duminică, 26 mai 2013

Retete pentru tine #5

Retete:

Carpaccio cu ardei umpluţi

22 May 2013
Carpaccio_cu_ardei_umplutiCarpaccio cu ardei umpluţi din: pastrama de porc, ardei iute, branza telemea, branza de vaci, migdale, stafide, ceapa, otet, ardei copti, ulei de masline, busuioc, sare, piper, paine neagra. Ingrediente: 300 g pastrama de porc 50 g ardei iute 100 g branza telemea 100 g branza de vaci 100 g migdale 50 g stafide o…
Read more »





Dovlecei cu mirodenii

22 May 2013
Retete_5Dovlecei cu mirodenii din: carne, orez, dovlecei, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare, piper, pesmet. Inrgediente: 150 g carne 100 g orez 6 dovlecei 3 catei de usturoi 1 plic busuioc uscat 30 ml ulei de masline sare piper 20 g pesmet   Mod de preparare: Opăreşti dovleceii, îi tai în ju­mătăţi şi le scoţi…
Read more »





Salata cu pui, ciuperci si crutoane

22 May 2013
SalateSalata cu pui, ciuperci si crutoane din: salata verde, rosie, castraveti, usturoi, pui, ciuperci, crutoane, ulei, iaurt, mustar, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 salata verde creata, taiata 1 rosie mare, feliata 2 castraveti mici, curatati si feliati 1 lingurita cu rondele de usturoi fasii de pui fiert, dupa gust 1 cutie cu ciuperci 1/2 ceasca…
Read more »





Retete traditionale: Bulz

22 May 2013
BulzBulz din: malai, apa, sare, branza de oaie, unt. Ingrediente: 300 g malai 1 l apa sare 300 g branza de oaie 4 linguri de unt   Mod de preparare: Pui apa la fiert într-un cea­un, adaugi sare şi faci o mă­măligă pripită pe care o laşi să se răcorească. Cu mâna umedă iei bucăţi…
Read more »





Garnitura de sparanghel cu pesmet aromat şi alune de pădure

22 May 2013
Garnitura_de_sparanghel_cu_pesmet_aromat_si_alune_de_padureMixează 25 g de pesmet proaspăt, 25 g alune de pădure tocate şi coaja rasă de la 1/2 lămâie. Asezonează. Incinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie şi rumeneşte amestecul pe bază de pesmet. Taie 350g tulpini de sparanghel în bucăţi de 2-3 cm. Fierbe-le 2 minute în apă clocotită, sărată în prealabil, până…
Read more »





Reteta zilei: Pizza cu blat de conopida cu naut si mozzarella

22 May 2013
Pizza_cu_blat_de_conopida_cu_naut_si_mozzarella_06Pizza cu blat de conopida cu naut si mozzarella din: naut, ceapa rosie, ulei de masline, conopida, oua, mozzarella, faina, sare, piper, sos, caju, coriandru.   Ingrediente: 1 cutie de naut, clatit si scurs 1/2 ceapa rosie, taiat felii subțiri 2 lingurite de ulei de masline 1 conopida 2 oua branza mozzarella, maruntita 1/2 cana…
Read more »





Supa dulce de visine

22 May 2013
Supa_dulce_de_visineSupa dulce de visine din: visine, zahar, coaja de lamaie, cuisoare, esenta de vanilie si apa. Ingrediente: 600 g visine 4-5 linguri de zahar coaja de la o jumatate de lamaie 3 cuisoare esenta de vanilie 1 1/2 l apa   Mod de preparare: Speli visinele, le scoti samburii si coditele. Pui visinele la fiert…
Read more »





Vită cu legume

22 May 2013
Vita_cu_legumeVită cu legume din: muschi de vita, fasole, rosii, ceapa rosie, usturoi, ardei capia, sos de soia, frunza de dafin, cimbru, vin rosu, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 800 g muschi de vita 500 g fasole mangetout 4 rosii doua cepe rosii o capatana de usturoi doi ardei capia 3 linguri cu…
Read more »





Muschi file cu tequilla si frunze de coriandru

22 May 2013
Muschi_file_cu_tequilla_si_frunze_de_coriandru_1Muschi file cu tequilla si frunze de coriandru din: muschi, usturoi, ceapa verde, ardei iute, frunze de coriandru, zeama de lime, tequilla, zeama de portocala, sare, chimen, boia. Ingrediente: 1 kg muschi file 3 catei de usturoi tocati marunt 1 fir ceapa verde, tocata marunt 1/2 ardei iute rosu pitic, tocat 3 linguri frunze coriandru…
Read more »





Garnitura de cartofi cu pesto de năsturel şi nuci

22 May 2013
Retete_3Fierbe 500g de cartofi în apă clocotită, sărată în prealabil, timp de 10-15 minute sau până când devin fragezi. Intre timp, amestecă într-un robot de bucătărie (sau toacă foarte fin) 50g de năsturel, 1 căţel mic de usturoi zdrobit, 20g miez de nuci şi 1 si 1/2 lingură ulei de măsline pentru a prepara un…
Read more »





Tarta cu cascaval si rosii

22 May 2013
Tarta_cu_cascaval_si_rosiiTarta cu cascaval si rosii din: faina, apa calduta, zahar, drojdie, ulei, sare, kaizer, rosii, ceapa, oua, smantana, cascaval, sare, piper, oregano, nucsoara. Ingrediente: pentru blat: 250 g faina 150 ml apa calduta 1 lingurita zahar 10 g drojdie proaspata 3 linguri ulei 1 lingurita sare pentru umplutura: 100 g kaizer 2 rosii potrivite 2…
Read more »





Carne de curcan pe pat de aluat

22 May 2013
Carne_de_curcan_pe_pat_de_aluatCarne de curcan pe pat de aluat din: faina, sare, unt, galbenusuri, apa, carne de curcan, bacon, ceapa verde, ciuperci, oua, smantana, cascaval, miez de floarea soarelui, sare, ulei, piper. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina 1 varf de cutit cu sare 100 g unt 3 galbenusuri 3 linguri apa rece pentru umplutura: 600 g…
Read more »





Ciorba de legume in paine

22 May 2013
Ciorba_de_legume_in_paineCiorba de legume in paine din: morcovi, cartofi, telina, ceapa verde, usturoi verde, ardei gras, orez, suc de rosii, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 3 morcovi 2 cartofi mari ¼ ţelină 1 legătură ceapă verde 1 fir usturoi verde 1 ardei gras 3 linguriţe orez 150 ml suc roşii 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei sare…
Read more »





Ochiuri în cartofi noi

22 May 2013
Retete_1Ochiuri în cartofi noi din: cartofi noi, unt, lapte, cascaval, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 150 g unt 1 ceasca lapte 150 g cascaval ras 8 oua sare piper   Mod de preparare: Faci un piure din cartofii fierti si amestecati cu 75 g unt, 75 g cascaval ras, sare, piper…
Read more »





Reteta zilei: Tartine cu lipii si piept de pui

22 May 2013
Tartine_cu_lipii_si_piept_de_pui_08Tartine cu lipii si piept de pui din: lipii, frunze de salata, piept de pui, mandarine, ananas, ardei gras, rosie, suc de lamaie, tequilla, suc de lamaie, miere, praf de chilli, coriandru.   Ingrediente: 1 pachet lipii mici 4 frunze mari de salata 2 bucati piept de pui marinat 1 cana de mandarine 1 ceasca…
Read more »





Salata cu fasole pastai, usturoi si verdeata

22 May 2013
Salata_cu_fasole_pastai_usturoi_si_verdeataSalata cu fasole pastai, usturoi si verdeata din: fasole verde pastari, ulei, otet de vin, usturoi, sare si verdeata. Ingrediente: 600 g fasole păstăi 2 linguri de ulei 1 lingură oţet de vin 3-4 căţei de usturoi sare 2 linguri de verdeaţă tocată mărunt   Mod de preparare: Rupeţi cozile şi aţele fasolelor, fierbeţi-le în…
Read more »





Gustare cu branza, piept de porc si slanina

22 May 2013
Gustare_cu_branza_piept_de_porc_si_slaninaGustare cu branza, piept de porc si slanina din: branza de oaie, piept de porc afumat, slanina afumata, ceapa verde, verdeata. Ingrediente: 200 g de brînză de oi, 200 g de piept de porc afumat, 100 g de slănină afumată sărată, un mănunchi de ceapă verde, verdeaţă pentru garnisire.   Mod de preparare: Curăţaţi şi…
Read more »





Frigarui de porc marinate

22 May 2013
Gratar_10Frigarui de porc marinate din: carne de porc, seminte de coriandru, chimen, seminte de fenicul, boia dulce cu aroma de fum, usturoi, sare, sofran, oregano, foaie de dafin, otet de vin rosu, ulei de masline. Ingrediente: 500 g carne de porc (preferabil muschi file) sau miel marinata: 1/2 lingurita seminte de coriandru, macinate mare 1/2…
Read more »





Bors de varza dulce cu orez si marar

22 May 2013
Supa si ciorbeBors de varza dulce cu orez si marar din: varza, ulei, ceapa, morcov, marar, orez, bors, apa, sare. Ingrediente: 1 varza 4 linguri ulei 3 cepe 1 morcov marar orez bors apa sare   Mod de preparare: Cureţi varza, o speli şi o tai fâşii. Cureţi morcovul şi ceapa şi le tai mărunt. Intr-o oală…
Read more »





Mic dejun englezesc cu bacon, ciuperci si carnati de porc

22 May 2013
Mic_dejun_englezesc_cu_bacon_ciuperci_si_carnati_de_porcMic dejun englezesc cu bacon, ciuperci si carnati de porc din: bacon, ciuperci, rosii cherry, paine integrala, oua, otet de mere, suc de portocale si afine. Ingrediente: felii de bacon cu putina grasime 4 ciuperci champignon 12-16 rosii cherry 6 lingurite ulei de masline 2 felii de graham sau paine integrala, taiate pe diagonala 2…
Read more »





Dieta bogata in proteine

21 May 2013
Dieta_bogata_in_proteineDietele bogate in proteine au devenit un mod popular de a pierde in greutate, ca urmare a studiilor care au sugerat ca proteinele ar putea satisface senzatia de foame mai bine decat grasimile si carbohidratii. Proteina este un macro-nutrient compus din aminoacizi, necesari pentru o dezvoltare optima a organismului si o functionare normala a corpului…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata cu fructe si crema mascarpone

21 May 2013
Inghetata_cu_fructe_si_crema_mascarpone_07Inghetata cu fructe si crema mascarpone din: iaurt, branza mascarpone, necar de agave, esenta de vanilie, suc de limeta, mango, zmeura, migdale, zahar si unt.   Ingrediente: 12 pahare de hartie 2 cesti de iaurt 1 cana branza mascarpone ¼ cana nectar agave nectar 2 lingurita esenta de vanilie 2 linguri de suc proaspat de…
Read more »





Tarta cu praz, mazare si branza

21 May 2013
Tarta_cu_praz_mazare_si_branzaTarta cu praz, mazare si branza din: faina, unt, ou, sare, praz, mazare, unt, oua, smantana, branza. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 200 g unt 1 ou 1 praf de sare pentru umplutura: 600 g praz 300 g mazare de la o conserva 2 linguri unt 3 oua 250 ml smantana 150 g branza…
Read more »





Supa de ridichi cu perisoare

21 May 2013
Supa_de_ridichi_cu_perisoareSupa de ridichi cu perisoare din: ridichi, ceapa verde, unt, faina, supa de legume, iaurt, sare, piper, carne de pui, orez, patrunjel, ou. Ingrediente: pentru supa: 2 legaturi ridichi 2 ridichi ceapa verde 1 lingura unt 1 lingura faina 500 ml supa de legume 200 ml iaurt sare piper pentru perisoare: 200 g carne de…
Read more »





Rulouri de pui cu broccoli

21 May 2013
Rulouri_de_pui_cu_broccoliRulouri de pui cu broccoli din: piept de pui, ardei, broccoli, mustar, bacon, ulei, cimbru, oregano, piper, sare, broccoli, cartofi, unt. Ingrediente: 3 bucati de pipet de pui, fara os 2 ardei rosii 350 g broccoli 9 lingurite de mustar 9 feliute de bacon ulei pentru prajit 2-3 tije cimbru oregano piper sare pentru garnitura:…
Read more »





Legume în pat crocant

21 May 2013
Legume_în_pat_crocantLegume în pat crocant din: dovlecei, ceapa, cartof, patrunjel, oua, lapte, unt, foi de placinta, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 3 dovlecei (500 g) 1 ceapa mica 1 cartof 2 fire de patrunjel tocat 2 oua 250 ml lapte 50 g unt 8 foi de placinta 5 linguri ulei de masline sare piper  …
Read more »





File cu cafea şi mirodenii

21 May 2013
File_cu_cafea_si_mirodeniiFile cu cafea şi mirodenii din: expresso, otet de mere, mustar iute, miere, muschi file, cafea rasnita, zahar, paprika, piper negru, sos barbecue, otet de mere. Ingrediente: 1/2 cana expresso, fara zahar 2 linguri otet de mere 1 lingura mustar iute, cu seminte 1 lingura miere lichida 1 kg muschi file nefeliat 1/4 cana cafea…
Read more »





Salata cu mazare, dovlecei si sparanghel

21 May 2013
Salata_cu_mazare_dovlecei_si_sparanghelSalata cu mazare, dovlecei si sparanghel din: seminte de susan, sparanghel, mazare, dovlecei, ulei de susan, rucola, branza feta, coaja de lamaie. Ingrediente: 1 lingurita seminte de susan 140 g de sparanghel 50 g mazare 200 g dovlecei 1 lingurita ulei de susan sau de masline 1 mana mica de rucola 20 g branza feta…
Read more »





Supă cremă de legume cu lapte de cocos

21 May 2013
Supa_crema_de_legume_cu_lapte_de_cocosSupă cremă de legume din: morcovi, telina, pastarnac, porumb, ciuperci, fasole verde, cartofi, ceapa, ardei, usturoi, ulei de masline, lapte de cocos, sare, piper, lamaie. Ingrediente: doi morcovi o telina mica o radacina de pastarnac 200 g porumb boabe 200 g ciuperci 200 g fasole verde doi cartofi o ceapa un ardei rosu 3 catei…
Read more »





Cartofi noi gratinaţi

21 May 2013
Cartofi_noi_gratinatiCartofi noi gratinaţi din: cartofi, slaninuta afumata, lapte, oua, telemea de oaie, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 4 felii de slaninuta afumata 750 ml lapte 2 oua 200 g telemea de oaie pesmet pisat sare piper   Mod de preparare: Speli cartofii bine şi îi tai rondele, apoi îi fierbi în lap­te…
Read more »





Ardei umpluti cu crema de branza

21 May 2013
Ardei_umpluti_cu_crema_de_branzaArdei umpluti cu crema de branza din: ardei, patrunjel verde, branza, unt, usturoi, verdeata, masline si piper. Ingrediente: 4 ardei medii (de preferinţă de culoare roşie sau portocalie) pătrunjel verde Pentru umplutură: 1½ pahare brânză dată prin răzătoare 100 g unt 3-4 căţei de usturoi 2 linguri verdeaţă tăiată mărunt 10-15 măsline fără sâm­buri (la…
Read more »





Supa de ciuperci in paine

21 May 2013
Supa_de_ciuperci_in_paineSupa de ciuperci in paine din: ciuperci, morcov, cartofi, radacina de paturnjel, unt, faina, ceapa, usturoi, sare, piper, chimen, maghiran. Ingrediente: 300 g ciuperci proaspete 1 morcov 200 g cartofi 100 g rădăcină de pătrunjel 30 g unt 1 lingură făină 1 ceapă 2-3 căţei usturoi sare piper chimen măghiran   Mod de preparare: Căleşti…
Read more »





Reteta zilei: Suc de pepene verde

21 May 2013
Suc_de_pepene_verde_07Suc de pepene verde din: pepene verde, zahar, sirop de trandafiri.   Ingrediente: 4 cesti pepene verde, taiat bucati Zahar dupa preferintar 1-2 linguri sirop de trandafiri       Mod de preparare: Puneți bucatile de pepene intr-un blender si procesati cateva secunde. Eliminate samburii. Adaugati siropul de trandafiri si zahar dupa gust. Amestecati bine.…
Read more »

Tartă cu căpşuni, branza de vaci si frisca

21 May 2013
Tarta_cu_capsuni_branza_de_vaci_si_friscaTartă cu căpşuni, branza de vaci si frisca din: faina, unt, zahar, ou, oua, zahar, branza de vaci, smantana, frisca, amidon, capsuni, frisca. Ingrediente: pentru blat: 250 g faina 130 g unt 80 g zahar 1 ou pentru crema: 4 oua 70 g zahar 400 g branza de vaci cremoasa 200 ml smantana (20%grasime) 100…
Read more »





Sardine cu sos şi legume

21 May 2013
Sardine_cu_sos_si_legumeSardine cu sos şi legume din: sardine, vanata, dovlecei, ciuperci, ceapa, usturoi, rosii, vin, ulei de floarea soarelui, pasta de tomate, sare, piper, oregano. Ingrediente: 500 g sardine o vanata doi dovlecei 300 g ciuperci o ceapa 3 catei de usturoi 5 rosii 100 ml vin alb 100 ml ulei de floarea soarelui o lingura…
Read more »





Mancarica cu vrabioara de manzat si cartofi noi

21 May 2013
Mancarica_cu_vrabioara_de_manzat_si_cartofi_noiMancarica cu vrabioara de manzat si cartofi noi din: cartofi noi, vrabioara de manzat, ceapa, usturoi, bulion, ulei, marar, sare, piper, boia, supa de legume. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 500 g vrabioara de manzat 2 cepe 1 capatana de usturoi bulion ulei marar sare piper boia dulce si iute supa de legume (optional)  …
Read more »





Dovlecei umpluti cu carne de vitel

21 May 2013
Dovlecei_umpluti_cu_carne_de_vitelDovlecei umpluti cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, cascaval, galbenus de ou, orez, sare, patrunjel verde. Ingrediente: 250 g carne de vitel 2 dovlecei (500 g) 2 cepe potrivite 200 g cascaval 1 galbenus de ou 1 ceasca de orez fiert un varf cutit de sare patrunjel verde   Mod de preparare:…
Read more »





Prăjitură cu afine si sos de ciocolata

21 May 2013
Prajitura_cu_afine_si_sos_de_ciocolataPrăjitură cu afine si sos de ciocolata din: oua, zahar, faina, iaurt, cafea instant, frisca, gelatina, afine, nuci, praf de copt, esenta de rom, scortisoara, sare, sos de ciocolata, ulei. Ingrediente: 14 oua 520 g zahar 420 g faina 450 ml iaurt 300 g zahar pudra doua lingura cu cafea instant 250 ml frisca 10…
Read more »





Friptura de porc la tava cu cartofi si morcovi

21 May 2013
Friptura_de_porc_la_tava_cu_cartofi_si_morcoviFriptura de porc la tava cu cartofi si morcovi din: cartofi, pulpa de porc, praz, morcovi, usturoi, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g pulpa de prc 1 praz 2 morcovi 6 catei de usturoi 1 ceapa ulei sare piper   Mod de preparare: Speli şi cureţi carnea de pieliţe, o tai…
Read more »





Reteta zilei: Ardei umpluti cu guacamole

21 May 2013
Ardei_umpluti_cu_guacamole_08Ardei umpluti cu guacamole din: ardei grasi, avocado, rosie, ceapa, limeta, coriandru, ardei chili.   Ingrediente: 10-12 ardei grasi mici 3 avocado 1 rosie, tocata 1/4 ceapa, tocata 1 limeta 1 lingura coriandru proaspat, tocat 1 ardei chili, tocat     Mod de preparare: Curatati si spalati ardeii grasi. Puneti ardeii pe gratar la foc…
Read more »





Cartofi gratinati cu cascaval

21 May 2013
Cartofi_gratinati_cu_cascavalCartofi gratinati cu cascaval din: cartofi, smantana, lapte, usturoi, vin, unt, branza, sare, piper, sunca de praga si cascaval. Ingrediente: 2 kg cartofi 300 ml smantana 250 ml lapte 20 g usturoi 50 ml vin alb 50 g unt 100 g branza tare 10 g sare 10 g piper alb 50 g sunca de praga…
Read more »





Supa de pui cu iaurt si verdeata

21 May 2013
Supa_de_pui_cu_iaurt_si_verdeataSupa de pui cu iaurt si verdeata din: carne de pui, morcov, ceapa, patrunjel, ardei gras, cartofi, ulei de masline, iaurt, condimente si patrunjel verde. Ingrediente: 700g carne de pui 1 morcov 1 ceapă mare 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei gras 2 cartofi 2 linguri ulei măsline 2 linguri iaurt condimente de găină pătrunjel verde…
Read more »





Salata cu rosii, castraveti, ton si oua

21 May 2013
Salate_1Salata cu rosii, castraveti, ton si ou din: salata verde, ceapa, castravete, rosii, oua, ton, patrunjel, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper si frunze de menta. Ingrediente: 1 salata verde mica 2 cepe, taiate marunt 1 castravete, taiat rondele 3 rosii, taiate felii 2 oua, taiate rondele 1 conserva mare de ton…
Read more »





Supa cu taitei de orez, ghimbir si ardei iute

21 May 2013
Supa_cu_taitei_de_orez_ghimbir_si_ardei_iuteSupa cu taitei de orez, ghimbir si ardei iute din: supa de pui, lemongrss, coaja de lime, ghimbir, ardei iute, varza alba, morcovi, fasole verde, taitei din orez, lime. Ingrediente: 500 ml supa de pui, vita sau legume 1/2 tulpina de lemongrass, cu frunzele lemnoase indepartate si feliata subtire 1 frunza de kaffir lime, feliata…
Read more »





Placinta cu morcov si gutui

21 May 2013
Placinta_cu_morcov_si_gutuiPlacinta cu morcov si gutui din: morcovi, gutui, faina, unt, ou, zahar tos, praf de copt, lamaie, portocala, scortisoara, sare, ulei si sos de ciocolata. Ingrediente: 4 morcovi 3 gutui 500 g faina 250 g unt un ou 200 g zahar tos o jumatate pliculet praf de copt o lamaie o portocala o lingura cu…
Read more »





Plachie de crap la cuptor

21 May 2013
Plachie_de_crap_la_cuptorPlachie de crap la cuptor din: crap, ceapa, pasta de tomate, rosii, ulei, foi de dafin, piper boabe, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 crap (circa 1 kg) 5 cepe mari 1 lingura pasta de tomate 5 rosii mari (sau 800 g rosii in bulion) 50 ml ulei 2-3 foi de dafin 1 lingura piper boabe 4-5…
Read more »





Gogoşele cu spanac

21 May 2013
Gogosele_cu_spanacGogoşele cu spanac din: spanac, cascaval, lapte, faina, unt, oua, muschi afumat, usturoi, ulei, nucsoara, sare. Ingrediente: 1200 kg spanac proaspat 150 g cascaval 300 ml lapte dulce 3/4 lingura faina 180 g unt 3 oua 220 g muschi afumat 3 catei de usturoi ulei nucsoara sare   Mod de preparare: Cureţi spanacul şi îl…
Read more »





Gratar de pui cu mazare sote

21 May 2013
Retete_3Gratar de pui cu mazare sote din: mazare, morcovi, ardei gras, ceapa, foi de dafin, condimente, piept de pui, rosii cherry, sare si unt. Ingrediente: 1 borcan mazare 2 morcovi 1 ardei gras 1 ceapa foi de dafin condimente pentru gratar 1 piept de pui rosii cherry sare 50 g unt   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Chiftelute cu branza si broccoli

21 May 2013
Chiftelute_cu_branza_si_broccoli_04Chiftelute cu branza si broccoli din: unt, usturoi, ceapa, broccoli, pesmet, branza cheddar, parmezan, oua, sare, piper, ulei vegetal.   Ingrediente: 1 lingurita de unt 2 catei de usturoi, tocat 1/2 ceapa, tocata buchetele de broccoli 3/4 ceasca pesmet 1/2 cana branza Cheddar 1/3 cana parmezan ras 2 oua, batute sare și piper 1 lingurita…
Read more »





Muşchi file cu plante aromate

21 May 2013
Gratar_3Muşchi file cu plante aromate din: muschi file, oregano, frunze de salvie, suc de portocale, miere, piper, ulei, sare, usturoi, coaja de lamaie. Ingrediente: 1 kg muschi file nefeliat 1/4 cana oregano proaspat 1/4 cana frunze de salvie 1/4 cana suc de portocale 1/4 cana miere lichida 1 lingura piper macinat mare 2 linguri ulei…
Read more »





Cartofi noi cu sos de branza de vaci

21 May 2013
Cartofi_noi_cu_sos_de_branza_de_vaciCartofi noi cu sos de branza de vaci din: cartofi, seminte de chimen, branza de vaci, smantana, suc de lamaie, ceapa verde, usturoi, patrunjel, marar, busuioc verde, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi 1 lingura seminte de chimen 750 g branza de vaci 250 g smantana sucul de la 1/2 lamaie 2 cepe verzi…
Read more »





Cartofi impanati la cuptor

21 May 2013
Retete_1Cartofi impanati la cuptor din: cartofi noi, kaizer, branza topita, ulei, morcov, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 300 g kaizer sau costita 200 g branza topita 100 ml ulei 1 morcov mare sare piper patrunjel verde   Mod de preparare: Speli cartofii, apoi ii crestezi, dandu-le forma de acordeon, lasadu-le baza intreaga.…
Read more »





Ciorba gustoasa de dovlecei

21 May 2013
Ciorba_gustoasa_de_dovleceiCiorba gustoasa de dovlecei din: dovlecei, morcov, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ceapa verde, usturoi, verde, rosii, ardei capia, bors, ulei de masline, sare, piper, orez si leustean. Ingrediente: 4 dovlecei 1 morcov 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ceapa alba 2 legaturi de ceapa verde 2 fire de usturoi verde 4 rosii…
Read more »





Chiftele din piept de curcan umplute cu ciuperci în sos

21 May 2013
Chiftele_din_piept_de_curcan_umplute_cu_ciuperci_în_sosChiftele din piept de curcan umplute cu ciuperci în sos din: piept de curcan, ciuperci, morcovi, usturoi, patrunjel, gris, oua, suc de rosii, sare de mare, piper. Ingrediente: 700 g piept de curcan 500 g ciuperci 200 g morcovi 2 catei de usturoi patrunjel tocat marunt 2 linguri gris 2 oua 250 ml suc de…
Read more »





Reteta zilei: Lichior Limoncello

20 May 2013
Lichior_Limoncello_05Lichior Limoncello din: lamai, votca, zahar, apa. Ingrediente: 10 lamai 2 l votca 3 cesti de zahar 4 cani de apa       Mod de preparare: Spalati si uscati lamaile. Curatati coaja de la lamai si puneti-o intr-un recipient de sticla de trei litri. Se adauga votca. Se pune capacul la recipient si se…
Read more »





Diete pentru slabit sarace in carbohidrati (dieta saraca in carbohidrati consta in limitarea ingestiei anumitor tipuri de carbohidrati)

20 May 2013
Dieta3Conceptul unei diete sarace in carbohidrati consta in limitarea ingestiei anumitor tipuri de carbohidrati. Se considera ca ingestia carbohidratilor rafinati poate duce la eliberarea in circulatie a unei cantitati crescute de insulina, determinand astfel cresterea in greutate. Doua dintre cele mai cunoscute diete sarace in carbohidrati sunt Atkins si South Beach. Dieta Atkins Dieta Atkins…
Read more »





Regim pentru cresterea masei musculare

20 May 2013
Regim_pentru_cresterea_masei_musculareMuschii si compozitia lor Atunci cand vorbim de cresterea masei msuculare, ne referim in principal la cresterea in volum a muschilor striati (40% din greutatea corpului), care realizeaza deplasarea sau imobilizarea unor segmente sau a intregului organism. Muschiul contine: - apa 75-80% - substante anorganice: saruri de potasiu, magneziu, sodiu, calciu, clor etc. cu rol…
Read more »





Dieta pentru acnee

20 May 2013
Dieta pentru acneeAcneea este o afectiune in care porii pielii se infunda. Acest lucru determina acumularea sub piele a unei substante uleioase, numita sebum, care favorizeaza cresterea bacteriilor. Infectia bacteriana determina inflamatie si duce la formarea de comedoame, pustule si papule. Aparitia acestor comedoame este influentata si de alimentele pe care le consuma o persoana. Totusi, exista…
Read more »





Cele mai bune diete de slăbit

20 May 2013
Dieta1Ca în orice domeniu, şi-n materie de diete există trenduri, meniuri care „se poartă“ sau regimuri demodate, diete care se ţin mai uşor sau mai greu. Dar care să fie cele mai bune dintre toate? Orice dietă de slăbit îţi promite că vei pierde în greutate. Cât de mult, cât de uşor, cât de repede…
Read more »





Reteta zilei: Milkshake de capsuni si rubarba

20 May 2013
Milkshake_de_capsuni_si_rubarba_05Milkshake de capsuni si rubarba din: smantana, zahar, rubarba, apa, serbet de capsuni, iaurt de vanilie, capsuni, lapte.   Ingrediente: 1 cana de smantana 1 lingura de zahar + ¾ cana 2 cani de rubarba, taiata bucati ¼ cana de apa serbet de capsuni 1 cana iaurt inghetat de vanilie 1 cana capsuni, taiate in…
Read more »





Orez cu mere la cuptor

20 May 2013
Orez_cu_mere_la_cuptorOrez cu mere la cuptor din: orez, lapte, zahar, unt, pesmet, mere, lamaie, gem acrisor, albusuri. Ingrediente: 200 g orez 600 ml lapte 8 linguri zahar 2 linguri unt 6 linguri pesmet 6 mere 1 lamaie 6 linguri gem acrisor 3 albusuri   Mod de preparare: Fierbeţi orezul cu laptele, adăugând 2 linguri zahăr şi…
Read more »





Omleta cu cartofi si salata

20 May 2013
Omleta_cu_cartofi_si_salataOmleta cu cartofi si salata din: cartofi, oua, ulei de masline, faina, sare, piper. Ingrediente: 300 g cartofi cu coaja rosie 8 oua 100 ml ulei de masline 4 linguri faina sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii de coajă, spălaţi-i, ştergeţi-i şi tăiaj-i în rondele cu grosimea de 3 – 4mm. Treceţi-i de…
Read more »





Supa cu ridichi si galuste

20 May 2013
Supa_cu_ridichi_si_galusteSupa cu ridichi si galuste din: ridichi, ceapa, ceapa verde, unt, faina, supa de zarzavat, iaurt, mustar, maioneza, patrunjel, ou, gris, ulei, supa de legume, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 legături ridichi 1 ceapă uscată 1 legătură ceapă verde 1 lingură unt 1 lingură făină 2l supă de zarzavat 250g iaurt 1 linguriţă muştar 1 linguriţă…
Read more »





Spaghete cu crevetii si oregano

20 May 2013
Spaghete_cu_crevetii_si_oreganoSpaghete cu crevetii si oregano din: spaghete, creveti decorticati, oregano, unt, ulei de masline, sare. Ingrediente: 250g spaghete 100g creveti decorticati 2 crengute de oregano proaspat 1 cub de unt 1 lingura ulei de masline sare   Mod de preparare: Fierbem pastele conform indicatiilor de pe pachet. Le scurgem de apa fierbinte si le clatim…
Read more »





Roşii umplute cu anşoa

20 May 2013
Rosii_umplute_cu_ansoaRoşii umplute cu anşoa din: rosii, fileuri de ansoa, capere, usturoi, patrunjel, paine, parmezan, ulei de masline, sare, piper, mozzarella, salata verde. Ingrediente: 8 rosii un borcanel cu fileuri de ansoa o lingura cu capere 3 catei de usturoi o jumatate de legatura de patrunjel doua felii de paine 100 g parmezan 100 ml ulei…
Read more »





Deliciu cu cascaval

20 May 2013
Deliciu_cu_cascavalDeliciu cu cascaval din: cartofi, oua, smantana, ciuperci, usturoi, ceapa verde, cascaval, supa de pui, mustar, nucsoara, bacon si rozmarin. Ingrediente: 2 kg cartofi 5 oua 300 ml smantana 60 g ciuperci 1 capatana de usturoi 3 fire ceapa verde 100 g cascaval ras supa de pui mustar nucsoara 200 g bacon rozmarin   Mod…
Read more »

Pizza cu legume, ciuperci si muguri de soia

20 May 2013
Pizza_cu_legume_ciuperci_si_muguri_de_soiaPizza cu legume, ciuperci si muguri de soia din: faina, apa, drojdie, morcovi, muguri de soia, masline, ciuperci, telina, pasta de ardei, oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 g faina 125 ml apa 25 g drojdie doi ardei capia doi morcovi o lingura cu muguri de soia 100 g masline feliate 200…
Read more »





Omleta cu verdeturi

20 May 2013
Omleta_cu_verdeturiOmleta cu verdeturi din: oua, ceapa verde, usturoi verde, loboda, marar verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura loboda 1 legatura marar verde 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Spălaţi bine verdeţurile şi tocaţi-le, puneţi-le într-un castron în care aţi bătut ouăle…
Read more »





Salata cu fasole verde, broccoli si mazare

20 May 2013
Salata_cu_fasole_verde_broccoli_si_mazareSalata cu fasole verde, broccoli si mazare din: fasole verde, broccoli, ulei, seminte de mustar, fulgi de ardei iute, morcovi, coriandru, seminte de floarea soarelui, iaurt, castravete, ghimbir, chimion, zeama de lime, coaja de lime, frunze de menta si pita. Ingrediente: 250 g de fasole verde, cu capetele pastailor taiate 1 capatana de broccoli, taiata…
Read more »





Ardei umpluti cu orez, ciuperci si ceapa

20 May 2013
Ardei_umpluti_cu_orez_ciuperci_si_ceapaArdei umpluti cu orez, ciuperci si ceapa din: ardei rgasi, ulei, smantana, ardei gras, verdeata, orez, ciuperci, unt, ceapa, rosii, smantana, sare, piper. Ingrediente: 10-12 ardei graşi 3 linguri ulei 1 pahar smîntînă 1 ardei gras roşu 2 linguri verdeaţă tăiată Pentru umplutură: 6 linguri orez 12-15 ciuperci 3 linguri unt 2 cepe 2-3 roşii…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu piept de pui, ciuperci si gorgonzola

20 May 2013
Paste_cu_piept_de_pui_ciuperci_si_gorgonzola_11Paste cu piept de pui, ciuperci si gorgonzola din: paste, piept de pui, ciuperci, unt, ulei de masline, ceapa, smantana, gorgonzola, sare, piper, patrunjel, parmezan.   Ingrediente: 1 punga paste 1 piept de pui, dezosat, taiat bucati 200-300 gr ciuperci proaspete, feliate 3 linguri de unt 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt…
Read more »





Shake de grapefruit

20 May 2013
Shake_de_grapefruitShake de grapefruit din: grapefruit, miere, apa. Ingrediente: 700 g grapefruit 100 ml miere 1,5 l apa   Mod de preparare: Se curata grapefruitul de coaja si de pielitele amaruie si se paseaza. la urma se adauga mierea si apa, amestecand pana la omogenizare.
Read more »





RESTAURANT VS FAST-FOOD. Studiu: pastele şi Quesadilla îngraşă măi rău decât hamburgerii şi cartofii prăjiti

20 May 2013
pastele_ingrasa_mai_rauÎn condiţiile în care necesarul zilnic, total, calculat pentru un adult tânăr, sănătos, cu activitate fizică moderată este de 2.000 de calorii, iar un meniu clasic consumat la un restaurant fast-food, fiind alcătuit dintr-un hamburger, cartofi prăjiţi şi o băutură răcoritoare poate aduce peste 1.500 de calorii/porţie, putem aprecia că da, mâncarea “junk-food” îngraşă. Însă,…
Read more »





Prăjitură de ciocolată cu fructe

20 May 2013
Prajitura_de_ciocolata_cu_fructePrăjitură de ciocolată cu fructe din: faina, praf de copt, cacao, zahar tos, oua, un, smantana, alune, struguri, ananas confiat, sare, esenta de rom, sos de ciocolata. Ingrediente: 440 g faina un pliculet praf de copt 50 g cacao 200 g zahar tos 5 oua 180 g unt 300 ml smantana 100 g alune 200…
Read more »





Cotlet de miel cu Pinot noir

20 May 2013
Cotlet_de_miel_cu_Pinot_noir_1Cotlet de miel cu Pinot noir din: cotlet de miel, miere, pinot noir, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 3 bucati cotlet de miel cu os, neportionat (circa 6-8 coaste pe fiecare) 2 linguri miere lichida marinata cu pinot noir: 2 cani pinot noir 1/4 cana ulei de masline 3 linguri rozmarin…
Read more »





Ciorba cu carnati afumati si smantana

20 May 2013
Ciorba_cu_carnati_afumati_si_smantanaCiorba cu carnati afumati si smantana din: carnati afumati, ceapa, pasta de tomate, otet, ou, smantana, ulei, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g cârnaţi afumaţi 3 cepe 2 linguri pastă de tomate 2-3 linguri oţet 1 ou 2 linguri smântână 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Fierbi…
Read more »





Orez cu legume şi cârnaţi

20 May 2013
Orez_cu_legume_si_cârnatiOrez cu legume şi cârnaţi din: orez, fasole boabe rosie, fasole verde, ardei gras, ceapa, carnati, rosii cherry, pudra de curry, patrunjel, sare, piper, ulei, castraveti murati, gogonele murate. Ingrediente: 150 g orez 150 g fasole rosie boabe 300 g fasole verde un ardei gras o ceapa 500 g carnati 250 g rosii cherry un…
Read more »





Clatite cu branza feta

20 May 2013
Clatite_cu_branza_fetaClatite cu branza feta din: oua, lapte, sare, boia, faina, ulei, branza feta, castravete, chimen, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 oua 350 ml lapte 1 varf cutit sare 1 lingurita de boia dulce 180 g faina ulei pentru umplutura: 350 g branza feta 1 castravete 1 lingurita rasa praf de chimen piper patrunjel   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Lasagna cu pui si anghinare

20 May 2013
Lasagna_cu_pui_si_anghinare_16Lasagna cu pui si anghinare din: piept de pui, anghinare, parmezan, rosii uscate, crema de branza, lapte, usturoi, busuioc, foi de lasagna.   Ingrediente: 2 buc piept de pui, fiert și marunțit 1 ½ ceasca anghinare, tocate 2 cesti branza mozzarella, maruntita 1 ceasca parmezan ras ½ ceasca rosii uscate, tocate 2 pachete de crema…
Read more »





Aripioare cu miere şi muştar

20 May 2013
Aripioare_cu_miere_si_mustarAripioare cu miere şi muştar din: mustar de dijon, miere, cimbru, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1/2 ceasca mustar de Dijon 1/2 ceasca miere 1/2 lingura cimbru uscat sare piper ulei pentru uns tava   Mod de preparare: Amestecaţi muştarul, mierea, cimbrul şi sarea. Pudraţi aripile cu puţin cimbru şi piper, coaceţi-le 20 min, la foc…
Read more »





Shake de capsune

20 May 2013
Shake_de_capsuneShake de capsune din: capsune, miere, frisca, lapte. Ingrediente: 500 g capsune 100 ml miere 100 ml frisca 1,4 l lapte       Mod de preparare: Căpşunele se curăţă şi se spală. Se scurg de apă şi se amestecă cu mierea. Se mixează în blender şi se diluează cu laptele rece şi frişca. Se…
Read more »





Tartine cu castravete

20 May 2013
Tartine_cu_castraveteTartine cu castravete din: castravete, ciboulette, paine, iaurt, smantana, iaurt, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 1 castravete mediu de 600-700 g 10-12 fire de ciboulette 4 felii patrate de paine 1 iaurt natur 3 linguri de smantana 100 g parmezan ras sare piper macinat   Mod de preparare: Curăţaţi castravetele, tăiaţi-l în două pe lungime,…
Read more »





Carne de porc cu prune uscate si orez

20 May 2013
Carne_de_porc_cu_prune_uscate_si_orezCarne de porc cu prune uscate si orez din: carne de porc, prune uscate, ceapa, ulei, vin, pasta de rosii, faina de grau, sare, piper, orez. Ingrediente: 500 g carne de porc 1 păhar prune uscate 2 cepe 3 linguri ulei 2-3 linguri vin sec 1½ linguri pastă de roşii 1½ linguri făină de grîu…
Read more »





Supa de salata cu menta si busuioc

20 May 2013
Supa_de_salata_cu_menta_si_busuiocSupa de salata cu menta si busuioc din: salata, ceapa, supa de pui, zeama de lamaie, hasmatui, menta, buduioc, condimente si boabe de piper. Ingrediente: 2 salate 2 cepe 1 lingură de supă de pui din cuburi concentrate 100 ml zeamă de lămâie câteva fire de hasmăţui 2 frunze de mentă 2-3 frunze de busuioc…
Read more »





Salata cu hrisca, nuci si ridichi

20 May 2013
Salata_cu_hrisca_nuci_si_ridichiSalata cu hrisca, nuci si ridichi din: hrisca, nuci, seminte de susan, ridichi, morcov, usturoi, marar, frunze de leurda, ulei de masline si lamaie. Inrgediente: 200 g hrisca 2 linguri nuci pisate 2 linguri seminte de susan 4 ridichi rosii 1 morcov 1 legatura usturoi verde 1 legatura marar 1 legatura frunze de leurda sau…
Read more »





Empanadas cu carne si ciuperci

20 May 2013
Empanadas_cu_carne_si_ciuperciEmpanadas cu carne si ciuperci din: faina, unt, oua, sare, carne tocata de pui, ciuperci, ceapa verde, usturoi, morcov, boia iute, cimbru, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 200 g unt 2 oua 1/2 lingurita sare pentru umplutura: 500 g carne tocata de pui 200 g ciuperci 2 legaturi ceapa verde…
Read more »





Salata cu carne de pui, paste si alune

20 May 2013
OLYMPUS DIGITAL CAMERASalata cu carne de pui, paste si alune din: piept de pui, ulei, zeama de lamaie, otet, zahar, sos de soia, ghimbir, salata, mandarine, alune si taitei. Ingrediente: 3 cesti cu fasii din piept de pui sau curcan (fiert sau copt pe gratar) 1/3 ceasca cu ulei pentru salata 3 linguri cu zeama de lamaie…
Read more »





Reteta zilei: Ceai de menta cu ciocolata neagra

20 May 2013
Ceai_de_menta_cu_ciocolata_neagra_03Ceai de menta cu ciocolata neagra din: frunze de ceai, frunze de menta, ciocolata neagra si portocale.   Ingrediente: 3 linguri frunze de ceai rooibos (ceai fara cofeina) 1/3 ceasca frunze proaspete de menta 1 lingurita de ciocolata neagra, rasa felii de portocale       Mod de preparare: Puneti la fiert intr-un ibric 6…
Read more »





Spaghete cu sos pesto si parmezan

20 May 2013
Spaghete_cu_sos_pesto_si_parmezanSpaghete cu sos pesto si parmezan din: paste, busuioc, usturoi, migdale, parmezan, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: 400g paste busuioc proaspat 4 catei de usturoi 30g migdale 30g parmezan ras ulei de masline piper sare   Mod de preparare: Fierbem pastele in apa cu sare. Le trecem printr-un jet de apa rece si…
Read more »





Shake de cirese si visine

20 May 2013
Shake_de_cirese_si_visineShake de cirese si visine din: cirese, visine, miere, apa. Ingrediente: 400 g cirese 400 g visine 100 ml miere 1,2 l apa   Mod de preparare: Fructele se spală si se curăţă de sâmburi. Se amestecă cu mierea si se mixează în blender. Se diluează cu apă. Se serveşte imediat după preparare.
Read more »





Piept de pui in stil fusion

20 May 2013
Gratar_8Piept de pui in stil fusion din: piept de pui, ulei de masline, usturoi, tequilla, suc de lime, hot sauce, sos worcestershire, ghimbir, paprika, sare, smantana. Ingrediente: 4 jumatati piept de pui, fara oase si piele 1/2 cana ulei de masline 2 lingurite usturoi tocat marunt 2 linguri tequilla 2 linguri suc de lime 1…
Read more »





Vinete cu parmezan si seminte de pin

20 May 2013
Vinete_cu_parmezan_si_seminte_de_pinVinete cu parmezan si seminte de pin din: ulei de masline, usturoi, cimbru, frunze de salvie, rosii tocate, otet din vin rosu, zahar, vinete, parmezan, pesmet, seminte de pin, mozzarella, frunze de busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline, plus extra 3 catei de usturoi, zdrobit 3 fire de cimbru 8 frunze mari de salvie,…
Read more »





Salata de fructe de mare

20 May 2013
Salata_de_fructe_de_mareSalata de fructe de mare din: avocado, icre, ceapa verde, creveti, grepfrut, oua, maioneza, ulei de masline, sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 avocado 50 g icre 2 fire de ceapa verde 1 pachet cu creveti 1 bucata de grepfrut 2 oua 1 lingura cu maioneza 2 linguri cu ulei de masline 1 vârf…
Read more »





Reteta zilei: Fursecuri cu lamaie si lavanda

19 May 2013
Fursecuri_cu_lamaie_si_lavanda_08Fursecuri cu lamaie si lavanda din: faina, ovaz, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, unt, esenta de vanilie, coaja de lamaie, suc de lamaie, lapte batut, coacaze, frunze de lavanda.   Ingrediente: 1 + 2/3 cani de faina 1 + 1/3 cani ovaz 1/4 ceasca de zahar 1 lingura praf de copt 1 lingurita…
Read more »





Bruschete cu rosii cherry si usturoi

19 May 2013
Bruschete_cu_rosii_cherry_si_usturoiBruschete cu rosii cherry si usturoi din: rosii cherry, usturoi, paine, ulei de masline, sare si romzarin. Ingrediente: 8 rosii chery 6 catei de usturoi 4 felii de paine ulei de masline sare rozmarin   Mod de preparare: Coacem rosiile pe gratar. Pisam usturoiul si il amestecam cu 3-4 linguri de ulei de masline. Prajim…
Read more »





Cuşcuş cu peşte

19 May 2013
Cuscus_cu_pesteCuşcuş cu peşte din: cuscus, fileuri de cod, lapte de cocos, ciuperci, nuca de cocos, caise, fenicul, amidon, usturoi, ghimbir, lamaie, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 200 g cuscus 4 fileuri de cod 200 ml lapte de cocos 200 g ciuperci 50 g nuca de cocos 200 g caise din compot o bucata de…
Read more »





Tartine cu Saint-Jacques marinte

19 May 2013
Retete_1Tartine cu Saint-Jacques marinte din: nuci de saint jacques, ulei de masline, suc de lamaie, ciboulette, paine de secara, sare si piper. Ingrediente: 12 nuci de Saint-Jacques 3 linguri ulei de masline 1 lingura cu suc de lamaie cateva fire de ciboulette 1 paine mica de secara feliata sare grunjoasa piper macinat   Mod de…
Read more »





Clatite cu dulceata de portocale

19 May 2013
Clatite_cu_dulceata_de_portocaleClatite cu dulceata de portocale din: galbenusuri, zahar, faina, lapte, esenta de vanilie, sare, ulei, dulceata de portocale, portocala, miere si lichior de fructe. Ingrediente: aluatul: 2 galbenusuri 25g zahar 100g faina 300ml lapte esenta de vanilie sare ulei umplutura: dulceata de portocale siropul: 1 portocala 200g miere 50ml lichior de fructe   Mod de…
Read more »





Mititei romanesti

19 May 2013
Mititei_romanestiMititei romanesti din: carne, slanina, usturoi, bicarbonat de sodiu, apa, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne 30 g slănină 4-5 căţei de usturoi ½ linguriţă bicarbonat de sodiu 4-5 linguri apă sare piper negru și roșu măcinat   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţele cîte 30-50 g, se sărează, se lasă într-un vas la…
Read more »

Pui fript cu mirodenii

19 May 2013
GratarPui fript cu mirodenii din: pui, usturoi, boia iute, cimbru, rozmarin, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 pui mare 1 cana de lemn de mar (facultativ) 12 catei de usturoi 1 lingura boia iute 1/3 ceasca cimbru proaspat, tocat 1/3 ceasca rozmarin proaspat, tocat 1/4 ceasca ulei de masline 1 lingura sare 1 lingura…
Read more »





Shake de kiwi cu miere

19 May 2013
Shake_de_kiwi_cu_miereShake de kiwi cu miere din: kiwi, miere, coaja de lamaie, lapte, scortisoara. Ingrediente: 900 g kiwi 100 ml miere coaja rasa a unei jumatati de lamaie 1,5 l lapte scortisoara   Mod de preparare: Se curăţă kiwi de coajă, apoi se taie felii. Se adaugă mierea, coaja rasă de lămâie şi scorţişoara. Se mixează…
Read more »





Bruschete cu cremă de gorgonzola şi avocado

19 May 2013
Bruschetta_cu_crema_de_gorgonzola_si_avocado.pngO reteta delicioasa de bruschete cu: paine, ulei de masline, avocado, usturoi, suc de lamie, orgonzola, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 8 felii de pâine albă ulei de măsline 2 avocado 1 căţel de usturoi 2 linguri suc de lămâie 100 g gorgonzola sare piper măcinat cimbru pentru garnitură   Mod de preparare: Pâinea se taie…
Read more »





Tocăniţă de peşte cu smantana

19 May 2013
Tocanita_de_peste_cu_smantana.pngO reteta delicioasa de tocanita cu: file de salau, morcov, usturoi, ceapa, unt, faina, vin alb, supa de peste, smantana, marar, vermut, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de şalău (sau biban) 2 morcovi 1 căţel de usturoi 2 cepe 1 legătură de ceapă verde 2 linguri unt 1 linguri făină 200…
Read more »





Frigărui de pui în stil oriental

19 May 2013
Frigarui_de_pui_în_stil_orientalFrigărui de pui în stil oriental din: piept de pui, ardei gras, ulei, zeama de lamaie, boi iute, chimen, ceapa, usturoi, sare. Ingrediente: 1 piept mare de circa 400-500 g 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde ulei marinata: 1 1/2 linguri ulei de masline 2 linguri zeama de lamaie…
Read more »





Reteta zilei: Salata orientala cu bacon si marar

19 May 2013
Salata_orientala_cu_bacon_si_marar_08Salata orientala cu bacon si marar din: cartofi, oua, marar, maioneza, masline negre, bacon, mustar, ceapa verde, muraturi, tulpini de telina, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 15 cartofi 3 oua fierte tari, tocate 1 legatura de marar proaspat, tocat 1 borcan maioneza 1/2 ceasca de masline negre feliate 1 1/2 cani bacon, maruntit 1/4 ceasca…
Read more »





Ciorbă de pui à la grec cu verdeata

19 May 2013
Ciorba_de_pui_a_la_grec_cu_verdeataCiorbă de pui à la grec cu verdeata din: piept de pui, smantana, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, orez, galbenusuri, zeama de lamaie, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 400 g piept de pui 300 g smântână 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 bucată ţelină mai mică 3 linguriţe orez 2 gălbenuşuri zeama de la o…
Read more »





Porumb la gratar

19 May 2013
Porumb_la_gratarPorumb la gratar din: stiuleti de porumb, unt, sare. Ingrediente: 4 ştiuleţi de porumb semicopt 3 linguri unt sare   Mod de preparare: Pe grătar se pun ştiuleţii curăţaţi şi se prăjesc la foc nu prea mare, periodic întorcîndu-se, ca să se rumenească uniform. După prăjire se sărează. Ştiuleţii se servesc fierbinţi, cu unt (opţional)…
Read more »





Carnaciori de bere in aluat

19 May 2013
Carnaciori_de_bere_in_aluatCarnaciori de bere in aluat din: faina, sare, unt, galbenus, apa rece, drojdie uscata, carnaciori de bere, ulei. Ingrediente: 300 g faina 2 varfuri de cutit cu sare 200 g unt 1 galbenus 6 linguri apa rece 1 pliculet drojdie uscata 10 carnaciori de bere ulei Mod de preparare: Pentru aluat, amesteci faina intr-un vas…
Read more »





Cartofi cu parmezan si sos

19 May 2013
Cartofi_cu_parmezan_si_sosCartofi cu parmezan si sos din: cartofi, parmezan, sare, pudra de mustar, lapte, branza cheddar, chives. Ingrediente: 700 g de cartofi taiati pai 25 g parmezan, ras 1/2 lingurita de sare pentru sos: 1 lingurita pudra de mustar 300 ml de lapte 140 g branza cheddar maturata, rasa cateva fire de chives tocate   Mod…
Read more »





Desert cu pere si cascaval

19 May 2013
Desert_cu_pere_si_cascavalDesert cu pere si cascaval din: pere, branza ricotta, gorgonzola, vin, miere, smantana, ulei, faina, oua, unt, vin, grappa, praf de copt, sare, suc de lamaie, coaja de lamaie. Ingrediente: 2 pere mari 250 g branza ricotta 200 g gorgonzola 2 linguri vin alb sec o lingura miere 300 ml smantana consisntenta ulei pentru aluat:…
Read more »





Cocktail de visine, fara alcool

19 May 2013
Cocktail de visine, fara alcoolCocktail de visine, fara alcool din: visine, miere de albine, lamaie, apa minerala si esenta de rom. Ingrediente: 1 kg visine 200 ml miere de albine 1 lamaie 1 l apa minerala esenta de rom   Mod de preparare: Se spală vişinele şi li se îndepărtează sâmburii. Apoi, se aşază fructele în blender şi se…
Read more »





Reteta zilei: Friptura umpluta la gratar

19 May 2013
Friptura_umpluta_la_gratar_04Friptura umpluta la gratar din: rosii, varza, busuioc, parmezan, piper, ulei de masline, usturoi, friptura de porc.   Ingrediente: 1/2 kg rosii tocate 1 ceasca de varza tocata 1/2 lingurita busuioc uscat 1/2 ceasca parmezan ras 1/4 lingurita piper 2 lingurite de ulei de masline 1 catel de usturoi 4 fripturi porc   Mod de…
Read more »





Ciocănele picante cu sos de brânză albastră

19 May 2013
Ciocanele_picante_cu_sos_de_branza_albastraCiocănele picante cu sos de brânză albastră din: ciocanele, sare, usturoi, piper, boia iute, oregano, branza cu mucegai albastru, otet din vin rosu, maioneza, zeama de lamaie, lapte condensat, sare cu aroma de usturoi, seminte de telina. Ingrediente: 12 ciocanele 1/2 lingurita sare 1 lingurita praf de usturoi 2 lingurite piper alb macinat 2 lingurite…
Read more »





Orez cu legume şi usturoi

19 May 2013
Orez_cu_legume_si_usturoiOrez cu legume şi usturoi din: orez, telina, ciuperci, ceapa, mazare, ardei gras, alune, usturoi, porumb baby, sos de soia, pudra de curry, patrunjel, ulei de floarea soarelui, sare, piper. Ingrediente: 150 g orez doua tije de telina 200 g ciuperci o ceapa 200 g mazare un ardei gras 50 g alune 6 catei de…
Read more »





Supă de peşte, cu ţelină şi orez

19 May 2013
Supa_de_peste_cu_telina_si_orez.pngO reteta delicioasa de supa cu: ceapa, ulei de masline, migdale, vin alb, supa de legume, rosii, frunza de defin, sare, piper, cod, cimbru, telina, orez. Ingrediente: 2 cepe 4 linguri ulei de măsline 2 linguri mig­dale tocate 200 ml vin alb 200 ml supă de legume 400 g roşii decojite 2 frunze de dafin…
Read more »





Pere umplute cu ananas

19 May 2013
Pere_umplute_cu_ananasPere umplute cu ananas din: unt, zahar tos, banana, oua, faina, cacao, cuisoare, ananas, praf de copt, sare, zahar vanilinat, zahar pudra si sos de ciocolata. Ingrediente: 170 g unt 220 g zahar tos o banana 3 oua 560 g faina 50 g cacao 50 g cuisoare o conserva de ananas doua lingurite cu praf…
Read more »





Salată de caracatită şi cartofi

19 May 2013
Salata_de_caracatita_si_cartofi.pngO reteta delicioasa de salata cu: caracatita, ceapa, cartofi rosii, usturoi, otet de vin, suc de lamaie, supa, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 10 caracatiţe mici, gata pregătite 2 cepe albe 1 1/2 kg cartofi roşii 2 căţei de usturoi 50 ml oţet de vin 3 linguri suc de lămâie 100 ml supă…
Read more »





Bors taranesc de vacuta cu legume

19 May 2013
Bors_taranesc_de_vacuta_cu_legumeBors taranesc de vacuta cu legume din: piept de vita, burta de vita, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ardei kapia, pulpa de rosii, bors de casa, leustean verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de vită 1 kg burtă de vită prefiartă 1 ceapă 2 morcovi potriviţi 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac…
Read more »





Tartine cu unt de creveti

19 May 2013
Retete_1Tartine cu unt de creveti din: paine, creveti, sare, patrunjel, piper, unt. Ingrediente: 5 felii de paine patrate 20 cozi mici de creveti decorticati 2 sau 3 linguri de patrunjel tocat sare piper macinat 50 g cozi de creveti fierte si decorticate 50 g unt moale   Mod de preparare: Preparaţi untul de creveţi. Mixaţi…
Read more »





Prajitura fara foc

19 May 2013
Prajitura_fara_focPrajitura fara foc din: stafide, curmale, nuci, migdale, alune, fulgi de cereale, suc de mere si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 400 g stafide 300 g curmale tocate 400 g amestec de nuci, migdale, alune pisate 200 g pesmet din fulgi de cereale 250 ml suc de mere 100 g seminte decojite de floarea soarelui…
Read more »





Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu bacon

19 May 2013
Supa_de_cartofi_dulci_cu_bacon_15Supa de cartofi dulci cu bacon din: bacon, ceapa, ardei gras, cartofi dulci, faina, porumb, supa de pui, cimbru, maghiran, ceapa verde, smanatna, sare, piper.   Ingrediente: 4 felii de bacon taiate cuburi 1 ceapa, tocata 1 ardei gras rosu, tocat cuburi 2 cani cartofi dulci, cuburi ¼ cana faina 1 cutie porumb, scurs 3…
Read more »





Salata mixta cu creveti si sos de iaurt

19 May 2013
Salata_-mixta_-cu_creveti_si_sos_-de_-iaurt.pngO reteta delicioasa de salata mixta cu: piersici, creveti, rosii cherry, salata verde, iaurt, suc de lamaie, mustar, sare, patrunjel. Ingrediente: 4 piersici 250 g creveţi 8 roşii cherry 8 frunze mari de salată verde 400 g iaurt natural 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă muştar sare de mare 1 lingură pătrunjel tocat Mod…
Read more »





Cannelloni cu carne

19 May 2013
Cannelloni_cu_carneCannelloni cu carne din: cannelloni, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, rosii pasate, cascaval, ulei, busuioc, sare, piper, patrunjel, lapte, unt, faina. Ingrediente: 13 bucati cannelloni 500 g carne tocata de vita 2 cepe 4 catei de usturoi 200 g rosii pasate 150 g cascaval 2 linguri ulei 1/2 lingurita busuioc uscat sare piper patrunjel…
Read more »





Sandviciuri cu chiftele

19 May 2013
Sandvis_6Sandviciuri cu chiftele din: ulei de floarea soarelui, otet din vin alb, zahar, castravete, marar, chifle, gem de merisoare, carne tocata de porc, pesmet, seminte de chimen, ou, mustar cu boabe, miere, nucsoara. Ingrediente: 1-2 linguri ulei de floarea soarelui 2 linguri de otet din vin alb 1 lingura de zahar 1/3 castravete, feliat subtire…
Read more »





Ardei umpluti cu carne de porc sau de vita

19 May 2013
Ardei_umpluti_cu_carne_de_porc_sau_de_vitaArdei umpluti cu carne de porc sau de vita din: ardei grasi, bulion, faina, ulei, sare, piper, boia, pulpa de porc, orez, bulion, ceapa, ou, cimbru verde, sare, pipe. Ingrediente: 15 ardei grasi 1 cana bulion 3 linguri rase faina 4 linguri ulei sare piper boia umplutura: 800 g pulpa de porc sau de vita…
Read more »





Desert cu pere şi prune coapte

19 May 2013
Desert_cu_pere_si_prune_coapte.pngO reteta delicioasa de desert cu: unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, smantana, prune, pere, lichior de pere, lamaie. Ingrediente: 75 g unt 75 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 2 ouă 150 g făină 1 lingură praf de copt 2 linguri smântână 300 g prune Ingrediente pere: 10 pere mici 2…
Read more »





Reteta zilei: Tort cu caise si cirese

18 May 2013
Tort_cu_caise_si_cirese_05Tort cu caise si cirese din: caise uscate, cirese, faina integrala, fulgi de ovaz, malai, zahar brun, praf de copt, bicarbonat de sodiu, lapte, ulei de masline, ghimbir, esenta de vanilie, coaja de portocala, oua, zahar pudra.   Ingrediente: 15 caise uscate 12 cireșe proaspete, fara samburi, tocate 1 cana de faina integrala 1/2 cana…
Read more »





Saramură de pui cu fasole verde

18 May 2013
Saramura_de_pui_cu_fasole_verdeSaramură de pui cu fasole verde din: pulpe de pui, ardei iute, rosii, ceapa, usturoi, ardei gras, fasole verde, ulei de floarea soarelui, sare, piper, malai, varza alba, varza rosie. Ingrediente: 4 pulpe de pui doi ardei iuti 3 rosii doua cepe 6 catei de usturoi 3 ardei grasi 400 g fasole verde o lingurita…
Read more »





Chiftele de varza si conopida

18 May 2013
Chiftele_de_varza_si_conopidaChiftele de varza si conopida din: conopida, varza alba, oua, faina, cascaval, sare, piper, ulei, pesmet, marar, patrunjel. Ingrediente: 250 g conopida 250 g varza alba 2 oua 150 g faina 100 g cascaval sare piper ulei, pentru prajit 300 g pesmet sau faina marar si patrunjel, pentru decor   Mod de preparare: Cureţi varza…
Read more »





Dovlecei umpluţi cu spanac şi ton

18 May 2013
Dovlecei_umpluti_cu_spanac_si_tonDovlecei umpluţi cu spanac şi ton din: dovlecei, spanac, lapte, unt, marar, ton in ulei, ceapa verde, usturoi, sare, piper, lamai si smantana. Ingrediente: un kilogram de dovlecei 500 g spanac 200 ml lapte dulce 50 g unt o legatura cu marar tocat doua conserve cu ton in ulei o legatura de ceapa verde doi…
Read more »





Crostini cu sparanghel si sunca

18 May 2013
Crostini_cu_sparanghel_si_suncaCrostini cu sparanghel si sunca din: sparanghel verde, ricotta, ulei de masline, busuioc, susan, sunca, sare, piper. Ingrediente: 24 fire de sparanghel verde 150 g ricotta 3 linguri cu ulei de masline 2 linguri cu busuioc tocat 1 bagheta cu susan sau mac 24 de felii subtiri de sunca cruda sare piper   Mod de…
Read more »





Crema de iaurt Raita

18 May 2013
Crema_de_iaurt_RaitaCrema de iaurt Raita din: iaurt, smantana, apa, chimen, castravete, marar, sare, piper. Ingrediente: 300 ml iaurt grecesc 100 ml smantana 1 lingura apa rece 1 lingurita chimen macinat 1 castravete mare marar sare piper   Mod de preparare: Speli castravetele si-l tai cubulete. Il amesteci cu iaurtul, smantana si apa. Condimentezi cu prafuld e…
Read more »

Ciorba de pui cu legume si smantana

18 May 2013
Ciorba_de_pui_cu_legume_si_smantanaCiorba de pui cu legume si smantana din: carne de pui, morcovi, gulie, ceapa, patrunjel, leustean, ou, smantana, ulei, apa, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de pui 2 morcovi 1 gulie mică 2 cepe 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 ou 200 ml smântână 2-3 linguri ulei 3 l apă sare piper  …
Read more »





Ciorba de vitel

18 May 2013
Ciorba_de_vitelCiorba de vitel din: carne de vitel, ceapa, morcov, patrunjel, varza acra, rosii in bulion, zeama de varza, lesutean, sare si smantana. Ingrediente: 500 g carne cuburi de vitel, de gatit o ceapa un morcov o radacina patrunjel 200 g varza acra 4-5 rosii in bulion un litru zeama de varza cateva fire leustean sare,…
Read more »





Ceafa marinata la gratar

18 May 2013
Ceafa_marinata_la_gratarCeafa marinata la gratar din: ceafa de porc, iaurt, boia, cimbru, sare, piper. Ingredinte: 4 felii ceafa de porc un pahar mic iaurt o lingurita boia cimbru sare piper   Mod de preparare: Se amestecă iaurtul bine bătut cu boiaua, cimbrul şi piperul. Cu această pastă se ung feliile de carne şi se lasă la…
Read more »





Pasta de avocado

18 May 2013
Pasta_de_avocadoRetete de post: Pasta de avocado din: avocado, rosie, suc de lamaie, ceapa, ulei de masline, chimen, sare, piper. Ingrediente: 2 fructe avocado 1/2 rosie sucul unei lamai o ceapa alba 2 linguri ulei de masline putin chimen macinat sare piper   Mod de preparare: Se spală bine fructele de avocado, după care se taie…
Read more »





Panna cotta de ciocolata

18 May 2013
Panna_cotta_de_ciocolataPanna cotta de ciocolata din: frisca, zahar, lapte, gelatina, ciocolata neagra, esenta de rom, portocale, rodie si frunze de menta. Ingrediente: 500 ml de frisca lichida 100 g zahar 90 ml lapte 10 g gelatina 60 g ciocolata neagra esenta de rom 2 portocale mari 1 rodie potrivita frunze de menta sau salvie   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Salata de ton cu stafide

18 May 2013
Salata_de_ton_cu_stafide_16Salata de ton cu stafide din: ton, ceapa rosie, nuci, telina, marar, stafide, maioneza, salata verde, paine neagra.   Ingrediente: 1 cutie ton 1 lingura ceapa rosie, tocata 1/4 ceasca nuci tocate 1/3 cana de telina tocata 2 linguri marar proaspat tocat 1/4 ceasca de stafide 1/2 cana maioneza paine neagra si salata verde pentru…
Read more »





Supa crema de legume cu verdeata

18 May 2013
Supa_crema_de_legume_cu_verdeataSupa crema de legume cu verdeata din: cartofi, morcovi, raacina de patrunjel, telina, ardei gras, dovlecel, ceapa, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina 1 ardei gras 1 dovlecel 1 ceapa 1 lingura cu unt patrunjel sare   Mod de preparare: Curăţă ceapa, tai-o mărunt şi…
Read more »





Somon pe pat de cuscus

18 May 2013
Somon_pe_pat_de_cuscusSomon pe pat de cuscus din: somon, dovlecel, cuscus, lamaie, ulei de masline, ardei gras, unt, sare. Ingrediente: 300 g somon 1 dovlecel 1 ceascuta de cuscus 1 lamaie 2 linguri cu ulei de masline 1/2 ardei gras 75 g unt sare   Mod de preparare: Taie peştele în două bucăţi po­trivit de mari. Aşază-le…
Read more »





Cocktail cu fructe si sampanie

18 May 2013
SectionsEd-SMHCocktail cu fructe si sampanie din: coji de portocale zaharisite, curmale, lichior, stafide, vin demisec, sampanie, apa minerala. Ingrediente: 120 g coji de portocale zaharisite 100 g curmale 100 ml lichior 50 g stafide 500 ml vin demisec 700 ml sampanie demisec 300 ml apa minerala   Mod de preparare: Cojile glasate, taiate marunt, curmalele,…
Read more »





Rulada de pui cu spanac si stafide

18 May 2013
Rulada_de_pui_cu_spanac_si_stafideRulada de pui cu spanac si stafide din: piept de pui, spanac, seminte de pin, stafide, amestec de condimente chinezesti, unt, prosciutto, ulei de masline, ceapa, vin, zeama de lamaie, smantana si chives. Ingrediente: 8 piepti de pui, dezosati si fara piele 300 g de spanac tanar, spalat 3 linguri seminte de pin, prajite 2…
Read more »





Omletă cu gulii

18 May 2013
Omleta_cu_guliiOmletă cu gulii din: oua, gulie, alune, banza telemea, branza de vaci, unt, ceapa, usturoi, seminte de fenicul, nucsoara, marar, sare, piper, sfecla rosie si castraveti murati. Ingrediente: 4 oua o gulie 50 g alune 200 g branza telemea 200 g branza de vaci 100 g unt o ceapa doi catei de usturoi jumatate de…
Read more »





Reteta de post: Legume sotate

18 May 2013
Legume_sotateRetete de post: Legume sotate din: vanata, dovlecei, ardei grasi, margarina, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 vanata 2 dovlecei 2 ardei grasi 4 linguri margarina sare piper verdeata   Mod de preparare: Se spală vânătă şi dovleceii. Se şterg de apă sau se lasă la scurs pe un grătar, apoi se taie cuburi care se…
Read more »





Reteta zilei: Muschi de porc cu legume la cuptor

18 May 2013
Muschi_de_porc_cu_legume_la_cuptor_19Muschi de porc cu legume la cuptor din: muschi de porc, morcovi, ciuperci, ceapa, usturoi, faina, supa de ceapa, condimente, supa de pui, smantana si sare.   Ingrediente: 2 buc mușchi de porc 3 cupe buc morcovi 1 ½ kg ciuperci proaspete, feliate 1 ceapa mare, tocata marunt ½ capatana de usturoi ⅓ cana faina…
Read more »





Pui cu fasole

18 May 2013
Pui_cu_fasolePui cu fasole din: carne de pui, fasole pastai, ceapa, faina, ulei, patrunjel, sare si smantana. Ingrediente: 600 g carne de pui o conserva mare fasole pastai galbena o ceapa o lingura faina 2 linguri ulei patrunjel sare smantana pentru servit   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei încins se pune ceapa la călit…
Read more »





Carne de vita cu sos

18 May 2013
Carne de vita cu sosCarne de vita cu sos din: carne de vita, cognac, unt, ulei, faina de grau, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită (costiţă) 100 g cognac 2 linguri de unt ½ pahar ulei 1 lingură făină de grîu sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Carnea se taie în 4 bucăţi (cîte…
Read more »





Sparanghel cu creveti la gratar cu sos rouille

18 May 2013
Sparanghel_cu_creveti_la_gratar_cu_sos_rouilleSparanghel cu creveti la gratar cu sos rouille din: tulpini de sparanghel, ulei de masline, creveti, coaja de lime, zeama de lime, frunze de busuioc, frunze de salata, ou, otet de vin alb, mustar de dijon, ulei, usturoi, pudra de cayenne si sofran. Ingrediente: 40 tulpini de sparanghel 4 linguri ulei de masline, plus extra…
Read more »





Salata cu pastai de mazare, parmezan si oua

18 May 2013
Salata_cu_pastai_de_mazare_parmezan_si_ouaSalata cu pastai de mazare, parmezan si oua din: pasta de mazare, oua, rosie, parmezan, lamaie, smantana, otet, mustar, sare si piper. Ingrediente: 400 de grame de pastai de mazare 4 oua 1 rosie 40 de grame de parmezan 1 lamaie 150 ml de smantana lichida 1 lingura cu otet 1 lingura cu mustar dulce…
Read more »





Cum se prepara Inghetata de capsuni,banana si suc de mere

18 May 2013
Inghetata_de_capsun_banana_si_suc_de_mere_1Inghetata de capsuni,banana si suc de mere din: suc de mere, capsuni, banana, mar, iaurt de vanilie si esenta de vanilie. Ingrediente: 1 cana suc de mere Capsuni taiate și congelate 1 banana, feliata și congelata 1 mar, curatat, taiat felii și congelat iaurt de vanilie 1 lingurita esenta de vanilie     Mod de…
Read more »





Pizza cu branza

18 May 2013
Pizza_cu_branzaPizza cu branza din: faina, ulei de masline, sare, drojdie, apa, sos de rosii, mozzarella, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina 50 ml ulei de masline 1/2 lingurita sare 20 g drojdie proaspata 2 linguri apa pentru garnisit: 250 ml sos de rosii 250 g mozzarella ulei cimbru sare piper   Mod de…
Read more »





Tartine cu foie gras si smochine

18 May 2013
Retete_1Tartine cu foie gras si smochine din: paine de casa, foie gras, smochine, condimente si sare grunjoasa. Ingrediente: 1 paine de casa sau o paine de secara circa 150 g foie gras 1 sau 2 smochine proaspete amestec de cinci feluri condimente boabe sare grunjoasa   Mod de preparare: Tăiaţi pâinea felii de circa 5…
Read more »





Jumatati de pui cu rozmarin si usturoi

18 May 2013
Jumatati_de_pui_cu_rozmarin_si_usturoiJumatati de pui cu rozmarin si usturoi din: pui, lapte, rozmarin, sare, hot sauce, usturoi. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 ceasca lapte batut 1 lingura rozmarin proaspat, tocat 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita hot sauce 2 catei de usturoi tocati marunt   Mod de preparare: Tăiaţi gâtul, târtiţa şi vârfurile aripilor puiului. Spălaţi-1 cu apă…
Read more »





Cocktail de rubarba cu vodca si crema de whisky

18 May 2013
Cocktail_de_rubarba_cu_vodca_si_crema_de_whiskyCocktail de rubarba cu vodca si crema de whisky din: vodca, sirop de rubarba, tulpina de rubarba, crema de whisky, limonada. Ingrediente: 100 ml vodca 100 ml risop de rubarba 1 tulpina de rubarba 30 ml crema de whisky sau lichior de oua 75 ml de limonada   Mod de preparare: Prepara siropul de rubarba:…
Read more »





Reteta zilei: Burgeri picanti cu carne de porc

18 May 2013
Burgeri_picanti_cu_carne_de_porc_5Burgeri picanti cu carne de porc din: sirop de artar, mustar picant, carne tocata de porc, sos de mere, sare, praf de chilli, mustar, piper, scortisoara, chifle, frunze de spanac, branza cheddar, ceapa, muraturi, rosii.   Ingrediente burgeri: 3 linguri sirop de arțar 2 linguri muștar picant 2 kg carne tocata de porc 1/2 cana…
Read more »





Salata de orez cu fasole si ciuperci

18 May 2013
Salata_de_orez_cu_fasole_si_ciuperciSalata de orez cu fasole si ciuperci din: orez, fasole, morcovi, ceapa, dovlecel, ulei, ciuperci, patrunjel si sare. Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung 200 g fasole pastai conservata 2 morcovi o ceapa mare alba un dovlecel 2 linguri ulei 10 ciuperci mici, din conserva o legatura patrunjel sare   Mod de preparare: Se…
Read more »





Musaca de peste cu vinete si cartofi

18 May 2013
Musaca_de_peste_cu_vinete_si_cartofiMusaca de peste cu vinete si cartofi din: file de peste, cartofi, vinete, bulion, otet, sare, foaie de dafin, piper, rosii, patrunjel si lamaie. Ingrediente: 500 g file de peste un kg cartofi doua vinete 3 linguri de bulion otet sare o foaie de dafin piper cateva felii de rosii patrunjel felii de lamaie  …
Read more »





Scones cu frisca si dulceata

18 May 2013
Scones_cu_frisca_si_dulceataScones cu frisca si dulceata din: oua, faina, unt, lapte, zahar, sare, praf de copt, frisca, dulceata. Ingrediente: 2 oua 300g faina 100g unt 100ml lapte 50g zahar sare praf de copt frisca dulceața   Mod de preparare: Amestecam faina cu un plic praf de copt. Facem o adancitura si adaugam untul moale, oul, laptele…
Read more »





Pastrama de macrou pe pat de spanac

18 May 2013
Pastrama_de_macrou_pe_pat_de_spanacPastrama de macrou pe pat de spanac din: pastrama de macrou, spanac, ceapa verde, ulei de masline, lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g pastrama de macrou 500 g spanac proaspat 1 legatura ceapa verde 30 ml ulei de masline 1 lamaie 1 legatura marar sare piper     Mod de preparare: Spălaţi bine…
Read more »





Cheesecake cu rubarbă

18 May 2013
Cheesecake_cu_rubarbaCheesecake cu rubarbă din: crema de rbanza, smantana, zahar, amidon, oua, coaja de portocala, extract de vanilie, faina, zahar brun, ghimbir, scortisoara, unt, miere, zahar brun, suc de portocala, ghimbir si rubarba. Ingrediente: 800 g crema de branza grasa 300 g de smantana (fermentata) 175 g de zahar 3 linguri de amidon 3 oua mari,…
Read more »





De ce nu functioneaza dietele? (4 motive pentru care dietele nu functioneaza)

17 May 2013
Dieta5Inainte de a alege un alt regim de pierdere in greutate, trebuie sa stiti ca 90% dintre cei care urmeaza diverse diete pentru slabit pot recastiga toate sau macar o parte din kilogramele pierdute in decurs de cinci ani. Evident, o dieta nu este o solutie pentru eliminarea permanenta a surplusului de greutate. Aflati de…
Read more »





Cele mai bune trucuri de slabit (diete)

17 May 2013
DCele mai bune trucuri de slabitSlaba fara dieta, folosind o metoda sanatoasa: respecta macar 5 dintre aceste sfaturi, timp de 5 saptamani, si vei intra in sezonul cald mult mai slaba! Iar ce este cu adevarat important – nu te vei infometa deloc! Incearca si te vei convinge! Indulcitor din stevie Zaharul, asa cum stim, este unul dintre cei mai…
Read more »





Dieta cu calorii negative

17 May 2013
Dieta3Expresia “alimentele cu calorii negative” face referire la anumite alimente care necesita mai multe calorii pentru procesare decat propriul continut caloric. Consumarea alimentelor cu calorii negative supune organismul unui efort suplimentar si unui consum energetic crescut in procesul de descompunere si digerare, astfel incat numarul caloriilor consumate de organism este mai mare decat numarul celor…
Read more »





Dieta turbo de primăvară! Slăbeşti 2 kg în 5 zile!

17 May 2013
Dieta2Îţi propunem o variantă de dietă superrapidă, care conţine nutrienţii şi proteinele de care ai nevoie pentru a avea energie întreaga zi. Nu te vei înfometa şi vei scăpa de kilogramele nedorite. ZIUA 1 Mic dejun: un bol cu iaurt degresat, două felii de pâine prăjită, o linguriţă de miere, un ceai. Prânz: 100 g…
Read more »





Dieta Mayo Clinic (pentru cei ce vor o viaţă mai sănătoasă)

17 May 2013
Dieta1Nu doar eliminarea câtorva kilograme care ne dau de furcă, dar şi îmbunătăţirea stării de sănătate ar trebui să stea la baza deciziei de a urma o dietă sau alta. Atunci când alegem un plan alimentar, specialiştii ne îndeamnă să-l alegem pe acela care nu ne pune sănătatea în pericol de dragul frumuseţii şi care…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu