sâmbătă, 7 aprilie 2012

Bucate alese pentru masa de Paşte

Bucate alese pentru masa de Paşte

Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Pe langa traditionalele oua rosii si cozonacul care sunt nelipsite de pe masa de Paste, iti oferim si noi cateva retete utile care speram sa te ajute sa ai un Paşte cat mai fericit.

Bucate alese pentru masa de Paşte
Curcan in sos de piper
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de curcan in sos de piper din: piper rosu, piept de curcan, ceapa, vin alb, faina, smantana, ulei de masline, sare si patrunjel. Ingrediente: 300 grame piper roşu 7-8 felii de piept de curcan 1 ceapă mică 1 pahar de vin alb, dulce făină 2,3 linguri de smântână ulei de măsline sare…
Read more »
Piept de curcan umplut cu legume
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de piept de curcan umplut cu legume din: piept de curcan, sare, piper, paine alba, lapte, kaizer afumat, spanac, supa de pasare, macis, unt, seminte de floarea soarelui si smantana. Ingrediente: 800 g piept de curcan fara piele sare piper 4 felii paine alba 120 ml lapte 120 g kaizer afumat 250…
Read more »
Tocana de curcan cu legume
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de tocana de curcan cu legume din: ulei de masline, pulpe de curcan, ceapa, telina, supa de pui, morcovi, pastarnac, busuioc, cimbru, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 20 ml ulei de masline 1 kg pulpe de curcan 1 ceapa tocata 2 tije de telina tocate 500 ml supa de pui 2 morcovi…
Read more »
Crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet din: crevete, coaja de lamaie, avocado, cartofi, ou, amidon, pesmet, ulei de floarea soarelui, mazare si unt. Ingrediente: 300 g crevete prefierte 1 lamaie, coaja rasa si zeama 1 avocado 750 cartofi, taiati pentru copt 1 ou, batut 2 linguri amidon, diluat cu 1…
Read more »
Salată de banane şi fructe de pădure
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de salata de banane si fructe de padure din: fructe de padure, banane, iaurt degresat, miere, suc de portocale, scortisoare, cuisoare si menta. Ingrediente: 250 g fructe de padure asortate, de exemplu afine, fragi, zmeura sau capsuni 2 banane 250 g iaurt degresat 3 linguri miere 4 linguri suc proaspat de portocale…
Read more »
Quiche cu năsturel şi ardei roşu
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta quiche cu nasturel si ardei rosu din: faina, faina integrala, produs tartinabil, sare, piper, ou, ulei de masline, ceapa, zahar brun, oua, lapte degresat, nasturel, parmezan si ardei gras. Ingrediente: 100 g faina alba 75 g faina integrala 90 g produs tartinabil, 70% grasime (margarina), taiat cubulete sare si piper negru 1…
Read more »
Cremă catalană cu portocale
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de crema catalana cu portocale din: lapte, zahar, coaja de lamaie, batond e scortisoara, frisca, galbenusuri, vin rosu, miere si portocala. Ingrediente: 400 ml lapte 150 g zahar coaja rasa de la 1 lamaie 1 baton de scortisoara 400 ml frisca 8 galbenusuri 300 ml vin rosu 3 linguri miere 1…
Read more »
Pizza cu ceapă, brânză feta şi maghiran
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de pizza cu ceapa, branza feta si maghiran din: drojdie, faina, sare, piper, ulei de masline, ceapa, zahar, otet balsamic, maghiran si branza feta. Ingrediente: 2 lingurite drojdie uscata cu 3/4 lingurita zahar 250 g faina alba Sare si piper negru 2 linguri ulei de masline, plus ulei pentru uns pentru topping:…
Read more »
Supa de pui cu praz in foitaj
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de supa de pui cu praz in foitaj din: pulpe de pui, praz, morcov, telina, patrunjel, foitaj, ulei, mustar cu boabe, supa de pui, fidea si lapte. Ingrediente: 400 g pulpe de pui dezosate, taiate cuburi mici de 2 cm 2 fire de praz de marime potrivita, taiat felii 1 morcov, curatat…
Read more »
Reteta zilei: Rulada verde cu ricotta si ton
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de rulada verde cu ricotta si ton din: oua, miere, faina, spanac, crema de branza, ricotta, ardei copti, ou, ton, sare si piper. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 1 lingura miere 40g faina 1 cana spanac fiert pentru umplutura: 200g crema de branza 200g ricotta 2 ardei copti 1 ou fiert 1…
Read more »
Smoothie rosu
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de smoothie rosu din: pepene verde, cirese negre, fructe de zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 300 g pepene verde (pulpa) 10 cirese negre 10 fructe de zmeura pentru decor: frunze de menta   Mod de preparare: Taie pepenele bucăţi, îndepărtează-i toate seminţele, aşază-le într-o tăviţă, apoi pune-le în congelator să îngheţe….
Read more »
Miel la protap pentru masa de Paşte
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de miel la protap pentru masa de Paşte din: miel, ulei, zeama de lamaie, usturoi, sare de mare, piper si oregano. Ingrediente: 1 miel mic ulei zeama de lamaie 1 capatana de usturoi sare de mare piper oregano   Mod de preparare: Aprindeti focul cu aproximativ doua ore inainte de a incepe…
Read more »
Shake de portocale si mango
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de Cocktail Shake de portocale si mango din: rachiu, sirop de mango, suc de portocala si sampanie Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 1 cl sirop de mango suc de portocale sampanie   Mod de preparare: Mixam bine rachiul si siropul de mango cu cuburi de gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un…
Read more »
Cum se prepara pulpa de miel la gratar cu marinata de curry (video)
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta video despre cum se prepara pulpa de miel la gratar cu maritata de curry, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 500 g butterflied leg of lamb for the red curry: ½ tbsp coriander powder ½ tbsp cumin powder ½ tsp black pepper, ground 1 tsp dried shrimp paste…
Read more »
Terină din ficat de pui
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa din: ficat de pui, lapte dulce, miez de paine,  slanina, ceapa, usturoi, ardei iute, ardei capia, smantana, oua, ulei, sare, piper, marar, pesmet, bacon. Ingrediente: 600 g ficat de pui 500 ml lapte dulce 200 g miez de pâine 300 g slănină 2 cepe 4 căţei de usturoi doi ardei capia…
Read more »
Salată de legume cu hering
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de salata cu: rosii, ardei capia, castraveti, file de hering, boabe de porumb, seminte de floarea soarelui, seminte de susan, seminte de dovleac, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 roşii 5 ardei capia 4 castraveţi verzi mici 500 g fileuri de hering marinate 150g boabe de porumb din conservă 50g seminţe de…
Read more »
Pizza cu lobodă
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta gustoasa de pizza cu: faina, drojdie, sare, zahar tos, ulei de masline, apa, loboda, barza telemea, rosii, masline, seminte susan, pasta de ardei dulce, piper. Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie o linguriţă cu sare o linguriţă cu zahăr tos 75 ml ulei de măsline 250 ml apă două legături de…
Read more »
Capuccino cu scortisoara
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de capuccino cu scortisoara din: lapte, cafea expresso, spuma de lapte, frisca, scortisoara si sirop de caramel. Ingrediente: 300 ml lapte 60 ml cafea expresso 20 ml spuma de lapte 4 linguri frisca 1 praf scortisoara 4 lingurite sirop de caramel   Mod de preparare: Se incalzesc putin 4 pahare mari cu…
Read more »
Tortelini cu morcov şi dovleac
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de tortelini cu:faina, oua, dovlecei, morcovi, cartofi, ceapa, usturoi verde, pesto de busuioc, ulei, sare, piper, patrunjel, scortisoara. Ingrediente: 300 g făină 3 ouă doi dovlecei doi morcovi un cartof o ceapă 4 fire de usturoi verde o lingură cu pesto de busuioc 100 ml ulei de floarea-soare­lui sare piper pătrunjel…
Read more »
Salată caldă aromată
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de salata cu: castraveti, naut, rosii, ardei capia, boabe de porumb, seminte susan, otet balsamic, ulei de masline, pudra de curry, ulei de porumb, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 castraveţi verzi 200 g năut 4 roşii 3 ardei capia 150 g boabe de porumb din conservă o lingură cu seminţe…
Read more »
Negresă cu pepene galben
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de negresa cu: faina, cacao, praf de copt, oua, zahar tos, capsuni, zahar pudra, unt, smantana dulce, lapte, sare, seminte de floarea soarelui, pepene galben, lamaie. Ingrediente: 200 g făină 85 g cacao o linguriţă cu praf de copt 3 ouă 200 g zahăr tos 200 g căpşuni 100 g zahăr…
Read more »
Tarta cu carnati
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta gustoasa de tarta cu: carne de porc, carnati, oua, mazare, faina, morcov, ceapa verde, usturoi, boabe de porumb, smantana, ulei, sare, piper, patrunjel, apa. Ingrediente: 500 g carne de porc 300 g cârnaţi două ouă 200 g mazăre 300 g făină un morcov o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi boabe…
Read more »
Smoothie de piersici si lime
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de smoothie de piersici si lime din: piersici, lime, smantana, zahar brun si gheata. Ingrediente: 2 piersici 1 lime 3 linguri smantana 2 linguri zahar brun 5-6 cuburi de gheata   Mod de preparare: Curăţă piersicile de coajă şi de sâmburi, taie-le bucăţi şi pune-le în blender. Rade jumătate din coaja de…
Read more »
Ciorba de miel pentru masa de Paşte
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba de miel pentru masa de Paşte din: cap de miel, morcov, patrunjel, telina, tarhon, ceapa, bors, orez, smantana, galbenus de ou, ulei si sare. Ingrediente: 1 cap de miel sau oase de miel 100 g morcov 50 g patrunjel 1 telina tarhon leustean 1 ceapa 1/2 kg bors 1 lingura…
Read more »
Piftie de curcan
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de piftie de curcan din: picioare, aripi, cap, maruntaie, tartita, cartof, patrunjel, sare, hrean, sfecla, usturoi, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 picioare 2 aripi cap, maruntaie, tartita 1 morcov 1 cartof 1 legatura patrunjel sare hrean 1 sfecla 1 capatana usturoi 1 cana smantana acrisoara otet sau zeama de lamaie…
Read more »
Ciorbă din aripi de curcan cu zdrenţe şi spanac
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba din aripi de curcan cu zdrente si spanac din: aripa de curcan, morcovi, ceapa, pastarnac, cartofi, ardei gras, rosie, concentrat de pui, bors, orez, ulei, zahar, spanac, oua, faina, smantana, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 aripa de curcan 2 morcovi 2 cepe 1 pastarnac 2 cartofi 1 ardei…
Read more »
Piept de curcan cu capere
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de ppiept de curcan cu capere din: piept de curcan, capere, supa de pui, faina, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de curcan 2 linguri cu capere 400 ml supa de pui 75 g faina 50 g unt 1 lamaie 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod…
Read more »
Pilaf cu curcan marinat
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de pilaf cu curcan marinat din: copan de curcan, usturoi, ghimbir, curcuma, iaurt degresat, orez basmati, ardei iute uscat, seminte de coriandru, seminte de cumin, seminte de susan, ulei de floarea soarelui, caramon verde, scotisoara, cuisoare, ceapa, sare, ou, boia si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g copan de curcan, fara piele si…
Read more »
Rulada de curcan cu salata de ridichi si castraveti
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de Rulada de curcan cu salata de ridichi si castraveti din: castravete, ridiche alba, sare, ardei iute, iaurt, marar, suc de lamaie, piept de curcan, pesto, sunca de parma, piper si ulei. Ingrediente: 1 castravete lung 1 ridiche albă mare sare 1 ardei iute roşu 5 linguri iaurt 1 lingură mărar tocat…
Read more »
Curcan cu prune
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de curcan cu prune din: cartofi, sare, foi de dafin, pulpe superioare de curcan, prune uscate, unt, ulei de rapita si supa. Ingrediente: 500 g cartofi mici sare cca. 15 foi de dafin 1 kg pulpe superioare de curcan fără os piper 200 g prune uscate 2 linguri unt 2 linguri ulei…
Read more »
Piept de curcan umplut cu garnitura de mazare cu morcovi
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de Piept de curcan umplut cu garnitura de mazare cu morcovi din: cartofi, sare, rucola, crema de branza, piper, snitel de curcan, paine toast, faina, oua, kaizer si cuisoare. Ingrediente: 600 g cartofi mici sare 1 legătură rucola 150 g cremă de brânză piper 4 buc. şniţel de curcan (a 180 g)…
Read more »
Curcan cu legume la tigaie
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de curcan cu legume la tigaie din: ceapa, foaie de dafin, cuisoare, pulpe de curcan, smantana, sare, lamaie, salata, patrunjel, sunca afumata, ulei de rapita, mazare si unt. Ingrediente: 3 cepe 1 foaie de dafin 2 cuisoare 1,2 kg pulpe superioare de curcan (cu oase, fara piele) 150 ml smantana sare 1…
Read more »
Şniţel cu ciuperci
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de snitel cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, unt, faina, supa, mustar, sare, piper, smantana, snitele de curcan si ulei. Ingrediente: 400 g bureţi (sau champignons) 1 ceapă mi­că (sau arpagic) 2 linguri unt 1 lingură făină 300 ml supă 1 lingură muştar sare piper 100 g smântână grasă 4 şniţele de curcan…
Read more »
Snitel cu salvie şi curry
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de snitel cu salvie si curry din: rondele de ananas, sunca, snitele de curcan, sare, piper, curry, unt, salvie si branza gouda. Ingrediente: 1 cutie rondele de ananas (234 g) 4 felii şuncă 8 şniţele de curcan (a 80 g) sare piper curry 1 lingură unt topit 1 lingură salvie tocată 100…
Read more »
Rulada de curcan cu verdeturi
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de rulada de curcan cu verdeturi din: piept de curcan, leurda, patrunjel verde, ceapa verde, busuioc verde, marar verde, ulei de masline, telemea, muguri de pin, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 1 legatura leurda 1 legatura patrunjel verde 1 legatura frunze de busuioc verde 1 legatura frunze…
Read more »
Escalopuri vieneze de curcan cu foie gras
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de escalopuri vieneze de curcan cu foie gras din: curcan, foie gras, oua, faina, pudra de migdale, pesmet, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de curcan, mari si subtiri 4 felii de foie gras crud, decongelat 2 oua 50 g faina 30 g pudra de migdale 30 g pesmet 70 g…
Read more »
Rulade de curcan umplute cu verdeaţă
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de rulade de curcan umplute cu verdeata din: ceapa, ulei, foaie de dafin, boabe de ienupar, varza murata, vin alb, sare, zahar, piept de curcan, piper, ceapa, usturoi, bacon afumat, cimbru, unt, bacon si supa. Ingrediente: 1 ceapă 3 linguri ulei 1 foaie de dafin 3-4 boabe de ienupăr 500 g varză…
Read more »
Curcan picant cu salată de grâu bulgur şi rodii
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de curcan picant cu salata de grau bulgur si rodii din: marar, patrunjel, menta, coaja si zeama de lamaie, harissa, piept de curcan, vin alb, grau bulgur, rosii, castravete si seminte de rodie. Ingrediente: cate 2 linguri de marar tocat, patrunjel si menta coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 1…
Read more »
Tagliata de viţel cu parmezan
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de tagliata de vitel cu parmezan din: file de vitel, ruccola, parmezan, ulei de floarea soarelui, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de vitel 1 legatura mare de ruccola 80 g parmezan 4 linguri ulei de floarea soarelui 4 linguri otet balsamic 60 ml ulei de…
Read more »
Salata cu carne de vitel
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de salata cu carne de vitel din: carne de vitel, castraveti marinati, sfecla, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, marar si piper. Ingrediente: 200 g carne de vitlel (macra prajita) 2 castraveti marinati o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g cartofi fierti un pahar de maioneza frunze de…
Read more »
Tocăniţă de viţel ardelenească
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de tocana de vitel ardeleneasca din: carne de vitel, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, ciuperci, usturoi, suc de soia, sos de soia, ulei de masline, zeama de lamaie, ghimbir, patrunjel, frunze de telina, sare, piper si boia. Ingrediente: 800 g carne de vitel 4 cepe (2 rosii si 2 albe) 4 morcovi…
Read more »
Ruladă de vitel cu sos de verdeţuri
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de rulada de vitel cu sos de verdeturi din: pulpa de vitel, sare, usturoi, suc de lamaie, verdeturi, coaja de lamaie, unt, faina, smantana, ou si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare 1 catel de usturoi 1 lingurita suc de lamaie 4 linguri de verdeturi tocate – busuioc, cimbru patrunjel…
Read more »
Muschi de vitel cu sos picant de ardei gras
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de muschi de vitel cu sos picant de ardei gras din: ardei gras, usturoi, ulei de masline, bulion, supa, sare, piper, cimbru, otet balsamic si muschi file de vitel. Ingrediente: 2 ardei grasi 2 ardei grasi galbeni 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 lingura bulion 250 ml supa…
Read more »
Reteta zilei: Ceafa de vitel cu ciuperci la cuptor
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de ceafa e vitel cu ciuperci la cuptor din: ceafa vitel, sare, piper, usturoi, suc de rosii si ciuperci. Ingrediente: 6 bucati ceafa vitel Sare Piper Usturoi Suc de rosii 8 ciuperci intregi   Mod de preparare: Se spala bine carnea de vitel, se sareaza si se pipereaza. Se adauga usturoi zdrobit…
Read more »
Turnedou Rossini
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de turnedou Rossini din: carne de vitel, foie gras, paine, coaja de truge, vin madeira, unt, sare si piper. Ingrediente: 6 felii carne de vitel, de circa 130 g fiecare (muschi sau antricot) 300 g foie gras semipreparat 6 felii paine pentru sendvis 20 g coaja de trufe 4 linguri vin Madeira…
Read more »
Reteta zilei: Vrabiora de vitel si salata de varza acra
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de vrabioara de vitel si salata de varza acra din: vrabioara de vitel, ciuperci, suc de rosii si condimente. Ingrediente: 7 bucati vrabioara vitel 2 borcane ciuperci intregi Suc de rosii Condimente cu sare de mare   Mod de preparare: Se spala bine carnea. Se condimenteaza si se pune intr-o tava potrivita….
Read more »
Escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn din: escalop de vitel, faina alba, ulei vegetal, ghimbir, ciuperci, sos de soia si sake. Ingrediente: 400 g bucati macre de escalop de vitel 2 linguri faina alba, asezonata cu sare si piper 2 linguri ulei vegetal 2 catei de usturoi, zdrobiti 1…
Read more »
Friptură de viţel cu fasole
Bucate alese pentru masa de Paşte
O retetqa de friptura de vitel cu fasole din: boabe de fasole, slaninuta, usturoi, ulei de masline, rosii decojite, supa de legume, rozmarin, sare, piper, muschi de vitel si cimbru. Ingrediente: 250 g boabe de fasole alba uscata 100 g slaninuta impanata afumata 1 catel de usturoi 1 lingura ulei de masline 500 g…
Read more »
Perişoare de viţel în sos alb
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de perisoare de vitel in sos alb din: carne tocata de vitel, oua, sare, piper, vin alb, margarina, faina, supa concentrata de pui si patrunjel. Ingrediente: 250 g carne tocată de viţel 2 ouă sare piper pentru sos: 200 ml vin alb 150 g margarina 5 linguri faină albă 200 ml supă…
Read more »
Supă de viţel cu fasole verde
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de supa de vitel cu fasole verde din: fasole verde, carne de vitel, morcovi, ceapa, ardei gras, rosii, boia dulce, ulei, patrunjel, frunze de telina si iaurt. Ingrediente: 1 kg fasole verde 500 g carne de viţel 2 morcovi 1 ceapă 1 ardei gras 3 roşii ½ linguriţă boia dulce 2 linguri…
Read more »
Tocăniţă de vitel cu măsline
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de tocanita de vitel cu masline din: carne de vitel, ceapa, usturoi, morcovi, telina, ulei, bulion, vin rosu sec, supa de vita, foaie de dafin, enibahar, rozmarin, cimbru, masline negre, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de vitel (pulpa de vitel fara os) 5 cepe 3 catei de usturoi 2 morcovi…
Read more »
Placinta cu creier
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de placinta cu creier din: foi de placinta, creier de vitel, ceapa, cimbru, sare, piper si unt. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 creier de vitel (400-500 g), spalat si caratat de membrane 1 ceapa alba mare cimbru sare piper 75 g unt topit   Mod de preparare: Ceapa se taie…
Read more »
Rasol de viţel cu sos de tarhon
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de rasol de vitel cu sos de tarhon din: carne de vitel, morcov, patrunjel, ceapa, faina, smantana si tarhon. Ingrediente: 600 g carne de viţel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 40 g făină 150 g smântână 1 legătură de tarhon   Mod de preparare: Puneţi carnea la fiert în…
Read more »
Supa de linte cu carne de vitel
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de supa de linte cu carne de vitel din: linte, carne de vitel, ceapa, pasta de rosii, ulei, sare, piper si verdeata. Ingediente: 300 g linte 250 g carne de vitel 1 ceapa 1 lingura pasta de rosii 1 lingura ulei sare piper verdeata, dupa gust   Mod de preparare: Se taie…
Read more »
Rulade de viţel umplute cu carne tocată
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de rulade de vitel umplute cu carne tocata din: maghiran, zarzavat, ceapa verde, usturoi, carnati, verdeata, sare, piper, muschi de vitel, ulei, supa de vita, vin alb, smanata si coaja de lamaie. Ingrediente: 1/2 legatura maghiran 1 legatura zarzavat de supa 2 cepe verzi 1 catel de usturoi 150 g carnati…
Read more »
Rulade de viţel în sos de vin roşu
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de rulade de vitel in sos de vin rosu din: oua, carne de vitel, patrunjel, cimbru, sare, piper, muschid e vitel, rosii, morcovi, cepe, ulei, ulei, bulion, vin tosu si supa. Ingrediente: 4 ouă 250 g carne de viţel tocată 1 linguriţă pătrunjel tocat 1 linguriţă cimbru tocat sare piper 4…
Read more »
Rulade de vitel cu măsline verzi si brânză ricotta
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de rulada de vitel cu masline verzi si branza ricotta din: muschi de vitel, usturoi, nasline, ulei de masline, branza ricotta, parmezan, sare, piper, bacon, ceapa, morcov, telina, bulion, vin rosu si supa. Ingrediente: 4 bucati de muschi de vitel fasonat pentru rulada (a 180 g) 1 catei de usturoi 150…
Read more »
Vitel Orloff
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de vitel orloff din: pulpa de vitel, ceapa, morcov, tulpini de telina, ciuperci, faina, lapte, unt, nucsoara, supa de pui, vin alb, foi de dafin, patrunjel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vitel 1 ceapa 1 morcov 2 tulpini de telina 600 g ciuperci proaspete 3 linguri faina…
Read more »
Reteta zilei: Carne de vita cu ciuperci
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de carne de vita cu ciuperci din: carne de vita, supa crema de mazare, vin alb, mustar si ciuperci. Ingrediente: 800g carne de vita 1 pachet de supa crema de mazare 300ml vin alb 3 linguri mustar 400g ciuperci fierte   Mod de preparare: Carnea de vita se unge cu mustar si…
Read more »
Hochzeitssuppe
Bucate alese pentru masa de Paşte
In Germania, primul fel care se serveşte de obicei la nunţi este o farfurie de Hochzeitssuppe. Aceasta est e o supă consistentă de vită, în care plutesc garnituri complicate, simbolizând belşugul de care vor avea parte mirele şi mireasa. Supa se prepară din oase de vită, care se pun la fiert în apă la…
Read more »
Filet Mignon cu sos de vin rosu
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de filet mignon cu sos de vin rosu din: file de vita, ulei de rapita, unt, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de vita ulei de rapita 40 grame unt 500 ml vin rosu sare piper   Mod de preparare: Daca fileurile tale contin urme de grasime este indicat sa…
Read more »
Friptura de vita marinata cu miere si sos de soia
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de friptura de vita marinata cu miere si sos de soia din: carne de vita, sos de soia, ulei de masline, miere, otet balsamic, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 grame carne de vita 40 ml sos de soia 40 ml ulei de masline 20 ml miere 20 ml otet balsamic 2…
Read more »
Lasagna apetisanta cu carne tocata
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de lasagna apetisanta cu carne tocata din: carne tocata, foi de lasagna, sos de rosii, mozzarela, ceapa, ulei de masline, usturoi, supa de legume, vin alb sec, oregano, sare, piper, unt, faina, lapte, rozmarin si nucsoara. Ingrediente: 500 g carne tocata (de pui, curcan sau amestec porc cu vita) 1 pachet foi…
Read more »
Soupe â l’oignon
Bucate alese pentru masa de Paşte
Puţine mâncăruri preparate în bucătăriile bistrourilor franţuzeşti sunt mai gustoase decât supa de ceapă. Arzi de nerăbdare până o vezi că soseşte, lăsând în urmă o dâră de aburi aromaţi, ce ies prin stratul de caşcaval topit de deasupra. Secretul unei supe de ceapă delicioase este chiar ceapa. Aceasta trebuie tăiată în felii foarte…
Read more »
Muşchi de vacă în cuib de spanac
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de muschi de vaca in cuib de spanac din: muschi de vaca, ulei, ou, unt, sare, zeama de lamaie si spanac. Ingrediente: 200 g muschi de vaca 1 lingurita de ulei 1 ou 20 g unt sare 1 lingura de zeama de lamaie 400 g spanac   Mod de preparare: Fierbi muşchiul…
Read more »
Gutui umplute
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de gutui umplute din: gutui, ceapa, unt, paine, carne de vita, patrunjel, piper, sare, zahar, faina si ulei. Ingrediente: 6 gutui 2 cepe 100 g unt 2 felii de paine 500 g carne tocata de vita 1/2 legatura patrunjel piper sare pentru sos: 100 g zahar 2 linguri faina 50 ml ulei…
Read more »
Tocăniţă cu ciuperci şi vită
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de tocanita cu ciuperci si vita din: rasol de vita, ciuperci, ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de masline, unt, piper, condimente, pasta de rosii, pasta de ardei, patrunjel si vin rosu. Ingrediente: 600 g rasol de vita un kg ciuperci 4 ardei capia 2 legaturi ceapa o capatana de usturoi 20 ml…
Read more »
Ciorbă de cârnaţi cu tarhon
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de ciorba de carnati cu tarhon din: carnati afumati de porc, oase de vita, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, tarhon, orez, iaurt, ou, faina si ulei. Ingrediente: 200 g carnati afumati de porc 500 g oase de vita 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 legaturi tarhon 1 lingura…
Read more »
Mâncare irlandeză la cuptor
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de mancare irlandeza din: carne de vita, ceapa,cartofi, varza murata, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de vita 250 g ceapa 1 kg cartofi 1 kg varza murata 250 ml supa de carne sare piper   Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe, ceapa şi car­tofii curăţaţi îi tai…
Read more »
Fajitas cu vită, ceapă şi salsa de porumb
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de fasitaj cu vita, ceapa si salsa de porumb din: avocado, suc de lime, lime, porumb, rosie, coriandru, ulei de masline, ceapa rosie, cotlet de vita, condimente, foi de tortilla, salata iceberg si ardei iute. Ingrediente: 1 avocado foarte copt sucul de la 1 lime 1 lime taiata in sferturi 100 g…
Read more »
Tăiţei cu carne şi spanac
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de taitei cu carne si spanac din: frunze de spanac, ciuperci, taitei de grau, carne de vita, sos de soia, lichior, ardei iute, ulei, supa de carne, usturoi, zahar, ghimbir, piper si sare. Ingrediente: 250 g frunze de spanac 150 g ciuperci 300 g taitei de grau 250 g carne de vita…
Read more »
Supa de vita cu miez de dovleac
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de Supa de vita cu miez de dovleac din: os de vita, carne de vita, ceapa, morcovi, patrunjel, gulie, telina, miez de dovleac, praf de ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 os de vita 500 g carne de vita 1 ceapa 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 gulie mica 1 telina…
Read more »
Friptura de vita picanta
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de friptura de vita picanta din: file de vita, boabe de piper, sos de soia, usturoi, zahar, sare si unt. Ingrediente: 300 gr file de vita 1 lingura boabe de piper 2 linguri sos de soia 1 catel usturoi 1 varf de cutit de zahar 1 varf de cutit de sare 2…
Read more »
Tocăniţă de văcuţă cu legume
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de tocanita de vacuta cu legume din: zarzavat, ceapa, rosii, carne de vita, foaie de dafin, boabe de piper, sare, cartofi, morcovi, telina, varza alba, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente: 1 legatura zarzavat de supa 1 ceapa 3 rosii 500 g carne de vita 1 foaie de dafin 1 lingurita boabe de…
Read more »
Consomme
Bucate alese pentru masa de Paşte
Un consomme perfect trebuie să fie limpede, aromat şi să nu aibă nici un strop de grăsime. Nu este de mirare că această supă clasică franţuzească este considerată o piatră de încercare pentru orice bucătar. Consomme se prepară astfel: într-o oală plină cu supă de vită făcută în casă se adaugă carne de vită…
Read more »
Plăcintă ţărănească cu carne de vita si branza Cheddar
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de placinta taraneasca cu carne de vita si branza Cheddar din: carne de vita, ulei de floarea, bacon, salote, telina, faina, concentrat de vita, cimbru, dafin, morcovi, cartofi, unt, branza Cheddar, lapte si praf de mustar. Ingrediente: 1 kg carne de vita, taiata in bucati mari 2-4 linguri ulei de floarea soarelui…
Read more »
Pizza turcească cu carne tocată
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de pizza turceasca cu carne tocata din: ardei iute, ceapa rosie, patrunjel, carne de vita, pasta de ardei, ou, sare, piper, chimen, aluat dospit si ulei de masline. Ingrediente: 1 ardei iute 1 ceapa rosie 2 legaturi patrunjel 200 g carne de vita tocata 1 lingura pasta de ardei 1 ou sare…
Read more »
Plăcintă cu vită şi bere
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de placinta cu vita si bere din: ceapa, telina, unt, faina, pulpa de vita, sos worcestershire, bere neagra, ou, seminte de mac, faina si unt. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 tulpina de telina Apio, tocata 2 linguri de unt 2 linguri de faina 700 g pulpa de vita, taiata in bucati mari…
Read more »
Pui aromat
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de pui aromat din: pui, unt, cimbru, oregano, maghiran, usturoi, cartofi, ceapa, morcovi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 100 gr. unt cimbru rozmarin oregano maghiran usturoi pisat 6 cartofi medii 3 cepe 1 morcov 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Spala bine puiul, apoi sterge-l…
Read more »
Pui la gratar cu mozarella si pesto
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de pui la gratar cu mozzarella si pesto din: piept de pui, otet balsamic, mozzarella si pesto. Ingrediente: 4 piepti de pui 400 ml otet balsamic 200 grame mozzarella 100 grame pesto   Mod de preparare: Intr-un bol amesteca puiul cu 200 ml otet balsamic si lasa la marinat timp de o…
Read more »
Pui cu 5 mirodenii
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de pui cu 5 mirodenii din: pui, sare, piper, amestec chinezesc, miere, ulei de floarea soarelui, usturoi, ghimbir, supa de pui, sos de soia, ceapa verde, ardei iute, cartofi, unt, ulei de masline, coriandru si fasole verde. Ingrediente: pentru pui: 1 pui (circa 1,5 kg) sare piper 1 lingurita amestec chinezesc de…
Read more »
Ciocanele de pui pane
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de ciocanele de pui pane din: smantana, maioneza, sare, piper alb, suc de lamaie, zahar tos, ciocanele de pui, sare, oua, lapte, pesmet, ulei si parmezan. Ingrediente: pentru dressing: 100 ml smantana 100 g maioneza 1 praf de sare piper alb macinat 1 lingurita suc de lamaie 1 lingurita zahar tos pentru…
Read more »
Cum se prepara supa de pui cu smantana (video)
Bucate alese pentru masa de Paşte
Cum se prepara supa de pui cu smantana O reteta video despre cum se prepara supa de pui cu smantana, un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 65 g butter 1 medium onion, chopped 3 celery sticks, chopped 3 medium carrots, chopped 3 tbsp flour 1 ½ ltr chicken stock 3 sprigs…
Read more »
Pui umplut cu usturoi si rozmarin
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de pui umplut cu usturoi si rozmarin din: cartofi, usturoi, rozmarin, lamaie, sare de mare, unt, pui, sare, piper, sunca uscata si vin alb sec. Ingrediente: 1 kg cartofi 8 catei de usturoi 2 fire de rozmarin 1 lamaie 1/2 lingurita sare de mare grunjoasa 2 linguri unt 1 pui (1,5 kg)…
Read more »
Paste cu pui, branza si spanac
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de paste cu pui, branza si spanac din: paste, carne tocata de pui, spanac, usturoi, ulei de masline, branza ricotta, mozzarella, ou, maioneza, sos de tomate, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 200 grame paste in forma de melc 600 grame carne tocata de pui 200 grame spanac tocat 1 catel de usturoi…
Read more »
Pui cu usturoi in stil chinezesc
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de pui cu usturoi in stil usturoi din: piept de pui, sos de soia, vin alb, usturoi, ulei de susan, fulgi de ardei iute, ceapa verde si ulei de alune. Ingrediente: 450 grame piept de pui taiat in cubulete 30 ml sos de soia 10 ml vin alb 4 catei de usturoi…
Read more »
Pui in stil englez
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de pui in stil englez din: carne de pui, unt, ciuperci, ceapa, ardei, lapte, amidon si sare. Ingrediente: 1 kg carne de pui 100 g unt 200 g ciuperci proaspete 60 g ceapa 60 g ardei bulgaresc 500 g lapte 10 g amidon sare   Mod de preparare: Se spala carnea de…
Read more »
Salata engleza
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de salata engleza din: file de pui, ciuperci, castraveti, maioneza, mustar, ridichi de luna, telina, frunze de salata si sare. Ingrediente: 300 g file de pui 100 g ciuperci fierte 2 castraveti 125 g maioneza 2 lingurite mustar de masa 2 legatura ridichii de luna telina frunze de salata sare   Mod…
Read more »
Salată de pui
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de salata de pui din: spanac, mango, castravete, alune, ardei iute, file d epui, unt, sare, suc de lamaie, otet si ulei de masline. Ingrediente: 150 g spanac 1 mango copt 1/2 castravete 50 g alune tăiate 1/2 linguriţă ardei iute uscat sau 1 vârf de cuţit piper cayenne 600 g file…
Read more »
Aripioare picante de pui
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de aripioare picante de pui din: aripioare de pui, sos de soia, otet, ulei de masline, coriandru, cardamom, chimen, menta, patrunjel, ceapa verde, usturoi, suc de lamaie si ardei iute uscat. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 3 linguri sos de soia 3 linguri oţet 3 linguri ulei de măsline 2 linguriţe…
Read more »
Frigarui cu pui
Bucate alese pentru masa de Paşte
Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C si pune in apa 8 tepuse din lemn timp de 20 de minute. Prajeste in 1 lingura ulei de floarea soarelui 300 g piept de pui, taiat bucati timp de 1-2 minute, pana cand se rumenesc. Adauga 2 linguri pasta de curry picanta, lasa sa se racoreasca si apoi…
Read more »
Frigarui cu orez
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de frigarui cu orez din: piept de pui, ardei gras, ceapa rosie, rosii, ciuperci, orez, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 1 ardei gras 2 cepe rosii 4 rosii 4 ciuperci 300 g orez sare piper   Mod de preparare: Pune orezul la fiert in multa apa cu sare si…
Read more »
Tocanita de pui cu mamaliga
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de tocanita de pui cu mamaliga din: piept de pui, ceapa rosie, rosii, ardei gras, usturoi, morcovi, suc de rosii, patrunjel verde, malai, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 cepe rosii 2 rosii 1 ardei gras rosu 3-4 catei de usturoi 1-2 morcovi 1 ceasca cu suc de…
Read more »
Salata verde cu dressing de lapte batut
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de salata verde cu dressing de lapte batut din: salate, avocado, rosii, kaizer, piept de curcan sau de pui, oua, lapte batut, maioneza, otet din vin alb, marar si usturoi. Ingrediente: 2 salate mici, desfacute in frunze 1 avocado, curatat de sambure si taiat felii 2 rosii mari, tocate 3 felii de…
Read more »
Pui cu chorizo la tavă
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de pui cu chorizo la tava din: chorizo, ceapa rosie, usturoi, pulpe superioare de pui, cioconele de pui, cartofi, rozmarin si ulei de masline. Ingrediente: 140 g chorizo 2 cepe rosii, taiate in felii groase 4 catei de usturoi 4 pulpe superioare de pui 4 ciocanele de pui 4 cartofi medii cu…
Read more »
Reteta zilei: Clatite galbene cu pui si legume
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de clatite galbene cu pui si legume din: lapte, oua, faina, sofran, sare, unr, piept de pui, spanac, faina, ardei rosu, ceapa verde, usturoi, sare, piper si cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 linguri sofran sare unt pentru umplutura: 1 piept de pui 1 cana spanac…
Read more »
Tamales
Bucate alese pentru masa de Paşte
Tamales sunt nişte gustări foarte populare în Mexic şi în alte tări sud-americane, în special pentru micul dejun. Sunt de fapt nişte rulouri din aluat de porumb numit masa. După ce au fost umplute, se dau prin făină de porumb măcinată mai grcos şi apoi se prăjesc. Umpluturile conţin de regulă carne prăjită –…
Read more »
Pui la tavă cu harissa, ardei graşi şi brânză feta
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de pui la tava cu harissa, arde grasi si branza feta din: harissa, otet de vin rosu, pulpe de pui, ceapa rosie, ardei copti, branza feta, seminte de pin si cuscus. Ingrediente: 2 linguri de harissa 1 lingura otet de vin rosu 500 g pulpe de pui dezosate, fara piele 2 cepe…
Read more »
Curry uşor de pui
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de curry usor de pui din: ceapa, usturoi, ghimbir, pasta de curry, piept de pui, migdale, stafide, supa de pui, zahar fin, iaurt si coriandru. Ingrediente: 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi, tocati mare 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, tocat mare 4 linguri pasta de curry 4 piepti de…
Read more »
Tocanita de pui
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de tocanita de pui din: rosii uscate, mandarine, file de piept de pui, usturoi, ulei, suc de portocale, sare, piper, busuioc, branza de capra. Ingrediente: 75 g rosii uscate conservate in ulei 4 mandarine 600 g file de piept de pui 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 150 ml suc de…
Read more »
Supă de pui cu tăiţei
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de supa de pui cu taitei din: piept de pui, morcovi, ulei vegetal, ameste de 5 condimente, supa de pui, porumb, mazare, sos de soia, taitei din orez, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati piept de pui fara piele 2 morcovi mari 2 linguri ulei vegetal 1/2 lingurita amestec de…
Read more »
Reteta zilei: Pui cu branza Roquefort
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de pui cu branza roquefort din: pui, branza roquefort, smantana, sare, piper, ulei si vin alb. Ingrediente: 1/2 pui 150g branza Roquefort 150g smantana sare piper ulei vin alb   Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune ulei, se adauga carnea de pui taiata in bucati mici si  se prajeste pe ambele…
Read more »
Pui cu ciuperci la cuptor
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de pui cu ciuperci la cuptor din: pui, busuioc, cimbru, piper, sare, ciuperci, ceapa, cartofi, ulei, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 pui busuioc cimbru piper sare 2 cutii ciuperci 2 cepe 2 cartofi ulei 1 lamaie patrunjel verde sau marar   Mod de preparare: Tranşezi puiul în bucăţi şi îl condimentezi cu…
Read more »
Mâncare dietetica cu pui şi ciuperci
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de mancare dietetica cu pui si ciuperci din: piept de pui, ulei de masline, ceapa, sare, piper, ciuperci si rosii. Ingrediente: 840 g piept de pui 3 linguri ulei de masline 3 cepe sare piper 200 g ciuperci champignon 500 g rosii intregi decojite   Mod de preparare: Intr-o tigaie, pui 2…
Read more »
Rulouri din muschi de porc
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de rulouri din muschi de porc din: piept de pui, muschi de porc, ceapa, morcov, gogosari, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 muschi de porc 1 piept de pui dezosat, de marime potrivita 2 cepe 1 morcov cateva bucati de gogosari sau ardei patrunjel sare si piper dupa gust   Mod de…
Read more »
Pui umplut cu spanac şi curmale
Bucate alese pentru masa de Paşte
O reteta de pui umplut cu spanac si curmale din: ceapa, usturoi, ulei de masline, spanac, curmale, chimion, piept de pui, firop de rodie si fasole verde. Ingrediente: 1 ceapa mare, feliata fin 2 catei de usturoi, feliati ulei de masline 8 curmale, tocate marunt 200 g spanac, tocat 2 lingurite de chimion macinat…
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu