miercuri, 22 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #99


Retete pentru Paste:

Cheesecake cu cafea si ciocolata amaruie

13 March 2013
Cheesecake_cu_cafea_si_ciocolata_amaruieCheesecake cu cafea si ciocolata amaruie din: biscuiti cu cacao, apa, unt, esenta de vanilie, ciocolata amaruie, zahar, cafea instant, sare, branza de vaci cremoasa, oua, pudra de cacao. Ingrediente: 175 g biscuiti de cacao 4 linguri apa 75 g unt topit esenta de vanilie 60 g ciocolata amaruie 130 g zahar 1 lingura cafea…
Read more »





Reteta zilei: Sos Bechamel

13 March 2013
Sos_Bechamel_2Un sos gustos si delicios, sosul bechamel este foarte simplu de preparat si, de asemenea, are o varietate de intrebuintari. Ingrediente: 20g faina 20g unt nesărat 400ml lapte sare si piper dupa gust       Mod de preparare: Se topeste untul intr-o cratita. Adaugati faina si amestecati pana se formează o pasta. Se adauga…
Read more »





Paste cu somon afumat si ardei iute

13 March 2013
Paste_cu_somon_afumat_si_ardei_iutePaste cu somon afumat si ardei iute din: spaghete, ulei de masline, ardei iute, somon afumat, coaja de lamaie, zeama de lamaie si ceapa verde. Ingrediente: 300 g spaghete 1 lingura ulei de masline 1 ardei iute, fara seminte si tocat marunt 120 g somon afumat, rupt in bucatele coaja rasa de la 1 lamaie…
Read more »





Muschi de porc cu orez

13 March 2013
Muschi_de_porc_cu_orezMuschi de porc cu orez din: orez, pesmet, turmeric, ulei, albus, file de porc, coriandru, ulei, ceapa, morcov, usturoi, pudra de curry, ghimbir, pasta de rosii, miere, sos de soia, amidon, supa de pui si ulei de susan. Ingrediente: 200 g orez cu bob scurt 100 g de pesmet proaspat, maruntit grosier 1 lingurita de…
Read more »





Orez cu ciuperci uscate

13 March 2013
Orez_cu_ciuperci_uscateOrez cu ciuperci uscate din: orez, ceapa, ciuperci, masline, curry, sofran, unt si sare. Ingrediente: 1 cana cu orez 1 ceapa 200 g ciuperci uscate 50 g masline feliate 1 lingurita de curry 1 varf de cutit de sofran 50 g unt sare   Mod de preparare: Spală orezul în câteva ape şi pune-l la…
Read more »





Tort de cafea cu crema si nuca

13 March 2013
Tort_de_cafea_cu_crema_si_nucaTort de cafea cu crema si nuca din: zahar, faina, cafea instant, oua, praf de copt, esenta de vanilie, oua, frisca, gelatina, smantana, gem acrisor, cafea slaba, pudra de cacao, miez de nuca si boabe de cafea. Ingrediente: pentru blatul de cafea: 250 g zahar 150 g faina 2 linguri cafea instant 6 oua 1…
Read more »





Piept de pui cu mere si nucă

13 March 2013
Piept_de_pui_cu_mere_si_nucaPiept de pui cu mere si nucă din: piept de pui, amestec de salata, mere, nuci, branza, cimbru, oregano, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 pungi amestec de salata 1-2 mere 100 g nuci 50 g branza cimbru oregano otet balsamic ulei de masline sare piper  …
Read more »





Reteta zilei: Biscuiti deliciosi

13 March 2013
Biscuiti_deliciosi_8Biscuiti deliciosi din: faina, zahar, praf de copt, sare, bicarbonat de sodiu, unt si lapte. Ingrediente: 280 grame faina 10-20 de gr zahar 15 g praf de copt 3/4 lingurita sare de masa 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu 9 linguri unt nesarat 175 ml lapte batut   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200 °…
Read more »





Tortulete cu ciocolata

13 March 2013
Tortulete_cu_ciocolataTortulete cu ciocolata din: ciocolata cu lapte, margarina, zahar pudra, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, lapte, sare, martipan, suc de portocale, perle de zahar. Ingrediente: aluat: 250 g ciocolata cu lapte 80 g margarina 100 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 4 oua 200 g faina 2 lingurite rase praf de copt…
Read more »





Tocana de pui cu legume

13 March 2013
Tocana_de_pui_cu_legumeTocana de pui cu legume din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, supa de pui, cartof, frunze de cimbru, frunze de rozmarin, pulpe d epui, morcovi si praz. Ingrediente: 1 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa, feliata subtire 4 catei de usturoi, feliati 1,4 l supa de pui fierbinte 1 cartof mare, dat pe…
Read more »





Sos Tzatziki

13 March 2013
Sos_TzatzikiSos Tzatziki din: castraveti, iaurt, usturoi, ulei de masline, marar verde, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 castraveti 500 ml iaurt gros (preferabil de capra) 3-4 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 1 lingurita marar verde tocat 1 lingura zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare: Cureţi castraveţii de…
Read more »





Pizza cu creveti, rosii cherry si masline

13 March 2013
Pizza_cu_creveti_rosii_cherry_si_maslinePizza cu creveti, rosii cherry si masline din: faina, drojdie, ulei de masline extravirgin, apa calda, zahar, rosii, pasta de rosii, usturoi, zahar, mascarpone, parmezan, rosii cherry, creveti, rozmarin, fulgi de ardei iute, masline si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina pentru paine, plus extra pentru rpesarat 1 plic de drojdie…
Read more »





Chec marmorat cu cacao

13 March 2013
Chec_marmorat_cu_cacaoChec marmorat cu cacao din: iaurt, zahar, unt, faina, oua, esenta de vanilie, cacao si praf de copt. Ingrediente: o masura iaurt 2 masuri zahar o masura unt 3 masuri faina 2 oua o fiola esenta de vanilie 2 linguri cu varf de cacao un plic praf de copt   Mod de preparare: La mixer,…
Read more »





Bruschete cu sote de ciuperci

13 March 2013
Bruschete_cu_sote_de_ciuperciBruschete cu sote de ciuperci din: paine toast, ghebe, crema de branza, smantana, unt, ceapa, usturoi, patrunjel verde, cimbru, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 paine toast 300 g ghebe deshidratate (galbiori) 200 g crema de branza 1-2 linguri cu smantana 50 g unt 1 ceapa 5-6 catei de usturoi patrunjel…
Read more »





Quesadilla cu piure de morcov şi portocale

13 March 2013
Quesadilla_cu_piure_de_morcov_si_portocaleQuesadilla cu piure de morcov şi portocale din: lipii, morcovi, portocale, crema de branza, ceapa, patrunjel, unt, seminte de susan, salata, zeama de lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 4 lipii 1 kg morcovi 2 portocale 200 g crema de branza 1 ceapa 1 legatura de patrunjel 100 g unt 1/2 lingurita seminte de susan 1…
Read more »





Cocktail cu Amaretto si lichior

13 March 2013
Cocktailuri_9Cocktail cu Amaretto si lichior din: amaretto, suc de maracuja, crema de cocos, frisca si cirese. Ingrediente: 30 ml Amaretto 30 ml suc de maracuja 50 ml lichior crema de cocos 10 ml frisca lichida o cireasa maraschino   Mod de preparare: In shakerul cu gheata se pun toate ingredientele si se agita. Se strecoara…
Read more »





Reteta zilei: Negrese

12 March 2013
Negrese_6Un desert simplu si delicios, negresele sunt foarte potrivite pentru o dupa-amiaza in familie, iar cei mici le vor indragi! Ingrediente: 4 oua 300g zahar pudra 200g unt nesarat 150g ciocolata neagra 150g faina 3 ½ g praf de copt 250g fulgi de ciocolata neagra   Mod de preparare: Se incalzește cuptorul la 170 °…
Read more »





Salata de ton cu cartofi si fasole verde

12 March 2013
Salata_de_ton_cu_cartofi_si_fasole_verdeSalata de ton cu cartofi si fasole verde din: ton, fasole verde, rosii, ulei de floarea soarelui, otet balsamic, zeama de lamaie, sare, cartofi, piper negru, marar si salata verde. Ingrediente: 300 g ton conserva 400 g fasole verde pastai 4-5 rosii 2-3 linguri ulei de floarea soarelui otet balsamic zeama de la 1-2 lamai…
Read more »





Chec cu cacao si nuci

12 March 2013
Chec_cu_cacao_si_nuciChec cu cacao si nuci din: unt, zahar, oua, ulei, faina, praf de copt, lapte, cacao, nuci si coaja de lamaie. Ingrediente: 125 g unt 200 g zahar 8 oua 20 g ulei 215 g faina 1/2 pliculet praf de copt 60 ml lapte 20 g cacao 100 g nuci coaja unei lamaie   Mod…
Read more »





Rulouri cu branza telemea si spanac

12 March 2013
Rulouri_cu_branza_telemea_si_spanacRulouri cu branza telemea si spanac din: oua, spanac, ulei de masline, branza telemea, bacon, sare si piper. Ingrediente: 6 oua 200 g spanac tanar 2 linguri cu ulei de masline 120 g branza telemea 300 g bacon/prosciutto sare piper   Mod de preparare: Rade brânza telemea şi toacă spanacul, păstrând câteva frunze pentru decor.…
Read more »





Bruschete cu peste

12 March 2013
Bruschete_cu_pesteBruschete cu peste din: sardine in ulei picant, crema de branza, mascarpone, paine toast de secara, salata verde, zeama de lamaie, marar si sare. Ingrediente: 2 cutii cu sardine in ulei picant 200 g crema de branza 1 lingura cu mascarpone 2 oua 1 paine toast de secara salata verde zeama de lamaie marar sare…
Read more »





Sufleu de broccoli cu branza de vaci

12 March 2013
Sufleu_de_broccoli_cu_branza_de_vaciSufleu de broccoli cu branza de vaci din: broccoli, piept de pui, branza de vaci, telemea de capra, oua, unt, smantna, faina, rosie, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata broccoli mare 300 g piept de curcan sau de pui 200 g branza de vaci bine scursa 150 g telemea de capra rasa 4 oua…
Read more »





Chec cu stafide si lamaie

12 March 2013
Chec_cu_stafide_si_lamaieChec cu stafide si lamaie din: oua, zahar pudra, unt, faina, stafide, praf de copt si lamaie. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar pudra 150 g unt 225 g faina 200 g stafide o lingura praf de copt o lamaie   Mod de preparare: Stafidele se pun pe foc cu sucul de la lamaie strecurat…
Read more »





Peste pe pat de legume

12 March 2013
Peste_pe_pat_de_legumePeste pe pat de legume din: peste, suc de lamaie, usturoi, paturnjel, cimbru, ulei, unt, sare, piper, legume si ceapa verde. Ingrediente: 1,5 kg peste sucul unei lamai 2 catei de usturoi o lingura patrunjel o lingurita cimbru 2 linguri ulei 100 g unt sare piper pentru garnitura: legume congelate, dupa gust cateva fire ceapa…
Read more »





Brioşe cu grepfrut

12 March 2013
Briose_cu_grepfrutBrioşe cu grepfrut din: grepfruturi, fulgi de ovaz, unt, zahar, zahar brun, oua, faina, praf de copt si scortisoara. Ingrediente: 2 grepfruturi rosii o ceasca de fulgi de ovaz 100 g de unt o ceasca de zahar o jumatate de ceasca de zahar brun 2 oua batute 1 si 1/3 ceasca de faina 1 lingura…
Read more »





Somon la cuptor cu praz şi sos de smântână

12 March 2013
Somon_la_cuptor_cu_praz_si_sos_de_smântânaSomon la cuptor cu praz şi sos de smântână din: somon, praz, smantana, curry, lamaie, unt, miere, marar, sare si piper roz. Ingrediente: 2 bucati de somon proaspat doua fire de praz 200 g de smantana 1 lingura cu varf de curry 1/2 lamaie o lingura de unt o lingurita de miere marar sare piper…
Read more »





Tocanita cu carne de porc si cartofi

12 March 2013
Tocanita_cu_carne_de_porc_si_cartofiTocanita cu carne de porc si cartofi din: muschi de porc, cartofi, ceapa, ardei, morcovi si suc de rosii. Ingrediente: 400 g muschi slab de porc 500 g cartofi 3 cepe 2 ardei 2 morcovi 200 g suc de rosii   Mod de preparare: Se taie muşchiul în felii cât un deget de groase. Se…
Read more »





Supă cremă de broccoli cu pastarnac si telina

12 March 2013
Supa_crema_de_broccoli_cu_pastarnac_si_telinaSupă cremă de broccoli cu pastarnac si telina din: pastarnac, telina, cartofi, ceapa, broccoli si smantana. Ingrediente: 1 pastarnac 1/2 telina 2 cartofi potrivit 1 ceapa 500 g broccoli 200 g smantana   Mod de preparare: Se pun la fiert într-o cratiţă păstârnacul, ţelina, capa şi cartofii. Când sunt fierte legumele, se aiaugă broccoli, păstrând…
Read more »





Reteta zilei: Nuggets de pui

12 March 2013
Nuggets_de_pui_11Nuggets de pui din: piept de pui, apa, sare, sos worcestershire, faina, pesmet, praf de ceapa, praf de usturoi, piper negru, bicarbonat de sodiu, ou. 4 piepti de pui dezosati 2 Cani apa 1 lingura + 1 lingurita de sare 2 linguri sos Worcestershire 1/2 cana faina 2 1/2 Cani pesmet 1/2 lingurita praf de…
Read more »





Salată cu cartofi, sunca si sos de iaurt

12 March 2013
Salata_cu_cartofi_sunca_si_sos_de_iaurtSalată cu cartofi, sunca si sos de iaurt din: cartofi, sunca, morcovi, porumb, castravete, rosii, oua, mustar, iaurt, ulei si sare. Ingrediente: 2 cartofi 250 g sunca 2 morcovi 100 g porumb din conserva 1 castravete mare 2 rosii 2 oua 1 lingura cu mustar 100 ml iaurt 150 ml ulei sare   Mod de…
Read more »





Piept de pui cu ciuperci si sos

12 March 2013
Piept_de_pui_cu_ciuperci_si_sosPiept de pui cu ciuperci si sos din: piept de pui, vin alb, ciuperci, unt, faina, smantana si sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 100 ml vin alb 200 g ciuperci 100 g unt 2 linguri cu faina 250 ml smantana sare   Mod de preparare: Taie piepţii în două şi pune-i la fiert deodată…
Read more »





Budinca de carne cu garnitura

12 March 2013
Budinca_de_carne_cu_garnituraBudinca de carne cu garnitura din: carne de pui, piept de pui, cartofi, broccoli, ceapa, smantana, faina, unt, oua, pesmet, marar, patrunjel, cimbru, sare, piper, cartofi, unt si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g carne de pui 250 g piept de pui fiert 2 cartofi fierti pe jumatate 3 buchetele broccoli 1 ceapa potrivita 4 linguri…
Read more »





Piure cu mustar si branza

12 March 2013
RetetePiure cu mustar si branza din: cartofi, smantana, cheddar, mustar cu boabe si frunze de cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi, taiati cuburi 4 linguri de creme fraiche (sau de smatana pentru gatit) 50 g de cheddar maturat (sau cascaval), ras 2 linguri de mustar cu boabe 1 lingura cu frunze de cimbru   Mod de…
Read more »

Salata cu branza de capra si legume

12 March 2013
Salata_cu_branza_de_capra_si_legumeSalata cu branza de capra si legume din: cuscus, zeama de lamaie, amestec de legume, pasta de ardei iute, branza de capra si frunze de rucola. Ingrediente: 100 g cuscus zeama de la 1/2 lamaie 200 g amestec de legume facute la cuptor (ceapa, vinete, ardei, morcovi, pastarnac) 1 lingura de pasta de ardei iute…
Read more »





Parjoale de vita

12 March 2013
Parjoale_de_vitaParjoale de vita din: carne tocata de vita, morcov, ceapa, usturoi, pesmet, cimbru, ou, faina, piper, ulei si sare. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 morcov 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura cu pesmet 1 lingurita cu cimbru 1 ou faina piper ulei sare   Mod de preparare: Dă morcovul pe…
Read more »





Rulouri de spanac

12 March 2013
Rulouri_de_spanacRulouri de spanac din: piept de pui, ou, ciuperci, ceapa, piure de spanac, usturoi, masline, boia dulce, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui mare 1 ou 4-5 ciuperci 1 ceapa 2 linguri ulei 300 g piure de spanac 1 catel de usturoi 3-4 masline boia dulce 1 praf de chimen macinat sare…
Read more »





Tartine cu cremă de brânză

12 March 2013
Tartine_cu_crema_de_brânzaTartine cu cremă de brânză din: bagheta, morcov, ricotta, telemea de vaca, smantana, ceapa, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 bagheta neagra 2 morcovi 200 g ricotta 200 g telemea de vaca 50 ml smantana 1 ceapa mica 1 legatura de patrunjel sare   Mod de preparare: Taie bagheta în felii şi pune-le în cuptor într-o…
Read more »





Bruschete cu legume la cuptor

12 March 2013
Bruschete_cu_legume_la_cuptorBruschete cu legume la cuptor din: dovlecel, rosii cherry, mozzarella, cascaval, usturoi, fulgi de chilli, busuioc, ulei de masline, bagheta si sare. Ingrediente: 1 dovlecel verde (zucchini) 4-5 rosii cherry 200 g mozzarella 100 g cascaval 2-3 catei de usturoi fulgi de chilli busuioc ulei de masline 1 bagheta sare   Mod de preparare: Taie…
Read more »





Pui provensal cu legume

12 March 2013
Pui_provensal_cu_legumePui provensal cu legume din: pui, dovlecei, ardei gras, ceapa, lamaie, ulei de masline, usturoi, rosii, cimbru, supe strecurata, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare 2 dovlecei tineri 2 ardei grasi verzi 1 ceapa 1 lamaie 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 2 rosii 1/2 lingurita cimbru uscat 500 ml…
Read more »





Turtă de cartofi cu somon

12 March 2013
Turta_de_cartofi_cu_somonTurtă de cartofi cu somon din: cartofi, oua, smantana, ulei, crema de branza, somon afumat si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 3 oua 100 ml smantana ulei 200 g crema de branza 100 g somon afumat sare   Mod de preparare: Curăţă cartofii şi dă-i pe răzătoarea mică. Incinge câteva linguri bune de ulei într-o…
Read more »





Reteta zilei: Sos de mango

12 March 2013
Sos_de_mango_12Un preparat delicios si gustos, sosul de mango este usor de preparat si se poate servi cu carne de pui. Ingrediente: 1 lingura ulei vegetal 2 lingurite ghimbir proaspat, tocat 2 catei de usturoi, tocati 1 ardei chili rosu, tocat 2 lingurite seminte chimen negru 1 lingurita coriandru 1/2 lingurita chimen 1/4 lingurita curcuma 1/4…
Read more »





Rosii umplute cu orez si mozzarella

12 March 2013
Rosii_umplute_cu_orez_si_mozzarellaRosii umplute cu orez si mozzarella din: rosii, mozzarella, orez, praz, suc de rosii, patrunjel, ulei, sare, piper si apa. Ingrediente: 8 rosii 8 bile mici mozzarella pentru garnitura: 8 linguri orez parte alba a unui praz 200 ml suc de rosii cateva fire de patrunjel 2 linguri ulei sare piper 100 ml apa  …
Read more »





Friptura de vita la cuptor cu sos

12 March 2013
Friptura_de_vita_la_cuptor_cu_sosFriptura de vita la cuptor cu sos din: pulpa de manzat, ulei, morcov, telina apio, vin alb, supa de vita, frunze de dafin, ceapa, cimbru, unt, zahar brun si faina. Ingrediente: 1 kg pulpa de manzat, fara grasime 2 linguri de ulei 8 morcovi, curatati 1 tulpina de telina Apio, tocata 200 ml de vin…
Read more »





Ceapă rosie umplută

12 March 2013
Ceapa_rosie_umplutaCeapă rosie umplută din: ceapa rosie, linte, telina, bacon, pesmet, cimbru, curry, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 cepe rosii 200 g linte o ramurica telina 250 g bacon 3 linguri pesmet 2 crengute cimbru o lingura curry 70 g unt cateva fire patrunjel sare piper   Mod de preparare: Intr-o oală cu apă…
Read more »





Salată cu creveti si sos acrişor

12 March 2013
Salata_cu_creveti_si_sos_acrisorSalată cu creveti si sos acrişor din: creveti, struguri, salata verde, loboda, spanac, unt, mar, zahar, otet balsamic si apa. Ingrediente: 400 g creveti decorticati 200 g struguri 1 salata verde 1 legatura de loboda 100 g spanac verde 50 g unt 1 mar sare pentru sos: 100 g zahar 4 linguri cu otet balsamic…
Read more »





Paste cu legume, sos de lamaie si parmezan

12 March 2013
Paste_cu_legume_sos_de_lamaie_si_parmezanPaste cu legume si sos de lamaie din: legume, paste, lamaie, mustar dijon, chives si parmezan. Ingrediente: 450 g legume (sparanghel, fasole verde si mazare) 400 g paste (tagliatelle) 1 lamaie 1 lingura de mustar dijon 1 lingura ulei de masline 3 linguri de chives, tocate parmezan ras, pentru servit   Mod de preparare: Taie…
Read more »





Tocanita mediteraneeana

12 March 2013
Tocanita_mediteraneeanaTocanita mediteraneeana din: carne de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, fenicul, ardei gras, rosii, supa strecurata de legume, vin alb, zeama de lamaie, rozmarin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de pui 2 linguri ulei de masline 6 cepe mici 2 catei de usturoi 2 morcovi 1 bulb fenicul 1 ardei…
Read more »





Gustare cu morcovi si spanac

12 March 2013
Gustare_cu_morcovi_si_spanacGustare cu morcovi si spanac din: morcovi, frunze de spanac, ceapa rosie, suc de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, fulgi de chilli, otet de mere si sare. Ingrediente: 5 morcovi 300 g frunze de spanac 1-2 cepe rosii suc de lamaie ulei de masline seminte de susan fulgi de chilli otet de mere…
Read more »





Budinca delicioasa de mere

12 March 2013
Budinca_delicioasa_de_mereBudinca delicioasa de mere din: mere, zahar brun, sirop de artar, zeama de lamaie, faina, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ghimbir si ou. Ingrediente: 2-3 mere verzi, curatate de coaja si cototr, tocate (250 g) 100 g zahar brun 50 g sirop de artar, plus 2 linguri pentru forma de prajituri 1 mar rosu 1 lingura…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu lapte de cocos

11 March 2013
Prajitura_cu_lapte_de_cocos_4Prajitura cu lapte de cocos din: unt, zahar, ou, esenta de vanilie, lapte de cocos, faina, budinca de cocos, praf de copt, sare, kahlua si nuca de cocos. Ingrediente aluat: 1 bucata de unt, la temperatura camerei 1 cana de zahar 1 ou 1 lingurita de esenta de vanilie 1 ceasca lapte de cocos 1…
Read more »





Musaca de cartofi cu carne de pui

11 March 2013
Musaca_de_cartofi_cu_carne_de_puiMusaca de cartofi cu carne de pui din: cartofi, piept de pui, ulei, smantana, oua, ceapa, patrunjel si sare. Ingrediente: 8 cartofi rosii 500 g piept de pui 2 linguri ulei 4 linguri smantana 4 oua fierte tari 1 ceapa 1legatura patrunjel verde sare   Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă şi apoi lăsaţi-i…
Read more »





Sfecla cu scordolea si verdeturi

11 March 2013
Sfecla_cu_scordolea_si_verdeturiSfecla cu scordolea si verdeturi din: sfecla, nuci macinate, miez de paine neagra, ulei, usturoi, otet, macris, sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle mari 200 g nuci macinate 200 g miez de paine neagra 250 ml ulei 1 capatana de usturoi 2 linguri otet 2 legaturi macris verde (leurda, untisor, spanac, frunze de papadie etc)…
Read more »





Ciorba ruseasca cu sfecla rosie si varza murata

11 March 2013
Ciorba_ruseasca_cu_sfecla_rosie_si_varza_murataCiorba ruseasca cu sfecla rosie si varza murata din: sfecla rosie, varza murata, ceapa, rosii in bulion, ardei gras, cartof, cub de vita, marar, taitei, unt, ulei si sare. Ingrediente: o sfecla rosie cruda o jumatate varza murata o ceapa 3-4 rosii in bulion un ardei gras verde un cartof mediu 1,5 l supa din…
Read more »





Gnocchi de cartofi cu sos

11 March 2013
Gnocchi_de_cartofi_cu_sosGnocchi de cartofi cu sos din: gnocchi, rosii in bulion, usturoi, busuioc, ulei, unt, parmezan si sare. Ingrediente: 300 g gnocchi 250 g rosii in bulion un catel de usturoi cateva frunze busuioc 2 linguri ulei 50 g unt 2 linguri parmezan ras sare   Mod de preparare: Se pregăteşte sosul, pentru care într-o tigaie…
Read more »





Piept de pui dulce acrisor

11 March 2013
Piept_de_pui_dulce_acrisorPiept de pui dulce acrisor din: piept de pui, faina, compot de caise, ulei, ceapa, vin alb, migdale, smantana si sare. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2 linguri faina o cutie mica de compot de caise o lingura ulei 3 cepe mici 100 ml vin alb 100 g migdale feliate 50 ml smantana de…
Read more »





Supă de ceapă cu paine si cascaval gratinat

11 March 2013
Supa_de_ceapa_cu_paine_si_cascaval_gratinatSupă de ceapă cu paine si cascaval gratinat din: ceapa, unt, faina, supa de pui, paine, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 300 g ceapa 80 g unt 10 g faina un litru supa de pui din concentrat pentru servit: 8 felii paine casa 100 g cascaval ras sare piper   Mod de preparare: Se prepară…
Read more »





Cremă de verdeţuri cu crutoane de pui

11 March 2013
Crema_de_verdeturi_cu_crutoane_de_puiCremă de verdeţuri cu crutoane de pui din: piept de pui, urzici, spanac, macris, stevie, iaurt, faina, usturoi, hrean, ulei, crutoane de paine prajita, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui fiert 500 g urzici, sau leurda, spanac, macris stevie 250 ml iaurt 1 lingura faina 3 catei de usturoi 2 catei hrean ras…
Read more »





Tocana de vita cu morcovi si bacon afumat

11 March 2013
Tocana_de_vita_cu_morcovi_si_bacon_afumatTocana de vita cu morcovi si bacon afumat din: piept de vita, bacon afumat, morcov, telina, ceapa, ulei, vin alb sec, cimbru, foaie de dafin, sare, piper, patrunjel si usturoi. Ingrediente: un kg piept de vita 100 g bacon afumat 800 g morcov 2 tije de telina o ceapa mare 2 linguri ulei 250 ml vin…
Read more »





Inele de ceapă prăjite

11 March 2013
Inele_de_ceapa_prajiteInele de ceapă prăjite din: ceapa, faina, praf de copt, apa minerala, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe medii 190 g faina o lingura praf de copt 375 ml apa minerala ulei pentru prajit sare piper   Mod de preparare: Intr-un vas, se amestecă făina, cu praful de copt, sarea şi piperul. Apoi, se…
Read more »





Retete de post: Ciorba de ciuperci

11 March 2013
Ciorba_de_ciuperciCiorba de ciuperci din: ciuperci, cartofi, morcovi, ardei capia, ceapa, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g ciuperci 4 cartofi 2 morcovi 2 ardei capia 1-2 cepe 2-3 linguri ulei de masline sare piper patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală, apoi se feliază. Se pun să fiarbă, în…
Read more »





Calzone cu ceapa verde si loboda

11 March 2013
Calzone_cu_ceapa_verde_si_lobodaCalzone cu ceapa verde si loboda din: faina, apa calduta, ceapa uscata, ceapa verde, loboda, marar, ulei, branza dulce de vaci, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina 500 ml apa calduta 2 cepe uscate 3 legatura ceapa verde 3 legaturi loboda verde sau rosie (sau alte verdeturi de sezon) 1 legatura marar 250…
Read more »





Reteta zilei: Sos de mere

11 March 2013
Sos_de_mere_2Unul dintre cele mai simple sosuri, acest sos de mere este un acompaniament excelent pentru friptura de porc. Ingrediente: 100g mere 15g de zahar 2 linguri de apa 1 lingurita de suc ​​de lamaie       Mod de preparare: Curatati merele si taiati-le bucati. Puneti merele intr-o cratita cu apa si zahar. Gatiti merele…
Read more »





Costite de miel cu spanac si garnitura

11 March 2013
Costite_de_miel_cu_spanac_si_garnituraCostite de miel cu spanac si garnitura din: costite impanate de miel, ceapa verde, busuioc verde, vin demidulce, sare grunjoasa, spanac, piper, busuioc, ulei de floarea soarelui, cartofi, ciuperci si rosii cherry. Ingrediente: 8-10 costite impanate de miel 1-2 legaturi ceapa verde busuioc verde 100 ml vin demidulce sare grunjoasa un kg spanac piper negru…
Read more »





Tort cu umplutura delicioasa

11 March 2013
Tort_cu_umplutura_delicioasaTort cu umplutura delicioasa din: galbenusuri, branza, de vaci, zahar, coaja de portocala, albusuri, aluat de strudel, unt, pesmet, gem de prune, gem de mere, frisca, lapte, oua si zahar pudra. Ingrediente: 4 galbenusuri 60 g zahar 400 g branza de vaci 1 lingurita coaja de portocala rasa 2 albusuri 2 pachete de aluat de…
Read more »





Reteta de post: Rosii umplute cu ciuperci

11 March 2013
Rosii_umplute_cu_ciuperciRosii umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci, ceapa verde, cascaval de post, usturoi, patrunjel, sare, piper, ulei de floarea soarelui si rozmarin. Ingrediente: 8 rosii mari 400 g ciuperci 2 legaturi ceapa verde 100 g cascaval de post 3-4 catei usturoi o legatura patrunjel sare piper negru ulei de floarea soarelui rozmarin proaspat   Mod…
Read more »





Tartă cu ceapă şi brânză

11 March 2013
Tarta_cu_ceapa_si_brânzaTartă cu ceapă şi brânză din: faina, unt, apa, sare, smantana, bacon, lapte, oua, cascaval, ulei, zahar pudra, ceapa, chimen, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g unt 100 ml apa un praf sare pentru umplutura: 400 ml smantana 150 g bacon 400 ml lapte 3 oua 200 g cascaval ras…
Read more »

Ceafa la gratar cu garnitura

11 March 2013
Ceafa_la_gratar_cu_garnituraCeafa la gratar cu garnitura din: ceafa, ceapa, usturoi, boia dulce, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, cimbru, piper, salata verde morcov si piure de cartofi. Ingrediente: un kg ceafa 3-4 cepe 1-2 catei de usturoi 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce 300 ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa cimbru uscat si macinat…
Read more »





Retete de post: Penne cu legume

11 March 2013
Penne_cu_legumePenne cu legume din: penne, broccoli, ceapa rosie, ardei capia, fasole verde, rosii, sare, patrunjel, ulei de floarea soarelui, piper negru, ulei de masline, otet aromatic si miere. Ingrediente: 300 g penne 300 g broccoli o ceapa rosie 2-3 ardei capia 300 g fasole verde 3-4 rosii sare patrunjel proaspat ulei de floarea soarelui piper…
Read more »





Orez cu mix de legume

11 March 2013
Orez_cu_mix_de_legumeOrez cu mix de legume din: orez, mix de legume, margarina, sos de soia, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g orez cu bobul lung 500 g mix de legume 75 g margarina sos de soia sare piper alb maicnat o legatura patrunjel proaspat   Mod de preparare: Se alege orezul şi se spală în…
Read more »





Ciorba taraneasca cu rasol de vita si legume

11 March 2013
Ciorba_taraneasca_cu_rasol_de_vita_si_legumeCiorba taraneasca cu rasol de vita si legume din: rasol de vita, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa rosie, usturoi, cartofi, rosii, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: o bucata rasol de vita (un kg) o telina mare un pastarnac o radacina patrunjel 2 cepe rosii 2 morcovi 2-3 catei usturoi 3-4 cartofi un kg rosii sare piper…
Read more »





Prăjitură cu mere şi bezea

11 March 2013
Prajitura_cu_mere_si_bezeaPrăjitură cu mere şi bezea din: faina, unt, zahar, sare, ou, mere, baton de vanilie, scortisoara, suc de lamaie, albusuri, pesmet, faina,unt si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 300 g faina 200 g unt 100 g zahar 1 praf sare 1 ou umplutura: 10 mere miezul de la un baton de vanilie 1/2 lingurita scortisoara macinata…
Read more »





Burgeri cu pui, mere si verdeturi

11 March 2013
Burgeri_cu_pui_mere_si_verdeturiBurgeri cu pui, mere si verdeturi din: carne de pui, ceapa rosie, pesmet, mere, salvie, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, miere, mustar si chifle. Ingrediente: 340 g carne de pui tocata 1 ceapa rosie tocata fin 2 linguri pesmet 2 mere cu coaja verde 1 lingura salvie tocata 2 lingurite de cimbru proaspat…
Read more »





Pastă de susan cu miere si lămâie

11 March 2013
Pasta_de_susan_cu_miere_si_lamâiePastă de susan cu miere si lămâie din: susan, miere, zeama de lamaie, coaja de lamaie si ghimbir. Ingrediente: 400 g susan 2 linguri miere 1 lingura zeama de lamaie coaja rasa de la 1 lamaie 1 lingurita ghimbir macinat fin   Mod de preparare: Măcinaţi seminţele de susan cu râşniţa electrică. Puneţi făina obţinută…
Read more »





Reteta zilei: Salata de crab cu telina

11 March 2013
Salata_de_crab_cu_telina_5Salata de crab cu telina din: oua, tulpini de telina, crab, rosii cherry, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. 2 oua fierte 4 tulpini de telina, taiata cuburi carne de crab 1/4 ceasca rosii cherry, taiate jumatati 1/3 ceasca patrunjel proaspat tocat 2 linguri ulei de masline 2 linguri suc ​​de…
Read more »





Muschiulet de porc in sos de prune

11 March 2013
Muschiulet_de_porc_in_sos_de_pruneMuschiulet de porc in sos de prune din: muschiulet de porc, sare, piper, usturoi, cimbru, ulei de masline, gem de prune, prune uscate si vin alb sec. Ingrediente: 800 g muschi de porc sare piper o capatana de usturoi cimbru 4 linguri ulei de masline 200 g gem de prune 100 g prune uscate 100…
Read more »





Prăjitură cu cidru

11 March 2013
Prajitura_cu_cidruPrăjitură cu cidru din: faina, zahar pudra, margarina, ou, cidru, budinca de vanilie, miez de baton de vanilie, mere, suc de lamaie, smantana, branza de vaci, zahar vanilat, gem de caise si migdale. Ingrediente: 250 g faina 250 g zahar pudra 125 g margarina 1 ou 500 ml cidru (vin de mere) 2 plicuri praf…
Read more »





Bucataria fara foc: Lapte de migdale

11 March 2013
Lapte_de_migdaleLapte de migdale din: migdale, curmale, smochine, apa si miere. Ingrediente: 200 g migdale 15 curmale 5 smochine 600 ml apa 2 linguri miere   Mod de preparare: Puneţi migdalele la înmuiat de seara până dimineaţa, în apă rece. Puneţi curmalele şi smochinele la înmuiat în alt vas, pentru 5-6 ore, în apă rece. Curăţaţi…
Read more »





Reteta de post: Iahnie de fasole

11 March 2013
Iahnie_de_fasoleIahnie de fasole din: fasole, rosii, usturoi, boia, cimbru, foaie de dafin, pasta de rosii si ulei. Ingrediente: 400 g fasole 3 cepe rosii 3-4 catei de usturoi boia dulce si iute cimbru o foaie de dafin 4 linguri pasta de rosii 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală în…
Read more »





Ruladă de curcan în stil meditereaneean, cu roşii şi bacon

11 March 2013
Rulada_de_curcanRuladă de curcan în stil meditereaneean, cu roşii şi bacon din: piept de curcan, sare, piper, rosii uscate, usturoi, fistic, verdeata, branza de vaci, parmezan, sunca, morcovi, telina, ceapa, ulei de masline si supa. Ingrediente: 1 kg piept de rucan (fasonat pentru rulada) sare piper 80 g rosii uscate conservate in ulei 2 catei de…
Read more »





Spaghete cu scoici si bacon

11 March 2013
Spaghete_cu_scoici_si_baconSpaghete cu scoici si bacon din: spaghete, scoici, ulei de masline, vin alb, patrunjel, usturoi, ghimbir, smantana, sare si piper. Ingrediente: 100 g spaghete 200 g scoici 50 g bacon 15 ml ulei de măsline 30 ml vin alb 20 g pătrunjel 10 g usturoi 5 g ghimbir 2 linguri smântână sare piper   Mod…
Read more »





Orez cu carnati picanti

11 March 2013
Orez_cu_carnati_picantiOrez cu carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii, dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel, piper, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung sare 50 g unt pentru sos: 4 morcovi 2 linguri ulei 6 rosii un dovlecel 3 carnati picanti un piept de pui o…
Read more »





Gulii pane într-o crustă crocantă de parmezan

11 March 2013
Gulii_pane_într-o_crusta_crocanta_de_parmezanGulii pane într-o crustă crocantă de parmezan din: oua, gulii, sare, piper, faina, pesmet, parmezan, ulei de floarea soarelui, iaurt, verdeturi asortate, suc de lamaie si boia. Ingrediente: 2 oua 800 g gulii sare piper 500 g faina circa 150 g pesmet 40 g parmezan ras 100 ml ulei de floarea soarelui 400 g iaurt…
Read more »





Reteta zilei: Chec cu nuca

10 March 2013
Chec_cu_nuca_22Daca va place checul, ati nimerit unde trebuie. Avem aici o reteta delicioasa de chec, ideala pentru o intalnire cu prietenii. In afara de ingrediente nu mai aveti nevoie decat de un procesor de alimente sau un blender pentru a pregati un chec cu nuca gustos si pufos. Ingrediente: 2 cani faina 1 cana zahar…
Read more »





Supa de telina cu taitei

10 March 2013
Supa_de_telina_cu_taiteiSupa de telina cu taitei din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, frunze de telina, ardei rgasi, ceapa, ceapa rosie, praz, usturoi, sare, piper, taitei si ulei de masline. Ingrediente: 3 morcovi o telina o radacina patrunjel frunze de telina un pastarnac 2 ardei grasi 2 cepe albe o ceapa rosie un fir praz 1-2 catei…
Read more »





Clătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga

10 March 2013
Clatite_cu_legume_si_fâsii_de_sunca_de_PragaClătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga din: lapte, faina, sare, oua, unt, varza chinezeasca, praz, branza de vaci, iaurt degresat, maioneza, suc de lamaie, piper si sunca de praga. Ingrediente: circa 275 ml lapte 150 g faina sare 2 oua 2 linguri unt 1/2 varza chinezeasca 1 fir praz 50 g branza…
Read more »





Piept de curcan la tigaie in sos de portocale

10 March 2013
Piept_de_curcan_la_tigaie_in_sos_de_portocalePiept de curcan la tigaie in sos de portocale din: piept de curcan, portocala, pastarnac, morcovi, ulei, sare, smantana, amestec de mirodenii si busuioc. Ingrediente: 450 g piept de curcan 1 portocala mare 300 g pastarnac 300 g morcovi 3 linguri ulei sare 200 g smantana amestec de mirodenii pentru carnea de pasare 1 fir…
Read more »





Pui cu legume de primavară

10 March 2013
Pui_cu_legume_de_primavaraPui cu legume de primavară din: conopida, morcovi, file de piept de pui, sare, faina, ulei de rapita, lamaie, supa, hasmatuchi, amidon, smantana si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 legatura morcovi 600 g file de piept de pui sare circa 3 linguri faina 2 lingura ulei de rapita 1 lamaie 500 ml supa 1 legatura…
Read more »





Supa delicioasa de pui cu leustean

10 March 2013
Supa_delicioasa_de_pui_cu_leusteanSupa delicioasa de pui cu leustean din: ceapa, pui, sare, boabe de ienupar, ienibahar, boabe de piper, foi de dafin, leustean, morcov, praz, rosie, telina, taitei si ceapa verde. Ingrediente: 1 ceapa 1 pui (circa 1 kg) sare 8 boabe de ienupar 8 baobe de ienibahar 8 boabe de piper 2 foi de dafin 3…
Read more »





Prăjitură cu hrişcă şi fructe uscate

10 March 2013
Prajitura_cu_hrisca_si_fructe_uscatePrăjitură cu hrişcă şi fructe uscate din: frisca, banane, curmale, smochine, caise uscate, vin, crema de branza, cacao si susan. Ingrediente: 400 g frisca 4 banane 100 g curmale uscate 100 g smochine uscate 100 g caise uscate 300 ml vin 4 linguri crema de branza sau branza proaspata de vaci 2 linguri cacao 2…
Read more »





Chifelute de curcan cu portocale

10 March 2013
Chifelute_de_curcan_cu_portocaleChifelute de curcan cu portocale din: pulpa de curcan, portocale, condimente, piper, suc de portocale, suc de rosii si verdeata. Ingrediente: 4 pulpe de curcan 4 portocale condimente pentru friptură jumătate de linguriţă de sare jumătate de linguriţă de piper 2 linguri suc de portocale o ceaşcă de suc de roşii verdeaţă după gust  …
Read more »





Penne cu sos de marar

10 March 2013
Penne_cu_sos_de_mararPenne cu sos de marar din: penne, ulei, usturoi, faina, marar verde, smantana, seminte de marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g penne sau alte paste scurte 4 linguri ulei 4 catei de usturoi 1 lingura faina 1 legatura marar verde 200 smantana 1 lingurita seminte de marar sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi…
Read more »





Varză cu ceapă roşie si seminţe de dovleac

10 March 2013
Varza_cu_ceapa_rosie_si_seminte_de_dovleacVarză cu ceapă roşie si seminţe de dovleac din: varza acra, ceapa rosie, seminte de dovleac, ulei de dovleac, cimbru si piper. Ingrediente: 1 kg varza acra 2 cepe rosii 100 g seminte de dovleac 500 ml ulei de dovleac 1 lingura cimbru uscat piper   Mod de preparare: Tocati marunt varza si puneti-o intr-un…
Read more »





Tartă cu spanac (o gustare vegetariana)

10 March 2013
Tarta_cu_spanacTartă cu spanac din: unt, faina, sare, spanac, branza telemea, smantana, oua, piper, boia, rozmairn, salvie si usturoi. Ingrediente: 125 g unt 250 g faina 1 praf sare 500 g spanac 250 g branza telemea 200 g smantana 4 oua piper boia 1 lingura rozmarin tocat 1 lingurita salvie tocata 2 catei de usturoi  …
Read more »





Reteta zilei: Copanele de pui cu sos de mango

10 March 2013
Copanele_de_pui_cu_sos_de_mango_6Copanele de pui cu sos de mango din: copane de pui, suc de lamaie, sos de mango, mustar dijon, unt, vin alb, sare, cimbru si piper. Ingrediente: 4 copane de pui sucul de la 1 lamaie 4 linguri sos de mango cu pulpa 2 lingurite pudra de curry 2 linguri mustar dijon 4 linguri unt…
Read more »





Curcan prajit cu alune

10 March 2013
Curcan_prajit_cu_aluneCurcan prajit cu alune din: curcan, ulei de masline, alune, mar, stafide, ceai de iasomie si varza de bruxelles. Ingrediente: 1 curcan de 6 kilograme 20 ml ulei de măsline rafinat 100 g alune pisate 1 măr 20 g de stafide 20 g ceai de iasomie uscat 100 g varză de Bruxelles   Mod de…
Read more »





Salata cu telina, morcov si nuci

10 March 2013
Salata_cu_telina_morcov_si_nuciSalata cu telina, morcov si nuci din: radacina de telina, suc de lamaie, ulei de masline, morcov, telina verde, nuci macinate, ceapa rosie, sare si piper. Ingrediente: 250 g rădăcină de țelină sucul de la 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline 1 morcov 2 fire țelină verde cu frunze 1 lingură nuci măcinate 1…
Read more »





Tartă cu grâu, spanac si dovlecei

10 March 2013
Tarta_cu_grâu_spanac_si_dovleceiTartă cu grâu, spanac si dovlecei din: faina, grau, dovlecei, spanac, ceapa, usturoi, oua, cascaval, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 250 g grau 200 g dovlecei sau conopida, broccoli (congelate) 200 g spanac sau alte verdeturi de sezon (leurda, urzici, stevie, macris) 4 cepe 2 catei de usturoi 2 oua…
Read more »





Piept de curcan cu lamaie

10 March 2013
Piept_de_curcan_cu_lamaiePiept de curcan cu lamaie din: piept de curcan, boia dulce de ardei, piper verde, sare grunjoasa, ulei de masline, suc de lamaie si verdeturi. Ingrediente: 1 piept de curcan mediu ca dimensiuni 1 sfert de linguriţă de boia dulce de ardei 1 sfert de linguriţă de piper verde 1 sfert de linguriţă de sare…
Read more »





Gulii umplute cu spanac şi brânză

10 March 2013
Gulii_umplute_cu_spanac_si_brânzaGulii umplute cu spanac şi brânză din: boabe de grau, gulii, ceapa, spanac, sare, piper, smantana, cascaval, varza alba, usturoi, rosii decojite, cimbru, nucsoara si supa. Ingrediente: 60 g boabe de grau 4 gulii mari 1 ceapa 1 mana spanac sare piper 4 linguri smantana 4 linguri cascaval ras 4 frunze varza alba 1 catel…
Read more »

Pui fript în crustă cu sos de ceapă verde

10 March 2013
Pui_fript_în_crusta_cu_sos_de_ceapa_verdePui fript în crustă cu sos de ceapă verde din: ceapa, ceapa verde, castravete, unt, supa, smantana, sare, piper, pui, oua, faina, pesmet, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa medie 1 legatura ceapa verde 1 castravete 1 lingura unt 100 ml supa 150 g smantana sare piper 1 pui (circa 1kg) 2 oua 100 g…
Read more »





Reteta zilei: Felii de portocale confiate

10 March 2013
Felii_de_portocale_confiate_8Felii de portocale confiate din: portocale, zahar, rozmarin, fistic, curmale si menta. Ingrediente: 2-3 portocale (puteti folosi portocale, portocale rosii, mandarine, clementine) 1 1/4 cesti de zahar 4 crengute de rozmarin 2 linguri fistic curmale feliate crengute menta   Mod de preparare: Se toarna 1 cana de apa intr-o cratita mica. Se lasa la fiert,…
Read more »





Brioşe-iepuraş

10 March 2013
Briose_iepurasBrioşe-iepuraş din: oua, zahar, unt, lapte, suc de portocale, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zahar vanilat, coaja de portocala, oua de ciocolata, zahar pudra, ciocolata amaruie si suc de lamaie. Ingrediente: 2 oua 100 g zahar 125 g unt 200 ml lapte batut 5 linguri suc de portocale 275 g faina 2…
Read more »





Salata de pui cu papaia

10 March 2013
Salata_de_pui_cu_papaiaSalata de pui cu papaia din: ruccola, papaia, rosii, praz, otet balsamic, mustar, miere, sare, piper, ulei de masline si piept de pui. Ingrediente: 200 g ruccola 1 fructe de papaia bine copt 4 rosii 4 fire praz 3 linguri otet balsamic 1 lingurita mustar 1 lingurita miere sare piper 7 linguri ulei de masline…
Read more »





Cremă de lămâie în jumătăţi de lămâie

10 March 2013
Crema_de_lamâie_în_jumatati_de_lamâieCremă de lămâie în jumătăţi de lămâie din: zahar, suc de lamaie, lamaie, oua, coaja de lamaie, unt si sare. Ingrediente: o ceasca si doua linguri de zahar o jumatate de ceasca de suc de lamaie proaspat o lamaie mare 5 oua mari o lingura de coaja de lamaie rasa 10 linguri de unt sare…
Read more »





Placinta cu ciuperci si branza

10 March 2013
Placinta_cu_ciuperci_si_branzaPlacinta cu ciuperci si branza din: faina, unt, apa rece, ciuperci, ceapa, unt, branza rasa, ulei de masline, chimen, ou si sare. Ingrediente: 300 g faina 180 g unt 4 linguri de apa rece 800 g ciuperci 1 ceapa mare 1 lingura de unt 150 g branza rasa 2 linguri de ulei de masline 2…
Read more »





Salata de cartofi, ridichi si ceapa verde

10 March 2013
Salata_de_cartofi_ridichi_si_ceapa_verdeSalata de cartofi, ridichi si ceapa verde din: ridichi de luna, cartofi noi, leurdan, untisor, ulei de masline extravirgin, marar, ceapa verde, otet de vin rosu, sare si piper negru. Ingrediente: o cana ridichi de luna 1 kg cartofi noi 2 legaturi de leurda 2 legaturi de untisor 3 lingri de ulei de masline extravirgin…
Read more »





Coroniţă de Paşte

10 March 2013
Coronita_de_PasteCoroniţă de Paste din: faina, lapte, unt, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie, martipan, frisca, migdale, miere, unt, stafide, rom, galbenus, fulgi de migdale si zahar candel. Ingrediente: aluat: 600 g faina circa 300 ml lapte caldut 100 g unt moale 1/2 lingurita sare 1 plic zahar vanilat 1/2 coaja de lamaie umplutura: 300 g…
Read more »





Pui la cuptor cu rozmarin garnisit cu măsline şi cartofi

10 March 2013
Pui_la_cuptor_cu_rozmarin_garnisit_cu_masline_si_cartofiPui la cuptor cu rozmarin garnisit cu măsline şi cartofi din: rozmarin, piept de pui, sare, piper, cartofi, usturoi, bacon afumat, masline verzi si ulei de masline. Ingrediente: 3 fire rozmarin 4 fileuri de piept de pui cu piele (a 160 g) sare piper 600 g cartofi 4 catei de usturoi 80 g bacon afumat…
Read more »





Sendvis cu ou

10 March 2013
Sendvis_cu_ouSendvis cu ou din: bagheta, ridichi, castravete, oua, usturoi, ulei de masline, frunze de spanac, smantana, mustar, usturoi, marar si sare. Ingrediente: 1 bagheta 1 legatura de ridichi 1 castravete 5-6 oua fierte 4 catei de usturoi 2 linguri cu ulei de masline frunze de spanac pentru sos: 150 g smantana 1 lingurita cu mustar…
Read more »





Reteta zilei: Peste in folie de aluminiu

10 March 2013
Peste_in_folie_de_aluminiu_4Peste in folie de aluminiu din: peste, usturoi, unt, capere, salvie proaspata, vin alb, sare, piper, cartofi si piure de mazare. Ingrediente: 300-400 g pește (2 pesti) 2 catei de usturoi 70 g unt nesarat 2 lingurite capere 6 frunze de salvie proaspata 200 ml vin alb sec Sare si piper dupa gust Cartofi si…
Read more »





Pastrav inabusit

10 March 2013
Pastrav_inabusitPastrav inabusit din: pastravi, lamaie, unt, mix de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi potrivit (sau 8 fileuri) 1 lamaie 100 g unt 500 g mix de legume congelate sare piper negru proaspat   Mod de preparare: Dacă peştele este întreg, taie-l pe burtă, curăţă-l şi spală-l bine cu apă rece. Frea- că-l cu…
Read more »





Croasant cu ciocolată

10 March 2013
Croasant_cu_ciocolataCroasant cu ciocolată din: oua, crema de ciocolata, unt, faina, ulei, otet, apa si sare. Ingrediente: 1 ou 100 g crema de ciocolata pentru aluat: 200 g unt 11 linguri cu faina 3 linguri cu ulei 1 lingura cu otet 1 cescuta cu apa rece 1 lingurita rasa cu sare   Mod de preparare: Freacă…
Read more »





Rondele de crap cu stevie

10 March 2013
Rondele_de_crap_cu_stevieRondele de crap cu stevie din: rondele de crap, stevie, ceapa verde, morcov, ulei, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 rondele de crap 6 legatura de stevie 2 legaturi ceapa verde 1 morcov 50 ml ulei 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Spalati rondelele de crap, curgeti-le bine de apa si stergeti-le cu…
Read more »





Pulpa de miel la cuptor in stil mediteraneean, cu verdeturi proaspete

10 March 2013
Pulpa_de_miel_la_cuptorPulpa de miel la cuptor in stil mediteraneean, cu verdeturi proaspete din: pulpa de miel, usturoi, sare grunjoasa, amestec de ierburi de provence, coaja de lamaie, ardei iute, piper, ulei de masline, rozmarin, salvie, cimbru si punga pentru copt. Ingrediente: 1 pulpa de miel (circa 1,5 kg) 2 capatani de usturoi 1 lingura sare grunjoasa…
Read more »





Rulouri cu nucă

10 March 2013
Rulouri_cu_nucaRulouri cu nucă din: galbenus, lapte, faina, oua, drojdie, unt, lapte, zahar, sare, nuca macinata si crema de ciocolata. Ingrediente: 1 galbenus 3 linguri cu lapte pentru aluat: 550 g faina 2 oua 15 g drojdie 60 g unt topit 200 ml lapte 100 g zahar 1/2 lingurita cu sare pentru umplutura: 250 g nuca…
Read more »





Reteta zilei: Bomboane Raffaello

9 March 2013
Bomboane_Raffaello_15Bomboane Raffaello din: mascarpone, zahar, nuca de cocos, napolitane de vanilie si alune. Ingrediente: 350g mascarpone 250g zahar 250g nuca de cocos rasa 125g napolitane de vanilie alune       Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca bine toate ingredientele cu mainile. Se formeaza din compozitie, bilute de Raffaelo, iar in centru se pune…
Read more »





Supă de ceapă cu parmezan si nucsoara

9 March 2013
Supa_de_ceapa_cu_parmezan_si_nucsoaraSupă de ceapă cu parmezan si nucsoara din: bagheta, supa de vita, ceapa, usturoi, faina, zahar brun, parmezan, cascaval, cimbru, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 bagheta 1 l supa de vita 6 cepe 2 catei de usturoi 2 linguri cu faina 1 lingurita cu zahar brun 75 g parmezan ras 75 g cascaval ras…
Read more »





Şniţel cu parmezan

9 March 2013
Snitel_cu_parmezanŞniţel cu parmezan din: cotlet de porc, pastrama, oua, cascaval, parmezan, pesmet, unt si sare. Ingrediente: 500 g cotlet de porc 200 g pastrama 2 oua 150 g cascaval 1 lingura cu parmezan ras 2 linguri cu pesmet 100 g unt sare   Mod de preparare: Taie bucata de carne în felii mai groase. Crestează…
Read more »





Curcan cu fasole, porumb si rosii

9 March 2013
Curcan_cu_fasole_porumb_si_rosiiCurcan cu fasole, porumb si rosii din: carne de curcan, ulei de masline rafinat, busuioc, sare, piper, usturoi, fasole vede, porumb, rosii, suc de lamaie si ceapa rosie. Ingrediente: 500 g carne de curcan fără piele, fără oase, piept sau pulpă, cupă preferinţă 25 ml ulei de măslne rafinat jumătate de ceaşcă de busuioc proaspăt,…
Read more »





Macrou cu ceapă roşie si sos de muştar

9 March 2013
Macrou_cu_ceapa_rosie_si_sos_de_mustarMacrou cu ceapă roşie si sos de muştar din: macrou, ulei, lamaie, coriandru, mustar, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati macrou (circa 300g/buz) 4-5 linguri ulei 1 lamaie 1 lingurita rasa pudra de coriandru 200 g mustar 250 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi scurgeţi-l…
Read more »





Retete de post: Salata de sfecla cu hrean

9 March 2013
Salata_de_sfecla_cu_hreanSalata de sfecla cu hrean din: sfecla, radacina de hrean, seminte de chimen, otet de mere, ulei de masline si sare. Ingrediente: 4 sfecle mai mici si mai inchise la culoare 1 radacina de hrean – cam 4-5 cm lungime 1 lingurita seminte de chimen 2 linguri otet de mere sau otet balsamic 4 linguri…
Read more »





Eclere cu vanilie

9 March 2013
Eclere_cu_vanilieEclere cu vanilie din: lapte, zahar, galbenusuri, faina, baton de vanilie, sos de caramel, apa, unt, zahar, faina, oua si sare. Ingrediente: 500 ml lapte 140 g zhar 4 galbenusuri 4 linguri cu faina 1 batond e vanilie sos de caramel pentru aluat: 1 1/2 pahare cu apa 100 g unt 1 lingurita cu zahar…
Read more »





Piept de curcan cu garnitura de radacinoase

9 March 2013
Piept_de_curcan_cu_garnitura_de_radacinoasePiept de curcan cu garnitura de radacinoase din: piept de curcan, radacinoase, verdeata, lapte de migdale si ulei. Ingrediente: 1 piept de curcan, fără piele, 2 kilograme de rădăcinoase (telină, morcov, păstârnac, pătrunjel şi, opţional, sfeclă roşie), verdeaţă proaspătă, tăiată fin (mărar, pătrunjel, oregano), lapte de migdale, 10 ml ulei presat la rece   Mod…
Read more »





Limba de vita cu masline

9 March 2013
Limba_de_vita_cu_maslineLimba de vita cu masline din: limba de vita, masline negre, ulei, ceapa, ardei grasi, rosii, bulion, sare si piper. Ingrediente: 800 g limba de vita 300 g masline negre 100 ml ulei 3 cepe 2 ardei grasi 4 rosii 1 lingura bulion sare piper   Mod de preparare: Opăriţi limba, curăţati-o de pieliţa albă…
Read more »





Ciorbă de pui cu omletă

9 March 2013
Retete_1Ciorbă de pui cu omletă din: pui, oua, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, cartofi, bors, leustean si sare. Ingrediente: 1 pui 6 oua 2 morcovi 2 cepe 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 3 cartofi 1 l bors 2 legaturi leustean sare   Mod de preparare: Curăţaţi carnea, porţionaţi-o şi spălaţi-o, apoi puneţi-o la fiert…
Read more »





Retete de post: Cartofi copti

9 March 2013
Cartofi_coptiCartofi copti din: cartofi, boabe de porumb, mazare, ceapa, ardei, patrunjel verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi mai mari 100 g boabe de porumb fiert 100 g mazare verde fiarta 2 cepe 1 ardei rosu 1 legatura patrunjel verde 5 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Coaceti cartofii in coaja, dupa…
Read more »





Curcan rumenit cu garnitura de mere

9 March 2013
Curcan_rumenit_cu_garnitura_de_mereCurcan rumenit cu garnitura de mere din: curcan, ulei de palmier, cimbru, usturoi, sare marina, piper, mere si ceapa rosie. Ingrediente: 1 curcan de dimensiuni mici 2 linguriţe de ulei de palmier nehidrogenat o linguriţă de cimbru uscat 2 căţei de usturoi mari o linguriţă de sare marină grunjoasă o linguriţă de piper 5 mere…
Read more »





Reteta zilei: Crochete de peste in crusta de pesmet

9 March 2013
Crochete_de_peste_in_crusta_de_pesmet_9Crochete de peste in crusta de pesmet din: carne de crab, peste afumat, piure de cartofi, ghimbir, usturoi, iarba de mare, coaja de lamaie, ardei iute, piper cayenne, coriandru, seminte de ceapa, seminte de susan, ou, ulei, faina, pesmet, sos wasabi si salata mixta. Ingrediente: 125g carne de crab fierta 125g pește afumat fiert 250g…
Read more »





Salată călugărească

9 March 2013
Salata_calugareascaSalată călugărească din: fasole alba, ceapa rosie, rosii, ulei de masline, ardei iute uscat, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole alba 2 cepe rosii 4 rosii mai mari 4 linguri ulei de masline 1/2 ardei iute uscat 1 lingura otet de mere sare piper   Mod de preparare: Bateti putin cu…
Read more »





Morun cu rosii si ciuperci

9 March 2013
Morun_cu_rosii_si_ciuperciMorun cu rosii si ciuperci din: morun, cimbru, rosii, ciuperci, usturoi, patrunjel, sos pesto, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de morun proaspat cu piele, de circa 140 g fiecare cimbru 1 kg rosii mari 8 ciuperci mari 2 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 2 linguri cu sos pesto ulei…
Read more »





Ochiuri în smântână cu verdeţuri

9 March 2013
Ochiuri_în_smântâna_cu_verdeturiOchiuri în smântână cu verdeţuri din: spanac, oua, smantana, lapte, usturoi, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg spanac (macris, leurda, frunze de hrean, de papadie) 8 oua 250 ml smantana 4 linguri lapte 3 catei de usturoi 1 ceapa uscata 2 legatura usturoi verde 150 ml ulei sare piper   Mod de…
Read more »





Supa cu carne de oaie si legume

9 March 2013
Supa_cu_carne_de_oaie_si_legumeSupa cu carne de oaie si legume din: carne de oaie, morcovi, patrunjel radacina, ceapa, cartof, radacina de telina, ardei iute, crema de ardei, sare, piper si cartofi. Ingrediente: 1 kg carne de oaie 1 kg morcovi 250 g patrunjel radacina 1 ceapa 1 cartof 1 telina radacina 1 pastarnac 1 ardei iute mic 1…
Read more »

Salata de telina cu fasole

9 March 2013
Salata_de_telina_cu_fasoleSalata de telina cu fasole din: telina, mar, hrean, ulei de masline, otet de mere, fasole, sare si piper. Ingrediente: 2 telina mai mari 1 mar 1 lingurita hrean ras 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet de mere 400 g conserva de fasole sare piper   Mod de preparare: Curatati telina si marul.…
Read more »





Tarta cu branza, nuci si mere

9 March 2013
Tarta_cu_branza_nuci_si_mereTarta cu branza, nuci si mere din: faina, unt, galbenus, sare, nuci pisate, branza gorgonzola, cimbru verde, miere, mere si suc de mere. Ingrediente: 250 g faina 125 g unt 1 galbenus un varf cutit sare 1/2 cana nuci pisate 1/4 cana branza (gorgonzola, blue cheese sau mascarpone) 1 lingura cimbru verde tocat 2 linguri…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de porc trase la tigaie in unt

9 March 2013
Cotlete_de_porc_trase_la_tigaie_in_unt_1Cotlete de porc trase la tigaie in unt din: cotlete de porc, ulei vegetal, unt, sare si piper. Ingrediente: 1-2 cotlete de porc 1 lingura de ulei vegetal 15g unt nesarat Sare si piper dupa gust       Mod de preparare: Asezonati cotletele cu sare si piper dupa gust pe ambele parti. Intr-o tigaie,…
Read more »





Supa de gaina cu galuste

9 March 2013
Supa_de_gaina_cu_galusteSupa de gaina cu galuste din: gaina, morcovi, ceapa, telina, oua, gris, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 gaina 2 morcovi 1 ceapa 1 telina 2 oua 3 linguri gris 1 legatura patrunjel sare piper     Mod de preparare: Fierbeţi carnea în 3 l apă cu sare. Luaţi spuma, apoi adăugaţi zarzavaturile tăiate în…
Read more »





Tort de mere cu miez de nuca

9 March 2013
Tort_de_mere_cu_miez_de_nucaTort de mere cu miez de nuca din: mere, oua, faina, zahar, unt, miez de nuca, crema de ciocolata, frisca, portocale, banane si piersici. Ingrediente: 8-10 mere, curatate 7 oua 5 linguri de faina 10 linguri de zahar 100 g unt 50 g miez de nuca 250 g crema de ciocolata 500 ml frisca 2…
Read more »





Varză roşie de post

9 March 2013
Varza_rosie_de_postVarză roşie de post din: varza rosie, ceapa rosie, chimen, ulei de masline, miez de nuca, rosii decojite, sare si piper. Ingrediente: 1 varza rosie 1 ceapa rosie 1 lingurita chimen 4 linguri ulei de masline 50 miez de nuca 400 g conserva rosii decojite sare piper   Mod de preparare: Tocaţi varza roşie cât…
Read more »





Negrese cu migdale si nuci

9 March 2013
Negrese_cu_migdale_si_nuciNegrese cu migdale si nuci din: unt, ciocolata neagra, oua, zahar tos, faina, cacao, ciocolata negra, ciocolata alba si migdale. Ingrediente: 300 g unt 300 g ciocolata neagra, de menaj, rupta bucati 6 oua 300 g zahar tos 75 g faina, cernuta 40 g cacao 100 g ciocolata cu lapte, de menaj, rupta in bucati…
Read more »





Cârnăciori înveliţi în costită

9 March 2013
Cârnaciori_înveliti_în_costitaCârnăciori înveliţi în costită din: carnaciori, miere, sos de soia, zeama de lamaie si kaizer. Ingrediente: 1,5 kg carnaciori proaspeti in amestec (oltenesti, chorizo, crenvursti ) 4 linguri miere 3 linguri sos de soia zeama de la o lamaie 500 g costita sau kaizer, taiat felii foarte subtiri   Mod de preparare: Inveleşte cârnâciorii în…
Read more »





Cartofi la cuptor cu rozmarin

9 March 2013
Retete_1Cartofi la cuptor cu rozmarin din: cartofi, grasime de pasare, sare de mare si rozmarin. Ingrediente: 1,5 kg cartofi cu coaja rosie 100 ml grasime de pasare sare de mare 4 ramurele de rozmarin, doar frunzele, tocate grosier   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 gra­de C. Curăţa cartofii şi taie-i bucăţi mari.…
Read more »





Prăjitură cu brânză şi nuci

9 March 2013
Prajitura_cu_brânza_si_nuciPrăjitură cu brânză şi nuci din: pesmet, nuci, zahar, unt, crema de branza, extract de vanilie, scortisoara, oua, smantana. Ingrediente: blat: 1 -1/2 cani pesmet de biscuiti graham, de ovaz sau amaretti 1/2 cana nuci macinate 1/3 cana zahar 1/3 cana unt umplutura: 250 g crema de branza 1-1/2 cani zahar 1 lingurita extract de…
Read more »





Reteta zilei: Supa de peşte

9 March 2013
Supa_de_peste_4Un preparat delicios si absolut gustos, supa de peste, este foarte sanatoasa si usor de preparat. Ingrediente: 900 g peste 130 g ceapa tocata 80 g praz tocat 150 g morcov, cubulete 100 g telina tocata 2 catei de usturoi 400g rosii tocate 1 lingura de pasta de tomate 2 stele anason 1 varf de…
Read more »





Cocktail cu nectarine

9 March 2013
Cocktail_cu_nectarineSe decojeste 1/2 pepene galben, se scot samburii si se taie pulpa cuburi. Se decojeste o nectarina coapta, se taie cuburi. Se paseaza pepenele cu nectarine si se introduce in pahare; se orneaza fiecare cu o capsune. Se completeaza cu putin vin spumos.  
Read more »





Păstârnac cu glazura de muştar

9 March 2013
Pastârnac_cu_glazura_de_mustarPăstârnac cu glazura de muştar din: pastarnac, mustar, faina, piper, sare de mare si grasime de pasare. Ingrediente: 800 g pastarnac, curatat si taiat felii, pe lungime 2 lingurite mustar 1 lingura faina 1/2 lingurita piper macinat grosier 1/2 lingurita sare de mare 3 linguri grasime de pasare   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la…
Read more »





Piept de pui umplut cu spanac şi gorgonzola

9 March 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_spanac_si_gorgonzolaPiept de pui umplut cu spanac şi gorgonzola din: piept de pui, frunze de spanac, branza gorgonzola, ceapa, dovlecei, rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat 500 g frunze de spanac 200 g branza gorgonzola 2 cepe 2 dovlecei 2 rosii ulei de masline sare piper   Mod…
Read more »





Turtite din pere

9 March 2013
Retete_1Turtite din pere din: pere, faina, pesmet, apa, zahar, scortisoara, margarina, ulei si sare. Ingrediente: 6 pere mari 2 linguri faina 2 linguri pesmet 2-3 linguri apa 100 g zahar 1 lingurita scortisoara 50 g margarina 100 ml ulei un varf de cutit sare   Mod de preparare: Spălaţi perele, daţi-le pe răzătoarea mare, amestecaţi-le…
Read more »





Piept de pui cu sos de lămâie si iaurt

9 March 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_lamaie_si_iaurtPiept de pui cu sos de lămâie si iaurt din: piept de pui, iaurt, usturoi, verdeata, suc de lamaie, sare, piper, parmezan, paine toast, ulei, radacina de telina, cartofi, unt, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 piepți de pui 250 g iaurt 2 căței de usturoi 1 mână verdeață 2 lingurițe suc de lămâie sare…
Read more »





Reteta zilei: Salam de biscuiti cu ciocolata

8 March 2013
Salam_de_biscuiti_cu_ciocolata_09Salam de biscuiti cu ciocolata din: ciocolata, unt, mascarpone, biscuiti zdrobiti si alune maruntite. Ingrediente: 200g ciocolata 100g unt 200g mascarpone 500g biscuiti zdrobiti 50g alune maruntite   Mod de preparare: Ciocolata se topeste, se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga mascarponele, untul si alunele. Se amesteca foarte bine pana se obtine o…
Read more »





Frigarui picante de pui

8 March 2013
Frigarui_picante_de_puiFrigarui picante de pui din: fileuri din piept de pui, sos de soia, sherry, praf de copt, ceapa verde, sos chilli dulce si suc de lamaie. Ingrediente: 450 g fileuri din piept de pui 12 tepuse pentru frigarui pentru marinata: 4 linguri sos de soia 4 linguri de sherry (sau visinata) 2 lingurite praf de…
Read more »





Jambon cu glazură şi cuişoare

8 March 2013
Jambon_cu_glazura_si_cuisoareJambon cu glazură şi cuişoare din: jambon de porc, radacina de ghimbir, ceapa, boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de mandarine, mustar de dijon, praf de ghimbir si cuisoare. Ingrediente: 2,5 kg jambon de porc, fara os, afumat sau nu 50 g radacina de ghimbir, taiata felii subtiri o ceapa mare,…
Read more »





Supă cremă de mazăre cu patrunjel si usturoi

8 March 2013
Supa_crema_de_mazare_cu_patrunjel_si_usturoiSupă cremă de mazăre cu patrunjel si usturoi din: mazare, frunze de spanac, unt, supa de legume, faina, zahar, usturoi, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g mazare congelta 200 g frunze de spanac 100 g unt 2 l supa de legume 1/2 lingurita faina 1 lingurita zahar 2 catei de usturoi patrunjel verde…
Read more »





Cocktail răcoritor cu gin si votca

8 March 2013
Coctail_racoritorCocteil răcoritor din: gin, votca, lichior crema de rodie si zeama de lamaie. Ingrediente: 25 ml gin 25 ml votca 25 ml lichior crema de rodie 3-4 linguri zeama de lamaie   Mod de preparare: Intr-un shaker, amestecă ginul, votca, li­chiorul de rodie şi zeama de lămâie. Toarnă amestecul într-un pahar de cocteil în care…
Read more »





Prăjitură cu ananas, rom si esenta de vanilie

8 March 2013
Prajitura_cu_ananas_si_romPrăjitură cu ananas, rom si esenta de vanilie din: unt, zahar, oua, esenta de vanilie, rom, faina, nuci, sare, zahar brun, ananas si rom. Ingrediente: blatul: 1 cana unt 2 cani zahar 4 oua mari 1 lingura esenta de vanilie 1 lingurita rom 2 1/2 cani faina 1/2 cani nuci macinate 1/2 lingurita sare glazura: 1/2…
Read more »





Cartofi umpluţi cu brânză şi peşte

8 March 2013
Cartofi_umpluti_cu_brânza_si_pesteCartofi umpluţi cu brânză şi peşte din: cartofi, ulei de floarea soarelui, branza cremoasa, coaja de lamaie, suc de lamaie, marar si peste. Ingrediente: 25 g cartofi de marimea unei prune, cu coaja subtire aproximativ 600 g 1 lingura ulei de floarea soarelui 200 g branza cremoasa coaja si sucul de la o jumatate de…
Read more »





Frigărui de legume în stil italian

8 March 2013
Frigarui_de_legume_în_stil_italianFrigărui de legume în stil italian din: frunze de busuioc, mozzarella, rosii, sos pesto, masline verzi si tepuse de lemn. Ingrediente:  Frunze de busuioc sau rucola  300 g branza mozzarella (bile)  10 rosii mici  1 lingura sos pesto (gata preparat)  200 g masline verzi  20 tepuse de lemn   Mod de preparare: Pe fiecare tepusa,…
Read more »





Şalău înăbuşit cu salată

8 March 2013
Salau_înabusit_cu_salataŞalău înăbuşit cu salată din: file de salau, ulei de masline, salata verde, ardei gras, andive, ceapa rosie, vin alb sec, lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 800 g file de slaau 50 ml ulei de masline 1 salata verde 1 ardei gras rosu 250 g andive 1 ceapa rosie 100 ml vin alb sec 1…
Read more »





Placintele cu banane caramelizate

8 March 2013
Placintele_cu_banane_caramelizatePlacintele cu banane caramelizate din: faina de grau, praf de copt, sare, lapte, ulei, oua, unt, zahar brun, scortisoara, sare, esenta de vanilie si banane. Ingrediente: blatul: 2 cani faina de grau 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare 400 ml lapte 1/2 cana ulei 2 oua garnitura: 1/4 cana unt 1 cana zahar…
Read more »





Sufleu de branza cu smantana si pesmet

8 March 2013
Sufleu_de_branza_cu_smantana_si_pesmetSufleu de branza cu smantana si pesmet din: branza telemea, smantana, pesmet, oua si unt. Ingrediente: 400 g branza telemea 200 ml smantana 50 g pesmet 3 oua unt   Mod de preparare: Se zdrobeşte telemeaua. Se adăugă smântână, gălbenuurile, albuşurile bătute spumă şi pesmetul. Se amestecă uşor. Se ung cu unt 4 vase mici…
Read more »





Reteta zilei: Mancare de legume

8 March 2013
Mancare_de_legume_3Mancare de legume din: dovlecei, cartofi, gulii, radicchio, praz, usturoi, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, otet de vin alb si rozmarin. Ingrediente: 2 dovlecei cartofi gulii radicchio 1 praz mediu, înjumătăţit şi tăiat (partea albă numai) 2 catei de usturoi 2 linguri + 1 linguriţă ulei de măsline extra virgin 2 linguri de…
Read more »





Ciorba cu varza acra, ciolan afumat si piure

8 March 2013
Ciorba_cu_varza_acra_ciolan_afumat_si_piureCiorba cu varza acra, ciolan afumat si piure din: varza acra, ceapa, faina, untura, telina, morcov, praz, ciolan afumat, sare, piper, cartofi, unt si lapte. Ingrediente: 1 kg varza acra 2 cepe 2 linguri faina 1 lingura untura sau ulei 1 telina mica 1 morcov 1 fir de praz 1 ciolan afumat sau 300 g…
Read more »





Cocktail de pepene

8 March 2013
Cocktail_de_pepeneSe scot samburii de la 2 pepeni galbeni, se decojesc si se paseaza. Se inglobeaza 4 linguri zahar pudra, 300 ml de suc de lamaie si 100 ml suc de portocale. Se oarna intr-un bol si se completeaza cu 500 ml apa minerala. Se adauga bile de pepene galben si se da 2 ore la…
Read more »





Drob din ficat

8 March 2013
Drob_din_ficatDrob din ficat din: ficat de pui, chifle, unt, oua, sare, piper, verdeata, unt si pesmet. Ingrediente: 500 g ficat de pui 2 chifle 1 ceapa mica 150 g unt 2 oua sare piper 1 lingurita de verdeata tocata 2 linguri de unt topit 1 lingurita de pesmet   Mod de preparare: prin maşina de…
Read more »





Salata de piept de pui si avocado

8 March 2013
Salata_de_piept_de_pui_si_avocadoSalata de piept de pui si avocado din: frunze de spanac, piept de pui dezosat, crutoane, patrunjel, avocado, rosii uscate, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 200 g frunze de spanac 100 g piept de pui dezosat 200 g crutoane 1 legatura patrunjel 1-2 avocado 2-3 rosii uscate ulei de masline otet balsamic  …
Read more »





Briose nemtesti

8 March 2013
Briose_nemtestiBriose nemtesti din: oua, faina, lapte, sare, zahar vanilat, unt, suc de lamaie, amidon si fructe de padure. Ingrediente: aluatul: 6 oua 1 cana faina 1 cana lapte 1/2 lingurita sare 1 lingura zahar vanilat 1/4 cana unt topit sosul de fructe: 1 cana apa 1/2 cana zahar 3/4 lingura suc de lamaie 1 lingurita…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu