duminică, 19 ianuarie 2014

Retete de Sarbatoare #17

Retete de Sarbatoare:

Dieta Beverly Hills

7 January 2014
Dieta3Creat de nutritionistul american Judy Mazel, acest program de slabit dureaza 35 de zile si are la baza principiul conform caruia enzimele din corp sunt afectate atunci cand combinam proteine si carbohidrati la o masa, conducand la o crestere in greutate. Astfel, felurile de alimente se consuma separat, lasand pauze ca ele sa fie digerate…Read more »

Simple si gustoase

7 January 2014
Salate_5Salate: Reteta zilei: Salata de quinoa cu fructe si dressing de coriandru Salata de quinoa cu fructe si dressing de coriandru din: quinoa, apa, sare, portocale, grapefruit, avocado, rodie, coriandru.   Ingrediente: 1 ceasca quinoa 2 cani de apa 1 lingurita sare 2 portocale , curatate 1 grapefruit , curatat 2 avocado 1 ½ cani…Read more »

Reteta zilei: Banane prajite

7 January 2014
Banane_prajite_06Banane prajite din: banane, ulei, faina, ou, fulgi de nuca de cocos, zahar, bicarbonat de sodiu, sare, apa.   Ingrediente: 4 banane ulei pentru prajit 1 cana faina 1 ou 2 linguri fulgi de nuca de cocos 2 linguri de zahar 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu sare 1/4 cana de apa Mod de preparare: Intr-un…Read more »

Pulpă de porc cu ţelină

7 January 2014
Pulpa_de_porc_cu_telinaO reteta simpla si gustoasa de Pulpă de porc cu ţelină din: pulpa de porc, telina, foi de dafin, ienibahar, chimen, patrunjel, boabe de piper, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 600 g telina 2 foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar 1 lingurita chimen macinat 1 legatura patrunjel 1 lingura…Read more »

Salată de sfeclă roşie cu cartofi

7 January 2014
Salata_de_sfecla_rosie_cu_cartofiO reteta savuroasa de Salată de sfeclă roşie cu cartofi din: sfecla rosie, cartofi, patrunjel, coriandru, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle rosii 3 cartofi 1 legatura patrunjel 1 lingurita rasa coriandru macinat 50 ml ulei de masline otet balsamic dupa gust sare piper   Mod de preparare: Spălaţi sfeclele,…Read more »

Porumb cu linte şi costiţă

7 January 2014
Porumb_cu_linte_si_costitaPorumb cu linte şi costiţă din: linte, boabe de porumb, costita, ulei, supa de legume, otet de mere, sare, piper, boia de ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 100 g linte de preferință roșie 200 g boabe de porumb din conservă 300 g praz 100 g costiță sau slănină afumată 2 linguri ulei 500 ml supă de…Read more »

Chiftele cu patrunjel in sos de rosii

7 January 2014
Chiftele_cu_patrunjel_in_sos_de_rosiiO reteta savuroasa de Chiftele cu patrunjel in sos de rosii din: patrunjel, carne tocata, franzela, rosii in bulion, pasta de tomate, boia de ardei dulce, ceapa, foi de dafin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g radacina de patrunjel 500 g carne tocata (amestec vita, porc) 3-4 felii de franzela 800 g rosii in…Read more »

Paste cu carne de vită inăbuşită

7 January 2014
Paste_cu_carne_de_vita_inabusitaO reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, ciuperci, fasole verde, vin, supa de carne, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 pungă cu paste tip penne 500 g carne vită 1 cutie cu ciuperci 1 cutie cu fasole verde păstăi 100 ml vin 250 ml supă de carne 100 ml ulei piper sare   Mod…Read more »

Rasol de vitel cu morcovi

7 January 2014
Rasol_de_vitel_cu_morcoviRasol de vitel cu morcovi din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, marar, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase rasol de vitel (circa 250 g/buc) 600 g morcovi 1 ceapa 1 telina mica 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 4-5 fire de cimbru verde 2-3 catei de usturoi 50…Read more »

Porc cu pere si pastarnac

7 January 2014
Porc_cu_pere_si_pastarnacO reteta savuroasa de Porc cu pere si pastarnac din: muschi de porc, ulei de masline, vin, pere, morcovi, pastarnac, patrunjel, unt, frunze de salvie, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc, bucata intreaga 5 linguri ulei de masline 250 ml vin alb 3 pere 3 morcovi 2 radacini de pastarnac 2…Read more »

Spaghete cu perisoare

7 January 2014
Spaghete_cu_perisoareO reteta savuroasa de Spaghete cu perisoare din: spaghete, sare, ulei, pulpa de porc, ceapa rosie, ou, cimbru, busuioc, piper, unt, rosii si zahar. Ingrediente:  un pachet spaghete sare ulei 400 g pulpa de porc tocata 2 cepe rosii un ou cimbru busuioc verde si uscat piper 50 g unt 400 g rosii o lingurita…Read more »

Baghete cu crema de branza de vaci

7 January 2014
Baghete_cu_crema_de_branza_de_vaciO reteta delicioasa de Baghete cu crema de branza de vaci din: branza de vaci, masline, castraveti, rosii, faina, drojdie, lapte, ulei de masline, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g brânză de vaci 200 g măsline 3 castraveţi verzi 3 roşii 325 g făină 15 g drojdie 125 ml lapte 50 ml de ulei…Read more »

Placinta gustoasa cu mere si scortisoara

7 January 2014
Placinta_cu_mere_si_scortisoaraO reteta delicioasa de placinta cu: mere, faina, ulei, sare, unt, zahar, scortisoara. Ingrediente: 500 g făină ulei sare 1 kg mere 50 g unt 50 g zahăr scortisoară     Mod de preparare: Cerne făina. Pune în mijloc un praf de sare, trei linguri cu ulei şi o ceşcuţă de apă. Amestecă întâi cu…Read more »

Reteta zilei: Salata de quinoa cu fructe si dressing de coriandru

7 January 2014
Salata_de_quinoa_cu_fructe_si_dressing_de_coriandru_05Salata de quinoa cu fructe si dressing de coriandru din: quinoa, apa, sare, portocale, grapefruit, avocado, rodie, coriandru.   Ingrediente: 1 ceasca quinoa 2 cani de apa 1 lingurita sare 2 portocale , curatate 1 grapefruit , curatat 2 avocado 1 ½ cani rodie Ingrediente dressing de coriandru: ½ ceasca coriandru proaspat 1 portocala, curatata…Read more »

Retete usoare: Salată de creveţi si roşii

7 January 2014
Retete_usoare_Salata_de_creveti_si_rosiiO reteta delicioasa de salata cu: creveti, rosii cherry, salata verde, maghiran, avocado, patrunjel. Ingrediente: 10 roşii cherry 24 creveţi 8 frunze de salată cîteva frunzuliţe de maghiran un avocado două linguriţe de pătrunjel tocat   Mod de preparare: Fierbe creveţii în apă clocotită timp de trei minute, după care clăteşte-i în apă rece. După…Read more »

Retete de Sarbatoare: Medalion de porc cu sos de mustar

7 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Medalion_de_porc_cu_sos_de_mustarO reteta gustoasa de medalion de porc din: cotlete  de porc, mustar, lapte, unt, ou, piper, sare. Ingrediente: 1 kg cotlete de porc fără os 100 mi muştar 50 mi lapte 50 g unt 1 ou piper sare Mod de preparare: Se asezonează carnea cu sare şi piper şi se frige pe grătarul bine încins,…Read more »

Retete usoare: Paste cu ton si scortisoara

7 January 2014
Retete_usoare_Paste_cu_ton_si_scortisoaraO reteta de paste cu ton si scortisoara din: ulei de masline, ceapa rosie, ardei iute, scortisoara, busuioc, rosii, ton in ulei, sare de mare, piper, paste, zeama si coaja de lamaie si parmezan. Ingrediente: ulei de măsline o ceapă roşie, curăţată şi tocată mărunt 1-2 ardei iuţi roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi…Read more »

Retete de Sarbatoare: Salată de varză roşie cu ananas

7 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Salata_de_varza_rosie_cu_ananasO reteta de salata de varza rosie cu ananas proaspat din: suc de ananas, miere, otet de mere, ulei de nuca, coaja de lamaie, sare, piper, varza rosie, ananas, miez de nuca si frunze de melisa. Ingrediente: 1/4 l suc de ananas neindulcit 2 lingurite miere lichida 6 lingurite otet de mere 8 lingurite ulei…Read more »

Retete de Sarbatoare: Cotlete de porc, marinate

7 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Cotlete_de_porc_marinateO reteta delicioasa de cotlete de porc, marinate din: cotlete de porc, ceapa rosie, ridichi, patrunjel, ardei iute, oregano, cimbru, seminte de fenicul, usturoi, sare de mare, suc de portocala, suc de lime si zahar brun. Ingrediente: 6 cotlete groase de porc 1 ceapă roşie mare, tocată mărunt 150g de ridichi, tăiate în felii subţiri…Read more »

Retete de Sarbatoare: Tartar de somon

7 January 2014
Retete_De_Sarbatoare_Tartar_de_somonO reteta de tartar de somon din: file de somon, sare, piper, ulei de masline, lamaie, ceapa verde, smantana, ceapa rosie si spanac. Ingrediente: 200 g file de somon fara piele sare piper 1 lingura ulei de masline 1 lamaie 1 legatura ceapa verde 200 g smantana 1 ceapa rosie 1 mana spanac proaspat  …Read more »

Reteta zilei: Mancarica de varza cu carne de pui si aroma de curry

7 January 2014
Mancarica_de_varza_cu_carne_de_pui_si_aroma_de_curry_09Mancarica de varza cu carne de pui si aroma de curry din: varza, ceapa, usturoi, sare, praf de curry, ulei, ardei iute, piper negru, rosii cherry, carne de pui.   Ingrediente: 1 varza, tocata 1 ceapa, tocata 4 catei de usturoi, tocat 3/4 lingurita de sare 2 linguri de pudra de curry 2 linguri de…Read more »

Retete usoare: Salată de broccoli cu migdale

7 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Salata_de_broccoli_cu_migdaleO reteta de salata de broccoli cu migdale din: broccoli, sare, ciuperci, zeama de lamaie, masline, galbenusuri, mustar dijon, boia de ardei, zahar, piper, ulei din samburi de struguri, otet din vin alb, smantana, lapte, unt si betisoare de migdale. Ingrediente: 1,2 kg broccoli sare 300 g ciuperci zeama de la 1 lamaie 100 g…Read more »

Retete de Sarbatoare: Muschi de porc legat

7 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Muschi_de_porc_legatO reteta simpla si delicioasa de muschi de porc legat din: file de porc, ulei, suc de lamaie, suc de portocale, vin alb, cimbru, maghiran, salvie, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata file de porc 4 linguri ulei 2 linguri suc de lamaie 2 linguri suc de portocale 250 ml vin alb 2 crengute de…Read more »

Retete de Sarbatoare: Supa de scoici

7 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Supa_de_scoici_cu_sunca_de_curcanO reteta de supa de scoci din: scoici, apa, sunca de curcan, ceapa, cartofi, lapte semidegresat, frunze de cimbru verde, frunze de dafin, ardei iute si patrunjel verde. Ingrediente: 900 g scoici curatate de nisip 450 ml apa 4 feliute de sunca de curcan taiate in bucati de 1 cm 1 ceapa mare tocata 450…Read more »

Retete de Sarbatoare: Friptură de gască

7 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Friptura_de_gascaO reteta simpla de friptura de gasca din: gasca, varza, mere, cartofi, ceapa, chimion, otet si sare. Ingrediente: 1 gâscă (cca 1,25 kg) 600 gr varză 80 gr mere 80 gr cartofi 1 ceapă chimion otet sare   Mod de preparare: Gasca afumată şi spălată o tăiem bucăţi (porţii), presărăm chimion, o punem în vas…Read more »

Retete usoare: Salata cu carne de pasare

7 January 2014
Retete_usoare_Salata_cu_carne_de_pasareO reteta de salata cu carne de pasare din: piept de pui, grepfrut roz, morcovi, zucchini, iaurt, praf de curry, coriandru, chimen, cimbru, sare, zeama de lamaie si salata asortata. Ingrediente: 800 g piept de pui fript la grill, fara piele si oase 4 grepfruturi roz 6 morcovi 4 dovlecei mici (zucchini) 600 g iaurt…Read more »

Retete de Sarbatoare: Pastrav picant la gratar

7 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Pastrav_picant_la_gratarO reteta de pastrav picant la gratar din: pastravi, chimen, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, piper si verdeata. Ingrediente: 4 pastravi (250 g fiecare) curatati si spalati 1 lingurita chimen macinat 3 linguri de ulei masline 2 linguri suc de lamaie 2-3 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita piper 1 crenguta de verdeata…Read more »

Retete de Sarbatoare: Friptură de gâscă cu mere, pere şi scorţişoară

7 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Friptura_de_gâsca_cu_mere_pere_si_scortisoaraO reteta delicioasa de friptura de gasca cu mere, pere si scortisoara din: gasca, mere, pere, vin alb sec, ceapa verde, ulei, scortisoara, stelute de anason, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 4 mere pere 200 ml vin alb sec 4 cepe verzi 2 linguri de ulei 2 batoane de scorţişoară 2 steluţe de anason…Read more »

Retete de Sarbatoare: Pulpă de porc cu lămâie

7 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Pulpa_de_porc_cu_lamâieO reteta delicioasa de pulpa de porc cu lamaie din: pulpa de porc, lamai, cartofi, ulei, cimbru, seminte de coriandru, supa de legume, sare, piper si cuisoare. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc (bucata intreaga) 3 lamai 600 g cartofi 50 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita seminte de coriandru macinat 500 ml…Read more »

Reteta zilei: Mancare de linte cu legume

7 January 2014
Mancare_de_linte_cu_legume_04Mancare de linte cu legume din: linte, morcov, telina, frunze dafin, rosii, sare, ulei de masline, apa.   Ingrediente: 500g linte 1 morcov 1 tulpina de telina 1 ceapa 1-2 frunze de dafin 200gr rosii, maruntite 1 lingurita de sare 100 ml ulei de masline 1l de apa   Mod de preparare: Curatati si tocati…Read more »

Retete de Sarbatoare: Carnati de porc semiuscati

7 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Carnati_de_porc_semiuscatiO reteta delicioasa de carnati semiuscati din: carne de porc, slanina, kaizer afumat, ienibahar, cimbru, piper, coriandru, boia dulce, vin rosu dulce, usturoi, smate si sare. Ingrediente: 2 kg carne de porc 500 g slanina 500 g kaizer afumat 1 lingurita cu ienibahar 1 lingurita cu cimbru 1 lingurita cu piper 1 lingurita cu coriandru…Read more »

Retete de Sarbatoare: Barbun la tigaie

7 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Barbun_la_tigaieO reteta de barbun la tigaie cu pilaf de sofran si sos tarator din: fileuri de barbun, chimion, ghimbir, scortisoara, sare, de mare, piper, ulei de masline, ceapa, orez, supa de pui, sofran, muguri de pin, frunze de patrunjel, tahini, zeama de lamaie, usturoi si piper cayenne. Ingrediente: 4 fileuri de barbun cu piele, fiecare…Read more »

Retete usoare: Salată de cartofi, gâscă afumată şi portocale

7 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Salata_de_cartofi_gâsca_afumata_si_portocaleO reteta delicioasa de salata de cartofi, gasca afumata si portocale din: cartofi, piept de gasca afumata, zahar, portocale, boabe de ienupar, foaie de dafin, amidon, unt, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi albi 1 piept de gâscă afumat 3 portocale 1 lingură zahăr 3-4 boabe de ienupăr 1 foaie…Read more »

Retete de Sarbatoare: Peste cu capere

7 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Peste_cu_capereO reteta de peste cu capere din: file de peste, cuisoare, usturoi, ulei de masline, rosii cherry, capere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de peste de 150 g fiecare 4 cuisoare 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 200 g rosii cherry 2 linguri capere 3 linguri patrunjel tocat sare…Read more »

Retete de Sarbatoare: Friptură de gâscă în sos de mere

7 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Friptura_de_gasca_în_sos_de_mereSe încinge cuptorul la 225 °C. Se spală şi se şterg 4 pulpe de gâscă. Se lasă să se marineze 2 ore într-un amestec din 4 linguri ulei, 75 g migdale măcinate, ma­ghiran uscat, cimbru uscat, un praf de scorţişoară, curry, sare şi piper. Se scot din marinată şi se aşază pe grătarul din cuptor,…Read more »

Dieta FlatFlush

6 January 2014
Dieta3Elaborata de nutritionistul american, Anne Louise Gittleman, regimul are la baza numararea caloriilor consumate. PRIMA FAZA – 2 saptamani: Poti manca 1.100-1.200 calorii, din alimente diverse, exceptand margarina, alcoolul, zaharul, painea, cerealele, legumele cu amidon sau lactatele. A DOUA FAZA – pana atingi greutatea dorita: caloriile permise sunt crescute pana la 1.200-1.500 pe zi. A…Read more »

Dieta Atkins

6 January 2014
Dieta1Creata in 1972 de cardiologul Robert Atkins, dieta a devenit rapid foarte cunoscuta. Regimul se bazeaza pe un principiu simplu: cand oprim “robinetul” cu carbohidrati, corpul arde grasimi. Din meniu trebuie sa dispara painea, cartofii, orezul, pastele, ciocolata, biscuitii si prăjiturile. PRIMA ETAPA Introducerea: Doua saptamani, se mananca multe proteine si foarte putini carbohidrati (maximum…Read more »

Reteta zilei: Cocktail cu aroma de smochine

6 January 2014
Cocktail_cu_aroma_de_smochine_07Cocktail cu aroma de smochine din: pisco, tuica, cointreau, sirop cu aroma de cimbru, suc de limeta, smochina, crengute de cimbru, zahar, apa.   Ingrediente: 45 ml pisco sau tuica romaneasca 8 ml cointreau 15 ml sirop cu aroma de cimbru 15 ml suc de limeta 1 smochina proaspata, taiata sferturi crengute de cimbru si…Read more »

Retete de Sarbatoare: Friptura de gasca in sos

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Friptura_de_gasca_in_sosFriptura de gasca in sos din: pulpa de gasca, maghiran, oregano, sare grunjoasa, piper, vin rosu, ulei de masline, dovleac, unt, orez, morcovi si patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa de gasca maghiran oregano sare grunjoasa piper mozaic boabe si macinat 150 ml vin rosu ulei de masline 400 g dovleac 50 g unt orez pentru garnitura…Read more »

Retete usoare: Coaste de porc dulci-acrisoare

6 January 2014
Retete_usoare_Coaste_de_porc_dulci_acrisoareO reteta delicioasa de coaste de porc dulci acrisoare din: coaste, miere, otet balsamic, usturoi, bulion si sare. Ingrediente: 1 kg coaste 4 linguri cu miere 4 linguri cu otet balsamic 2 catei de usturoi 1 lingura bulion sare   Mod de preparare: Spala coastele si da-le cu un praf de sare.Intr-un castron, amesteca mierea…Read more »

Retete de Sarbatoare: Biban de mare cu roşii

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Biban_de_mare_cu_rosiiO reteta de biban de mare cu rosii din: bibani de mare, tomate cherry, ulei de masline, rosii, usturoi, vin alb sec si patrunjel. Ingrediente: 4 bibani de mare curatati (circa 200 g fiecare) 200 g tomate cherry galbene 40 ml ulei de masline 200 g rosii 6 catei de usturoi 80 ml vin alb…Read more »

Retete usoare: Ciorba de gasca

6 January 2014
Retete_usoare_Ciorba_de_gascaO reteta de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei rgas, fidea, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente:  1,5 kg carne de gasca 2 cepe 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras rosu 200 g fidea 2 legatura leustean 1 l bors sare piper…Read more »

Retete usoare: Salată din piept de pui

6 January 2014
Retete_usoare_Salata_din_piept_de_puiO reteta de salata din piept de pui din: unt, piept de pui, sare, piper, muguri de soia, ghimbir, usturoi, sos de soia, otet de sherry, ulei de soia si patrunjel. Ingrediente: 4 lingurite unt 4 piepturi mici de pui curatate (fara piele si oase) fiecare de circa 200 g sare piper negru macinat 500…Read more »

Retete de Sarbatoare: Friptură de porc cu sos

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Friptura_de_porc_cu_sosO reteta delicioasa de friptura de porc cu sos brun din: cotlete, unt, ceapa, ciuperci, vin rosu, sos de soia, bulion si sare. Ingrediente: 10 cotlete 2 linguri unt 1 ceapa 200 g ciuperci 3 linguri vin rosu 2 linguri sos de soia 1 lingurita cu bulion sare   Mod de preparare: Spală cotletele şi…Read more »

Retete de Sarbatoare: Gasca la cuptor cu galuste

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Gasca_la_cuptor_cu_galusteGasca la cuptor cu galuste de cartofi din: gasca, supa de legume, ceapa, mere, pelin, rozmarin, vin, salvie, sare, piper, cartofi, oua, pesmet, nucsoara, faina si ulei. Ingrediente: 1 gasca 700 ml supa de legume 3 cepe mari 3 mere 2-3 crengute de pelin 2-3 crengute de rozmarin 100 ml vin alb 2-3 crengute de salvie…Read more »

Retete usoare: Salată de portocale cu dovleac

6 January 2014
Retete_usoare_Salata_de_portocale_cu_dovleacO reteta de salata de portocale cu dovleac din: frisca, iaurt, miere, zeama de lamaie, ghimbir, dovleac, portocale, mere si kiwi. Ingrediente: 120 g frisca 120 g iaurt 2 lingurite miere lichida zeama de la o lamaie radacina de ghimbir proaspat razuita 400 g dovleac 4 portocale 4 mere acrisoare 2 kiwi   Mod de…Read more »

Retete de Sarbatoare: Doradă cu salsa

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Dorada_cu_salsaO reteta de dorada cu salsa de mango si lime din: dorada, condimente cajun, coaja si zeama de lime, ulei, mango, orez ardei chilli, avocado, ceapa verde, coriandru si fasole verde. Ingrediente: 4 dorade, curăţate 2 linguri de condimente cajun coaja rasă şi zeama de la 1 lime 1 lingură de ulei 1 mango copt,…Read more »

Retete de Sarbatoare: Frigărui de porc

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Frigarui_de_porcO reteta delicioasa de frigarui de porc cu unt de arahide din: carne de porc file, sos chili, sos de soia, ulei, lapte de cocos, indulcitor, ceapa, usturoi si unt de arahide. Ingrediente: 500 g de carne de porc file 3 linguri de sos chili 3 linguri de sos de soia 4 linguri de suc…Read more »

Reteta zilei: Lasagna picanta cu branza

6 January 2014
Lasagna_picanta_cu_branza_10Lasagna picanta cu branza din: ceapa rosie, usturoi, carne de carnati, sos de rosii, chili, chimen, fulgi de ardei rosu, foi de lasagna, ricotta, coriandru, ardei iute, branza.   Ingrediente: 1 ceapa rosie, tocata 4 catei de usturoi, tocat 600gr carne de carnati picanti 1 borcan sos de rosii 2 lingurite chili 2 lingurite chimen…Read more »

Retete de Sarbatoare: Aripioare de pui cu susan si sos

6 January 2014
Retete_De_Sarbatoare_Aripioare_de_pui_cu_susan_si_sosAripioare de pui cu susan si sos din: aripi de pui, oua, faina, sare, piper, susan, salata, iaurt, ulei. Ingrediente:  12 aripi de pui 4 ouă 2 linguri făină sare piper 3-4 linguri susan o salată micuţă 4-5 lin­guri de iaurt ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi o laşi să se scurgă pe…Read more »

Retete de Sarbatoare: Pulpa de porc cu sos de legume

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Pulpa_de_porc_cu_sos_de_legumeO reteta delicioasa de pulpa de porc in sos de legume din: pulpa porc, usturoi, foi de dafin, cimbru, sare, piper, ceapa, morcov, telina, usturoi, pasta de tomate, marar, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 5 catei de usturoi 2 foi de dafin cimbru sare piper pentru sos: 2 cepe…Read more »

Retete usoare: File de cod cu legume

6 January 2014
Retete_usoare_File_de_cod_cu_legumeO reteta de file de cod cu legume din: file de cod, morcovi, conopida, broccoli, ulei, oregano, vin alb sec, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de cod 2 morcovi 300 g conopida 200 g broccoli 50 ml ulei 1 lingurita oregano uscat 100 ml vin alb sec 1 lamaie sare piper  …Read more »

Retete de Sarbatoare: Muşchi de porc în foitaj

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Muschi_de_porc_în_foitajO reteta delicioasa de muschi de porc in foitaj din: aluat, muschi de porc, ciuperci, ou, vin alb, usturoi, ceapa, boia dulce, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 500 muschi de porc 400 g ciuperci 1 ou 1/2 pahar cu vin alb 4 catei de usturoi 1 ceapa boia dulce ulei sare…Read more »

Retete usoare: Salată cu ton afumat

6 January 2014
Retete_usoare_Salata_cu_ton_afumatO reteta savuroasa de Salată cu ton afumat şi sos de muştar din: ton afumat, salata verde, rosii cherry, cartofi, ardei capia, masline, porumb, seminte de mustar, otet de mere, ulei de masline, sare, piper, cimbru, lamaie si crutoane. Ingrediente: 400 g ton afumat o salată verde 250 g roşii cherry 4 cartofi 2 ardei…Read more »

Retete de Sarbatoare: Iepure înăbuşit

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Iepure_înabusitO reteta delicioasa de Iepure înăbuşit la cuptor din: iepure, sare, piper, usturoi, ceapa, rosii, ardei grasi, ulei de masline, boia, vin alb, supa, rozmarin, cimbru si masline. Ingrediente: 1 iepure curatat (circa 1,8 kg, portionat in 8 bucati) sare piper 2 catei de usturoi 4 cepe 6 rosii 3 ardei grasi rosii 4 linguri…Read more »

Reteta zilei: Sos de merisoare

6 January 2014
Sos_de_merisoare_10Sos de merisoare din: merisoare, zahar, apa, suc de portocale.   Ingrediente: 350gr merisoare 1 cana de zahar 1/2 cana de apa 1/2 ceasca de suc de portocale       Mod de preparare: Spalati merisoarele.  Combinati zahar, apa si suc de portocale intr-o craticioara. Se amesteca si se fierbe la foc mare aproximativ 10…Read more »

Retete usoare: Peşte cu sos de soia

6 January 2014
Retete_usoare_Peste_cu_sos_de_soiaO reteta de peste cu sos de soia din: ceapa, usturoi, ulei sambal oelek, ghimbir, nucsoara, file de peste, sirop de tamarinde, sos de soia si miere. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 1  lingurita Sambal Oelek o lingurita ghimbir proaspat ras 1/2 lingurita piper negru macinat 2 varfuri de cutit…Read more »

Retete usoare: Salată de legume cu mozzarella

6 January 2014
Retete_usoare_Salata_de_legume_cu_mozzarellaO reteta savuroasa de salata de legume cu mozzarella din: pasta de tomate, salata, naut, rosii, mozzarella, suc de rosii, ulei de masline, usturoi, ceapa, busuioc, sare, piper si telemea de capra. Ingrediente: pastă de tomate o salată verde 200 g năut 4 roşii 400 g mozzarella 200 ml suc de roşii 100 ml apă…Read more »

Retete de Sarbatoare: Carnati de porc in aluat

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Carnati_de_porc_in_aluatO reteta simpla si delicioasa de carnati de porc in aluat din: carnati de porc, mustar, ou si aluat foitaj. Ingrediente: carnati de porc 650 g mustar 80 g ou 1 buc. aluat foietaj 400g   Mod de preparare: Cârnatii se gatesc pe gratar pe toate partile timp de 2 minute Se lasa sa se…Read more »

Retete de Sarbatoare: Friptură de prepeliţă

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Friptura_de_prepelitaO reteta savuroasa de Friptură de prepeliţă  din: cimbru, prepeite, ulei de masline, miere, oua de prepelite, praz, cartofi, mustar cu boabe, otet de cidru si ulei de nuci. Ingrediente: 2 crengute de cimbru 2 prepelite ulei de masline, pentru uns si stropit putina miere lichida 4 oua de prepelita 3 fire de praz, curatate si taiate…Read more »

Retete de Sarbatoare: Carnati de casa cu rozmarin

6 January 2014
Retete_De_Sarbatoare_Carnati_de_casa_cu_rozmarinO reteta gustoasa de Carnati de casa cu rozmarin din: carne de porc si vita, cimbru, rozmarin, sare, piper, cuisoare, ienibahar, usturoi, apa, ulei, mate, otet, bicarboant si malai. Ingrediente: un kg carne de porc si de vita cimbru rozmarin uscat si proaspat sare piper negru maicnat cuisoare macinate ienibahar macinat 4-5 catei usturoi 2-3…Read more »

Retete de Sarbatoare: Ceafa de porc cu fructe de padure

6 January 2014
Retete_De_Sarbatoare_Ceafa_de_porc_cu_fructe_de_padureO reteta delicioasa de ceafa de porc cu fructe de padure si busuioc din: ceafa de porc, fructe de padure, otet de mere, ulei de masline, ceapa, busuioc, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc fara os, feliata 720 g fructe de padure 120 g otet de mere 160 ml ulei de masline 40 ml…Read more »

Retete usoare: Piept de pui cu hribi

6 January 2014
Retete_usoare_Piept_de_pui_cu_hribiPiept de pui cu hribi din: piept de pui, ceapa, morcov, hribi si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe mai mari 1 morcov 500-700 g hribi 100 ml ulei   Mod de preparare: Pui uleiul la încins, adaugi pieptul de pui tăiat cubuleţe, îl laşi să se rumenească puţin, după care adaugi ceapa tăiată…Read more »

Retete usoare: Paste cu somon

6 January 2014
Retete_usoare_Paste_cu_somonO reteta de paste cu somon, in sos de verdeata din: ceapa, usturoi, spanac, file de somon, taitei lati, ulei de masline, faina, apa, smantana, supa de legume, mustar de dijon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g spanac 400 g file de somon 250 g taitei lati 2…Read more »

Reteta zilei: Castane fierte si coapte

6 January 2014
Castane_fierte_si_coapte_04Castane fierte si coapte din castane crude in coaja.   Ingrediente: 1 kg castane crude, in coaja         Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Pentru a pregati castanele, le apucati ferm intre degetul mare si cel aratator si cu ajutorul unui cutit zimtat taiati de jur imprejur. Puneti intr-o cratita.…Read more »

Retete de Sarbatoare: Muşchi de porc cu portocale

6 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Muschi_de_porc_cu_portocaleO reteta delicioasa de muschi de porc cu: sare, piper negre, usturoi, unt, ulei, vin alb dulce, portocale, cimbru uscat, oregano verde, patrunjel. Ingrediente: o bucată muşchi de porc sare grunjoasa piper negru şi măcinat 8-10 căţei usturoi 100 g unt 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui 200 ml vin alb dulce 4-6 portocale cimbru uscat…Read more »

Retete usoare: Pui cu cocos

6 January 2014
Retete_usoare_Pui_cu_cocosPui cu cocos în stil thailandez din: dovleac, vanata, ulei de rapita, fulgi de cocos, pesmet, piept de pui, ou, rosii cherry si pasta rosie de curry. Ingrediente: 1 dovleac placintar, curatat de coaja si seminte, taiat cubulete 1 vanata mare, taiata cubulete 1 lingura ulei de rapita 3 linguri fulgi de cocos 4 linguri de…Read more »

Retete usoare: Ciorbă de peşte

6 January 2014
Retete_usoare_Ciorba_de_pesteO reteta de ciorba de peste din: usturoi, ceapa, ardei gras, file de peste, unt, concentrat de legume, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500 g file de crap (dezosat) 10 g unt sau margarina 1/2 l concentrat de legume leustean sare…Read more »

Retete usoare: Salata de ton cu avocado

6 January 2014
Retete_usoare_Salata_de_ton_cu_avocadoO reteta de salata de ton cu avocado din: avocado, ton, rosii, ceapa, branza telemea, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 avocado 1 cutie de ton bucati 2 rosii 1/2 ceapa 100 g branza telemea cativa fulgi de migdale 2 linguri ulei de masline 1 lingura cu zeama de…Read more »

Retete usoare: Ciorbă de curcan cu tăiţei

6 January 2014
Retete_usoare_Ciorba_de_curcan_cu_taiteiCiorbă de curcan cu tăiţei din: carne de curcan, ceapa, ou, morcov, telina, pastarnac, rosii, ardei iute, bors, usturoi, marar, sare, piper, faina, apa. Ingrediente: 700 g carne de curcan două cepe un ou un morcov o jumătate de ţelină un păstârnac 5 roşii un ardei iute 300 ml borş doi căţei de usturoi mărar…Read more »

Reteta zilei: Panna Cotta cu sos de capsuni

5 January 2014
Panna_Cotta_cu_sos_de_capsuni_07Panna Cotta cu sos de capsuni din: praf de gelatina, smantana, iaurt, esenta de vanilie, zahar, capsuni, otet balsamic, piper, menta.   Ingrediente Panna Cotta: 3 lingurite praf de gelatina 3 cesti smantana 2 cani iaurt 1 ½ lingurita de esenta de vanilie ¾ cana de zahar Ingrediente sos de capsuni: 8 cani capsuni, feliate…Read more »

Retete de Sarbatoare: Ton la gratar cu sparanghel

5 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Ton_la_gratar_cu_sparanghelO reteta de ton la gratar cu sparanghel din: sparanghel, ulei de masline, ton, busuioc, ardei iute, rosii uscate, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare de mare si piper. Ingrediente: 1 manunchi de sparanghel ulei de masline 2 steakuri de ton (de aproximativ 200 g fiecare, de 1 cm grosime) pentru sos: 1 legatura mica…Read more »

Retete usoare: Salata de paste cu creveti

5 January 2014
Retete_usoare_Salata_de_paste_cu_crevetiO reteta de salata de paste cu creveti din: creveti, paste, smantana, gorgonzola, ceapa, ulei de masline, broccoli, busuioc si sare. Ingrediente: 150 g creveti 250 g paste tip penne 500 ml smantana lichida 150 g gorgonzola 1 ceapa 2 linguri cu ulei de masline cateva buchetele de broccoli busuioc sare   Mod de preparare:…Read more »

Retete usoare: Coaste de porc

5 January 2014
Retete_usoare_Coaste_de_porcO reteta delicioasa de coaste de porc in stil hawaian din: coaste de porc, otet, ketchup, sos de soia, piure de ananas, zahar brun, amidon, sare si ghimbir. Ingrediente: coaste de porc 900 g otet 60 ml ketchup 125 g sos de soia 30 ml piure de ananas 120 g zahar brun 45 g amidon…Read more »

Retete de Sarbatoare: Şalău cu legume si mirodenii

5 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Salau_cu_legume_si_mirodeniiO reteta de salau cu legume si mirodenii din: file de salau, praz, morcov, telina, lamaie, usturoi, scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare, boia de ardei iute, sos de soia, otet de orez si ulei de susan. Ingrediente: 800 g file de salau (8 bucati) 1 fir de praz 1 morcov mare 1 telina mica 1 lamaie…Read more »

Retete usoare: Salată cu vită

5 January 2014
Retete_usoare_Salata_cu_vitaO reteta de salata cu vita din: antricot de vita, ulei, ridichi, salata, morcov, otet de orez, sos de soia, ulei de susan, ceapa si ghimbir. Ingrediente: 250g de pulpă sau antricot de vită, curăţată de toată grăsimea ulei pentru prăjit 8 ridichi, tăiate în felii 2 căpăţâni de salată pentru dressing: 1 morcov mic,…Read more »

Retete usoare: File de peşte cu cartofi

5 January 2014
Retete_usoare_File_de_peste_cu_cartofiO reteta de file de peste cu cartofi din: file de peste, zeama de lamaie, sare, piper, lamaie, vin alb, cartofi, ou, lapte, masline verde, unt, ulei de masline, ceapa verde si patrunjel verde. Ingrediente: 4 bucati file de peste zeama de la o lamaie sare piper 1 lamaie 4 linguri vin alb 6 cartofi…Read more »

Retete de Sarbatoare: Cotlet de porc la tigaie cu sos

5 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Cotlet_de_porc_la_tigaie_cu_sosO reteta delicioasa de cotlet de porc la tigaie cu sos de mustar din: cotlet de porc, unt, smantana, fond de vita, mustar, sare si piper. Ingrediente: cotlet de porc fara os 800 g unt 50 g smântâna lichida 60 ml fond de vita 130 ml mustar 30 g sare si piper dupa gust  …Read more »

Retete de Sarbatoare: Păstrăv la aburi

5 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Pastrav_la_aburiO reteta de pastrav la aburi din: fileuri de pastrav, usturoi, ghimbir, sake, suc de lamaie si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 fileuri de păstrăv (de preferinţă somonat, se găseşte la Metro), fără piele, întregi sau tăiate în felii mari 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 bucată de 1cm de ghimbir proaspăt, dat prin răzătoare…Read more »

Retete usoare: Salata cu paste si crevete

5 January 2014
Retete_usoare_Salata_cu_paste_si_creveteO reteta de salata cu paste si crevete din: rosii, ulei de masline, zahar tos, paste, crevete, ceapa verde, frunze de papadie, pasta de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 350 g rosii mici (cherry) 2 linguri ulei de masline 2 linguri zahar tos 350 g paste (penne) 300 g crevete fierte 1 legatura ceapa…Read more »

Retete de Sarbatoare: Cotlet de porc pane

5 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Cotlet_de_porc_paneO reteta delicioasa de Cotlet de porc pane cu roquefort din: cotlet de porc, faina, amidon, ulei, unt, mustar, branza roquefort, smantana, patrunjel verde, oregano, sare si piper. Ingrediente: cotlet porc cu os feliat 1200 g faina 250 g amidon 50 g ulei 40 ml unt 40 g mustar 80 g brânza Roquefort 200 g…Read more »

Reteta zilei: Aripioare de pui cu glazura de miere si seminte de susan

5 January 2014
Aripioare_de_pui_cu_glazura_de_miere_si_seminte_de_susan_09Aripioare de pui cu glazura de miere si seminte de susan din: aripioare de pui, zahar, sare, apa, usturoi, patrunjel, boia de ardei, piper negru, miere, seminte de susan.   Ingrediente: 10-12 aripioare de pui 2 linguri zahar 2 linguri sare 2 cesti apa 1 lingurita usturoi amestecat cu patrunjel si sare 1 lingurita boia…Read more »

Retete de Sarbatoare: Escalop de porc

5 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Escalop_de_porcO reteta delicioasa de escalop de porc cu vin alb din: snitel de porc, suc de lamaie, vin alb, faina, rosii cherry, ceapa, usturoi, supa de legume, unt, salvie, sare si piper. Ingrediente: snitel porc feliat 800 g suc de lamâie 110 ml vin alb 60 ml faina 30 g rosii cherry 80 g ceapa…Read more »

Retete usoare: Salată caldă cu cartofi si cârnati

5 January 2014
Retete_usoare_Salata_calda_cu_cartofi_si_carnatiO reteta de salata calda cu cartofi si carnati din: ulei de masline, ceapa, ardei, cimbru, cartofi, carnati si rosii. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, taiata rondele 1 ardei rosu, taiat fasii 1  lingurita cimbru uscat 500 g cartofi noi, curatati si taiati cuburi 6 carnati gata prajiti, taiati felii 2 rosii,…Read more »

Retete de Sarbatoare: Cotlet de porc cu sos de zmeura

5 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Cotlet_de_porc_cu_sos_de_zmeuraO reteta delicioasa de cotlet de porc cu sos de zmeura din: cotlete de porc, smantana, usturoi, ceapa verde, zmeura, piper, concentrat de carne de vita, sos de soia si sare. Ingrediente: cotlete de porc 800 g smântâna lichida 30 ml usturoi 2 g ceapa verde 5 g zmeura 100 g piper dupa gust concentrat…Read more »

Retete de Sarbatoare: Gratin de macrou afumat

5 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Gratin_de_macrou_afumat_si_cartofiO reteta de gratin de macrou afumat si cartofi din: cartofi, ceapa, unt, macrou, marar, smantana, supa de peste si crema de hrean. Ingrediente: 700g de cartofi, tăiaţi în cubuleţe de 3cm 1 ceapă mică, tăiată în felii subţiri 25g de unt 200g de macrou afumat 2 linguri de mărar tocat 150ml de smântână 100ml…Read more »

Retete usoare: Salată cu somon

5 January 2014
Retete_usoare_Salata_cu_somonO reteta delicioasa de salata cu: panac, paste, masline, busuioc, usturoi, muguri de pin, parmezan, ulei de masline, sare, piper, somon. Ingrediente: 300 g spanac baby proaspăt două fileuri de somon 250 g paste 100 g măsline feliate 60 g busuioc proaspăt un căţel de usturoi 20 g muguri de pin 40 g parmezan 50…Read more »

Retete de Sarbatoare: Jambon de porc marinat

5 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Jambon_de_porc_marinatO reteta delicioasa de jambon de porc marinat din: jambon, ceapa, usturoi, rosii, otet de vin, ulei de masline, vin rosu, cimbru, foi de dafin, sare si piepr verde. Ingrediente: jambon porc cu os, slanina si sorici feliat 1200 g ceapa 60 g usturoi 4 g rosii 130 g otet de vin 125 ml ulei…Read more »

Reteta zilei: Carne de vita in sos de legume

5 January 2014
Carne_de_vita_in_sos_de_legume_11Carne de vita in sos de legume din: carne de vita, morcov, ciuperci proaspete, ceapa, usturoi, faina, supa, condimente, supa de vita, vin rosu, smantana, sare.   Ingrediente: 1 bucata friptura de vita 2 cani morcov, feliat 1 kg ciuperci proaspete, feliate 1 ceapa, tocata 6 catei usturoi, pisat ⅓ ceasca faina 1 ceasca supa…Read more »

Retete de Sarbatoare: Spata de porc la cuptor cu sos

5 January 2014
Retete_De_Sarbatoare_Spata_de_porc_la_cuptor_cu_sosO reteta delicioasa de spata de porc la cuptor cu sos de piper din: spata, sare, piper, unt, ceapa, smantana, fond de vita, piper verde murat si sare. Ingrediente: spata întreaga 900 g sare si piper dupa gust unt 60 g ceapa 30 g smântâna lichida 80 ml fond de vita 60 ml cognac 20…Read more »

Retete de Sarbatoare: Somon in sos de vin

5 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Somon_in_sos_de_vinO reteta de somon in sos de vin din: file de somon, vin alb, piper, sare, lamai, rozmarin, sparanghel, ciuperci, cartofi, unt, rosii, patrunjel verde si sos de mustar cu hrean. Ingrediente: 800 g file de somon 200 ml vin alb dulce piper boabe alb si rosu sare 2-3 lamai o crenguta rozmarin verde 2…Read more »

Retete de Sarbatoare: Cotlet de porc cu sos de merisoare

5 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Cotlet_de_porc_cu_sos_de_merisoareO reteta delicioasa de cotlet de porc cu sos de merisoare din: cotlet de porc, coriandru, chimen, ulei de masline, ardei iute, pasta de rosii, usturoi, zahar, otet, vin, boabe de piper,portocala, ghimbir si merisoare. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc 1 lingurita de coriandru 1/2 lingurita de chimen ulei de masline 2 ardei iuti…Read more »

Retete de Sarbatoare: Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt

5 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Curcan_umplut_cu_bacon_ceapa_si_untCurcan umplut cu bacon, ceapa si unt din: piept de curcan, unt, bacon, ceapa, ficat de curcan, coniac, ou, pesmet, ulei, vin alb, smantana, boabe de piper, sare, piper. Ingrediente: un kg şi jumătate piept de curcan 40 g unt 200 g bacon o ceapă mică 50 g ficat de curcan 4-5 linguri de coniac…Read more »

Retete de Sarbatoare: Cod gratinat

5 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Cod_gratinatO reteta de cod gratinat din: fileuri de cod, cartofi, morcov, ardei, ceapa, usturoi, rosii cherry, vin alb, ulei de masline, unt, lamaie, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 cartofi 1 morcov 1 ardei galben 1 ceapa alba 2 catei de usturoi 4-5 rosii cherry 200 ml vin alb 2…Read more »

Retete usoare: Salata de creveti cu ananas

5 January 2014
Retete_usoare_Salata_de_creveti_cu_ananasO reteta de salata de creveti cu ananas din: creveti, ananas, lime, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper si sos de mango. Ingrediente: 0,800 g creveti congelati 1 bucata ananas (0,600 g) 4 lime zeama de la o lamaie usturoi sare piper 1 lingura sos de mango   Mod de preparare: Creveţii se decongelează, se…Read more »

Retete de Sarbatoare: Piept de curcan umplut cu alune

5 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Piept_de_curcan_umplut_cu_aluneO reteta foarte simpla de piept de curcan cu alune, sunca, ou, nucsoara, bacon, patrunjel si ceapa Ingrediente: 700 g piept de curcan 300 g alune 250 g sunca 1 ou miezul de la 2 felii de paine inmuiat in lapte nucsoara 100 g bacon 1 legatura patrunjel 4-5 cepe   Mod de preparare: Tai…Read more »

Retete de Sarbatoare: Şalău cu sos de roşii

5 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Salau_cu_sos_de_rosiiO reteta de salau cu sos de rosii din: salau, lamaie, ceapa, rosii, suc de rosii, usturoi, parunjel verde, romarin, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg salau 1 lamaie 2 cepe 6 tosii 500 ml suc de rosii 1 capatana de usturoi 1 legatura de patrunjel verde 1 crenguta de rozmarin…Read more »

Reteta zilei: Supa de legume cu smantana

5 January 2014
Supa_de_legume_cu_smantana_06Supa de legume cu smantana din: ulei de masline, sfecla, morcovi, varza, ardei gras rosu, ceapa, apa, cartofi, smantana, verdeata, sare, piper.   Ingrediente: 5 linguri ulei de masline 1 sfecla 2 morcovi ¼ varza 1 ardei gras rosu ½ ceapa 4 litri apa 3 cartofi, cuburi 1 cana smantana 1/2 cana verdeata, dupa preferinta…Read more »

Retete usoare: Salata cu ciuperci

5 January 2014
Retete_usoare_Salata_cu_ciuperciO reteta de salata cu ciuperci si ghimbir din: salata verde, rosii, ardei gras, varza alba, ciuperci, ghimbir, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie si sare. Ingrediente: salată verde, una roşii, două ardei gras, jumătate varză albă, mai puţin de un sfert ciuperci proaspete rădăcină de ghimbir, 3 cm, dată pe râzătoare pătrunjel tocat,…Read more »

Retete de Sarbatoare: Creveti cu chilli, ananas si rosii

5 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Creveti_cu_chilli_ananas_si_rosiiO reteta de creveti cu chilli, ananas si rosii din: creveti, ananas, rosii, usturoi, seminte de chilli, unt, ciocolata neagra, lapte si sare. Ingrediente: creveţi decorticaţi, mari, 500 g ananas rondele, jumătate de cutie roşii, 5 bucăţi usturoi, 5 că­ţei seminţe de chilli,o linguriţă unt, două linguri şi jumătate ciocolată neagră, 50 g lapte, jumătate…Read more »

Retete usoare: Frigarui asortate

5 January 2014
Retete_usoare_Frigarui_asortateO reteta delicioasa de frigarui asortate din: carne de porc, carne de vita, carne de pui, slanina afumata, ardei grasi, rosii, ciuperci, ceapa, sare, boia, piper, ulei de masline si vin alb. Ingrediente:  500 g carne de porc 500 g carne de vita 500 g carne de pui 200 g slanina afumata sau kaizer 4…Read more »

Retete de Sarbatoare: Budinca de somon

5 January 2014
Retete_De_Sarbatoare_Budinca_de_somonO reteta de budinca de somon din: somon marinat, cartofi, telina, pastarnac, ardei gras, praz, rosii cherry, margarina, patrunjel si sare. Inrgediente: 200 g somon marinat 500 g cartofi 1 telina 1 pastarnac 1 ardei gras verde 1 fir de praz 200 g rosii cherry 3 linguri cu margarina 1 legatura de patrunjel sare  …Read more »

Retete usoare: Salata de cruditati

5 January 2014
Reete_usoare_Salata_de_cruditatO reteta de salata de cruditati cu susan din: ardei gras, telina, morcov, para, sfecla rosie, ulei de masline, otet balsamic, sare si susan. Ingrediente: ardei gras, unul ţelină, una mică morcov, unul o pară o sfeclă-roşie ulei de măsline; o jumăţate de ceaşcă oţet balsamic, o lingură sare susan   Mod de preparare: Dai…Read more »

Reteta zilei: Cocktail cu aroma de prune

4 January 2014
Cocktail_cu_aroma_de_prune_08Cocktail cu aroma de prune din: bourbon, sirop de prune, sherry, gheata, felii de prune.   Ingrediente: 60 ml bourbon 20 ml sirop de prune 7 ml sherry gheata Felii de prune, pentru servire     Mod de preparare: Adaugati toate ingredientele intr-un pahar. Adaugati gheata. Se amesteca bine. Garnisiti cu felii de prune si…Read more »

Retete usoare: Salată de morcovi, rubarbăr si nectarine

4 January 2014
Retete_usoare_Salata_de_morcovi_rubarbar_si_nectarineO reteta de salata de morcovi, rubarbar si nectarine din: morcovi, rubarbar, ulei de masline, seminte de coriandru, vin alb sec, miere, sare si piper. Ingrediente: 4 morcovi 4 tije de rubarbar 4 nectarine 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de coriandru pisate 2 linguri vin alb sec 1 lingura miere sare piper…Read more »

Retete de Sarbatoare: Hering cu fasole roşie

4 January 2014
Retete_De_Sarbatoare_Hering_cu_fasole_rosieO reteta delicioasa de hering cu:fasole rosie, mazare, ceapa, usturoi, fulgi de ardei dulce, ulei, vin alb, lamaie, sare, piper, patrunjel, curry. Ingrediente: 4 trunchiuri de hering 200 g fasole roşie 300 g mazăre două cepe 4 căţei de usturoi o linguriţă cu fulgi de ardei dulce 100 ml ulei de floarea soarelui 250 ml…Read more »

Retete de Sarbatoare: Muschi de porc umplut

4 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Muchi_de_porc_umplutO reteta delicioasa de muschi de porc umplut din: muschi de porc, usturoi, ceapa, vin alb sec, ardei grasi, spanac, branza feta, bacon, foi de dafin, sare, piper, ulei de masline, cimbrisor si rucola. Ingrediente: 1 lg muschi de porc 1 capatana de usturoi 2 cepe 150 ml vin alb sec 2 ardei grasi colorati…Read more »

Retete de Sarbatoare: Piept de curcan pe pat de orez

4 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Piept_de_curcan_pe_pat_de_orezO reteta de piept de curcan pe pat de orez cu sare, cimbru, rozmarin, lamaie, piper, boia duce, ulei de masline, orez si marar. Ingrediente: 1 kilogram piept de curcan sare cimbru rozmarin o lamaie piper praf si boabe un praf de boia dulce 2-3 linguri ulei de masline 250 g orez 1-2 fire marar…Read more »

Retete de Sarbatoare: Şalău pe pat de fasole

4 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Salau_pe_pat_de_fasoleO reteta de salau pe pat de fasole din: salau, fasole verde, unt, bacon, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, usturoi, patrunjel, otet balsamic, migdale si lamai. Ingrediente: 8 fileuri şalău 800 g fasole verde fideluţă 50 g unt 100 g bacon afumat sare grunjoasă piper alb măcinat o crenguţă rozmarin 2 linguri ulei de…Read more »

Retete usoare: Salata de rucola cu file de pui

4 January 2014
Retete_usoare_Salata_de_rucola_cu_file_de_puiO reteta de salata de rucola cu file de pui din: file de pui, sare, piper, unt cu verdeata, rucola, ceapa rosie, ardei gras, usturoi, otet, ulei de masline, zahar si parmezan. Ingrediente: 500 g file de pui sare  piper 2 linguri unt cu verdeata 350 g rucola 2 cepe rosii 1 ardei gras rosu…Read more »

Reteta zilei: Creveti in sos de usturoi

4 January 2014
Creveti_in_sos_de_usturoi_04Creveti in sos de usturoi din: creveti, unt, ulei de masline, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, praf de chili, sare, branza feta, paine proaspata.   Ingrediente: 500gr creveti, decorticati 4 linguri de unt 4 linguri de ulei de masline 8 catei de usturoi, tocat ½ ceasca patrunjel, tocat 6 linguri de suc de lamaie 1…Read more »

Retete usoare: Salată de morun

4 January 2014
Retete_usoare_Salata_de_morunO reteta salata de morun cu legume din: file de morun, zeama de legume, telina, morcovi, gulie, mazare, sare, mustar de dijon, zahar pudra, otet din vin alb, vin alb, ulei de masline, piper si salata verde. Ingrediente: 800 g file de morun 1 1/2 l zeama de legume 200 g telina cu tulpina groasa…Read more »

Retete de Sarbatoare: Gaina umpluta

4 January 2014
Retete_De_Sarbatoare_Gaina_umplutaO reteta simpla si delicioasa de gaina umpluta cu carne de porc din: gaina, ceapa, carne tocata de porc, bacon, maruntaie de gaina, galbenusuri, unt, sare, piper, nucsoara, paprica, coniac, zeama de carne, unt si patrunjel. Ingrediente:  1 gaina mare 2 cepe 200 g carne tocata de porc 75 g bacon maruntaiele de la gaina…Read more »

Retete de Sarbatoare: Salata cu avocado si crabi

4 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Salata_cu_avocado_si_crabiO reteta de salata cu avocado si crabi din: salata, miez de anghinara, avocado, crabi, otet de sherry, sare, piper, ceapa, verdeturi, ulei de masline, oua, caviar de somon, somon afumat si frunze de verdeturi. Ingrediente: 2 capatani de salata verde (sau salata radicchio cu frunze rosii) 600 g miez de anghinara 2 avocado (copti)…Read more »

Retete usoare: Snitel de curcan in crusta

4 January 2014
Retete_usoare_Snitel_de_curcan_in_crustaO reteta de snitel de curcan cu sare, otet, faina, piper, oua, smantana, pesmet, usturoi, patrunjel si unt. Ingrediente: 400 g paste late sare 4 felii piept de curcan (a 150 g) 1 lingură oţet 50 g făină piper 2 ouă 2 linguri smântână 100 g pesmet 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi 1…Read more »

Retete de Sarbatoare: Pastrav in folie

4 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Pastrav_in_folieO reteta de pastrav in folie de aluminiu din: pastravi, ciuperci, sare, piper, busuioc, ulei, usturoi si verdeata. Ingrediente: 2 pastravi 4 ciuperci sare piper busuioc ulei usturoi verdeata   Mod de preparare: Speli pestele si il cureti, iar pe suprafata faci cateva cruste mici. Pe o folie de aluminiu pui ulei, apoi pestele, 2…Read more »

Retete usoare: Salată picantă

4 January 2014
Retete_usoare_Salata_picantaO reteta de salata picanta cu paste din: fusili, sare, ceapa verde, ceapa, ardei gras, rosii, castraveti murati, crema de branza cu ardei, zeama de la castravetii murati, piper si boia. Ingrediente: 300 g fusili sare 1/2 ceapa verde 1 ceapa medie cate 1 ardei gras rosu si galben 2 rosii 3 catraveti murati 200…Read more »

Retete de Sarbatoare: File de curcan cu ananas

4 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_File_de_curcan_cu_ananasO reteta absolut delicioasa de file de curcan in stial asiatic din: rondele de ananas, file de curcan, muguri de soia, ulei de germeni, mirodenii pentru curcan, suc de ananas si alune sarate. Ingrediente: 1 cutie rondele de ananas 400 g file de curcan 120 g muguri de soia 1 lingură ulei de germeni 1…Read more »

Retete de Sarbatoare: Rulada de curcan

4 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Rulada_de_curcanO reteta de rulada de curcan cu spanac din: piept de curcan, ficat de vita, rozmarin, piept ardelenesc, ou, spanac, ceapa, felii de paine, vin alb, apa, sare si piper. Ingrediente: un kilogram piept curcan 200 g ficat vita rozmarin 150 piept ardelenesc un ou 300 g spanac o ceapa 2 felii de paine 200…Read more »

Reteta zilei: Carne de vita la tigaie cu sos de sparanghel

4 January 2014
Carne_de_vita_la_tigaie_cu_sos_de_sparanghel_05Carne de vita la tigaie cu sos de sparanghel din: ulei de susan, rosie, ardei gras rosu, usturoi, sparanghel, carne de vita, condimente, sos hoisin, sos de soia, vin, chili, taitei de orez, fulgi de ardei rosu, seminte de susan. Ingrediente: 2 linguri ulei de susan 1 ceapa rosie, feliata 1 ardei gras rosu, feliat…Read more »

Retete de Sarbatoare: Rulouri din cod

4 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Rulouri_din_codO reteta de rulouri din cod din: fileuri de cod, ou, mustar, ulei, morcov, cartof, unt, parmezan, zeama de lamaie, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 ou 1 lingura cu mustar 8 linguri cu ulei 300 g morcov 1 cartof 1 lingura cu unt 1 lingura cu parmezan zeama de lamaie…Read more »

Retete usoare: Salată cu friptură de vită

4 January 2014
Retete_usoare_Salata_cu_friptura_de_vitaO reteta de salata cu friptura de vita din: vrabioara de vita, sos Worcestershire, ulei de masline, telina, rosii, pasta de hrean, otet de vin rosu si pasta de tomate. Ingrediente: 250 g vrabioara de vita (manzat) 1 lingura de sos Worcestershire ulei de masline pentru uns 6 tulpini de telina Apio, feliate din (se…Read more »

Retete de Sarbatoare: Curcan cu castane

4 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Curcan_cu_castaneO reteta delicioasa de curcan cu castane din: aripi de curcan, castane, ceapa, faina, ulei, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 2 aripi de curcan 400 gr castane 50 gr ceapă 30 gr făină 30 ml ulei 20 gr sare 2 gr piper 2 gr boia dulce   Mod de preparare: Castanele se curăţă de…Read more »

Retete de Sarbatoare: Sardine cu roşii uscate şi capere

4 January 2014
Sardine cu rosii uscateO reteta de sardine cu rosii uscate si capere din: sardine, lamaie, ardei iute, oregano, cimbru, usturoi, rosii, capere, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu sardine în ulei de măsline, bine scursă 1/2  lămâie 1/4 linguriţă pulbere de ardei iute cayenne 1/2 linguriţă cu oregano uscat 1/2 linguriţă cu cimbru uscat 2 căţei de…Read more »

Retete usoare: Salată cu creveti

4 January 2014
Retete_usoare_Salata_cu_crevetiO reteta de salata cu creveti si rosii din: amestec de salate, rosii, paine toast, unt, creveti, ulei de masline, sare, piper, otet din vin alb si zahar. Ingrediente: 300 g amestec de salate 40 g rosii deshidratate in ulei 2 felii paine toast 2 linguri unt 12 creveti prefierti 6 linguri ulei de masline…Read more »

Reteta zilei: Cocktail tequila cu aroma de limeta

3 January 2014
Cocktail_tequila_cu_aroma_de_limeta_06Cocktail tequila cu aroma de limeta din: tequila, cointreau, suc de limeta, sirop, felii de limeta, sare.   Ingrediente: 60 ml tequila 15 ml cointreau 30 ml suc de limeta 8 ml sirop (apa cu zahar, fiarta si racita) Felii de limeta sare     Mod de preparare: Udati marginea paharului cu suc de limeta,…Read more »

Retete de Sarbatoare: Curcan cu portocală si anghinare

3 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Curcan_cu_portocala_si_anghinareO reteta delicioasa de curcan cu portocala si anghinare din: pulpa de curcan, anghinare, fire de praz, usturoi, portocala, lamaie, cointreau, pulpa de rosii, supa de legume, patrunjel, faina, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g pulpă de curcan 4 anghinare 2 fire de praz 1 căţel de usturoi 1 portocală netratată 1…Read more »

Retete usoare: Salata cu ton si porumb

3 January 2014
Retete_usoare_Salata_cu_ton_si_porumbO reteta de salata cu ton si porumb din: salata verde, frunze de spanac, ton, porumb, ceapa rosie, ardei gras, sare, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 1 salata verde 200 g frunze de spanac 1 conserva ton in ulei 1 conserva porumb 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu sare ulei de masline lamaie…Read more »

Retete de Sarbatoare: File de porc cu varza rosie

3 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_File_de_porc_cu_varza_rosieO reteta delicioasa de file de porc cu varza rosie din: muschi file, cuisoare, varza rosie, prune, ulei de masline, sare, piper si ienupar. Ingrediente: 4 felii de muschi file 12 cuisoare 1/2 varza rosie 8 prune uscate inmuiate in cognac 3 linguri ulei de masline sare piper ienupar   Mod de preparare: Infingeti cate…Read more »

Retete de Sarbatoare: Hering cu gălbiori

3 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Hering_cu_galbioriO reteta delicioasa de hering cu: galbiori, ceapa, usturoi, lamaie, sare, piper, vin alb sec, smantana, unt, busuioc. Ingrediente: un kilogram hering 500 g gălbiori două cepe 6 căţei de usturoi o lămâie sare piper 80 ml vin alb sec 125 ml smântână 20 g unt o lingură cu suc de lămâie busuioc Mod de…Read more »

Retete usoare: Salată cu piept de curcan

3 January 2014
Retete_usoare_Salata_cu_piept_de_curcanO reteta de salata cu piept de curcan si gogosari din: piept de curcan, catofi, morcovi, castraveti in otet, gogosari in otet, oua, ulei, mustar, sare, piper, gogosari in otet si maioneza. Ingrediente: 1 bucata piept de curcan 7 bucati cartofi 6 bucati morcovi 7 bucati castraveţi în oţet 3 bucati gogoşari în oţet 6…Read more »

Retete de Sarbatoare: Muşchi în crustă aromatică

3 January 2014
Retete_de_Sarbatoare_Muschi_în_crusta_aromaticaO reteta delicioasa de muschi in crusta aromatica din: muschi de porc, cimbru, oregano, boabe de mustar, ardei iute, piper, ulei, vin alb sec si sare. Ingrediente: 1 muschi de porc 2 lingurite cu cimbru 2 lingurite cu oregano 4 linguri cu boabe de mustar 1 ardei iute rosu 1/2 lingurita cu piper macinat 3…Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu