duminică, 19 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #80


Retete pentru Paste:

Supa de castraveti murati

4 February 2013
Supa_de_castraveti_muratiSupa de castraveti murati din: castraveti acri, morcovi, unt, faina, supa de pui, paste, smantana, marar, sare si piper. Ingrediente: 6 castrveti acri 3 morcovi 50 g unt o lingura faina un litru supa de pui din concentrat 150 g paste un pahar mic smantana o legatura marar sare piper   Mod de preparare: Se…
Read more »





Gulas de pui cu praz

4 February 2013
Gulas_de_pui_cu_prazGulas de pui cu praz din: piept de pasare, praz, ardei gras, ulei, faina, pasta de tomate, boia dulce, piper si sare. Ingrediente: 500 g piept de pasare 250 g praz 2 ardei grasi 2 linguri ulei 1 lingurita faina 3 linguri pasta de tomate boia dulce piper sare   Mod de preparare: Se spală…
Read more »





Pulpe de pui cu sos de legume si cartofi

4 February 2013
Pulpe_de_pui_cu_sos_de_legume_si_cartofiPulpe de pui cu sos de legume si cartofi din: pulpe de pui, ceapa, frunze de telina, ardei gras, rosii, seminte de chimen, stafide, masline, pasta de rosii, cartofi, smantana, piper si sare. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 cepe 2 egaturi frunze de telina 1 ardei gras 2 rosii 1 lingura seminte de chimen…
Read more »





Parjoale de fasole

4 February 2013
Retete_1Parjoale de fasole din: fasole boabe, orez, ceapa, ulei, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole boabe 100 g orez 2 cepe 150 ml ulei 100 g pesmet sare piper   Mod de preparare: Inmuiaţi fasolea de pe o zi pe alta, fierbeti-o, schimbând apa de 2 ori, apoi scurgeţi-o si faceţi din ea…
Read more »





Ecler cu fistic si ciocolata

4 February 2013
Ecler_cu_fistic_si_ciocolataEcler cu fistic si ciocolata din: unt, lapte, apa, zahar, faina, oua, sare, ciocolata cu apa, ciocolata neagra amaruie, frisca, sirop de zahar si fistic. Ingrediente: blat alb: 150 g unt 50 ml lapte 75 ml apa 1 lingura zahar 125 g faina 3 oua 1/2 lingurita sare glazura: 40 g ciocolata cu lapte 20…
Read more »





Chiftelute cu sos picant

4 February 2013
Chiftelute_cu_sos_picantChiftelute cu sos picant din: cous cous, rosii in bulion, ardei iute, ou, morcov, frunze de busuioc, miere, ulei, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 200 g cous cous 400 ml rosii in bulion 1/2 ardei iute 1 ou 1 morcov 1 legatura frunze de busuioc 1 lingura miere 4 linguri ulei 1 ceapa sare piper…
Read more »





Spaghete cu usturoi, parmezan si busuioc

4 February 2013
Spaghete_cu_usturoi_parmezan_si_busuiocSpaghete cu usturoi, parmezan si busuioc din: zarzavat de supa, praz, telina, sare, piper, spaghete, busuioc, parmezan, ulei de masline si capere. Ingrediente: 1 legatura zarzavat de supa 3 fire praz 1 radacina telina sare piper 400 g spaghete 2-3 catei de usturoi 1 legatura busuioc 50 g parmezan 4 linguri ulei de masline 1…
Read more »





Crema de morcov

4 February 2013
Crema_de_morcovCrema de morcov din: morcovi, ceapa, chimen, patrunjel, ulei, crutoane si sare. Ingrediente: 1 kg morcovi 1 ceapa 2 lingurite chimen pisat 1 legatura patrunjel 500 ml ulei 200 g crutoane din paine prajita sare   Mod de preparare: Curatati ceapa şi morcovii, spălaţi-i, tăiati-i mărunt si căliti-i în ulei. Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi…
Read more »





Salata cu varza si grau

4 February 2013
Salata_cu_varza_si_grauSalata cu varza si grau din: varza acra, ulei de masline, grau incoltit, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, ceapa rosie, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g varza acra 4 linguri ulei de masline 200 g grau incoltit 1 lingura seminte de floarea soarelui 1 lingura seminte de dovleac 1 ceapa rosie 2…
Read more »





Pudding cu prune si ciocolata

4 February 2013
Pudding_cu_prune_si_ciocolataPudding cu prune si ciocolata din: ulei de floarea soarelui, zahar brun, compot de prune, cacao, fructoza, pasta de vanilie, faina, praf de copt si lapte. Ingrediente: 1 lingurita ulei de floarea soarelui 150 g zahar brun 40 g cacao, cernuta 500 ml compot de prune, scurse de lichid si fara samburi 6 linguri fructoza…
Read more »





Reteta zilei: Ciuperci in sos de smantana

4 February 2013
Ciuperci_in_sos_de_smantana_7Ciuperci in sos de smantana din: ciuperci, ceapa, ulei de masline, smantana, sare, piper si ceapa verde. Ingrediente: 500 g ciuperci 1- 2 cepe 3 linguri ulei de masline 3 linguri de smantana Sare si piper dupa gust Ceapa verde, optional pentru garnitura   Mod de preparare: Se toaca marunt ceapa. Se taie ciupercile felii…
Read more »





Soia cu rosii si usturoi

4 February 2013
Retete_1Soia cu rosii si usturoi din: soia, usturoi, ulei, suc de rosii, rosii, sare si piper. Ingrediente: 400 g soia (bucati mai mari, ca pentru snitele) 10 catei de usturoi 100 ml ulei 250 ml suc de rosii 4 rosii sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi soia în apă sărată, timp de 15 minute,…
Read more »





Pulpe de pui cu ceapa, boia si lamaie

4 February 2013
Pulpe_de_pui_cu_ceapa_boia_si_lamaiePulpe de pui cu ceapa, boia si lamaie din: pulpe de pui, ceapa, boia, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel, supa de legume si ulei de masline. Ingrediente: 8 pulpe de pui 3 cepe, tăiate subţire 2 linguriţe de boia coaja şi sucul de la o lămâie 1 mână de pătrunjel, tăiat mare 150ml…
Read more »





Salata cu oua, cartofi si castraveti acri

4 February 2013
Salata_cu_oua_cartofi_si_castraveti_acriSalata cu oua, cartofi si castraveti acri din: castraveti acri, oua, cartofi, marar, ulei si sare. Ingrediente: 4 castraveti acri 4 oua 4 cartofi o legatura marar 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: In vase separate se pun la fiert cartofii in coaja si ouale. Intre timp, castraveţii se spală de saramură şi…
Read more »





Găluşte de cartofi umplute

4 February 2013
Galuste_de_cartofi_umpluteGăluşte de cartofi umplute din: cartofi, faina, ou, boia dulce, carne tocata de vita, ceapa, rosie, alune, 7 pipere, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g cartofi 150 g faina 1 ou 1 lingurita boia dulce 300 g carne tocata de vita 1 ceapa mare 1 rosie mare 1 linguri alune macinate 1 lingura “7…
Read more »





Pui gustos cu porumb

4 February 2013
Pui_gustos_cu_porumbPui gustos cu porumb din: pui, ceapa, ulei, pasta de tomate, boabe de porumb, zahar, faina, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 2 cepe 8 linguri ulei 1 lingura pasta de tomate 450 g boabe de porumb congelate 1 lingurita zahar 1 lingura faina 1 legatura patrunjel piper sare   Mod…
Read more »





Rulouri din piept de pui cu porumb

4 February 2013
Rulouri_din_piept_de_pui_cu_porumbRulouri din piept de pui cu porumb din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina, ulei, amestec de condimente, salata verde, boabe de porumb, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati file piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1/2 telina 50 ml ulei 1 lingurita amestec de condimente pentru carnea de pui 1 slaata verde 25…
Read more »





Telina cu masline si nuci

4 February 2013
Telina_cu_masline_si_nuciTelina cu masline si nuci din: miez de nuca, masline, usturoi, rosii, ulei de masline, tulpina de telina, radacina de telina, grau incoltit, sare si piper. Ingrediente: 1 cana miez de nuca 1 cana masline 2 catei de usturoi 2 cani rosii taiate in cubulete 2 linguri ulei de masline 1 tulpina de telina 1…
Read more »





Pudding crocant cu rubarba şi ghimbir

4 February 2013
Pudding_crocant_cu_rubarba_si_ghimbirPudding crocant cu rubarba şi ghimbir din: rubarba, zeama de portocala, compot de capsune, ghimbir, faina integrala, fulgi de ovaz, zahar brun si unt. Ingrediente: 600 g rubarba, taiata in segmente de 5 cm zeama de la 1 portocala 125 g compot de capsune dietetic 50 g ghimbir cristalizat -  sau proaspat, razuit 125 g…
Read more »





Cocktail cu coniac si nectar de caise

4 February 2013
www.freepix4all.comCocktail cu coniac si nectar de caise din: coniac, nectar de caise, cointreau, rom alb, lapte de cocos, suc de lamaie, scortisoara si gheata. Ingrediente: 200 ml coniac 400 ml nectar de caise 100 ml Cointreau 100 ml rom alb 50 ml lapte de cocos suc de lamaie scortisoara gheata   Mod de preparare: Se…
Read more »





Tuzlama cu sos de rosii

4 February 2013
Tuzlama_cu_sos_de_rosiiTuzlama cu sos de rosii din: burta de vita, suc de rosii, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, ceapa, usturoi, morcov, ulei, parmezan, leustean, sare si piper. Ingrediente: 800 g burta de vita fiarta 500 ml suc de rosii 1 lingura pasta de tomate 1 lingura pasta de ardei dulce 2 cepe potrivite 4…
Read more »





Bors cu perisoare de pasare

4 February 2013
Retete_6Bors cu perisoare de pasare din: piept de gaina, ou, orez, ceapa, morcovi, telina, cartofi, ardei gras, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente: 600-700 g piept de gaina 1 ou 2 linguri orez 1 ceapa 2 morcovi 1 telina mica rasa 3-4 cartofi 1 ardei gras 1 legatura leustean 500 ml bors fiert separat sare…
Read more »





Turtite pentru dejun

4 February 2013
Turtite_pentru_dejunTurtite pentru dejun din: grau incoltit, nuci, migdale, banana, mere, miere, coaja de lamaie, suc de lamaie, stafide si pesmet. Ingrediente: 200 g grau incoltit 50 g nuci 50 g migdale 1 banana 4 mere 2 linguri miere 1 lingura coaja de lamaie rasa sucul unei lamaie 1 lingura stafide 200 g pesmet   Mod…
Read more »





Salata de iarna cu sos de soia si mustar

4 February 2013
Salate_2Salata de iarna cu sos de soia si mustar din: morcovi, telina, mere, gulie de iarna, ridiche neagra, ulei, mustar, lamaie, cartofi, patrunjel, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina mica 2 mere 1 gulie de iarna 1 ridiche neagra 100 ml ulei 2 linguri mustar 1 lamaie 1 cartof fiert…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu friptura de vita

4 February 2013
Sandwich_cu_friptura_de_vita_06Sandwich cu friptura de vita din: carne de vita, zahar brun, cimbru, seminte de telina, usturoi granulat, foaie de dafin, sos de soia, chifle, mozzarella, branza albastra, maioneza, hrean, piper negru, unt, sos warcestershire, seminte de mac, ceapa deshidrata si zahar.   Ingrediente pentru friptura de vita: 1 friptura de carne de vita, fara grasime…
Read more »





Mini puding de mere

4 February 2013
Mini_puding_de_mereMini puding de mere din: unt dietetic, mere acrisoare, suc de mere, faina, oua, zahar tos, coniac si esenta de vanilie. Ingrediente: pentru mere: 1 lingurita unt dietetic 5 mere acrisoare, curatate de coaja si scobite de seminte, taiate sferturi de 1 cm 2 linguri fructoza pentru blat: 50 g unt dietetic plus 1 lingurita…
Read more »





Creveti cu mazare in sos de iaurt

4 February 2013
Creveti_cu_mazare_in_sos_de_iaurtCreveti cu mazare in sos de iaurt din: creveti decorticati, mazare, ceapa, ulei de masline, faina, iaurt, marar, lamai, sare si piper. Ingrediente: 300 g creveti decorticati prefierti 200 g mazare decongelata 1 ceapa mica 3 linguri ulei de masline 1 lingurita faina 300 g iaurt 1 legatura marar 1 lamaie sare piper   Mod…
Read more »





Flip de portocale

4 February 2013
Cocktailuri_12Flip de portocale din: suc de maracuja, suc de portocale, galbenus de ou, siropd e grenadine si cirese. Ingrediente: 8 cl suc de maracuja 8 cl suc proaspat de portocale 1 galbenus de ou 0,5 cl sirop de grenadine cirese cu codita   Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe, galbenusul si siropul de…
Read more »





Paste cu spanac si sos de branza

4 February 2013
Paste_cu_spanac_si_sos_de_branzaPaste cu spanac si sos de branza din: spanac, ceapa, usturoi, spaghete, sare, piper, ulei de masline, nucsoara, supa de legume, gorgonzola si mascarpone. Ingrediente: 500 g spanac 2 cepe 1 catel de usturoi 500 g spaghete sare piper 2 linguri ulei de masline nucsoara rasa 75 ml supa de legume (instant) cate 100 g…
Read more »





Rulade de pui cu spanac si branza feta

4 February 2013
Rulade_de_pui_cu_spanac_si_branza_fetaSe curăță, se spală și se opărește 1 kg spanac; se lasă apoi să se scurgă și se stoarce. Se toacă spanacul și se amestecă împreună cu 150 g brânză feta sau telemea zdrobită, 50 g brânză ricotta sau urdă, 3 linguri pesmet, 1 gălbenuș, sare și piper. Se încinge cuptorul la 180 ºC. Carnea…
Read more »





Snitel cu ciuperci

4 February 2013
Retete_1Snitel cu ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, cascaval, oua, faina, pesmet, boia de ardei dulce, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 200 g ciuperci 100 g cascaval 2 oua 100 g faina 100 g pesmet 1 lingura boia de ardei dulce 250 ml ulei pentru prajit sare piper   Mod…
Read more »





Prăjitură cu cremă de sfeclă roşie

4 February 2013
Prajitura_cu_crema_de_sfecla_rosiePrăjitură cu cremă de sfeclă roşie din: oua, zahar, faina, unt, cacao, praf de copt, sare, unt, zahar pudra, sirop de sfecla rosie si zahar vanilat. Ingrediente: blat: 5 oua 200 g zahar 100 g faina 50 g unt 3 linguri cacao 1 lingurita praf de copt 1 varf de cutit sare crema: 250 g…
Read more »





Reteta zilei: Painici cu carne de porc si sos de smantana

3 February 2013
Painici_cu_carne_de_porc_si_sos_de_smantana_09Painici cu carne de porc si sos de smantana din: faina, bicarbonat de sodiu, praf de sodiu, sare, unt, lapte batut, praz, patrunjel, carne de porc, praz, unt, faina, smantana, lapte, piper cayenne, sare, ulei si patrunjel. Ingrediente pentru painici: 1 ceasca faina 1/8 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita…
Read more »


Cheesecake cu portocale

3 February 2013
Cheesecake_cu_portocaleCheesecake cu portocale din: unt dietetic, biscuiti digestivi, biscuiti de ovaz, miere, ricotta, oua, fructoza, amidon, coaja de portocale, amidon, iaurt integral, branza de vaci, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 90 g unt dietetic, topit 125 g bicuiti digestivi, zdrobiti 100 g biscuiti de ovaz, zdrobiti 1 lingura miere 250 g ricotta sau urda…
Read more »





Salata de peste si andive

3 February 2013
Salata_de_peste_si_andiveSalata de peste si andive din: file de cod, morcov, telina, andiva, masline, ulei de masline, seminte de coriandru, lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 250 g file de cod sau alt peste alb 1 morcov 1 telina mica 1 andiva 50 g masline fara samburi 3-4 linguri ulei de masline 1 lingurita rasa seminte…
Read more »





Coltunasi cu prune uscate

3 February 2013
Deserturi_delicioaseColtunasi cu prune uscate din: faina, ou, unt, apa calduta, prune uscate rehidratate, pesmet, zahar si sare. Ingrediente: 250 g faina 1 ou 1 lingura unt apa calduta 500 g prune uscate rehidratate 200 g pesmet 4 linguri zahar un varf cutit sare   Mod de preparare: Amestecaţi făina cu oul, untul, sarea şi atâta…
Read more »





Rulada de porc cu mirodenii

3 February 2013
Rulada_de_porc_cu_mirodeniiRulada de porc cu mirodenii din: fleica de porc, patrunjel, marar, cimbru verde, ceapa verde, rozmarin, seminte de coriandru, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg fleica de porc (bucata intreaga) 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 5-6 fire cimbru verde 2 legaturi ceapa verde 4-5 fire de rozmrin…
Read more »





Melcisori cu branza

3 February 2013
Melcisori_cu_branzaMelcisori cu branza din: svaiter, ceapa, unt, paste, sare, piper si rondele de ceapa. Ingrediente: 200 g svaiter (sau cascaval) 4 cepe 3 linguri unt 500 g paste in forma de melcisori sare piper 2 rondele de ceapa verde (subtire)   Mod de preparare: Svaiterul se curata cu grija de coaja si se da pe…
Read more »





Bacon cu telina si cartofi la cuptor

3 February 2013
Bacon_cu_telina_si_cartofi_la_cuptorBacon cu telina si cartofi la cuptor din: bacon, smantana, lapte, usturoi, rozmairn, ardei iute, mustar dijon, telina si cartofi. Ingrediente: 6 felii de bacon, tăiate în bucăţi (opţional) 420ml de smântână dulce (frişcă lichidă) 350ml de lapte 2 căţei de usturoi, tăiaţi rondele 1 lingură de rozmarin tocat mărunt 1 ardei iute roşu, curăţat…
Read more »





Mini clatite cu branza, fistic si miere

3 February 2013
Mini_clatite_cu_branza_fistic_si_miereMini clatite cu branza, fistic si miere din: faina, gris, apa, lapte, zahar, drojdie de bere, praf de copt, sare, branza de vaci, nuca de cocos, fistic si miere. Ingrediente: 150 g faina 50 g gris 200 ml apa 50 ml lapte 50 g zahar 1 lingurita drojdie de bere 1 lingurita praf de copt…
Read more »





Cremă de praz cu perişoare

3 February 2013
Retete_1Cremă de praz cu perişoare din: carne tocata, ou, orez, praz, ceapa, cimbru, ulei, supa de legume, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocata 1 ou 1 lingurita orez 800 g praz 1 ceapa 1 lingurita cimbru 100 ml ulei 2,5 l supa de legume 2 catei de usturoi sare piper   Mod…
Read more »





Pandişpan cu nuci şi curmale

3 February 2013
Pandispan_cu_nuci_si_curmalePandişpan cu nuci şi curmale din: curmale, bicarbonat, unt dietetic, zahar brun, oua, faina, nuci de pecan, amidon si lapte condensat. Ingrediente: 200 g curmale fara sâmburi, tocate 1 lingurita bicarbonat 75 g unt dietetic 80 g zahar brun 4 oua 180 g faina cu factor de crestere pentru sos: 25 g unt dietetic 50…
Read more »





Dovlecei umpluti in sos de iaurt

3 February 2013
Dovlecei_umpluti_in_sos_de_iaurtDovlecei umpluti in sos de iaurt din: dovlecei, ceapa, carne tocata, usturoi, scortisoara, muguri de pin, orez, iaurt, supa de pui, faina de malai si menta. Ingrediente: 8 dovlecei 1 ceapa mare 300 g carne tocata (oaie sau vita) 3 catei de usturoi 1 lingurita scortisoara 1 lingura muguri de pin 50 g orez 1…
Read more »





Ciorba de vacuta cu gulii

3 February 2013
Ciorba_de_vacuta_cu_guliiCiorba de vacuta cu gulii din: piept de vita, rasol de vita, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, rosii in bulion, gulii de iarna, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de vita cu os 500 g rasol de vita 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 cutie rosii in…
Read more »





Reteta zilei: Salata de curcan cu legume si cartofi copti

3 February 2013
Salata_de_curcan_cu_legume_si_cartofi_copti_7Salata de curcan cu legume si cartofi copti din: ulei de masline, salata verde, cartof, porumb, piept de curcan, coriandru, suc de lamaie, ardie iute, rosii cherry, avocado si branza. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline, plus 1 lingurita 2 cesti salata verde 1 cartof dulce, taiat cubulete 1/2 cana poorumb 500 g piept curcan…
Read more »





Mancare de soia cu mazare

3 February 2013
Mancare_de_soia_cu_mazareMancare de soia cu mazare din: soia, mazare, ceapa, morcov, marar, ulei, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 250 g soia cubulete 300 g mazare congelata 2 cepe 1 morcov 1 legatura marar 3-4 linguri ulei 1 lingura pasta de tomate sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi…
Read more »





Crema de linte rosie

3 February 2013
Retete_1Crema de linte rosie din: linte rosie, ceapa, usturoi, marar verde, foaie de dafin, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente: 500 g linte rosie 3 cepe mari 3 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 foaie de daifn 2 linguri ulei sare piper boia   Mod de preparare: Spălaţi lintea şi punefi-0 la fiert…
Read more »





Flip de struguri

3 February 2013
Flip_de_struguriFlip de struguri din: lapte, suc de struguri rosii, galbenus, sirop de artar, nucsoara, struguri si menta. Ingrediente: 8 cl lapte 8 cl suc de struguri rosii 1 galbenus 2 cl sirop de artar putina nucsoara un ciorchine de struguri menta proaspata   Mod de preparare: Mixam bine laptele, sucul de struguri, galbenusul si siropul…
Read more »





Biscuiti cu ciocolata

3 February 2013
Biscuiti_cu_ciocolataBiscuiti cu ciocolata din: faina, oua, unt, ciocolata, zahar, praf de copt, esenta de rom si sare. Ingrediente: 250 g faina 2 oua 220 g unt 100 g ciocolata 180 g zahar 1 lingurita praf de copt 1 lingurita rasa esenta de rom un varf de cutit de sare   Mod de preparare: într-un castron…
Read more »





Buzunare de pui

3 February 2013
Buzunare_de_puiBuzunare de pui din: piept de pui, ceapa, morcov, telina, orez basmati, ulei, ou, mix de ierburi aromatice, fistic, rosii in bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 piept mare de pui 1 ceapa mica 1 morcov 1 telina mica 50 g orez Basmati 6 linguri ulei 1 ou 1 lingurita mix de ierburi aromatice…
Read more »





Bavareze de rosii cu tarhon

3 February 2013
Bavareze_de_rosii_cu_tarhonBavareze de rosii cu tarhon din: foi de gelatina, rosii coapte, ceapa, ulei de masline, frunze de cimbru, tarhon uscat, branza, sare si piper. Ingrediente: 3 foi de gelatina 800 g rosii bine coapte (sau 500 g pulpa de rosii congelata) 1 ceapa mica 2 lingurite cu ulei de masline 1 lingurita cu frunze de…
Read more »





Iahnie de cartofi cu naut

3 February 2013
Retete_8Iahnie de cartofi cu naut din: cartofi, naut, ulei, ceapa, boia, bulion, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi 200 g naut 2 linguri ulei 2 cepe mari 1 lingurita boia 2 linguri bulion 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: înmuiaţi năutul în apă rece timp de câteva…
Read more »





Cocktail Fiesta

3 February 2013
Cocktailuri_13Cocktail Fiesta din: sirop de zmeura, suc de portocale, suc de maracuja, frisca si portocala. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de zmeura 8 cl suc de portocale 8 cl suc de maracuja 2 cl frisca o felie de portocala   Mod de preparare: Mixam bine siropul, sucurile de fructe si frisca…
Read more »





Spaghetti carbonara clasice

3 February 2013
Spaghetti_carbonara_clasiceSpaghetti carbonara clasice din: spaghete, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin alb sec, oua, parmezan, smantana, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 250 g spaghete 2 linguri ulei de măsline 150 g bacon tăiat cubulețe 1 ceapă tocată 1 cățel de usturoi tocat 30 ml vin alb sec 2 ouă 4 linguri parmezan ras 200 ml…
Read more »





Rulouri de piept de rata cu portocala

3 February 2013
Retete_7Rulouri de piept de rata cu portocala din: portocale, piept de rata uscat. Pentru a face mai lejeră această reţetă, puteţi scoate pieliţa şi partea grasă a feliilor de piept de raţă. Ingrediente: 2 portocale 200 g piept de rata uscat si taiat in felii foarte subtiri   Mod de preparare: Curăţaţi portocalele de coajă…
Read more »





Peste cu fenicul la cuptor

3 February 2013
Peste_cu_fenicul_la_cuptorPeste cu fenicul la cuptor din: bibani de mare, bulbi de fenicul, ceapa rosie, uleid e masline extravirgin, oregano, pernod si suc de lamaie. Ingrediente: 2 bibani de mare, filetaţi 2 bulbi de fenicul, tăiaţi fin 1 ceapă roşie, tăiată subţire 3 linguri ulei de măsline extra virgin 1 lingură frunze de oregano proaspete câteva…
Read more »





Ciorba de porc cu cimbru

3 February 2013
Retete_6Ciorba de porc cu cimbru din: piept de porc, cartofi, zeama de varza acra, morcov, patrunjel, ceapa, rosii in bulion, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de porc 200 g cartofi 1 l zeama de varza acra 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 400 g rosii in bulion 50…
Read more »





Vitel in sos de lamaie

3 February 2013
Retete_5Vitel in sos de lamaie din: antricol de vitel, lamai, cartofi, unt, faina, supa de legume, salvie, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 700 g antricot de vitel 2 lamai 500 g cartofi 150 g unt 2 linguri faina 600 ml supa de legume salvie, patrunjel sau rozmarin sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »





Puding cu stafide

3 February 2013
Puding_cu_stafidePuding cu stafide din: stafide, suc de portocala, unt, cozonac, gem de caise, oua, lapte, fructoza, scortisoara si zahar brun. Ingrediente: 150 g stafide zeama si sucul de la 1 portocala 1 lingura unt dietetic 7 felii de toast alb sau cozonac simplu 100 g gem de caise sau magiun (fara zahar) 3 oua 600…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu legume pe pat de orez brun

3 February 2013
Pui_cu_legume_pe_pat_de_orez_brun_6Pui cu legume pe pat de orez brun din: ulei de canola, piept de pui, condimente, otet de cidru, sare, ceapa, usturoi, ardei gras, lapte de cocos, mazare, orez brun si piper negru. Ingrediente: 2 linguri ulei de canola 1 piept de pui, taiat cubulete 2 linguri condimente vindaloo (coriandru,curcuma,sare,mustar,chimion,piper cayenne,boia dulce, cardamom,acid citric,praf de…
Read more »





Briose cu ansoa

3 February 2013
Briose_cu_ansoaBriose cu ansoa din: ansoa, lamaie, verdeturi, smantana, briose, aluat, unt, piper si sare. Ingrediente: 200 g ansoa 1 lamaie 2 linguri verdeturi taiate fin 1 lingura smantana 300 g aluat pentru briose fara zahar 3 linguri unt piper sare   Mod de preparare: Coaceţi 12 brioşe în tăviţe mici, indivi­duale unse cu unt. Lăsaţi-le…
Read more »





Spaghete cu mozzarella si parmezan la cuptor

3 February 2013
Spaghete_cu_mozzarella_si_parmezan_la_cuptorSpaghete cu mozzarella si parmezan la cuptor la cuptor din: ulei de masline, usturoi, rosii, pudra de chilli, spaghete, frunze de busuioc, mozzarella si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 x 400g de roşii tăiate din conservă 1 praf de pudră de chilli 400g de spaghete, rupte în…
Read more »





Prajitura cu pere si portocale

3 February 2013
Deserturi_delicioasePrajitura cu pere si portocale din: pere, portocale, stafide inmuiate in rom, faina, lapte, oua, zahar, drojdie, zahar vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si sare. Ingrediente: 1 kg pere 2 portocale 1 lingura stafide inmuiate in rom 500 g faina 150 ml lpate 2 oua 200 g zahar 25 g drojdie 1 lingurita zahar vanilat…
Read more »





Conopida prajita

3 February 2013
Conopida_prajitaConopida prajita din: conopida, ulei de masline, lamai, chimen, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 100 ml ulei de masline 2 lamai 1 lingura chimen macinat 1 lingura boia de ardei dulce sare piper   Mod de preparare: Desfaceţi conopida în bucheţele, spălaţi-le şi puneţi-le în apă ce fierbe în…
Read more »





Briose cu fructe in sos de caise sau piersici

3 February 2013
Briose_cu_fructe_in_sos_de_caise_sau_piersiciBriose cu fructe in sos de caise sau piersici din: fructe de seozn, alcool, lamaie, zahar, aluat pentru briose, zahar praf, caise si unt. Ingrediente: 500 g fucte de sezon 200 ml alcool de 40 grade 1 lamaie 100 g zahar 300 g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400 g…
Read more »





Reteta zilei: Creveti cu curry in buzunare de pita

2 February 2013
Creveti_cu_curry_in_buzunare_de_pita_7Creveti cu curry in buzunare de pita din: creveti, iaurt, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru, praf de curry, ghimbir, ceapa rosie, mere, afine, nuca de cocos, pita, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 500 g creveti, curatati si decorticati 1/2 cana iaurt 3 linguri ulei de masline sucul de la o jumatate de lamaie…
Read more »

Desert cu afine

2 February 2013
Desert_cu_afineDesert cu afine din: crema de vanilie, bezele, faina, zeama de portocala si coaja de portocala. Ingrediente: 2×150 g crema de vanilie – de cumparat 200 g bezele, sfaramata 350 g afine, congelate zeama si coaja rasa de la 1 portocala   Mod de preparare: Intr-un vas mic, pe foc, încălzeşte fructele cu zeama de…
Read more »





Snitel de pui

2 February 2013
Snitel_de_puiSnitel de pui din: coaja de lamaie, piept de pui, gnocchi, ardei capia, pesmet, piper negru, ou, ulei vegetal, usturoi si patrunjel. Ingrediente: coaja de la 1 lamaie, plus sferturi pentru servit 2 bucati piept de pui, taiate pe orizontala si aplatizate cu sucitorul 400 g gnocchi – galuste proaspete 500 g ardei capia, copti…
Read more »





Salata asiatica cu spaghete

2 February 2013
Salata_asiatica_cu_spagheteSalata asiatica cu spaghete din: piept de pui, sare, piper, ulei, sparanghel verde, broccoli, ardei gras, spaghete, suc de lamaie, sos de soia, ulei de susan, germeni de soia, germeni de fasole si seminte de susan. Ingrediente: 2 bucati piept de pui file (a circa 300 g) sare piper 6 linguri ulei 200 g sparanghel…
Read more »





Salau cu linte

2 February 2013
Salau_cu_linteSalau cu linte din: file de salau, linte, morcov, ceapa verde, ulei de masline, usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de salau 200 g linte 1 morcov 1 legatura ceapa verde 50 ml ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Puneţi lintea la fiert…
Read more »





Profiterol cu glazură

2 February 2013
Profiterol_cu_glazuraProfiterol cu glazură din: gogosele, budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte si banane. Ingrediente: 12 gogoșele mici pentru profiterol 1 plic praf de budincă de vanilie 450 ml lapte 70 g zahăr 100 g ciocolată amăruie 100 g ciocolată cu lapte 2 banane   Mod de preparare: Se prepară budinca de…
Read more »





Briose pariziene

2 February 2013
Briose_parizieneBriose pariziene din: aluat de briose, oua si unt. Ingrediente: 300 g aluat de briose fine 2 oua 3 linguri unt   Mod de preparare: împărţiţi aluatul de brioşe în două părţi* una mai mare, de 240g şi cealaltă mai mică, de 60g. Cu mâinile înfăinate frământaţi aluatul mai mare pentru a obţine o bilă…
Read more »





Taitei in sos de curry

2 February 2013
Taitei_in_sos_de_curryTaitei in sos de curry din: carne de curcan, dovlecei, ardei gras, pulpa de ananas, creveti, ulei de arahide, sare, piper, taitei, crema de banza, sos si curry. Ingrediente: 350 g carne de curcan 100 g dovlecei 1 ardei gras rosu 100 g pulpa de ananas 200 g creveti 3 linguri ulei de arahide sare…
Read more »





Ciorba de sfecla cu iaurt

2 February 2013
Ciorba_de_sfecla_cu_iaurtCiorba de sfecla cu iaurt din: sfecla, ceapa, ulei, morcov, patrunjel, telina, orez, marar, iuart, ou si sare. Ingrediente: 4 sfecle 2 cepe 50 ml ulei 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 50 g orez 1 legatura marar 300 g iaurt 1 ou sare   Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt…
Read more »





Briosa cu stafide

2 February 2013
Briosa_cu_stafideBriosa cu stafide din: stafide, rom, aluat de briose, smantana, ou, vanilie, zahar si unt. Ingrediente: 70 g stafide 5 linguri rom 300 g aluat de briose 3 linguri smantana dulce 1 ou 2 plicuri vanilie 100 g zahar 2 linguri unt   Mod de preparare: Puneţi la rehidratat 70 g stafide în 5 lin­guri…
Read more »





Sunca cu spanac si branza la cuptor

2 February 2013
Sunca_cu_spanac_si_branza_la_cuptorSunca cu spanac si branza la cuptor din: frunze de spanac, sunca, oua, smantana si branza. Ingrediente: 100g frunze de spanac 4 felii de şuncă 4 ouă 4 linguri de smântână lichidă 50g de brânză Gruyère sau Emmental   Mod de preparare: Se răstoarnă spanacul într-o sită mare şi se aşază în chiuvetă. Se toarnă…
Read more »





Pizza rapida şi dietetica

2 February 2013
Pizza_rapida_si_dieteticaPizza rapida şi dietetica din: passata, spanac, lipii orientale, zahar, zeama de lamaie, oregano, cascaval si oua. Ingrediente: 200 ml sos de rosii – passata 400 g spanac 4 lipii orientale 2 linguri masline negre 1/2 lingurita zahar zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita oregano uscat 120 g cascaval, razuit 4 oua   Mod…
Read more »





Aluat de briose fine

2 February 2013
Aluat_de_brioseAluat de briose fine din: unt, faina, zahar, oua, drojdie uscata si sare. Ingrediente: 400 g unt 500 g faina 50 g zahar 7 oa 14 g drojdie uscata 1 lingurita sare   Mod de preparare: Amestecaţi drojdia cu făina şi cu zahărul. încorporaţi 4 ouă, pe rând, unul câte unul, şi adăugaţi sarea. Amestecaţi…
Read more »





Salată de creveti cu grapefruit

2 February 2013
Salata_de_creveti_cu_grapefruitSalată de creveti cu grapefruit din: creveti, grapfruit, salata verde, limette, menta, sare, ulei de masline, piper verde si germeni de soia. Ingrediente: 450 g creveți mari congelați (decorticați, curățați, prefierți) • 2 grapefruituri roz sau roșii 1 căpățână salată verde 2 limette oregano mentă sare 2 linguri ulei de măsline câteva boabe de piper…
Read more »





Reteta zilei: Conopida gratinata

2 February 2013
Conopida_gratinata_8Conopida gratinata din: conopida, seminte de chimen, usturoi, scortisoara, pudra de curry, sare grunjoasa, ulei de masline, smantana si coriandru. Ingrediente: 1 conopida rupta in buchetele 1 lingurita de seminte de chimen 2 catei de usturoi 1 lingurita scortisoara 2 lingurita pudra de curry indian 1 varf de cutit sare grunjoasă 1 lingura de ulei…
Read more »





Placinta de curcan si praz

2 February 2013
Placinta_de_curcan_si_prazPlacinta de curcan si praz din: faina, unt, apa, chimen, sare, piept de curcan, praz, ulei, oua, pesmet, branza de burduf, telemea desarata, urda dulce, marar verde, sare, piper, ou si ulei. Ingrediente: aluat: 500 g faina 200 g unt 7-8 linguri apa 1 lingurita chimen macinat sare umplutura: 600 g piept de curcan 4…
Read more »





Tocanita de vita cu legume

2 February 2013
Tocanita_de_vita_cu_legumeTocanita de vita cu legume din: pulpa de vita, cartofi, ceapa, ardei grasi, telina, morcov, ulei, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpa de vita 1,5 kg cartofi 3 cepe 2 ardei grasi 1 telina mica 1 morcov mare 700 ml ulei 2 linguri boia de ardei dulce sare piper  …
Read more »





Cocktail Kissing Lips

2 February 2013
Cocktailuri_9Cocktail Kissing Lips din: suc de struguri rosii, suc de coacaze, zeama de lamaie si ciorchini de struguri. Ingrediente: 6 cl suc de struguri rosii 1/8 l suc de coacaze zeama a 2 lamai 4 ciorchini de struguri   Mod de preparare: Punem in patru cupe inguste cate o lingura de gheata zdrobita. Impartim egal…
Read more »





Mille feuille de ardei gras cu spuma de ton

2 February 2013
Retete_3Mille feuille de ardei gras cu spuma de ton din: ardei rgasi, bucati de ton, branza alba, smantana, mustar, ciboulett, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 400 g bucati de ton in suc propriu 2 linguri cu branza alba de vaca, batuta 2 linguri cu smantana lichida 1 lingurita cu mustar seminte 1…
Read more »





Prajitura de iarna

2 February 2013
Prajitura_de_iarnaPrajitura de iarna din: faina, albusuri, zahar praf, faina, portocale, cacao, fructe uscate, miere, ulei si sare. Ingrediente: 350 g faina 12 albusuri 600 g zahar praf 6 linguri faina 400 g portocale curatate de coaja 2 linguri cacao 200 g fructe uscate in amestec: smochine, curmale fara samburi, stafide 3 linguri miere de albine…
Read more »





Tarta cu sunca, porumb si seminte de dovleac

2 February 2013
Tarta_cu_sunca_porumb_si_seminte_de_dovleacTarta cu sunca, porumb si seminte de dovleac din: faina, unt, apa, sunca de praga, seminte de dovleac, oua, porumb boabe, ceapa rosie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 500 ml apa 250 g sunca tip Praga 50 g seminte de dovleac 2 oua 200 g porumb boabe conservat 2…
Read more »





Supa de iarna

2 February 2013
Supe_3Supa de iarna din: cartofi, ciuperci, gulie, bacon, ceapa, smantana, unt, sare, piper si chimen. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g ciuperci 1 gulie de iarna 125 g bacon 3 cepe 125 ml smantana 1 lingura unt sare piper chimen   Mod de preparare: Căliţi ceapa, gulia şi ciupercile, tăiate mărunt, în unt. Adăugaţi 2…
Read more »





Tiramisu la pahar

2 February 2013
Tiramisu_la_paharTiramisu la pahar din: unt, espresso, lapte, zahar, faina, oua, cacao, praf de copt, sirop, lapte, esppresso, zahar, zahar praf, mascarpone, smantana, cacao si cafea. Ingrediente: blaturi: 60 g unt 3 linguri espresso 2 linguri lapte dulce cald 3 linguri zahar 1 cana faina 3 oua 3 linguri cacao 1/2 lingurita praf de copt sirop…
Read more »





Friptura cu cuscus

2 February 2013
Friptura_cu_cuscusFriptura cu cuscus din: vrabioare de vita, zeama de lamaie, coaja de lamaie, crengute de menta, miere, usturoi, concentrat de pui, stafide, ulei, cuscus si ceapa rosie. Ingrediente: 4 vrabioare de vita sau felii de muschi de vita zeama si coaja de la 2 lamai 4 linguri iaurt natural cateva crengute de menta, tocata 1…
Read more »





Budinca de spanac cu pastrama si oua

2 February 2013
Budinca_de_spanac_cu_pastrama_si_ouaBudinca de spanac cu pastrama si oua din: spanac, oua, pastrama de pui, smantana, ceapa, ulei de masline, cascaval, faina, pesmet, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac congelat 5 oua 250 g pastrama de pui 200 ml smantana de gatit (nefermentata) 1 ceapa mare 5 ulei de masline 100 g cascaval 3 linguri…
Read more »





Supa cu taitei si carne de pui

2 February 2013
Supa_cu_taitei_si_carne_de_puiSe toacă 1 ceapă și 2 căței de usturoi. Se curăță 1 ardei iute roșu; jumătate din el se toacă, cealaltă jumătate se taie fâșii. Se frământă 400 g carne tocată mixtă cu ceapă, usturoi, ardei iute tocat și sare. Cu mâinile umezite se modelează 20 de perișoare care se prăjesc de jur-împrejur în 1…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata, fulgi de ovaz si nuca de cocos

2 February 2013
Prajiturele_cu_ciocolata_fulgi_de_ovaz_si_nuca_de_cocos_6Prajiturele cu ciocolata, fulgi de ovaz si nuca de cocos din: unt, zahar brun, ou, extract de vanilie, fulgi de ovaz, faina, cacao, nuca de cocos, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, lapte si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 4 linguri unt 1/2 cana de zahar brun 1 ou 1 lingurita de extract de vanilie…
Read more »





Paste cu broccoli si ansoa

2 February 2013
Paste_cu_broccoli_si_ansoaPaste cu broccoli si ansoa din: broccoli, rosii cherry, zeama de lamaie, coaja de lamaie, capere, paste, ansoa, usturoi si ardei iute. Ingrediente: 350 g broccoli 500 g rosii cherry zeama si coaja de la 1 lamaie 2 linguri capere pentru servit 250 g paste linguine 50 g ansoa – din conserva 4 catei de…
Read more »





Muşchi de porc cu piure de cartofi

2 February 2013
Muschi_de_porc_cu_piure_de_cartofiMuşchi de porc cu piure de cartofi din: muschiulet de porc, zeama de lamaie, coaja de lamaie, cimbru, cartofi, ceapa verde, ghimbir, miere, ienibahar si boia iute. Ingrediente: 1 muschiulet de porc zeama si coaja de la 1 lamaie cateva crengute de cimbru 750 g cartofi dulci – poti inlocui cu cartofi cu coaja rosie,…
Read more »





Ruladă cu cremă de caise

2 February 2013
Rulada_cu_crema_de_caiseRuladă cu cremă de caise din: faina, zahar pudra, oua, caise uscate, suc de portocale, zahar tos, coaja de portocala confiata, frisca, unt, ciocolata amaruie, cognac si clementine. Ingrediente: blat: 110 g faina 100 g zahar pudra 3 oua crema: 160 g caise uscate sucul de la 8 clementine sau 2-3 portocale mari 30 g…
Read more »





Supa crema de pui cu porumb

2 February 2013
Supa_crema_de_pui_cu_porumbSupa crema de pui cu porumb din: costita, ceapa, ulei, faina integrala, lapte degresat, supa limpede de pui, cartofi, porumb, friptura de pui, patrunjel si paine alba crocanta. Ingrediente: 100 g costita, taiata bucati 1 ceapa mare, taiata sferturi 2 linguri ulei 2 linguri faina integrala 250 ml lapte degresat 500 ml supa limpede de…
Read more »





Placinta rustica de vita

2 February 2013
Placinta_rustica_de_vitaPlacinta rustica de vita din: foi de placinta, carne tocata de vita, nucsoara, ceapa rosie, telina, pasta de tomate, cimbru, ou, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g carne tocata de vita 1/2 lingurita nucsoara pudra 2 cepe rosii 1 telina mica (circa 200 g) 2 linguri pasta de…
Read more »





Prajitura cu sirop de sfecla

2 February 2013
Prajitura_cu_sirop_de_sfeclaPrajitura cu sirop de sfecla din: faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt, oua, zahar pudra, esenta de vanilie, sare, mascarpone, zahar pudra, unt, sirop de sfecla rosie, ciocolata neagra si bomboane colorate. Ingrediente: blat: 120 g faina 1/2 lingurita praf de copt 100 g ciocolata amaurie (minim 70% cacao) 200 g unt 4 oua…
Read more »





Tarta cu mazare si branzeturi

1 February 2013
Tarta_cu_mazare_si_branzeturiTarta cu mazare si branzeturi din: faina, unt, apa, mazare, ceapa, ulei de masline, usturoi, branza feta, urda, mozzarella, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 280 g faina 120 g unt 3-4 linguri apa 300 g mazare (congelata) 1 ceapa 500 ml ulei de masline 2 catei de usturoi 150 g branza feta 100 g…
Read more »

Retete vegetariene: Salata cu sfecla rosie si varza alba

1 February 2013
Salata_cu_sfecla_rosie_si_varza_albaSalata cu sfecla rosie si varza alba din: sfecla rosie, varza alba, branza de capra, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, zahar si sare. Ingrediente: 1 sfeclă roşie ¼ varză albă 150 g brânză de capră 1 mână de nuci Dressing: 4 linguri ulei de măsline 2 linguri suc de lămâie 1 praf zahăr…
Read more »





Prajitura cu pere si ciocolata

1 February 2013
Prajitura_cu_pere_si_ciocolataPrajitura cu pere din: unt, zahar, oua, faina, lapte, cacao, praf de copt, esenta de rom, sare, galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, pere si ciocolata neagra. Ingrediente: blat: 100 g unt 300 g zahar 2 oua 300 g faina 250 ml lapte cald 7 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 1 lingurita esenta de…
Read more »





Cartofi cu broccoli si branza

1 February 2013
Cartofi_cu_broccoli_si_branzaCartofi cu broccoli si branza din: cartofi, broccoli, mustar dijon, ou si branza cheddar. Ingrediente: 4 cartofi făinoşi 300g de broccoli, separat în bucheţele 1 lingură de muştar Dijon 1 ou, bătut 140 g de brânză Cheddar (sau caşcaval), rasă   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se aşază cartofii în…
Read more »





Plăcintă cu pui şi ceapă roşie

1 February 2013
Placinta_cu_pui_si_ceapa_rosiePlăcintă cu pui şi ceapă roşie din: aluat, piept de pui, ceapa rosie, cimbru verde, ulei de masline, oregano, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 400 g piept de pui 5 cepe rosii 5-6 fire de cimbru verde 50 ml ulei de masline 1 lingurita oregano sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »





Dovlecei cu ardei iute si spanac

1 February 2013
Dovlecei_cu_ardei_iute_si_spanacDovlecei cu ardei iute si spanac din: ulei de masline, dovlecei, ardei iute, spanac si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru servit 4 dovlecei, tăiaţi transversal, apoi tăiaţi beţişoare 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat mărunt 100g frunze tinere de spanac zeama de la 1 lămâie…
Read more »





Prăjitura cu ananas şi rom

1 February 2013
Prajitura_cu_ananas_si_romPrăjitura cu ananas şi rom din: unt, zahar, oua, esenta de vanilie, rom, faina, nuci, sare, zahar brun si ananas. Ingrediente: blat: 1 cana unt 2 cani zahar 4 oua mari 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita rom 2 1/2 cani faina 1/2 cana nuci macinate 1/2 lingurita sare glazura: 1/2 cana zahar brun…
Read more »





Flanuri mici de usturoi cu crema de patrunjel

1 February 2013
Flanuri_mici_de_usturoi_cu_crema_de_patrunjelFlanuri mici de usturoi cu crema de patrunjel din: usturoi, smantana, lapte degresat, ou, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, lapte degresat. Ingrediente: 40 g catei de usturoi 5 cl smantana lichida 20 cl de lapte degresat 1 ou + 2 galbenusuri 1 lingurita cu ulei de masline sare si piper macinat pentru crema de…
Read more »





Paste cu branza si kaizer

1 February 2013
Paste_cu_branza_si_kaizerPaste cu branza si kaizer din: usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa, frunze de cimbru, kaizer, linguine, branza de capra si patrunjel. Ingrediente: căţeii de la 1 căpăţână de usturoi, necurăţaţi 4 linguri ulei de măsline extravirgin,  plus extra pentru servit 3 cepe, tăiate în felii subţiri 2 linguri frunze de cimbru proaspăt 12 felii…
Read more »





Inimoare legate

1 February 2013
Inimoare_legateInimoare legate  din: oua, zahar, faina, cacao, unt, zahar, lichio de cirese, frisca, cirese in alcool, zahar, zahar vanilat, sirop de cirese, ciocolata neagra si crema de branza. Ingrediente: blatul: 6 oua 250 g zahar 100 g faina 50 g cacao 200 g unt siropul: 200 g zahar 250 ml apa 50 ml lichior de…
Read more »





Tarta cu peste si verdeata

1 February 2013
Tarta_cu_peste_si_verdeataTarta cu peste si verdeata din: faina, unt, apa, lapte, ceapa, file de peste, ulei, marar, patrunjel, cimbru, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 50 ml apa 250 ml lapte 1 ceapa 300 g file de peste (salau, cod, merluciu, hering) 50 ml lei 1 legatura marar 1…
Read more »





Reteta zilei: Ravioli cu sos bechamel si condimente cajun

1 February 2013
Ravioli_cu_sos_bechamel_si_condimente_cajun_9Ravioli cu sos bechamel si condimente cajun din: carne de carnati, ulei de masline, usturoi, aluat pentru ravioli, unt, faina, lapte, condimente cajun si sare. Ingrediente: carnea de la 2 carnati 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati 28 foi de aluat pentru ravioli 1 lingura unt 1 lingura faina 1 ceasca…
Read more »





Paella cu spirale si fructe de mare

1 February 2013
Paella_cu_spirale_si_fructe_de_marePaella cu spirale cu fructe de mare din: ceapa, usturoi, ulei de masline, ardei gras, porumb, mazare, scoici, creveti, sunca, paste in forma de spirala, sare, piper, vin alb, suc de lamaie si mozzarella. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline cate 1 ardei gras rosu si galben cate 1…
Read more »





Buseuri de castravete umplute

1 February 2013
Castraveti1Buseuri de castravete umplute din:  castravete, sare, piper, foaie de gelatina, smantana, carne de crabi, pulpa de rosii, ciboulette, branza de vaci, hrean, naut si ulei de masline. Ingrediente: 1 castravete mediu 100 g garnitura la alegere sare si piper macinat pentru garnitura de crabi: 1 foaie de gelatina 1 lingurira de samntana lichida 80…
Read more »





Budinca de paste cu jambon si oua

1 February 2013
Budinca_de_paste_cu_jambon_si_ouaBudinca de paste cu jambon si oua din: paste scurte, oua, faina, mozzarella, ardei gras, jambon crus uscat, ulei de masline, frunze de busuioc, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 8 oua 3 linguri faina 200 g mozzarella 1 ardei gras rosu 150 g jambon crud uscat 3 linguri ulei de masline…
Read more »





Supa mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie

1 February 2013
Supa_mexicana_de_cartofi_ardei_iute_si_lamaieSupa mexicana de cartofi, ardei iute si lamaie din: ceapa, ulei, pasta de rosii, ardei iute, usturoi, chimen, cartofi, supa limpede de legume, zeama de lamaie, smantana, ulei aromatizat si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata sferturi 1 lingura ulei 1 lingura pasta de rosii 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat…
Read more »





Cocktail Springtime

1 February 2013
Cocktail_SpringtimeCocktail Springtime din: suc de struguri, suc de grepfrut, frisca lichida. grepfrut si struguri. Ingrediente: 5 cl suc de struguri deschis la culoare 5 cl suc de struguri rosii 4 cl suc de grepfrut 2 cl frisca lichida pentru cafea o felie de grepfrut struguri   Mod de preparare: mixam bine sucurile de fructe si…
Read more »





Ghiveci de legume in stil oriental

1 February 2013
Ghiveci_de_legume_in_stil_orientalGhiveci de legume in stil oriental din: bulgur, stafide, telina, ulei de floarea soarelui, morcov, ceapa rosie, telina, boabe de coriandru, chimen, fulgi de chilli, caise deshidratate, sofran, concentrat de legume, vanata, dovleac turcesc, zeama de lamaie, menta si fulgi de migdale. Ingrediente: 200 g bulgur – sau cuscus mare 75 g stafide 1 telina,…
Read more »





Tarta cu ceapa si bacon

1 February 2013
Tarta_cu_ceapa_si_baconTarta cu ceapa si bacon din: faina, unt, apa, ceapa, oua, bacon, smantana de gatit, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 100 g unt 50 ml apa 4 cepe 2 oua 250 g bacon (taiat in felii subtiri) 100 ml smantana de gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline sare piper…
Read more »





Spaghete cu ton

1 February 2013
Spaghete_cu_tonSpaghete cu ton din: ceapa, ulei, oregano, rosii pasate, sare, piper, zahar, ton in suc propriu si spaghete. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 6 fire oregano 375 ml rosii pasate (conserva) sare piper 1 praf zahar 1 conserva ton in suc propriu 400 g spaghete   Mod de preparare: Se curata, se toaca marunt…
Read more »





Turta dulce cu ghimbir

1 February 2013
Turta_dulce_cu_ghimbirTurta dulce cu ghimbir din: galbenusuri, oua, unt, faina, ghimbir, bicarbonat, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 3 galbenusuri 2 oua 500 g unt 500 g faina 2 lingura ghimbir proaspat ras 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita scortisoara 250 g zahar pudra   Mod de preparare: Amestecati galbenusurile cu ouale, untul topit, zahar praf, ghimbirul si…
Read more »





Mic dejun cu omleta si somon

1 February 2013
Mic_dejun_cu_omleta_si_somonMic dejun cu omleta si somon din: paine de secara, oua, unt, marar, somon afumat, lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 2 felii de pâine de secară densă (pumpernickel) 2 ouă 1 linguriţă de unt 3 fire de mărar, tocat 2 felii de somon afumat ½ lămâie verde sare, piper, după gust   Mod de…
Read more »





Corabioare de andive, chantilly de mar si telina

1 February 2013
Retete_1Corabioare de andive, chantilly de mar si telina din: andive, mar, radacina de telina, suc de lamaie, smantana, foaie de gelatina, mustar, ciboultte, sare si piper. Ingrediente: 16 frunze mici de andive 100 g mar verde 100 g radacina de telina sucul de la 1 lamaie 15 cl smantana lichida 1 foaie de gelatina 1…
Read more »





Prajitura cu stelute

1 February 2013
Prajitura_cu_stelutePrajitura cu stelute din: faina, galbenusuri, unt, zahar, zahar praf, lapte, mar, smochine, caise, curmale uscate, pesmet, cuisoare, baton de vanilie si sare. Ingrediente: 350 g faina 8 galbenusuri 180 g unt 70 g zahar 140 g zahar praf 200 ml lapte 1 mar golden auriu 100 g smochine uscate 100 g caise uscate 100…
Read more »





Friptura gustoasa cu legume

1 February 2013
Friptura_gustoasa_cu_legumeFriptura gustoasa cu legume din: pulpa de porc, morcov, telina, ceapa, praz, patrunjel, foi de dafin, boabe de enibahar, zahar tos, unt, coniac, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa 1 fir de praz 1 radacina patrunjel 2 foi de dafin 3-4 boabe enibahar 10-12…
Read more »





Reteta zilei: Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc

1 February 2013
Noodles_in_sos_de_soia_cu_chiftelute_de_porc_5Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc din: carne de porc, condimente, usturoi, radacina de ghimbir, noodles, ulei de masline, sos de soia, apa, suc de lamaie, zahar brun, sos de peste, ulei de masline, ceapa verde si coriandru. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 lingurite condimente chinezesti 2 catei de usturoi,…
Read more »





Pui cu cidru

1 February 2013
Pui_cu_cidruPui cu cidru din: pulpe de pui, piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie, cidru, calvados, ciuperci, mere, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 piept de pui dezosat, fara piele, sectionat in doua 1 lingura de ulei de masline 1 ceapa rosie 2 cepe albe 500 ml de cidru…
Read more »





Prăjitură cu mure

1 February 2013
Prajitura_cu_mure.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:iaurt, faina, praf de copt, portocala, lamaie, oua, unt, mure, zahar brun, zahar vanilat, sare, menta, zahar pudra, sos de vanilie, sos de cafea, zahar tos. Ingrediente: 125 g iaurt 200g făină un pliculeţ praf de copt o portocală o lămâie 3 ouă 125 g unt 200 g mure 100…
Read more »





Mancare de vita cu fasole

1 February 2013
Mancare_devita_cu_fasole.pngO reteta delicioasa de mancare cu:fasole boabe, linte, carne de vita, ceapa, morcov, ardei gras, rosii, pasta de tomate, frunza de dafin, masline, sare, piper, ulei, cimbru, paine, malai. Ingrediente: 200 g fasole boabe 100 g linte 500 g carne de vită o ceapă un morcov un ardei gras 6 roşii o lingură de pastă…
Read more »





Palmieri cu sos de zmeura

1 February 2013
Palmieri_-cu_sos_-de_-zmeura.pngO reteta delicioasa de palmieri cu:foitaj, zmeura, mure, zahar tos, lamaie, scortisoara, zahar vanilat, ou, frisca. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 300 g zmeură 200 g mure 200 g zahăr tos o lămaie două linguriţe de pudră de scorţişoară două pliculeţe zahăr vanilinat un albuş de ou frişcă   Mod de preparare: Jumătate din…
Read more »





Clătite cu sardine

1 February 2013
Clatite_cu_sardine.pngO reteta delicioasa de clatite cu:apa minerala, oua, faina, sardine, lamaie, unt, faina, apa, ardei iute, sare, piper, busuioc verde, ulei. Ingrediente: 500 ml apă minerală 3 ouă 400 g făină 500 g sardine o lămâie 50 g unt 40 g făină 350 ml apă un ardei iute sare piper busuioc verde ulei de floarea-soarelui…
Read more »





Cornuri cu lapte şi verdeaţă

1 February 2013
Cornuri_cu_lapte_si_verdeata.pngO reteta delicioasa de cornuri cu:faina, lapte dulce, drojdie, sare, oua, unt, patrunjel, usturoi, branza telemea, cascaval, piper, rosii, smantana. Ingrediente: 600 g făină 260 ml lapte dulce 20 g drojdie o linguriţă de sare 3 ouă 150 g unt o legătură de pătrunjel 4 căţei de usturoi 300 g brânză telemea 100 g caşcaval…
Read more »





Piept de pui cu broccoli

1 February 2013
Piept_de_pui_cu_broccoli.pngO reteta delicioasa de piept de pui cu:varza alba, orez, ardei iute, broccoli, lamaie, vin alb demisec, seminte de susan, sare, piper, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 4 piepturi de pui o varză albă mică 100 g orez doi ardei iuţi 500 g broc­coli o lămâie 500 ml vin alb demisec 50 g seminţe de…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu pui si sos cu unt de arahide

31 January 2013
Sandwich_cu_pui_si_sos_cu_unt_de_arahide_7Sandwich cu pui si sos cu unt de arahide din: unt de arahide, lapte de cocos, suc de limeta, sos de soia, sos de peste, sos sriracha, ghimbir, usturoi, coriandru, ulei de arahide, piept d epui, sare, piper, morcov, ceapa verde, alune si bagheta. Ingrediente: 1/2 cana unt de arahide 5 linguri lapte de cocos…
Read more »

Muschiulet in sos de prune

31 January 2013
Muschiulet_in_sos_de_pruneMuschiulet in sos de prune din: muschi de porc, sare, piper, usturoi, cimbru, ulei de masline, gem de prune, prune uscate si vin alb sec. Ingrediente: 800 g muschi de porc sare piper o capatana de usturoi cimbru 4 linguri ulei de masline 200 g gem de prune 100 g prune uscate 100 ml vin…
Read more »





Papanasi gustosi

31 January 2013
Papanasi_gustosiPapanasi gustosi din: branza de vaci, ou, sare, faina, ulei de samburi de struguri, smantana, pasta de vanilie si dulceata. Ingrediente: 250g brânză de vaci 1 ou un praf de sare 30g de făină, plus extra pentru modelat papanaşii ulei de sâmburi de struguri, pentru prăjit 200g de smântână 1 păstaie de vanilie dulceaţă sau…
Read more »





Orez cu sos si carnati picanti

31 January 2013
Orez_cu_sos_si_carnati_picantiOrez cu sos si carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii, dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel, piper, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung sare 50 g unt pentru sos: 4 morcovi 2 linguri ulei 6 rosii un dovlecel 3 carnati picanti un piept de…
Read more »





Pui cu porumb

31 January 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this picturePui cu porumb din: usturoi, sare, ceapa, ulei, pui, supa de pasare, ardei grasi, rosii, pasta de tomate, tabasco verde, boabe de porumb si chilli. Ingrediente: 4–5 căței de usturoi sare 2 cepe 3 linguri ulei 1 pui (circa 1,3 kg) 500 ml supă de pasăre 2 ardei grași mici verzi 4 roșii 4–5 linguri…
Read more »





Friptura frageda

31 January 2013
Friptura_fragedaFriptura frageda din: carne de porc, carne de gaina, vin alb, apa, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de porc (pulpa) 500 g carne de gaina (piept sau pulpa) 1 l vin alb 1/2 l apa sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Pentru început, carnea de porc.p prăjeşti doar un pic,…
Read more »





Supa limpede de pui

31 January 2013
Supa_limpede_de_puiSupa limpede de pui din: carcasa de pui, patrunjel, foaie de dafin, cimbru, morcov, ceapa, praz, telina si piper. Ingrediente: 1 carcasa de pui cateva fire de patrunjel 1 foaie de dafin sau cateva fire de cimbru 1 morcov, taiat felii 1 ceapa mare sau 1 fir de praz, taiat felii 2 codite de telina,…
Read more »





Muschi file de vita in vin rosu

31 January 2013
Muschi_file_de_vita_in_vin_rosuMuschi file de vita in vin rosu din: piper negru, rozmarin, muschi de vita, unt, ulei de masline, vin rosu si sare. Ingrediente: 1 lingura de piper negru macinat 1/2 lingura de rozmarin uscat 2 fileuri de muschi de vita, cu o grosime de 2,5 (fiecare a 100 g) 1 lingura de unt 1 lingura…
Read more »





Rulouri cu branza dulce

31 January 2013
Rulouri_cu_branza_dulceRulouri cu branza dulce din: branza dulce de vaci, zahar tos, zahar vanilat, rom, gris, ulei, apa, faina, oua, praf de copt si sare. Ingrediente: 1 kg branza dulce de vaci 200 g zahar tos 2 lingurite zahar vanilat 1 lingura rom 2 linguri gris 100 ml ulei 125 ml apa 125 ml ulei 550…
Read more »





Friptura de curcan

31 January 2013
Friptura_de_curcanFriptura de curcan din: ciuperci, ceapa verde, ulei, sare, piper, piept de curcan, branza de vaci, boia de ardei dulce, usturoi, rozmarin, cimbru, felii de lamaie si verdeata. Ingrediente: 100 g ciuperci 1/2 legatura capa verde 4 linguri ulei sare piper 1 kg piept de curcan 150 g branza de vaci boia de ardei dulce…
Read more »





Napi cu coacaze

31 January 2013
Napi_cu_coacazeNapi cu coacaze din: napi, coacaze, ceapa, vin alb, apa, frunze de telina, miere, sare si piper. Ingrediente: 700 g napi 200 g coacăze, proaspete sau congelate 1 ceapă mică 10 cl vin alb 10 cl apă 4 frunze de ţelină 1 linguriţă cu miere groasă sare şi piper măcinat   Mod de preparare: Tăiaţi…
Read more »





Cocktail Cuban Curacao

31 January 2013
Cocktail_Cuban_CuracaoCocktail Cuban curacao din: rum, fresh lime juice, sugar syrup, orange pelle stripes, orange bitters si top up soda. Ingrediente: 50 ml rum 25 ml fresh lime juice 20 ml sugar syrup orange peel stripes 2 dash-uri orange bitters top up soda   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu gheata pisata in paharul de…
Read more »





Melcisori cu somon afumat

31 January 2013
Melcisori_cu_somon_afumatMelcisori cu somon afumat din: ceapa rosie, usturoi, dovlecei, busuioc, portocala, branza de vaci, lapte, sare, piper, melcisori, somon afumat si parmezan. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 500 g dovlecei 1 legatura busuioc 1 portocala 200 g branza de vaci 125 ml lapte sare piper 400 g melcisori 200 g somon afumat…
Read more »





Cotlet umplut cu masline

31 January 2013
Cotlet_umplut_cu_maslineCotlet umplut cu masline din: cotlet de porc, ceapa, ardei, rosii, hambon, ceapa, usturoi, carne tocata de porc, ou, paine, boia, sare, piper, masline si smantana. Ingrediente: 1 1/2 cotlet de porc 1 ceapa 1 ardei rosu 1 ardei verde 2 rosii pentru umplutura: 50 g jambon sau sunca 1 ceapa 1 catel de usturoi…
Read more »





Rulada de curcan in sos de mere

31 January 2013
Rulada_de_curcan_in_sos_de_mereRulada de curcan in sos de mere din: pulpa de curcan, mere, rozmarin, usturoi, sare de mare, piper, cartofi si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg pulpa de curcan 1 kg de mere sau de gutui 2-3 crengute de rozmarin 2 catei de usturoi sare de mare piper 3-4 cartofi 2 linguri ulei de masline…
Read more »





Supa gustoasa de ceapa

31 January 2013
Supa_gustoasa_de_ceapaSupa gustoasa de ceapa din: unt, ceapa, faina, supa de vita, bagheta, branza gruyere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 60 g unt 400 g ceapa 1 ceasca faina 1 litru de supa de vita, fara sare 1/2 dintr-o bagheta 100 g branza Gruyere 160 ml de vin alb sare si piper   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci

31 January 2013
Cannelloni_cu_pui_spanac_si_ciuperci_8Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci din: cannelloni, carne de pui, scortisoara, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, ciuperci, usturoi, branza ricotta, patrunjel, rosii, smantana, sare grunjoasa, piper, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 1 cutie cannelloni 500 g carne pui 1 lingurita scortisoara 1 varf de cuțit fulgi de ardei rosu 1 lingura ulei de…
Read more »





Rulada cu ou si spanac

31 January 2013
Rulada_cu_ou_si_spanacRulada cu ou si spanac din: aluat frantuzesc, ou, cimbru, spanac, ceapa verde, muschi de porc, oua, sare si cascaval. Ingrediente: 500 g aluat frantuzesc un ou pentru uns cimbru pentru ornat pentru umplutura: 400 g spanac fiert 2 legaturi ceapa verde 200 g muschi de porc 6 oua sare 150 g cascaval sau branza…
Read more »





Cotlet cu sos dulce

31 January 2013
Cotlet_cu_sos_dulceCotlet cu sos dulce din: cotlet de porc, cimbru, boia, sare, piper, rozmarin, gem de caise, vin alb demidulce, orez, ciuperci, ulei de masline, ardei si usturoi. Ingrediente: un cotlet fara os de porc cimbru boia sare piper rozmarin 2-3 linguri gem de caise sau de prune 150 ml vin alb demidulce pentru garnitura: 300…
Read more »





Delicatesa cu morcovi

31 January 2013
Delicatesa_cu_morcoviDelicatesa cu morcovi din: morcovi, paine, unt, cascaval, oua, smantana, piept de pui afumat, ceapa, sare, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 6 morcovi o paine 100 g unt 200 g cascaval 2 oua 200 g smantana 200 g piept de pui afumat o legatura ceapa sare 3-4 frunze patrunjel o crenguta cimbru   Mod de preparare:…
Read more »





Raţă pe varză, la cuptor

31 January 2013
Rata_pe_varza_la_cuptorSe spală  1 rată cu apă rece și se șterge bine cu un prosop de hârtie. Se unge cu ulei de măsline și se freacă cu  sare de mare grunjoasă și piper negru atât la interior, cât și la exterior. Se pune rața într-un vas și se bagă la cuptor la 180 ºC. După 30…
Read more »





Peste cu rozmarin

31 January 2013
Peste_cu_rozmarinPeste cu rozmarin din: peste, rozmarin, usturoi, sare, rosii, cartofi, cimbru, sare, piper, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 4 bucati peste 3 crengute rozmarin o capatana usturoi sare pentru garnitura: 500 g rosii 500 g cartofi cimbru pisat sare piper 3-4 linguri ulei de masline un ardei iute   Mod de preparare: Se…
Read more »





Salată de crudităti cu fasole verde

31 January 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureSalată de crudităti cu fasole verde din: mustar cu hrean, otet de mere, ulei de masline, sare, piper, fasole verde, mere, telina, suc de lamaie, ulei, slaninuta impanata, salata verde si nuci. Ingrediente: pentru dressing: 1 linguriţă muştar cu hrean 1 lingură oţet de mere 4 linguri ulei de măsline sare piper pentru salată: 200…
Read more »





Coroana de ciocolata

31 January 2013
Coroana_de_ciocolataCoroana de ciocolata din: faina, zahar, zahar brun, miere, unt, migdale, nuci, vin, apa, ciocolata, fructe zaharisite, boabe de piper, scortisoara, cuisoare, anason stelat, nucsoara, bicarbonat, coaja de portocala, unt si sare. Ingrediente: 1250 g faina 100 g zahar 50 g zahar brun 150 g miere 3 linguri unt 200 g migdale 100 g nuci…
Read more »





Muschi de porc cu mirodenii

31 January 2013
Muschi_de_porc_cu_mirodeniiMuschi de porc cu mirodenii din: muschi de porc, usturoi, sare, ulei, unt, piper, cimbru, boia iute, boia dulce, cartofi, vin rosu si lapte dulce. Ingrediente: 500 g muschi de porc o capatana de usturoi sare ulei 50 g unt piper boabe si macinat cimbru proaspat boia iute si dulce 500 g cartofi 50 ml…
Read more »





Pui in sos cu legume

31 January 2013
Pui_in_sos_cu_legumePui in sos cu legume din: piept de pui, unt, ardei gras verde, sare, piper, ulei, ciuperci, ceapa, suc de rosii si busuioc verde. Ingrediente: 500 g piept de pui 50 g unt un ardei gras verde sare piper ulei 500 g ciuperci 2-3 cepe 200 g suc de rosii 4-5 frunze de busuioc verde…
Read more »





Retete culinare: Ciorba radauteana

31 January 2013
Ciorba_radauteanaCiorba radauteana din: piept de pui, sare, morcovi, ceapa, piper, ardei, telina, pastarnac, ulei, usturoi, smantana, galbenusuri, otet si patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui sare 2 morcovi 1-2 cepe piper un ardei o telina mica un pastarnac 1-2 lingurite ulei o capatana de usturoi 200 ml smantana pentru gatit 2 galbenusuri 3-4 linguri…
Read more »





Pastrav cu sos picant

31 January 2013
Pastrav_cu_sos_picantPastrav cu sos picant din: pastravi, ardei, ardei iute, ceapa, praz, suc de rosii, busuioc, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 pastravi 2-3 ardei un ardei iute 2 cepe un fir praz 200 g suc de rosii busuioc verde sare piper 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Se curăţă peştii, se spală bine în…
Read more »





Reteta zilei: Fasole alba cu carnati si salata creata

31 January 2013
Fasole_alba_cu_carnati_si_salata_creata_7Fasole alba cu carnati si salata creata din: ulei de masline, carnati, usturoi, piper rosu, salata creata, fasole alba, bere, supa de pui, sare grunjoasa si piper proaspat. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 4-5 carnați 3 catei de usturoi, pisat 1 varf de cuțit de piper rosu macinat 1 salata creata 1 cutie fasole…
Read more »





Salata de creveti cu andive si capere

31 January 2013
Salata_de_creveti_cu_andive_si_capereSalata de creveti cu andive si capere din: creveti decorticati, usturoi, andiva, rosie, avocado, smantana, ulei de masline, capere, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 g creveti decorticati prefierti 1 catel de usturoi 1 andiva 1 rosie 1 avocado 150 g smantana 2 linguri ulei de maslline 2 linguri capere 1 lamaie sare piper  …
Read more »





Patratele dulci

31 January 2013
Patratele_dulciPatratele dulci din: faina, praf de copt, unt, zahar, ou, zahar vanilat, apa, sare, zahar tos, unt, lapte si ciocolata de menaj. Ingrediente: blatul: 300 g faina 1/2 lingurita praf de copt 100 g unt 200 g zahar 1 ou 1 lingurita zahar vanilat 1-2 linguri apa sare crema: 200 g zahar tos 200 g…
Read more »





Pulpe de pui pe pat de legume

31 January 2013
Pulpe_de_pui_pe_pat_de_legumePulpe de pui pe pat de legume din: pulpe de pui, broccoli, cartofi, morcovi, usturoi, sare, piper, boia dulce, ulei de masline si cimbru. Ingrediente: 4 pulpe de pui 400 g broccoli 3 cartofi 2-3 morcovi 3-4 catei de usturoi sare piper boia dulce ulei de masline cimbru   Mod de preparare: Se pregătesc pulpele,…
Read more »





Cocktail Citron Crusta

31 January 2013
Cocktail_Citron_CrustaCocktail Citron Crusta din: citron vodka, peach liquer, fresh lemon juice, sugar syrup, grapefrut bitters. Ingrediente: 50 ml citron vodka 20 ml peach liquer 25 ml fresh lemon juice 20 ml sugar syrup 2 dash-uri grapefruit bitters   Mod de preparare: Se amesteca puternic toate ingredientele in boston shaker si se strecoara continutul in paharul…
Read more »





Ciorbă de fasole cu afumatura

31 January 2013
Ciorba_de_fasole_cu_afumaturaCiorbă de fasole cu afumatura din: unt, ceapa, usturoi, chimen, boabe de fasole rosie, rosii decojite, pulpa de dovleac, otet de vin alb, sare, piper, seminte de dovleac si oregano. Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapă 2 căţei de usturoi curăţaţi 1 linguriţă chimen măcinat 2 conserve boabe de fasole roşie 1 conservă roşii decojite…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu