luni, 20 mai 2013

Retete gustoase pentru Paşte #85


Retete pentru Paste:

Drob de pui cu morcovi si ardei gras

2 May 2013
Drob_de_pui_cu_morcovi_si_ardei_grasDrob de pui cu morcovi si ardei gras din: carne de pui, oua, ardei gras, morcovi, ceapa verde, frunze de patrunjel verde, piper, porumb, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg carne de pui tocata (pulpa si piept) 2 oua 1 ardei gras rosu 2 morcovi 3 fire de ceapa verde 1 mana de frunze de…
Read more »





Rulada de curcan cu bacon si ciuperci

2 May 2013
Rulada_de_curcan_cu_bacon_si_ciuperciRulada de curcan cu bacon si ciuperci din: pulpe de curcan, sunca, bacon, ceapa, nuca, ciuperci, pesmet, usturoi si vin alb. Ingrediente: 2 pulpe de curcan (inferioare) 200 g sunca slaba 100 g bacon 1 ceapa mare 100 g nuca 300 g ciuperci 1 lingura cu pesmet 2 catei de usturoi 200 ml vin alb…
Read more »





Pulpa de miel la tava cu garnitura

2 May 2013
Miel_9Pulpa de miel la tava cu garnitura din: pulpa de miel, sare, rozmarin, piper, boia, vin rosu, unt, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa si cartofi copti. Ingrediente: o pulpă de miel sare rozmarin piper măcinat şi uscat boia iute şi dulce 200 ml vin roşu 50 g unt 4-5 lingurite ulei de floarea-soarelui o căpăţână usturoi 2 legaturi…
Read more »





Rulada de vita cu verdeturi in foitaj

2 May 2013
Rulada_de_vita_cu_verdeturi_in_foitajRulada de vita cu verdeturi in foitaj din: muschi de vita, leurda, ceapa, usturoi verde, ceapa verde, nuci, aluat, ulei, ou, vin, miere, sare, piper si scortisoara. Ingrediente: muschi de vita, bcuata intreaga 4-5 legaturi leurda 2 cepe 1 legatura usturoi verde 1 legatura ceapa verde 250 g nuci pisate 500 g aluat foitaj 4…
Read more »





Carne de porc cu praz si morcovi

2 May 2013
Carne_de_porc_cu_praz_si_morcoviCarne de porc cu praz si morcovi din: fleica de porc, morcovi, praz, chimen, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fleica de porc 3-4 morcovi 2 fire de praz 2 lingurite cu chimen 4-5 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Taie prazul şi morcovii în rondele, usturoiul în felii şi fleica…
Read more »





Reteta zilei: Coaste de miel cu sos de mustar

2 May 2013
Coaste_de_miel_cu_sos_de_mustar_3Coaste de miel cu sos de mustar din: coaste de miel, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, mustar, otet balsamic, usturoi, tarhon, sare si piper.   Ingrediente: coaste de miel sare si piper cateva crengute de rozmarin ulei de masline Ingrediente pentru sos: 3 linguri de mustar 1 lingura otet balsamic 2 linguri ulei de…
Read more »





Ruladă de pui cu sos de rodie

2 May 2013
Rulada_de_pui_cu_sos_de_rodieRuladă de pui cu sos de rodie din: piept de pui, ceapa verde, usturoi, busuioc, alune, rosii, vin, usturoi verde, piper, ulei, sare si rodii. Ingrediente: 2 bucati de piept de pui dezosat 3 fire de ceapa verde 2-3 catei de usturoi 1 pumn de busuioc 1 lingura cu alune macinate 50 g rosii uscate…
Read more »





Frigarui de oaie la gratar

2 May 2013
Frigarui_de_oaie_la_gratarFrigarui de oaie la gratar din: carne de oaie, ulei, vin, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de carne de oaie 2 linguri de ulei vegetal 2-3 linguri de vin sec alb 4-5 linguri de mujdei sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Carnea de oaie spălată şi curăţată (partea lombară şi dorsală)…
Read more »





Friptură de miel cu ceaapa si telina la cuptor

2 May 2013
Friptura_de_miel_cu_ceaapa_si_telina_la_cuptorFriptură de miel cu ceaapa si telina la cuptor din: pulpa de miel, ceapa, telina, usturoi, rozmarin, foi de dafin, vin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 ceapa 1 telina mica 2-3 catei de usturoi 3-4 fire de rozmarin 2 foi de dafin 1 lingurita piper boabe 250 ml vin alb…
Read more »





Prajitura cu nuca si crema de branza

2 May 2013
Prajitura_cu_nuca_si_crema_de_branzaPrajitura cu nuca si crema de branza din: unt, zahar, faina, oua, praf de copt, nuca, crema de branza, zahar pudra, nuca si smantana. Ingrediente: 125 g unt 125 g zahar 125 g faina 2 oua 1 lingurita cu praf de copt 50 g nuca 200 g crema de branza 100 g zahar pudra pentru…
Read more »





Tocanita de miel cu ceapa si morcovi

2 May 2013
Tocanita_de_miel_cu_ceapa_si_morcoviTocanita de miel cu ceapa si morcovi  din: carne de miel, ceapa, morcovi, usturoi, pastarnac, patrunjel, salvie, cartofi, sos worcester, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de miel 2 cepe 2 morcovi 2 catei de usturoi 1 radacina de pastarnac 1 legatura patrunjel 3-4 frunze de salvie 4 cartofi 2 linguri sos Worcester sare…
Read more »





Cum se prepara Drobul de Miel

2 May 2013
Cum_se_prepara_Drobul_de_MielCum se prepara Drobul de Miel din: organe de miel, carne de miel, chifla, lapte, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, prapure, sare, piper, otet, oua, morcov si telina. Ingrediente: organele de la un miel – ficat, rinichi, inimă, splină 200 g carne de miel 1 chiflă 100 ml lapte 2 ouă o ceapă mică 1 legatura ceapă verde 3 fire de…
Read more »





Reteta zilei: Supa de napi si telina

2 May 2013
Supa_de_napi_si_telina_5Supa de napi si telina din: telina, ceapa, napi, usturoi, supa de pui, ulei de masline, unt nesarat si smantana.   Ingrediente: 230g telina 150g ceapa 500g napi 1 catel de usturoi 1 litru supa de pui 1 lingura ulei de masline 50g unt nesarat 150ml smantana   Mod de preparare: Curatati, spalati si taiati…
Read more »





Pandispan cu mere

2 May 2013
Pandispan_cu_merePandispan cu mere din: zahar, unt, crema de branza, oua, faina, praf de copt, sare, scortisoara, mere, esenta de vanilie, zahar pudra si sare. Ingrediente: 350 g zahar 115 g unt 170 g crema de branza 2 oua 180 g faina 1 1/2 lingurite cu praf de copt 1/4 lingurita cu sare 2 lingurite cu…
Read more »





Cotlet de miel cu fasole verde, morcovi si bureti

2 May 2013
Cotlet_de_miel_cu_fasole_verde_morcovi_si_buretiCotlet de miel cu fasole verde, morcovi si bureti din: cotlet de miel, mustar, ulei de masline, fasole verde, morcovi, ceapa verde, bureti, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel tăiat în două, fără şira spinării 1 lingura muştar 4 linguri ulei de măsline 250 g fasole verde 250 g morcovi proaspeţi 200 g ceapă verde sau ceapă…
Read more »





Biftec din carne de vita la gratar

2 May 2013
Biftec_din_carne_de_vita_la_gratarBiftec din carne de vita la gratar din: file de carne de vita, ulei, vin, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 700 g de file de carne de vită 1 lingură de ulei vegetal 2 linguri de vin sec de masă 4 linguri de mujdei sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi…
Read more »





Placintele cu carne de miel, ceapa verde si menta

2 May 2013
Placintele_cu_carne_de_miel_ceapa_verde_si_mentaPlacintele cu carne de miel, ceapa verde si menta din: carne de miel, aluat de foitaj, unt, ceapa verde, ardei gras, frunze de menta, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de miel 500 g aluat de foitaj 50 g unt 1 legatura ceapa verde 1 ardei gras rosu 6-7 frunze de menta sare piper…
Read more »





Prajitura in doua culori

2 May 2013
Prajitura_in_doua_culoriPrajitura in doua culori din: crema de branza, zahar, ou, rom, unt, faina, praf de copt, cacao, lapte, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: pentru blat alb: 250 g crema de branza 50 g zahar 1 ou 1 1/2 lingurite cu rom pentru blat maro: 150 g unt 135 g zahar 3 oua 120 g…
Read more »





Friptura de miel in aluat cu ciuperci si smantana

2 May 2013
Friptura_de_miel_in_aluat_cu_ciuperci_si_smantanaFriptura de miel in aluat cu ciuperci si smantana din: faina, drojdie, sare, zahar, piper, unt, ciuperci, patrunjel, unt, carne de miel si smantana. Ingrediente: 400 g făină integrală 25 g drojdie uscată sare 1/2 lingurita zahăr piper proaspăt măcinat 30 g unt 200 g ciuperci Champignons 1 legatura pătrunjel 1 lingura unt pentru prăjit 1,5 kg carne de miel (pulpă de miel…
Read more »





Antricot de vita la gratar

2 May 2013
Antricot_de_vita_la_gratarAntricot de vita la gratar din: carne de vita, ulei, sare, piepr si mujdei. Ingrediente: 700 g de carne de vită 1 lingură de ulei vegetal sare piper negru măcinat 1/3 pahar de mujdei   Mod de preparare: Antricotul se prepară din muşchi din partea lombară şi dorsală. Spălaţi şi curăţaţi carnea de pelicule şi…
Read more »





Cornuri cu nucă si ciocolată

2 May 2013
Cornuri_cu_nuca_si_ciocolataCornuri cu nucă si ciocolată din: faina, unt, bors de casa, nuca, cacao, zahar, scortisoara, ou si sare. Ingrediente: 400 g faina 200 g unt 200 ml bors de casa 300 g nuca 50 g cacao 100 g zahar scortisoara 1 ou sare   Mod de preparare: Pentru aluat, amesteca făina cu untul, borşul şi…
Read more »





Reteta zilei: Sos olandez

2 May 2013
Sos_olandez_1Sos olandez din: galbenusuri de ou, unt nesarat, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 galbenusuri de ou 125g unt nesarat 2 linguri de suc de lamaie Sare si piper   Mod de preparare: Pune sucul de lamaie intr-un castron si asezonati cu sare si piper. Intr-o cratița, se incalzește untul pana cand s-a…
Read more »





Antricot de miel cu orez si ardei gras

2 May 2013
Antricot_de_miel_cu_orez_si_ardei_grasAntricot de miel cu orez si ardei gras din: antricot de miel, orez, ardei rgas, ceapa, supa de legume, paprika, sare si piper. Ingrediente: 8 felii antricot de miel 200 g orez 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 2 cepe 700 ml supa de legume 2 lingurite paprika sare piper   Mod de…
Read more »





Pască vieneză

2 May 2013
Pasca_vienezaPască vieneză din: mascarpone, oua, zahar, amidon, stafide, zahar pudra, lamaie, esenta de vanilie, portocala confiata, coniac si sare. Ingrediente: 1 kg mascarpone 8 oua 150 g zahar 3 linguri cu amidon 50 g stafide aurii 300 g zahar pudra 3 lamai esenta de vanilie portocala confiata coniac/rom sare   Mod de preparare: Dă stafidele…
Read more »





Cotlete de berbecut cu cartofi si salata

2 May 2013
Cotlete_de_berbecut_cu_cartofi_si_salataCotlete de berbecut cu cartofi si salata din: cotlete de berbecut, cartofi, spanac, ceapa verde, unt, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de berbecut cu os 4 cartofi mari 400 g spanac roaspat 1 legatura ceapa verde 40 g unt 4-5 linguri ulei de masline 1 lamaie sare piper   Mod…
Read more »





Pasca pentru Masa de Paşte

2 May 2013
Pasca_pentru_Masa_de_PastePasca pentru Masa de Paşte din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, unt, coaja de portocala, lapte, branza de vaci, oua, unt, smantana, gris, faina, zahar, stafide si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie uscata 125 ml lapte 2 oua + 1 galbenus 100 g zahar 75 g unt coaja de portocala lapte…
Read more »





Miel umplut cu orez si stafide

2 May 2013
Miel_umplut_cu_orez_si_stafideMiel umplut cu orez si stafide din: piept de miel, ficat de curcan, ceapa, sare, piper, patrunjel, orez, stafide, morcov, oua, ulei si unt. Ingrediente: 800 g piept de miel 250 g ficat de miel sau de curcan 2 cepe  sare  piper  pătrunjel verde 150 g orez fiert 50 g stafide 1 morcov 2 ouă 2 linguri ulei 2 linguri unt   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata cu fistic, spanac si avocado

1 May 2013
Inghetata_cu_fistic_spanac_si_avocado_6Inghetata cu fistic, spanac si avocado din: fistic, spanac, avocado, banana, iaurt, vanilie si miere.   Ingrediente: 1/2 ceasca fistic 2 cesti de spanac 1 avocado 1/2 ceasca castravete 1 banana 1/2 cana iaurt 1 lingurita vanilie 2 linguri miere     Mod de preparare: Pasati fisticul la blender. Amestecati apoi la blender fisticul impreuna…
Read more »





Friptură de pui în stil toscan

1 May 2013
Friptura_de_pui_în_stil_toscanFriptură de pui în stil toscan din: ardei iute, piept de pui, lamai, zeama de lamaie, usturoi verde, ceapa verde, patrunjel, bere bruna, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1-2 ardei iuti rosii sau verzi mici 4 piepti de pui fara os 2-3 lamai potrivite zeama de la o lamaie 2 legaturi usturoi verde 1…
Read more »





Friptura de miel cu legume, branza si spanac

1 May 2013
Friptura_de_miel_cu_legume_branza_si_spanacFriptura de miel cu legume, branza si spanac din: pulpe de miel, spanac, parmezan, telemea de oaie, ou, miez de nuca, migdale, seminte de floarea soarelui, ulei, vin, morcovi, pastarnac, cartofi, rosii, rozmarin si unt. Inrgediente: 2 pulpe de miel 250-300 g spanac proaspăt 100 g parmezan 200 g telemea de oaie 1 ou 50 g miez de nucă, migdale, seminţe…
Read more »





File de somon cu paste si rozmarin

1 May 2013
File_de_somon_cu_paste_si_rozmarinFile de somon cu paste si rozmarin din: paste, file de somon, margarina, lapte de soia, faina, nucsoara, sare, piper, rozmarin si vin. Inrgediente: 400 g paste 300 g file de somon 50 g margarină 300 ml lapte de soia 2 lingurite făină 1 praf nucșoară  sare  piper negru boabe și măcinat 2-3 fire rozmarin 1-2 lingurite vin alb dulce   Mod de…
Read more »





Chec de brânză cu nucă si stafide

1 May 2013
Chec_de_brânza_cu_nuca_si_stafideChec de brânză cu nucă si stafide din: branza ricott, unt, zahar, oua, faina, unt, stafide galbene, rom, coaja de portocala si sare. Ingrediente: 150 g branza ricotta 150 g unt 150 g zahar 5 oua 50 g faina 50 g unt 50 g stafide galbene rom/coniac coaja de portocala sare   Mod de preparare:…
Read more »





Supa cu fasole si costita afumata

1 May 2013
Supa_cu_fasole_si_costita_afumataSupa cu fasole si costita afumata din: fasole uscata, ceapa, costita afumata, varza, sare, orez, morcovi, radacina de patrunjel, ulei, patrunjel si piper. Ingrediente: 200 g fasole uscata 200 g ceapa 150 g costita afumata 200 g varza 25 g sare 50 g orez 150 g morcovi 1 radacina de patrunjel 80 ml ulei 1…
Read more »

Frigarui de pui cu ardei gras si sos alb

1 May 2013
Frigarui_de_pui_cu_ardei_gras_si_sos_albFrigarui de pui cu ardei gras si sos alb din: carne de pui, unt, ardei gras, sare grunjoasa, ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, smantana. Ingrediente: 800 g carne de pui 50 g unt 1 kg ardei gras roșu 2-3 bucati ardei galben sare grunjoasă 30 ml ulei de floarea-soarelui 1 ceapă Pentru sosul alb 6 căţei usturoi 200 ml smântână 2 lingurite ulei…
Read more »





Pasca Raw Vegana cu fructul pasiunii

1 May 2013
Pasca_Raw_Vegana_cu_fructul_pasiuniiPasca Raw Vegana cu fructul pasiunii din: baton de vanilie, faina caju, faina de floarea soarelui, stafide, smochine, apa, frucul pasiunii, tumeric, caju, indulcitor natural, stafide galbene, unt de cocos si faina caju. Ingrediente: blatul: 1/2 baton de vanilie 120 g faina caju sau migdale 80 g faina de floarea soarelui 100 g stafide 100…
Read more »





Piept de curcan la gratar cu sos si garnitura

1 May 2013
Piept_de_curcan_la_gratar_cu_sos_si_garnituraPiept de curcan la gratar cu sos si garnitura din: piept de curcan, unt, ardei, otet de mere, sare, piper, ulei de masline, zahar, dovlecei, ciuperci, conopida, unt, piper, cimbru si salata verde. Ingrediente: 800 g piept de curcan 30 g unt 12 ardei pentru sos: 2-3 lingurite oțet de mere sare piper 2-3 linguri ulei de măsline 1 lingura zahăr…
Read more »





Ruladă de carne cu sos de ierburi

1 May 2013
Rulada_de_carne_cu_sos_de_ierburiRuladă de carne cu sos de ierburi din: muschi de porc, rozmarin, frunze de salvie, cimbru verde, patrunjel, usturoi, ulei, apa, sare si piper. Ingrediente: 1 1/2 pulpa sau muschi de porc ori vita 3 tije rozmarin verde 2-3 frunze de salvie 3 tije de cimbru verde 1 legatura de patrunjel 3 catei de usturoi…
Read more »





Ciorba de miel cu smantana

1 May 2013
Sour vegetable soup with lamb for Easter  (Not available for Hungary)Ciorba de miel cu smantana din: carne de miel, ceapa verde, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, unt, bors, smantana, galbenus, patrunjel si leustean. Ingrediente: 600 g carne de miel cu os (piept, coastă, gât) 1 legatura ceapă verde 100 g morcovi 100 g păstârnac şi pătrunjel rădăcină 1 ţelină potrivit de mare 50 g unt 500 ml borş 200 ml smântână 1 gălbenuş…
Read more »





Reteta zilei: Burgeri cu carne de pui si legume

1 May 2013
Burgeri_cu_carne_de_pui_si_legume_7Burgeri cu carne de pui si legume din: carne tocata de pui, telina, morcov, ceapa rosie, usturoi, ou, sos de rosii, pesmet, praf de chili, boia de ardei, sos de branza albastra, branza albastra, chifle, rosii, spanac, ardei gras si ceapa verde.   Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui 1 telina, tocata marunt 1…
Read more »





Drob de pui cu ciuperci şi caşcaval

1 May 2013
Retete_1Drob de pui cu ciuperci şi caşcaval din: pipote de pui, ficatei de pui, ciuperci, ceapa, ulei, marar, patrunjel, oua, cascaval, ulei, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 500 g pipote de pui 500 g ficatei de pui 500 g ciuperci champignon (oprim 100 g pentru decor) 500 g ceapa (din care 250 g ceapa verde)…
Read more »





Invârtită cu mac

1 May 2013
Invârtita_cu_macInvârtită cu mac din: faina, zahar, lapte, ou, drojdie, unt, sare, mac, zahar brun, unt, esenta de vanilie, galbenus si lapte. Ingrediente: 400 g faina 100 g zahar 100 ml lapte caldut 1 ou 7 g drojdie uscata 60 g unt 1/4 lingurita cu sare pentru umplutura: 200 g mac 100 g zahar brun 120…
Read more »





Cuscus cu papaya si capere

1 May 2013
Cuscus_cu_papaya_si_capereCuscus cu papaya si capere din: papaya, grau incoltit, cuscus, suc de lamaie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 papaya 50 g grau incoltit 50 cuscus 100 g capere suc de lamaie ulei de masline sare   Mod de preparare: Punem cuşcuşul într-o strecurătoare şi o aşezăm pe baie de abur. Acoperim şi lăsăm…
Read more »





Melci glazurati

1 May 2013
Melci_glazuratiMelci glazurati din: lapte, drojdie, unt, zahar, ou, fructe uscate, zahar pudra, suc de lamaie, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 150 ml lapte 7 g drojde uscata 150 g unt 100 g zahar 1 ou 300 g fructe uscate 200 g zahar pudra suc de lamaie esenta de vanilie sare   Mod de preparare:…
Read more »





Ouă de prepeliţă vopsite

1 May 2013
Oua_de_prepelita_vopsiteOuă de prepeliţă vopsite din: oua de preppelita, vopsea, otet. Ingrediente: 20 oua de prepelita 4 plicuri de vopsea din comert 4 linguri de otet apa (pentru fiert ouale)   Mod de preparare: Speli fiecare ou în parte cu puţini detergent şi îl limpezeşti bine. Pui apoi ouăle la fiert în apă rece, cât să…
Read more »





Cozonac cu cacao si scortisoara

1 May 2013
Cozonac_cu_cacao_si_scortisoaraCozonac cu cacao si scortisoara din: drojdie, zahar, faina, apa, unt, cafea, lapte, oua, nuca, lapte, cacao, esenta de vanilie, scortisoara si cafea. Ingrediente: 7 g drojdie zahar faina 60 ml apa unt topit cafea tare pentru aluat: 240 ml lapte 85 g zahar 2 oua 60 g unt topit 560 g faina sare pentru…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta

1 May 2013
Friptura_de_vita_si_creveti_la_gratar_cu_suc_de_limeta_19Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta din: friptura, creveti, suc de limeta, limeta, praf de usturoi, piper, praf de chili, boia de ardei, usturoi si unt.   Ingrediente: 1 kg friptura de vita 18 creveți curatat si decorticati Sucul de la 1 limeta 1 limeta 1 lingurita praf de usturoi…
Read more »





Friptura de miel cu verdeata

1 May 2013
Roast leg of lamb for Easter  (Not available for France)Friptura de miel cu verdeata din: carne de miel, usturoi, verdeata, mustar, ulei, sare, piper, ceapa, usturoi si vin. Ingrediente: 2 kg carne de miel (pulpa din spate) 3-4 căţei de usturoi 1 lingura verdeaţă uscată (rozmarin) 2 linguri muştar 2-3 linguri ulei sare piper proaspăt măcinat 1 legatura ceapă verde sau o ceapă 1 legatura usturoi verde sau 4-5 căţei de…
Read more »





Cozonac cu seminte de mac

1 May 2013
Cozonac_cu_seminte_de_macCozonac cu seminte de mac din: faina, oua, unt, ulei, zahar, drojdie, coaja de lamaie, coaja de portocala, esenta de vanilie, sare, lapte, nuca, seminte de mac si galbenus. Ingrediente: 1 kg faina 4 oua 1 pachet de unt 50 ml ulei 1 cana zahar 50 g drojdie coaja de la 1 lamaie si de…
Read more »





Rulouri cu muguri de soia

1 May 2013
Rulouri_cu_muguri_de_soiaRulouri cu muguri de soia din: rosii, castravete, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, muguri de soia, frunze de salata, suc de lamaie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 rosii 1 castarvete 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel radacina muguri de soia frunze de salata suc de lamaie ulei de masline sare   Mod de…
Read more »





Chec cu cacao

1 May 2013
Chec_cu_cacaoChec cu cacao din: oua, unt, faina, cacao, ciocolata, esenta de rom si praf de copt. Ingrediente: 6 oua 250 g unt 200 g faina 30 g cacao 100 g ciocolata esenta de rom praf de copt   Mod de preparare: Amestecăm laptele cu zahărul, cacaua şi esenţa de rom. Punem la fiert pe foc…
Read more »





Pui la cuptor cu rozmarin

1 May 2013
Pui_la_cuptor_cu_rozmarinPui la cuptor cu rozmarin din: pui, usturoi, cartofi, vin, ulei de masline, rozmarin, boia de ardei iute si sare. Ingrediente: 1 pui 4 catei de usturoi 1/2 cartofi noi 150 ml vin alb ulei de masline rozmarin boia de ardei iute sare   Mod de preparare: Ungem puiul cu ulei şi îl presărăm cu…
Read more »





Rulada de miel cu spanac si parmezan

1 May 2013
Rulada_de_miel_cu_spanac_si_parmezanRulada de miel cu spanac si parmezan din: carne de miel tocata, piept de pui, spanac, oua, ceapa, parmezan, paine, sunculita afumata, lapte, amidon, pesmet, vin, unt, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g carne de miel tocată 300 g piept de pui tocat 100 g spanac curăţat 2 ouă 1 ceapă 2 linguri parmezan 2 felii pâine uscată 150 g şunculiţă afumată…
Read more »





Dovlecei cu nuca

1 May 2013
Dovlecei_cu_nuca.pngO reteta delicioasa de dovlecei cu: piper, nuca, patrunjel verde, unt. Ingrediente: 350-500 g dovlecei piper 12-16 jumătăţi de nucă tăiate nu prea mărunt 2 linguri pătrunjel verde tocat 40-50 g unt   Mod de preparare: Ştergi  dovleceii cu un şervet de bucătărie şi le îndepărtezi capetele. Tai dovleceii felii subţiri, îi pui într-o strecurătoare,…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu piept de pui la gratar

1 May 2013
Salata_cu_piept_de_pui_la_gratar_17Salata cu piept de pui la gratar din: piept de pui, suc de limeta, sos worcestershire, sos de soia, miere, chimen, fulgi de ardei rosu, coriandru, ulei de masline, salata iceberg, varza rosie, spanac, morcovi, boabe de porumb, ardei si ceapa rosie.   Ingrediente pentru sosul de pui: 2 bucati piept de pui dezosat Suc…
Read more »





Sarmale in foi de praz cu piept de pui

1 May 2013
Sarmale_in_foi_de_-praz_-cu_-piept-_de_pui.pngO reteta delicioasa de sarmale cu: praz, piept de pui, paine, oua, ceapa, suc de rosii, ulei, marar, faina, sare, piper, smantana. Ingrediente: 4 fire de praz mai groase 500 g piept de pui 1 felie de franzelă 2 ouă 2 cepe 500 ml suc de roşii 1 cană ulei (200 ml) 1 legătură mărar…
Read more »





Specialitate la cuptor

1 May 2013
Specialitate_la_cuptor.pngO reteta delicioasa de specialitate la cuptor cu:malai, apa, lapte, unt, branza de oi, sare, rosii, cascaval, ulei, busuioc, oregano, tarhon. Ingrediente mămăligă: 200 g mălai grişat 175 ml apă 175 ml lapte 2 linguri unt 1 lingură brânză de oi 1 praf de sare Ingrediente garnitură: 4-5 roşii bine coapte 100 g caşcaval 2…
Read more »





Cotlet de porc cu mango

1 May 2013
Cotlet_de_porc_cu_mangoCotlet de porc cu mango din: cotlet de porc, mango, rosii cherry, ceapa rosie, lime, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, otet balsamic si patrunjel. Ingrediente: 400 g cotlet de porc fără os 2-3 mango 400 g roşii cherry 1 bucata ceapă mare roşie 1 lime 2-3 linguri ulei de măsline  sare grunjoasă  piper  oţet balsamic 1 legatura pătrunjel   Mod de…
Read more »





Cotlet de miel la cuptor

1 May 2013
Cotlet_de_miel_la_cuptorCotlet de miel la cuptor din: cotlete de miel, sare, piper, verdeata, vin, rozmarin, ulei, castraveti, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline si marar. Ingrediente: 1,5-1,7 kg cotlet de miel  sare  piper  piper boabe 2 linguri verdeaţă combinată 100-150 ml vin roşu 2 fire rozmarin 3-4 linguri ulei 2 castraveţi proaspeţi 2-3 fire usturoi verde 2-3 linguri zeamă de lămâie sau oţet…
Read more »





Pulpe inabusite in folie

1 May 2013
Pulpe_inabusite_in_folie.pngO reteta delicioasa de pulpe cu: ardei gras, morcov, cartof, ceapa, sare, ulei, piper. Ingrediente: 2 pulpe 1 ardei gras 1 cartof mare 1 morcov 1 ceapă sare ulei piper Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai legu­mele. Pe o bucată de folie de aluminiu aşezi 2 pulpe, 1 ardei gras tăiat, 1 cartof tăiat…
Read more »





Reteta zilei: Burgeri cu carne de curcan si legume coapte

30 April 2013
Burgeri_cu_carne_de_curcan_si_legume_coapte_17Burgeri cu carne de curcan si legume coapte din: carne tocata de curcan, ardei, ceapa rosie, bacon, branza maruntita, piper, usturoi, sare, ulei de masline, paine, maioneza si frunze de busuioc.   Ingrediente: 1/2 kg de carne tocata de curcan 1 ardei roșu 2 felii ceapa rosie 2 linguri Bacon maruntit 4 linguri branza maruntita…
Read more »





Retete delicioase pentru masa de Paşti

30 April 2013
Retete_3Retete pentru masa de Paşti:   Reteta zilei: Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci Cannelloni cu pui, spanac si ciuperci din: cannelloni, carne de pui, scortisoara, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, ciuperci, usturoi, branza ricotta, patrunjel, rosii, smantana, sare grunjoasa, piper, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 1 cutie cannelloni 500 g carne pui 1…
Read more »





Retete delicioase pentru masa de Paşte

30 April 2013
Retete_1Retete pentru masa de Paşte:   Reteta zilei: Piept de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello Piept de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello din: piept de curcan, lamaie, unt, ceapa, limoncello, plante aromatice, felii de bacon, sare si piper. Ingrediente: 700g piept de curcan 1 lamaie 40 g unt 1…
Read more »





Retete gustoase pentru masa de Paşti

30 April 2013
Retete_5Retete pentru masa de Paşti: Reteta zilei: Pulpe de pui cu sos de miere si usturoi Pulpe de pui cu sos de miere si usturoi din: pulpe de pui, miere, ulei de masline, zahar brun, usturoi, suc de lamaie, piper cayenne, vin, amidon, apa, miere, sare si piper. Ingrediente: 3 -5 pulpe de pui 1/3…
Read more »





Retete gustoase pentru masa de Paşte

30 April 2013
restaurantedelux.ro  Retete pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Coaste de miel la cuptor cu cartofi Coaste de miel la cuptor cu cartofi coapte din: usturoi, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei de masline, rosii, coaste de miel, ceapa, cartofi si apa.   Ingrediente: 2 catei de usturoi sare și piper 2 lingurite cimbru tocat 2 lingurite…
Read more »





Salate delicioase pentru masa de Paşti

30 April 2013
Salate_6  Salate pentru masa de Paşti: Reteta zilei: Salata de oua cu telina marinata si cereale integrale Salata de oua cu telina marinata si cereale integrale din: otet de vin alb, apa, sare, zahar, telina, oua, cereale integrale, ceapa, maioneza, sare, piper si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1/4 cana de oțet de vin alb 1/4 ceasca…
Read more »





Salate delicioase pentru masa de Paşte

30 April 2013
Salate_5  Salate pentru masa de Paşte: Salata asiatica cu spaghete Salata asiatica cu spaghete din: piept de pui, sare, piper, ulei, sparanghel verde, broccoli, ardei gras, spaghete, suc de lamaie, sos de soia, ulei de susan, germeni de soia, germeni de fasole si seminte de susan. Ingrediente: 2 bucati piept de pui file (a circa…
Read more »

Salate gustoase pentru masa de Paşti

30 April 2013
Salate_4Salate pentru masa de Paşti:   Reteta zilei: Salata cu mere si migdale Salata cu mere si migdale din: salata creata suc de portocala, otet de vin rosu, sare, ulei de masline, mar, migdale, parmezan si piper. Ingrediente: 1 salata creata sucul de la 1 portocala 1 lingura otet de vin rosu sare 1/4 ceasca…
Read more »





Salate gustoase pentru masa de Paşte

30 April 2013
Salate_1Salate pentru masa de Paşte: Salată de păstrăv cu andive si mere Salată de păstrăv cu andive si mere din: andive, mere, suc de lamaie, scortisoara, gogosar acru, unt, otet de la gogosari, ulei, file de pastrav afumat, frunze de salata, sare si piper. Ingrediente:  2 andive 2 mere sucul de la 1/2 lămâie 1/2…
Read more »





Salate pentru masa de Paşti

30 April 2013
Salate_2Salate pentru masa de Paşti: Salata de pui cu papaia Salata de pui cu papaia din: ruccola, papaia, rosii, praz, otet balsamic, mustar, miere, sare, piper, ulei de masline si piept de pui. Ingrediente: 200 g ruccola 1 fructe de papaia bine copt 4 rosii 4 fire praz 3 linguri otet balsamic 1 lingurita mustar…
Read more »





Salate pentru masa de Paşte

30 April 2013
Salate_3Salate pentru masa de Paşte:   Salata de cartofi cu branza feta, seminte de pin si ceapa verde Salata de cartofi cu branza feta, seminte de pin si ceapa verde din: cartofi dulci, ulei de masline, branza feta, seminte de pin, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline extravirgin, miere si otet de vin alb. Ingrediente:…
Read more »





Reteta zilei: Cozonac cu fructe uscate

30 April 2013
Cozonac_cu_fructe_uscate_13Cozonac cu fructe uscate din: amestec de fructe uscate, coaja de lamaie, coaja de portocala, esenta de rom, zahar pudra, faina, sare, drojdie, ou, pudra de scortisoara, unt, lapte, suc de lamaie, coaja de portocala, martipan.   Ingrediente: 250g amestec de fructe uscate 50g coaja lamaie si portocala 100ml esenta rom 500g faina 30g zahar…
Read more »





Supa crema de spanac cu usturoi si smantana

30 April 2013
Supa_crema_de_spanac_cu_usturoi_si_smantanaSupa crema de spanac cu usturoi si smantana din: usturoi, frunze de spanac, smantana, unt, supa de legume, sare. Ingrediente: 6 catei de usturoi 1/2 kg frunze de spanac 50 ml smantana 100 g unt 100 ml supa de legume sare   Mod de preparare: Spălăm bine frunzele de spanac. Incingem untul şi prăjim usturoiul…
Read more »





Rulouri de pui cu ciuperci si verdeata

30 April 2013
Rulouri_de_pui_cu_ciuperci_si_verdeataRulouri de pui cu ciuperci si verdeata din: pulpe dezosate de pui, kaizer, ceapa verde, usturoi, ciuperci, patrunjel, morcov, sos de soia, vin, apa, ulei, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 9 pulpe dezosate de pui 9 feliute potrivit de groase de kaizer 2 legaturi ceapa verde 5 catei de usturoi 400 g ciuperci pleurotus…
Read more »





Muschi de vita pe gratar

30 April 2013
Muschi_de_vita_pe_gratarMuschi de vita pe gratar din: rosii, muschi de vita, vin rosu, apa minerala, ulei de masline, rozmarin, boabe piper rosu, sare si piper. Ingrediente: 6 rosii 400 g muschi de vita 200 ml vin rosu 200 ml apa minerala 50 ml ulei de masline rozmarin boabe piper rosu sare piper macinat   Mod de…
Read more »





Bruschete cu avocado

30 April 2013
Bruschete_cu_avocadoBruschete cu avocado din: avocado, lamaie, rosii, ceapa, usturoi, smantana, paine prajita si sare. Ingrediente: 1 avocado 1/2 lamaie 2 rosii 1 ceapa 3 catei de usturoi 50 ml smantana 4 felii paine prajita sare   Mod de preparare: Decojim avocado şi îi scoatem sâmburele, îl tocăm cubuleţe şi îl punem într-un bol. Adăugăm smântână,…
Read more »





Friptură picantă cu rozmarin

30 April 2013
Friptura_picanta_cu_rozmarinFriptură picantă cu rozmarin din: muschi de porc, usturoi, busuioc, boia iute, rozmarin, zeama de portocala, apa, coniac, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muschi de porc 5 catei de usturoi 2 lingurite busuioc uscat 2 lingurite boia iute 5 tije de rozmarin verde sau uscat maruntit zeama de la o portocala 100 ml…
Read more »





Tocănită de berbecut cu măsline

30 April 2013
Tocanita_de_berbecut_cu_maslineTocănită de berbecut cu măsline din: pulpa de berbecut, ceapa, ceapa rosie, telina, morcovi, masline, curry, chimen, rosii in bulion, vin, usturoi, ulei de masline, sare, piper, mustar, zeama de lamaie, cimbru, rozmarin si boia dulce. Ingrediente: 1 kg pulpa de berbecut 1 ceapa 1 ceapa rosie 1 telina mica 1 morcov 200 g masline…
Read more »





Ciorbă de zarzavat dietetică (pentru hepatici)

30 April 2013
Supa si ciorbeCiorbă de zarzavat dietetică din: varza, sfecla, cartofi, morcovi, telina, rosii, unt, smantana, sare de lamaie, sare, verdeata si apa. Ingrediente: 100 g varza 50 g sfecla 50 g cartofi 10 g morcovi 10 g telina 50 g rosii 10 g unt 30 g smantana sare de lamaie (dupa gust) sare verdeata 400 ml apa…
Read more »





Frigărui marinate

30 April 2013
Frigarui_marinateFrigărui marinate din: pulpa de miel, dovlecel, ceapa, patrunjel, usturoi verde, zeama de lamaie, busuioc, rozmarin, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 1 dovlecel 1 ceapa 1 legatura de patrunjel 1 legatura de usturoi verde 2 linguri cu zeama de lamaie busuioc rozmarin ulei piper sare   Mod de preparare: Taie carnea…
Read more »





Negresa cu dulceata din coji de portocala

30 April 2013
Negresa_cu_dulceata_din_coji_de_portocalaNegresa cu dulceata din coji de portocala din: oua, faina, zahar, unt, lapte, cacao, esenta de rom, praf de copt, dulceata din coji de portocala. Ingrediente: 4 oua 100 g faina 100 g zahar 200 g unt 150 ml lapte 50 g cacao esenta de rom praf de copt dulceata din coji de portocala  …
Read more »





Drob moldovenesc din ficat de pasăre

30 April 2013
Drob_moldovenesc_din_ficat_de_pasareDrob moldovenesc din ficat de pasăre din: oua, ficat de pasare, marar, patrunjel, praz, usturoi, condimente, sare, piper, concentrat de legume, ulei, praf de copt, faina si otet. Ingrediente: 5 oua 1 kg ficat de pasare 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 4 bucati de praz 6 catei de usturoi condimente sare piper concentrat de…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de miel cu cartofi copti

30 April 2013
Friptura_de_miel_cu_cartofi_copti_4Friptura de miel cu cartofi copti din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, sare, piper, cartofi noi si unt.   Ingrediente: Pulpa de miel dezosata (1kg-1.5kg) usturoi, taiat felii subțiri Rozmarin uscat sau proaspat, tocat Sare și piper Cartofi noi 1 lingura de unt topit     Mod de preparare: Spalati bine carnea de miel. Din…
Read more »





Pulpa de miel umpluta cu ficat si ceapa

30 April 2013
Pulpa_de_miel_umpluta_cu_ficat_si_ceapaPulpa de miel umpluta cu ficat si ceapa din: pulpa de miel, ficat, vin rosu, sare, piper, rozmarin, cimbru, ceapa verde, ulei de masline, ceapa rosie si miere. Ingrediente: 1 pulpă de miel de circa 1 kg 600 g ficat de vită sau de pui 1 cana vin roşu  sare  piper  rozmarin  cimbru 1 legatura ceapă verde 4-5 linguri ulei…
Read more »





Pui la gratar cu mazare si salata

30 April 2013
Chicken and paprika kebabsPui la gratar cu mazare si salata din: piept de pui, sare, piper, cimbru, patrunjel, unt, mazare, salata verde, ceapa verde, ulei, zeama de lamaie, busuioc, branza feta, ardei iute si miere. Ingrediente: 500 g piept de pui sare piper cimbru patrunjel 50 g unt 400 g mazăre 1 bucata salata verde 2 fire de ceapă verde 3 linguri ulei  zeamă…
Read more »





Salata rucola cu piept de pui

30 April 2013
Salate_2Salata rucola cu piept de pui din: piept de pui, unt, rosii, castraveti, salata rucola, salata verde, mango, mustar, miere, ridiche, piper si sare. Ingrediente: 1 piept de pui de 600 g 100 g unt 3 rosii potrivite 2 castraveti 200 g salata rucola 1 salata verde 1 mango 2 linguri mustar 3 linguri miere…
Read more »





Gogosele cu crema

30 April 2013
Gogosele_cu_cremaGogosele cu crema din: amidon, zahar vanilinat, unt, oua, apa, lapte, sare, zahar pudra si esenta de rom. Ingrediente:  150 g amidon 2 plicuri zahăr vanilinat 100 g unt 7 ouă 100 ml apă 600 ml lapte 1 praf de sare 80 g zahăr pudră 1/2 linguriță esență de rom   Mod de preparare: Se…
Read more »





Stufat de miel cu hasmatuchi

30 April 2013
Stufat_de_miel_cu_hasmatuchiStufat de miel cu hasmatuchi din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, bulion, otet balsamic, hasmatuchi, piper si sare. Ingrediente: 2 kg carne de miel 10 legaturi de ceapa verde 7 legaturi de usturoi verde 1 lingura cu bulion 1 lingura cu otet balsamic 1 legatura de hasmatuchi piper sare   Mod de preparare:…
Read more »





Clatite pufoase

30 April 2013
Clatite_pufoaseClatite pufoase din: oua, lapte, apa minerala, faina, zahar, esenta de vanilie, ulei, inghetata, miere si dulceata. Ingrediente: 2 oua 100 ml lapte 100 ml apa minerala 100 g faina 25 g zahar esenta de vanilie ulei inghetata miere dulceata   Mod de preparare: Frecăm ouăle cu zahărul, făina şi esenţa de vanilie. Adăugăm laptele…
Read more »





Reteta zilei: Coaste de porc in sos

30 April 2013
Coaste_de_porc_in_sos_3Coaste de porc in sos din: coaste de porc, sos de soia, suc de lamaie, miere, ketchup, ulei de susan, ghimbir, coriandru, boia de ardei, usturoi, sos tabasco, sare si piper. Ingrediente: 1kg coaste de porc 1 lingura de sos de soia 1 lingura de suc de lamaie 2 linguri de miere 2 linguri de…
Read more »





Garnitura de cartofi noi cu rozmarin

30 April 2013
Garnitura_de_cartofi_noi_cu_rozmarinGarnitura de cartofi noi cu rozmarin din: cartofi noi, unt, rozmarin, sare. Ingrediente: 1/2 cartofi noi 100 g unt crengute de rozmarin sare   Mod de preparare: Spălăm bine cartofii şi îi tăiem pe jumătate, li punem în tavă cu bucăţele de unt. Presărăm sare şi crenguţe de rozmarin. Coacem 45 minute la foc moderat.…
Read more »





Piure de dovlecei cu masline verzi si patrunjel

30 April 2013
Piure_de_dovlecei_cu_masline_verzi_si_patrunjelRetete de post: Piure de dovlecei cu masline verzi si patrunjel din: dovlecei, patrunjel verde, masline verzi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 legatura patrunjel verde 100g masline verzi 50ml ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Fierbem dovleceii în apa cu sare. Îi taiem rondele si îi lasam…
Read more »





Drob de miel cu ardei gras si branza nesarata

30 April 2013
Drob_de_miel_cu_ardei_gras_si_branza_nesarataDrob de miel cu ardei gras si branza nesarata din: carne de miel, ceafa de porc, ceapa, usturoi, oua, ulei, branza nesarata, ardei gras, piper, sare. Ingrediente: 800 de grame de carne (file) de miel 200 de grame de ceafă de porc 2-3 cepe 3-4 caţei de usturoi 2 oua 1 lingură ulei vegetal 100…
Read more »





Salata cu mazare si ridichi

30 April 2013
Salata_cu_mazare_si_ridichiSalata cu mazare si ridichi din: castravete, ridichi, lamaie, mazare, ulei de masline, sare si frunze de menta. Ingrediente: 1 castravete 6 ridichi 1 lamaie 100 g mazare ulei de masline sare frunze de menta   Mod de preparare: Fierbem 15 minute boabele de mazăre. Le scoatem pe o strecurătoare. Tăiem castravetele fâşii. Tăiem rondele…
Read more »





Pulpă de miel cu legume

30 April 2013
Pulpa_de_miel_cu_legumePulpă de miel cu legume din: pulpa de miel, morcovi, otet, ceapa, praz, ciuperci, ardei grasi, rosii, usturoi, rozmarin, ulei si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel 2 morcovi 2 linguri cu otet 2 cepe 1 praz 500 g ciuperci 2 ardei grasi 4 rosii 4 catei de usturoi 2 crengute de rozmarin ulei sare…
Read more »





Salată energizantă cu spanac si nuci

30 April 2013
Retete_1Salată energizantă cu spanac si nuci din: frunze de spanac, nuci, stafide, ridichi, ceapa verde, ton, suc de lamaie, sare si ulei de masline. Ingrediente: frunze de spanac proaspat 3-4 nuci stafide ridichi ceapa verde ton (sau ou fiert) suc de lamaie sare ulei de masline   Mod de preparare: Speli frunzele de spanac si…
Read more »





Ardei cu mazare, orez si spanac

30 April 2013
Ardei_cu_mazare_orez_si_spanacRetete de post: Ardei cu mazare, orez si spanac din: ardei grasi, ceapa, ardei iute, cartofi, morcovi, mazare, orez, suc de rosii, spanac, ulei, sare si piper. Ingrediente: 10 ardei grasi 2 cepe 1 ardei iute 2 cartofi 2 morcovi 100g mazare din conserva 50g orez 300ml suc de rosii frunze de spanac ulei sare…
Read more »





Frigarui de pui cu orez

30 April 2013
Frigarui_de_pui_cu_orezFrigarui de pui cu orez din: piept de pui, gogosari, ardei, ceapa, dovlecei, ulei de masline, otet balsamic, orez, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 gogoşari 2 ardei 2 cepe 3 dovlecei 2 linguri ulei de măsline 2 lingurite otet balsamic 3-4 cana căţei usturoi 300 g orez 75 g unt  sare  piper   Mod de preparare: Se spală legumele,…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu fasole, ardei gras, branza feta si masline

30 April 2013
Salata_cu_fasole_alba,_ardei_gras_branza_feta_si_masline_9Salata cu fasole, ardei gras, branza feta si masline din: fasole alba boabe, ardei, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, sare, piper, branza feta, masline negre, frunze de busuioc, otet de vin rosu, suc de lamaie si ulei de masline.   Ingrediente: 2 cutii fasole boabe alba, clatita și scursa 2 ardei roșii, fara seminte,…
Read more »





Coaste de miel cu cartofi noi

30 April 2013
Coaste_de_miel_cu_cartofi_noiCoaste de miel cu cartofi noi din: coaste de miel, usturoi, cartofi noi, vin alb, ulei de masline, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1/2 coaste de miel 6 catei de usturoi 500 g cartofi noi 200 ml vin alb ulei de masline rozmarin sare piper   Mod de preparare: Ungem coastele cu ulei de măsline…
Read more »

Chec alb cu fructe de padure

30 April 2013
Chec_alb_cu_fructe_de_padureChec alb cu fructe de padure din: oua, zahar, unt, faina, praf de copt, extract de vanilie, scortisoara si fructe de padure. Ingrediente: 3 ouă 150 g zahăr 150 g unt 160 g făină 1/2 plic praf de copt extract lichid de vanilie scorțișoară 200 g fructe de pădure 
asortate congelate   Mod de preparare:…
Read more »





Drob de miel cu smantana

30 April 2013
Drob_de_miel_cu_smantanaDrob de miel cu smantana  din: organe de miel, ceapa verde, usturoi, lapte, smantana, oua, patrunjel, marar, unt, ulei, piper si sare. Ingrediente: 500 g organe de miel 3 legaturi de ceapa verde 1 legatura de usturoi 1 ceasca de lapte 100 ml smantana 8 oua 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 50…
Read more »





Bors de spanac

30 April 2013
Bors_de_spanacBors de spanac din: spanac, apa, bors, morcovi, cartofi, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, costita afumata, rosii, ulei, sare, piper, leustean si patrunjel. Ingrediente: 500 g spanac 2 l apa bors dupa gust 2 morcovi 1 cartof 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 ceapa 100-150 g costita afumata 2-3 rosii sau 1 pahar de…
Read more »





Rulouri din piept de pui cu bacon la gratar

30 April 2013
Rulouri_din_piept_de_pui_cu_bacon_la_gratarRulouri din piept de pui cu bacon la gratar din: piept de pui, vinete, usturoi, unt, bacon, ardei, sare, piper, cimbru, patrunjel, boia dulce. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2-3 vinete 2-3 căţei de usturoi 500 g unt 16 felii bacon 2 ardei sare piper cimbru Pentru ornat pătrunjel boia dulce beţe pentru frigărui   Mod de preparare: Se taie…
Read more »





Reteta zilei: Budinca cu fructe uscate

29 April 2013
Budinca_cu_fructe_uscate_6Budinca cu fructe uscate din: amestec de fructe uscate, cirese glasate, migdale, pesmet, morcov, mere, seu, scortisoara, ghimbir, condimente, siropd e zahar, sirop de melasa, zahar brun, ou, coniac, bere, coaja de portocala, suc de portocala, coaja de lamaie, suc de lamaie.   Ingrediente: 350 g amestec de fructe uscate 100g cireșe glasate 40g mixt…
Read more »





Frigărui de pui cu rozmarin, ceapa si ardei capia

29 April 2013
Frigarui de puiFrigărui de pui cu rozmarin, ceapa si ardei capia din: piept de pui, sare, piper, boia, ardei capia, ceapa rosie, unt si rozmarin. Ingrediente: 500 g piept de pui  sare piper alb si roşu  boia dulce şi iute 3 bucata ardei capia 2 bucata ceapă roşie 100 g unt  rozmarin   Mod de preparare: Se spală bine bucăţile de…
Read more »





Suc de afine

29 April 2013
Suc de afineSuc de afine din: apa, zahar si afine. Ingrediente: 1 litru apă 80 g zahăr 80 g afine   Mod de preparare: Afinele se spală bine, se opăresc şi se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute. Se pun apoi la răcit. Se lasă să stea o zi şi apoi se strecoară. Se adaugă zahărul şi…
Read more »





Meniu pentru sarbatorile Pascale

29 April 2013
Retete_peste_PasteMeniu pentru masa de Paşte: Ciorba de miel cu smantana, bors si legume Ciorba de miel cu smantana si bors din: carne de miel, morcov, telina, albitura, ardei gras, ceapa, oua, smantana, lesutean si bors. Ingrediente: 500 gr carne de miel 1 morcov 1 telina 1 albitura 1 ardei gras rosu 2 cepe 3 oua 300…
Read more »





Meniu pentru masa de Paşti

29 April 2013
Miel_1  Meniu pentru masa de Paşti:   Ciorba de miel cu mazare si telina   Ciorba de miel cu mazare si telina din: carne de miel, bors, ceapa, ceapa verde, ardei grasi, rosii, morcovi, telina, mazare, leustean si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 l bors 1 ceapa 2 legaturi de ceapa verde 2…
Read more »





Meniu pentru masa de Paşte

29 April 2013
Retete_cu_carne_de_mielMeniu pentru masa de Paşte:     Supa cu carne de miel si orz Supa cu carne de miel si orz din: ulei, carne de miel, ceapa, morcovi, praz, telina apio, cimbru, dafin, varza, pastarnac, orz, supa de legume si patrunjel. Inrgediente: 1 lingura de ulei, plus extra pentru legume 1 kg carne grasa de miel…
Read more »





Ciorbe pentru masa de Paşti

29 April 2013
CiorbeCiorbe pentru masa de Paşti: Ciorba de miel cu tarhon Ciorba de miel cu tarhon din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, carne de miel, bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 1 patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os (piept sau coaste) 500 ml bors fidea…
Read more »





Ciorbe pentru masa de Paşte

29 April 2013
Supe_2Ciorbe pentru masa de paste:   Ciorba cu costita de miel Ciorba cu costita de miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper, ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie de dafin si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de miel 1 cutie de smântână  sare, piper 1 ceapă 4 morcovi…
Read more »





Supe pentru masa de Paşti

29 April 2013
Supa si ciorbeSupe pentru masa de Paşti:   Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui din: praz, ciuperci, ulei, supa de legume, lapte de soia, migdale, sare, piper si asmatui. Ingrediente: 1 praz 250 g ciuperci 1 lingura ulei 400 ml supa de legume 100 g lapte de soia 1…
Read more »





Supe pentru masa de Paşte

29 April 2013
Supe_1Supe pentru masa de Paşte:   Supă din miel cu castraveti si nucsoara Supă din miel cu castraveti si nucsoara din: carne de miel, spanac, stevie, ceapa verde, castraveti verzi, marar, sare, nucsoara, apa, smantana, otet, hrean, zahar si sare. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 750 g spanac 350 g macris sau stevie 4-5…
Read more »





Aperitive pentru masa de Paşti

29 April 2013
Retete_peste_Paste  Retete pentru masa de Paşte: Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci din: ciuperci negre uscate, salota, margarina, ficat de pasare, branza de vaci, oua, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 20 g ciuperci negre uscate 1 salota 15 margarina 20 g ficat de pasare…
Read more »





Reteta zilei: Pui picant si orez cu legume

29 April 2013
Pui_picant_si_orez_cu_legume_19Pui picant si orez cu legume din: piept de pui, ardei iute, ulei de masline, praf de chili, sare, ceapa rosie, usturoi, orez, chimen, oregano, rosii, apa, sare, branza si salata verde.   Ingrediente pentru pui: 1 piept de pui, dezosat ½ de ardei iute 1 lingura ulei de masline ½ lingurita praf de chili…
Read more »





Friptură de miel cu cimbru si busuioc

29 April 2013
Friptura_de_miel_cu_cimbru_si_busuiocFriptură de miel cu cimbru si busuioc din: pulpa de miel, usturoi, piper, condimente, sare, ulei, vin rosu, cimbru si busuioc. Ingrediente: 1 pulpa de miel (de circa 2 kg) 10 catei de usturoi 1 lingurita de piper 1 lingura baza pentru mancaruri 1/2 lingurita de sare 1 lingura grasime de porc sau 3 linguri…
Read more »





Mancare bihoreana

29 April 2013
Mancare_bihoreanaMancare bihoreana din: carne de pui, morcovi, gulie, ceapa, patrunjel, leustean, ou, smantana, ulei, apa, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de pui 2 morcovi 1 gulie mica 2 cepe 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 1 ou 200 ml smantana 2-3 linguri ulei 3 l apa sare piper   Mod de preparare: Speli,…
Read more »





Salata cu ridichi, cascaval si telemea

29 April 2013
Salata_cu_ridichi_cascaval_si_telemeaSalata cu ridichi, cascaval si telemea din: salata verde, ridichi, telemea, cascaval, sunca, porumb, macaroane, seminte de in, seminte de floarea soarelui, ulei de masline, sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 salata verde 1 legatura de ridichi 150 g telemea 100 g cascaval 100 g sunca 3 linguri de porumb din conserva 100 g…
Read more »





Ciorba de miel cu mazare si telina

29 April 2013
Ciorba_de_miel_cu_mazare_si_telinaCiorba de miel cu mazare si telina din: carne de miel, bors, ceapa, ceapa verde, ardei grasi, rosii, morcovi, telina, mazare, leustean si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 l bors 1 ceapa 2 legaturi de ceapa verde 2 ardei grasi 4 rosii 2 morcovi 1 telina 100 g mazare 1 legatura de…
Read more »





Retete de post: Cozonac dospit

29 April 2013
Cozonac_dospitCozonac dospit din: faina, margarina, ulei, zahar, sare, sofran, drojdie, esenta. Ingrediente: 2 kg faina 2 pachete de margarina 1/4 l ulei 1/2 kg zahar 2 lingurite rase de sare 1 lingurita sofran 50 g drojdie proaspata 1 l apa esenta cat mai variate: rom, coaja de lamaie, coaja de portocala, vanilie, scortisoara   Mod…
Read more »





Drob cu ardei gras

29 April 2013
Drob_cu_ardei_grasDrob cu ardei gras din: carne tocata de pui, ardei grasi, orez, usturoi, ceapa, smantana, oua, ulei, piper si sare. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 2 ardei grasi rosii 3 linguri cu orez 5 catei de usturoi 1 ceapa 100 ml smantana 4 oua ulei piper sare   Mod de preparare: Spală orezul,…
Read more »





Salata de spanac cu ansoa si usturoi

29 April 2013
Salata_de_spanac_cu_ansoa_si_usturoiSalata de spanac cu ansoa si usturoi din: usturoi, ansoa, frunze de spanac, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 100 g ansoa marinat 400 g frunze de spanac proaspat ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Incingem 3-4 linguri de ulei de măsline. Punem usturoiul tăiat felii, prăjim…
Read more »





Pască cu smântână si coaja de lamaie

29 April 2013
Pasca_cu_smântâna_si_coaja_de_lamaiePască cu smântână si coaja de lamaie din: aluat de cozonac, smantana, galbenusuri, albusuri, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: aluat de cozonac gata preparat 1 kg smantana 5 galbenusuri 3 albusuri 2-3 linguri faina 250 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat coaja de lamaie sare   Mod de…
Read more »





Peste natur la cuptor

29 April 2013
Peste_natur_la_cuptorPeste natur la cuptor din: pastravi, lamaie, masline, rosie, apa, ulei, ciuperci, otet, foi de dafin, ceapa, morcovi, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi intregi 1 lamaie 8 masline 1 rosie 1 paharel de apa 1 paharel ulei 2-3 ciuperci taiate felii 1 paharel otet 3 foi de dafin 1 ceapa taiata fasii 2 morcovi…
Read more »





Drob de pui in aluat

29 April 2013
Drob_de_pui_in_aluatDrob de pui in aluat din: carne tocata de pui, oua, orez, paine, ceapa, marar, lapte, ulei, sare, faina, drojdie si bere. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 7 oua 1 lingura cu orez 2 felii de paine 1 ceapa 2 legaturi de ceapa 1 legatura de marar 1 pahar cu lapte ulei piper…
Read more »





Reteta zilei: Sparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra

29 April 2013
Sparanghel_si_ciuperci_portobello_coapte_cu_sos_de_branza_de_capra_8Sparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra din: sparanghel, ciuperci, ulei de masline, unt, amidon, lapte degresat, usturoi, branza de capra, piper cayenne, nuci de pin, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente: 1 buchet sparanghel 4 ciuperci portobello 3 linguri ulei de masline 1/2 lingura de unt 1/2 lingura amidon 1/2…
Read more »





Tocăniţă de ficătei

29 April 2013
Tocanita_de_ficateiTocăniţă de ficătei din: ficatei de pasare, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, ulei, condimente si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficatei de pasare 3-4 cepe 1 ardei gras 2-3 rosii 3-4 catei de usturoi 50 ml ulei condimente, dupa preferinta 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Cureţi ficăţeii de pieliţe, îi speli şi îi ştergi…
Read more »





Supa crema de mazare cu telemea si crutoane

29 April 2013
Supa_crema_de_mazare_cu_telemea_si_crutoaneSupa crema de mazare cu telemea si crutoane din: morcov, radacina de patrunjel, boabe de mazare, branza telemea, crutoane, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov 1 radacina de patrunjel 400 g boabe de mazare 100 g branza telemea crutoane sare piper   Mod de preparare: Curăţăm morcovul şi pătrunjelul şi le tăiem rondele. Punem la…
Read more »





Saramură de păstrăv

29 April 2013
Peste_6Saramură de păstrăv din: pastravi, ceapa, rosie, ardei iute, ardei grasi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi 1 ceapa 1 rosie 1 ardei iute 2 ardei grasi cateva linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Păstrăvii îi eviscerezi, îi cureţi, îi speli, îi usuci cu un prosop de hârtie şi îi condimentezi,…
Read more »





Ciorba cu costita de miel

29 April 2013
Garlic soup with breadCiorba cu costita de miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper, ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie de dafin si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de miel 1 cutie de smântână  sare, piper 1 ceapă 4 morcovi 200 ml suc de roşii 2 căţei de usturoi 1 legatura leuştean verde 3-4 boabe…
Read more »





Prajitura cu branza de vaci si rubarba

29 April 2013
Prajitura_cu_branza_de_vaci_si_rubarbaPrajitura cu branza de vaci si rubarba din: ou, unt, iaurt, zahar, faina, praf de copt, esenta de vanilie, oua, tulpini de rubarba, unt, smantana si zahar. Ingrediente: aluatul: 1 ou 100 g unt 100 ml iaurt 50 g azhar 300 g faina praf de copt esenta de vanilie umplutura: 2 oua 4 tulpini de…
Read more »





Rata Pekin

29 April 2013
Rata_PekinRata Pekin din: rata, apa, sare, ulei de orez, otet, miere, amidon, ghimbir si sos de soia. Ingrediente: 1 rata de 2 kg 2 l apa sare ulei de orez Bait: 150 ml otet 5 linguri de miere 1 lingura amidon 1/2 lingurita ghimbir, tocat. sos de soia   Mod de preparare: Curatam rata foarte…
Read more »

Reteta zilei: Supa de dovleac

29 April 2013
Supa_de_dovleac_2Supa de dovleac din: dovleac, cartofi, lapte, supa de pui, unt nesarat, smantana si zahar.   Ingrediente: 840g dovleac (decojit și taiat cuburi) 150g cartofi 250ml lapte 1,3 litri de supa de pui sau de legume 20g unt nesarat smantana 1 lingurita de zahar   Mod de preparare: Puneti supa, untul, laptele și zaharul intr-o…
Read more »





Supa de legume cu fidea

29 April 2013
Supa_de_legume_cu_fideaSupa de legume cu fidea din: ceapa, morcovi, dovlecel, radacina de pastarnac, cartofi, fidea, apa, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe potrivite 2 morcovi 1 dovlecel 1 radacina de pastarnac 2 cartofi 150 g fidea 2,5 l apa 1/2 legatura marar 4 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi…
Read more »





Coaste in crusta

29 April 2013
Coaste_in_crustaCoaste in crusta din: coaste de miel, ulei, otet balsamic, patrunjel, usturoi, ceapa rosie, mustar, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata de 1 kg coaste de miel 2 linguri de ulei 1 lingura de otet balsamic patrunjel usturoi 1/2 ceapa rosie tocata fin mustar muguri de pin sare si piper   Mod…
Read more »





Mousse de sparanghel cu creveti

29 April 2013
Mousse_de_sparanghel_cu_crevetiMousse de sparanghel cu creveti din: sparanghel verde, sparanghel alb, creveti, mascarpone, unt, sare si piper. Ingrediente: 20 fire sparanghel verde, proaspat 20 fire sparanghel alb din conserva 4 creveti semipreparati 150 g branza mascarpone 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Spălăm sparanghelul verde şi îl punem la fiert în apă cu…
Read more »





Coroniţă umplută cu sufleu de conopidă

29 April 2013
Coronita_umpluta_cu_sufleu_de_conopidaCoroniţă umplută cu sufleu de conopidă din: coasta de miel, vin rosu, conopida, ceapa, telemea, smantana, parmezan, oua, marar, cimbru, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata coasta de miel 1/2 pahar cu vin rosu 1 conopida 1 ceapa 100 g telemea 100 g smantana 30 g parmezan 4 oua 1 legatura de marar cimbru…
Read more »





Urzici cu mujdei şi mămăliguţă

29 April 2013
Retete_1Urzici cu mujdei şi mămăliguţă din: urzici, ulei, faina, mujdei de usturoi si mamaliguta. Ingrediente: 1 kg urzici 2 linguri ulei 1 lingura faina sare mujdei de usturoi mamaliguta   Mod de preparare: Alegi urzicile, le speli, le fierbi în apă clocotită cu sare şi apoi le scurgi. Pui urzicile într-o oală şi, cât sunt…
Read more »





Suc de portocale cu mentă

29 April 2013
Suc_de_portocale_cu_mentaSuc de portocale cu mentă din: suc de portocale, frunze de menta si gheata. Ingrediente: sucul a 8 portocale; cateva frunze de menta; cuburi de gheata   Mod de preparare: Stoarce portocalele. Toaca menta, pune-o intr-un vas si toarna sucul de portocale peste ea. Pune si gheata in vas si asteapta sa se raceasca. Decoreaza…
Read more »





Pasca

29 April 2013
PascaPasca din: oua, unt, iaurt, faina, branza de vaci, smantana, zahar, stafide, ciocolata, fulgi de migdale, esenta de rom, esenta de vanilie si praf de copt. Ingrediente: 6 oua 100 g unt 100 ml iaurt 300 g faina 1 kg branza de vaci 500 ml smantana 150 g zahar 100 g stafide 200 g ciocolata…
Read more »





Salata cu carne de vita si branza

29 April 2013
Salata_cu_carne_de_vita_si_branzaSalata cu carne de vita si branza din: muschi de vita, miex de legume, nuci, rosii cherry, branza cu mucegai albastru, ulei de masline, sare, tarhon si suc de lamaie. Ingrediente: 300 g muschi sau vrabioara de vita 200 g mix de legume verzi: fasole, andive, rucola, salata 25 g nuci 4 rosii cherry ceapa…
Read more »





Tocana de pui cu quinoa

29 April 2013
Tocana_de_pui_cu_quinoaTocana de pui cu quinoa din: ulei de masline, ceapa, ardei grasi, rosii, piept de pui, quinoa, fasole rosie, patrunjel, sare, piper si chili. Ingrediente: o lingura ulei de masline o ceapa 2 ardei grasi o conserva rosii cubulete 500 g piept de pui dezosat 150 g quinoa un morcov o conserva fasole rosie patrunjel…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich-uri cu ceapa caramelizata, prosciutto si branza brie

29 April 2013
Sandwichuri_cu_ceapa_caramelizata_prosciutto_si_branza_brie_6Sandwich-uri cu ceapa caramelizata, prosciutto si branza brie din: ceapa rosie, ulei de masline, rosii cherry, prosciutto, branza brie, rucola si paine ciabatta.   Ingrediente: 1 ceapa roșie, taiata felii subțiri 3 ulei de masline 1/2 cana rosii cherry 4 felii prosciutto 8 felii de branza brie 1/2 cana rucola paine ciabatta, taiata pe lungime…
Read more »





Cotlete de miel aromate

29 April 2013
Cotlete_de_miel_aromateCotlete de miel aromate din: cotlet de miel, unt, bere, nuca, rozmarin, boia dulce, coriandru si sare. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel 50 g unt 1 litru bere 30 g nuca macinata rozmarin boia dulce coriandru macinat sare   Mod de preparare: Spala bucata de cotlet si pune-o la fiert in bere si apa…
Read more »





Aspic cu carne de miel si oua de prepelita

29 April 2013
Aspic_cu_carne_de_miel_si_oua_de_prepelitaAspic cu carne de miel si oua de prepelita din: carne de miel, oua de prepelita, telina, ceapa, dovlecei, verdeata, sare, boabe de piper si gelatina. Ingrediente: 400 g carne de miel cu os (sau de pasăre) 12 ouă de prepeliţă sau 6 ouă de găină 2-3 morcovi 1 ţelină mică sau un păstârnac 1 ceapă mică 2 dovlecei 1 legatura verdeaţă…
Read more »





Ciorbă de primăvară

29 April 2013
Supa si ciorbeCiorbă de primăvară din: spanac, ceapa verde, usturoi verde, leurda, slanina, sare, piper, boia dulce, oua, lapte, faina, marar si otet. Ingrediente: 1 kg spanac 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura leurda 5-6 bucati de slanina sau kaizer sare piper boia dulce 5 oua lapte faina marar 1 lingurita otet  …
Read more »





Somon cu oua la cuptor

29 April 2013
Somon_cu_oua_la_cuptorSomon cu oua la cuptor din: chifle, unt, somon afumat, oua si chives. Ingrediente: 6 chifle albe 25 g de unt, topit 6 felii de somon afumat sau marinat 6 oua medii cateva fire de chives tocate   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180°C. Taie partea superioară a chiflelor, apoi scoate cu grijă miezul…
Read more »





Dressing de marar

29 April 2013
Dressing_de_mararDressing de marar din: ulei de masline extravirgin, otet de vin alb, zeama de lamaie, marar, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 100ml ulei de măsline extravirgin 2 linguri oţet de vin alb 1 lingură zeamă de lămâie 2 linguri mărar proaspăt tocat 1 lingură cozi de ceapă verde tocate 1/4 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper…
Read more »





Reteta zilei: File de somon cu sos de menta si busuioc

28 April 2013
File_de_somon_cu_sos_de_menta_si_busuioc_3File de somon cu sos de menta si busuioc din: file de somon, patrunjel, busuioc, menta, macris, capere, ansoa si ulei de masline.   Ingrediente: 3 buc file de somon 15g patrunjel 15g busuioc 3g menta 30g macris 21g capere 3 anșoa 1 lingura ulei de masline   Mod de preparare: Se incalzește cuptorul la…
Read more »





Stufat de miel cu vin

28 April 2013
Vegetable stew with curried almond sauceStufat de miel cu vin din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei, faina, vin, bulion, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de miel 40 fire ceapă verde 20 fire usturoi verde 2 linguri ulei 1 lingurita făină 1 pahar de borş, de vin roşu sau 2 linguri de oţet 2-3 linguri bullion  sare piper   Mod de preparare: Se…
Read more »





Colţunaşi cu piept de pui si spanac

28 April 2013
Coltunasi_cu_piept_de_pui_si_spanacColţunaşi cu piept de pui si spanac din: faina, oua, lapte, sare, piept de pui, ceapa, spanac, cascaval, margarina, ou, boabe de piper, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: pentru coltunasi: 800 g faina 4 oua 2-3 linguri lapte sare pentru umplutura: 400 g piept de pui fara os 1 ceapa mijlocie 400 g…
Read more »





Şalău cu legume la cuptor

28 April 2013
Salau_cu_legume_la_cuptorŞalău cu legume la cuptor din: salau, vanata, ardei dulce, dovlecel, ciuperci, rosii, ulei, unt, zeama de lamaie, ulei, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: 1 şalău(1,5 kg) 1 vînătă 1 ardei dulce 1 dovlecel 5-6 ciuperci 2 roşii 3 linguri ulei 0,75 g unt Pentru marinată: zeama unei lămîi 3-4 linguri ulei 2…
Read more »





Friptura de miel in vin

28 April 2013
Friptura_de_miel_in_vinFriptura de miel in vin din: pulpa de miel, vin, otet, usturoi, mustar, unt, cimbru, rozmarin, tarhon, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel 250 ml vin 2 linguri cu otet 10 catei de usturoi 2 linguri cu mustar 50 g unt cimbru rozmarin tarhon nucsoara sare   Mod de preparare: Curata usturoiul, piseaza…
Read more »





Ciorbă de pui de tară

28 April 2013
Ciorba_de_pui_de_taraCiorbă de pui de tară din: pui, cartof, morcovi, ceapa, radacina de telina, orez, ardei gras, bors, patrunjel, leustean si sare. Ingrediente: 1 pui de tara 1 cartof mare 2 morcovi 1 ceapa 1/2 raacina telina 1 lingura orez 1/2 ardei gras bors dupa gust cate o legatura de patrunjel si leustean sare   Mod…
Read more »





Stufat de miel cu patrunjel si tarhon

28 April 2013
Stufat_de_miel_cu_patrunjel_si_tarhonStufat de miel cu patrunjel si tarhon din: carne de miel, morcovi, ceapa verde, usturoi verde, suc de rosii, vin alb, patrunjel, tarhon, sare si piper. Un clasic al bucatariei romanesti! Stufatul de miel este traditional pe mesele noastre la sarbatoarea pascala. Ingrediente: 1 kg carne de miel (pulpa, coasta) 2 morcovi 10 g ceapa…
Read more »





Oua umplute cu pate de pui si sunca

28 April 2013
Oua_umplute_cu_pate_de_pui_si_suncaOua umplute cu pate de pui si sunca din: oua, mustar, pate de pui, sunca, ulei, patrunjel, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 15 oua 50 g mustar 100 g pate de pui 100 g sunca ulei patrunjel proaspat suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Fierbem 14 oua, timp de 10…
Read more »





Fasole alba cu rosii si usturoi

28 April 2013
Fasole_alba_cu_rosii_si_usturoiRetete de post: Fasole alba cu rosii si usturoi din: fasole, rosii, ulei, usturoi, sare, piper si verdeata. Ingrediente:  1 pahar de fasole pentru fierbere (albă) 3 roşii medii coapte 2 linguri de ulei 3 căţei de usturoi sare piper măcinat 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt   Mod de preparare: Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin…
Read more »





Somon prajit cu smantana si sos

28 April 2013
Somon_prajit_cu_smantana_si_sosSomon prajit cu smantana si sos din: praz, usturoi, file de somon, ulei, sare, piper, portocale, limette, coriandru verde, wasabi si smantana. Ingrediente: 1 legătură praz 2 căței de usturoi 700 g filé de somon (fără piele) 3 linguri ulei sare piper 2 portocale 2 limette 1/2 legătură coriandru verde 1/2 linguriță wasabi 4 linguri…
Read more »





Tarta cu sparanghel

28 April 2013
Tarta_cu_sparanghelTarta cu sparanghel din: oua, unt, iaurt, faina, sare, rosii, sparanghel, branza telemea, cascaval. Ingrediente: aluatul: 2 oua 50 g unt 50 ml iaurt 300 g faina sare umplutura: 2 oua 6 rosii 8 fire sparanghel 300 g branza telemea 50 g unt 100 g cascaval   Mod de preparare: Preparăm aluatul. Frecăm untul cu…
Read more »





Costite de miel în crustă

28 April 2013
Costite_de_miel_în_crustaCostite de miel în crustă din: cotlete de miel, vin alb, pesmet, alune, boia, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel 200 ml vin alb 200 g pesmet 50 g alune zdrobite 1 lingura cu boia 1 lingura cu patrunjel uscat ulei sare   Mod de preparare: Pune cotletele puţin sărate într-o…
Read more »





Reteta zilei: Creveti cu orez prajit

28 April 2013
Creveti_cu_orez_prajit_17Creveți cu orez prajit din: orez, morcovi, mazare, ceapa verde, usturoi, oua, sos de soia, ulei de susan, creveti, ulei de canola, piper, sare si ceapa verde.   Ingrediente: 4 cesti orez fiert 1 ceasca morcovi tocat ½ ceasca mazare 2 fire ceapa verde 2 catei de usturoi, tocat 2 oua 3 linguri de sos…
Read more »





Salată de pui cu crutoane

28 April 2013
Salata_de_pui_cu_crutoane.pngO reteta delicioasa de salata de pui cu:ceapa verde, crutoane, salata verde, rosii, cherry, ardei rosu, ardei verde, branza mozzarela, curry, sare, piper, rosii galbene, ceapa, usturoi, vin alb, cimbru, sare, piper, boia, mustar boabe, ulei de masline, lamaie, piept de pui. Ingrediente: 1-2 bucăţi piept de pui 1 legătură ceapă verde 200 g crutoane…
Read more »





Ouă în aluat

28 April 2013
Oua_în_aluatOuă în aluat din: oua fierte, faina, lapte, zahar, unt, drojdie, ardei capia, sare si turmeric. Ingrediente: 10-15 oua fierte 480 g faina 310 ml lapte 65 g zahar 65 g unt topit 2 lingurite cu drojdie uscata 1 ou + 1 galbenus 1 ardei capia 1 lingurita cu sare 1 praf de turmeric  …
Read more »





Ciorba de miel cu tarhon

28 April 2013
Ciorba_de_miel_cu_tarhonCiorba de miel cu tarhon din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, carne de miel, bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 1 patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os (piept sau coaste) 500 ml bors fidea tarhon proaspat sare   Mod de preparare: Punem carnea la…
Read more »





Drob

28 April 2013
DrobDrob din: oua, ceapa verde, usturoi verde, ficatei de curcan, pipote de curcan, inimi de curcan, unt, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 6 fire ceapa vede 4 fire usturoi verde 400 g ficatei de curcan 500 g pipote de curcan 400 g inimi de curcan 150 g unt patrunjel proaspat marar proaspat…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu