marți, 28 ianuarie 2014

Retete de Sarbatoare #30

Retete de Sarbatoare:

Retete de Revelion: Cotlete de vitel

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Cotlete_de_vitelCotlete de vitel din: cotlete de vitel, ulei, rosii, vinete, usturoi, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlete de vitel 5 linguri ulei 5 rosii 2 vinete 2 catei de usturoi 1 pahar vin alb 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Prăjiţi cotletele într-o cratiţă, în ulei încins, până când…Read more »

Retete de Revelion: Vita in sos aromat de bere

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Vita_in_sos_aromat_de_bereVita in sos aromat de bere din: antricot de vitel, boabe de mustar, cimbru, nucsoara, cuisoare, morcovi, ceapa, otet, bere neagra, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg antricot de vitel 1 lingura cu boabe de mustar 1 lingurita cu cimbru 1 varf de cutit de nucsoara 4-5 cuisoare macinate 2 morcovi…Read more »

Retete de Revelion: Porc cu ierburi aromate

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Porc_cu_ierburi_aromateO reteta de porc cu ierburi aromate si salata de mere din: muschi de porc, ulei de nuci, mustar integral, tarhon, patrunjel, zeama de la o lamaie, miere, mere si andive. Ingrediente: 400 g muschiulet de porc, curatat de grasime si de tendoane 1 lingura ulei de nuci 2 linguri de mustar integral 1 lingura…Read more »

Retete de Revelion: Piept de curcan cu legume

26 December 2013
Retete_De_Revelion_Piept_de_curcan_cu_legumeO reteta de piept de curcan cu legume din: piept de curcan, creveti, ardei grasi, dovlecei, ceapa verde, unt, tarhon verde, iaurt rece, patrunjel verde, lamai, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 4 cerveti 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi portocalii 2 dovlecei 4 cepe verzi 2 linguri unt…Read more »

Reteta zilei: Sarmale vegane

26 December 2013
Sarmale_veganeSarmale vegane din: varza, linte, quinoa, masline, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin rosu, boia de ardei, usturoi, sare, piper, scobitori, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, ceapa, oregano, cimbru, dafin, zahar.   Ingrediente: 1 varza 1/2 ceasca de linte 1/2 cana de quinoa 1/3 cana masline, fara samburi si tocate…Read more »

Retete de Revelion: Piept de porc la cuptor

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Piept_de_porc_la_cuptorO reteta de piept de porc la cuptor cu piure de telina si pere din: piept de porc dezosat, rozmarin, sare grunjoasa, boabe de piper, telina, broccoli, cartof, pere, smantana si unt. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc dezosat, cu pielea crestata din loc in loc 3 fire de rozmarin, cu frunzele smulse 2 lingurite…Read more »

Retete de Revelion: Ciolan de porc la gratar

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Ciolan_de_porc_la_gratarO reteta de ciolan de porc la gratar din: cartofi, ardei gras, mustar de dijon, cioclat de porc, unt, ananas, oua, ulei de floarea soarelui si salata verde. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 bucati ardei gras, rosu si galben 2 linguri mustar de Dijon 800 g ciolan presat, taiat in 4 felii groase 25…Read more »

Retete de Revelion: Rulouri din curcan

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_de_curcanO reteta de rulouri din curcan: piept de curcan, suc de lamaie, sare, fulgi de chilli, praz, ricotta, patrunjel, caise si ulei de masline. Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri suc de lamaie sare mare fulgi de chilli 1 fir praz 100 g ricotta 1/2 legatura patrunjel tocat 100 g caise uscate, tocate…Read more »

Retete de Revelion: Chilli de curcan

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Chilii_de_curcanO reteta de chilii de curcan si cartofi copti din: cartofi rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de curcan, paprika, otet de cidru, zahar brun, passata, cheddar si ceapa verde. Ingrediente: 4 cartofi rosii mari 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 300 g carne tocata de…Read more »

Retete de Revelion: Porc picant cu salsa

26 December 2013
Retete_de_Revelion_Porc_picant_cu_salsaIncinge 2 linguri ulei într-un vas larg şi adaugă 900 g carne tocată de porc; prăjeşte amestecânc până când se rumeneşte. Adaugă 400 g sos de roşii picant, 250 g ardei tăiaţi felii şi o conservă de 400 g fasole roşie; fierbe înăbuşit 10-15 minute Intre timp, fierbe 2 50 g orez Basmati, scurge de…Read more »

Reteta zilei: Rulada de porc cu ciuperci

25 December 2013
Rulada_de_porc_cu_ciuperci_10Rulada de porc cu ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, carne de porc, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 500gr ciuperci 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa 3 kg carne de porc, dezosata 1 lingura sare 1 lingura de piper negru 1 lingurita de patrunjel uscat     Mod de preparare: Combinati sare,…Read more »

Retete de Craciun: Muşchi de porc umplut cu gorgonzola

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschi_de_porc_umplut_cu_gorgonzolaO reteta de muschi de porc umplut cu gorgonzola din: muschi de porc, busuioc, banza gorgonzola, paine alba, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 bucată de muşchi de porc (cca 500 g) 1 legătură busuioc 150 g brânză gorgon­zola (sau alt sortiment de brânză cu mucegai albastru) 50 g pâine albă tăiată cuburi (fără coajă)…Read more »

Retete de Craciun: Porc la tavă

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_la_tavaO reteta de porc la tava din: muschi de porc, ulei, usturoi, boia dulce si iute, supa de carne, vin alb sec, unt, ardei grasi, rosii, foi de dafin, chimen, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi sau  pulpa de porc 3-4 linguri ulei 3-4 catei de usturoi boia dulce si iute 200 ml…Read more »

Retete de Craciun: File de vita in foitaj

25 December 2013
Retete_de_Craciun_File_de_vita_in_foitajO reteta de file de vita in foitaj din: faina, apa calduta, ulei, otet, sare, pulpa de vita, carne tocata de porc, ceapa, ulei, piper, oregano, cimbru, sare, busuioc, patrunjel verde, ou, vin rosu, piper, mustar si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa calduta 3 linguri ulei 1 lingura otet 1/2 lingurita sare…Read more »

Retete de Craciun: Rulada picanta de porc

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Rulada_picanta_de_porcO reteta de rulada picanta de porc din: piept de porc, carne macra tocata, ulei, ceapa, ciuperci, usturoi, castraveti murati, cimbru, oregano, salvie, boie iute, sare, piper, supa de carne si vin alb sec. Ingrediente: 800 g piept de porc cu tot cu sorici 400 g carne macra tocata 2 linguri ulei 1 ceapa mare…Read more »

Retete de Craciun: Rulada cu carne de porc

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Rulada_cu_carne_de_porcO reteta de rulada cu carne de porc si nuci din: carne de porc, portocale, nuci, alune de padure, morcov, radacina de patrunjel, telina, gelatina, supa de carne, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1kg carne de porc 3 portocale mari 100 g nuci 100 g alune de padure 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1…Read more »

Retete de Craciun: Ruladă de curcan

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Rulada_de_curcanRuladă de curcan din: piept de curcan, bacon afumat, ciuperci, ceapa, cascaval, sare, piper, oua, unt, ardei gras, morcovi, foi de dafin si vin. Ingrediente: un kg piept de curcan 400 g bacon afumat 300 g ciuperci o ceapa mica 100 g cascaval sare piper boabe 1-2 oua 50 g unt 3-4 linguri ardei gras…Read more »

Retete de Craciun: Carne de porc cu rozmarin

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Carne_de_porc_cu_rozmarinO reteta de carne de porc cu rozmarin din: carne de porc, rozmarin, usturoi, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, vin alb demisec, miere si boia iute. Ingrediente: un kg carne de porc 1-2 crenguţe rozmarin o căpăţână usturoi sare grunjoasă piper negru măcinat şi boabe ulei de măsline 125 ml vin alb demisec o…Read more »

Retete de Craciun: Friptură de curcan

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_de_curcanO reteta savuroasa de friptura de curcan cu struguri din: pulpe de curcan, vin, vin rose, usturoi, unt, sare grunjoasa, piper, cimbru, muguri de pin si struguri. Ingrediente:curcan, 2 kg pulpe de curcan 200 ml vin 100 ml vin rose o capatana de usturoi 200 g unt sare grunjoasa piper negru macinat si boabe cimbru…Read more »

Retete de Craciun: Ceafa de porc cu branza

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_cu_branzaO reteta de ceafa de porc cu branza si orez cu legume din: ceafa de porc, branza topita, orez, otet, vin alb, unt, rozmarin, usturoi, sare, piper, zucchini, ardei gras, morcov si ceapa. Ingrediente: 4 felii de ceafa de porc 8 felii de branza topita 240 g orez basmati 10 ml otet 100 ml vin…Read more »

Retete de Craciun: Paella de porc şi scoici

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Paella_de_porc_si_scoiciO reteta de paella de porc si scoici din: ulei de masline, pulpa de porc, ceapa, usturoi, carnati chorizo, orez, paprika afumata, rosii cherry supa de legume, spanac si scoici. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 400g pulpă de porc, tăiată bucăţi 1 ceapă, tocată mărunt 2 căţei de usturoi, feliaţi 200g cârnat chorizo, tăiat…Read more »

Reteta zilei: Cotlet de porc la cuptor cu seminte de fenicul, cimbru si rozmarin

25 December 2013
Cotlet_de_porc_la_cuptor_cu_seminte_de_fenicul_cimbru_si_rozmarin_07Cotlet de porc la cuptor cu seminte de fenicul, cimbru si rozmarin din: cotlet de porc, usturoi, seminte de fenicul, cimbru, rozmarin, otet de vin rosu, miere, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 600 g cotlet de porc 2 catei de usturoi ½ lingurita seminte de fenicul 1 lingura frunze de cimbru proaspat 1…Read more »

Retete de Craciun: File de porc cu ceapă verde

25 December 2013
Retete_de_Craciun_File_de_porc_cu_ceapa_verdeO reteta de file de porc cu ceapa verde din: file de porc, ulei de masline, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, ceapa verde, otet de vin alb, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 3 linguri ulei de masline 1 lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita fulgi de ardei iute…Read more »

Retete de Craciun: Supa de curcan

25 December 2013
Retete_De_Craciun_Supa_de_curcanSupa de curcan din: curcan, piept de pui, morcovi, telina, albitura, ceapa, cartofi, oua si gris. Ingrediente: 1 copan de curcan 1 piept de pui zarzavat pentru supa: morcovi, telina, albitura, ceapa si cartofi pentru galuste: 2 oua 5-6 linguri gris   Mod de preparare: Pui carnea la fiert în apă rece cu sare, spumezi…Read more »

Retete de Craciun: Piept de curcan cu gutui

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Piept_de_curcan_cu_gutuiPiept de curcan cu gutui din: piept de curcan, unt, ulei, gutui, zahar, scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 4 linguri unt 2 linguri ulei 2 gutui mari 1 lingura zahar 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lamaie 1 catel de usturoi sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul, tăiaţi-l în…Read more »

Retete de Craciun: Chiftele de porc cu sos

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Chiftele_de_porc_cu_sosO reteta de chiftele de porc cu sos din: carne tocata de porc, sos de soia, amidon, amestec de 5 condimente, castane de apa, supa de pui, sos hoisin, ghimbir, morcovi, bok choy, germeni de fasole si ceapa verde. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc 2 linguri sos de soia 2 linguri de amidon…Read more »

Retete de Craciun: Muschi de porc marinat la gratar

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschi_de_porc_marinat_la_gratarO retete de muschi de porc marinat la gratar din: muschi de porc, ghimbir, usturoi, sos de soia, ulei de susan, mustar, chilli si arpagic. Muschiul de porc la gratar este perfect pentru un picnic intre prieteni. Ingrediente: 1 bucata muschi de porc 1 lingurita ghimbir 1 catel de usturoi uscat 25 ml sos de…Read more »

Retete de Craciun: Purcel de lapte în manta

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Purcel_de_lapte_în_mantaO reteta de purcel de lapte in manta de miere din: spinare de porc, mere, banane, lamaie, merisoare, foi de placinta, supa de carne, ulei de samburi de struguri, ulei de masline, miere, zahar, rinichi, pesmet, piper verde, patrunjel, curry, chimen, scortisoara, coriandru, ghimbir si supa. Ingrediente: 3 kg spinare de porc 2 mere 1…Read more »

Reteta zilei: Rasol de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere

25 December 2013
Rasol_de_porc_la_cuptor_cu_aroma_de_portocale_si_capere_10Rasol de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere din: rasol de porc, piper, piper rosu, seminte de fenicul, rozmarin, cimbru, patrunjel, coaja de portocala, usturoi, capere, sare.   Ingrediente: 1 rasol de porc dezosat, cu piele 1 lingura piper 2 linguri piper rosu 1-1/2 linguri seminte de fenicul 1 legatura rozmarin 1…Read more »

Retete de Craciun: Ceafa de porc la gratar cu mirodenii

25 December 2013
Retete_de_ceafa_Ceafa_de_porc_la_gratar_cu_mirodeniiO reteta de Ceafa de porc la gratar cu mirodenii din: otet balsamic, ulei de masline, usturoi, carne de porc, mirodenii indiene, sare si piper. Ingrediente: 60 ml otet balsamic 120 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel usturoi uscat carne de porc 2 linguri mirodenii indiene sare piper   Mod de preparare: Patrunjelul se…Read more »

Retete de Craciun: Piept de curcan glazurat

25 December 2013
Retete_De_Craciun_Piept_de_curcan_glazuratPiept de curcan glazurat din: piept de curcan, morcovi, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei de floarea soarelui, supa si miere. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 4 morcovi medii 4 cepe medii 2 catei de usturoi sare piper 2 linguri ulei de floarea soarelui circa 250 ml supa 3 linguri miere lichida   Mod de preparare:…Read more »

Retete de Craciun: Ceafă de porc cu sos de roşii

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_cu_sos_de_rosiiO reteta de ceafa de porc cu sos de rosii din: ceafa de porc, rosii in bulion, unt, faina, smantana, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 300 g rosii in bulion 50 g unt 1 lingura faina 100 ml smantana de gatit (nefermentata) 2 linguri ulei cimbru uscat sare…Read more »

Retete de Craciun: Medalioane de porc în sos picant

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Medalioane_de_porc_în_sos_picantO reteta de medalioane de porc in sos picant din: ceapa, ciuperci, patrunjel, muschi file de porc, ulei, sare, piper, vin alb, supa si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 300 g ciuperci Champignon 1 legătură pătrunjel 600 g muşchi file de porc 4 linguri ulei sare piper 100 ml vin alb sec 125 ml supă 200…Read more »

Retete de Craciun: Costite aromate cu glazura de portocale

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Costite_aromate_cu_glazura_de_portocaleO reteta de costite aromate cu glazura de portocale din: bulion, ghimbir, suc de portocale, bourbon, zahar brun, dulceata de portocale, costite de porc, otet de vin, sare si piper. Ingrediente: 5 linguri bulion 1 felie groasa ghimbir rasa 100 ml suc proaspat de portocale 150 ml bourbon 2 linguri zahar brun 150 gr dulceata…Read more »

Retete de Craciun: Burtă de porc înăbuşită

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Burta_de_porc_înabusitaO reteta de burta de porc rosie inabusita din: burta de porc, ulei vegetal, zahar cubic, sos de soia light, sos de soia dark, radacina de ghimbir, anason, scortisoara si ceapa verde. Ingrediente: 800 g de burtă de porc 1 lingură de ulei vegetal 2 linguri de zahăr cubic (sau zahăr tos) 3 linguri de…Read more »

Retete de Craciun: Piept de curcan in crusta crocanta

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Piept_de_curcan_in_crusta_crocantaO reteta delicioasa si gustoasa de Piept de curcan in crusta crocanta  din: piept de curcan, mustar, pesmet, alune, sare, piper, curry, cimbru, oregano, scortisoara, chilli, unt si patrunjel verde. Inlocuieşte clasicul şniţel de pui cu această retetă din piept de curcan în crustă crocantă! Ingrediente: 600 g piept de curcan 1-2 linguri cu mustar…Read more »

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu sos de piersici

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_de_porc_cu_sos_de_piersiciO reteta de cotlete de porc cu sos de piersici din: cotlet de porc, unt, sare grunjoasa, cimbru verde, zahar, ulei de masline, usturoi, vin alb, piersici, boia dulce, pasta de ardei, zeama de lamaie si ulei e masline. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 100 g unt sare grunjoasa cimbr verde macinat o lingura…Read more »

Reteta zilei: Burta de porc crocanta

25 December 2013
Burta_de_porc_crocanta_06Burta de porc crocanta din: burta de porc, sos de soia, zahar brun, otet, ghmibir, usturoi, anason, piper boabe, ulei, ceapa verde.   Ingrediente: 1-2 bucati burta de porc 1 ceasca sos de soia ½ ceasca de zahar brun ¼ cana otet 1 bucata ghimbir 4 catei de usturoi, tocat 6 stelute de anason 12…Read more »

Retete de Craciun: Pulpa de porc cu legume

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_cu_legumeO reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, sare grunjoasa, miere, piper, vin alb, usturoi, rozmarin, cartofi, morcovi si ulei de masline. Ingrediente: un kg pulpă de porc sare grunjoasă o lingură miere piper negru boabe şi măcinat 200 ml vin alb dulce 4 căţei usturoi rozmarin proaspăt 8 cartofi noi…Read more »

Retete de Craciun: Satay de porc cu sos de arahide

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Satay_de_porc_cu_sos_de_arahideO reteta de satay de porc cu sos de arahide din: file de porc, lapte de nuca de cocos, ghimbir, iarba de lamaie, curcuma, coriandru, chimion, sare de mare, piper, zahar, ulei de arahide, arahide, pasta thailandeza, zahar brun si pasta de tamarin. Ingrediente: 500 g de spată sau file de porc 125 g de…Read more »

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu miere si fructe

25 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_de_porc_cu_miere_si_fructeO reteta de cotlete de porc cu miere si fructe din: cotlete de porc, ananas, miere, suc de anans si mustar. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 cescuta cu bucatele de ananas 1/2 cescuta cu miere 1/4 cescuta cu suc de ananas 1 lingura mustar   Mod de preparare: Intai pregatim carnea: in fiecare cotlet…Read more »

Retete de Craciun: Curcan la cuptor cu mirodenii

25 December 2013
Retete_De_Craciun_Curcan_la_cuptor_cu_mirodenii_si_carnaciori_cu-bacon_si_rozmarinCurcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, curcan, lamaie, ceapa, vin, ulei de masline, cimbru, bacon si carnaciori. Ingrediente: 75 g unt, la temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat 1 catel de usturoi, zdrobit coaja de la 1 lamaie…Read more »

Retete de Craciun: Coaste de porc şi sos de chives

25 December 2013
Retete_De_Craciun_Coaste_de_porc_si_sos_de_chivesO reteta de Coaste de porc şi sos de chives din: coaste de porc, cola, seminte de susan, ketchup, zahar, sos de soia, sos warcestershire, sos dulce de chilli, boia, smantana, maioneza, chives si ceapa verde. Ingrediente: 2 şiruri coaste de porc 2 cutii de cola 2 linguriţe seminţe de susan (opţional) pentru sos: 8…Read more »

Aperitive pentru masa de Craciun

24 December 2013
RdlAperitive pentru masa de Craciun: Aperitive din mere, oua si hering marinat Aperitive din mere, oua si hering marinat din: hering marinat, ulei, oua, morcovi, ceapa verde, mere, mustar, sare, piper. Ingrediente: 200 g hering marinat 50 ml ulei 2 ouă 4 morcovi 2 cepe verzi 4 mere muștar sare piper   Mod de preparare:…Read more »

Reteta zilei: Jambon de porc cu sos de patrunjel

24 December 2013
Jambon_de_porc_cu_sos_de_patrunjel_16Jambon de porc cu sos de patrunjel din: jambon de porc, seminte de fenicul, piper, fulgi de ardei rosu, rozmarin, usturoi, coaja de lamaie, sare, patrunjel, rucola, suc de lamaie, ulei de masline.   Ingrediente: 1 bucata jambon de porc cu piele 2 linguri de seminte de fenicul 1 lingurita de piper negru 2 lingurite…Read more »

Retete de Craciun: Cotlet de porc cu sos de afine

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlet_de_porc_cu_sos_de_afineO reteta de cotlet de porc cu sos de afine din: cotlete de porc, scortisoara, chimion, coriandru, ardei rosu, cuisoare, sare, piper, ulei de masline, afine, ceapa, usturoi, suc de lamaie, suc de portocale, miere, coriandru si oregano. Ingrediente: 4 cotlete de porc scorţişoară chimion coriandru ardei roşu cuişoare sare piper ulei de masline Ingrediente…Read more »

Retete de Craciun: Porc cu morcov si tarhon

24 December 2013
Retete_De_Craciun_Porc_cu_morcov_si_tarhonO reteta de porc cu morcovi si tarhon din: pulpa de porc, morcov, ceapa, tarhon, rom, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 300 g morcov 1 ceapa 1 legatura tarhon 50 ml rom 50 ml ulei de masline sare piper     Mod de preparare: Cureti carnea de pielite…Read more »

Retete de Craciun: Spată de porc la cuptor

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Spata_de_porc_la_cuptorO reteta de spata de porc la cuptor din: seminte de fenicul, sare de mare, fenicul, morcovi, ceapa, usturoi, cimbru, spata de porc, ulei de masline, vin alb si supa de pui. Carnea de porc gătită în acest fel va fi incredibil de fragedă. Această reţetă se poate face doar cu spată întreagă, fiind o mâncarea ideală de Crăciun.…Read more »

Retete de Craciun: Ciorbă ţărănească cu carne de porc

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Ciorba_taraneasca_cu_carne_de_porcO reteta de ciorba taraneasca cu carne de porc din: carne de porc, varza, ardei gras, ceapa, marar verde, bors, sare si piper. Ingrediente: 700 carne de porc – poate fie si afumata 1 varza proaspata 1 morcov 1 ardei gras rosu 1 ceapa 1 legatura marar verde bors sare piper   Mod de preparare:…Read more »

Retete de Craciun: Piept de curcan cu mirodenii

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Piept_de_curcan_cu_mirodeniiPiept de curcan cu mirodenii din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, piept de curcan, lamaie, ceapa, vin alb, ulei de masline si cimbru. Ingrediente: 75 g unt, la temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat 1 catel de usturoi, zdrobit coaja de la 1 lamaie un piept de curcan de…Read more »

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu mere şi salvie

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_de_porc_cu_mere_si_salvieO reteta de cotlete de porc cu mere si salvie din: cotlete de porc, sare de mare, piper, ulei de masline, mere, unt, frunze de salvie si branza. Ingrediente: 4 cotlete de porc cu os a câte 250 g sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat ulei de măsline 2 mere bune, cu coajă,…Read more »

Retete de Craciun: Frigarui de porc

24 December 2013
Retete_De_Craciun_Frigarui_de_porcO reteta de frigarui de porc din: muschiulet de porc, rosii cherry, ardei gras, ulei de masline, seminte de mustar, patrunjel, sare, piper, ketchup dulce, ceapa verde, iaurt, suc de lamaie, sare, usturoi si marar. Ingrediente: 1 muschiulet de porc 250 g rosii cherry 1 ardei gras mare 4 linguri ulei de masline 1 lingurita…Read more »

Retete de Craciun: Curcan umplut cu legume

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Curcan_umplut_cu_legumeCurcan umplut cu legume din: curcan, oua, ceapa, ulei, morcov, masline, paine, ardei gras, patrunjel, usturoi, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 curcan de circa 4-5 kg 5 oua 2 cepe 100 ml ulei 1 morcov mare 100 g masline fara samburi 2 felii de paine 1 ardei gras mic 1 legatura patrunjel 1 catel de…Read more »

Retete de Craciun: Rulouri din fleica de porc

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Rulouri_din_fleica_de_porcO reteta de rulouri din fleica de porc din: fleica de porc, mustar, ierburi, condimente si sare. Ingrediente: 800 g fleica de porc 50 g mustar picant 1 mana de ierburi proaspete tocate (salvie, frunze de patrunjel, rozmarin) 2 linguri condimente pentru gratar sare   Mod de preparare: Speli bucata de fleică şi o usuci…Read more »

Retete de Craciun: Ceafa de porc cu morcovi

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_cu_morcoviO reteta de ceafa de porc cu morcovi din: ceafa de porc, sare, piper, cimbru, vin roze, ulei de floarea soarelui, unt, morcovi, patrunjel verde, orez si ulei de masline. Ingrediente: 800 g ceafa de porc sare piper cimbru verde si uscat 100 ml vin roze 4 linguri ulei de floarea soarelui 50 g unt…Read more »

Reteta zilei: Orez cu coada de porc si spanac

24 December 2013
Orez_cu_coada_de_porc_si_spanac_12Orez cu coada de porc si spanac din: spanac, usturoi, ceapa, ardei gras, cimbru, telina, ardei iute, orez brun, ulei de masline, piper, lapte de cocos, apa, supa, coada de porc.   Ingrediente: 2 cesti de spanac, tocat 3 catei de usturoi 2 cepe, tocate 1 ardei gras, tocat 3 crengute de cimbru proaspat 1…Read more »

Retete de Craciun: Friptură de porc cu sos, morcovi şi piure de cartofi

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_de_porc_cu_sos_morcovi_si_piure_de_cartofiO reteta de friptura de porc cu sos, morcovi si piure de cartofi din: carne de porc, sare, piper, ulei de masline, unt, supa de carne, amidon, morcovi, cartofi, galbenusuri de ou, nucsoara si unt. Ingrediente: 800 g carne de porc (cotlet, fara os) sare piper macinat 2 linguri ulei de masline 20 g unt…Read more »

Retete de Craciun: Curcan la cuptor

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Curcan_la_cuptorO reteta de curcan la cuptor din: unt, salvie, pancetta, usturoi, ceapa rosie, telina, pesmet, caise uscat, carne de porc tocata, coaja de lamaie, nucsoara, ou, sare de mare, piper, rozmarin, curcan, morcovi, portocala, faina si supa de pui. Ingrediente: 50 g unt frunzele de la un fir de salvie proaspătă 12 felii subţiri de…Read more »

Retete de Craciun: Friptura de porc la tava

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_de_porc_la_tavaO reteta de friptura de porc la tava din: ceafa de porc, usturoi, rozmarin, piper, sare, vin rosu sec, ulei de masline extravirgin si supa. Ingrediente: 1,5 ceafa de porc 1 catel de usturoi 4 fire de rozmarin 1 lingurita piper 2 lingurite sare 1 l vin rosu sec 2 linguri ulei de masline extravirgin…Read more »

Retete de Craciun: Pulpa de porc in manta de sorici

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_in_manta_de_soriciO reteta de pulpa de porc in manta de sorici din: pulpa de porc, usturoi, cimbru verde, sare grunjoasa, piper, vin alb, unt, ulei de masline si sorici. Ingrediente: un kg pulpa de porc 4 catei de usturoi cimbru verde sare grunjoasa piper negru macinat 300 ml vin alb dulce 50 g unt sarat 3-4…Read more »

Retete de Craciun: Cotlet in sos cu legume

24 December 2013
Retete_De_Craciun_Cotlet_in_sos_cu_legumeO reteta de cotlet in sos cu legume din: cotlet de porc, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline, fasole verde, ceapa rosie, morcovi, rosii, otet balsamic, unt, zahar, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet de porc sare piper cimbru usturoi 203 linguri ulei de masline un kg fasole verde fideluta 1-2…Read more »

Retete de Craciun: Frigărui de purcel cu cartofi noi şi ardei gras crocant

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Frigarui_de_purcel_cu_cartofi_noi_si_ardei_gras_crocantO reteta de frigarui de purcel cu cartofi noi si ardei gras crocant din: cartofi, sare, file de porc, ardei gras, ciuperci, rozmarin, piper si ulei de masline. Ingrediente: 12 cartofi mici rosii noi sare 500 g file de porc 1 ardei gras rosu 1 ardei gas galben 200 g ciuperci Champignon 12 fire de…Read more »

Reteta zilei: Chiftlelute de porc la cuptor cu sos picant

24 December 2013
Chiftlelute_de_porc_la_cuptor_cu_sos_picant_06Chiftlelute de porc la cuptor cu sos picant din: carne tocata de porc, ceapa, usturoi, menta, amidon, zahar, sos de peste, sos de soia, fulgi de ardei rosu, limeta, apa.   Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, tocat 2-3 linguri menta, tocata 2 linguri de amidon 2…Read more »

Retete de Craciun: Coaste de porc cu legume

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Coaste_de_porc_cu_legumeO reteta de coaste de porc cu legume din: coaste de porc, bere bruna, ceapa, ardei gras, masline, usturoi, salata verde, zeama de lamaie, ulei si sare. Coastele pot fi coapte şi în zeamă de varză sau în vin roşu îndoit cu apă. Sunt şi mai gustoase dacă le cumperi puţin afumate. Ingrediente: 1 kg…Read more »

Retete de Craciun: Cotlet cu ierburi

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlet_cu_ierburiO reteta de cotlet cu ierburi din: cotlet de porc, alune, rozmarin, coriandru, piper, usturoi, coaja de lamaie, unt, vin alb si sare. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fara os si fara grasime 100 g alune crude 3-4 fire de rozmarin 1 lingurita de coriandru pisat 1/2 lingurita cu piper negru macinat 4-5 catei…Read more »

Retete de Craciun: Friptura de porc cu miere si sos

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_de_porc_cu_miere_si_sosO reteta de friptura de porc din: file de porc, miere, sos hoisin, sos de soia, otet de vin si ulei de susan. Ingrediente: 2X500 g file de porc pentru marinata: 4 linguri miere 200 ml sos hoisin 2 linguri sos de soia 4 linguri otet de vin 2 lingurite ulei de susan   Mod…Read more »

Retete de Craciun: Rizoto cu carne de porc

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Rizoto_cu_carne_de_porcO reteta de rizoto cu carne de porc din: pulpa de porc, otez, morcovi, vin alb sec, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 1 cana cu orez 1 morcov 1 pahar cu vin alb sec ulei sare   Mod de preparare: Spală carnea şi tai-o în cubuleţe. încinge ulei într-o cratiţă şi…Read more »

Retete de Craciun: File picant de porc

24 December 2013
Retete_de_Craciun_File_picant_de_porcO reteta de file picant de porc din: chimen, fenicul, cuisoare, boia dulce, suc si coaja de lamaie, cimbru, usturoi, ketchup, otet balsamic si fileuri de porc. Ingrediente: 1 lingurita rasa seminte de chimen 1 lingurita rasa seminte de fenicul 2 cuisoare 1 lingurita rasa boia dulce sucul si coaja rasa de la o portocala…Read more »

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu afumatura

24 December 2013
Retete_de_Craciun_cotlete_de_porc_si_afumaturaCotlete de porc si afumatura din: paine, varza, bacon, carnati, cotlete de porc, supa de pui, ceapa, morcovi, usturoi, vin alb sec, foi de dafin, ardei capia, seminte de chimen, boabe de ienupar, sare si piper. Ingrediente: 500 g paine veche 1,5 kg varza noua 200 g bacon afumat 400 g carnati afumati 4 cotlete…Read more »

Retete de Craciun: Sarmale cu varza murata

24 December 2013
Sarmale_cu_varza_murataSarmale cu varza murata din: carne de porc, varza, radacina de patrunjel, rosii, ardei, ulei vegetal, ceapa, orez, smantana, sare, piper, foi de dafin, verdeata. Ingrediente: 500 g de carne de porc 1 căpăţină de varză 1 rădăcină de pătrunjel 1-2 roşii 3-4 ardei dulci 3 linguri de ulei vegetal 2 cepe 2-3 linguri de…Read more »

Retete de Craciun: Burta de porc cu legume

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Burta_de_porc_cu_legumeBurta de porc cu legume din: burta de porc, praz, morcovi, cimbru, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g burta de porc 2 bucati praz 3 bucati morcovi 3 linguri cimbru 3 bucati ramurele rozmarin 1 ceasca ulei sare piper   Mod de preparare: Prazul si morcovul se curaţa si se taie rondele care se asaza pe fundul unei tavi de…Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu banane si mar

24 December 2013
Prajitura_cu_banane_si_mar_06Prajitura cu banane si mar din: faina, zahar, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, ienibahar, unt, banane, esenta de vanilie, ou, lapte batut, zahar brun, mar.   Ingrediente: 1 cana de faina 1/4 cana de zahar 2 lingurite praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingurita scortisoara macinata 1/4 lingurita nucsoara 1/4…Read more »

Retete de Craciun: Cotlete cu legume la gratar

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_cu_legume_la_gratarO reteta de cotlete cu legume la gratar din: cotlete de porc, cartofi, vanata, ciuperci, rosii cherry, ulei, cimbru, boia de ardei dulce, pudra de usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 cartofi 1 vanata 300 g ciuperci 400 g rosii cherry 50 ml ulei 1 lingura cimbru uscat maruntit 1…Read more »

Retete de Craciun: Piept de porc picant cu nectarine

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Piept_de_porc_picant_cu_nectarineO reteta de piept de porc picant cu nectarine din: piept de porc, nectarine, boia, cimbru, pudra de usturoi, ulei de floarea soarelui, salata verde, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de porc 4 nectarine mari 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita rasa boia de…Read more »

Deserturi pentru Craciun si Revelion

24 December 2013
Desert_5Deserturi pentru Craciun si Revelion:   Reteta zilei: Prajiturele picante cu fulgi de ciocolata Prajiturele picante cu fulgi de ciocolata din: unt, ciocolata neagra, zahar brun, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, cacao, scortisoara, chili, bicarbonat de sodiu, sare, piper cayenne, fulgi de ciocolata. 240gr unt 240gr ciocolata neagra, maruntita 1 cana de zahar brun…Read more »

Retete pentru Craciun si Revelion (2013)

24 December 2013
RdlRetete pentru Craciun si Revelion: Reteta zilei: Crochete de ton Crochete de ton din: ton, mustar dijon, praz, oua, suc de lamaie, sare, piper, pesmet, ulei de masline, iaurt, marar.   Ingrediente : 500gr ton, maruntit 2 lingurite mustar Dijon 2 fire praz, tocat 2 oua, batute 1 lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita de…Read more »

Retete pentru Craciun si Revelion

24 December 2013
Restaurante_RevelionRetete pentru Craciun si Revelion:   Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita Sarmale cu carne de vita din: unt, ulei de masline, ceapa, morcov, carne de vita, orez, ienibahar, sare, piper, patrunjel, varza, usturoi, suc de lamaie, supa de pui, sos de rosii, smantana.   Ingrediente: 2 linguri unt sau ulei de măsline 1…Read more »

Retete pentru Craciun si Revelion

24 December 2013
RdlRetete pentru Craciun si Revelion: Friptura de vita cu legume calite O reteta savuroasa si gustoasa de Friptura de vita cu legume calite din: muschi de vita, morcovi, varza, lamaie, sos worcestershire, ulei, sos de soia, boabe de soia si taitei cu ou. Ingrediente: 350 g muschi de vita, fara grasime si taiat fasii de…Read more »

Retete de Craciun: Porc crocant

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_crocantO reteta de porc crocant in cupe de salata din: lemongrass, ulei, zaha brun, ceapa rosie, coriandru, salata verde, usturoi, ardei iute, suc de limes si sos de peste. Ingrediente: 4 tije de lemongrass, curatate de frunzele exterioare tari ulei vegetal 400 g carne tocata de porc 1 lingura zaha brun sau zahar de palmier…Read more »

Retete de Craciun: Pulpa de porc la tava cu usturoi si ciuperci

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_la_tava_cu_usturoi_si_ciuperciPulpa de porc la tava cu usturoi si ciuperci din: pulpa de porc, usturoi, rozmarin, unt, ciuperci, bere neagra, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1 căpăţână de usturoi 2-3 crengute rozmarin 100 g unt 200 g ciuperci conservate 1 cutie de bere neagră  sare şi piper   Mod de preparare: Carnea se împaneaza pe ambele parţi cu usturoi,…Read more »

Retete de Craciun: Muschiulet de porc in aluat

24 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschiulet_de_porc_in_aluatMuschiulet de porc in aluat din: muschi de porc, ulei, faina, drojdie, sare, bere blonda, miere, cimbru, unt. Ingrediente: 1 muşchi subţire de porc 50 ml ulei pentru aluat: 450 g făină 1 plic drojdie uscată 1 lingurita sare 330 ml bere blondă 1 lingura miere 2 lingurite cimbru uscat pentru tavă 25 g unt Mod de preparare: Pentru aluat, se amesteca faina,…Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic

23 December 2013
Prajiturele_cu_fulgi_de_ciocolata_alba_afine_si_fistic_08Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic din: unt, zahar, zahar brun, ou, esenta de vanilie, faina, bicarbonat de sodiu, fulgi de ciocolata alba, fistic, afine uscate.   Ingrediente: ½ ceasca de unt ½ cana de zahar brun ½ cana de zahar 1 ou 1 lingurita esenta de vanilie 1 ½ cani faina…Read more »

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu mustar si cartofi

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_de_porc_cu_mustar_si_cartofiO reteta de cotlete de porc cu mustar si cartofi din: cartofi, ulei de masline, seminte de fenicul, paprika afumata, fasole verde, otet de vin alb, salota, zahar, mustar dijon, fenicul si cotlete de porc.  Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, taiati in felii subtiri, stersi cu prosoape de hartie 2 linguri ulei de masline, plus…Read more »

Retete de Craciun: Cotlete de porc la cuptor

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_de_porc_la_cuptorO reteta de cotlete de porc la cuptor din: ulei de masline, usturoi, cimbru, otet balsamic, cotlete de porc si rosii. Ingrediente: 30 ml ulei de masline 2 capatani de usturoi 10 g cimbru proaspat (5 g uscat) 80 ml otet balsamic 4-6 cotlete de porc, taiate 8 rosii injumatatite   Mod de preparare: Amestecati…Read more »

Retete de Craciun: Pulpa de porc cu legume

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_cu_legumeO reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, ciuperci, usturoi, rosii, ardei, sare grunjoasa, piper, vin alb, ulei de masline, cimbru si patrunjel. Ingrediente: un kg pulpa de porc 500 g ciuperci 6 catei de usturoi 4 rosii 3-4 ardei (rosu si verde) sare grunjoasa piper negru macinat 100 ml vin…Read more »

Retete de Craciun: Cotlet de porc şi cartofi pai

23 December 2013
Retete_De_Craciun_Cotlet_de_porc_si_cartofi_paiO reteta de cotlete de porc si cartofi pai din: cotlete de porc, ketchup, usturoi, cimbru, fulgi de migdale, cinci condimente chinezesti, cartofi pai si ulei vegetal. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fara os 3 linguri ketchup 1 catel de usturoi, zdrobit 1/2 lingurita de cimbru uscat 1 mana fulgid e migdale, rumeniti in…Read more »

Retete de Craciun: Fleica de porc cu miere, ceapa si mere

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Fleica_de_porc_cu_miere_ceapa_si_mereO reteta de fleica de porc cu miere, ceapa si miere, din: piept de porc, ulei de floarea soarelui, ceapa, mere, salvie si miere. Ingrediente: 1,2 kg fleica din piept de porc 40 ml ulei floarea-soarelui 3 cepe, taiate in bucati 4 mere verzi, decojite si feliate 40 g salvie tocata 50 ml miere  …Read more »

Retete de Craciun: Friptură inăbuşită

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_inabusitaO reteta de friptura inabusita din: pulpa de porc, slanina afumata, ceapa, vin, zeama de varza, untura, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 200 g slănină afumată 1 ceapă 250 ml vin roşu 1 pahar cu zeama de varză 100 g untură sare piper chimen   Mod de preparare: Spală bine…Read more »

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu usturoi

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_de_porc_cu_usturoiO reteta de cotlete de porc cu usturoi din: cotlete de porc, usturoi, oregano, chimen, piper, scortisoara, otet de vin rosu, suc de portocale, miere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc cu oase (groase de circa 2 cm) 4 catei de usturoi 1 lingurita oregano uscat 1 lingurita chimen 1/2…Read more »

Retete de Craciun: Porc dulce-acrisor

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_dulce_acrisorO reteta de porc dulce acriosr din: file de porc, ou, zahar, sare, ceapa, ardei grasi, sos worcester, vin, sos de soia, ketchup, ananas, amidon si ulei. Ingrediente:  400 g file de porc 1 ou 4 linguri zahar sare 1 ceapa mare cate 2 ardei grasi rosii si galbeni 1 lingura sos Worcester 1 lingura…Read more »

Retete de Craciun: Coaste de porc

23 December 2013
Retete_De_Craciun_Coaste_de_porcCoaste de porc din: coaste, apa, otet de mere, zahar brun, piper, ceapa, mustar de dijon, zeama de lamaie si sos worcester. Ingrediente: 2 coaste/persoana 2 cani de apa 1/2 cana otet de mere 5 linguri zahar brun 5 linguri zahar 1/2 lingura piper proaspat macinat 1/2 lingura ceapa tocata 1 cana mustar de Dijon…Read more »

Reteta zilei: Cotlete delicioase de porc la gratar

23 December 2013
Cotlete_delicioase_de_porc_la_gratar_06Cotlete delicioase de porc la gratar din: cotlete de porc, sos, lamaie, condimente.   Ingrediente: 3 cotlete de porc 3-4 linguri sos pentru marinata, dupa preferinta 1/2 de lamaie Condimente, dupa preferinta     Mod de preparare: Spalati carnea de porc, adaugati suc de lamaie, amestecati, apoi clatiti din nou cu apa rece. Uscati carnea…Read more »

Retete de Craciun: Coaste de porc cu sos iute

23 December 2013
Retete_De_Craciun_Coaste_de_porc_cu_sos_iutePune 1 kg de coaste de porc în apă, cât să le acopere, pune-le pe foc şi lasă-le să dea în clocot, apoi lasă-le să fiarbă la foc mocnit, 15 minute. Scoate-le, scurge-le bine de apă şi unge-le cu puţin sos Worcester. Frige-le pe grătar câte 3-4 minute pe fiecare parte, până devin crocante. Intr-o…Read more »

Retete de Craciun: Rulada de carne

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Rulada_de_carneO reteta de rulada de carne din: carne de porc, ciuperci, ceapa, ardei capia, sare, piper, unt, oua si marar. Ingrediente: 800 g carne de porc 400 g ciuperci 3 cepe 2-3 ardei capia sare piper 100 g unt 4 oua marar   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală ceapa. Se toacă mărunt…Read more »

Retete de Craciun: Pulpă de porc cu sos de roşii şi ciuperci

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_cu_sos_de_rosii_si_ciuperciO reteta de pulpa de porc cu sos de rosii si ciuperci  din: pulpa de porc, lamai, rosii, ciuperci, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 2 lamai 400 g rosii cherry 340 g ciuperci taiate 50 ml ulei floarea soarelui sare piper   Mod de preparare: Pulpa de…Read more »

Retete de Craciun: Cotlet de porc cu sos

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlet_de_porc_cu_sosCotlet de porc cu sos din: cotlet de porc, piper, coacaze rosii, zahar brun, otet balsamic, worchester, coniac. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără os piper 5 arome sos: 300 g coacăze roşii 2 linguri zahăr brun 2 linguri oţet balsamic 2 linguri Worchester 50 ml coniac Mod de preparare: Se asezoneaza bucata de cotlet cu piper 5 arome din…Read more »

Retete de Craciun: Pulpă de porc în manta de dovlecei

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_în_manta_de_dovleceiO reteta de pulpa de porc in manta de dovlecei din: pulpa de porc, unt, coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cascaval, usturoi, dovlecei, vin si unt. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 100 g unt 50 ml coniac natural 2-3 linguri ulei de masline sare grunjoasa piper negru macinat 50 g cascaval 3-4…Read more »

Retete de Craciun: File de porc

23 December 2013
Retete_de_Craciun_File_de_porcO reteta de file de porc din: ardei gras, ceapa, file de porc, sare, piper, ulei de masline, vin rosu, ciuperci, unt, faina, cimbru si foaie de dafin. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 cepe 600 g file de porc sare piper 2 linguri ulei de masline 35 cl vin rosu…Read more »

Reteta zilei: Cotlet de porc umplut

23 December 2013
Cotlet_de_porc_umplut_08Cotlet de porc umplut din: cotlet de porc, ulei de masline, ceapa rosie, fenicul, usturoi, carnati, patrunjel, cimbru, cirese uscate, paine veche, sare, piper, supa de pui, sirop de artar, boabe de mustar.   Ingrediente: 2 kg cotlet de porc 2 linguri ulei de masline 1 ceasca ceapa rosie, tocata 1 ceasca fenicul, tocat 4…Read more »

Retete de Craciun: Costite de porc

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Costite_de_porcCostite de porc din: costite de porc, ceapa, cuisoare, enibahar, otet, ulei, nucsoara, foi de dafin, boia de ardei iute, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 12 costite de porc 1 ceapa 4 cuisoare 4 boabe enibahar 1 lingura otet 3 linguri ulei 1 lingurita rasa nucsoara macinat 3-4 foi de dafin 3 catei de…Read more »

Retete de Craciun: Cotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_în_crusta_de_mustar_cu_miere_si_rosii_cherryMinicotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry din: cotlete de porc, mustar cu boabe, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si spanac. Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os 3 linguri mustar cu boabe 4 linguri ulei de masline sare piper 400 g rosii cherry 200 g spanac proaspat   Mod de…Read more »

Retete de Craciun: Ceafa de porc si cartofi copti

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_si_cartofi_coptiO reteta de ceafa de porc si cartofi din: ceapa de porc, cartofi, vin, ulei de masline, otet aromatic, usturoi, foi de dafin, piper, sare grunjoasa, zahar, unt si rozmarin. Ingrediente: un kg ceafa de porc 8-10 cartofi pentru marinata: 200 ml vin alb 3 linguri ulei de masline 2 linguri otet aromatic 4-5 catei…Read more »

Retete de Craciun: File de porc cu fasole şi roşii

23 December 2013
Retete_de_Craciun_File_de_porc_cu_fasole_si_rosiiO reteta de file de porc cu fasole si rosii din: fasole verde, sare, file de porc, ulei, piper, ceapa, rosii cherry, gorgonzola, lapte, sos hollandaise, unt si branza gouda. Ingrediente: 600 g fasole verde sare 600 g file de porc 2 linguri ulei piper 2 cepe 250 g rosii cherry 100 g gorgonzola 150…Read more »

Retete de Craciun: Gratar de porc

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Gratar_de_porcO reteta de gratar de porc din: cartofi, ciuperci, sare, piper, ulei, ceafa de porc, unt si foaie de dafin. Ingrediente: 8 cartofi mici 8 ciuperci de dimensiuni medii sare piper 1 lingura ulei 4 bucati ceafa de porc 30 g unt 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Spălaţi cartofii, fierbeţi-i cca 20…Read more »

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu ciuperci

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_de_porc_cu_ciuperciO reteta de cotlet de porc cu ciuperci din: ciuperci, cotlet de porc, sparanghel, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, cimbru, coniac si unt. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 bucati cotlet de porc 500 g sparanghel zeama de la o lamaie 2-3 linguri otet balsamic 3-4 catei de usturoi 2-3 linguri…Read more »

Retete de Craciun: Cotlet de porc in sos dulce acrisor

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlet_de_porc_in_sos_dulce_acrisorO reteta de cotlet de porc in sos dulce acrisor din: cotlet de porc, sare de mare grunjoasa, piper, cimbru, cartofi, nectarine, unt, zahar brun, ulei de floarea soarelui, vin si costita afumata. Ingrediente: un cotlet de porc sare de mare grunjoasa piper negru si alb boabe si macinat cimbru verde pentru garnitura: 5-6 cartofi…Read more »

Retete de Craciun: Friptura de porc cu orez

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_de_porc_cu_orezO reteta de friptura de porc cu orez din: pulpa de porc, sare, piper, boia, vin, cimbru, ceapa, ciuperci, unt, orez, ulei de masline, ardei capia si ceapa verde. Ingrediente: 800 g pulpa de porc sare piper boia iute si dulce 50 ml vin demi-dulce un praf de cimbru 2 cepe 300 g ciuperci 75…Read more »

Reteta zilei: Supa de fasole cu paste si spanac

23 December 2013
Supa_de_fasole_cu_paste_si_spanac_06Supa de fasole cu paste si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosie, supa de legume, penne, fasole, spanac, sare, piper.   2 lingurite ulei de masline 1/2 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1 rosie, tocata 4 cesti supa de legume 3/4 ceasca penne 1 cutie fasole 4-5 cani spanac, maruntit sare…Read more »

Retete de Craciun: Ciuperci cu carne trase în miere

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Ciuperci_cu_carne_trase_în_miereO reteta de ciuperci cu carne trase in miere din: muschi de porc sau piept de pui, mustar, miere, sare, unt, ciuperci, cartofi si cimbru. Ingrediente: 2 felii de mușchi de porc sau de piept de pui (180 g fiecare) 1 lingură muștar sare 1 lingură miere 2 linguri unt 250 g ciuperci Champignon curățate…Read more »

Retete de Craciun: File de porc cu castraveti

23 December 2013
Retete_de_Craciun_File_de_porc_cu_castravetiO reteta de file de porc cu castraveti din: file de porc,c astraveti, ceapa, ulei, sos de soia, usturoi, ardei iute, ghimbir si susan. Ingrediente: 500 g file de porc 250 g castraveti 2 cepe 2 linguri ulei 3 linguri sos de soia 1 catel de usturoi 1 ardei iute mic 30 g ghimbir, susan…Read more »

Retete de Craciun: Friptură de porc şi salată de mere cu ardei

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_de_porc_si_salata_de_mere_cu_ardeiO reteta de friptura de porc si salata de mere cu ardei din: spata de porc, unt, zahar brun, mustar cu boabe, ceapa, mere, ardei grasi, frunze de dafin, otet de cidru, ulei de masline, si zahar brun. Ingrediente: 2-2,5 kg spata de porc sau piept de porc, rulat si legat cu ata alimentara 50…Read more »

Retete de Craciun: Coaste de porc picante

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Coaste_de_porc_picanteCoaste de porc picante din: coaste de porc, piper, ulei, ceapa, apa, pasta de tomate, otet, miere, sare, usturoi, boia iute, condimente. Ingrediente: 1 kg coaste de porc 1 lingura piper negru 1 lingura piper rosu 3 linguri ulei 1 bucata ceapa mica 200 ml apa 2 linguri pasta de tomate 50 ml oţet 2 linguri miere 1 lingurita sare 2 lingurite praf de usturoi 2 lingurite…Read more »

Retete de Craciun: Ciorba cu carne de porc

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Ciorba_cu_carne_de_porcO reteta de ciorba de carne din: piept de porc, morcovi, cartofi, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa, ardei gras, tarhon, patrunjel, lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 500 g piept de porc 2 morcovi mari 2 cartofi 1 telina 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 1 ardei gras tarhon patrunjel lamaie ulei sare  …Read more »

Retete de Craciun: Porc cu ardei in sos de bere

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_cu_ardei_in_sos_de_berePorc cu ardei in sos de bere din: pulpa de porc, ardei grasi, ardei capia, ceapa, ulei, bere neagra, boia de ardei iute, amidon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 2 ardei grasi verzi 2 ardei capia 1 ceapa mare 100 ml ulei 400 ml bere neagra 1 lingurita rasa boia de…Read more »

Fripturi pentru masa de Craciun

22 December 2013
Friptura2Fripturi pentru Craciun:   Fripturică de porc cu piper şi unt de arahide O reteta de fripturica de porc cu piper si unt de arahide din: Spata de porc, salata creata, piper, usturoi, unt de arahide si sare. Ingrediente: 500 g spată de porc 1 salată creaţă 1 linguriţă rasă piper râşnit (amestec de piper…Read more »

Retete gustoase de curcan pentru Craciun

22 December 2013
Curcan_pentru_CraciunCurcan pentru Craciun: Ruladă de curcan cu brânză Ruladă de curcan cu brânză din: piept de curcan, branza de vaci, ceapa, sunca, patrunjel, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 250 g branza de vaci 1 ceapa 4 felii de sunca 2 oua 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Taie…Read more »

Retete delicioase de curcan pentru Craciun

22 December 2013
Curcan_pentru_CraciunCurcan pentru Craciun: Pastramă din piept de curcan Pastramă din piept de curcan din: piept de curcan, apa, zahar, sare grunjoasa, boabe de ienupar, piper, usturoi, cimbru, cuisoare si frunze de dafin. Ingrediente: 1 piept de curcan (minimum 1,2kg) 250ml apă 50g zahăr 50g sare grunjoasă 1 lingură boabe de ienupăr 1 lingură piper negru măcinat…Read more »

Retete de curcan pentru Craciun

22 December 2013
Curcan_pentru_CraciunCurcan pentru Craciun: Rulada de curcan cu chorizo si branza Rulada de curcan cu chorizo si branza din: piept de curcan, sunca serrano, jeleu de gutui, ulei de masline, ceapa, usturoi, chorizo, pasta de rosii, orez, sherry, sofran, ardei rosu copt, branza manchego. Ingrediente: 2 fileuri din piept de curcan (1,3 kg in total) 12…Read more »

Retete de friptura de porc pentru Craciun

22 December 2013
Friptura_de_porcFriptura de porc: Friptură de porc cu garnitură de ţelină Friptură de porc cu garnitură de ţelină din: muschi de porc, usturoi, seminte de fenicul, oregano, maghiran, ulei de masline, suc de lamaie, sunca impanata, ceapa, radacina de telina, vin rosu. Ingrediente: 900 g muschi de porc 6 catei de usturoi 1 lingurita seminte de…Read more »

Retete delicioase de Sarmale pentru Craciun

22 December 2013
Sarmale_2Retete de Sarmale: Sarmalute in foi de vita cu menta O reteta delicioasa de sarmalute in foid e vita cu menta din: foi de vita, ceapa, orez, ulei de masline, menta, marar, lamai, sare si piper. Ingrediente: 34 foi de vita 2 cepe 250 g orez bob rotund 100 ml ulei de masline 15 g…Read more »

Retete delicioase pentru Craciun de Sarmale

22 December 2013
SarmaleRetete de Sarmale:   Sarmale de porc moldovenesti Ingreniente: 2 verze acre 1/2 l suc de rosii 3 linguri orez 1 1/2 kg carne 3 cepe marisare piper pisat si piper boabe 300 g slanina afumata 3-4 carnaciori 1 foaie de dafin 1 crenguta cimbru ulei sau untura Mod de preparare: Varza se spala bine…Read more »

Retete de sarmale pentru Craciun

22 December 2013
Sarmale_2Retete de Sarmale: Sarmale bucovinene O reteta delicioasa de sarmale bucovinene din: carne tocata, jumari, orez, pasta de tomate, ceapa, ardei gras, cimbru, boia de ardei, foi de vita, varza murata, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg carne tocata (amestec porc si vita) 250 g jumari 250 g orez 250 pasta de tomate 2 cepe…Read more »

Retete de Craciun: Sarmale

22 December 2013
Sarmale_1Retete de Sarmale:   Sarmale cu afumatura in varza acra Sarmale cu afumatura in varza acra din: carne de porc, slanina afumata, orez, ceapa, untura, morcovi, suc de rosii, boia, sare, piper, varza murata, costita afumata si carnat afumat. Ingrediente: 1/2 carne de porc tocata 200 g slanina afumata, taiata marunt 1/4 kg orez 4…Read more »

Deserturi gustoase pentru Craciun

22 December 2013
Desert_4Deserturi pentru Craciun: Reteta zilei: Tort delicios cu crema de ciocolata Tort delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt nesarat, lapte, oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de vanilie, esenta de migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop, smantana.   Ingrediente blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2 cani de zahar…Read more »

Retete de sarmale pentru Sarbatori

22 December 2013
SarmaleRetete de sarmale pentru Sarbatori: Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita Sarmale cu carne de vita din: unt, ulei de masline, ceapa, morcov, carne de vita, orez, ienibahar, sare, piper, patrunjel, varza, usturoi, suc de lamaie, supa de pui, sos de rosii, smantana.   Ingrediente: 2 linguri unt sau ulei de măsline 1 ceapa,…Read more »

Deserturi pentru Craciun

22 December 2013
Desert_6Deserturi pentru Craciun: Reteta zilei: Prajituri cu alune si nutella Prajituri cu alune si nutella din: galbenus de ou, zahar vanilat, unt, sare, alune, faina, nutella.   Ingrediente: 1 galbenus de ou 1/3 cana zahar vanilat 100 gr de unt, cuburi un varf de cutit de sare 1/2 ceasca alune, maruntite 3/4 cana faina 1…Read more »

3 deserturi pentru Craciun

22 December 2013
Desert_5Deserturi pentru Craciun: Reteta zilei: Prajiturele cu nuci si afine Prajiturele cu nuci si afine din: nuci, ulei de nuca de cocos, zahar brun, nectar agave, esenta de migdale, ou, faina, bicarbonat de sodiu, sare, nucsoara, afine.   Ingrediente: 2/3 cana nuci 1 lingura de ulei de nuca de cocos 1/2 ceasca de zahar brun…Read more »

Reteta zilei: Prajiturele picante cu fulgi de ciocolata

22 December 2013
Prajiturele_picante_cu_fulgi_de_ciocolata_10Prajiturele picante cu fulgi de ciocolata din: unt, ciocolata neagra, zahar brun, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, cacao, scortisoara, chili, bicarbonat de sodiu, sare, piper cayenne, fulgi de ciocolata. 240gr unt 240gr ciocolata neagra, maruntita 1 cana de zahar brun 1/4 ceasca de zahar 2 lingurite de esenta vanilie 2 oua 3/4 cana de…Read more »

Retete de Craciun: Muşchi cu prune

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschi_cu_pruneMuşchi cu prune din: muschi de porc, gem de prune, prune, vin, sare, piper, cimbru si ulei. Ingrediente: 800 g muschi de porc 150 g gem de prune 100 g prune 100 ml vin alb sec sare piper cimbru ulei   Mod de preparare: Spală muşchiul de porc, şterge-l cu un şervet absorbant şi condimentează-l cu…Read more »

Retete de Craciun: Porc cu ghimbir şi tăitei de orez

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_cu_ghimbir_si_taitei_de_orezPorc cu ghimbir şi tăitei de orez din: ceafa de porc, ghimbir, taitei de orez, morcov, ceapa, ardei gras, telina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 100 g ghimbir 300 g taitei de orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 1 telina mica 50 ml ulei sare piper   Mod…Read more »

Retete de Craciun: Ruladă în sos de vin

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Rulada_in_sos_de_vinO reteta de Ruladă în sos de vin din: muschi de porc, ceapa, unt, ou, cascaval, smantana, vin, ulei, nucsoara, sare, piper si spanac. Ingrediente: 1 kg muschi de porc 2 cepe 70 g unt 1 ou 150 g cascaval 150 g smântâna 1 cescuta cu vin ulei nucsoara sare piper 500 g spanac (În…Read more »

Retete de Craciun: Ceafa de porc cu ciuperci

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_cu_ciuperciCeafa de porc cu ciuperci din: ceafa de porc, ardei capia, ardei iute, sare, piper, ceapa rosie, ulei de masline, unt, coniac, ciuperci, rozmarin si cimbru. Ingrediente: 2 bucati ceafa de porc 1 ardei capia un ardei iute rosu sare piper o ceapa mare rosie 2-3 lingurite ulei de masline 50 g unt 2-3 lingurite coniac…Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu