vineri, 10 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #26


Retete pentru Paste:

Chec cu ghimbir şi curmale

15 March 2013
Chec_cu_ghimbir_si_curmaleChec cu ghimbir şi curmale din: unt, curmale, lapte condensat, zahar brun, faina, lapte praf, ghimbir, bicarbonat de sodiu, oua, sirop si zahar pudra. Ingrediente: 200 g de unt, taiat cubulete, plus extra pentru uns 140 g curmale, fara samburi 400 ml de lapte condensat neindulcit (cel de cafea) 100 g de zahar brun 225…
Read more »

Reteta zilei: Tarta cu branza de capra și cartofi dulci

15 March 2013
Tarta_cu_branza_de_capra_si_cartofi_dulci_4Tarta cu branza de capra și cartofi dulci din: faina, sare, ulei de canola, lapte, cartofi, frunze de salvie, ceapa rosie, piper, ulei de masline, branza, branza de capra, oua, lapte, smantana si nucsoara. Ingrediente pentru aluat: 1 1/2 cani faina 1/2 lingurița de sare 1/2 ceasca ulei de canola 2 linguri de lapte Ingrediente…
Read more »

Retete de post: Paste cu spanac

15 March 2013
Paste_cu_spanacPaste cu spanac din: paste, spanac, ceapa verde, ulei de masline, sare, piper, cimbru, piure de rosii, busuioc si miere. Ingrediente: un pachet paste un kg spanac 2 legaturi ceapa verde 2-3 linguri ulei de masline sare piper negru macinat 300 g piure de rosii cimbru uscat busuioc uscat o lingurita miere   Mod de…
Read more »

Graten de ciuperci cu ceapa verde

15 March 2013
Graten_de_ciuperci_cu_ceapa_verdeGraten de ciuperci cu ceapa verde din: ciuperci champignon, cartofi, usturoi, ulei, cascaval, ceapa verde, smantana, lapte si sare. Ingrediente: 250 g ciuperci champignon 3 cartofi 1 catel de usturoi 3 linguri cu ulei 50 g cascaval ceapa verde pentru ornat 3 linguri cu smantana pentru gatit 3 linguri cu lapte sare   Mod de…
Read more »

Paste cu jambon şi pesto de mazăre

15 March 2013
Paste_cu_jambon_si_pesto_de_mazarePaste cu jambon şi pesto de mazăre din: paste, mazare, menta, parmezan, smantana si jambon afumat. Ingrediente: 400 g de paste 400 g de mazare, decongelata 1/2 legatura de menta 50 g parmezan sau pecorino, ras, plus extra pentru servit 100 g de creme fraiche sau samntana 175 g de jambon afumat, rupt in fasii…
Read more »

Retete de post: Ciorba de conopida

15 March 2013
Ciorba_de_conopidaCiorba de conopida din: conopida, telina, morcovi, ardei gras, ardei capia, praz, ceapa rosie, rosii, patrunjel, frunze de telina, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: o conopida medie o telina mare 2-3 morcovi un ardei gras un ardei capia un fir de praz o ceapa rosie 600 g rosii o legatura patrunjel 3-4…
Read more »

Paste mediteraneene cu dovlecei si cascaval

15 March 2013
Paste_mediteraneene_cu_dovlecei_si_cascavalPaste mediteraneene cu dovlecei si cascaval din: paste, ardei, dovlecei, rosii, unt, cascaval, parmezan, patrunjel, sare grunjoasa si otet balsamic. Ingrediente: un pachet paste 4 ardei 2-3 dovlecei 2 rosii 50 g unt 100 g cascaval Cedar 50 g parmezan o legatura patrunjel sare grunjoasa 1-2 lingurite otet balsamic   Mod de preparare: Se pune…
Read more »

Salată de linte Puy, roşii cherry şi brânză halloumi

15 March 2013
Salata_de_linte_Puy_rosii_cherry_si_brânza_halloumiSe amestecă într-un bol 250g de roşii cherry tăiate jumătăţi, 1/2 ceapă roşie feliată subţire, 1/2 căţel de usturoi strivit, sucul de la 1/2 lămâie şi 1 lingură ulei de măsline. Se fierb 150g de linte Puy până devine fragedă, se scurg şi se adaugă în bol. Se asezonează şi se amestecă. Se taie cuburi…
Read more »

Tartine cu macrou afumat si sfecla

15 March 2013
Tartine_cu_macrou_afumat_si_sfeclaFeliază 1 sfeclă mare, fiartă sau coaptă. Pune sfecla într-un castron împreună cu 25g de smântână, 1 ceapă mică feliată subţire, zeama şi coaja rasă de la 1/2 lămâie. Aşază amestecul format pe 2 felii de pâine prăjită şi adaugă fâşii de macrou afumat, apoi presară mărar proaspăt tocat. Pofta buna!
Read more »

Stir-fry de vită cu ardei iute si coriandru

15 March 2013
Stir_fry_de_vita_cu_ardei_iute_si_coriandruStir-fry de vită cu ardei iute si coriandru din: pulpa de manzat, pudra de ardei iute, chimion, usturoi, ulei de floarea soarelui, ardei gras, ceapa rosie, rosii, fasole rosie, coriandru si lipii tortilla. Ingrediente: 150 g pulpa de manzat, taiata in fasii foarte subtiri 1 lingurita pudra de ardei iute 1/2 lingurita de chimion macinat…
Read more »

Pui cu legume in aluat

15 March 2013
Pui_cu_legume_in_aluatPui cu legume in aluat din: aluat, piept de pui, amestec de legume, smantana, amidon, supa de carne, sare, piper si ulei. Ingrediente: 350 g aluat fraged 1 piept mare de pui 1 punga cu amestec de legume congelate 1 lingura cu smantana de gatit 1 lingurita cu amidon 1 ceasca de supa de carne…
Read more »

Salata cu naut si banane

15 March 2013
Salata_cu_naut_si_bananeSalata cu naut si banane din: naut, banane, dovleac, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, rosii cherry, sare, curry si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cutii cu natu prefiert (600 g) 3-4 banane 1/2 dovleac placintar 3-4 fire de ceapa verde 4-5 catei de usturoi 2-3 linguri cu ulei de masline 3-4 rosii cherry sare…
Read more »

Tochitura de porc

15 March 2013
Tochitura_de_porcTochitura de porc din: costita de porc, ceapa verde, spanac, ardei capia, ulei, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 400 g costita de porc 1 legatura de ceapa verde (sau praz) 100 g spanac (optional) 2 ardei capia 5 linguri cu ulei 1 pahar cu vin alb sare piper   Mod de preparare: Cumpără costiţa…
Read more »

Reteta zilei: Punch de mere si capsuni

15 March 2013
Punch_de_mere_si_capsuni_03Punch de mere si capsuni din: mere, capsuni, vin rosu, suc de afine, apa minerala si busuioc.   Ingrediente: 2 mere, feliate 2 cupe capșuni, feliate 1 sticla vin rosu 1 cana suc de afine 1 ceasca de 7up sau apa minerala Frunze de busuioc proaspat       Mod de preparare: Intr-un bol mare…
Read more »

Cocktail Pear Tea

15 March 2013
Cocktailuri_8Cocktail Pear Tea din: armagnac, cold black tea, pear syrup si fresh lime juice. Ingrediente: 40 ml armagnac 100 ml cold black tea 25 ml pear syrup 15 ml fresh lime juice   Mod de preparare: Turnati ingredientele pe rad in pahar peste cuburi de gheata si amestecati puternic continutul cu lingurita de bar.
Read more »

Salata de sfecla, fasole si branza de capra

15 March 2013
Salata_de_sfecla_fasole_si_branza_de_capraSe oparesc 200 de fasole verde, apoi se scurg si se taie felii. Se combina cu 180 g felii de sfecla fiarta. Se presara branza de capra sfaramata si se stropeste cu otet. Pofta buna!
Read more »

Cremsnit cu vanilie

15 March 2013
Cremsnit_cu_vanilieCremsnit cu vanilie din: aluat, fulgi de migdale, zahar pudra, foid e gelatina, lapte integral, smantana, pastaie de vanilie, amidon, galbenusuri si zahar. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 500 g fulgi de migdale 3 linguri de zahar pudra, pesntru presarat, plus extra pentru servit pentru crema: 8 foi de gelatina 750 ml de lapte…
Read more »

Cuscus cu ardei

15 March 2013
Cuscus_cu_ardeiCuscus cu ardei din: cuscus, sofran, sare, piper, ulei de masline, dovlecei, ardei capia, mazare si patrunjel. Ingrediente: 1 pachet cuscus un praf sofran sare piper alb si rosu macinat 2-3 linguri ulei de masline 2 dovlecei 2-3 ardei capia 300 g mazare prefiarta o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se pune apă într-o…
Read more »

Tort cu ananas si cirese

15 March 2013
Tort_cu_ananas_si_cireseTort cu ananas si cirese din: unt, zahar praf, ananas, cirese, faina, praf de copt, extract de vanilie, oua, zahar pudra, gem de cirese, smantana si extract de vanilie. Ingrediente: 250 g unt topit, plus extra pentru uns 250 g de zahar, plus 2 linguri 1 conserva de ananas 3 cirese confiate, taiate pe jumatate…
Read more »

Salată de legume cu caşcaval

15 March 2013
Salata_de_legume_cu_cascavalSalată de legume cu caşcaval din: cascaval, rosii cherry, masline, ardei gras, morcovi, ceapa verde, paste, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 100 g cascaval 250 g rosii cherry 75 g masline 1 ardei gras 1 morcov 1 legatura de ceapa verde 100 g paste (tagliatelle) patrunjel ulei sare   Mod de preparare: Pune pastele la…
Read more »

Pui cu orez picant si ceapa verde

15 March 2013
Pui_cu_orez_picant_si_ceapa_verdePui cu orez picant si ceapa verde din: pulpe de pui, ciocanele de pui, condiment piri piri, ulei de floarea soarelui, ardei, ceapa verde, pasta de tomate, paprika fumata, orez, salata. Ingrediente: 4 pulpe superioare si 4 ciocanele de pui 6 lingurite de condiment piri piri 1 lingura ulei de floarea soarelui 2 ardei, curatati…
Read more »

Cannelloni umpluţi cu brânză

15 March 2013
Cannelloni_umpluti_cu_brânzaCannelloni umpluţi cu brânză din: cannelloni, praz, dovlecel, ricotta, rosii decojite, branza de casa, cascaval, ulei vegetal, sare, piper si menta. Ingrediente: 1 pachet cannelloni (250 g) 1 fir praz 1 dovlecel 250 g ricotta 1/2 cutie cu rosii decojite 1 cutie de branza de casa 100 g cascaval (ras) 4 linguri cu ulei vegetal…
Read more »

Cum se dezoseaza pulpa de miel (video)

14 March 2013
Cum_se_dezoseaza_pulpa_de_mielO reteta video despre cum se dezoseaza pulpa de miel. Pentru cei care au nevoie de ajutor pentru dezosarea pulpei de miel va invitam sa vizionati acest video, astfel incat munca dumneavoastra sa fie usurata. Cum se dezoseaza pulpa de miel  
Read more »

Reteta zilei: Tort cu morcovi si crema de branza

14 March 2013
Tort_cu_morcovi_si_crema_de_branza_11Un desert delicios si gustos, tortul cu morcovi si crema de branza este foarte usor de preparat, iar invitatii cu siguranta vor fi placut surprinsi. Ingrediente pentru blat: 250ml ulei vegetal 175g zahar pudra 50g de zahar brun 4 oua 140g morcovi 1 lingurita de esenta de vanilie 225g faina 1 lingurita praf de copt…
Read more »

Papanasi de branza de vaci

14 March 2013
Papanasi_de_branza_de_vaciPapanasi de branza de vaci din: rosii, usturoi, busuioc, sare, piper, ulei de masline, branza de vaci, ou, gris, radacina de telina, pesmet, parmezan, unt si untura. Ingrediente: 4 rosii 1 catel de usturoi 1 legatura busuioc sare piper 1 lingura ulei de masline 200 g branza de vaci 1 ou 75 g gris 350…
Read more »

Muschi de vita in sos rosu

14 March 2013
Muschi_de_vita_in_sos_rosuMuschi de vita in sos rosu din: muschi de vita, morcovi, ceapa alba, pasta de rosii, pasta de ardei capia, sare, piper, cimbru, salvie, ulei de floarea soarelui si zeama de lamaie. Ingrediente: un kg muschi de vita 5 morcovi 300-400 ceapa alba mica 300 g pasta de rosii o lingura pasta de ardei capia…
Read more »

Crema de zahăr ars

14 March 2013
Crema_de_zahar_arsCrema de zahăr ars din: lapte, oua, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 1 l lapte 8 oua 200 g zahar + 150 g zahar pentru tapetat 1 plic cu zahar vanilat   Mod de preparare: Pune pe foc, într-o cratiţă smălţuită, 150 g de zahăr la flacără mică. Amestecă-I cu o lingură de lemn până…
Read more »

Terină cu bacon si carne de vită

14 March 2013
Terina_cu_bacon_si_carne_de_vitaTerină cu bacon si carne de vită din: ulei de floarea soarelui, frunze de salvie, ceapa, concentrat pentru supa, bacon si carne tocata de vita. Ingrediente: ulei de floarea soarelui, pentru uns 2 frunze de salvie, tocata marunt 1/2 ceapa, tocata marunt 1 cub concentrat pentru supa 8 felii de bacon 500 g carne tocata…
Read more »

Salata thailandeza de vita cu taitei

14 March 2013
Salata_thailandeza_de_vita_cu_taiteiSe pun 125 g taitei de orez medii intr-un bol mare cu apa fiarta. Se lasa pana se fragezesc, se scurg si se clatesc bine cu apa rece. Se incinge o tigaie. Se unge cu ulei 1 bucata muschi de vita (aproximativ 300 g, curatata de grasime), se condimenteaza cu sare si piper si se…
Read more »

Biban cu sos de smantana

14 March 2013
Biban_cu_sos_de_smantana.pngO reteta delicioasa de biban cu:ceapa alba, ceapa verde, smantana, usturoi, castraveti, lamaie, marar, alune, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 bibani mai mari două cepe albe o legătură ceapă verde 300 ml smântână 6 căţei de usturoi doi castraveţi o lămâie o legătură de mărar 100 g alune sare piper ulei de măsline…
Read more »

Chifteluţe de legume cu fasole

14 March 2013
Chiftelute_de_legume_cu_fasole.pngO reteta delicioasa de chiftelute de legume cu:cartofi, morcovi, telina, dovlecel, ceapa, paine, fasole  boabe, fasole rosie boabe, oua, ardei iute, otet mere, marar, sare, piper, ulei, faina. Ingrediente: doi cartofi doi morcovi un sfert de ţelină un dovlecel două cepe două felii de pâine o conservă de fasole albă boabe o conservă de fasole…
Read more »

Ciolan de porc cu varză

14 March 2013
Ciolan_de_porc_cu_varza.pngO reteta delicioasa de ciolan de porc cu: varza, morcov, telina, ceapa, ulei, boia dulce, boia iute, mustar boabe, sare, piper, oregano. Ingrediente: 4 bucăţi de ciolan de porc două verze albe doi morcovi o ţelină mică două cepe 300 ml ulei de floarea-soarelui două linguri cu boia dulce o linguriţă cu boia iute 3…
Read more »

Salată cu hering marinat

14 March 2013
Salata_cu_hering_marinat.pngO reteta delicioasa de salata cu:cartofi, conopida, porumb, castraveti, hering, smantana, nuca, ciuperci, morcov, ulei de masline, sare, piper, busuioc, maioneza. Ingrediente: 4 cartofi o conopidă mică o conservă de porumb doi castraveţi 300 g hering marinat 150 ml maioneză două linguri cu smântână 100 g miez de nucă 100 g ciuperci un morcov 75…

Reteta de post: Tarta cu legume

14 March 2013
Tarta_cu_legumeTarta cu legume din: margarina, faina, apa mienrala, sare, piper, chimen, ardei, ceapa verde, praz, ciuperci, marar, rosii, pesmet si ulei. Ingrediente: 200 g margarina 400 g faina 100 ml apa minerala o lingurita sare piper o lingurita chimen pentru umplutura: 4 ardei o legatura ceapa verde un fir praz 400 g ciuperci 1-2 legatura…
Read more »

Reteta zilei: Tarte cu chorizo si ardei rosu

14 March 2013
Tarte_cu_chorizo_si_ardei_rosu_7Un preparat gustos si delicios, tartele cu chorizo si ardei rosu sunt ideale pentru un pranz sau o cina impreuna cu cei dragi. Ingrediente pentru aluat: 250g faina 125g unt nesarat 1 lingurita de sare 2 linguri de apa rece Ingrediente pentru umplutura: 65g chorizo 130g ardei rosu 55g ceapa 1 cațel de usturoi 75g…
Read more »

Cocktail cu lichior de cacao

14 March 2013
Cocktail_cu_lichior_de_cacaoCocktail cu lichior de cacao din: esenta de cafea, galbenus, lichior de cacao, zahar pudra, apa plata, coaja de portocala si ciocolata. Ingrediente: 1 cescuta esenta de cafea 1 galbenus 1/2 cescuta lichior de cacao 30 g zahar pudra apa plata pentru decorat: coaja de portocala taiata suvite subtiri ciocolata rasa   Mod de preparare:…
Read more »

Meringue cu cremă de lămâie

14 March 2013
Meringue_cu_crema_de_lamâieMeringue cu cremă de lămâie din: albusuri, zahar pudra, otet, amidon, cafea instant, mascarpone, frisca batuta, lamaie, coacaze si frunze de lamaita. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 5 linguri cu zahar pudra 1 lingura cu otet 1 lingura cu amidon 1 lingurita de cafea instant pentru crema: 1 cutie cu mascarpone 200 g zahar pudra…
Read more »

Sufleu cu dovleac

14 March 2013
Sufleu_cu_dovleac.pngO reteta delicioasa de suflecu cu:macaroane, oua, smantana, dovleac de placinta, nuca, parmezan, ghimbir, nucsoara, unt, pesmet, piper, sare, cimbru, salata verde, rosii. Ingrediente: 500 g macaroane 4 ouă 250 ml smântână 600 g dovleac de plăcintă 100 g miez de nucă 100 g parmezan o linguriţă cu ghimbir ras un vârf de linguriţă cu…
Read more »

Prăjitură cu soc

14 March 2013
Prajitura_cu_soc.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:oua, faina, cacao, zahar tos, praf de copt, unt, lamaie, frisca, cafea, pere, migdale, sare, sos de ciocolata, nuca de cocos, soc. Ingrediente: 8 ouă 180 g făină 100 g cacao 250 g zahăr tos un pliculeţ praf de copt 100 unt o lămâie 500 ml frişca două linguri cu…
Read more »

Salata de rata cu mango si nasturel

14 March 2013
Salata_de_rata_cu_mango_si_nasturelSe incinge o tigaie de teflon. Se cresteaza cu un cutit pielea de pe 1 piept de rata. Se prajeste carnea, cu pielea in jos, 8 minute, la foc mediu. Se intoarce pieptul pe partea cealalta si se prajeste inca 4 minute. Se scoate din tigaie, se asaza pe un servet de hartie 5 minute…
Read more »

Rulouri de pui cu şuncă

14 March 2013
Rulouri_de_pui_cu_sunca.pngO reteta delicioasa de rulouri cu:piept de pui, sunca, cartofi, dovlecei, boia dulce, boia iute, usturoi, smantana, sare, piper, ulei, cimbru. Ingrediente: doi piepţi de pui 400 g şuncă de porc feliată 500 g cartofi mici doi dovle­cei o lingură cu boia dulce un sfert de linguriţă cu boia iute o căpăţână de usturoi 300…
Read more »

Sendviş de mămăligă

14 March 2013
Sendvis_de_mamaligaSendviş de mămăligă din: mamaliga, dovlecel, friptura, rosii si unt. Ingrediente: mamaliga rece 1 dovlecel friptura rece 1-2 rosii unt   Mod de preparare: Ţi-a rămas mămăligă şi nu te înduri s-o arunci. Poţi face nişte sendvişuri cu totul surprinzătoare. Taie mămăliga în felii şi prăjeşte-le un pic în unt. Taie roşiile şi dovleceii în…
Read more »

Piept de curcan in crusta cu cartofi crocanti

14 March 2013
Piept_de_curcan_in_crusta_cu_cartofi_crocantiPiept de curcan in crusta cu cartofi crocanti din: ou, parmezan, usturoi, piept de curcan, cartofi, ulei de floarea soarelui, pesmet, paprika afumata si salata. Ingrediente: 1 ou 3 linguri de parmezan ras 3 catei de usturoi, 1 zdrobit si 2 tocati marunt 500 g piept de curcan, taiat in fasii (trebuie sa obtii 16…
Read more »

Cocktail Grapefruit Cooler

14 March 2013
Cocktail_Grapefruit_CoolerCocktail Grapefruit Cooler din: gin, cold lemon tea, fresh grepfruit si green apple syrup. pahar: Collins decor: grapfruit wedge Ingrediente: 40 ml gin 100 ml cold lemon tea 15 ml fresh grapefruit 15 ml green apple syrup   Mod de preparare: Turnati ingredientele pe rand in pahar peste gheata cuburi si amestecati puternic continutul cu…
Read more »

Pulpa de miel la cuptor si cartofi cu rozmarin

14 March 2013
Pulpa_de_miel_la_cuptor_si_cartofi_cu_rozmarinPulpa de miel la cuptor si cartofi cu rozmarin din: pulpa de miel, cartofi, usturoi, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: pulpa de miel 1,2 kg cartofi mici 500 g usturoi 2,5 catei ulei sare piper rozmarin   Mod de preparare: Se dezosează parţial pulpa de miel. Se împănează cu usturoi şi se dă la cuptorul…
Read more »

Chifle cu fructe uscate si coaja de portocala

14 March 2013
Chifle_cu_fructe_uscate_si_coaja_de_portocalaChifle cu fructe uscate si coaja de portocala din: fructe uscate, coaja de portocala, ceai, lapte integral, unt, faina, condimente pentru prajituri, drojdie, ou si gem de caise. Ingrediente: 200 g de fructe uscate, bucatile mari tocate (stafide, curmale, caise) coaja rasa de la 1/2 portocale 200 g de ceai 250 ml de lapte integral…
Read more »

Reteta zilei: Supa Gazpacho

14 March 2013
Supa_Gazpacho_3O supa delicioasa si gustoasa, supa gazpacho, deoarece se serveste rece, este ideala pentru o zi torida de vara. Ingrediente: 300g Castravete 340g roșii mari 50g Ceapa 250g ardei rosu fara seminte 1 legatura patrunjel 1 Buchet mic de menta 3 crengute de busuioc 1 cațel de usturoi 5g de ghimbir 1 lingura de pasta…
Read more »

Rulada de miel cu oua de prepelita

14 March 2013
Rulada_de_miel_cu_oua_de_prepelitaRulada de miel cu oua de prepelita din: pulpa de miel, organe de miel, oua de prepelita, morcov, ardei gras si oua de gaina. Ingrediente: pulpa de miel o bucata de circa 1,2 kg organe de miel (inima, rinichi, ficat, splina) cate o bucata oua de prepelita 15 bucati morcov 150 g ardei gras 150…
Read more »

Lasagna cu mozzarella, chorizo şi ardei graşi

14 March 2013
Lasagna_cu_mozzarella_chorizo_si_ardei_grasiLasagna cu mozzarella, chorizo şi ardei graşi din: ulei de masline, ceapa, chorizo, ardei grasi, suc de rosii, branzica de casa, ou, mozzarella, foi de lasagna si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 cepe, feliate 200 g de chorizo, taiati in jumatati pe lungime si feliati 4 ardei grasi de diferite…
Read more »

Paste cu sos de carne

14 March 2013
Paste_cu_sos_de_carnePaste cu sos de carne din: carne de vita, morcov, ceapa, oregano, cimbru, parmzan, vin, suc de rosii, ulei, busuioc verde, rosii cherry, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste (penne, spaghete, rigatoni) pentru sos: 500 g carne de vita tocata 1 morcov 2 cepe 1/2 lingurita cu oregano 1/2 lingurita cu cimbru 2 linguri…
Read more »

Bautura aromata cu mere

14 March 2013
Bautura_aromata_cu_mereBautura aromata cu mere  din: miere, miere, scortisoara, cuisoare si lamaie. Ingrediente: 10 mere 4 linguri miere 1 lingura scortisoara macinata 5-6 cuisoare parfumate 1 lamaie   Mod de preparare: Speli merele, le cureti de coaja, le tai felii sau cuburi, apoi le treci prin storcator. Opresti jumatate din mar pentru decor. Il tai felii…
Read more »

Rechin în sos de vin

14 March 2013
Rechin_în_sos_de_vinRechin în sos de vin din: fileuri de rechin, masline, rosii cherry, capere, vin alb, zeama de lamaie, busuioc si sare. Ingrediente: 4 fileuri de rechin 200 g masline 10 rosii cherry 1 lingurita de capere 250 ml vin alb zeama de la o lamaie busuioc sare   Mod de preparare: încinge o tigaie de…
Read more »

Chiftele din carne de curcan cu linte si fenicul

14 March 2013
Chiftele_de_curcan_cu_linte_si_feniculChiftele din carne de curcan cu linte si fenicul  din: carnati de curcan, seminte de fenicul, ulei de masline, ceapa, morcovi, bulb de fenicul, usuturoi, vin rosu, linte verde, supa de vita, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 450 g carnati proaspeti din carne de curcan 1 lingura seminte de fenicul 1 lingura ulei de…
Read more »

Sniţele cu caşcaval

14 March 2013
Snitele_cu_cascavalSniţele cu caşcaval din: carne de porc, oua, cascaval, faina, parmezan, sunca, fulgi de porumb, cimbru, sare, piper si ulei. Ingrediente: 8 felii de carne de porc 2 oua 200 g cascaval 4 linguri cu faina 4 linguri cu parmezan 8 felii de sunca fulgi de porumb cimbru sare piper ulei   Mod de preparare:…
Read more »

Calamar umplut cu ceapa si morcov

14 March 2013
Calamar_umplut_cu_ceapa_si_morcovCalamar umplut cu ceapa si morcov din: calamari, morcov, ton, ceapa, pesmet, vin, ou, unt, usturoi, sare si ulei. Ingrediente: 4 calamari congelati 1 morcov 1 cutie de ton 1 ceapa 2 linguri cu pesmet 100 ml vin 1 ou 2 linguri cu unt 2 catei de usturoi sare ulei   Mod de preparare: Spală…
Read more »

Fursecuri cu cafea

14 March 2013
Fursecuri_cu_cafea.pngO reteta delicioasa de fursecuri cu:faina, unt, cacao, oua, zahar tos, praf de copt, lapte dulce, esenta de lamaie, cafea macinata, sare, ciocolata alba. Ingrediente: 250 g făină 115 g unt două linguri cu cacao două ouă 150 g zahăr tos un pliculeţ praf de copt 100 ml lapte dulce o linguriţă cu esenţă de…
Read more »

Cum se prepara scoici cu sos de fasole alba si salata creata (video)

13 March 2013
Cum_se_prepara_scoici_cu_sos_de_fasole_alba_si_salata_creataO reteta video despre cum se prepara scoici cu sos de fasole alba si salata creata, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Inrgediente: 300 g live clams, cleaned 400 g tin of white cannellini beans, drained 1 banana shallot, finely chopped 1 clove of garlic, peeled and chopped 100 g curly…
Read more »

Supa crema de carote

13 March 2013
Supe_1Supa crema de carote din: morcov, ceapa, apa, oua, sare, unt, faina si lapte. Ingrediente: morcov (1/2 kg.) ceapa (2 buc.) apa (2 l) oua (1 buc.) sare unt (100gr.) faina (1-1 1/2 lingura) lapte (1/2 pahar)   Mod de preparare: Se curata carotele si ceapa, se spala si se pun cu apa la fiert.…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu fructe

13 March 2013
Prajitura_cu_fructe_3Un desert delicios, prajitura cu fructe poate fi servita fie cu o ceasca de ceai intr-o dupa amiaza innorata, fie simpla in orice moment al zilei Ingrediente: 420g amestec de fructe uscate 115g zahar brun 130g faina 1 lingurita de scortisoara 115 g cirese 115g unt nesarat 2 oua 2 linguri de zahar 1 varf…
Read more »

Clatite cu umplutura picanta

13 March 2013
Clatite_cu_umplutura_picantaClatite cu umplutura picanta din: faina, lapte, oua, sare, piper, cascaval, file de porc, boia iute, unt, sunca, frunze de busuioc si pesmet. Ingrediente: 125 g faina 100 ml lapte 6 oua sare piper 200 g cascaval moale 300 g file de porc boia iute 4 linguri unt 75 g sunca feliata 16 frunze de…
Read more »

Chec cu fructe si caise confiate

13 March 2013
Chec_cu_fructe_si_caise_confiateChec cu fructe si caise confiate din: oua, unt, sare, zahar, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie, nuci, migdale, stafide, caise confiate si hartie de copt. Ingrediente: 5 oua 200 g unt un praf sare 14 linguri zahar 275 g faina 2 pliculete zahar vanilat coaja rasa de la 1-2 lamai 100 g nuci 30…
Read more »

Salată de pui thailandeză

13 March 2013
Salata_de_pui_thailandezaSe combina intr-un bol 4 linguri sos de peste, sucul de la 2 lime si 1 lingura zahar brun, apoi se adauga 1 ceapa mica rosie, taiata in jumatate si feliata fin. Se amesteca si se lasa deoparte 10 minute. Se taie fasii 2 piepti de pui fierti, fara piele, 1/2 varza alba, 2 morcovi…
Read more »

Chiftelute de curcan cu sos alb

13 March 2013
Chiftelute_de_curcan_cu_sos_albChiftelute de curcan cu sos alb din: carne de curcan tocata, ceapa, sare, piper, ou, unt, nucsoara, lapte, marar, faina, morcovi si fasole. Ingrediente: 500 g carne de curcan tocata o legatura ceapa sare piper un ou pentru sos: 75 g unt un praf nucsoara 400 ml lapte o legatura marar 2 linguri faina pentru…
Read more »

Bors de miel cu smantana, tarhon si leustean

13 March 2013
Bors_de_miel_cu_smantana_tarhon_si_leusteanBors de miel cu smantana, tarhon si leustean din: miel, legume, leustean, tarhon, smantana, galbenus de ou, bors si suc de rosii. Ingrediente: un miel (intre 10-15 kg) cap de miel, ficat, rinichi, splina, burta, mate, gat, rasoale legume – ceapa verde, morcov, telina, pastarnac – cate 100 de grame din fiecare leustean o legatura…
Read more »

Juice de portocale

13 March 2013
Juice_de_portocaleJuice de portocale din: ananas, portocale, lamaie, apa plata, miere si frunze de menta. Ingrediente: 1/2 ananas proaspat 2 portocale 1 lamaie 1 l apa plata 3 linguri miere (sau zahar brun) frunze de menta proaspata   Mod de preparare: Cureti ananasul de coaja, il tai cuburi, il pasezi in blender, apoi il asezi intr-o…
Read more »

Retete de post: Musaca de legume

13 March 2013
Musaca_de_legumeMusaca de legume din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa rosie, sare grunjoasa, piper negru, ulei de masline, cimbru, busuioc, usturoi, pasta de rosii si patrunjel. Ingrediente: 4 vinete medii 3 dovlecei 8-10 rosii mari 2-3 cepe rosii sare grunjoasa piper negru macinat ulei de masline cimbru si busuioc macinat o capatana de usturoi 300 g pasta…

Friptura de miel la cuptor cu mamaligura si mujdei de usturoi

13 March 2013
Friptura_de_miel_la_cuptor_cu_mamaligura_si_mujdei_de_usturoiFriptura de miel la cuptor cu mamaligura si mujdei de usturoi din: miel, pulpe de miel, spate, coaste de miel, untura de porc, sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, legume, supa de vita si vin rosu. Ingrediente: un miel pulpe spate spate coaste untura porc 200 g sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi – dupa gust pat…
Read more »

Pizza cu ton, măsline si rucola

13 March 2013
Pizza_cu_ton_masline_si_rucolaPizza cu ton, măsline si rucola din: faina, pasta de rosii, ton in ulei, capere, mozzarella, masline, ceapa rosie si rucola. Ingrediente: 145 g de faina pentru paine, plus extra pentru presarat 2 linguri pasta de rosii 185 g de ton in ulei, scurs 1 lingura de capere 125 g mozzarella 10 masline, fara samburi…
Read more »

Minichifle cu ton

13 March 2013
Minichifle_cu_tonMinichifle cu ton din: faina, ton, ceapa, drojdie, lapte, ulei, zahar, ou, marar, piper si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 g ton maruntit in suc propriu 1 ceapa 25 g drojdie proaspata 300 ml lapte 3 linguri cu ulei 1 varf de lingurita cu zahar 1 ou 1 legatura de marar piper sare  …
Read more »

Reteta zilei: Salata vegetariana

13 March 2013
Salata_vegetariana_8Salata vegetariana din: orz, ulei de masline, usturoi, sparanghel, rucola, ardei, naut, rosii deschidratate, suc de lamaie, piper rosu si patrunjel. Ingrediente: 1 cana de orz nefiert 4 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi, tocati 1/2 buchet sparanghel, taiat bucati 3 cesti rucola 2 ardei rosii, fara seminte, taiati cuburi 2 ardei portocalii,…
Read more »

Gratin cu peste si cartofi

13 March 2013
Gratin_cu_peste_si_cartofiGratin cu peste si cartofi din: cartofi, oua, spanac, cheddar, nucsoara, peste, ceapa, cuisoare, frunze de dafin, lapte, supa de peste, unt, ulei de masline extravirgin si mustar cu boabe. Ingrediente: 1 kg de cartofi, taiati cuburi 2 oua mari, galbenusuri separate de albusuri 400 g de spanac, decongelat si scurs bine 85 g de…
Read more »

Măr copt cu fructe deshidratate

13 March 2013
Mar_copt_cu_fructe_deshidratateMăr copt cu fructe deshidratate din: mere, dulceata de visine, dulceata de gutui, prune uscate, unt, scortisoara, rom, ulei si sare. Ingrediente: 4 mere 1 lingura cu dulceata de visine 2 linguri cu dulceata de gutui 4 prune uscate 2 linguri cu unt scortisoara 1 fiola cu rom ulei sare   Mod de preparare: Spala…
Read more »

Sos picant de roşii

13 March 2013
Sos_picant_de_rosiiSos picant de roşii din: rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, zahar, chilli, oregano, frunze de salvie, vin rosu, sare piper. Ingrediente: 7 rosii bine coapte 3 linguri ulei de masline 1 ceapa mare 3-4 catei de usturoi 1 ardei iute 1 lingurita zahar 1 pra de chilli 1/2 lingurita oregano uscat 2-3…
Read more »

Vinete coapte cu parmezan

13 March 2013
Vinete_coapte_cu_parmezanVinete coapte cu parmezan din: ulei de masline extravirgin, usturoi, busuioc, rosii, rosii uscate, miere, cimbru, vinete, mozzarella, pesmet, parmeza si paine cu crusta crocanta. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 legatura mica de busuioc, coditele tocate marunt 2 conserva de 400 g rosii 1 lingura de rosii…
Read more »

Budinca de branza

13 March 2013
Budinca_de_branzaBudinca de branza din: telemea, smantana, rosii cherry, ceapa, oua, sare, piper, patrunel verde, ulei de masline si pesmet. Ingrediente: 120 g telemea 175 g smantana 300 g rosii cherry 1 ceapa 6 oua 1/2 lingurita cu sare 1/4 lingurita cu piper patrunjel verde ulei de masline pesmet   Mod de preparare: Incinge două linguri…
Read more »

Cheesecake cu cafea si ciocolata amaruie

13 March 2013
Cheesecake_cu_cafea_si_ciocolata_amaruieCheesecake cu cafea si ciocolata amaruie din: biscuiti cu cacao, apa, unt, esenta de vanilie, ciocolata amaruie, zahar, cafea instant, sare, branza de vaci cremoasa, oua, pudra de cacao. Ingrediente: 175 g biscuiti de cacao 4 linguri apa 75 g unt topit esenta de vanilie 60 g ciocolata amaruie 130 g zahar 1 lingura cafea…
Read more »

Reteta zilei: Sos Bechamel

13 March 2013
Sos_Bechamel_2Un sos gustos si delicios, sosul bechamel este foarte simplu de preparat si, de asemenea, are o varietate de intrebuintari. Ingrediente: 20g faina 20g unt nesărat 400ml lapte sare si piper dupa gust       Mod de preparare: Se topeste untul intr-o cratita. Adaugati faina si amestecati pana se formează o pasta. Se adauga…
Read more »

Paste cu somon afumat si ardei iute

13 March 2013
Paste_cu_somon_afumat_si_ardei_iutePaste cu somon afumat si ardei iute din: spaghete, ulei de masline, ardei iute, somon afumat, coaja de lamaie, zeama de lamaie si ceapa verde. Ingrediente: 300 g spaghete 1 lingura ulei de masline 1 ardei iute, fara seminte si tocat marunt 120 g somon afumat, rupt in bucatele coaja rasa de la 1 lamaie…
Read more »

Muschi de porc cu orez

13 March 2013
Muschi_de_porc_cu_orezMuschi de porc cu orez din: orez, pesmet, turmeric, ulei, albus, file de porc, coriandru, ulei, ceapa, morcov, usturoi, pudra de curry, ghimbir, pasta de rosii, miere, sos de soia, amidon, supa de pui si ulei de susan. Ingrediente: 200 g orez cu bob scurt 100 g de pesmet proaspat, maruntit grosier 1 lingurita de…
Read more »

Orez cu ciuperci uscate

13 March 2013
Orez_cu_ciuperci_uscateOrez cu ciuperci uscate din: orez, ceapa, ciuperci, masline, curry, sofran, unt si sare. Ingrediente: 1 cana cu orez 1 ceapa 200 g ciuperci uscate 50 g masline feliate 1 lingurita de curry 1 varf de cutit de sofran 50 g unt sare   Mod de preparare: Spală orezul în câteva ape şi pune-l la…
Read more »

Tort de cafea cu crema si nuca

13 March 2013
Tort_de_cafea_cu_crema_si_nucaTort de cafea cu crema si nuca din: zahar, faina, cafea instant, oua, praf de copt, esenta de vanilie, oua, frisca, gelatina, smantana, gem acrisor, cafea slaba, pudra de cacao, miez de nuca si boabe de cafea. Ingrediente: pentru blatul de cafea: 250 g zahar 150 g faina 2 linguri cafea instant 6 oua 1…
Read more »

Piept de pui cu mere si nucă

13 March 2013
Piept_de_pui_cu_mere_si_nucaPiept de pui cu mere si nucă din: piept de pui, amestec de salata, mere, nuci, branza, cimbru, oregano, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 pungi amestec de salata 1-2 mere 100 g nuci 50 g branza cimbru oregano otet balsamic ulei de masline sare piper  …
Read more »

Reteta zilei: Biscuiti deliciosi

13 March 2013
Biscuiti_deliciosi_8Biscuiti deliciosi din: faina, zahar, praf de copt, sare, bicarbonat de sodiu, unt si lapte. Ingrediente: 280 grame faina 10-20 de gr zahar 15 g praf de copt 3/4 lingurita sare de masa 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu 9 linguri unt nesarat 175 ml lapte batut   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200 °…
Read more »

Tortulete cu ciocolata

13 March 2013
Tortulete_cu_ciocolataTortulete cu ciocolata din: ciocolata cu lapte, margarina, zahar pudra, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, lapte, sare, martipan, suc de portocale, perle de zahar. Ingrediente: aluat: 250 g ciocolata cu lapte 80 g margarina 100 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 4 oua 200 g faina 2 lingurite rase praf de copt…
Read more »

Tocana de pui cu legume

13 March 2013
Tocana_de_pui_cu_legumeTocana de pui cu legume din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, supa de pui, cartof, frunze de cimbru, frunze de rozmarin, pulpe d epui, morcovi si praz. Ingrediente: 1 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa, feliata subtire 4 catei de usturoi, feliati 1,4 l supa de pui fierbinte 1 cartof mare, dat pe…
Read more »

Sos Tzatziki

13 March 2013
Sos_TzatzikiSos Tzatziki din: castraveti, iaurt, usturoi, ulei de masline, marar verde, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 castraveti 500 ml iaurt gros (preferabil de capra) 3-4 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 1 lingurita marar verde tocat 1 lingura zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare: Cureţi castraveţii de…
Read more »

Pizza cu creveti, rosii cherry si masline

13 March 2013
Pizza_cu_creveti_rosii_cherry_si_maslinePizza cu creveti, rosii cherry si masline din: faina, drojdie, ulei de masline extravirgin, apa calda, zahar, rosii, pasta de rosii, usturoi, zahar, mascarpone, parmezan, rosii cherry, creveti, rozmarin, fulgi de ardei iute, masline si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina pentru paine, plus extra pentru rpesarat 1 plic de drojdie…
Read more »

Chec marmorat cu cacao

13 March 2013
Chec_marmorat_cu_cacaoChec marmorat cu cacao din: iaurt, zahar, unt, faina, oua, esenta de vanilie, cacao si praf de copt. Ingrediente: o masura iaurt 2 masuri zahar o masura unt 3 masuri faina 2 oua o fiola esenta de vanilie 2 linguri cu varf de cacao un plic praf de copt   Mod de preparare: La mixer,…
Read more »

Bruschete cu sote de ciuperci

13 March 2013
Bruschete_cu_sote_de_ciuperciBruschete cu sote de ciuperci din: paine toast, ghebe, crema de branza, smantana, unt, ceapa, usturoi, patrunjel verde, cimbru, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 paine toast 300 g ghebe deshidratate (galbiori) 200 g crema de branza 1-2 linguri cu smantana 50 g unt 1 ceapa 5-6 catei de usturoi patrunjel…
Read more »

Quesadilla cu piure de morcov şi portocale

13 March 2013
Quesadilla_cu_piure_de_morcov_si_portocaleQuesadilla cu piure de morcov şi portocale din: lipii, morcovi, portocale, crema de branza, ceapa, patrunjel, unt, seminte de susan, salata, zeama de lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 4 lipii 1 kg morcovi 2 portocale 200 g crema de branza 1 ceapa 1 legatura de patrunjel 100 g unt 1/2 lingurita seminte de susan 1…
Read more »

Cocktail cu Amaretto si lichior

13 March 2013
Cocktailuri_9Cocktail cu Amaretto si lichior din: amaretto, suc de maracuja, crema de cocos, frisca si cirese. Ingrediente: 30 ml Amaretto 30 ml suc de maracuja 50 ml lichior crema de cocos 10 ml frisca lichida o cireasa maraschino   Mod de preparare: In shakerul cu gheata se pun toate ingredientele si se agita. Se strecoara…
Read more »

Reteta zilei: Negrese

12 March 2013
Negrese_6Un desert simplu si delicios, negresele sunt foarte potrivite pentru o dupa-amiaza in familie, iar cei mici le vor indragi! Ingrediente: 4 oua 300g zahar pudra 200g unt nesarat 150g ciocolata neagra 150g faina 3 ½ g praf de copt 250g fulgi de ciocolata neagra   Mod de preparare: Se incalzește cuptorul la 170 °…
Read more »

Salata de ton cu cartofi si fasole verde

12 March 2013
Salata_de_ton_cu_cartofi_si_fasole_verdeSalata de ton cu cartofi si fasole verde din: ton, fasole verde, rosii, ulei de floarea soarelui, otet balsamic, zeama de lamaie, sare, cartofi, piper negru, marar si salata verde. Ingrediente: 300 g ton conserva 400 g fasole verde pastai 4-5 rosii 2-3 linguri ulei de floarea soarelui otet balsamic zeama de la 1-2 lamai…
Read more »

Chec cu cacao si nuci

12 March 2013
Chec_cu_cacao_si_nuciChec cu cacao si nuci din: unt, zahar, oua, ulei, faina, praf de copt, lapte, cacao, nuci si coaja de lamaie. Ingrediente: 125 g unt 200 g zahar 8 oua 20 g ulei 215 g faina 1/2 pliculet praf de copt 60 ml lapte 20 g cacao 100 g nuci coaja unei lamaie   Mod…
Read more »

Rulouri cu branza telemea si spanac

12 March 2013
Rulouri_cu_branza_telemea_si_spanacRulouri cu branza telemea si spanac din: oua, spanac, ulei de masline, branza telemea, bacon, sare si piper. Ingrediente: 6 oua 200 g spanac tanar 2 linguri cu ulei de masline 120 g branza telemea 300 g bacon/prosciutto sare piper   Mod de preparare: Rade brânza telemea şi toacă spanacul, păstrând câteva frunze pentru decor.…
Read more »

Bruschete cu peste

12 March 2013
Bruschete_cu_pesteBruschete cu peste din: sardine in ulei picant, crema de branza, mascarpone, paine toast de secara, salata verde, zeama de lamaie, marar si sare. Ingrediente: 2 cutii cu sardine in ulei picant 200 g crema de branza 1 lingura cu mascarpone 2 oua 1 paine toast de secara salata verde zeama de lamaie marar sare…
Read more »

Sufleu de broccoli cu branza de vaci

12 March 2013
Sufleu_de_broccoli_cu_branza_de_vaciSufleu de broccoli cu branza de vaci din: broccoli, piept de pui, branza de vaci, telemea de capra, oua, unt, smantna, faina, rosie, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata broccoli mare 300 g piept de curcan sau de pui 200 g branza de vaci bine scursa 150 g telemea de capra rasa 4 oua…
Read more »

Chec cu stafide si lamaie

12 March 2013
Chec_cu_stafide_si_lamaieChec cu stafide si lamaie din: oua, zahar pudra, unt, faina, stafide, praf de copt si lamaie. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar pudra 150 g unt 225 g faina 200 g stafide o lingura praf de copt o lamaie   Mod de preparare: Stafidele se pun pe foc cu sucul de la lamaie strecurat…
Read more »

Peste pe pat de legume

12 March 2013
Peste_pe_pat_de_legumePeste pe pat de legume din: peste, suc de lamaie, usturoi, paturnjel, cimbru, ulei, unt, sare, piper, legume si ceapa verde. Ingrediente: 1,5 kg peste sucul unei lamai 2 catei de usturoi o lingura patrunjel o lingurita cimbru 2 linguri ulei 100 g unt sare piper pentru garnitura: legume congelate, dupa gust cateva fire ceapa…

Brioşe cu grepfrut

12 March 2013
Briose_cu_grepfrutBrioşe cu grepfrut din: grepfruturi, fulgi de ovaz, unt, zahar, zahar brun, oua, faina, praf de copt si scortisoara. Ingrediente: 2 grepfruturi rosii o ceasca de fulgi de ovaz 100 g de unt o ceasca de zahar o jumatate de ceasca de zahar brun 2 oua batute 1 si 1/3 ceasca de faina 1 lingura…
Read more »

Somon la cuptor cu praz şi sos de smântână

12 March 2013
Somon_la_cuptor_cu_praz_si_sos_de_smântânaSomon la cuptor cu praz şi sos de smântână din: somon, praz, smantana, curry, lamaie, unt, miere, marar, sare si piper roz. Ingrediente: 2 bucati de somon proaspat doua fire de praz 200 g de smantana 1 lingura cu varf de curry 1/2 lamaie o lingura de unt o lingurita de miere marar sare piper…
Read more »

Tocanita cu carne de porc si cartofi

12 March 2013
Tocanita_cu_carne_de_porc_si_cartofiTocanita cu carne de porc si cartofi din: muschi de porc, cartofi, ceapa, ardei, morcovi si suc de rosii. Ingrediente: 400 g muschi slab de porc 500 g cartofi 3 cepe 2 ardei 2 morcovi 200 g suc de rosii   Mod de preparare: Se taie muşchiul în felii cât un deget de groase. Se…
Read more »

Supă cremă de broccoli cu pastarnac si telina

12 March 2013
Supa_crema_de_broccoli_cu_pastarnac_si_telinaSupă cremă de broccoli cu pastarnac si telina din: pastarnac, telina, cartofi, ceapa, broccoli si smantana. Ingrediente: 1 pastarnac 1/2 telina 2 cartofi potrivit 1 ceapa 500 g broccoli 200 g smantana   Mod de preparare: Se pun la fiert într-o cratiţă păstârnacul, ţelina, capa şi cartofii. Când sunt fierte legumele, se aiaugă broccoli, păstrând…
Read more »

Reteta zilei: Nuggets de pui

12 March 2013
Nuggets_de_pui_11Nuggets de pui din: piept de pui, apa, sare, sos worcestershire, faina, pesmet, praf de ceapa, praf de usturoi, piper negru, bicarbonat de sodiu, ou. 4 piepti de pui dezosati 2 Cani apa 1 lingura + 1 lingurita de sare 2 linguri sos Worcestershire 1/2 cana faina 2 1/2 Cani pesmet 1/2 lingurita praf de…
Read more »

Salată cu cartofi, sunca si sos de iaurt

12 March 2013
Salata_cu_cartofi_sunca_si_sos_de_iaurtSalată cu cartofi, sunca si sos de iaurt din: cartofi, sunca, morcovi, porumb, castravete, rosii, oua, mustar, iaurt, ulei si sare. Ingrediente: 2 cartofi 250 g sunca 2 morcovi 100 g porumb din conserva 1 castravete mare 2 rosii 2 oua 1 lingura cu mustar 100 ml iaurt 150 ml ulei sare   Mod de…
Read more »

Piept de pui cu ciuperci si sos

12 March 2013
Piept_de_pui_cu_ciuperci_si_sosPiept de pui cu ciuperci si sos din: piept de pui, vin alb, ciuperci, unt, faina, smantana si sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 100 ml vin alb 200 g ciuperci 100 g unt 2 linguri cu faina 250 ml smantana sare   Mod de preparare: Taie piepţii în două şi pune-i la fiert deodată…
Read more »

Budinca de carne cu garnitura

12 March 2013
Budinca_de_carne_cu_garnituraBudinca de carne cu garnitura din: carne de pui, piept de pui, cartofi, broccoli, ceapa, smantana, faina, unt, oua, pesmet, marar, patrunjel, cimbru, sare, piper, cartofi, unt si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g carne de pui 250 g piept de pui fiert 2 cartofi fierti pe jumatate 3 buchetele broccoli 1 ceapa potrivita 4 linguri…
Read more »

Piure cu mustar si branza

12 March 2013
RetetePiure cu mustar si branza din: cartofi, smantana, cheddar, mustar cu boabe si frunze de cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi, taiati cuburi 4 linguri de creme fraiche (sau de smatana pentru gatit) 50 g de cheddar maturat (sau cascaval), ras 2 linguri de mustar cu boabe 1 lingura cu frunze de cimbru   Mod de…
Read more »

Salata cu branza de capra si legume

12 March 2013
Salata_cu_branza_de_capra_si_legumeSalata cu branza de capra si legume din: cuscus, zeama de lamaie, amestec de legume, pasta de ardei iute, branza de capra si frunze de rucola. Ingrediente: 100 g cuscus zeama de la 1/2 lamaie 200 g amestec de legume facute la cuptor (ceapa, vinete, ardei, morcovi, pastarnac) 1 lingura de pasta de ardei iute…
Read more »

Parjoale de vita

12 March 2013
Parjoale_de_vitaParjoale de vita din: carne tocata de vita, morcov, ceapa, usturoi, pesmet, cimbru, ou, faina, piper, ulei si sare. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 morcov 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura cu pesmet 1 lingurita cu cimbru 1 ou faina piper ulei sare   Mod de preparare: Dă morcovul pe…
Read more »

Rulouri de spanac

12 March 2013
Rulouri_de_spanacRulouri de spanac din: piept de pui, ou, ciuperci, ceapa, piure de spanac, usturoi, masline, boia dulce, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui mare 1 ou 4-5 ciuperci 1 ceapa 2 linguri ulei 300 g piure de spanac 1 catel de usturoi 3-4 masline boia dulce 1 praf de chimen macinat sare…
Read more »

Tartine cu cremă de brânză

12 March 2013
Tartine_cu_crema_de_brânzaTartine cu cremă de brânză din: bagheta, morcov, ricotta, telemea de vaca, smantana, ceapa, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 bagheta neagra 2 morcovi 200 g ricotta 200 g telemea de vaca 50 ml smantana 1 ceapa mica 1 legatura de patrunjel sare   Mod de preparare: Taie bagheta în felii şi pune-le în cuptor într-o…
Read more »

Bruschete cu legume la cuptor

12 March 2013
Bruschete_cu_legume_la_cuptorBruschete cu legume la cuptor din: dovlecel, rosii cherry, mozzarella, cascaval, usturoi, fulgi de chilli, busuioc, ulei de masline, bagheta si sare. Ingrediente: 1 dovlecel verde (zucchini) 4-5 rosii cherry 200 g mozzarella 100 g cascaval 2-3 catei de usturoi fulgi de chilli busuioc ulei de masline 1 bagheta sare   Mod de preparare: Taie…
Read more »

Pui provensal cu legume

12 March 2013
Pui_provensal_cu_legumePui provensal cu legume din: pui, dovlecei, ardei gras, ceapa, lamaie, ulei de masline, usturoi, rosii, cimbru, supe strecurata, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare 2 dovlecei tineri 2 ardei grasi verzi 1 ceapa 1 lamaie 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 2 rosii 1/2 lingurita cimbru uscat 500 ml…
Read more »

Turtă de cartofi cu somon

12 March 2013
Turta_de_cartofi_cu_somonTurtă de cartofi cu somon din: cartofi, oua, smantana, ulei, crema de branza, somon afumat si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 3 oua 100 ml smantana ulei 200 g crema de branza 100 g somon afumat sare   Mod de preparare: Curăţă cartofii şi dă-i pe răzătoarea mică. Incinge câteva linguri bune de ulei într-o…
Read more »

Reteta zilei: Sos de mango

12 March 2013
Sos_de_mango_12Un preparat delicios si gustos, sosul de mango este usor de preparat si se poate servi cu carne de pui. Ingrediente: 1 lingura ulei vegetal 2 lingurite ghimbir proaspat, tocat 2 catei de usturoi, tocati 1 ardei chili rosu, tocat 2 lingurite seminte chimen negru 1 lingurita coriandru 1/2 lingurita chimen 1/4 lingurita curcuma 1/4…
Read more »

Rosii umplute cu orez si mozzarella

12 March 2013
Rosii_umplute_cu_orez_si_mozzarellaRosii umplute cu orez si mozzarella din: rosii, mozzarella, orez, praz, suc de rosii, patrunjel, ulei, sare, piper si apa. Ingrediente: 8 rosii 8 bile mici mozzarella pentru garnitura: 8 linguri orez parte alba a unui praz 200 ml suc de rosii cateva fire de patrunjel 2 linguri ulei sare piper 100 ml apa  …
Read more »

Friptura de vita la cuptor cu sos

12 March 2013
Friptura_de_vita_la_cuptor_cu_sosFriptura de vita la cuptor cu sos din: pulpa de manzat, ulei, morcov, telina apio, vin alb, supa de vita, frunze de dafin, ceapa, cimbru, unt, zahar brun si faina. Ingrediente: 1 kg pulpa de manzat, fara grasime 2 linguri de ulei 8 morcovi, curatati 1 tulpina de telina Apio, tocata 200 ml de vin…
Read more »

Ceapă rosie umplută

12 March 2013
Ceapa_rosie_umplutaCeapă rosie umplută din: ceapa rosie, linte, telina, bacon, pesmet, cimbru, curry, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 cepe rosii 200 g linte o ramurica telina 250 g bacon 3 linguri pesmet 2 crengute cimbru o lingura curry 70 g unt cateva fire patrunjel sare piper   Mod de preparare: Intr-o oală cu apă…
Read more »

Salată cu creveti si sos acrişor

12 March 2013
Salata_cu_creveti_si_sos_acrisorSalată cu creveti si sos acrişor din: creveti, struguri, salata verde, loboda, spanac, unt, mar, zahar, otet balsamic si apa. Ingrediente: 400 g creveti decorticati 200 g struguri 1 salata verde 1 legatura de loboda 100 g spanac verde 50 g unt 1 mar sare pentru sos: 100 g zahar 4 linguri cu otet balsamic…
Read more »

Paste cu legume, sos de lamaie si parmezan

12 March 2013
Paste_cu_legume_sos_de_lamaie_si_parmezanPaste cu legume si sos de lamaie din: legume, paste, lamaie, mustar dijon, chives si parmezan. Ingrediente: 450 g legume (sparanghel, fasole verde si mazare) 400 g paste (tagliatelle) 1 lamaie 1 lingura de mustar dijon 1 lingura ulei de masline 3 linguri de chives, tocate parmezan ras, pentru servit   Mod de preparare: Taie…
Read more »

Tocanita mediteraneeana

12 March 2013
Tocanita_mediteraneeanaTocanita mediteraneeana din: carne de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, fenicul, ardei gras, rosii, supa strecurata de legume, vin alb, zeama de lamaie, rozmarin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de pui 2 linguri ulei de masline 6 cepe mici 2 catei de usturoi 2 morcovi 1 bulb fenicul 1 ardei…
Read more »

Gustare cu morcovi si spanac

12 March 2013
Gustare_cu_morcovi_si_spanacGustare cu morcovi si spanac din: morcovi, frunze de spanac, ceapa rosie, suc de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, fulgi de chilli, otet de mere si sare. Ingrediente: 5 morcovi 300 g frunze de spanac 1-2 cepe rosii suc de lamaie ulei de masline seminte de susan fulgi de chilli otet de mere…
Read more »

Budinca delicioasa de mere

12 March 2013
Budinca_delicioasa_de_mereBudinca delicioasa de mere din: mere, zahar brun, sirop de artar, zeama de lamaie, faina, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ghimbir si ou. Ingrediente: 2-3 mere verzi, curatate de coaja si cototr, tocate (250 g) 100 g zahar brun 50 g sirop de artar, plus 2 linguri pentru forma de prajituri 1 mar rosu 1 lingura…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu lapte de cocos

11 March 2013
Prajitura_cu_lapte_de_cocos_4Prajitura cu lapte de cocos din: unt, zahar, ou, esenta de vanilie, lapte de cocos, faina, budinca de cocos, praf de copt, sare, kahlua si nuca de cocos. Ingrediente aluat: 1 bucata de unt, la temperatura camerei 1 cana de zahar 1 ou 1 lingurita de esenta de vanilie 1 ceasca lapte de cocos 1…
Read more »

Musaca de cartofi cu carne de pui

11 March 2013
Musaca_de_cartofi_cu_carne_de_puiMusaca de cartofi cu carne de pui din: cartofi, piept de pui, ulei, smantana, oua, ceapa, patrunjel si sare. Ingrediente: 8 cartofi rosii 500 g piept de pui 2 linguri ulei 4 linguri smantana 4 oua fierte tari 1 ceapa 1legatura patrunjel verde sare   Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă şi apoi lăsaţi-i…
Read more »

Sfecla cu scordolea si verdeturi

11 March 2013
Sfecla_cu_scordolea_si_verdeturiSfecla cu scordolea si verdeturi din: sfecla, nuci macinate, miez de paine neagra, ulei, usturoi, otet, macris, sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle mari 200 g nuci macinate 200 g miez de paine neagra 250 ml ulei 1 capatana de usturoi 2 linguri otet 2 legaturi macris verde (leurda, untisor, spanac, frunze de papadie etc)…
Read more »

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie si varza murata

11 March 2013
Ciorba_ruseasca_cu_sfecla_rosie_si_varza_murataCiorba ruseasca cu sfecla rosie si varza murata din: sfecla rosie, varza murata, ceapa, rosii in bulion, ardei gras, cartof, cub de vita, marar, taitei, unt, ulei si sare. Ingrediente: o sfecla rosie cruda o jumatate varza murata o ceapa 3-4 rosii in bulion un ardei gras verde un cartof mediu 1,5 l supa din…
Read more »

Gnocchi de cartofi cu sos

11 March 2013
Gnocchi_de_cartofi_cu_sosGnocchi de cartofi cu sos din: gnocchi, rosii in bulion, usturoi, busuioc, ulei, unt, parmezan si sare. Ingrediente: 300 g gnocchi 250 g rosii in bulion un catel de usturoi cateva frunze busuioc 2 linguri ulei 50 g unt 2 linguri parmezan ras sare   Mod de preparare: Se pregăteşte sosul, pentru care într-o tigaie…
Read more »

Piept de pui dulce acrisor

11 March 2013
Piept_de_pui_dulce_acrisorPiept de pui dulce acrisor din: piept de pui, faina, compot de caise, ulei, ceapa, vin alb, migdale, smantana si sare. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2 linguri faina o cutie mica de compot de caise o lingura ulei 3 cepe mici 100 ml vin alb 100 g migdale feliate 50 ml smantana de…
Read more »

Supă de ceapă cu paine si cascaval gratinat

11 March 2013
Supa_de_ceapa_cu_paine_si_cascaval_gratinatSupă de ceapă cu paine si cascaval gratinat din: ceapa, unt, faina, supa de pui, paine, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 300 g ceapa 80 g unt 10 g faina un litru supa de pui din concentrat pentru servit: 8 felii paine casa 100 g cascaval ras sare piper   Mod de preparare: Se prepară…
Read more »

Cremă de verdeţuri cu crutoane de pui

11 March 2013
Crema_de_verdeturi_cu_crutoane_de_puiCremă de verdeţuri cu crutoane de pui din: piept de pui, urzici, spanac, macris, stevie, iaurt, faina, usturoi, hrean, ulei, crutoane de paine prajita, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui fiert 500 g urzici, sau leurda, spanac, macris stevie 250 ml iaurt 1 lingura faina 3 catei de usturoi 2 catei hrean ras…

Tocana de vita cu morcovi si bacon afumat

11 March 2013
Tocana_de_vita_cu_morcovi_si_bacon_afumatTocana de vita cu morcovi si bacon afumat din: piept de vita, bacon afumat, morcov, telina, ceapa, ulei, vin alb sec, cimbru, foaie de dafin, sare, piper, patrunjel si usturoi. Ingrediente: un kg piept de vita 100 g bacon afumat 800 g morcov 2 tije de telina o ceapa mare 2 linguri ulei 250 ml vin…
Read more »

Inele de ceapă prăjite

11 March 2013
Inele_de_ceapa_prajiteInele de ceapă prăjite din: ceapa, faina, praf de copt, apa minerala, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe medii 190 g faina o lingura praf de copt 375 ml apa minerala ulei pentru prajit sare piper   Mod de preparare: Intr-un vas, se amestecă făina, cu praful de copt, sarea şi piperul. Apoi, se…
Read more »

Retete de post: Ciorba de ciuperci

11 March 2013
Ciorba_de_ciuperciCiorba de ciuperci din: ciuperci, cartofi, morcovi, ardei capia, ceapa, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g ciuperci 4 cartofi 2 morcovi 2 ardei capia 1-2 cepe 2-3 linguri ulei de masline sare piper patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală, apoi se feliază. Se pun să fiarbă, în…
Read more »

Calzone cu ceapa verde si loboda

11 March 2013
Calzone_cu_ceapa_verde_si_lobodaCalzone cu ceapa verde si loboda din: faina, apa calduta, ceapa uscata, ceapa verde, loboda, marar, ulei, branza dulce de vaci, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina 500 ml apa calduta 2 cepe uscate 3 legatura ceapa verde 3 legaturi loboda verde sau rosie (sau alte verdeturi de sezon) 1 legatura marar 250…
Read more »

Reteta zilei: Sos de mere

11 March 2013
Sos_de_mere_2Unul dintre cele mai simple sosuri, acest sos de mere este un acompaniament excelent pentru friptura de porc. Ingrediente: 100g mere 15g de zahar 2 linguri de apa 1 lingurita de suc ​​de lamaie       Mod de preparare: Curatati merele si taiati-le bucati. Puneti merele intr-o cratita cu apa si zahar. Gatiti merele…
Read more »

Costite de miel cu spanac si garnitura

11 March 2013
Costite_de_miel_cu_spanac_si_garnituraCostite de miel cu spanac si garnitura din: costite impanate de miel, ceapa verde, busuioc verde, vin demidulce, sare grunjoasa, spanac, piper, busuioc, ulei de floarea soarelui, cartofi, ciuperci si rosii cherry. Ingrediente: 8-10 costite impanate de miel 1-2 legaturi ceapa verde busuioc verde 100 ml vin demidulce sare grunjoasa un kg spanac piper negru…
Read more »

Tort cu umplutura delicioasa

11 March 2013
Tort_cu_umplutura_delicioasaTort cu umplutura delicioasa din: galbenusuri, branza, de vaci, zahar, coaja de portocala, albusuri, aluat de strudel, unt, pesmet, gem de prune, gem de mere, frisca, lapte, oua si zahar pudra. Ingrediente: 4 galbenusuri 60 g zahar 400 g branza de vaci 1 lingurita coaja de portocala rasa 2 albusuri 2 pachete de aluat de…
Read more »

Reteta de post: Rosii umplute cu ciuperci

11 March 2013
Rosii_umplute_cu_ciuperciRosii umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci, ceapa verde, cascaval de post, usturoi, patrunjel, sare, piper, ulei de floarea soarelui si rozmarin. Ingrediente: 8 rosii mari 400 g ciuperci 2 legaturi ceapa verde 100 g cascaval de post 3-4 catei usturoi o legatura patrunjel sare piper negru ulei de floarea soarelui rozmarin proaspat   Mod…
Read more »

Tartă cu ceapă şi brânză

11 March 2013
Tarta_cu_ceapa_si_brânzaTartă cu ceapă şi brânză din: faina, unt, apa, sare, smantana, bacon, lapte, oua, cascaval, ulei, zahar pudra, ceapa, chimen, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g unt 100 ml apa un praf sare pentru umplutura: 400 ml smantana 150 g bacon 400 ml lapte 3 oua 200 g cascaval ras…
Read more »

Ceafa la gratar cu garnitura

11 March 2013
Ceafa_la_gratar_cu_garnituraCeafa la gratar cu garnitura din: ceafa, ceapa, usturoi, boia dulce, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, cimbru, piper, salata verde morcov si piure de cartofi. Ingrediente: un kg ceafa 3-4 cepe 1-2 catei de usturoi 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce 300 ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa cimbru uscat si macinat…
Read more »

Retete de post: Penne cu legume

11 March 2013
Penne_cu_legumePenne cu legume din: penne, broccoli, ceapa rosie, ardei capia, fasole verde, rosii, sare, patrunjel, ulei de floarea soarelui, piper negru, ulei de masline, otet aromatic si miere. Ingrediente: 300 g penne 300 g broccoli o ceapa rosie 2-3 ardei capia 300 g fasole verde 3-4 rosii sare patrunjel proaspat ulei de floarea soarelui piper…
Read more »

Orez cu mix de legume

11 March 2013
Orez_cu_mix_de_legumeOrez cu mix de legume din: orez, mix de legume, margarina, sos de soia, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g orez cu bobul lung 500 g mix de legume 75 g margarina sos de soia sare piper alb maicnat o legatura patrunjel proaspat   Mod de preparare: Se alege orezul şi se spală în…
Read more »

Ciorba taraneasca cu rasol de vita si legume

11 March 2013
Ciorba_taraneasca_cu_rasol_de_vita_si_legumeCiorba taraneasca cu rasol de vita si legume din: rasol de vita, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa rosie, usturoi, cartofi, rosii, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: o bucata rasol de vita (un kg) o telina mare un pastarnac o radacina patrunjel 2 cepe rosii 2 morcovi 2-3 catei usturoi 3-4 cartofi un kg rosii sare piper…
Read more »

Prăjitură cu mere şi bezea

11 March 2013
Prajitura_cu_mere_si_bezeaPrăjitură cu mere şi bezea din: faina, unt, zahar, sare, ou, mere, baton de vanilie, scortisoara, suc de lamaie, albusuri, pesmet, faina,unt si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 300 g faina 200 g unt 100 g zahar 1 praf sare 1 ou umplutura: 10 mere miezul de la un baton de vanilie 1/2 lingurita scortisoara macinata…
Read more »

Burgeri cu pui, mere si verdeturi

11 March 2013
Burgeri_cu_pui_mere_si_verdeturiBurgeri cu pui, mere si verdeturi din: carne de pui, ceapa rosie, pesmet, mere, salvie, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, miere, mustar si chifle. Ingrediente: 340 g carne de pui tocata 1 ceapa rosie tocata fin 2 linguri pesmet 2 mere cu coaja verde 1 lingura salvie tocata 2 lingurite de cimbru proaspat…
Read more »

Pastă de susan cu miere si lămâie

11 March 2013
Pasta_de_susan_cu_miere_si_lamâiePastă de susan cu miere si lămâie din: susan, miere, zeama de lamaie, coaja de lamaie si ghimbir. Ingrediente: 400 g susan 2 linguri miere 1 lingura zeama de lamaie coaja rasa de la 1 lamaie 1 lingurita ghimbir macinat fin   Mod de preparare: Măcinaţi seminţele de susan cu râşniţa electrică. Puneţi făina obţinută…
Read more »

Reteta zilei: Salata de crab cu telina

11 March 2013
Salata_de_crab_cu_telina_5Salata de crab cu telina din: oua, tulpini de telina, crab, rosii cherry, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. 2 oua fierte 4 tulpini de telina, taiata cuburi carne de crab 1/4 ceasca rosii cherry, taiate jumatati 1/3 ceasca patrunjel proaspat tocat 2 linguri ulei de masline 2 linguri suc ​​de…
Read more »

Muschiulet de porc in sos de prune

11 March 2013
Muschiulet_de_porc_in_sos_de_pruneMuschiulet de porc in sos de prune din: muschiulet de porc, sare, piper, usturoi, cimbru, ulei de masline, gem de prune, prune uscate si vin alb sec. Ingrediente: 800 g muschi de porc sare piper o capatana de usturoi cimbru 4 linguri ulei de masline 200 g gem de prune 100 g prune uscate 100…
Read more »

Prăjitură cu cidru

11 March 2013
Prajitura_cu_cidruPrăjitură cu cidru din: faina, zahar pudra, margarina, ou, cidru, budinca de vanilie, miez de baton de vanilie, mere, suc de lamaie, smantana, branza de vaci, zahar vanilat, gem de caise si migdale. Ingrediente: 250 g faina 250 g zahar pudra 125 g margarina 1 ou 500 ml cidru (vin de mere) 2 plicuri praf…
Read more »

Bucataria fara foc: Lapte de migdale

11 March 2013
Lapte_de_migdaleLapte de migdale din: migdale, curmale, smochine, apa si miere. Ingrediente: 200 g migdale 15 curmale 5 smochine 600 ml apa 2 linguri miere   Mod de preparare: Puneţi migdalele la înmuiat de seara până dimineaţa, în apă rece. Puneţi curmalele şi smochinele la înmuiat în alt vas, pentru 5-6 ore, în apă rece. Curăţaţi…
Read more »

Reteta de post: Iahnie de fasole

11 March 2013
Iahnie_de_fasoleIahnie de fasole din: fasole, rosii, usturoi, boia, cimbru, foaie de dafin, pasta de rosii si ulei. Ingrediente: 400 g fasole 3 cepe rosii 3-4 catei de usturoi boia dulce si iute cimbru o foaie de dafin 4 linguri pasta de rosii 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală în…
Read more »

Ruladă de curcan în stil meditereaneean, cu roşii şi bacon

11 March 2013
Rulada_de_curcanRuladă de curcan în stil meditereaneean, cu roşii şi bacon din: piept de curcan, sare, piper, rosii uscate, usturoi, fistic, verdeata, branza de vaci, parmezan, sunca, morcovi, telina, ceapa, ulei de masline si supa. Ingrediente: 1 kg piept de rucan (fasonat pentru rulada) sare piper 80 g rosii uscate conservate in ulei 2 catei de…
Read more »

Spaghete cu scoici si bacon

11 March 2013
Spaghete_cu_scoici_si_baconSpaghete cu scoici si bacon din: spaghete, scoici, ulei de masline, vin alb, patrunjel, usturoi, ghimbir, smantana, sare si piper. Ingrediente: 100 g spaghete 200 g scoici 50 g bacon 15 ml ulei de măsline 30 ml vin alb 20 g pătrunjel 10 g usturoi 5 g ghimbir 2 linguri smântână sare piper   Mod…
Read more »

Orez cu carnati picanti

11 March 2013
Orez_cu_carnati_picantiOrez cu carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii, dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel, piper, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung sare 50 g unt pentru sos: 4 morcovi 2 linguri ulei 6 rosii un dovlecel 3 carnati picanti un piept de pui o…
Read more »

Gulii pane într-o crustă crocantă de parmezan

11 March 2013
Gulii_pane_într-o_crusta_crocanta_de_parmezanGulii pane într-o crustă crocantă de parmezan din: oua, gulii, sare, piper, faina, pesmet, parmezan, ulei de floarea soarelui, iaurt, verdeturi asortate, suc de lamaie si boia. Ingrediente: 2 oua 800 g gulii sare piper 500 g faina circa 150 g pesmet 40 g parmezan ras 100 ml ulei de floarea soarelui 400 g iaurt…
Read more »

Reteta zilei: Chec cu nuca

10 March 2013
Chec_cu_nuca_22Daca va place checul, ati nimerit unde trebuie. Avem aici o reteta delicioasa de chec, ideala pentru o intalnire cu prietenii. In afara de ingrediente nu mai aveti nevoie decat de un procesor de alimente sau un blender pentru a pregati un chec cu nuca gustos si pufos. Ingrediente: 2 cani faina 1 cana zahar…
Read more »

Supa de telina cu taitei

10 March 2013
Supa_de_telina_cu_taiteiSupa de telina cu taitei din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, frunze de telina, ardei rgasi, ceapa, ceapa rosie, praz, usturoi, sare, piper, taitei si ulei de masline. Ingrediente: 3 morcovi o telina o radacina patrunjel frunze de telina un pastarnac 2 ardei grasi 2 cepe albe o ceapa rosie un fir praz 1-2 catei…
Read more »

Clătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga

10 March 2013
Clatite_cu_legume_si_fâsii_de_sunca_de_PragaClătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga din: lapte, faina, sare, oua, unt, varza chinezeasca, praz, branza de vaci, iaurt degresat, maioneza, suc de lamaie, piper si sunca de praga. Ingrediente: circa 275 ml lapte 150 g faina sare 2 oua 2 linguri unt 1/2 varza chinezeasca 1 fir praz 50 g branza…
Read more »

Piept de curcan la tigaie in sos de portocale

10 March 2013
Piept_de_curcan_la_tigaie_in_sos_de_portocalePiept de curcan la tigaie in sos de portocale din: piept de curcan, portocala, pastarnac, morcovi, ulei, sare, smantana, amestec de mirodenii si busuioc. Ingrediente: 450 g piept de curcan 1 portocala mare 300 g pastarnac 300 g morcovi 3 linguri ulei sare 200 g smantana amestec de mirodenii pentru carnea de pasare 1 fir…
Read more »

Pui cu legume de primavară

10 March 2013
Pui_cu_legume_de_primavaraPui cu legume de primavară din: conopida, morcovi, file de piept de pui, sare, faina, ulei de rapita, lamaie, supa, hasmatuchi, amidon, smantana si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 legatura morcovi 600 g file de piept de pui sare circa 3 linguri faina 2 lingura ulei de rapita 1 lamaie 500 ml supa 1 legatura…
Read more »

Supa delicioasa de pui cu leustean

10 March 2013
Supa_delicioasa_de_pui_cu_leusteanSupa delicioasa de pui cu leustean din: ceapa, pui, sare, boabe de ienupar, ienibahar, boabe de piper, foi de dafin, leustean, morcov, praz, rosie, telina, taitei si ceapa verde. Ingrediente: 1 ceapa 1 pui (circa 1 kg) sare 8 boabe de ienupar 8 baobe de ienibahar 8 boabe de piper 2 foi de dafin 3…
Read more »

Prăjitură cu hrişcă şi fructe uscate

10 March 2013
Prajitura_cu_hrisca_si_fructe_uscatePrăjitură cu hrişcă şi fructe uscate din: frisca, banane, curmale, smochine, caise uscate, vin, crema de branza, cacao si susan. Ingrediente: 400 g frisca 4 banane 100 g curmale uscate 100 g smochine uscate 100 g caise uscate 300 ml vin 4 linguri crema de branza sau branza proaspata de vaci 2 linguri cacao 2…
Read more »

Chifelute de curcan cu portocale

10 March 2013
Chifelute_de_curcan_cu_portocaleChifelute de curcan cu portocale din: pulpa de curcan, portocale, condimente, piper, suc de portocale, suc de rosii si verdeata. Ingrediente: 4 pulpe de curcan 4 portocale condimente pentru friptură jumătate de linguriţă de sare jumătate de linguriţă de piper 2 linguri suc de portocale o ceaşcă de suc de roşii verdeaţă după gust

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu