luni, 20 ianuarie 2014

Retete de Sarbatoare #20

Retete de Sarbatoare:

Retete de Revelion: Porc prăjit cu ghimbir şi miere

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Porc_prajit_cu_ghimbir_si_miereO reteta de porc prajit cu ghimbir si miere din: taitei cu ou, amidon, sos de soia, miere, ulei de floarea soarelui, muschi de porc, ghimbir, ardei rgas verde, fasole mangetout si seminte de susan. Ingrediente: 2 gheme de taitei cu ou 2 lingurite de amidon 2 linguri sos de soia 1 lingura de miere…Read more »

Retete de Revelion: Supă de curcan

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Supa_de_curcanO reteta de supa de curcan din: ardei iute, ceapa, supa de pui, otet de orez, sos de soia, ceapa verde, pipet de curcan, coriandru si fidea de orez. Ingrediente: 1 ardei roşu iute 2 cepe mici, curăţate şi tăiate în patru 500ml supă de pui 2 linguri oţet de orez sau de mere 1…Read more »

Retete de Revelion: Chiftele crocante de peste

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Chiftele_crocante_de_pesteO reteta de chiftele crocante de peste din: peste, cartofi, ceapa, usturoi, coriandru, busuioc, galbenus de ou, faina, sare, piper, oua, firimituri de paine, ulei de masline, ceapa murata si chutney de rosii. Ingrediente: 400 g peste alb, taiat 3 cartofi, fierti si zdrobiti 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati o mana de…Read more »

Retete de Revelion: Rulouri de vitel in sos

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_de_vitel_in_sosO reteta de rulouri de vitel in sos din: vrabioara de vitel, iaurt, sos de rosii, seminte de coriandru, unt, usturoi verde, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 200 g iaurt 2 linguri sos  de rosii 1 lingurita rasa seminte de coriandru 100 g unt 2 fire de usturoi verde 1…Read more »

Retete de Revelion: Curcan cu broccoli

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Curcan_cu_broccoliO reteta de curcan cu broccoli din: piept de curcan, broccoli, cimbru verde, ulei de masline, miere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 1 capatana mare de broccoli 1 legatura cimbru verde 6 linguri ulei de masline 2 linguri miere 150 ml vin alb sare piper   Mod de preparare:…Read more »

Retete de Revelion: Vitel cu mere

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Vitel_cu_mereO reteta de vitel cu mere din: vrabioara de vitel, unt, mere, ceapa, ulei, usturoi, pasta de tomate, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g vrabioara de vitel (4 bucati) 50 g unt 2 mere 1 ceapa mare 50 ml ulei 1 catel de usturoi 1 lingura pasta de tomate marar sare piper   Mod…Read more »

Reteta zilei: Cocktail cu rodie si aroma de vanilie

28 December 2013
Cocktail_cu_rodie_si_aroma_de_vanilie_09Cocktail cu rodie si aroma de vanilie din: vodca, suc de rodie, suc de limeta, sirop de vanilie, bitter, menta, seminte de rodie, zahar, apa, esenta de vanilie, cardamom.   Ingrediente: 45ml vodca 30 ml suc de rodie 15 ml suc de limeta 15 ml sirop de vanilie 15 ml bitter Crengute de menta si…Read more »

Retete de Revelion: Merluciu inabusit si cartofi

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Merluciu_inabusit_si_cartofiMerluciu inabusit si cartofi soté din: file merluciu, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, piper, patrunjel, capere, otet de vin alb, zahar, cartofi, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4x150g file merluciu ulei de masline extravirgin sare grunjoasa si piper 60g patrunjel, taiat 4 linguri de capere, taiate marunt 1/2 cana otet de vin alb…Read more »

Retete de Revelion: Costiţe de porc marinate in sos dulce-acrisor

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Costite_de_porc_marinate_in_sos_dulce_acrisorO reteta de cotite de porc marinate in sos dulce acrisor din: usturoi, piure de rosii, ketchup, miere, suc de portocala, suc de mere, sos de soia, sos worcester, piper si costite de porc. Ingrediente: pentru marinata: 2 catei de usturoi tocati 100 g piure de rosii 50 g ketchup 100 g miere 60 ml…Read more »

Retete de Revelion: Pulpă de curcan în crustă de chili

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Pulpa_de_curcan_în_crusta_de_chiliO reteta de pulpa de curcan in crusta de chili din: pulpa de curcan, ceapa, morcov, ulei, supa de pui, cartofi, fasole verde, usturoi, ardei iute, ketchup, miere, bacon, cimbru, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de curcan 2 cepe potrivite 1 morcov 4 linguri ulei 500 ml supa de pui strecurata 700…Read more »

Retete de Revelion: Friptura de vitel in crusta

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Friptura_de_vitel_in_crusta_O reteta de friptura de vitel sub crusta crocanta din: pulpa de vitel, sare, piper, unt, supa, chifla, migdale, usturoi, rozmarin si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel sare piper 25 g unt 200 ml supa 1 chifla veche de-o zi 50 g migdale 1 catel de usturoi 1 fir de rozmarin 1…Read more »

Retete de Revelion: Caracatiţă cu ardei

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Caracatita_cu_ardeiCaracatiţă cu ardei şi sos de soia din: caracatita, ardei capia, ceapa, faina, sos de soia, pasta de rosii, supa de pasare, scortisoara, vin alb, frunza de dafin, fulgi de cocos, otet balsamic, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g caracatia congelata 4-5 ardei capia mari 1 ceapa 1 linguri de faina 3 linguri de…Read more »

Retete de Revelion: Snitele de porc cu lamaie

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Snitele_de_porc_cu_lamaieO reteta de snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin din: muschi de porc, paine, coaja de lamaie, aprmezan, seminte de pin, rozmarin, faina, oua batute, ulei de masline si felii de lamaie. Ingrediente: 4 felii muschi de porc 3 felii groase de paine alba, rupte bucati coaja de la 1 lamaie…Read more »

Reteta zilei: Pachetele cu carne de curcan si legume

28 December 2013
Pachetele_cu_carne_de_curcan_si_legume_16Pachetele cu carne de curcan si legume din: foi de placinta, carne de curcan, varza, morcovi, ceapa verde, telina, usturoi, sos de stridii, ghimbir, piper negru, sare, ulei de canola.   Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 ceasca carne de curcan, fiarta si tocata 2 cesti varza, tocata 1/4 ceasca morcovi, cuburi 2 cepe…Read more »

Retete de Revelion: Carne de vitel la gratar

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Carne_de_vitel_la_gratarO reteta de carne de vitel la gratar din: antricoate, unt, lamaie, condimente, patrunjel verde si piper. Ingrediente: 4 antricoate 50 gr unt 1 lamaie condimente pentru gratar 1 legatura patrunjel verde piper   Mod de preparare: Se pregateste carnea de vita: se bat bine antricoatele, se ung cu putin unt, se presara condimente pentru…Read more »

Retete de Revelion: Toast cu avocado şi carne de curcan

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Toast_cu_avocado_si_carne_de_curcanSe taie pe jumătate 1 avocado şi se îndepărtează sâmburele, apoi se scoate pulpa într-un castron. Se stoarce deasupra sucul de la 1/2 lime, se asezonează şi se pasează cu o furculiţă. Se pun la toaster 2-3 felii mici de ciabatta, se întinde pe fiecare piure de avocado, apoi se aşază deasupra 100g felii de…Read more »

Retete de Revelion: Midii cu ceapa

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Midii_cu_ceapaO reteta simpla si savuroasa de midii cu ceapa din: ulei de masline, esalote, usturoi, morcov, vin alb, midii, patrunjel, lamaie, piper, sare si paine. Ingrediente: 60 ml ulei de masline 2 esalote 5 catei de usturoi 1 morcov 200 ml vin alb 300 g midii curatate congelate 1 legatura patrunjel 1 lamaie piper negru…Read more »

Retete de Revelion: Steak de porc

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Steak_de_porcO reteta de steak de porc umplut din: ceapa, capsuni, file de pastrav afumat, otet balsamic, ulei de masline si steak de porc. Ingrediente: 4 cepe 20 căpşuni 200 g file de păs­trăv afumat 4 linguri oţet balsamic 4 linguri ulei de măsline 4buc. steak de porc   Mod de preparare: Tăiaţi ceapa şi căpşunele…Read more »

Retete de Revelion: Aripi de curcan cu legume

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Aripi_de_curcan_cu_legumeO reteta de aripi de curcan cu legume din: aripi de curcan, ardei, praz, usturoi, ceapa, telina, sare grunjoasa, piper, busuioc, rosii, unt, ulei de masline, curry si miere. Ingrediente: 8 aripi de curcan 4 ardei un fir praz 2-3 fire usturoi  2 cepe o ţelină mică sare grunjoasă piper negru şi verde măcinat busuioc…Read more »

Retete de Revelion: Vitel cu legume în sos

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Vitel_cu_legume_în_sosO reteta de vitel cu legume in sos de vin din: muschi de vitel, usturoi, cartofi, morcovi, telina, vin rosu, unt, ulei, rozmarin, tahon verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 4 capatani de usturoi 200 g catofi 1 morcov 1 telina 500 ml vin rosu 4 linguri unt 500 ml…Read more »

Retete de Revelion: Pane de salau cu garnitura

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Pane_de_salau_cu_garnituraPane de salau cu garnitura din: file de salau, sare, piper, pesmet picant, ulei, cartofi, usturoi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de salau sare piper pesmet picant cu boia si usturoi ulei pentru prajit pentru garnitura: 800 g cartofi o capatana usturoi salata verde o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se condimentează…Read more »

Retete de Revelion: Escalop de viţel cu sos

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Escalop_de_vitel_cu_sosO reteta de escalop de vitel cu sos din: vrabioara de vitel, parmezan, unt, faina, pesmet, ulei, rozmarin, vin alb sec, sare si piper. Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 200 g parmezan ras 50 g unt 1 lingura faina 1 lingura pesmet 1 lingura ulei 2-3 fire de rozmarin 200 ml vin alb sec…Read more »

Reteta zilei: Supa de tortellini cu legume

28 December 2013
Supa_de_tortellini_cu_legume_08Supa de tortellini cu legume din: carne tocata de vita, ceapa, usturoi, telina, morcovi, sos de rosii, rosii, dafin, piper, patrunjel, oregano, cimbru, rozmarin, busuioc, sare, supa, fasole verde, tortellini cu branza.   Ingrediente: ½ kg carne tocata de vita 1 ceapa, cuburi 1 catel de usturoi, tocat 1 telina, cuburi 2 morcovi, cuburi 1…Read more »

Retete de Revelion: Salata de ton cu fasole

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Salata_de_ton_cu_fasoleSalata de ton cu fasole verde si cartofi din: cartofi, fasole verde, ceapa rosie, masline, salata verde, rosii, oua, ton, sare, piper, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 6 cartofi 300 g fasole verde o ceapa rosie 200 g masline o salata verde 3 rosii 4 oua 300 g ton in ulei de masline sare…Read more »

Retete de Revelion: Rulada de porc la cuptor

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulada_de_porc_la_cuptorO reteta de rulada de porc la cuptor din: porc cu rasol, gelatina, chimichurri, amestec provensal, sare si piper. Ingrediente: 1 spata de porc cu rasol (aproximativ 6kg) 14g gelatina chimichurri amestec provensal sare piper   Mod de preparare: Spata de porc cu rasol se dezoseaza si se cresteaza carnea care apoi este  unsa cu…Read more »

Retete de Revelion: Frigărui de curcan în sos de arahide

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Frigarui_de_curcan_în_sos_de_arahideO reteta de frigarui de curcan in sos de arahide din: usturoi, ceapa verde, coriandru, suc de lamaie, zahar, sare, ulei de floarea soarelui, piept de curcan, arahide, ulei de masline, suc de limetta si smantana. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 2 cepe verzi 1 linguriţă coriandru măcinat 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă…Read more »

Retete de Revelion: Cotlete de vitel cu ardei copti

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Cotlete_de_vitel_cu_ardei_coptiO reteta de cotlete de vitel cu ardei copti la gratar din: cotlete de vitel, ardei capia, ulei de masline, lamaie, castraveciori, rozmarin, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlete de vitel 1 kg ardei capia 100 ml ulei de masline 1 lamaie 2-3 castraveciori curatati de coaja 3-4 fire de rozmarin 1…Read more »

Retete de Revelion: File de salau la tigaie

28 December 2013
Retete_de_Revelion_File_de_salau_la_tigaieO reteta savuroasa de File de salau la tigaie din: file de salau, sare de mare, ulei de masline, ceapa, ardei verde, dovlecei, morcovi, usturoi, cartofi, marar si chivas. Ingrediente: 4 bucati file de salau sare de mare 3-4 linguri ulei de masline o ceapa un ardei verde 1-2 dovlecei 2-3 morcovi 2 catei usturoi…Read more »

Reteta zilei: Sangria cu lamaie si portocala

27 December 2013
Sangria_cu_lamaie_si_portocala_10Sangria cu lamaie si portocala din: portocala, limeta, lamaie, sirop de cirese, triplu sec, coniac, suc de portocale, ananas, sifon.   Ingrediente: 1 portocala, feliata 1 limeta, feliata 1 lamaie, feliata 750 ml sirop de cirese 1/2 ceasca triplu sec 1/2 ceasca coniac 1 1/2 cesti de suc de portocale 1 cutie bucati de ananas…Read more »

Retete de Revelion: Rulouri de vita cu sos picant

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_de_vita_cu_sos_picantO reteta de rulouri de vita cu sos picant din: pulpa de vitel, sare grunjoasa, piper, usturoi, ulei de masline, vin rosu, unt, ardei capia, rosii, pasta de curry, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare grunjoasa piper negru macinat o capatana usturoi 3-4 linguri ulei de masline 200 ml…Read more »

Retete de Revelion: Pastrav cu legume

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Pastrav_cu_legumePastrav cu legume din: pastravi, morcovi, dovlecei, broccoli, ulei, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 morcovi 2 dovlecei 1 buchet broccoli 50 ml ulei cateva fire de ceapa verde sare piper   Mod de preparare: Toate legumele se spală, rădăcinoasele se taie felii cât mai fine, iar broccoli se rupe în bucheţele…Read more »

Retete de Revelion: Chifteluţe de porc si vita cu sos

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Chiftelute_de_porc_si_vita_cu_sosO reteta de chiftelute de porc si vita cu sos din: muschi de vita, file de porc, fileuri de ansoa, pesmet, ou, coaja de lamaie, patrunjel, piper, bulion de pui, vin alb sec, iaurt degresat, faina si capere. Ingrediente: 300 g muschi de vita 300 g file de porc 50 g fileuri de ansoa din…Read more »

Retete de Revelion: Ciorba de vitel

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Ciorba_de_vitelO reteta de ciorba de vitel din: rasol de vita, ardei capia, ceapa rosie, morcovi, telina, suc de rosii, fasole alba, ulei de masline, ardie iute, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg rasol de vită 2 bucati ardei capia 2 bucati cepe roşii 2 bucati morcovi 1 bucata ţelină 1 legatura suc de roşii…Read more »

Retete de Revelion: Taitei cu creveti

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Taitei_cu_crevetiTaitei cu creveti din: usturoi, unt de arahide, miere, ulei de susan, sos de soia, sos sriracha, sos de peste, ulei de arahide, ardei grasi, ciuperci, taitei soba, praz, arahide si lime. Ingrediente: Doi catei de usturoi, maruntiti Doua linguri de unt de arahide O lingura de miere Doua lingurite de ulei de susan, preparat…Read more »

Retete de Revelion: File de porc condimentat

27 December 2013
Retete_de_Revelion_File_de_porc_condimentatO reteta de file de porc condimentat din: file de porc, ulei, paste late, sare, ceapa, usturoi, chilii, rosii si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 3 linguri ulei 250 g paste late sare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 chilii 50 g roşii piper   Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe…Read more »

Retete de Revelion: Rulade de curcan cu fasole verde

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulade_de_curcan_cu_fasole_verdeO reteta de rulade de curcan cu fasole verde din: piept de curcan, pastai de fasole verde, bacon, ulei, ceapa, sare, piper, usturoi, supa de pasare si unt. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan (de circa 120 g fiecare) 20 pastai de fasole verde 12-16 felii de bacon 3 linguri ulei 1 ceapa sare…Read more »

Retete de Revelion: Piept de viţel

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Piept_de_vitelO reteta de piept de vitel pe tepusa din: piept de vitel, ulei de samburi de struguri, boia de ardei dulce, usturoi, cuisoare, vind e Bordeaux, mustar de Dijon, curry, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de vitel 50 ml ulei de samburi de struguri 1 lingura boia de ardei dulce 2 catei…Read more »

Retete de Revelion: Somon cu sos

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Somon_cu_sosSomon cu sos din: file de somon, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara si tarhon. Ingrediente: 4 bucati file de somon sare piper negru macinat 25 g unt pentru sos: 75 g unt 2 lingurite faina 350 ml lapte sare un praf nucsoara o legatura tarhon   Mod de preparare: Se condimentează bucăţile de somon…Read more »

Retete de Revelion: Friptura de porc cu smochine

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Friptura_de_porc_cu_smochineO reteta de friptura de porc cu smochine din: friptura de porc, smochine, msutar boabe si ulei de masline. Ingrediente: 4 fripturi de porc (a circa 180g) 2 smochine coapte 1 lingurita mustar boabe 2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, acoperiţi-o cu folie alimentară…Read more »

Retete de Revelion: Salata cu piept de curcan

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Salata_cu_piept_de_curcanO reteta de salata cu piept de curcan si cirese din: piept de curcan, vin alb dulce, sare grunjoasa, piper alb si negru, usturoi, unt, cimbru verde, salata, cirese, otet balsamic, ulei de struguri, ceapa rosie si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan 200 ml vin alb dulce sare grunjoasa piper negru…Read more »

Retete de Revelion: Antricot de vitel

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Antricot_de_vitelO reteta de antricot texan din: antricot de vitel, suc de rosii, ulei de masline, usturoi, ceapa, pasta de tomate, zahar brun, boia de ardei dulce, otet balsamic, sos worchestershire, pudra de mustar, sare si  piper. Ingrediente: 800 g antricot de vitel (bucata intreaga) 500 ml suc de rosii 3 linguri ulei de masline 3…Read more »

Retete de Revelion: Somon teriyaki cu sparanghel

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Somon_teriyaki_cu_sparanghelO reteta savuroasa de Somon teriyaki cu sparanghel din: sos de soia, mirin, miere, sos chilli, faina de porumb, ulei de susan, ghimbir, usturoi, ulei vegetal, somon, sparanghel, orez brun si seminte de susan. Ingrediente: Doua linguri de sos de soia Doua linguri de mirin (vin preparat din orez, reteta japoneza) O lingura de miere…Read more »

Retete de Revelion: Medalion de porc cu mere

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Medalion_de_porc_cu_mereO reteta de medalion de porc cu mere coapte din: file de porc, desert, rozmarin, zahar, usturoi, coaja de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 4 mere de desert 4 crengute de rozmarin 4 lingurite zahar, optional pentru marinata: 1 crenguta de rozmarin 1 catel de usturoi, zdrobit coaja rasa de…Read more »

Retete de Revelion: Copane de curcan în sos de ceapă

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Copane_de_curcan_în_sos_de_ceapaO reteta de copane de curcan in sos de ceapa din: copane de curcan, sare grunjoasa, piper, frunzulite de coriandru, unt, coniac, sirop de artar, ulei de masline, ceapa, ulei, zahar brun, vin alb, unt, sare si arahide. Ingrediente: 8 copane de curcan sare grunjoasă piper negru măcinat 2 frunzuliţe coriandru 75 g unt 50…Read more »

Retete de Revelion: Muşchi de viţel gratinat

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Muschi_de_vitel_gratinatMuschi de vitel gratinat din: dovlecel, rosii, muschi file de vitel, mozzarella, busuioc, ulei de masline, parmezan, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 dovlecel 2 rosii carnoase 400 g muschi file de vitel sau de porc 125 g mozzarella 1 legatura busuioc 5 linguri ulei de masline 2 linguri parmezanproaspat ras sare piper boia  …Read more »

Retete de Revelion: Supă de peşte

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Supa_de_peste_frantuzeascaO reteta gustoasa de Supă de peşte franţuzească din: fileuri de peste, ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, cimbru, salvie, foaie de dafin, ulei de masline, rachiu de anason, supa, bagheta, usturoi, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fileuri asortate de peste (dorada, somon, halibut, randunica de mare) 2 cepe 750 g cartofi 2 rosii mari…Read more »

Reteta zilei: Creveti cu usturoi si lamaie

27 December 2013
Creveti_cu_usturoi_si_lamaie_6O reteta savuroasa de Creveti cu usturoi si lamaie din: creveti, ulei de masline, unt, usturoi, suc de lamaie, coaja de lamaie si sare de mare.   Ingrediente: 500 g creveti 2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 2 catei usturoi fin tocati 2 linguri suc de lamaie 1 lingura coaja de lamaie sare…Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu ovaz, nuci si stafide

27 December 2013
Prajiturele_cu_ovaz_nuci_si_stafide_12Prajiturele cu ovaz, nuci si stafide din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, condimente pentru dovleac, unt, zahar brun, zahar, oua, esenta de vanilie, ovaz, nuci, stafide.   Ingrediente: 1-1/2 cani faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1-1/2 lingurite de sare 1 lingurita scortisoara macinata 1/4 lingurita de condimente pentru dovleac 1 ceasca de unt…Read more »

Retete de Revelion: Jambon fiert in cidru

27 December 2013
Retete_De_Revelion_Jambon_fiert_in_cidruO reteta delicioasa de jambon fiert in cidru din: jambon, cidru, cuisoare, ceapa, bouquet garni, morcovi, telina, boabe de ienupar si boabe de piper negru. Ingrediente: 1 kg jambon 1 litru cidru 4 cuisoare 1 ceapa potrivita, taiata in jumatate 1 bouquet garni 75 g morcovi, tocati 1 tija de telina, taiata felii 6 boabe…Read more »

Retete de Revelion: Pulpa de curcan cu masline

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Pulpa_de_curcan_cu_maslineO reteta de pulpa de curcan cu masline din: pulpa de curcan, mustar, masline verzi, vin alb, ceapa, ardei gras, rosii, condimente, rozmarin, ulei, piper si sare. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 lingurita cu mustar 100 g masline verzi 1 pahar cu vin alb 1 ceapa 1 ardei gras galben 5 rosii amestec condimente…Read more »

Retete de Revelion: Vitel cu dovleac

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Vitel_cu_dovleacVitel cu dovleac din: antricot de vitel, dovleac, bere neagra, arpagic, ulei, patrunjel, cimbru verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g antricot de vitel 500 g dovleac 500 ml bere neagra 200 g arpagic 70 ml ulei 1 legatura patrunjel 2-3 fire cimbru verde sare piper nucsoara   Mod de preparare: Curatati carnea de pielite…Read more »

Retete de Revelion: Pastrav cu migdale si ardei gras

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Pastrav_cu_migdale_si_ardei_grasO reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras, rosii, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, tăiate grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de usturoi, mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru salată…Read more »

Retete de Revelion: Ciorba de varza cu carne de porc

27 December 2013
Retete_De_Revelion_Ciorba_de_varza_cu_carne_de_porcO reteta de ciornca de varza cu carne de porc din: carne de porc impanata, varza muratat, morcov, patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc impanata 1 varza murata 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina 250 ml suc de rosii 2…Read more »

Retete de Revelion: Piept de curcan cu sos

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Piept_de_curcan_cu_sosO reteta de piept de curcan cu sos din: piept de curcan, ulei de masline, usturoi, faina, smantana, branza, cognac, targon verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 lingura faina 200 ml smantana 150 g branza cu mucegai albastru roquefort 1…Read more »

Retete de Revelion: Viţel cu ciuperci şi legume

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Vitel_cu_ciuperci_si_legumeO reteta de Viţel cu ciuperci şi legume din: vrabioara de vitel, ciuperci de padure, morcovi, pastarnac, ceapa rosie, gogosar, supa de carne, unt, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 500 g ciuperci de padure (hribi, manatarci, galbiori, iutari) 2 morcovi 2 radacini de pastarnac 1 ceapa rosie 1 gogosar…Read more »

Retete de Revelion: Peste la cuptor

27 December 2013
Retete_De_Revelion_Peste_la_cuptorO reteta delicioasa de peste cu:file de cod, ulei, cartofi, ardei gras, dovlecei, branza, cuscus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb (cod, merluciu) 3 linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2 linguri cuş-cuş sau orez, după gust 1…Read more »

Reteta zilei: Ostropel de pui cu cartofi

27 December 2013
Ostropel_de_pui_cu_cartofi_08O reteta simpla si gustoasa de Ostropel de pui cu cartofi din: pui, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, bulion, sare si piper.   Ingrediente: ½ pui 5-6 cartofi 2 morcovi 1 ceapa 5-6 catei usturoi 2-3 linguri bullion Sare si piper   Mod de preparare: Se spala carnea de pui si se pune la fiert pentru…Read more »

Retete de Revelion: Peşte fript cu avocado şi salsa

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Peste_fript_cu_avocado_si_salsaO reteta delicioasa de cod fript cu: avocado, rosii, ceapa, ulei de masline, lamaie, coriandru. Ingrediente: 1 avocado copt 2 roşii-prună coapte, ficare tăiată în  câte 6 bucăţi 1 ceapă roşie mică, feliată fin 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de la o jumătate de lămâie sau de la o lămâie…Read more »

Retete de Revelion: Porc cu cocos si citronella

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Porc_cu_cocos_si_citronellaO reteta de porc cu cocos si citronella din: cotlet de porc, nuca de cocos, citronella, sare, ardei iute, coriandru, iaurt, ceapa, praf de chilli, garam masala, usturoi, piure de ghimbir si curcuma. Inrgediente: 600 g cotlet de porc 40 g lapte praf de nuca de cocos, sau 250 ml lapte de nuca de cocos…Read more »

Retete de Revelion: Piept de curcan umplut cu caise

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Piept_de_curcan_umplut_cu_caiseO reteta de piept de curcan umplut cu caise din: piept dee curcan, orez salbatic, caise, alune prajite, rozmarin, usturoi, unt, ulei de masline extravirgin, mustar, sparanghel, scortisoara, ulei de cocos si suc de caise. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de curcan 100 g de orez sălbatic 4 caise o linguriţă de alune prăjite rozmarin…Read more »

Retete de Revelion: Pulpa de vitel marinata

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Pulpa_de_vitel_marinataO reteta de pulpa de vitel marinata din: pulpa de vitel, miere, coaja de lamaie, sare, salvie, piper, ceapa rosie, usturoi, unt, ulei de masline, whisky, rucola, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel o lingura miere coaja de la o lamaie sare 2-3 frunze salvie piper o ceapa rosie 2-3…Read more »

Retete de Revelion: Cod cu piure de ţelină

27 December 2013
Retete_de_Revelion_Cod_cu_piure_de_telinaCod cu piure de ţelină şi pătrunjel din: ulei de masline extravirgin, fileuri de cod, usturoi, fulgi de ardei iute, otet de cidru, zahar brun, lamaie, telina si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 4 fileuri de cod a cate 120 g faina, pentru presarat 2 catei de usturoi, tocati 1 lingurita fulgi…Read more »

Reteta zilei: Prajiturele aromate cu ghimbir

26 December 2013
Prajiturele_aromate_cu_ghimbir_08Prajiturele aromate cu ghimbir din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, ghimbir, scortisoara, ienibahar, zahar, zahar brun, unt, oua.   Ingrediente: 3 3/4 cesti faina 1 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita de sare 3 lingurite de ghimbir, ras 3/4 lingurita scortisoara macinata 1/4 lingurita ienibahar 1 cana de zahar 1 cana de zahar…Read more »

Retete de Revelion: Somon cu legume

26 December 2013
Retete_De_Revelion_Somon_cu_legumeSomon cu legume din: pastarnaci, sfecla, morcovi, somon, mustar, pasta de hrean, smantana, otet de cidru si marar. Ingrediente: 4 pstarnaci, feliati pe lung 4 sfecle mici, taiate in felii groase 6 morcovi, feliati pe lung 4 bucati de somon a cate 125 g 2 linguri mustar cu boabe 2 linguri pasta de hrean 150…Read more »

Retete de Revelion: Salata cu carne de vitel si sfecla

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Salata_cu_carne_de_vitel_si_sfeclaSalata cu carne de vitel si sfecla din: carne de vitel, castraveti marinati, sfecla, telina, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, matat si piper. Ingrediente:  200 g carne de vitel (macra prajita) 2 castraveti marinati o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g cartofi fierti un pahar de maioneza frunze de patrunjel…Read more »

Retete de Revelion: Piept de curcan cu citrice

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Piept_de_curcan_cu_citriceO reteta de piept de curcan cu citrice din: piept de curcan, lamaie, portocala, frunze de salvie, supa de pui, ulei de masline, faina si unt. Ingrediente: pieptul de la un curcan cu oase (circa 2 kg) 1 lamaie feliata 1 portocala feliata 10 frunze proaspete de salvie 3 cani de supa de pui saraca…Read more »

Retete de Revelion: Friptură de porc în stil chinezesc

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Friptura_de_porc_în_stil_chinezescO reteta de fritura de porc in stil chinezesc din: fileuri de porc, praf de 5 arome, usturoi, zahar, sos hoisin, sos de soia si vin de orez. Ingrediente: 2 fileuri de porc, de aproximativ 350 g fiecare 1 lingurita praf de 5 arome 2 catei de usturoi, zdrobiti 75 g zahar 125 ml sos…Read more »

Retete de Revelion: Bors de vitel

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Bors_de_vitelO reteta savuroasa de bors de vitel din: piept de vitel, rasol de vitel, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, cartofi, rosii, taitei cu ou, leustean, condimente si bors. Ingrediente: 500 g piept de vitel 1 rasol de vitel 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4 cartofi 5 rosii 150 g…Read more »

Retete de Revelion: Peşte marinat în tomate şi suc de lămâie

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Peste_marinat_în_tomate_si_suc_de_lamaiePeşte marinat în tomate şi suc de lămâie din: fileu de peste, rosii, masline, suc de lamaie, apa minerala, ulei de masline, usturoi, oregano, ceapa, ketchup, chilli, pasta de ardei, piper, sare si masline. Ingrediente: 700 g fileu de peşte proaspăt (congrio (ţipar de mare), chita, mero , lenguado (sole), pango, huachinango) 700 g roşii 80…Read more »

Retete de Revelion: Rasol de vitel cu morcovi

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Rasol_de_vitel_cu_morcoviRasol de vitel cu morcovi din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, marar, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase rasol de vitel (circa 250 g/buc) 600 g morcovi 1 ceapa 1 telina mica 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 4-5 fire de cimbru verde 2-3 catei de usturoi 50…Read more »

Retete de Revelion: Curcan cu miere si cimbru

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Curcan_cu_miere_si_cimbruO reteta de curcan cu miere si cimbru din: sare, miere, condimente, ceapa, curcan, cimbru, supa de pui, ulei de masline si faina. Ingrediente: 1/2 cana de sare 1/2 cana de miere 1/2 cana de condimente pentru marinada 1 ceapa mare, feliata 1 piept de curcan cu oase (circa 2 kg) 2 pulpe de curcan…Read more »

Retete de Revelion: Rulouri de porc cu ardei iute si raita

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_de_porc_cu_ardei_iute_si_raitaO reteta de rulouri de porc cu ardei iute si raita din: snitele de porc, ardei iute, esalota, coriandru, suc de mere, sos de soia light, castravete, sare, iaurt degresat, ardei gras si ceapa verde. Ingrediente: 4 snitele de porc, de aproximativ 100 g fiecare 1 ardei iute, fara seminte, tocat mare 1 esalota sau…Read more »

Reteta zilei: Sarmale cu cous cous si carne de vita

26 December 2013
Sarmale_cu_cous_cous_si_carne_de_vita_10Sarmale cu cous cous si carne de vita din: varza, sare, ulei, morcov, ceapa, usturoi, praf de usturoi, salvie, chili, carne tocata de vita, cous cous, rosii, dafin, smantana.   Ingrediente: 1 varza Sare, dupa gust 2 lingurite de ulei 4 morcovi, cuburi 1 ceapa, cuburi 2 catei de usturoi, tocat 1 lingurita praf de usturoi…Read more »

Retete de Revelion: Chiftele de curcan cu ghimbir

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Chiftele_de_curcan_cu_ghimbirO reteta de chiftele de curcan cu ghimbir din: carne de curcan, ardei iute, ghimbir, ceapa verde, pesemt, ou, maioneza, usturoi, coaja de lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei, soia, ghimbir, frunze de lamaita, suc de lamaie si sos de soia. Ingrediente: 300 g carne fiarta de curcan 1 ardei iute rosu 1 lingura cu ghimbir…Read more »

Retete de Revelion: Barbun in sos picant

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Barbun_in_sos_picantO reteta delicioasa de barbun cu: frunze de dafin, usturoi, otet, amidon, ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: un kilogram barbun 2 frunze de dafin 2 căţei de usturoi 125 ml oţet 2 linguri cu amidon sau făină 250 ml ulei de măsline oregano sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală,…Read more »

Retete de Revelion: Porc cu mirodenii in aluat

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Porc_cu_mirodenii_in_aluatO reteta de porc cu mirodenii in aluat din: aluat de foitaj, pulpa de porc, pipet de porc, ficat de porc, ceapa, ulei, nucsoara, enibahar, cuisoare si marar. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g pulpa de porc 200 g piept de porc 200 g ficat de porc 1 ceapa mari mare 100 ml…Read more »

Retete de Revelion: Pulpa de vitel cu spanac

26 December 2013
Retete_De_Revelion_Pulpa_de_vitel_cu_spanacO reteta savuroasa de Pulpa de vitel cu spanac din: pulpa de vitel, coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, faina, albusuri si spanac. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 100 ml coniac 50 ml ulei de masline 200 g sare grunjoasa piper negru si boabe macinat cimbru uscat 6-8 linguri faina integrala 4…Read more »

Retete de Revelion: Piept crocant de curcan

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Piept_crocant_de_curcanO reteta de piept crocant de curcan din: piept de curcan, fulgi de porumb, miere, unt, oua, alune, ceapa, morcov, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 200 g fulgi de porumb 2 linguri cu miere 2 linguri cu unt 2 ouă 100 g alune 1 ceapă 1 morcov sare piper   Mod de…Read more »

Retete de Revelion: Frigarui de porc glasate

26 December 2013
Retete_De_Revelion_Frigarui_de_porc_glasateO reteta de frigarui de porc glasate din: carne de porc macra, caise, dovlecei, ceapa, dulceata de portocale, suc de protocale, mustar cu boabe, ghimbir si cimbru sau oregano. Ingrediente: 600 g carne de porc macra 12 caise uscate 125 g dovlecei mici, taiati felii groase 125 g cepe mici albe sau rosii, taiate in…Read more »

Reteta zilei: Supa de cocos cu creveti

26 December 2013
Supa_de_cocos_cu_creveti_06Supa de cocos cu creveti din: ulei, creveti, usturoi, ceapa, ghimbir, lapte de cocos, limeta, praf de turmeric, sos de peste, piper alb, praz.   Ingrediente: 1 lingurita ulei 250gr creveti, decorticati 2 catei de usturoi, tocat 1 ceapa, tocata 1 bucatica ghimbir, feliat 2 cani de lapte de nuca de cocos 1/2 limeta, stoarsa…Read more »

Retete de Revelion: Vrabioara de vitel cu ciuperci

26 December 2013
Retete_De_Revelion_Vrabioara_de_vitel_cu_ciuperciVrabioara de vitel cu ciuperci din: vrabioara de vitel, unt, ciuperci, ulei, cimbru, boia, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g vrabioara de vitel 100 g unt 12 ciuperci mari proaspete 50 ml ulei 1 lingurita rasa cimbru uscat 1 lingurita rasa boia de ardei dulce 3-4 fire patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curatati…Read more »

Retete de Revelion: Curcan cu sparanghel

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Curcan_cu_sparanghelO reteta de curcan cu sparanghel din: sparanghel verde, piept de pui, ulei, unt, sare, piper, supa, smantana, hasmatuchi, coaja rasa de lamaie, suc de lamaie si amidon. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 750 g piept de pui 1 lingura ulei 1 lingurita unt sare piper 400 ml supa 100 g smantana 1 legatura hasmatuchi…Read more »

Retete de Revelion: Cotlete de porc cu sos de vin roşu

26 December 2013
Retete_De_Revelion_Cotlete_de_porc_cu_sos_de_vin_rosuO reteta de cotlete de porc cu sos de vin rosu din: cotlete de porc, ulei de masline, sare, piper, seminte de fenicul, ceapa si vin rosu. Ingrediente: 4 cotlete de porc (a 250 g) 1 lingura ulei de masline sare piper 1 lingurita seminte de fenicul 1 ceapa medie 300 ml vin rosu  …Read more »

Retete de Revelion: Vitel cu susan si ardei

26 December 2013
Retete_De_Revelion_Vitel_cu_susan_si_ardeiO reteta savuroasa de Vitel cu susan si ardei din: muschi de vitel, ardei, susan, ulei, seminte de pin, rosii cherry si marar. Ingrediente: 400 g mușchi de vițel 4 ardei diferit colorați 2 linguri susan 2 linguri ulei 1 lingură semințe decojite, nesărate, de pin sau de floarea-soarelui 8 roșioare cherry câteva fire de…Read more »

Retete de Revelion: Curcan cu lămâie si broccoli

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Curcan_cu_lamâie_si_broccoliO reteta de curcan cu lamaie si broccoli din: orez, sare, ceapa, broccoli, supa, snitele de curcan, ulei, piper, suc de lamaie si amidon. Ingrediente: 125 g orez sare 1 ceapa medie 750 g broccoli 250 ml supa 4 snitele de curcan (a 150 g) 1 lingura ulei piper sucul de la 1 lamaie 1…Read more »

Retete de Revelion: Cotlete de vitel

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Cotlete_de_vitelCotlete de vitel din: cotlete de vitel, ulei, rosii, vinete, usturoi, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlete de vitel 5 linguri ulei 5 rosii 2 vinete 2 catei de usturoi 1 pahar vin alb 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Prăjiţi cotletele într-o cratiţă, în ulei încins, până când…Read more »

Retete de Revelion: Vita in sos aromat de bere

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Vita_in_sos_aromat_de_bereVita in sos aromat de bere din: antricot de vitel, boabe de mustar, cimbru, nucsoara, cuisoare, morcovi, ceapa, otet, bere neagra, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg antricot de vitel 1 lingura cu boabe de mustar 1 lingurita cu cimbru 1 varf de cutit de nucsoara 4-5 cuisoare macinate 2 morcovi…Read more »

Retete de Revelion: Porc cu ierburi aromate

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Porc_cu_ierburi_aromateO reteta de porc cu ierburi aromate si salata de mere din: muschi de porc, ulei de nuci, mustar integral, tarhon, patrunjel, zeama de la o lamaie, miere, mere si andive. Ingrediente: 400 g muschiulet de porc, curatat de grasime si de tendoane 1 lingura ulei de nuci 2 linguri de mustar integral 1 lingura…Read more »

Retete de Revelion: Piept de curcan cu legume

26 December 2013
Retete_De_Revelion_Piept_de_curcan_cu_legumeO reteta de piept de curcan cu legume din: piept de curcan, creveti, ardei grasi, dovlecei, ceapa verde, unt, tarhon verde, iaurt rece, patrunjel verde, lamai, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 4 cerveti 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi portocalii 2 dovlecei 4 cepe verzi 2 linguri unt…Read more »

Reteta zilei: Sarmale vegane

26 December 2013
Sarmale_veganeSarmale vegane din: varza, linte, quinoa, masline, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin rosu, boia de ardei, usturoi, sare, piper, scobitori, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, ceapa, oregano, cimbru, dafin, zahar.   Ingrediente: 1 varza 1/2 ceasca de linte 1/2 cana de quinoa 1/3 cana masline, fara samburi si tocate…Read more »

Retete de Revelion: Piept de porc la cuptor

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Piept_de_porc_la_cuptorO reteta de piept de porc la cuptor cu piure de telina si pere din: piept de porc dezosat, rozmarin, sare grunjoasa, boabe de piper, telina, broccoli, cartof, pere, smantana si unt. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc dezosat, cu pielea crestata din loc in loc 3 fire de rozmarin, cu frunzele smulse 2 lingurite…Read more »

Retete de Revelion: Ciolan de porc la gratar

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Ciolan_de_porc_la_gratarO reteta de ciolan de porc la gratar din: cartofi, ardei gras, mustar de dijon, cioclat de porc, unt, ananas, oua, ulei de floarea soarelui si salata verde. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 bucati ardei gras, rosu si galben 2 linguri mustar de Dijon 800 g ciolan presat, taiat in 4 felii groase 25…Read more »

Retete de Revelion: Rulouri din curcan

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_de_curcanO reteta de rulouri din curcan: piept de curcan, suc de lamaie, sare, fulgi de chilli, praz, ricotta, patrunjel, caise si ulei de masline. Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri suc de lamaie sare mare fulgi de chilli 1 fir praz 100 g ricotta 1/2 legatura patrunjel tocat 100 g caise uscate, tocate…Read more »

Retete de Revelion: Chilli de curcan

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Chilii_de_curcanO reteta de chilii de curcan si cartofi copti din: cartofi rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de curcan, paprika, otet de cidru, zahar brun, passata, cheddar si ceapa verde. Ingrediente: 4 cartofi rosii mari 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 300 g carne tocata de…Read more »

Retete de Revelion: Porc picant cu salsa

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Porc_picant_cu_salsaIncinge 2 linguri ulei într-un vas larg şi adaugă 900 g carne tocată de porc; prăjeşte amestecânc până când se rumeneşte. Adaugă 400 g sos de roşii picant, 250 g ardei tăiaţi felii şi o conservă de 400 g fasole roşie; fierbe înăbuşit 10-15 minute Intre timp, fierbe 2 50 g orez Basmati, scurge de…Read more »

Reteta zilei: Rulada de porc cu ciuperci

25 December 2013
Rulada_de_porc_cu_ciuperci_10Rulada de porc cu ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, carne de porc, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 500gr ciuperci 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa 3 kg carne de porc, dezosata 1 lingura sare 1 lingura de piper negru 1 lingurita de patrunjel uscat     Mod de preparare: Combinati sare,…Read more »

Retete de Craciun: Muşchi de porc umplut cu gorgonzola

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschi_de_porc_umplut_cu_gorgonzolaO reteta de muschi de porc umplut cu gorgonzola din: muschi de porc, busuioc, banza gorgonzola, paine alba, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 bucată de muşchi de porc (cca 500 g) 1 legătură busuioc 150 g brânză gorgon­zola (sau alt sortiment de brânză cu mucegai albastru) 50 g pâine albă tăiată cuburi (fără coajă)…Read more »

Retete de Craciun: Porc la tavă

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_la_tavaO reteta de porc la tava din: muschi de porc, ulei, usturoi, boia dulce si iute, supa de carne, vin alb sec, unt, ardei grasi, rosii, foi de dafin, chimen, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi sau  pulpa de porc 3-4 linguri ulei 3-4 catei de usturoi boia dulce si iute 200 ml…Read more »

Retete de Craciun: File de vita in foitaj

25 December 2013
Retete_de_Craciun_File_de_vita_in_foitajO reteta de file de vita in foitaj din: faina, apa calduta, ulei, otet, sare, pulpa de vita, carne tocata de porc, ceapa, ulei, piper, oregano, cimbru, sare, busuioc, patrunjel verde, ou, vin rosu, piper, mustar si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa calduta 3 linguri ulei 1 lingura otet 1/2 lingurita sare…Read more »

Retete de Craciun: Rulada picanta de porc

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Rulada_picanta_de_porcO reteta de rulada picanta de porc din: piept de porc, carne macra tocata, ulei, ceapa, ciuperci, usturoi, castraveti murati, cimbru, oregano, salvie, boie iute, sare, piper, supa de carne si vin alb sec. Ingrediente: 800 g piept de porc cu tot cu sorici 400 g carne macra tocata 2 linguri ulei 1 ceapa mare…Read more »

Retete de Craciun: Rulada cu carne de porc

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Rulada_cu_carne_de_porcO reteta de rulada cu carne de porc si nuci din: carne de porc, portocale, nuci, alune de padure, morcov, radacina de patrunjel, telina, gelatina, supa de carne, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1kg carne de porc 3 portocale mari 100 g nuci 100 g alune de padure 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1…Read more »

Retete de Craciun: Ruladă de curcan

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Rulada_de_curcanRuladă de curcan din: piept de curcan, bacon afumat, ciuperci, ceapa, cascaval, sare, piper, oua, unt, ardei gras, morcovi, foi de dafin si vin. Ingrediente: un kg piept de curcan 400 g bacon afumat 300 g ciuperci o ceapa mica 100 g cascaval sare piper boabe 1-2 oua 50 g unt 3-4 linguri ardei gras…Read more »

Retete de Craciun: Carne de porc cu rozmarin

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Carne_de_porc_cu_rozmarinO reteta de carne de porc cu rozmarin din: carne de porc, rozmarin, usturoi, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, vin alb demisec, miere si boia iute. Ingrediente: un kg carne de porc 1-2 crenguţe rozmarin o căpăţână usturoi sare grunjoasă piper negru măcinat şi boabe ulei de măsline 125 ml vin alb demisec o…Read more »

Retete de Craciun: Friptură de curcan

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_de_curcanO reteta savuroasa de friptura de curcan cu struguri din: pulpe de curcan, vin, vin rose, usturoi, unt, sare grunjoasa, piper, cimbru, muguri de pin si struguri. Ingrediente:curcan, 2 kg pulpe de curcan 200 ml vin 100 ml vin rose o capatana de usturoi 200 g unt sare grunjoasa piper negru macinat si boabe cimbru…Read more »

Retete de Craciun: Ceafa de porc cu branza

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_cu_branzaO reteta de ceafa de porc cu branza si orez cu legume din: ceafa de porc, branza topita, orez, otet, vin alb, unt, rozmarin, usturoi, sare, piper, zucchini, ardei gras, morcov si ceapa. Ingrediente: 4 felii de ceafa de porc 8 felii de branza topita 240 g orez basmati 10 ml otet 100 ml vin…Read more »

Retete de Craciun: Paella de porc şi scoici

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Paella_de_porc_si_scoiciO reteta de paella de porc si scoici din: ulei de masline, pulpa de porc, ceapa, usturoi, carnati chorizo, orez, paprika afumata, rosii cherry supa de legume, spanac si scoici. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 400g pulpă de porc, tăiată bucăţi 1 ceapă, tocată mărunt 2 căţei de usturoi, feliaţi 200g cârnat chorizo, tăiat…Read more »

Reteta zilei: Cotlet de porc la cuptor cu seminte de fenicul, cimbru si rozmarin

25 December 2013
Cotlet_de_porc_la_cuptor_cu_seminte_de_fenicul_cimbru_si_rozmarin_07Cotlet de porc la cuptor cu seminte de fenicul, cimbru si rozmarin din: cotlet de porc, usturoi, seminte de fenicul, cimbru, rozmarin, otet de vin rosu, miere, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 600 g cotlet de porc 2 catei de usturoi ½ lingurita seminte de fenicul 1 lingura frunze de cimbru proaspat 1…Read more »

Retete de Craciun: File de porc cu ceapă verde

25 December 2013
Retete_de_Craciun_File_de_porc_cu_ceapa_verdeO reteta de file de porc cu ceapa verde din: file de porc, ulei de masline, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, ceapa verde, otet de vin alb, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 3 linguri ulei de masline 1 lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita fulgi de ardei iute…Read more »

Retete de Craciun: Supa de curcan

25 December 2013
Retete_De_Craciun_Supa_de_curcanSupa de curcan din: curcan, piept de pui, morcovi, telina, albitura, ceapa, cartofi, oua si gris. Ingrediente: 1 copan de curcan 1 piept de pui zarzavat pentru supa: morcovi, telina, albitura, ceapa si cartofi pentru galuste: 2 oua 5-6 linguri gris   Mod de preparare: Pui carnea la fiert în apă rece cu sare, spumezi…Read more »

Retete de Craciun: Piept de curcan cu gutui

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Piept_de_curcan_cu_gutuiPiept de curcan cu gutui din: piept de curcan, unt, ulei, gutui, zahar, scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 4 linguri unt 2 linguri ulei 2 gutui mari 1 lingura zahar 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lamaie 1 catel de usturoi sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul, tăiaţi-l în…Read more »

Retete de Craciun: Chiftele de porc cu sos

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Chiftele_de_porc_cu_sosO reteta de chiftele de porc cu sos din: carne tocata de porc, sos de soia, amidon, amestec de 5 condimente, castane de apa, supa de pui, sos hoisin, ghimbir, morcovi, bok choy, germeni de fasole si ceapa verde. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc 2 linguri sos de soia 2 linguri de amidon…Read more »

Retete de Craciun: Muschi de porc marinat la gratar

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschi_de_porc_marinat_la_gratarO retete de muschi de porc marinat la gratar din: muschi de porc, ghimbir, usturoi, sos de soia, ulei de susan, mustar, chilli si arpagic. Muschiul de porc la gratar este perfect pentru un picnic intre prieteni. Ingrediente: 1 bucata muschi de porc 1 lingurita ghimbir 1 catel de usturoi uscat 25 ml sos de…Read more »

Retete de Craciun: Purcel de lapte în manta

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Purcel_de_lapte_în_mantaO reteta de purcel de lapte in manta de miere din: spinare de porc, mere, banane, lamaie, merisoare, foi de placinta, supa de carne, ulei de samburi de struguri, ulei de masline, miere, zahar, rinichi, pesmet, piper verde, patrunjel, curry, chimen, scortisoara, coriandru, ghimbir si supa. Ingrediente: 3 kg spinare de porc 2 mere 1…Read more »

Reteta zilei: Rasol de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere

25 December 2013
Rasol_de_porc_la_cuptor_cu_aroma_de_portocale_si_capere_10Rasol de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere din: rasol de porc, piper, piper rosu, seminte de fenicul, rozmarin, cimbru, patrunjel, coaja de portocala, usturoi, capere, sare.   Ingrediente: 1 rasol de porc dezosat, cu piele 1 lingura piper 2 linguri piper rosu 1-1/2 linguri seminte de fenicul 1 legatura rozmarin 1…Read more »

Retete de Craciun: Ceafa de porc la gratar cu mirodenii

25 December 2013
Retete_de_ceafa_Ceafa_de_porc_la_gratar_cu_mirodeniiO reteta de Ceafa de porc la gratar cu mirodenii din: otet balsamic, ulei de masline, usturoi, carne de porc, mirodenii indiene, sare si piper. Ingrediente: 60 ml otet balsamic 120 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel usturoi uscat carne de porc 2 linguri mirodenii indiene sare piper   Mod de preparare: Patrunjelul se…Read more »

Retete de Craciun: Piept de curcan glazurat

25 December 2013
Retete_De_Craciun_Piept_de_curcan_glazuratPiept de curcan glazurat din: piept de curcan, morcovi, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei de floarea soarelui, supa si miere. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 4 morcovi medii 4 cepe medii 2 catei de usturoi sare piper 2 linguri ulei de floarea soarelui circa 250 ml supa 3 linguri miere lichida   Mod de preparare:…Read more »

Retete de Craciun: Ceafă de porc cu sos de roşii

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_cu_sos_de_rosiiO reteta de ceafa de porc cu sos de rosii din: ceafa de porc, rosii in bulion, unt, faina, smantana, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 300 g rosii in bulion 50 g unt 1 lingura faina 100 ml smantana de gatit (nefermentata) 2 linguri ulei cimbru uscat sare…Read more »

Retete de Craciun: Medalioane de porc în sos picant

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Medalioane_de_porc_în_sos_picantO reteta de medalioane de porc in sos picant din: ceapa, ciuperci, patrunjel, muschi file de porc, ulei, sare, piper, vin alb, supa si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 300 g ciuperci Champignon 1 legătură pătrunjel 600 g muşchi file de porc 4 linguri ulei sare piper 100 ml vin alb sec 125 ml supă 200…Read more »

Retete de Craciun: Costite aromate cu glazura de portocale

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Costite_aromate_cu_glazura_de_portocaleO reteta de costite aromate cu glazura de portocale din: bulion, ghimbir, suc de portocale, bourbon, zahar brun, dulceata de portocale, costite de porc, otet de vin, sare si piper. Ingrediente: 5 linguri bulion 1 felie groasa ghimbir rasa 100 ml suc proaspat de portocale 150 ml bourbon 2 linguri zahar brun 150 gr dulceata…Read more »

Retete de Craciun: Burtă de porc înăbuşită

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Burta_de_porc_înabusitaO reteta de burta de porc rosie inabusita din: burta de porc, ulei vegetal, zahar cubic, sos de soia light, sos de soia dark, radacina de ghimbir, anason, scortisoara si ceapa verde. Ingrediente: 800 g de burtă de porc 1 lingură de ulei vegetal 2 linguri de zahăr cubic (sau zahăr tos) 3 linguri de…Read more »

Retete de Craciun: Piept de curcan in crusta crocanta

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Piept_de_curcan_in_crusta_crocantaO reteta delicioasa si gustoasa de Piept de curcan in crusta crocanta  din: piept de curcan, mustar, pesmet, alune, sare, piper, curry, cimbru, oregano, scortisoara, chilli, unt si patrunjel verde. Inlocuieşte clasicul şniţel de pui cu această retetă din piept de curcan în crustă crocantă! Ingrediente: 600 g piept de curcan 1-2 linguri cu mustar…Read more »

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu sos de piersici

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_de_porc_cu_sos_de_piersiciO reteta de cotlete de porc cu sos de piersici din: cotlet de porc, unt, sare grunjoasa, cimbru verde, zahar, ulei de masline, usturoi, vin alb, piersici, boia dulce, pasta de ardei, zeama de lamaie si ulei e masline. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 100 g unt sare grunjoasa cimbr verde macinat o lingura…Read more »

Reteta zilei: Burta de porc crocanta

25 December 2013
Burta_de_porc_crocanta_06Burta de porc crocanta din: burta de porc, sos de soia, zahar brun, otet, ghmibir, usturoi, anason, piper boabe, ulei, ceapa verde.   Ingrediente: 1-2 bucati burta de porc 1 ceasca sos de soia ½ ceasca de zahar brun ¼ cana otet 1 bucata ghimbir 4 catei de usturoi, tocat 6 stelute de anason 12…Read more »

Retete de Craciun: Pulpa de porc cu legume

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_cu_legumeO reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, sare grunjoasa, miere, piper, vin alb, usturoi, rozmarin, cartofi, morcovi si ulei de masline. Ingrediente: un kg pulpă de porc sare grunjoasă o lingură miere piper negru boabe şi măcinat 200 ml vin alb dulce 4 căţei usturoi rozmarin proaspăt 8 cartofi noi…Read more »

Retete de Craciun: Satay de porc cu sos de arahide

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Satay_de_porc_cu_sos_de_arahideO reteta de satay de porc cu sos de arahide din: file de porc, lapte de nuca de cocos, ghimbir, iarba de lamaie, curcuma, coriandru, chimion, sare de mare, piper, zahar, ulei de arahide, arahide, pasta thailandeza, zahar brun si pasta de tamarin. Ingrediente: 500 g de spată sau file de porc 125 g de…Read more »

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu miere si fructe

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_de_porc_cu_miere_si_fructeO reteta de cotlete de porc cu miere si fructe din: cotlete de porc, ananas, miere, suc de anans si mustar. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 cescuta cu bucatele de ananas 1/2 cescuta cu miere 1/4 cescuta cu suc de ananas 1 lingura mustar   Mod de preparare: Intai pregatim carnea: in fiecare cotlet…Read more »

Retete de Craciun: Curcan la cuptor cu mirodenii

25 December 2013
Retete_De_Craciun_Curcan_la_cuptor_cu_mirodenii_si_carnaciori_cu-bacon_si_rozmarinCurcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, curcan, lamaie, ceapa, vin, ulei de masline, cimbru, bacon si carnaciori. Ingrediente: 75 g unt, la temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat 1 catel de usturoi, zdrobit coaja de la 1 lamaie…Read more »

Retete de Craciun: Coaste de porc şi sos de chives

25 December 2013
Retete_De_Craciun_Coaste_de_porc_si_sos_de_chivesO reteta de Coaste de porc şi sos de chives din: coaste de porc, cola, seminte de susan, ketchup, zahar, sos de soia, sos warcestershire, sos dulce de chilli, boia, smantana, maioneza, chives si ceapa verde. Ingrediente: 2 şiruri coaste de porc 2 cutii de cola 2 linguriţe seminţe de susan (opţional) pentru sos: 8…Read more »

Aperitive pentru masa de Craciun

24 December 2013
RdlAperitive pentru masa de Craciun: Aperitive din mere, oua si hering marinat Aperitive din mere, oua si hering marinat din: hering marinat, ulei, oua, morcovi, ceapa verde, mere, mustar, sare, piper. Ingrediente: 200 g hering marinat 50 ml ulei 2 ouă 4 morcovi 2 cepe verzi 4 mere muștar sare piper   Mod de preparare:…Read more »

Reteta zilei: Jambon de porc cu sos de patrunjel

24 December 2013
Jambon_de_porc_cu_sos_de_patrunjel_16Jambon de porc cu sos de patrunjel din: jambon de porc, seminte de fenicul, piper, fulgi de ardei rosu, rozmarin, usturoi, coaja de lamaie, sare, patrunjel, rucola, suc de lamaie, ulei de masline.   Ingrediente: 1 bucata jambon de porc cu piele 2 linguri de seminte de fenicul 1 lingurita de piper negru 2 lingurite…Read more »

Retete de Craciun: Cotlet de porc cu sos de afine

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlet_de_porc_cu_sos_de_afineO reteta de cotlet de porc cu sos de afine din: cotlete de porc, scortisoara, chimion, coriandru, ardei rosu, cuisoare, sare, piper, ulei de masline, afine, ceapa, usturoi, suc de lamaie, suc de portocale, miere, coriandru si oregano. Ingrediente: 4 cotlete de porc scorţişoară chimion coriandru ardei roşu cuişoare sare piper ulei de masline Ingrediente…Read more »

Retete de Craciun: Porc cu morcov si tarhon

24 December 2013
Retete_De_Craciun_Porc_cu_morcov_si_tarhonO reteta de porc cu morcovi si tarhon din: pulpa de porc, morcov, ceapa, tarhon, rom, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 300 g morcov 1 ceapa 1 legatura tarhon 50 ml rom 50 ml ulei de masline sare piper     Mod de preparare: Cureti carnea de pielite…Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu