vineri, 31 ianuarie 2014

Retete de Sarbatoare #34

Retete de Sarbatoare:

Prajitura delicioasa cu ciocolata

15 December 2013
Prajitura_delicioasa_cu_ciocolataPrajitura delicioasa cu ciocolata din: ciocolata neagra de menaj, unt, oua, zahar, faina, ciocolata, unt. Ingrediente: 100 g ciocolata neagra de menaj 80 g unt 3 oua 80 g zahar 30 g faina pentru umplutura: 10 patratele de ciocolata pentru forme: 25 g unt   Mod de preparare: Se topesc untul si ciocolata ruptă bucăţi…
Read more »





Carne de vitel cu ciuperci

15 December 2013
Carne_de_vitel_cu_ciuperciCarne de vitel cu ciuperci din: carne de vitel, ceapa, ciuperci, faina, boia dulce, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vitel o ceapa o conserva mica ciuperci 2 linguri faina o lingurita boia dulce 200 ml suc de rosii 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se amestecă…
Read more »





Macrou cu legume si boia

15 December 2013
Macrou_cu_legume_si_boiaMacrou cu legume si boia din: macrou, ardei grasi, rosii, boia, suc de lamaie, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati macrou 2 arde grasi verzi 4 rosii un praf de boia sucul unei lamai putin rozmarin sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ardeii şi se taie cuburi cât mai mici. La fel, roşiile…
Read more »





Reteta zilei: Carne de curcan in sos picant

15 December 2013
Carne_de_curcan_in_sos_picant_06Carne de curcan in sos picant din: ceapa, ardei gras verde, usturoi, faina, apa, supa, ardei iute, carne de curcan, sare, piper, fulgi de ardei rosu.   Ingrediente: ½ ceapa, feliata 1 ardei gras verde, feliat 2 catei de usturoi , tocat 2 linguri de faina 1 ½ cani de apa 1 cana supa 4…
Read more »





Piept de vitel in sos de smantana

15 December 2013
Piept_de_vitel_in_sos_de_smantanaPiept de vitel in sos de smantana din: piept de vitel, smantana, hrean, usturoi, ceapa, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de vitel 500 g smantana 1 radacina de hrean 3 catei de usturoi 2 cepe mari 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spălaţi carnea, scurgeţi-o şj…
Read more »





Cafea olandeza

15 December 2013
Cafea_olandezaO reteta simpla de Cafea olandeza din: lichior de oua, cafea, frisca si ciocolata alba. Ingrediente: 2 cl lichior de oua 1 ceasca de cafea tare, fierbinte frisca lichida ciocolata alba       Mod de preparare: Turnam lichiorul de ciocolata intr-o cana rustica si completam cu cafea fierbinte. Punem deasupra frisca batuta si decoram…
Read more »





Biscuiti cu nuca si fistic

15 December 2013
Biscuiti_cu_nuca_si_fisticBiscuiti cu nuca si fistic din: zahar, nuca de cocos, faina, albusuri, sare, zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, miez de nuca, fistic. Ingrediente: pentru aluat: 150 g zahar 100 g nuca de cocos rasa 50 g faina 3 albusuri un praf sare pentru glasat: 2 albusuri 200 g zahar…
Read more »





Chiftele de crab

15 December 2013
Chiftele_de_crabChiftelele de crab prăjite cu un sos de unt puternic condimentat sunt un preparat culinar tradiţional în regiunea Noua Anglie şi în special în statul Maryland. In cele mai îndrăgite versiuni ale reţetei, carnea albă de crab se amestecă cu biscuiţi săraţi zdrobiţi sau cu pesmet şi se leagă cu maioneză, sos Worchestershire, muştar şi suc…
Read more »





Sandwich in paine taraneasca

15 December 2013
Sandwich_in_paine_taraneascaSandvici in paine taraneasca din: paine taraneasca, crema de branza, cascaval, usturoi, oua, ardei, frunze de salata, sunca de york si ulei de masline. Ingrediente: o paine taraneascade 800 g 150 g crema de branza 200 g cascaval 4 catei de usturoi 2-3 oua 300 g ardei rosu copt 8-10 g frunze de salata 250 g…
Read more »





Snitele cu salata calda

15 December 2013
Snitele_cu_salata_caldaSnitele cu salata calda din: cartofi, sare, mustar, ulei de floarea soarelui, otet de mere, capere, ceapa verde, muschi de vitel, faina, ou, pesmet, ulei. Ingrediente: salata: 500 g cartofi sare 2 linguri mustar 4 linguri ulei de floarea soarelui 1 lingura otet de mere 2 linguri capere 2 cepe verzi snitele: 4 felii de…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu banane si fulgi de ciocolata

14 December 2013
Briose_cu_banane_si_fulgi_de_ciocolata_07Briose cu banane si fulgi de ciocolata din: faina, zahar brun, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, ou, ulei de nuca de cocos, iaurt, esenta de vanilie, piure de banane, chips-uri de ciocolata, nuci pecan.   Ingrediente: 1 3/4 cana de faina 1/4 cana de zahar brun 1 lingurita praf de…
Read more »





Ciuperci la tigaie

14 December 2013
Ciuperci_la_tigaieO reteta gustoasa de Ciuperci la tigaie din: ardei gras, rosie, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, supa, otet de vin rosu, sare, piper, boia, champignons, pleurotus, galbiori, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1 ardei gras 1 roşie 3 cepe verzi 1 cățel de usturoi 4 linguri de ulei de măsline 2 linguri de supă clară…
Read more »





Pulpe de pui aromate

14 December 2013
Pulpe_de_pui_aromatePulpe de pui aromate din: pulpe, unt, usturoi, sare grunjoasa, miere, lamaie, piper, cimbru verde, salata verde, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 8 pulpe 100 g unt o capatana de usturoi sare grunjoasa o lingurita miere o lamaie piper macinat 1-2 crengute cimbru verde o salata verde 2 lingurite ulei de masline 1-2 lingurite…
Read more »





Vitel cu susan si ardei

14 December 2013
Vitel_cu_susan_si_ardeiO reteta savuroasa de Vitel cu susan si ardei din: muschi de vitel, ardei, susan, ulei, seminte de pin, rosii cherry si marar. Ingrediente: 400 g mușchi de vițel 4 ardei diferit colorați 2 linguri susan 2 linguri ulei 1 lingură semințe decojite, nesărate, de pin sau de floarea-soarelui 8 roșioare cherry câteva fire de…
Read more »





File de cod cu fasole

14 December 2013
File_de_cod_cu_fasoleFile de cod cu fasole din: file de cod, fasole, piure de rosii, ceapa, sare, piper, ulei de masline, ardei capia si frunze de dafin. Ingrediente: 600 g file de cod 300 g fasole alba uscata 300 g piure de rosii 2 cepe sare piper negru macinat 3-4 linguri ulei de masline un ardei capia un…
Read more »





Tablete amărui

14 December 2013
Tablete_amaruiTablete amărui din: unt, zahar, cacao, pesmet, lapte praf, sare si cacao. Dacă îţi este poftă de ciocolată de casă ca-n vremea copilăriei tale, atunci nu trebuie decât să o pregăteşti. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar 200 g cacao 150 g pesmet de biscuiti 600 g lapte praf 175 ml apa un praf sare…
Read more »





Mancare bavareza cu pulpa de vitel

14 December 2013
Mancare_bavareza_cu_pulpa_de_vitelMancare bavareza cu pulpa de vitel din: pulpa de vitel, cartofi, ciuperci, ceapa rosie, unt, ulei de masline, vin rosu, paprika, sare, salvie si piper. Ingrediente: 500 g pulpa de vitel 500 g cartofi mici in coaja rosie 500 g ciuperci 4 cepe rosii 50 g unt 3-4 linguri ulei de masline 250 ml vin…
Read more »





Carne tocata pe gratar

14 December 2013
Gratar_4Carne tocata pe gratar din: carne tocata, branza feta, rosie, ou, ceapa, usturoi, cimbru, boia, sare, piper, anason, carambola, ulei de masline si pesmet. Ingrediente: 1 kg carne tocata 50 g branza feta 1 rosie 1 ou 3 cepe 3 catei de usturoi 1 lingurita cimbru uscat boia de ardei dulce sare piper 1/2 lingurita anason…
Read more »





Ciorba cu carnati si legume

14 December 2013
Ciorba_cu_carnati_si_legumeCiorba cu carnati din: fasole verde, smantana, bors, ceapa verde, ceapa rosie, cartofi, morcovi, sare, piper, patrunjel, ulei de masline si carnati. Ingrediente: 300 g fasole verde fideluta 100 ml smantana 300 ml bors o legatura ceapa verde o ceapa rosie un ardei verde 3-4 cartofi 2 morcovi sare piper negru macinat o legatura patrunjel ulei…
Read more »





Vinete in otet

14 December 2013
Vinete_in_otetO reteta de vinete in otet din: vinete, ardei iute, usturoi, telina, morcovi, apa, otet de fructe, sare, frunze de telina si frunze de vita. Ingrediente: (pentru 2 borcane de 1 litru) 1,4 kg vinete tari 3 ardei iuti 8 catei de usturoi 4 fire de telina vede 5 morcovi 500 ml apa 3 linguri…
Read more »





Supa de peşte cu roşii

14 December 2013
Supa_de_peste_cu_rosiiSupa de peşte cu roşii din: file de peste, ceapa, rosii, ulei de masline, usturoi, patrunjel, frunze de telina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de peste 2 cepe 6 rosii 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 1 legatura frunze de telina sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor

14 December 2013
Pulpa_de_porc_la_cuptor_06Pulpa de porc la cuptor din: pulpa de porc, suc de portocale, otet, scortisoara, ghimbir, usturoi, cimbru, ceapa, praz, ardei, sos de soia, ulei de masline, piper, ienibahar, zahar brun.   Ingrediente: 1 buc din pulpa porc 1 cana suc de portocale 1 cana otet 1/2 lingurita de scortisoara 1 bucatica ghimbir 2 catei de…
Read more »





Ciocolată cu nuci si rom

14 December 2013
Ciocolata_cu_nuci_si_romO reteta savuroasa de Ciocolată cu nuci si rom din: lapte, unt, sare, zahar, apa, zahar vanilat, rom, cacao si nuca. Ingrediente: 800 g lapte praf 225 g unt un praf sare 300 g zahar 175 ml apa un plic zahar vanilat 2-3 linguri rom natural 150 g cacao 300 g nuca   Mod de…
Read more »





Frigarui de pui cu orez

14 December 2013
Frigarui_pui_orezFrigarui de pui cu orez din: piept de pui, gogosari, ardei, ceapa, dovlecei, sare, piper, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, orez, unt si sofran. Ingrediente: 500 g piept de pui 2-3 gogosari 2-3 ardei 2-3 cepe 3 dovlecei sare piper 2-3 linguri ulei de masline 2-3 lingurite otet balsamic 3-4 catei usturoi 300 g orez…
Read more »





Piept de pui umplut cu lămâie, capere şi ardei iute

14 December 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_lamâie_capere_si_ardei_iutePiept de pui umplut cu lămâie, capere şi ardei iute din: piept de pui, ricotta, coaja de lamaie, parmezan, capere, fulgi de ardei iute, ulei de masline, usturoi, rosii, patrunjel si piure. Ingrediente: 2 piepti de pui cu piele 4 linguri de ricotta coaja rasa de la 1 lamaie 2 linguri de parmezan ras 1 lingurita…
Read more »





Piept de gâscă în manta de şunca

14 December 2013
Piept_de_gasca_în_manta_de_suncaPiept de gâscă în manta de şunca din: piept de gasca, sare, piper, praz, sunca serrano, margarina, suc de mere, sos alb, mere acrisoare, zahar, smantana. Ingrediente: 4 fileuri de piept de gasca (circa 200 g fiecare) sare piper 4 felii mari si subtiri de sunca Serrano (crud-uscata) 4 fire praz 1 lingura margarina 400…
Read more »





Bors rusesc cu sfecla si praz

14 December 2013
Bors_rusesc_cu_sfecla_si_prazBors rusesc cu sfecla si praz din: sfecla rosie, morcovi, ceapa, ulei, supa, suc de lamaie, telina verde, praz, carne, smantana, sare, piper, zahar. Ingrediente: 3 sfecle rosii 3 morcovi 1 ceapa 2 linguri ulei 750 ml supa 6 linguri suc de lamaie 2 fire telina verde 1 fir praz 250 g carne de miel…
Read more »





Tarta cu galbiori

14 December 2013
Tarta_cu_galbioriTarta cu galbiori din: faina, zahar, drojdie, ulei, galbiori, oua, banza de vaci, ceapa, telemea, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 1 lingurita zahar 25 g drojdie 100 g ulei 250 g galbiori 4 oua 100 g branza de vaci dulce 1 ceapa 50 g telemea 50 ml smantana 1 legatura patrunjel verde…
Read more »





Reteta zilei: Budinca de ciuperci

14 December 2013
Budinca_de_ciuperci_12Budinca de ciuperci din: ciuperci, ceapa, branza, smantana, sare, piper.   Ingrediente: 300-400 gr ciuperci 1 ceapa 200 gr branza maruntita 100gr smantana Sare piper   Mod de preparare: Se clatesc ciupercile, se toaca. Tocati si ceapa, apoi gatiti intr-o tigaie cateva minute. Adaugati ciupercile, sare, piper, amestecati si sotati. Incorporati smantana, aduceti la fierbere,…
Read more »





Spaghete cu sos de morcovi si seminte de pin

14 December 2013
Spaghete_cu_sos_de_morcovi_si_seminte_de_pinSpaghete cu sos de morcovi si seminte de pin din: spaghete, morcovi, ceapa, ardei iute, ulei de masline, sare, seminte de pin, coaja de portocala, cimbru, parmezan, tleemea, coaja de lamaie, piper alb si busuioc. Ingrediente: 300 g spaghete 600 g morcovi 125 g ceapă 1 ardei iute roșu 3 linguri ulei de măsline sare 75…
Read more »





Coronita cu visine

14 December 2013
Coronita_cu_visine.pngO reteta delicioasa de coronita cu: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, ciocolata alba, lapte, unt, zahar pudra, frisca, ciocolata neagra, fulgi de migdale, cirese confiate. Ingrediente blat: 7 oua 7 linguri zahar 7 linguri faina 1 esenta de vanilie Ingrediente crema: 250g ciocolata alba 200 ml lapte 100g unt 100 g zahar pudra 1…
Read more »





Ciocanele de pui

14 December 2013
Ciocanele_de_puiCiocanele de pui din: suc de portocale, ulei de masline, sos iute, mustar de dijon, portocala si ciocanele. Ingrediente: 1/2 cana suc de portocala proaspat stors 1/4 cana ulei de masline 1/4 cana sos iute 1/4 cana mustar de Dijon 1 lingura coaja de portocala rasa 2-3 ciocanele de persona   Mod de preparare: Se…
Read more »





Tort in trei culori

14 December 2013
Tort_in_trei_culori.pngO reteta delicioasa de tort cu:napolitane, unt, oua, zahar, frisca, coaja de lamaie, zeama de lamaie, piersici albe, zahar vanilat, fistic. Ingrediente blat: 200 g napolitane  cu  cacao 3 linguri, unt topit Ingrediente îngheţata de lămâie: 3 ouă 60g zahăr 250g frişcă coajă, de lămâie, rasă zeama de la 2 lămâi Ingrediente îngheţata de piersici:…
Read more »

Ciorbă de burtă cu ardei iute si smantana

14 December 2013
ciorba_burta_ardei_iute_smantanaCiorbă de burtă cu ardei iute si smantana din: burta de vita, os de vita, morcovi, gulie, telina, piper boabe, foi de dafin, ardei, ardei iute, smantana, usturoi, sare grunjoasa, ulei si otet. Ingrediente: 1 kg burtă de vită 1 os de vită 2 morcovi 1 gulie 2 rădăcini pătrunjel 1 ţelină mică 1 lingura…
Read more »





Tarta frageda

14 December 2013
Tarta_frageda.pngO reteta delicioasa de tarta cu:faina, unt, zahar vanilat, oua, praf de copt, zahar, visine . Ingrediente: 400 g faină 200 g unt 1 pacheţel zahăr vanilat 3 gălbenuşuri 1 praf de copt 300 g zahăr 300 g vişine fără sâmburi 2 linguri zahăr pentru  macerat vişinele   Mod de preparare: Presari vişinele cu ce­le…
Read more »





Burgeri aromaţi cu legume

14 December 2013
Burgeri_aromati_cu_legumeAmestecă 500 g carne tocată de vită, 4 linguri pesmet, 3 linguri ceapă roşie, o linguriţă oregano uscat, 3 linguriţe mentă us­cată sau proaspătă, măruntită, şi asezonează cu sare şi piper. Im­parte amestecul în şase părţi şi, cu mâinile unse cu ulei, modelează şase burgeri. Dă-i la frigider până în momentul în care îi pui…
Read more »





Parfait cu fistic si visine

14 December 2013
Parfait_cu_fistic_si_visine.pngO reteta delicioasa de parfait cu:smantana, iaurt, zeama de lamaie, zahar, visine, fistic. Ingrediente: 200 ml smântână 200 ml iaurt gros 3 linguri zeama de lamaie 150 g zahăr 250 g vişine fără sâmburi 50g  fistic   Mod de preparare: Amesteci bine smântână cu iaurtul, sucul de lămâ­ie şi zahărul. Adaugi vişine­le fără sâmburi şi…
Read more »





Reteta zilei: Chiftele din carne de carnati cu branza cheddar

14 December 2013
Chiftele_din_carne_de_carnati_cu_branza_cheddar_11Chiftele din carne de carnati cu branza cheddar din: faina, carne de carnati, branza cheddar, lapte batut.   Ingrediente: 1 1/2 – 1 3/4 cesti faina Carnea de la 5-6 carnati 250gr branza cheddar, rasa 1/2 – 3/4 cesti de lapte batut     Mod de preparare: Intr-o tigaie adaugati carnea de la carnati si…
Read more »





Gâscă cu mere şi castane

14 December 2013
Gasca_cu_mere_si_castaneGâscă cu mere şi castane din: gasca, sare, piper, boia, mere acrisoare, ceapa, unt, castane, cimbru, pelin, bere neagra, amidon. Ingrediente: 1 gasca gata curatata (circa 3,5 kg) sare piper boia dulce 300 g mere acrisoare 2 cepe 1 lingura unt 250 g castane fierte 1/2 lingurita cimbru 2 lingurite pelin 125 ml bere neagra…
Read more »





Chifteluţe de sfeclă cu usturoi

14 December 2013
Chiftelute_de sfecla_cu_usturoiChifteluţe de sfeclă cu usturoi din: radacina de sfela rosie, usturoi, faina, ou, sare, curry, piper, ulei. Ingrediente: 600 g radacina de sfecla rosie 2 catei de usturoi 3-5 linguri faina 1 ou sare 1-2 lingurite curry piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se decojeşte rădăcina de sfeclă (se folosesc mănuşi, deoarece pătează…
Read more »





Salata de sfecla rosie cu hrean si iaurt

14 December 2013
Salata_de_sfecla_rosie_cu_hrean_si_iaurtSalata de sfecla rosie cu hrean si iaurt din: sfecla rosie, sare, piper, otet, ulei, hrean, zahar, castarvete, crema de iaurt, suc de lamaie, susan negru, nasturei, nuci, feta. Ingrediente: 6 capatani sfecla rosie sare piper 4 linguri otet 3 linguri ulei 1 lingura hrean 1 praf zahar 1 castarvete 200 g crema de iaurt…
Read more »





Supa de curcan cu galuste si zarzavat

14 December 2013
Supa_de_curcan_cu_galusteSupa de curcan cu galuste din: curcan, piept de pui, morcovi, telina, albitura, ceapa, cartofi, oua si gris. Ingrediente: 1 copan de curcan 1 piept de pui zarzavat pentru supa: morcovi, telina, albitura, ceapa si cartofi pentru galuste: 2 oua 5-6 linguri gris   Mod de preparare: Pui carnea la fiert în apă rece cu sare,…
Read more »





Rulouri de varză cu cârnăciori şi brânză topită

14 December 2013
Retete_1O reteta simpla si savuroasa de Rulouri de varză cu cârnăciori şi brânză topită din: frunze de varza, carnaciori, branza topita, faina, pesmet, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 10 frunze de varza 10 carnaciori 10 felii branza topita felii 7 linguri faina 5 linguri pesmet 2 oua sare piper 200 ml ulei   Mod…
Read more »





3 Retete delicioase pentru masa de Craciun

13 December 2013
Retete_Craciun_3Retete pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza Piept de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza din: maioneza, sos chili, sos sriracha, pesmet, ulei de canola, nuci pecan, faina, praf de usturoi, piper cayenne, ou, apa, mustar, cimbru, piept de pui, ulei.…
Read more »





Retete delicioase pentru masa de Craciun

13 December 2013
RdlRetete pentru masa de Craciun: Reteta zilei: Curcan umplut cu ierburi aromatice Curcan umplut cu ierburi aromatice din: curcan, unt nesarat, boia de ardei, piper, praf de usturoi, sare, supa de pui, lamaie, salvie, rozmarin, cimbru.   Ingrediente: 1 curcan 100gr unt nesarat 1 lingura boia de ardei 2 lingurite piper negru 1 lingurita praf…
Read more »





5 Cocktail-uri aromate pentru masa de Craciun

13 December 2013
Cocktail_5Cocktail-uri aromate pentru masa de Craciun: Cocktail Kiwi Mint O reteta simpla de Cocktail Kiwi Mint din: kiwi, menta, apa minerala si scortisoara. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 kiwi 1 buchet de menta apa minrala carbogazoasa un vard de cutit de scortisoara   Mod de preparare: Curatam kiwi-ul. Rupen 5-6 frunze de menta,…
Read more »





Reteta zilei: Turta dulce cu migdale

13 December 2013
Turta_dulce_cu_migdale_08Turta dulce cu migdale din: ghimbir uscat, faina, zahar brun, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu, ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare, coriandru, cardamom, unt, ou, esenta de migdale, zahar, migdale.   Ingrediente: 1/4 cana ghimbir uscat, tocat 1 1/2 cani de faina 1/4 cana de zahar brun 1/4 lingurita de sare 1 lingurita praf de copt…
Read more »





Sandwich cu macrou si salata de fenicul

13 December 2013
Sandwich_cu_macrou_si_salata_de_feniculSandvici cu macrou si salata de fenicul din: toast de secara, crema de branza, macrou afumat, fenicul, ceapa rosie, capere, lamaie, ulei de masline extravirgin si chives. Ingrediente: 2 felii toast de secara 4 linguri crema de branza 2 fileuri de macrou afumat, curatat de piele si rupt in bucati 1 bulb de fenicul, curatat si…
Read more »





Calamari cu masline

13 December 2013
Calamari_cu_maslineCalamari cu masline din: calamari, masline, ceapa, pasta de tomate, usturoi, boia, ulei, sare si piper. Măslinele verzi conţin mai puţine calorii şi lipide decât măslinele negre. De aceea, atunci când sunteţi într-o cură de slăbire, alegeţi le pe cele verzi. Gustul uşor amărui, prezent uneori, vine de la o substanţă numită oleuropein, conţinută doar de…
Read more »





File de crap cu merişoare

13 December 2013
File_de_crap_cu_merisoareO reteta delicioasa de File de crap cu merişoare din: file de crap, merisoare, lamaie, supa de legume, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de crap 300 g merisoare 1 lamaie 200 ml supa de legume 3-4 linguri ulei de masline 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Ciuperci pane umplute

13 December 2013
Ciuperci_pane_umpluteCiuperci pane umplute din: ciuperci, oua, branza de vaci, cascaval, marar, faina, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete 3 oua 200 g branza de vaci 50 g cascaval 1 legatura marar 100 g faina 100 g pesmet 150 ml ulei pentru prajit sare piper   Mod de preparare: Indepartati piciorusele ciupercilor, spalati-le…
Read more »





Supă de rosii cu găluste

13 December 2013
Supa_rosii_galusteSupă de rosii cu găluste din nucă din: ceapa, morcovi, cartofi, telina, ardei grasi, rosii, ulei de masline, supa de pasare, smantana, patrunjel, oua, gris, nuca si sare. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 2 cartofi 1 țelină 2 ardei grași 2 kg roșii 3 linguri ulei de măsline sau din germeni de porumb 3 l supă…
Read more »





Piept de pui cu salvie si jambon

13 December 2013
Piept_de_pui_cu_salvie_si_jambonPiept de pui cu salvie si jambon din: piept de pui, jambon, salvie, ulei, sare, piper, orez, patrunjel, busuioc, cimbru, rozmarin, ceapa, unt si sare. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 4 felii subtiri de jambon 8 frunze mari de salvie 3 linguri ulei sare piper proaspat macinat pentru garnitura de orez: 200 g orez cu…
Read more »





Mix de fructe uscate cu iaurt

13 December 2013
Mix_de_fructe_uscate_cu_iaurtMix de fructe uscate cu iaurt din: mix de fructe uscate, scortisoara, suc de mere, iaurt si fulgi de ovaz. Ingrediente: 140 g mix de fructe uscate (caise, curmale, stafide) 1/2 lingurita de scortisoara 300 ml suc de mere 200 g iaurt grecesc degresat 100 g fulgi de ovaz   Mod de preparare: Pune fructele uscate…
Read more »





Cafe Port

13 December 2013
Cafe_PortCafe Port din: cafea, vin, rom, zahar si frisca. Ingrediente: cafea fierbinte si tare vin bordeaux rom 2 lingurite de zahar candel macinat frisca lichida     Mod de preparare: Turnam intr-un vas cafeaua si adaugam in mod egal vin si rom, apoi adaugam candelul. Fierbem bautura pana cand zaharul se dozolva. Turnam intr-un pahar decorativ…
Read more »





Varza cu ciuperci

13 December 2013
Varza_cu_ciuperciO reteta savuroasa de Varza cu ciuperci din: varza, ciuperci, lamaie, ulei, ceapa rosie, pasta de rosii, seminte si marar. Ingrediente: 1 varza alba 300 g ciuperci albe de cultura 1 lamaie 4-5 linguri ulei 1 ceapa mare rosie 1 lingura pasta de rosii 2 linguri seminte crude de floarea soarelui 1 legatura marar  …
Read more »





Potcoave zaharate

13 December 2013
Potcoave_zaharate.pngO reteta delicioasa de potcoave zaharate cu: faina, zahar, unt, oua, zahar vanilat, lamaie, sare, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente : 400 g faină 120 g zahăr 200 g unt 2 ouă 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie un praf de sare 1 pliculeţ praf de copt zahar pudra   Mod de preparare: Amesteci…
Read more »





Reteta zilei: Curcan umplut cu ierburi aromatice

13 December 2013
Curcan_umplut_cu_ierburi_aromatice_06Curcan umplut cu ierburi aromatice din: curcan, unt nesarat, boia de ardei, piper, praf de usturoi, sare, supa de pui, lamaie, salvie, rozmarin, cimbru.   Ingrediente: 1 curcan 100gr unt nesarat 1 lingura boia de ardei 2 lingurite piper negru 1 lingurita praf de usturoi Sare 3 cesti supa de pui Ingrediente umplutura: 1 lamaie,…
Read more »





Piept de pui învelit în fulgi cu salată de andive

13 December 2013
Piept_de_pui_învelit_în_fulgi_cu_salata_de_andivePiept de pui învelit în fulgi cu salată de andive din: piept de pui, sare, piper, boia, pesmet, cereale, smantana, buduioc, frunze de busuioc, mustar, miere de albine, andive, maioneza si smantana. Ingrediente: 4 bucati piept de pui sare piper boia iute 100 g pesmet 150 g fulgi (cereale) 500 ml smantana sau iaurt dulce cateva…
Read more »





Chec fara ou cu cacao

13 December 2013
Chec_fara_ou_cu_cacaoChec fara ou cu cacao din: faina, ulei, zahar, apa rece, praf de copt, cacao, margarina, lamaie, sare. Ingrediente: 3 cani faina 1 cana ulei 1 cana si jumatate zahar 1 cana si jumatate apa rece 1 pliculet praf de copt 2 linguri cacao 1 lingura margarina 1 lamaie un varf de cutit sare  …
Read more »





Bors de pui a la grec

13 December 2013
Bors_de_pui_a_la_grecBors de pui a la grec din: tacamuri de pui, piept de pui, morcov, ceapa, radacina de pastarnac, bors, patrunjel, sare, galbenusuri, smantana. Ingrediente: un pachet de tacamuri de pui 1/2 piept de pui un morcov o ceapa o radacina pastarnac 500 ml bors patrunjel sare pentru dres: 2 galbenusuri 100 ml smantana   Mod…
Read more »





Pui cu fructe uscate

13 December 2013
Pui_cu_fructe_uscatePui cu fructe uscate din: pulpe de pui, prune uscate, caise uscate, smochine, ceapa, migdale, stafide, scortisoara, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 12 prune uscate 10 caise uscate 6 smochine 2 cepe 125 g migdale maruntite 75 g stafide un baton scortisoara 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Fructele…
Read more »





Gasca umpluta cu prune si mere

13 December 2013
Gasca_umpluta_cu_prune_si_mereGasca umpluta cu prune si mere din: gasca, sare, piper, paine alba, mere acrisoare, prune uscate, cimbru, ceapa, morcov, praz, telina, vin rosu sec, supa de pasare. Ingrediente: 1 gasca gata curatata (circa 4,5 kg) sare piper 250 g paine alba 250 mere acrisoare 250 g prune uscate fara samburi 2 legaturi cimbru proaspat 1…
Read more »





Humus cu legume la gratar

13 December 2013
Humus_cu_legume_la_gratarHumus cu legume la gratar din: legume, naut, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, lipii, ridichi, morcovi si telina. Ingrediente: 350 g de legume fripte pe gratar (ardei, vinete, dovlecei) 400 g naut din conserva, scurs 1 catel de usturoi, tocat zeama de la 1 lamaie 1 lingurita ulei de masline 2 lipii, prajite si…
Read more »





Reteta zilei: Frittata cu broccoli si rosii

13 December 2013
Frittata_cu_broccoli_si_rosii_11Frittata cu broccoli si rosii din: oua, smantana lichida, sare, piper, nucsoara, broccoli, rosii, ceapa, busuioc, ulei de masline, mozzarella.   Ingrediente: 10 oua 100 gr smantana lichida sare si piper nucsoară 1 broccoli, rupt buchetele 2 rosii uscate 1 ceapa, tocata 1 legatura frunze de busuioc, tocat ulei de masline 240 gr mozzarella proaspata,…
Read more »





Ingheţată cu fructe de pădure

13 December 2013
Inghetata_cu_fructe_de_padureîngheţată cu fructe de pădure din: crema cremsnit, lapte, frisca, fructe de padure, bezele si foia de napolitana. Ingrediente: 1 cutie crema cremsnit 750 ml lapte 250 ml frisca 600 g fructe de padure bezele 1 foiae napolitana   Mod de preparare: Intr-un bol pui crema pentru cremşnit, peste care torni 750 ml lapte rece în…
Read more »

Coaste de vitel in crusta de ierburi aromatice

13 December 2013
Coaste_de_vitel_in_crusta_de_ierburi_aromaticeCoaste de vitel in crusta de ierburi aromatice din: ulei de masline, coaste de vitel, busuioc, chievs, patrunjel, rozmarin, tarhon, cimbru, boabe de piper, unt, pesmet, gruyere, cheddar. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 2 bucati coaste de vitel, 250 g fiecare cu tot cu os pentru crusta de ierburi: cate 1 mana mare de…
Read more »





Unt cu branza si praz

13 December 2013
Unt_cu_branza_si_prazUnt cu branza si praz din: unt, branza de vaci, praz, usturoi, marar, tarhon, castravete si boia iute. Ingrediente: 150 g unt 100 g branza dulce de vaci 1 fir de praz (parte alba) 2 catei de usturoi 1/2 legatura marar 1/2 legatura tarhon 1 castravecior proaspat sau acru 1/2 lingurita boia iute   Mod de…
Read more »





Tartine cu branza si nuci

13 December 2013
Tartine_cu_branza_si_nuciTartine cu branza si nuci din: ricotta, miere, nuci, branza albastra, piper. Ingrediente: 250 g ricotta 1 lingurita miere 50 g nuci tocate 300 g branza albastra piper   Mod de preparare: Intr-un castron se ames¬tecă ricotta cu miere şi nuci. Se piperează şi se înglobează cubuleţe de brânză albastră. Se aşază compoziţia într-un borcan,…
Read more »





Stelute pentru masa de Craciun

13 December 2013
Stelute_pentru_masa_de_CraciunStelute pentru masa de Craciun din: faina, praf de copt, amidon, zahar, coaja de lamaie, ou, unt, galbenus, zahar pudra, gem de caise. Ingrediente: 400 g faina 1 lingurita praf de copt 100 g amidon 150 g zahar 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 ou 250 g unt rece in plus: 1 galbenus 50…
Read more »





Inghetata de cocos

13 December 2013
Inghetata_de_cocosInghetata de cocos din: lapte de cocos, crema de branza, zahar pudra, smantana dulce, zeama de lamaie, portocale, kiwi, carambola, unt, zahar brun. Ingrediente: 250 ml lapte de cocos 250 g crema de branza 85 g zahar pudra 125 ml smantana dulce 1 lingura cu zeama de lamaie 1 portocala 1 kiwi 1 carambola (fruct…
Read more »





Cotlete aromate cu usturoi si rosii

13 December 2013
Cotlete_aromate.pngO reteta delicioasa de cotlete de porc cu: usturoi, rosii, ulei de masline, apa, cimbru, busuioc, sare, piper, patrunjel, ceapa. Ingrediente: 4 cotlete, porc 3 căţei de usturoi 2 roşii 2 linguri ulei de măsline 10 linguri apa cimbru busuioc sare piper 1 legătură, pătrunjel 2 cepe   Mod de preparare: Pisezi usturoiul, îl freci…
Read more »





Deliciu cu mascarpone

13 December 2013
Deliciu_cu_mascarpone.pngO reteta delicioasa de deliciu cu:crema mascarpone, oua, praf de frisca, esenta de vanilie, zahar, biscuiti, scortisoara. Ingrediente: 200 g cremă mascarpone 2 ouă 1plic praf de  frişcă 1 esenţă de vanilie 100 g zahăr 100 g biscuiţi digestivi 1 linguriţă scortisoara   Mod de preparare: Amesteci cu mixerul cre­ma mascarpone cu găl­benuşurile şi praful…
Read more »





Reteta zilei: Supa de pui cu legume si sos

13 December 2013
Supa_de_pui_cu_legume_si_sos_05Supa de pui cu legume si sos din: piept de pui, ulei, ceapa, ardei gras rosu, porumb, fasole neagra, usturoi, supa de pui, malai, sos enchilada, sare, chili, chimen, coriandru, chips-uri tortilla.   Ingrediente: 1 piept de pui, taiat pe jumatate 1 lingura de ulei 1 ceapa mare, tocata 1 ardei gras rosu, tocat 250…
Read more »





Legume cu sos alb

13 December 2013
Legume_cu_sos_alb.pngO reteta delicioasa de legume cu sos alb: broccoli, cartofi, faina, margarina, cascaval, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g broccoli 3cartofi 3 rosii 2 linguri, faină 1 lingura margarina 150 g caşcaval de  post ras sare piper ulei   Mod de preparare: Desfaci făina în 250 ml de apă, fierbi pe foc mic până se…
Read more »





Spirale de pui

13 December 2013
Spirale_de_pui.pngO reteta delicioasa de spirale de pui cu:piept de pui, bacon, ardei capia, sos picant, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 4 feli bacon 4 ardei capia 1 lingura şos picant 1lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi, scoţi coto­rul şi seminţele. îndepărtezi pie­lea de pe pieptul…
Read more »





Rulada de porc cu nuci si caise uscate

13 December 2013
Rulada_de_porc_cu_nuci_si_caise_uscateRulada de porc cu nuci si caise uscate din: nuci, caise uscate, coniac, suc de lamaie, carne de porc, slaninuta, patrunjel, piper, sare, ulei, unt. Ingrediente: 100 g nuci 50 g caise uscate 2 linguri miere 1 lingurica coniac 1 lingura suc de lamaie 600 g carne de porc slaba 100 g slaninuta feliata 1…
Read more »





Fundite vanilate

13 December 2013
Fundite_vanilate.pngO reteta delicioasa de fundite cu: faina, zahar, apa, drojdie, sare, zahar pudra, ulei. Ingrediente: 450 g faină 2 linguri zahăr 1 ceaşcă, apă caldă 20 g drojdie de bere un praf de sare zahăr pudră aromatizat cu vanilie ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Freci drojdia cu o linguriţă de zahăr şi două…
Read more »





Tarta cu mazare si ardei capia

13 December 2013
Tarta_cu_mazare.pngO reteta delicioasa de tarta cu: faina, malai, unt, praf de copt, oua, ardei capia, smantana, mazare, nucsoara, sare, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: 175 g faină 100 g mălai 100 g unt 1 pachet praf de copt 4 ouă 2 ardei roşii capia 50 g smântână 600 g mazăre verde congelată sau proaspătă un…
Read more »





Cum se prepara Salată de cartofi cu bacon si iaurt (video)

12 December 2013
Cum_se_prepara_salata_de_cartofi_cu_bacon_si_iaurtO reteta video despre Cum se prepara Salată de cartofi cu bacon și iaurt: Cum se prepara Salată de cartofi cu bacon și iaurt
Read more »





Reteta zilei: Prajitura Tiramisu

12 December 2013
Prajitura_Tiramisu_10Prajitura Tiramisu din: branza mascarpone, piscoturi, ou, zahar, cafea, coniac, cacao, ciocolata.   Ingrediente: 250 gr branza mascarpone 250 gr piscoturi 2 galbenusuri de ou 2 linguri de zahar 1 cana cafea, racita 1 1/2 linguri de coniac 1-2 linguri de cacao Ciocolata rasa   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecati galbenusurile de ou, zahar…
Read more »





Cod cu rosii la cuptor

12 December 2013
Cod_cu_rosii_la_cuptorCod cu rosii la cuptor din: ardei grasi, ceapa rosie, rosii cherry, masline, passata, fasole, fileuri de cod si busuioc. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii, fara seminte si tocati 2 cepe rosii, feliate 250 g de rosii cherry 1 mana de masline negre 350 g passata 400 g de fasole boabe din conserva, scursa 4 fileuri…
Read more »





Pui cu varză si seminte de mărar

12 December 2013
Pui_cu_varza_si_seminte_de_mararPui cu varză si seminte de mărar din: piept de pui, varza, morcov, ceapa, iaurt, seminte de marar, marar verde, pasta de tomate, ulei, vin, boia, sare si piper. Ingrediente: 2 piepți de pui 1 varză dulce mică 1 morcov 1 ceapă 200 g iaurt 1 linguriță semințe de mărar 1 legătură mărar verde 1 lingură…
Read more »





Bors de cartofi cu mere si telina

12 December 2013
Bors_de_cartofi_cu_mere_si_telinaBors de cartofi cu mere si telina din: bors, lamaie, cartofi, mere, telina, galbenusuri, ulei de masline si marar. Ingrediente: 1,5 l bors 1 lamaie 2 cartofi 2 mere 1 telina 2 galbenusuri 4 linguri ulei de masline 1 legatura marar   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi radeţi-i pe răzătoarea cu ochiuri mari. Stropiţi-i cu…
Read more »





Paste cu carne de pui, nuci si parmezan

12 December 2013
Paste_cu_carne_de_pui_nuci_si_parmezanPaste cu carne de pui, nuci si parmezan din: ceapa rosie, telina verde, piept de pui, nuci, unt, vin, patrunjel, tagliatelle, lamaie, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 fire telina verde 2 fileuri de piept de pui 80 g nuci 50 g unt 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel 300 g tagliatelle…
Read more »





Iutari cu branza de burduf

12 December 2013
Iutari_cu_branza_de_burdufIutari cu branza de burduf din: iutari, branza de burduf, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 16 iutari, bureti albi iuti 200 g branza de burduf 2 linguri ulei 2 catei de usturoi sare     Mod de preparare: Curatati iutarii de frunze si pamant, spalati-i bine sub jet de apa, ca sa eliminati nisipul strans intre…
Read more »





Linguine cu carne de crab

12 December 2013
Linguine_cu_carne_de_crab_07Pentru a pregăti acest preparat simplu, dar foarte gustos, cu paste făinoase, singurul efort pe care trebuie să-l faceţi este să căutaţi la magazin un crab întreg viu. Dacă nu vă pricepeţi să-l tranşaţi, atunci mai bine căutaţi nişte carne de crab proaspătă (nu din conservă) albă şi maro. Aromatizaţi nişte ulei de măsline călind…
Read more »





Peltea de gutui cu fistic

12 December 2013
Peltea_de_gutui_cu_fisticPeltea de gutui cu fistic din: gutui, vin alb, gelfix, zahar, fistic. Ingrediente: 1,5 kg gutui 200 ml vin alb 1 plic praf Gelfix 1 kg zahar 2 linguri fistic   Mod de preparare: Se curăţă puful de pe gutui cu un prosop de bucătărie. Se curăţă apoi şi cotoarele, iar pulpa se taie felii.…
Read more »





Piept de pui la cuptor cu gutui

12 December 2013
Piept_de_pui_la_cuptor_cu_gutuiPiept de pui la cuptor cu gutui din: piept de pui, sare, piper, gutui, unt, ulei de masline, cimbru, supa de pui, smantana, vin alb sec. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (de 150 g) sare piper 2 gutui mici 2 linguri unt 1 lingura ulei de masline 2 lingurite cu cimbru tocat 250…
Read more »





Fasole verde cu mărar si smantana

12 December 2013
Fasole_verde_cu_marar_si_smantanaO reteta delicioasa de fasole verde cu: praf de copt, unt, faina, supa de vita, sare, smantana, piper, otet, marar. Ingrediente: 750 g fasole verde un vârf de cuţit de praf de copt o lingură de unt o lingură de făină 200 ml supă de vită sare 200 g smântână piper un strop de oţet…
Read more »





Pui cu portocale

12 December 2013
Pui_portocalaO reteta delicioasa de pui cu: vanata, portocale, miere, usturoi, masline, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 2 piepti de pui o vanata 4 portocale 3 linguri miere 2 catei de usturoi 30ml ulei de masline sare piper cimbru   Mod de preparare: Vânata se spală, se şterge cu un şervet de bucătărie, se taie rondele potrivit…
Read more »





Reteta zilei: Muschi de porc la gratar

12 December 2013
Muschi_de_porc_la_gratar_07Muschi de porc la gratar din: muschi de porc, usturoi, sos de soia, zahar brun, cimbru, ardei iute, ghimbir.   Ingrediente: 2 buc muschi de porc 3 catei de usturoi, tocat 1 ceasca sos de soia 2 linguri zahar brun 2 crengute de cimbru 2 ardei iuti 1 lingurita ghimbir     Mod de preparare:…
Read more »





Tarte cu ansoa

12 December 2013
Tarte_ansoaO reteta delicioasa de tarte cu: ansoa, faina, unt, ou, sare, branza de capra, avocado, usturoi, limeta, patrunjel, piper. Ingrediente: 300 g făină 125 g unt un ou un sfert de linguriţă de sare 300 g brânză de capră un borcănel fileuri de anşoa un avocado 5 căţei de usturoi o limetă pătrunjel piper Mod…
Read more »





Găluşte cu compot de prune

12 December 2013
Galuste_cu_compot_de_pruneO reteta delicioasa de galuste cu:prune, scortisoara, cuisoare, zahar tos, lamaie, unt, sare, oua, crema de branza dulce, paine alba, smantana, faina, unt, pesmet. Ingrediente pentru compotul de prune: un kg prune un beţişor de scorţişoară câteva cuişoare 200 g zahăr tos zea­ma şi coaja de la o lămâie Ingrediente găluşte: 100 g unt coajă…
Read more »





Supă cu fâşii de clătite

12 December 2013
Supa_cu_fasii_de_clatiteO reteta delicioasa de supa: faina, lapte, oua, sare, supa de vita, patrunjel. Ingrediente: 75 g făină 125 ml lapte două ouă sare ulei un litru supă de vită pătrunjel Mod de preparare: Intr-un bol se mixează făina, laptele, ouăle şi sarea până când se for­mează o compoziţie cremoasă, ca pentru clătite. Se prăjesc în…
Read more »





Desert cu crema de unt

12 December 2013
Desert_cu_crema_de_untDesert cu crema de unt din: faina, unt, nuci, zahar pudra, scortisoara, oua, unt. Ingrediente: aluat: 150 g faina 100 g unt 65 g nuci macinate 70 g zahar pudra 1 praf scortisoara crema: 120 g zahar pudra 2 oua 90 g unt   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, se frământă…
Read more »





Tocanita de ciuperci cu usturoi si verdeata

12 December 2013
Tocanita_de_ciuperci_cu_usturoi_si_verdeataTocanita de ciuperci su usturoi si verdeata din: ciuperci, rosii in bulion, condimente, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 cutie rosii in bulion 1 lingurita condimente 2 bucati ceapa 3 linguri ulei 3 catei de usturoi tocati marunt 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se spală…
Read more »





Prajitura cu scortisoara si mere

12 December 2013
Prajitura_cu_scortisoara_si_merePrajitura cu scortisoara si mere din: mere, faina, zahar tos, apa minerala, margarina, ulei, scortisoara. Ingrediente: 1 kg mere dulci 400 g faina 300 g zahar tos 2 cani cu apa minerala 300 g margarina de gatit 4 linguri cu ulei de floarea soarelui 1 pliculet cu zahar vanilat scortisoara sare   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Rasol de porc cu glazura si felii de ananas

12 December 2013
Rasol_de_porc_cu_glazura_si_felii_de_ananas_10Rasol de porc cu glazura si felii de ananas din: rasol de porc, cimbru, cuisoare, praz, suc de ananas, ghimbir, marmelada de portocale, zahar brun, miere, scortisoara, felii de ananas.   Ingrediente: 1 rasol porc, afumat 5 crengute de cimbru 8 cuisoare 2 fire praz Ingrediente glazura: 1 cana suc de ananas 1 lingura de…
Read more »

Somon in crusta cu lamaie si valeriana

12 December 2013
Somon_in_crusta_cu_lamaie_si_valerianaSomon in crusta cu lamaie si valeriana din: ardei copti, unt, spanac, aluat de foitaj, fileu de somon, ou, lamaie, valeriana, smantana, zeama de lamaie, pesto de busuioc, busuioc. Ingrediente: 300 g de ardei copti, in ulei, din borcan 25 g de unt 225 g de spanac, spalat si rupt 375 g aluat de foitaj…
Read more »





Varza calita cu carnati proaspeti

12 December 2013
Varza_calita_cu_carnati_proaspetiVarza calita cu carnati proaspeti din: carnati proaspeti, varza, ulei, ceapa, rosie, sare, piper boabe, foi de dafin. Ingrediente: 2 carnati proaspeti 1 varza mica 4 linguri de ulei 1 ceapa 1 rosie sare piper boabe foi de dafin   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o căleşti într-un vas mare. între timp, tai…
Read more »





Clatite gustoase

12 December 2013
Clatite_gustoaseO reteta delicioasa de clatite cu: faina, oua, sare, zahar, lapte, unt, gem, zahar pudra. Ingrediente: 180 g făină 3 gălbenuşuri două ouă un vârf de cuţit de sare 50 g zahăr 375 ml lapte unt sau ulei vege­tal pentru prăjit 150 g gem de caise zahăr pudră pentru decor Mod de preparare: Intr-un bol…
Read more »





Sarmale de post cu stafide

12 December 2013
Sarmale_de_post_cu_stafideSarmale de post cu stafide din: varza murata, orez, ceapa, morcov, bulion, stafide, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 varza murata 1 ceasca orez 6 cepe potrivite 1 morcov 2 linguri bulion 100 g stafide 50 ml suc de rosii sare piper   Mod de preparare: Tocaţi mărunt ceapa, înăbuşiţi-o în ulei, împreună cu…
Read more »





Trufe din cartofi

12 December 2013
Trufe_din_cartofiTrufe din cartofi din: biscuiti, lapte de soia, zahar brun, margarina, cacao, nuca, esenta de rom, sare. Ingrediente: 400 g biscuiti populari 100 ml lapte de soia 150 g zahar brun 50 g margarina 4 linguri cu cacao 50 g nuca esenta de rom sare   Mod de preparare: Pune pe foc mic laptele cu…
Read more »





Salata cu alune de padure si pere

12 December 2013
Salata_cu_alune_de_padure_si_pereSalata cu alune de padure si pere din: miere, rozmarin, ulei de masline, alune de padure, coaja de lamaie, otet balsamic, radicchio, valeriana, rucola, para, branza cu mucegai. Ingrediente: 1 ingura de miere 2 fire de rozmarin 2 lingurite ulei de masline, plus un strop pentru a praji nucile 2 linguri alune de padure decojite…
Read more »





Piept de rata in crusta

12 December 2013
Piept_de_rata_in_crustaPiept de rata in crusta din: piept de rata, alune, ghimbir, gem de portocala, scortisoara, ulei de masline, ulei de arahide, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de rata 200 g alune 1 lingurita cu ghimbir ras 2 linguri cu gem de portocale 1/2 lingurita cu scortisoara 4 linguri cu ulei de masline 1 lingura cu…
Read more »





Prajitura rasturnata cu dovleac

12 December 2013
Prajitura_rasturnata_cu_dovleacPrajitura rasturnata cu dovleac din: dovleac, faina, ulei, zahar, apa, praf de copt, otet, zahar vanilat, stafide aurii, esenta de rom, sare. Ingrediente: 500 g dovleac 500 g faina 150 ml ulei 400 g zahar+4 linguri 250 ml apa 1 pliculet cu praf de copt 1 lingurita cu otet 2 plicuri cu zahar vanilat 2…
Read more »





Reteta zilei: Mancare de fasole cu varza

12 December 2013
Mancare_de_fasole_cu_varza_08Mancare de fasole albe cu varza din: ulei de masline, cartofi, cimbru, ceapa, fasole alba, varza alba, sare, piper.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cartofi, curatati, taiati cuburi 3-4 crengute de cimbru proaspat 1/2 ceapa , tocata 1 cutie fasole alba, clatita si scursa 3 cani varza alba, tocata Sare si piper…
Read more »





Muschiulet de porc in aluat

12 December 2013
Muschiulet_de_porc_in_aluatMuschiulet de porc in aluat din: muschiulet de porc, vin rosu, usturoi, ceapa, rozmairn, spanac, galbenus, ciuperci, ulei, sare, piper, faina, unt. Ingrediente: 1 mschiulet de porc 100 ml vin rosu 5 catei de usturoi 2 cepe 1 crenguta de rozmarin 1 galbenus 500 g spanac 5 ciuperci ulei sare piper pentru aluat: 175 g…
Read more »





Prajitura cu gem

12 December 2013
Prajitura_cu_gemPrajitura cu gem din: gem, faina, zahar tos, ulei, bors, praf de copt, zahar vanilat, zahar pudra, sare. Ingrediente: 1 borcan mare cu gem acrisor 1 borcan mic cu gem dulce pentru aluat: 700 g faina 10 linguri cu zahar tos 1 linguri cu ulei 10 lingura cu bors 1 plicule cu praf de copt…
Read more »





Vineciori cu vin alb

12 December 2013
Vineciori_cu_vin_albVineciori cu vin alb din: vineciori, vin, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g vineciori, oite 200 ml vin alb 1 lingurita otet de mere (optional) 2 linguri ulei de masline sare piper nucsoara   Mod de preparare: Curăţaţi vineciorii şi spălaţi-i bine sub jet de apă. Tăiati picioruşele. Puneţi-i…
Read more »





Carnati cu fasole boabe

12 December 2013
Retete_14Incinge o lingură de ulei într-o cratiţă şi rumeneşte 8 cârnaţi de porc, apoi aşază-i pe o farfurie şi scurge grăsimea în exces. Sotează în aceeaşi tigaie 2 cepe tocate, până se înmoaie. Dă focul mai mare, toarnă 150ml de vin alb şi lasă să scadă până la jumătate. Adaugă 400g de roşii din conservă,…
Read more »





Reteta zilei: Clatite cu dulceata si nutella

11 December 2013
Clatite_cu_dulceata_si_nutella_05Clatite cu dulceata si nutella din: oua, lapte, unt topit, sare, faina, unt, ulei. Ingrediente: 2 oua 2/3 cana de lapte 2 linguri de unt topit 1/4 lingurita de sare 1 cana faina unt sau ulei   Mod de preparare:  Amestecati lichidele intr-un blender, apoi incorporate sare si faina. Se amesteca pana la omogenizare timp…
Read more »





Peşte de mare cu unt alb şi cartofi

11 December 2013
Peste_de_mare_cu_unt_alb_si_cartofO reteta delicioasa de peste cu:cartofi, unt, patrunjel, ulei de masline, otet din vin alb, vin alb, ceapa, capere. Ingrediente: 500 g cartofi aproximativ 25 g unt o legătură mică de pătrunjel, tăiat mărunt 4 fileuri peşte de mare fără solzi ulei de măsline Ingrediente sos de unt: o lingură oţet de vin alb 3…
Read more »





Salată cu mazăre, ridichi şi carne de vită

11 December 2013
Salata_cu_mazare_ridichi_si_carne_de_vitaO reteta delicioasa de salata cu: ulei de masline, carne de vita, salata verde, ridichi, mazare verde, frunze de menta, smantana, mustar, crema de hrean. Ingrediente: ulei de măsline 1 antricot de muşchi de vită fără grăsime, aproximativ 350 g o căpăţână mică şi fragedă de salată verde 200 g ridichi, tăiate felii 200 g…
Read more »





Omletă cu gălbiori

11 December 2013
Omleta_cu_galbioriOmletă cu gălbiori din: oua, galbiori, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 400 g galbiori 2 linguri ulei de masline sare piper     Mod de preparare: Spălaţi bine gălbiorii sub jet puternic de apă, ca să eliminaţi nisipul şi pământul strâns între lamele. Lă- saţi-i să se scurgă. Rupeţi-i în bucăţi pe…
Read more »





Mancare de linte cu ardei capia

11 December 2013
Mancare_de_linte_cu_ardei_capiaMancare de linte cu ardei capia din: linte, ceapa, morcov, ardei capia, cartofi, rosii, menta, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g linte 2 cepe 1 morcov 1 ardei capia 2 cartofi 1 cutie cu rosii tocate 1 lingurita cu menta uscata 2 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Pune lintea la fiert…
Read more »





Tarta cu prune si nuci

11 December 2013
Tarta_cu_prune_si_nuciTarta cu prune si nuci din: faina, unt, apa, zeama de lamaie, prune, piure de prune, zahar tos si miez de nuca. Ingrediente: 400 g faina 100 g unt 2 linguri apa rece 1 lingura zeama de lamaie 300 g prune 700 g prune macinate, piure 250 g zahar tos 200 g miez de nuca intreg…
Read more »





Cremă de varză

11 December 2013
Crema_de_varzaCremă de varză din: varza alba, varza rosie, suc de rosii, zer, ulei de masline, chimen, marar si cimbru. Ingrediente: 1 varza alba 1/4 varza rosie 1 l suc de rosii 500 ml zer proaspat 4-5 linguri ulei de masline 1 lingurita chimen macinat 1 legatura marar 1 legatura cimbru   Mod de preparare: Treceti varza…
Read more »





Sandvici cu carnati

11 December 2013
Sandvici_cu_carnatiAşază într-o tavă 8 cârnaţi şi stropeşte-i cu 1 lingură de ulei. Dă-i la cuptorul preîncălzit la 200°C/gaz 6, timp de 20 de minute. Amestecă 3 linguri sos de soia cu 3 linguri de miere şi 4 linguriţe de muştar cu boabe. Scurge grăsimea de la cârnaţi şi toarnă peste ei sosul format, acoperindu-i uniform.…
Read more »





Ardei umpluţi cu pilaf

11 December 2013
Ardei_umpluti_cu_pilafArdei umpluţi cu pilaf din: ardei grasi, orez, ceapa, bulion, marar verde, sare, piper, boabe de piper, ulei. Ingrediente: 8-10 ardei grasi (sau gogosari) 1 cana cu orez 4-5 cepe potrivite 2 linguri cu bulion 1 lingura cu marar verde tocat sare piper negru macinat 10 boabe de piper ulei   Mod de preparare: Toacă…
Read more »





Aperitiv cu telemea si seminte de fenicul

11 December 2013
Aperitiv_cu_telemea_si_seminte_de_feniculAperitiv cu telemea si seminte de fenicul din: telemea, seminte de susan, seminte de fenicul, coaja de lamaie, piper, castravete, masline si frunze de menta. Ingrediente: 250 g telemea de vacă mai nesărată 1 lingură semințe de susan 1 linguriță semințe fenicul 3 linguri ulei de măsline coaja rasă de la 1 lămâie 1 vârf de…
Read more »





Naut cu chimen si praz

11 December 2013
Naut_cu_chimen_si_prazNaut cu chimen si praz din: boabe de naut, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, otet de mere, chimen, ardei iute, ardei gras, praz si patrunjel verde. Ingrediente: 800 g boabe de naut 2 catei de usturoi 50 ml ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 1 lingura otet de mere 1 lingurita chimen…
Read more »





Reteta zilei: Fructe de mare in sos de smantana

11 December 2013
Fructe_de_mare_in_sos_de_smantana_18Fructe de mare in sos de smantana din: ceapa, file de peste, calamari, creveti, smantana, usturoi, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 1 ceapa 2 fileuri de peste 3-4 calamari 1 kg de creveti, scoici Smantana 2 catei de usturoi Patrunjel sare si piper   Mod de preparare: Spalati si puneti in apa rece timp de…
Read more »





Rulouri cu carnati, salvie si mere

11 December 2013
Retete_1Incinge cuptorul la 220°C/gaz 7. Amestecă 400g de carne din cârnaţi (de la aproximativ 6 bucăţi) cu 1 căţel de usturoi zdrobit, 2 linguri de salvie proaspătă tocată şi 1 măr tocat. Asezonează. Intinde cu sucitorul 500g de foitaj pe o suprafaţă presărată cu făină, astfel încât să obţii un dreptunghi cu lăţimea de 30cm.…
Read more »





Mancare de fasole rosie, mazare si porumb

11 December 2013
Mancare_de_fasole_rosie_mazare_si_porumbMancare de fasole rosie, mazare si porumb din: fasole boabe, ceapa, mazare, porumb, ardei capia, bulion, boia dulce, ardei iute, bicarbonat, ulei, sare. Ingrediente: 350 g fasole boabe rosie 1 ceapa 200 g mazare 200 g porumb 2 ardei capia 2 linguri cu bulion 1 lingurita cu boia dulce 1 ardei iute bicarbonat ulei sare…
Read more »





Sufleu de varza cu alune si cascaval

11 December 2013
Sufleu_de_varza_cu_alune_si_cascavalSufleu de varza cu alune si cascaval din: varza, oua, unt, cascaval, smantana, pesmet, alune de padure, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mai mare (circa 1,5 kg) 6 oua 100 g unt 150 g cascaval 150 ml smantana 100 g pesmet 250 g alune de padure crude 2 linguri faina sare piper   Mod…
Read more »





Negrese cu alune si ciocolata

11 December 2013
Negrese_cu_alune_si_ciocolataNegrese cu alune si ciocolata din: ciocolata, unt, oua, zahar, alune de padure, stafide, praf de copt, zahar vanilat si faina. Ingrediente: 400 g ciocolata neagra de menaj 150 g unt 4 oua 200 g zahar 100 g alune de padure crude sfaramate 50 g stafide inmuiate in 50 ml rom 1 lingurita praf de copt…
Read more »





Mancare de tofu cu soia

11 December 2013
Mancare_de_tofu_cu_soiaMancare de tofu cu soia din: tofu, granule de soia, ardei gras, ceapa, rosii, usturoi, concentrat de legume, ulei, sare. Ingrediente: 600 g tofu 50 g granule de soia 1 ardei gras 1 ceapa 6 rosii 3 catei de usturoi 1 lingurita cu concentrat de legume ulei sare   Mod de preparare: Pune granulele la…
Read more »





Piure de cartofi dulci cu ardei iute

11 December 2013
Piure_de_cartofi_dulci_cu_ardei-iutePiure de cartofi dulci cu ardei iute din: cartofi, pasta de ardei iute, smantana si unt. Ingrediente: 4 cartofi dulci mari (aproximativ 1 kg) 1 lingura pasta de ardei iute 125 ml de smantana 25 g unt       Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. Pune cartofii într-o tavă şi dă-i la cuptor…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu branza feta si sos tzatziki

11 December 2013
Sandwich_cu_branza_feta_si_sos_tzatziki_10Sandwich cu branza feta si sos tzatziki din: lipii, avocado, branza feta, castravete, varza alba, varza rosie, ardei gras, rosie, rucola, iaurt, marar, usturoi, suc de lamaie, sare, piper.   Ingrediente sandwich: 2 lipii 1 avocado, feliat ½ ceasca branza feta, maruntita ½ de castravete, feliat ½ ceasca varza tocata ½ ceasca varza rosie, tocata…
Read more »





Supă de ţelină cu bacon

11 December 2013
Supa_de_telina_cu_baconSupă de ţelină cu bacon din: telina, ceapa, usturoi, ardei iute, bacon, sare, piper, concentrat de pui, vin, frisca, smantana si cartof. Ingrediente: 1 radacina de telina mica cu frunza 1 ceapa 1 usturoi 1 ardei iute 1 felie bacon sare piper 1 cub concentrat de pui vin alb frisca pentru gatit ulei smantana 1 cartof…
Read more »



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu