duminică, 19 ianuarie 2014

Retete de Sarbatoare #14

Retete de Sarbatoare:

Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata si cacao

19 January 2014
Tort_cu_crema_de_ciocolata_si_cacao_10Tort cu crema de ciocolata si cacao din: oua, zahar, faina, cacao, frisca lichida, lichior, fulgi de ciocolata, smantana, lapte condensat, frisca.   Ingrediente: 5 oua 1 cana zahar 3/4 cesti faina 3 linguri cacao 1 cana frisca lichida 1/2 cani lihior, dupa preferinta 1 1/2 cani fulgi de ciocolata 1 cana smantana 1 cana…
Read more »





Supa cu cereale si piept afumat de porc

19 January 2014
Supa_cu_cereale_si_piept_afumat_de_porcSupa cu cereale si piept afumat de porc din: mix de cereale, piept afumat de porc, morcov, dovlecel, praz, ceapa, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 150 g mix de cereale 200 g piept afumat de porc un morcov un dovlecel un fir praz o ceapa…
Read more »





Linte cu ton si lapte de cocos

19 January 2014
Linte_cu_ton_si_lapte_de_cocosLinte cu ton si lapte de cocos din: linte, morcovi, dovlecel, ceapa, lapte de cocos, concentrat de legume, unt, sare, piper, boia, ton. Ingrediente: 200 g linte 2 morcovi un dovlecel o ceapa medie 300 ml lapte de cocos 1/2 cub concentrat de legume 25…
Read more »





Friptură de porc cu sos de mustar

19 January 2014
Friptura_de_porc_cu_sos_de_mustarFriptură de porc cu sos de mustar din: pulpa de porc, sare, piper, unt, ceapa, morcov, telina, praz, usturoi, rozmarin, maghiran, chimen, bere neagra, supa, amidon, mustar, miere, otet, zeama de limeta. Ingrediente: 1,2 kg pulpa de porc sare piper 2-3 linguri unt 2 cepe…
Read more »





Creveti crocanti in miere si susan

19 January 2014
Creveti_crocanti_in_miere_si_susanCreveti crocanti in miere si susan din: faina, amidon, sare, vin alb sec, creveti, ulei, miere, seminte de susan. Ingrediente: 250 g faina 4 linguri amidon sare 200 ml vin alb sec 24 creveti mari (curatati de intestin, decorticati, astfel incat sa mai ramana doar…
Read more »





Tartine cu brânză si fructe uscate

19 January 2014
Tartine_cu_branza_si_fructe_uscateTartine cu brânză si fructe uscate din: fructe uscate, vin dulce, unt, migdale, paine de secara, branza de capra, miere. Ingrediente: 150 g fructe uscate amestecate (caise, stafide, merisoare, curmare, smochine) 150 ml vin dulce 2 linguri unt 50 g migdale nedecojite si tocate grosier…
Read more »





Gogosi cu frisca

19 January 2014
Gogosi_cu_friscaGogosi cu frisca din: faina, oua, lapte, zahar, drojdie, sare, coaja de lamaie, zahar, smantana, menta, ulei, dulceata de afine. Ingrediente: 500 g faina 3 oua 200 ml lapte cald 4 linguri zahar 1 cub de drojdie 1 praf de sare coaja rasa de lamaie…
Read more »





Somon la gratar cu salata

19 January 2014
Somon_la_gratar_cu_salataSomon la gratar cu salata din: file de somon, ulei de masline, miere, otet balsamic, suc de portocale, sare de mare, piper verde, amestec de salata. Ingrediente: 300 g file de somon 1 lingura ulei de masline 2 linguri de miere 1 lingura de otet…
Read more »





Ciorba cu orz si castraveti acri

19 January 2014
Ciorba_cu_orz_si_castraveti_acriCiorba cu orz si castraveti acri din: cereale de orz, castarveti acri, morcov, gulie, zeama de castarveti, pasta de rosii, ulei, frunze de leustean. Ingrediente: 150 g orz 5 castraveti acri un morcov o gulie un litru zeama de castraveti 3 linguri pasta de rosii…
Read more »





Friptura de porc in crusta de cascaval

19 January 2014
Friptura_de_porc_in_crusta_de_cascavalFriptura de porc in crusta de cascaval din: carne de porc, usturoi, sare, piper, oregano, mustar si cascaval. Ingrediente: 2 kg carne de porc (ceafa) 6 catei de usturoi 2 linguri sare 1/2 lingurita piper 2 linguri oregano uscat 1 lingura mustar 200 g cascaval…
Read more »





Ciuperci umplute cu carne de curcan

19 January 2014
Ciuperci_umplute_cu_carne_de_curcanCiuperci umplute cu carne de curcan din: ciuperci, unt, busuioc, piept de rucan, nuci, cascaval, rosii decojite, sare, piper. Ingrediente: 40 g ciuperci Champignon 80 g unt 1 lingura busuioc tocat 200 g piept de curcan tocat 80 g nuci prajite usor si macinate 100…
Read more »





Reteta zilei: Pulpe de pui in sos picant

19 January 2014
Pulpe_de_pui_in_sos_picant_05Pulpe de pui in sos picant din: ulei de masline, ardei chili, usturoi, suc de lamaie, boia de ardei, foaie de dafin, oregano, sare, piper, pulpe de pui.   Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 3-4 ardei chili 4 catei usturoi sucul de la 1…
Read more »





Ciorba radauteana cu smantana si ardei iute

19 January 2014
Ciorba_radauteana_cu_smantana_si_ardei_iuteCiorba radauteana cu smantana si ardei iute din: piept de pui, morcovi, ceapa, telina, sare, galbenusuri, smantana, ardei iute. Ingrediente: un pui si piept de pui 3 morcovi 3 cepe o telina medie sare pentru dres: 3 galbenusuri 250 g smantana pentru servit: smantana ardei…
Read more »





Gulii umplute cu carne tocata

19 January 2014
Gulii_umplute_cu_carne_tocataGulii umplute cu carne tocata  din: gulii, carne tocata, ceapa, bulion, ulei, supa de legume, sare, piper. Ingrediente: 8 gulii 250 g carne tocata o ceapa o lingura bulion 2 linguri ulei 150 ml supa de legume sare piper   Mod de preparare: Guliile se…
Read more »





Retete delicioase: Pui cu sparanghel şi tarhon

19 January 2014
Retete_delicioase_Pui_cu_sparanghel_si_tarhonO reteta de pui cu sparanghel si tarhon din: cartofi noi, piept de pui, ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, supa de pui, tarhon, sparanghel si smantana. Ingrediente: 500 g cartofi noi, taiati pe jumatate 4 piepti de pui, fara piele, fara os 1 lingura…
Read more »





Briose cu banane, nuci si miere

19 January 2014
Briose_cu_banane_nuci_si_miereBriose cu banane, nuci si miere din: banane, oua, unt, zahar, faina, praf de copt, zahar vanilinat, esenta de vanilie, miere, nuci. Ingrediente: 2 banane foarte coapte 2 oua 80 g unt 70 g zahar 150 g faina 2 lingurite praf de copt un pliculet…
Read more »





Vita cu gorgonzola

19 January 2014
Vita_cu_gorgonzolaVita cu gorgonzola din: muschi de vita, gorgonzola, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g muschi de vita 150 g gorgonzola ulei sare piper   Mod de preparare: Spala carnea si asaz-o pe un servet absorbant. Taie muschiul pe jumatate. Unge tigaia grill cu un strop…
Read more »





Ciorba de curcan cu galuste aromate si patrunjel

19 January 2014
Ciorba_de_curcan_cu_galuste_aromate_si_patrunjelCiorba de curcan cu galuste aromate si patrunjel din: aripi de curcan, gat de curcan, carcasa de curcan, inima de curcan, pipota de curcan, radacinoase, ceapa, sare, piper, unt, faina, conopida, broccoli, gulie, dovlecei, bors, ficatei de pui, nucsoara, pesmet, patrunjel. Ingrediente: 2 aripi de…
Read more »





Reteta zilei: Gnocchi cu bacon si rosii

19 January 2014
Gnocchi_cu_bacon_si_rosii_13Gnocchi cu bacon si rosii din: bacon, gnocci, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, parmezan.   Ingrediente: 4 felii de bacon, cuburi 300 gr gnocchi 1 fir praz, tocat 1 cana de rosii cherry, tocate ulei de masline sare si piper 1/4 ceasca parmezan…
Read more »





Retete delicioase: Penne cu ardei gras şi salsa

19 January 2014
Retete_delicioase_Penne_cu_ardei_gras_si_salsaO reteta de penne cu ardei gras si salsa din: patrunjel, fileuri de ansoa, capere, ulei de masline, otet, sare, piper, paste penne, ardei rgasi, rosii cherry si usturoi. Ingrediente: 1 legătură pătrunjel 2 fileuri de anşoa (de la borcan) 2 linguri capere 8 linguri…
Read more »





Pui pane cu sos

19 January 2014
Pui_pane_cu_sosPui pane cu sos din: piept de pui, faina, sare, piper, praf de copt, zahar pudra, oua, lapte, sare, otet din vin rosu, amidon, ketchup, zahar. Ingrediente: un piept intreg de pui 2 lingura faina sare piper pentru aluat: 5 linguri faina un plic praf…
Read more »





Carne de vita cu sos de mazare

19 January 2014
Carne_de_vita_cu_sos_de_mazareCarne de vita cu sos de mazare din: carne de vita, ghimbir, usturoi, lamaie, ulei de masline, mazare, unt, usturoi, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 750 g carne de vita fasonata o bucata de ghimbir (2,5 cm) 2 catei de usturoi 1 lamaie 4 linguri…
Read more »





Tocanita cu carne de porc si slanina

19 January 2014
Tocanita_cu_carne_de_porc_si_slaninaTocanita cu carne de porc si slanina din: slanina, carne de porc, ceapa, ulei, faina, supa de carne, rosii,a rdei grasi, smantana, usturoi. Ingrediente: 60 g slanina 400 g carne de porc 2 cepe 2 linguri ulei 1 lingura faina circa 100 ml supa de…
Read more »





Retete delicioase: Tortellini al forno

19 January 2014
Retete_Delicioase_Tortellini_al_fornoO reteta de Tortellini al forno din: tortellini, sare, ciuperci, bacon afumat, ceapa verde, ulei de masline, smantana, cascaval, oua, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g tortellini proaspete umplute cu branza (congelate) sare 150 g ciuperci Champignon 75 g bacon afumat 2 cepe verzi 2…
Read more »





Salata cu somon, castraveti murati si cartofi

19 January 2014
Salata_cu_somon_castraveti_murati_si_cartofiSalata cu somon, castraveti murati si cartofi din: cartofi, somon afumat, ceapa rosie, mar, castraveciori murati, ulei de masline, iaurt, marar, sare de mare, piper. Ingrediente: 4 bucati cartofi albi 100 g somon afumat 1 ceapa rosie 1 mar rosu 3 castarveciori murati 500 g…
Read more »





Supa de rosii cu crema de hrean

19 January 2014
Supa_de_rosii_cu_crema_de_hreanSupa de rosii cu crema de hrean din: ceapa, hrean, telina verde, rosii decojite, sare, piper, sos worchester, tabasco, suc de lamaie, suc de rosii, vodca, sherry, smantana. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri hrean proaspat ras 2 fire telina verde 400 g rosii decojite (din…
Read more »





Piept de curcan cu salata

19 January 2014
Piept_de_curcan_cu_salataPiept de curcan cu salata din: piept de curcan, sare, piper, verdeturi asortate, ulei de masline, ceapa, vin alb, supa de pasare, telina, morcov, mere rosii, suc de lamaie, mustar, smantana, miere, ulei. Ingrediente: 500 g piept de curcan sare piper 1 lingurita verdeturi asortate…
Read more »





Reteta zilei: Piure de cartofi cu aroma de hrean

19 January 2014
Piure_de_cartofi_cu_aroma_de_hrean_05Piure de cartofi cu aroma de hrean din: cartofi, pastarnac, unt, hrean, sare, piper, smantana.   Ingrediente: 1 kg de cartofi ½ kg pastarnac 3 linguri unt, la temperatura camerei 1-2 linguri de hrean 1 lingurita sare ⅛ lingurita piper ⅓ ceasca smantana    …
Read more »





Orez cu broccoli si ciuperci

19 January 2014
Orez_cu_broccoli_si_ciuperciOrez cu broccoli si ciuperci din: broccoli, ardei gras, ciuperci, ceapa, orez salbatic, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, arahide, branza gouda. Ingrediente: 400 g broccoli 3 ardei rgasi rosii 200 g ciuperci 2 cepe 60 g orez salbatic 2 linguri ulei de…
Read more »





Piept de pui cu miere si ierburi aromatice

19 January 2014
Piept_de_pui_cu_miere_si_ierburi_aromaticePiept de pui cu miere si ierburi aromatice din: ulei de masline, pipet d epui, suc de lamaie, coaja de lamaie, oregano, busuioc, cimbru, usturoi, miere, sare. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 4 jumatati de piept de pui, cu piele si fara os 3…
Read more »





Salata cu carne de curcan si verdeturi

19 January 2014
Salata_cu_carne_de_curcan_si_verdeturiSalata cu carne de curcan si verdeturi din: piept de curcan, ulei de masline extravirgin, cuscus, supa de pasare, salata, busuioc verde, coriandru verde, ardei gras, otet balsamic, sare de mare, piper verde. Ingrediente: 1200 g piept de curcan 2 linguri ulei de masline extravirgin…
Read more »





Ciorba de varza murata cu bacon afumat

19 January 2014
Ciorba_de_varza_murata_cu_bacon_afumatCiorba de varza murata cu bacon afumat din: varza murata, salam picant, apa, prune uscate, cartofi, ienibahar, piper, ceapa, bacon afumat, faina, boia iute, smantana, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 250 g varza murata, cu tot cu zeama 300 g salam picant feliat 1,2 l apa…
Read more »





Cotlete de berbecut cu fasole verde

19 January 2014
Cotlete_de_berbecut_cu_fasole_verdeCotlete de berbecut cu fasole verde din: cotlete de berbecut, vin rosu, miere, boia dulce, boia iute, tarhon, sare, piper rosu, rucola, fasole verde, seminte de dovleac. Ingrediente: 6 cotlete de berbecut 200 ml vin rosu 1 lingura miere 1 lingurita boia

Reteta zilei: Supa de pui cu fidea si patrunjel

18 January 2014
Supa_de_pui_cu_fidea_si_patrunjel_08Supa de pui cu fidea si patrunjel din: supa de pui, piept de pui, aripi de pui, morcivi, telina, ceapa, patrunjel, fidea, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 8 cesti supa de pui 2 bucati piept de pui 2  pulpe de pui 2 aripi de pui 3 morcovi, felii 2 tulpini de telina, plus…
Read more »





Supa de orz cu carne de pui afumata

18 January 2014
Supa_de_orz_cu_carne_de_pui_afumataSupa de orz cu carne de pui afumata din: morcov, radacina de patrunjel, radacina de telina, varz de bruxelles, supa de legume, pulpa de pui afumata, boabe de orz, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 radacina de telina 200 g varza de Bruxelles 1 l supa de legume 1 pulpa…
Read more »





Rulada de porc cu usturoi

18 January 2014
Rulada_de_porc_cu_usturoiRulada de porc cu usturoi din: carne de porc, sare, piper, patrunjel, sunca, ulei, usturoi, smantana, lapte. Ingrediente: 1,5 kg carne de porc fara os sare piper 2 legaturi patrunjel 150 g sunca 3 linguri ulei 3 capatani de usturoi 300 ml smantana 125 ml lapte   Mod de preparare: Cuptorul se încinge la 200…
Read more »





Mazare cu ghimbir si sos de soia

18 January 2014
Mazare_cu_ghimbir_si_sos_de_soiaMazare cu ghimbir si sos de soia din: mazare mange tout, radacina de ghimbir, lamaie, ulei, usturoi, sos de soia, supa de legume, coriandru verde. Ingrediente: 600 g mazare mange tout 50 g radacina de ghimbir 1 lamaie 3 linguri ulei 2 catei de usturoi 3 linguri sos de soia 100 ml supa de legume…
Read more »





Salata de rucola cu smochine si ricotta

18 January 2014
Salata_de_rucola_cu_smochine_si_ricottaSalata de rucola cu smochine si ricotta din: rucola, smochine, nuca, cognac, crema de otet balsamic, ricotta. Ingrediente: 100 g rucola 4 smochine taiate sferturi pe lung 10 jumatati de nuca 1 lingura de cognac/brandy 1/2 lingurita crema de otet balsamic 50 g ricotta   Mod de preparare: Nuca se trage 30 secunde la tigaie…
Read more »





Sardine in crusta de sare

18 January 2014
Sardine_in_crusta_de_sareSardine in crusta de sare din: sardine, ulei de masline, frunze de dafin, rozmarin, cimbru, sare, lamai. Ingrediente: 16 sardine proaspete ulei de masline 6 frunze de dafin rozmarin 1 lingurita cimbru 500 g sare 2 lamai   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 210 °C. Sardinele se curăţă de intestine, dar se păstrează…
Read more »





Cuscus cu pui, legume si stafide

18 January 2014
Cuscus_cu_pui_legume_si_stafideCuscus cu pui, legume si stafide din: cuscus, pui, ceapa, rosii, varza cruda, morcovi, ardei gras, dovlecel, stafide, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg cuscus un pui de 1,5 kg 2 cepe 2 rosii 1/2 varza cruda 2 morcovi un ardei gras verde un ardei gras rosu un dovlecel 100 g stafide 150 ml ulei…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu branza, nuci si pere

18 January 2014
Salata_cu_branza_nuci_si_pere_05Salata cu branza, nuci si pere din: suc de pere, otet de pere, ulei de masline, cimbru, piper, salata, para, ceapa, nuci, branza, sare.   Ingrediente pentru vinegreta: 3 linguri de suc de pere 1 linguri de otet de pere 2 linguri de ulei de masline 2 crengute de cimbru 1/8 lingurita piper negru Ingrediente…
Read more »





Supă de pui cu fidea

18 January 2014
Supa_de_pui_cu_fideaSupă de pui cu fidea din: pulpe de pui, morcovi, telina, cartofi, marar, fidea de ou, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 morcovi o felie telina 2 cartofi cateva fire marar 150 g fidea cu ou sare piper   Mod de preparare: Pulpele se pun la fiert în apă cu sare si se…
Read more »





Pui in sos picant

18 January 2014
Pui_in_sos_picantPui in sos picant din: pulpe de pui, gutui, boia iute, bulion, foaie de dafin, ulei, sare. Ingrediente: 4 pulpe de pui, fierte 2 gutui 2 lingurite boia iute 5 linguri bulion o foaie de dafin 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: In ulei încins se pune carnea la rumenit pe ambele părţi…
Read more »





Strudel cu telemea, varza si chimen

18 January 2014
Strudel_cu_telemea_varza_si_chimenStrudel cu telemea, varza si chimen din: foi de placinta, varza rosie, pesmet, telemea, ou, chimen, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 1 varza rosie 4 linguri pesmet 300 g telemea 1 ou 1 lingurita chimen 250 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi varza fideluţă şi căliţi-o în ulei,…
Read more »





Supa crema de cartofi cu cascaval

18 January 2014
Supa_crema_de_cartofi_cu_cascavalSupa crema de cartofi cu cascaval din: cartofi, ceapa, ulei, sare, piper, smantana, bacon, cascaval. Ingrediente: 5 cartofi mari 3 cepe 10 ml ulei sare piper 10 ml smantana pentru servit: 150 g bacon 100 g cascaval   Mod de preparare: Se curăţă şi se taie cuburi cartofii şi ceapa. Se pun într-o oală cu…
Read more »





Ficatei cu ceapa si vin

18 January 2014
Ficatei_cu_ceapa_si_vinFicatei cu ceapa si vin din: ficat de pui, ceapa, vin alb, ulei, sare, piper. Ingrediente: o tavita ficat de pui 3 cepe mari 500 ml vin alb 3 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Ficatul se curăţă şi se pune într-un vas de cuptor împreună cu uleiul, sarea şi piperul. Se dau…
Read more »





Tarta cu ciuperci si branza

18 January 2014
Tarta_cu_ciuperci_si_branzaTarta cu ciuperci si branza din: faina, unt, apa rece, otet, sare, ou, ciuperci, branza dulce de vaci, telemea, cimbru, sare, piper. Ingrediente: aluat: 750 g faina 175 g unt 75 ml apa rece 1 lingura de otet sau zeama de lamaie 1 lingurita sare 1 ou umplutura: 500 g ciuperci 300 g branza dulce…
Read more »





Salata cu macrou afumat si smantana

18 January 2014
Salata_cu_macrou_afumat_si_smantanaSalata cu macrou afumat si smantana din: macrou afumat, oua, mustar, smantana, ulei, castravete, sare. Ingrediente: un macrou afumat 2 oua o lingurita mustar 2 linguri smantana 200 ml ulei 1/2 castravete sare   Mod de preparare: Peştele se curăţă de piele şi de pe oase şi se desface şuviţe-şuviţe care se pun într-uncastron. Cele…
Read more »





Frigarui de pui cu susan

18 January 2014
Frigarui_de_pui_cu_susanFrigarui de pui cu susan din: piept de pui, susan, mustar. Ingrediente: un piept mare de pui 200 g susan 4 linguri mustar iute sau dulce, dupa gust     Mod de preparare: Betele de frigărui se pun la înmuiat în apă caldă, timp în care carnea se taie cuburi. Peste carne se pune muştar…
Read more »





Reteta zilei: Salata de cartofi cu stafide

18 January 2014
Salata_de_cartofi_cu_stafide_12Salata de cartofi cu stafide din: cartofi, castravete, ardei rosu, sunca, stafide, oua, maioneza, iaurt, miere, sare, piper.   Ingrediente: 450g cartofi 1/2 castravete , fara seminte 1/3 cana de ardei rosu, tocat 1/3 ceasca sunca, tocata ¼ ceasca stafide 3 oua fierte 3 linguri maioneza 4 linguri iaurt 2 linguri de miere 3/4 lingurita…
Read more »





Supa de peste cu galuste

18 January 2014
Supa_de_peste_cu_galusteSupa de peste cu galuste din: unt, faina, supa de peste, radacinoase, lapti de peste, file de crap, galbenus, pesmet, usturoi, maghiran, vin alb, sare. Ingrediente: supa: 80 g unt 2 linguri faina 2 l supa de peste 250 g radacinoase lapti de peste galuste: 200 g file de crap fara piele 1 galbenus 2…
Read more »





Retete delicioase: Pui cu telina

18 January 2014
Retete_delicioase_Pui_cu_telinaO reteta de pui cu telina din: piept de pui, ulei, telina, pastarnac, ceapa, usturoi, vin alb, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 2 linguri ulei 200 g telina 100 g pastarnac 2 cepe 2 catei  de usturoi 100 ml vin alb 1 lingurita boia dulce sare piper   Mod…
Read more »





Crap la cuptor cu verdeata

18 January 2014
Peste_6Crap la cuptor cu verdeata din: file de crap, lamaie, rozmarin, cimbru, cimbru, salvie, usturoi, chimen, vin alb, unt, supa de peste, sare, piper. Ingrediente: 800 g file de crap 1 lamaie 1 legatura verdeturi asortate (rozmarin, cimbru, salvie) 2 catei de usturoi chimen 4 linguri vin alb 100 g unt 4 linguri supa de…
Read more »





Curcan umplut cu castane si verdeata

18 January 2014
Curcan_umplut_cu_castane_si_verdeataCurcan umplut cu castane si verdeata din: curcan, ceapa, usturoi, radacini de telina, unt, paine toast, verdeata, castane comestibile, mere, merisoare, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 curcan (circa 3 kg) 1 ceapa 4 catei de usturoi 4 radacini de telina 60 g unt 200 g paine toast 4 linguri verdeata tocata (patrunjel, cimbru)…
Read more »





Pui cu salsa

18 January 2014
Pui_cu_salsaPui cu salsa din: salata verde, papaya, piept de pui, mango, ardie gras, ceapa rosie, menta, ardei iute, suc de lamaie, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 1 capatana salata verde 1 papaya 400 g piept de pui afumat, fara piele salsa: 1 papaya 1 mango 1 ardie rgas rosu mare 1 ceapa rosie mare 2…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu afine si aroma de lamaie

17 January 2014
Prajitura_cu_afine_si_aroma_de_lamaie_13Prajitura cu afine si aroma de lamaie din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, oua, afine, suc de lamaie, zahar pudra.   Ingrediente: 1 cana faina 1 lingurita praf de copt ½ lingurita sare 150gr unt 1 cana zahar ¼ lingurita esenta vanilie 1 lingurita coaja de lamaie…
Read more »





Spaghete cu scoici si usturoi

17 January 2014
Spaghete_cu_scoici_si_usturoiSpaghete cu scoici si usturoi din: scoici, vin, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii decojite, spaghete, sare, piper, zahar, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 750 g scoici 125 ml vin alb 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 conserva rosii decojite (850 ml) 500 g spaghete sare piper zahar 1 lingura patrunjel…
Read more »





Pulpa de porc in sos de bere cu garnitura de cartofi

17 January 2014
Pulpa_de_porc_in_sos_de_bere_cu_garnitura_de_cartofiPulpa de porc in sos de bere cu garnitura de cartofi din: pulpa de porc, sare, piper, unt, ceapa, morcov, telina, praz, usturoi, rozmarin, maghiran, chimen, bere neagra, supa, amidon. Ingrediente: 1,2 kg pulpa de porc sare piper 2-3 linguri unt 2 cepe 1 morcov 1 bucata telina 1/2 fir praz 2 catei de usturoi…
Read more »





Supa de peste cu crutoane si verdeata

17 January 2014
Supa_de_peste_cu_crutoane_si_verdeataSupa de peste cu crutoane si verdeata din: peste, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, boabe de piper, boabe de ienibahar, foi de dafin, apa, paine toast, unt, cascaval, crap, ceapa verde, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g peste mic curatat 400 g radacinoase (morcovi, telina, patrunjel) 1 ceapa 5 boabe de piper 5 boabe de ienibahar 5…
Read more »





Muschi de porc cu mango si mazare

17 January 2014
Muschi_de_porc_cu_mango_si_mazareMuschi de porc cu mango si mazare din: muschi de porc, mango, ulei de arahide, mazare tucata, supa de legume, unt de arahide, sare, piper, praf de ghimbir. Ingrediente: 700 g felii de muschi de porc 1 mango 250 g mazare tucara 3 linguri ulei de arahide 200 ml supa de legume 3 linguri unt…
Read more »





Cotlete cu ananas

17 January 2014
Cotlete_cu_ananasCotlete cu ananas din: ananas, ceapa verde, ardei iute, cimbru, usturoi, cuisoare, cotlete de porc, ulei de masline. Ingrediente: 10 felii subtiri de ananas 1 legatura ceapa verde taiata rondele 1/2 ardei iute fara seminte, tocat 2 linguri cimbru tocat 4 catei de usturoi 1/2 lingurita cuisoare macinate 4 cotlete de porc 2 linguri ulei…
Read more »





Cartofi cu hrean si macrou

17 January 2014
Cartofi_cu_hrean_si_macrouCartofi cu hrean si macrou din: fileuri de macrou, ulei, piper cayenne, boia dulce, coriandru, zahar brun, mustar, sos tabasco, otet de vin rosu, sare, piper, cartofi, smantana, hrean, ceapa. Ingrediente: macrou: 8 fileuri mici de macrou 80 ml ulei 1 praf piper de Cayenne 2 lingurite boia dulce 1 lingurita coriandru macinat 1 lingurita…
Read more »





Galuste delicioase in sos de hrean cu smantana

17 January 2014
Galuste_delicioase_in_sos_de_hrean_cu_smantanaGaluste delicioase in sos de hrean cu smantana din: oua, drojdie, lapte, zahar, faina, sunca afumata, pesmet, hrean, unt, faina, lapte, smantana, otet, zahar, suc de lamaie. Ingrediente: galuste: 2 oua 40 g drojdie 250 ml lapte cald 1 lingurita zahar 500 g faina 250 g sunca afumat 2 linguri pesmet sos: 100 g hrean…
Read more »





Piept de pui cu mozzarella

17 January 2014
Piept_de_pui_cu_mozzarellaPiept de pui cu mozzarella din: piept de pui dezosat, bacon, mozzarella, usturoi, unt, ceapa, busuioc verde, sare, piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat 100 g bacon feliat 200 g mozzarella 3 catei de usturoi 2 linguri cu unt 1 ceapa cateva frunze de busuioc verde sare piper negru boabe   Mod de…
Read more »





Friptura de vita cu sos Worchester

17 January 2014
Friptura_de_vita_cu_sos_WorchesterFriptura de vita cu sos Worchester din: muschi de vita, sos worchester, unt, salvie, miere, hrean, ulei, cartofi, morcovi, ceapa rosie, radacina de pastarnac. Ingrediente: 4×100 g muschi de vita 100 ml sos worchester 180 g unt 2-3 linguri cu salvie 1 lingura cu miere 2 linguri cu hrean ras 2-3 linguri cu ulei 2-3…
Read more »





Iepure in bere

17 January 2014
Iepure_in_bereIepure in bere din: iepure, ceapa, usturoi, bere, patrunjel verde, piper, ienibahar, frunze de dafin, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1 iepure 4 cepe 6 catei de usturoi 1 l bere neagra patrunjel verde piper boabe ienibahar 2 frunze de dafin ulei de masline sare   Mod de preparare: Porţionează iepurele, spală carnea şi aşaz-o…
Read more »


Sendvis cu ciuperci sotate

17 January 2014
Sendvis_cu_ciuperci_sotate.pngSendvis cu ciuperci sotate din: cornuri cu unt, ciuperci, usturoi, unt, patrunjel, otet, ulei, sare. Ingrediente: 4 cornuri cu unt 500 g ciuperci 10 căţei de usturoi 2 linguri cu unt pătrunjel 1 linguriţă cu oţet 2 linguri cu ulei sare   Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi taie-le în felii mai grosuţe. Trage-le în…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu pesto de broccoli

17 January 2014
Paste_cu_pesto_de_broccoli_08Paste cu pesto de broccoli din: broccoli, paste, ulei de masline, ceapa, usturoi, parmezan, smantana, sare, piper.   Ingrediente: 4 cesti de broccoli 1 pachet paste 2 linguri ulei de masline 1/2 cana de ceapa, cuburi 2 catei de usturoi, tocat 2/3 cana parmezan, ras smantana sare si piper, dupa gust     Mod de…
Read more »





Aripioare cu ketchup picant

17 January 2014
Aripioare_cu_ketchup_picantAripioare cu ketchup picant din: aripioare de pui, ketchup picant, oua, boia, praf de usturoi, foaie de dafin, ulei, sare. Ingrediente: 20 aripioare de pui ketchup picant 3 oua boia dulce sau picant praf de usturoi faina 1 foaie de dafin ulei sare   Mod de preparare: Fierbe pentru 5-8 minute în apă, în care…
Read more »





Prăjitură cu mascarpone si banane

17 January 2014
Prajitura_cu_mascarpone_si_bananePrăjitură cu mascarpone si banane din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, ulei, nuci, zahar pudra, banane, mascarpone, ciocolata, frisca. Ingrediente: pentru blat: 7 oua 170 g zahar 9 linguri faina 3-4 linguri cacao 1 plic praf de copt 5 linguri ulei 100 g nuci taiate marunt pentru crema: 200 g unt 6 linguri…
Read more »





Cannelloni cu crema de branza

17 January 2014
Cannelloni_cu_crema_de_branzaCannelloni cu crema de branza din: cannelloni, ricotta, branza telemea, smantana, salam de curcan, bresaola de curcan, spanac, usturoi, unt, parmezan, sare. Ingrediente: 12 cannelloni 150 g ricotta 50 g branza telemea 2 linguri cu smantana 80 g salam de curcan 100 g bresaola de curcan 300 g spanac congelat 2 catei de usturoi 2…
Read more »





Ciorba de perisoare cu orez si legume

17 January 2014
Ciorba_de_perisoare_cu_orez_si_legumeCiorba de perisoare cu orez si legume din: carne tocata, orez, ulei, ou, apa, morcov, pastarnac, telina, ceapa, lamaie, sare, piper, smantana, leustean, bulion. Ingrediente: 650 g carne tocata 100 g orez 4 linguri ulei 1 ou 3 l apa 1 morcov 1 bucata pastarnac (aprox. 500 g) 100 g telina o ceapa 1 lamaie…
Read more »





Salata delicioasa cu maioneza

17 January 2014
Salata_delicioasa_cu_maionezaSalata delicioasa cu maioneza din: maioneza, cartofi, morcovi, mazare, castraveti, sunca de praga, sare, piper. Ingrediente: 400 g maioneza 5 cartofi fierti 3 morcovi fierti 200 g mazare 6 castarveti murati 150 g sunca de Praga sare piper   Mod de preparare: Taie în cubuleţe cartofii şi morcovii şi pune-i într-un castron împreună cu mazărea…
Read more »





Reteta zilei: Ciuperci umplute cu quinoa si busuioc

17 January 2014
Ciuperci_umplute_cu_quinoa_si_busuioc_06Ciuperci umplute cu quinoa si busuioc din: quinoa, parmeza, usturoi, ceapa verde, busuioc, rosii uscate, ciuperci, ulei de masline.   Ingrediente: ¼ ceasca de quinoa ½ ceasca de parmezan 2 catei de usturoi, tocat 2 linguri de ceapa verde, tocata 2 linguri de busuioc proaspat, tocat 2 linguri rosii uscate 24 ciuperci 2 linguri de…
Read more »





Sendvis cu pui si sos

17 January 2014
Sendvis_cu_pui_si_sosO reteta delicioasa de sendvis cu: chifle cu susan, piept de pui, salata, ardei gras, ceapa, unt, maioneza, castraveti murati, ceapa, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 chifle cu susan 1 piept de pui 1 salată 1 ardei gras 1 ceapă 1 lingură cu unt Ingrediente sos: 200 g maioneză 2 castraveţi muraţi 1 ceapă…
Read more »





Piept de pui cu spanac in jambon

17 January 2014
Piept_de_pui_cu_spanac_in_jambonPiept de pui cu spanac in jambon din: piept de pui, jambon, spanac, vin, ceapa, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de pui 200 g jambon crud uscat 200 g spanac 200 ml vin 1 ceapa 1 ou 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, spălaţi-o, tocati-o mărunt şi…
Read more »





Retete delicioase: Cozonac glazurat

17 January 2014
Cozonac_glazuratCozonac glazurat din: faina, drojdie uscata, zahar, lapte, oua, unt, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilinat, sare, ulei, seminte de mac, stafide, nuca, rom. Ingrediente: pentru aluat: 1/2 kg faina 1 plic drojdie uscata 100 g zahar 175 ml lapte 2 oua 100 g unt coaja rasa de la 1 lamaie si 1…
Read more »





Sendvis cu peste pane

17 January 2014
Sendvis_cu_peste_paneO reteta delicioasa de sendvis cu: file de cod, mini bagete, oua, rosie, salata, sos de usturoi, faina, lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente: 400 g file de cod 4 minibaghete 2 ouă 1 roşie 1 salată 2 linguri cu sos de usturoi 3 linguri cu făină 1 lămâie sare piper ulei   Mod de preparare:…
Read more »





Ciolan afumat cu telina si cuisoare

17 January 2014
Ciolan_afumat_cu_telina_si_cuisoareCiolan afumat cu telina si cuisoare din: ciolan afumat, cuisoare, zeama de varza, telina, untura de porc, sare, piper. Ingrediente: 1 ciolan afumat 50 g cuisoare 1 l zeama de varza 1 telina mica 100 g untura de porc sare piper   Mod de preparare: Puneţi zeama de varză la fiert într-o oală mai mare…
Read more »





Legume evantai

17 January 2014
Legume_evantaiO reteta delicioasa de legume cu:dovlecei, cartofi, ardei capia, branza, ceapa, unt, ulei de masline, sare. Ingrediente: 2 dovlecei mai măricei 2 cartofi 2 ardei capia 300 g brânză 2 cepe 2 linguri cu unt ulei de măsline sare   Mod de preparare: Spală cartofii şi fierbe-I în coajă,în apă cu sare. După ce au…
Read more »





Dovlecei supraetajati

17 January 2014
Dovlecei_supraetajatiO reteta delicioasa de dovlecei cu: dovlecei, vanata, rosii, branza feta, iaurt, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 vânătă 2-3 roşii Ingrediente sos: 250 g brânză feta 8 linguri cu iaurt 2 linguri cu ulei de măsline 2 căţei de usturoi 2 linguriţe cu zeamă de lămâie sare…
Read more »





Fursecuri delicioase cu crema

17 January 2014
Fursecuri_delicioase_cu_cremaFursecuri delicioase cu crema din: unt, zahar, zahar vanilinat, ou, galbenusuri, faina, amidon de porumb, lapte, galbenusuri, esenta de vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 250 g unt sau margarina 200 g zahar 2 plicuri zahar vanilinat 1 ou 3 galbenusuri 250 g faina 150 g amidon de porumb pentru crema: 200 ml lapte 200 g zahar…
Read more »





Reteta zilei: Sote de cartofi si fasole verde la tigaie

17 January 2014
Sote_de_cartofi_si_fasole_verde_la_tigaie_09Sote de cartofi si fasole verde la tigaie din: cartof rosu, fasole verde, ulei de canola, usturoi, sare, piper, seminte de susan.   Ingrediente: 1 cartof rosu , curatat 100gr fasole verde, feliata pe diagonala 1 lingura de ulei de canola 1 catel de usturoi, tocat sare piper negru 1 lingura seminte de susan  …
Read more »





Supa de rosii cu carnaciori, varza murata si oregano

17 January 2014
Supa_de_rosii_cu_carnaciori_varza_murata_si_oreganoSupa de rosii cu carnaciori, varza murata si oregano din: rosii, supa de pui, sare, piper, oregano, smantana, praz, carnaciori, zahar. Ingrediente: 500 g rosii tocate 1000 ml supa de pui sare dupa gust piper dupa gust 2 lingurite oregano 300 g smantana 1 praz carnaciori un strop de zahar dupa gust   Mod de…
Read more »





Piept de curcan in jambon cu salvie si arpagic

17 January 2014
Piept_de_curcan_in_jambon_cu_salvie_si_arpagicPiept de curcan in jambon cu salvie si arpagic din: piept de curcan, jambon, arpagic, cartofi, prune uscate, vin alb, ulei, frunze de salvie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg piept de curcan (bucata intreaga) 200 g jambon crud uscat (felii subtiri) 500 g arpagic 500 g cartofi 300 g prune uscate 200 ml vin alb…
Read more »





Prajitura cu crema de lamaie

17 January 2014
Prajitura_cu_crema_de_lamaiePrajitura cu crema de lamaie din: ulei, lapte, zahar, miere, bicarbonat, oua, faina, scortisoara, gris, lamaie, zahar pudra vanilat, zeama de lamaie, fulgi de cocos. Ingrediente: pentru foi: cate 5 linguri ulei si lapte 1 cana zahar 3 linguri miere 1 lingurita bicarbonat 2 oua 500 g faina 1 lingurita scortisoara macinata pentru crema: cate…
Read more »





Curcan umplut cu ceapa, morcovi si ardei gras

17 January 2014
Curcan_umplut_cu_ceapa_morcovi_si_ardei_grasCurcan umplut cu ceapa, morcovi si ardei gras din: curcan, oua, ceapa, ulei, morcov, masline, paine, ardei gras, patrunjel, usturoi, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 curcan de circa 4-5 kilograme 5 oua 2 cepe 100 ml ulei 1 morcov mare 100 g masline fara samburi 2 felii de paine 1 ardei gras mic 1 legatura…
Read more »





Pastravi umpluti cu rosii, orez si usturoi

17 January 2014
Pastravi_umpluti_cu_rosii_orez_si_usturoiPastravi umpluti cu rosii, orez si usturoi din: pastravi, rosii, usturoi, frunze de salvie, tulpini de teina, ulei, orez, supa de legume, sofran, sare, piper. Ingrediente: 2 pastravi circa 500 g/ bucata 3 rosii 1 catel de usturoi 4-5 frunze de salvie 2 tulpini de telina 100 ml ulei 100 g orez 500 ml supa…
Read more »





Sendvis cu snitel de vita si legume

16 January 2014
Sendvis_cu_snitel_de_vita_si_legumeO reteta delicioasa de sendvis cu:paine, carne de vita, ceapa rosie, ardei gras, crema de branza, ou, salata, patrunjel, pesmet. Ingrediente: 8 felii de pâine ţărănească 400 g carne de vită 1 ceapă roşie 3 ardei graşi de diferite culori 200 g cremă de brânză 1 ou salată pătrunjel pesmet oţet ulei sare   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu nuci si mere

16 January 2014
Prajitura_cu_nuci_si_mere_12Prajitura cu nuci si mere din: unt, zahar, oua, esenta de vanilie, mere, nuci, faina, scortisoara, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare.   Ingrediente: 1 cana unt, topit 1 2/3 ceasca zahar 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie 3 cesti de mere, cuburi 1/2 ceasca nuci, maruntite 2 cani de faina 2 lingurite…
Read more »





Bruschete cu ton

16 January 2014
Bruschete_cu_tonBruschete cu ton din: ton in ulei, paine toast, ou, capere, usturoi, ardei iute, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 2 conserve ton in ulei 8 felii de paine toast 1 ou 1 lingura cu capere 1 catel de usturoi 1 ardei iute 1/2 legatura de patrunjel 2 lingurite cu ulei de masline patrunjel   Mod…
Read more »





Muschiulet de porc cu legume

16 January 2014
Muschiulet_de_porc_cu_legumeMuschiulet de porc cu legume din: muschi de porc, spanac, foi de placinta, cascaval afumat, oua, morcov, ceapa, usturoi, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc (bucata intreaga) 800 g spanac verde 500 g foi de placinta 150 g cascaval afumat 3 oua 1 morcov 1 ceapa 1 catel de usturoi 150…
Read more »





Salata de mango cu somon

16 January 2014
Salata_de_mango_cu_somonSalata de mango cu somon din: file de somon, mango, limeta, salata asortata, otet, ulei extravirgin de masline, sare, piper. Ingrediente: 150 g file de somon 1 mango copt 1 limeta 150 g salata asortata 1 lingurita cu otet ulei extravirgin de masline sare piper negru   Mod de preparare: Decojeşte fructul de mango şi…
Read more »





Pulpa de porc cu cartofi si ierburi aromatice

16 January 2014
Pulpa_de_porc_cu_cartofi_si_ierburi_aromaticePulpa de porc cu cartofi si ierburi aromatice din: pulpa de porc, lamai, cartofi, ulei, cimbru uscat, seminte de coriandru, supa de legume, sare, piper, cuisoare. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc (bucata intreaga) 3 lamai 600 g cartofi 50 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita seminte de coriandru macinate 500 ml supa…
Read more »





Pere cu gorgonzola si vin

16 January 2014
Pere_cu_gorgonzola_si_vinPere cu gorgonzola si vin din: pere, gorgonzola, zahar, mascarpone, miere, vin alb, coaja de lamaie, scortisoara, cuisoare, miez de nuca. Ingrediente: 4 pere 150 g gorgonzola 1 lingura cu zahar 2 linguri cu mascarpone 2 lingurite cu miere 500 ml vin alb coaja rasa de la o lamaie 1/2 lingurita cu scortisoara 2 cuisoare…
Read more »





Prajitura cu urda si anason

16 January 2014
Prajitura_cu_urda_si_anasonPrajitura cu urda si anason din: oua, sare, zahar, miez de nuca, faina, ulei, coaja de lamaie, urda, smantana, frisca, dovleac, anason, vin alb, jeleu. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 1 praf de sare cate 5 linguri zahar, miez de nuca si faina 50 ml ulei 1 lingurita coaja rasa de lamaie pentru umplutura: cate…
Read more »





Bruschete cu busuioc

16 January 2014
Bruschete_cu_busuiocBruschete cu busuioc din: paine de secara, pulpa de rosii, busuioc uscat, busuioc verde, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1 bagheta din faina de secara 1 cutie pulpa de rosii (400 g) 1 lingurita cu busuioc uscat 1 mana de busuioc verde 2-3 catei de usturoi ulei de masline   Mod de preparare: Taie pâinea…
Read more »





Porumbei cu legume

16 January 2014
Porumbei_cu_legumePorumbei cu legume din: porumbei, inima, ficat, morcov, radacina de patrunjel, patrunjel verde, ou, ciuperci champignon, boabe de piper, foaie de dafin, piper, nucsoara, sare, vin, ulei de masline, rosii cherry, foi de palcinta, unt, amestec de legume, ulei de masline, seminte de susan, condimente. Ingrediente: 2 porumbei inima si ficatul porumbeilor 1 morcov mic…
Read more »





Ardei umpluţi cu salată de quinoa şi legume

16 January 2014
Ardei_umpluti_cu_salata_de_quinoa_si_legumeArdei umpluţi cu salată de quinoa şi legume din: mazare, porumb, quinoa, supa de legume, arde rgasi, ceapa rosie, telina apio, morcov, unt, lamaie, ulei de masline, usturoi, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1/2 cutie mazare 400g 1/2 cutie porumb dulce 400 g 100 g quinoa 300 ml supa de legume (sau apa) 6 ardei…
Read more »

Reteta zilei: Frigarui picante cu creveti

16 January 2014
Frigarui_picante_cu_creveti_14Frigarui picante cu creveti din: usturoi, ardei iute, sos adobo, lamaie, ulei de masline, paprika, coriandru, sare, piper, fulgi de ardei rosu, piper cayenne, creveti, ananas, orez.   Ingrediente: 3 catei de usturoi, tocat 2 ardei iuti in sos adobo 2 lingurite de sos adobo 1 lamaie, stoarsa 2 linguri de ulei de masline 1…
Read more »





Stiuca umpluta cu legume

16 January 2014
Retete_RestauranteDeLux.ro_3Stiuca umpluta cu legume din: stiuca, morcov, ceapa, ardei gras, ciuperci, patrunjel verde, foi de dafin, piper, sare, ulei, vin alb, ou. Ingrediente: 1 stiuca de aproximativ 1 kg 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras rosu 400 g ciuperci champignon cate 1/2 legatura patrunjel verde si marar 3 foi de dafin piper negru boabe…
Read more »





Orez cu porumb si broccoli

16 January 2014
Orez_cu_porumb_si_broccoliOrez cu porumb si broccoli din: mazare, porumb, orez, broccoli, morcov, frunza de dafin, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1/2 cutie mazare 1/2 cutie porumb dulce 100 g orez cu bob lung 2-3 buchetele de broccoli 1 morcov 1 frunza de dafin ulei de masline sare   Mod de preparare: Pune orezul la fiert în…
Read more »





Piept de rata cu spanac

16 January 2014
Piept_de_rata_cu_spanacPiept de rata cu spanac din: piept de rata dezosat, spanac, ulei, ceapa, ardei gras, nucsoara, scortisoara, cimbru, lamaie, malai, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de rata dezosat 1 kg spanac verde 100 ml ulei 1 ceapa potrivita 1 ardei gras rosu 1 varf de cutit de nucsoara 1 varf de cutit scortisoara 1…
Read more »





Muschi de vita cu ciuperci si bacon

16 January 2014
Muschi_de_vita_cu_ciuperci_si_baconMuschi de vita cu ciuperci si bacon din: muschi de vita, ciuperci, bacon, cascaval, cimbru verde, chifla, sos de rodii, sare, piper. Ingrediente: 300 g muschi de vita 6 ciuperci 4 felii de bacon crud uscat 50 g cascaval 4 fire de cimbru verde 1 chifla 4 linguri sos de rodii sare piper   Mod…
Read more »





Aperitive cu icre si masline

16 January 2014
Aperitive_cu_icre_si_maslineAperitive cu icre si masline din: icre de stiuca, ulei, zeama de lamaie, ceapa verde, apa minerala, ardei capia, lamai, masline. Ingrediente: 2 linguri icre sarate de stiuca 300-350 ml ulei zeama de la 1/2 lamaie 3 fire ceapa verde sau 1 ceapa mica uscata 2-3 linguri apa minerala 1 ardei capia mic 2 lamai…
Read more »





Sarmale gustoase cu costita si slanina afumata

16 January 2014
Sarmale_gustoase_cu_costita_si_slanina_afumataSarmale gustoase cu costita si slanina afumata din: varza acra, carne de porc, carne de vita, carne de pui, orez, costita afumata, slanina afumata, ceapa, cimbru, boia de ardei dulce, bulion, zeama de varza, sare, piper. Ingrediente: 2 capatani de varza acra 600 g carne de porc tocata 600 g carne tocata de vita 600…
Read more »





Reteta zilei: Pui la cuptor cu aroma de usturoi

16 January 2014
Pui_la_cuptor_cu_aroma_de_usturoi_10Pui la cuptor cu aroma de usturoi din: pui, unt, sare, usturoi, lamaie, coaja de lamaie, zeama de lamaie, sare, salvie, cimbru, ceapa, ulei de masline, piper, boia de ardei.   Ingrediente: 1 pui 150gr unt 1/2 lingurita de sare 1 catel de usturoi, tocat 2 lamai (coaja si zeama de la 1 lamaie ,…
Read more »





Peste afumat cu cartofi

16 January 2014
Peste_afumat_cu_cartofiPeste afumat cu cartofi din: crap, cartofi, usturoi, sare, ulei, otet, lamaie, patrunjel verde. Ingrediente: 1-2 crapi mici, uscati si afumati cateva cartofi 1 capatana de usturoi sare 50-70 ml ulei 1 lingurita otet 1/2 lamaie cateva fire de patrunjel verde   Mod de preparare: Pui apă să fiarbă, apoi scufunzi pentru câteva secunde peştele…
Read more »





Retete delicioase: Rulou de vită

16 January 2014
Retete_delicioase_Rulou_de_vitaO reteta de rulou de vita din: carne de vita, oua, unt, faina, lapte, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita 3 oua 2 linguri unt 2 lingura faina 100 ml lapte 100 g smantana sare piper   Mod de preparare: Puneti carnea la fiert în apă cu sare. Lăsati-o la răcit…
Read more »





Curcan umplut cu nuci si morcovi

16 January 2014
Curcan_umplut_cu_nuci_si_morcoviCurcan umplut cu nuci si morcovi din: curcan, sare, piper, ulei, unt, faina, paine, ceapa, mar, telina, morcovi, cimbru, porumb, nuca, ou. Ingrediente: 1 curcan de 4 kg sare piper 3 linguri ulei 1 l apa fierbinte 400 g + 50 g unt 2 linguri faina pentru legat sosul pentru umplutura: 100 g paine alba…
Read more »





Salata boeuf cu carne de vita

16 January 2014
Salata_boeuf_cu_carne_de_vitaSalata boeuf cu carne de vita din: carne de vita, cartofi, morcovi, mazare, castraveti in otet, oua, ulei, sare, gogosari in otet, masline, rosii, clatite, branza tartinabila. Ingrediente: 300 g carne de vita 300 g cartofi 300 g morcovi 300 g mazare boabe castraveti in otet 2 galbenusuri (unul crud si unul fiert) ulei sare…
Read more »





Stiuca cu migdale si stafide

16 January 2014
Stiuca_cu_migdale_si_stafideStiuca cu migdale si stafide din: stiuca, bere bneagra, morcov, radacina de telina, patrunjel, unt, stafide, migdale, prune uscate, gem de macese, piper alb, turta dulce. Ingrediente: 800 g stiuca felii 500 ml bere neagra 1 morcov 1/2 radacina de telina 1 patrunjel 2 linguri unt 1 lingura stafide 1 lingura migdale tocate 2 linguri…
Read more »





Retete delicioase: Risotto cu mere, nuci şi gorgonzola

16 January 2014
Retete_delicioase_Risotto_cu_mere_nuci_si_gorgonzolaO reteta de risotto cu mere, nuci si gorgonzola din: risotto, supa de pui, unt, parmezan, branza gorgonzola, branza de capra, mere, maghiran, sare de mare, piper, nuci si ulei de masline. Ingrediente: risotto de bază 700 ml supă fierbinte de legume sau de pui 100 g unt 1-2 mâini de parmezan proaspăt ras, plus…
Read more »





Spaghete cu spanac si nuca de cocos

16 January 2014
Spaghete_cu_spanac_si_nuca_de_cocosSpaghete cu spanac si nuca de cocos din: lamaie, frunze de spanac, pulpa de nuca de cocos, sare, spaghete, ulei de masline, piper, lapte de cocos. Ingrediente: 1 lamaie 500 g frunze de spanac circa 30 g pulpa de nuca de cocos (proaspata) sare 350 g spaghete 1 lingura ulei de masline piper 250 g…
Read more »





Pui in crusta de alune

16 January 2014
Pui_in_crusta_de_alunePui in crusta de alune din: piept de pui, ardei capia, alune de padure, branza topita, cimbru, legume deshidratate, sare, piper, ulei de masline, vin, boabe de piper, foi de dafin, usturoi. Ingrediente: 1 piept mare de pui 1 ardei capia rosu 200 g alune de padure 150 g branza topita sau cascaval cate 1…
Read more »





Pastrav in bacon

16 January 2014
Pastrav_in_baconPastrav in bacon din: pastravi, bacon, usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 3 pastravi de dimensiune mijlocie 150 g felii de bacon 3-4 caei de usturoi 4 linguri ulei 2 linguri zeama de lamaie sare piper macinat rozmarin uscat maruntit   Mod de preparare: Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti, apoi îl freci cu…
Read more »





Reteta zilei: Salata de pui cu legume si dressing de maioneza

16 January 2014
Salata_de_pui_cu_legume_si_dressing_de_maioneza_12Salata de pui cu legume si dressing de maioneza din: pui, ardei gras verde, fasole neagra, porumb, rosii, ceapa verde, salata, coriandru, avocado, chips-uri tortilla, maioneza, smantana, condimente, condimente pentru taco, suc de lamaie, sare, piper.   Ingrediente: 2 cani de cuburi de pui, fiert 1 ardei verde, cuburi 1 cana de fasole neagra 1…
Read more »





Rulada de porc cu carnati si mix de legume

16 January 2014
Rulada_de_porc_cu_carnati_si_mix_de_legumeRulada de porc cu carnati si mix de legume din: cotlet de porc, carnati, ceapa, ciuperci, ulei, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc 2 carnati proaspeti 2 cepe 500 g ciuperci ulei 1 pahar vin alb sare piper   Mod de preparare: Speli cotletul şi îl tai în felii de 1,5…
Read more »





Tort delicios de nuci

16 January 2014
Tort_delicios_de_nuciTort delicios de nuci din: zahar brun, oua, nuci, pesmet, coaja de lamaie, faina, sare, nuci, lapte, rom, betisoare de vanilie. Ingrediente: pentru blat: 6 linguri zahar brun 6 oua 6 linguri nuci macinate 1 lingura pesmet coaja rasa de lamaie 1 lingura faina 1 varf de cutit de sare pentru crema: 250 g nuci…
Read more »





File de somon cu legume

16 January 2014
File_de_somon_cu_legumeFile de somon cu legume din: somon file, ardei, morcovi, rosii, ceapa rosie, unt, foi de dafin, boabe de piper, sare, anason, lamaie, morcov. Ingrediente: 2-3 bucati somon file 300 g legume (ardei, morcovi, rosii) 1/2 ceapa rosie 100 g unt 3 foi de dafin boabe de piper sare 1 anason, pentru decor 1 lamaie…
Read more »





Cocktail cu ghimbir

16 January 2014
Cocktail_cu_ghimbirCocktail cu ghimbir din: suc de rodii, cuisoare, ghimbir, zahar, apa gazoasa. Ingrediente: 4 cani suc de rodii 4-5 cuisoare 2 felii groase ghimbir proaspat 2 linguri zahar apa gazoasa   Mod de preparare: Pui într-o cratiţă pentru fiert sucul de rodii, cuişoarele, feliile de ghimbir şi zahărul. Fierbi la foc mic 10- 15 minute,…
Read more »





Placinte cu spanac

16 January 2014
Placinte_cu_spanacPlacinte cu spanac din: faina, drojdie, apa calda, ulei, zahar, sare, spanac, telemea, galbenus, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina o lingura drojdie uscata 150 ml apa calda 50 ml ulei un praf zahar un praf sare pentru umplutura: 250 g spanac decongelat 100 g telemea pentru copt: un galbenus 2-3 linguri lapte  …
Read more »





Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si cirese

15 January 2014
Fursecuri_cu_ciocolata_si_cirese_12Fursecuri cu ciocolata si cirese din: cirese uscate, rom, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, unt, zahar brun, zahar, oua, vanilie, cicolata neagra, ciocolata alba.   Ingrediente: 3/4 ceasca cirese uscate, tocate 1 cana de rom 2 1/4 ceasca, plus o lingura faina 1 lingurita praf de copt 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita…
Read more »





Rulada de muschi de porc

15 January 2014
Rulada_de_muschi_de_porcRulada de muschi de porc din: muschi de porc, bacon afumat, morcovi, para, cimbru, vin alb, sare. Ingrediente: un muschi de porc 200 g bacon afumat 2 morcovi o para tare cimbru 250 ml vin alb sec un praf sare   Mod de preparare: Se curăţă morcovii, se spală bine şi se taie lamele foarte…
Read more »





Tocana de fasole pastai

15 January 2014
Tocana_de_fasole_pastaiTocana de fasole pastai din: ceapa, fasole, rosii, ardei gras, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 2 cepe 200 g fasole conservata 4 rosii mici un ardei gras rosu o legatura patrunjel o lingura ulei sare   Mod de preparare: In ulei încins în prealabil se călesc ceapa tăiată mărunt şi ardeiul tăiat fâşii înguste. După ce…
Read more »





Salata de paste cu masline si ardei

15 January 2014
Salata_de_paste_cu_masline_si_ardeiSalata de paste cu masline si ardei din: paste, iaurt, ceapa rosie, masline, vinete, ardei gras, rosii cherry, sare. Ingrediente: o punga de paste un pahar mic iaurt o ceapa rosie 100 g masline 2 felii vinete cate 1/2 ardei gras rosu, galben 2-3 rosii cherry sare   Mod de preparare: Intr-un vas cu apă…
Read more »





Carne de vita cu ciuperci

15 January 2014
Carne_de_vita_cu_ciuperciCarne de vita cu ciuperci din: carne de vita, ciuperci, ceapa, faina, concetrat de vita, vin rosu, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de vita (cuburi) 6 ciuperci proaspete o ceapa o lingura faina un cub concetrat vita 500 ml vin rosu 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu…
Read more »





Prajitura cu branza si lamaie

15 January 2014
Prajitura_cu_branza_si_lamaiePrajitura cu branza si lamaie din: lamai, crema de branza, oua, frisca, zahar pudra, unt, biscuiti. Ingrediente: 2 lamai 200 g crema de branza 2 oua 200 ml frisca lichida 80 g zahar pudra pentru blat: 50 g unt 100 g biscuiti   Mod de preparare: O formă de copt cu marginile detaşabile se tapetează…
Read more »





Chiftele de orez cu sunca

15 January 2014
Chiftele_de_orez_cu_suncaChiftele de orez cu sunca din: orez, sunca, oua, ceapa verde, sare, ulei. Ingrediente: 150 g orez cu bob rotund 4 felii sunca 2 oua o legatura ceapa verde sare ulei pentru prajit   Mod de preparare: Orezul se pune la fiert în apă cu sare şi apoi, după fierbere, se trece sub un jet…
Read more »





Supa de fasole cu afumatura

15 January 2014
Supa_de_fasole_cu_afumaturaSupa de fasole cu afumatura din: fasole alba, ciolan afumat, ceapa, morcov, telina, rosii in bulion, foaie de dafin, sare, piper. Ingrediente: 250 g fasole alba un ciolan mic, afumat o ceapa un morcov un fir telina 2-3 rosii in bulion o foaie dafin sare piper   Mod de preparare: Fasolea se lasă la înmuiat…
Read more »





Orez cu carne de oaie şi legume

15 January 2014
Orez_cu_carne_de_oaie_si_legumeOrez cu carne de oaie şi legume din: carne de oaie, ceapa, unt, orez, fasole, mazare, morcov, sofran, sare grunjoasa, caju. Ingrediente: 700 g cuburi carne de oaie 2 cepe 150 g unt 500 g orez cu bob lung 300 g fasole, mazare, morcov congelate un varf de cutit subtire sofran o lingura sare grunjoasa…
Read more »





Pulpa de vitel cu sos de bere

15 January 2014
Retete_RestauranteDeLux.ro_4Pulpa de vitel cu sos de bere din: pulpa de vitel, zeama de lamaie, ulei, dafin, boabe de piper, coriandru, sos worchestershire, ceapa rosie, radacina de patrunjel, morcov, sare grunjoasa, bere blonda. Ingrediente: 1 1/2 kg pulpa proaspata de vitel zeama de la 1/2 lamaie 100 ml ulei 2 foi de dafin cate 1/2 lingurita…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu