capere 1 lamaie 200 g baby morocv 200 g fasole galbena 200 g broccoli…
Read more »

File de porc in manta de fructe

27 December 2012
File de porc in manta de fructe din: file de porc, sare, piper, prune, piersici, ceapa, unt, magiun, vin si frunze de salvie. Ingrediente: 500 g file de porc sare piper 4 prune 4 piersici sau nectarine 1 ceapa mare 1 lingura unt 1 lingura mag

Salata de rucola cu fructe de padure

27 December 2012
Salata de rucola cu fructe de padure din: rucola, baby spanac, crema de branza, zmeura, capsuni, afine, mure, mustar, ulei de masline, otet, piper si sare. Ingrediente: 100 g rucola 100 g baby spanac bilute din crema de branza zmeura capsuni afine mure mustar ulei de masline otet piper sare   Mod de preparare: Dupa…
Read more »

Pulpa de vitel inabusita

27 December 2012
Pulpa de vitel inabusita din: praz, telina, morcovi, ceapa, pulpa de vitel, sare, piper, unt, bulion, vin rosu, supa, foi de dafin, ienupar, cuisoare, boabe de piper si unt. Ingrediente: 1 fir praz 1 telina 500 g morcovi 2 cepe 1,5 kg pulpa de vitel sare piper 2 linguri unt 1 lingura bulion 500 ml…
Read more »

Mini-tarte cu mere glasate cu miere

27 December 2012
Mini-tarte cu mere glasate cu miere din: stafide, rom, mere, suc de lamaie, unt, zahar, oua, sare, faina, praf de copt, lapte si miere. Ingrediente: 100 g stafide 4 linguri rom 8 mere medii 4 linguri suc de lamaie 175 g unt 125 g zahar 4 oua 1 praf de sare 400 g faina 2…
Read more »

Reteta zilei: Tort diplomat

27 December 2012
Tort diplomat din: piscoturi, lapte, frisca, unt, oua, gelatina, zahar, visine, mure, zmeura, capsune, portocale, kiwi si banane. Ingrediente: piscoturi lapte pentru crema: 400 ml frisca 1 pachet unt 150 ml lapte 4 oua 4 pachetele gelatina 300g zahar fructe congelate (visine, mure, zmeura, capsune etc) portocale kiwi banane   Mod de preparare: Crema pentru…
Read more »

Trei cocktailuri pentru Revelion

27 December 2012
Trei cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Kamikaze cu vodca Cocktail Kamikaze cu vodca din: vodca, triple sec si frsh lime juice. Ingrediente: 60 ml vodca 15 ml triple sec 25 ml fresh lime juice   Mod de preparare: Se amesteca puternic ingredientele in boston shaker, se strecoara dublu continutul in paharul martini racit in prealabil.Read more…
Read more »

Portofele cu brânză si visine

27 December 2012
Portofele cu brânză si visine din: aluat, compot de visine, branza de vaci, unt, zahar, oua, budinca de vanilie, praf de copt, coaja de lamaie si lapte. Ingrediente: 400 g aluat de foi congelat 300 g compot de visine 750 g branza de vaci 100 g unt 200 g zahar 4 oua 1 plic praf…
Read more »

Sufleu de legume

27 December 2012
Sufleu de legume din: varza de bruxelles, fasole verde, morcovi, vanata, ardei gras, sare, mazare, unt, ulei de masline, piper si cascaval. Ingrediente: 300 g varza de Bruxelles 200 g fasole verde 2 morcovi 1 vanata 1 ardei gras rosu sare 150 g mazare congelata 25 g unt 2 linguri ulei de masline piper 200…
Read more »

Ruladă cu ciocolată picantă

27 December 2012
Ruladă cu ciocolată picantă din: oua, sare, zahar, baton de vanilie, faina, budinca de vanilie, praf de copt, ciocolata amaruie, frisca, unt, chilli si cacao. Ingrediente: Blat de pandișpan 4 ouă 1 praf de sare 150 g zahăr miezul de la 1 baton de vanilie 100 g făină 1 plic praf de budincă de vanilie…
Read more »

Sufleu de cartofi cu somon si sos de branza

27 December 2012
Sufleu de cartofi cu somon si sos de branza din: cartofi, spanac, sare, usturoi, ceapa rosie, unt, faina, vin, supa, branza de vaci, parmezan, smantana, piper, nucsoara, suc de lamaie si file de somon. Ingrediente: 500 g cartofi rosii 100 g spanac sare 2 catei de usturoi 2 cepe rosii 2 linguri unt 2 linguri…
Read more »

Macaroane cu şuncă

27 December 2012
Macaroane cu şuncă din: macaroane, sare, sunca, unt, smantana, oua, parmezan, piper si cascaval. Ingrediente: 400 g macaroane sare 80 g sunca 2 linguri unt 400 g smantana 4 oua 40 g parmezan ras piper 80 g cascaval ras   Mod de preparare: Se rup în două macaroanele şi se fierb al dente într-o cantitate…
Read more »

Reteta zilei: Rata umpluta la cuptor

26 December 2012
Toamna este cea mai buna perioada din an in care puteti sa gatiti o rata tanara si ar fi pacat sa ratati ocazia ca intr-un weekend sa incercati o reteta gustoasa de rata umpluta la cuptor, potrivita pentru felul principal al meniului de duminica. Ingrediente: 1 rata 1 kg cartofi 1-2 mere 2 cepe cateva…
Read more »

Reteta zilei: Cocktail cu tequila si capsuni

26 December 2012
Cocktail cu tequila si biscuiti sfaramati din: biscuiti, sirop de porumb, tequila, zahar, apa si capsuni. Ingrediente: 1/4 ceasca biscuiti sfaramati 1 lingurita de sirop de porumb tequila rose zahar apa capsuni   Mod de preparare: Se amesteca siropul cu biscuitii sfaramati. Se amesteca apa cu zaharul. Impartiti in 2 pahare, turnati tequila. Garnisiti cu…
Read more »

Cannelloni cu spanac

26 December 2012
Cannelloni cu spanac din: ceapa, usturoi, ulei, spanac, supa, sare, piper, nucsoara, faina, unt, lapte, branza de capra, coaja si suc de lamaie, ciuperci brune, busuioc, smantana, cannelloni si parmezan. Ingrediente: 2 cepe 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 600 g spanac tocat congelat 1 lingura supa deshidratata sare piper nucsoara rasa 2 linguri…
Read more »

Enchiladas picante

26 December 2012
Enchiladas picante din: ceapa, usturoi, telina, morcov, ulei de masline, carne de vita, sare, piper, boia, pulpa de rosii, supa, oua, faina, sare, piper, rosii decojite, busuioc si cascaval ras. Ingrediente: umplutura: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 fir de telina verde 1 morcov 2 linguri ulei de masline 500 g carne de vita…
Read more »

Sufleu de macaroane cu ardei gras si carne de curcan

26 December 2012
Sufleu de macaroane cu ardei gras si carne de curcan din: macaroane, sare, piept de curcan, ceapa, ardei gras, ulei, piper, pulpa de rosii, cascaval, oua, galbenus si smantana. Ingrediente: 250 g macaroane sare 400 g file de piept de curcan 4 cepe 1 kg ardei gras 2 linguri ulei piper 100 g pulpa de…
Read more »

Zece retete pentru Revelion

26 December 2012
Zece retete pentru Revelion
Zece retete pentru Revelion: Ciorba de legume cu fidea Facebook Ciorba de legume cu fidea din: morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, conopida, gulie, fasole verde, ceapa, rosii, cartofi, ulei, fidea, leustean, condimente, piper si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 patrunjel 1/2 telina 2 ardei grasi (rosu, galben) 1 conopida mica 1 gulie mica 100 g…
Read more »

Salata de cruditati verzi

26 December 2012
Salata de cruditati verzi din: limes, mere verzi, bulbi de fenicul, castravete, telina, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente:  4 limes 2 mere verzi, taiate bastonase 2 bulbi de fenicul, taiati bastonase 1 castravete, fara seminte, taiat bastonase 3 tulpini de telina Apio, taiate bastonase 6 fire de ceapa verde, taiate bastonase 2 linguri…
Read more »

Sardine umplute

26 December 2012
Sardine umplute din: sardine, file de ansoa, miez de paine, patrunjel, ulei de masline, lamaie, foi de dafin, pesmet, sare, piper, usturoi si ceapa verde. Ingredinete: 750 g sardine 100 g file de ansoa 100 g miez de paine 50 g patrunjel 50 g ulei de masline 1 1/2 lamaie foi de dafin pesmet sare…
Read more »

Orez aromat cu nucă de cocos

26 December 2012
Orez aromat cu nucă de cocos din: ceapa, unt, ulei, orez si lapte de cocos. Ingrediente: 3 cepe, tocate marunt cate 1 lingura de unt si ulei de floarea soarelui 1 kg de orez basmati 800 ml lapte de cocos   Mod de preparare: Incinge uleiul şi untul într-o cratiţă mare şi sotează ceapa, până…
Read more »

Noua retete pentru Revelion

26 December 2012
Noua retete pentru Revelion: Bors de vacuta Facebook Bors de vacuta din: piept de vita, zarzavat de ciorba, rosii in bulion, bors, patrunjel di condimente. Ingrediente: 1/2 kg piept de vita sau vitel 1 punga zarzavat de ciorba congelat (sau 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 2 linguri cu telina cubulete) 2 rosii in…
Read more »

Reteta zilei: Gem de ananas

26 December 2012
Gem de ananas din: ananas, apa, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 1 ananas 1 cana de apa 2 cesti de zahar Suc de lamaie   Mod de preparare: Curatati ananasul si taiati bucati. Se incalzeste tigaia. Adaugati ananasul si apa. Lasati la foc mediu pentru 20 de minute. Se amesteca frecvent. Adaugati zahar si…
Read more »

File de ton marinat, la grătar

26 December 2012
File de ton marinat, la grătar din: file de ton, rozmarin, ulei de masline, ceapa verde, ardei copt, anghinare, ciuperci, busuioc si lamaie. Ingrediente: 180 g file de ton rozmarin proaspat ulei de masline 20 g ceapa verde 80 g ardei copt 80 g anghinare 30 g ciuperci de padure busuioc proaspat lamaie   Mod…
Read more »

Lasagne bolognese – reţetă clasică italiană, cu sos Bechamel şi crustă de parmezan

26 December 2012
Lasagne bolognese din: ceapa, usturoi, morcov, telina, ulei de masline, pasta de rosii, carne tocata mixta, vin rosu, rosii decojite, sare, piper, unt, faina, lapte, supa, nucsoara, foi de lasagna si parmezan. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 morcov 1 fir telina verde 3 linguri ulei de masline 500 g carne tocata mixta…
Read more »

Opt retete pentru Revelion

26 December 2012
Opt retete pentru Revelion: Cotlet de porc cu orez Facebook Cotlet de porc cu orez din: cotlet de porc, sare, piper, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, usturoi, vin, cimbru, oregano, zahar, orez, unt, apa, ciuperci, pesmet si patrunjel verde. Ingrediente: 800 g cotlet de porc fara os sare piper ulei de floarea soarelui o…
Read more »

Cocktail Soir De Paris

26 December 2012
Cocktail Soir De Paris Ingrediente: 40 ml french red berry infused vodka 25 ml fresh pink grapefruit juice 35 ml strong chilled redberries tea 20 ml spicy syrup 10 ml fresh lime juice   Mod de preparare: Amestecati puternic toate ingredientele in Boston shaker, strecurati continutul in paharul plin cu gheata cuburi.
Read more »

Supa de peste cu paine prajita cu maioneza cu usturoi

26 December 2012
Supa de peste cu paine prajita cu maioneza cu usturoi din: peste, capete de peste, paine, ceapa, usturoi, patrunjel, foi de dafin, cimbru, coaja de lamaie, sare, piper, galbenusuri, usturoi, masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g peste marunt 1-2 capete de peste 12 felii de paine 2 cepe 4 catei de usturoi patrunjel 2…
Read more »

Medalion de vită la grătar

26 December 2012
Medalioan de vită la grătar din: muschi de vita, cartofi, parmezan, rosii cherry, unt, galbenus de ou, ulei de masline, sare, piper, seminte de mac si pesmet. Ingrediente: 180 g muschi de vita 2 buc. cartofi 20 g parmezan 2 buc. rosii cherry 20 g unt 1 galbenus de ou ulei de masline sare piper…
Read more »

Sapte retete pentru Revelion

26 December 2012
Sapte retete pentru Revelion: Budinca de conopida Facebook Budinca de conopida din: conopida, sare, unt, faina, lapte, galbenusuri, cascaval, sunca si smantana. Ingrediente: 1 conopida sare 80 g unt 50 g faina 250 ml lapte 2 galbenusuri 50 g cascaval ras 50 g sunca 200 g smantana   Mod de preparare: Fierbi conopida în apă…
Read more »

Portocale in caramel de miere

26 December 2012
Portocale in caramel de miere din: portocale, suc de portocale, zahar, miere si nuca. Ingrediente: 4 portocale 150 ml suc proaspat de portocale 150 g zahar 3 linguri miere 100 g nuca   Mod de preparare: Spalam portocalele sub un jet de apa rece dupa care le stergem cu un servet de bumbac. Curatam portocalele…
Read more »

Sase retete pentru Revelion

26 December 2012
Sase retete pentru Revelion: Reteta zilei: Suc din fructe de mango Facebook Suc din fructe de mango din: mango, apa, zahar, praf de chilli, sare, ulei de masline, seminte de mustar si frunze de curry. Ingrediente: 4-5 bucati mango salbatic 3 cesti de apa 200 g zahar 1/4 lingurita praf de chili roșu sare 1/2…
Read more »

Risotto cu praz

26 December 2012
Risotto cu praz din: orez, praz, vin, supa vegetala, ulei de masline si parmezan. Orezul nu se spală niciodată când pregătim risotto deoarece apa intră în bob, iar acesta se va dezintegra în timpul preparării. Supa vegetală trebuie să fie fierbinte în pemanenţă. De aceea o ţinem pe foc mic tot timpul preparării. Risotto se…
Read more »

Supa dietetica de sfecla

26 December 2012
Supa dietetica de sfecla din: sfecla, morcovi, ceapa, telina, rosii, ardei gras, ulei de masline, patrunjel, sare si apa. Ingrediente: 3 sfecle mici 2 morcovi medii 1 ceapa 1 tulpina de telina 3 rosii 1 ardei gras rosu 3 linguri ulei de masline patrunjel sare apa   Mod de preparare: Curăţăm morcovii, ceapa, ardeii şi…
Read more »

Cinci retete pentru Revelion

26 December 2012
Cinci retete pentru Revelion: Piept de vita cu varza Facebook Piept de vita cu varza din: cartofi, morcovi, usturoi, zahar brun, frunza de dafin, piept de vita, apa, bere neagra si varza. Ingrediente: 500 g cartofi rosii mici, taiati pe jum

Salata energizanta

26 December 2012
Salata energizanta din: naut, mazare, rosii, telina, ulei de masline, suc de lamaie, busuioc si sare. Ingrediente: 400 g naut fiert 300 g mazare fiarta (conserva) 2 rosii mari 2 tulpini telina 100-125 g ulei de masline 1/2 lamaie (doar sucul) busuioc sare   Mod de preparare: Punem năutul la înmuiat în apă rece pentru…
Read more »

Dorada prăjită cu garnitură de morcovi

26 December 2012
Dorada prăjită cu garnitură de morcovi din: peste, morcovi, ardei grasi, faina, sare, piper, usturoi, otet si ulei. Ingrediente: 4 pesti intregi (250-300 grame fiecare) 8 morcovi potriviti 6 ardei grasi 200 g faina sare piper 1 capatana de usturoi 1 lingura de otet ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se curăţă peştii de…
Read more »

Bors de gaina cu stevie si ou

26 December 2012
Bors de gaina cu stevie si ou din: gaina, smantana, ou, ceapa, morcovi, pastarnac, bors, leustean, tarhon, lamaie, stevie, loboda, cimbru si ulei de masline. Ingrediente: 1 gaina 1 cana smantana dulce 5 ou 2 cepe 2 morcovi 1 pastarnac 1 l bors 1 legatura leustean 3 linguri de tarhon 1 lamaie stevie loboda cimbru…
Read more »

Patru retete pentru Revelion

26 December 2012
Patru retete pentru Revelion: Reteta zilei: Gogonele in ulei Facebook O reteta savuroasa de Gogonele in ulei din: gogonele, ulei de masline, seminte de mustar, praf de turmeric, ardei iute si sare. Ingrediente: 8-10 gogonele 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de seminte de mustar 1/2 lingurita praf de turmeric 2 ardei iuti verzi,…
Read more »

Salata Nicoise din muguri de lucerna

26 December 2012
Salata Nicoise din muguri de lucerna din: muguri de lucerna, ton, masline negre, rosii cherry, crackers si ulei de masline. Ingrediente: 50 g muguri de lucerna si broccoli 180 g de bucati de ton din conserva scurs 8 masline negre maruntite 8 rosii cherry taiate in doua felii de branza feta crackers, paine toast sau…
Read more »

Dorada cu rozmarin

26 December 2012
Dorada cu rozmarin din: dorada, cartofi, vin, ulei de floarea soarelui, sare, usturoi, piper, rosii cherry, otet aromatic si rozmarin. Ingrediente: 4 pesti dorada 8-10 cartofi 200 ml vin dulce 4-6 linguri ulei de floarea soarelui sare o capatana de usturoi piper negru macinat si boabe 300 g rosii cherry 3-4 linguri otet aromatic 1-2…
Read more »

Trei retete pentru Revelion

26 December 2012
Trei retete pentru Revelion: Reteta zilei: Rulada de carne tocata cu legume Facebook O reteta savuroasa de Rulada de carne tocata cu legume din: carne tocata, ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, paine, sare, piper, ou si rosii. Ingrediente: 1 kg carne tocata 1/2 ceapa rosie, tocata 2-3 catei de usturoi, tocat 2 ardei grasi, 1…
Read more »

Salata verde cu zmeura

26 December 2012
Salata verde cu zmeura din: ulei de soia, zmeura, nuci, otet balsamic, apa, ceapa rosie, zahar, sare, piper, frunze verzi, gorgonzola si zmeura. Ingrediente: vinegreta de zmeura: 1/2 cana de ulei de soia 1/2 cana de zmeura proaspata 1/4 cana de nuci maruntite 1/4 otet balsamic 1/4 cana apa 3 linguri ceapa rosie maruntita 2…
Read more »

Purcel bizantin cu dovlecei

26 December 2012
Purcel bizantin cu dovlecei din: purcel de lapte, ceapa rosie, usturoi, vin, cafea cu otet, miere, coriandru, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg purcel de lapte 1 ceapa rosie 5 catei de usturoi marinata: 1 ceasca de vin (din care se va servi la masa) 1 ceasca de cafea cu otet 4…
Read more »

Snitel de curcan

26 December 2012
Snitel de curcan din: piept de curcan, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, cartofi, ciuperci, unt si lapte. Ingrediente: 500 g piept de curcan 3 oua 3 linguri faina 8 linguri pesmet sare piper negru macinat ulei pentru prajit 6-8 cartofi pentru sos: 300 g ciuperci 75 g unt 2 lingurite faina 300 ml lapte…
Read more »

Salata de fasole rosie

26 December 2012
Salata de fasole rosie din: fasole rosie, rosii, porumb, patrunjel, ceapa rosie, busuioc, otet aromatic, sare grunjoasa, piper rosu si bagheta. Ingrediente: 400 g fasole rosie 3-4 rosii 300 g porumb boabe 1-2 legaturi patrunjel o ceapa rosie 3-4 frunze busuioc 3 lingurite porumb otet aromatic sare grunjoasa piper rosu macinat o bagheta aromata cu…
Read more »

Retete pentru Revelion (2012)

25 December 2012
Retete pentru Revelion: Escalop de vitel Facebook Escalop de vitel din: nuca de vitel, unt, faina, zarzavat, pasta de rosii, vin madera, sos spaniol, sare si piper. Ingrediente: 800 g nuca de vitel (mijlocul pulpei, fara zgarciuri si tendoane) 250 g unt 30 g faina 100 g zarzavat 25 g pasta de rosii 200 ml…
Read more »

Reteta zilei: Gaini la cuptor glazurate cu marmelada de portocale

25 December 2012
Gaini la cuptor glazurate cu marmelada de portocale: gaini, sare de mare, piper, condimente, patrunjel, cimbru, rozmarin, lamai, portocale, marmelada si suc de portocale. Ingrediente: 4 gaini de 1 ½ kg fiecare, spalate si uscate in afara sare de mare piper negru 2 lingurite condimente italiene un mic buchet frunze de patrunjel 16 crengute de…
Read more »

Salata de muguri, mar si nuci

25 December 2012
Salata de muguri, mar si nuci din: muguri de lucerna, mere rosii, mere verzi, boabe de strugure, branza si nuca. Ingrediente: 60 g muguri de lucerna 1 mere rosii, feliute 2 mere verzi, feliute 1 cana boabe de strugure 1 cana de branza sarata 50 g nuca   Mod de preparare: Intr-un vas mare se…
Read more »

Reteta zilei: Gogosi cu sos de ciocolata

25 December 2012
Gogosi cu sos de ciocolata din: faina, praf de copt, sare, ou, lapte, ulei de arahide, zahar pudra, ciocolata amaruie, unt si extract de vanilie. Ingrediente: 1 1/2 cani de faina 1 lingurita praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 ou 1 cana de lapte ulei de arahide pentru prajit Zahar pudra…
Read more »

Tocana de legume cu piept de porc

25 December 2012
Tocana de legume cu piept de porc din: piept de porc afumat, ceapa rosie, cartofi, ardei capia, ardei iute, sare grunjoasa, piper, frunze de dafin, ulei si pasta de rosii. Ingrediente: 400 g piept de porc afumat 2 cepe rosii 6-8 cartofi 3 ardei capia 2-3 ardei iuti sare grunjoasa piper negru macinat si boabe…
Read more »

Rulouri de pui cu sos de vin

25 December 2012
Rulouri de pui cu sos de vin din: piept de pui, vin, ulei, cimbru, usturoi, sare grunjoasa, piper, unt, cartofi si mozzarella. Ingrediente: 4 piepti de pui 400 ml vin alb demidulce 4-5 linguri ulei 1-2 crengute cimbru verde o lingura cimbru uscat 6 catei usturoi sare grunjoasa piper negru macinat si boabe 100 g…
Read more »

Ciorba de fasole cu suc de rosii

25 December 2012
Ciorba de fasole cu suc de rosii din: fasole, cartofi, ceapa, morcovi, ardei, suc de rosii, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 400 g fasole 3 cartofi 2 cepe 3 morcovi un ardei 200 ml suc de rosii 1-2 legaturi patrunjel sare piper negru macinat 3 linguri ulei   Mod de preparare: Se alege fasolea,…
Read more »

Frigarui de pui cu sos alb

25 December 2012
Frigarui de pui cu sos alb din: carne de pui, unt, ardei, sare grunjoasa, ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi si smantana. Ingrediente: 800 g carne de pui 50 g unt un kg ardei gras rosu 2-3 bucati ardei galben sare grunjoasa 30 ml ulei de floarea soarelui o ceapa pentru sosul alb: 6 catei…
Read more »

Ratatouille cu piept de pui

25 December 2012
Ratatouille cu piept de pui din: piept de pui, unt, dovlecei, rosii cherry, ceapa, usturoi, ardei, ulei de porumb, sare grunjoasa, piper, boia si rozmarin. Ingrediente: un kg piept de pui 50 g unt 4-5 dovlecei cu coaja verde 400 g rosii cherry 2 cepe albe sau 2 legaturi de ceapa verde o legatura usturoi…
Read more »

Curry de fasole roşie şi cartofi dulci

25 December 2012
Curry de fasole roşie şi cartofi dulci din: ceapa, ulei de floarea soarelui, ghimbir, coriandru, pudra de curry, cimbru, rosii, otet de vin rosu, zahar, cartofi, fasole rosie si ardei copti. Ingrediente: 2 cepe, 1 tocata marunt, 1 tocata grosier 2 linguri ulei de floarea soarelui 50 g ghimbir, tocat grosier, 1 legatura mica de…
Read more »

Rulada de vitel cu orez

25 December 2012
Rulada de vitel cu orez din: muschi de vitel, orez, unt, cimbru, nucsoara, boia iute, sos de soia, sare grunjoasa, vin rosu, usturoi si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: un kg muschi de vitel 250 g orez cu bobul lung 100 g unt cimbru sucat si verde un praf nucsoara o lingura boia iute 2…
Read more »

Zece prajituri pentru Craciun

25 December 2012
Zece prajituri pentru Craciun: Cozonac la tavă Facebook O reteta gustoasa de Cozonac la tavă din: lapte, drojdie, faina, zahar, sare, oua, unt, cirese, faina si sare. Ingrediente: aluat: 250 ml lapte 1 cub drojdie (42 g) 500 g faina 60 g zahar 1 praf sare 2 oua 50 g unt umplutura: 2 linguri unt…
Read more »

Crap cu salata de rosii coapte si usturoi

25 December 2012
Crap cu salata de rosii coapte si usturoi din: file de crap, sare grunjoasa, ulei de masline, piper alb, ceapa, rosii cherry, usturoi, busuioc verde, otet balsamic si piper negru. Ingrediente: 800 g file de crap sare grunjoasa 2-3 linguri ulei de masline piper alb o ceapa alba pentru salata: 400 g rosii cherry 6-8…
Read more »

Jambon copt

25 December 2012
Jambon copt din: jambon, ananas, ienibahar, sirop de artar, ghimbir, ketchup, sos dulce de ardei si miere. Ingrediente: 3-4 kg jambon crud fara os 1 l suc de ananas 1 lingura de ienibahar macinat 100 g sirop de artar 100 g de ghimbir, tocat grosier cate 3 linguri de ketchup, sos dulce de ardei iute…
Read more »

Noua prajituri pentru Craciun

25 December 2012
Noua prajituri pentru Craciun: Deliciu cu nucă Facebook Deliciu cu nucă din: oua, zahar pudra, nuca, faina, sare, zahar vanilat, crema mascarpone, zahar vanilat, cafea, nuca si ornamente. Ingrediente:  pentru foi: 8 oua 8-10 linguri zhar pudra 200 g nuca macinata 4 linguri faina un praf sare un plic zahar vanilat pentru crema: 300 g…
Read more »

Punci cu rom si merisoare

25 December 2012
Punci cu rom si merisoare din: rom, suc de merisoare si bere de ghimbir. Ingrediente: 350 ml rom negru 1 l suc de merisoare 1 l bere de ghimbir   Mod de preparare: Da romul si berea de ghimbir la frigider, pana se racesc bine. Toarna totul intr-un bol mare de punci sau imparte in…
Read more »

Zece retete cu peste pentru Craciun

25 December 2012
Zece retete cu peste pentru Craciun: Supa Cullen Skink Facebook Cullen skink este cel mai bun exemplu al numelor ciudate pe care scoţienii le dau mâncărurilor lor. Aceasta a fost creată în oraşul Cullen de pe coasta nord-estică a Scoţiei. Este o budincă gustoasă de peşte al cărei nume derivă din cuvântul galez care înseamnă…
Read more »

Ciorba de stiuca

25 December 2012
Ciorba de stiuca din: stiuca, suc de rosii, ceapa rosie, ardei, morcovi, telina, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, boia dulce, ardei iute si rozmarin. Ingrediente: un kg stiuca 800 ml suc de rosii cu pulpa 2 cepe rosii 2 ardei 2 morcovi o telina mare sare grunjoasa piper negru boabe si macinat o lingurita…
Read more »

File de salau cu verdeata

25 December 2012
File de salau cu verdeata din: file de salau, ulei, ceapa verde, marar, patrunjel, orez, ciuperci, sare grunjoasa, piper, cimbru, pesmet, lamai si spanac. Ingrediente: 8 bucati file de salau ulei pentru prajit 2-3 legaturi ceapa verde o legatura de marar o legatura patrunjel 2 linguri orez nefiert 8 ciuperci sare grunjoasa piper negru macinat…
Read more »

Opt prajituri pentru Craciun

25 December 2012
Opt prajituri pentru Craciun: Prăjitură cu magiun de prune Facebook O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar tos, ulei, faina, magiun de prune, nuca, coaja de lamaie, ghimbir, parf de copt, zahar pudra. Ingrediente: două ouă 400 g zahăr tos 400 ml ulei de floarea-soarelui 600 g făină un borcan cu magiun de prune…
Read more »

Retete savuroase: Cotlet de porc cu cartofi

25 December 2012
Cotlet de porc cu cartofi din: cotlet de porc, vin, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper, cimbru, foi de dafin, usturoi, cartofi si patrunjel verde. Ingrediente: 1 cotlet de porc fara os 250 ml vin alb dulce 100 ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa piper alb si negru macinat si boabe cimbru proaspat…
Read more »

Noua retete cu peste pentru Craciun

25 December 2012
Noua retete cu peste pentru Craciun: Şniţel de cod cu salată Facebook O reteta delicioasa de snitel cu: cod, oua, pesment, alge, mar, smantana, morcov, telina, varza alba, ardei iute, otet, sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 4 fileu

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu