luni, 20 ianuarie 2014

Retete de Sarbatoare #19

Retete de Sarbatoare:

Retete usoare: Salata cu muschi de vita

1 January 2014
Retete_usoare_Salata_cu_muschi_de_vitaO reteta de salata cu vita din: muschi de vita, salata creata, rucola, ceapa rosie, avocado, mango si ulei. Ingrediente: 300 g muschi alb de vita 3 frunze de salata creata 100 g rucola 1/2 ceapa rosie 1/2 avocado 1/2 mango 1 lingura cu ulei   Mod de preparare: Spală carnea şi tai-o în felii…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail pisco sour

31 December 2013
Cocktail_pisco_sour_08Cocktail pisco sour din: pisco, tuica, suc de lamaie, lamaie, suc de mere, mere verzi, sirop de artar, albus de ou, gheata, scortisoara.   Ingrediente: 60ml pisco sau tuica romaneasca 15 ml suc de lamaie (1 lamaie) 30 ml suc de mere (1-2 mere verzi) 15 ml sirop de artar 1 albus de ou gheata…
Read more »





Retete de Revelion: Păstrăv umplut cu verdeaţă

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Pastrav_umplut_cu_verdeataO reteta de pastrav umplut cu verdeata din: pastravi, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, vin, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi (a 300 g) 1 ceapa 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 3 linguri ulei 2 linguri vin alb 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Se toacă fin ceapa, usturoiul şi pătrunjelul. Se încinge…
Read more »





Retete de Revelion: Curcan umplut la cuptor

31 December 2013
Retete_De_Revelion_Curcan_umplut_la_cuptorO reteta delicioasa de curcam umplut la cuptor din: curcan, carne tocata, pesmet, cimbru, ceapa, unt, visinata, zeama de portocala, condimente si foaie de dafin. Ingrediente: 1 curcan de circa 4 kilograme pentru umplutura: 450 g carne tocata pentru carnati 50 g pesmet proaspat 1 lingura cimbru uscat, tocat 1 ceapa, taiata in doua pentru…
Read more »





Retete de Revelion: Muşchi de viţel umplut

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Muschi_de_vitel_umplutO reteta de muschid e vitel umplut cu sparanghel, cartofi si rosii din: muschi de vitel, ulei de masline extravirgin, sparanghel, rosii cherry, zahar, cimbru, sare, piper, cartofi, faina alba, unt, albusuri, frunze de cimbru si muguri de sparanghel. Ingrediente: 600 g muşchi de viţel 3 linguri ulei de măsline extravirgin sparanghel pentru roşii: 300…
Read more »





Retete de Revelion: Cod pe pat de legume

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Cod_pe_pat_de_legumeO reteta de cod pe pat de legume din: file de cod, ardei grasi, ciuperci, masline, usturoi, vin, msutar, ulei, patrunjel verde, zeama de lamaie, piper si sare. Ingrediente: 500 g file de cod 2 ardei grasi 100 g ciuperci 50 g masline feliate 3 catei de usturoi 100 ml vin 1 lingura cu mustar…
Read more »





Retete de Revelion: Salată de fasole cu ardei şi porumb

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Salata_de_fasole_cu_ardei_si_porumbO reteta gustoasa de Salată de fasole cu ardei şi porumb din: fasole rosie, otet de mere, ulei de masline, pudra de chilli, seminte de chimen, usturoi, ardei gras, rosii, ceapa verde, sare, piper, busuioc si salata verde. Ingrediente: 200 g fasole roşie boabe 50 ml oţet de mere 50 ml ulei de măsline pudră…
Read more »





Retete de Revelion: Frigărui de curcan cu sparanghel

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Frigarui_de_curcan_cu_sparanghelO reteta delicioasa de frigarui de curcan cu sparanghel din: cartofi, sare, arpagic, smantana, suc de lamaie, piper, piept de curcan, ceapa, sparanghel verde, cimbru, ulei si miere. Ingrediente: 4 cartofi mari sare 1 legătură de arpagic 200 g de smântână fermentată sucul de la o lămâie piper 700 g de piept de curcan 10…
Read more »





Retete de Revelion: Rulouri de viţel cu parmezan

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_de_vitel_cu_parmezanO reteta delicoasa de rulouri de vitel cu parmezan in crusta de aluat din: pulpa de vitel, foitaj, vin alb sec, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, rozmarin, salvie, sare, piper, vanata, mozzarella, rosii, jambon, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 800 g pulpă de viţel 250 g foitaj 1 pahar de vin alb…
Read more »





Retete de Revelion: Salata cu pui si portocale

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Salata_cu_pui_si_portocaleSalata cu pui si portocale din: portocale, castraveti, salata verde, piept de pui, zahar, vin, hrean, ulei de masline, zeama de lamaie, sare grunjoasa, piper si otet balsamic. Ingrediente: 3 portocale mari 3-4 castraveti o salata verde 400 g piept de pui pentru vinegreta: 2 linguri zahar 30 ml vin alb dulce o lingurita hrean 3…
Read more »





Retete de Revelion: Medalioane de viţel

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Medalioane_de_vitelO reteta de medalioane de vitel cu avocado si ghimbir din: fileuri de vitel, faina alba, ghimbir, zeama de lamaie, vin alb sec, avocado, unt, patrunjel, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de viţel (a câte 120 g fiecare) 20 g faină albă 20 g ghimbir 1/2 lămâie (zeama) 1/2 pahar…
Read more »





Retete de Revelion: Somon cu cartofi dulci

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Somon_cu_cartofi_dulciO reteta delicioasa de somon cu:ceapa, cartofi dulci, broccoli, porumb, ghimbir, usturoi, ulei de alune, alune, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon o ceapă doi cartofi dulci 500 g broccoli 200 g porumb din conservă o lingură cu ghimbir feliat 4 căţei de usturoi 120 ml ulei de alune 100 g alune sare piper…
Read more »





Reteta zilei: Gasca umpluta

31 December 2013
Gasca_umpluta_10Gasca umpluta din: orez, carnati, ciuperci uscate, usturoi, apa, ghimbir ras, sos de soia, condimente, piper alb, gasca, unt, sare, miere, ciuperci salbatice, grasime de gasca.   Ingrediente umplutura: 415 gr orez 110 gr carnati, cuburi 15 gr ciuperci uscate 1 catel de usturoi, tocat 1 2/3 cani de apa 1 lingura de ghimbir ras…
Read more »





Retete de Revelion: Rulouri de viţel cu caşcaval afumat

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_de_vitel_cu_cascaval_afumatO reteta de rulouri de vitel cu cascaval afumat din: carne de vitel, sunca, cascaval afumat, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, smantana, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de carne de viţel (de 0,5 cm grosime fiecare) 60 g şuncă presată 80 g caşcaval afumat 1 ceapă mică 1 căţel de…
Read more »





Retete de Revelion: Plachie de crap

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Plachie_de_crapO reteta de plachie de crap din: crap, ceapa, pasta de tomate, rosii, ulei, foi de dafin, piper, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 crap (circa 1 kg) 5 cepe mari 1 lingura pasta de tomate 5 rosii mari 50 ml ulei 2-3 foi de dafin 1 lingurita piper 4-5 fire de patrunjel sare   Mod…
Read more »





Retete de Revelion: Muschi de porc cu pesto

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Muschi_de_porc_cu_pestoO reteta delicioasa de muschi de porc cu pesto din: seminte de pin, busuioc, patrunjel, rozmarin, cimbru, usturoi, ulei de masline, parmezan, sare, piper, muschi de porc, ceapa, sherry, supa de carne, dovlecei si smantana. Ingrediente: 2 linguri seminte de pin 2 fire busuioc 2 fire patrunjel 2 fire rozmarin 4 fire cimbru 2 catei…
Read more »





Retete de Revelion: Piept de curcan cu sos de vin

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Piept_de_curcan_cu_sos_de_vinO reteta delicioasa de piept de curcan cu sos de vin din: ulei, suc de lamaie, cimbru, maghiran, salvie, piept de curcan, ceapa si unt. Ingrediente: 3 linguri ulei plus extra pentru uns tava 2 linguri suc de lamaie 1 lingurita cimbru 1/2 lingurita de maghiran 1/2 lingurita de salvie 1/2 piept de curcan, fara…
Read more »





Retete de Revelion: Rulou de viţel cu sparanghel

31 December 2013
Retete_De_Revelion_Rulou_de_vitel_cu_sparanghelO reteta delicioasa de rulou de vitel cu sparanghel din: pulpa de vitel, prosciutto, sparanghel, mozzarella, paine toast, ulei de masline extravirgin, amidon, vin alb, usturoi, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă de viţel (o felie întreagă) 80 g prosciutto (şuncă, kaiser) 500 g sparanghel 125 g mozzarella 30 g pâine toast…
Read more »





Retete de Revelion: Cocktail de creveţi

31 December 2013
Retete_De_Revelion_Cocktail_de_crevetiCel mai bun cocktail de creveti din: salata, creveti, avocado, sare de mare, piper negru, piper cayenne, lamaie, maioneza, ketchup, sos worcestershire, coniac, paine alba, ulei de masline si creson. Ingrediente: 2 capatani de salata romana 600 g creveti mici si dulci, proaspeti sau congelati 2 fructe de avocado bine coapte sare de mare si…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail cu vodca, suc de rodie si limeta

31 December 2013
Cocktail_cu_vodca_suc_de_rodie_si_limeta_04Cocktail cu vodca,  suc de rodie si limeta din: vodca, suc de rodie, triplu sec, suc de limeta, coaja de portocala.   Ingrediente: 180ml vodca 90 ml suc de rodie 50ml triplu sec 50 ml suc proaspat de limeta Coaja de portocala   Mod de preparare: Combinati vodca, suc de rodie, triplu sec si suc…
Read more »





Retete de Revelion: Ciorbă de varză cu costiţă de porc

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Ciorba_de_varza_cu_costita_de_porcO reteta delicioasa de ciorba de varza cu costita de porc din: varza, ceapa, ardei grasi, rosii, telina, costita de porc, ulei, bors si concentrat de legume. Ingrediente: 2 kg varză 1 ceapă mare 4–5 ardei graşi 1 kg roşii câteva crenguţe de ţelină 500 g costiţă de porc 1 ceşcuţă mică cu ulei 1…
Read more »





Retete de Revelion: Piept de curcan cu sos gorgonzola

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Piept_de_curcan_cu_sos_gorgonzolaO reteta simpla de piept de curcan cu sos gorgonzola din: piept de curcan, smantana, lapte, gorgonzola, unt, faina si sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 450 g smantana 3 linguri cu lapte 100 g gorgonzola 2 linguri cu unt 1 lingura cu faina sare   Mod de preparare: Taie pieptul de curcan în patru…
Read more »





Retete de Revelion: Vrabioara de vitel cu legume

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Vrabioara_de_vitel_culegumeO reteta de vrabioara de vitel cu legume din: vrabioara de vitel, morcovi, pastarnac, ulei de masline, ceapa, lamaie, cimbru, patrunjel, menta, oregano verde, sare si piper. Ingrediente: 600g vrăbioară de viţel 4 morcovi 4 rădăcini de păstârnac 50ml ulei de măsline 1 ceapă mică 1 lămâie 4-5 fire de cimbru verde 5-6 fire de…
Read more »





Retete de Revelion: Somon cu mentă si mărar

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Somon_cu_menta_si_mararO reteta de somon cu menta si marar din: somon, ulei de masline, marar verde, frunze de menta, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de somon 200 ml ulei de masline 2 legaturi marar verde 1 legatura frunze de menta 1 lamaie sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: Ştergeţi bucăţile de peşte,…
Read more »





Retete de Revelion: Cotlete de porc cu sote de ciuperci

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Cotlete_de_porc_cu_sote_de_ciuperciO reteta de cotlete de porc cu sote de ciuperci din: cotlete de porc, sos de soia, otet balsamic, ketchup, ghimbir, miere, piper rosu, ulei de masline, sare, piper, ciuperci, unt si vin alb. Ingrediente: 2 cotlete de porc 2 linguri cu sos de soia 2 linguri cu oţet balsamic 2 linguri cu ketchup 1…
Read more »





Retete de Revelion: Rulada de curcan umpluta cu caise

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulada_de_curcan_umpluta_cu_caiseO reteta de rulada de curcan umpluta cu caise din: caise uscate, vin, piept de curcan, mustar, unt, sare, piper, ulei, supa, smantana si amidon. Ingrediente: 200 g caise uscate 200 ml vin 1 kg piept de curcan fasonat pentru rulada 2 lingurite mustar 2 linguri unt topit sare piper negru macinat 2 linguri ulei…
Read more »





Retete de Revelion: Tartar de vitel

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Tartar_de_vitelO reteta delicioasa de tartar de vitel din: carne de vitel, sare, piper, vermut, gulie, smantana, foi de gelatina si ou. Ingrediente: 400 g carne de vitel sare piper 125 ml vermut 1 gulie 70 ml smantana 1 foaie gelatina 1 ou   Mod de preparare: Se fierbe vermutul până ce-şi reduce volumul la 30%.…
Read more »





Retete de Revelion: Ciorba de perisoare

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Ciorba_de_perisoareO reteta delicioasa de ciorba de perisoare din: cartofi, oase de vitel, ceapa, morcovi, rosie, ardei gras, bors, leustean, patrunjel, sare, carne tocata de vita, ceapa, orez, paine si ou. Ingrediente: 5-6 cartofi 1 kg oase de vitel 2 cepe 2 morcovi 1 rosie 1 ardei gras bors leustean patrunjel sare pentru perisoare: 500 g…
Read more »





Reteta zilei: Homar cu aroma de curry

31 December 2013
Homar_cu_aroma_de_curry_08Homar cu aroma de curry din: homar, rosie, sare, condimente, chimen, usturoi, ceapa, cimbru, piper, ardei iute, apa, ulei, pudra de curry.   Ingrediente: 2 homari 1/2 lingurita de sare 1 rosie 1 lingura condimente, dupa preferinta 1/4 lingurita chimen 4 catei de usturoi 1 ceapa 2 crengute de cimbru 1/4 lingurita piper negru 1-2…
Read more »





Retete de Revelion: Somon cu orez şi avocado

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Somon_cu_orez_si_avocadoO reteta delicioasa de somon cu: orez, avocado, lamaie, sos de soia, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute, coriandru. Ingrediente: 300g de orez pentru sushi 350g file de somon fără piele 2 avocado mici, coapte, feliate zeama de la 1 lămâie 4 lingurte sos de soia light 4 lingurie seminţe de susan prăjite 2…
Read more »





Retete de Revelion: Pulpă de porc cu alune

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Pulpa_de_porc_cu_aluneO reteta delicioasa de pulpa de porc cu alune din: pulpa de porc, alune, ceapa, sos de soia, scortisoara, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 100 g alune sărate decojite 2 cepe 1–2 linguri sos de soia 1 linguriţă scorţişoară măcinată 2–3 linguri ulei 1 vârf de cuţit sare   Mod de…
Read more »





Retete de Revelion: Crochete de curcan

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Crochete_de_curcanO reteta de crochete de curcan din: ulei de masline, unt, ceapa rosie, faina, lapte batut, zeama de lamaie, cimbru, carne de curcan, crutoane si gem de merisoare. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 lingura de unt nesarat 1 ceapa rosie, tocata marunt 1/4 cana de faina 3/4 cana de lapte batut redus in…
Read more »





Retete de Revelion: Ciorba de vitel cu legume

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Ciorba_de_vitel_cu_legumeO reteta delicioasa de ciorba de vitel cu legume din: bors, carne de vita, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa, cartofi, rosii in bulion, ulei, ardei iute, paste, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 400 g piept sau pulpă de vitel 1 morcov mare 1 rădăcină pătrunjel 1 telină mică 1 ceapă 2 cartofi bors cutie…
Read more »


Retete de Revelion: Scoici cu rosii

31 December 2013
Retete_de_Revelion_Scoici_cu_rosiiO reteta de scoci cu rosii coapte din: scoici, rosii, ulei de masline, amidon, usturoi, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g scoici scoase din valve 500 g rosii mai mici, eventual cherry 2 linguri ulei de masline 2 linguri amidon sau faina alba 4 catei de usturoi 75 ml vin alb sare piper  …
Read more »





Retete de Revelion

30 December 2013
RdlRetete de Revelion: Reteta zilei: Mancare de porc cu tofu si sos Mancare de porc cu tofu si sos din: tofu, carne de porc, ceapa verde, usturoi, ghimbir, orez fiert, sos fasole, otet, sos de soia, apa, pasta de usturoi, amidon, sare, zahar.   Ingrediente: 1 bucata tofu, taiata cuburi ½ kg carne de porc…
Read more »





Salate pentru Anul Nou

30 December 2013
Salate_12Salate pentru Revelion: Reteta zilei: Salata de cartofi dulci copti cu carne de vita Salata de cartofi dulci copti cu carne de vita din: cartofi dulci, carne de vita, condimente, salata verde, rosii, branza cheddar, smantana, guacamole.   Ingrediente: 2 cartofi dulci ½ kg carne de vita 3-4 linguri condimente, dupa preferinta 4 cesti salata…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail de ananas, tequila si chili

30 December 2013
Cocktail_de_ananas_tequila_si_chili_07Cocktail de ananas, tequila si chili din: ananas, chili, tequila, gheata.   Ingrediente: 2-3 felii de ananas, stors 1-2 chili, pasat 1 chili pentru ornat 30ml tequila gheata   Mod de preparare: Intr-un storcator de fructe, stoarceti ananasul si chili. Taiati celalalt chili si infigeti pe marginea paharului. Amestecati intr-un shaker sucul cu tequila si…
Read more »





3 Deserturi delicioase pentru masa de Revelion

30 December 2013
Desert_6Deserturi pentru Revelion:   Reteta zilei: Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu din: branza mascarpone, piscoturi, ou, zahar, cafea, coniac, cacao, ciocolata.   Ingrediente: 250 gr branza mascarpone 250 gr piscoturi 2 galbenusuri de ou 2 linguri de zahar 1 cana cafea, racita 1 1/2 linguri de coniac 1-2 linguri de cacao Ciocolata rasa   Mod de…
Read more »





Retete de Revelion: Salau in jambon cu sos

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Salau_in_jambon_cu_sosO reteta de salau in jambon cu sos de marar din: file de salau, jambon, unt, faina, lapte, smantana, marar, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file de salau (circa 150 g/bucata) 12 felii jambon crud uscat 50 g unt 1 lingura faina 250 ml lapte 200 ml smantana de gatit 1 legatura marar…
Read more »





10 Cocktailuri pentru masa de Revelion

30 December 2013
Cocktailuri_11Cocktailuri pentru Revelion: Reteta zilei: Cocktail Bloody Mary Cocktail Bloody Mary din: frunze de coriandru, sos tabasco, sos worcestershire, suc de rosii, tequilla, suc de limta, praf de chilli, limeta si cuburi de gheata. frunze coriandru (opțional) Sos Tabasco sos Worcestershire suc de roșii tequila suc de limeta praf de chili (optional) felii de limeta…
Read more »





Salate delicioase pentru Revelion

30 December 2013
Salate_7Salate pentru Revelion: Reteta zilei: Salata de somon cu legume si seminte de susan Salata de somon cu legume si seminte de susan din: somon, castraveti, ceapa verde, ardei chili, ceapa, seminte de susan, sos de soia, mirin, suc de lamaie, ulei de susan.   Ingrediente: 2 buc de somon, feliat 2 castraveti, curatati si…
Read more »





Bucate alese pentru Revelion

30 December 2013
Retete_3Bucate pentru Revelion: Reteta zilei: Piept de rata cu sos dulce acrisor Piept de rata cu sos dulce acrisor din: piept de rata, praf de anason, chimen, ghimbir, coriandru, piper alb, chili, ulei de nuca de cocos, ceapa, miere, suc de portocale, suc de lamaie, unt, sare.   Ingrediente: 1 piept de rata 1/2 lingurita…
Read more »





Salate pentru Revelion

30 December 2013
Salate_6Salate pentru Revelion:   Salata festiva de curcan Salata festiva de curcan din: piept de curcan, avocado, maioneza, ardei rgasi, seminte de coriandru, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de curcan 1 avocado 4 linguri maioneza 4 ardei grasi copti 1 lingurita seminte de coriandru 1 lingurita otet balsamic sare piper   Mod…
Read more »





3 Deserturi pentru masa de Revelion

30 December 2013
Desert_5Deserturi pentru Revelion:   Reteta zilei: Mere coapte cu aroma de scortisoara Mere coapte cu aroma de scortisoara din: mere, scortisoara, esenta de vanilie, ulei de nuca de cocos, zahar brun.   Ingrediente: 4-6 mere, curatate, taiate cuburi 1 baton de scortisoara Esenta de vanilie 2 linguri de ulei de nuca de cocos 1 lingura…
Read more »





Retete de Revelion: File de somon si cartofi

30 December 2013
Retete_de_Revelion_File_de_somon_si_cartofiO retete de file de somon si cartofi din: file de somon, sare grunjoasa, piper, lamaie, ulei de masline, frunze marar, cartofi, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 bucati file de somon sare grunjoasa piper negru macinat si boabe o lamaie 2-3 linguri ulei de masline 3-4 frunze marar un kg cartofi mici o…
Read more »





3 salate gustoase pentru masa de Revelion

30 December 2013
Salate_5Salate pentru masa de Revelion: Salată cu nuci şi brânză albastră Salată cu nuci şi brânză albastră din: nuci, zahar, raddicchio, salata verde, pere, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, branza albastra. Ingrediente: 100 g nuci 2 linguri zahar fin 1 capatana raddicchio 1 capatana salata verde 2 pere 2 linguri otet balsamic 4…
Read more »





Retete cu peste pentru Revelion

30 December 2013
Peste_6Peste pentru Revelion: Cocktail de peste cu legume Cocktail de peste cu legume din: ulei de floarea soarelui, pudra de curry, supa de legume, lapte, file de peste, legume, orez si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea-soarelui 2/3 linguri pudra de curry 400 ml lapte degresat 1 cub de supa de legume 400 g file…
Read more »





7 cocktailuri pentru masa de Revelion

30 December 2013
Cocktailuri_5Cocktailuri pentru masa de Revelion:   Cosmopolitan Cocktail Cosmopolitan Cocktail din: lime, vodca, vin alb, sirop de afine, fulgi de gheata. Ingrediente: 1 lime 50 ml vodca 50 ml vin alb sec 10 ml sirop de afine fulgi de gheata   Mod de preparare: Punem sucul de la o jumătate de lime în shaker, adăugăm…
Read more »





Reteta zilei: Bomboane delicioase cu nuca de cocos

30 December 2013
Bomboane_delicioase_cu_nuca_de_cocos_08Bomboane delicioase cu nuca de cocos din: zahar, unt, lapte praf, fulgi de nuca de cocos, napolitane de vanilie, esenta de migdale, migdale prajite.   Ingrediente: 1 cana de zahar 1 ceasca unt 2 cani de lapte praf 1 1/2 cani fulgi de nuca de cocos 1 cana napolitane de vanilie, maruntite 1 lingurita esenta…
Read more »





Retete de Revelion: Viţel dulce acrisor cu sos picant

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Vitel_dulce_acrisor_cu_sos_picantO reteta delicioasa de vitel dulce acrisor cu sos picant din: vrabioara de vitel, ulei, sos warchester, rosii, ceapa, boia de ardei dulce, sos tabasco, usturoi, limete, paturnjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 100 ml ulei 3 lingurite sos Worchester 500 g rosii bine coapte 1 ceapa mare 1 lingurita rasa…
Read more »





Retete de Revelion: Doradă cu ierburi

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Dorada_cu_ierburiDorada cu ierburi din: dorada, sare, piper, suc de lamaie, rozmarin, cimbru, foi de dafin, rosii uscate, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 dorade curatate (a 350 g) sare piper 1 lingurita suc de lamaie 6 crengute rozmarin 10 crengute cimbru 4 foi de dafin 8 rosii uscate 2 catei de usturoi 2 linguri…
Read more »





Retete de Revelion: Ciorba de varza acra

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Ciorba_de_varza_acraO reteta de ciorba de varza acra din: varza acra, carne de porc, carne de vita, carne de pui, carnat de casa afumat, orez, mazare, ceapa, morcov, pastarnac, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper si zeama de varza. Ingrediente: 1/2 capatana de varza acra 1/4 carne de porc 1/4 carne de vita 1/4 carne de…
Read more »





Retete de Revelion: Rulouri de pui cu măsline

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_de_pui_cu_maslineO reteta de rulouri de pui cu masline verzi din: file de piept de pui, masline verzi, usturoi, lamaie, ulei de masline, maghiran, busuioc si cimbru. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 200 g măsline verzi 1 căpăţână de usturoi 1 lămâie 2 linguri ulei de măsline maghiran busuioc cimbru   Mod de…
Read more »





Retete de Revelion: Friptură cu sos alb şi ciuperci

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Friptura_cu_sos_alb_si_ciuperciO reteta delicioasa de friptura cu sos alb din: muschiulet de vitel sau porc, ulei, ciuperci, unt, vin alb, smantana, faina, sare, piper, marar si patrunjel. Ingrediente: 4 bucati muschiulet de viţel sau de porc 2-3 linguri ulei 200-250 g ciuperci 1 lingură unt 150 ml vin alb 100 g smântână 1 lingură făină sare…
Read more »





Retete de Revelion: Păstrăv umplut cu legume

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Pastrav_umplut_cu_legumeO reteta de pastrav umplut cu legume din: pastravi, ciuperci, rosii, ulei, castravete, patrunjel verde, sare, piper si lamaie. Ingrediente: 4 pastravi potriviti 1 kg ciuperci 400 g rosii 200 ml ulei 1 castravete patrunjel verde sare piper 1 lamaie   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl treci prin făină, adaugi sare şi pi­per după…
Read more »





Retete de Revelion: Friptura de porc sub crusta crocanta

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Friptura_de_porc_sub_crusta_crocantaO reteta de friptura de porc sub crusta crocanta cu bere din: pulpa de porc, sare, boabe de piper, chimen, boabe de enibahar, maghiran, zarzavat de supa, ceapa, usturoi, ulei, supa de carne si bere blonda. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc cu tot cu sorici sare 1/2 lingurita boabe de piper 1 lingurita chimen…
Read more »





Retete de Revelion: Rulade de curcan in sos de curry

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulade_de_curcan_in_sos_de_curryO reteta de rulade de curcan in sos de curry din: varza, ciuperci, ceapa, mar, ulei, piept de curcan, sare, piper, unt de arahide, praf de curry, supa de pasare si smantana. Ingrediente: 250 g varza 200 g ciuperci Champignon 1 ceapa 1 mar 3 linguri ulei 4 felii de piept de curca (circa 180…
Read more »





Retete de Revelion: Muschi de vitel cu mozzarella

30 December 2013
Retete_De_Revelion_Muschi_de_vitel_cu_mozzarellaO reteta de muschi de vitel cu mozzarella din: muschi de vitel, ulei de masline, sare, piper, sunca de parma, mozzarella, usturoi, rozmarin, cimbru, frunze de salvie, unt, supa, vin alb si smantana. Ingrediente: 8 felii subţiri de muşchi de viţel (a cca 80 g) 3 linguri ulei de măsline sare piper 4 felii şuncă…
Read more »





Retete de Revelion: Rulouri cu anchoa şi capere

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_anchoa_si_capereO reteta de rulouri cu anchoa si capere din: ardei, anchoa, capere, usturoi, pesmet, unt, patrunjel, otet, ulei de masline, zahar si sare. Ingrediente: 4-5 ardei 150 g anchoa in ulei de masline 100 g capere 3-4 catei usturoi 3 linguri pesmet 100 g unt patrunjel 2 lingurite otet balsamic 2 lingurite ulei de masline…
Read more »





Reteta zilei: Piept de rata cu sos dulce acrisor

30 December 2013
Piept_de_rata_cu_sos_dulce_acrisor_08Piept de rata cu sos dulce acrisor din: piept de rata, praf de anason, chimen, ghimbir, coriandru, piper alb, chili, ulei de nuca de cocos, ceapa, miere, suc de portocale, suc de lamaie, unt, sare.   Ingrediente: 1 piept de rata 1/2 lingurita praf de anason 1/2 lingurita chimen macinat 1 lingurita ghimbir 1/2 lingurita…
Read more »





Retete de Revelion: Fructe de mare în stil spaniol

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Fructe_de_mare_în_stil_spaniolO reteta de fructe de mare in stil spaniol din: paste, supa de pui, turmeric, chorizo, fructe de mare, ardei copti, mazare si patrunjel. Ingrediente: 350 g paste scurte 1 cub concentrat supa de pui 1 lingurita de turmeric sau un varf de cutit de sofran 85 g chorizo, taiat cuburi 200 g fructe de…
Read more »





Retete de Revelion: Pulpa de porc cu cartofi

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Pulpa_de_porc_cu_cartofiO reteta delicioasa de pulpa de porc cu: cartofi, rosii,  usturoi, cimbru, busuioc, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g pulpă de porc 800 g cartofi 4-5 roşii o căpăţână usturoi cimbru busuioc proaspăt sare piper 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Pulpa de porc se feliază si se căleşte în uleiul încălzit. Se…
Read more »





Retete de Revelion: Piept de curcan cu sos acrisor

30 December 2013
Retete_De_Revelion_Piept_de_curcan_cu_sos_acrisorO reteta de piept de curcan cu sos acrisor din: piept de curcan, ulei, unt, lamai, faina, capere, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 3 linguri ulei 2 linguri unt 2 lamai 1 lingura faina 2 linguri capere sare piper   Mod de preparare: Ungeţi pieptul de curcan cu ulei şi puneţi-l…
Read more »





Retete de Revelion: Piept de curcan umplut

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Piept_de_curcan_umplutO reteta delicioasa de piept de curcan umplut din: piept de curcan, para, gris, coniac, dulceata de visine, unt, vin rosu si sare. Ingrediente: 500 g piept de curcan 1 para mare 2 linguri gris 2 linguri cu coniac 4 linguri cu dulceata de visine 50 g unt 200 ml vin rosu sare   Mod…
Read more »





Retete de Revelion: Supă de viţel cu găluşte

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Supa_de_vitel_cu_galusteO reteta de supa de vitel cu galuste din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, patrunjel, condimente de legume, oua, gris, untura, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g rasol de vitel cu os 2 morcovi 2 cepe 1 radacina patrunjel 3-4 linguri condimente de legume 2 oua 150 g gris 2 linguri untura 1 legatura…
Read more »





Retete de Revelion: File de salau cu legume

30 December 2013
Retete_de_Revelion_File_de_salau_cu_legumeO reteta de file de salau cu legume din: file de salau, legume, condimente, ulei de masline, vin alb, masline, lamaie, foaie de dafin si piper. Ingrediente: 1,5 kg file de salau mare 500 g legume (varza de bruxelles, broccoli, dovlecel, ardei rosu) 3 lingurite condimente 50 ml ulei de masline 100 ml vin alb…
Read more »



Reteta zilei: Creveti cu sos de maioneza

30 December 2013
Creveti_cu_sos_de_maioneza_04Creveti cu sos de maioneza din: creveti, maioneza, ketchup, suc de lamaie, sos sriracha, ceapa verde.   Ingrediente: 1 kg creveti, decorticate, fierti 1/2 cana maioneza 2 linguri ketchup 1 lingura suc de lamaie 1 lingura sos sriracha 1/4 ceasca ceapa verde, tocata   Mod de preparare: Spalati bine crevetii si stergeti cu prosoape de…
Read more »





Retete de Revelion: Salată cu piept de curcan si ciuperci

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Salata_cu_piept_de_curcanO reteta de salata cu piept de curcan din: piept de curcan, amestec de salate, castravete, dovlece, ciuperci, ardei gras, morcovi, ulei, sare, piper, unt de arahide, supa, suc de lamaie, piper cayenne si nuci. Ingrediente: 600 g piept de curcan 200 g amestec de salate 1 castravete 1 dovlecel 50 g ciuperci câte 1…
Read more »





Retete de Revelion: Rulade de viţel în sos de vin roşu

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulade_de_vitel_în_sos_de_vin_rosuO reteta delicioasa de rulade de vitel in sos de vin rosu din: oua, carne de vitel, patrunjel, cimbru, sare, piper, muschid e vitel, rosii, morcovi, cepe, ulei, ulei, bulion, vin tosu si supa. Ingrediente: 4 ouă 250 g carne de viţel tocată 1 linguriţă pătrunjel tocat 1 linguriţă cimbru tocat sare piper 4 buc.…
Read more »





Retete de Revelion: Escalopuri vieneze de curcan

30 December 2013
Retete_De_Revelion_Escalopuri_vieneze_de_curcanO reteta de escalopuri vieneze de curcan cu foie gras din: curcan, foie gras, oua, faina, pudra de migdale, pesmet, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de curcan, mari si subtiri 4 felii de foie gras crud, decongelat 2 oua 50 g faina 30 g pudra de migdale 30 g pesmet 70 g unt…
Read more »





Retete de Revelion: Calcan prăjit cu sos

30 December 2013
Retete_De_Revelion_Calcan_prajit_cu_sosO reteta de Calcan prăjit cu sos de smântână din: calcan, smantana, zeama de lamaie, unt, usturoi, vin alb, marar, zahar, piper, sare si otet. Ingrediente: 1 calcan 1 kg smantana zeama de la 2 lamai 1 pachet de unt 2 catei de usturoi 350 ml vin alb 1/2 legatura de marar 1 lingurita de…
Read more »





Retete de Revelion: Ciolan de porc cu garnitură

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Ciolan_de_porc_cu_garnituraSe spală bine 1 ciolan de porc şi se şterge cu un prosop de hârtie. Se crestează şoriciul în pătrăţele suficient de a adânc pentru a ajunge la carne. Se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se presară 1 linguriţă sare de mare grunjoasă şi 1 linguriţă piper negru măcinat, frecând bine ciolanul pe toate părţile. Se împunge ciolanul în…
Read more »





Retete de Revelion: Rulada de curcan cu verdeturi

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulada_de_curcan_cu_verdeturiO reteta de rulada de curcan cu verdeturi din: piept de curcan, leurda, patrunjel verde, ceapa verde, busuioc verde, marar verde, ulei de masline, telemea, muguri de pin, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 1 legatura leurda 1 legatura patrunjel verde 1 legatura frunze de busuioc verde 1 legatura frunze de…
Read more »





Retete de Revelion: Rulade de viţel umplute

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulade_de_vitel_umpluteO reteta delicioasa de rulade de vitel umplute cu carne tocata din: maghiran, zarzavat, ceapa verde, usturoi, carnati, verdeata, sare, piper, muschi de vitel, ulei, supa de vita, vin alb, smanata si coaja de lamaie. Ingrediente: 1/2 legatura maghiran 1 legatura zarzavat de supa 2 cepe verzi 1 catel de usturoi 150 g carnati proaspeti…
Read more »





Retete de Revelion: Salată cu şprot afumat

30 December 2013
Retete_De_Revelion_Salata_cu_sprot_afumatO reteta delicioasa de salata cu: sprot, ardei capia, ardei iute, capere, arpagic murat, cartof, maioneza, lamaie, mustar, porumb, salata verde, busuioc. Ingrediente: două conserve cu şprot afumat doi ardei capiaun ardei iute mic două lin guri cu capere un borcănel cu arpagic murat un cartof 200 g maioneză o lămâie o linguriţă cu muştar…
Read more »





Reteta zilei: Supa cu carnati de curcan

30 December 2013
Supa_cu_carnati_de_curcan_08Supa cu carnati de curcan din: ulei de masline, carnati de curcan, ceapa, usturoi, rosii, supa de pui, fasole, patrunjel, oregano, cimbru, rozmarin, spanac, paste, sare, piper.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 carnat de curcan, feliat 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, tocat 2 cani de rosii cubulete 4-5 cani supa…
Read more »





Retete de Revelion: Midii cu ardei iute

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Midii_cu_ardei_iuteO reteta delicioasa de midii cu rosii si ardei iute din: rosii, ulei de masline, usturoi, salota, ardei iute, vin alb, pasta de tomate, zahar, midii si busuioc. Ingrediente: 2 rosii foarte coapte 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 1 salota, tocata fin 1 ardei iute rosu sau verde, fara seminte, tocat…
Read more »





Retete de Revelion: Curcan cu legume

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Curcan_cu_legume_la_tigaieO reteta de curcan cu legume la tigaie din: ceapa, foaie de dafin, cuisoare, pulpe de curcan, smantana, sare, lamaie, salata, patrunjel, sunca afumata, ulei de rapita, mazare si unt. Ingrediente: 3 cepe 1 foaie de dafin 2 cuisoare 1,2 kg pulpe superioare de curcan (cu oase, fara piele) 150 ml smantana sare 1 lamaie…
Read more »





Retete de Revelion: Ciolan cu rozmarin

30 December 2013
Retete_De_Revelion_Ciolan_cu_rozmarin_si_ardeiO reteta delicioasa de ciolan semiafumat cu: vin, ardei capia, ceapa rosie, ulei, sare, piper negru, foi de dafin,  boia, suc de rosii, rozmarin. Ingrediente: un kg ciolan semiafumat 100 ml vin 8 ardei capia o ceapă roşie 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui sare grunjoasă piper negru măcinat şi boabe 2-3 foi de dafin o…
Read more »





Retete de Revelion: Rasol de viţel cu sos

30 December 2013
Retete_De_Revelion_Rasol_de_viţel_cu_sosjpgO reteta de rasol de vitel cu sos din: carne de vitel, morcov, patrunjel, ceapa, faina, smantana si tarhon. Ingrediente: 600 g carne de viţel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 40 g făină 150 g smântână 1 legătură de tarhon   Mod de preparare: Puneţi carnea la fiert în apă rece uşor…
Read more »





Retete de Revelion: Peşte la cuptor cu ciuperci

30 December 2013
Retete_de_Revelion_Peste_la_cuptor_cu_ciuperciO reteta delicioasa de peste cu: ciuperci, ardei iute, nuca, migdale, ghimbir, marar, limeta, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de cod 400 g ciuperci un ardei iute 200 g miez de nucă 100 g migdale o linguriţă cu ghimbir o legătură de mărar o limetă sare piper 150 ml ulei de măsline…
Read more »





Cocktailuri pentru masa de Revelion

29 December 2013
Cocktailuri_6Cocktailuri:   Cocktail Big Apple Cocktail Big Apple din: sirop de grenadine, suc de mere, mere, apa minerala carbogazoasa si coaja de mar. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de grenadine 6 cl suc de mere 2 mere mici apa minerala carbogazoasa coaja de mar       Mod de preparare: Mixam bine…
Read more »





Retete gustoase pentru masa de Revelion

29 December 2013
RdlRetete pentru masa de Revelion: Reteta zilei: Coaste de porc in sos de zmeura si soia Coaste de porc in sos de zmeura si soia din: coaste de porc, sos de zmeura, sos de soia, usturoi, pudra de ghimbir, sos picant, frunze de cimbru.   Ingrediente: 5-6 coaste de porc 1/2 ceasca sos de zmeura…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail cu aroma de ghimbir

29 December 2013
Cocktail_cu_aroma_de_ghimbir_12Cocktail cu aroma de ghimbir din: ghimbir, zahar, limeta, bitter, esenta de migdale, apa, apa minerala, rom, cuisoare.   Ingrediente: 1 bucata ghimbir 1 1/2 cani de zahar 4 limete 3 picaturi de bitter 1 lingurita de esenta de migdale 5 cesti de apa 4 cesti apa minerala 1 cana de rom cuisoare   Mod…
Read more »





Salate gustoase pentru masa de Revelion

29 December 2013
Salate_3Salate pentru masa de Revelion:   Salata de somon cu sfecla rosie Salata de somon cu sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin, ulei de masline, sirop de rodie, busuioc, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 300 g somon afumat 4 sfecle rosii coapte 2 cepe mari 50 ml vin 50 ml ulei de masline…
Read more »





5 cocktailuri pentru masa de Revelion

29 December 2013
Cocktail_5Cocktailuri pentru masa de Revelion: Cocktail cu pepene rosu, vodca si menta Cocktail cu pepene rosu, vodca si menta din: pepene rosu, frunze de menta, vodca si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g pepene rosu, in bucati mici 5 frunze proaspete de menta 50 ml vodca 1 lingura suc de lamaie     Mod de preparare:…
Read more »





Fripturi delicioase pentru masa de Revelion

29 December 2013
Friptura2Fripturi pentru masa de Revelion:   Fripturică de porc cu piper şi unt de arahide O reteta de fripturica de porc cu piper si unt de arahide din: Spata de porc, salata creata, piper, usturoi, unt de arahide si sare. Ingrediente: 500 g spată de porc 1 salată creaţă 1 linguriţă rasă piper râşnit (amestec…
Read more »





Aperitive gustoase pentru masa de Revelion

29 December 2013
AperitiveAperitive pentru masa de Revelion:   Aperitive cu anşoa O reteta de aperitive cu fileuri de ansoa, ceapa, cartofi, limete, zahar tos, sare, piper si lamaie. Ingrediente: un pachet de foitaj 150 g fileuri de anşoa din conservă o ceapă un sfert de linguriţă de boia iute 3 cartofi două limete o linguriţă de zahăr…
Read more »





Deserturi delicioase pentru masa de Revelion

29 December 2013
Desert_5Deserturi pentru Revelion:   Reteta zilei: Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic din: unt, zahar, zahar brun, ou, esenta de vanilie, faina, bicarbonat de sodiu, fulgi de ciocolata alba, fistic, afine uscate.   Ingrediente: ½ ceasca de unt ½ cana de zahar brun…
Read more »





Retete delicioase pentru masa de Revelion

29 December 2013
Restaurante_RevelionRetete pentru masa de Revelion:   Reteta zilei: Pui umplut cu garnitura de legume si orez Pui umplut cu garnitura de legume si orez din: pui, ierburi aromate, iaurt, pasta de usturoi cu ghimbir, chili, garam masala, sare, mazare, seminte de coriandru, seminte de chimen, nuca de cocos, seminte de susan, piper negru, scortisoara, usturoi,…
Read more »





3 salate delicioase pentru masa de Revelion

29 December 2013
Salate_2Salate pentru masa de Revelion: Reteta zilei: Salata de broccoli cu branza feta si migdale Salata de broccoli cu branza feta si migdale din: sare, broccoli, usturoi, otet, ardei iute, ulei de masline, migdale,branza feta.   Ingrediente: 1 1/4 lingurita sare 1 broccoli, rup buchetele 1 catel de usturoi 2 linguri otet fulgi de ardei…
Read more »





3 cocktailuri pentru masa de Revelion

29 December 2013
Cocktailuri_5Cocktailuri pentru Revelion:   Reteta zilei: Cocktail cu rodie si aroma de vanilie Cocktail cu rodie si aroma de vanilie din: vodca, suc de rodie, suc de limeta, sirop de vanilie, bitter, menta, seminte de rodie, zahar, apa, esenta de vanilie, cardamom.   Ingrediente: 45ml vodca 30 ml suc de rodie 15 ml suc de…
Read more »





Idei pentru masa de Revelion

29 December 2013
RdlRetete pentru Revelion:   Ruladă de curcan cu brânză Ruladă de curcan cu brânză din: piept de curcan, branza de vaci, ceapa, sunca, patrunjel, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 250 g branza de vaci 1 ceapa 4 felii de sunca 2 oua 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





3 Salate pentru masa de Revelion

29 December 2013
Salate_1Salate pentru Revelion: Reteta zilei: Salata asiatica cu pui si spanac O reteta savuroasa de Salata asiatica cu pui si spanac din: piept de pui, ardei gras, ciuperci, migdale, ceapa verde, spanac, otet de orez, zahar, ulei de susan, ghimbir, sos srirachi si ulei de masline.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat 1…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu sirop de ciocolata

29 December 2013
Prajitura_cu_sirop_de_ciocolata_08Prajitura cu sirop de ciocolata din: faina, zahar, sare, praf de copt, pudra de cacao, ulei, otet, esenta de vanilie, apa rece, zahar pudra, sirop de ciocolata.   Ingrediente: 1.5 cani faina 1 cana zahar ½ lingurita sare 1 lingurita praf de copt 3 linguri pudra de cacao 6 linguri ulei 1 lingura otet 1…
Read more »





Retete de Revelion: Supă de viţel

29 December 2013
Retete_De_Revelion_Supa_de_VitelO reteta de supa de vitel cu fasole verde din: fasole verde, carne de vitel, morcovi, ceapa, ardei gras, rosii, boia dulce, ulei, patrunjel, frunze de telina si iaurt. Ingrediente: 1 kg fasole verde 500 g carne de viţel 2 morcovi 1 ceapă 1 ardei gras 3 roşii ½ linguriţă boia dulce 2 linguri ulei…
Read more »





Retete de Revelion: Friptură de porc cu sos de portocale

29 December 2013
Retete_De_Revelion_Friptura_de_porc_cu_sos_de_portocaleO reteta de friptura de porc cu sos de portocale din: morcovi, ceapa, vin rose, suc de portocale, ulei de masline, pulpa de porc, ardei iute, sare, piper, fructe de kaki si supa. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 350 ml vin rose sec 150 ml suc de portocale 4 linguri ulei de masline 1 kg…
Read more »





Retete de Revelion: Rulada de curcan

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulada_de_curcanO reteta de Rulada de curcan cu salata de ridichi si castraveti din: castravete, ridiche alba, sare, ardei iute, iaurt, marar, suc de lamaie, piept de curcan, pesto, sunca de parma, piper si ulei. Ingrediente: 1 castravete lung 1 ridiche albă mare sare 1 ardei iute roşu 5 linguri iaurt 1 lingură mărar tocat 1…
Read more »





Retete de Revelion: Perişoare de viţel în sos

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Perisoare_de_vitel_în_sosO reteta de perisoare de vitel in sos alb din: carne tocata de vitel, oua, sare, piper, vin alb, margarina, faina, supa concentrata de pui si patrunjel. Ingrediente: 250 g carne tocată de viţel 2 ouă sare piper pentru sos: 200 ml vin alb 150 g margarina 5 linguri faină albă 200 ml supă concentrată…
Read more »


Retete de Revelion: Creveţi cu sparanghel

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Creveti_cu_sparanghelCreveţi cu sparanghel şi piure de dovleac din: dovleac, pasta de curry, lapte de cocos, supa de legume, ceapa, ghimbir, zeama si coaja de lamaie, ulei, creveti, langustine, unt si fulgi de chilli. Ingrediente: 250 g de dovleac 1 lingurita pasta de curry rosu 50 g de lapte de cocos 2-3 linguri supa de legume…
Read more »





Retete de Revelion: Porc cu cabanos si mozzarella

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Porc_cu_cabanos_si_mozzarellaO reteta de porc delicios cu cabanos si mozzarella din: ceafa de porc, cabanos, mozzarella, rosii, usturoi, ardei iute, vin alb, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 400-500 g ceafa de porc 5-6 bucati de cabanos 200 g mozzarella 3 rosii 4 catei de usturoi 1 ardei iute 100 g dovlecei 100 ml vin alb…
Read more »





Retete de Revelion: Piept de curcan cu capere

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Piept_de_curcan_cu_capereO reteta de ppiept de curcan cu capere din: piept de curcan, capere, supa de pui, faina, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de curcan 2 linguri cu capere 400 ml supa de pui 75 g faina 50 g unt 1 lamaie 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de…
Read more »





Retete de Revelion: Escalop de vitel cu ciuperci

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Escalop_de_vitel_cu_ciuperciO reteta de escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn din: escalop de vitel, faina alba, ulei vegetal, ghimbir, ciuperci, sos de soia si sake. Ingrediente: 400 g bucati macre de escalop de vitel 2 linguri faina alba, asezonata cu sare si piper 2 linguri ulei vegetal 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingurita…
Read more »





Retete de Revelion: Calamar umplut

29 December 2013
Retete_De_Revelion_Calamar_umplutCalamar umplut din: calamari, sprot afumat, ou, pesmet, ceapa verde, vin, usturoi, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente:  2 calamari 250 g sprot afumat 1 ou 1 lingura cu pesmet 1 legatura de ceapa verde 1 pahar cu vin alb 2 catei de usturoi patrunjel ulei piper   Mod de preparare: Spală calamarii şi tamponează-i cu un…
Read more »





Retete de Revelion: Pulpa de porc picanta

29 December 2013
Retete_De_Revelion_Pulpa_de_porc_picantaO reteta de pulpa de porc picanta din: pulpa de porc, boia dulce, boia iute, sos tabasco verde, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpa 1 lingurita cu boia dulce 1 lingurita cu boia iute sos Tabasco verde ulei sare   Mod de preparare: Sareaza pulpa de porc si da-o la rece pentru o jumatate…
Read more »





Reteta zilei: Pui umplut cu garnitura de legume si orez

29 December 2013
Pui_umplut_cu_garnitura_de_legume_si_orez_09Pui umplut cu garnitura de legume si orez din: pui, ierburi aromate, iaurt, pasta de usturoi cu ghimbir, chili, garam masala, sare, mazare, seminte de coriandru, seminte de chimen, nuca de cocos, seminte de susan, piper negru, scortisoara, usturoi, seminte de fenicul, ceapa, coriandru, rosii, ulei, rosii cherry, broccoli, orez fiert.   Ingrediente: 1 pui…
Read more »





Retete de Revelion: Piftie de curcan

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Piftie_de_curcanO reteta de piftie de curcan din: picioare, aripi, cap, maruntaie, tartita, cartof, patrunjel, sare, hrean, sfecla, usturoi, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 picioare 2 aripi cap, maruntaie, tartita 1 morcov 1 cartof 1 legatura patrunjel sare hrean 1 sfecla 1 capatana usturoi 1 cana smantana acrisoara otet sau zeama de lamaie  …
Read more »





Retete de Revelion: Muschi de vitel cu sos picant

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Muschi_de_vitel_cu_sos_picantO reteta de muschi de vitel cu sos picant de ardei gras din: ardei gras, usturoi, ulei de masline, bulion, supa, sare, piper, cimbru, otet balsamic si muschi file de vitel. Ingrediente: 2 ardei grasi 2 ardei grasi galbeni 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 lingura bulion 250 ml supa sare…
Read more »





Retete de Revelion: Somon în aluat

29 December 2013
Retete_De_Revelion_Somon_în_aluatO reteta gustoasa de somon in aluat din: file de somon, aluat, spanac, unt, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de somon 1 pachet aluat foitaj 400 g spanac 50 g unt 3 linguri cu ulei 1 lamaie patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spală fileurile, îndepărtează pielea, sărează- le…
Read more »





Retete de Revelion: Ruladă de vitel cu sos

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulada_de_vitel_cu_sosO reteta de rulada de vitel cu sos de verdeturi din: pulpa de vitel, sare, usturoi, suc de lamaie, verdeturi, coaja de lamaie, unt, faina, smantana, ou si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare 1 catel de usturoi 1 lingurita suc de lamaie 4 linguri de verdeturi tocate – busuioc, cimbru patrunjel 1…
Read more »





Retete de Revelion: Saramură

29 December 2013
Retete_De_Revelion_SaramuraO reteta gustoasa de saramura din: crap, rosii, ardei iute, usturoi, patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 1 crap 2 rosii 2 ardei iuti 4 catei de usturoi 2 legaturi de patrunjel 50 g sare mare 2 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Spală peştele, curăţă-l şi porţionează-l. Sărează-l, pune bucăţile în…
Read more »





Retete de Revelion: Muschi de porc cu cartofi la cuptor

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Muschi_de_porc_cu_cartofi_la_cuptorO reteta de muschi de porc cu cartofi la cuptor din: muschi de porc, cartofi, lamaie, vin alb sau rose, cimbru, bacon, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente:  1 kg muschi de porc – bucata intreaga 500 g cartofi 1 lamaie 250 ml vin alb sau rose cateva fire de cimbru verde sau uscat 400…
Read more »





Reteta zilei: Supa de curcan cu legume

29 December 2013
Supa_de_curcan_cu_legume_10Supa de curcan cu legume din: carne de curcan, supa de pui, apa, sare, cartofi, morcovi, taitei, telina, ceapa, ulei de masline, dafin, piper.   Ingrediente: 500gr carne de curcan, fiarta 8 cesti de supa de pui 7 cesti de apa 1 lingura de sare 6 cartofi, curatati si taiati cuburi 3 morcovi, feliati ½…
Read more »





Retete de Revelion: Piept de curcan umplut cu legume

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Piept_de_curcan_umplut_cu_legumeO reteta de piept de curcan umplut cu legume din: piept de curcan, sare, piper, paine alba, lapte, kaizer afumat, spanac, supa de pasare, macis, unt, seminte de floarea soarelui si smantana. Ingrediente: 800 g piept de curcan fara piele sare piper 4 felii paine alba 120 ml lapte 120 g kaizer afumat 250 g…
Read more »





Retete de Revelion: Salata cu carne de vitel

29 December 2013
Retete_De_Revelion_Salata_cu_carne_de_vitelO reteta de salata cu carne de vitel din: carne de vitel, castraveti marinati, sfecla, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, marar si piper. Ingrediente: 200 g carne de vitlel (macra prajita) 2 castraveti marinati o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g cartofi fierti un pahar de maioneza frunze de patrunjel…
Read more »





Retete de Revelion: Cod în sos de roşii

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Cod_în_sos_de_rosiiO reteta delicioasa de cod in sos de rosii din: peste, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 peste maricel (crap, cod) 4 rosii 1 ardei iute rosu 2 catei de usturoi 6 linguri cu ulei patrunjel uscat sare piper   Mod de preparare: Opăreşte roşiile şi decojeşte-le, apoi pasează-le bine.…
Read more »





Retete de Revelion: Rulouri din muschi de porc

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_din_muschi_de_porcO reteta de rulouri din muschi de porc din: piept de pui, muschi de porc, ceapa, morcov, gogosari, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 muschi de porc 1 piept de pui dezosat, de marime potrivita 2 cepe 1 morcov cateva bucati de gogosari sau ardei patrunjel sare si piper dupa gust   Mod de preparare:…
Read more »





Retete de Revelion: Curcan in sos

29 December 2013
Retete_De_Revelion_Curcan_in_sosO reteta de curcan in sos de piper din: piper rosu, piept de curcan, ceapa, vin alb, faina, smantana, ulei de masline, sare si patrunjel. Ingrediente: 300 grame piper roşu 7-8 felii de piept de curcan 1 ceapă mică 1 pahar de vin alb, dulce făină 2,3 linguri de smântână ulei de măsline sare şi…
Read more »





Retete de Revelion: Rulouri cu ciuperci

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_cu_ciuperciO reteta de Rulouri cu ciuperci din: pulpa de vitel, ciuperci, sunca de pui, cascaval, ceapa, patrunjel verde, unt, pasta de tomate, supa de vita, condimente. piper, nucsoara si coriandru. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel 150 g ciuperci 50 g sunca de pui 100 g cascaval 2 cepe 1/2 legatura patrunjel verde 2 linguri…
Read more »





Retete de Revelion: File de pastrav cu sos

29 December 2013
Retete_de_Revelion_File_de_pastrav_cu_sosO reteta savuroasa de File de pastrav cu sos de smantana din: file de pastrav, praz, smantana, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 bucati file de pastrav 4 fire praz 250 g smantana de gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Presăraţi fileul…
Read more »





Retete de Revelion: Carne de vitel cu legume

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Carne_de_vitel_cu_legumeO reteta de carne de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, usturoi, morcovi, ardei grasi, broccoli, fasole verde, ulei, suc de rosii, orez, condimente, rozmarin, piper, soia si ghimbir. Ingrediente: 400 g carne de vitel 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 morcovi 2 ardei grasi (rosu si galben) 1 broccoli mic 5-6…
Read more »





Reteta zilei: Piept de curcan cu sos de afine

29 December 2013
Piept_de_curcan_cu_sos_de_afine_16Piept de curcan cu sos de afine din: piept de curcan, suc de portocale, supa de pui, sos de afine, amidon, apa rece, supa crema de ciuperci, sare, piper.   Ingrediente: 1 piept de curcan 1/4 ceasca de suc de portocale 1/4 cana supa de pui 1 borcan sos de afine 4 linguri amidon 1/2…
Read more »





Retete de Revelion: Halibut cu orez si castane

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Halibut_cu_orez_si_castaneHalibut cu orez basmati si castane din: file de halibut, orez basmati, castane, lamaie, ulei de masline, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 8 bucati file de halibut 200 g orez basmati 300 g castane 1 lamaie 500 ml ulei de masline 500 ml supa de legume sare piper   Mod de preparare: Presăraţi fileul…
Read more »





Retete de Revelion: Orez cu carne de porc

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Orez_cu_carne_de_porcO reteta de orez in stil asiatic cu carne de porc din: orez, sare, carne de porc, sos de soia, ardei gras, ceapa, usturoi, praz, ulei, supa de legume, boia si piper. Ingrediente: 250 g orez sare 600 g carne de porc 1 lingura sos de soia 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu…
Read more »





Retete de Revelion: Rulada de curcan umpluta

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulada_de_curcan_umplutaO reteta de rulada de curcan umpluta cu branza din: otet, ulei de floarea soarelui, sare, piper, boia dulce, piept de curcan, patrunjel, cimbru, ceapa, pesemt, branza de vaci, galbenus, supa, smantana, mustar si amidon. Ingrediente: 1 lingură oţet 4 linguri ulei de floarea-soarelui sare piper boia dulce 1 kg piept de curcan (fasonat pentru…
Read more »





Retete de Revelion: Frigărui de vitel cu verdeaţă

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Frigarui_de_vitel_cu_verdeataO reteta de frigarui de vitel cu verdeata din: vin alb sec, ulei de masline, rozmarin, cimbru, carne de vitel, ceapa, piper, sare si galuste de cartofi. Ingrediente: 5 linguri vin alb sec 5 linguri ulei de masline 1 fir rozmarin 2 fire cimbru 600 g carne de vitel (pulpa) 3 cepe mici piper sare…
Read more »





Retete de Revelion: Macrou marinat cu salată

29 December 2013
Retete_de_Revelion_Macrou_marinat_cu_salataO reteta delicioasa de Macrou marinat cu salată de crudităti din: macrou, morcov, gulie, telina, ceapa rosie, ardei capia, ardei gras, lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 400 g macrou marinat 1 morcov 1 gulie 1 telina 1 ceapa rosie 1 ardei capia 1 ardei gras verde 1 lamaie 50 ml ulei de masline  …
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu mere si scortisoara

28 December 2013
Prajiturele_cu_mere_si_scortisoara_12Prajiturele cu mere si scortisoara din: aluat de placinta, sos de caramel, mere, ou, zahar, scortisoara, faina.   Ingrediente: 1 pachet aluat de placinta 1 borcan sos de caramel 5-6 mere, rase 1 ou, usor batut 3 linguri zahar 2 lingurite scortisoara 2 linguri de faina     Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la…
Read more »





Retete de Revelion: Rulouri de vitel in sos de miere

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_de_vitel_in_sos_de_miereO reteta de rulouri de vitel in sos de miere din: pulpa de manzat, msutar, sare, piper, maghiran, frunze de rozmarin, castraveciori murati, ceapa, kaizer, ciuperci, smantana si miere. Ingrediente: 800 g pulpa de manzat 5 linguri mustar sare piper 1 lingurita maghiran uscat 1 lingurita frunze de rozmarin (uscate sau proaspete) 8 castraveciori mici…
Read more »





Retete de Revelion: Somon cu broccoli

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Somon_cu_broccoliSomon cu broccoli din: fileuri de somon, broccoli, zeama de lamaie, lamaie, ceapa verde si sos de soia. Ingrediente: 4 fileuri de somon, cu piele 1 capatana de broccoli, rupta in buchetele zeama de la 1/2 lamaie 1/2 lamaie taiata sferturi 1 legatura mica de ceapa verde, feliata 2 linguri sos de soia   Mod…
Read more »





Retete de Revelion: Carnati de porc in vin

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Carnati_de_porc_in_vinO reteta de carnati de porc in vin din: carnati de porc, vin alb, piper, unt, patrunjel verde si cartofi. Ingrediente: 4 carnati de porc 20 ml vin alb piper 1 bucata de unt patrunjel verde tocat 1 kg cartofi   Mod de preparare: Iei o cratifa şi pui cârnaţii împreună cu 200 ml vin…
Read more »





Retete de Revelion: Curcan umplut cu stafide

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Curcan_umplut_cu_stafideO reteta de rucan umplut cu stafide din: curcan, grasime de gasca, bacon, ficat de curcan, paine, amestec de carnati, ou, unt, stafide, vin, cartofi copti, patrunjel si cirese. Ingrediente: un curcan de 3,5 kg 40 g de grasime de gasca 8 felii de bacon umplutura: ficat de curcan o jumatate de paine bagheta 500…
Read more »



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu