marți, 27 mai 2014

Retete culinare gustoase # 13

Retete culinare gustoase:

Reteta zilei: Jambalaya

2 November 2013
Jambalaya_05
Jambalaya este o mancare specifica zonei de sud a Statelor Unite si se aseamana cu Paella spaniola. Gatind aceasta reteta de Jambalaya veti avea in aceeasi farfurie un amestec delicios…

Cum se prepara frigarui de pui cu ardei si cidru (video)

2 November 2013
Cum_se_prepara_frigarui_de_pui_cu_ardei_si_cidru
Retete video:   Cum se prepara frigarui de pui cu ardei si cidru

Vinul intarzie imbatranirea

2 November 2013
Vin_18
Radicalii liberi sunt rezultatul unui fenomen de oxidare ce perturba structura ADN a cromozomilor, precum si structura celulelor, împiedicând astfel reproducerea lor. Ca urmare, celulele nu mai sunt la fel…

MOINETTE, bere belgiana

2 November 2013
MOINETTE_bere_belgiana
Producator: Dupont Brasserie Localitate: Tourpes Tip: ale Concentratie de alcool: 7,5% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: pahar-balon Dupont este o întreprindere de familie, care produce bere de la mijlocul…

Cum se prepara clatite cu crema de branza mascarpone (video)

2 November 2013
Cum_se_prepara_clatite_cu_crema_de_branza_mascarpone
Retete video: Cum se prepara clatite cu crema de branza mascarpone

Antidotul răcelii şi gripei (Aspirina organica)

2 November 2013
Aspirina
Mai întâi a fost un remediu natural, obţinut din scoarţa salciei. Apoi, un savant neamţ a inventat un proces industrial, şi aspirina a devenit primul medicament chimic din lume, cu…

Berea belgiana JUDAS

2 November 2013
Berea_belgiana_JUDAS
Producator: Alken-Maes Brouwerijen (Scottish & Newcastle) Localitate: Kontich Tip: strong ale Concentratie de alcool: 8,5% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: cu cupa rotunda Intreprinderea Alken-Maes Brouwe¬rijen controleaza aproximativ o…

Actiunea anticanceroasa a consumului moderat de vin

2 November 2013
Vin_21
In doze rezonabile, poate avea efecte protectoare, prevenind riscul de cancer. Radicalii liberi sunt larg implicati în cancerogeneza si ei pot fi inhibati de polifenoli. Fibrele ar avea si ele…

Lucifer, marca belgiana de bere

2 November 2013
Lucifer_marca_belgiana_de_bere
Producator: Riva Brouwerij Localitate: Dentergem Tip: strong ale Concentratie de alcool: 8,4% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: pahar-balon Denumirea „Lucifer” a fost aleasa pentru a le transmite potentialilor cumparatori…

Drive Trailer

2 November 2013
Drive:

We Need To Talk About Kevin Trailer

2 November 2013
We Need To Talk About Kevin:

Seven Days in Utopia Trailer

2 November 2013
Seven Days in Utopia:

The Iron Lady Trailer

2 November 2013
The Iron Lady:

Reteta zilei: Prajiturele cu nuca de cocos si cacao

2 November 2013
Prajiturele_cu_nuca_de_cocos_si_cacao_04
Prajiturele cu nuca de cocos si cacao din: lapte de cocos, cacao, ulei de cocos, zahar de nuca de cocos, fulgi de nuca de cocos, esenta de vanilie, nuci, migdale,…

Andive cu sos şi somon

2 November 2013
Andive_cu_sos_si_somon
Andive cu sos şi somon din: andive, lamaie, somon afumat, parmezan, lapte, unt, faina, mazare, ceapa verde, amestec de ciuperci, sare, piper, marar, nucsoara, cimbru verde. Ingrediente: 8 andive o…

Rabies trailer

2 November 2013
Rabies:

Salata cu fileuri de somon si cartofi

2 November 2013
Salata_cu_fileuri_de_somon_si_cartofi
Salata cu fileuri de somon si cartofi din: cartofi, lamaie, fileuri de somon, smantana, marar, patrunjel, mustar, ceapa rosie, ridichi. Ingrediente: 400 g carto

Reteta zilei: Chiftelute de porc pe pat de spaghete cu parmezan

2 November 2013
Chiftelute_de_porc_pe_pat_de_spaghete_cu_parmezan_05
Chiftelute de porc pe pat de spaghete cu parmezan din: carne de porc, patrunjel, oua, parmezan, pesmet, usturoi, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, sare, piper, ulei, spaghete.  …

Homefront Trailer

2 November 2013
Homefront:

Jeleu de mere cu salvie

2 November 2013
Jeleu_de_mere_cu_salvie
Jeleu de mere cu salvie din: mere acrisoare, frunze de salvie, zema de lamaie, otet de mere, zahar tos, suc. Ingrediente: 1,5 kg mere acrisoare 30 g frunze de salvie…

Cartofi cu sos de murături

2 November 2013
Cartofi_cu_sos_de_muraturi
Cartofi cu sos de murături din: cartofi, castraveti in saramura, gogosari in otet, ceapa, unt, faina, supa de legume, smantana, sare, piper, oregano. Ingrediente: 800 g cartofi 200 g castraveti…

Tarta cu branza si masline

2 November 2013
Tarta_cu_branza_si_masline_02
Tarta cu branza si masline din: faina, sare, unt, cascaval, telemea, ardei gras, smantana, fasole pastai, oua, sare, piper, oregano.   Ingrediente: 225 g faina un praf de sare 110…

Friptura de vita cu pastă de dovleac si linte

2 November 2013
Friptura_de_vita_cu_pasta_de_dovleac_si_linte
Friptura de vita cu pastă de dovleac si linte din: friptura de vita, mustar, sare, piper, ulei, zarzavat de supa, boabe de mustar, supa, mere, ceapa, usturoi, pulpa de dovleac,…

The Names of Love Trailer

2 November 2013
The Names of Love:

Ruladă delicioasa de curcan

2 November 2013
Rulada_delicioasa_de_curcan
Ruladă delicioasa de curcan din: carne de curcan, cascaval afumat, ceapa verde, muschi de porc afumat, fulgi de porumb, lapte dulce, ciuperci, faina, praz, sare, piper, ulei, patrunjel, marar. Ingrediente:…

Reteta zilei: Cartofi fierti cu legume

1 November 2013
Cartofi_fierti_cu_legume_05
Cartofi fierti cu legume din: cartofi, ulei de masline, sare, legume.   Ingrediente: 1-8 cartofi ulei de masline sare legume fierte, dupa preferinta     Mod de preparare: Pregatiti cartofii.…

Plante care ridica imunitatea: Cătina, măceşele si tescovina

1 November 2013
Plante_care_ridica_imunitatea
Ierburi de leac tradiţionale, aflate la îndemâna oricui, cele cinci plante deţin supremaţia absolută în materie de stimulare a imunităţii. Să nu vă lipsească din casă! În lunile de iarnă,…

Kulmbacher, bere germana

1 November 2013
Kulmbacher_bere_germana
Producator: Kulmbacher Brauerei Localitate: Kulmbach Tip: pilsner Concentratie de alcool: 4,9% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: de tip flute Kulmbacher este un mare grup german alcatuit din marcile de…

Ardei copti la borcan, o conserva ideala pentru fripturi si salate

1 November 2013
Ardei_copti_la_borcan
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor

HREANUL – Armoracia rusti­cana (totul despre hrean)

1 November 2013
Hrean3
Este o plantă cu totul specială, aflată la limita dintre sălbatic şi domestic. Ce înseamnă aceasta? Că, pe de o parte, este foarte bogată în nutrienţi, la fel ca legumele…

Marca germana de bere Henninger

1 November 2013
Marca_germana_de_bere_Henninger
Producator: Henninger Brau AG Localitate: Frankfurt am Main Tip: lager Concentratie de alcool: 5,5% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: de tip flute Marca germana Henninger Brau este o societate…

Vinul este cel mai bun remediu antistres

1 November 2013
Vin_10
In anul 1994, un studiu condus de Lipton a aratat ca o analiza a efectului bauturilor alcoolice în gestionarea stresului si în prevenirea depresiei a dus la o curba în…

Retete de castraveti murati la borcan pentru iarna ta

1 November 2013
Retete_de_castraveti_murati
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…

Remedii populare – edeme şi ascită

1 November 2013
Remedii_populare
Edemele sunt semnalele organismului despre defecţiunile apărute în anumite organe, cel mai des la nivelul rinichilor, inimii sau fica­tului. Dacă inima are probleme, iniţial se umflă picioa­rele, apoi edemul începe…

Actiunea benefica a vinului asupra sistemului vascular cerebral

1 November 2013
Vin_17
Accidentele vasculare cerebrale se datoreaza fie unei hemoragii, fie unei obstructii prin ateroscleroza si tromboza a unei artere care iriga creierul. In acest ultim caz, zona creierului prost irigata va…

Berea germana EKU 28

1 November 2013
Berea_germana_EKU_28
Producator: EKU (Kulmbacher Brauerei) Localitate: Kulmbach Tip: lager doppelbock Concentratie de alcool: 11% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: pahar-balon Marca de bere EKU este un acronim: E-ul vine de…

Astazi, vinetele sunt vedetele meselor tale

1 November 2013
Vinete4
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi…

Retete de toamna cu pere pe alese

1 November 2013
pere
Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.…

Papadia (curata organismul de toxine)

1 November 2013
Papadia
Acţiune terapeutică De secole, păpădia este cunoscută drept una dintre cele mai puternice ierburi detoxifiante. Datorită princi­piilor amare, tonifică ficatul obosit, stimulează activi­tatea rinichilor şi a intestinelor. Prin aceste calităţi,…

Vinul, cel mai bun protector împotriva riscului cardiovascular

1 November 2013
Vin_06
In vreme ce, în multe tari ale lumii, oamenii mor înca de foame sau sufera de subnutritie, în tarile industriale, numite evoluate, care au la dispozitie hrana din abundenta, locuitorii…

Campbeltown, orasul whisky-ului

1 November 2013
Whisky9
In secolul al XIX-lea, Campbeltown, situat pe cel mai înalt vârf al peninsulei Kintyre, pe coasta de vest a Scotiei, numara mai mult de 30 de distilerii (în afara de…

Vitamina C

1 November 2013
Vitamina_C
Primele semne ce indică un deficit de vitamina C sunt sângerările gingiilor, o stare de astenie, de obo­seală persistentă, apoi sistemul imuni­tar nu mai func­ţio­nează cum trebuie şi apar răcelile…

Reteta zilei: Inghetata delicioasa de caramel

1 November 2013
Inghetata_delicioasa_de_caramel_08
Inghetata delicioasa de caramel din: smantana, zahar, lapte, lapte condensat, zahar vanilat. Ingrediente: 500 de gr de smantana 130 de gr de zahar 120 ml de lapte 2 linguri de…

Dovleci umpluţi cu tocăniţă de purcel

1 November 2013
Dovleci_umpluti_cu_tocanita_de_purcel
Dovleci umpluţi cu tocăniţă de purcel din: dovlecei, sare, cartofi fierti in coaja, praz, rosii uscate, muschi de porc, ceapa, frunzulite de cimbru, supa, smantana, mascarpone, piper, parmezan. Ingrediente: 4…

Peşte cu sos si salata

1 November 2013
Peste_cu_sos_si_salata
Peşte cu sos si salata din: triunchiuri de peste, salata rucola, ardei capia, rosii cherry, seminte de dovleac, otet balsamic, sos de soia, ardei iute, cimbru, ulei, lamaie, ceapa, vin…

Ciuperci cu mamaliguta si sos pesto

1 November 2013
Ciuperci_cu_mamaliguta_si_sos_pesto
Ciuperci cu mamaliguta si sos pesto din: ciuperci champignon, parmezan, rosii cherry, sos pesto, ardei capia, malai grisat, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g…

Zacuscă cu mere

1 November 2013
Zacusca_de_mere
Zacuscă cu mere din: mere, ceapa, gogosari rosii, suc de rosii, ardei grasi, ulei, piper boabe, sare, foi de dafin, ienibahar, vinete. Ingrediente: 2 kg mere 1 kg ceapa 18…

Pasta de dovleac cu sunca si parmezan

1 November 2013
Pasta_de_dovleac_cu_sunca_si_parmezan
Pasta de dovleac cu sunca si parmezan din: pulpa de dovleac, ceapa, sunca de parma, supa, margarina, sare, piper, paste, smantana vegetala, parmezan, patrunjel. Ingrediente: 500 g pulpa de dovleac…

Tipuri de whisky scotian din Highlands-urile Occidentale

1 November 2013
Whisky17
Highlands-urile Occidentale, care se întind de la Oban la Fort William, adapostesc distilerii renumite. Plasate într-un decor natural spectaculos, acestea produc bauturile distilate cu cel mai pronuntat gust de turba…

Consumul de vin in timpul dietelor de slabit

1 November 2013
Vin_03
Barbatii care, fara a fi alcoolici, sunt bautori de vin – sa zicem constanti — au observat ca pierd câteva kilograme (daca se întâmpla sa aiba un surplus ponderal) imediat…

Mille-feuille cu cremă de pere

1 November 2013
Mille_feuille_cu_crema_de_pere
Mille-feuille cu cremă de pere din: foi de placinta, pere, lapte, zahar tos, oua, amidon alimentar, zahar vanilat, sare, migdale, seminte de dovleac, gelatina, nuca de cocos, zahar pudra, unt.…

Peşte pane, cu sos de maioneză cu usturoi

1 November 2013
Peste_pane_cu_sos_de_maioneza_cu_usturoi
Peşte pane, cu sos de maioneză cu usturoi din: sprot, oua, iaurt, lapte, apa minerala, cimbru, sare, piper, patrunjel, faina, ulei, usturoi, ulei, sare, maioneza, smantana, oregano. Ingrediente: 1 kg…

Găluşte cu dovleac, spanac şi nucşoară

1 November 2013
Galuste_cu_dovleac_spanac_si_nucsoara
Găluşte cu dovleac, spanac şi nucşoară din: dovleac, galbenusuri, faina, sare, piper, nucsoara, spanac, unt, parmezan. Ingrediente: 800 g dovleac (decojit si curatat de seminte) 2 galbenusuri 250 g faina…

Reteta zilei: Chiftelute de porc si vita marinate

1 November 2013
Chiftelute_de_porc_si_vita_marinate_11
Chiftelute de porc si vita marinate din: carne vita, carne de vitel, carne de porc, oua, branza, patrunjel, usturoi, pesmet, apa, sare, piper, ulei de masline, sos de rosii.  …

Pachetele cu salată de mere

1 November 2013
Pachetele_cu_salata_de_mere
Pachetele cu salată de mere din: faina, drojdie uscata, lapte dulce, zahar tos, oua, unt, mere, portocala, limeta, mustar picant, otet de mere, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:…

Muschi afumat cu dovleac si hrean

1 November 2013
Muschi_afumat_cu_dovleac_si_hrean
Muschi afumat cu dovleac si hrean din: muschi impanat afumat, piper, ulei, dovleac, ceapa, frunze de dafin, suc de mere, supa, verdeata, hrean, sare. Ingrediente: 1 kg muschi impanat afumat…

Chutney picant de mango

1 November 2013
Chutney_picant_de_mango
Chutney picant de mango din: chimen, seminte de mustar negru, turmeric, mango, ceapa, caise deshidratate, usturoi, ardei iute, coaja de lamaie, zeama de lamaie, otet de vin alb, zahar brun.…

Chiftelute in manta de ardei copti

1 November 2013
Chiftelute_in_manta_de_ardei_copti
Chiftelute in manta de ardei copti din: carne tocata de porc, carne tocata pentru carnati, paine, ceapa, mar, cartofi, usturoi, faina, patrunjel verde, oua, sare, piper, boia dulce, ardei capia…

Sos de vin rosu

1 November 2013
Sos_de_vin_rosu
Sos de vin rosu din: ceapa, concentrat de vita, vin rosu sec, unt, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe mici un cub concentrat de vita 1/2 l vin rosu sec 30…

Supa de dovleac cu sofran si ardei iute

1 November 2013
Supa_de_dovleac_cu_sofran_si_ardei_iute
Supa de dovleac cu sofran si ardei iute din: cartofi albi, pulpa de dovleac, ceapa, usturoi, ulei, praf de curry, supa, sofran, seminte de dovleac,

Reteta zilei: Sandwich-uri de pui cu sos de rosii si parmezan

1 November 2013
Reteta zilei: Sandwich-uri de pui cu sos de rosii si parmezan
Sandwich-uri de pui cu sos de rosii si parmezan din: ulei de masline, carne de pui, cimbru, oregano, sos de rosii, mozzarella, bagheta, patrunjel, pesmet, unt, sare, piper, parmezan.  …

Ruladă de porc umplută

1 November 2013
Rulada_de_porc_umpluta
Ruladă de porc umplută din: carne de porc cu sorici, pulpa de porc, ceapa, usturoi, morcov, dafin, telina, ardei capia, cartofi, vin alb, unt, praf, sare, piper, cimbru, patrunjel. Ingrediente:…

Pachetele cu carne si legume

1 November 2013
Pachetele_cu_carne_si_legume
Pachetele cu carne si legume din: varza chinezeasca, gulie, ulei de orez, piept de pui prajit, foi de aluat de orez, apa, sos de chili, sos de stridii, sos de…

AVOCADO: Totul despre avocado

1 November 2013
Avocado5
Este un fruct pe care îl găsim permanent, în toate marile lanţuri de magazine. Încă prea puţin cunoscut la noi, acest aliment cu coaja verde închis şi cu miezul untos…

Fursecuri fara ou

1 November 2013
Fursecuri_fara_ou
Fursecuri fara ou din: unt, zahar pudra, faina, nucsoara, cardamom, praf de copt, sare, miere, fistic. Ingrediente: 120 g unt 65 g zahar pudra 120 g faina 1/4 lingurita nucsoara…

Crap cu orez integral

1 November 2013
Crap_cu_orez_integral
Crap cu orez integral din: crap, orez, amestec de ciuperci, pasta de tomate, rosii, ardei capia, ardei iute, ceapa rosie, tarhon, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 crapi mai mici…

Morcovi sote cu sos

1 November 2013
Morcovi_sote_cu_sos
Morcovi sote cu sos din: morcovi baby, miere, cimbru, ulei de masline, ceapa rosie, unt, faina, lapte, mustar dulce, cascaval, nucsoara, vin, sare, piper, scortisoara. Ingrediente: 800 g morcovi baby…

Ostropel oltenesc, din pulpe de pui

1 November 2013
Ostropel_oltenesc_din_pulpe_de_pui
Ostropel oltenesc, din pulpe de pui din: pulpe d epui, sare, supa de pui, piper, usturoi, otet. Ingrediente: 1 kg pulpe de pui sare 2 cani supa de pui, de…

Fursecuri crocante cu fistic

1 November 2013
Fursecuri_crocante_cu_fistic
Fursecuri crocante cu fistic din: faina, zahar, praf de copt, coaja de lamaie, ulei, scortisoara, fistic, miere. Ingrediente: 250 g faina 125 g zahar 1/2 pliculet praf de copt 100…

Reteta zilei: Sos Harissa

1 November 2013
Sos_Harissa_07
Sos Harissa din: ardei iute, ardei gras, usturoi, coriandru proaspat, sare, menta, coriandru uscat, chimen, ulei de masline, naut, carne de pui, peste, friptura de miel sau porc.   Ingrediente:…

Fursecuri însiropate

1 November 2013
Fursecuri_însiropate
Fursecuri însiropate din: faina, ou, zahar pudra, pudra de migdale, unt, praf de copt, suc de lamaie, fistic. Ingrediente: 250 g faina un ou 75 g zahar pudra 75 g…

Pacheţele dulci cu fructe uscate

1 November 2013
Pachetele_dulci_cu_fructe_uscate
Pacheţele dulci cu fructe uscate din: amestec cu fructe uscate, foi de aluat de orez, apa, ulei, miere, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 200 g




ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu