duminică, 19 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #76


Retete pentru Paste:

Reteta zilei: Fursecuri umplute cu ciocolata

18 February 2013
Fursecuri_umplute_cu_ciocolata_13Fursecuri umplute cu ciocolata din: unt, faina, alune macinate, zahar si ciocolata neagra. Ingrediente: 200g unt 200g faina 200g alune macinate 200g zahar 200g ciocolata neagra       Mod de preparare: Se amesteca faina cu alunele macinate si zaharul. Se adauga untul taiat in cubulete si se framanta bine pana ce aluatul este neted…
Read more »





Pui cu ananas si oua de prepelita

18 February 2013
Pui_cu_ananas_si_oua_de_prepelitaPui cu ananas si oua de prepelita din: piept de pui, compot de ananas, oua de prepelita, unt, faina, sare, piper alb si boia dulce. Ingrediente: 600 g piept de pui 1 ompot de ananas (rondele) 8 oua de prepelita 50 g unt 50 g faina sare piper alb boia dulce (dupa gust)   Mod…
Read more »





Ciorba de vacuta in farfurie comestibila

18 February 2013
Ciorba_de_vacuta_in_farfurie_comestibilaCiorba de vacuta in farfurie comestibila din: pulpa de manzat, ceapa, morcovi, ardei grasi, mazare, porumb, bulion, sare de lamaie, concentrat de legume, telina, patrunjel verde, cartofi, ulei, sare, faina, apa, lapte, zahar, sare, unt, drojdie si mac. Ingrediente: 1 kg pulpa de manzat 3 cepe mari 2 morcovi 2 ardei grasi 200 g mazare…
Read more »





Salata cu orez, morcov si fasole rosie

18 February 2013
Salata_cu_orez_morcov_si_fasole_rosieSalata cu orez, morcov si fasole rosie din: orez, supa de pui, ulei de masline, morcov, fasole rosie, telina, ceapa, unt, patrunjel, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung 750 ml supa de pui 2 linguri ulei de masline 1 morcov mare 4-5 linguri fasole rosie…
Read more »





Supă cremă de morcovi cu lapte şi coriandru

18 February 2013
Supa_crema_de_morcovi_cu_lapte_si_coriandruSupă cremă de morcovi cu lapte şi coriandru din: ulei de floarea soarelui, ceapa, coriandru, cartofi, morcovi, supa de legume, lapte din soia si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 ceapa, tocata 1 lingurita de coriandru macinat 2 cartofi medii, curatati si taiati cubulete 500 g de morcovi, curatati si…
Read more »





Muschi de vita la gratar cu garnitura

18 February 2013
Muschi_de_vita_la_gratar_cu_garnituraMuschi de vita la gratar cu garnitura din: mazare, muschi de vita, cartofi, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 300 g mazare congelata 2 felii de muschi de vita 4 cartofi sucul de la 1/2 lamaie sare piper   Mod de preparare: Pentru ca muşchiul de vită să fie fraged, fie se cumpără carne…
Read more »





Melcisori cu ciocolata

18 February 2013
Melcisori_cu_ciocolataMelcisori cu ciocolata din: faina, oua, zahar, drojdie, lapte, unt, ciocolata de ciocolata si sare. Ingrediente: 250 g faina 2 oua 25 g zahar o lingurita drojdie uscata 25 ml lapte 75 g unt 100 g fulgi de ciocolata 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: Se frământă făina, zahărul, drojdia, sarea şi se adaugă…
Read more »





Salata cu carne de curcan, ghimbir si iaurt

18 February 2013
Salata_cu_carne_de_curcan_ghimbir_si_iaurtRupe 2 lipii în bucăţi şi prăjeşte-le într-o tigaie în care ai pus 2 linguri ulei de măsline. Pune-le într-un bol, apoi, în aceeaşi tigaie, sotează 1 vânătă tăiată cubuleţe, timp de 10 minute, până se înmoaie. Amestecă bucăţile de lipii cu vânătă, 1 lingură de harissa, 250g de roşii cherry tăiate pe jumătate, 500g…
Read more »





Crap la tavă cu sos de roşii si usturoi

18 February 2013
Crap_la_tava_cu_sos_de_rosii_si_usturoiCrap la tavă cu sos de roşii si usturoi din: crapi, ceapa, sos de rosii, lamaie, sare, piper, usturoi, ulei si vin alb. Ingrediente: 3 crapi 3 cpe mari 500 ml sos de rosii pregatit in casa lamaie sare piper usturoi ulei 2 pahare de vin alb   Mod de preparare: Cureţi peştii şi îi…
Read more »





Gulas cu carne de porc si vin

18 February 2013
Gulas_cu_carne_de_porc_si_vinGulas cu carne de porc si vin din: carne de porc, ceapa, usturoi, sos de rosii, ulei, vin, foi de dafin, pasta de chilli, boia dulce, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de porc 1 ceapa 3 catei de usturoi 250 ml sos de rosii 4-5 linguri cu ulei 1 pahar cu…
Read more »





Gogoşi la cuptor

18 February 2013
Gogosi_la_cuptorGogoşi la cuptor din: zahar, ou, unt, lapte, faina, praf de copt, coaja de lamaie si scortisoara. Ingrediente: 110 g zahar 1 ou 70 g unt topit 150 ml lapte 180 g faina 1 lingurita praf de copt coaja de la 1/4 lamaie 1/4 lingurita scortisoara   Mod de preparare: Freci zahărul cu oul până…
Read more »





Porc cu sos picant

18 February 2013
Porc_cu_sos_picantPorc cu sos picant din: muschi de porc, ulei, salvie, ceapa, usturoi, ulei, ghimbir, chimen, piper de Cayenne, scortisoara macinata, ardei gras, zahar brun, sos de soia si suc de lamaie. Ingrediente: o bucata muschi subtire porc o lingura ulei salvie pentru sos: o ceapa 6 catei usturoi 30 ml ulei ghimbir ras chimen macinat…
Read more »





Reteta zilei: Ciorba de curcan cu zdrente de ou si fidea

18 February 2013
Ciorba_de_curcan_cu_zdrente_de_ou_si_fidea_16Ciorba de curcan cu zdrente de ou si fidea din: carne de curcan, ardei, telina, pastarnac, morcovi, patrunjel, cartofi, praz, oua, fidea, patrunjel, bulion, zeama de varza si sare. Ingrediente: 600g carne de curcan 1 ardei 1/2 telina 1 pastarnac 2 morcovi 1 radacina patrunjel 2 cartofi 1 fir de praz 2 oua fidea patrunjel…
Read more »





Musaca de vinete cu cascaval si carne

18 February 2013
Musaca_de_vinete_cu_cascaval_si_carneMusaca de vinete cu cascaval si carne din: carne tocata de vita, vinete, rosii in bulion, bulion, rosie, ceapa, usturoi, suc de lamaie, oua, cascaval, ulei, sare si piper. Ingrediente: 350 g carne tocata de vita 3 vinete o cutie mare de rosii in bulion o lingura cu varf de bulion o rosie o ceapa…
Read more »





Curcan aromat cu ghimbir şi garam masala

18 February 2013
Retete_3Amestecă 250ml de iaurt cu 500g carne de curcan, tăiată cubuleţe. Incinge într-o tigaie mare 1 lingură de ulei şi sotează 1 lingură de ghimbir ras şi 1 ceapă feliată, până se înmoaie. Adaugă 1 lingură de garam maşala şi 1 lingură cu vârf de pastă korma şi mai sotează 2 minute. Adaugă 3 linguri…
Read more »





Rosii cu suncă si parmezan

18 February 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureRosii cu suncă si parmezan din: rosii cherry, sunca, ulei de masline, unt, usturoi, sare, piper, busuioc, parmezan si busuioc. Ingrediente: 24 roșii cherry 200 g șuncă 1 lingură ulei de masline 2 linguri unt 1 cățel de usturoi  sare piper 1 linguriță busuioc tocat 2 linguri parmezan ras busuioc pentru ornat   Mod de…
Read more »





Placintele sarate

18 February 2013
Placintele_saratePlacintele sarate din: faina, apa, drojdie, sare, zahar, ulei, ceapa, branza feta, marar, galbenusuri si lapte. Ingrediente: pentru aluat: 1/2 kg faina 300 ml apa un cub drojdie proaspata o lingurita sare o lingurita zahar 50 ml ulei pentru umplutura: o ceapa 3-4 dovlecei 360 g branza feta o legatura marar pentru uns: 2 galbenusuri…
Read more »





Pulpe de pui cu legume

18 February 2013
Pulpe_de_pui_cu_legumePulpe de pui cu legume din: pulpe, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, boia dulce, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 pulpe intregi 3 cepe albe 2 morcovi 2 ardei grasi de culori diferite o radacina pastarnac 3 lingurite boia dulce 2 linguri ulei 5 fire patrunjel sare   Mod de preparare: Se spală şi se…
Read more »





Peste in sos

18 February 2013
Peste_in_sosPeste in sos din: crap, cartofi, boia dulce, ceapa, ardei gras, boia iute, bulion, usturoi, zeama de lamaie, ulei, piper si sare. Ingrediente: 4 bucati de crap 4 cartofi 2 lingurite cu boia dulce 1 ceapa 2 ardei grasi 1 varf de lingurita de boia iute 2 linguri cu bulion 4 catei de usturoi zeama…
Read more »





Ciocolată de casă mentolată

18 February 2013
Ciocolata_de_casa_mentolataCiocolată de casă mentolată din: zahar, lapte praf, unt, zeama de lamaie, cacao, zahar vanilat, ceai de menta si apa. Ingrediente: 500 g zhaar 500 ml lapte praf 200 g unt 1 lingura zeama de lamaie 100 g cacao 1 plic zahar vanilat 3-4 plicuri ceai de menta 250 ml apa   Mod de preparare:…
Read more »





Salata cu peste afumat si ridichi

18 February 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureSalata cu peste afumat si ridichi din: pastrav afumat, amestec pentru salata, ridichi, nasturei, ceapa verde, zahar brun, usturoi, mustar de dijon, otet de vin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 320 g păstrăv afumat fără piele 2 pachete 
amestec pentru salată (salată creață, andivă, fetică, radicchio) 2 legături ridichi 1 mână năsturei tineri…
Read more »





Cocktail cu brandy si lichior de afine

18 February 2013
Cocktailuri_4Cocktail cu brandy si lichior de afine din: brandy, frisca, banana, lichiro de afine, portocale si cirese. Ingrediente: 4 cl brandy 3 cl frisca 1 jumatate banana 3 cl lichior de afine 1 felie portocale 1 bucata cirese   Mod de preparare: Se pun toate ingredientele (fara cele de decor) intr-un blender impreuna cu cateva…
Read more »





Bors de zarzavat

18 February 2013
Bors_de_zarzavatBors de zarzavat din: cartofi, morcov, ceapa, patrunjel, mazare, rosii in bulion, frunze de spanac, ulei, bors de tarate, sare si oua. Ingrediente: 4 cartofi un morcov o ceapa o radacina patrunjel 100 g mazare congelata 3 rosii in bulion 100 g frunze spanac congelat o lingura ulei un litru bors de tarate sare pentru…
Read more »





Rulada de pui cu rozmarin

18 February 2013
Rulada_de_pui_cu_rozmarinRulada de pui cu rozmarin din: piept de pui, ulei, rozmarin, ceapa, ardei grasi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati piept d epui 2 linguri ulei o lingurita rozmarin pentru umplutura: o ceapa alba 2 ardei grasi o lingura ulei sare piper   Mod de preparare: Cele două bucăţi de piept se taie pe…
Read more »





Plăcintă cu brânză si caşcaval

18 February 2013
Placinta_cu_brânza_si_cascavalPlăcintă cu brânză si caşcaval din: foi de placinta, margarina, oua, lapte, cascaval si branza. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 pachet de margarina 6 oua 1 l lapte 150 g cascaval 150 g branza   Mod de preparare: Foile de plăcintă le tai ca pe nişte tăiţei şi le pui peste margarina din…
Read more »





Reteta zilei: Ciorba de cartofi, naut si smantana

18 February 2013
Ciorba_de_cartofi_naut_si_smantana_5Ciorba de cartofi, naut si smantana din: ceapa, praz, cartofi, usturoi, unt, vin alb, supa de legume, foaie de dafin, boia, naut, organo, caju, unt si smantana. Ingrediente: 1 ceapa alba, taiata cuburi 2 fire de praz, spalat si taiat rondele (numai partea alba) 3 cartofi, curatati si tocati 2 lingurite usturoi pisat 2 linguri…
Read more »





Iahnie cu carnati, kaizer si carne de porc

18 February 2013
Iahnie_cu_carnati_kaizer_si_carne_de_porcIahnie cu carnati, kaizer si carne de porc din: carne de porc, kaizer, carnati afumati, fasole alba, usturoi, ceapa, pasta de tomate bouquet garni, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne de porc 250 g kaizer 300 g carnati afumati 500 g fasole alba 50 g untura 5 catei de usturoi 2 cepe 1 lingura…
Read more »





Salata de fructe cu menta

18 February 2013
Salata_de_fructe_cu_mentaSalata de fructe cu menta din: portocale, capsune, banane, kiwi si frunze de menta. Ingrediente: 2 portocale 10 capsune 2 banane 2 kiwi frunze de menta   Mod de preparare: Se curăţă portocalele şi se taie rondele, apoi fiecare felie obţinută se taie jumătate sau sfert. Bananele se curăţă şi se taie felii rotunde. Căpşunele…
Read more »





Piept de curcan cu legume la tavă

18 February 2013
Retete_1Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Curăţă şi taie cubuleţe 250g de cartofi, 250 g de cartofi dulci şi 5oog de sfeclă. Stropeşte-le cu 2 linguri ulei de măsline, adaugă 2 cepe roşii feliate şi 2 căţei de usturoi feliaţi, asezonează-le şi amestecă-le bine. Dă totul la cuptor timp de 45 de minute, până se rumenesc…
Read more »





Tort cu cremă de cacao şi nuci

18 February 2013
Tort_cu_crema_de_cacao_si_nuciTort cu cremă de cacao şi nuci din: oua, ulei, faina, zahar, praf de copt, zahar vanilat, coaja de lamaie, lapte, zahar, unt, cacao, nuci si esenta de rom. Ingrediente: 10 oua 10 linguri ulei 1 1/2 cana faina 1 1/2 cana zahar 1 plic praf de copt 2 plicuri zahar vanilat coaja rasa de…
Read more »





Ruladă de carne tocată şi spanac

18 February 2013
Rulada_de_carne_tocata_si_spanacRuladă de carne tocată şi spanac din: carne tocata de vita, carnati proaspeti, oua, oregano, piper, paine, lapte, sare, spanac, parmezan si vin. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 500 g carnati proaspeti 2 oua o lingurita oregano o lingurita piper 3 felii paine de o zi 100 ml lapte sare pentru umplutura: 500…
Read more »





Supa rece de rosii cu crutoane

18 February 2013
Supa_rece_de_rosii_cu_crutoaneSupa rece de rosii cu crutoane din: paine, supa de legume, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, zahar, rozmarin, frisca si boia. Ingrediente: 3 felii paine 125 ml supa de legume 750 g rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline sare piper 1 praf zahar 1 fir rozmarin…
Read more »





Muschi de miel cu menta si masline

18 February 2013
Muschi_de_miel_cu_menta_si_maslineMuschi de miel cu menta si masline din: usturoi, lamaie, ulei de masline, muschi de miel, sare, piper, meta si masline negre. Ingrediente:  1 cățel de usturoi 1 lămâie 5 linguri ulei de măsline 800 g mușchi de miel  sare, piper 2 fire mentă 100 g măsline negre fără sâmburi   Mod de preparare: Se…
Read more »

Reteta zilei: Lasagna cu mix de carne de vita si porc

17 February 2013
Lasagna_cu_mix_de_carne_de_vita_si_porc_11Lasagna cu mix de carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, morcov, carne de vita, carne de porc, lapte integral, vin rosu, rosii pasate, pasta de tomate, sare, oregano, piper, ciuperci shiitake, ulei de maline, foi de lasagna, mozzarella, branza gruyere si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2…
Read more »





Varza de Bruxelles cu nuca

17 February 2013
Varza_de_Bruxelles_cu_nucaVarza de Bruxelles cu nuca din: varza de bruxelles, nuca, unt, ceapa rosie, ceapa alba, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g varza de Bruxelles congelata 100 g nuca 50 g unt 2 cepe rosii 1 ceapa mica alba sucul de la 1/2 lamaie sare piper   mod de preparare: Se taie fiecare…
Read more »





Granite de piersici si zmeura

17 February 2013
Granite_de_piersici_si_zmeuraGranite de piersici si zmeura din: pierisici, zmeurata, zahar pudra, sampanie, zmeura si menta. Ingrediente: 4 piersici coapte 2 linguri zmeurata 2 linguri zahar pudra 200 ml sampanie 100 g zmeura menta   Mod de preparare: Se cresteaza piersicile si se plonjeaza putin in apa fierbinte. Se trec fructele pe sub un jet de apa…
Read more »





Cartofi gratinati la cuptor

17 February 2013
Cartofi_gratinati_la_cuptorCartofi gratinati la cuptor din: cartofi, cascaval, smantana, broccoli, oua, unt si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g cascaval 200 ml smantana 1 broccoli 3 oua unt sare   Mod de preparare: Spală şi fierbe cartofii în coajă 20 de minute, lasă-i în apă rece vreo zece minute, decojeşte-i şi taie-i în felii. Separat,…
Read more »





Salata calda de legume

17 February 2013
Salata_calda_de_legumeSalata calda de legume din: sparanghel, ceapa verde, dovlecel, fasole verde, mazare, rucola, suc de lamaie, unt si sare. Ingrediente: 6 fire sparanghel 4 fire ceapa verde 1 dovlecel 100 g fasole verde pastai congelata 100 g mazare congelata 100 g rucola sucul de la 1/2 lamaie 50 g unt sare   Mod de preparare:…
Read more »





Musaca de cartofi cu peşte

17 February 2013
Musaca_de_cartofi_cu_pesteMusaca de cartofi cu peşte din: cartofi, peste, suc de rosii, morcovi, ceapa rosie, foi de dafin, piper mozaic, sare de mare, unt, lapte, cimbru verde, limeta, condimente pentru peste si galbenusuri. Ingrediente: 800 g cartofi 800 g peste 100 ml suc de rosii 3 morcovi 1 ceapa rosie 2 foi de dafin piper mozaic…
Read more »





Rulada de carne si legume

17 February 2013
Rulada_de_carne_si_legumeRulada de carne si legume din: piept de pui, cartofi, morcovi, spanac, oua, smantana, sare, piper si crenvursti afumati. Ingrediente: un piept de pui 4 cartofi 2 morcovi 300 g spanac frunze 2 oua o lingura smantana sare piper pentru umplutura: 6 crenvursti afumati   Mod de preparare: In vase separate se pun la fiert…
Read more »





Supă falsă

17 February 2013
Supa_falsaSupă falsă din: apa, morcovi, orez, unt, lapte, zeama de lamaie, galbenus, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 l apa 3 morcovi mijlocii 3 linguri orez 50 g unt 1 l lapte zeama de lamaie 1 galbenus sare piper patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Dai morcovii pe râzătoare şi îi căleşti în…
Read more »





Ciupercute cu ton si capere

17 February 2013
Ciupercute_cu_ton_si_capereCiupercute cu ton si capere din: oua, ton, maioneza, capere, rosii, sare si piper. Ingrediente: 8 ouă 150 g ton 150 g maioneză 2 linguri capere tocate 8 roșii sare piper   Mod de preparare: Se taie în două, transversal, 8 ouă fierte tari.  Se scot gălbenușurile și se pasează cu 150 g ton (în…
Read more »





Fizz cu nectar de portocale si catina alba

17 February 2013
Fizz_cu_nectar_de_portocale_si_catina_albaFizz cu nectar de portocale si catina alba din: zeama de lamaie, nectar de portocale si catina, galbenus, ghimbir, miere, apa minerala si lamaie. Ingrediente: 2 cl zeama proaspata de lamaie 12 cl nectar de portocale si catina alba 1 galbenus putin ghimbir macinat 2 lingurite de miere apa minerala sau plata o felie de…
Read more »





Şniţel de curcan în aluat de cartofi

17 February 2013
Snitel_de_curcan_în_aluat_de_cartofiŞniţel de curcan în aluat de cartofi din: piept de curcan, cartofi, branza, unt, sare, ceapa, oua, faina, patrunjel verde si ulei. Ingrediente: 800 g piept de curcan 800 g de cartofi 50 g branza tare 3 linguri unt sare piper 1 ceapa potrivita 2 oua 2 linguri faina 2 linguri patrunjel verde tocat ulei…
Read more »





Porc cu legume la wok

17 February 2013
Porc_cu_legume_la_wokPorc cu legume la wok din: pulpa de porc, ardei grasi, ceapa, morcovi, sos de soia, ulei, ghimbir, zahar brun, sos de rosii, otet balsamic, usturoi, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 2 ardie grasi 2 cepe 2 morcovi 3 linguri cu sos de soia 3 linguri cu ulei 1…
Read more »





Reteta zilei: Spaghete cu sos de carne

17 February 2013
Spaghete_cu_sos_de_carne_5Spaghete cu sos de carne din: spaghete, bacon, carne de vita, ceapa, morcov, usturoi, vin alb, rosii, ketchup, sare, piper negru si oregano. Ingrediente: 255 de grame spaghete 100 de grame bacon 255 de grame de carne de vita 1 ceapa mica tocata 1/2 morcov mic decojit si ras 2 catei de usturoi tocat 1/2…
Read more »





Cotlete de miel la grătar

17 February 2013
Cotlete_de_miel_la_gratarCotlete de miel la grătar din: cotlete de miel cu os, lamaie, ulei de masline, rozmarin, usturoi, portocale, sparanghel verde si sos remoulade. Ingrediente: 6 cotlete de miel cu os 1lămâie 4 linguri ulei de măsline 3 fire rozmarin 3 căței de usturoi 2 portocale 1 kg sparanghel verde sos remoulade   Mod de preparare:…
Read more »





Chec cu morcovi

17 February 2013
Chec_cu_morcoviChec cu morcovi din: morcovi, oua, zahar, nuci, unt, faina si praf de copt. Ingrediente: 500 g morcovi 4 oua 100 g zahar 150 g nuci 150 g unt 200 g faina 1 praf de copt   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi dai pe răzătoarea mică şi apoi îi amesteci cu celelelate ingrediente de…
Read more »





Rulada cu omleta si pulpa de porc

17 February 2013
Rulada_cu_omleta_si_pulpa_de_porcRulada cu omleta si pulpa de porc din: pulpa de porc, usturoi, amestec de piper negru si rosu, ulei, bacon, oua, unt, usturoi si sare. Ingrediente: un kg pulpa de porc 3 catei de usturoi o lingura amestec de piper negru si rosu 2 linguri ulei pentru umplutura: 250 g bacon 6 oua pentru uns:…
Read more »





Crema taraneasca cu iaurt

17 February 2013
Crema_taraneasca_cu_iaurtCrema taraneasca cu iaurt din: fasole alba, morcov, usturoi, ulei de masline, iaurt, sare, piper, paine cu seminte, salata verde, ardei iute murat si ceapa verde. Ingrediente: 200 g fasole alba 1 morcov mare 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 100 g iaurt simplu sare piper paine cu seminte pentru decor: salata…
Read more »





Tort cu mascarpone si smochine

17 February 2013
Tort_cu_mascarpone_si_smochineTort cu mascarpone si smochine din: faina, zahar, ou, unt, sare, galbenusuri, lichior de portocale, suc de portocale, mascarpone, iaurt, gelatina, smochine si gem de caise. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 60 g zahar 1 ou 125 g unt 1 priza sare pentru umplutura: 3 galbenusuri 80 g zahar 2-3 linguri lichior de portocale…
Read more »





Peşte cu măsline şi castraveciori

17 February 2013
Peste_cu_masline_si_castravecioriPeşte cu măsline şi castraveciori din: peste, ulei, masline, ceapa, castraveciori in otet, lamaie, piper, sare si frunza de dafin. Ingrediente: 1 kg peste 100 ml ulei 100 g masline 5-6 cepe 5 castraveciori in otet 1 lamaie piper sare apa 1 frunza dafin   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl speli, apoi îl…
Read more »





Muşchiuleţ de porc pe varză cu mere coapte

17 February 2013
Muschiulet_de_porc_pe_varza_cu_mere_coapteMuşchiuleţ de porc pe varză cu mere coapte din: muschi de porc, usturoi, sare, cimbru, rozmarin, frunze de salvie, piper, varza murata, mere si sare. Ingrediente: 1 muschi de porc 1 capatana de usturoi 1 lingurita sare 1 lingurita cimbru rozmarin 3-4 frunze de salvie piper 1 varza murata 4-5 mere sare   Mod de…
Read more »





Rulada cu ceafa de porc afumata

17 February 2013
Rulada_cu_ceafa_de_porc_afumataRulada cu ceafa de porc afumata din: ceafa de porc afumata, slanina, cartofi, oua, pesmet, faina, usturoi, sare, piper, untura, varza murata si patrunjel verde. Ingrediente: 200 g ceafa de porc afumata 100 g slanina 800 g cartofi 3 oua 6 linguri pesmet 90 g faina 3 catei de usturoi sare piper 2 linguri untura…
Read more »





Piept de pui cu sos de smântână şi ciuperci

17 February 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_smântâna_si_ciuperciPiept de pui cu sos de smântână şi ciuperci din: piept de pui, ciuperci, ceapa, unt, smantana, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata piept de pui 150 g ciuperci champignon 1 ceapa mica (rosie sau alba) 1 lingurita unt 200 g smantana 100 ml vin alb (optional) sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Chili de curcan

17 February 2013
Retete_1Incinge într-o cratiţă 1 lingură de ulei şi rumeneşte 500g carne tocată de curcan. Scoate-o din cratiţă şi adaugă 1 ceapă şi 1 ardei roşu, tocate. Sotează totul 10 minute şi mai pune ulei, dacă e nevoie. Dă focul mai mare. Adaugă 1 linguriţă fulgi de ardei iute, carnea de curcan, 400g de roşii din…
Read more »





Ciolan afumat cu prune uscate

17 February 2013
Ciolan_afumat_cu_prune_uscateCiolan afumat cu prune uscate din: ciolan afumat, prune uscate, zahar, praz, praf de mustar, bere neagra si cuisoare. Ingrediente: 1 ciolan afumat 150 g prune uscate 4 linguri de zahar 2 fire de praz 1 lingura cu praf de mustar 250 ml bere neagra 3 cuisoare   Mod de preparare: Speli bine cio­lanul şi…
Read more »





Ciorba ardeleneasca de miel

17 February 2013
Ciorba_ardeleneasca_de_mielCiorba ardeleneasca de miel din: carne de miel, ceapa, morcovi, radacina de telina, orez, smantana, tarhon, otet, marar, patrunjel, ceapa verde, untura, faina si sare. Ingrediente: 1,3 kg carne de miel 500 g ceapă 200 g morcovi 100 g rădăcină de țelină 100 g orez 250 ml smântână 4 gălbenușuri 1 legătură tarhon 75 ml…
Read more »





Reteta zilei: Salata de oua cu telina marinata si cereale integrale

17 February 2013
Salata_de_oua_cu_telina_marinata_si_cereale_integrale_7Salata de oua cu telina marinata si cereale integrale din: otet de vin alb, apa, sare, zahar, telina, oua, cereale integrale, ceapa, maioneza, sare, piper si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1/4 cana de oțet de vin alb 1/4 ceasca de apa 2 lingurite de sare 1 1/2 lingurite de zahar 2 tulpini de telina, taiata cuburi…
Read more »





Miniclătite de cartofi

17 February 2013
Miniclatite_de_cartofiMiniclătite de cartofi din: cartofi, kaizer, ciuperci, oua, ceapa, lapte, faina, cascaval, ulei, marar verde, piper si sare. Ingrediente: 4 cartofi 200 g kaizer 4 ciuperci 2 oua 1 ceapa 2 linguri cu lapte 2 linguri cu faina 50 g cascaval ulei marar verde piper sare   Mod de preparare: Curăţă cartofii şi dă-i pe…
Read more »





Desert cu ciocolata, banane si caramel sarat

17 February 2013
Desert_cu_ciocolata_banane_si_caramel_saratDesert cu ciocolata, banane si caramel sarat din: pastaie de vanilie, banane, zahar, smantana, unt, sare de mare, lapte, smantana si ciocolata amaruie. Ingrediente: 1/2 pastaie de vanilie, cu semintele scoase 2 banane, feliate pentru caramelul sarat: 2 linguri de zahar 3 linguri de smantana pentru frisca 1 lingura de unt 1 varf de cutit…
Read more »





Supă cremă de ciuperci cu smântână

17 February 2013
Supa_crema_de_ciuperci_cu_smântânaSupă cremă de ciuperci cu smântână din: ciuperci, smantana, usturoi, patrunjel, ulei, orez, morcovi, pastarnac si ceapa. Ingrediente: 1 kg ciuperci 500 g smantana 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 250 ml ulei 1 ceasca orez 2 morcovi 1 pastarnac 2 cepe   Mod de preparare: Jumătate din cantitatea de ciu­perci o tai în…
Read more »





Colţunaşi cu spanac, smantana si branza de vaci

17 February 2013
Coltunasi_cu_spanac_smantana_si_branza_de_vaciColţunaşi cu spanac, smantana si branza de vaci din: faina, ou, apa calduta, sare, spanac, smantana si branza de vaci. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 1 ou 3 linguri apa calduta sare pentru umplutura: 1 kg spanac 1 ou 1 lingurita de smantana 2 linguri branza de vaci   Mod de preparare: Aluat:  Frămânţi…
Read more »





Tort de zmeura cu caise

17 February 2013
Tort_de_zmeura_cu_caiseTort de zmeura cu caise  din: unt, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie, migdale, faina, gem de zmeura, blat, gelatina, budinca de vanilie, lapte, frisca, zahar, zmeura, caise, tort gelle, fulgi de migdale si fistic macinat. Ingrediente: blat: 65 g unt 40 g zahar 1 lingurita coaja rasa si sucul de la 1 lamaie…
Read more »





Desert simplu si gustos

17 February 2013
Desert_simplu_si_gustosDesert simplu si gustos din: paine toast, oua, unt, lapte, zahar, stafide si esenta de vanilie. Ingrediente: 1 paine toast (alba) 4 oua 50 g unt 1 lapte 8 linguri cu zahar 100 g stafide esenta de vanilie   Mod de preparare: Topeste untul pe foc. Incalzeste laptele. Amesteca energic ouale cu zaharul pana ce…
Read more »





Salata cu friptura de vita, sparanghel si mazare

17 February 2013
Salata_cu_friptura_de_vita_sparanghel_si_mazareSalata cu friptura de vita, sparanghel si mazare din: sparanghel, ridichi, mazare mange tout, otet balsamic, mustar dulce, mustar iute, sare, piper, zahar, ulei si friptura de vita. Ingrediente: 500 g sparanghel alb 1 legătură ridichi 150 g mazăre mange-tout 1 legătură ceapă verde 3 linguri oțet balsamic alb 2 lingurițe muștar dulce 2 lingurițe…
Read more »


Tocanita de porc in strat de branza

17 February 2013
Tocanita_de_porc_in_strat_de_branzaTocanita de porc in strat de branza din: pulpa de porc, crema de branza, oua, ceapa, ardei gras, bulion, boia dulce, boia iute, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 200 g crema de branza 2 oua 2 cepe 1 ardei gras 1 lingurita cu bulion 1 lingurita cu boia dulce 1…
Read more »





Budinca cu carne de porc

16 February 2013
Budinca_cu_carne_de_porcBudinca cu carne de porc din: varza murata, carne de porc tocata, ulei, carnati de casa, orez, ceapa, marar, boia dulce, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1 varza murata 500 g carne de porc tocata 4 linguri ulei 200 g carnati de casa 150 g orez cu bobul lung 1 ceapa mare marar uscat cimbru…
Read more »





Reteta zilei: Trigoane umplute cu crema de castane si branza de vaci

16 February 2013
Trigoane_umplute_cu_crema_de_castane_si_branza_de_vaci_09Trigoane umplute cu crema de castane si branza de vaci din: crema de castane, branza de vaci, zahar, scortisoara, ou, fulgi de migdale si zahar pudra. aluat pentru foietaj 200g crema de castane 250g branza de vaci 20g zahar un praf de scortisoara pentru decor: 1 ou fulgi de migdale zahar pudra   Mod de…
Read more »





Prajiturele cu banane si ciocolata

16 February 2013
Prajiturele_cu_banane_si_ciocolataPrajiturele cu banane si ciocolata din: faina, zahar, margarina, miere, lapte, praf de copt, margarina, zahar pudra, lapte, esenta de rom, banana, ciocolata, nuca de cocos si cacao. Ingrediente: 300 g faina 250 g zahar 5 g margarina 2 linguri miere 200 ml lapte 1 praf de copt 1 ou pentru galzura: 250 g margarina…
Read more »





Sarmale cu castraveti murati

16 February 2013
Sarmale_cu_castraveti_muratiSarmale cu castraveti murati din: castraveti murati, carne de porc, orez, ulei, boia dulce, sare, piper, bulion, smantana si ceapa. Ingrediente: 10 castraveti mari murati 1 kg carne de porc 1 cana orez 50 ml ulei boia dulce sare si piper dupa gust 1/2 cutie de bulion 250 g smantana 1 ceapa alba mare  …
Read more »





Salata verde asortata cu mango

16 February 2013
Salata_verde_asortata_cu_mangoSalata verde asortata cu mango din: mango, ardei iute, lamaie verde, ceapa verde, ulei de masline, sare, piper, zahar, salata verde mixta si ciuperci. Ingrediente: 1 mango 1 ardei iute verde 1 ardei iute rosu 1 lamaie verde 2 cepe verzi 2 linguri ulei de masline sare piper 1 praf de zahar 200 g salata…
Read more »





Cocktail cu suc de ananas si crema de cocos

16 February 2013
Cocktail_cu_suc_de_ananas_si_crema_de_cocosCocktail cu suc de ananas si crema de cocos din: suc de ananas, suc de maracuja, galbenus, crema de cocos, frisca, sirop de mango si ananas. Este un cocktial non alcoolic. Ingrediente: 8 cl suc de ananas 4 cl suc de maracuja 1 galbenus 2 cl crema de cocos 1 cl frisca lichida 1 cl…
Read more »





Cartofi umpluţi cu carne de porc si costita

16 February 2013
Cartofi_umpluti_cu_carne_de_porc_si_costitaCartofi umpluţi cu carne de porc si costita din: cartofi, carne de porc tocata, costita, ceapa, ardei gras, cascaval, oua, ulei si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 100 g carne de porc tocata 50 g costita 1 ceapa 1 ardei gras 50 g cascaval 2 oua ulei sare   Mod de preparare: Curăţă cartofii de…
Read more »





Rulada cu carne de curcan

16 February 2013
Rulada_cu_carne_de_curcanRulada cu carne de curcan din: carne de curcan, oua, unt, faina, smantana si sare. Ingrediente: 600 g carne de curcan 4 oua 60 g unt 60 g faina 100 g smtanana sare   Mod de preparare: Freci bine gălbenuşurile cu untul şi cu sarea, iar sepa­rat, baţi albuşurile spumă. Adaugi apoi, alternativ, peste gălbenuşuri,…
Read more »





Tort cu portocale

16 February 2013
Tort_cu_portocaleTort cu portocale din: oua, zahar, faina, amidon, praf de copt, cacao, gelatina, portocale, lichior de portocale, iaurt cu portocale, frisca, ciocolata amaruie si unt de cocos. Ingrediente: blat: 5 oua 125 g zahar 100 g faina 3 linguri amidon 1 lingurita praf de copt 2 linguri cacao crema: 7 foite de gelatina 2 portocale…
Read more »





Orez cu friptura de curcan si menta

16 February 2013
Retete_1Adu la punctul de fierbere 400g de orez basmati şi 800 ml supă de pui, acoperă-le cu un capac, dă focul mic şi lasă-le să fiarbă 12-15 minute, până când se pătrunde orezul. Incinge 2 linguri de unt într-o cratiţă şi sotează 5-10 minute 1 fir de praz feliat, 200g varză de Bruxelles tocată şi…
Read more »





Rulada cu muschi de vita si ardei gras

16 February 2013
Rulada_cu_muschi_de_vita_si_ardei_grasRulada cu muschi de vita si ardei gras din: muschi de vita, ceapa, usturoi, ardei grasi, ciuperci, oua, ulei de masline, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g muschi de vita 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 ardei grasi rosii 200 g ciuperci 2 oua 2 linguri ulei de masline 1 legatura marar…
Read more »





Ciorba gustoasa de legume

16 February 2013
Ciorba_gustoasa_de_legumeCiorba gustoasa de legume din: rosii, ardei verde, ardei rosu, ceapa, cartofi, dovlecel, morcovi, telina, gulie, conopida, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: un kg rosii un ardei verde un ardei rosu 2 cepe 3 cartofi un dovlecel 2 morcovi o telina o gulie 2 buchete conopida o legatura patrunjel sare piper 2 linguri ulei…
Read more »





Prajitura cu ciocolata si chili

16 February 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_chiliPrajitura cu ciocolata si chili din: ciocolata amaruie, chili, unt, zahar brun, oua, rom, piscoturi, amidon, ciocolata cu lapte, ciocolata alba si frisca. Ingrediente: aluat: 150 g ciocolata amaruie 1/2 de lingurita de chili sau piper Cayenne 150 g unt 150 g zahar brun 4 oua 4 linguri rom/suc de portocale 100 g piscoturi 2…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu masline, sunca si cascaval

16 February 2013
Briose_cu_masline_sunca_si_cascaval_15Briose cu masline, sunca si cascaval din: faina, bicarbonat, sare, iaurt, ulei de masline, oua, dovlecel, sunca, cascaval si masline verzi. Ingrediente: 300g faina 2 lingurite bicarbonat de sodiu stins in otet 1/2 lingurite sare 120g iaurt 60ml ulei de masline 2 oua 100g dovlecel taiat in cubulete 100g sunca taiata in cubulete 100g cascaval…
Read more »





Tort cu cacao si rom

16 February 2013
Tort_cu_cacao_si_romTort cu cacao si rom din: lapte, ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, amidon, faina, cacao, praf de copt, frisca si rom. Ingrediente: 125 ml lapte 500 g ciocolata amaruie 250 g unt moale 250 g zahar 4 oua 100 g amidon 250 g faina 3 linguri cacao 1 plic praf de copt 600 ml frisca…
Read more »





Chiftele de pui cu spanac si orez

16 February 2013
Chiftele_de_pui_cu_spanac_si_orezChiftele de pui cu spanac si orez din: ceapa, morcov, pui, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei, orez basmati, spanac, vin de orez, sos de soia si zahar. Ingrediente: 2 salote 1 morcov, taiat bucati 500 g piept sau pulpe superioare de pui, taiate in cuburi coaja rasa si zeama de la 1 lamaie…
Read more »





Mousse de cafea

16 February 2013
Mousse_de_cafeaMousse de cafea din: ciocolata cu lapte, gelatina, frisca, cafea instant, oua si zahar. Ingrediente: 150 g ciocolata cu lapte 2 foite de gelatina 500 ml frisca 4 linguri cafea instant 2 oua 30 g zahar   Mod de preparare: Topiţi ciocolata. înmuiaţi gelatina, apoi amestecaţi cafeaua cu 100 ml frişca. Separaţi 1 ou şi,…
Read more »





Medalioane cu ciuperci

16 February 2013
Medalioane_cu_ciuperciMedalioane cu ciuperci din: ciuperci, ceapa verde, cascaval, inele de ceapa prajite, file de porc, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 300 g ciuperci Champignon 1 legatura ceapa verde 200 g cascaval ras 125 g inele de ceapa prajite 1 kg file de porc sare piper boia dulce   Mod de preparare: Se şterg ciupercile…
Read more »





Supă-cremă de gulie cu afumătură

16 February 2013
Supa_crema_de_gulie_cu_afumaturaSupă-cremă de gulie cu afumătură din: muschi file afumat, cartofi, gulie, albitura, morcovi, telina, smantana, piper si sare. Ingrediente: 150 g muschi file afumat 2 cartofi 1 gulie 1 albitura 1 morcov 1/2 telina 200 ml smantana de gatit piper sare   Mod de preparare: Curăţă legumele şi pu-ne-le pe foc, tăiate în bucăţi mari,…
Read more »





Frigărui de vită pe pat de cuşcuş

16 February 2013
Frigarui_de_vita_pe_pat_de_cuscusFrigărui de vită pe pat de cuşcuş din: carne de vita, cuscus, ardei gras, unt, patrunjel verde, concentrat de legume, vin rosu, otet balsamic, ulei, foi de dafin, chimion si piper. Ingrediente: 700 g carne de vita 250 g cuscus 1 ardei gras 2 linguri cu unt patrunjel verde 1 lingurita concentrat de legume pentru…
Read more »





Prăjitură cu foi de nucă

16 February 2013
Prajitura_cu_foi_de_nucaPrăjitură cu foi de nucă din: albusuri, zahar tos, nuci macinate, faina, galbenusuri, lapte, zahar vanilat, zahar tos si unt. Ingrediente: pentru foi: 10 albusuri 300 g zahar tos 200 g nuci macinate 2 linguri faina pentru crema: 10 galbenusuri 4 linguri lapte 4 pliculete zahar vanilat 300 g zahar tos sau pudra 250 g…
Read more »





Crema de branza cu caise si alune

16 February 2013
Crema_de_branza_cu_caise_si_aluneCrema de branza cu caise si alune din: pastaie de vanilie, lichior, zahar, caise, zahar vanilat, mascarpone, iaurt gras, coaja de lamaie, alune si fursecuri. Ingrediente: 1 pastaie de vanilie 100 ml lichior 100 g zahar 800 g caise (conserva) 1 plic zahar vanilat 500 g mascarpone 300 g iaurt gras 1 lingurita coaja de…
Read more »





Supa de cartofi cu carnati si naut

16 February 2013
Supa_de_cartofi_cu_carnati_si_nautSupa de cartofi cu carnati si naut din: cartofi, naut, carnati, ceapa, morcovi, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 6 cartofi 1 conserva de naut 2 carnati 1 ceapa 1 morcov 3 linguri cu ulei patrunjel sare   Mod de preparare: Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în trei linguri cu ulei până ce devine sticloasă. Curăţă…
Read more »





Salata cu mandarine, naut si frunze de spanac

16 February 2013
Salata_cu_mandarine_naut_si_frunze_de_spanacSalata cu mandarine, naut si frunze de spanac din: bulgur, ienibahar, chimion, curmale, naut, fulgi de migdale, frunze de spanac, mandarine, zeama de lamaie, otet de sherry si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 140 g bulgur cate 1 lingurita de ienibahar si chimion macinate 6 curmale, fara samburi, tocate 400 g naut din conserva, scurs…
Read more »





Rulade cu piept de curcan

16 February 2013
Rulade_cu_piept_de_curcanRulade cu piept de curcan din: piept de curcan, faina, sunca uscata, frunzulite de salvie si ulei de rapita. Ingrediente: 500 g piept de curcan 2 linguri de faina 12 felii de sunca uscata 10-20 frunzulite de salvie 3 linguri ulei de rapita   Mod de preparare: Se spală şi se şterge carnea; se taie…
Read more »





Pizza cu brânză si roşii

16 February 2013
Pizza_cu_brânza_si_rosiiPizza cu brânză si roşii din: aluat de pizza, branza de oaie, ulei, rosii, otet balsamic si rucola. Ingrediente: 2 role aluat de pizza topping: 250 g branza de oaie 6 linguri de ulei 6 rosii 3 linguri otet balsamic rucola   Mod de preparare: Tăiaţi brânza cubuleţe. Intindeţi aluatul con­form instrucţiunilor de pe ambalaj…
Read more »





Reteta zilei: Paste la cuptor cu ton si spanac

16 February 2013
Paste_la_cuptor_cu_ton_si_spanac_8Paste la cuptor cu ton si spanac din: usturoi, ulei de masline, ceapa, faina, lapte, nucsoara, paine, parmezan, piper rosu, spanac, ton, paste, sare si piper. Ingrediente: 1 capatana usturoi 4 linguri ulei de masline 1 ceapa alba, taiata cuburi 1/4 ceasca faina 4 cesti de lapte 1/2 lingurita nucsoara feli de paine vechi de…
Read more »





Rulada de porc cu orez si ardei gras

16 February 2013
Rulada_de_porc_cu_orez_si_ardei_grasRulada de porc cu orez si ardei gras din: ceafa de porc fara os, ceapa, ardei gras, morcov, orez, vin rosu, ulei, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 2 bucati ceafa de porc fara os 1 ceapa 1 ardei gras 1 morcov 100 g orez 150 ml vin rosu ulei sare piper cimbru   Mod de…
Read more »





Cocktail cu sampanie si Campari

16 February 2013
Cocktailuri_3Cocktail cu sampanie si Campari din: sampanie, campari, suc de portocale, portocala si gheata. Ingrediente: 50 ml sampanie 50 ml Campari 50 ml suc de portoale portocala gheata   Mod de preparare: Se tin ingredientele la rece peste noapte. Se amesteca sucul de portocale rosii cu sampania roze, se lasa 5 minute sa isi amestece…
Read more »





Cozonac cu nuca, scortisoara si cacao

16 February 2013
Cozonac_cu_nuca_scortisoara_si_cacaoCozonac cu nuca, scortisoara si cacao din: faina, drojdie, zahar, lapte, oua, zahar vanilinat, margarina, limette, esenta de portocale, coaja de citrice, nuci macinate, cacao si scortisoara. Ingrediente: 1 kg făină 50 g drojdie 350 g zahăr 500 ml lapte 6 ouă 4 plicuri zahăr vanilinat 1 și 1/2 pachet mar­­ga­rină 2  limette 2 linguri…
Read more »





Creveti cu cremă de mango şi cocos

16 February 2013
Creveti_cu_crema_de_mango_si_cocosCreveti cu cremă de mango şi cocos din: ceapa rosie, ardei iute, mango, unt cu verdeata, lapte de cocos, curcuma, creveti cruzi, sare si coriandru verde. Ingrediente: 2 cepe rosii 1 ardei iute 1 mango 20 g unt cu verdeata 200 ml lapte de cocos (conserva) curcuma 50 g creveti cruzi, decorticati si curatati sare…
Read more »





Gustare cu ton si maioneza

16 February 2013
Gustare_cu_ton_si_maionezaGustare cu ton si maioneza din: covrigi cu susan, ton maruntit, maioneza, ceapa verde, rosie, ceapa alba si sare. Ingrediente: 2 covrigi mari cu susan 1 conserva cu ton maruntit 3 linguri cu maioneza 2 fire de ceapa verde 1 rosie 1 ceapa alba mica sare   Mod de preparare: Scurge tonul de ulei şi…
Read more »

Supa de morcovi cu lime si coriandru verde

16 February 2013
Supa_de_morcovi_cu_lime_si_coriandru_verdeSupa de morcovi cu lime si coriandru verde din: morcovi, ceapa, ulei, ghimbir, lime, supa de legume, sare, piper, lamaie si coriandru verde. Ingrediente: 700 g morcovi 1 ceapă mică 2  linguri ulei 1 bucată ghimbir (cât o nucă) 3 limette 600 ml supă de legume sare piper o lămâie pătrunjel sau coriandru verde  …
Read more »





Pizza cu blat pufos

16 February 2013
Pizza_cu_blat_pufosPizza cu blat pufos din: piept de pui afumat, ceapa, ardei gras verde, masline, prosciutto, cascaval, oregano, faina, apa, drojdie, ulei, zahar si sare. Ingrediente: 100 g piept de pui afumat 1/2 ceapa 1 ardei gras verde 20 g masline feliate 50 g prosciutto 50 g cascaval oregano pentru blat: 150 g faina 100 ml…
Read more »





Reteta zilei: Crema de menta cu frisca

15 February 2013
Crema_de_menta_cu_frisca_06Crema de menta cu frisca din: frisca, lapte, frunze de menta, zahar, gelatina, sirop de menta, frunze de menta si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 350ml frisca lichida 350ml lapte 15frunze de menta 100g zahar 10g gelatina pentru decor: sirop de menta frunze de menta fulgi de ciocolata   Mod de preparare: Gelatina se pune la…
Read more »





Mamaliga in straturi cu branza de oaie

15 February 2013
Mamaliga_in_straturi_cu_branza_de_oaieMamaliga in straturi cu branza de oaie din: apa, malai, branza telemea, branza de burduf, cas dulce, unt, feta, busuioc si sare. Ingrediente: 1 l apa 200 g malai 200 g branza telemea 100 g branaz de burduf 100 g cas dulce 100 g unt 100 g feta busuioc proaspat sare   Mod de preparare:…
Read more »





Minipizza cu roşii si mozzarella

15 February 2013
Minipizza_cu_rosii_si_mozzarellaMinipizza cu roşii si mozzarella din: faina, drojdie, ulei de masline, sare, ceapa, usturoi, rosii, bulion, piper, legume, mozzarella si verdeata. Ingrediente: 300 g faina 1/2 cub drojdie 4 linguri ulei de masline sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 500 g rosii decojite 2 linguri bulion piper 400 g legume (dovlecei, ciuperci, ardei gras)…
Read more »





Tocăniţă de ciuperci cu porc

15 February 2013
Tocanita_de_ciuperci_cu_porcTocăniţă de ciuperci cu porc din: pulpa de porc, ciuperci, castraveti, ceapa, bulion, ulei, cimbru si sare. Ingrediente: 1 kg pulpe de porc 500 g ciuperci 3 castraveti in saramura 1 ceapa 1 lingura cu bulion ulei cimbru sare   Mod de preparare: Taie carnea în cuburi. Curăţă ceapa, trece-o printr-un jet de apă şi…
Read more »





Banane cu ciocolată şi cocos

15 February 2013
Banane_cu_ciocolata_si_cocosBanane cu ciocolată şi cocos din: ciocolata amaruie, banane, biscuiti amarettini si fulgi de cocos. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie 3 banane mari 12 biscuiti Amarettini 3 linguri fulgi de cocos   Mod de preparare: Tocaţi ciocolata şi topiţi-o la bala de aburi. Curăţaţi bananele şi tăiaţi-le oblic în patru bucăţi, înfigeţi-le într-o frigăruie de…
Read more »





Antricot de vita cu cartofi

15 February 2013
Antricot_de_vita_cu_cartofiAntricot de vita cu cartofi din: cartofi, ulei, seminte de susan, pasta miso, zeama de lamaie, sos de ardei iute, vin de orez, antriocate de vita si nasturel. Ingrediente: 2 cartofi dulci mari, taiati felii 1 lingura de ulei, plus extra pentru uns 1 lingura seminte de susan 1 lingura de pasta miso zeama de…
Read more »





Salata calda cu naut si piept de pui

15 February 2013
Salata_calda_cu_naut_si_piept_de_puiSalata calda cu naut si piept de pui din: naut, piept de pui, rosii cherry, ceapa, usturoi, ulei, bicarbonat, oregano, patrunjel verde, piper si sare. Ingrediente: 250 g naut 1 piept de pui 500 g rosii cherry 1 ceapa 2 catei de usturoi ulei bicarbonat oregano patrunjel verde piper sare   Mod de preparare: Pune…
Read more »





Jeleu de fructe de pădure cu sos de vanilie

15 February 2013
Jeleu_de_fructe_de_padure_cu_sos_de_vanilieJeleu de fructe de pădure cu sos de vanilie din: fructe, suc de visine, suc de lamaie, budinca de vanilie, indulcitor lichid, lapte, vanilie, zahar vanilat si iaurt. Ingrediente: 800 g fructe congelate 200 ml suc de visine 1 lingura suc de lamaie 1 1/2 plic praf de budinca de vanilie indulcitor lichid 250 ml…
Read more »





Rulade de dovlecei umplute cu brânză

15 February 2013
Rulade_de_dovlecei_umplute_cu_brânzaRulade de dovlecei umplute cu brânză din: dovlecei, usturoi, cimbru, ulei de masline, sare, piper, otet de vin, miere, salata verde, rosii, ceapa si telemea. Ingrediente: 4 dovlecei 2 catei usturoi 1 legatura cimbru 16 linguri ulei de masline sare piper 8 linguri otet de vin 1 lingura miere 200 g salata verde 4 rosii…
Read more »





Chili con carne cu ardei iute

15 February 2013
Chili_con_carne_cu_ardei_iuteChili con carne cu ardei iute din: ceapa, morcovi, ardei iute, ulei, carne tocata de vita, usturoi, pasta de rosii, supa, fasole boabe, sare si piper. Ingrediente: 3 cepe 4 morcovi 2 ardei iuti rosii 2 linguri ulei 500 g carne tocata de vita 3 catei de usturoi 6 linguri pasta de rosii 1 l…
Read more »





Ciuperci cu pui la cuptor

15 February 2013
Ciuperci_cu_pui_la_cuptorCiuperci cu pui la cuptor din: cartofi, piept de pui, cascaval, ciuperci, ceapa, ou, smantana, ulei, rozmarin, piper si sare. Ingrediente: 3 cartofi 1 piept de pui 150 g cascaval 10 ciuperci 1 ceapa 1 ou 100 ml smantana ulei rozmarin piper sare   Mod de preparare: Spală cartofii, înţeapă-i cu o furculiţă şi pune-i…
Read more »





Sos de cocos cu smantana si usturoi

15 February 2013
Sosuri_5Sos de cocos cu smantana si usturoi din: nuca de cocos, ketchup, smantana, frisca, usturoi, sare si piper alb. Ingrediente: 1 nuca de cocos 100 g ketchup 100 g smantana 100 g frisca 4 catei de usturoi 10 g sare 2 g piper alb   Mod de preparare: Intr-un castron se pune ketchupul, smantana si usturoiul…
Read more »





Reteta zilei: Omleta cu ficatei si pipote de pui

15 February 2013
Omleta_cu_ficatei_si_pipote_de_pui_11Omleta cu ficatei si pipote de pui din: ficatei de pui, pipote de pui, ceapa, oua, lamaie, lapte, vin alb, sare, piper, nucsoara si ulei de masline. 600g ficatei si pipote de pui 2 cepe medii 5 oua 1 lamaie 1/2 pahar lapte 1/2 pahar vin alb sare piper nucsoara ulei de masline   Mod…
Read more »





Răcitură din limbă de vită

15 February 2013
Racitura_din_limba_de_vitaRăcitură din limbă de vită din: limba de vita, rasol de vita, morcovi, ceapa, patrunjel, vin alb, frunze de patrunjel, gelatina, sare, piper, piper boabe si foaie de dafin. Ingrediente: 1 limba de vita 1/2 rasol de vita 2 morcovi 2 cepe 2 radacini de patrunjel 1 pahar de vin alb frunze de patrunjel 1…
Read more »





Rata coapta cu sos de mere

15 February 2013
Rata_coapte_cu_sos_de_mereRata coapte cu sos de mere din: rata, ulei de floarea soarelui, lamaie, baton de scortisoara, anason stelat, cartofi, nasturel, mere, unt, suc de mere. Ingrediente: 1 raţă, de aproximativ 1,5 kg 1 linguriţă ulei de floarea-soarelui 1 lămâie, înjumătăţită 1 baton de scorţişoară 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 anason stelat 500g de cartofi…
Read more »





Deserturi simple si gustoase: Smochine umplute

15 February 2013
Smochine_umpluteSmochine umplute din: smochine, branza cu mucegai, crema de branza, sare, piper si miez de nuci. Ingrediente: 12 smochine mari 150 g branza cu mucegai 300 g crema de branza sare piper 12 jumatati miez de nuci caramelizate   Mod de preparare: Spălaţi smochinele şi crestaţi-le în cruce, fără să le tăiaţi. Desfaceţi-le precum o…
Read more »





Tocană de creveţi cu roşii si capere

15 February 2013
Tocana_de_creveti_cu_rosii_si_capereTocană de creveţi cu roşii si capere din: cartofi, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, fileuri de ansoa, fulgi de ardei iute, rosii, vin alb, supa de legume, creveti, coaja de lamaie, zeama de lamaie, capere, patrunjel si paine prajita. Ingrediente: 500 g cartofi 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare, feliata 4 tulpini…
Read more »





Chifteluţe mixte

15 February 2013
Chiftelute_mixteChifteluţe mixte din: chifla, dovlecel, morcov, ceapa, unt, carne tocata mixta, ou, mustar, sare, piper si unt. Ingrediente: 1 chifla mai veche 1/2 dovlecel 1 morcov 1 ceapa 1 lingurita unt 600 g carne tocata mixta 1 ou 1 lingurita mustar sare piper 30 g unt   Mod de preparare: Se înmoaie chifla în apă…
Read more »





Drob de miel cu ardei

15 February 2013
Drob_de_miel_cu_ardeiDrob de miel cu ardei din: ardei capia, crema de branza de vaci cu verdeata, pesmet, smantana, organe de miel, oua, sare, piper, verdeturi. Ingrediente: 3 ardei capia roșii 50 g cremă de brânză de vaci cu verdeață 10 linguri pesmet 2 linguri smântână 1 kg organe de miel 2 ouă sare piper 2 pachete…
Read more »





Cartofi în stil spaniol

15 February 2013
Cartofi_în_stil_spaniolCartofi în stil spaniol din: oua, cartofi, carnati proaspeti, ulei, spanac, castraveti cornison, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 6 oua 800 g cartofi 300 g carnati proaspeti 250 ml ulei 400 g spanac sau congelat 3 castraveti cornison acri 1 ceapa sare piper   Mod de preparare: Curata cartofii şi taie-i în rondele. Pune-i într-o…
Read more »





Cocktail cu lichior de banane si ardei

15 February 2013
Cocktailuri_13Cocktail cu lichior de banane si ardei din: ardei, vodca infuzata cu ciocolata, lichior de banane, zahar vanilat si suc de lamaie. Ingrediente: 4 bucati ardei chilli 50 ml vodca infuzata cu ciocolata 20 ml lichior de banane 1 lingurita zahar vanilat 15 ml suc de lamaie   Mod de preparare: Se piseaza chili impreuna…
Read more »





Croasanţi cu crenvurşti

15 February 2013
Croasanti_cu_crenvurstiCroasanţi cu crenvurşti din: patrunjel, aluat de foi, minicrenvursti si cascaval. Ingrediente: 1 legatura patrunjel 500 g aluat de foi pentru croasanti 24 minicrenvursti 50 g cascaval ras   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200°C. Se toacă pătrunjelul. Se întinde aluatul şi se presară deasupra pătrunjel. Se decupează tri­unghiuri pe care se aşază…
Read more »





Orez asiatic

15 February 2013
Orez_asiaticOrez asiatic din: orez, oua, ardei capia, ceapa, ceapa verde, castravete, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez cu bob lung (basmati) 4 oua 1 ardei capia 1 ceapa 2 fire de ceapa verde 1 castravete mic patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu diametrul mai mare, pune la…
Read more »





Ciorba de gaina cu ardei iute murat

15 February 2013
Ciorba_de_gaina_cu_ardei_iute_muratCiorba de gaina cu ardei iute murat din: gaina, morcovi, radacina de telina, radacina de patrunjel, ardei capia, usturoi, galbenusuri, supa de gaina, smantana, otet, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina fiarta 2 morcovi 1 telina – radacina 1 patrunjel -radacina 1 ardei capia sau ardei iuti -murati 7 catei de usturoi 3 galbenusuri 2…
Read more »





Pacheţele de primăvară umplute cu amestec picant de carne şi legume

15 February 2013
Pachetele_de_primavara_umplute_cu_amestec_picant_de_carne_si_legumePacheţele de primăvară umplute cu amestec picant de carne şi legume din: file de porc, morcov, ceapa verde, usturoi, ghimbir, ulei de germeni de porumb, sare, piper, pasta sambal oelek, foi de placinta, unt, albus, ulei, castraveti si sos picant. Ingrediente: 400 g file de porc 1 morcov 2 cepe verzi 1 catel de usturoi…
Read more »





Reteta zilei: Pizza cu branza si vinete

15 February 2013
Pizza_cu_branza_si_vinete_9Pizza cu branza si vinete din: faina, drojdie, sare de mare, apa, branza, vinete, sos de pizza, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 3 3/4 cesti faina 1/4 lingurița de drojdie uscata 2 lingurite sare de mare 1 1/2 cani de apa branza maruntita 1-2 vinete feliate Sos de pizza Sare si piper dupa gust Busuioc…
Read more »





Piept de rata cu piure delicios de mere

15 February 2013
Piept_de_rata_cu_piure_delicios_de_merePiept de rata cu piure delicios de mere din: piept de rata, chifle, ciuperci, ceapa, lamaie, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper alb, maghiran, salata verde, telina verde, oua, mere, zeama de lamaie, miere, vin, sare si fulgi de migdale. Ingrediente: 1 piept de raţă de circa 1 kg 2 chifle înmuiate 100 g ciuperci champignon…
Read more »





Fileuri de porc cu sos de mere

15 February 2013
Retete_1Fileuri de porc cu sos de mere din: fileuri de porc, faina, unt, sare, praz, seminte de mustar, vin rosu, mere si smantana. Ingrediente: 4 fileuri de porc 1 lingura de faina 2 linguri de unt sare 4 fire de praz tanar, spalat bine 1/2 lingurita seminte de mustar 2/3 cana de vin rosu 2…
Read more »





Retete culinare simple: Ciuperci umplute

15 February 2013
Ciuperci_umpluteCiuperci umplute din: ciuperci, ceapa, ardei gras, ulei, maioneza dietetica, pesmet, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 18 ciuperci mari 1 ceapa 1 ardei gras rosu 2 lingurite ulei 225 ml maioneza dietetica 60 g pesmet sare piper 1/2 legatura patrunjel   Mod de preparare: îndepărtaţi codiţele ciupercilor şi tocaţi-le. To­caţi, de asemenea ceapa şi ardeiul.…
Read more »





Paste cu broccoli şi migdale

15 February 2013
Paste_cu_broccoli_si_migdalePaste cu broccoli şi migdale din: ulei de masline extravirgin, ardei iute, usturoi, spaghete, broccoli, coaja de lamaie, fulgi de migdale si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 ardei iute rosu, fara seminte si feliat 2 catei de usturoi, feliati subtire 250 g de spaghete integrale 300 g de broccoli, taiat in…
Read more »





Cuburi cu branza

15 February 2013
Cuburi_cu_branzaCuburi cu branza din: busuioc, oua, sare, smantana, faina, praf de copt, branza de vaci, gelatina, piper si ardei copt. Ingrediente: 1 legatura busuioc proaspat 4 oua sare 300 g smantana 100 g faina 1 lingurita rasa praf de copt 200 g branza de vaci 1 plic praf de gelatina instant piper 125 g ardei…
Read more »

Omleta cu ciuperci

15 February 2013
Omleta_cu_ciuperciOmleta cu ciuperci din: oua, ciuperci, ceapa rosie, salata verde, rosii cherry, unt, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 4 oua 200 g ciuperci (galbiori) 1 ceapa rosie 1 salata verde 4 rosii cherry 50 g unt 3 linguri cu ulei patrunjel sare   Mod de preparare: Căleşte gălbiorii 3-4 minute în unt topit, taie ceapa…
Read more »





Deserturi simple: Tiramisu cu fructe de padure

15 February 2013
Tiramisu_cu_fructe_de_padure.pngO reteta delicioasa de tiramisu cu:oua, zahar, faina, lamaie, zahar vanilat, lichior, crema mascarpone, frisca, mure, afine. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 150 g făină 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat Ingrediente cremă: 1 lămâie 1 lingură Limoncelo (lichior de lămâie italian) sau alt tip de lichior de lămâie 75 g zahar 1 cutie…
Read more »





Reteta zilei: Tort bavarez cu ciocolata alba si zmeura

14 February 2013
Tort_bavarez_cu_ciocolata_alba_si_zmeura_20Tort bavarez cu ciocolata alba si zmeura din: gelatina, galbenusuri, zahar, lapte, zahar vanilat, ciocolata alba, frisca, lichior de zmeura, apa, zahar, biscuiti, zmeura si ciocolata neagra. Ingrediente: 6 foi de gelatina 4 galbenusuri 4 linguri zahar 500ml lapte 1 plic de zahar vanilat 130g ciocolata alba 700ml frisca lichida pentru sirop: 8 linguri lichior…
Read more »





Elementele constitutive ale vinului

14 February 2013
Vin_3Elementele fundamentale care alcătuiesc un vin (ceea ce analizează degustătorii când stabilesc calitatea vinului) sunt zahărul, aciditatea, taninurile şi alcoolul. Zahărul conţinut de boabe fermentează, trans-formându-se în alcool, oferindu-i vinului buchetul bogat şi plin de arome de fructe. Cu cât sunt mai copţi strugurii, cu atât mai bună va fi calitatea fructului/zahărului. Aciditatea menţine vioiciunea…
Read more »





Ruladă cu dulceaţă

14 February 2013
Rulada_cu_dulceataRuladă cu dulceaţă din: unt, faina cu agent de crestere, seminte de vanilie, lapte, dulceata de zmeura si custard. Ingrediente: 100 g de unt sarat, rece, taiat cubulete, plus extra pentru uns 250 g faina cu agent de crestere, plus extra pentru presarat pe planseta semintele scoase dintr-un baton de vanilie 150 ml de lapte,…
Read more »





Involtini de curcan cu spaghete

14 February 2013
Involtini_de_curcan_cu_spagheteInvoltini de curcan cu spaghete din: felii de curcan, sare, piper, frunze de salvie, ceapa verde, sunca, ulei, vin rosu, vin alb, spaghete, unt, coaja de lamaie si parmezan. Ingrediente: 8 felii de curcan ( de 70 g) sare piper 16 frunze mari de salvie 1 legatura ceapa verde 8 felii subtiri sunca 3 linguri…
Read more »





Inimioare cu ciocolata si alune

14 February 2013
Inimioare_cu_ciocolata_si_aluneInimioare cu ciocolata si alune din: chec, crema de ciocolata, ou, lapte inegral, vanilie, zahar, alune de padure, unt, zahar pudra si inghetata de vanilie si zmeura. Ingrediente: 4 felii chec sau pandispan 3 linguri crema de ciocolata si alune 1 ou mare 75 ml de lapte integral 1 lingurita vanilie 1 lingura de zahar…
Read more »





Somon cu avocado si ghimbir

14 February 2013
Somon_cu_avocado_si_ghimbirSomon cu avocado si ghimbir din: somon, avocado, rosii, limeta, dovlecei, ghimbir, sare, piper si suc de limette. Ingrediente: 400 g somon congelat (felii gata de preparare) 2 fructe avocado 4 roșii 1 limettă 2 dovlecei 1 bucățică ghimbir sare piper sucul de la 2 limette   Mod de preparare: Se curăță de coajă fructele…
Read more »





Carnaciori de porc

14 February 2013
Carnaciori_de_porcCarnaciori de porc din: pulpe de porc, piept de porc, usturoi, cimbru, bacon afumat, frunze de salvie, ulei, sare, piper si mate de porc. Ingrediente: 1 1/2 pulpa de porc 1 1/2 kg piept de porc 1 capatana de usturoi 1 lingura rasa cimbru 600 g bacon afumat (taiat in felii cat mai subtiri) frunze…
Read more »





Tarta gustoasa cu gem

14 February 2013
Tarta_gustoasa_cu_gemTarta gustoasa cu gem din: faina, faina de migdale, unt, zahar pudra, ou, coaja de lamaie, scortisoara, lapte, sare si gem. Ingrediente: 125 g faina 125 g faina de migdale 125 g unt 100 g zahar pudra un ou coaja unei jumatati de lamaie o lingurita scortisoara 70 ml lapte un praf sare 150 g…
Read more »





Clatite cu somon

14 February 2013
Clatite_cu_somonClatite cu somon din: faina, sare, lapte, oua, branza dulce de vaci, hrean, verdeata, sare, piper, unt si somon afumat. Ingrediente: aluat: 125 g faina sare 250 ml lapte 2 oua umplutura: 350 g branza dulce de vaci 1 lingura hrean (borsc) 2 linguri verdeata tocata sare piper 2 linguri unt topit 200 g somon…
Read more »





Salată cu macrou şi legume

14 February 2013
Salata_cu_macrou_si_legumeSalată cu macrou şi legume din: fasole verde, broccoli, spanac, macrou afumat, seminte de floarea soarelui, iaurt semidegresat, zeama de lamaie, mustar cu boabe si marar. Ingrediente: 85 g fasole verde 85 g broccoli 1 mana frunze de spanac tanar 2 fileuri de macrou afumat (75 g), fara piele, rupt in fasii 2 lingurite seminte…
Read more »





Felii de curcan glazurate

14 February 2013
Felii_de_curcan_glazurateFelii de curcan glazurate din: felii de curcan, faina, ulei de masline, dovleac, zahar, otet balsamic, sare, frunze de salvie, mere rosii si amidon de porumb. Ingrediente: 450 g felii de curcan 2 lingur faina 2 linguri ulei de masline 2 cani de dovleac (circa 340 g) taiat cubulete (1 cm) 2 lingurite zahar 1/4…
Read more »





Supa de rosii si fasole cu melcisori

14 February 2013
Supa_de_rosii_si_fasole_cu_melcisoriSupa de rosii si fasole cu melcisori din: ceapa, usturoi, rosii decojite, fasole alba, ulei, supa de legume, paste, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei usturoi 1 conserva rosii decojite (850 ml) 1 conserva fasole alba (425 ml) 1 lingura cu ulei 500 ml supa de legume (instant) 200 g paste in forma…
Read more »





Reteta zilei: Cotlet de porc impanat cu carnati si portocale

14 February 2013
Cotlet_de_porc_impanat_cu_carnati_si_portocale_14Cotlet de porc impanat cu carnati si portocale din: cotlet de porc, carnati, portocale, usturoi, cimbru, rozmarin, vin, sare, piper, ulei de masline si suc de portocale. Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc 200g carnati 2 portocale 2 catei usturoi crengute cimbru rozmarin 1 cana vin alb diluat cu apa sare piper ulei de masline…
Read more »





Cotlete de berbecuţ cu salată şi cuşcuş

14 February 2013
Cotlete_de_berbecut_cu_salata_si_cuscusCotlete de berbecuţ cu salată şi cuşcuş din: cuscus, cotlete de berbecut, ulei de masline, fasole verde, gem de smochine, otet balsamic, ceapa rosie, rosii cherry, coaja de lamaie, zeama de lamaie si frunze de menta. Ingrediente: 100 g de cuscus 7 cotlete slabe de berbecut 2 linguri ulei de masline 200 g fasole verde,…
Read more »





Salată de portocale cu măsline

14 February 2013
Salata_de_portocale_cu_maslineSalată de portocale cu măsline din: portocale, masline negre, lamaie verde, salata verde, ceapa verde, boabe de mustar macinat, sare, piper, curry, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 4 portocale 10 masline negre 1 lamaie verde 2 frunze de salata verde 1 ceapa verde (coditele) 1 lingurit amica de boabe de mustar macinat un…
Read more »





Deseturi simple: Piscoturi cu struguri

14 February 2013
Piscoturi_cu_struguri.pngO reteta delicioasa de piscoturi cu: vin alb sec, struguri, oua, zahar, lamaie. Ingrediente: 200 g pişcoturi 200 ml vin alb sec 500 g boabe de struguri 3 ouă 1 lingură zahăr 1 lămâie mare   Mod de preparare: Rupi piscoturile in bucatele, iar jumatate le pui intr-un vas si le stropesti cu 50 ml…
Read more »





Macaroane cu chiftele de legume

14 February 2013
Macaroane_cu_chiftele_de_legume.pngO reteta delicioasa de macaroane cu:cartofi, ceapa rosie, mazare, marar, morcov, usturoi, soia, oua, sare, piper, ulei, suc de rosii, ardei iute, ghimbir, faina. Ingrediente: 400 g macaroane un cartof o ceapă roşie 400 g mazăre o legătură de mărar un morcov doi căţei de usturoi 100 g soia granulată 3 ouă sare piper ulei…
Read more »





Cod la cuptor cu ciuperci

14 February 2013
Peste_la_cuptor_cu_ciuperci.pngO reteta delicioasa de peste cu:cod, ciuperci, ardei iute, miez de nuca, migdale, ghimbir, marar, limeta, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod 400 g ciuperci un ardei iute 200 g miez de nucă 100 g migdale o linguriţă cu ghimbir o legătură de mărar o limetă sare piper 150 ml ulei de măsline…
Read more »





Supă de pui cu kaizer

14 February 2013
Supa_de_pui_cu_kaizer.pngO reteta delicioasa de supa cu:carne de pui, pia, morcov, telina, ardei gras, praz, kaizer, sparanghel, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana.   Ingrediente: un pui mai mic 3 ouă un morcov o felie de ţelină doi ardei graşi un fir de praz 200 g kaizer 200 g sparanghel 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper…
Read more »





Muschi de porc în manta delicioasa

14 February 2013
Muschi_de_porc_in_manta_delicioasaMușchi de porc în manta delicioasa din: aluat, ciuperci champignon, ceapa, unt, carne de vita, smantana, muschi de porc, sare, piper, ulei, galbenus si lapte. Ingrediente: 1 pachet aluat de foi congelat 200 g ciuperci Champignon 1 ceapă 2 linguri unt 200 g carne de vită tocată 100 ml smântână 1 kg mușchi de porc…
Read more »





Peste in crustă de mălai

14 February 2013
Peste_in_crusta_de_malai.pngO reteta delicioasa de peste cu:malai, faina, pesmet, morcov, radacina de patrunjel, dovlecel, vanata, ciuperci, rosii cherry, ceapa rosie, ulei, sare, piper, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 peşti mai mici 100 g mălai o lingură cu făină o lingură cu pesmet un mor­cov o rădăcină de pătrunjel un dovlecel o vânătă 300 g ciuperci 6 roşii…
Read more »





Clătite gustoase cu legume

14 February 2013
Clatite_cu_legume.pngO reteta delicioasa de clatite cu:faina, oua, legume, lapte, fasole verde, morcov, ceapa, sparanghel, muguri de soia, branza de vaci, rosii, oregano, sare, piper, ulei. Ingrediente: 250 g făină 3 ouă 500 ml lapte dulce 100 g fasole verde un morcov o ceapă 200 g sparanghel o lingură cu muguri de soia 200 g brânză…
Read more »





Gofre cu cremă de frişcă şi pepene

14 February 2013
Gofre_cu_crema_de_frisca_si_pepene.pngO reteta delicioasa de gofre cu: faina, ou, zahar pudra, lapte dulce, unt, drojdie, frisca, esenta de vanilie, branza de vaci, pepene rosu, ananas confiat Ingrediente: 250 g făină un ou 100 g zahăr pudră 100 ml lapte dulce 150 g unt jumătate de linguriţă cu drojdie proaspătă 500 ml frişcă o linguriţă cu esenţă…
Read more »





Macaroane cu costită afumată

14 February 2013
Macaroane_cu_costita_afumata.pngO reteta delicioasa de macaroane cu: rosii cherry, costita afumata, patrunjel, parmezan, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper.   Ingrediente: 400 g macaroane 300 g roşii cherry 300 g costiţă afumată două legături de pătrunjel 100 g parmezan 3 căţei de usturoi două fire ceapă verde 100 ml ulei de…
Read more »





Rulada tiganeasca

14 February 2013
Rulada_tiganeascaRulada tiganeasca din: pulpa de porc, ceafa de porc, usturoi, piper macinat, boia dulce, sare, ulei, untura, apa si ulei. Ingrediente: pulpa de curcan (partea de sus) sau pulpa de porc (cotlet) ceafa de porc 6 catei de usturoi 1/2 lingurita piper macinat 1 lingurita boia dulce 1/2 lingurita sare ulei 100 ml untura topita…
Read more »





Reteta zilei: Pui pane cu salata de rosii, branza feta si masline

14 February 2013
Pui_pane_cu_salata_de_rosii_branza feta_si_masline_5Pui pane cu salata de rosii, branza feta si masline din: iaurt, pesmet, condimente, piept de pui, rosii cherry, branza feta, masline, frunze de menta, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 iaurt 1 cana pesmet 1 lingura plus 2 lingurite condimente 1 piept pui 1 1/2 cani de roșii cherry, taiate in jumatate…
Read more »





Prăjitură cu firimituri

14 February 2013
Prajitura_cu_firimituriPrăjitură cu firimituri din: faina, unt, oua, zahar pudra, zahar vanilat, sare, gem, unt si faina. Ingrediente: pentru blat: 200 g faina 200 g unt 2 oua 200 g zahar pudra 2 pliculete zahar vanilat un praf de sare pentru umplutura: 400 g gem, dupa gust pentru tava: 50 g unt 2 linguri faina  …
Read more »





Aripioare cu cartofi

14 February 2013
Aripioare_cu_cartofiAripioare cu cartofi din: aripioare de pui, cartofi, concentrat de pui, suc de lamaie, cimbru verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 aripioare de pui un kg cartofi un cub concentrat de pui sucul unei jumatati de lamaie o crenguta cimbru verde 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se aleg cartofi mai…
Read more »





Paste cu chiftele

14 February 2013
Paste_cu_chiftelePaste cu chiftele din: carne tocata, ou, ceapa, sare, faina, ulei, usturoi, piper, patrunjel, ceapa, rosii in bulion, ulei si paste. Ingrediente: pentru chiftele: 500 g carne tocata un ou o ceapa sare 3 linguri faina 2 linguri ulei un catel usturoi piper o legatura patrunjel pentru sos: o ceapa 4 rosii in bulion o…
Read more »





Fursecuri spiralate

14 February 2013
Fursecuri_spiralateFursecuri spiralate din: zahar, unt de arahide, unt nesarat, faina, oua, esenta de vanilie, praf de copt, gem de prune si sare. Ingrediente: 340 g zahar 185 g unt de arahide 120 g unt nesarat 215 g faina 2 oua o fiola esenta de vanilie o lingurita praf de copt 200 g gem de prune…
Read more »





Cotlet nemtesc

14 February 2013
Cotlet_nemtescCotlet nemtesc din: cotlete de porc, ulei, lamai, ceapa, usturoi, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 cotlete de porc 3 linguri ulei pentru marinata: 2 lamai o ceapa mica 2 catei usturoi sare piper o lingura ulei   Mod de preparare: Intr-un vas se prepară mari­nată prin amestecarea sucului strecurat de lămâie cu uleiul, usturoiul…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu