miercuri, 28 mai 2014

Retete culinare gustoase # 14

Retete culinare gustoase:

Fursecuri cu migdale

1 November 2013
Fursecuri_cu_migdale
Fursecuri cu migdale din: faina, scortisoara, unt, zahar pudra, curmale, ou, lapte, migdale. Ingrediente: 230 g faina o lingurita scortisoara 80 g unt 100 g zahar pudra 150 g curmale…

Taitei cu sos de curry

1 November 2013
Taitei_cu_sos_de_curry
Taitei cu sos de curry din: taitei lati, telemea de vaca, praf de curry, smantana, concentrat de vita, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel. Ingredinete: o punga taitei lati 100…

Macrou cu legume în sos tomat

1 November 2013
Macrou_cu_legume_în_sos_tomat
Macrou cu legume în sos tomat din: macrou, ulei, otet, ceapa, morcov, sos de rosii, apa, sare, piper, foi de dafin, cimbru. Ingrediente: 1 kg macrou 100 ml ulei 100…

Reteta zilei: Chiftelute la cuptor cu carne de porc si spanac

31 October 2013
Chiftelute_la_cuptor_cu_carne_de_porc_si_spanac_08
Chiftelute la cuptor cu carne de porc si spanac din: carnati, carne de porc, carne de vita, spanac, parmezan, ou, busuioc, patrunjel, praf de usturoi, sare, fulgi de ardei rosu,…

Tipuri de whisky din Highlands-urile Meridionale ale Scotiei

31 October 2013
Tipuri de whisky
Bauturile distilate produse în aceasta regiune se disting prin caracteristicile destul de pronuntate: deseori sunt mai degraba dulci si prezinta o structura usoara si tandra. Gustul este mai putin intens…

Dieta de 14 zile

31 October 2013
Dieta4
Iti propunem doua diete, una de post si alta de dulce, ca sa ai de unde alege. Regulile de baza: Aceste diete te vor ajuta sa slabesti uşor cam 4…

Dieta cu iaurt

31 October 2013
Dieta_cu_iaurt
Dieta cu iaurt este excelenta pentru persoanele care consumă cu placere produse lactate. Pentru ca este destul de restrictiva, dar da rezultate bune, se recomanda sa nu fie tinuta mai…

Berea belgiana LEFFE

31 October 2013
Berea_belgiana_LEFFE_1
Producator: Abbaye de Leffe (InBev) Localitate: Dinant Tip: abdijbier(bere de abatie) Concentratie de alcool: 6,6% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: cu cupa rotunda Fabrica Abbaye de Leffe, care face…

Tipuri de whisky scotian din Highlands-urile Orientale

31 October 2013
Whisky12
Bauturile alcoolice tari realizate în zona din jurul orasului Aberdeen, în regiunea Highlands-urilor  Orientale, au un corp mediu si ofera note placute dulci si de malt, cu un iz de…

Berea belgiana LINDEMANS

31 October 2013
Berea_belgiana_LINDEMANS
Producator: Lindemans Brouwerij N.V. Localitate: Sint-Pieters-Leew (Vlezenbeek) Tip: Iambic gueuze Concentratie de alcool: 5% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandt: halba sau pahar conic In Belgia, fabrica Lindemans Brouwerij N.V.…

Gateste retete delicioase de ardei umpluti!

31 October 2013
Gateste_retete_delicioase_de_ardei_umpluti
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…

Castraveti murati in otet, delicii pentru iarna

31 October 2013
Castraveti_murati_in_otet
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…

Invata cum sa prepari vinete pane!

31 October 2013
Vinete1
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi…

Tipuri de whisky scotian din tinuturile nordice Highlands

31 October 2013
Whisky17
In partea cea mai nordica a Scotiei, de la comitatul Wick pâna la Inver-ness, whisky-urile sunt medii ca tarie, sunt mai degraba seci si sunt mai blânde. Aroma lor nu…

La Gauloise, marca belgiana de bere

31 October 2013
La_Gauloise_marca_belgiana_de_bere
Producator: Du Bocq Brasserie Localitate: Purnode Tip: strong ale Concentratie de alcool: 8,1% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: cu cupa care se închide   Fabrica Du Bocq Brasserie îsi…

Reteta zilei: Inghetata de casa

31 October 2013
Inghetata_de_casa_07
Inghetata de casa din: iaurt, smantana, lapte, zahar, galbenus de ou, zahar vanilat.   Ingrediente: 250 grame de iaurt 200 de grame de smantana 150 ml de lapte 110 gr…

Pilaf cu piept de pui si ardei gras

31 October 2013
Pilaf_cu_piept_de_pu_cu_ardei_gras
Pilaf cu piept de pui cu ardei gras din: piept de pui, orez, apa, unt, ardei gras, concentrat de pui, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui 400 g orez…

Supa crema de midii

31 October 2013
Supa_crema_de_midii
Supa crema de midii din: midii, unt, ceapa, telina, vin alb sec, faina, zeama de lamaie, sos de peste, curry, smantana, sare, piper alb. Ingrediente: 300 g midii 100 g…

Chiftelute delicioase de curcan cu sos

31 October 2013
Chiftelute_delicioase_de_curcan_cu_sos
Chiftelute delicioase de curcan cu sos din: carne tocata de curcan, dovlecei, usturoi, marar, ceapa, cartofi, sare, ou, piper, cimbru, ulei, rosii, pasta de ardei, busuioc, piper, miere, maghiran, iaurt,…

Piept de pui în sos gorgonzola

31 October 2013
Piept_de_pui_în_sos_gorgonzola
Piept de pui în sos gorgonzola din: piept de pui, mozzarella, conopida, unt, sare, piper, boia, gorgonzola, smantana, vin alb, ceapa chives, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g…

Cel mai bun gem de prune

31 October 2013
Cel_mai_bun_gem_de_prune
Gem de prune: prune, mirodenii pentru vin, scortisoara, coaja de portocala, zeama de portocala, zahar tos, coniac. Ingrediente: 1 kg prune – cantarite dupa ce au fost curatate de samburi…

Pui cu legume si sos de smantana

31 October 2013
Pui_cu_legume_si_sos_de_smantana
Pui cu legume si sos de smantana din: piepturi de pui, cartofi, dovlecel, vanata, broccoli, lamai, usturoi, chimen, cimbru, scortisoara, sumac, ulei, smantana, castarveti verzi, menta. Ingrediente: 3 piepturi de…

Gogoşi cu ciocolată şi fructe

31 October 2013
Gogosi_cu_ciocolata_si_fructe
Gogoşi cu ciocolată şi fructe din: faina, oua, drojdie, lapte, zahar pudra, frisca, ciocolata alba, sos de fructe de padure, fructe de padure, sare, ulei, nuca de cocos. Ingrediente: 550…

Taitei cu legume si prune murate

31 October 2013
Taitei_cu_legume_si_prune_murate
Taitei cu legume si prune murate din: praz, ardei gras, ceapa verde, usturoi, ulei de arahide, taitei de orez, prune murate, sos de soia, ulei de susan. Umeboshi sunt fructe…

Pavlova cu fructe

31 October 2013
Pavlova_cu_fructe
Pavlova cu fructe din: albusuri, zahar tos, otet de vin alb, amidon, migdale, fulgi de migdale, visine, pere, prune, esenta de vanilie, frisca, zahar pudra, coniac. Ingrediente: pentru bezea: 4…

Reteta zilei: Hot dog cu carnati si salata de varza

31 October 2013
Hot_dog_cu_carnati_si_salata_de_varza_07
Hot dog cu carnati si salata de varza din: carnati, chifle, bere, ceapa, varza, mere, ceapa verde, patrunjel, otet de mere, lamaie, ulei de masline, mustar, sare, piper.   Ingrediente…

Cotlete de porc cu garnitura de ciuperci

31 October 2013
Cotlete_de_porc_cu_garnitura_de_ciuperci
Cotlete de porc cu garnitura de ciuperci din: cotlete de porc, ciuperci, ceapa, ardei gras, bulion, usturoi, sare, piper, ulei, vin, apa, patrunjel verde. Ingrediente: 3 cotlete de porc fara…

Desert cu mere şi mure

31 October 2013
Desert_cu_mere_si_mure
Desert cu mere şi mure din: mere, unt, zahar, scortisoara, cuisoare, zeama de lamaie, amidon, mure, faina integrala, zahar tos, praf de copt, coaja de portocala, fistic. Ingrediente: pentru umplutura:…

Broccoli cu migdale rumenite

31 October 2013
Broccoli_cu_migdale_rumenite
Broccoli cu migdale rumenite din: broccoli, fulgi de migdale, ulei de masline, coaja de portocala, zeama de portocala. Ingrediente: 600 g broccoli 25 g fulgi de migdale 2 linguri ulei…

Iepure cu fructe de pădure

31 October 2013
Iepure_cu_fructe_de_padure
Iepure cu fructe de pădure din: carne de iepure, cuisoare, fructe de padure, ceapa rosie, praz, ardei iute, usturoi, vin, portocala, ulei, rozmarin, sare, piper, cartofi. Ingrediente: un kilogram carne…

Blinii cu anşoa

31 October 2013
Blinii_cu_ansoa
Blinii cu anşoa din: cartofi, lapte, faina, oua, smantana, ceapa rosie, crema de branza, fileuri de ansoa, sare, piper, marar, ulei de floarea soarelui, limeta. Ingrediente: 500 g cartofi 100…

Ardei umpluţi, în sos de roşii

31 October 2013
Ardei_umpluti_în_sos_de_rosii_05
Ardei umpluţi, în sos de roşii din: carne tocata, ardei grasi, ou, ceapa, orez, marar, patrunjel, oregano, untdelemn, piper negru, sare, faina, apa, bulion de tomate, piper, sare.    …

Reteta zilei: Taco cu carne de porc si sos de ananas

31 October 2013
Taco_cu_carne_de_porc_si_sos_de_ananas_11
Taco cu carne de porc si sos de ananas din: pulpa de porc, apa, ceapa, portocala, untura de porc, ulei, usturoi, dafin, lapte, oregano, sare, taco, sos

Galuste de cartofi cu afumatura si varza

31 October 2013
Galuste_de_cartofi_cu_afumatura_si_varza
Galuste de cartofi cu afumatura si varza din: cartofi, sare, amidon, muschi de porc, ceapa, untura, varza murata, chimen, zahar. Ingrediente: 500 g cartofi cruzi 500 g cartofi fierti de…

Fursecuri umplute

31 October 2013
Fursecuri_umplute
Fursecuri umplute din: gris, faina, unt, zahar pudra, praf de copt, apa de flori de portocal, caise uscate, zahar pudra. Ingrediente: 200 g gris fin 150 g faina 100 g…

Legume cu spanac

31 October 2013
Legume_cu_spanac
Legume cu spanac din: spanac, amestec de ciuperci, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, unt, ulei de floarea soarelui, lapte dulce, orez, patrunjel, sare, piper, smantana, castarveti verzi. Ingrediente: 800 g…

Desert cu ciocolată si migdale

31 October 2013
Desert_cu_ciocolata_si_migdale
Desert cu ciocolată si migdale din: amidon, lapte, zahar tos, ciocolata neagra, migdale, ciocolata alba, sofran, decor de zahar, faina, drojdie, miere, apa, ulei, sare. Ingrediente: 4 linguri cu amidon…

Cartofi umpluti cu carne tocata

31 October 2013
Cartofi_umpluti_cu_carne_tocata_02
O reteta delicioasa de cartofi umpluti cu:chifla, carne tocata, ceapa, cascaval, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8-10 cartofi 1 chiflă 250 g carne tocată 1 ceapă potrivită 100 g caşcaval…

Biscuiti deliciosi pentru ceai

31 October 2013
Biscuiti_deliciosi_pentru_ceai
Biscuiti deliciosi pentru ceai din: unt, zahar, vanilie, oua, alune, faina, bicarbonat, sare. Ingrediente: 160 g unt 160 g zahar 1/2 fiola subtire de vanilie 2 oua 60 g alune…

Dovlecei umpluti cu urda si marar

31 October 2013
Dovlecei_umpluti_cu_urda_si_marar_04
O reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu:urda, marar, sare, piper, ou.   Ingrediente: 8 dovlecei 700 g urdă dulce 1 legătură mărar sare piper 1 ou       Mod…

Ficat cu ciuperci

31 October 2013
Ficat_cu_ciuperci_03
O reteta delicioasa de ficat de vita cu: ciuperci, ghimbir, vin, ceapa verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g ficat de vită 400 g ciuperci 20 g ghimbir 100 ml…

Prajitura cu blat si spuma de cocos

31 October 2013
Prajitura_cu_blat_si_spuma_de_cocos.png
O reteta delicioasa de prajitura cu: margarina, zahar pudra, praf de copt, smantana, cacao, faina, ou, nuca de cocos, lapte, zahar vanilat, esenta de vanilie. Ingrediente: 150 g margarină 150…

Reteta zilei: Mix de legume verzi pentru iarna

31 October 2013
Mix_de_legume_verzi_pentru_iarna_06
Mix de legume verzi  pentru iarna din: ardei gras, ardei iute, usturoi, ceapa verde, coriandru, ulei de masline, sare, suc de lamaie. Ingrediente: 1 ardei gras 1 ardei iute 1…

Supa de morcovi cu galuste si coriandru

31 October 2013
Supa_de_morcovi_cu_galuste_si_coriandru
Supa de morcovi cu galuste si coriandru din: morcovi, ceapa, chimen, ulei, supa de legume, smantana, coriandru verde, sare, piper, gris, lapte, praf de copt. Ingrediente: 1 kg morcovi 340…

Pui cu vin si usturoi

31 October 2013
Pui_cu_vin_si_usturoi_03
O reteta delicioasa de pui cu: usturoi, vin alb, cimbru, sare, piper, bulion, faina, untura. Ingrediente: 1 pui 1 căciulie de usturoi 1 pahar vin alb 1 praf cimbru sare…

Cremă de ciocolată albă si lămaie

31 October 2013
Crema_de_ciocolata_alba_si_lamaie_03
O reteta delicioasa de crema de ciocolata alba cu:lamaie, sare, smantana, oua. Ongrediente: 250 g ciocolată albă 1 lămâie 1 praf de sare 150 ml smântână 4 albuşuri  de ou…

Rulouri cu surimi şi ananas

31 October 2013
Rulouri_cu_surimi_si_ananas
Rulouri cu surimi şi ananas din: foi de alge nori, ceapa verde, batoane de surimi, orez, avocado, castravete, limeta, ghimbir, sofran, otet de orez, zahar, sare, piper. Ingrediente: un pachet…

Rulada delicioasa cu frisca si capsuni

31 October 2013
Rulada_cu_frisca_si_capsuni.png
O reteta delicioasa de rulada cu: oua, miere, zahar, sare, faina de grau, faina de hrisca, capsuni, frisca. Ingrediente blat: 3 ouă 80 g miere 30 g zahăr 1 praf…

Reteta zilei: Galuste umplute cu carne de porc

30 October 2013
Galuste_umplute_cu_carne_de_porc_05
Galuste umplute cu carne de porc din: carne de porc, creveti, castane, ceapa verde, ghimbir, sos de soia, ulei de susan, piper alb, vin, albus de ou, faina de porumb,…

Arta unei bune invechiri a whisky-ului

30 October 2013
Whisky17
In industria whisky-ului, un rol important este jucat de asa-zisii îmbuteliatori independenti. Este vorba despre întreprinderi – care îsi bazeaza uneori succesul pe initiativa micilor comercianti sau negustori – care…

Dieta impotriva celulitei

30 October 2013
Dieta3
Studiile indica faptul ca programele de slabire foarte stricte, cu un aport caloric foarte redus, favorizeaza aparitia celulitei. De asemenea, s-a observat ca persoanele care consuma regulat alimente procesate industrial…

Berea germana Beck’s

30 October 2013
Becks
Berea pilsner premium Beck’s este berea germana cea mai exportata în lumea întreaga. A fost creata în anul 1876 la Kaiserbrauerei Beck & May, firma fondata cu trei ani mai…

Dieta cu suc de rosii

30 October 2013
Dieta_cu_suc_de_rosii
Daca doresti sa incepi o cura de slabire, iti propunem una foarte usoara, de sezon, cu rezultate uimitoare, dieta cu suc de rosii. Aceste legume savuroase si sanatoase sunt ideale…

DIEBELS, bere germana

30 October 2013
DIEBELS_bere_germana
Producator: Diebels GmbH (InBev) Localitate: Issum Tip: altbier Concentratie de alcool: 4,8% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: altglass Fabrica de bere Diebels a fost întemeiata în 1878 în localitatea…

Culesul frunzelor de ceai

30 October 2013
Ceai5
Când vine vremea culesului în China, frunzele de ceai se smulg cu mâna, deoarece pe o singura planta exista frunze de calitati diferite. In alte tari se folosesc masini de…

Scotia, patria whisky-ului

30 October 2013
Whisky8
CALITATE INCONFUNDABILA A vizita Scotia înseamna a patrunde în istoria sa magica, evocata de vestigii graitoare, si a te cufunda în locuri pline de farmec, dominate de o natura adesea…

EDEL PREMIUM, marca germana de bere

30 October 2013
Bere_04
Producator: Aktien Brauerei Kaufbeuren Localitate: Kaufbeuren Tip: lager Concentratie de alcool: 5,8% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: pahar german Firma Aktien Brauerei Kaufbeuren a fost întemeiata în 1879 la…

Plantele de ceai si varietatile lor

30 October 2013
Ceai6
Plantele de ceai sunt fie salbatice, fie cultivate, iar în China se împart în sase tipuri: albe, galbene, verzulii, verzi, rosii si negre. In Occident, ceaiul verde si ceaiul verzuliu…

Gustul raritatii, colectionarea whisky-ului

30 October 2013
Whisky9
Degustatorii de whisky nu îsi limiteaza întotdeauna atentia la pretioasa bautura: cum se întâmpla în mod frecvent prin­tre pasionatii unui domeniu, pasul catre colectionism poate fi scurt. Obiect de cult…

Reteta zilei: Rulouri cu mere

30 October 2013
Rulouri_cu_mere_10
Rulouri cu mere din: faina, iaurt, ulei, mere, zahar, oua, scotisoara, sare.   Ingrediente: 420 de gr de faina 125 de gr de iaurt 11 linguri de ulei 3 mere…

Tocăniţă de viţel cu ciuperci şi găluşte

30 October 2013
Tocanita_de_vitel_cu_ciuperci_si_galuste_02
Tocăniţă de viţel cu ciuperci şi găluşte din: pulpa de vitel, sare, piper, ulei, supa de pasare, ceapa, ciuperci champignon, frisca, smantana, pesmet, unt, faina, lapte, oua, patrunjel. Ingrediente: 600…

Dovlecel umplut cu brânză, ciuperci şi cimbru

30 October 2013
Dovlecel_umplut_cu_brânza_ciuperci_si_cimbru
Dovlecel umplut cu brânză, ciuperci şi cimbru din: dovlecei, cas, piept de pui, ceapa, usturoi, ciuperci, ou, cimbru, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 100 g cas proaspat…

Ciorbă cu perişoare şi legume coapte

30 October 2013
Ciorba_cu_perisoare_si_legume_coapte
Ciorbă cu perişoare şi legume coapte din: coasta afumata de porc, oase de porc, carne tocata de porc, morcovi, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, ceapa, cartofi,…

Galuste de cartofi cu piept de pui

30 October 2013
Galuste_de_cartofi_cu_piept_de_pui
Galuste de cartofi cu piept de pui din: cartofi, fileuri de pui, ricotta, cimbru, salvie, rozmarin, ou, ulei de masline, smantana, ceapa, lapte, usturoi, spanac, capere, sare, masline negre, amidon,…

Fursecuri asortate

30 October 2013
Fursecuri_asortate
Fursecuri asortate din: unt, galbenusuri, zahar, praf de copt, amidon, faina, ciocolata alba, ciocolata neagra, fructe uscate. Ingrediente: pentru aluat: 250 g unt 3 galbenusuri 150 g zahar 1/2 lingurita…

Cartofi rumeniti cu mac si parmezan

30 October 2013
Roasted potatoes with rosemary in a bowl
Cartofi rumeniti cu mac si parmezan din: cartofi, ulei de masline, parmezan, mac. Ingrediente: 1 kg cartofi cu coaja alba, taiati in doua sau in bucati egale

Galuste cu slaninuta

30 October 2013
Galuste_cu_slaninuta
Galuste cu slaninuta din: telemea de oaie, gris, chifle, patrunjel, oua, slaninuta, sare. Ingrediente: 240 g telemea de oaie 100 g gris 2 chifle vechi de-o zi 4 linguri patrunjel…

Muschiulet de porc cu sos si ganitura

30 October 2013
Muschiulet_de_porc_cu_sos_si_ganitura
Muschiulet de porc cu sos si ganitura din: muschiulet de porc, oregano, busuioc, cimbru, rozmarin, piper, miere, otet balsamic, vin, ulei, apa, mere, morcovi, mazare, fasole pastai, ardei, conopida, broccoli,…

Salata cu rosii, castravete si ceapa rosie

30 October 2013
Salata_cu_rosii_castravete_si_ceapa_rosie
Salata cu rosii, castravete si ceapa rosie din: rosii, castravete, ceapa rosie, salata verde, frunze de menta, frunze de patrunjel, lipii, sumac, usturoi, otet de vin rosu, ulei de masline,…

Gulas de mistret in sos de vin rosu

30 October 2013
Gulas_de_mistret_in_sos_de_vin_rosu
Gulas de mistret in sos de vin rosu din: pulpa de mistret, ceapa, unt, bacon, chimen, coniac, vin rosu sec, cimbru, supa de carne, smantana, sare, piper, compot de merisoare,…

Reteta zilei: Orez prajit cu ou, carne de porc, creveti si legume

30 October 2013
Orez_prajit_cu_ou_carne_de_porc_creveti_si_legume_07
Orez prajit cu ou, carne de porc, creveti si legume din: ulei, oua, usturoi, ceapa verde, creveti, carne de porc, orez fiert, mazare, sos de soia, ulei de susan, piper…

Ciorbă de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari

30 October 2013
Ciorba_de_rosii_si_conopida_cu_ceapa_verde_si_gogosari
Ciorbă de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari din: conopida, ceapa verde, usturoi, gogosari, ardei capia, sare, piper, boia dulce, ulei, suc de rosii, bors. Ingrediente: 1 conopida…

Pulpe de pui cu ardei, telina si bame

30 October 2013
Pulpe_de_pui_cu_ardei_telina_si_bame
Pulpe de pui cu ardei, telina si bame din: ulei de masline, pulpe de pui, ceapa, arde, telina apio, pudra de ardei cayenne, paprika afumata, chimion, frunza de dafin, faina,…

Bomboane din morcovi

30 October 2013
Bomboane_din_morcovi
Bomboane din morcovi din: morcovi, zahar, apa, zahar vanilinat, scortisoara, nuci, unt. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 125 g zahar 100 ml apa un pachet zahar vanilinat o lingurita scortisoara 100…

Piept de fazan cu ficat

30 October 2013
Piept_de_fazan_cu_ficat
Piept de fazan cu ficat din: bacon, ceapa, slaninuta, piept de fazan, sare, piper, cuisoare, nucsoara, supa, ficat de vitel, chifle, smantana, galbenusuri. Ingrediente: 150 g bacon 1 ceapa 200…

Ardei copţi umpluţi cu carne de pui

30 October 2013
Ardei_copti_umpluti_cu_carne_de_pui
Ardei copţi umpluţi cu carne de pui din: ardei grasi, carne de pasare, morcovi, telina, pastarnac, rosie, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, patrunjel verde. Ingrediente: 2 ardei grasi…

Alimente care nu ar trebui să lipsească de pe masa diabeticilor

30 October 2013
Alimente_1
Peste 1,5 milioane de români suferă de diabet zaharat, iar în întreaga lume se confruntă cu această boală endocrină în jur de 350 de milioane de oameni. Organizaţia Mondială a…

Reteta zilei: Sandwich-uri cu chiftele de porc si sos de maioneza

30 October 2013
Sandwich_uri_cu_chiftele_de_porc_si_sos_de_maioneza_16
Sandwich-uri cu chiftele de porc si sos de maioneza din: maioneza, ceapa, sos sriracha, carne de porc, busuioc, usturoi, praz, sos de peste, zahar, amidon, piper, sare, morcovi, ridiche alba,…

Supă-cremă de legume, cu crutoane de telină

30 October 2013
Supa_crema_de_legume_cu_crutoane_de_telina
Supă-cremă de legume, cu crutoane de telină din: telina, morcov, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, smantana, unt, patrunjel, frunze de telina, zahar, sare. Ingrediente: 1 telina de 300 g 1…

Friptura de mistret in sos de macese

30 October 2013
Friptura_de_mistret_in_sos_de_macese
Friptura de mistret in sos de macese din: pulpa de mistret, ulei de floarea soarelui, slaninuta, faina, zahar, vin, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, boabe de piper,…

Fursecuri cu arahide

30 October 2013
Fursecuri_cu_arahide
Fursecuri cu arahide din: faina, zahar brun, unt, oua, arahide, praf de copt, apa de flori de portocal. Ingrediente: 360 g faina 200 g zahar brun 120 g unt 2…

Piept de raţă cu ardei

30 October 2013
Piept_de_rata_cu_ardei_05
Piept de raţă cu ardei din: piept de rata, vin roze, unt, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru verde, miere, zeama de portocala, ardei.   Ingrediente: 1 piept de…

Coaste de vita cu muştar

30 October 2013
Coaste_de_vita_cu_mustar
Coaste de vita cu muştar din: coaste de vita, ulei de masline, sare grunjoasa, ceapa, mustar, cimbru, rozmarin, vin rosu. Ingrediente: 1,5 kg coaste de vita 3 linguri ulei de…

Pulpe de iepure cu ceapa

30 October 2013
Pulpe_de_iepure_cu_ceapa
Pulpe de iepure cu ceapa din: pulpe de iepure, mustar cu boabe, mustar cremos, piper, ceapa, ienupar, unt, supa de carne, rozmarin, cimbru, vin rosu sec, sare. Ingrediente: 4 pulpe…

Zacuscă delicioasa de bureţi

30 October 2013
Zacusca_delicioasa_de_bureti
Zacuscă delicioasa de bureţi din: ghebe, ceapa, ardei, ardei capia, gogosari, morcovi, ulei, pasta de rosii, sare, piper boabe, foi de dafin. Ingrediente: 3,2 kg ghebe 2 kg ceapa 3…

Supa cu ardei copti, naut si cuscus

30 October 2013
Supa_cu_ardei_copti_naut_si_cuscus
Supa cu ardei copti, naut si cuscus din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, chimion, ras el hanout, scortisoara, ardei copti, rosii tocate, supa de legume, naut, lamaie…

Reteta zilei: Oua umplute cu pasta de usturoi

30 October 2013
Oua_umplute_cu_pasta_de_usturoi_05
Oua umplute cu pasta de usturoi din: oua fierte, iaurt, usturoi, sare, boia.   Ingrediente: 4 oua fierte 2 linguri iaurt 1-2 catei de usturoi sare boia de ardei    …

Dovlecei cu lămâie

30 October 2013
Dovlecei_cu_lamaie
Dovlecei cu lămâie din: ulei de masline, dovlecei, coaja de lamaie, pesmet, condimente. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 750 g dovlecei, taiati felii in diagonala coaja rasa de la…

Baclava cu sirop

30 October 2013
Baclava_cu_sirop
Baclava cu sirop din: foi de placinta, fistic, nuci, alune de padure, unt, zahar, apa de flori de portocal, zahar, suc de lamaie, miez de nuca. Ingrediente: 500 g foi…

Sărmăluţe în foi de vită cu sos

30 October 2013
Sarmalute_în_foi_de_vita_cu_sos
Sărmăluţe în foi de vită cu sos din: carne tocata, foi de vita de vie, ceapa, orez, cimbru uscat, boia, sare, piper, macris, faina, usturoi, sare. Ingrediente: 1 kg carne…

Cartofi feliati si rumeniti

30 October 2013
Cartofi_feliati_si_rumeniti
Cartofi feliati si rumeniti din: cartofi, usturoi, foi de dafin, vin alb, unt, ulei de masline. Ingrediente: 12 cartofi de marime potrivita 3 catei de usturoi, taiat felii 6 foi…

Prăjitură cu firimituri si mere

30 October 2013
Prajitura_cu_firimituri_si_mere
Prăjitură cu firimituri si mere din: unt, faina, ulei, ou, sare, apa, firimituri, zahar brun, faina, unt, mere. Ingrediente: 100 g unt 200 g faina 20 ml ulei un ou…

Reteta delicioasa pentru Halloween: Biscuiti in forma de dovleac

29 October 2013
Biscuiti_in_forma_de_dovleac_09
Pentru ca Halloween-ul este aproape v-am pregatit o reteta gustoasa si draguta de biscuiti pentru cei dragi si mai ales pentru copii. Pentru ca de Halloween, dovleacul nu trebuie sa…

Berea belgiana Hoegaarden

29 October 2013
Berea_belgiana_Hoegaarden_2
Hoegaarden este numele unei localităţi din Brabant, fiind recunoscuta inca din Evul Mediu pentru berea sa albă, obţinută din grâu, a cărei producţie a căzut în uitare pe la mijlocul…

Dieta cu supe reci

29 October 2013
Supa si ciorbe
Cum vara iti ofera o multime de legume proaspete, iti propunem o dietă inedita, care te ajuta sa scapi de 2 kg în 7 zile. Aceasta dieta se bazeaza pe…

Arta degustarii whisky-ului

29 October 2013
Whisky9
Nu este usor sa te orientezi în variata gama de arome si gusturi oferite de nenumaratele tipuri de whisky comercializate în întreaga lume. Cunoasterea tipului de batura ales si o…

Retete de ardei la otet se numara printre preferatele noastre

29 October 2013
ardei_la_otet
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…

Retete apreciate de castraveti in otet facuti in casa

29 October 2013
Castraveti_in_otet
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special…

Dieta frantuzeasca

29 October 2013
Dieta4
Bucataria frantuzeasca este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune din lume. Aparent, dieta frantuzeasca pare a nu fi o dieta in adevaratul sens

Het Kapittel- marca belgiana de bere

29 October 2013
Het_Kapittel_marca_belgiana_de_bere
Termenul belgian kapittel, ales de fabrica Van Eecke Brouwerij pentru berile sale, este folosit de regula, pentru a indica ansamblul colectivităţii constituite din călugări şi conducătorii lor ierarhici (părinţi superiori,…

Beneficiile whisky-ului ca medicament

29 October 2013
Whisky13
In perioada prohibitiei din SUA, whisky-ul era considerat medicament si se permitea doar in farmacii comercializarea de whisky numai de tipul Laphroaig pe baza de prescriptie medicala. Sunt multi cei…

Retete culinare cu vinete prajite pentru o zi obisnuita

29 October 2013
Vinete3
Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi…

Metode simple de a prepara galustele cu prune

29 October 2013
Galuste_cu_prune
Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.…

Berea belgiana Grimbergen

29 October 2013
Berea_belgiana_Grimbergen_1
Fabrica Alken-Maes Brouwerijen, care, începând cu anul 2000, face parte din grupul Scottish & Newcastle, produce diferitele varietăţi de bere Grimbergen sub licenţă acordată de călugării norbertini. In instalaţiile sale…

Ce trebuie sa stim despre Whisky-ul american

29 October 2013
Whisky11
Cel mai raspândit whisky în Statele Unite este cel straight („neamestecat”), care trebuie sa fie produs în proportie de cel putin 51% dintr-o singura cereala. Cel mai important tip este…

Reteta zilei: Prajiturele delicioase cu lamaie si ciocolata

29 October 2013
Prajiturele_delicioase_cu_lamaie_si_ciocolata_08
Prajiturele delicioase cu lamaie si ciocolata din: unt, faina, zahar, praf de copt, ou, lapte, zahar vanilat, ciocolata, esenta de portocale, esenta de lamaie, suc de lamaie, coaja de lamaie,…

Pulpa de caprioara in sos de verdeata

29 October 2013
Pulpa_de_caprioara_in_sos_de_verdeata
Pulpa de caprioara in sos de verdeata din: ulei, bacon, ceapa, usturoi, sare, piper negru, boia dulce, ardei iute, sos worcester, cimbru, salvie, pulpa de caprioara, supa de vanat, ardei…

Fleica de porc umpluta

29 October 2013
Fleica_de_porc_umpluta
Fleica de porc umpluta din: fleica de porc, ceapa, ulei de masline, smochine, amestec de condiment picant, coaja de lamaie, zeama de lamaie, cimbru, patrunjel, vin. Ingrediente: 1,5 kg fleica…

Placinta cu varza, cascaval si seminte de susan

29 October 2013
Placinta_cu_varza_cascaval_si_seminte_de_susan
Placinta cu varza, cascaval si seminte de susan din: varza, sare, ceapa, ulei de floarea soarelui, carnaciori, oua, smantana, piper, aluat de foi, galbenus, seminte de susan, cascaval. Ingrediente: 450…

Stiuca rasol, cu sos de usturoi

29 October 2013
Stiuca_rasol_cu_sos_de_usturoi
Stiuca rasol, cu sos de usturoi din: stiuca, morcov, cartof, ceapa, ardei gras, verdeata, foaie de dafin, sare, piper, galbenus, mustar, ulei, usturoi, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g stiuca…

Tartă cu cremă şi mere

29 October 2013
Tarta_cu_crema_si_mere
Tartă cu cremă şi mere din: aluat, mere, stafide, fistic, galbenusuri, zahar pudra, amidon, lapte. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 2-3 mere o lingura stafide o lingura fistic pentru crema:…

Chutney de mere si dovleac cu ardei iute

29 October 2013
Chutney_de_mere_si_dovleac_cu_ardei_iute
Chutney de mere si dovleac cu ardei iute din: ulei de floarea soarelui, ceapa, ghimbir, ardei iute, cardamom, scortisoara, boabe de mustar negru, usturoi, dovleac, mere, turmeric, zahar brun, otet…

Dovleac cu gnocchi si branza la cuptor

29 October 2013
Dovleac_cu_gnocchi_si_branza_la_cuptor
Dovleac cu gnocchi si branza la cuptor din: dovleac, ulei de masline, rosii, usturoi, rozmarin, otet de mere, gnocchi, branza de capra, nuci de pin. Ingrediente: 500 g dovleac, curatat…

File de păstrăv, cu sos de vin alb

29 October 2013
File_de_pastrav_cu_sos_de_vin_alb_03
File de păstrăv, cu sos de vin alb din: pastrav, ciuperci, vin, smantana, ceapa, unt, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 6 bucati file de pastrav sau 3 pastravi intregi…

Biscuiti cu crema de cafea

29 October 2013
Biscuiti_cu_crema_de_cafea
Biscuiti cu crema de cafea din: unt, zahar, cafea macinata, ou, esenta de vanilie, faina, sare, praf de copt, nuci, albus, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 125 g…

Fasole verde cu vinegreta de lamaie

29 October 2013
Fasole_verde_cu_vinegreta_de_lamaie
Fasole verde cu vinegreta de lamaie din: fasole verde, masline negre, zeama de lamaie, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole verde 40 g masline negre, taiate zeama de…

Reteta zilei: Fettuccini cu smantana si parmezan

29 October 2013
Fettuccini cu smantana si parmezan
Fettuccini cu smantana si parmezan din: unt, usturoi, smantana, parmezan, fettuccini, piper.   Ingrediente: 1/2 cana unt sarat 3 catei de usturoi proaspat, tocat 2 cani smantana 1/2- 1 cana…

Risotto cu iaurt

29 October 2013
Risotto_cu_iaurt
Risotto cu iaurt din: orez, ceapa, unt, vermut, concentrat de pui, sare, piper, iaurt natur, foi de busuioc. Ingrediente: 300 g orez cu bob rotund o ceapa 25 g unt…

Supa de dovleac cu miez de nuca

29 October 2013
Supa_de_dovleac_cu_miez_de_nuca
Supa de dovleac cu miez de nuca din: dovleac, lapte, unt, nucsoara, sare, piper, miez de nuca. Ingrediente: un kg dovleac un litru lapte 50 g unt un praf nucsoara…

Pui rumenit cu sos pesto

29 October 2013
Pui_rumenit_cu_sos_pesto
Pui rumenit cu sos pesto din: pui, pesto, telina, fenicul, vin alb sec, coaja de lamaie, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pui mare 2 linguri pesto 1 codita de telina,…

Terina cu carne de vita, porc si piept de curcan

29 October 2013
Terina_cu_carne_de_vita_porc_si_piept_de_curcan
Terina cu carne de vita, porc si piept de curcan din: carne de porc, carne de vita, piept de curcan, ceapa, bacon afumat, paine, coniac, oua, sare, piper. Ingrediente: 600…

Placinta cu mere, prune si smochine

29 October 2013
Placinta_cu_mere_prune_si_smochine
Placinta cu mere, prune si smochine din: mere, prune, zahar, smochine, mure, smantana, crema de vanilie, inghetata, faina alba, faina integrala, unt, zahar brun. Ingrediente: 400 g de mere, curatate…

Pui la cuptor, cu sos mediteranean

29 October 2013
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pui la cuptor, cu sos mediteranean din: pui, sare, piper, boia, ierburi de provence, usturoi, lamaie, portocala, cimbru verde, vin, rosii, busuioc, capere, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Ingrediente:…

Reteta zilei: Budinca de broccoli cu sunca si branza

29 October 2013
Budinca_de_broccoli_cu_sunca_si_branza_05
Budinca de broccoli cu sunca si branza din: broccoli, sunca, branza, parmezan, sare, ulei.   Ingrediente: 1 broccoli 3-4 felii de sunca 100g branza, maruntita 50g parmezan, ras sare ulei…

Africane cu frisca si ness

29 October 2013
Africane_cu_frisca_si_ness_03
O reteta delicioasa de prajitura cu: smantana dulce, oua, mess, cacao, zahar pudra, nuci, pesmet, lichior de cafea, esenta de rom. Ingrediente: 1 l smântână dulce 2 ouă 50 g…

Terina de pui

29 October 2013
Terina_de_pui
Terina de pui din: ficat de pui, oua, piept de pui, ardei rgas, ceapa, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kilogram ficat de pui 3 oua un piept de pui…

Prajitura cu branza si fructe

29 October 2013
Prajitura_cu_branza_si_fructe_05
O reteta delicioasa de prajitura cu: compot de ananas, unt, mascarpone, oua, faina, lamaie, compot de caise, zahar tos. Ingrediente: 380 g ananas din compot tăiat rondele 125 g unt…

Sarmale cu peşte

29 October 2013
Sarmale_cu_peste
Sarmale cu peşte din: varza, sare, busuioc, file de stiuca, suc de lamaie verde, piper, bulion, smantana, unt, supa de legume. Ingrediente: 1 kg varza sare 1 legatura busuioc 500…

Carne cu chilli

29 October 2013
carne_cu_chilli.png
O reteta delicioasa de carne de vita cu: ceapa, ardei rosu, usturoi, fasole rosie, bulion, praf de chilli picant, sare, boia, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 250…

Friptura ungureasca

29 October 2013
Friptura_ungureasca_04
O reteta delicioasa de friptura de vita cu: ulei, vinete, cartofi, unt, ceapa, boia dulce, ardei gras, paste de tomate. Ingrediente: 800 g muşchi de vită 150 ml ulei 2…

Baclava cu nuci si portocale confiate

29 October 2013
Baclava_cu_nuci_si_portocale_confiate
Baclava cu nuci si portocale confiate din: foi de placinta, nuci, coaja de portocala confiata, zahar pudra, scortisoara, apa de flori de portocal, unt, zahar, suc de lamaie, miere. Ingrediente:…

Peste cu masline

29 October 2013
Peste_cu_masline_03
O reteta delicioasa de peste cu: ulei, masline, faina, ceapa, vin alb, foi de dafin, ienibahar, lamai, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg peşte 200 ml ulei 300 g




ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu