luni, 6 ianuarie 2014

Retete de Sarbatoare #3

Retete de Sarbatoare:

Reteta zilei: Cocktail cu aroma de smochine

6 January 2014
Cocktail_cu_aroma_de_smochine_07Cocktail cu aroma de smochine din: pisco, tuica, cointreau, sirop cu aroma de cimbru, suc de limeta, smochina, crengute de cimbru, zahar, apa.   Ingrediente: 45 ml pisco sau tuica romaneasca 8 ml cointreau 15 ml sirop cu aroma de cimbru 15 ml suc de limeta 1 smochina proaspata, taiata sferturi crengute de cimbru si…
Read more »





Retete de Sarbatoare: Friptura de gasca in sos

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Friptura_de_gasca_in_sosFriptura de gasca in sos din: pulpa de gasca, maghiran, oregano, sare grunjoasa, piper, vin rosu, ulei de masline, dovleac, unt, orez, morcovi si patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa de gasca maghiran oregano sare grunjoasa piper mozaic boabe si macinat 150 ml vin rosu ulei de…
Read more »





Retete usoare: Coaste de porc dulci-acrisoare

6 January 2014
Retete_usoare_Coaste_de_porc_dulci_acrisoareO reteta delicioasa de coaste de porc dulci acrisoare din: coaste, miere, otet balsamic, usturoi, bulion si sare. Ingrediente: 1 kg coaste 4 linguri cu miere 4 linguri cu otet balsamic 2 catei de usturoi 1 lingura bulion sare   Mod de preparare: Spala coastele…
Read more »





Retete de Sarbatoare: Biban de mare cu roşii

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Biban_de_mare_cu_rosiiO reteta de biban de mare cu rosii din: bibani de mare, tomate cherry, ulei de masline, rosii, usturoi, vin alb sec si patrunjel. Ingrediente: 4 bibani de mare curatati (circa 200 g fiecare) 200 g tomate cherry galbene 40 ml ulei de masline 200…
Read more »





Retete usoare: Ciorba de gasca

6 January 2014
Retete_usoare_Ciorba_de_gascaO reteta de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei rgas, fidea, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente:  1,5 kg carne de gasca 2 cepe 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras rosu 200…
Read more »





Retete usoare: Salată din piept de pui

6 January 2014
Retete_usoare_Salata_din_piept_de_puiO reteta de salata din piept de pui din: unt, piept de pui, sare, piper, muguri de soia, ghimbir, usturoi, sos de soia, otet de sherry, ulei de soia si patrunjel. Ingrediente: 4 lingurite unt 4 piepturi mici de pui curatate (fara piele si oase)…
Read more »





Retete de Sarbatoare: Friptură de porc cu sos

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Friptura_de_porc_cu_sosO reteta delicioasa de friptura de porc cu sos brun din: cotlete, unt, ceapa, ciuperci, vin rosu, sos de soia, bulion si sare. Ingrediente: 10 cotlete 2 linguri unt 1 ceapa 200 g ciuperci 3 linguri vin rosu 2 linguri sos de soia 1 lingurita…
Read more »





Retete de Sarbatoare: Gasca la cuptor cu galuste

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Gasca_la_cuptor_cu_galusteGasca la cuptor cu galuste de cartofi din: gasca, supa de legume, ceapa, mere, pelin, rozmarin, vin, salvie, sare, piper, cartofi, oua, pesmet, nucsoara, faina si ulei. Ingrediente: 1 gasca 700 ml supa de legume 3 cepe mari 3 mere 2-3 crengute de pelin 2-3 crengute…
Read more »





Retete usoare: Salată de portocale cu dovleac

6 January 2014
Retete_usoare_Salata_de_portocale_cu_dovleacO reteta de salata de portocale cu dovleac din: frisca, iaurt, miere, zeama de lamaie, ghimbir, dovleac, portocale, mere si kiwi. Ingrediente: 120 g frisca 120 g iaurt 2 lingurite miere lichida zeama de la o lamaie radacina de ghimbir proaspat razuita 400 g dovleac…
Read more »





Retete de Sarbatoare: Doradă cu salsa

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Dorada_cu_salsaO reteta de dorada cu salsa de mango si lime din: dorada, condimente cajun, coaja si zeama de lime, ulei, mango, orez ardei chilli, avocado, ceapa verde, coriandru si fasole verde. Ingrediente: 4 dorade, curăţate 2 linguri de condimente cajun coaja rasă şi zeama de…
Read more »





Retete de Sarbatoare: Frigărui de porc

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Frigarui_de_porcO reteta delicioasa de frigarui de porc cu unt de arahide din: carne de porc file, sos chili, sos de soia, ulei, lapte de cocos, indulcitor, ceapa, usturoi si unt de arahide. Ingrediente: 500 g de carne de porc file 3 linguri de sos chili…
Read more »





Reteta zilei: Lasagna picanta cu branza

6 January 2014
Lasagna_picanta_cu_branza_10Lasagna picanta cu branza din: ceapa rosie, usturoi, carne de carnati, sos de rosii, chili, chimen, fulgi de ardei rosu, foi de lasagna, ricotta, coriandru, ardei iute, branza.   Ingrediente: 1 ceapa rosie, tocata 4 catei de usturoi, tocat 600gr carne de carnati picanti 1…
Read more »





Retete de Sarbatoare: Aripioare de pui cu susan si sos

6 January 2014
Retete_De_Sarbatoare_Aripioare_de_pui_cu_susan_si_sosAripioare de pui cu susan si sos din: aripi de pui, oua, faina, sare, piper, susan, salata, iaurt, ulei. Ingrediente:  12 aripi de pui 4 ouă 2 linguri făină sare piper 3-4 linguri susan o salată micuţă 4-5 lin­guri de iaurt ulei   Mod de…
Read more »





Retete de Sarbatoare: Pulpa de porc cu sos de legume

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Pulpa_de_porc_cu_sos_de_legumeO reteta delicioasa de pulpa de porc in sos de legume din: pulpa porc, usturoi, foi de dafin, cimbru, sare, piper, ceapa, morcov, telina, usturoi, pasta de tomate, marar, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 5 catei de usturoi 2…
Read more »





Retete usoare: File de cod cu legume

6 January 2014
Retete_usoare_File_de_cod_cu_legumeO reteta de file de cod cu legume din: file de cod, morcovi, conopida, broccoli, ulei, oregano, vin alb sec, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de cod 2 morcovi 300 g conopida 200 g broccoli 50 ml ulei 1 lingurita oregano uscat…
Read more »





Retete de Sarbatoare: Muşchi de porc în foitaj

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Muschi_de_porc_în_foitajO reteta delicioasa de muschi de porc in foitaj din: aluat, muschi de porc, ciuperci, ou, vin alb, usturoi, ceapa, boia dulce, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 500 muschi de porc 400 g ciuperci 1 ou 1/2 pahar cu vin alb…
Read more »





Retete usoare: Salată cu ton afumat

6 January 2014
Retete_usoare_Salata_cu_ton_afumatO reteta savuroasa de Salată cu ton afumat şi sos de muştar din: ton afumat, salata verde, rosii cherry, cartofi, ardei capia, masline, porumb, seminte de mustar, otet de mere, ulei de masline, sare, piper, cimbru, lamaie si crutoane. Ingrediente: 400 g ton afumat o…
Read more »





Retete de Sarbatoare: Iepure înăbuşit

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Iepure_înabusitO reteta delicioasa de Iepure înăbuşit la cuptor din: iepure, sare, piper, usturoi, ceapa, rosii, ardei grasi, ulei de masline, boia, vin alb, supa, rozmarin, cimbru si masline. Ingrediente: 1 iepure curatat (circa 1,8 kg, portionat in 8 bucati) sare piper 2 catei de usturoi…
Read more »





Reteta zilei: Sos de merisoare

6 January 2014
Sos_de_merisoare_10Sos de merisoare din: merisoare, zahar, apa, suc de portocale.   Ingrediente: 350gr merisoare 1 cana de zahar 1/2 cana de apa 1/2 ceasca de suc de portocale       Mod de preparare: Spalati merisoarele.  Combinati zahar, apa si suc de portocale intr-o craticioara.…
Read more »





Retete usoare: Peşte cu sos de soia

6 January 2014
Retete_usoare_Peste_cu_sos_de_soiaO reteta de peste cu sos de soia din: ceapa, usturoi, ulei sambal oelek, ghimbir, nucsoara, file de peste, sirop de tamarinde, sos de soia si miere. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 1  lingurita Sambal Oelek o lingurita ghimbir proaspat…
Read more »





Retete usoare: Salată de legume cu mozzarella

6 January 2014
Retete_usoare_Salata_de_legume_cu_mozzarellaO reteta savuroasa de salata de legume cu mozzarella din: pasta de tomate, salata, naut, rosii, mozzarella, suc de rosii, ulei de masline, usturoi, ceapa, busuioc, sare, piper si telemea de capra. Ingrediente: pastă de tomate o salată verde 200 g năut 4 roşii 400…
Read more »





Retete de Sarbatoare: Carnati de porc in aluat

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Carnati_de_porc_in_aluatO reteta simpla si delicioasa de carnati de porc in aluat din: carnati de porc, mustar, ou si aluat foitaj. Ingrediente: carnati de porc 650 g mustar 80 g ou 1 buc. aluat foietaj 400g   Mod de preparare: Cârnatii se gatesc pe gratar pe…
Read more »





Retete de Sarbatoare: Friptură de prepeliţă

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Friptura_de_prepelitaO reteta savuroasa de Friptură de prepeliţă  din: cimbru, prepeite, ulei de masline, miere, oua de prepelite, praz, cartofi, mustar cu boabe, otet de cidru si ulei de nuci. Ingrediente: 2 crengute de cimbru 2 prepelite ulei de masline, pentru uns si stropit putina miere lichida 4…
Read more »





Retete de Sarbatoare: Carnati de casa cu rozmarin

6 January 2014
Retete_De_Sarbatoare_Carnati_de_casa_cu_rozmarinO reteta gustoasa de Carnati de casa cu rozmarin din: carne de porc si vita, cimbru, rozmarin, sare, piper, cuisoare, ienibahar, usturoi, apa, ulei, mate, otet, bicarboant si malai. Ingrediente: un kg carne de porc si de vita cimbru rozmarin uscat si proaspat sare piper…
Read more »





Retete de Sarbatoare: Ceafa de porc cu fructe de padure

6 January 2014
Retete_De_Sarbatoare_Ceafa_de_porc_cu_fructe_de_padureO reteta delicioasa de ceafa de porc cu fructe de padure si busuioc din: ceafa de porc, fructe de padure, otet de mere, ulei de masline, ceapa, busuioc, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc fara os, feliata 720 g fructe de padure 120 g…
Read more »





Retete usoare: Piept de pui cu hribi

6 January 2014
Retete_usoare_Piept_de_pui_cu_hribiPiept de pui cu hribi din: piept de pui, ceapa, morcov, hribi si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe mai mari 1 morcov 500-700 g hribi 100 ml ulei   Mod de preparare: Pui uleiul la încins, adaugi pieptul de pui tăiat cubuleţe, îl…
Read more »





Retete usoare: Paste cu somon

6 January 2014
Retete_usoare_Paste_cu_somonO reteta de paste cu somon, in sos de verdeata din: ceapa, usturoi, spanac, file de somon, taitei lati, ulei de masline, faina, apa, smantana, supa de legume, mustar de dijon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g spanac…
Read more »





Reteta zilei: Castane fierte si coapte

6 January 2014
Castane_fierte_si_coapte_04Castane fierte si coapte din castane crude in coaja.   Ingrediente: 1 kg castane crude, in coaja         Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Pentru a pregati castanele, le apucati ferm intre degetul mare si cel aratator si cu ajutorul…
Read more »





Retete de Sarbatoare: Muşchi de porc cu portocale

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Muschi_de_porc_cu_portocaleO reteta delicioasa de muschi de porc cu: sare, piper negre, usturoi, unt, ulei, vin alb dulce, portocale, cimbru uscat, oregano verde, patrunjel. Ingrediente: o bucată muşchi de porc sare grunjoasa piper negru şi măcinat 8-10 căţei usturoi 100 g unt 3-4 linguri ulei de…
Read more »





Retete usoare: Pui cu cocos

6 January 2014
Retete_usoare_Pui_cu_cocosPui cu cocos în stil thailandez din: dovleac, vanata, ulei de rapita, fulgi de cocos, pesmet, piept de pui, ou, rosii cherry si pasta rosie de curry. Ingrediente: 1 dovleac placintar, curatat de coaja si seminte, taiat cubulete 1 vanata mare, taiata cubulete 1 lingura ulei…
Read more »





Retete usoare: Ciorbă de peşte

6 January 2014
Retete_usoare_Ciorba_de_pesteO reteta de ciorba de peste din: usturoi, ceapa, ardei gras, file de peste, unt, concentrat de legume, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500 g file de crap (dezosat) 10 g…
Read more »





Retete usoare: Salata de ton cu avocado

6 January 2014
Retete_usoare_Salata_de_ton_cu_avocadoO reteta de salata de ton cu avocado din: avocado, ton, rosii, ceapa, branza telemea, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 avocado 1 cutie de ton bucati 2 rosii 1/2 ceapa 100 g branza telemea cativa fulgi de migdale…
Read more »





Retete usoare: Ciorbă de curcan cu tăiţei

6 January 2014
Retete_usoare_Ciorba_de_curcan_cu_taiteiCiorbă de curcan cu tăiţei din: carne de curcan, ceapa, ou, morcov, telina, pastarnac, rosii, ardei iute, bors, usturoi, marar, sare, piper, faina, apa. Ingrediente: 700 g carne de curcan două cepe un ou un morcov o jumătate de ţelină un păstârnac 5 roşii un…

Reteta zilei: Cocktail cu aroma de smochine

Cocktail_cu_aroma_de_smochine_07Cocktail cu aroma de smochine din: pisco, tuica, cointreau, sirop cu aroma de cimbru, suc de limeta, smochina, crengute de cimbru, zahar, apa.   Ingrediente: 45 ml pisco sau tuica romaneasca 8 ml cointreau 15 ml sirop cu aroma de cimbru 15 ml suc de limeta 1 smochina proaspata, taiata sferturi crengute de cimbru si…
Read more »





Reteta zilei: Lasagna picanta cu branza

Lasagna_picanta_cu_branza_10Lasagna picanta cu branza din: ceapa rosie, usturoi, carne de carnati, sos de rosii, chili, chimen, fulgi de ardei rosu, foi de lasagna, ricotta, coriandru, ardei iute, branza.   Ingrediente: 1 ceapa rosie, tocata 4 catei de usturoi, tocat 600gr carne de carnati picanti 1 borcan sos de rosii 2 lingurite chili 2 lingurite chimen…
Read more »





Reteta zilei: Sos de merisoare

Sos_de_merisoare_10Sos de merisoare din: merisoare, zahar, apa, suc de portocale.   Ingrediente: 350gr merisoare 1 cana de zahar 1/2 cana de apa 1/2 ceasca de suc de portocale       Mod de preparare: Spalati merisoarele.  Combinati zahar, apa si suc de portocale intr-o craticioara. Se amesteca si se fierbe la foc mare aproximativ 10…
Read more »





Reteta zilei: Castane fierte si coapte

Castane_fierte_si_coapte_04Castane fierte si coapte din castane crude in coaja.   Ingrediente: 1 kg castane crude, in coaja         Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Pentru a pregati castanele, le apucati ferm intre degetul mare si cel aratator si cu ajutorul unui cutit zimtat taiati de jur imprejur. Puneti intr-o cratita.…
Read more »





Reteta zilei: Panna Cotta cu sos de capsuni

Panna_Cotta_cu_sos_de_capsuni_07Panna Cotta cu sos de capsuni din: praf de gelatina, smantana, iaurt, esenta de vanilie, zahar, capsuni, otet balsamic, piper, menta.   Ingrediente Panna Cotta: 3 lingurite praf de gelatina 3 cesti smantana 2 cani iaurt 1 ½ lingurita de esenta de vanilie ¾ cana de zahar Ingrediente sos de capsuni: 8 cani capsuni, feliate…
Read more »





Reteta zilei: Aripioare de pui cu glazura de miere si seminte de susan

Aripioare_de_pui_cu_glazura_de_miere_si_seminte_de_susan_09Aripioare de pui cu glazura de miere si seminte de susan din: aripioare de pui, zahar, sare, apa, usturoi, patrunjel, boia de ardei, piper negru, miere, seminte de susan.   Ingrediente: 10-12 aripioare de pui 2 linguri zahar 2 linguri sare 2 cesti apa 1 lingurita usturoi amestecat cu patrunjel si sare 1 lingurita boia…
Read more »





Reteta zilei: Carne de vita in sos de legume

Carne_de_vita_in_sos_de_legume_11Carne de vita in sos de legume din: carne de vita, morcov, ciuperci proaspete, ceapa, usturoi, faina, supa, condimente, supa de vita, vin rosu, smantana, sare.   Ingrediente: 1 bucata friptura de vita 2 cani morcov, feliat 1 kg ciuperci proaspete, feliate 1 ceapa, tocata 6 catei usturoi, pisat ⅓ ceasca faina 1 ceasca supa…
Read more »





Reteta zilei: Supa de legume cu smantana

Supa_de_legume_cu_smantana_06Supa de legume cu smantana din: ulei de masline, sfecla, morcovi, varza, ardei gras rosu, ceapa, apa, cartofi, smantana, verdeata, sare, piper.   Ingrediente: 5 linguri ulei de masline 1 sfecla 2 morcovi ¼ varza 1 ardei gras rosu ½ ceapa 4 litri apa 3 cartofi, cuburi 1 cana smantana 1/2 cana verdeata, dupa preferinta…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail cu aroma de prune

Cocktail_cu_aroma_de_prune_08Cocktail cu aroma de prune din: bourbon, sirop de prune, sherry, gheata, felii de prune.   Ingrediente: 60 ml bourbon 20 ml sirop de prune 7 ml sherry gheata Felii de prune, pentru servire     Mod de preparare: Adaugati toate ingredientele intr-un pahar. Adaugati gheata. Se amesteca bine. Garnisiti cu felii de prune si…
Read more »





Reteta zilei: Creveti in sos de usturoi

Creveti_in_sos_de_usturoi_04Creveti in sos de usturoi din: creveti, unt, ulei de masline, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, praf de chili, sare, branza feta, paine proaspata.   Ingrediente: 500gr creveti, decorticati 4 linguri de unt 4 linguri de ulei de masline 8 catei de usturoi, tocat ½ ceasca patrunjel, tocat 6 linguri de suc de lamaie 1…
Read more »





Reteta zilei: Carne de vita la tigaie cu sos de sparanghel

Carne_de_vita_la_tigaie_cu_sos_de_sparanghel_05Carne de vita la tigaie cu sos de sparanghel din: ulei de susan, rosie, ardei gras rosu, usturoi, sparanghel, carne de vita, condimente, sos hoisin, sos de soia, vin, chili, taitei de orez, fulgi de ardei rosu, seminte de susan. Ingrediente: 2 linguri ulei de susan 1 ceapa rosie, feliata 1 ardei gras rosu, feliat…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail tequila cu aroma de limeta

Cocktail_tequila_cu_aroma_de_limeta_06Cocktail tequila cu aroma de limeta din: tequila, cointreau, suc de limeta, sirop, felii de limeta, sare.   Ingrediente: 60 ml tequila 15 ml cointreau 30 ml suc de limeta 8 ml sirop (apa cu zahar, fiarta si racita) Felii de limeta sare     Mod de preparare: Udati marginea paharului cu suc de limeta,…
Read more »





Reteta zilei: Salata de fasole verde cu ardei gras si aroma de ghimbir

Salata_de_fasole_verde_cu_ardei_gras_si_aroma_de_ghimbir_08Salata de fasole verde cu ardei gras si aroma de ghimbir din: usturoi, ghimbir, ulei de masline, ardei gras, fasole verde, sare si piper.   Ingrediente: 4-5 catei de usturoi, tocat 1 lingura ghimbir, tocat 2 linguri ulei de masline 1 ardei gras rosu , taiat fasii subtiri 1 kg fasole verde, rupta bucati sare…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu afine si rodie

Salata_cu_afine_si_rodie_06Salata cu afine si rodie din: rodie, salata verde, afine uscate, migdale, ulei de masline, otet, mustar dijon, oregano, sare, piper. Ingrediente: 1 rodie, curatata 1 salata verde ½ ceasca afine uscate 1/2 cana migdale feliate, prajite Ingrediente pentru sos: 3 linguri ulei de masline 3 linguri otet 1 lingurita mustar dijon 1 lingurita oregano,…
Read more »





Reteta zilei: Supa crema de fenicul cu telina

Supa_crema_de_fenicul_cu_telina_08Supa crema de fenicul cu telina din: ceapa, fenicul, telina, supa de pui, piper alb, sare, smantana, ulei cu patrunjel, patrunjel, usturoi, suc de lamaie.   Ingrediente: 1 ceapa, cuburi 1 bulb de fenicul, cuburi 1-2 linguri de ulei de masline 2 teline, cuburi 8 cani supa de pui ¼ lingurita piper alb sare dupa…
Read more »





Reteta zilei: Rulouri cu branza, ceapa si bacon

Rulouri_cu_branza_ceapa_si_bacon_05Rulouri cu branza, ceapa si bacon din: ulei de masline, ceapa, bacon, branza, sare, aluat.   Ingrediente: 2 lingurite de ulei de masline 2 cepe, feliate 5 felii de bacon, tocat 1 aluat de patiserie 1 ceasca branza, maruntita 1 ceapa, feliata Sare   Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la foc…
Read more »





Reteta zilei: Salata calda de conopida, ardei gras, migdale si capere

Salata_calda_de_conopida_ardei_gras_migdale_si_capereSalata calda de conopida, ardei gras, migdale si capere din: conopida, ardei gras rosu, ulei de masline, sare, piper, migdale, masline, capere, patrunjel, lamaie.   Ingrediente: 1 conopida, rupta buchetele 1 ardei gras rosu, fara seminte, cuburi 2 linguri ulei de masline sare și piper negru proaspat macinat, dupa gust 3 linguri migdale 2/3 ceasca…
Read more »





Reteta zilei: Salata de crab cu legume si dressing de maioneza

Salata_de_crab_cu_legume_si_dressing_de_maionezaSalata de crab cu legume si dressing de maioneza din: crab, castravete, rosii, ceapa verde, usturoi, maioneza.   Ingrediente: 500gr carne de crab, tocat 1 castravete, cuburi 2 rosii, cuburi ¼ cana de ceapa verde, tocata 3 catei de usturoi, pisat ½ ceasca maioneza     Mod de preparare: Intr-un castron mare, se combina rosiile…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail bourbon cu aroma de menta

Cocktai_bourbon_cu_aroma_de_mentaCocktail bourbon cu aroma de menta din: bourbon, sirop simplu, frunze de menta, gheata.   Ingrediente: 60 ml bourbon 15 ml sirop simplu ( apa cu zahar, fiarta si racita ) 20 frunze de menta gheata pisata menta, pentru ornat       Mod de preparare: Intr-un recipient mare adaugati frunzele de menta si amestecati…
Read more »





Reteta zilei: Salata de quinoa cu sfecla si branza de capra

Salata_de_quinoa_cu_sfecla_si_branza_de_capraSalata de quinoa cu sfecla si branza de capra din: quinoa, sfecla, mandarine, branza de capra, verdeata.   Ingrediente: 1 cana quinoa, fiarta 2 bucati sfecla, fiarta 3 mandarine 1/2 cesti branza de capra Verdeata, dupa preferinta     Mod de preparare: Tocati sfecla si mandarinele, puneti intr-un bol impreuna cu quinoa, amestecati bine. Serviti…
Read more »

Reteta zilei: Salata de portocale cu ceapa rosie si seminte de mac

Salata_de_portocale_cu_ceapa_rosie_si_seminte_de_macSalata de portocale cu ceapa rosie si seminte de mac din: portocale, ceapa rosie, coriandru, busuioc, suc de portocale, ulei de masline, otet de vin alb, seminte de mac, coaja de portocala, miere, sare, piper.   Ingrediente salata: 4 portocale 1 ceapa rosie 1 lingura coriandru proaspat, tocat 1 lingura busuioc proaspat, tocat Ingrediente dressing:…
Read more »





Reteta zilei: Sos picant cu coriandru si lamaie

Sos_picant_cu_coriandru_si_lamaie_06Sos picant cu coriandru si lamaie din: ardei iute, coriandru, sare, otet, usturoi, lamaie.   Ingrediente: 25-30 ardei iuti 1/2 cana coriandru, tocat 3/4 lingurita sare 1 cana otet 10 catei de usturoi 1/2 lamaie   Mod de preparare: Taiati lamaia, ardeii, rupeti coriandru, apoi puneti toate ingredientele in blender si procesati pana la omogenizare.…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail pisco sour

Cocktail_pisco_sour_08Cocktail pisco sour din: pisco, tuica, suc de lamaie, lamaie, suc de mere, mere verzi, sirop de artar, albus de ou, gheata, scortisoara.   Ingrediente: 60ml pisco sau tuica romaneasca 15 ml suc de lamaie (1 lamaie) 30 ml suc de mere (1-2 mere verzi) 15 ml sirop de artar 1 albus de ou gheata…
Read more »





Reteta zilei: Gasca umpluta

Gasca_umpluta_10Gasca umpluta din: orez, carnati, ciuperci uscate, usturoi, apa, ghimbir ras, sos de soia, condimente, piper alb, gasca, unt, sare, miere, ciuperci salbatice, grasime de gasca.   Ingrediente umplutura: 415 gr orez 110 gr carnati, cuburi 15 gr ciuperci uscate 1 catel de usturoi, tocat 1 2/3 cani de apa 1 lingura de ghimbir ras…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail cu vodca, suc de rodie si limeta

Cocktail_cu_vodca_suc_de_rodie_si_limeta_04Cocktail cu vodca,  suc de rodie si limeta din: vodca, suc de rodie, triplu sec, suc de limeta, coaja de portocala.   Ingrediente: 180ml vodca 90 ml suc de rodie 50ml triplu sec 50 ml suc proaspat de limeta Coaja de portocala   Mod de preparare: Combinati vodca, suc de rodie, triplu sec si suc…
Read more »





Reteta zilei: Homar cu aroma de curry

Homar_cu_aroma_de_curry_08Homar cu aroma de curry din: homar, rosie, sare, condimente, chimen, usturoi, ceapa, cimbru, piper, ardei iute, apa, ulei, pudra de curry.   Ingrediente: 2 homari 1/2 lingurita de sare 1 rosie 1 lingura condimente, dupa preferinta 1/4 lingurita chimen 4 catei de usturoi 1 ceapa 2 crengute de cimbru 1/4 lingurita piper negru 1-2…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail de ananas, tequila si chili

Cocktail_de_ananas_tequila_si_chili_07Cocktail de ananas, tequila si chili din: ananas, chili, tequila, gheata.   Ingrediente: 2-3 felii de ananas, stors 1-2 chili, pasat 1 chili pentru ornat 30ml tequila gheata   Mod de preparare: Intr-un storcator de fructe, stoarceti ananasul si chili. Taiati celalalt chili si infigeti pe marginea paharului. Amestecati intr-un shaker sucul cu tequila si…
Read more »





Reteta zilei: Bomboane delicioase cu nuca de cocos

Bomboane_delicioase_cu_nuca_de_cocos_08Bomboane delicioase cu nuca de cocos din: zahar, unt, lapte praf, fulgi de nuca de cocos, napolitane de vanilie, esenta de migdale, migdale prajite.   Ingrediente: 1 cana de zahar 1 ceasca unt 2 cani de lapte praf 1 1/2 cani fulgi de nuca de cocos 1 cana napolitane de vanilie, maruntite 1 lingurita esenta…
Read more »





Reteta zilei: Piept de rata cu sos dulce acrisor

Piept_de_rata_cu_sos_dulce_acrisor_08Piept de rata cu sos dulce acrisor din: piept de rata, praf de anason, chimen, ghimbir, coriandru, piper alb, chili, ulei de nuca de cocos, ceapa, miere, suc de portocale, suc de lamaie, unt, sare.   Ingrediente: 1 piept de rata 1/2 lingurita praf de anason 1/2 lingurita chimen macinat 1 lingurita ghimbir 1/2 lingurita…
Read more »





Reteta zilei: Creveti cu sos de maioneza

Creveti_cu_sos_de_maioneza_04Creveti cu sos de maioneza din: creveti, maioneza, ketchup, suc de lamaie, sos sriracha, ceapa verde.   Ingrediente: 1 kg creveti, decorticate, fierti 1/2 cana maioneza 2 linguri ketchup 1 lingura suc de lamaie 1 lingura sos sriracha 1/4 ceasca ceapa verde, tocata   Mod de preparare: Spalati bine crevetii si stergeti cu prosoape de…
Read more »





Reteta zilei: Supa cu carnati de curcan

Supa_cu_carnati_de_curcan_08Supa cu carnati de curcan din: ulei de masline, carnati de curcan, ceapa, usturoi, rosii, supa de pui, fasole, patrunjel, oregano, cimbru, rozmarin, spanac, paste, sare, piper.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 carnat de curcan, feliat 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, tocat 2 cani de rosii cubulete 4-5 cani supa…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail cu aroma de ghimbir

Cocktail_cu_aroma_de_ghimbir_12Cocktail cu aroma de ghimbir din: ghimbir, zahar, limeta, bitter, esenta de migdale, apa, apa minerala, rom, cuisoare.   Ingrediente: 1 bucata ghimbir 1 1/2 cani de zahar 4 limete 3 picaturi de bitter 1 lingurita de esenta de migdale 5 cesti de apa 4 cesti apa minerala 1 cana de rom cuisoare   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu sirop de ciocolata

Prajitura_cu_sirop_de_ciocolata_08Prajitura cu sirop de ciocolata din: faina, zahar, sare, praf de copt, pudra de cacao, ulei, otet, esenta de vanilie, apa rece, zahar pudra, sirop de ciocolata.   Ingrediente: 1.5 cani faina 1 cana zahar ½ lingurita sare 1 lingurita praf de copt 3 linguri pudra de cacao 6 linguri ulei 1 lingura otet 1…
Read more »





Reteta zilei: Pui umplut cu garnitura de legume si orez

Pui_umplut_cu_garnitura_de_legume_si_orez_09Pui umplut cu garnitura de legume si orez din: pui, ierburi aromate, iaurt, pasta de usturoi cu ghimbir, chili, garam masala, sare, mazare, seminte de coriandru, seminte de chimen, nuca de cocos, seminte de susan, piper negru, scortisoara, usturoi, seminte de fenicul, ceapa, coriandru, rosii, ulei, rosii cherry, broccoli, orez fiert.   Ingrediente: 1 pui…
Read more »





Reteta zilei: Supa de curcan cu legume

Supa_de_curcan_cu_legume_10Supa de curcan cu legume din: carne de curcan, supa de pui, apa, sare, cartofi, morcovi, taitei, telina, ceapa, ulei de masline, dafin, piper.   Ingrediente: 500gr carne de curcan, fiarta 8 cesti de supa de pui 7 cesti de apa 1 lingura de sare 6 cartofi, curatati si taiati cuburi 3 morcovi, feliati ½…
Read more »





Reteta zilei: Piept de curcan cu sos de afine

Piept_de_curcan_cu_sos_de_afine_16Piept de curcan cu sos de afine din: piept de curcan, suc de portocale, supa de pui, sos de afine, amidon, apa rece, supa crema de ciuperci, sare, piper.   Ingrediente: 1 piept de curcan 1/4 ceasca de suc de portocale 1/4 cana supa de pui 1 borcan sos de afine 4 linguri amidon 1/2…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu mere si scortisoara

Prajiturele_cu_mere_si_scortisoara_12Prajiturele cu mere si scortisoara din: aluat de placinta, sos de caramel, mere, ou, zahar, scortisoara, faina.   Ingrediente: 1 pachet aluat de placinta 1 borcan sos de caramel 5-6 mere, rase 1 ou, usor batut 3 linguri zahar 2 lingurite scortisoara 2 linguri de faina     Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail cu rodie si aroma de vanilie

Cocktail_cu_rodie_si_aroma_de_vanilie_09Cocktail cu rodie si aroma de vanilie din: vodca, suc de rodie, suc de limeta, sirop de vanilie, bitter, menta, seminte de rodie, zahar, apa, esenta de vanilie, cardamom.   Ingrediente: 45ml vodca 30 ml suc de rodie 15 ml suc de limeta 15 ml sirop de vanilie 15 ml bitter Crengute de menta si…
Read more »





Reteta zilei: Pachetele cu carne de curcan si legume

Pachetele_cu_carne_de_curcan_si_legume_16Pachetele cu carne de curcan si legume din: foi de placinta, carne de curcan, varza, morcovi, ceapa verde, telina, usturoi, sos de stridii, ghimbir, piper negru, sare, ulei de canola.   Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 ceasca carne de curcan, fiarta si tocata 2 cesti varza, tocata 1/4 ceasca morcovi, cuburi 2 cepe…
Read more »





Reteta zilei: Supa de tortellini cu legume

Supa_de_tortellini_cu_legume_08Supa de tortellini cu legume din: carne tocata de vita, ceapa, usturoi, telina, morcovi, sos de rosii, rosii, dafin, piper, patrunjel, oregano, cimbru, rozmarin, busuioc, sare, supa, fasole verde, tortellini cu branza.   Ingrediente: ½ kg carne tocata de vita 1 ceapa, cuburi 1 catel de usturoi, tocat 1 telina, cuburi 2 morcovi, cuburi 1…
Read more »


Reteta zilei: Sangria cu lamaie si portocala

Sangria_cu_lamaie_si_portocala_10Sangria cu lamaie si portocala din: portocala, limeta, lamaie, sirop de cirese, triplu sec, coniac, suc de portocale, ananas, sifon.   Ingrediente: 1 portocala, feliata 1 limeta, feliata 1 lamaie, feliata 750 ml sirop de cirese 1/2 ceasca triplu sec 1/2 ceasca coniac 1 1/2 cesti de suc de portocale 1 cutie bucati de ananas…
Read more »





Reteta zilei: Creveti cu usturoi si lamaie

Creveti_cu_usturoi_si_lamaie_6O reteta savuroasa de Creveti cu usturoi si lamaie din: creveti, ulei de masline, unt, usturoi, suc de lamaie, coaja de lamaie si sare de mare.   Ingrediente: 500 g creveti 2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 2 catei usturoi fin tocati 2 linguri suc de lamaie 1 lingura coaja de lamaie sare…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu ovaz, nuci si stafide

Prajiturele_cu_ovaz_nuci_si_stafide_12Prajiturele cu ovaz, nuci si stafide din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, condimente pentru dovleac, unt, zahar brun, zahar, oua, esenta de vanilie, ovaz, nuci, stafide.   Ingrediente: 1-1/2 cani faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1-1/2 lingurite de sare 1 lingurita scortisoara macinata 1/4 lingurita de condimente pentru dovleac 1 ceasca de unt…
Read more »





Reteta zilei: Ostropel de pui cu cartofi

Ostropel_de_pui_cu_cartofi_08O reteta simpla si gustoasa de Ostropel de pui cu cartofi din: pui, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, bulion, sare si piper.   Ingrediente: ½ pui 5-6 cartofi 2 morcovi 1 ceapa 5-6 catei usturoi 2-3 linguri bullion Sare si piper   Mod de preparare: Se spala carnea de pui si se pune la fiert pentru…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele aromate cu ghimbir

Prajiturele_aromate_cu_ghimbir_08Prajiturele aromate cu ghimbir din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, ghimbir, scortisoara, ienibahar, zahar, zahar brun, unt, oua.   Ingrediente: 3 3/4 cesti faina 1 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita de sare 3 lingurite de ghimbir, ras 3/4 lingurita scortisoara macinata 1/4 lingurita ienibahar 1 cana de zahar 1 cana de zahar…
Read more »





Reteta zilei: Sarmale cu cous cous si carne de vita

Sarmale_cu_cous_cous_si_carne_de_vita_10Sarmale cu cous cous si carne de vita din: varza, sare, ulei, morcov, ceapa, usturoi, praf de usturoi, salvie, chili, carne tocata de vita, cous cous, rosii, dafin, smantana.   Ingrediente: 1 varza Sare, dupa gust 2 lingurite de ulei 4 morcovi, cuburi 1 ceapa, cuburi 2 catei de usturoi, tocat 1 lingurita praf de usturoi…
Read more »





Reteta zilei: Supa de cocos cu creveti

Supa_de_cocos_cu_creveti_06Supa de cocos cu creveti din: ulei, creveti, usturoi, ceapa, ghimbir, lapte de cocos, limeta, praf de turmeric, sos de peste, piper alb, praz.   Ingrediente: 1 lingurita ulei 250gr creveti, decorticati 2 catei de usturoi, tocat 1 ceapa, tocata 1 bucatica ghimbir, feliat 2 cani de lapte de nuca de cocos 1/2 limeta, stoarsa…
Read more »





Reteta zilei: Sarmale vegane

Sarmale_veganeSarmale vegane din: varza, linte, quinoa, masline, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin rosu, boia de ardei, usturoi, sare, piper, scobitori, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, ceapa, oregano, cimbru, dafin, zahar.   Ingrediente: 1 varza 1/2 ceasca de linte 1/2 cana de quinoa 1/3 cana masline, fara samburi si tocate…
Read more »





Reteta zilei: Rulada de porc cu ciuperci

Rulada_de_porc_cu_ciuperci_10Rulada de porc cu ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, carne de porc, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 500gr ciuperci 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa 3 kg carne de porc, dezosata 1 lingura sare 1 lingura de piper negru 1 lingurita de patrunjel uscat     Mod de preparare: Combinati sare,…
Read more »





Reteta zilei: Cotlet de porc la cuptor cu seminte de fenicul, cimbru si rozmarin

Cotlet_de_porc_la_cuptor_cu_seminte_de_fenicul_cimbru_si_rozmarin_07Cotlet de porc la cuptor cu seminte de fenicul, cimbru si rozmarin din: cotlet de porc, usturoi, seminte de fenicul, cimbru, rozmarin, otet de vin rosu, miere, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 600 g cotlet de porc 2 catei de usturoi ½ lingurita seminte de fenicul 1 lingura frunze de cimbru proaspat 1…
Read more »





Reteta zilei: Rasol de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere

Rasol_de_porc_la_cuptor_cu_aroma_de_portocale_si_capere_10Rasol de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere din: rasol de porc, piper, piper rosu, seminte de fenicul, rozmarin, cimbru, patrunjel, coaja de portocala, usturoi, capere, sare.   Ingrediente: 1 rasol de porc dezosat, cu piele 1 lingura piper 2 linguri piper rosu 1-1/2 linguri seminte de fenicul 1 legatura rozmarin 1…
Read more »





Reteta zilei: Burta de porc crocanta

Burta_de_porc_crocanta_06Burta de porc crocanta din: burta de porc, sos de soia, zahar brun, otet, ghmibir, usturoi, anason, piper boabe, ulei, ceapa verde.   Ingrediente: 1-2 bucati burta de porc 1 ceasca sos de soia ½ ceasca de zahar brun ¼ cana otet 1 bucata ghimbir 4 catei de usturoi, tocat 6 stelute de anason 12…
Read more »





Reteta zilei: Jambon de porc cu sos de patrunjel

Jambon_de_porc_cu_sos_de_patrunjel_16Jambon de porc cu sos de patrunjel din: jambon de porc, seminte de fenicul, piper, fulgi de ardei rosu, rozmarin, usturoi, coaja de lamaie, sare, patrunjel, rucola, suc de lamaie, ulei de masline.   Ingrediente: 1 bucata jambon de porc cu piele 2 linguri de seminte de fenicul 1 lingurita de piper negru 2 lingurite…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu coada de porc si spanac

Orez_cu_coada_de_porc_si_spanac_12Orez cu coada de porc si spanac din: spanac, usturoi, ceapa, ardei gras, cimbru, telina, ardei iute, orez brun, ulei de masline, piper, lapte de cocos, apa, supa, coada de porc.   Ingrediente: 2 cesti de spanac, tocat 3 catei de usturoi 2 cepe, tocate 1 ardei gras, tocat 3 crengute de cimbru proaspat 1…
Read more »





Reteta zilei: Chiftlelute de porc la cuptor cu sos picant

Chiftlelute_de_porc_la_cuptor_cu_sos_picant_06Chiftlelute de porc la cuptor cu sos picant din: carne tocata de porc, ceapa, usturoi, menta, amidon, zahar, sos de peste, sos de soia, fulgi de ardei rosu, limeta, apa.   Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, tocat 2-3 linguri menta, tocata 2 linguri de amidon 2…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu banane si mar

Prajitura_cu_banane_si_mar_06Prajitura cu banane si mar din: faina, zahar, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, ienibahar, unt, banane, esenta de vanilie, ou, lapte batut, zahar brun, mar.   Ingrediente: 1 cana de faina 1/4 cana de zahar 2 lingurite praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingurita scortisoara macinata 1/4 lingurita nucsoara 1/4…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic

Prajiturele_cu_fulgi_de_ciocolata_alba_afine_si_fistic_08Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic din: unt, zahar, zahar brun, ou, esenta de vanilie, faina, bicarbonat de sodiu, fulgi de ciocolata alba, fistic, afine uscate.   Ingrediente: ½ ceasca de unt ½ cana de zahar brun ½ cana de zahar 1 ou 1 lingurita esenta de vanilie 1 ½ cani faina…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete delicioase de porc la gratar

Cotlete_delicioase_de_porc_la_gratar_06Cotlete delicioase de porc la gratar din: cotlete de porc, sos, lamaie, condimente.   Ingrediente: 3 cotlete de porc 3-4 linguri sos pentru marinata, dupa preferinta 1/2 de lamaie Condimente, dupa preferinta     Mod de preparare: Spalati carnea de porc, adaugati suc de lamaie, amestecati, apoi clatiti din nou cu apa rece. Uscati carnea…
Read more »





Reteta zilei: Cotlet de porc umplut

Cotlet_de_porc_umplut_08Cotlet de porc umplut din: cotlet de porc, ulei de masline, ceapa rosie, fenicul, usturoi, carnati, patrunjel, cimbru, cirese uscate, paine veche, sare, piper, supa de pui, sirop de artar, boabe de mustar.   Ingrediente: 2 kg cotlet de porc 2 linguri ulei de masline 1 ceasca ceapa rosie, tocata 1 ceasca fenicul, tocat 4…
Read more »





Reteta zilei: Supa de fasole cu paste si spanac

Supa_de_fasole_cu_paste_si_spanac_06Supa de fasole cu paste si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosie, supa de legume, penne, fasole, spanac, sare, piper.   2 lingurite ulei de masline 1/2 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1 rosie, tocata 4 cesti supa de legume 3/4 ceasca penne 1 cutie fasole 4-5 cani spanac, maruntit sare…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu