duminică, 19 ianuarie 2014

Retete de Sarbatoare #16

Retete de Sarbatoare:

Reteta zilei: Muschi de porc la capac cu ceapa caramelizata

11 January 2014
Muschi_de_porc_la_capac_cu_ceapa_caramelizata_08Muschi de porc la capac cu ceapa caramelizata din: muschi de porc, rozmarin, usturoi, condimente, piper, ulei de masline, supa de vita, otet balsamic, ceapa rosie.   Ingrediente: 1 buc muschi de porc 2 lingurite mix de rozmarin si usturoi 1 lingurita condimente pentru carne de porc, dupa preferinta 1/2 lingurita piper negru 1 lingura…Read more »

Pastrav cu morcovi si spanac

11 January 2014
Pastrav_cu_morcovi_si_spanacPastrav cu morcovi si spanac din: pastravi, morcovi, spanac, lamai, ardei capia, usturoi verde, ceapa verde, ghimbir, seminte de susan, boia dulce, sare, piper, ulei, smantana. Ingrediente: 4 pastravi mai mici un kilogram de morcovi 600 g spanac crud doua lamai doi ardei capia doua fire de usturoi verde o legatura ceapa verde 3 g…Read more »

Ciorba de ciuperci cu smantana

11 January 2014
Ciorba_de_ciuperci_cu_smantanaCiorba de ciuperci cu smantana din: ciuperci, morcovi, praz, ulei, ardei gras, albus de ou, sare, usturoi, sos de soia, amidon alimentar, lamaie, piper, busuioc, smantana, iaurt. Ingrediente: 600 g ciuperci doi morcovi un fir de praz 75 ml ulei un ardei gras un albus de ou sare doi catei de usturoi o lingura cu…Read more »

Pateuri cu fructe de padure

11 January 2014
Pateuri_cu_fructe_de_padurePateuri cu fructe de padure din: aluat de foitaj, budinca de capsuni, lapte, zahar tos, fructe de padure congelate, zahar vanilinat, menta, gris, ou, frisca. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj un plic budinca de capsuni 350 ml lapte 100 g zahar tos 400 g fructe de padure congelate zahar vanilinat o lingura cu menta…Read more »

Curcan la cuptor cu cimbru si lamaie

11 January 2014
Curcan_la_cuptor_cu_cimbru_si_lamaieCurcan la cuptor cu cimbru si lamaie din: curcan, unt, cimbru, vin alb, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 curcan de 4,5-5 kg 50 g unt cateva crengute de cimbru 150 ml vin alb zeama de la 1/2 lamaie   Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge curcanul cu unt, presară sare, piper si…Read more »

Salata de ton cu capere si oua

11 January 2014
Salata_de_ton_cu_capere_si_ouaSalata de ton cu capere si oua din: ton in suc propriu, capere, ceapa verde, patrunjel verde, zeama de lamaie, sare, piper, oua, ulei de masline, mustar dijon, iaurt, crema de branza, ardei gras. Ingrediente: 2 conserve (400 g) ton in suc propriu 2 lingurite capere conservate in otet 2 fire ceapa verde sau 1…Read more »

Orez cu carne si ciuperci

11 January 2014
Orez_cu_carne_si_ciuperciOrez cu carne si ciuperci din: piept de pui, orez, ceapa, gutuie, mar, sos de soia, ulei, stafide, usturoi, vin alb demisec, sare, piper, cimbru, sfecla rosie, rosii, castarveti verzi. Ingrediente: un piept de pui 150 g orez o ceapa alba o ceapa rosie o gutuie un mar 400 g amestec de ciuperci sos de…Read more »

Somon cu linte şi curry

11 January 2014
Somon_cu_linte_si_currySomon cu linte şi curry din: cotlete de somon, linte, curry, ceapa rosie, ulei de masline, rosii, lamaie, usturoi, ardei capia, ardei iute, ulei de masline, lamaie, sare, piper, menta, castraveti verzi, gulii. Ingrediente: 4 cotlete de somon 150 g linte 10 g curry doua cepe rosii 4 linguri cu ulei de masline 3 rosii…Read more »

Rulada de curcan cu ciuperci si gogosari murati

11 January 2014
Rulada_de_curcan_cu_ciuperci_si_gogosari_muratiRulada de curcan cu ciuperci si gogosari murati din: piept de curcan, ciuperci, gogosari murati, castraveti murati, cascaval, carnaciori, piper, sare, ierburi aromatice, ulei. Ingrediente: 1 piept de curcan 100 g ciuperci 100 g gogosari murati 100 g castraveti murati 100 g cascaval 2 carnaciori subtiri piper sare ierburi aromatice 2 linguri ulei   Mod…Read more »

Reteta zilei: File de somon cu glazura de piersici pe pat de orez

11 January 2014
File_de_somon_cu_glazura_de_piersici_pe_pat_de_orez_12File de somon cu glazura de piersici pe pat de orez din: file de somon, piersici, sirop de piersici, unt, zahar brun, sos de soia, boabe de mustar, ghimbir, sare, piper, coriandru, orez.   Ingrediente: 1-2 bucati file de somon 1 cutie piersici, maruntite 1 lingura de sirop de piersici 1 lingura unt 1 1/2…Read more »

Fursecuri cu nuci si migdale

11 January 2014
Fursecuri_cu_nuci_si_migdaleFursecuri cu nuci si migdale din: unt, zahar tos, oua, portocala, lamaie, zahar vanilinat, faina, miez de nuca, migdale, praf de copt, scortisoara, sos de vanilie, gem de lamaie. Ingrediente: 230 g unt 140 g zahar tos doua oua o portocala o lamaie zahar vanilinat 300 g faina 100 g miez de nuca 100 g…Read more »

Tartă de mălai cu spanac

11 January 2014
Tarta_de_malai_cu_spanacTartă de mălai cu spanac din: branza de vaci, malai, praf de copt, oua, telemea, ulei de masline, lapte, tarhon, unt, ceapa, usturoi, sare, piper, patrunjel, sos de rosii. Ingrediente: 150 g branza de vaci 160 g malai doua oua praf de copt 200 g telemea 50 ml ulei de masline 200 g masline feliate…Read more »

Şniţel cu şuncă şi fasole verde

11 January 2014
Snitel_cu_sunca_si_fasole_verdeŞniţel cu şuncă şi fasole verde din: piept de pui, kaiser, oua, pesmet, curry, fasole verde, usturoi, ardei capia, ardei iute, ceapa rosie, otet de mere, ulei, sare, piper, dovlecei, castraveti verzi. Ingrediente: doua piepturi de pui 4 felii de kaiser doua oua 50 g pesmet 5 g curry tarhon 500 g fasole verde un…Read more »

Salata de pui cu ciuperci fripte

11 January 2014
Salate_2Salata de pui cu ciuperci fripte din: ciuperci, castarveti murati, mustar, lamaie, ulei, sare, piper, gogosar murat. Ingrediente: 600-700 g ciuperci proaspete 800 g castraveti murati 1 lingurita mustar 1/2 lamaie 250 ml ulei sare piper 1 gogosar murat sau cateva fasii de sfecla coapta, pentru decor   Mod de preparare: Speli pieptul de pui…Read more »

Gofre cu magiun de prune

11 January 2014
Gofre_cu_magiun_de_pruneGofre cu magiun de prune din: faina, praf de copt, zahar vanilinat, ou, lapte, miere, unt, scortisoara, zahar brun, magiun de prune, ghimbir, afine, sare, zahar pudra, sos de lamaie. Ingrediente: 250 g faina praf de copt zahar vanilinat un ou 120 ml lapte dulce miere 125 g unt o lingurita cu scortisoara 60 g…Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu lapte umplute cu unt de arahide

10 January 2014
Prajiturele_cu_lapte_umplute_cu_unt_de_arahide_05Prajiturele cu lapte umplute cu unt de arahide din: faina, sare, bicarbonat de sodiu, unt, unt de arahide, zahar brun, lapte, esenta de vanilie, ou.   Ingrediente: 1 3/4 cesti faina 3/4 lingurita de sare 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 cana de unt 3/4 ceasca unt de arahide 1 1/4 cesti zahar brun 3…Read more »

Pastrav cu piersici la cuptor

10 January 2014
Pastrav_cu_piersici_la_cuptorPastrav cu piersici la cuptor din: pastravi, piersici, tarhon, masline, ulei de masline, lamai, dafin, rosii uscate in ulei, portocala, usturoi, miere, ghimbir, sos de soia, sare, piper. Ingrediente: 4 pastravi mai mici 8 piersici tarhon 200 g masline fara samburi 4 linguri cu ulei de masline doua lamai dafin 60 g rosii uscate in…Read more »

Paste cu legume si alune

10 January 2014
Paste_cu_legume_si_alunePaste cu legume si alune din: paste, morcovi baby, alune, linte, ceapa, usturoi, ardei gras, frunza de dafin, seminte de fenicul, suc de rosii, ardei iute, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g paste scurte 300 g morcovi baby 100 g alune 150 g linte doua cepe 3 catei de usturoi un ardei…Read more »

Piure de legume cu şuncă

10 January 2014
Piure_de_legume_cu_suncaPiure de legume cu şuncă din: conopida, telina, dovlecei, cartofi, lapte, unt, sunca, patrunjel, usturoi, otet de mere, ceapa rosie, capere, ulei de masline, sare, piper, rosii uscate, ghimbir, ardei iute. Ingrediente: 500 g conopida 200 g telina doi dovlecei 4 cartofi 200 ml lapte 100 g unt 400 g sunca feliata patrunjel doi catei…Read more »

Roşii umplute cu pastă

10 January 2014
Rosii_umplute_cu_pastaRoşii umplute cu pastă din: rosii, foaie de dafin, fileuri de epste, boabe de piper, mere acrisoare, franzela, lamaie, unt, ulei de masline, piper, sare. Ingrediente: 1 kg rosii 1 foaie de dafin 300 g fileuri de peste 5-6 boabe de piper 3 mere acrisoare 2 cepe 2 felii de franzela 1/2 lamaie 50 g…Read more »

Blinii cu salată de peşte

10 January 2014
Blinii_cu_salata_de_pesteBlinii cu salată de peşte din: dovlecei, faina, oua, lapte, praf de copt, patrunjel, ton in ulei, ardei capia copt, ceapa verde, spanac baby, rosii cherry, sare, piper, ulei. Ingrediente: doi dovlecei 150 g faina 3 oua 200 ml lapte dulce un pliculet praf de copt o legatura de patrunjel doua cutii ton in ulei…Read more »

Cartof copt cu cremă

10 January 2014
Cartof_copt_cu_cremaCartof copt cu cremă din: cartofi, branza de vaci, smantana, morcovi, ardei capia, varza rosie, ardei iute, unt, ulei de masline, otet balsamic, sos de soia, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi mai mari sau 8 mai mici 500 g branza de vaci 200 g smantana doi morcovi 4 ardei capia 300 g varza rosie…Read more »

Aperitiv cu ficat si varză de Bruxelles

10 January 2014
Aperitiv_cu_ficat_si_varza_de_BruxellesAperitiv cu ficat si varză de Bruxelles din: ficat de pui, paste fainoase, oua, varza de bruxelles, oua de prepelita, marar, ceapa, ulei, dovlecei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficat de pui 50 g paste fainoase 3 oua 200 g varza de Bruxelles 3-4 oua de prepelita 1 legatura marar 1 ceapa mica 50 ml…Read more »

Macarons cu zmeura

10 January 2014
Macarons_cu_zmeuraMacarons cu zmeura din: pudra de migdale, zahar pudra, albusuri, zmeura, zahar vanilinat, sare, frisca, zahar tos, scortisoara, sos de ciocolata, fructe de sezon, migdale. Ingrediente: 125 g pudra de migdale 225 g zahar pudra 4 albusuri 200 g zmeura un pliculet cu zahar vanilinat un varf de lingurita cu sare 200 ml frisca 75…Read more »

Ghiveci cu pui şi ciuperci

10 January 2014
Ghiveci_cu_pui_si_ciuperciGhiveci cu pui şi ciuperci din: vinete, ardei capia, ceapa, usturoi, ciuperci, carne de pui, ardei iute, rosii, morcovi, ulei, sos de soia, ghimbir, miere, sare, piper, busuioc, gulii. Ingrediente: doua vinete 4 ardei capia doua cepe 4 catei de usturoi 300 g ciuperci 500 g carne de pui doi ardei iuti 4 rosii doi…Read more »

Aperitiv cu ciuperci si carne de pui

10 January 2014
Aperitiv_cu_ciuperci_si_carne_de_puiAperitiv cu ciuperci si carne de pui din: ciuperci, pulpe de pui, cimbru, oua, mustar, coaja de lamaie, coaja de portocala, smantana, sare, piper alb, ulei, unt, patrunjel. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 2 pulpe pui 1 crenguta de cimbru 3 oua 2 linguri mustar coaja rasa de la 2 lamai sau 2 portocale 150…Read more »

Reteta zilei: Pulpe de pui in sos teriyaki

10 January 2014
Pulpe_de_pui_in_sos_teriyaki_12Pulpe de pui in sos teriyaki din: ciocanele de pui, usturoi, ghimbir, sos de soia, suc de ananas, zahar brun, vin, ulei de susan, piper negru, seminte de susan.   Ingrediente: 5-6 ciocanele de pui 2 catei de  usturoi, tocat 1/4 buc ghimbir, tocat 4 linguri sos de soia 4 linguri suc de ananas 2-3…Read more »

Pizza cu surimi şi dovlecei

10 January 2014
Pizza_cu_surimi_si_dovleceiPizza cu surimi şi dovlecei din: apa, miere, drojdie, faina, ulei de masline, surimi, rosii, dovlecei, branza tofu, seminte de floarea soarelui, oregano, sare, piper, lamaie, ardei iute, masline. Ingrediente: 300 ml apa miere 25 g drojdie 500 g faina 4 linguri cu ulei de masline 400 g batoane surimi o conserva de rosii doi…Read more »

Salată de pui cu porumb si muraturi

10 January 2014
Salate_5Salată de pui cu porumb si muraturi din: morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, cartofi, mazare, piept de pui, castarveciori acri, porumb, gogosar murat, oua, ulei, lamaie, mustar, sare, piper, masline. Ingrediente: 3 morcovi mari cate 1 radacina patrunjel si telina mare 2 cartofi 2-3 linguri mazare 1 piept de pui file 2 castraveciori…Read more »

Toba din carne de porc

10 January 2014
Toba_din_carne_de_porcToba din carne de porc din: carne de porc, sorici, gusa de porc, limba de porc, inima de porc, rinichi, capatana de porc, boabe de piper, stomac de porc, intestine de porc, sare, piper, boia, foi de dafin. Ingrediente: 2 kg carne de porc cate 1/2 kg sorici si gusa de porc cate 2 bucati…Read more »

Plăcintă cu spanac şi ciuperci

10 January 2014
Placinta_cu_spanac_si_ciuperciPlăcintă cu spanac şi ciuperci din: foitaj, ceapa, oua, telemea, spanac, ciuperci, unt, ulei, usturoi, seminte de floarea soarelui, patrunjel, ou, sare, piper, menta, busuioc, chimen. Ingrediente: un pachet de foitaj o ceapa alba o ceapa rosie 4 oua 200 g telemea 300 g spanac congelat 300 g ciuperci 50 g unt 50 ml ulei…Read more »

Chec de legume cu ierburi aromatice

10 January 2014
Chec_de_legume_cu_ierburi_aromaticeChec de legume cu ierburi aromatice din: oua, branza, cascaval, faina, iaurt, praf de copt, pastrama din piept de pui, ceapa, mazare, morcov, praz, conopida, broccoli, boia dulce, boia iute, oregano, maghiran, ulei, pesmet, piper, sare. Ingrediente: 4 oua 100 g telemea sau branza dulce 100 g cascaval 4-5 linguri faina 4 linguri iaurt 1…Read more »

Fursecuri delicioase cu nuci

10 January 2014
Fursecuri_delicioase_cu_nuciFursecuri delicioase cu nuci din: unt, zahar tos, oua, faina, lamaie, miez de nuca, stafide, fistic, miere, scortisoara, piper, sare, zahar pudra, fructe de sezon. Ingrediente: 180 g unt 120 g zahar tos doua oua 360 g faina o lamaie 200 g miez de nuca 25 g stafide 30 g fistic 3 linguri cu miere…Read more »

Reteta zilei: Salata de pui cu rosii si avocado

10 January 2014
Salata_de_pui_cu_rosii_si_avocado_10Salata de pui cu rosii si avocado din: piept de pui, fasole neagra, salata verde, avocado, suc de lamaie, rosii cherry, coriandru, dressing.   Ingrediente: 2 buc piept de pui fiert, cuburi 1 cutie fasole neagra 2 salate verzi , maruntite 2 avocado, cuburi 1 lingura suc de lamaie 1 ceasca rosii cherry , taiate…Read more »

Salata de andive cu piept de pui

10 January 2014
Salata_de_andive_cu_piept_de_puiSalata de andive cu piept de pui din: piept de pui, andive, ou, ulei extravirgin de masline, gogosar murat, mustar dijon, smantana, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat si fara piele 5-6 andive proaspete 1 ou 100 ml ulei extravirgin de masline 1 gogosar murat 1 lingurita mustar Dijon 1 lingura smantana…Read more »

Piftie cu carne de curcan si hrean

10 January 2014
Piftie_cu_carne_de_curcan_si_hreanPiftie cu carne de curcan si hrean din: curcan, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, usturoi, sare, radacina de hrean, sfecla rosie, smantana, lamaie. Ingrediente: aripile, gearele, pipota sii ficatul de curcan 3 morcovi cate 2 radacina de patrunjel si pastarnac 1 capatana de usturoi sare 2 radacini de hrean 1 sfecla rosie 2-3…Read more »

Aperitiv cu branza si sunca

10 January 2014
Aperitiv_cu_branza_si_suncaAperitiv cu branza si sunca din: telemea, branza de burduf, branza topita, unt, ceapa rosie, ceapa verde, ficat de pasare, sunca, piept de pui, alune, chimen, marar, patrunjel, gelatina, gogosar, piper, sare. Ingrediente: 300 g telemea 200 g branza de burduf 150 g branza topita 150 g unt 2 cepe rosii 4 fire ceapa verde…Read more »

Pui cu ierburi aromatice

10 January 2014
Pui_cu_ierburi_aromaticePui cu ierburi aromatice din: pui, ceapa rosie, ceapa alba, usturoi, tarhon, miere, cimbru, scortisoara, ardei iute, ulei de masline, sos de soia, gem de prune, vin alb, sare, piper, conopida. Ingrediente: un pui 4 cepe rosii doua cepe albe 6 catei de usturoi 3 fire de tarhon doua linguri cu miere 4 fire de…Read more »

Păstrăv cu ghimbir şi morcovi

10 January 2014
Pastrav_cu_ghimbir_si_morcoviPăstrăv cu ghimbir şi morcovi din: pastravi, sos de soia, miere, ghimbir murat, morcovi, usturoi, lamai, salvie, oregano, ulei de masline, unt, zahar tos, ghimbir murat, sare, piper. Ingrediente: 4 pastravi sos de soia doua linguri cu miere ghimbir murat un kg morcovi doi catei de usturoi 4 lamai o crenguta de salvie o crenguta…Read more »

Sufleu de cartofi cu ciuperci

10 January 2014
Sufleu_de_cartofi_cu_ciuperciSufleu de cartofi cu ciuperci din: cartofi, oua, smantana, branza telemea, ciuperci, ulei, lapte, oregano, ceapa, usturoi, ardei rgas, pesmet, sare, piper, salata verde, sos de mere. Ingrediente: 6 cartofi mai mari 3 oua 300 ml smantana 200 g branza telemea 200 g ciuperci 140 ml ulei 50 ml lapte oregano tocat o ceapa alba…Read more »

Desert cu inghetata de lamaie

10 January 2014
Desert_cu_inghetata_de_lamaieDesert cu inghetata de lamaie din: branza de vaci, lapte, ulei, zahar tos, faina, sare, zahar vanilinat, praf, ou, scortisoara, gem de scortisoara, gem de caise, fistic, zahar pudra, inghetata de lamaie. Ingrediente: 150 g branza de vaci 150 ml lapte dulce 150 ml ulei 50 g zahar tos 300 g faina sare zahar vanilinat…Read more »

Supa cu carne de curcan

10 January 2014
Supa_cu_carne_de_curcanSupa cu carne de curcan din: carne de curcan, ceapa, rosii, conopida, morcov, radacina de patrunjel, telina, cartofi, usturoi, faina, ulei, sare, piper, marar, orez, mazare, linte. Ingrediente: 600 g carne de curcan o ceapa doua rosii galbene 200 g conopida un morcov o radacina de patrunjel o felie de telina 4 cartofi un catel…Read more »

Reteta zilei: Masline calde cu aroma de usturoi

10 January 2014
Masline_calde_cu_aroma_de_usturoi_12Masline calde cu aroma de usturoi din: ulei de masline, usturoi, rozmarin, seminte de fenicul, chimen, migdale, masline, coaja de lamaie.   Ingrediente: 2-3 linguri ulei de masline 8-10 catei de usturoi 2 linguri rozmarin proaspat 2 lingurite seminte de fenicul 1 lingurita chimen 1 ceasca migdale 2 cesti masline coaja de lamaie   Mod…Read more »

Brioşe cu peşte şi praz

10 January 2014
Briose_cu_peste_si_prazBrioşe cu peşte şi praz din: praz, praf de copt, oua, faina, smantana, branza telemea, ton in ulei, masline, ulei, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: un fir de praz jumatate de pliculet praf de copt 3 oua 130 g faina 400 ml smantana 200 g branza telemea doua conserve de ton in ulei un catel de…Read more »

Linte picantă cu legume

10 January 2014
Linte_picanta_cu_legumeLinte picantă cu legume din: ceapa, linte, cartofi, usturoi, ardei iute, rosii, frunza de dafin, pudra de curry, unt, ulei, seminte de susan, seminte de floarea soarelui, sare, piper, cimbr, rosii cherry, spanac. Ingrediente: 3 cepe 300 g linte 500 g cartofi usturoi un ardei iute o conserve de rosii o frunza de dafin pudra…Read more »

Tort delicios de ciocolata

10 January 2014
Tort_delicios_de_ciocolataTort delicios de ciocolata din: oua, zahar, pudra, faina, cacao, frisca, ciocolata neagra, ulei, unt, faina. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 150 g zahar pudra 135 g faina 15 g cacao pentru umplutura: 200 ml frisca 200 g ciocolata neagra pentru decor: 80 ml ulei 150 g ciocolata neagra pentru tava: 10 g unt 10…Read more »

Peşte cu andive si morcovi

10 January 2014
Peste_cu_andive_si_morcoviPeşte cu andive si morcovi din: peste, morcovi, telina, praz, andive, bere blonda, ceapa, galbenusuri, unt, smantana, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g peste alb 300 g morcovi 300 g tije de telina 300 g praz 300 g andive 1/2 l bere blonda 2 cepe 2 gabenusuri 100 g unt 50 ml smantana cateva fire…Read more »

Pui cu ardei copt şi ceapă

10 January 2014
Pui_cu_ardei_copt_si_ceapaPui cu ardei copt şi ceapă din: piept de pui, cascaval afumat, ceapa rosie, orez, usturoi, ardei iute, ardei grasi, sos de soia, otet balsamic, ulei, sare, piper, patrunjel, boia dulce. Ingrediente: doi piepti de pui mai mari 400 g cascaval afumat un kg ceapa rosie sau alba 130 g orez cu bob lung 4…Read more »

Reteta zilei: Salata de legume marinate

9 January 2014
Salata_de_legume_marinate_07Salata de legume marinate din: varza, ardei gras rosu, ardei gras galben, conopida, broccoli, morcov, ceapa, apa, ulei de masline, otet alb, zahar, sare, dafin, boabe de piper.   Ingrediente: 1 varza 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben ½ conopida 1 broccoli 1 morcov 1 ceapa 5 cesti apa 1 cana ulei de…Read more »

Retete delicioase: Tochitura cu carnati si vin

9 January 2014
Retete_delicioase_Tochitura_cu_carnati_si_vin_alb_secO reteta gustoasa de Tochitura cu carnati si vin alb din: pasta de rosii, carne, rinichi, inimi, carnati afumati, ficat, ceapa, vin alb sec, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 linguri de pastă de roşii 600 g carne 7 rinichi 4 inimi 4 cârnaţi afumaţi 750 g ficat (toate de porc) 4 cepe 300…Read more »

Dieta pe puncte

9 January 2014
Dieta5Se bazeaza pe un punctaj atribuit alimentelor si care trebuie contorizat zilnic, in functie de varsta si de greutatea pe care o ai. Este obligatoriu sa consumi doua feluri de lactate si cel putin 5 portii de fructe si legume pe zi. Spre exemplu, iată cat “valoreaza” cateva alimente: Ardei gras: 0 puncte Ciuperci: 0…Read more »

Retete delicioase: Tocană cu soia şi fasole verde

9 January 2014
Retete_delicioase_Tocana_cu_soia_si_fasole_verdeO reteta gustoasa de Tocană cu soia şi fasole verde din: soia, fasole verde, rosii, ardei grasi, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel si marar. Ingrediente: o punga de soia cuburi 400 g fasole verde 500 g rosii 2 ardei grasi o ceapa sare piper ulei de floarea soarelui o legatura de patrunjel…Read more »

Dieta la cutie

9 January 2014
Dieta4Nutritionistul Simon Lovell a creat conceptul unei cutii in care sa pui tot ce mananci intr-o zi. 60% legume, 30% proteine si 10% condimente si sosuri este continutul nutritiv ideal al acesteia. In ea se pot gasi: broccoli spanac avocado piept de pui sau curcan la gratar orez brun fiert paine integrala ridichi salata ardei…Read more »

Retete delicioase: Paste cu legume si menta

9 January 2014
Retete_delicioase_Paste_cu_legume_si_mentaO reteta delicioasa de paste cu: tagliatelle, dovlecei, mazare, lamaie, menta, branza ricotta. Ingrediente: 350g de tagliatelle 500g de dovlecei 190g de mazăre proaspătă sau congelată coaja şi sucul de la 1 lămâie necerată o mână frunze de mentă, tocate 250g de brânză ricotta   Mod de preparare: Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.…Read more »

Dieta cu Acai Berry

9 January 2014
Dieta3Schimbati alimentatia care a condus la ingrasare si adopta un stil de viata corect, fara excese, cu hidratare intensa si mancare sanatoasa, in porţii moderate. Dupa ce ai facut acest lucru, tot ce mai trebuie sa faci ca sa slabesti e sa adaugi in meniul tau gustari cu fructe Acai berry, care stimuleaza arderea grasimilor.…Read more »

Retete delicioase: Ciorbă de burtă

9 January 2014
Retete_delicioase_Ciorba_de_burtaO reteta delicioasa Ciorbă de burtă din: burta de vita, rasol de vita, ceapa, ardei, morcovi, sare, piper, otet, oua, smantana si usturoi. Ingrediente: un pachet burta de vita semifiarta un rasol vita 2 cepe un ardei rosu 2 morcovi sare piper 5-6 linguri otet 6 oua un litru smantana usturoi   Mod de preparare:…Read more »

Dieta drastica

9 January 2014
Dieta3Dieta e preferata de vedetele care vor sa slabeasca intr-un timp scurt. ZILNIC Mic dejun: O jumatate de grepfruit, doua oua fierte, doua felii de bacon. Pranz: O jumatate de grepfruit, o salata de pui cu crutoane. Cina: O jumatate de grafruit, pui si legume la gratar, salata. Eficienta: Slabesti 3 kg in 7 zile.…Read more »

Reteta zilei: Smoothie de spanac cu mar si banane

9 January 2014
Smoothie_de_spanac_cu_mar_si_banane_04Smoothie de spanac cu mar si banane din: spanac, banane, mar verde, grapefruit, suc de afine, gheata.   Ingrediente: 2-3 cani spanac, tocat 2-3 banane, feliate 1 mar verde, tocat 1/2 grapefruit, curatat si tocat 1 ceasca de suc de afine 2 cani de gheata     Mod de preparare: Intr-un blender, adaugati spanacul, bananele,…Read more »

Ardei umpluţi cu ton

9 January 2014
Ardei_umpluti_cu_tonArdei umpluţi cu ton din: ardei grasi, apa, bulgur, ceapa, ton in ulei, usturoi, fileuri de ansoa, mustar, masline, patrunjel, sare, piper, spanac, rosii, cartofi. Ingrediente: 20 ardei grasi mici un litru de apa 250 g bulgur marunt o ceapa alba doua conserve ton in ulei usturoi doua fileuri de ansoa o lingurita cu mustar…Read more »

Foitaj cu roşii

9 January 2014
Foitaj_cu_rosiiFoitaj cu roşii din: foi de foitaj, mustar cu seminte, ardei iute, rosii, oregano, branza nesarata, miez de nuca, migdale, fistic, capere, ulei, sare, piper, sos de rosii, dovlecei. Ingrediente: doua foi de foitaj doua linguri cu mustar cu seminte un ardei iute 6 rosii o lingura cu oregano 400 g branza nesarata 50 g…Read more »

Caise umplute

9 January 2014
Caise_umpluteCaise umplute din: caise, ou, branza de vaci, faina, zahar tos, lamaie, para, portoala, menta, esenta de migdale, zahar pudra, apa, sos de vanilie, sos de ciocolata. Ingrediente: 500 g caise un ou 80 g branza de vaci 30 g faina 50 g zahar tos o lamaie o para o portocala o crenguta de menta…Read more »

Ruladă de pui cu bacon

9 January 2014
Rulada_de_pui_cu_baconRuladă de pui cu bacon din: piept de pui, cascaval, ardei capia, salvie, bacon, cartofi, ardei iute, usturoi, ceapa rosie, marar, patrunjel, ulei, otet de mere, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: doi piepti de pui 4 felii de cascaval 4 ardei capia doua frunze de salvie 400 g bacon 800 g cartofi un ardei…Read more »

Peşte cu legume şi măsline

9 January 2014
Peste_cu_legume_si_maslinePeşte cu legume şi măsline din: ceapa alba, ardei capia, ardei gras, ardei iute, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, rosii, masline, peste, ulei, lamaie, sare, piper, busuioc verde, orez. Ingrediente: doua cepe albe doi ardei capia un ardei gras un ardei iute mic doi morcovi o radacina de patrunjel 3 cartofi doua rosii 200 g…Read more »

Tort cu banane si dulceata de portocale

9 January 2014
Tort_cu_banane_cu_dulceata_de_portocaleTort cu banane cu dulceata de portocale din: iaurt, frisca, gelatina, zahar tos, zahar vanilinat, banane, lamaie, albusuri, scortisoara, menta, ananas, sos de ciocolata, dulceata de portocale. Ingrediente: 500 ml iaurt 500 ml frisca 25 g gelatina alimentara 300 g zahar tos zahar vanilinat 4 banane o lamaie doua albusuri scortisoara menta tocata doua felii…Read more »

Vită cu cartofi si morcovi

9 January 2014
Vita_cu_cartofi_si_morcoviVită cu cartofi si morcovi din: carne de vita, cartofi, morcovi, ardei capia, ardei gras, ardei iute, usturoi, bicarbonat de sodiu, vin rosu, ceapa, ulei, otet, sare, piper, patrunjel, varza rosie, sfecla rosie. Ingrediente: 700 g carne de vita 700 g cartofi 3 morcovi doi ardei capia un ardei gras un ardei iute usturoi 3…Read more »

Fursecuri cu frişcă şi afine

9 January 2014
Fursecuri_cu_frisca_si_afineFursecuri cu frişcă şi afine din: faina de secara, faina de grau, unt, zahar tos, bicarbonat de sodiu, pudra de scortisoara, sare, seminte de chimen, frisca, alune. Ingrediente: 150 g faina de secara 150 g faina de grau 200 g unt 150 g zahar tos o lingurita cu bicarbonat de sodiu o lingurita cu pudra…Read more »

Curcan la tavă

9 January 2014
Curcan_la_tavaCurcan la tavă din: curcan, unt, portocale, supa de pasare, sare, piper. Ingrediente: un curcan de 6-8 kg 120 g unt moale 3 portocale 1,5 l supa de pasare sare piper   Mod de preparare: Se curăţă pasărea foarte bine, se taie gâtul si se îndepărtează măruntaiele, care se taie mărunt. Se aşază pasărea în…Read more »

Chec cu pere si sos de ciocolata

9 January 2014
Chec_cu_pere_si_sos_de_ciocolataChec cu pere si sos de ciocolata din: iaurt, zahar, faina, amidon, ulei, ciocolata, oua, praf de copt, pere, migdale, sos de ciocolata. Ingrediente: pentru aluat: un pahar mare iaurt 2 pahare zahar 1 1/2 pahar faina 1 1/2 pahar amidon 1/2 ahar ulei 100 g ciocolata neagra sau cu lapte 3 oua un plic…Read more »

Reteta zilei: Supa de fasole cu ciolan afumat

9 January 2014
Supa_de_fasole_cu_ciolan_afumat_14Supa de fasole cu ciolan afumat din: ulei de masline, ceapa, ardei gras verde, telina, supa de pui, fasole uscata, ciolan afumat, dafin, sare, piper, piper cayenne, boia dulce, boia iute, praf de ceapa, oregano, cimbru.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa , cuburi 1 ardei gras verde, cuburi 1 tulpina de…Read more »

Tort cu glazura de ciocolata

9 January 2014
Tort_cu_glazura_de_ciocolataTort cu glazura de ciocolata din:  oua, zahar, faina, praf de copt, sare, unt, lapte, ou, amidon, zahar vanilinat, frisca, fructe, ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 125 g zahar 125 g faina 1/2 plic praf de copt sare pentru umplutura: 125 g unt la temperatura camerei 250 ml lapte un ou 35 g amidon…Read more »

Pulpa de berbecut la tava

9 January 2014
Pulpa_de_berbecut_la_tavaPulpa de berbecut la tava din: pulpa de berbecut, vin alb sec, usturoi, cimbru, prune uscate, caise uscate, rosioare, ulei, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: o bucata de pulpa de berbecut de 4 kg un litru de vin alb sec 45 catei usturoi o lingura cimbru uscat 200 g prune uscate 200 g caise uscate 10…Read more »

Pizza cu dovlecei si sos de rosii

9 January 2014
Pizza_cu_dovlecei_si_sos_de_rosiiPizza cu dovlecei si sos de rosii din: faina, lapte, apa, zahar, malai, drojdie, dovlecei, masline, fulgi de rosii, branza telemea, ulei de masline, sos pesto, sare, piper, busuioc, sos de rosii. Ingrediente: 500 g faina 125 ml lapte 125 ml apa zahar 50 g malai 20 g drojdie doi dovlecei 200 g masline feliate…Read more »

Ingheţată de kiwi cu goffre

9 January 2014
Inghetata_de_kiwi_cu_goffreIngheţată de kiwi cu goffre din: oua, pulpa de kiwi, zahar tos, frisca, limeta, lapte, faina, iaurt, ulei, praf de copt, sare, ciocolata neagra, frisca, scortisoara. Ingrediente: 6 oua 250 g pulpa de kiwi 265 g zahar tos 250 ml frisca o limeta 250 ml lapte dulce 425 g faina 175 ml iaurt 125 ml…Read more »

Briose cu sunca si mazare

9 January 2014
Briose_cu_sunca_si_mazareBriose cu sunca si mazare din: sunca, mazare, faina, unt, smantana, ulei, ou, praf de copt, sare. Ingrediente: 100 g sunca 50 g mazare 100 g faina 50 g unt 100 g smantana 30 ml ulei un ou o lingurita praf de copt sare   Mod de preparare: Intr-o tigaie cu o lingură de ulei…Read more »

Rată cu mere la cuptor

9 January 2014
Rata_cu_mere_la_cuptorRată cu mere la cuptor din: rata, mere, vin rosu, unt, rozmarin, usturoi, boia dulce, scortisoara, ulei de masline, piper, sare. Ingrediente: 1 rata 4 mere 100 ml vin rosu 50 g unt 2 crengute de rozmarin 2-3 catei de usturoi 2 lingurite cu boia dulce 1/2 lingurita cu scortisoara 2-3 linguri cu ulei de…Read more »

Reteta zilei: Smoothie de telina cu fructe goji

9 January 2014
Smoothie_de_telina_cu_fructe_goji_04Smoothie de telina cu fructe goji din: tulpini de telina, banane, goji, mango, apa.   Ingrediente: 3-4 tulpini de telina, tocata 1-2 banane, feliate 1/2 ceasca goji, inmuiate in apa 1 cana de mango, bucati 1 cana cu apa     Mod de preparare: Intr-un blender, se adauga telina, bananele, goji, mango si apa. Procesati…Read more »

Mâncare de vită cu legume

9 January 2014
Mancare_de_vita_cu_legumeMâncare de vită cu legume din: carne de vita, morcovi baby, fasole pastai, mazare, ardei capia, ceapa, usturoi, rosii, pasta de tomate, faina, bere blonda, sare, piper, ulei, patrunjel, malai, muraturi. Ingrediente: 800 g carne de vita 200 g morcovi baby 300 g fasole pastai 200 g mazare doi ardei capia doua cepe 4 catei…Read more »

Fleică de porc cu portocale

9 January 2014
Fleica_de_porc_cu_portocaleFleică de porc cu portocale din: fleica de porc, portocale, suc de portocale, broccoli, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g fleica de porc cu sorici 2 portocale 200 ml suc de portocale 1 broccoli 2 catei de usturoi patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Cresteaza soriciul pentru a patrunde cat mai…Read more »

Pernite cu peste si branza de vaci

9 January 2014
Pernite_cu_peste_si_branza_de_vaciPernite cu peste si branza de vaci din: aluat de foitaj, spanac, oua, ceapa verde, branza de vaci, fileuri de peste, ulei de masline, masline, usturoi, sare, piper, marar, salata verde, rosii. Ingrediente: doua foi de foitaj 400 g spanac congelat 3 oua o legatura de ceapa verde 200 g branza de vaci 800 g…Read more »

Tarta sarata cu sunca

9 January 2014
Tarta_sarata_cu_suncaTarta sarata cu sunca din: ardei gras, dovlecel, cartofi, ceapa, usturoi, sunca, lapte, smantana, oua, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei grasi de culori diferite un dovlecel 3 cartofi fierti 400 g ceapa 2 catei de usturoi 150 g sunca 2 linguri lapte o lingura smantana 8 oua o lingura ulei sare piper   Mod…Read more »

Chec cu lamaie confiata

9 January 2014
Chec_cu_lamaie_confiataChec cu lamaie confiata din: iaurt, faina, zahar tos, praf de copt, ulei, oua, lamaie, lamaie confiata, migdale, stafide, miez de nuca, sare, coacaze negre, frisca. Ingrediente: 200 ml iaurt 600 g faina 200 g zahar tos un pliculet cu praf de copt 100 ml ulei 3 oua o lamaie 100 g lamaie confiata 100…Read more »

File de somon in aluat

9 January 2014
File_de_somon_in_aluatFile de somon in aluat din: file de somon, aluat de foitaj, spanac, ricotta, smantana, usturoi, galbenus, lapte, marar, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g file de somon 500 g aluat de foitaj 200 g spanac proaspat sau congelat 250 g ricotta 2 linguri cu smantana 1 catel de usturoi 1 galbenus 2…Read more »

Aperitive din cartofi

9 January 2014
Aperitive_din_cartofiAperitive din cartofi din: cartofi, broccoli, oua, lapte, cascaval, telemea, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 broccoli (250 g congelat) 2 oua 1 cana cu lapte 50 g cascaval 100 g telemea 50 g unt patrunjel sare   Mod de preparare: Curăţă cartofii, spală-i şi taie- i în cubuleţe. Pune-i la fiert în…Read more »

Paste cu legume si sos pesto

9 January 2014
Paste_cu_legume_si_sos_pestoPaste cu legume si sos pesto din: paste, ciuperci, morcovi, ardei gras, ardei capia, porumb, ceapa rosie, pesto de busuioc, ulei de masline, parmezan, sare, piper, rosii cherry, migdale. Ingrediente: 400 g paste mici 200 g ciuperci doi morcovi un ardei gras un ardei capia 150 g mazare 200 g porumb din conserva o ceapa…Read more »

Reteta zilei: Broccoli la cuptor cu aroma de lamaie

9 January 2014
Broccoli_la_cuptor_cu_aroma_de_lamaie_08Broccoli la cuptor cu aroma de lamaie din: ulei de masline, usturoi, sare, fulgi de ardei rosu, broccoli, suc de lamaie, coaja de lamaie.   Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat 1 lingurita de sare 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu 2 capatani broccoli, rupt buchetelele Sucul si coaja de…Read more »

Medalion de vită cu ciuperci

9 January 2014
Medalion_de_vita_cu_ciuperciMedalion de vită cu ciuperci din: medalioane de vitel, bacon, ciuperci, rozmarin, cimbrisor, vin alb, smantana, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 medalioane de vitel 4 felii de bacon 300 g ciuperci 2 crengute de rozmarin 2 crengute de cimbrisor 100 ml vin alb 100 ml smantana 20 g unt ulei sare piper   Mod…Read more »

Frigarui de vita cu morcov

9 January 2014
Frigarui_de_vita_cu_morcovFrigarui de vita cu morcov din: antricot de vitel, morcovi, sos de soia, unt, susan, sare. Ingrediente: 500 g antricot de vitel 4 morcovi 2 linguri cu sos de soia 1 lingura cu unt 1 lingura cu susan sare     Mod de preparare: Taie carnea în fâşii subţiri, bate-o cu ciocanul de şniţele şi…Read more »

Pui la cuptor cu sos de smantana

9 January 2014
Pui_la_cuptor_cu_sos_de_smantanaPui la cuptor cu sos de smantana din: copane de pui, usturoi, ardei capia, ceapa, tarhon, vin alb sec, ulei de floarea soarelui, rosii, smantana, cimbru, sare, piper, malai. Ingrediente: 8 copane de pui o capatana de usturoi 4 ardei capia 4 cepe o legatura de tarhon 50 ml vin alb sec 100 ml ulei…Read more »

Ciuperci umplute cu sos de rosii picant si crutoane

9 January 2014
Ciuperci_umplute_cu_sos_de_rosii_picant_si_crutoaneCiuperci umplute cu sos de rosii picant si crutoane din: ciuperci, spanac, usturoi, branza tofu, parmezan, dovlecei, salata verde, rosii cherry, ceapa rosie, sos de rosii picant, crutoane, busuioc verde, ulei. Ingrediente: 12 ciuperci 200 g spanac congelat doi catei de usturoi 200 g branza tofu 30 g parmezan doi dovlecei o salata verde 200…Read more »

Rulouri de carpaccio cu sos

9 January 2014
Rulouri_de_carpaccio_cu_sosRulouri de carpaccio cu sos din: pulpa de vitel, seminte de pin, parmezan, busuioc, usturoi, salata verde, coriandru, busuioc, piper, ulei, sare. Ingrediente: 500 g pulpa de vitel 4 linguri cu seminte de pin 5 linguri cu parmezan 1 legatura cu busuioc proaspat 2 catei de usturoi salata verde coriandru busuioc piper ulei sare  …Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata si fructe uscate

8 January 2014
Prajiturele_cu_ciocolata_si_fructe_uscate_06Prajiturele cu ciocolata si fructe uscate din: faina, sare, bicarbonat, unt, zahar, zahar brun, esenta de vanilie, ou, nuci pecan, merisoare uscate, fulgi de ciocolata.   Ingrediente: 1 1/2 cani faina 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 2/3 ceasca unt 1/2 cana zahar 1/2 cana zahar brun 1 lingurita esenta de vanilie 1…Read more »

Pui cu fructe uscate si mere

8 January 2014
Pui_cu_fructe_uscate_si_merePui cu fructe uscate si mere din: pui, mix de fructe uscate, mere, ciuperci, nuca, ceapa, unt, vin alb, cuisoare, sare. Ingrediente: 1 pui mare 100 g mix de fructe uscate 100 g prune uscate 3 mere 100 g ciuperci 100 g nuca tocata 2 cepe 100 g unt 150 ml vin alb 2 cuisoare…Read more »

Cotlet de porc marinat

8 January 2014
Cotlet_de_porc_marinatCotlet de porc marinat din: cotlet de porc, vin, usturoi, mustar, cimbru, boia dulce, boia iute, ulei, sare. Ingrediente: 1 cotlet de porc (700-800 g) 50 ml vin alb 2 catei de usturoi 1 lingura cu mustar 1 lingurita cu cimbru 1 lingurita cu boia dulce 1/2 lingurita cu boia iute 2 linguri cu ulei…Read more »

Aperitive cu sunca si mascarpone

8 January 2014
Aperitive_cu_sunca_si_mascarponeAperitive cu sunca si mascarpone din: sunca, mascarpone, branza de vaci, branza cu mucegai, patrunjel, sare. Ingrediente: 250 g sunca 100 g mascarpone 100 g branza de vaci 50 g branza cu mucegai alb 1 legatura de patrunjel sare   Mod de preparare: Pasează brânza de vaci cu blenderul, apoi pune vasul la bain-marie şi…Read more »

Gutui cu ciolan de porc

8 January 2014
Gutui_cu_ciolan_de_porcGutui cu ciolan de porc din: ciolane de porc, gutui, ceapa, vin alb sec, scortisoara, cuisoare, miere, dafin, usturoi, ulei de floarea soarelui, lamaie, sare, piper, busuioc, marar. Ingrediente: 4 ciolane de porc 4 gutui doua cepe 200 ml vin alb sec un betisor de scortisoara doua cuisoare doua linguri cu miere o frunza de…Read more »

Pate de carne

8 January 2014
Pate_de_carnePate de carne din: carne de porc, pate de pui, ceapa, unt, smantana, oua, salvie, busuioc, piper, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc tocata 400 g pate fin de pui 1 ceapa 2 linguri cu unt 2 linguri smantana 4 oua salvie busuioc piper sare   Mod de preparare: Curăţă ceapa şi tai-o în…Read more »

Cotlete de porc cu sos de mustar

8 January 2014
Cotlete_de_porc_cu_sos_de_mustarCotlete de porc cu sos de mustar din: cotlet de porc, mustar, vin, unt, piper boabe, ulei, sare. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc 6 linguri cu mustar 3 linguri cu vin 1 lingura cu unt piper boabe ulei sare   Mod de preparare: Spală carnea, dă-o cu un praf de sare, unge-o cu ulei,…Read more »

Tarte cu ceapă şi busuioc

8 January 2014
Tarte_cu_ceapa_si_busuiocTarte cu ceapă şi busuioc din: oua, faina, malai, miez de nuca, branza telemea, ceapa rosie, ceapa alba, ulei de masline, mozzarella, caise uscate, busuioc, praf de copt, sare, piper, sos de rosii, fenicul. Ingrediente: 3 oua 150 g faina 50 g malai 50 g miez de nuca 130 g branza telemea o ceapa rosie…Read more »

Salata cu piept de pui si porumb

8 January 2014
Salata_cu_piept_de_pui_si_porumbSalata cu piept de pui si porumb din: piept de pui, cartofi, morcovi, salata verde, porumb, ulei, zeama de lamaie, usturoi, patrunjel. Ingrediente: pentru salata: 1 jumatate de piept de pui 1 cartofi 1 morcov 3 frunze de salata verde 1 conserva de porumb (100 g) pentru sos: 1 lingura de ulei zeama de la…Read more »

Ruladă cu sos din fructe de padure

8 January 2014
Rulada_cu_sos_din_fructe_de_padureRuladă cu sos din fructe de padure din: carne de porc cu sorici, carne de porc, carne de vita, pasta de tomate, oua, ceapa rosie, usturoi, cimbru, sos de soia, fructe de padure, gem de caise, zahar, sare, piper, ulei, crutoane. Ingrediente: 600 g carne de porc cu sorici 350 g carne de porc 350…Read more »

Peste in crusta de biscuiti

8 January 2014
Peste_in_crusta_de_biscuitiPeste in crusta de biscuiti din: rondele de peste, rosii cherry, sare, biscuiti sarati, unt, patrunjel, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 rondele mari de peste 4 rosii cherry sare 1 pachet de biscuiti sarati 3-4 linguri unt 1 legatura patrunjel zeama de la 1 lamaie   Mod de preparare: Incingi cuptorul. Speli peştele şi tai…Read more »

Reteta zilei: Paste cu bacon si branza

8 January 2014
Paste_cu_bacon_si_branza_10Paste cu bacon si branza din: paste, unt, bacon, praf de usturoi, sare, piper negru, ulei de masline, branza, patrunjel, ceapa verde.   Ingrediente: 1 cana paste, dupa preferinta 2 linguri de unt 1 lingura de bacon, maruntit si prajit ¼ lingurita praf de usturoi ½ lingurita sare ¼ lingurita piper negru macinat 1 lingura…Read more »

Zargan cu morcovi si cuscus

8 January 2014
Zargan_cu_morcovi_si_cuscusZargan cu morcovi si cuscus din: zargani, cuscus, morcovi baby, ulei de masline, ulei de nuci, ceapa, sos de soia, dafin, rosii uscate, oregano, lamaie, fulgi de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 4 zargani 140 g cuscus prefiert 500 g morcovi baby 100 ml ulei de masline 50 ml ulei de nuci doua cepe albe o…Read more »

Salata cu peste marinat

8 January 2014
Salata_cu_peste_marinatSalata cu peste marinat din: peste marinat, ceapa uscata, ceapa verde, morcov, ulei, otet. Ingrediente: 3 bucatele de peste marinat o jumatate de ceapa uscata, spalata si taiata julien 3 fire de ceapa verde taiata fin 1 morcov fiert ulei otet   Mod de preparare: Tai morcovul fiert, ceapa verde si cea uscata si le…Read more »

Tarte cu sos de roşii si parmezan

8 January 2014
Tarte_cu_sos_de_rosii_si_parmezanTarte cu sos de roşii si parmezan din: dovlecel, vanata, morcov, ceapa verde, ardei capia, oua, faina, unt, iaurt, parmezan, praf de copt, busuioc, sare, piper, sos de rosii picant. Ingrediente: un dovlecel o jumatate de vanata un morcov o legatura ceapa verde doi ardei capia doua oua 300 g faina 125 g unt 250…Read more »

Pizza cu pui şi gălbiori

8 January 2014
Pizza_cu_pui_si_galbioriPizza cu pui şi gălbiori din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar tos, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, galbiori, piept de pui, usturoi, oregano, sare, piper, sos de rosii picant. Ingrediente: 500 g faina 20 g drojdie 275 ml apa 100 ml ulei de masline o lingurita cu zahar tos 4 linguri…Read more »

Crap in crusta de nuci

8 January 2014
Crap_in_crusta_de_nuciCrap in crusta de nuci din: crap eviscerat, lamaie, rosii cherry, busuioc verde, ulei, sare, unt, piper, miez de nuca, usturoi, pesmet, coaja de lamaie, ulei. Ingrediente: 1 crap eviscerat 1 lamaie 2 rosii cherry busuioc verde 2-3 linguri ulei sare 25 g unt piper pentru crusta: 8 bucati mari de miez de nuca 6…Read more »

Cocktail cu vin spumant si gin

8 January 2014
Cocktailuri_16Cocktail cu vin spumant si gin din: gin, zeama de lamaie, zahar, sirop de soc, vin spumant, inghetata, zahar tos, zeama de lamaie, coaja de lamaie. Ingrediente: 75 ml de gin zeama de la 1/2 lamaie 2 linguri de zahar 500 ml sirop de soc 1 sticla de vin spumant 4 linguri inghetata pentru decor:…Read more »

Reteta zilei: Piure de cartofi cu branza cheddar

8 January 2014
Piure_de_cartofi_cu_branza_cheddar_13Piure de cartofi cu branza cheddar din: cartofi rosii, sare, unt, praf de usturoi, piper negru, smantana, branza cheddar, ceapa verde.   Ingrediente: 4 cartofi rosii ½ lingurita de sare 1-1/2 linguri de unt ¼ lingurita praf de usturoi ¼ lingurita piper negru macinat ¼ lingurita sare ¼ ceasca smantana 1 ceasca branza cheddar, rasa…Read more »

Ciorbă de crap cu legume si orez

8 January 2014
Ciorba_de_crap_cu_legume_si_orezCiorbă de crap cu legume si orez din: crap, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, ardie gras, orez, bors, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, oua, sare, piper, patrunjel, ardei iute, malai. Ingrediente: un kg crap doua cepe 2 morcovi o radacina de pastarnac o telina mica 2 ardei grasi 50 g orez 350 ml bors 100…Read more »

Panna Cotta cu sos de ciocolata

8 January 2014
Panna_cotta.pngO reteta delicioasa de desert cu:frisca lichida, lapte gras, gelatina foi, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: 425 g frişcă lichidă 75 g lapte gras 6 g gelatină în foi 100 g  zahăr esenţă de vanilie/zahăr vanilat   Mod de preparare: Punem la înmuiat în apă rece foile de gelatină pentru 10 minute. Punem frişcă lichidă…Read more »

Retete simple: Supa-crema de morcovi

8 January 2014
Retete_simple_Supa_crema_de_morcoviO reteta delicioasa de supa-crema de morcovi cu: ceapa, cartofi, zahar, unt. Ingrediente: 1 kg morcovi 2 cepe 6 cartofi 1 linguriţă cu zahăr 4 linguriţe cu unt   Mod de preparare: Taie morcovii în felii subţiri şi, într-o cratiţă, înăbuşă-i cu o linguriţă cu unt topit împreună cu ceapa. Când morcovii au început să…Read more »

Rosii umplute cu pasta de oua

8 January 2014
Rosii_umplute_cu_pasta_de_ouaO reteta delicioasa de rosii umplute cu: rosii, oua, mustar, zeama de lamaie, smantana, ceapa, unt, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 4 roşii 3-4 ouă fierte 1 linguriţă cu vârf de muştar 1 lingură cu zeamă de lămâie 2 linguri cu smântână 1 ceapă mijlocie 50 g unt nucşoară sare piper   Mod de preparare: Curăţă…Read more »

Salata cu masline, andive si curmale

8 January 2014
Salata_cu_masline_andive_si_curmaleSalata cu masline, andive si curmale din: lamai, ulei de masline extravirgin, ulei de floarea soarelui, otet din vin, miere, masline verzi, curmale, branza feta, spanac, andive. Ingrediente: 2 lamai 1 lingura de ulei de masline extravirgin 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 lingura de otet din vin 1 lingurita de miere 1 mana…Read more »

Sarmale cu bacon, orez si carne de porc

8 January 2014
Sarmale_cu_bacon_orez_si_carne_de_porcSarmale cu bacon, orez si carne de porc din: orez, carne de porc, slanina, morcov, ceapa, bacon, zeama de varza, rosii, varza murata, cimbru, frunze de dafin, ulei, sare, piper, malai si smantana. Ingrediente:  250 g orez 500 g carne de porc 150 g slanina un morcov doua cepe 200 g bacon zeama de varza 800…Read more »

Ciorbă cu broccoli

8 January 2014
Ciorba_cu_broccoliCiorbă cu broccoli din: morcovi, cartofi, mazare, telina, ardei grasi, dovlecel, broccoli, bors, ceapa verde, ulei, sare, piper, frunze de telina, iaurt, smantana, ardei iute. Ingrediente: doi morcovi doi cartofi 200 g mazare o telina mica doi ardei grasi un dovlecel 500 g broccoli 4 rosii 500 ml bors doua legaturi de ceapa verde 100…Read more »

Ardei cu sufleu de branza

8 January 2014
Ardei_cu_sufleu_de_branzaO reteta delicioasa de ardei cu: oua, faina, unt, lapte, branza, cascaval, sare. Ingrediente: 6 ardei graşi 2 ouă 1 lingură cu făină 2 linguri cu unt 1 1/2 ceşcuţe cu lapte sau apă 200 g brânză rasă 150 g  caşcaval sare   Mod de preparare: Prăjeşte uşor făina cu o lingură cu unt. Stinge…Read more »

Reteta zilei: Supa picanta de rosii

8 January 2014
Supa_picanta_de_rosii_06Supa picanta de rosii din: rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, supa de legume, rosii uscate, cimbru, arpagic, piper cayenne, miere, iaurt, sare, piper.   Ingrediente: 4 rosii, tocate 2-3 linguri de ulei de masline 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi, tocat 2 cani supa de legume 4 rosii uscate in ulei de masline,…Read more »

Salata cu fenicul si mere

8 January 2014
Salata_cu_fenicul_si_mereSalata cu fenicul si mere din: mix de salata, fenicul, mar, marar, coaja de portocala, zeama de portocala, ulei de masline extravirgin, miere, mustar dijon, otet din vin alb, seminte de mac. Ingrediente: 175 g mix de salata (rucola, nasturel, spanac) 1 bulb mare de fenicul, feliat subtire 1 mar, taiat in jumatate si feliat…Read more »

Placintele de cartofi copti

8 January 2014
Placintele_de_cartofi_coptiO reteta delicioasa de placintele cu:cartofi, oua, ardei gras, unt, paine, lapte, faina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 ouă 1 ardei gras 2 linguri cu unt 1 felie de pâine 1 ceşcuţă cu lapte 3 linguri cu făină 1 legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Spală bine cartofii, înveleşte-i…Read more »

Ciorba de porc cu orez

8 January 2014
Ciorba_de_porc_cu_orezO reteta delicioasa de ciorba cu: coaste de porc, cartofi, morcov, telina, ceapa, rosii, pasta de ardei dulce, bors, orez, patrunjel, leustean, ulei, sare. Ingrediente: 500 g coaste de porc 2 cartofi 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă 5 roşii 1 lingură cu pastă de ardei dulce 1L borş 5 linguri cu orez 1 legătură…Read more »

Pastă din nuci, alune şi ceapă

8 January 2014
Pasta_din_nuci_alune_si_ceapaPastă din nuci, alune şi ceapă din: nuci, alune de padure, lamaie, ulei de masline, ceapa rosie si hrean. Ingrediente: 200 g nuci 100 g alune de padure 1 lamaie 4-5 linguri ulei de masline sau de seminte de struguri 2 cepe rosii 1 lingurita hrean ras   Mod de preparare: Puneţi cu o seară înainte…Read more »

Chiftele in sos aromat

8 January 2014
Chiftele_in_sos_aromatO reteta delicioasa de chiftele cu: carne amestec, ceapa, paine, morcov, cartof, ou, usturoi, patrunjel, marar, ulei, sare, piper, rosii, vin, foi de dafin, frunze de telina, oregano, busuioc. Ingrediente chiftele: 500 g amestec de carne tocată 1 ceapă 2 felii de pâine 1 morcov 1 cartof 1 ou 5-6 căţei de usturoi 1 legătură…Read more »

Reteta zilei: Vita picanta cu ceapa si garnitura de orez

7 January 2014
Vita_picanta_cu_ceapa_si_garnitura_de_orez_08Vita picanta cu ceapa si garnitura de orez din: carne de vita, ceapa, busuioc, ulei, ardei iute, usturoi, sos de peste, sos de stridii, zahar, apa, orez.   Ingrediente: 450 g carne de vita, taiata felii subtiri 1 ceapa, feliata 1 buchet busuioc 2 linguri ulei 3-5 ardei iuti, tocati 4 catei de usturoi, tocat…Read more »

Dieta echilibrata

7 January 2014
Dieta3Cheia dietei americane create de dr. Barry Sears este echilibrul nutritiv realizat prin aportul alimentar de 40% carbohidraţi, 30% proteine si 30% grăsimi. Se interzic carnea grasa, untul, uleiurile vegetale, graul, zaharul, vegetalele bogate in amidon (cartofi), bananele, prunele, perele, pepenele si ananasul. ZILNIC Mic dejun: Faina de ovaz cu nuci si un mar. Pranz:…Read more »

Dieta care zdrobeste caloriile

7 January 2014
Dieta4PRIMA ETAPA Detoxifierea (9zile): Se consuma 5 mese pe zi, la ore fixe, alcatuite din fructe şi legume, exceptand cartofii, avocado, lintea si soia. Totul se prepara la gratar si la aburi. A DOUA ETAPA (3 saptamani): Se adauga alimente precum avocado, carne slaba, fructe de mare, oua intregi, unt, cafea, suc de fructe, limonada.…Read more »

Retete usoare: Supa de fenicul

7 January 2014
Retete_usoare_Supa_de_feniculO reteta gustoasa de Supa de fenicul din: fenicul, supa de legume, ceapa, ciuperci, ulei de masline, faina, sare, piper si rosii. Ingrediente: 500 g fenicul (2-3 bulbi) 2 litri supă de legume o ceapă 4 ciuperci ulei de măsline o lingură de făină sare piper 2 roşii   Mod de preparare: Se pune într-o…Read more »

Dieta Pritikin

7 January 2014
Dieta3Se bazeaza pe limitarea grasimilor, a consumului de proteine slabe, legume si carbohidrati complecsi si pe efectuaarea zilnica a exercitiilor fizice. Ca sa slabesti si sa te mentii, mananca in cantitati moderate carne slaba de vita sau de pui, lactate cu putine grasimi si peste de mare, de 3 ori pe saptamana, la pranz. Iata…Read more »

Dieta cu cereale

7 January 2014
Dieta4Regimul prevede consumul constant de cereale integrale, migdale, ardei gras, rosii, broccoli, struguri, spanac, afi­ne, capsune si ulei de masline. PRIMA FAZA (10 zile): La cele cinci mese ale zilei se con­suma doar combinatii din aceste alimente. A DOUA FAZA (toata viata): Treptat, se revine la normal, evitand combinatiile periculoase, ex­cesele de grasimi si de…Read more »

Surse de energie pentru organismul tau

7 January 2014
Alimente_1Sursele alimentare sunt principalele cai prin care organismul se energizeaza, pentru a-si putea indeplini functiile si pentru a face fata tuturor solicitarilor. Din acest motiv, o dieta necorespunzatoare este cauza principala a oboselii si lipsei de energie. In sezonul rece, urmarea unei diete echilibrate este foarte importanta, intrucat corpul ajunge mai usor in starea de…Read more »

Detoxifierea cu portocale (diete)

7 January 2014
Portocale4Scapă de toxinele acumulate în ultimele săptămâni printr-o dietă delicioasă cu portocale! În plus, poţi să slăbeşti două kilograme în numai patru zile! Portocalele au un puternic efect detoxifiant şi fac minuni în privinţa siluetei, deoarece conţin nu numai vitamine şi minerale, ci şi enzime care ajută la slăbire. În loc de mic dejun… …bea…Read more »

Supe calde pentru zile reci

7 January 2014
Supe_6Supe:   Reteta zilei: Supa de legume cu smantana Supa de legume cu smantana din: ulei de masline, sfecla, morcovi, varza, ardei gras rosu, ceapa, apa, cartofi, smantana, verdeata, sare, piper.   Ingrediente: 5 linguri ulei de masline 1 sfecla 2 morcovi ¼ varza 1 ardei gras rosu ½ ceapa 4 litri apa 3 cartofi,…Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu