joi, 19 aprilie 2012

Retete savuroase

Retete

Cocktail Apotheke

Cocktail Apotheke

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – cognac Pahar – cupă mică Categorie – Cremă de menta drinks Decoraţiune – fără Se serveste dupa cina Ingrediente: 4/10 cognac 3/10 Fernet Brânca 3/10 cremă de mentă verde Ar putea fi denumit cocktailul Comunităţii Europene: numele grecesc care înseamnă farmacie, bază alcoolică franţuzească (cognac), componentă amă­ruie italienească,...

Read more »

Aripioare de pui cu salata

Ingrediente: 8 aripi de pui Faina Pudra de usturoi Miere 1 fir de praz ½ de varza alba 1 morcov 150 g mazare 2 cartofi Busuioc uscat Zahar brun Marar 1 lamaie Ulei de masline Sare, piper Sos de ardei iute Orez, piure de cartofi Mod de preparare: Se fierbe mazarea, se scurge si...

Read more »

Tarta de branza cu marar

Ingrediente: 500 g paste spiralate 200 g branza de vaci 200 g branza telemea 1 legatura de marar 3 oua 1 ceapa Pudra de nucsoara ½ lingurita de boia dulce Sare, piper, ulei de maline Castraveti verzi Mod de preparare: Se fierb pastele in apa fierbinte in care se adauga o lingura de sare...

Read more »

Canapele cu gem de cirese

Ingrediente: 1 pachet de foitaj 2 oua 1 borcan gem de cirese 50 g seminte de floarea-soarelui prajite 50 g miezuri de nuca 50 g fulgi de cocos 100 g caise uscate 200 g struguri 100 ml lichior de cirese Mod de preparare: Caisele uscate, miezurile de nuca si semintele de floarea-soarelui se macina...

Read more »

Cod pane cu paste integrale

Ingrediente: 4 fileuri de cod 500 g paste integrale spiralate 2 oua Faina, lapte dulce, bicarbonate 1 lingura de malai 1 lamaie Marar, busuioc, pesto de busuioc 50 g miezuri de nuca Sare, piper, ulei de floarea-soarelui Sos de rosii Mod de preparare: Se pun oualele intr-un castron, o lingurita de sare, putin piper...

Read more »

Hering cu garniture de mazare

Ingrediente: 8 heringi curatati 500 g mazare 500 g rosii 1 ardei iute mic 1 lingura de zahar tos 1 vart de cutit de pudra de cuisoare 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura de otet Sare, piper, ulei de masline, patrunjel Mod de preparare: Se introduc rosiile in apa fierbinte pentru 2...

Read more »

Mancare de legume cu ficatei

Ingrediente: 400 g ficatei de pui 500 ml lapte 1 conserva fasole fava 2 dovlecei 3 ardei capia 1 ardei iute mic 1 ceapa 2 catei de usturoi 100 ml vin alb sec Pudra de curry 2 felii de ananas din conserva Sare, piper, ulei de masline, tarhon Mod de preparare: Se spala ficateii...

Read more »

Cocktail Angel’s Face

Cocktail Angel’s Face

O reteta simpla de Cocktail Angel’s Face din: gin, apricot brandy si calvados. Calitate -alcoolic Bază alcoolică -Calvados şi gin Categorie -Apricot brandy drins Decoraţiune – fără Se serveste dupa cina Ingrediente: 1/3 gin 1/3 apricot brandy 1/3 Calvados Apărut acum circa cincizeci de ani, este menţionat în primul reţetar IBA, din 1961, dar...

Read more »

Caltabos de porc

20 December 2008Ingrediente: maruntaie de porc (ficat,plamani,splina,inima,rinichi) slanina din barba carne macra 1 kg ceapa Untura,sare, piper, cimbru,mate groase Mod de preparare: Se fierb maruntaiele de la porc, slanina si carnea macra, in apa cu sare. Separat se caleste ceapa taiata fideluta in untura. Dupa ce s-au fiert, maruntaiele se scot din apa si se lasa...

Read more »

Cas de porc

Ingrediente: ½ de cap de porc Falca de la porc 1 bucatica de ficat 1 rinichi ½ limba ½ inima 700-800 g carne macra Sare, piper, usturoi Stomac (basica) de porc Mod de preparare: Se pun la fiert in apa cu sare capul si falca de porc, ficatul, rinichiul, limba, inima si carnea macra....

Read more »

Carnati de porc

Ingrediente: carne de porc (mai grasa) sare, piper, usturoi, mate de porc Mod de preparare: Se da carnea prin masina de tocat si se framanta cu usturoi pisat, sare, piper dupa gust si una sau doua cani de apa rece. Se umplu matele de porc, spalate cu apa si sare si curatate. Se aseaza...

Read more »

Peste manastiresc

Ingrediente: 1 kg peste 200 g ciuperci 200 g arpagic Vin, ulei, sare Piper, patrunjel Mod de preparare: Se calesc arpagicul si ciupercile feliate intr-o tigaie cu ulei incins, adaugandu-se sare si piper. Intr-o tava se toarna ulei, se aseaza pestii curatati si eviscerati, arpagicul, ciupercile si se lasa in cuptor timp de 1...

Read more »

Briose cu fructe

Ingrediente: 1 ½ cana de faina 1 cana coacaze rosii 1 pumn stafide 1 cana de lapte ½ cana de zahar ¼ cana de unt topit 1 ou 1 varf de cutit de sare 1 pliculet cu praf de copt 1 lamaie Mod de preparare: Intr-un bol mai inalt de amesteca faina, zaharul, sarea...

Read more »

Tarta cu ton

Ingrediente: 2 conserve de ton in ulei 1 fir de praz 4 oua 200 g faina Praf de copt 50 ml lapte batut 50 ml ulei ½ conopida 2 linguri de seminte de floarea-soarelui prajite Sare, piper, cimbru verde, unt, sos de soia Mod de preparare: Se spala conopida, se fierbe in apa cu...

Read more »

Gutui umplute

Ingrediente: 4 gutui 100 g miezuri de nuca 25 g stafide 25 g fructe confiate 25 g smochine 100 g zahar tos 1 crenguta de rozmarin 1 lamaie 75 g unt 300 ml lichior de cafea Frisca, sos de ciocolata Mod de preparare: Se spala gutuile, li se scoate cotorul cu un cutit, se...

Read more »

Sarmale cu bacon

Ingrediente: 250 g orez 500 g carne 150 g slanina 1 morcov 2 cepe 200 g bacon Zeama de varza 800 g rosii Boia dulce Varza murata Cimbru, frunze de dafin 250 ml ulei Sare, piper macinat 6 boabe de piper Malai, smantana Mod de preparare: Carnea de porc, slanina si baconul impreuna cu...

Read more »

Pizza pe mamaliga

Ingrediente 400 g malai, apa 500 g broccoli 2 cepe 2 catei de usturoi 4 rosii 100 g unt 500 g branza feta 200 g boabe de porumb 1 lingura de paste de ardei dulce 200 g cascaval Sare, piper,busuioc verde Sos de rosii dulce sau picant Mod de preparare: Se prepara o mamaliga...

Read more »

Peste cu orez

Ingrediente: 300 g file de peste 5 linguri de orez 200 g unt 2 cepe Sare, piper, verdeata Mod de preparare: Se taie fileurile in bucatele si se prajesc in 2 linguri de unt. Se fierbe orezul si se scurge. Ceapa se taie solzisori si se caleste in unt. Se amesteca orezul, ceapa, pestele,...

Read more »

Vinete cu praz si sos

Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 6 rosii 1 fir de praz 2 ardei grasiu rosii 1 ardei capia ¼ de ardei iute 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura de busuioc uscat Sare,piper,ulei de floarea-soarelui Paine graham, sos de usturoi Mod de preparare: Se spala dovleceii si vinetele, se taie in jumatati, apoi...

Read more »

Lasagna cu broccoli

Ingrediente: 1 pachet de foi de lasagna 700 g broccoli 1 dovlecel 1 ardei gras galben 250 g varza de Bruxelles 4 rosii 250 g branza tofu, patrunjel 500 ml lapte dulce Amidon 300 g cascaval 1 ou Sare,piper,sos de rosii dulce Mod de preparare: Broccoli si varza de Bruxelles se spala, se fierb...

Read more »

Fursecuri in sos de rodie

Ingrediente: 200 g unt 250 g zahar tos 2 linguri de miere 1 ou 400 g faina 2 rosii Praf de copt, sare, praf de cardamon 50 g ciocolata alba Esenta de migdale, cafea granulata 200 ml apa, baton de scortisoara Mod de preparare: Intr-un vas mai mare se pun untul, oul, mierea si...

Read more »

File de hering cu orez

Ingrediente: 1 kg hering 250 g orez Pudra de curry 80 g unt 2 lamai 1 ceapa Pasta de hrean, maioneza Mustar cu boabe 2 frunze de dafin 4 boabe de piper Oregano, sos dulce de rosii Sare, piper, salata verde,marar Mod de preparare: Se amesteca bine o lingurita de pasta de hrean cu...

Read more »

Cozonac cu smochine

Ingrediente: 1 kg faina  50 g drojdie 500 ml lapte 200 ml ulei 5 oua 250 g zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 1 sticluta esenta de rom Sare, 25 g stafide 25 g smochine 200 g ciocolata neagra 25 g zahar tos pentru ornat Mod de preparare: Se amesteca bine drojdia cu putin...

Read more »

Costita de porc cu legume

Ingrediente: 800 g costita afumata de porc 25 vinete 5 rosii 4 catei de usturoi 1 fir de praz Ulei de floarea-soarelui Sare,piper 1 lingurita de busuioc uscat Patrunjel Mod de preparare: Se taie prazul in rondele subtiri. Se curata rosiile de pielita, se taie in cuburi si se pun intr-un castron. Se spala...

Read more »

Foitaj cu somon

18 December 2008

Ingrediente: 2 pachete cu foitaj 4 fileuri de somon afumat 300 g varza de Bruxelles 1 lamaie 1 ou 75 g unt 1 varf de cutit de pudra de nucsoara Sare, piper, oregano. Mod de preparare: Varza de Bruxelles se curate de frunzele vestede, se spala si se lasa la fiert in apa cu...

Read more »

Frigarui de pui cu usturoi

Ingrediente: 4 piepturi de pui 500 g sparanghel 3 linguri de miere 2 lingurite de mustar dulce 1 lingurita de coaja de portocala rasa 1 lamaie Boia iute 3 catei de usturoi Sare, piper, ulei de masline Maioneza, pasta de hrean, marar Mod de preparare: Se dezoseaza piepturile de pui si se taie in...

Read more »

Chec cu ciuperci si cascaval

Ingrediente: 300 g ciuperci pleurotus 200 g boabe de porumb 300 g cascaval 1 morcov Sare, piper,ulei 4 oua 300 g faina 1 plic cu praf de copt O legatura de patrunjel Unt si faina pentru forma Legume de sezon Mod de preparare: Se spala ciupercile pleurotus, se taie in bucati mai mici si...

Read more »

Pachetele de carne cu fenicul

Ingrediente: 800 g porc 1 piept de pui 1 morcov 200 g mjazare 100 g boabe de porumb 4 oua 200 g faina 200 g unt 150 ml apa 1 bucata de fenicul 500 g dovleac Sare,piper,ulei Pasta de hrean,maioneza,pesmet Mod de preparare: Se curata morcovul de coaja si se fierbe impreuna cu mazarea...

Read more »

Cocktail B&B

Cocktail B&B

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – snifter Categorie – Benedictine drinks Decoraţiune – fără Se serveste dupa cina Ingrediente: 5/70 Benedictine 5/10 brandy Apărută la începutul secolului în Statele Unite, această băutură a avut imediat succes prin modul simplu de preparare şi prin proprietăţile digestive, astfel încât firma producătoare a lichiorului...

Read more »

Tagliatelle cu rosii si cu kaizer

Tagliatelle cu rosii si cu kaizer

O reteta delicioasa de tagliatelle cu rosii si cu kaizer din: tagliatelle de spanac, kaizer, costita afumata, rosii, ardei gras rosu, ardei iute, ceapa, usturoi, busuioc, sare, piper, ulei de masline, patrunjel si rosii cherry. Ingrediente: 500 g tagliatelle de spanac 400 g kaizer 200 g costita afumata 4 rosii 1 ardei gras rosu...

Read more »

Rechin cu sos de usturoi

Ingrediente: 4 fileuri de rechin 500 g sparanghel verde 150 ml ulei de masline Ghimbir, usturoi, sos de soia Amidon, boia iute, sare, piper ½ de lamaie 2 linguri de zahar tos 25 ml otet Mod de preparare: Se curata sparanghelul, se spala si se fierbe circa 5 minute in apa clocotita. Se scoate,...

Read more »

Mini-focaccia cu fenicul

17 December 2008

Ingrediente: 2 dovlecei 1 bucata de fenicul 200 g cascaval afumat 280 ml apa 500 g faina 25 g drojdie 1 lingura de paste de tomate 1 lingurita de zahar tos Sare, piper, ulei de masline Piper, tarhon, ceapa verde Mod de preparare: Se taie dovleceii si feniculul in felii subtiri, se presara sare...

Read more »

Fileuri de peste cu sos pesto

Ingrediente: 4 fileuri de peste 4 rosii 400 g broccoli 30 g seminte de floarea soarelui 1 legatura de ceapa verde 2 linguri de sos de soia 1 lingurita de otet de mere Sos de pesto Salata verde Busuioc verde Sare, piper, ulei de masline Mod de preparare: Se spala fileurile de peste, se...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu