vineri, 2 ianuarie 2015

Retete gustoase pentru Craciun si Revelion # 95

Retete gustoase pentru Craciun si Revelion 


Reteta zilei: Briose cu seminte de dovleac

19 December 2014
Briose_cu_seminte_de_dovleac_08
Briose cu seminte de dovleac din: faina, faina integrala, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, ghimbir, nucsoara, sare de mare, nuca de cocos, zahar brun, esenta de vanilie, piure de dovleac,…
 

Salata de paste cu sunca si legume

19 December 2014
Salata_de_paste_cu_sunca_si_legume
Salata de paste cu sunca si legume din: paste scurte, sare, ceapă roşie, ardei graşi, şuncă, rucola, oţet de vin roşu, ulei de măsline, apă, usturoi, pătrunjel, piper. Ingrediente pentru salată: 350 g paste scurte sare 1 ceapă roşie 4…

Piept de curcan en papillotte

19 December 2014
Pipet_de_curcan_en_papillotte
Piept de curcan en papillotte din: ceapa, ardei iuţi tocaţi, usturoi, sare de mare, ulei de măsline, suc de lămâie, curcuma, piept de curcan, fasole verde. Ingrediente:  4 cepe  1 linguriţă ardei iuţi tocaţi (fără seminţe)  2 căţei…

Crema de fructe de padure cu branza si vanilie

19 December 2014
Crema_de_fructe_de_padure_cu_branza_si_vanilie
Crema de fructe de padure cu branza si vanilie din: fructe de padure, indulcitor stevia, branza de vaci degresata, lapte degresat, miez de vanilie, coaja de lamaie rasa, frunze de lamaita Ingrediente: 200 g fructe de…

Frigărui din carne de porc cu ceapa

19 December 2014
Frigărui din carne de porc cu ceapa
Frigărui din carne de porc cu ceapa din: porc, ceapa, ardei gras, slaninuta. Ingrediente: carne de porc ceapă ardei gras slăninuţă   Mod de preparare: Carnea se taie în pătrăţele…

Vitel cu sparaghel si broccoli

19 December 2014
Vitel_cu_sparaghel_si_broccoli
Vitel cu sparaghel si broccoli din: muşchi de viţel, ulei de susan, sparanghel verde, broccoli, tăiţei de orez, rădăcină de ghimbir, usturoi, sare, ulei de arahide, vin de orez, apă, sos de chili, sos de soia, zahăr. Ingrediente: 500 g muşchi de…

Salata de gulii cu marar si nuci

19 December 2014
Salata_de_gulii_cu_marar_si_nuci
Salata de gulii cu marar si nuci din: gulii, morcov, nuci şi alune sărate, mărar, suc de lămâie, zahăr fin, sare, piper, maioneză, iaurt. Ingrediente: 6 gulii 1 morcov 40 g amestec de nuci şi alune sărate (cajou,…

Sote de ficat de porc

19 December 2014
Sote de ficat de porc
Ficatul de porc se taie cubuleţe şi se pune la prăjit în grăsime încinsă, la foc iute, ca să se facă repede. Se amestecă mereu. Când ficatul începe să lucească,…

Cozonaci cu nucă

19 December 2014
Cozonaci cu nucă
Cozonaci cu nucă din: aluat dospit, nuca, zahar, albusuri, lapte, cacao, rom, coaja de lamaie. Ingrediente: aluat dospit Ingrediente pentru umplutura de nuci: 300-400 g miez de nucă 200-300 g…

Tocanita de bibilici cu maghiran si bacon

19 December 2014
Tocanita_de_bibilici_cu_maghiran_si_bacon
Tocanita de bibilici cu maghiran si bacon din: bibilici vin roşu, ţelină, praz, morcovi, cimbru uscat, maghiran uscat, cuişoare, ienupăr, foi de dafin, bacon, unt, ceapa, supa, faina, sare. Ingrediente: 1-2 bibilici 1l vin roşu 4 fire ţelină 1…

Reteta zilei: Orez cu legume si patrunjel

19 December 2014
Orez_cu_legume_si_patrunjel_10
Orez cu legume si patrunjel din: orez brun, stafide, cirese uscate, ardei iute, sare, piper, nuca de cocos, lapte de ccocos, cimbru, patrunjel, ceapa verde, nuci caju, apa.   Ingrediente:…

Ruladă din piept de porc

19 December 2014
Ruladă din piept de porc
Ruladă din piept de porc din: piept de porc, piper, usturoi, bulion, grasime, ceapa, morcov, sare, condimente. Ingrediente: 1-2 kg piept de porc piper pisat usturoi 50 g bulion 50…

Supa de creson cu smantana

19 December 2014
Supa_de_creson_cu_smantana
Supa de creson cu smantana din: cartofi, praz, zarzavat de supă, ulei, pătrunjel verde, apă, sare, piper, vlăstari de creson, smântână. Ingrediente: 2 cartofi mari decojiţi 200 g praz 150 g zarzavat de supă (ţelină, pătrunjel) 1 lingură ulei…

Galuste de stiuca pe foi de spanac

19 December 2014
Galuste_de_stiuca_pe_foi_de_spanac
Galuste de stiuca pe foi de spanac din: file de stiuca, sare, smantana de la gheata, oua, unt rece, Vegeta Twist Naturella pentru peste, faina, frunze de spanac, nucsoara. Ingrediente: 400 g file de stiuca…

Friptură de porc la tavă cu legume

19 December 2014
Friptură de porc la tavă cu legume
Friptură de porc la tavă cu legume din: porc, grasime, morcov, telina, ceapa, piper, usturoi, sare, condimente. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 lingură de grăsime morcov telină 1…

File de pastrav cu ierburi aromatice si ardei gras

19 December 2014
File_de_pastrav_cu_ierburi_aromatice
File de pastrav cu ierburi aromatice si ardei gras din: file de pastrav, sare, piper, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei graşi (roşu şi galben), zahăr, apă, oţet de vin alb, ierburi aromatice (rozmarin, salvie sau…

Creier de porc

19 December 2014
Creier de porc
Creierul de porc se prepară în mai multe feluri: rasol, pane, sote. Inainte de a se pregăti, se ţine câteva ore în apă rece, apoi se curăţă de pieliţă şi…

Reteta zilei: Supa de fasole cu pancetta

19 December 2014
Supa_de_fasole_cu_pancetta_06
Supa de fasole cu pancetta din: fasole uscata, rosii, ceapa, morcov, telina, usturoi, supa de pui, boia iute, otet balsamic, dafin, sare, piper, pesmet, pancetta, patrunjel.   Ingrediente: 2 cesti…

Friptură de porc înăbuşită

19 December 2014
Friptură de porc înăbuşită
Carnea se taie în bucăţi potrivite sau în felii (nu se sărează), se pune într-o cratiţă cu puţină grăsime bine înfierbântată şi se lasă la foc potrivit până începe să…

Salata de dovlecei cu mozzarella si boabe de naut

19 December 2014
Salata_de_dovlecei_cu_mozzarella_si_boabe_de_naut
Salata de dovlecei cu mozzarella si boabe de naut din: dovlecei, roşii cherry, ceapă roşie, mozzarella sau feta, boabe de năut, sare, piper, ulei de măsline, suc de lămâie. Ingrediente: 2 dovlecei mici (de 100 g)  250 g…

Chutney de ceapa rosie si vin

19 December 2014
Chutney_de_ceapa_rosie_si_vin
Chutney de ceapa rosie si vin din: ceapă roşie, ulei de măsline, zahăr brun, vin roşu, oţet de vin roşu, sare, piper. Ingrediente: 600 g ceapă roşie 2 linguri ulei de măsline 100-120 g zahăr brun…

Cum se prepara Budinca de gris cu mere si scortisoara (video)

19 December 2014
Cum se prepara Budinca de gris cu mere si scortisoara (video)
Budinca de gris cu mere si scortisoara: Cum se prepara Budinca de gris cu mere si scortisoara:  

Kaizer la gratar cu rozmarin, chimen si ienupar

19 December 2014
Kaizer_la_gratar_cu_rozmarin_chimen_si_ienupar
Kaizer la gratar cu rozmarin, chimen si ienupar din: kaizer afumat, sare, rozmarin, chimen, chili, boabe de ienupar. Ingrediente:  600 g kaizer afumat  sare  1 fir rozmarin  1 linguriţă chimen pisat  1…

Tort cu mere, rom si ciocolata

19 December 2014
Tort _cu_mere_rom_si_ciocolata
Tort cu mere, rom si ciocolata din: unt, zahar, zahăr vanilat, oua, coajă rasă de lămâie, praf de scorţişoară, făină, praf de copt, mere, stafide, rom, ciocolată rasă, migdale, zahăr pudră, zeama de la lamaie. Ingrediente pentru blat: 150 g…

Midii cu sos si foi de dafin

19 December 2014
Midii_Peregrino_cu_sos_si_foi_de_dafin
Midii cu sos si foi de dafin din: ceapă, sare, piper, ulei, roşii decojite, foaie de dafin, vin alb sec, midii. Ingrediente: 1 ceapă sare, piper 1 căţel usturoi 3 linguri ulei 450 g roşii…

Grătar de porc

19 December 2014
Grătar de porc
Specialităţile de carne pentru fript pe grătar sunt mai fragede decât cele fripte la cuptor, dar cele fripte pe grătar trebuie servite imediat ce sunt luate de pe grătar, punându-se…

Reteta zilei: Placinta delicioasa cu lamaie

19 December 2014
Placinta_delicioasa_cu_lamaie_15
Placinta delicioasa cu lamaie din: zahar, faina, malai, sare, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie, lapte, oua, aluat de patiserie. Poate te intereseaza si Placinta cu mure Ingrediente: 2…

Muşchiuleţ de porc umplut

19 December 2014
Muşchiuleţ de porc umplut
Muşchiuleţ de porc umplut din: muschiulet de porc, ciuperci proaspete, cascaval, unt, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de porc 200 g ciuperci proaspete 100 g…

Cum se prepara Prajitura cu magiun si nuca (video)

19 December 2014
Cum se prepara Prajitura cu magiun si nuca (video)
Prajitura cu magiun si nuca: Cum se prepara Prajitura cu magiun si nuca:

Limbă de porc cu măsline si legume

19 December 2014
Limbă  de porc cu măsline si legume
Limbă de porc cu măsline si legume din: limba de porc, masline, ulei, bulion, ceapa, telina, vin, piper, dafin, sare. Ingrediente: 1 kg limbă de porc 150 g măsline 100…

Chiftelute de peste cu verdeata si boia

19 December 2014
Chiftelute_de_peste_cu_verdeata_si_boia
Chiftelute de peste cu verdeata si boia din: file de peşte de apă dulce, lămâie, pâine toast, verdeaţă asortată, ou, boia dulce şi iute, sare, ulei. Ingrediente: 800 g file de peşte de apă dulce…

Pastă de carne de porc fiartă

19 December 2014
Pastă de carne de porc fiartă
Pastă de carne de porc fiartă din: carne de porc, unt, mustar, sare, piper. Ingrediente: 200 g carne de porc 100 g unt muştar, după gust sare şi piper  …

Reteta zilei: Prajitura delicioasa cu nuca de cocos

18 December 2014
Prajitura_delicioasa_cu_nuca_de_cocos_13
Prajitura delicioasa cu nuca de cocos din: aluat de patiserie, oua, zahar, nuca de cocos, unt, otet, esenta de vanilie, sare. Poate te

Salata de mango cu avocado si menta

18 December 2014
Salata_de_mango_cu_avocado_si_menta
Salata de mango cu avocado si menta din: mango, avocado, ceapa rosie, ardei gras rosu, suc de limette, otet de vin rosu, ulei de masline, frunze de menta, sare, tabasco. Ingrediente:…
 

Salau cu cartofi si bacon la cuptor

18 December 2014
Salau_cu_cartofi_si_bacon_la_cuptor
Salau cu cartofi si bacon la cuptor din: şalău întreg, sare, piper, felii de bacon, fire de tarhon, pătrunjel, cartofi noi, chimen, ouă, smântână dulce, ulei, lămâie, unt. Ingrediente: 1 şalău întreg (1,5-2 kg), curăţat sare, piper 50 g felii…

Pachetele de pui in manta de pancetta

18 December 2014
Pachetele_de_pui_in_manta_de_pancetta
Pacheţele de pui in manta de pancetta din: piept de pui fără oase, usturoi, sare,  piper asortat, ulei de măsline, şuncă uscată şi/sau afumată, rozmarin, pătrunjel, vin alb sau supă de carne. Ingrediente:  600 g piept de pui fără…

Ficat prăjit cu ceapă

18 December 2014
Ficat prăjit cu ceapă
Ficat prăjit cu ceapă din: ficat, ceapa, ulei, faina, cartofi, patrunjel, sare, piper, vin. Ingrediente: 300 g ficat 250 g ceapă 75 ml ulei 1/2 lingură de făină 1/2 kg…

Crenvursti preparati in casa

18 December 2014
Crenvursti preparati in casa
Crenvursti preparati in casa din: carne de vita, carne de porc, slanina, sare, boia de ardei dulce, piper, nucsoara, chimen, mate de oaie. Ingrediente: 500 g carne de vita tanara…

Crap la gratar cu lamaie si verdeata

18 December 2014
Crap_la_gratar_cu_lamaie_si_verdeata
Crap la gratar cu lamaie si verdeata din: file de crap, lămâie, boabe de piper, foi de dafin, boabe de ienibahar, verdeaţă asortată (cimbru, pătrunjel). Ingrediente:  8 fileuri de crap  1 lămâie  1 linguriţă…

Morcovi cu pasta tahini si miere

18 December 2014
Morcovi_cu_pasta_tahini_si_miere
Morcovi cu pasta tahini si miere din: morcovi, pastă tahini, ulei de măsline extravirgin, suc de lămâie, miere fluidă, usturoi, ghimbir, sos de soia, seminţe de susan negru, mărar. Ingrediente:  1 kg morcovi  1 lingură pastă tahini  3 linguri ulei…

Cotlete de porc la gratar cu cartofi si rosii

18 December 2014
Cotlete_de_porc_la_gratar_cu_cartofi_si_rosii
Cotlete de porc la gratar cu cartofi si rosii din: cotlete de porc cu oase, ceapa verde, usturoi, ardei gras rosu, chili, ulei de masline, lamai, sare, piper, cimbru, cartofi roşii, usturoi, ulei, roşii, bob, iaurt, pătrunjel. Ingrediente:…

Crema de varza cu smantana si unt

18 December 2014
Crema de varza cu smantana si unt
Crema de varza cu smantana si unt din: varză, ceapă, morcovi, rădăcină de păstârnac, rădăcină de pătrunjel, smântână, unt, apa, orez, sare. Ingrediente: 0 varză 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină de păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 150ml smântână…

Desert cu capsuni si cicolata neagra

18 December 2014
Desert_cu_capsuni_si_cicolata_neagrat
Desert cu capsuni si cicolata neagra din: ouă, zahar fin, zahăr vanilat, ciocolată neagră, făină, cacao, unt, iaurt gras,  zahăr pudră, căpşuni. Ingrediente: 3 ouă 90 g zahăr fin 1 plic zahăr vanilat 30 g ciocolată neagră…

Reteta zilei: Porc caramelizat

18 December 2014
Porc_caramelizat_14
Porc caramelizat din: porc, zahar brun, piper cayenne, ghimbir, piper, sare, ceapa, ulei, ceapa verde. Poate te intereseaza si Coaste de porc cu sos barbeque Ingrediente: 1,5 kg carne de…

Carnati taranesti

18 December 2014
Carnati taranesti
Carnati taranesti  din: carne de porc macra, slanina, usturoi, coriandru, cimbru, sare, piper, mate. Ingrediente: 1 kg carne de porc macra 250 g slanina frageda 1/2 capatana de usturoi coriandru…

Supa de peste cu telina, morcov si praz

18 December 2014
Supa_de_peste_cu_telina_morcov_si_praz
Supa de peste cu telina, morcov si praz din: file de crap fitofag, boabe de piper, boabe de ienibahar, foi de dafin, albitură (rădăcină de pătrunjel sau păstârnac), ţelină verde, morcovi, rădăcină de ţelină, ceapa, praz, apă, ardei…

Jeleu de mere cu scortisoara

18 December 2014
Jeleu_de_mere_cu_scortisoara
Jeleu de mere cu scortisoara din: mere, lamaie, baton de scortisoara, zahar, ghimbir, stafide. Ingrediente: 3 kg mere zeama de la 2 lămâi  un baton scorţişoară Ingrediente pentru 1 l…

Borş ţărănesc cu carne de porc

18 December 2014
Borş ţărănesc cu carne de porc
Borş ţărănesc cu carne de porc din: porc, telina, ceapa, patrunjel, morcov, rosii, bulion, bors, zeama de varza, leustean, sare. Ingrediente: 1 kg carne grasă de porc cu os (de…

Sos de rosii cu cimbru pentru mancaruri

18 December 2014
Sos_de_rosii_cu_cimbru_pentru_mancaruri
Sos de rosii cu cimbru pentru mancaruri din: roşii, ulei de măsline, crenguţe de ţelină, crenguţe de cimbru, sare. Ingrediente: 5 kg roşii bine coapte 50 ml ulei de măsline crenguţe de ţelină…

Gogosi cu mere si scortisoara

18 December 2014
Gogosi_cu_mere_si_scortisoara
Gogosi cu mere si scortisoara din: faină, zahăr, sare, lapte, oua, mere, zahar pudra, scortisoara, ulei. Ingrediente: 200 g faină 70 g zahăr 1 praf de sare 150 ml lapte 1 ou 2 mere…

Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume si ierburi de provence

18 December 2014
Tocanita_de_vita_cu_legume_si_ierburi_de_provence_12
Tocanita de vita cu legume si ierburi de provence din: vita, usturoi, ceapa, dafin, oregano, ierburi de provence, boia de ardei, ienibahar, zahar, pasta de tomate, vin rosu, supa de…

Prajitura cu nuci, rom si cirese

18 December 2014
Prajitura cu nuci, rom si cirese
Prajitura cu nuci, rom si cirese din: cirese, faina, rom, nuci, oua, zahar pudra, unt. Ingrediente: 100g unt 200g zahar pudra 4 oua 200g nuci maciante 2 linguri rom 80g faina 200g cirese Mod de preparare: Frecaţi…

Conopida murata cu morcov

18 December 2014
Conopida_murata_cu_morcov
Conopida murata cu morcov din: conopida, morcov, oţet, foi de dafin, piper boabe, boabe de ienibahar, boabe de muştar, seminţe de mărar, sare grunjoasă. Ingrediente: 3 conopide 1 kg morcovi 100 ml oţet foi de dafin piper boabe boabe…

Gem de prune cu scortisoara

18 December 2014
Gem_de_prune_cu_scortisoara
Gem de prune cu scortisoara din: prune, zahăr, beţişor de scorţişoară, zahăr vanilat, apa. Ingrediente: 1 kg prune 400 g zahăr apă cât cuprinde 1 beţişor de scorţişoară 1 plic zahăr vanilat Mod de…

Ciorbă gustoasa de potroace cu verdeata

18 December 2014
Ciorbă gustoasa de potroace cu verdeata
Ciorbă gustoasa de potroace cu verdeata din: maruntaie de pasare, zarzavat pentru ciorba, ceapa, orez, rosii, pasta de tomate, leustean, zeama de varza, bord, sare. Ingrediente: 800 g măruntaie de…

Galuste de ricotta

18 December 2014
Galuste_de_ricotta
Galuste de ricotta din: ricotta, parmezan, galbenus, nucsoara, gris, unt, salvie, seminte de pin, rucola, salata de ceapa rosie. Ingrediente:  350g de ricotta 25g de parmezan, ras plus extra pentru…

Mere coapte in aluat fraged

18 December 2014
Mere_copate_in_aluat_fraged
Mere coapte in aluat fraged din: mere, faina, unt, oua, sare, gem de capsuni, alune, zahar vanilat. Ingrediente: 4 mere potrivite 250 g făină 250 g unt 100 g zahăr…

Carne de porc la tigaie

18 December 2014
Carne de porc la tigaie
Carne de porc la tigaie din: muschi porc, grasime, usturoi, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 500-900 g muschi porc 30 g grăsime 2-3 căţei de usturoi ardei iute sare piper…

Crema de pui cu dovlecel si morcov

18 December 2014
Crema de pui cu dovlecel si morcov
Crema de pui cu dovlecel si morcov din: piept de pui, morcov, radacina de patrunjel, telina, dovlecel, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 150g de piept de pui 1 morcov 1 radacina de patrunjel 0 jumatate de telina…

Reteta zilei: Ciuperci umplute cu ceapa caramelizata

18 December 2014
Ciuperci_umplute_cu_ceapa_caramelizata_09
Ciuperci umplute cu ceapa caramelizata din: ciuperci, ulei de masline, sare, piper, unt, ceapa, cimbru, vin rosu, supa de vita, pesmet, branza gruyere, parmezan, patrunjel. Poate te intereseaza siCiuperci umplute…

Chebab de porc

18 December 2014
Chebab de porc
Chebab de porc din: carne de porc, piper, ceapa, sare, cimbru, ardei iuti, otet, vin. Ingrediente: carne de porc piper ceapă sare cimbru ardei iuţi oţet sau vin Mod de…

Bavareza cu lichior, lamaie si vanilie

18 December 2014
Bavareza_cu_lichior_lamaie_si_vanilie
Bavareza cu lichior, lamaie si vanilie din: lapte, zahăr, oua, gelatina, baton de vanilie, frişcă lichidă, lichior Maraschino, sare,fructe pt. decor. Ingrediente: 500ml lapte 6 gălbenuşuri 200g zahăr 20g gelatina 1 baton de vanilie coajă de lămâie…

Borş de perişoare cu smantana

18 December 2014
Borş de perişoare cu smantana
Borş de perişoare cu smantana din: porc, oase, zarzavat pentru supa, ceapa, smantana, oua, orez, bors, zeama de varza, rosii, bulion, leustean, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne de porc…

Gulii cu usturoi, curcuma si smantana

18 December 2014
Gulii_cu_usturoi_curcuma_si_smantana
Gulii cu usturoi, curcuma si smantana din: gulii, unt, usturoi, sare, cub concentrat de legume, amestec de legume deshidratate, smântână, curcuma, pătrunjel tocat, piper asortat. Ingrediente: 4 gulii mari (nu sunt lemnoase) 2 linguri unt 4 căţei de…

Cotlet de porc în aspic

18 December 2014
Cotlet de porc în aspic
Cotlet de porc în aspic din: cotelete de porc, sare, ulei, aspic, castraveciori, gogosari murati.   Ingrediente: 6 cotlete de porc sare ulei aspic castraveciori gogoşari muraţi   Mod de…

Aluat dospit

17 December 2014
Aluat
Aluat dospit Se foloseşte pentru următoarele preparate: cozonaci, cornuri, pască, brânzoaice, gogoşi, savarine şi diverse prăjituri. Ingrediente: 1 kg făină 40-50 g drojdie 2 pahare lapte 200 g unt


Reteta zilei: Prajiturele delicioase cu fulgi de ciocolata

17 December 2014
Prajiturele_delicioase_cu_fulgi_de_ciocolata_07
Prajiturele delicioase cu fulgi de ciocolata din: zahar pudra, cacao, amidon, sare, piper rosu, albus, ou, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata.   Ingrediente: 3 căni de zahăr pudră ¾…
 

Şniţel pane

17 December 2014
Şniţel pane
Şniţel pane din: carne de porc, ulei, oua, faina, pesmet, piper, sare. Ingrediente: 600 g carne de porc ulei 2 ouă făină pesmet piper sare Mod de preparare: Carnea se…

Calzone cu legume si cascaval

17 December 2014
Calzone_cu_legume_si_cascaval
Calzone cu legume si cascaval din: făină, ulei de măsline, praf de copt, ceapa alba, rosii uscate, ciuperci champignon, ardei graşi copţi, frunze de spanac, cascaval, sare, pieper, ulei.   Ingrediente pentru aluat:  4 căni de făină  4…

Paella cu porumb si mazare

17 December 2014
Paella_cu_porumb_si_mazare
Paella cu porumb si mazare din: orez, mazăre, porumb, ardei capia, morcov, ceapă, roşii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:  1 cană orez  1 cutie mazăre (200 g)  1 cutie porumb (340 g)  1 ardei capia  1 morcov  1…

Ardei murati cu varza si hrean

17 December 2014
Ardei_murati_cu_varza_si_hrean
Ardei murati cu varza si hrean din: ardei graşi de diferite culori, varză albă, frunze de ţelină, hrean, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 7 kg ardei graşi de diferite culori 6 kg…

Tort inghetat cu glazura de ciocolata amaruie

17 December 2014
Tort_inghetat_cu_glazura_de_ciocolata_amaruie
Tort inghetat cu glazura de ciocolata amaruie din: ciocolată amăruie, apa, oua, zahar, lichior de cafea (de preferat, Kahlua), frişca bătută, cafea instant (nes), friscă, sirop gros de fructe (sau sirop  fiert din apă şi zahăr…

Supa cremoasa de gulii cu branza

17 December 2014
Supa_cremoasa_de_gulii_cu_branza
Supa cremoasa de gulii cu branza din: gulii, ceapă, unt, supă de pasăre, griş, brânză topită, sare, piper, pătrunjel, oua, smântână, pâine baghetă, caşcaval, ardei iute. Ingrediente: 3 gulii 1 ceapă 1 lingură unt 1000 ml supă de pasăre 1-2 linguri…

Budinca de Craciun cu portocala si caramel

17 December 2014
Budinca_de_Craciun_cu_portocala_si_caramel
Budinca de Craciun cu portocala si caramel din: frisca, portocale, zahar tos, lichior de portocale, crema de branza, oua, fructe uscate, biscuiti de ovaz, unt, caramel, ceai verde, unt. Ingrediente: 300ml frisca o portocala 250g de zahar tos 5…

Pui la cuptor cu menta si usturoi

17 December 2014
Pui_la_cuptor_cu_menta_si_usturoi
Pui la cuptor cu menta si usturoi din: găină, sare, piper, mentă, usturoi, brânză grasă de vacă, unt, vin alb, supă de pui. Ingrediente:  1 găină (cca l kg)  sare, piper 1 legătură mentă 1 căţel de usturoi…

Branza marinata cu cimbru si ienibahar

17 December 2014
Branza_marinata_cu_cimbru_si_ienibahar
Branza marinata cu cimbru si ienibahar din: brânză Brie, usturoi, cepe, ardei iuţi, boabe de piper asortate, cimbru, ardei gras roşu murat, ulei de măsline, foi de dafin, boabe de ienibahar. Ingrediente: 4 rondele de brânză Brie…

Carnaţi proaspeţi, pentru folosire imediată

17 December 2014
Carnaţi proaspeţi, pentru folosire imediată
Carnaţi proaspeţi, pentru folosire imediată din: carne de porc, carne de vita, sare, piper, usturoi, apa calduta.  Ingrediente: 1 kg carne de porc 400 g carne de vita (poate fi…

Cotlet de porc cu ciuperci

17 December 2014
Cotlet de porc cu ciuperci
Cotlet de porc cu ciuperci din: cotlet de porc, ciuperci, grasime, faina, ceapa, vin, bulion, patrunjel, sare, piper, condimente. Ingrediente: 900 g cotlet de porc 400 g ciuperci proaspete 100…

Reteta zilei: Supa de pui cu legume si coriandru

17 December 2014
Supa_de_pui_cu_legume_si_coriandru_06
Supa de pui cu legume si coriandru din: ceapa, ardei iute, rosii, usturoi, coriandru, lamai, piept de pui, supa de pui, sare, piper, ridichi, avocado, tortilla. Poate te intereseaza si…

Tort de Craciun cu sos de caramel

17 December 2014
Tortino _de_Craciun_cu_sos_de_caramel
Tort de Craciun cu sos de caramel din: ciocolată amăruie, unt, zahăr brun, oua, făină, coniac sau whisky, ghimbir, zahăr tos, smântână sau frişcă, cacao. Ingrediente:  400g ciocolată amăruie  400g unt  400g  zahăr brun  8 ouă + 8 gălbenuşuri…

Sufleu de gulii cu bacon si boia

17 December 2014
Sufleu_de_gulii_cu_bacon
Sufleu de gulii cu bacon si boia  din: gulii, unt, boia dulce, sare, bacon, smântână dulce grasă, caşcaval. Ingrediente: 6 gulii 40 g unt 1 linguriţă boia dulce sare 150 g bacon 300…

Carnati haiduceşti (carne de porc în mate de oaie)

17 December 2014
Carnati haiduceşti (carne de porc în mate de oaie)
Carnati haiduceşti din: carne de porc, slanina afumata, sare, piper, ardei iute, maghiran, coriandru, condimente, mate de oaie. Ingrediente: 1 kg carne de proc 200 g slanina afumata 25 g…

Pipet de pui Toscana cu oregano si busuioc

17 December 2014
Pipet_de_pui_Toscana_cu_oregano_si_busuioc
Pipet de pui Toscana cu oregano si busuioc din: piepţi de pui, ulei de măsline, mozzarella, busuioc, oregano, sunca, sare, piper, dovlecel, ardei graşi, roşii, paste la alegere. Ingrediente: 4 piepţi de pui 1 lingură ulei…

Ciorbă ardelenească din piept de porc

17 December 2014
Ciorbă ardelenească din piept de porc
Ciorbă ardelenească din piept de porc din: pipet de porc, orez, morcov, telina, albitura, ceapa, oua, smantana, otet, tarhon, sare. Ingrediente: 1 kg piept de porc cu coaste 60 g…

Spaghete verzi cu pesto de migdale si parmezan

17 December 2014
Spaghete_verzi_cu_pesto_de_migdale_si_parmezan
Spaghete verzi cu pesto de migdale si parmezan din: pătrunjel, busuioc verde, suc de lămâie, usturoi, fulgi de migdale, parmezan, coajă rasă de lămâie, ulei de măsline, sare, piper, spaghete. Ingrediente: 1 legătură pătrunjel 3 fire busuioc verde 2…

Reteta zilei: Budinca de pui cu anghinare

17 December 2014
Budinca_de_pui_cu_anghinare_20
Budinca de pui cu anghinare din: piept de pui, unt, ceapa, usturoi, anghinare, spanac, smantana, maioneza, parmezan, mozzarella. Poate te intereseaza si Cum se prepara Budinca de legume (video) Ingrediente:…

Caltaboşi-sângerete

17 December 2014
Caltaboşi-sângerete
Caltabosi-sangerete din: slanina, franzela, sange de porc, ceapa, rgasime, condimente. Ingrediente: 1 kg slanina de pe burta 500 g franzela veche de 2-3 zile 0,5-1 l sange colectat dupa injunghierea…

Carne de porc prăjită

17 December 2014
Carne de porc prăjită
Carne de porc prăjită din: carne de porc, ulei, grasime.   Ingrediente: carne de porc ulei sau grasime           Mod de preparare: In tigaie se prăjeşte…

Snitele de pui cu salata

17 December 2014
Snitele_de_pui_cu_salata
Snitele de pui cu salata din: piept de pui, parmezan, faina, ou, pesmet, ulei, varza alba, morcov, ceapa verde, mar, iaurt, lamaie, mustar. Ingrediente:  4 bucăţi mici de piept de…

Chec cu ciocolata amaruie, vanilie si merisoare

17 December 2014
Chec_cu_ciocolata_maruie_vanilie_si_merisoare
Chec cu ciocolata amaruie, vanilie si merisoare din: ouă, sare, zahăr pudră, limetă, miere, păstaie de vanilie, unt, făină, praf de copt, ciocolată amăruie, merişoare, migdale, scorţişoară, biscuiţi. Ingrediente: 3 ouă 1 praf de sare 100 g zahăr pudră 1 limetă 125 g miere 1…

Pepene galben cu nuci de si ghimbir

17 December 2014
Pepene_galben_cu_nuci_de_Brazilia_si_ghimbir
Pepene galben cu nuci si ghimbir din: pepene galben, nuci de Brazilia sau macadamia, ghimbir, unt de cacao topit, miere, lămâie Ingrediente: 1 pepene galben de dimensiune medie 100-150 g nuci macadamia 1 bucată de ghimbir…

File de porc in sos de vin cu cimbru

17 December 2014
File_de_porc_in_sos_de_vin_cu_cimbru
File de porc in sos de vin cu cimbru din: ceapa, cartofi noi, rosii cherry, ulei, sare, piper, muschi de porc, cimbru, vin alb, supa de legume, mozzarella, rozmarin.  …

Supa de rosii cu orez si avocado

17 December 2014
Supa_de_rosii_cu_orez_si_avocado
Supa de rosii cu orez si avocado din: ulei, ceapa, morcov, telina verde, zahar brun, otet de vin, bulion, rosii decojite, supa de legume, orez, avocado. Ingrediente: 2 linguri ulei…

Compot delicios de prune cu scortisoara

17 December 2014
Compot_delicios_de_prune_cu_scortisoara
Compot delicios de prune cu scortisoara din: prune, apa, zahar, cuisoare sau scortisoara. Ingrediente: 3 kg prune 2,5 l apă 600 g zahăr 6 cuişoare (sau scorţişoară)        …

Reteta zilei: Sote de ciuperci cu rozmarin

17 December 2014
Sote_de_ciuperci_cu_rozmarin_06
Sote de ciuperci cu rozmarin din: unt nesarat, ciuperci, usturoi, rozmarin, sare de mare. Poate te intereseaza si Sote de ciuperci pe pat de paste Ingrediente: 3 linguri de unt…

Compot de pere cu nuca si vanilie

17 December 2014
Compot_de_pere_cu_nuca_si_vanilie
Compot de pere cu nuca si vanilie din: pere, apa, zahar, miez de nuca, lamaie, cuisoare, batoane de vanilie. Ingrediente: 1 kg pere mai tari 500 ml apă 200 g zahăr…

Cum se prepara Gulas traditional din carne de porc (video)

17 December 2014
Cum se prepara Gulas traditional din carne de porc (video)
Gulas traditional din carne de porc: Cum se prepara Gulas traditional din carne de porc:

Batoane de cardamom cu ciocolata

17 December 2014
Batoane_de_cardamom_cu_ciocolata
Batoane de cardamom cu ciocolata din: cardamom, zahar, smantana, unt, sirop de glucoza, ciocolata neagra, zmeura deshidratata. Ingrediente:  20 păstăi de cardamom 450g de zahăr 400g de smântână pentru frişcă…

Compot de piersici in sirop vanilat

17 December 2014
Compot_de_piersici_in_sirop_vanilat
Compot de piersici in sirop vanilat din: piersici, zahar, apa, zahar vanilat. Ingrediente: 3 kg piersici 600 g zahăr 2 l apă 4  pliculeţe



Gutui la cutor cu nuca si suc de portocale

17 December 2014
Gutui_la_cutor_cu_nuca_si_suc_de_portocale
Gutui la cutor cu nuca si suc de portocale din: gutui, unt, mier, suc de portocale, miez de nuca, stafide, braza de vaci, coajă portocală rasă, scorţişoară, vanilie. Ingrediente: 2 gutui de 200 g 20…
 

Cum se prepara Piept de rata si Risotto (video)

16 December 2014
Cum se prepara Piept de rata si Risotto (video)
Piept de rata si Risotto: Cum se prepara Piept de rata si Risotto:

Cum se prepara Pasta de avocado cu somon fume (video)

16 December 2014
Cum se prepara Pasta de avocado cu somon fume (video)
Pasta de avocado cu somon fume: Cum se prepara Pasta de avocado cu somon fume:

Cum se prepara Caltabosul (video)

16 December 2014
Cum se prepara Caltabosul (video)
Prepararea Caltabosului: Ingrediente: Griș de mălai sare piper mat de porc organe de porc ficat splina slanina gusă urechi   Mod de preparare: Tăiem bucățile de organe cât să Încapă…

Cum se prepara Koriga (video)

16 December 2014
Cum se prepara Koriga (video)
Koriga: Ingrediente: 20 dkg șunca, ½ kg griș de mălai, 2 buc. ceapă, 1 buc morcovi, 2 buc ouă, verdeată de petrunjel, lapte untura   Mod de preparare: Începem umplutura…

Reteta zilei: Friptura de porc in crusta

16 December 2014
Friptura_de_porc_in_crusta_04
Friptura de porc in crusta din: porc, ciuperci uscate, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper. Poate te intereseaza si Ceafă de porc in marinata picanta cu carnati picanti Ingrediente:…

Gogonele in saramura cu hrean si ardei iute

16 December 2014
Gogonele_in_saramura_cu_hrean_si_ardei_iute
Gogonele in saramura cu hrean si ardei iute din: gogonele, hrean, cimbru, boabe mustar, boabe piper, ardei iute, ceapa, sare gronjoasa. Ingrediente: 3 kg de gogonele hrean crenguţe de cimbru boabe…

Somon cu sos de ardei iute

16 December 2014
Somon_cu_sos_de_ardei_iute
Somon cu sos de ardei iute din: sos de ardei iute, sos de soia, ulei de susan, vin de orez, usturoi, ghimbir, somon, seminte de susan, orez fiert. Ingrediente:  2…

Salata de sfecla rosie cu hrean

16 December 2014
Salata_de_sfecla_rosie_cu_hrean
Salata de sfecla rosie cu hrean din: sfeclă roşie, otet, ulei de masline, hrean, sare. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 250 ml oţet 150 ml ulei de măsline 3 bucăţi de…

Mancare de porc cu tortilla

16 December 2014
Mancare_de_porc_cu_tortilla
Mancare de porc cu tortilla din: ulei de masline, ceapa, usturoi, chimion, paprika, scortisoara, ardei iute, porc, chorizo, rosii, supa de pui, ardei gras, fasole alba, coriandru, branza de vaci,…

Paste cu scoici si rosii cherry

16 December 2014
Paste_cu_scoici_si_rosii_cherry
Paste cu scoici si rosii cherry din: scoici, spaghete, ulei de masline, usturoi, ardei iuti, rosii cherry, vin alb, patrunjel, paine. Ingrediente:  1kg de scoici mici 400g de spaghete 2…

Prajitura cu ciocolata, ricotta si mac

16 December 2014
Prajitura_cu_ciocolata_ricotta_si_mac
Prajitura cu ciocolata, ricotta si mac din: ciocolată neagră, unt, zahar, sare, zahăr vanilat, făină, cacao, ricotta, zahăr pudră, coaja de portocala, mac, oua. Ingrediente pentru blat: 100 g ciocolată neagră ruptă bucăţi 100 g unt 185…

Prajitura cu ciocolata alba si neagra

16 December 2014
Prajitura_cu_ciocolata_alba_si_neagra
Prajitura cu ciocolata alba si neagra din: unt, ciocolata neagra, ciocolata alba, zahar, oua, faina, cacao, praf de copt, crema de branza. Ingrediente:  250g de unt, plus extra pentru uns…

Pulpa de miel in crusta de susan

16 December 2014
Pulpa_de_miel_in_crusta_de_susan
Pulpa de miel in crusta de susan din: ceapa verde, ghimbir, ulei de susan, sos de soia, vin de orez, zahar, seminte de susan, boabe de piper, pulpa de miel,…

Melc dulce cu struguri si mac

16 December 2014
Melc_dulce_cu_struguri_si_mac
Melc dulce cu struguri si mac din: drojdie, zahăr pudră, lapte, făină, unt, sare, oua, mac, lapte, coajă de lămâie, struguri negri. Ingrediente pentru aluat: 10 g drojdie 50 g zahăr pudră 125 ml lapte călduţ 250 g…

Reteta zilei: Musaca de vita cu piure de legume

16 December 2014
Musaca_de_vita_cu_piure_de_legume_20
Musaca de vita cu piure de legume din: cartofi, conopida, branza cheddar, arpagic, carne de vita, ceapa, usturoi, morcovi, pastarnac, oregano, cimbru, scortisoara, pasta de tomate, vin rosu, porumb, sare,…

Biscuiti crocanti cu mac si smantana

16 December 2014
Biscuiti_crocanti_cu_mac_si_smantana
Biscuiti crocanti cu mac si smantana din: făină, praf de copt, mac, zahăr, ou, unt, smântână. Ingrediente: 500 g făină  1/2 plic praf de copt  500 g mac  250 g zahăr  1 ou  250 g…

Caltaboşi în zeama proprie

16 December 2014
Caltaboşi în zeama proprie
Caltaboşi în zeama proprie din: carne de porc, ficat, orez, ceapa, pasta de tomate, piper boabe, frunze de dafin, sare, piper, mirodenii. Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g…

Tarta cu pere, migdale si coacaze

16 December 2014
Tarta_cu_pere_migdale_si_coacaze
Tarta cu pere, migdale si coacaze din: brânză de vaci, ulei, zahăr, sare, oua, faina, praf de copt, pere, coacaze, smantana, pudră de zahăr vanilinat, fulgi de migdale. Ingrediente pentru blat:  250 g brânză de…

Tartine cu sardine si branza

16 December 2014
Tartine_cu_sardine_si_branza
Tartine cu sardine si branza din: sardine în ulei, ceapa, lamie, branza de vaci, ceapa verde, frunze de cimbru proaspăt. Ingrediente:  1 conservă sardine în ulei  1 ceapă mică  1 lămâie  250…

Tarta integrala de mac cu prune si vanilie

16 December 2014
Tarta_integrala_de_mac_cu_prune_si_vanilie
Tarta integrala de mac cu prune si vanilie din: unt, ulei de cocos, zahăr, ouă, mac, esenţă de vanilie, lapte bătut, făină, făină de grâu integrală, praf de copt, scorţişoară, sare, cardamom, prune, lămâi, esenţă de vanilie, zahăr pudră. Ingrediente: 115 g unt 125 ml ulei…

Cum se prepara Mancarica de varza (video)

16 December 2014
Cum se prepara Mancarica de varza (video)
Mancarica de varza: Cum se prepara Mancarica de varza:

Reteta zilei: Orez cu legume si ou prajit

16 December 2014
Orez_cu_legume_si_ou_prajit_12
Orez cu legume si ou prajit din: dovleac, ulei de nuca de cocos, sirop de artar, varza de bruxelles, ghimbir, usturoi, zahar brun, sos de soia, sos sriracha, ceapa, orez…

Tort de mere cu nuci si scortisoara

16 December 2014
Tort_de_mere_cu_nuci_si_scortisoara
Tort de mere cu nuci si scortisoara din: ouă, zahar, apa, nuci, faina, praf de copt, coaja de lamaie, unt, lapte, praf de budincă de vanilie, Tort Celee transparent, scorţişoară, zahăr vanilat, brânză de vaci, mere, lamaie, gelatină…

Chec cu dovlecei si telemea

16 December 2014
Chec cu dovlecei si telemea
Chec cu dovlecei si telemea: dovlecei, oua, faina, ulei, lapte, telemea, marar. Ingrediente: 3 dovlecei raşi, săraţi şi scurşi de zeamă 3 ouă 250 g făină + 1 plic de…

Prajitura cu pere si smantana dulce

16 December 2014
Prajitura_cu_pere_si_smantana_dulce
Prajitura cu pere si smantana dulce din: făină, zahar, sare, unt, pere, smantana dulce, zahar brun. Ingrediente pentru blat: 350 g făină 2 linguri zahăr 1 praf sare 125 g unt…

Caltaboşi afumaţi

16 December 2014
Caltaboşi afumaţi
Caltaboşi afumaţi din: carne de porc, ficat, ceapa, sare, piper, ianibahar, cuisoare, condimente. Ingrediente: 2 kg carne de la ceafa si de la gusa 500 g ficat 200-300 g ceapa…

Pere gratinate cu fulgi de ovaz si dulceata de coacaze

16 December 2014
Pere_gratinate_cu_fulgi_de_ovaz_si_dulceata_de_coacaze
Pere gratinate cu fulgi de ovaz si dulceata de coacaze din :fulgi de ovăz, unt, zahar, pere, miere, rom, dulceata de coacaze, făină de cocos, zahăr pudră. Ingrediente: 170 g fulgi de…

Ciabatta cu piept de curcan marinat

16 December 2014
Ciabatta_cu_piept_de_curcan_marinat
Ciabatta cu piept de curcan marinat din:  piept de curcan, ciabatta din făină fără gluten, frunze de salata, ceapa rosie, zahar, sare, fructe de ienupar, foi de dafin, usturoi, ceapa, otet. Ingrediente:…

Prepararea şuncilor prin sărare sau prin afumare

16 December 2014
Prepararea şuncilor prin sărare sau prin afumare
Pulpa din spate, căreia i se scoate osul principal şi se taie piciorul de la încheietură în jos reprezintă şunca propriu- zisă. Spata este piciorul din faţă, căruia i se…

Tarta cu zmeura si blat de nuci si stafide

16 December 2014
Tarta_cu_zmeura_si_blat_de_nuci_si_stafide
Tarta cu zmeura si blat de nuci si stafide din: nuci româneşti, stafide, unt de cocos, lamaie, nuci braziliene, miere, zmeura, apa plata. Ingrediente pentru blat: 2 căni nuci româneşti 1 cană…

Reteta zilei: Ceapa rosie caramelizata

16 December 2014
Ceapa_rosie_caramelizata_07
Ceapa rosie caramelizata din: ceapa rosie, unt, zahar, otet balsamic, sare de mare, piper, patrunjel, branza roquefort. Poate te intereseaza si Ceapa caramelizata Ingrediente: 2 kg de ceapă rosie 6…

Cum să afumăm carnea în gospodărie

16 December 2014
Cum să afumăm carnea în gospodărie
La curte, afumarea se face în podul casei sau se sapă la adâncime de circa un metru între ele, două gropi adânci de 30-40 cm şi cu











ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu