marți, 14 ianuarie 2014

Retete de Sarbatoare #9

Retete de Sarbatoare:

Reteta zilei: Paste cu carne tocata de curcan si sos pesto

14 January 2014
Paste_cu_carne_tocata_de_curcan_si_sos_pesto_14Paste cu carne tocata de curcan si sos pesto din: carne tocata de curcan, paste, sos pesto, rosii, spanac, usturoi, parmezan, ulei de masline.   Ingrediente: ½ kg carne tocata de curcan 1 pachet paste 1 cana sos pesto 1 cutie rosii, maruntite 250 gr spanac 2 catei de usturoi, tocat 1 1/2 cupe parmezan,…
Read more »





Cocktail cu fructe de padure

14 January 2014
Cocktail_cu_fructe_de_padureCocktail cu fructe de padure din: fructe de padure, apa, miere, lamaie. Ingrediente: 4 linguri fructe de padure uscate 1 l apa zahar sau miere 4 felii de lamaie     Mod de preparare: Pui apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca, adaugi fructele…
Read more »





Sarmale delicioase in foi de varza

14 January 2014
Sarmale_delicioase_in_foi_de_varzaSarmale delicioase in foi de varza din: carne tocata, orez, varza murata, morcovi, ceapa, bulion, marar, patrunjel, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocata, amestec vita si porc 500 g orez 1 varza murata 2 morcovi 2 cepe 1 lingura de bulion…
Read more »





Muschi de porc umplut cu legume

14 January 2014
Muschi_de_porc_umplut_cu_legumeMuschi de porc umplut cu legume din: muschi de porc, varza, ciuperci, vin alb, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 500 g muschi de porc 1 jumatate de varza proaspata 250 g ciuperci 1 pahar de vin alb 4 catei de usturoi 1 ceapa sare piper…
Read more »





Cocktail de cirese

14 January 2014
Cocktail_de_cireseCocktail de cirese din: sirop de cirese, zeama de lamaie, gheata, lamaie. Ingrediente: 500 ml sirop de cirese zeama de la 1 lamaie gheata cateva feliute de lamaie   Mod de preparare: Pui intr-un vas gheata, pe care o maruntesti, torni siropul de cirese, zeama…
Read more »





Retete delicioase: Pulpa de curcan cu masline

14 January 2014
Retete_delicioase_Pulpa_de_curcan_cu_maslineO reteta de pulpa de curcan cu masline din: pulpa de curcan, mustar, masline verzi, vin alb, ceapa, ardei gras, rosii, condimente, rozmarin, ulei, piper si sare. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 lingurita cu mustar 100 g masline verzi 1 pahar cu vin alb…
Read more »





Prajitura delicioasa cu glazura de ciocolata

14 January 2014
Prajitura_delicioasa_cu_glazura_de_ciocolataPrajitura delicioasa cu glazura de ciocolata din: oua, zahar pudra, unt, cacao, alune, portocala, biscuiti, ciocolata menaj, frisca, unt. Ingrediente: 5 oua 230 g zahar pudra 300 g unt 100 g cacao 200 g alune 1 portocala 2 pachete de biscuiti pentru glazura: 200 g…
Read more »





Sos Pesto cu parmezan

14 January 2014
Sos_Pesto_cu_parmezanSos Pesto cu parmezan din: busuioc verde, seminte de pin, usturoi, ulei, parmezan. Ingrediente: 4 legaturi de busuioc verde 1 mana seminte de pin 4 catei de usturoi 135 ml ulei 70 g parmezan   Mod de preparare: Prăjeşti uşor seminţele de pin şi le…
Read more »





Carnati de casa cu cimbru

14 January 2014
Carnati_de_casa_cu_cimbruCarnati de casa cu cimbru din: carne de porc, intestine de porc, usturoi, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 1 kg carne de porc intestine de porc 4 catei de usturoi sare piper cimbru   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi mici şi o dai prin maşina…
Read more »





Friptură de iepure umplut

14 January 2014
Friptura_de_iepure_umplutFriptură de iepure umplut din: iepure, ulei de masline, sunca, vin, cartofi, unt, usturoi, rozmarin, cimbr, salvie, sare, piper. Ingrediente: 1 iepure curatat 2-3 linguri ulei de masline 100 g sunca 200 ml vin alb 1/2 kg cartofi 50 g unt 4 catei de usturoi…
Read more »





Reteta zilei: Curry de pui cu legume

14 January 2014
Curry_de_pui_cu_legume_18Curry de pui cu legume din: piept de pui, ulei, usturoi, ceapa, lemongrass, pasta de curry, supa de pui, tofu, frunze de limeta, ghimbir, rosie, lapte de cocos, vanata, zahar brun, sos de peste, corinadru.   Ingrediente: 1 jumatate piept de pui, cuburi 2 linguri…
Read more »





Chiftele cu varza calita

14 January 2014
Chiftele_cu_varza_calitaChiftele cu varza calita din: carne tocata, oua, pesmet, ceapa, usturoi, piper, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata 2 oua 1 lingura cu pesmet 1 ceapa 4 catei de usturoi piper ulei   Mod de preparare: Amesteci carnea cu ceapa dată prin maşina de tocat,…
Read more »





Tocanita de legume cu mamaliga rumenita la gratar

14 January 2014
Tocanita_de_legume_cu_mamaliga_rumenita_la_gratarTocanita de legume cu mamaliga rumenita la gratar din: morcov, ceapa, rosii in bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 morcov 2 cepe 3 rosii in bulion 2 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Tai morcovul şi cepele şi le pui într-o tiga­ie…
Read more »





Salata de radicchio cu branza si struguri

14 January 2014
Salata_de_radicchio_cu_branza_si_struguriSalata de radicchio cu branza si struguri din: salata radicchio, fenicul, struguri, caise uscate, suc de portocale, otet de vin alb, indulcitor, sare, piper, ulei, branza feta, ou, faina, alune. Ingrediente: 1 capatana salata radicchio 1 bulb de fenicul 200 g struguri fara samburi 2…
Read more »





Vita cu masline

14 January 2014
Vita_cu_maslineVita cu masline din: antricot de vita, ceapa, rosii in bulion, usturoi, masline, vin alb, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 felii antricot de vita 2 cepe 6 rosii din bulion 4 catei de usturoi 10 masline mari 1 jumatate de pahar cu vin alb sare…
Read more »





Sos de iaurt cu usturoi

14 January 2014
Sos_de_iaurt_cu_usturoiSos de iaurt cu usturoi din: usturoi, ulei, iaurt, zeama de lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 5 catei de usturoi 2 linguri ulei 200 g iaurt cremos 1 lingurita zeama de lamaie patrunjel taiat fin sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: Pui iaurtul…
Read more »





Pulpă de porc la tavă cu slanina, usturoi si salvie

14 January 2014
Pulpa_de_porc_la_tava_cu_slanina_usturoi_si_salviePulpă de porc la tavă cu slanina, usturoi si salvie din: pulpa de porc, slanina afumata, usturoi, ulei, apa, vin, boabe de piper, frunza de dafin, sare, savlie. Ingrediente: 2 kg pulpa de porc 200 g slanina afumata 1 capatana de usturoi 100 ml ulei…
Read more »





Piept de pui cu sos dulce acrisor

14 January 2014
Piept_de_pui_cu_sos_dulce_acrisorPiept de pui cu sos dulce acrisor din: piept de pui, unt, stafide, caise, coniac, mere, migdale, sos de soia, mustar, condimente, lamai, orez, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 50 g unt 25 g stafide 10 caise deshidratate 1 pahar rom sau coniac 2…
Read more »





Crap prajit si cartofi

14 January 2014
Crap_prajit_si_cartofiCrap prajit si cartofi din: medalioane de crap, rosii, ardei gras, ulei, cartofi, ulei de floarea soarelui, sare, boia, cimbru, rozmarin, ceapa verde, iaurt, usturoi. Ingrediente: 8 medalioane de crap 2 rosii 1 ardei gras rosu 3 linguri ulei 1 kg cartofi de marime potrivita…
Read more »





Reteta zilei: Salata de varza cu morcovi si afine uscate

14 January 2014
Salata_de_varza_cu_morcovi_si_afine_uscate_04Salata de varza cu morcovi si afine uscate din: varza, ardei gras, morcovi, afine uscate, apa, sare, zahar, otet, ulei, usturoi.   Ingrediente salata: 1 varza 1 ardei gras, taiat fasii subtiri 2-3 morcovi ⅓ ceasca afine uscate Ingrediente Marinata: 2 cani de apa 1…
Read more »





Retete delicioase: Muşchi de vită în aluat

14 January 2014
Retete_delicioase_Muschi_de_vita_în_aluatO reteta de muschi de vita in aluat din: muschi de vita, foitaj, ciuperci, vin rosu, ceapa, masline, ulei, coriandru, cimbru si sare. Poţi face această reţetă cu orice tip de carne, dar trebuie s-o marinezi înainte, pentru a se coace frumos şi a prinde…
Read more »





Friptura in crusta

14 January 2014
Friptura_in_crustaFriptura in crusta din: pulpa de porc, masline verzi, pesmet, mustar, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 150 g masline verzi 1 ceasca de pesmet 2 linguri mustar 2 catei de usturoi curatati 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod…
Read more »





Pulpe de pui la cuptor

14 January 2014
Pulpe_de_pui_la_cuptorPulpe de pui la cuptor din: pulpe de pui, usturoi, boia iute, boia dulce, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 capatana de usturoi 1 lingurita de boia iute 2 lingurite de boia dulce sare piper ulei   Mod de preparare: Speli pulpele…
Read more »





Retete delicioase: Antricot de vită la cuptor

14 January 2014
Retete_delicioase_Antricot_de_vita_la_cuptorO reteta de antricot de vita la cuptor din: sfecla, sare de mare, piper, ulei de masline, antricot de vita, usturoi, cimbru, otet balsamic, maghiran, smantana, zeama de lamaie, hrean, rozmarin, usturoi, fileuri de ansoa si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 kg sfeclă proaspătă, de…
Read more »





Ciorba de burta cu patrunjel si ardei iute

14 January 2014
Ciorba_de_burta_cu_patrunjel_si_ardei_iuteCiorba de burta cu patrunjel si ardei iute din: burta, rasol de vita, morcovi, ceapa, gogosari, usturoi, galbenusuri, otet de vin, smantana, patrunjel verde, ardei iute, piper, sare. Ingrediente: 1 kg burta prefiarta 1 rasol de vita sau 2 picioare de porc 2 morcovi 2…
Read more »





Reteta zilei: Fursecuri cu aroma de ghimbir

13 January 2014
Fursecuri_cu_aroma_de_ghimbir_14Fursecuri cu aroma de ghimbir din: faina, bicarbonat de sodiu, scortisoara, cuisoare, nucsoara, cardamom, piper alb, ghimbir, sare, zahar brun, ulei, ou, ghimbir confiat, zahar.   Ingrediente: 2 1/4 cani faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 2 lingurite de scortisoara macinata 1/2 lingurita de cuisoare…
Read more »





Ciorba de potroace cu smantana

13 January 2014
Ciorba_de_potroace_cu_smantanaCiorba de potroace cu smantana din: tacamuri de pasare, morcovi, ceapa, orez, zeama de varza murata, leustean verde, smantana, sare. Ingrediente: pachete de tacamuri de pasare (aripi, maruntaie, spate, gat) 2 morcovi 2 cepe 1 ceasca orez 1 litru zeama varza murata 1 legatura leustean…
Read more »





Retete delicioase: Aripioare picante

13 January 2014
Retete_delicioase_Aripioare_picanteO reteta de aripioare picante din: aripioare de pui, fulgi de porumb, oua, faina, chilli, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g aripioare de pui 100 g fulgi de porumb 2 ouă 4 linguri cu făină 1 linguriţă cu chili 2 căţei de usturoi sare…
Read more »





Cotlet de porc la grătar cu legume

13 January 2014
Cotlet_de_porc_la_gratar_cu_legumeCotlet de porc la grătar cu legume din: cotlete de porc, usturoi, zeama de usturoi, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, cartofi, morcovi, usturoi, sare, piper, ulei, salata verde. Ingrediente: pentru gratar: 4 cotlete de porc 5 catei de usturoi zeama de usturoi zeama de…
Read more »





Rulada din piept de pui si galbiori

13 January 2014
Rulada_din_piept_de_pui_si_galbioriRulada din piept de pui si galbiori din: piept de pui, morcov, usturoi verde, galbiori, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat si fara piele 1 morcov 6 fire usturoi verde 200 g galbiori uscate sare piper 2-3 linguri ulei   Mod de…
Read more »





Salata de sardine si cartofi

13 January 2014
Salata_de_sardine_si_cartofiSalata de sardine si cartofi din: sardine in suc propriu, cartofi, masline, ulei, otet, rozmarin, lamaie, sare. Ingrediente: 2 conserve sardine in suc propriu 2 cartofi 100 g masline verzi 100 g masline negre 1 lingura ulei 1 lingurita otet (optional) rozmarin proaspat 1 lamaie…
Read more »





Pastrav cu sos de migdale

13 January 2014
Pastrav_cu_sos_de_migdalePastrav cu sos de migdale din: pastravi, unt, migdale, vin alb, faina, zeama de lamaie, marar, seminte de mustar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 pastravi mici 100 g unt 1 pahar migdale maruntite sau fulgi 100 ml vin alb 150 g faina 10 linguri zeama…
Read more »





Supa de rosii cu galuste si verdeata

13 January 2014
Supa_de_rosii_cu_galuste_si_verdeataSupa de rosii cu galuste si verdeata din: rosii, ceapa, usturoi, morcovi, unt, albitura, zahar, patrunjel, sare, gris, ulei. Ingrediente: 2 kg rosii sau 1 l suc 2 cepe 1 capatana usturoi 2 morcovi 1 lingura unt 1 radacina albitura 1 lingurita zahar 1 legatura…

Retete delicioase: Paste cu somon, în sos de verdeaţă

13 January 2014
Retete_delicioase_Paste_cu_somon_în_sos_de_verdeataO reteta de paste cu somon, in sos de verdeata din: ceapa, usturoi, spanac, file de somon, taitei lati, ulei de masline, faina, apa, smantana, supa de legume, mustar de dijon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g spanac 400 g file de somon 250 g taitei lati 2…
Read more »





Salata de varza rosie cu branza telemea

13 January 2014
Salata_de_varza_rosie_cu_branza_telemeaSalata de varza rosie cu branza telemea din: varza rosie, nuci, branza telemea, mere, busuioc, ulei, otet, sare. Ingrediente: 1 varza rosie 300 g nuci 300 g branza telemea 2 mere busuioc proaspat 1 lingura ulei otet, dupa gust sare   Mod de preparare: Indepărtezi primele două foi ale verzei, o speli şi o tai…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu sos de vita

13 January 2014
Paste_cu_sos_de_vita_09Paste cu sos de vita din: paste, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, carne de vita, sare, piper, marar uscat, cimbru, supa de vita, smantana, faina, ulei.   Ingrediente: 1 pachet paste 1 1/2 linguri de ulei de masline 1 ceapa, felii subtiri 2 catei de usturoi, pisat 250gr ciuperci, feliate 500gr carne de vita,…
Read more »





Desert gustos

13 January 2014
Desert_gustosDesert gustos din: lapte integral, baton de vanilie, oua, zahar tos, amidon, chec cu ciocolata, lichior de portocale, mandarine, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 450 ml lapte integral 1 baton de vanilie, crestat in doua 3 oua, plus 2 galbenusuri 50 g zahar tos 4 lingurite amidon 500 g chec cu bucatele de ciocolata 4 linguri…
Read more »





Ceafa de porc cu sos de rodie

13 January 2014
Retete_RestauranteDeLux.ro_3Ceafa de porc cu sos de rodie din: ceafa de porc, mustar, sunca afumata, usturoi, vin alb, ulei, rodie, ciuperci, piper, cimbru, sare. Ingrediente: 1 kg ceafa de porc 2 linguri mustar 150 g sunca afumata 1 capatana de usturoi 200 ml vin alb 50 ml ulei 1 rodie 500 g ciuperci piper cimbru sare…
Read more »





Rulada delicioasa de bezea cu smochine şi fistic

13 January 2014
Rulada_delicioasa_de_bezea_cu_smochine_si_fisticRulada delicioasa de bezea cu smochine şi fistic din: albusuri, zahar tos, amidon, otet de vin alb, fistic, zahar pudra, smochine, rom, coaja de portocala, zeama de portocala, gem de smochine, frisca, coniac. Ingrediente: 4 albusuri 180 g zahar tos 1 1/2 linguri amidon 1 lingurita otet de vin alb 60 g fistic, tocat 5…
Read more »





Retete delicioase: Pulpe marinate de pui

13 January 2014
Retete_delicioase_Pulpe_marinate_de_puiO reteta de pulpe marinate de pui din: iaurt, ulei de masline, oregano, tarhon, boia, sos de soia, miere, bulion, rosii, mango, ceapa, pulpe de pui, patrunjel, suc de portocale, curry si maioneza. Ingrediente: 125 g iaurt 2 linguri ulei masline oregano tarhon boia 2 linguri sos soia 1 lingurita miere 6 linguri bulion 250…
Read more »





Terina cu somon si urda

13 January 2014
Terina_cu_somon_si_urdaTerina cu somon si urda din: fileuri de somon, sare grunjoasa, zahar tos, piper, urda, crema de branza de vaci, coaja de lamaie, zeama de lamaie. Ingrediente: 300 g fileuri de somon proaspat 3 linguri sare grunjoasa 2 linguri zahar tos 2 lingurite piper, zdrobit 200 g somon afumat 125 g urda 200 g crema…
Read more »





Muşchiuleţ umplut cu fructe

13 January 2014
Muschiulet_umplut_cu_fructeMuşchiuleţ umplut cu fructe din: muschiuleti de porc, caise, merisoare, smochine, ananas, ulei, vin, usturoi, ceapa, busuioc, piper, sare. Ingrediente: 2 muschiuleti de porc cate 1 lingura caise, merisoare, smochine si ananas deshidratate si taiate in cubulete 2 linguri ulei 150 ml vin 2 catei de usturoi 1 ceapa mica 1 varf de cutit busuioc…
Read more »





Retete delicioase: Muşchi de vită la tigaie cu sos

13 January 2014
Retete_delicioase_Muschi_de_vita_la_tigaie_cu_sosO reteta de muschi de vita la tigaie cu sos din: cartofi, sare de mare, piper, ulei de masline, parmezan, unt, muschi de vita, ulei de masline, ceapa rosie, cimbru, vin si creson. Ingrediente: 400 g cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în două sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat ulei de măsline…
Read more »





Reteta zilei: Inele de ceapa in crusta de pesmet

13 January 2014
Inele_de_ceapa_in_crusta_de_pesmet_10Inele de ceapa in crusta de pesmet din: ceapa, albus de ou, pesmet, condimente, faina, sare.   Ingrediente: 2-3 cepe, feliate 2-3 albusuri de ou 1 1/2 cupe pesmet 3/4 cana faina 2 lingurite condimente, dupa preferinta sare, dupa gust     Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Amestecati pesmetul cu condimentele. Puneti…
Read more »





Ciuperci cu mamaliga la cuptor

13 January 2014
Ciuperci_cu_mamaliga_la_cuptorTopeşte 25 g unt şi rumeneşte 100 g ciuperci, 1 ceapă, tocată. Stinge cu 700 ml apă şi adaugă treptat 150 g mălai, amestecând. Fierbe 5 min şi apoi adaugă 50 g parmezan, 1 lingură rozmarin, tocat şi potriveşte gustul de sare şi piper. Toarnă într-o tavă de copt, presară parmezan şi dă la cuptorul…
Read more »





Retete delicioase: Copanele crocante cu sos

13 January 2014
Retete_delicioase_Copanele_crocante_cu_sosO reteta de copanele crocante cu sos verde din: patrunjel, busuioc, menta, usturoi, mustar de dijon, capere, fileuri de sardele, otet, ulei de masline, sare, piper, ciocanele de pui si ulei de masline. Ingrediente: 2 legaturi patrunjel 2 fire de busuioc 2 fire de menta 1 catel de usturoi 1 lingura mustar de Dijon 1…
Read more »





Garnitura de morcovi si pastarnac

13 January 2014
Garnitura_de_morcovi_si_pastarnacIntr-un vas larg pune 700 g păstârnac, curăţat şi tăiat în patru pe lungime şi 600 morcov, tăiaţi la fel. Adaugă 1 pahar vin alb, 200 ml concentrat de pui, 1 lingură miere, 1 lingură muştar cu boabe întregi şi 25 g unt. Acoperă cu capac şi fierbe înăbuşit 20 min. Ia capacul şi lasă…
Read more »





Ciorba de porc cu naut si mazare

13 January 2014
Ciorba_de_porc_cu_naut_si_mazareCiorba de porc cu naut si mazare din: carne de porc, boabe de naut, bicarbonat de sodiu, ulei, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, mazare, sare, piper, leustean, rosii, smantana. Ingrediente: 300 g carne de porc 400 g boabe de naut 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar 2 linguri ulei 2 morcovi 1 radacina de patrunjel…
Read more »





Pate de somon cu hrean

13 January 2014
Pate_de_somon_cu_hreanPate de somon cu hrean din: fileuri de somon, branza de vaci, sos de hrean, zeama de lamaie, coaja de lamaie, somon afumat, bagheta, ulei de masline, sfecla rosie, creson. Ingrediente: 2 fileuri de somon fiert 100 g branza de vaci crema grasa 2 linguri sos de hrean coaja rasa si zeama de la 1/2…
Read more »





Sarlota cu fructe exotice

13 January 2014
Sarlota_cu_fructe_exoticeSarlota cu fructe exotice din: unt, biscuiti, gelatina, lapte de cocos, zahar pudra, branza crema de vaci, zeama de lamaie, coaja de lamaie, fructe exotice, fulgi de cocos. Ingrediente: 85 g unt 170 g biscuiti cu ghimbir si alune, zdrobiti pentru umplutura: 2 plicuri gelatina incolora 300 ml lapte de cocos 150 g zahar pudra…
Read more »





Retete delicioase: Peşte în crustă

13 January 2014
Retete_delicioase_Peste_în_crustaO reteta de peste in crusta din: file de peste, pesmet, curry, parmezan, oua, faina, sare, piper alb si ulei de palmier. Ingrediente: 700 g file de peste (cod, crap, merluciu) 1 cana pesmet 1/2 lingurite cu curry 1 lingura cu parmezan ras 2 oua 2-3 linguri cu faina sare 1/2 lingurita cu piper alb…
Read more »





Cotlet de porc cu smochine

13 January 2014
Cotlet_de_porc_cu_smochineCotlet de porc cu smochine din: cotlet de porc, smochine, zeama de portocala, lamaie, ceapa, unt, miere, ulei, otet, ghimbir, cimbru, scortisoara, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc dezosat 15 smochine crude 200 ml zeama de portocala 1/2 lamaie 2 cepe 20 g unt 2 linguri miere 1 lingura ulei 1 lingura otet…
Read more »





Reteta zilei: Cartofi dulci caramelizati

13 January 2014
Cartofi_dulci_caramelizati_06Cartofi dulci caramelizati din: cartofi dulci, zahar, scortisoara, coaja de portocala, seminte de susan, nuci.   Ingrediente: 2 cartofi dulci 3 linguri de zahar 1/2-1 lingurita de scortisoara 1 lingurita coaja de  portocala 2 lingurite seminte de susan, prajite 2 linguri nuci, prajite si tocate     Mod de preparare: Se clatesc si se feliaza…
Read more »





Retete delicioase: Medalion de pasare cu sos

13 January 2014
Retete_delicioase_Medalion_de_pasare_cu_sosO reteta de medalion de pasare cu sos din: piept de pui, pesmet, lapte, oua, smantana, ulei, lamaie, faina, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 50 g pesmet 50 ml lapte 2 oua 50 ml smantana 50 ml ulei 1 lamaie 30 g faina 15 g sare 2 g piper   Mod…
Read more »





Foitaj cu carne

13 January 2014
Foitaj_cu_carneFoitaj cu carne din: foitaj, carne tocata de porc, carne tocata de vita, pesmet, cimbru, sare, piper, usturoi, ou. Ingrediente: 1 pachet foitaj 500 g carne tocata de porc 500 g carne tocata de vita 6 linguri pesmet cimbru sare piper 3-4 catei de usturoi 1 ou   Mod de preparare: Incingi cuptorul. Amesteci într-un…
Read more »





Tartine cu ardei

13 January 2014
Tartine_cu_ardeiTartine cu ardei din: ceapa, ardei gras, ardei lapia, rozmarin, patrunjel, ulei de masline, supa de legume, malai, parmezan, unt, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe 1 ardei gras 2 ardei kapia verzi 1 lingura rozmarin tocat 1 lingura patrunjel tocat 6 linguri ulei de masline 1 l supa de legume 250 g malai 6 linguri…
Read more »





Retete delicioase: Rinichi de porc in vin

13 January 2014
Retete_delicioase_Rinichi_de_porc_in_vinO reteta de rinichi de porc in vin din: rinichi de porc, ceapa, rosii, usturoi, vin rosu sec, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, boia, sare si piper. Ingrediente: 500 g rinichi de porc 2 cepe 4-5 rosii decojite 5-6 catei de suturoi 300 m vin rosu sec 3 linguri cu ulei de masline…
Read more »





Retete delicioase: Spaghete bolognese cu sos

13 January 2014
Retete_delicioase_Spaghete_bolognese_cu_sosSpaghete bolognese cu sos delicios de rosii si ardei din: ceapa, usturoi, morcov, ulei de masline, carne tocata, oregano, sare, piper, sos de rosii, supa, vin rosu, ardei gras si spaghete. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 morcov 2 linguri ulei de masline 500 g carne tocata 1 lingurita oregano sare piper 3…
Read more »





Retete delicioase: Pui cu parmezan

12 January 2014
Retete_delicioase_Pui_cu_parmezanPui cu parmezan din: piept de pui, oua, pesmet, parmezan, ulei de masline, usturoi, piure de rosii, zahar, oregano si mozzarella. Acest preparat se poate face şi cu fileuri de curcan sau cu cotlete de porc dezosate. Ingrediente: 2 piepti de pui, fara piele, taiati in doua 2 oua, batute 75 g de pesmet 75…
Read more »





Retete delicioase: Tagliatele cu sos de smantana

12 January 2014
Retete_delicioase_Tagliatele_cu_sos_de_smantanaO reteta de tagliatele cu sos de smantana din: tagliatele, sare, ulei de floarea soarelui, unt, smantana, cascaval, bacon afumat, cimbru, rozmarin si piper alb. Ingrediente: 300 g tagliatele sare 2-3 lingurite  ulei de floarea soarelui 75 g unt 150 ml smantana 100 g cascaval ras 200 g bacon afumat sau sunca de York cimbru…
Read more »





Retete delicioase: Tartă cu ton

12 January 2014
Retete_delicioase_Tarta_cu_tonTartă cu ton din: aluat, ulei de masline, dovlecei, branza, ton, ardei copti, capere si masline. Ingrediente: 320 g aluat de foitaj 1 lingura ulei de masline 2 dovlecei, rasi pe razatoarea mare 150 g de branza moale cu usturoi si ierburi 285 g de ton in suc propriu, scurs si maruntit 140 g de…
Read more »





Reteta zilei: Vita cu legume la tigaie si sos de soia

12 January 2014
Vita_cu_legume_la_tigaie_si_sos_de_soia_12Vita cu legume la tigaie si sos de soia din: carne de vita, sos de soia, vin de orez, amidon, ulei de arahide, ardei gras verde, ardei gras rosu, ceapa, ghimbir, usturoi, orez, zahar, supa de pui, sos de fasole neagra, ulei de susan.   Ingrediente: 450 g carne de vita, taiata felii subtiri 1…
Read more »





Retete delicioase: Tocană cu fructe de mare

12 January 2014
Retete_delicioase_Tocana_cu_fructe_de_mareO reteta de tocana cu fructe de mare din: ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, vin alb, supa de pui, amidon, fructe de mare, marar, smantana si usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa tocata fin 2 tulpini de telina Apio, tocate 1 catel de usturoi, zdrobit 175 ml de vin alb 300…
Read more »





Retete delicioase: Lasagna cu spanac şi carne tocată

12 January 2014
Retete_delicioase_Lasagna_cu_spanac_si_carne_tocataO reteta de lasagna cu spanac si carne tocata din: morcov, ceapa, unt, carne tocata de vita, vin rosu, rosii, supa, patrunjel, foaie de dafin, sare, piper, spanac, ulei de masline, smantana, nucsoara, foi de lasagna si mozzarella. Ingrediente: 1 morocov 1 ceapa medie 1 lingura unt 500 g carne tocata de vita 150 ml…
Read more »





Retete delicioase: Homar delicios

12 January 2014
Retete_delicioase_Homar_deliciosHomar delicios din: boabe de piper negru, ghimbir, usturoi, ceapa verde, sare de mare, ulei de masline, miere, homari, ardei iute si coriandru. Ingrediente: 1 lingura cu varf de boabe de piper negru o bucata de ghimbir de marimea unui deget, curatat si tocat marunt 4 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri o…
Read more »





Piftie de pasare cu legume

12 January 2014
Piftie_de_pasare_cu_legumePiftie de pasare cu legume din: pasare, morcovi, pastarnac, ceapa, telina, patrunjel verde, gogosar murat, usturoi, sare. Ingrediente: 1 pasare 4-5 morcovi 1 pastarnac 1 ceapa 2 telina 4-6 tije de patrunjel verde 1 gogosar murat taiat felii 4-6 catei usturoi sare   Mod de preparare: litri de apă rece într-o oală mare şi pui…
Read more »

Rulada de spanac cu branza si somon

12 January 2014
Rulada_de_spanac_cu_branza_si_somonRulada de spanac cu branza si somon din: spanac, chifle, pesmet, oua, sare, piper, lapte, unt, file de somon, branza de vaci, iaurt, sare, piper alb, gelatina, marar, patrunjel. Ingrediente: rulada de spanac: 500 g spanac congelat, tocat 2 chifle 1 lingura pesmet 6 oua sare piper nucsoara 4 linguri lapte 20 g unt umplutura:…
Read more »





Retete delicioase: Calzone cu ciuperci

12 January 2014
Retete_delicioase_Calzone_cu_ciuperciCalzone cu ciuperci si branza de capra din: faina, ulei de masline, ciuperci mixte, usturoi, fulgi de chilli, frunze de rozmarin, smantana, banza de capra si rucola. Inrgediente: 220 g de faina pentru pizza (sau pentru paine) 2 lingurite ulei de masline 250 g ciuperci mixte (champignon, hribi, galbiori, shiitake) 1 catel mare de usturoi, zdrobit…
Read more »





Reteta zilei: Salata de creveti cu pomelo, menta si coriandru

12 January 2014
Salata_de_creveti_cu_pomelo_menta_si_coriandru_10Salata de creveti cu pomelo, menta si coriandru din: pomelo, creveti, ardei iute, usturoi, menta, coriandru, nuca de cocos, arahide, sos de peste, suc de lamaie, zahar.   Ingrediente: 1 pomelo 300g creveti, decorticati 3 cepe, feliate 4-5 ardei iuti, maruntiti 1 catel de usturoi, tocat 1 legatura de menta, tocata 1 legatura coriandru, tocat…
Read more »





Retete delicioase: Chifteluţe cu sos de capere şi lămâie

12 January 2014
Retete_delicioase_Chiftelute_cu_sos_de_capere_si_lamâieO reteta de chiftelute cu sos de capere si lamaie din: chifla, lapte, file de sardine, ceapa, unt, patrunjel, amestec de carne tocata, ou, coaja de lamaie, sare, piper, supa, faina, capere, vin, galbenusuri si smantana. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 125 ml lapte caldut 2 bucati file de sardine 2 cepe medii…
Read more »





Ciorba din aripi de curcan cu zeama de varza

12 January 2014
Ciorba_din_aripi_de_curcan_cu_zeama_de_varzaCiorba din aripi de curcan cu zeama de varza din: aripi de curcan, morcovi, telina, cartofi, ceapa, ardei gras, rosii, leustean, fidea, ou, zeama de varza, sare. Ingrediente: 3-4 aripi de curcan 3 morcovi 1 telina 2-3 cartofi 2 cepe 1 ardei gras 3-4 rosii proaspete sau conservate in bulion 1 legatura leustean 100 g…
Read more »





Dieta cu somon

12 January 2014
Dieta3In acest regim este obligatoriu sa-si incepi fiecare zi band doua pahare de apa imediat dupa ce te-ai trezit. ZILNIC Mic dejun: O bucata de somon fiert, fulgi de ovaz, o felie de pepene, doua pahare de apa. Pranz: 200 g somon fiert, salata verde, o felie de pepene, doua pahare de apa. Gustare: Un…
Read more »





Legume în sos tartar, cu somon

12 January 2014
Legume_în_sos_tartar_cu_somonLegume în sos tartar, cu somon din: dovlecei, ardei grasi, rosii, file de somon, smantana, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi verzi 2 ardei grasi rosii 4 rosii 400 g file de somon 100 g smantana 20% 50 ml smantana 12% zeama de la 1 lamaie sare piper macinat  …
Read more »





Retete delicioase: Paste cu ciuperci si carnati

12 January 2014
Retete_Delicioase_Paste_cu_ciuperci_si_carnatiO reteta de paste cu ciuperci si carnati din: carne de carnati, bacon, ciuperci, paste, parmezan, galbenusuri, patrunjel si smantana. Ingrediente: carnea scoasa din 4 carnati proaspeti de porc 4 felii de bacon, taiate cuburi 200 g ciuperci, tocate 250 g paste 50 g parmezan, ras, plus extra pentru servit 2 galbenusuri 1 legatura mica…
Read more »





Cotlete de porc cu maghiran

12 January 2014
Cotlete_de_porc_cu_maghiranCotlete de porc cu maghiran din: cotlete de porc, stafide, vin rosu, mere, ulei, ceapa, mustar, maghiran, piper, sare. Ingrediente: 4-5 cotlete de porc 1/2 kg stafide 400 ml vin rosu 2 mere 4 linguri ulei 1-2 cepe de dimensiune mijlocie 4 linguri mustar 1 lingurita maghiran uscat maruntit piper sare   Mod de preparare:…
Read more »





Retete delicioase: Creveţi cu sparanghel

12 January 2014
Retete_delicioase_Creveti_cu_sparanghelCreveţi cu sparanghel din: dovleac, pasta de curry, lapte de cocos, supa de legume, ceapa, ghimbir, zeama si coaja de lamaie, ulei, creveti, langustine, unt si fulgi de chilli. Ingrediente: 250 g de dovleac 1 lingurita pasta de curry rosu 50 g de lapte de cocos 2-3 linguri supa de legume 1 ceapa mica 1…
Read more »





Dieta sanatoasa de 3 zile

12 January 2014
Dieta4PRIMA ZI Mic dejun: 500 ml apa, la 30 de minute dupa un suc de grepfrut si dupa inca 15 minute, 250 ml lapte degresat. Pranz: 200 g de peste la abur cu zeama de lamaie. Gustare: Un iaurt cu miere. Cina: Supa cu praz, morcovi, rosii, telina si cimbru. Se beau trei cani la…
Read more »





Reteta zilei: Mancare de fasole cu bacon

12 January 2014
Mancare_de_fasole_cu_bacon_10Mancare de fasole cu bacon din: bacon, ceapa, fasole, ketchup, zahar brun, cuisoare, mustar, sos de soia.   Ingrediente: 4 felii de bacon, tocat 1/2 cana ceapa, cuburi 3 conserve fasole 1/2 ceasca Ketchup 1/4 ceasca zahar brun 1/2 lingurita de cuisoare 1/2 lingurita de mustar ¼ ceasca sos soia   Mod de preparare: Se…
Read more »





Rulada din carne de pui cu legume

12 January 2014
Rulada_din_carne_de_pui_cu_legumeRulada din carne de pui cu legume din: carne de pui, aluat pentru placinta, morcovi, boabe de porumb, gogosari, ceapa verde, patrunjel, marar, pesmet, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente: 800 g carne de pui 1 foaie de aluat pentru palcinta 1 morcov 150 g boabe de porumb 2 gogosari 1 legatura de ceapa verde 1…
Read more »





Retete delicioase: Salată picantă

12 January 2014
Retete_usoare_Salata_picantaO reteta delicioasa de salata picanta de cuscus cu: naut, supa de pui, lamaie, ardei capia, fulgi de migdale, menta. Ingrediente: 100g de cuşcuş 220g de năut la conservă, clătit şi lăsat la scurs 100ml de supă fierbinte de pui coaja şi sucul de la 1 lămâie 1 ardei capia copţ tocat 25g fulgi de…
Read more »





Dieta de 1000 de calorii

12 January 2014
Dieta3Se consuma cel mult 1.000 de calorii. ZILNIC Mic dejun: Lapte degresat sau 150 ml suc de portocale, 100 g cereale sau 50 g sunca presata cu paine integrala sau 100 g omleta cu legume. Pranz si cina: Alege, zilnic, doua feluri dintre: spaghete cu dovlecei, sendvis cu carne slaba si legume, 100 g ton…
Read more »





Muschiulet de porc umplut cu ananas

12 January 2014
Muschiulet_de_porc_umplut_cu_ananasMuschiulet de porc umplut cu ananas din: carne de porc, lapte, usturoi, ananas, piper, ficat de porc, busuioc, ulei. Ingrediente: 1 1/4 muschi de carne foarte slaba de porc 400 ml lapte 4 catei de usturoi 1 ananas mic 1 varf de cutit de piper 400 g ficat de porc 1 lingura busuioc uscat maruntit…
Read more »





Dorada cu orez si varza chinezeasca

12 January 2014
Dorada_cu_orez_si_varza_chinezeascaDorada cu orez si varza chinezeasca din: dorada, zeama de lamaie, varza chinezeasca, sare, piper, coriandru, ceapa, ulei de soia, orez, supa de legume, ardei iute, ghimbir, zeama de portocala, coriandru verde. Ingrediente: 1 peste dorada (circa 350 g) zeama de la 1 lamaie 150 g varza chinezeasca sare piper macinat 1 lingua coriandru tocat…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu iaurt si fulgi de ciocolata

11 January 2014
Prajiturele_cu_iaurt_si_fulgi_de_ciocolata_11Prajiturele cu iaurt si fulgi de ciocolata din: faina, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt, zahar, zahar brun, albus de ou, esenta de vanilie, iaurt, fulgi de ciocolata neagra, fulgi de ciocolata alba.   Ingrediente: 200 gr faina ¼ ceasca cacao ½ lingurita praf de copt ¼ lingurita bicarbonat de sodiu 1/8…
Read more »





Aperitive cu sunca si crema de branza

11 January 2014
Aperitive_cu_sunca_si_crema_de_branzaAperitive cu sunca si crema de branza din: gogosele, sunca, gogosari, salata verde, branza de vaci, telemea sarata, smantana. Ingrediente: 12 gogosele pentru umplut 200 g sunca 3 gogosari 1 salata verde 150 g branza de vaci 220 g telemea sarata 100 g smantana   Mod de preparare: Dai telemeaua prin razatoarea mica. Speli gogoşarii,…
Read more »





Supă de curry, cu somon şi sparanghel

11 January 2014
Supa_de_curry_cu_somon_si_sparanghelSupă de curry, cu somon şi sparanghel din: ananas, mar, banana, ceapa, unt, curry, lapte de cocos, supa de pui, lapte, sparanghel verde, sparanghel alb, ardei, file de somon, sare, suc de lamaie, unt, patrunjel. Ingrediente: 1/2 ananas proaspat mic 1 mar mic 1 banana 1 ceapa 1 lingura unt 1 lingura curry pudra 1…
Read more »





Calcan cu bacon şi salată de cartofi

11 January 2014
Calcan_cu_bacon_si_salata_de_cartofiCalcan cu bacon şi salată de cartofi din: calcani, zeama de lamaie, bacon, ceapa, patrunjel, marar, sare, piper, ou, faina, pesmet, unt, lamaie, cartofi, ceapa, supa de carne, sare, piper, arpagic. Ingrediente: 4 calcani (circa 350 g fara solzi, cap si coada) 4 linguri zeama de lamaie 150 g bacon 2 cepe 1 legatura patrunjel…
Read more »





Ciuperci umplute cu cascaval, sunca si patrunjel

11 January 2014
Ciuperci_umplute_cu_cascaval_sunca_si_patrunjelCiuperci umplute cu cascaval, sunca si patrunjel din: ciuperci, cascaval, sare, piper, sunca, patrunjel verde. Ingrediente: 10 ciuperci 100 g cascaval ras sare piper 4-5 felii de sunca taiata marunt cateva fire de patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Speli sub jet de apă ciuper­cile, le scoţi picioruşele, le tai mărunt, iar pălărioare­le le…
Read more »





Tarte cu legume si branza de capra

11 January 2014
Tarte_cu_legume_si_branza_de_capraTarte cu legume si branza de capra din: fenicul, morcovi, sfecla rosie, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, foitaj, branza de capra, patrunjel, nuci de pin. Ingrediente: 1 bulb fenicul, taiat in doua si apoi felii 2 morcovi, curatati si taiati bucati 4 sfecle rosii mici, curatate de coaja si taiate sferturi 1 ceapa…
Read more »





Sardine in foi de vita

11 January 2014
Sardine_in_foi_de_vitaSardine in foi de vita din: foi de vita, sardine, patrunjel, usturoi, lamaie, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 12 foi mari de vita 12 sardine proaspete 6 linguri de patrunjel proaspat, tocat 3 catei de usturoi 2 lamai sare piper macinat ulei de masline pentru gatit   Mod de preparare: Frunzele de viţă se…
Read more »





Piept de pui cu legume si oregano

11 January 2014
Piept_de_pui_cu_legume_si_oreganoPiept de pui cu legume si oregano din: conopida, morcovi, piept de pui, unt, sare, ulei de floarea soarelui, oregano, pesmet, smantana. Ingrediente: 500 g conopida 3 morcovi piept de pui fiert in supa 50 g unt sare 3 linguri ulei de floarea soarelui 2-3 frunze oregano 100 g pesmet 100 ml smantana   Mod…
Read more »





Pizza cu ansoa si mozzarella

11 January 2014
Pizza_cu_ansoa_si_mozzarellaPizza cu ansoa si mozzarella din: faina, apa, drojdie, zahar tos, ciuperci, pasta de tomate, mozzarella, usturoi, fileuri de ansoa, ceapa verde, parmezan, sare, piper, ulei, sos de ardei iute. Ingrediente: 450 g faina 200 ml apa 15 g drojdie zahar tos 200 g ciuperci 4 rosii o lingura cu pasta de tomate 300 g…
Read more »





Crema de fasole galbena

11 January 2014
Crema_de_fasole_galbenaCrema de fasole galbena din: cartofi, fasole, lapte, usturoi, pudra de nucsoara, smantana, ardei iute, ceapa, unt, ulei, sare, piper, marar, parmezan, crutoane cu marar. Ingrediente: 3 cartofi 800 g fasole alba pastai 400 ml lapte doi catei de usturoi 2 g pudra de nucsoara 100 ml smantana doi ardei iuti un ardei rgas doua…
Read more »





Friptura de pui cu ardei copti

11 January 2014
Friptura_de_pui_cu_ardei_coptiFriptura de pui cu ardei copti din: pulpe de pui, ardei ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, patrunjel, ulei, rozmarin. Ingrediente: 2 pulpe mari de pui un kg ardei 2-3 lingurite ulei de masline 2 lingurite ott balsamic sare piper o legatura patrunjel ulei pentru prajit 2 crengute rozmarin   Mod de preparare: Se…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu mazare si sos pesto

11 January 2014
Paste_cu_mazare_si_sos_pesto_09Paste cu mazare si sos pesto din: paste, busuioc, patrunjel, capere, ansoa, lamaie, mustar, usturoi, ulei de masline, mazare, sare, piper.   Ingrediente: 1 pachet paste 1 legatura de busuioc proaspat, tocat 1 legatura de patrunjel, tocat 2-3 linguri capere 2 file-uri ansoa 1 lamaie 1 lingurita de mustar 1 catel de usturoi, pisat 1/2…
Read more »





Ceapa rosie umpluta cu carne de porc

11 January 2014
Ceapa_rosie_umpluta_cu_carne_de_porcTaie codiţele şi capacele a 16 cepe roşii mici şi scoate mijlocul. Toacă mărunt ceea ce ai scos. Incinge 25 g unt şi 1 lingură ulei de măsline şi prăjeşte ceapa toacată. Adaugă 1 lingură rozmarin, 1 lingură cimbru, 2 linguriţe boia iute şi 1/2 chimen măcinat. Combină cu 300 g carne tocată de porc…
Read more »





Curcan umplut cu mere si cartofi

11 January 2014
Curcan_umplut_cu_mere_si_cartofiCurcan umplut cu mere si cartofi din: curcan, usturoi, rozmarin, unt, sare, piper, cartofi, mere, patrunjel, ulei de floarea soarelui, coacaze rosii. Ingrediente: un curcan o capatana usturoi 4 crengute rozmarin 100 g unt sare piper negru si rosu pentru umplutura: 6 cartofi 4 mere o legatura patrunjel 3-4 linguri ulei de floarea soarelui coacaze…
Read more »





Prăjitură cu caise şi mac

11 January 2014
Prajitura_cu_caise_si_macPrăjitură cu caise şi mac din: oua, faina, zahar tos, sare, caise uscate, seminte de mac, budinca de vnailie, lapte, frisca, gem de mre, zahar vanilinat, sos de ciocolata, sos de menta. Ingrediente: 4 oua 120 g faina 120 g zahar tos un sfert de lingurita cu sare 200 g caise uscate seminte de mac…
Read more »





Rulada cu crema de branza, sunca si ardei gras

11 January 2014
Rulada_cu_crema_de_branza_sunca_si_ardei_grasRulada cu crema de branza, sunca si ardei gras din: oua, faina, amidon, maioneza, sare, piper, unt, masline negre, patrunjel negre, crema de branza cu smantana, sunca, ardei gras, sare, piper, maioneza. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 70 g faina 20 g amidon 100 g maioneza sare piper 75 g unt 1 lingura masline negre…
Read more »

Garnitura de varza rosie inabusita

11 January 2014
Garnitura_de_varza_rosie_inabusitaIntr-un vas aşază un rând de varză roşie tocată fideluţă, 1 ceapă, tocată, 2 mere acrişoare, tăiate felii, 2 linguri zahăr brun, 100 ml porto sau vin roşu dulce, 50 g merişoare, 50 g unt, tăiat bucăţi, un praf de ienibahar, şi scorţişoară măcinate. Acoperă cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit la foc mic…
Read more »





Şniţel in fulgi de porumb

11 January 2014
Snitel_in_fulgi_de_porumbŞniţel in fulgi de porumb din: piept de pui, mozzarella, ceapa verde, ardei capia, ardei grasi, ceapa, vanata, dovlecel, cartofi, oua, fulgi de porumb, boia dulce, ulei, sare, piper, marar, rosii. Ingrediente: doua piepturi de pui 4 batoane de mozzarella doua fire de ceapa verde doi ardei capia doi ardei grasi doua cepe albe o…
Read more »





Reteta zilei: Muschi de porc la capac cu ceapa caramelizata

11 January 2014
Muschi_de_porc_la_capac_cu_ceapa_caramelizata_08Muschi de porc la capac cu ceapa caramelizata din: muschi de porc, rozmarin, usturoi, condimente, piper, ulei de masline, supa de vita, otet balsamic, ceapa rosie.   Ingrediente: 1 buc muschi de porc 2 lingurite mix de rozmarin si usturoi 1 lingurita condimente pentru carne de porc, dupa preferinta 1/2 lingurita piper negru 1 lingura…
Read more »





Pastrav cu morcovi si spanac

11 January 2014
Pastrav_cu_morcovi_si_spanacPastrav cu morcovi si spanac din: pastravi, morcovi, spanac, lamai, ardei capia, usturoi verde, ceapa verde, ghimbir, seminte de susan, boia dulce, sare, piper, ulei, smantana. Ingrediente: 4 pastravi mai mici un kilogram de morcovi 600 g spanac crud doua lamai doi ardei capia doua fire de usturoi verde o legatura ceapa verde 3 g…
Read more »





Ciorba de ciuperci cu smantana

11 January 2014
Ciorba_de_ciuperci_cu_smantanaCiorba de ciuperci cu smantana din: ciuperci, morcovi, praz, ulei, ardei gras, albus de ou, sare, usturoi, sos de soia, amidon alimentar, lamaie, piper, busuioc, smantana, iaurt. Ingrediente: 600 g ciuperci doi morcovi un fir de praz 75 ml ulei un ardei gras un albus de ou sare doi catei de usturoi o lingura cu…
Read more »





Pateuri cu fructe de padure

11 January 2014
Pateuri_cu_fructe_de_padurePateuri cu fructe de padure din: aluat de foitaj, budinca de capsuni, lapte, zahar tos, fructe de padure congelate, zahar vanilinat, menta, gris, ou, frisca. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj un plic budinca de capsuni 350 ml lapte 100 g zahar tos 400 g fructe de padure congelate zahar vanilinat o lingura cu menta…
Read more »





Curcan la cuptor cu cimbru si lamaie

11 January 2014
Curcan_la_cuptor_cu_cimbru_si_lamaieCurcan la cuptor cu cimbru si lamaie din: curcan, unt, cimbru, vin alb, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 curcan de 4,5-5 kg 50 g unt cateva crengute de cimbru 150 ml vin alb zeama de la 1/2 lamaie   Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge curcanul cu unt, presară sare, piper si…
Read more »





Salata de ton cu capere si oua

11 January 2014
Salata_de_ton_cu_capere_si_ouaSalata de ton cu capere si oua din: ton in suc propriu, capere, ceapa verde, patrunjel verde, zeama de lamaie, sare, piper, oua, ulei de masline, mustar dijon, iaurt, crema de branza, ardei gras. Ingrediente: 2 conserve (400 g) ton in suc propriu 2 lingurite capere conservate in otet 2 fire ceapa verde sau 1…
Read more »





Orez cu carne si ciuperci

11 January 2014
Orez_cu_carne_si_ciuperciOrez cu carne si ciuperci din: piept de pui, orez, ceapa, gutuie, mar, sos de soia, ulei, stafide, usturoi, vin alb demisec, sare, piper, cimbru, sfecla rosie, rosii, castarveti verzi. Ingrediente: un piept de pui 150 g orez o ceapa alba o ceapa rosie o gutuie un mar 400 g amestec de ciuperci sos de…
Read more »





Somon cu linte şi curry

11 January 2014
Somon_cu_linte_si_currySomon cu linte şi curry din: cotlete de somon, linte, curry, ceapa rosie, ulei de masline, rosii, lamaie, usturoi, ardei capia, ardei iute, ulei de masline, lamaie, sare, piper, menta, castraveti verzi, gulii. Ingrediente: 4 cotlete de somon 150 g linte 10 g curry doua cepe rosii 4 linguri cu ulei de masline 3 rosii…
Read more »





Rulada de curcan cu ciuperci si gogosari murati

11 January 2014
Rulada_de_curcan_cu_ciuperci_si_gogosari_muratiRulada de curcan cu ciuperci si gogosari murati din: piept de curcan, ciuperci, gogosari murati, castraveti murati, cascaval, carnaciori, piper, sare, ierburi aromatice, ulei. Ingrediente: 1 piept de curcan 100 g ciuperci 100 g gogosari murati 100 g castraveti murati 100 g cascaval 2 carnaciori subtiri piper sare ierburi aromatice 2 linguri ulei   Mod…
Read more »





Reteta zilei: File de somon cu glazura de piersici pe pat de orez

11 January 2014
File_de_somon_cu_glazura_de_piersici_pe_pat_de_orez_12File de somon cu glazura de piersici pe pat de orez din: file de somon, piersici, sirop de piersici, unt, zahar brun, sos de soia, boabe de mustar, ghimbir, sare, piper, coriandru, orez.   Ingrediente: 1-2 bucati file de somon 1 cutie piersici, maruntite 1 lingura de sirop de piersici 1 lingura unt 1 1/2…
Read more »





Fursecuri cu nuci si migdale

11 January 2014
Fursecuri_cu_nuci_si_migdaleFursecuri cu nuci si migdale din: unt, zahar tos, oua, portocala, lamaie, zahar vanilinat, faina, miez de nuca, migdale, praf de copt, scortisoara, sos de vanilie, gem de lamaie. Ingrediente: 230 g unt 140 g zahar tos doua oua o portocala o lamaie zahar vanilinat 300 g faina 100 g miez de nuca 100 g…
Read more »





Tartă de mălai cu spanac

11 January 2014
Tarta_de_malai_cu_spanacTartă de mălai cu spanac din: branza de vaci, malai, praf de copt, oua, telemea, ulei de masline, lapte, tarhon, unt, ceapa, usturoi, sare, piper, patrunjel, sos de rosii. Ingrediente: 150 g branza de vaci 160 g malai doua oua praf de copt 200 g telemea 50 ml ulei de masline 200 g masline feliate…
Read more »





Şniţel cu şuncă şi fasole verde

11 January 2014
Snitel_cu_sunca_si_fasole_verdeŞniţel cu şuncă şi fasole verde din: piept de pui, kaiser, oua, pesmet, curry, fasole verde, usturoi, ardei capia, ardei iute, ceapa rosie, otet de mere, ulei, sare, piper, dovlecei, castraveti verzi. Ingrediente: doua piepturi de pui 4 felii de kaiser doua oua 50 g pesmet 5 g curry tarhon 500 g fasole verde un…
Read more »





Salata de pui cu ciuperci fripte

11 January 2014
Salate_2Salata de pui cu ciuperci fripte din: ciuperci, castarveti murati, mustar, lamaie, ulei, sare, piper, gogosar murat. Ingrediente: 600-700 g ciuperci proaspete 800 g castraveti murati 1 lingurita mustar 1/2 lamaie 250 ml ulei sare piper 1 gogosar murat sau cateva fasii de sfecla coapta, pentru decor   Mod de preparare: Speli pieptul de pui…
Read more »





Gofre cu magiun de prune

11 January 2014
Gofre_cu_magiun_de_pruneGofre cu magiun de prune din: faina, praf de copt, zahar vanilinat, ou, lapte, miere, unt, scortisoara, zahar brun, magiun de prune, ghimbir, afine, sare, zahar pudra, sos de lamaie. Ingrediente: 250 g faina praf de copt zahar vanilinat un ou 120 ml lapte dulce miere 125 g unt o lingurita cu scortisoara 60 g…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu lapte umplute cu unt de arahide

10 January 2014
Prajiturele_cu_lapte_umplute_cu_unt_de_arahide_05Prajiturele cu lapte umplute cu unt de arahide din: faina, sare, bicarbonat de sodiu, unt, unt de arahide, zahar brun, lapte, esenta de vanilie, ou.   Ingrediente: 1 3/4 cesti faina 3/4 lingurita de sare 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 cana de unt 3/4 ceasca unt de arahide 1 1/4 cesti zahar brun 3…
Read more »





Pastrav cu piersici la cuptor

10 January 2014
Pastrav_cu_piersici_la_cuptorPastrav cu piersici la cuptor din: pastravi, piersici, tarhon, masline, ulei de masline, lamai, dafin, rosii uscate in ulei, portocala, usturoi, miere, ghimbir, sos de soia, sare, piper. Ingrediente: 4 pastravi mai mici 8 piersici tarhon 200 g masline fara samburi 4 linguri cu ulei de masline doua lamai dafin 60 g rosii uscate in…
Read more »





Paste cu legume si alune

10 January 2014
Paste_cu_legume_si_alunePaste cu legume si alune din: paste, morcovi baby, alune, linte, ceapa, usturoi, ardei gras, frunza de dafin, seminte de fenicul, suc de rosii, ardei iute, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g paste scurte 300 g morcovi baby 100 g alune 150 g linte doua cepe 3 catei de usturoi un ardei…
Read more »





Piure de legume cu şuncă

10 January 2014
Piure_de_legume_cu_suncaPiure de legume cu şuncă din: conopida, telina, dovlecei, cartofi, lapte, unt, sunca, patrunjel, usturoi, otet de mere, ceapa rosie, capere, ulei de masline, sare, piper, rosii uscate, ghimbir, ardei iute. Ingrediente: 500 g conopida 200 g telina doi dovlecei 4 cartofi 200 ml lapte 100 g unt 400 g sunca feliata patrunjel doi catei…
Read more »





Roşii umplute cu pastă

10 January 2014
Rosii_umplute_cu_pastaRoşii umplute cu pastă din: rosii, foaie de dafin, fileuri de epste, boabe de piper, mere acrisoare, franzela, lamaie, unt, ulei de masline, piper, sare. Ingrediente: 1 kg rosii 1 foaie de dafin 300 g fileuri de peste 5-6 boabe de piper 3 mere acrisoare 2 cepe 2 felii de franzela 1/2 lamaie 50 g…
Read more »





Blinii cu salată de peşte

10 January 2014
Blinii_cu_salata_de_pesteBlinii cu salată de peşte din: dovlecei, faina, oua, lapte, praf de copt, patrunjel, ton in ulei, ardei capia copt, ceapa verde, spanac baby, rosii cherry, sare, piper, ulei. Ingrediente: doi dovlecei 150 g faina 3 oua 200 ml lapte dulce un pliculet praf de copt o legatura de patrunjel doua cutii ton in ulei…
Read more »





Cartof copt cu cremă

10 January 2014
Cartof_copt_cu_cremaCartof copt cu cremă din: cartofi, branza de vaci, smantana, morcovi, ardei capia, varza rosie, ardei iute, unt, ulei de masline, otet balsamic, sos de soia, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi mai mari sau 8 mai mici 500 g branza de vaci 200 g smantana doi morcovi 4 ardei capia 300 g varza rosie…
Read more »





Aperitiv cu ficat si varză de Bruxelles

10 January 2014
Aperitiv_cu_ficat_si_varza_de_BruxellesAperitiv cu ficat si varză de Bruxelles din: ficat de pui, paste fainoase, oua, varza de bruxelles, oua de prepelita, marar, ceapa, ulei, dovlecei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficat de pui 50 g paste fainoase 3 oua 200 g varza de Bruxelles 3-4 oua de prepelita 1 legatura marar 1 ceapa mica 50 ml…
Read more »





Macarons cu zmeura

10 January 2014
Macarons_cu_zmeuraMacarons cu zmeura din: pudra de migdale, zahar pudra, albusuri, zmeura, zahar vanilinat, sare, frisca, zahar tos, scortisoara, sos de ciocolata, fructe de sezon, migdale. Ingrediente: 125 g pudra de migdale 225 g zahar pudra 4 albusuri 200 g zmeura un pliculet cu zahar vanilinat un varf de lingurita cu sare 200 ml frisca 75…
Read more »





Ghiveci cu pui şi ciuperci

10 January 2014
Ghiveci_cu_pui_si_ciuperciGhiveci cu pui şi ciuperci din: vinete, ardei capia, ceapa, usturoi, ciuperci, carne de pui, ardei iute, rosii, morcovi, ulei, sos de soia, ghimbir, miere, sare, piper, busuioc, gulii. Ingrediente: doua vinete 4 ardei capia doua cepe 4 catei de usturoi 300 g ciuperci 500 g carne de pui doi ardei iuti 4 rosii doi…
Read more »





Aperitiv cu ciuperci si carne de pui

10 January 2014
Aperitiv_cu_ciuperci_si_carne_de_puiAperitiv cu ciuperci si carne de pui din: ciuperci, pulpe de pui, cimbru, oua, mustar, coaja de lamaie, coaja de portocala, smantana, sare, piper alb, ulei, unt, patrunjel. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 2 pulpe pui 1 crenguta de cimbru 3 oua 2 linguri mustar coaja rasa de la 2 lamai sau 2 portocale 150…
Read more »





Reteta zilei: Pulpe de pui in sos teriyaki

10 January 2014
Pulpe_de_pui_in_sos_teriyaki_12Pulpe de pui in sos teriyaki din: ciocanele de pui, usturoi, ghimbir, sos de soia, suc de ananas, zahar brun, vin, ulei de susan, piper negru, seminte de susan.   Ingrediente: 5-6 ciocanele de pui 2 catei de  usturoi, tocat 1/4 buc ghimbir, tocat 4 linguri sos de soia 4 linguri suc de ananas 2-3…
Read more »





Pizza cu surimi şi dovlecei

10 January 2014
Pizza_cu_surimi_si_dovleceiPizza cu surimi şi dovlecei din: apa, miere, drojdie, faina, ulei de masline, surimi, rosii, dovlecei, branza tofu, seminte de floarea soarelui, oregano, sare, piper, lamaie, ardei iute, masline. Ingrediente: 300 ml apa miere 25 g drojdie 500 g faina 4 linguri cu ulei de masline 400 g batoane surimi o conserva de rosii doi…
Read more »





Salată de pui cu porumb si muraturi

10 January 2014
Salate_5Salată de pui cu porumb si muraturi din: morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, cartofi, mazare, piept de pui, castarveciori acri, porumb, gogosar murat, oua, ulei, lamaie, mustar, sare, piper, masline. Ingrediente: 3 morcovi mari cate 1 radacina patrunjel si telina mare 2 cartofi 2-3 linguri mazare 1 piept de pui file 2 castraveciori…
Read more »





Toba din carne de porc

10 January 2014
Toba_din_carne_de_porcToba din carne de porc din: carne de porc, sorici, gusa de porc, limba de porc, inima de porc, rinichi, capatana de porc, boabe de piper, stomac de porc, intestine de porc, sare, piper, boia, foi de dafin. Ingrediente: 2 kg carne de porc cate 1/2 kg sorici si gusa de porc cate 2 bucati…
Read more »





Plăcintă cu spanac şi ciuperci

10 January 2014
Placinta_cu_spanac_si_ciuperciPlăcintă cu spanac şi ciuperci din: foitaj, ceapa, oua, telemea, spanac, ciuperci, unt, ulei, usturoi, seminte de floarea soarelui, patrunjel, ou, sare, piper, menta, busuioc, chimen. Ingrediente: un pachet de foitaj o ceapa alba o ceapa rosie 4 oua 200 g telemea 300 g spanac congelat 300 g ciuperci 50 g unt 50 ml ulei…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu