vineri, 17 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #71


Retete pentru Paste:

Reteta zilei: Friganele cu banane

3 March 2013
Friganele_cu_banane_8Friganele cu banane din: paine, lapte degresat, oua, faina, banana, zahar brun, vanilie, scortisoara, sare, rom si unt. Ingrediente: 12 felii paine (cumparata in ziua anterioara) 1 ceasca de lapte degresat 3 oua 1/4 ceasca faina 1 banana coapta 1 lingura zahar brun 2 lingurite de vanilie 1 1/2 lingurita scortisoara 1/4 linguriță de sare…
Read more »





Crema de rosii cu ulei picant

3 March 2013
Crema_de_rosii_cu_ulei_picantCrema de rosii cu ulei picant din: rosii, morcov, ceapa, sare, piper, ulei picant si paine. Ingrediente: 400 g rosii pasate 1 morcov 1 ceapa sare piper ulei picant paine   Mod de preparare: Se fierb morcovul si ceapa in apa, se adauga piureul de rosii si se mai lasa 10 minute. Se pune compozitia…
Read more »





Mousse de avocado cu salata

3 March 2013
Mousse_de_avocado_cu_salataMousse de avocado cu salata din: avocado, creveti, branza fina, lamaie, sare, piper, frunze de salata si felii de prosciutto. Ingrediente: 1 avocado copt 50 g creveti fierti 180 g branza fina lamaie sare piper 200 g frunze de salata 4 felii de prosciutto   Mod de preparare: Se mixează avocado cu crevetii, se adaugă…
Read more »





Bors cu sfecla rosie si carne

3 March 2013
Bors_cu_sfecla_rosie_si_carneBors cu sfecla rosie si carne din: piept de vita, sfecla rosie, bors, ulei, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, unt, cartofi, varza alba, usturoi, piper negru, foi de dafin, smantana, patrunjel, marar, sare si verdeata. Ingrediente: 500 g piept de vita 300 g sfecla rosie 2 linguri ulei bors dupa gust 100 g rosii 2 cepe…
Read more »





Minichiftele rapide

3 March 2013
Minichiftele_rapideMinichiftele rapide din: polonezi, ou, faina, pesmet, ulei si sare. Ingrediente: 4 polonezi 1 ou 2 linguri cu faina 2 linguri cu pesmet ulei sare   Mod de preparare: -un vas, pune apă la fiert cu un praf de sare. Pune apoi polonezii la fiert, dar ai grijă: nu-i lăsa prea mult deoarece rişti să…
Read more »





Friptură de porc cu sos de ardei şi taiţei

3 March 2013
Friptura_de_porc_cu_sos_de_ardei_si_taiteiFriptură de porc cu sos de ardei şi taiţei din: friptura de porc, sare, piper macinat, ulei de masline, unt, taitei, ceapa, usturoi, ulei de masline, ardei grasi, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de friptura de porc (circa 160 g fiecare) sare piper macinat 1 lingura ulei de masline 1 lingura…
Read more »





Pui la cuptor cu praz, cimbru si vin

3 March 2013
Pui_la_cuptor_cu_praz_cimbru_si_vinPui la cuptor cu praz, cimbru si vin din: pui, sare, mirodenii, supa de paste, unt, ulei, boia de ardei, usturoi, cimbru, praz, sare, piper, supa de legume si vin alb. Ingrediente: 1 pui tăiat în patru sare mirodenii pentru carne de pasăre supă de pasăre 2 linguri unt 2 lingurițe ulei ½ linguriță boia…
Read more »





Gulas de porc in aluat

3 March 2013
Gulas_de_porc_in_aluatGulas de porc in aluat din: ceapa, ulei, carne macra de porc, sunca, ciuperci, supa strecurata de legume, pasta de tomate, boia, patrunjel verde, sare, piper, seminte de susan, faina, ou, unt, otet si apa. Ingrediente: 3 cepe albe 2 linguri ulei 600 g carne macra de porc 200 g sunca (dupa preferinta) 250 g…
Read more »





Reteta zilei: Tarta cu branza si dulceata de cirese

3 March 2013
Tarta_cu_branza_si_dulceata_de_cirese_10Tarta cu branza si dulceata de cirese din: faina, unt, zahar, galbenus de ou, esenta de lamaie, branza de vaci, zahar, ou, rom si dulceata de cirese. pentru aluat: 300g faina 150g unt 150g zahar 1 ou si 1 galbenus de ou esenta de lamaie pentru umplutura: 500g branza de vaci 200g zahar 1 ou…
Read more »





Cocktail cu whisky si zeama de lamaie

3 March 2013
Cocktail_5Cocktail cu whisky si zeama de lamaie din: whisky, sirop de zmeura si zeama de lamaie. Ingrediente: 50 ml whisky 2 linguriţe de sirop de zmeură 10 ml zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se introduc într-un shaker toate ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită în shaker şi…
Read more »





Pachetele picante

3 March 2013
Pachetele_picantePachetele picante din: piept de pui, ceapa, rosii decojite, ardei capia, ardei iute, salata, pasta de ardei iute, lipii, ulei si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 1 cutie cu rosii decojite 1 ardei capia 1 ardei iute uscat 1 salata 2 linguri cu pasta de ardei iute cateva lipii ulei sare  …
Read more »





Negrese cu cireşe şi ciocolată

3 March 2013
Negrese_cu_cirese_si_ciocolataNegrese cu cireşe şi ciocolată din: ciocolata, unt, oua, zahar, faina, cirese, amidon, scortisoara, zahar si unt. Ingrediente: aluat: 200 g ciocolata (70% cacao) 200 g unt 4 oua 200 g zahar 100 g faina umplutura de cirese: 1 pahar cirese 1 lingura amidon 1 varf de scortisoara 1 lingura zahar unt, pentru forma  …
Read more »





Reteta zilei: Musaca cu carne de miel

3 March 2013
Musaca_cu_carne_de_miel_4Musaca cu carne de miel din: carne de miel, ceapa, telina, morcovi, usturoi, vin rosu, supa de miel, ulei de masline, sare, piper, piure de cartofi si mazare. Ingrediente: 600g carne de miel gatita 170g ceapa 80g telina 125g morcovi 2 catei de usturoi 200ml vin rosu 500ml supa de miel 2 linguri de ulei…
Read more »





Crocheţele cu şuncă

3 March 2013
Crochetele_cu_suncaCrocheţele cu şuncă din: prosciutto, faina, unt, apa, ulei si sare. Ingrediente: 200-300 g prosciutto pentru aluat: 500 g faina 500 g unt proaspat 1 pahar cu apa 1 lingurita cu ulei 1 lingura rasa cu sare   Mod de preparare: Cerne făina pe masa de aluat. Fă în mijloc o gaură în care toarnă…
Read more »





Rasol de peşte delicios

3 March 2013
Retete_1Rasol de peşte delicios din: peste, morcov, ceapa, telina, patrunjel, cartofi, sare, piper, patrunjel verde, unt, cateva boabe de piper. Ingrediente: 1 kg peste (crap, cod, merluciu) 1 morcov 1 ceapa 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 kg cartofi sare piper patrunjel verde unt (ulei de post) cateva boabe de piper 1-2 foi de…
Read more »





Sendvis cu salata de peste

3 March 2013
Sendvis_cu_salata_de_pesteSendvis cu salata de peste din: file de cod, cartofi, ceapa rosie, morcov, ardei gras, maioneza, lamaie, sare si paine prajita. Ingrediente: 300-400 file de cod 2-3 cartofi 1 ceapa rosie 1 morcov 1 ardei gras 5 linguri cu maioneza 1 lamaie sare felii de paine prajita   Mod de preparare: Pune peştele la fiert…
Read more »





Retete internationale: Supă minestrone

3 March 2013
Supa_minestroneSupă minestrone din: fasole alba, morcovi, telina, rosii, cimbru, supa de legume, fasole verde, paste, sare, piper, busuioc si parmezan. Ingrediente: 1 conserva mica de fasole alba 2 morcovi 2 legatura de telina (verdeata) 2 rosii 2 linguri cimbru 500 ml supa de legume 150 g fasole verde 100 g paste tip penne sare piper…
Read more »





Pastrav in folie de aluminiu

3 March 2013
Peste_6Pastrav in folie de aluminiu din: pastravi, ciuperci, sare, piper, busuioc, ulei, usturoi, verdeata si folie de aluminiu. Ingrediente: 2 pastravi 4 ciuperci sare piper busuioc ulei usturoi verdeata folie de aluminiu   Mod de preparare: Speli pestele, il curesti si faci cateva crestaturi mici pe suprafaţa corpului. Stropeşti o folie de aluminiu cu ulei,…
Read more »





Minitarte cu brânză şi urzici

3 March 2013
Minitarte_cu_brânza_si_urziciMinitarte cu brânză şi urzici din: faina, unt, sare, ou, urzici, ceapa, usturoi, oua, branza rasa, smantana, sare, piper si forme de tarta. Ingrediente: aluat: 250 g faina 125 g unt 1 varf de sare 1 ou umplutura: 125 g urzici proaspete 1 ceapa 1-2 catei de usturoi 1 cub de unt 4 oua 125…
Read more »





Reteta zilei: Supa crema de langustine

3 March 2013
Supa_crema_de_langustine_5Supa crema de langustine din: langustine, ceapa, morcovi, telina, praz, rosii, pasta de tome, anason, patrunjel, foaie de dafin, coniac, supa de peste, apa, sofran, smantana, ulei vegetal, sare si piper. Ingrediente: 1 kg langustine intregi (crevete sau homar) 190g ceapa 100 g morcovi 125g țelina 140g praz 75g de rosii 2 linguri de pasta…
Read more »





Cocktail cu lichior de cacao si coniac

3 March 2013
Cocktailuri_4Cocktail cu lichior de cacao si coniac din: zeama de grepfrut, coniac si lichior de cacao. Ingrediente: 20 ml zeamă de grepfrut 20 ml coniac 20 ml lichior de cacao   Mod de preparare: Se introduc într-un shaker toate ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită în shaker şi se…
Read more »





Muschi umplut cu legume la cuptor

3 March 2013
Muschi_umplut_cu_legume_la_cuptorMuschi umplut cu legume la cuptor din: spanac, ceapa, usturoi, ulei, carne tocata, pesmet, sare, piper, nucsoara, muschi de porc, cartofi, ceapa rosie, ardei gras, dovlecei, faina, cidru si supa. Ingrediente: 100 g spanac (conser­vă) 1 cea­pă 2 căței usturoi 4 linguri ulei 150 g carne tocată 100 g pesmet sare piper nucșoară 800 g…
Read more »





Pui umplut cu dovleac, portocală şi ghimbir

3 March 2013
Retete_1Pui umplut cu dovleac, portocală şi ghimbir din: pui, dovleac, portocala, ghimbir, condimente cajun, garam masala, turmeric, oregano, susan, seminte de in, samburi de pin, piper, usturoi, sare de mare, cimbru verde si vin. Ingrediente: 1 pui (cam de 1,5 kg) 1 dovleac 1 portocala 1 radacina ghimbir 1 lingurita condimente cajun 1 lingurita garam…
Read more »





Desert: Clătite umplute

3 March 2013
Clatite_umpluteClătite umplute din: faina, lapte, oua, ulei, apa, sare, banane, cacao, zahar, vanilie si sare. Ingrediente: 250 g faina 500 ml lapte 3 oua o lingura ulei 1-2 linguri apa un praf sare pentru garnitura: 4 banane pentru sos: 55 g cacao 280 g zahar 250 ml apa cateva picaturi vanilie un praf sare  …
Read more »





Pachetele rumenite

3 March 2013
Pachetele_rumenitePachetele rumenite din: ou, apa, ulei, faina, sare, ciuperci, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: pentru aluat: 1 ou 150 ml apa 1 lingura cu ulei faina cat cuprinde sare pentru umplutura: 500 g ciuperci 2 cepe 3-4 catei de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Bate oul…
Read more »





Pudding din griş cu sos de zmeură

3 March 2013
Pudding_din_gris_cu_sos_de_zmeuraPudding din griş cu sos de zmeură din: zmeura, ciocolata alba, lapte, gris, zahar vanilat, unt, sare, zahar, forma de copt si zahar pudra. Ingrediente: 300 g zmeura 60 g ciocolata alba 400 ml lapte 80-90 g gris 1-2 pachete de zahar vanilat 1 lingura unt 1 varf de sare 2 1/2 linguri zahar 1…
Read more »





Supă de legume, cu tăitei in forma de inimioara

3 March 2013
Supa_de_legume_cu_taitei_in_forma_de_inimioaraSupă de legume, cu tăitei in forma de inimioara din: concentrat, morcov, praz, taitei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 cuburi concentrat pentru 1,5 l 1 morcov 1 praz 100 g taitei in forma de inima patrunjel tocat sare si piper, dupa gust   Mod de preparare: Morcovii şi prazul se spală şi se scurg…
Read more »





Rulada de bezea si caramel sarat

3 March 2013
Rulada_de_bezea_si_caramel_saratRulada de bezea si caramel sarat din: albusuri, zahar tos, amidon, otet de vin alb, nuci, scortisoara, zahar pudra, mere acrisoare, frisca lichida, coniac, unt nesarat, sirop de artar, zahar, frisca lichida si sare grunjoasa. Ingrediente: 4 albusuri 180 g zahar tos 1 1/2 linguri amidon 1 lingurita otet de vin alb 50 g nuci,…
Read more »





Reteta zilei: Piept de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello

3 March 2013
Piept_de_curcan_invelit_in_bacon_cu_sos_de_limoncello_11Piept de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello din: piept de curcan, lamaie, unt, ceapa, limoncello, plante aromatice, felii de bacon, sare si piper. Ingrediente: 700g piept de curcan 1 lamaie 40 g unt 1 ceapa 1 pahar mic limoncello (lichior de lamaie) amestec de plante aromatice legate cu sfoara (salvie, rozmarin si…
Read more »





Ciuperci cu suc de portocale şi usturoi

3 March 2013
Ciuperci_cu_suc_de_portocale_si_usturoiCiuperci cu suc de portocale şi usturoi din: ciuperci, portocale, usturoi, patrunjel, ulei de masline, marar si sare. Ingrediente: 12 ciuperci 2 portocale 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 4 linguri ulei de masline 1 lingura marar tocat sare   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă cu atenţie. Se rade coaja de portocală şi…
Read more »





Gogoşele pufoase cu banane

3 March 2013
Gogosele_pufoase_cu_bananeGogoşele pufoase cu banane din: banane, faina, oua, drojdie uscata, zahar, rom, scortisoara, nucsoara, esenta de vanilie, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 4 banane foarte coapte 125 g faina 2 oua o lingura drojdie uscata 4 linguri zahar o lingura rom un praf scortisoara un praf nucsoara cateva picaturi esenta de vanilie ulei pentru prajit…
Read more »





Aperitiv picant

3 March 2013
Aperitiv_picantAperitiv picant din: carne de berbecut sau de vita, ceapa, cimbru, patrunjel, ulei, sare, piper, faina, drojdie, zahar, ulei, apa si sare. Ingrediente: 400 g carne de berbecut sau de vita 2 cepe cimbru patrunjel ulei sare piper pentru aluat: 700 g faina drojdie proaspata cat o nuca 1 lingurita cu zahar 1 cescuta cu…
Read more »





Ciuperci cu ceapă roşie şi pătrunjel

3 March 2013
Ciuperci_cu_ceapa_rosie_si_patrunjelCiuperci cu ceapă roşie şi pătrunjel din: ciuperci, ceapa rosie, usturoi, ulei, otet balsamic, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci mici 2 cepe rosii 2 catei de usturoi 3 linguri de ulei 3-4 linguri de otet balsamic sare piper 1 lingura patrunjel tocat   Mod de preparare: Ciupercile se spală şi se curăţă.…
Read more »

Chec pufos

3 March 2013
Chec_pufosChec pufos din: banane, nuci, faina, zahar, unt, oua, praf de copt si zahar vanilat. Ingrediente: 3 banane 100 g nuci 220 g faina 100 g zahar 100 g unt 2 oua 1/2 plic praf de copt un plic zahar vanilat   Mod de preparare: Se amestecă făina si praful de copt. Separat, se freacă…
Read more »





Reteta zilei: Cheesecake cu blat din biscuiti

2 March 2013
Cheesecake_cu_blat_din_biscuiti_18Cheesecake cu blat din biscuiti din: biscuiti digestivi, unt, zahar brun, amidon de porumb, suc de lamaie, smantana, crema de branza dulce, oua, esenta de vanilie, zahar, smantana, esenta de vanilie si zahar pudra. Ingrediente: pentru blat: 250 g biscuiti digestivi 150 g unt 2 linguri de zahar brun pentru crema: 20 g amidon de…
Read more »





Desert: Briose cu fructe

2 March 2013
Briose_cu_fructeBriose cu fructe din: faina, unt, zahar pudra, oua, iaurt, praf de copt, sare, fructe, si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 250 g faina 120 g unt topit 150 g zahar pudra 2 oua un pahar mic iaurt un plic praf de copt un praf sare pentru umplut: 200 g fructe congelate 2-3 linguri zahar pentru…
Read more »





Ciorba de pui si paste

2 March 2013
Ciorba_de_pui_si_pasteCiorba de pui si paste din: tacamuri de pui, morcovi, ceapa, pastarnac, ardei gras, paste fainoase, bors de tarate, sare si patrunjel. Ingrediente: o tavita tacamuri de pui 2 morcovi o ceapa un pastarnac un ardei gras 150 g paste fainoase, dupa gust un litru bors de tarate sare cateva fire patrunjel   Mod de…
Read more »





Sardine in camasa

2 March 2013
Sardine_in_camasaSardine in camasa din: sardine, faina, ou, pesmet, curry, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 sardine 4 linguri faina un ou 50 g pesmet fin 2 lingurite curry 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală pestele în apă rece, apoi se şterge cu un prosop absorbant de bucă­tărie.…
Read more »





Placintele cu morcovi

2 March 2013
Placintele_cu_morcoviPlacintele cu morcovi din: morcovi, branza telemea, unt, branza de vaci, unt, faina si sare. Ingrediente: 500 g morcovi 300 g branza telemea 1 lingura cu unt pentru aluat: 300 g branza de vaci 300 g unt sau margarina 300 g faina sare   Mod de preparare: Framanta branza cu untul si faina amestecata cu…
Read more »





Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui

2 March 2013
Supa_de_ciuperci_si_praz_cu_asmatuiSupă de ciuperci şi praz cu asmăţui din: praz, ciuperci, ulei, supa de legume, lapte de soia, migdale, sare, piper si asmatui. Ingrediente: 1 praz 250 g ciuperci 1 lingura ulei 400 ml supa de legume 100 g lapte de soia 1 lingura migdale macinate sare piper asmatui   Mod de preparare: Prazul se curăţă,…
Read more »





Vita cu sos de piper

2 March 2013
Vita_cu_sos_de_piperVita cu sos de piper din: vrabioare de vitel, unt, sare, piper, smantana, galbenus si coniac. Ingrediente: 4 vrabioare de vita 100 g unt sare pentru sos: o lingura piper negru maruntit 200 ml smantana de gatit un galbenus 1/2 lingura coniac   Mod de preparare: Vrăbioarele se prăjesc câte 5 minute pe fiecare parte…
Read more »





Ciuperci brune în oţet balsamic

2 March 2013
Ciuperci_brune_în_otet_balsamicCiuperci brune în oţet balsamic din: ciuperci, usturoi, frunze de dafin, rozmarin, busuioc, otet balsamic, sare, ulei de masline, capere si ardei iute. Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon 4 catei de usturoi 4 frunze de dafin 4 crengute rozmarin proaspat 1 legatura busuioc 100 ml otet balsamic sare 4 linguri ulei de masline 1 lingura…
Read more »





Orez cu ciuperci, pui si sos

2 March 2013
Orez_cu_ciuperci_pui_si_sosOrez cu ciuperci, pui si sos din: orez, usturoi, unt, piept de pui, ciuperci, unt, faina, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 8 linguri orez cu bob mare un catel de usturoi o lingurita unt pentru sos: 200 g piept de pui 8 ciuperci 25 g unt 2 linguri faina 200 ml vin alb sare…
Read more »





Pulpe de pui cu smantana

2 March 2013
Pulpe_de_pui_cu_smantanaPulpe de pui cu smantana din: pulpe de pui, ciuperci, concentrat de pui, smantana, unt, bulion, rosie si patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe de pui intregi 1/2 cutie mica ciuperci un cub concentrat de pui 200 ml smantana de gatit 45 g unt o lingurita bulion o rosie cateva fire de patrunjel sau marar   Mod…
Read more »





Salată de conopidă, ciuperci şi sparanghel verde

2 March 2013
Salata_de_conopida_ciuperci_si_sparanghel_verdeSalată de conopidă, ciuperci şi sparanghel verde din: spanac, ciuperci, conopida, sparanghel verde, miez de anghinare, ardei, otet, ulei, sare, piper si mustar. Ingrediente: 200 g spanac 150 g ciuperci 400 g conopida 250 g sparanghel verde 4 miezuri de anghinare (conserva) 1 ardei rosu 2 linguri otet 5 linguri ulei sare piper macinat 1/2…
Read more »





Friptura de vita cu salata

2 March 2013
Friptura_de_vita_cu_salataFriptura de vita cu salata din: muschi de vita, ulei, rosioare, avocado, suc de lamaie, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o lingura de ulei pentru salata: 6 rosioare un grepfrut roz un avocado sucul unei lamai sare piper cateva frunze de coriandru   Mod de preparare: Grepfrutul se decojeste, se…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de miel cu rozmarin si usturoi

2 March 2013
Friptura_de_miel_cu_rozmarin_si_usturoi_5Friptura de miel cu rozmarin si usturoi din: pulpa de miel, rozmarin, usturoi, ulei vegetal, sare, piper, broccoli si cartofi copti. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 crengute de rozmarin 4 catei de usturoi 2 linguri de ulei vegetal Sare si piper dupa gust Broccoli si cartofi copti pentru servire     Mod de preparare:…
Read more »





Rulada de dovleac cu branza dulce

2 March 2013
Rulada_de_dovleac_cu_branza_dulceRulada de dovleac cu branza dulce din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, crema de dovleac, nuca macinta, sare, praf de copt, zeama de lamaie, crema mascarpone, zahar pudra, zahar vanilat si galbenusuri. Ingrediente: pentru foaie: 4 oua 4 linguri cu faina 4 linguri zahar un plic zahar vanilat 300 g crema de dovleac 2 linguri…
Read more »





Cartofi umpluţi cu cremă de brânză

2 March 2013
Cartofi_umpluti_cu_crema_de_brânzaCartofi umpluţi cu cremă de brânză din: cartofi, branza de vaci, telemea de vaca, crema de branza, smantana, sunca de praga, ceapa rosie, salata verde si masline. Ingrediente: 8 cartofi mari pentru umplutura: 100 g branza de vaci 100 g telemea de vaca 100 g crema de branza 100 g smantana 100 g sunca de…
Read more »





Tartă-aperitiv cu brânză

2 March 2013
Tarta_aperitiv_cu_brânzaTartă-aperitiv cu brânză din: unt, faina, smantana, sare, branza, oua, chimen si pesmet. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt sau margarina 400 g faina 50 ml smantana un praf de sare pentru umplutura: 400 g branza sarata 3-4 oua o lingurita chimen 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Se cerne făina într-un bol şi,…
Read more »





Bors cu mazare si paste

2 March 2013
Bors_cu_mazare_si_pasteBors cu mazare si paste din: mazare, telina, boabe de porumb, cartofi, morcovi, rosii, ardei, ceapa, sare, piper, bors, paste, ulei si leustean. Ingrediente: 300 g mazare o telina 200 g boabe de porumb 4 cartofi 4 morcovi 500 g rosii 2 ardei 2 cepe sare piper bors dupa gust 50 g paste 4 linguri…
Read more »





Jeleu de mandarine

2 March 2013
Jeleu_de_mandarineJeleu de mandarine din: portocale, clementine, compot de mandarine, sirop de rodie, zahar tos, scortisoara, foi de gelatina si cointreau. Ingrediente: 3 portocale mari 10-12 clementine 1 conserva de 300 g compot de mandarine 2-3 linguri sirop de rodie 125 g zahar tos un praf de scortisoara 6 foi de gelatina 6 linguri cointreau, grand…
Read more »





Tocană de vită cu morcovi

2 March 2013
Tocana_de_vita_cu_morcoviTocană de vită cu morcovi din: morcovi, vita, cartofi, unt, ceapa, ulei, cimbru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: un kg cub de vita pentru gatit un kg morcovi 4 cartofi 50 g unt 2 cepe mari o lingura ulei o crenguta cimbru 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Carnea…
Read more »





Reteta zilei: Peste la cuptor pe pat de fenicul

2 March 2013
Peste_la_cuptor_pe_pat_de_fenicul_2Pește la cuptor pe pat de fenicul din: peste, ulei de masline, suc de lamaie, fenicul, rozmarin, sote de cartofi, sare si piper. Ingrediente: 120-150g de pește 30ml ulei de masline 1 lingurita de suc ​​de lamaie Fenicul fiert rozmarin sote de cartofi sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Asigurați-va ca peștele…
Read more »





Ccktail cu lichior de cafea si smantana

2 March 2013
Cocktailuri_4Ccktail cu lichior de cafea si smantana din: lichior de cacao si smantana. Ingrediente: 40 ml lichior de cacao 20 ml smântână     Mod de preparare: Se introduc într-un shaker ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită în shaker şi se serveşte într-un pahar de cocktail.  
Read more »





Pateuri cu carne de vita

2 March 2013
Pateuri_cu_carne_de_vitaPateuri cu carne de vita din: carne de vita, ulei, unt, faina, apa, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 400 g carne de vita ulei pentru aluat: 250 g unt 400 g faina 8 linguri cu apa 1 lingura cu suc de lamaie sare   Mod de preparare: Frământă untul cu făina, sare, apă şi…
Read more »





Crap aromat

2 March 2013
Crap_aromatCrap aromat din: crap, iaurt, masline, cartofi, morcovi, ardei gras, lamaie, ulei, vin alb, pesmet, cimbru, busuioc, capere, piper negru si rosu si sare. Ingrediente: 1 crap (sau novac, ca e la fel de gustos si mult mia ieftin) 200 g iaurt 100 g masline fara samburi 2 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras rosu…
Read more »





Rulada cu crema de ciocolata si castane

2 March 2013
Rulada_cu_crema_de_ciocolata_si_castaneRulada cu crema de ciocolata si castane din: oua, zahar tos, esenta de vanilie, faina, cacao, frisca, piure de castane si ciocolata cu lapte. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 125 g zahar tos 1 lingurita esenta de vanilie 60 g faina cu factor de crestere 40 g cacao plus 1 lingura pentru prasarat pentru umplutura:…
Read more »





Salata de spanac cu dovleac si nuci de pin

2 March 2013
Salata_de_spanac_cu_dovleac_si_nuci_de_pinSalata de spanac cu dovleac si nuci de pin din: dovleac, ulei de masline, ardei iute, ghimbir, usturoi, nuci de pin, scortisoara, otet de mere si spanac. Ingrediente: 1 dovleac, curatat de coaja si taiat cuburi 4 linguri ulei de masline 1 ardei iute, tocat marunt 1 lingurita ghimbir razuit 2 catei de usturoi 3…
Read more »





Friptură cu sos de muştar

2 March 2013
Friptura_cu_sos_de_mustarFriptură cu sos de muştar din: muschi de vita, ulei, piper boabe, smantana, mustar iute, miere si sare. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o lingura ulei pentru sos: 2 linguri amestec piper boabe 125 ml smantana o lingura mustar iute o lingurita miere sare   Mod de preparare: In tigaie, se rumenesc pe ambele…
Read more »





Cocktail cu rom, gin si lichior de cacao

2 March 2013
Cocktailuri_9Cocktail cu rom, gin si lichior de cacao din: rom, gin, lichior de cacao si zeama de portocala. Ingrediente: 15 ml rom 15 ml gin 15 ml lichior de cacao 15 ml zeamă  de portocală   Mod de preparare: Se introduc într-un shaker ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită…
Read more »





Peşte în sos picant

2 March 2013
Peste_în_sos_picantPeşte în sos picant din: crap, usturoi, foi de dafin, ulei, pasta de tomate, sos de rosii, ardei iute, tarhon, piper alb si sare. Ingrediente: 1 crap mai maricel 7 catei de usturoi 2 foi de dafin ulei 2 linguri cu pasta de tomate 1 ceascuta cu sos de rosii 1 ardei iute 1 fir…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu lapte de cocos, scortisoara si stafide

2 March 2013
Orez_cu_lapte_de_cocos_scortisoara_si_stafide_8Orez cu lapte de cocos, scortisoara si stafide din: orez, sare, lapte de cocos, zahar, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, coriandru, ou si stafide. Ingrediente: 1 ceasca de orez alb cu bobul mijlociu 1/4 linguriță de sare 3/4 ceasca lapte de cocos 6 linguri de zahar (sau mai mult dupa gust) 1/2 lingurita scortisoara 1/4 lingurita…
Read more »





Pui Cacciatore

2 March 2013
Pui_CacciatorePui Cacciatore din: ulei de masline, pulpe de pui, ardei gras, ceapa, usturoi, fulgi de piper rosu, masline, vin rosu, supa de pui, rosii si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 8 pulpe de pui dezosate sare şi piper proaspăt măcinat 1 ardei gras roşu, tăiat în felii subţiri 1 o ceapă de…
Read more »





Ciorbă cu usturoi şi sparanghel

2 March 2013
Ciorba_cu_usturoi_si_sparanghelCiorbă cu usturoi şi sparanghel din: sparanghel, morcovi, ceapa, usturoi, radacina de telina, cartofi, sare, piper macinat, ardei, patrunjel, bors si smantana vegetala. Ingrediente: 500 g sparanghel 2-3 morcovi 2 cepe 4 catei de usturoi o radacina de telina 3-4 cartofi sare piper macinat 2 ardei o legatura patrunjel bors dup gust 200 g smantana…
Read more »





Frigarui de pui cu cimbru si limette

2 March 2013
Frigarui_de_pui_cu_cimbru_si_limetteSe taie fâșii pe lung sau cuburi 800 g filéuri de piept de pui. Se amestecă 1 linguriță curry, 1 vârf de cuțit piper de Cayenne­, sucul de la  2 limette, 1 linguriță ghimbir proaspăt ras, 2 căței de usturoi pisați și 5 linguri ulei. Se așază carnea în această marinată, se tăvălește și se…
Read more »

Piure cu sofran si telina

2 March 2013
Piure_cu_sofran_si_telinaPiure cu sofran si telina din: cartofi, telina, lapte, sofran, nucsoara, usturoi, ulei de masline si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg cartofi, curatati de coaja si taiati bucati 1 telina, curata si taiata bucati 250 ml lapte un praf de sofran 2 catei de usturoi, zdrobiti nucsoara razuita 2 linguri ulei de masline 1 legatura…
Read more »





Salata cu carne de vita si ceapa rosie

2 March 2013
Salata_cu_carne_de_vita_si_ceapa_rosieSalata cu carne de vita si ceapa rosie din: carne fiarta de vita, ceapa rosie, sare, castraveti acri, capere, ciuperci, otet si ulei. Ingrediente: un kg carne fiarta de vita o ceapa rosie sare 2-3 castraveti acri 2 linguri capere 200 g ciuperci 2 linguri otet 2 linguri ulei   Mod de preparare: Carnea se…
Read more »





Cum se prepara pandispanul

1 March 2013
Cum_se_prepara_pandispanul_08Daca doriti sa faci un tort umplut cu crema preferata sau o prajitura delicioasa si nu va amintiti reteta pentru pandispan, aveti mai jos modalitatea cea mai simpla de realizare a unui pandispan pufos. Ce trebuie sa retineti la realizarea unui pandispan este ca numarul oualelor va fi intotdeauna egal cu numarul lingurilor de zahar…
Read more »





Reteta zilei: Supa crema de sfecla

1 March 2013
Supa_crema_de_sfecla_4O supa clasica, supa crema de sfecla, are un gust usor dulceag, este delicioasa si gustoasa, iar avantajul este ca poate fi servita atat rece, cat si calda. Ingrediente: 100 g cartofi 100 g ceapa 1 cațel de usturoi 500g sfecla 500 ml supa de pui sau de legume 500 ml de apa 1 lingurița…
Read more »





Peşte în sos de ciuperci

1 March 2013
Peste_în_sos_de_ciuperciPeşte în sos de ciuperci din: file de peste, ciuperci, ceapa, faina, vin, mustar, zeama de lamaie, supa de legume, ulei si sare. Ingrediente: 600 g file de peste 2 cutii cu ciuperci 2 cepe 2 linguri cu faina 1/2 pahar cu vin 2 lingurite cu mustar 1 lingurita cu zeama de lamaie 1/2 cana…
Read more »





Supă cu găluşte şi pătrunjel

1 March 2013
Supa_cu_galuste_si_patrunjelSupă cu găluşte şi pătrunjel din: supa de legume, patrunjel, unt, gris, oua, sare si nucsoara. Ingrediente: 1 litru supa de legume patrunjel tocat, pentru decor 100 g unt 250 g gris 4 oua sare nucsoara   Mod de preparare: Pentru găluşte, se amestecă untul cu sarea şi nucşoara până se obţine o spumă. Se…
Read more »





Salată de cartofi cu struguri

1 March 2013
Salata_de_cartofi_cu_struguriSalată de cartofi cu struguri din: salata verde, cartofi, tofu, maioneza vegetala, nuci, boabe de strugure si sare. Ingrediente: 1 salata verde 3-4 cartofi 100 g tofu cateva linguri cu maioneza vegetala 50 g nuci cateva boabe de strugure sare   Mod de preparare: Spală cartofii şi fierbe-i în apă cu sare. Lasă-i să se…
Read more »





Biban la cuptor cu lămâie şi capere

1 March 2013
Biban_la_cuptor_cu_lamâie_si_capereBiban la cuptor cu lămâie şi capere din: bibani, frunze de lamai, lamai, capere, unt, smantana, sofran, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 bibani curatati 8 frunze de lamai 2 lamai 1 pahar capere 4 linguri unt 200 ml smantana sofran 1/2 legatura patrunjel sare piper macinat   Mod de preparare: Peştele se spală şi…
Read more »





Chec cu rom si caise confiate

1 March 2013
Chec_cu_rom_si_caise_confiateChec cu rom si caise confiate din: stafide, rom brun, nectar de caise, faina integrala, faina de secara, drojdie, zahar, lapte, caise confiate, margarina, branza de vaci, oua, sare, seminte de dovleac si fulgi de ovaz. Ingrediente: 200 g stafide 80 ml rom brun 70 ml nectar de caise 80 g faina integrala 80 g…
Read more »





Crostini cu roşii, mozarella si măsline

1 March 2013
Crostini_cu_rosii_mozarella_si_maslineCrostini cu roşii, mozarella si măsline din: rosii, mozzarella, masline, usturoi, ciabatta, sare, oregano, piper si ulei de masline. Ingrediente: 4 rosii mari 250 g mozzarella 8 masline mari 1 catel de usturoi 8 felii de ciabatta sare oregano piper macinat ulei de masline pentru uns hartia de copt   Mod de preparare: Roşiile se…
Read more »





Bors taranesc cu praz

1 March 2013
Bors_taranesc_cu_prazBors taranesc cu praz din: praz, ceapa, ardei, morcovi, dovlecel, cartofi, telina, ulei, sare, piper, patrunjel, frunze de telina, ardei iute murat si bors. Ingrediente: un fir de praz o ceapa alba 2-3 ardei 2 morcovi un dovlecel 3 cartofi o telina mica 2-3 linguri ulei sare piper o legatura patrunjel o legatura frunze de…
Read more »





Reteta zilei: Piersici umplute

1 March 2013
Piersici_umplute_12Cu siguranta va sunt dragi piersicile umplute pentru ca sunt gustoase si mai ales pentru ca va amintesc de copilarie cand mamele noastre le pregateau duminica pentru noi. Piersicile sunt niste fursecuri umplute cu nutella sau cu crema de ciocolata care daca le incercati o data, in mod sigur o sa devina o reteta de…
Read more »





Tagine cu carne de vita

1 March 2013
Tagine_cu_carne_de_vitaTagine cu carne de vita din: faina, carne de vita, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, ghimbir, patrunjel, chimen, curmale, concentrat de vita, zeama de lamaie, sirop de artar si sos de soia. Ingrediente: 3 linguri faina 1,2 kg carne de vita, taiata buati mari 4 linguri ulei de masline 2 cepe rosii,…
Read more »





Salată de praz, cu brânză, mere şi nuci

1 March 2013
Salata_de_praz_cu_brânza_mere_si_nuciSalată de praz, cu brânză, mere şi nuci din: tulpini de praz, mere, suc de lamaie, suc de portocale, sare, piper, miez de nuca, branza roquefort, smantana si patrunjel. Ingrediente: 2 tulpini de praz 2 mere cate 3 linguri de suc de lamaie, respectiv portocale 2 linguri ulei de susan sare piper macinat 80 g…
Read more »





Retete delicioase: Banane caramel

1 March 2013
Banane_caramelBanane caramel din: banane, unt, zahar, rom, scortisoara, inghetata de vanilie, capsune, ciocolata negara si zahar pudra. Ingrediente: 4 banane mari 4 linguri cu unt 6 linguri cu zahar 150 ml rom 1 praf de scortisoara 4 cupe cu inghetata de vanilie 4 capsune 100 g ciocolata neagra 1 plic cu zahar pudra   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Rulouri cu carne de miel

1 March 2013
Rulouri_cu_carne_de_miel_4Rulouri cu carne de miel din: muschi de miel, ulei vegetal, sare, piper si fasole boabe. 2 randuri muschi de miel cu os 1 lingura de ulei vegetal Sare si piper dupa gust Fasole boabe pentru servire       Mod de preparare: Folosind un cutit ascutit, indepartati stratul de grasime. Dezosati carnea de miel.…
Read more »





Medalioane gratinate cu legume si gnocchi

1 March 2013
Medalioane_gratinate_cu_legume_si_gnocchiMedalioane gratinate cu legume si gnocchi din: praz, rosii, patrunjel, supa, file de vita, sare, piper, ou, coaja de lamaie rasa, pesmet, mustar cu seminte, smantana si gnocchi. Ingrediente: 750 g praz 4 rosii 1 legatura patrunjel 1 lingura supa 500 g file de vita 2 linguri unt 125 ml supa sare piper 1 ou…
Read more »





Prajitura cu miere si migdale

1 March 2013
Prajitura_cu_miere_si_migdalePrajitura cu miere si migdale din: zahar, apa, praf de copt, scortisoara, migdale, alune, fistic, seminte de pin, faina, miere, otet si sare. Ingrediente: 500 g zahăr 500 ml apă 2 pliculeţe cu praf de copt 1 linguriţă cu scorţişoară migdale alune fistic seminţe de pin făină cât cuprinde (aproximativ 500 g) 1 linguriţă cu…
Read more »





Salată de legume cu brânză, ouă şi crutoane

1 March 2013
Salata_de_legume_cu_brânza_oua_si_crutoaneSalată de legume cu brânză, ouă şi crutoane din: sparanghel verde, oua, gogosare, rosii cherry, branza, capere, ceapa verde, paine alba, sare, piper macinat, ulei de masline, otet de mere si suc de portocale. Ingrediente: 200 g sparanghel verde 3 ouă fierte tari 1 gogoşar roşu mic 200 g roşii cherry 200 g brânză 2…
Read more »





Bors de fasole cu praz

1 March 2013
Bors_de_fasole_cu_prazBors de fasole cu praz din: fasole alba si rosie, ceapa, praz, morcovi, piept afumat, ardei capia, sare, piper, suc de rosii, bors si boia iute. Ingrediente: 400 g fasole boabe alba si rosie 2 cepe un fir praz 2 morcovi 300 g piept afumat 1-2 ardei capia 2 linguri ulei sare piper 300 ml…
Read more »





Sandwich cu omleta si somon

1 March 2013
Sandwich_cu_omleta_si_somonSandwich cu omleta si somon din: paine de secara, oua, unt, marar, somon afumat, lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 2 felii de paine de secara densa 2 oua o lingurita de unt 3 fire de marar tocat 2 felii de somon afumat o jumatate de lamaie verde sare si piper, dupa gust   Mod…
Read more »





Pateu cu ciuperci si castane

1 March 2013
Pateu_cu_ciuperci_si_castanePateu cu ciuperci si castane  din: vin alb sec, ciuperci deshidratate, unt, ciuperci, usturoi, chimen, castane, crema de branza de vaci, pasta de susan, nucsoara, ardei capia, marar si lipii. Ingrediente: 150 ml vin alb sec 30 g ciuperci deshidratate 75 g unt nesarat 750 g ciuperci, taiate felii 3 catei de usturoi, zdrobit 1…
Read more »





Reteta zilei: Tarta cu afine, merisoare si frisca cu aroma de portocale

1 March 2013
Tarta_cu_afine_merisoare_si_frisca_cu_aroma_de_portocale_6Tarta cu afine, merisoare si frisca cu aroma de portocale din: albus de ou, merisoare, lichior de portocale, afine, nuci, zahar brun, amidon, scortisoara, ghimbir, cuisoare, coaja de portocala, suc de portocala, nuci, faina, unt, coaja de lamaie, scortisoara, ghimbir, ceai, cuisoare, sare de mare si smantana. Ingrediente umplutura: 1 albus de ou, bătut ușor…
Read more »





Desert de lamaie

1 March 2013
Desert_de_lamaieDesert de lamaie din: coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, limoncello, frisca, albusuri, pricomigdale si felii de lamaie. Ingrediente: coaja rasa de la 1 lamaie si 3 linguri zeama 5 linguri zahar tos 3 linguri limoncello – lichior de lamaie 300 ml frisca lichida 2 albusuri 75 g pricomigdale, sfaramate felii de lamaie,…
Read more »





Naut cu sos de patrunjel

1 March 2013
Naut_cu_sos_de_patrunjelNaut cu sos de patrunjel din: naut, fasole alba, fasole rosie, ceapa, ardei gras, sare, unt, faina, lapte, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 cana cu naut fiert 100 g fasole alba 100 g fasole rosie 1 ceapa 1 ardei gras sare pentru sos: 1 lingura cu unt 1 lingura cu faina 300 ml lapte…
Read more »





Ananas cu piept de pui

1 March 2013
Ananas_cu_piept_de_puiAnanas cu piept de pui din: piept de pui, ananas, zahar brun, ardei iute, sos de soia, miere, ulei de masline, ceapa verde, sare si coniac. Ingrediente: 2 piepti de pui 1 ananas sau o conserva mare de ananas 2 linguri cu zahar brun pentru marinata: 1 aredei iute rosu 2 linguri cu sos de…
Read more »





Salată de legume cu sos de sardine

1 March 2013
Salata_de_legume_cu_sos_de_sardineSalată de legume cu sos de sardine din: broccoli, morcovi, tulpini de telina, gulie, ardei gras, ceapa rosie, sare, file de sardine, usturoi, busuioc, ulei de masline, suc de lamaie si piper macint. Ingrediente: 1 broccoli mic 2 morcovi 2 tulpini de ţelină 1 gulie 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 cepe…
Read more »





Retete de post: Pastă de măsline

1 March 2013
Pasta_de_maslinePastă de măsline din: masline, pesmet, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 500 g măsline fără sâmburi 150 g pesmet 100 ml ulei 6-7 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: într-un castron mai mare, mixează bine măslinele fără sâmburi. Adaugă treptat uleiul şi mixează mai uşor. Dacă se întăreşte prea tare, adaugă ulei, dar…
Read more »





Naut cu cuscus si carnati chorizo

1 March 2013
Naut_cu_cuscus_si_carnati_chorizoNaut cu cuscus si carnati chorizo din: naut, carnati chorizo, cuscus, ceapa, unt, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cana cu naut fiert 2-3 carnati chorizo 150 g cuscus 1 ceapa 1 lingurita cu unt patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Pune la încins 2-3 linguri cu ulei. Adaugă cuşcuşul şi amestecă…
Read more »





Crema de ou cu glazura de zahar ars

1 March 2013
Crema_de_ou_cu_glazura_de_zahar_arsCrema de ou cu glazura de zahar ars din: unt, frisca, esenta de vanilie, scortisoara, nucsoara, zahar tos, rom, galbenusuri si amidon. Ingrediente: 1 lingura unt pentru uns 500 ml frisca lichida 1/2 lingurita esenta de vanilie 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita nucsoara proaspat razuit 125 g zahar tos, plus 6 linguri pentru glazura 3…
Read more »





Cocktail de creveţi cu mango

1 March 2013
Cocktail_de_creveti_cu_mangoCocktail de creveţi cu mango din: mango, creveti, usturoi, ulei, ardei gras, muguri de soia, rucola, otet de vin alb, otet balsamic, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 mango mare si copt 12 creveti preparati 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 1 ardei gras mic, rosu 1 mana de muguri de soia…
Read more »





Reteta zilei: Chifle cu stafide

1 March 2013
Chifle_cu_stafide_16Chifle cu stafide din: faina, apa, lapte praf, zahar de pudra, sare, drojdie, ou, unt nesarat, amestec de condimente, stafide. 15g faina 75g de apa 240g faina 15g lapte praf 40g pudra de zahăr 3g sare 5g drojdie 1 ou 85g apa calda 20g unt nesarat moale 5g amestec de condimente 60g stafide Ingrediente pasta…
Read more »





Cocktail cu rom

1 March 2013
Cocktailuri_13Cocktail cu rom din: rom alb, suc de lamaie, sirop de zahar, gheata zdrobita si lime. Ingrediente: 60 ml rom alb 20 ml suc de lămâie/lime 1 linguriţă sirop de zahăr 1 păhărel de gheaţă zdrobită 1 felie de lămâie/lime, pentru decor   Mod de preparare: Se amestecă ingredientele la viteză redusă în blender, împreună…
Read more »

Salată de fructe de mare, în stil thailandez

1 March 2013
Salata_de_fructe_de_mare_în_stil_thailandezSalată de fructe de mare, în stil thailandez din: creveti, calamar, sare, fasole verde, rosii cherry, ceapa, ghimbir, coriandru, suc de lamaie, sos de peste, zahar brun, piper si ulei de soia. Ingrediente: 200 g creveti fara cozi si eviscerati 200 g calamar sare 200 g fasole verde 100 g rosii cherry 1 ceapa mica…
Read more »





Tort Pavlova tiramisu

1 March 2013
Tort_Pavlova_tiramisuTort Pavlova tiramisu din: albusuri, zahar tos, amidon, rom, alune rumenite, cacao, lichior de cafea, ness cafe, mascarpone si frisca. Ingrediente: 6 albusuri 300 g zahar tos 1 lingurita amidon 1 lingura rom 75 g alune rumenite, tocate 1 lingura cacao 3 linguri lichior de cafea, de cacao sau de migdale 1 lingura ness cafe…
Read more »





Naut cu ciuperci

1 March 2013
Naut_cu_ciuperciSalata de naut cu ciuperci din: naut, ciuperci, ceapa rosie, ceapa verde, sare, ardei gras, ulei, otet de mere, apa, sare, usturoi, marar si patrunjel. Ingrediente: 250 g naut 400 g ciuperci 1 ceapa rosie ceapa verde sare 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei rgas verde pentru dressing: 50 ml ulei 1 lingura cu otet…
Read more »





Peste la gratar cu ardei si ghimbir

1 March 2013
Peste_la_gratar_cu_ardei_si_ghimbirPeste la gratar cu ardei si ghimbir din: ghimbir, usturoi, ardei iute, ardei gras, ceapa verde, ulei, supa de peste, sos de soia, suc de lamaie, sare, piper si dorada. Ingrediente: cca 3 cm ghimbir 3 căței de usturoi 2 ardei iuți roșii 1 ardei gras roșu 1 legătură ceapă verde 3 linguri ulei 3…
Read more »





Cum se prepara crema de ciocolata

28 February 2013
Cum_se_prepara_crema_de_ciocolata_05La intrebarea “care este desertul tau favorit?” majoritatea veti raspunde ceva cu ciocolata. Fie ca vorbim despre un tort, o prajitura, niste biscuiti sau clatite, tuturor ne place sa fie cu ciocolata, asa ca ne-am propus sa va invatam sa preparati o crema delicioasa de ciocolata pe care s-o folositi la diverse deserturi. 3 albusuri…
Read more »





Reteta zilei: Salata aromata cu ceapa si varza

28 February 2013
Salata_aromata_cu_ceapa_si_varza_9Salata aromata cu ceapa si varza din: varza chinezeasca, sare de mare, ceapa verde, usturoi, ghimbir, pasta de chili, otet de orez si zahar. Ingrediente: 1 varza chinezeasca 4 linguri sare de mare 2 fire cepaa verde, tocate 2 caței de usturoi, tocat 1 lingurita de ghimbir proaspat, ras 2 linguri pasta de Chili 1/2…
Read more »





Tocanita dietetica de cartofi

28 February 2013
Tocanita_dietetica_de_cartofiTocanita dietetica de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei gras, ulei, rosii, chimen, boia dulce, patrunjel, mazare si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 1 ardei gras 2 linguri cu ulei 3 rosii 1 lingurita cu chimen 1 varf de cutit de boia dulce 5-6 frunze de patrunjel 100 g mazare sare   Mod de…
Read more »





Retete de post: Macaroane cu măsline

28 February 2013
Macaroane_cu_maslineMacaroane cu măsline din: macaroane, rosii decojite, masline, ceapa, ardei gras, spranghel, ulei de masline, busuioc verde, maghiran si sare. Ingrediente: 400 g macaroane 1 cutie cu roşii decojite 200 g măsline fără sâmburi 1 ceapă 1 ardei gras 2 fire de sparanghel ulei de măsline busuioc verde oregano maghiran sare   Mod de preparare:…
Read more »





Ciorba de rosii si conopida

28 February 2013
Ciorba_de_rosii_si_conopidaCiorba de rosii si conopida din: conopida, ceapa verde, usturoi, gogosari, ardei capia, sare, piper, boia dulce, ulei, suc de rosii si bors. Ingrediente: 500 g conopida o legatura ceapa verde 3-4 catei de usturoi 2-3 gogosari un ardei capia sare piper macinat o lingura boia dulce 3-4 linguri ulei un litru suc de rosii…
Read more »





Naut cu friptura de vita

28 February 2013
Naut_cu_friptura_de_vitaNaut cu friptura de vita din: carne de vita, ou, pesmet, naut, patrunjel, ulei, maioneza, mustar, usturoi, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de vita 1 ou 1 lingura cu pesmet 1 cana cu naut fiert patrunjel ulei pentru sos: 5 linguri cu maioneza 1 lingura cu mustar 5-6 catei de…
Read more »





Clatite din cartofi

28 February 2013
Clatite_din_cartofiClatite din cartofi din: cartofi, ou, faina, apa mientala, ciuperci, marar, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3 cartofi 1 ou 3 linguri cu faina 1/2 pahar cu apa minerala 300 g ciuperci 1 legatura de marar sare piper ulei   Mod de preparare: Curăţă cartofii şi dă-i pe răzătoarea mică. Amestecă-i cu oul bătut, făina,…
Read more »





Prune caramel cu carne

28 February 2013
Prune_caramel_cu_carnePrune caramel cu carne din: carne de porc sau vitel, prune uscate, ceapa, zahar, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne de porc sau vitel, taiata cuburi 500 g prune uscate afumate 1 ceapa potrivita 1 lingura cu zahar 2-3 linguri cu ulei 2 lingurite cu faina sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Salata arabeasca

28 February 2013
Salata_arabeascaSalata arabeasca din: patrunjel, sare, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, germani de grau si rosie. Ingrediente: 3-4 legaturi patrunjel sare 6 rosii o legatura ceapa 3-4 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline zeama de la 1-2 lamai 200 g germeni de grau o rosie pentru ornat   Mod de…
Read more »





Saleuri cu crema de branza

28 February 2013
Saleuri_cu_crema_de_branzaSaleuri cu crema de branza din: faina, praf de copt, unt, ou, galbenusuri, zeama de lamaie, seminte de mac, seminte de susan, seminte de floarea soarelui, branza de oi, telemea de vaca, branza de vaci, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 1 1/2 pachet praf de copt 125 g unt sau…
Read more »





Retete de post: Iahnie de fasole cu praz

28 February 2013
Iahnie_de_fasole_cu_prazIahnie de fasole cu praz din: fasole, morcovi, praz, ceapa, suc de rosii, cimbru, foi de dafin, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole 2 morcovi 1 fir de praz 1 ceapă 1 cană cu suc de roşii 1 crenguţă de cimbru 2-3 foi de dafin 1 legătură de pătrunjel ulei sare piper…
Read more »





Cocktail cu vodca si suc de portocale

28 February 2013
CocktailCocktail cu vodca si suc de portocale din: vodca, lichior, suc de potocala si menta. Ingrediente: 45 ml vodcă 30 ml lichior/schnapps de piersici 120 ml suc de portocale 1 felie de portocală şi o frunzuliţă de mentă, pentru decor   Mod de preparare: Se pun vodca şi lichiorul de piersici în shaker şi se…
Read more »





Reteta zilei: Coaste de miel in crusta de pesmet

28 February 2013
Coaste_de_miel_in_crusta_de_pesmet_4Coaste de miel in crusta de pesmet din: coaste de miel, unt nesarat, ulei de masline, sare, piper, piure de mazare, pesmet, patrunjel, usturoi, mustar de dijon. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de masline Sare si piper dupa gust Piure de mazare pentru servire Ingrediente pentru crusta:…
Read more »





Musaca olteneasca

28 February 2013
Retete_1Musaca olteneasca din: cartofi, carne tocata de porc, ciuperci, ceapa, sare, piper si oua. Ingrediente: 1 kg cartofi fierti 1 kg carne tocata de porc 1/2 kg ciuperci 3-4 cepe sare piper 2 oua   Mod de preparare: Cartofii fierţi îi dai prin maşina de tocat împreună cu carnea. Ceapa o căleşti împreună cu ciupercile…
Read more »





Ratatouille cu rozmarin

28 February 2013
Ratatouille_cu_rozmarinRatatouille cu rozmarin din: vinete, dovlecei, ardei grasi, rosii, ceapa, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g vinete 300 g dovlecei mici 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ardei rgas galben 300 g rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita rozmarin proaspat 7 linguri ulei de…
Read more »





Pere in sos de vin

28 February 2013
Pere_in_sos_de_vinPere in sos de vin din: pere, vin rosu, zahar pudra, miere, scortisoara, coaja de portocala, esenta de vanilie, cuisoare, boabe de piper negru si nucsoara. Ingrediente: 8 pere 1 l vin rosu 100 g zahar pudra 2 linguri cu miere 2 linguri cu scortisoara coaja rasa de la o portocala esenta de vanilie cuisoare…
Read more »





Cartofi crocanti

28 February 2013
Cartofi_crocantiCartofi crocanti din: cartofi, parmezan, usturoi, carne tocata de mancat, rosii cherry, patrunjel verde, chimen, malai, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 4 cartofi 200 g parmezan 4 catei de usturoi 300 g carne tocata de manzat 10-12 rosii cherry patrunjel verde 1 lingurita cu chimen pisat malai sare piper ulei de masline  …
Read more »





Retete de post: Ghiveci picant

28 February 2013
Ghiveci_picantGhiveci picant din: cartofi, telina, morcovi, ardei grasi, ardei iute, ceapa, fasole fiarta, foi de dafin, rosii decojite, pasta de tomate, supa de legume, ulei, boia de ardei iute, boabe de piper, sare si piper. Ingrediente: 6-7 cartofi 1 telina mica 2 morcovi 1-2 ardei grasi 1 ardei iute 2 cepe 1 cana cu fasole…
Read more »





Placinta de homar

28 February 2013
Placinta_de_homarPlacinta de homar din: unt fara sare, ceapa, morcov, porumb, mazare, faina, lapte, supa de pui, homar, cimbru, sare, piper, foaie de plainta si ou. Ingrediente: 2 linguri unt fara sare 3/4 ceapa taiata cubulete 1 morcov facut cubulete 3/4 cana porumb congelat 1 – 3/4 cana mazare congelata 3/4 cana faina 1 cana lapte…
Read more »





Reteta zilei: Salata de paste cu ton si legume

28 February 2013
Salata_de_paste_cu_ton_si_legume_7Salata de paste cu ton si legume din: paste, ton in ulei, masline, castraveti, sare, piper, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline si maioneza. Ingrediente: 200-300 g paste 2 cutii ton in ulei vegetal 8 masline taiate felii 2 castraveți, tăiati cubulete mici sare si piper negru dupa gust Ingrediente dressing: coaja…
Read more »





Tigaie cu fructe de padure

28 February 2013
Tigaie_cu_fructe_de_padureTigaie cu fructe de padure din: faina, zahar, sare, oua, zahar vanilat, lapte, zahar pudra, unt si fructe de padure. Ingrediente: 75 g faina 25 g zahar un praf de sare 2 oua 1 pliculet cu zahar vanilat 110 ml lapte 2 linguri zahar pudra (pentru pudrat) 60 g unt pentru uns tava fructe de…
Read more »





Sparanghel verde cu sos

28 February 2013
Sparanghel_verde_cu_sosSparanghel verde cu sos din: sparanghel verde, oua, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 4 ouă fierte tari 100 g unt 1 lămâie 4 fire pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se decupează capetele veș­tede sau tari ale sparanghelului și se decojesc tijele în dreptul treimii inferioare, cu ajutorul…
Read more »





Cocktail cu rom si vermut

28 February 2013
Cocktailuri_8Cocktail cu rom si vermut din: gin, rom alb si vermut alb. Ingrediente: 45 ml gin 30 ml rom alb 30 ml vermut alb   Mod de preparare: Se amesteca in shakerul cu gheata.  Se toarna intr-un pahar inalt si se serveste.  
Read more »





Tocanita de vita cu legume si rozmarin

28 February 2013
Tocanita_de_vita_cu_legume_si_rozmarinTocanita de vita cu legume si rozmarin din: carne de vita, faina, concentrat de vita, ulei de floarea soarelui, morcovi, ceapa, telina, vin rosu, gem de coacaze, frunze de dafin si rozmarin. Ingrediente: 1 kg carne de vita, fara os, taiata cuburi 4 linguri faina 400 ml concentrat de vita 1 lingura ulei de floarea…
Read more »





Creveti cu paste la tigaie

28 February 2013
Creveti_cu_paste_la_tigaieCreveti cu paste la tigaie din: creveti decorticati, telina, ardei capia, morcovi, porumb dulce, paste, sos de soia, unt, sare si piper. Ingrediente: 300 g creveti decorticati congelati 2 tije de telina 1 ardei capia 2 morcovi 1/2 conserva porumb dulce stiuleti 200 g paste scoici 3-4 linguri sos de soia 1 lingura cu unt…
Read more »





Retete internationale: Tortilla cu legume

28 February 2013
Tortilla_cu_legumeTortilla cu legume din: ceapa rosie, ardei gras, cartofi, ulei de masline, rosie, mazare, cimbru, patrunjel, sare, oua, lapte, praf de curry, boia, piper si nucsoara. Ingrediente: 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 300 g cartofi fierti in coaja 3 linguri ulei de masline 1 rosie 125 g mazare tanara congelata 1 lingurita cimbru…
Read more »





Borş de pui cu smântână

28 February 2013
Bors_de_pui_cu_smântânaBorş de pui cu smântână din: supa de pui, concentrat de pui, ardei gras, morcov, ceapa, telina, cartof, ou, bors, galbenus, smantana si leustean. Ingrediente: 800 ml supa de pui 200 ml concentrat de pui, obtinut dintr-un cub de pui 1 ardei gras, taiat fasii 1 morcov, dat pe razatoare 1 ceapa, tocata 1 telina…
Read more »





Clătite cu mere caramelizate

28 February 2013
Clatite_cu_mere_caramelizateClătite cu mere caramelizate din: faina, ou, sare, lapte degresat, unt, ulei, mere, scortisoara, zahar, sirop, zahar vanilat si smantana. Ingediente: 100 g faina  1 ou  Un praf de sare  250 ml lapte degresat  25 g unt, topit, apoi usor racit  Ulei pentru prajit Pentru umplutura de mere:  50 g unt  3 mere, curatate de…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de porc in sos de mustar

28 February 2013
Cotlete_de_porc_in_sos_de_mustar_9Cotlete de porc in sos de mustar din: cotlet de porc, sare, piper, ulei migdale, ulei de masline, supa de pui, lapte, lapte si mustar dijon. Ingrediente: 2 cotlete de porc fără os sare si piper pentru asezonare 1/4 ceasca ulei migdale 1-2 linguri ulei de măsline 1/2 ceasca supa de pui 3 linguri lapte…
Read more »

Omleta pufoasa

28 February 2013
Omleta_pufoasaOmleta pufoasa din: oua, unt, ceapa rosie, dovlecel, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 5-6 oua 50-60 g de unt 1 ceapa rosie 1 dovlecel 1 ardei gras rosu sare piper   Mod de preparare: Bate ouăle bine-bine într-un castron până se fac spumă, punând puţină sare şi piper. Taie ceapa solzişori, cas­travete în jumătăţi…
Read more »





Sfintişori munteneşti (mucenici)

28 February 2013
Sfintisori_muntenestiSfintişori munteneşti din: faina, apa, coaja de portocala, coaja de lamaie, zahar nuca, esenta de rom, scortisoara si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa foarte calda 4 l apa coaja de la 3 portocale coaja de la o lamaie mare 400 g zahar nuca macinata esenta de rom scortisoara sare   Mod de…
Read more »





Supa crema de usturoi

28 February 2013
Supa_crema_de_usturoiSupa crema de usturoi din: usturoi, ulei de masline, supa de legume, vin, lapte, smantana, cartofi, marar uscat, sare si piper. Ingrediente: 1 capatana de usturoi 3 linguri cu ulei de masline 750 ml supa de legume 1 cescuta cu vin 750 ml lapte 200 ml smantana grasa 2 cartofi 1 lingura cu marar uscat…
Read more »





Tochitura din maruntaie de pui

28 February 2013
Retete_1Tochitura din maruntaie de pui din: maruntaie de pui, legume deshidratate, amestec de condimente uscate, usturoi, pasta de tomate, piper, vin rosu si ulei. Ingrediente: 1 kg maruntaie de pui (inimi, pipote si ficatei) 1 lingura de legume deshidratate amestec condimente uscate (usturoi, maghiran, cimbrisor, piper, oregano, ceapa, cimbrisor, anason) 9-10 catei de usturoi 1…
Read more »





Tigaie picantă şi aromată

28 February 2013
Tigaie_picanta_si_aromataTigaie picantă şi aromată din: naut, carnati picanti, ceapa, ardei gras, ulei, scortisoara, cimbru si piper. Ingrediente: 1 conserva cu naut 250 g carnati picanti 1 ceapa 1 ardei gras 3 linguri cu ulei 2 bete de scortisoara cimbru piper   Mod de preparare: Taie ceapa şi ardeiul mărunt, iar carnaţii – în cubuleţe. Incinge…
Read more »





Reteta zilei: Gnocchi cu ricotta si dovleac cu sos de usturoi

27 February 2013
Gnocchi_cu_ricotta_si_dovleac_cu_sos_de_usturoi_6Gnocchi cu ricotta si dovleac cu sos de usturoi din: oua, ricotta, piure de dovleac, faina, parmezan, usturoi, sare de mare, piper negru, scortisoara, nucsoara, unt nesarat, usturoi. Ingrediente: 2 oua mari 1 bucata ricotta 1 cană piure de dovleac 1 ½ cupe făină ½ ceasca parmezan ras 2 catei usturoi, tocat 1 lingura sare…
Read more »





Cum se prepara iaurtul de casa

27 February 2013
Cum_se_prepara_iaurtul_de_casa_18Iaurtul facut in casa este mult mai bun si in mod sigur mult mai sanatos decat cel cumparat din magazin. De aceea, noi va recomandam sa incercati sa preparati in casa iaurtul, mai ales ca nu este foarte greu, insa rezultatul va fi pe gustul dumneavoastra. 1 litru lapte integral si proaspat 2 linguri iaurt…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu mere si ciocolata

27 February 2013
Prajitura_cu_mere_si_ciocolata_19Prajitura cu mere si ciocolata din: unt, zhaar, faina, ciocolata neagra, oua, cacao, nuci, praf de copt, sare, coaja de portocala, mar, zahar tos. Ingrediente: 120g unt 200g zahar 300g faina 100g ciocolata neagra 5 oua 20g cacao 80g nuci 1 pachet praf de copt sare coaja rasa de la o portocala 1 mar 1…
Read more »





Budincă cu lămâie şi gem

27 February 2013
Budinca_cu_lamâie_si_gemBudincă cu lămâie şi gem din: unt, zahar, oua, migdale, faina, praf de copt, coaja de lamaie si gem de fructe. Ingrediente: 100 g unt 150 g zahar 4 oua, 3 dintre ele separate 100 g migdale, macinate grosier 50 g faina 1 praf de copt coaja rasa de la o lamaie 100 g gem…
Read more »





Salata cu ficat

27 February 2013
Salata_cu_ficatSalata cu ficat din: ficat de vitel, cartofi, unt, suc de rodie, rodie, coriandru, ceapa rosie, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficat de vitel 2 cartofi fierti 2 linguri cu unt 1/2 pahar cu suc de rodie 1/2 rodie frunze de coriandru (patrunjel) 1 ceapa rosie sare piper   Mod de preparare: Curăţă de…
Read more »





Sufleu de praz cu spanac

27 February 2013
Sufleu_de_praz_cu_spanacSufleu de praz cu spanac din: unt, praf, smantana, nucsoara, usturoi, spanac si morcov. Ingrediente: 25 g unt 3 fire de praz, taiat rondele 200 ml smantana un praf de nucsoara maicnata 2 catei de usturoi, tocati 500 g spanac 1 morcov, dat pe razatoarea mica   Mod de preparare: Topeşte untul într-o tigaie încinsă,…
Read more »





Pui cu spanac

27 February 2013
Pui_cu_spanacPui cu spanac din: piept de pui, spanac, rosii, ulei de masline, sare, piepr, oregano si otet balsamic. Ingrediente: 2 piepti de pui, fara piele si os 500 g spanac 2-3 rosii ulei de masline sare piper oregano otet balsamic   Mod de preparare: Pieptul de pui îl tai în două şi condimentezi cu sare…
Read more »





Ciorbă ardelenească cu carne

27 February 2013
Supe_3Ciorbă ardelenească cu carne din: carne slaba de porc, morcovi, patrunjel, untura, cartofi, ardei grasi rosii, orez, buchetele de conopida, concentrat de gaina, sare, piper, sare de lamaie, smantana si galbenusuri. Ingrediente: carne slaba de porc sau de vitel 3 morcovi mari 2 radacini de patrunjel 2 linguri ulei sau untura 2 cartofi 2 ardei…
Read more »





Rulouri cu legume

27 February 2013
Rulouri_cu_legumeRulouri cu legume din: branza feta, rosii uscate, ardei copti, patrunjel, aluat, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, linte, pesmet si ulei. Ingrediente: 200 g branza feta, sfaramata 100 g rosii uscate, din conserva 300 g ardei copti, bine scuris, taiati fasii 3 linguri patrunjel, proaspat tocat 8 foi de aluat fraged 1/2 linguri ulei…
Read more »





Coltunasi cu carne (Pelmeni)

27 February 2013
Coltunasi_cu_carneColtunasi cu carne din: faina, ou, sare, carne de porc, ceapa, albus, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 1 ou sare apa pentru umplutura: 400 g carne de porc tocata 2 cepe 1 lalbus unt patrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Intr-un vas mai adânc, amestecă făina cernută…
Read more »





Salata cu branza de capra, cartofi si verdeata

27 February 2013
Salata_cu_branza_de_capra_cartofi_si_verdeataSalata cu branza de capra, cartofi si verdeata din: cartofi, fasole verde, broccoli, mazare, ulei de masline, dovlecei, ceapa verde, frunze de spanac, menta, branza de capra, mustar ulei de masline, suc de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente:  500 g cartofi  250 g fasole verde  250 g broccoli  250 g mazare (le poti gasi pe…
Read more »





Supa mexicana cu carne de vita

27 February 2013
Supa_mexicana_cu_carne_de_vitaSupa mexicana cu carne de vita din: carne de vita, ulei, ceapa, morcovi, cartofi, dovlecel, ardei gras, telina, usturoi, pulpa de rosii, sos de rosii, arde iute, seminte de chimen, sare, piper si oregano. Ingrediente: 500 g carne vita 2 linguri ulei 1 ceapa mare 2 morcovi mari 2 cartofi 1 dovlecel 1 ardei gras…
Read more »





Chiftelute suedeze

27 February 2013
Chiftelute_suedezeChiftelute suedeze din: carne de porc, carne de vita, smantana, paine, lapte, usturoi, ou, mustar, ceapa verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g carne de porc tocata 300 g carne de vita tocata 200 ml smantana 1 felie mare de paine 50 ml lapte 1 catel de usturoi 1 ou 1 lingurita cu mustar…
Read more »





Reteta zilei: Lasagna vegetariana

27 February 2013
Lasagna_vegetariana_14Lasagna vegetariana din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, busuioc, suc de rosii, apa, salata creata, branza de vaci, oua, parmezan, foi lasagna si mozzarella. Ingrediente: 1 lingura ulei de măsline 1/2 ceapa mare, tocata 6 catei mari de usturoi, tocat fin 300 g ciuperci tocate 1 linguriță busuioc uscat 2 1/2 căni suc de…
Read more »





Copane picante cu garnitura

27 February 2013
Copane_picante_cu_garnituraCopane picante cu garnitura din: copane, oua, fulgi de porumb, boia dulce, mustar, piper rosu, ulei, sare, salata verde, ceapa, masline, rosii, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 8 copane 4 oua 300 g fulgi de porumb o lingura boia dulce 2 linguri mustar piper rosu ulei pentru prajit sare pentru garnitura: o salata…
Read more »





Salata rosie cu peste

27 February 2013
Salata_rosie_cu_pesteSalata rosie cu peste din: cartofi, sfecla rosie, peste afumat, castraveciori murati si maioneza. Ingrediente: 6 cartofi 1 sfecla rosie 200 g peste afumat 2-3 castraveciori murati maioneza   Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă. în-cearcă-i cu o scobitoare dacă sunt gata, scurge-i şi lasă-i să se răcorească bine. Spală sfecla, şterge-o cu un…
Read more »





Paste cu dovlecei si sos Pesto

27 February 2013
Paste_cu_dovlecei_si_sos_PestoPaste cu dovlecei si sos Pesto din: dovlecei, broccoli, suc de lamaie, coaja de lamaie, paste, ulei de masline, usturoi, sos pesto, seminte de floarea soarelui si parmezan. Ingrediente:  2 dovlecei mari, dati pe razatoarea mare  400 g broccoli, maruntit bine (poti folosi in loc si mazare congelata sau fasole verde)  Sucul si coaja rasa…
Read more »





Tarte portugheze

27 February 2013
Tarte_portughezeTarte portugheze din: galbenusuri, unt, faina, sifon, iaurt gras, sare, ulei, galbenusuri, smantana dulce, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 2 galbenusuri 175 g unt (margarina) 450 g faina 100 ml sifon (apa minerala) 125 ml iaurt gras sare ulei pentru crema: 9 galbenusuri 500 ml smantana dulce 9 linguri cu zahar esenta de…
Read more »





Pui la tava cu rosii

27 February 2013
Pui_la_tava_cu_rosiiPui la tava cu rosii din: pulpe de pui, praz, rosii, ardei capia, patrunjel, piper macinat, ulei de floarea soarelui, sos de soia, sos chilli si sare. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2-3 fire de praz 500 g rosii 2 ardei capia o legatura patrunjel piper macinat 3-4 linguri ulei de floarea soarelui sos de…
Read more »





Ochiuri surpriza

27 February 2013
Ochiuri_surprizaOchiuri surpriza din: jambon, carnat chorizo, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii in sos tomat, supa de pui, mazare, boia, oua, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4 felii jambon 1 carnat corizo 1 lingura cu ulei de masline 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi 2 cutii de rosii in sos tomat 300 ml…
Read more »





Reteta zilei: Burgeri de miel

27 February 2013
Burgeri_de_miel_05Un preparat deosebit de gustos si delicios, burgerii de miel, pot fi o alternativa in orice moment si mai mult decat atat sunt rapid și simplu de preparat. 500g tocată de miel 80g ceapa tocata marunt 1 cațel de usturoi, zdrobit ½ lingura de rozmarin tocat 1 ou 2 lingurite de mustar Dijon 60g pesmet…
Read more »





Legume călite în sos dulce acrişor

27 February 2013
Legume_calite_în_sos_dulce_acrisorLegume călite în sos dulce acrişor din: ceapa, ardei grasi, porumb, suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, ardei iute, pudra de ghimbir, ananas, suc de ananas, ketchup, zahar tos, vin rosu, malai si fidea. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata felii 2 ardei grasi, taiati fasii 400 g porumb in conserva…
Read more »





Supa de spanac

27 February 2013
SupeSupa de spanac din: spanac, unt, lapte, ceapa, faina, ou, sare si piper. Ingrediente: 600 g spanac 60 g unt 100 ml lapte 150 g ceapa 40 g faina 1 ou sare piper   Mod de preparare: Cureţi spanacul de codiţe, îl speli în mai multe ape şi apoi îl opăreşti. Dacă ai pus spanac…
Read more »





Mozzarella picanta

27 February 2013
Mozzarella_picantaMozzarella picanta din: mozzarella, rosii, ardei, sare, boia iute, piper, ulei de masline, otet balsamic, pesmet, migdale, usturoi si frunze de busuioc. Ingrediente: 400 g mozzarella 3-4 rosii 3-4 ardei sare boia iute piper 2-3 linguri ulei de masline 2 lingurite otet balsamic 2-3 lingurite pesmet sau crutoane macinate 50 g migdale pisate 3-4 catei…
Read more »





Cuşcuş cu legume si portocala

27 February 2013
Cuscus_cu_legume_si_portocalaCuşcuş cu legume si portocala din: ulei, ceapa, baton de scortisoara, usturoi, concentrat vegetal, mazare, cuscus, migdale, praf de curry, dovleac, rosii, gulie, portocala, patrunjel, menta si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa mare, curata si tocata 1 baton de scortisoara 2 catei de usturoi, tocati 1 l concentrat vegetal 400…
Read more »





Ciorba de fasole cu cimbru sau coriandru

27 February 2013
Ciorba_de_fasole_cu_cimbru_sau_coriandruCiorba de fasole cu cimbru si coriandru din: ulei, ceapa, seminte de chimen, ardei iute, rosii, concentrat vegetal, fasole, boabe de porumb, ardei rosu si cimbru. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa, tocata marunt 1 lingurita seminte de chimen 1 ardie iute, tocat marunt 800 g rosii in conserva 500 ml concentrat vegetal 400 g…
Read more »





Milkshake de banane

27 February 2013
Milkshake_de_bananeMilkshake de banane din: banane, portocala, lapte si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 banane 1 portocala 300 ml lapte 30 ml zeama de lamaie   Mod de preparare: Cureti bananele si portocala de coaja. Mixezi cu blenderul bananele, pui zeama de lamaie si portocala, apoi le amesteci. Adaugi laptele si bati pana se omogenizeaza. Torni…
Read more »





Chifteluţe de pui cu sos alb

27 February 2013
Retete_1Chifteluţe de pui cu sos alb din: piept de pui, ceapa, paine, morcovi, lapte, oua, usturoi, sare, piper, pesmet, seminte de susan, ulei, iaurt, castraveti verzi, usturoi, chimen si marar. Ingrediente: 500 g piept de pui 1 ceapa mare 3 felii de paine 3 morcovi 1 pahar lapte 2 oua 4 catei de usturoi sare…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu