luni, 9 aprilie 2012

Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte

Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte:

Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
Bors moldovenesc cu ciuperci
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de bors cu ciuperci, varza, ardei, gogosar, ceapa rosie, cartofi, rosii, morcovi, marar, orez, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g ciuperci 500 g varză un ardei un gogoşar o ceapă roşie 3-4 cartofi 100 g roşii prunişoare 2 morcovi 2 legături mărar o căniţă orez 2 linguri ulei sare piper 1…
Read more »
Borş oltenesc cu praz
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta gustoasa de bors cu praz, morcovi, ardei, rosii, cartofi, fasole, slanina, boia iute, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 3 fire de praz 3 morcovi 2 ardei 3-4 roşii 3 cartofi 200 g fasole fideluţă 250 g slănină cu boia 1 l bors un praf boia iute sare piper o legătură pătrunjel Mod de…
Read more »
Bors cu smantana
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta gustoasa de bors cu smantana, morcovi, ardei, dovlecel, ardei iute, pulpa de rosii, salata verde, ulei, patrunjel, usturoi, leustean, sare, piper, smantana, sunca. Ingrediente: 3 morcovi 2 ardei 2 dovlecei un ardei iute 300 g pulpă de roşii 2-3 frunze salată verde 2-3 linguri ulei 4-5 căţei usturoi o legătură pătrunjel 2-3…
Read more »
Ciorba taraneasca
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu: ardei, ceapa, morcov, porumb, telina, cartofi, mazare, dovlecel, sare, piper, ulei, suc de rosii, smantana, patrunjel, bors. Ingrediente: 2 ardei 2 cepe 2 morcovi 100 g porumb 50 g ţelină 3-4 cartofi 50 g mazăre fiartă un dovlecel sare piper o lingură ulei 300 ml suc de…
Read more »
Ciorba de cartofi cu smantana
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta gustoasa de ciorba de cartofi, smantana, ceapa, ardei, morcovi, patrunjel, leustean, piper, bors, oua, sare, ulei, boia dulce. Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2 ardei 2 morcovi o legătură pătrunjel o legătură leuştean piper boabe şi măcinat 1 l bors 200 g smântână 2 ouă sare o linguriţă ulei boia dulce Mod…
Read more »
Bors de legume cu tofu si orez
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de bors de legume cu tofu si orez din: tofu, orez, morcov, patrunjel, telina, ardei gras, bors, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 100 g tofu (branza de soia) bucati 1 cana de orez 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1 ardei gras rosu bors sare piper verdeata   Mod…
Read more »
Ciorbă de mazăre cu seminţe de susan
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta simpla de ciorba de mazare cu seminte de susan din: salata verde, mazare, ceapa, ulei, sare, piper, supa de legume, bors, seminte de susan, marar si patrunjel. Ingrediente: 8 foi de salată verde 300 g mazăre congelată 1 ceapă 1 lingură ulei sare piper 400 ml supă de legume bors 2 linguri…
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de fasole
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta simpla si delicioasa de ciorba de fasole din: fasole uscata, ardei gras, ceapa, telina, miez de dovlecel, bulion si patrunjel. Ingrediente: ½ kg fasole uscata 1 ardei gras rosu 1 ceapa ½ telina miez de dovlecel bulion patrunjel   Mod de preparare: Se spala fasolea si se pune la fiert. Se curate…
Read more »
Bors de miel
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de bors de miel din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenusuri, smantana, bors, leustean si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 legaturi ceapa verde 1 cana medie orez 2 galbenusuri 200 g smantana bors leustean sare   Mod de preparare: Taiati carnea in bucati medii si puneti-o la fiert…
Read more »
Ciorba de miel pentru masa de Paşte
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba de miel pentru masa de Paşte din: cap de miel, morcov, patrunjel, telina, tarhon, ceapa, bors, orez, smantana, galbenus de ou, ulei si sare. Ingrediente: 1 cap de miel sau oase de miel 100 g morcov 50 g patrunjel 1 telina tarhon leustean 1 ceapa 1/2 kg bors 1 lingura…
Read more »
Ciorbă tradiţională de cartofi
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba traditionala de cartofi din: cartofi, ardei, ceapa, morcovi, telina, rosii, ulei de floarea soarelui, piper, sare si condimente. Ingrediente: 6 cartofi 2 ardei rosii 2 cepe 2-3 morcovi o telina mica 4 rosii 3 linguri ulei de floarea soarelui piper sare 2 linguri condimente   Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »
Ciorba de perisoare si carne bucati
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba de perisoare si carne bucati din: carne tocata, carne de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulie, ceapa, pasta de ardei, smantana, tarhon, ulei, orez, galbenusuri, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 250 g carne tocata 250 g carne de porc 3 morcovi 1 pastarnac 1 telina 1 gulie 1 ceapa 1 lingura…
Read more »
Ciorba de sira de porc
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba de sira de porc din: sira de porc, ceapa, morcov, suc de rosii, ardei verde, varza acra si zeama de varza. Ingrediente: 8 bucati sira de porc proaspata 1 ceapa 1 morcov suc de rosii ardei verde 6 l apa 10 foi de varza acra zeama de varza   Mod…
Read more »
Ciorbă din aripi de curcan cu zdrenţe şi spanac
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba din aripi de curcan cu zdrente si spanac din: aripa de curcan, morcovi, ceapa, pastarnac, cartofi, ardei gras, rosie, concentrat de pui, bors, orez, ulei, zahar, spanac, oua, faina, smantana, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 aripa de curcan 2 morcovi 2 cepe 1 pastarnac 2 cartofi 1 ardei…
Read more »
Ciorbă ţărănească cu iaurt
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba taraneasca cu iaurt din: apa, zer, mazare, fasole verde, cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, rosii, marar si sare. Ingrediente: 2 l apa 1 l zer sau 500 g iaurt diluat cu apa 1 mana de mazare 1 mana de fasole verde 2 cartofi 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 2-3 rosii…
Read more »
Ciorba de potroace
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba de potroace din: maruntaie de curcan, ceapa, morcov, pastarnac, ou si orez. Ingrediente: 1 kg maruntaie de curcan 1 ceapa mai mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou 1-1/2 lingura orez   Mod de preparare: carnea ciu apă rece, o pui la fiert şi după câteva clocote iei oala…
Read more »
Ciorbă de cârnaţi cu tarhon
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba de carnati cu tarhon din: carnati afumati de porc, oase de vita, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, tarhon, orez, iaurt, ou, faina si ulei. Ingrediente: 200 g carnati afumati de porc 500 g oase de vita 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 legaturi tarhon 1 lingura…
Read more »
Ciorba de miel cu praz si morcovi
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba de miel cu praz si morcovi din: arpacas, carne de miel sau oaie, praz, morcovi, ceapa, telina, nap, plante aromatice, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 50 gr arpacas 225 gr carne de miel sau oaie 2 bucati praz 2 morcovi 1 ceapa 2 bucati telina 1 nap mic 1.5 l…
Read more »
Ciorbă spaniolă
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba spaniola din: boabe de mazare, ciuperci, amestec de legume, telina, piept de pui, ficat de pui, frisca, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper alb, tarhon si supa de pui. Ingrediente: 200 g boabe de mazare 200 g ciuperci 200 g amestec de legume: morcovi, radacina de patrunjel telina 300 g…
Read more »
Ciorbă roşie de burtă
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba rosie de burta din: burta de vita, apa, untura, faina, ceapa, supa, legume, usturoi, boia de ardei, maghiran, piper, sare, piper rosu si patrunjel. Ingrediente: 500 g burtă de vită 1,5 l apă 50 g untură 60 g făină 1 ceapă 1 cub de supă 100 g legu­me rădăcinoase 3…
Read more »
Ciorba taraneasca cu pui
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba taraneasca cu pui din: pui, morcovi, cartofi, telina, ceapa, ardei gras, rosii, fidea, condiment vegetal, bors, patrunjel si leustean. Ingrediente: 1 pui intreg de tara 2 morcovi 5 cartofi 1 telina 2 cepe 1 ardei gras 3 rosii 150 g fidea (sau taitei de casa) 1 lingrua condiment vegetal 1…
Read more »
Ciorbiţă cu legume şi fidea
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorbita cu legume si fidea din: morcovi, pastarnac, telina, ardei grasi, conopida, fasole verde, dovlecei, rosii, ceapa, ulei, fidea, bors, marar, leustean, sarei si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1/2 telina 2 ardei grasi (galben si rosu) 1 conopida mica 100 g fasole verde 2 dovlecei 5 rosii 2…
Read more »
Ciorbă limpede de crap
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de ciorba cu:peste, crap, ardei capia, ardei iute, ardei gras, ceapa, morcov, radacina patrunjel, telina, ulei, hrean, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: ardei iute 1 kg crap 2 cepe 1 ardei gras 1 ardei capia 1 morcov o telina o radacina de patrunjel o lamaie 100 ml ulei de floarea- soarelui hrean…
Read more »
Ciorbă cu carne de vită
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de ciorba cu:carne de vita, telina, rosii, ceapa verde, ardei gras, bors, ulei, fidea, leustean, sare, piper, paine, smantana, morcov. Ingrediente: 500 g carne de vită un morcov o ţelină mică 5 roşii două legături ceapă verde doi ardei graşi 300 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui 100 g fidea…
Read more »
Ciorba taraneasca cu carne de porc
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta gustoasa de ciorba taraneasca cu: bors, carne de porc, ceapa, telina, radacina de patrunjel, morcov, usturoi, ardei gras, ardei iute, pasta de tomate, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de porc mai împănată 2 cepe 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 3 căţei de usturoi 1 ardei gras 1…
Read more »
Ciorba de varza cu carne de porc
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciornca de varza cu carne de porc din: carne de porc impanata, varza muratat, morcov, patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc impanata 1 varza murata 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina 250 ml suc de rosii…
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de gaina
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana. Ingrediente: 1/2 gaina 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 1 ardei rosu 1/2 fir praz 2-3 cartofi 1 cana mazare congelata 5 linguri suc de rosii patrunjel sare smantana (optional)  …
Read more »
Ciorba de broccoli
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de ciorba de broccoli, morcov, telina, ardei gras, fenicul, ceapa rosie, varza creata, rosii, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel, smantana, crutoane. Ingrediente: un morcov un sfert de ţelină doi ardei graşi roşii un ardei gras verde 500 g broccoli un fenicul o ceapă roşie 400 g varză creaţă 3…
Read more »
Ciorba picanta de legume
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba picanta de legume din: ulei, ceapa rosie, fasole rosie, morcov, telina, usturoi, chilli, piper si supa de zarzavat. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa rosie 20 g fasole rosie boabe 1 morcov 1 telina 2 catei de usturoi un praf de chilli sau 1 ardei iute un praf de piper…
Read more »
Ciorba de fasole in test
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba de fasole in test din: fasole boabe, costita afumata, morcovi, ceapa, sos de rosii, leustean, paine, sare, piper, boia si menta. Ingrediente: 1 kg fasole boabe 1 kg costita afumata 3 morcovi 2 cepe 250 ml sos de rosii 1 legatura de leustean 1 paine rotunda sare piper boia menta…
Read more »
Retete de post: Ciorba de fasole cu rosii
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba de fasole cu rosii din: fasole boabe uscata, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, rosii, suc de rosii, fasole verde, condimente, piper, patrunjel si otet. Ingrediente: 500 g fasole boabe uscata 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 100 g telina 2 ardei grasi 1 litru suc de rosii…
Read more »
Retete de post: Ciorba de cartofi
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, leustean, bors, suc de rosii, concentrat de legume, sare si ulei. Ingrediente: 5 cartofi medii 2 cepe 3 morcovi mari 1 telina 2 pastarnaci 1 legatura de patrunjel 1/2 legatura de leustean 1 litru bors 100 ml suc de rosii 1…
Read more »
Ciorbă cu legume de vară
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba cu legume de vara din: ceapa, morcov, cartofi, patrunjel sau pastarnac, ardei gras, fasole pastai, dovlecel, varza, rosii, ulei, suc de lamaie, leustean si sare. Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 2 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac 1 ardei gras 1 mână de fasole păstăi 1 dovlecel mic 1…
Read more »
Ciorbita cu carnaciori
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorbita cu carnaciori din: cartofi, morcovi, gulie, telina verde, ceapa, ulei, supa de legume, bors, carnaciori, sare si piper. Ingrediente:  300 g cartofi rosii 150 g morcovi 150 g gulie 100 g telina verde 1 ceapa 3 linguri ulei 600 ml supa de legume 200 ml bors 8 carnaciori sare piper…
Read more »
Ciorba de zarzavat cu bors
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba de zarzavat cu bors din: bors, morcovi, pastarnac, patrunjel, cartofi, ardei, rosii, praz, ceapa, varza dulce, frunze de telina, leustean, unt, faina, bulion, galbenusuri, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 l apa bors morcovi patrunjel radacina 1 pastarnac 2 cartofi 2 ardei 2 rosii 1 fir de praz 1 ceapa…
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de vacuta
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de ciorba de vacuta din: carne de vita, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei, telina, cartof, bulion, patrunjel, sare, bors, smantana si ardei iute. Ingrediente: 700g carne de vita 1ceapa mare 2 morcovi 1 pastarnac 1 ardei 1/2 telina 1 cartof mare 1 cana bulion o legatura patrunjel sare bors smantana ardei iute…
Read more »
Ciorba de vita si ciuperci
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta gustoasa de ciorba cu: rasol de vita, ciuperci, cartofi, bors, leustean, ceapa, ardei verde, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 500 g rasol de vită 200 g ciuperci 3 cartofi un litru borş o legătură leuştean 1-2 cepe sau un fir de praz un ardei verde 200 ml suc de roşii sare…
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de perisoare
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba de perisoare din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, ardei rosii, bulion, zeama de varza, vegeta, patrunjel, leustean, sare, carne tocata, orez, sare si oua. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 2 cepe 2 ardei rosii 1 cana bulion sau 2-3 rosii 250 ml zeama de varza sau bors 1 lingurita…
Read more »
Ciorba de burta
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de ciorba de burta din: apa, burta de vita, oase de vita, telina, morcovi, ceapa, pastarnac, smantana, ou si zeama de lamaie. Ingrediente: 5 l de apă 500g burtă de vită prefiartă 2-3 oase de vită 1  ţelină cu frunze 2   morcovi 1 ceapă mare 1 păstârnac mic 300 ml de…
Read more »
Ciorba de vita cu rosii
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta gustoasa de ciorba de vita cu:rasol de vita, telina, ceapa, ardei gras, mazare, suc de rosii, sare, fasole verde, piper negru, ulei, patrunjel. Ingrediente: un rasol alb de vită o ţelină rădăcină şi frunze 1-2 cepe un ardei gras 200 g mazăre proaspătă suc de roşii sare 100 g fasole verde păstăi…
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de porc
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de ciorba de porc din: rasol de porc, coada de porc, morcovi, pastarnac, telina,c artofi, suc de rosii, condimente, oua, bors si sare. Ingrediente: 1 rasol de porc 1 coada de porc 2-3 morcovi 1 pastarnac ½ telina 3-4 cartofi suc de rosii/bulion cuburi condimente 2 oua bors sare   Mod…
Read more »
Borş de crap
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de bors de crap din: crap, apa, bors, ceapa, patrunjel, ardei grasi, rosii, pastarnac, sare, piper, leustean, patrunjel si orez. Ingrediente: 1 kg crap 1 l apa 1/2 l bors 2 cepe 1 radacina patrunjel 2 ardei grasi 2-3 rosii sau un pahar cu suc de rosii 1 pastarnac sare piper leustean…
Read more »
Borş de perişoare
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de bors de perisoare din: carne de vita, ceapa, morcov, patrunjel, telina, cartofi, oua, paine, patrunjel, marar, leustean, ulei, bors, sare si piper. Ingrediente: 1/2 carne de vita 2 cepe 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 cartof mare sau 2 mici 2 oua 1 felie paine 1…
Read more »
Ciorba de varza acra
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba de varza acra din: varza acra, carne de porc, carne de vita, carne de pui, carnat de casa afumat, orez, mazare, ceapa, morcov, pastarnac, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper si zeama de varza. Ingrediente: 1/2 capatana de varza acra 1/4 carne de porc 1/4 carne de vita 1/4 carne…
Read more »
Ciorba de vita cu varza acra
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de ciorba de vita cu varza acra din: carne de vita, morcov, pastarnac, ceapa verde, patrunjel, varza acra, ardei, bulion, bors, sare si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de vita 1 morcov 1 pastarnac 3 cepe verzi sau 1 uscata 1 radacina de patrunjel 1/2 varza acra 1 ardei 1 lingura…
Read more »
Ciorbă lipovenească cu smântână
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de ciorba lipoveneasca cu smantana din: bors, apa, carne de vaca, ceapa, morcov, patrunjel, telina, fasole, varza, cartofi, rosii, galbenus, smantana, verdeata, sfecla si sare. Ingrediente: 3 l apă 1 l borş 1 kg carne de vacă 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 mână de fasole ţucără…
Read more »
Ciorba cu galuste
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de ciorba cu galuste din: patrunjel, morcov, pastarnac, ulei, boia dulce, sare, piper, bors, ceapa, radacina de patrunjel si faina. Ingrediente: 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 1 păstârnac ulei boia de ardei dulce sare piper borş 1 ceapă pătrunjel verde Ingrediente găluşte : 1 ceapă 1 lingură făină 1 lingură…
Read more »
Ciorba de pepene
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta gustoasa de ciorba de pepene, ceapa, morcov, patrunjel, marar, sare, ulei si smantana. Ingrediente: o farfurie adâncă de coajă albă de pepene verde 2 cepe 1 morcov pătrunjel mărar sare 50 ml ulei 200 g smântână sau iaurt   Mod de preparare: Ceapa şi mor­covul le tai mărunt şi pui la…
Read more »
Ciorbă de miel cu verdeţuri
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu verdeturi din: coaste de miel, ceapa, bors, morcov, taitei, ou, cartofi, suc de rosii, telina, leustean, sare si putin patrunjel. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 cepe 1 l borş 1 morcov mare 2 cuburi de  tăiţei 1 ou 2 cartofi 1 ceşcuţă…
Read more »
Ciorbă clasică de miel
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de ciorba clasica de miel din: carne de miel, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ceapa verde, untura, orez, tarhon, smantana, galbenusuri, faina, patrunjel, piper, sare si otet. Ingrediente: 400 g carne de miel 1 ceapa medie 2 morcovi medii 1 telina mica 1 pastarnac mic 1 legatura ceapa verde 1 lingura untura…
Read more »
Bors cu carne de oaie
O reteta delicioasa de bors cu carne de oaie din: carne de oaie, bors, orez, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, ardei iute, verdeata, otet de mere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,6 kg carne de oaie 1/2 l borş 3 linguri de orez 2-3 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 1 ardei…
Read more »
Reteta zilei: Ciorbă dreasă de viţel
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta absolut delicioasa de ciorba dreasa de vitel din: carne de vitel, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa, telina, ardei gras, pulpa de rosii, bors, ou, smantana, sare, piper, frunze de telina si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de vitel cu os 3-4 cartofi 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1…
Read more »
Borş de miel cu tarhon ţinut in oţet
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta absolut delicioasa de bors de miel cu tarhon tinut in otet din: coaste de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, bors, orez, smantana, galbenusuri, ulei, sare si tarhon tinut in otet. Ingrediente: 1 kg coaste de miel (sau oase de miel, gatul si pieptul mielului) 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina mica 1…
Read more »
Ciorba mexicana
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de ciorba mexicana din: carne de porc, ceapa, fasole, rosii in bulion, sare, piper, otet, zahar, ulei si ardei iute. Ingrediente: 1/2 kg carne porc 3 cepe mari 1 doză fasole albă (420 g) 1 doză fasole colo­rată (420 g) 1 doză roşii în bulion decojite (420 g) 1 linguriţă sare…
Read more »
Ciorbă de miel delicioasă
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta simpla si gustoasa de ciorba de miel delicioasa din: miel, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, orez, smantana, stevie, salata, leurda, macris, untisor, boabe de piper si 2 oua. Ingrediente: 1 cap miel, gât, coadă, câteva bucăţi de carne cu os (în afară de muşchii spatelui, pulpe şi măruntaie) 2-3 morcovi 1 ţelină mică…
Read more »
Ciorba de burtă (ranga ranga)
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O retea de ciorba de burta din: burta de vaca, cartofi, patrunjel, supa, usturoi, boia galbena, piper, sare si sarza. Ingrediente: 1 bucată mare de burtă de vacă 8 cartofi mari pătrunjel tăiat fin 1 ceaşcă supă 3 căţei de usturoi 8 linguri boia galbenă măcinată piper şi sare, după gust sarza   Mod…
Read more »
Ciorbă rece de sfeclă roşie
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta simpla de ciorba rece de sfecla din: sfecla rosie, castraveti, patrunjel, marar, ceapa verde, suc de lamaie si smantana. Ingrediente: 500 g sfeclă roşie 4 ouă castraveţi verzi pătrunjel şi mărar proaspete, tocate fin 1 legătură ceapă verde sucul de la o lămâie smântână   Mod de preparare: Sfecla se spală foarte…
Read more »
Ciorbă rece de măcriş cu jambon afumat
O reteta delicioasa de ciorba rece de macris cu jambon afumat din: macris, oua, smantana, jambon afumat, ceapa verde, castraveti verzi, patrunjel si marar. Ingrediente: 1 kg măcriş 3 ouă 4 linguri smântână 150 g jambon afumat ceapă verde castraveţi verzi pătrunjel proaspăt mărar proaspăt   Mod de preparare: Frunzele de măcriş se spală…
Read more »
Ciorba ca la lipoveni
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta gustoasa de ciorba de peste, ceapa, rosii, ardei, leustean, cartofi, sare, piper, otet. Ingrediente: 3 kg peşte (de mai multe feluri: ştiucă, somn, biban, crap) 6-7 cepe 6-7 roşii 2-3 ardei 2-3 legături leuştean 8 cartofi sare piper oţet Mod de preparare: Cureţi ceapa, cartofii, roşiile şi ardeii, apoi tai mărunt…
Read more »
Ciorbă de pui si legume de toamnă
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de ciorba de pui, morcovi, telina, ardei verde, gogosar, ceapa, conopida, dovleac, rosii, bors, verdeata. Ingrediente: 4-5 aripi de pui (sau 2 de curcan) 1 morcov 1/2 căpăţână de ţelină 1 ardei verde 1/2 gogoşar 1 ceapă câteva bucheţele de conopidă 1/2 felie de dovleac 3 roşii 1/2 l borş…
Read more »
Ciorba de legume cu busuioc
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta gustoasa de ciorba din:rosii, telina, morcovi, cartofi, dovlecei, varza, fasole verde, orez, usturoi, ulei, ceapa, busuioc si sare. Ingrediente: 3 căni roşii tăiate mărunt sau 1 cană bulion 1 ţelină mică 2 morcovi 2 cartofi 2 dovlecei mai mari tăiaţi 1/2 varză mică 2 căni fasole verde 6-8 căni apă caldă…
Read more »
Ciorbă de mazăre cu orez
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta ciorba de mazare, orez, morcovi, patrunjel, ceapa, usturoi, bulion, ulei si sare. Ingrediente: 200 g mazăre congelată 2-3 morcovi 1 rădăci­nă pătrunjel 1 cană orez 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 1 cană bulion 2 linguri ulei sare mărar 1 l apă Mod de preparare: Tai mărunt ceapa, pătrunjelul, morcovul şi usturo­iul…
Read more »
Ciorba de linte cu otet si usturoi
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta gustoasa de ciorba de linte din: ulei, ceapa, usturoi, sare, piper, otet si cimbru. Ingrediente: 1 cană linte înmuiată cu o zi înainte 2 linguri ulei 1 ceapă 2 căţei usturoi sare piper 2 linguri oţet 2 l apă cimbru   Mod de preparare: Pui apa la fiert şi, când clocoteşte,…
Read more »
Ciorbă de lobodă delicioasă
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta simpla si gustoasa de ciorba de loboda delicioasa din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, loboda, orez, bors, sare, bulion, maggi si 1 ou. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac 1 bucata de telina 2 cepe 6-7 legaturi de loboda 1 ceasca de orez bors sare bulion 3 cuburi maggi 1 ou Mod de preparare:…
Read more »
Ciorbă ţărănească, de peşte sărat
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
Spălăm peştele sărat, mai întâi în apă caldă, îl curăţăm de solzi, apoi pus să stea, timp de o jumătate de ceas, în lapte dulce, ca să-i tragă sarea. Punem doi litri de apă – la un kg de peşte -, să fiarbă cu o ceapă şi pătrunjel verde, tocate mărunt şi puţin piper…
Read more »
Ciorba de papadie
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta gustoasa de ciorba de papadie cu orez, ou, smantana, costita, ulei, usturoi verde, marar si otet. Ingrediente: 1/2 kg păpădie 2 linguri orez 1 ou 3 linguri smântână 100 g costiţă 1 lingură ulei 3-4 fire usturoi verde 1 legătură mărar 2-3 linguri oţet   Mod de preparare: Tai costiţa cât…
Read more »
Retete de post: Ciorbă de zarzavat
O retete de post de ciorba de zarzavat din: ceapa, rosii, morcov, pastarnac, orez, sare, patrunjel verde, leustean si bors. Ingrediente: 4 cepe 4 roşii un morcov un păstârnac o lingură de orez sare pătrunjel verde leuştean proaspăt borş de putină fa­cultativ: untdelemn, un ou, două linguri de făină   Mod de preparare: Ceapa…
Read more »
Retete de post: Ciorbă aită de ciuperci
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O retete de ost de ciorba aita de ciuperci din: ciuperci, apa, morcovi, rosie, ardei gras, ceapa, sare, frunze de leustean, patrunjel verde, otet, piper si usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 l apă 2-3 morcovi un păstârnac o roşie un ardei gras o ceapă sare frunze de leuştean şi de pătrun­jel verde oţet…
Read more »
Ciorbă americană de fasole şi arahide
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba americana de fasole si arahide din: arahide, fasole uscata, ceapa, telina, rosii, ulei, sos tabasco, sare si piper alb. Ingrediente: 150 gr arahide 100 gr fasole uscată 100 gr ţelină 100 gr ceapă 100 gr roşii 30 ml ulei 10 ml sos tabasco 20 gr sare 2 gr piper alb…
Read more »
Retete de post: Ciorbă de fasole cu taitei de casă
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de post de ciorba de fasole cu taitei de casa din: fasole boabe, untdelemn, ceapa, morcovi, boia dulce, malai, patrunjel, marar, sare, piper, otet, taitei de casa si facultativ smantana. Ingrediente: 400 g fasole boabe (albă) o lingură de untdelemn o ceapă doi morcovi o linguriţă de boia dulce o lingură de…
Read more »
Retete de post: Borş de iarnă
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta simpla de bors de iarna din: ceapa, morcovi, telina, patrunjel, dovleac, leustean, orez, bors, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 3-4 cepe 2-3 morcovi o ţelină (rădăcină şi frunze) pătrun­jel (rădăcină şi frunze) o felie de dovleac plăcintar o legătură de leuştean două linguri de orez o jumătate de litru de borş sare…
Read more »
Retete de post: Borş de cartofi
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de pot de bors de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, leustean, sare, piper, bors si facultativ 3 linguri de untdelemn. Ingrediente: 600 g cartofi 100 g ceapă 100 g morcovi o ţelină (rădăcină şi frunze) două legături de pătrunjel o legătură de leuştean sare piper un litru borş facultativ: 3…
Read more »
Ciorba de vacuta cu legume si suc de rosii
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta simpla si delicioasa de ciorba de vacuta cu legume si suc de rosii din: carne de vaca, dovlecel, telina, ceapa, pastarnac, rosii in bulion, bors, sare si 2 oua. Ingrediente: 300-400 g carne de vaca 1 dovlecel 1 bucata telina 2 cepe 1 pastarnac 1 cutie rosii in bulion bors sare 2…
Read more »
Ciorba de praz cu zeama de varza si orez
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta gustoasa de ciorba de praz cu zeama de varza din: morcov, ceapa, telina, albitura, praz, ulei, orez, sare, knorr, zeama de varza si leustean sau patrunjel Ingrediente: morcov 100 g ceapă 60 g ţelină şi albitură 100 g praz 500 g ulei 100 ml orez 50 g sare şi o linguriţă de…
Read more »
Bors de urzici cu telina si albitura
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta simpla de bors de urzici cu telina si albitura din: ceapa, morcovi, telina, albitura, ulei, orez, urzici, bors, knorr, sare, ceapa verde si leustean. Ingrediente: ceapă 100 g morcovi 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 75 ml orez 50 g urzici 6-800 g borş 700 ml knorr şi sare după…
Read more »
Ciorba de zarzavat cu telina si albitura
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta simpla si gustoasa de ciorba de zarzavat cu telina si albitura din: ceapa, morcovi, telina, albitura, ulei, orez sau cartofi, ardei gras, rosii sau bulion, smantana, sare, sare de lamaie si patrunjel sau leustean. Ingrediente: ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g ulei 50 ml orez 50 g…
Read more »
Ciorba de dovlecei cu iaurt
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta absolut delicioasa de ciorba de dovlecei cu iaurt din: morcov, ceapa, telina, albitura, orez, dovlecei, iaurt, knorr, sare, sare de lamaie si marar sau patrunjel. Ingrediente: morcov 60 g ceapă 60 g ţelină şi albitură 100 g orez 75 g dovlecei 500 g iaurt 300 g knorr  sare şi sare de lămâie…
Read more »
Ciorbă de Teci (Fasole Verde)
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta simpla de ciorba de fasole verde din: ceapa, morcov, telina, albitura, fasole verde, rosii sau bulion, usturoi, otet, sare, knorr si marar sau patrunjel. Ingrediente: ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g fasole verde 500 g cartofi 200 g roşii proaspete sau în bulion 250 g usturoi 20…
Read more »
Ciorbă de fasole acrită cu gutui
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba cu fasole alba, ceapa, morcov, pastranac, gogosari, rosii, gutui, cimbru, zahar, sare si leustean. Ingrediente: 172 kg fasole albă 4-5 cepe 1 morcov 1 păstârnac 2 gogoşari 5 roşii 2 gutui 1 linguriţă cimbru 2 linguriţe zahăr sare câteva fire de leuştean verde   Mod de preparare: Alegi şi…
Read more »
Ciorbă de Linte cu Mărar
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta simpla si gustoasa de ciorba de linte cu marar din: linte, ceapa, ulei, boia de ardei dulce, faina, morcov, telina si albitura, cimbru, usturoi, rosii sau bulion, sare, otet si marar. Ingrediente: linte 400 g ceapă 60 g ulei 50 ml o linguriţă de boia de ardei dulce o lingură de făină…
Read more »
Ciorba de pasare cu legume si taitei de casa
O reteta delicioasa de ciorba de pasare cu legume si taitei de casa din: carne de pasare, telina, albitura, ceapa, praz, ardei gras, dovlecei, taitei de casa, rosii, zeama de varza, sare, knorr, patrunjel si leustean. Ingrediente: carne de pasăre 500 g morcov 60 g ţelină şi albitură 150 g ceapă 60 g praz…
Read more »
Ciorbă din măruntaie de miel
O reteta gustoasa de ciorba din maruntaie de miel din: maruntaie de miel, ceapa, morcov, telina, albitura, orez, ceapa verde, iaurt, sare de lamaie sau zeama de varza, sare si o legatura mica de patrunjel. Ingrediente: măruntaie de miel (organe, măţişoare, etc.) 500 g ceapă 60 g morcov 100 ţelină şi albitură 150 g…
Read more »
Ciorba de stevie cu orez si zeama de varza
O reteta gustoasa de ciorba de stevie cu orez si zeama de varza din: ceapa, morcov, telina, albitura, orez, stevie, zeama de varza, sare, knorr, patrunjel sau leustean. Ingrediente: ceapă 100 g morcov 50 g ţelină 50 g albitură 50 g orez 75 g ştevie 500 g zeamă de varză 5-600 ml sau puţină…
Read more »
Ciorba de loboda cu orez si leustean
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta aboslut delicioasa de ciorba de loboda cu orez si leustean din: ceapa, morcov, telina, albitura, orez, loboda, bors, sare, knorr si patrunjel sau leustean. Ingrediente: ceapă 60 g morcov 50 g ţelină 50 g albitură 50 g ulei 30 ml orez 75 g lobodă 600 g borş 5-600 ml sare şi o…
Read more »
Ciorbă Ţărănească de Văcuţă
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de ciorba taraneasca de vacuta din: carne sau rasol de vita, ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, cartofi, dovlecei, mazare sau fasole verde, sare, knorr si leustean. Ingrediente: carne sau rasol de vită 450 g ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ardei gras 50 g…
Read more »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu