Retete pentru Paste:
Prajitura cu miere si migdale
1 March 2013
Prajitura cu miere si migdale din: zahar, apa, praf de copt, scortisoara, migdale, alune, fistic, seminte de pin, faina, miere, otet si sare. Ingrediente: 500 g zahăr 500 ml apă 2 pliculeţe cu praf de copt 1 linguriţă cu scorţişoară migdale alune fistic seminţe de pin făină cât cuprinde (aproximativ 500 g) 1 linguriţă cu…
Salată de legume cu brânză, ouă şi crutoane
1 March 2013
Salată de legume cu brânză, ouă şi crutoane din: sparanghel verde, oua, gogosare, rosii cherry, branza, capere, ceapa verde, paine alba, sare, piper macinat, ulei de masline, otet de mere si suc de portocale. Ingrediente: 200 g sparanghel verde 3 ouă fierte tari 1 gogoşar roşu mic 200 g roşii cherry 200 g brânză 2…
Bors de fasole cu praz
1 March 2013
Sandwich cu omleta si somon
1 March 2013
Pateu cu ciuperci si castane
1 March 2013
Pateu cu ciuperci si castane din: vin alb sec, ciuperci deshidratate, unt, ciuperci, usturoi, chimen, castane, crema de branza de vaci, pasta de susan, nucsoara, ardei capia, marar si lipii. Ingrediente: 150 ml vin alb sec 30 g ciuperci deshidratate 75 g unt nesarat 750 g ciuperci, taiate felii 3 catei de usturoi, zdrobit 1…
Reteta zilei: Tarta cu afine, merisoare si frisca cu aroma de portocale
1 March 2013
Tarta cu afine, merisoare si frisca cu aroma de portocale din: albus de ou, merisoare, lichior de portocale, afine, nuci, zahar brun, amidon, scortisoara, ghimbir, cuisoare, coaja de portocala, suc de portocala, nuci, faina, unt, coaja de lamaie, scortisoara, ghimbir, ceai, cuisoare, sare de mare si smantana. Ingrediente umplutura: 1 albus de ou, bătut ușor…
Desert de lamaie
1 March 2013
Desert de lamaie din: coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, limoncello, frisca, albusuri, pricomigdale si felii de lamaie. Ingrediente: coaja rasa de la 1 lamaie si 3 linguri zeama 5 linguri zahar tos 3 linguri limoncello – lichior de lamaie 300 ml frisca lichida 2 albusuri 75 g pricomigdale, sfaramate felii de lamaie,…
Naut cu sos de patrunjel
1 March 2013
Ananas cu piept de pui
1 March 2013
Salată de legume cu sos de sardine
1 March 2013
Salată de legume cu sos de sardine din: broccoli, morcovi, tulpini de telina, gulie, ardei gras, ceapa rosie, sare, file de sardine, usturoi, busuioc, ulei de masline, suc de lamaie si piper macint. Ingrediente: 1 broccoli mic 2 morcovi 2 tulpini de ţelină 1 gulie 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 cepe…
Retete de post: Pastă de măsline
1 March 2013
Pastă de măsline din: masline, pesmet, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 500 g măsline fără sâmburi 150 g pesmet 100 ml ulei 6-7 căţei de usturoi sare Mod de preparare: într-un castron mai mare, mixează bine măslinele fără sâmburi. Adaugă treptat uleiul şi mixează mai uşor. Dacă se întăreşte prea tare, adaugă ulei, dar…
Naut cu cuscus si carnati chorizo
1 March 2013
Naut cu cuscus si carnati chorizo din: naut, carnati chorizo, cuscus, ceapa, unt, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cana cu naut fiert 2-3 carnati chorizo 150 g cuscus 1 ceapa 1 lingurita cu unt patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Pune la încins 2-3 linguri cu ulei. Adaugă cuşcuşul şi amestecă…
Crema de ou cu glazura de zahar ars
1 March 2013
Crema de ou cu glazura de zahar ars din: unt, frisca, esenta de vanilie, scortisoara, nucsoara, zahar tos, rom, galbenusuri si amidon. Ingrediente: 1 lingura unt pentru uns 500 ml frisca lichida 1/2 lingurita esenta de vanilie 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita nucsoara proaspat razuit 125 g zahar tos, plus 6 linguri pentru glazura 3…
Cocktail de creveţi cu mango
1 March 2013
Cocktail de creveţi cu mango din: mango, creveti, usturoi, ulei, ardei gras, muguri de soia, rucola, otet de vin alb, otet balsamic, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 mango mare si copt 12 creveti preparati 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 1 ardei gras mic, rosu 1 mana de muguri de soia…
Reteta zilei: Chifle cu stafide
1 March 2013
Chifle cu stafide din: faina, apa, lapte praf, zahar de pudra, sare, drojdie, ou, unt nesarat, amestec de condimente, stafide. 15g faina 75g de apa 240g faina 15g lapte praf 40g pudra de zahăr 3g sare 5g drojdie 1 ou 85g apa calda 20g unt nesarat moale 5g amestec de condimente 60g stafide Ingrediente pasta…
Cocktail cu rom
1 March 2013
Cocktail cu rom din: rom alb, suc de lamaie, sirop de zahar, gheata zdrobita si lime. Ingrediente: 60 ml rom alb 20 ml suc de lămâie/lime 1 linguriţă sirop de zahăr 1 păhărel de gheaţă zdrobită 1 felie de lămâie/lime, pentru decor Mod de preparare: Se amestecă ingredientele la viteză redusă în blender, împreună…
Salată de fructe de mare, în stil thailandez
1 March 2013
Salată de fructe de mare, în stil thailandez din: creveti, calamar, sare, fasole verde, rosii cherry, ceapa, ghimbir, coriandru, suc de lamaie, sos de peste, zahar brun, piper si ulei de soia. Ingrediente: 200 g creveti fara cozi si eviscerati 200 g calamar sare 200 g fasole verde 100 g rosii cherry 1 ceapa mica…
Tort Pavlova tiramisu
1 March 2013
Tort Pavlova tiramisu din: albusuri, zahar tos, amidon, rom, alune rumenite, cacao, lichior de cafea, ness cafe, mascarpone si frisca. Ingrediente: 6 albusuri 300 g zahar tos 1 lingurita amidon 1 lingura rom 75 g alune rumenite, tocate 1 lingura cacao 3 linguri lichior de cafea, de cacao sau de migdale 1 lingura ness cafe…
Naut cu ciuperci
1 March 2013
Salata de naut cu ciuperci din: naut, ciuperci, ceapa rosie, ceapa verde, sare, ardei gras, ulei, otet de mere, apa, sare, usturoi, marar si patrunjel. Ingrediente: 250 g naut 400 g ciuperci 1 ceapa rosie ceapa verde sare 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei rgas verde pentru dressing: 50 ml ulei 1 lingura cu otet…
Peste la gratar cu ardei si ghimbir
1 March 2013
Cum se prepara crema de ciocolata
28 February 2013
La intrebarea “care este desertul tau favorit?” majoritatea veti raspunde ceva cu ciocolata. Fie ca vorbim despre un tort, o prajitura, niste biscuiti sau clatite, tuturor ne place sa fie cu ciocolata, asa ca ne-am propus sa va invatam sa preparati o crema delicioasa de ciocolata pe care s-o folositi la diverse deserturi. 3 albusuri…
Reteta zilei: Salata aromata cu ceapa si varza
28 February 2013
Salata aromata cu ceapa si varza din: varza chinezeasca, sare de mare, ceapa verde, usturoi, ghimbir, pasta de chili, otet de orez si zahar. Ingrediente: 1 varza chinezeasca 4 linguri sare de mare 2 fire cepaa verde, tocate 2 caței de usturoi, tocat 1 lingurita de ghimbir proaspat, ras 2 linguri pasta de Chili 1/2…
Tocanita dietetica de cartofi
28 February 2013
Retete de post: Macaroane cu măsline
28 February 2013
Macaroane cu măsline din: macaroane, rosii decojite, masline, ceapa, ardei gras, spranghel, ulei de masline, busuioc verde, maghiran si sare. Ingrediente: 400 g macaroane 1 cutie cu roşii decojite 200 g măsline fără sâmburi 1 ceapă 1 ardei gras 2 fire de sparanghel ulei de măsline busuioc verde oregano maghiran sare Mod de preparare:…
Ciorba de rosii si conopida
28 February 2013
Ciorba de rosii si conopida din: conopida, ceapa verde, usturoi, gogosari, ardei capia, sare, piper, boia dulce, ulei, suc de rosii si bors. Ingrediente: 500 g conopida o legatura ceapa verde 3-4 catei de usturoi 2-3 gogosari un ardei capia sare piper macinat o lingura boia dulce 3-4 linguri ulei un litru suc de rosii…
Naut cu friptura de vita
28 February 2013
Clatite din cartofi
28 February 2013
Clatite din cartofi din: cartofi, ou, faina, apa mientala, ciuperci, marar, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3 cartofi 1 ou 3 linguri cu faina 1/2 pahar cu apa minerala 300 g ciuperci 1 legatura de marar sare piper ulei Mod de preparare: Curăţă cartofii şi dă-i pe răzătoarea mică. Amestecă-i cu oul bătut, făina,…
Prune caramel cu carne
28 February 2013
Prune caramel cu carne din: carne de porc sau vitel, prune uscate, ceapa, zahar, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne de porc sau vitel, taiata cuburi 500 g prune uscate afumate 1 ceapa potrivita 1 lingura cu zahar 2-3 linguri cu ulei 2 lingurite cu faina sare piper Mod de preparare:…
Salata arabeasca
28 February 2013
Salata arabeasca din: patrunjel, sare, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, germani de grau si rosie. Ingrediente: 3-4 legaturi patrunjel sare 6 rosii o legatura ceapa 3-4 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline zeama de la 1-2 lamai 200 g germeni de grau o rosie pentru ornat Mod de…
Saleuri cu crema de branza
28 February 2013
Saleuri cu crema de branza din: faina, praf de copt, unt, ou, galbenusuri, zeama de lamaie, seminte de mac, seminte de susan, seminte de floarea soarelui, branza de oi, telemea de vaca, branza de vaci, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 1 1/2 pachet praf de copt 125 g unt sau…
Retete de post: Iahnie de fasole cu praz
28 February 2013
Cocktail cu vodca si suc de portocale
28 February 2013
Cocktail cu vodca si suc de portocale din: vodca, lichior, suc de potocala si menta. Ingrediente: 45 ml vodcă 30 ml lichior/schnapps de piersici 120 ml suc de portocale 1 felie de portocală şi o frunzuliţă de mentă, pentru decor Mod de preparare: Se pun vodca şi lichiorul de piersici în shaker şi se…
Reteta zilei: Coaste de miel in crusta de pesmet
28 February 2013
Coaste de miel in crusta de pesmet din: coaste de miel, unt nesarat, ulei de masline, sare, piper, piure de mazare, pesmet, patrunjel, usturoi, mustar de dijon. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de masline Sare si piper dupa gust Piure de mazare pentru servire Ingrediente pentru crusta:…
Musaca olteneasca
28 February 2013
Musaca olteneasca din: cartofi, carne tocata de porc, ciuperci, ceapa, sare, piper si oua. Ingrediente: 1 kg cartofi fierti 1 kg carne tocata de porc 1/2 kg ciuperci 3-4 cepe sare piper 2 oua Mod de preparare: Cartofii fierţi îi dai prin maşina de tocat împreună cu carnea. Ceapa o căleşti împreună cu ciupercile…
Ratatouille cu rozmarin
28 February 2013
Ratatouille cu rozmarin din: vinete, dovlecei, ardei grasi, rosii, ceapa, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g vinete 300 g dovlecei mici 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ardei rgas galben 300 g rosii 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita rozmarin proaspat 7 linguri ulei de…
Pere in sos de vin
28 February 2013
Pere in sos de vin din: pere, vin rosu, zahar pudra, miere, scortisoara, coaja de portocala, esenta de vanilie, cuisoare, boabe de piper negru si nucsoara. Ingrediente: 8 pere 1 l vin rosu 100 g zahar pudra 2 linguri cu miere 2 linguri cu scortisoara coaja rasa de la o portocala esenta de vanilie cuisoare…
Cartofi crocanti
28 February 2013
Cartofi crocanti din: cartofi, parmezan, usturoi, carne tocata de mancat, rosii cherry, patrunjel verde, chimen, malai, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 4 cartofi 200 g parmezan 4 catei de usturoi 300 g carne tocata de manzat 10-12 rosii cherry patrunjel verde 1 lingurita cu chimen pisat malai sare piper ulei de masline …
Retete de post: Ghiveci picant
28 February 2013
Ghiveci picant din: cartofi, telina, morcovi, ardei grasi, ardei iute, ceapa, fasole fiarta, foi de dafin, rosii decojite, pasta de tomate, supa de legume, ulei, boia de ardei iute, boabe de piper, sare si piper. Ingrediente: 6-7 cartofi 1 telina mica 2 morcovi 1-2 ardei grasi 1 ardei iute 2 cepe 1 cana cu fasole…
Placinta de homar
28 February 2013
Placinta de homar din: unt fara sare, ceapa, morcov, porumb, mazare, faina, lapte, supa de pui, homar, cimbru, sare, piper, foaie de plainta si ou. Ingrediente: 2 linguri unt fara sare 3/4 ceapa taiata cubulete 1 morcov facut cubulete 3/4 cana porumb congelat 1 – 3/4 cana mazare congelata 3/4 cana faina 1 cana lapte…
Reteta zilei: Salata de paste cu ton si legume
28 February 2013
Salata de paste cu ton si legume din: paste, ton in ulei, masline, castraveti, sare, piper, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline si maioneza. Ingrediente: 200-300 g paste 2 cutii ton in ulei vegetal 8 masline taiate felii 2 castraveți, tăiati cubulete mici sare si piper negru dupa gust Ingrediente dressing: coaja…
Tigaie cu fructe de padure
28 February 2013
Sparanghel verde cu sos
28 February 2013
Sparanghel verde cu sos din: sparanghel verde, oua, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 4 ouă fierte tari 100 g unt 1 lămâie 4 fire pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se decupează capetele veștede sau tari ale sparanghelului și se decojesc tijele în dreptul treimii inferioare, cu ajutorul…
Cocktail cu rom si vermut
28 February 2013
Tocanita de vita cu legume si rozmarin
28 February 2013
Tocanita de vita cu legume si rozmarin din: carne de vita, faina, concentrat de vita, ulei de floarea soarelui, morcovi, ceapa, telina, vin rosu, gem de coacaze, frunze de dafin si rozmarin. Ingrediente: 1 kg carne de vita, fara os, taiata cuburi 4 linguri faina 400 ml concentrat de vita 1 lingura ulei de floarea…
Creveti cu paste la tigaie
28 February 2013
Creveti cu paste la tigaie din: creveti decorticati, telina, ardei capia, morcovi, porumb dulce, paste, sos de soia, unt, sare si piper. Ingrediente: 300 g creveti decorticati congelati 2 tije de telina 1 ardei capia 2 morcovi 1/2 conserva porumb dulce stiuleti 200 g paste scoici 3-4 linguri sos de soia 1 lingura cu unt…
Retete internationale: Tortilla cu legume
28 February 2013
Tortilla cu legume din: ceapa rosie, ardei gras, cartofi, ulei de masline, rosie, mazare, cimbru, patrunjel, sare, oua, lapte, praf de curry, boia, piper si nucsoara. Ingrediente: 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 300 g cartofi fierti in coaja 3 linguri ulei de masline 1 rosie 125 g mazare tanara congelata 1 lingurita cimbru…
Borş de pui cu smântână
28 February 2013
Borş de pui cu smântână din: supa de pui, concentrat de pui, ardei gras, morcov, ceapa, telina, cartof, ou, bors, galbenus, smantana si leustean. Ingrediente: 800 ml supa de pui 200 ml concentrat de pui, obtinut dintr-un cub de pui 1 ardei gras, taiat fasii 1 morcov, dat pe razatoare 1 ceapa, tocata 1 telina…
Clătite cu mere caramelizate
28 February 2013
Clătite cu mere caramelizate din: faina, ou, sare, lapte degresat, unt, ulei, mere, scortisoara, zahar, sirop, zahar vanilat si smantana. Ingediente: 100 g faina 1 ou Un praf de sare 250 ml lapte degresat 25 g unt, topit, apoi usor racit Ulei pentru prajit Pentru umplutura de mere: 50 g unt 3 mere, curatate de…
Reteta zilei: Cotlete de porc in sos de mustar
28 February 2013
Cotlete de porc in sos de mustar din: cotlet de porc, sare, piper, ulei migdale, ulei de masline, supa de pui, lapte, lapte si mustar dijon. Ingrediente: 2 cotlete de porc fără os sare si piper pentru asezonare 1/4 ceasca ulei migdale 1-2 linguri ulei de măsline 1/2 ceasca supa de pui 3 linguri lapte…
Omleta pufoasa
28 February 2013
Omleta pufoasa din: oua, unt, ceapa rosie, dovlecel, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 5-6 oua 50-60 g de unt 1 ceapa rosie 1 dovlecel 1 ardei gras rosu sare piper Mod de preparare: Bate ouăle bine-bine într-un castron până se fac spumă, punând puţină sare şi piper. Taie ceapa solzişori, castravete în jumătăţi…
Sfintişori munteneşti (mucenici)
28 February 2013
Supa crema de usturoi
28 February 2013
Supa crema de usturoi din: usturoi, ulei de masline, supa de legume, vin, lapte, smantana, cartofi, marar uscat, sare si piper. Ingrediente: 1 capatana de usturoi 3 linguri cu ulei de masline 750 ml supa de legume 1 cescuta cu vin 750 ml lapte 200 ml smantana grasa 2 cartofi 1 lingura cu marar uscat…
Tochitura din maruntaie de pui
28 February 2013
Tochitura din maruntaie de pui din: maruntaie de pui, legume deshidratate, amestec de condimente uscate, usturoi, pasta de tomate, piper, vin rosu si ulei. Ingrediente: 1 kg maruntaie de pui (inimi, pipote si ficatei) 1 lingura de legume deshidratate amestec condimente uscate (usturoi, maghiran, cimbrisor, piper, oregano, ceapa, cimbrisor, anason) 9-10 catei de usturoi 1…
Tigaie picantă şi aromată
28 February 2013
Tigaie picantă şi aromată din: naut, carnati picanti, ceapa, ardei gras, ulei, scortisoara, cimbru si piper. Ingrediente: 1 conserva cu naut 250 g carnati picanti 1 ceapa 1 ardei gras 3 linguri cu ulei 2 bete de scortisoara cimbru piper Mod de preparare: Taie ceapa şi ardeiul mărunt, iar carnaţii – în cubuleţe. Incinge…
Reteta zilei: Gnocchi cu ricotta si dovleac cu sos de usturoi
27 February 2013
Gnocchi cu ricotta si dovleac cu sos de usturoi din: oua, ricotta, piure de dovleac, faina, parmezan, usturoi, sare de mare, piper negru, scortisoara, nucsoara, unt nesarat, usturoi. Ingrediente: 2 oua mari 1 bucata ricotta 1 cană piure de dovleac 1 ½ cupe făină ½ ceasca parmezan ras 2 catei usturoi, tocat 1 lingura sare…
Cum se prepara iaurtul de casa
27 February 2013
Iaurtul facut in casa este mult mai bun si in mod sigur mult mai sanatos decat cel cumparat din magazin. De aceea, noi va recomandam sa incercati sa preparati in casa iaurtul, mai ales ca nu este foarte greu, insa rezultatul va fi pe gustul dumneavoastra. 1 litru lapte integral si proaspat 2 linguri iaurt…
Reteta zilei: Prajitura cu mere si ciocolata
27 February 2013
Prajitura cu mere si ciocolata din: unt, zhaar, faina, ciocolata neagra, oua, cacao, nuci, praf de copt, sare, coaja de portocala, mar, zahar tos. Ingrediente: 120g unt 200g zahar 300g faina 100g ciocolata neagra 5 oua 20g cacao 80g nuci 1 pachet praf de copt sare coaja rasa de la o portocala 1 mar 1…
Budincă cu lămâie şi gem
27 February 2013
Salata cu ficat
27 February 2013
Salata cu ficat din: ficat de vitel, cartofi, unt, suc de rodie, rodie, coriandru, ceapa rosie, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficat de vitel 2 cartofi fierti 2 linguri cu unt 1/2 pahar cu suc de rodie 1/2 rodie frunze de coriandru (patrunjel) 1 ceapa rosie sare piper Mod de preparare: Curăţă de…
Sufleu de praz cu spanac
27 February 2013
Sufleu de praz cu spanac din: unt, praf, smantana, nucsoara, usturoi, spanac si morcov. Ingrediente: 25 g unt 3 fire de praz, taiat rondele 200 ml smantana un praf de nucsoara maicnata 2 catei de usturoi, tocati 500 g spanac 1 morcov, dat pe razatoarea mica Mod de preparare: Topeşte untul într-o tigaie încinsă,…
Pui cu spanac
27 February 2013
Ciorbă ardelenească cu carne
27 February 2013
Ciorbă ardelenească cu carne din: carne slaba de porc, morcovi, patrunjel, untura, cartofi, ardei grasi rosii, orez, buchetele de conopida, concentrat de gaina, sare, piper, sare de lamaie, smantana si galbenusuri. Ingrediente: carne slaba de porc sau de vitel 3 morcovi mari 2 radacini de patrunjel 2 linguri ulei sau untura 2 cartofi 2 ardei…
Rulouri cu legume
27 February 2013
Rulouri cu legume din: branza feta, rosii uscate, ardei copti, patrunjel, aluat, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, linte, pesmet si ulei. Ingrediente: 200 g branza feta, sfaramata 100 g rosii uscate, din conserva 300 g ardei copti, bine scuris, taiati fasii 3 linguri patrunjel, proaspat tocat 8 foi de aluat fraged 1/2 linguri ulei…
Coltunasi cu carne (Pelmeni)
27 February 2013
Coltunasi cu carne din: faina, ou, sare, carne de porc, ceapa, albus, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 1 ou sare apa pentru umplutura: 400 g carne de porc tocata 2 cepe 1 lalbus unt patrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Intr-un vas mai adânc, amestecă făina cernută…
Salata cu branza de capra, cartofi si verdeata
27 February 2013
Salata cu branza de capra, cartofi si verdeata din: cartofi, fasole verde, broccoli, mazare, ulei de masline, dovlecei, ceapa verde, frunze de spanac, menta, branza de capra, mustar ulei de masline, suc de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g fasole verde 250 g broccoli 250 g mazare (le poti gasi pe…
Supa mexicana cu carne de vita
27 February 2013
Supa mexicana cu carne de vita din: carne de vita, ulei, ceapa, morcovi, cartofi, dovlecel, ardei gras, telina, usturoi, pulpa de rosii, sos de rosii, arde iute, seminte de chimen, sare, piper si oregano. Ingrediente: 500 g carne vita 2 linguri ulei 1 ceapa mare 2 morcovi mari 2 cartofi 1 dovlecel 1 ardei gras…
Chiftelute suedeze
27 February 2013
Reteta zilei: Lasagna vegetariana
27 February 2013
Lasagna vegetariana din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, busuioc, suc de rosii, apa, salata creata, branza de vaci, oua, parmezan, foi lasagna si mozzarella. Ingrediente: 1 lingura ulei de măsline 1/2 ceapa mare, tocata 6 catei mari de usturoi, tocat fin 300 g ciuperci tocate 1 linguriță busuioc uscat 2 1/2 căni suc de…
Copane picante cu garnitura
27 February 2013
Copane picante cu garnitura din: copane, oua, fulgi de porumb, boia dulce, mustar, piper rosu, ulei, sare, salata verde, ceapa, masline, rosii, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 8 copane 4 oua 300 g fulgi de porumb o lingura boia dulce 2 linguri mustar piper rosu ulei pentru prajit sare pentru garnitura: o salata…
Salata rosie cu peste
27 February 2013
Salata rosie cu peste din: cartofi, sfecla rosie, peste afumat, castraveciori murati si maioneza. Ingrediente: 6 cartofi 1 sfecla rosie 200 g peste afumat 2-3 castraveciori murati maioneza Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă. în-cearcă-i cu o scobitoare dacă sunt gata, scurge-i şi lasă-i să se răcorească bine. Spală sfecla, şterge-o cu un…
Paste cu dovlecei si sos Pesto
27 February 2013
Paste cu dovlecei si sos Pesto din: dovlecei, broccoli, suc de lamaie, coaja de lamaie, paste, ulei de masline, usturoi, sos pesto, seminte de floarea soarelui si parmezan. Ingrediente: 2 dovlecei mari, dati pe razatoarea mare 400 g broccoli, maruntit bine (poti folosi in loc si mazare congelata sau fasole verde) Sucul si coaja rasa…
Tarte portugheze
27 February 2013
Tarte portugheze din: galbenusuri, unt, faina, sifon, iaurt gras, sare, ulei, galbenusuri, smantana dulce, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 2 galbenusuri 175 g unt (margarina) 450 g faina 100 ml sifon (apa minerala) 125 ml iaurt gras sare ulei pentru crema: 9 galbenusuri 500 ml smantana dulce 9 linguri cu zahar esenta de…
Pui la tava cu rosii
27 February 2013
Pui la tava cu rosii din: pulpe de pui, praz, rosii, ardei capia, patrunjel, piper macinat, ulei de floarea soarelui, sos de soia, sos chilli si sare. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2-3 fire de praz 500 g rosii 2 ardei capia o legatura patrunjel piper macinat 3-4 linguri ulei de floarea soarelui sos de…
Ochiuri surpriza
27 February 2013
Ochiuri surpriza din: jambon, carnat chorizo, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii in sos tomat, supa de pui, mazare, boia, oua, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4 felii jambon 1 carnat corizo 1 lingura cu ulei de masline 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi 2 cutii de rosii in sos tomat 300 ml…
Reteta zilei: Burgeri de miel
27 February 2013
Un preparat deosebit de gustos si delicios, burgerii de miel, pot fi o alternativa in orice moment si mai mult decat atat sunt rapid și simplu de preparat. 500g tocată de miel 80g ceapa tocata marunt 1 cațel de usturoi, zdrobit ½ lingura de rozmarin tocat 1 ou 2 lingurite de mustar Dijon 60g pesmet…
Legume călite în sos dulce acrişor
27 February 2013
Legume călite în sos dulce acrişor din: ceapa, ardei grasi, porumb, suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, ardei iute, pudra de ghimbir, ananas, suc de ananas, ketchup, zahar tos, vin rosu, malai si fidea. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata felii 2 ardei grasi, taiati fasii 400 g porumb in conserva…
Supa de spanac
27 February 2013
Mozzarella picanta
27 February 2013
Mozzarella picanta din: mozzarella, rosii, ardei, sare, boia iute, piper, ulei de masline, otet balsamic, pesmet, migdale, usturoi si frunze de busuioc. Ingrediente: 400 g mozzarella 3-4 rosii 3-4 ardei sare boia iute piper 2-3 linguri ulei de masline 2 lingurite otet balsamic 2-3 lingurite pesmet sau crutoane macinate 50 g migdale pisate 3-4 catei…
Cuşcuş cu legume si portocala
27 February 2013
Cuşcuş cu legume si portocala din: ulei, ceapa, baton de scortisoara, usturoi, concentrat vegetal, mazare, cuscus, migdale, praf de curry, dovleac, rosii, gulie, portocala, patrunjel, menta si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa mare, curata si tocata 1 baton de scortisoara 2 catei de usturoi, tocati 1 l concentrat vegetal 400…
Ciorba de fasole cu cimbru sau coriandru
27 February 2013
Ciorba de fasole cu cimbru si coriandru din: ulei, ceapa, seminte de chimen, ardei iute, rosii, concentrat vegetal, fasole, boabe de porumb, ardei rosu si cimbru. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa, tocata marunt 1 lingurita seminte de chimen 1 ardie iute, tocat marunt 800 g rosii in conserva 500 ml concentrat vegetal 400 g…
Milkshake de banane
27 February 2013
Milkshake de banane din: banane, portocala, lapte si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 banane 1 portocala 300 ml lapte 30 ml zeama de lamaie Mod de preparare: Cureti bananele si portocala de coaja. Mixezi cu blenderul bananele, pui zeama de lamaie si portocala, apoi le amesteci. Adaugi laptele si bati pana se omogenizeaza. Torni…
Chifteluţe de pui cu sos alb
27 February 2013
Chifteluţe de pui cu sos alb din: piept de pui, ceapa, paine, morcovi, lapte, oua, usturoi, sare, piper, pesmet, seminte de susan, ulei, iaurt, castraveti verzi, usturoi, chimen si marar. Ingrediente: 500 g piept de pui 1 ceapa mare 3 felii de paine 3 morcovi 1 pahar lapte 2 oua 4 catei de usturoi sare…
Tocana din carne de porc
27 February 2013
Tocana din carne de porc din: muschi de porc, rosii, ceapa, usturoi, gogosari, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel si cascaval. Ingrediente: 600 g muschi de porc 800 g rosii 2 cepe 4 catei usturoi 4 ardei sau gogosari 2-3 linguri ulei de floarea soarelui sare piper boabe si macinat o legatura patrunjel 40…
Reteta zilei: Salata cu sos mediteranean
27 February 2013
Salata cu sos mediteranean din: hummus, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, salata verde, branza feta, masline si capere. Ingrediente: 2/3 ceasca hummus 5 linguri ulei de măsline 3 linguri suc proaspat de lamaie sare, piper negru dupa gust Ingrediente: 1 salata verde branza feta maruntita 5-6 măsline Kalamata 1 lingura capere …
Cocktail cu vermut si gin
27 February 2013
Supa crema de legume cu nucsoara
27 February 2013
Supa crema de legume cu nucsoara din: ceapa, morcovi, telina, cartofi, ardei gras, smantana, galbenus, unt, patrunjel, sare si nucsoara. Dacă vrei, poţi adăuga un vârf de cuţit de piper, dar şi nucşoară rasă, un condiment mai puţin cunoscut şi folosit. Dă o aromă deosebită acestei supe. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 telina 2…
Ton cu fasole si ceapa
27 February 2013
Ton cu fasole si ceapa din: fasole verde, sare, fasole alba, ceapa rosie, ardei gras, ceapa verde, mustar, otet balsamic, piper, ulei si ton. Ingrediente: 250 g fasole verde sare 2 conserve mici boabe de fasole albă 1 ceapă roșie 1 ardei gras roșu 1 legătură ceapă verde 2 linguri muștar 5 linguri oțet balsamic…
Plăcinte ardeleneşti cu urdă si mărar
27 February 2013
Bors de gaina cu legume si taitei
27 February 2013
Bors de gaina cu legume si taitei din: faina, ceapa, morcovi, ardei iute, ardei capia, cartofi, rosii, bors, leustean, patrunjel, piper, ou, faina si sare. Ingrediente: o gaina 2 cepe 2 morcovi un ardei iute 2 ardei capia 2 cartofi 4 rosii un litru bors o legatura leustean sare o legatura patrunjel piper pentru taitei: un…
Reteta zilei: Supa crema de sparanghel
26 February 2013
Salata de fructe cu cascaval
26 February 2013
Salata de fructe cu cascaval din: pepene galebn, caise, capsuni, zmeura, papadie, cascaval afumat, ulei de nuci, nuci de cju, lamaie, zahar si busuioc tocat. Ingrediente: 1 pepene galben 4 caise 500 g capsuni 250 g zmeura 100 g papadie 250 g cascaval afumat 3 linguri ulei de nuci 60 g nuci de caju 1…
Specialitate moldovenească (mucenici)
26 February 2013
Specialitate moldovenească din: faina, drojdie, zahar, oua, sare, lapte, ulei, unt, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar, miere si nuca macinta. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faina 25 g drojdie proaspata 120 g zahar 2 oua un praf sare 250 ml lapte 50 ml ulei 50 g unt coaja de lamaie si portocala pentru sirop:…
Frigarui cu carne de berbecut si piept afumat de porc
26 February 2013
Frigarui cu carne de berbecut si piept afumat de porc din: carne de berbecut, piept afumat de porc, ceapa rosie, sare, piper rosu, lamai, salata verde, rosii, ulei de masline. Ingrediente: 400 g carne de berbecut 400 g piept afumat de porc 2-3 cepe rosii sare piper rosu 2 lamai o salata verde 3-4 rosii…
Smoothie exotic
26 February 2013
Smoothie exotic din: mango, papaya, banana, zeama de portocala si miere. Ingrediente: 1 mango bine copt 1 papaya mic, bine copt 1 banana 400 ml zeama de portocala 4 lingurite miere Mod de preparare: Cureti fructele de coaja si samburi si tai pulpa cubulete. Mixezi fructele impreuna cu zeama de portocale si potrivesti gustul…
Salata speciala cu spanac, castraveti si rosii cherry
26 February 2013
Salata speciala cu spanac, castraveti si rosii cherry din: salata, oua, spanac, lamaie, rosii cherry, unt, castraveti, otet balsamic, bagheta, usturoi, ceapa verde, pipet de pui, faina, ulei si sare. Ingrediente: o salata medie verde 2 oua 2 legatura spanac o lamaie 300 g rosii cherry 50 g unt 2 castraveti 2-3 lingurite otet balsamic…
Pui cu crusta de alune si garnitura de pepeni
26 February 2013
Pui cu crusta de alune si garnitura de pepeni din: papadie, pepene galben, gem, sare, sucul de portocala, suc de lamaie, ulei de nuci, lamaita, ciuperci, ulei, piper, piept de pui, ou, faina si alune. Ingrediente: 300 g papadie 1 pepene galben 1 lingura gem sare sucul de la 1 portocala 3 linguri suc de…
Reteta zilei: Chec englezesc cu stafide si fructe confiate
26 February 2013
Cand doriti sa va potoliti pofta de ceva dulce, un plum cake este ideal sau mai pe romaneste va recomandam un chec englezesc cu stafide si fructe confiate. Foarte important pentru reteta de chec englezesc cu stafide si fructe confiate este ca trebuie sa folositi untul si ouale la temperatura camerei. Ingrediente: 100g stafide 150g…
Cuburi cu fructe de padure
26 February 2013
Cuburi cu fructe de padure din: unt, zahar, zahar vanilinat, ou, rom, mac, migdale, faina, praf de copt, gelatina, lapte, zahar, sare, coaja de lamaie, galbenusuri, frisca, fucte de padure, vin alb si zahar pudra. Ingrediente: blat: 75 g unt moale 70 g zahar 1 1/2 lingurita zahar vanilinat 3 oua 1 lingura rom 25…
Clean cu mujdei de usturoi
26 February 2013
Clean cu mujdei de usturoi din: peste, malai, sare, usturoi, sare, ulei si smantana. Ingrediente: 6 pesti (clean) potrivit malai sare pentru mujdei: 2-3 catei de usturoi un praf de sare ulei 2 linguri smantana Mod de preparare: Cureţi peştii, îi sărezi şi îi laşi la rece pentru jumătate de oră. într-o tigaie pui…
Cartofiori aperitiv
26 February 2013
Cartofiori aperitiv din: cartofi, oua, telemea de oaie, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3-4 cartofi mari (albi, fainosi) 2 oua 1 lingura telemea de oi (sau capra) 1 lingura faina sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Fierbi cartofii curăţaţi de coajă şi-i pasezi. îi amesteci cu ouăle bătute ca pentru omletă,…
Reteta zilei: Cotlete de miel
26 February 2013
Cotlete de miel din: cotlete de miel, ulei vegetal, unt nesarat, sare, piper si garnitura. 3 cotlete de miel 2 linguri de ulei vegetal 5g unt nesarat Sare si piper dupa gust Garnitura dupa preferinta Mod de preparare: Asezonati cotletele de miel cu sare si piper dupa gust. Incalziti uleiul și untul…
Supa crema de cartofi si praz (Vichyssoise)
26 February 2013
Fasole batuta cu castraveciori acri
26 February 2013
Retete gustoase si aromate: Pui mexican
26 February 2013
Pui mexican din: piept de pui, sare, piper, praf de chilli, ardei capia picanti, dovlecel, unt cu sare, rosii, ananas, rosii, ardei, usturoi, ceapa rosie, cartofi, cimbru si ulei de masline. Ingrediente: 4-8 bete frigarui 600 g piept de pui sare piper praf de chilli 2 ardei capia picanti un dovlecel cu coaja verde 50…
Lasagna cu carne de vita si sos de roşii
26 February 2013
Lasagna cu carne de vita si sos de roşii din: foi lasagna, ulei de masline, carne tocata de vita, pasta de masline, sare, piper, cimbru, rosii, ulei de masline, faina integrala, cimbru verde, miere, unt si pesmet. Ingrediente: un pachet foi lasagna 2 lingurite ulei de masline pentru umplutura: 600 g carne tocata de vita…
Suc natural cu kiwi si mere
26 February 2013
Friptura de vitel in crusta
26 February 2013
Reteta zilei: Crochete de peste
26 February 2013
Tartă ţărăneasca cu cartofi, cascaval si oua
26 February 2013
Tartă ţărăneasca cu cartofi, cascaval si oua din: faina, unt, praf de copt, galbenus, sare, boabe de fasole, cartofi, oua, smantana, cascaval, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: pentru blat: 200 g faina 150 g unt (sau margareina) 1 praf de copt 1 galbenus 2-3 linguri apa rece un praf de sare boabe de fasole…
Placinta cu lamaie, rom si mac
26 February 2013
Placinta cu lamaie, rom si mac din: faina, oua, zahar, unt, praf de copt, iaurt, lapte, zahar, gris, mac, unt, rom, sare, scortisoara, coaja de lamaie, oua si zahar pudra. Ingrediente: 400-500 g faina 3 oua 180 g zahar 100 g unt 1 praf de copt 1 pliculet zahar vanilat 4 linguri iaurt pentru umplutura:…
Penne regale
26 February 2013
Penne regale din: penne, unt cu sare, capere, prosciutto crudo, parmezan, sare, piper verde, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 500 g penne 75 g unt cu sare 150 capere conserva 200 g prosciutto crudo 100 g parmezan sare piper verde 2 lingurite ulei de masline o lamaie Mod de preparare: Pastele se pun…
Iepure umplut cu ficat
26 February 2013
Retete de post: Mini tarte cu legume
26 February 2013
Mini tarte cu legume din: faina, unt, sare, ou, salata verde, rosii, castaveti, ardei, ceapa, usturoi, patrunjel verde, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 150 g faina 90 g unt o lingura sare un ou o lingurita apa pentru umplutura: o salata verde 2-3 rosii 2-3 castraveti un ardei rosu 2 fire ceapa un…
Cocktail cu sampanie si Campari
26 February 2013
Cocktail cu sampanie si Campari din: sampanie, bitter campari, gheata si bitter angostura. Ingrediente: 120 ml Sampanie 4 ml Bitter Campari un cub de gheata o picatura de bitter Angostura Mod de preparare: Se pune o picatura de bitter Angostura pe cubul de zahar care se pune intr-un pahar de sampanie. Se adauga sampania…
Ciorbă scăzută lipovenească cu carne de pasăre
26 February 2013
Ciorbă scăzută lipovenească cu carne de pasăre din: ciocanele, bors, paste fainoase, ou, morcov, pastarnac, telina, ardei gras, ardei iute, smantana si condimente. Ingrediente: 200 g ciocanele 1/2 bors 100 g paste fainoase (spirale) 1 ou 1 morcov 1 pastarnac 1 telina 1 ardei gras 2 ardei iuti 3 linguri smantana condimente pentru legume …
Strudel cu praz si ciuperci
26 February 2013
Strudel cu praz si ciuperci din: faina, unt, albus, lapte, praf de copt, ulei, sare, praz, telemea, cimbru, galbenus, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 50 g unt 1 albus 1 lingura cu lapte 1/3 pliculet praf de copt 2 linguri cu ulei sare pentru umplutura: 1-2 fire de praz 1 cutie…
Reteta zilei: Linguini cu avocado si broccoli
26 February 2013
Linguini cu avocado si broccoli din: linguini, broccoli, ulei de masline, usturoi, coaja de lamaie, pasta de ardei, otet de vin alb, sos de soia, apa, suc de lime, sare, piper, spanac si avocado. 500 g linguini 1 broccoli rupt in buchetele mici 2 linguri ulei de măsline 1 capatana de usturoi, tocat 1 lingurita…
Specialitate de pui cu ardei
26 February 2013
Specialitate de pui cu ardei din: piept de pui, ardei, telina, ceapa, usturoi, sare, piper, boia iute, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g piept de pui 4-5 ardei o telina 2 cepe 1-2 catei usturoi sare piper boia iute 2-3 linguri ulei de masline o legatura patrunjel Mod de preparare: Se curăţă…
Sufleu de conopida cu mazare si morcovi
26 February 2013
Sufleu de conopida cu mazare si morcovi din: morcovi, conopida, mazare verde, sare, oua, nucsoara, piper, patrunjel, faina si cascaval. Ingrediente: 2 morcovi 700 g conopidă curățată 120 g boabe de mazăre verde congelate sare 4-5 ouă nucșoară rasă piper 2 lingurițe pătrunjel tocat 3 linguri făină 150 g cașcaval ras Mod de preparare:…
Supa crema bicolora
26 February 2013
Supa crema bicolora din: morcovi, cartofi, ceapa, frunze de telina, paine, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry, arpagic murat si patrunjel. Ingrediente: 3-4 morcovi 3-4 cartofi potrivit 1 ceapa 1 legatura de frunze de telina 4 felii de paine 1 lingura cu ulei de masline sare piper pentru decor: 6-7 rosii cherry arpagic murat…
Tort cu banane cu gem de capsuni
26 February 2013
Tort cu banane cu gem de capsuni din: oua, amidon, unt, faina, zahar pudra, gem de capsuni, rom, banane, zeama de lamaie si glazura de ciocolata. Ingrediente: pentru foi: 5 oua 2 linguri amidon 2 linguri unt 3 linguri faina 5 linguri zahar pudra pentru umplutura: 100 g gem de capsuni 4 linguri rom 4 banane…
Langoşi cu ceapă şi bacon
26 February 2013
Langoşi cu ceapă şi bacon din: faina, lapte, zahar, sare, ulei, drojdie, smantana, bacon, ceapa, ciuperci, cascaval, masline si busuioc. Ingrediente: 300 g faina 100 ml lapte 1 lingurita zahar sare 200 ml ulei drojdie mai trebuie: smantana bacon (slanina) ceapa ciuperci cascaval masline busuioc Mod de preparare: Pui drojdia în laptele călduţ şi…
Retete de post: Supa crema de rosii
26 February 2013
Supa crema de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, ardei, telina, patrunjel, sare, piper rosu, busuioc, ulei de masline si orez. Ingrediente: un kg rosii 3-4 fire ceapa un fir usturoi 2 ardei o telina mica o legatura telina o radacina patrunjel sare piper rosu macinat busuioc 2 lingurite ulei de masline 50 g orez …
Vinuri frantuzesti faimoase
25 February 2013
Vinurile frantuzesti sunt prezente pe piaţă sub denumirile regionale şi nu sub numele soiului, situarea podgoriei dovedindu-se tot atât de importantă ca şi soiurile. Legile DOC protejează numeroasele tipuri regionale, care au dat naştere unor denumiri unice, cunoscute în toată lumea. Denumirea regională de pe etichetă demonstrează această caracteristică. Vinurile dulci ale Loarei…
Cum se prepara budinca de iaurt
25 February 2013
Budinca de iaurt este un desert rapid si gustos. Un alt avantaj al budincii de iaurt este ca va da posibilitatea sa va alegeti fructele pe care le preferati. Noi de aceasta data am ales fructele de padure care in combinatie cu budinca de iaurt vor incanta si pe cel mai pretentios oaspete al nostru.…
Reteta zilei: Piept de pui cu coriandru si sos de curry thailandez
25 February 2013
Piept de pui cu coriandru si sos de curry thailandez din: piept de pui, ghimbir, usturoi, unt de arahide, ghimbir, usturoi, otet de orez, sos de soia, zahar, sos de curry rosu thailandez, supa de pui, piper, ulei de arahide, lapte de cocos si coriandru. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 2 linguri ghimbir proaspat…
Rulouri cu bacon la gratar
25 February 2013
Rulouri cu bacon la gratar din: piept de pui, vinete, usturoi, unt, bacon, ardei, sare, piper, cimbru, patrunjel, boia dulce. Ingrediente: 2 piepti de pui 2-3 vinete 2-3 catei de usturoi 50 g unt 16 felii bacon 2 ardei sare piper cimbru pentru ornat: patrunjel boia dulce bete pentru frigarui Mod de preparare: Se…
Ficat de porc în sos de roşii
25 February 2013
Cuibusoare cu branza
25 February 2013
Cuibusoare cu branza din: cartofi, telemea de vaca, unt, oua, marar, smantana, ardei, salata verde, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: un kg cartofi noi 200 g telemea de vaca 50 g unt 2 oua o legatura marar 50 g smantana pentru garnitura: 5-6 ardei o salata verde 2-3 lingurite ulei de…
Prajitura – surpriza cu ciocolata si nuci
25 February 2013
Retete de post: Conopida in paine
25 February 2013
Conopida in paine din: margarina, faina, sare, apa minerala, conopida, usturoi, cascaval de post, piper, margarina, faina si lapte de soia. Ingrediente: pentru aluat: 200 g margarina 400 g faina un praf de sare 50 ml apa minerala pentru umplutura: o conopida mare 2-3 catei de usturoi 100 g cascaval de post un praf de…
Pogăcele cu dovleac
25 February 2013
Pogăcele cu dovleac din: faina, bicarbonat, sare, piper rosu, cheddar, smantana, piure de dovleac, margarina si ou. Ingrediente: 300 g faina 1 lingurita bicarbonat sare piper rosu macinat 130 g cascaval cheddar 100 ml smantana 250 g piure de dovleac 100 g margarina 1 ou Mod de preparare: Pui feliile de dovleac în cuptorul…
Cocktail cu absint, gin si vermut
25 February 2013
Cocktail cu absint, gin si vermut din: gin, lichior de portocale, absint, vermut si coaja de lamaie. Ingrediente: 90 ml de gin 15 ml de lichior de portocale 15 ml absint vermut sec coaja de portocala Mod de preparare: Se raceste paharul de cocctail. Intr-un pahar cu gehata se toarna ginul absinate si se…
Reteta zilei: Bascute cu crema
25 February 2013
Cartofi umpluti cu salata de ton
25 February 2013
Rulada umpluta cu ciuperci si carne de curcan
25 February 2013
Rulada umpluta cu ciuperci si carne de curcan din: cartofi, branza telemea de capra, oua, sare, piper, ceapa, carne tocata de curcan, ciuperci, ulei, oregano, maghiran, busuioc, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 700 g cartofi 100 g branza telemea de capra 2 oua sare piper pentru umplutura: 1 ceapa mare 300 g carne tocata (piept…
Prajitura cu nuca si cafea
25 February 2013
Prajitura cu nuca si cafea din: branza de vaci, zahar pudra, unt, miez de nuca, zahar cristalizat, lapte, oua, margarina, pesmet de biscuiti, albusuri, praf de copt, faina, cafea solubila si sare. Ingrediente: pentru umplutura: 500 g branza de vaci 200 g zahar pudra 100 g unt pentru crema caramel: 300 g miez de nuca…
Reteta zilei: Pulpa de miel in sos de vin cu piure de cartofi sau spanac
25 February 2013
Chiftelute de cartofi cu salata de varza
25 February 2013
Chiftelute de cartofi cu salata de varza din: cartofi, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, cascaval, sare, piper, oua, parmezan, pesmet, unt si ulei. Ingrediente: 800 g cartofi noi 3 fire ceapa un fir usturoi o legatura patrunjel o legatura marar 250 g cascaval ras pe razatoarea mica sare piper 3 oua 100 g parmezan 100 g…
Gogosi umplute (Krapfen)
25 February 2013
Gogosi umplute din: faina, lapte caldut, galbenusuri, unt, drojdie, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, zahar pudr si ulei. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faina 250 ml lapte caldut 6 galbenusuri 100 g unt topit 75 g drojdie 80 g zahar coaja rasa de lamaie esenta de vanilie zahar pudra ulei pentru crema: 4…
Supa de varza si carnati
25 February 2013
Supa de varza si carnati din: varza acra, cuisoare, nucsoara, dafin, ciuperci uscate, carne de porc afumata, carnati afumati, ceapa, mere, usturoi, chimion si paprika. Ingrediente: 1 kg varza acra cuisoare nucsoara dafin 50 g ciuperci uscate 200-300 g carne de porc afumata 2-3 carnati afumati 1 ceapa 2 mere mici 2 catei de usturoi…
Pui la tigaie
25 February 2013
Pui la tigaie din: pui, ardei gras, ceapa, usturoi, rosii, sare, piper, ulei, rozmarin, cimbru, boia iute, boia iute, condimente, vin alb, capere si masline verzi. Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) cate 1 ardei gras galben, rosu si verde 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 rosii sare piper 2 linguri ulei 1 crenguta…
Crochete indiene
25 February 2013
Crochete indiene din: linte rosie, ou, ceapa, rosie, ardei gras verde, arahide, usturoi, sofran, chimen, coriandru, boia iute, sare, piper, patrunjel si ulei. Ingrediente: 300 g linte rosie 1 ou 1 ceapa rosie 1/2 ardei gras verde 1 lingura arahide (necoapte si nesarate) zdrobite grosier 2 catei de usturoi 1 praf de sofran 1/2 lingurita…
Crochete de ton cu garnitură de ceapă şi morcov
25 February 2013
Crochete de ton cu garnitură de ceapă şi morcov din: ton, ceapa verde, marar, patrunjel uscat, cartofi, gris, susan, ulei, pesmet, sare, piper, morcovi, condimete de legume. Ingrediente: pentru crochete: 2 conserve de ton 1 legatura de ceapa verde 1 lingura marar 1 lingura patrunjel uscat 2 cartofi 3 linguri gris 2-3 gris 2-3 linguri…
Reteta zilei: Salata de legume cu sos
25 February 2013
Salata de legume cu sos din: maioneza, suc de ananas, zahar, sos sriracha, mere, nap, coriandru, sare si piper. Ingrediente dressing: 1/2 cana maioneza 1/3 ceasca suc de ananas 2 lingurite zahăr 2-3 lingurite sos Sriracha Ingrediente: 2/3 varză, tocata 2 mere, fara cotoare, taiate fasii subtiri 1 bucata jicama, curatat si tăiat fâșii subtiri…
Saltimbocca cu risotto
25 February 2013
Saltimbocca cu risotto din: ceapa, usturoi, ciuperci, ulei de masline, orez, vin alb, supa, parmezan, carne de porc, sare, piper, sunca de praga, salvie si unt. Ingrediente: 2 cepe de marime medie 1 catel de usturoi 150 g ciuperci champignon 3 linguri ulei de masline 250 g orez risotto 100 ml vin alb 500 ml…
Supa de peste (crap)
25 February 2013
Ardei prajiti
25 February 2013
Ardei prajiti din: ardei grasi, oua, branza sarata, patrunjel verde, chilli, faina, pesmet si ulei. Ingrediente: 4 ardei grasi (capia) 2 oua 1 cana cu branza sarata patrunjel verde tocat chilli faina pesmet ulei Mod de preparare: Taie capac ardeilor, curăţă-i de seminţe. Pune o oală cu apă şi sare la fiert. Când apa…
Cocktail cu brandy si vermut
25 February 2013
Musaca de curcan
25 February 2013
Musaca de curcan din: airpi de curcan, cartofi, iaurt, unt, branza telemea, cascaval, patrunjel verde, cimbru, sare si piper. Ingrediente: carnea de la o aripa fiarta de curcan 2 cartofi mari (fiert o data cu aripile) 100 g iaurt gras 200 g unt 100 g branza telemea 100 g cascaval felii patrunjel verde cimbru sare…
Pui la cuptor cu usturoi
25 February 2013
Pui la cuptor cu usturoi din: ulei de masline, pui, faina, usturoi, telina, rozmarin, cimbru, vermut sec, supa de pasare, sare, piper. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 pui de 1,5 kg (fara piele, taiat in 4 portii) faina 20 de catei de usturoi curatati 1 1/2 tija de telina 2 crengute de rozmarin…
Prajitura cu foi cu miere
25 February 2013
Prajitura cu foi cu miere din: ulei, lapte, praf de copt, miere, amoniac, zahar, faina, lapte, gris, unt si zahar pudra. Ingrediente: 1/2 cana ulei 1/2 cana lapte 1 lingurita praf de copt 3 linguri miere 1 lingurita amoniac 1 cana zahar faina cat cuprinde pentru crema: 500 ml lapte 5 linguri gris 1 pachet…
Friptură de vita cu legume
25 February 2013
Reteta zilei: Copanele de pui crispy cu sos sriracha
25 February 2013
Copanele de pui crispy cu sos sriracha din: copanele de pui, faina, amidon, bere, usturoi, piper cayenne, fulgi de porumb, ulei, sare, piper, faina si sos sriracha. Ingrediente: 8 copanele de pui 1 cană făină 1 lingura amidon 1 1/4 ceasca bere 3/4 lingurita praf de usturoi 1/4 lingurita piper cayenne 4-5 cupe fulgi de…
Ciorba scazuta
25 February 2013
Ciorba scazuta din: linte, ceapa, usturoi, morcovi, ardei gras, ulei de masline, zeama unei lamaie, chimion, boia dulce, suc de rosii, alune, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g linte galbena 1 ceapa 3 catei de usturoi 2 morcovi 1 ardei gras (galben) 2 linguri ulei de masline zeama unei lamai chimion macinat boia…
Curcan cu sos alb
25 February 2013
Vitel cu fidea
25 February 2013
Cum se prepara crema cu lapte si oua
25 February 2013
Cremă de morcovi cu hrean
25 February 2013
Cremă de morcovi cu hrean din: morcovi, cascaval, smantana, hrean, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 4 morcovi 100 g cascaval ras smantana 1 hrean mic sare piper patrunjel verde Mod de preparare: Cureţi şi speli morcovii şi hreanul, îi razi fin si mixezi totul. Adaugi apoi caşcavalul ras, smântână, pătrunjelul tocat fin, sare…
Retete internationale: Spaghete carbonara
25 February 2013
Spaghete carbonara din: spaghete, oua, piper, parmezan, sunca afumata, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 400 g spaghete 3 oua piper 100 g parmezan proaspat razuit 100 g sunca afumata 1 lingura ulei 1 catel de usturoi sare Mod de preparare: Puneţi la fiert un vas cu apă cu sare şi fîerbeţi pastele conform instrucţiunilor…
Reteta zilei: Salata cu branza si smochine
24 February 2013
Salata cu branza si smochine din: branza, salata creata, ulei de masline, otet balsamic, smochine, nuci si sare. Ingrediente: 1 bucata branza 1 salata creață 3 linguri ulei de măsline 3 linguri de otet balsamic sau suc de lamaie 8 smochine proaspete 1/3 ceasca nuci tocate 1/4 linguriță de sare Mod de preparare: Ungeti…
Cum se prepara bezelele
24 February 2013
Toata lumea adora bezelele si daca v-au ramas cateva albusuri de la maioneza, nu trebuie sa le aruncati. Ar fi bine sa incercati aceasta reteta de bezele si veti descoperi ca-s foarte simplu de preparat si in acelasi timp veti scapa si de grija desertului. Ingrediente: 3 albusuri 200g zahar un varf de cutit sare…
Cocktail cu gin si vermut
24 February 2013
Reteta zilei: Corn impletit
24 February 2013
Ossobuco cu felii de carne de vita
24 February 2013
Ossobuco cu felii de carne de vita din: faina, sare, piper, pulpa de vita, ulei, usturoi, ceapa, morcovi, telina, vin alb, supa, rosii, pasta de tomate, zahar si sos gremoleta. Ingrediente: 2 linguri faina sare piper 4 felii pulpa de vita (a 200 g) 3 linguri ulei 2 catei de usturoi 2 cepe 2 morcovi…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu