vineri, 15 martie 2013

Retete de Pasti #16


Retete de Paste:

Sos oltenesc de iaurt

26 October 2010
  Ingrediente: 300 ml iaurt 3 fire ceapă verde 1 lingură muştar 1 roşie coaptă 1 tulpină praz 10 g sare mărar leuştean pătrunjel   Mod de preparare: Se rade prazul, se cojeşte roşia se freacă toate până se leagă .Se adaugă verdeaţa, tocată mărunt. Rasolul, legumele, dar şi ochiurile se înfrăţesc cu acest sos…
Read more »

Praz umplut sau sarmalute de praz

26 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg praz 500 g carne viţel tocată 500 ml supă vită 2 ouă 1 pahar vin alb sec sare piper 1 linguriţă miere 50 g piure ardei gras şi roşii 100 g unt   Mod de preparare: Se spală, se taie prazul  partea cea groasă  în bucăţi de lungimea unei ţigărin .…
Read more »

Turta de praz

26 October 2010
  Ingrediente : 250 g faină 125 g unt 1 gălbenuş de ou pentru aluat 1 jumătate linguriţă de sare 800 g praz 50 g unt 2 gălbenuşuri de ou sare piper   Mod de preparare: Se face un aluat cu faina, untul, gălbenuşul de ou, sare şi puţină apă, cât să iasă un aluat…
Read more »

Vinete cu aluat de cartofi

26 October 2010
Vinete cu aluat de cartofi  Ingrediente pentru aluat:  1 kg cartofi 100 g făină 1 ou 100 g unt sare Ingrediente pentru umplutură: 3 vinete potrivite 4 roşii 150 g caşca­val 2 ouă 150 g smântână dietetică (sau iaurt) 1 linguriţă vegeta condimente (busuioc, maghiran, cimbru) 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi…
Read more »

Varza cu marar

26 October 2010
  Ingrediente: 3 linguri untdelemn 2 morcovi sare piper paprică 1 lingură pastă roşii 2 legături de mărar 200 ml supă de pasăre 200 g iaurt 200 g carne albă (piept pui dezosat) 6 vărzuce mici   Mod de preparare: Varza se împarte în patru sau se toacă fideluţă carnea se taie cubulete, morcovii se…
Read more »

Ciorba olteneasca de pui

26 October 2010
  Ingrediente: 1 pui mare 2 cepe 1 morcov 1 legătură lobodă roşie 1 pătrunjel 1 ardei gras verde 1 legătură ceapă verde 1 ou sare piper leuştean 200 g tăietei de casă sau zdrenţe acreală: 1 litru borş (0,5 1 zer)   Mod de preparare: Se pun la fiert, întregi, ceapa, morcovul, pătrunjelul, 20…
Read more »

Supă-cremă de dovlecei

26 October 2010
  Ingrediente: 700 g dovlecei tineri 2 cartofi 1 morcov 1 gălbenuş 100 g smântână 1 lingură vegeta 50 g unt 2 linguri suc de lămâie opţional 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie bucăţi şi se fierb împreună cu morcovul şi cartofii în 4…
Read more »

Supă ardelenească de cartofi

26 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 2 ardei graşi roşii 1 legătură pătrunjel 3 linguri ulei 1 lingură vegeta câteva frunze tarhon 250 ml lapte   Mod de preparare: Cartofii, morcovii şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert în 3,5 litri de apă. Când legumele sunt aproape…
Read more »

Rulouri de dovlecei cu branză tofu

26 October 2010
Rulouri de dovlecei cu branză tofu  Ingrediente: 2 dovlecei 2 ouă 2-3 linguri făină 250 g brânză tofu ulei pentru prăjit scobitori   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă, se taie felii subţiri pe lungime, se presară cu sare şi se lasă deoparte să se înmoaie. între timp, brânza tofu se taie felii de 2-3 cm lungime şi…
Read more »

Drob de vinete

26 October 2010
Drob de vinete  Ingrediente: 1,5 kg vinete 5 linguri gris 4 cepe mari 1 căpăţână usturoi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare 1 lingură vegeta 4 ouă condimente 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Vinetele se curăţă de coajă (în zebră), se taie cubuleţe şi se pun în apa clocotită cu sare până se înmoaie,…
Read more »

Salată de crudităţi

26 October 2010
  Ingrediente: 1 salată verde 100 g mazăre din conservă 1 ardei 1 legă­tură ceapă verde 1 morcov ras 2 frunze de ţelină 1 avocado 2-3 linguri suc de lămâie sare 1 linguriţă miere   Mod de preparare: Pe un platou se aşază salata, ţelina, mazărea, rondelele de ardei, morcovul, după ce în prealabil au…
Read more »

Rulouri de cartofi

26 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g făină 20 g unt 1 ou 200 g brânză de vaci sare verdeaţă mărar şi pătrunjel   Mod de preparare: Cartofii se spală bine şi se fierb în coajă, după aceea se curăţă şi se dau prin maşina de tocat. Se amestecă cu făina, untul şi un ou…
Read more »

Cartofi cu sos alb

26 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g făină caju 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă sare 1 legătură pătrunjel verde 3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe mai mari se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt pe jumătate fierţi, se opreşte focul şi…
Read more »

Drob de nuci

26 October 2010
  Ingrediente: 300 g nuci măcinate 150 g fulgi de ovăz 150 g fulgi de porumb 2 cepe 2 ardei graşi 200 g brânză de vaci 1 ţelină 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 căpăţână usturoi 4 ouă 1 lingură vegeta 3 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa, ardeiul, ţelina se taie mărunt…
Read more »

Mancare de năut

26 October 2010
Mancare de năut  Ingrediente: 250 g năut 800 g roşii coapte bine 2 ardei 2 cepe 3 căţei de usturoi 1 vânătă potrivită 1 linguriţă cimbru 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Năutul se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Se scurge de apa în care a stat la înmuiat, se clăteşte şi se pune…
Read more »

Ciorba olteneasca de vacuta

26 October 2010
  Ingrediente: 3-4 kg oase mari 1 kg came de văcuţă 2 cepe 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 pătrunjel 1 fir de praz 1 cotor de varză dulce 4 cartofi sare 1 legătură leuştean 1 pahar smântână   Mod de preparare: Oasele sparte se pun la fiert în 2 litri apă rece…
Read more »

Musaca de telina

26 October 2010
  Ingrediente umplutura: 500 g carne tocată viţel 1 pahar lapte 100 g pâine albă 100 g unt sare piper 1 ceapă 2 linguri pastă ardei gras 2 ouă 1 pahar bulion gros de roşii 2 kg telina 50 g unt Ingrediente zeama:500 ml supă de carne ,1 ceapă 100 g pesmet, 50 g unt…
Read more »

Chifteluţe de mazăre uscata

26 October 2010
  Ingrediente: 200 g mazăre uscată 1 -2 cepe 4-5 căţei de usturoi 2 linguri făină de mălai 2 ouă oregano cimbru 1 lingură boia de ardei dulce ulei 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Mazărea se alege, se spală în multe ape şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Ceapa se…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Shanghai (video)

26 October 2010
Cum se prepara Cocktail  Shanghai (video)  Ingrediente: 50 ml light rum 15 ml anisette 1 tsp grenadine 15 ml lemon juice ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 cocktail glass   Cum se prepara Cocktail Shanghai
Read more »

Hrean oltenesc

26 October 2010
  Ingrediente: 4 linguri hrean ras pastă 2 mere rase 1 linguriţă sare 2 linguri morcov ras 1 lingură oţet 4 linguri sfeclă roşie rasă   Mod de preparare: Se curăţă hreanul, morcovul, merele, sfecla, se rad pastă. Se freacă cu oţetul şi sarea Merge cu orice.   Pofta buna!
Read more »

Dovlecei cu paste fainoase si migdale

26 October 2010
Dovlecei cu paste fainoase si migdale  Ingrediente: 2 căni dovlecel răzuit 1 ceapă 250 g paste făinoase fierte 200 ml suc de roşii 1 /4 cană migdale pisate 2 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei de măsline sare condimente (maghiran, rozmarin)   Mod de preparare: In apă şi ulei se pune la înăbuşit dovlecelul, ceapa tocată fin şi usturoiul şi…
Read more »

Ciorba de peste cu zeama de varza

26 October 2010
  Ingrediente: 3 morcovi 3 pătrunjel 1păstârnac 2cartofi 3 cepe 1ardei gras 3 – 4 roşii 1 litru zeamă de varză leuşean pătrunjel ţelină 2 kg peşte (de preferinţă alb – ştiucă, văduviţă, biban, şalău, dar e bun şi crapul)   Mod de preparare: Zarzavatul şi legumele se toacă mărunt şi se pun la fiert…
Read more »

Sufleu de vinete

26 October 2010
Sufleu de vinete  Ingrediente: 1 kg vinete 100 g unt 300 ml lapte soia (sau de vacă) 4 linguri făină 3 ouă 3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Vinetele se curăţă de coajă, se taie rondele şi se înăbuşă în 50 g unt, până se înmoaie complet. Separat, se prepară sosul…
Read more »

Mancare de vinete cu verdeata

26 October 2010
  Ingrediente: 4- 5 vinete 3-4 cepe 2 morcovi 4-5 gogoşari 5-6 roşii 1/2 varză albă 4-5 linguri ulei sare verdeaţă   Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori, morcovii se dau prin răzătoarea mare, ardeii se coc, se curăţă şi se taie şuviţe, roşiile se taie în patru şi se fierb, se trec prin…
Read more »

Burta de porc umpluta

26 October 2010
  Ingrediente: 3 burţi de porc 1 linguriţă piper pisat 2 legături groase de pătrunjel 1 morcov 3 linguri iaurt 1 căpăţână usturoi 5 cepe 2 legături groase de mărar 1 jumătate lingură sare 1 lingură untură de rinichi 100 ml otet   Mod de preparare: Se spală burţile, se opăresc, se rad de pieliţele…
Read more »

Mancare olteneasca de vinete

26 October 2010
  Ingrediente: sos românesc1 ceaşcă 500 g carne de vită 6 vinete  1 pachet unt ( 1 ceaşcă de ulei) 1 căpăţână usturoi 500 g roşii sare 1 legătură mărar   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se pune la prăjit în 100 g unt. Vinetele se taie îmbucături, se sărează şi se…
Read more »

Tocăniţă de mazăre verde

26 October 2010
Tocăniţă de mazăre verde  Ingrediente: 800 g mazăre 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 2 linguri de ulei 250 ml suc de roşii 1 lingură boia dulce 1 ceapă 2 linguri pastă ardei sau ardei tăiat mărunt 1 linguriţă vegeta 2-3 căţei de usturoi 1-2 linguriţe busuioc   Mod de preparare: Se căleşte ceapa cu puţină apă şi vegeta.…
Read more »

Salată de vinete dietetică

26 October 2010
Salată de vinete dietetică  Ingrediente: 3 vinete potrivite 3-4 linguri ulei (de preferat de măsline) 1 ceapă sare 1 ardei gogoşar roşu câteva măsline fără sâmburi pentru ornat   Mod de preparare: Vinetele se coc pe flacăra aragazului, întorcându-se pe toate părţile, până când cedează uşor la apăsare. După ce sunt bine coapte, se îndepărtează cotorul şi coaja…
Read more »

Pui la ceaun

26 October 2010
  Ingrediente: 1 pui de 1 kg sare piper paprică ulei destul   Mod de preparare: Puiul scutit de tacâmuri şi măruntaie se freacă cu sare, piper şi boia. Se încinge grăsime într-un ceaun, cât să acopere păsăroiul se pune puiul gras şi cărnos să fiarbă în untură (asta usucă şi închide pieile în uluitoare…
Read more »

Mancarica taraneasca

26 October 2010
  Ingrediente: 600 g carne de viţel 10 cepe 500 g pătlăgele roşii puţin piper sare 400 g carne purcel 15 ardei graşi roşii 200 g unt 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi mici şi se prăjeşte în unt, într-o cratiţă pe măsură .Ceapa se taie feliuţe şi se pune…
Read more »

Supă-cremă de praz

26 October 2010
  Ingrediente: 1 kg praz 3 linguri ulei de măsline 1 lingură făină 1 cană de lapte de soia sau supă strecurată vegeta   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi subţiri, se înăbuşă în puţină apă cu ulei, se adaugă făina şi se stinge cu apă sau zeamă…
Read more »

Supă-cremă de ciuperci

26 October 2010
  Ingrediente: 4 litri supă de zarzavat 500 g ciuperci crude 3 linguri ulei de măsline 1 lingură făină sare 3 linguri smântână 1 legătură mărar suc de lămâie   Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul de supă şi, când este gata, se strecoară. Peste supă adăugăm o lingură de făină amestecată cu puţină apă…
Read more »

Varză dulce sau acră cu granule de soia

26 October 2010
Varză dulce sau acră cu granule de soia  Ingrediente: 1-2 verze dulci sau 1,5 kg varză acră (care în prealabil a fost uşor dezacrită) 2 cepe 100 g smântână 1 lingură vegeta 1/2 ceaşcă de orez (opţional) 1 legătură mărar ulei condimente pentru varză 150 g soia granule   Mod de preparare: Ceapa se toacă fin şi se înăbuşă cu puţină apă,…

Varză dulce sau acră cu granule de soia

26 October 2010
Varză dulce sau acră cu granule de soia  Ingrediente: 1-2 verze dulci sau 1,5 kg varză acră (care în prealabil a fost uşor dezacrită) 2 cepe 100 g smântână 1 lingură vegeta 1/2 ceaşcă de orez (opţional) 1 legătură mărar ulei condimente pentru varză 150 g soia granule   Mod de preparare: Ceapa se toacă fin şi se înăbuşă cu puţină apă,…
Read more »

Musaca de varza

26 October 2010
  Ingrediente: 1 pahar orez 1 varză 2 cepe 1 pahar untdelemn 6 ardei graşi 1 kg roşii 1 pahar smântână 500 g carne slabă de porc 1 cană supă de carne 1 lingură pastă de roşii 1 linguriţă pastă de ardei piper sare cimbru   Mod de preparare: Cepele şi carnea se toacă, apoi…
Read more »

Lasagna cu spanac

26 October 2010
Lasagna cu spanac  Ingrediente: 1 pachet paste lasagna 1 pachet spanac congelat 500 g brânză dulce 200 g sos de roşii (sau suc de roşii) 2-3 căţei usturoi 1 lingură vegeta 150 g caşcaval (de preferinţă mozzarela) 2 cepe mici condimente   Mod de preparare: Un pachet de paste late şi foarte lungi se fierb, se clătesc…
Read more »

Pastă de ţelină cu branză

26 October 2010
Pastă de ţelină cu branză  Ingrediente: 200 g brânză dulce 1 ţelină potrivită 3 linguri smântână 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă roşie sare   Mod de preparare: Brânza se freacă bine cu smântână şi uleiul. Ţelina se curăţă şi se dă prin răzătoarea mică, apoi se scurge de zeamă. Imediat se omogenizează cu pasta de brânză, ca…
Read more »

Mancare de mei cu fasole

26 October 2010
Mancare de mei cu fasole  Ingrediente: 250 g mei 250 g fasole albă 2 cepe 3-4 roşii 1 lingură ulei 1 lingură vegeta 100 g brânză telemea tare şi nesărată 2 linguri fulgi de ovăz   Mod de preparare: Fasolea se fierbe cu apă şi sare. Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă, vegeta şi ulei, apoi…
Read more »

Tocăniţă de mazăre uscată

26 October 2010
  Ingrediente: 300 g mazăre verde 2 cepe potrivite 3-4 cartofi 2 morcovi 1 ţelină mică maghiran 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri ulei măsline 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Mazărea se alege, se spală bine şi se lasă la înmuiat 12 ore în apă. Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă şi se taie…
Read more »

Spaghete cu sos si ciuperci

26 October 2010
  Ingrediente: 500 g spaghete 4 cepe 2-3 căţei de usturoi 2 ardei graşi roşii 500 g suc de roşii 1 linguriţă vegeta 2 cutii ciuperci (300 g) cimbru 2-3 linguri ulei de măsline 1 linguriţă miere   Mod de preparare: Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi se clătesc cu apă rece.…
Read more »

Pateu de linte II

26 October 2010
Pateu de linte II  Ingrediente: 250 g linte 2 cartofi de preferinţă albi 1 lingură de muştar dulce 2-3 linguriţe suc de lămâie 150 g ulei 1-2 cepe 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Lintea se alege bine, se spală şi se pune la înmuiat 12 ore. Apoi, se aruncă apa în care a stat la înmuiat…
Read more »

Fresh Musu

26 October 2010
  Ingrediente: 200 g muşii 300 g compot de ananas   Mod de preparare: Muşii se amestecă cu compotul şi se lasă 30 de minute să se odihnească. Apoi se serveşte. Este gustos şi uşor de preparat.
Read more »

Ardei cu branza

26 October 2010
  Ingrediente: 0,500 kg ardei 2 ouă 100 g telemea sau urdă 500 g untdelemn sare piper 100 ml bulion de roşii   Mod de preparare: Se taie ardeii bucăţele Se încinge uleiul, se pun ardeii la prăjit. Când s-au muiat se adaugă ouăle şi bulionul şi se amestecă până se- ncheagă Se adaugă brânză…
Read more »

Pizza cu ciuperci

26 October 2010
Pizza cu ciuperci  Ingrediente pentru aluat: 100 g margarină 25 g drojdie 100 g iaurt sare făină cât cuprinde Ingrediente pentru compoziţie: 200 g caşcaval 300 g ciuperci 100 g măsline fără sâmburi 3 roşii 2 ardei capia roşii 1 ceapă mare 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în puţină apă călduţă şi…
Read more »

Alvita

26 October 2010
  Ingrediente umplutura: 5 albuşuri 300 g miez nucă 1 lingură zeamă de lămâie 400 g zahăr tos 300 g miere 1 plic zahăr vanilat Ingrediente foi de placinta :6-7 oua,600 g faina Mod de preparare: Se face de cu seară: se bat ouăle spumă, se amestecă cu lăină şi se fră­mântă până nu se…
Read more »

Gutui umplute

26 October 2010
Gutui umplute  Ingrediente: 6 gutui potrivite 150 g nuci măcinate 200 g stafide 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Gutuile se spală, li se taie un căpăcel prin care se scot sâmburii şi se mai scobesc puţin cu un cuţit special. Separat, se dau nucile şi stafidele prin maşina de tocat sau prin robotul de…
Read more »

Pastă de branză cu măsline

26 October 2010
  Ingrediente: 200 g brânză de vaci 2 gălbenuşuri fierte 100 g măsline fără sâmburi 50 g margarină vegetală sare 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Cu ajutorul mixerului sau al robotului de bucătărie, se omogenizează ingredientele de mai sus. Se obţine o pastă care se serveşte întinsă pe pâine.   Poftă bună!
Read more »

Ţelină pane

26 October 2010
Ţelină pane  Ingrediente: 1-2 ţeline potrivite 2-3 ouă 3 linguri de făină 1 linguriţă vegeta sare ulei pentru prăjit condimente cimbru   Mod de preparare: Ţelina se curăţă, se spală, se taie în două pe lung, apoi fiecare jumătate în felii groase de 1 cm. Se opăreşte în apă cu sare, timp de 10-15 minute, până…
Read more »

Pateu de soia boabe II

26 October 2010
  Ingrediente: 200 g soia 2-3 cepe 2 morcovi 2-3 cartofi 5-6 căţei de usturoi condimente (cimbru, oregano, maghiran, enibahar) 100 g ulei 1 lingură pastă de tomate 1 lingură vegeta sare   Mod de preparare: Soia se alege, se spală bine şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Se aruncă apa în…
Read more »

Şerbet de zmeură

26 October 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 700 g zmeură 1/4 l apă 80 g glucoza   Mod de preparare: Zmeura zdrobită se fierbe cu apa 15 minute, apoi se strecoară prin tifon şi se fierbe la foc iute cu zahărul. Pe parcurs se pune şi glucoza şi cînd începe să se lege, se pune la apă…
Read more »

Intoarse de vinete

26 October 2010
  Ingrediente: 3 vinete mari 150 g brânză de burduf 150 g brânză de vaci 1 ardei gras 1 fir praz 6 căţei de usturoi 1 roşie sare piper 2 ouă rozmarin leuştean pătrunjel mărar 2 linguri de ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Se taie vinetele în lungime în felii subţiri.Se prăjesc…
Read more »

Salată de vinete cu masline

25 October 2010
Salată de vinete cu masline  Ingrediente:  3-4 vinete 2 cepe 100 g ulei sare 7-8 măsline verdeaţă   Mod de preparare: In primul rând, vinetele se coc numai la flacără deschisă, se curăţă cât sunt calde, se lasă să se scurgă bine şi se toacă numai cu un tocător de lemn, pe un suport special pentru legume, înainte de…
Read more »

Salată orientală de vară

25 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 1 ţelină 1 ceapă mare 3 castraveţi cruzi 1 roşie 100 g măsline 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei sare suc de lămâie   Mod de preparare: Cartofii se taie cubuleţe, morcovii rondele subţiri şi se fierb împreună, cu apă şi sare. După ce au fiert, se scurg…
Read more »

Sos picant cu găluşte tofu

25 October 2010
  Ingrediente pentru sos: 100 ml ulei 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă muştar 1 castravete murat 1 ceapă mică sare 1 gălbenuş Ingrediente pentru găluşte: 500 g cartofi 150 g făină 350 g brânză tofu 100 g unt 100 g pesmet 1 legătură frunze de pătrunjel sare 1 ou   Mod de preparare:…
Read more »

Sos de roşii cu găluşte de spanac

25 October 2010
  Ingrediente pentru sos: 1 kg roşii bine coapte 2-3 căţei de usturoi 1 lingură vegeta 2-3 linguri ulei de măsline nucşoară busuioc Ingrediente pentru găluşte: 400 g frunze de spanac 2-3 cartofi 1 ceapă 2 linguri seminţe susan 2 ouă 50 g caşcaval ras 2 linguri pesmet sare   Mod de preparare: în uleiul…
Read more »

Macaroane cu linte

25 October 2010
Macaroane cu linte  Ingrediente: 300 g macaroane late 100 g linte roşie 200 ml supă de legume 1 ceapă 2 căţei de usturoi 100 g soia granule 3-4 roşii 100 g porumb din conservă sare oregano 3 linguri ulei   Mod de preparare: Lintea roşie se fierbe în supa de legume aproximativ 7 minute. Ceapa şi usturoiul…
Read more »

Paste chinezeşti

25 October 2010
  Ingrediente: 250 paste făinoase în formă de spirală 1 morcov 1/2 ţelină 1 ceapă 200 g ciuperci 1 ardei gras roşu 1 lingură vegeta condimente 2-3 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Pastele se fierb cu apă şi sare şi se clătesc cu apă rece. Separat, legumele tăiate cubuleţe se înăbuşă cu…
Read more »

Budincă de broccoli

25 October 2010
Budincă de broccoli  Ingrediente: 1 kg broccoli 4 ouă 200 g brânză dulce dietetică 150 g smântână dietetică 2-3 linguri pesmet sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Broccolii se desfac în bucheţele mici şi se spală bine sub jet de apă. Se opăresc cu apă şi sare şi se lasă la scurs. Intr-un vas de…
Read more »

Budincă de ciuperci in aluat

25 October 2010
Budincă de ciuperci in aluat  Ingrediente pentru aluat: 1 pachet de margarină vegetală 100 g smântână degresată 1 ou 1 praf de copt 350 g făină 1 praf de sare Ingrediente pentru compoziţie: 150 g caşcaval ras 500 g ciuperci proaspete sau 3 cutiuţe ciuperci din conservă 150 g smântână degresată 3 ouă 1 linguriţă vegeta 2 linguri pesmet…
Read more »

Castraveti cu smantana

25 October 2010
  Ingrediente: 2 linguri untdelemn 1 ceaşcă smântână 1 legătură mărar sare piper cimbru foi de dafin boia frunze de telină 1 kg castraveţi mari   Mod de preparare: Se curăţă castraveţii de coajă, se taie felii de două degete, se sărează puţin. Se pune apa la fiert cu ulei, cimbru, foi de dafin, frunze…
Read more »

Placinta pripita

25 October 2010
  Ingrediente alua: 500 g faină 50 g osânză 100 g unt + 50 g pentru uns 1 ou 1 linguriţă oţet 1 linguriţă sare 100 g zahăr pudră   Ingrediente umplutura: 500 g brânză de vaci ,3 ouă ,3 linguri zahăr   Mod de prteparare: Se amestecă şi se frământă toate până se fac…
Read more »

Chifteluţe de soia

25 October 2010
Chifteluţe de soia  Ingrediente: 2 căni soia fiartă 1 cană pesmet 1 căpăţână usturoi 1 lingură boia de ardei dulce 1 linguriţă cimbru 1 lingură vegeta 2 ouă 1 legătură pătrunjel condimente maghiran oregano   Mod de preparare: Soia fiartă se dă prin maşina de tocat, usturoiul se pisează şi se amestecă cu restul ingredientelor într-un castron.…
Read more »

Bors Romanesc

25 October 2010
  Ingrediente: 500 g piept vită 1 os mare cu măduvă 1 – 2 litri supă de carne 2 cepe 1 morcov 1 felie varză 1 jumătate rădăcină pătrunjel 1 sfeclă 1 jumătate păstârnac 1 jumătate ţelină 4-5 cartofi 1 jumătate litru borş sare piper boabe 2 dl smântână foi verzi de leuştean mărar pătrunjel…
Read more »

Compot de visine

25 October 2010
  Ingrediente: l kg vişine frumoase 200 g zahăr 1 ceaşcă cu apă   Mod de preparare: Se pune zahărul în apă, pe foc .Se grijesc vişinile. Când a dat apa în clocot, se pun vişinile să fiarbă molcom, nu mai mult de 1 sfert de oră . La fel se face compotul de cireşe.…
Read more »

Chiftele de cartofi

25 October 2010
Chiftele de cartofi  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căpăţână usturoi 1 linguri făină 1 lingură boia de ardei dulce 2 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 100 g caşcaval 1 lingură vegeta condimente pentru chiftele ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă 10-15 minute, se curăţă, se dau pe răzătoarea mare.…
Read more »

Supă de roşii cu găluşte rotunde

25 October 2010
  Ingrediente pentru supă: 2 kg roşii 1 ceapă 2 morcovi 2 cartofi 1 ţelină 2 ardei graşi 3 linguri ulei 100 g smântână 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta Ingrediente entru găluşte: 250 ml lapte 2 ouă 100 g griş 200 g crutoane 50 g unt sare   Mod de preparare: Legumele se curăţă,…

Salată de vinete cu maioneză

25 October 2010
Salată de vinete cu maioneză  Ingrediente: 1,5 kg vinete 2 ouă 100 ml ulei 1 ardei gras 1 roşie sare 1 lingură suc de lămâie pătrunjel   Mod de preparare: Vinetele se coc, se curăţă şi se lasă la scurs. Se toacă mărunt cu un tocător de lemn. Maioneza se pregăteşte cu ajutorul mixerului dintr-un gălbenuş fiert şi unul…
Read more »

Cartofi la cuptor

25 October 2010
  Ingrediente: 7-8 cartofi fierţi (în coajă) şi tăiaţi felii subţiri 1 /2 ceaşcă nuci 2 ceşti apă 1 lingură pudră de ceapă sau ceapă proaspătă tocată fin 1 lingură boia dulce de ardei sare   Mod de preparare: Se pun cartofii într-un vas de jena. Toate celelalte ingrediente se amestecă în mixer şi se…
Read more »

Drob de morcovi

25 October 2010
Drob de morcoviIngrediente: 1 kg morcovi 1 cană orez fiert 1 cană pesmet 3 cepe 4-5 lin­guri ulei 5-6 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru 2 ouă 1 lingură vegeta Mod de preparare: Morcovii se curăţă, se spală, se dau prin râzătoare, apoi se amestecă cu pesmetul şi orezul fiert. Ceapa se înăbuşă cu apă şi ulei,…
Read more »

Cartofi copţi

25 October 2010
  Ingrediente: 1-1,5 kg cartofi 1 căpăţână usturoi 1 lingură vegeta 2 linguri ulei 2 roşii 250 g brânză tofu sare   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se pun într-un vas (tavă) de jena în cuptorul încins, fie întregi, fie tăiaţi în două, după ce vasul a fost uns în prealabil…
Read more »

Cartofi la cuptor cu măsline

25 October 2010
  Ingrediente: 7-8 cartofi 2 linguri ulei 4-5 căţei usturoi 150 g măsline dietetice sare după gust 1/4 linguriţă rozmarin 100 g migdale   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul, cartofii se taie în sferturi şi se pun într-un vas de Jena uns cu ulei, împreună cu celelalte ingrediente, şi se amestecă bine. Se pun…
Read more »

Aperitiv de cartofi

25 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g caşcaval 100 g parizer vegetal 2 linguri ulei sare 1 pahar lapte de soia   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele. Caşcavalul se rade, iar parizerzl se taie cubuleţe mici. Se unge o formă cu ulei, apoi se pune un strat de…
Read more »

Ciuperci cu verdeaţă

25 October 2010
Ciuperci cu verdeaţă  Ingrediente: 1 kg ciuperci crude 2 legături ceapă verde 2 legături usturoi verde (sau o căpăţână de usturoi) 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare condimente: rozmarin şi cimbru   Mod de preparare: Se spală ciupercile, se taie feliuţe, se fierb în apă cât să le acopere, la foc mic, şi se strecoară (dacă…
Read more »

Carnăciori de cartofi cu sos de roşii

25 October 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi 2 linguri făină sare cimbru 1 ceapă 1 lingură ulei de măsline 500 g suc de roşii sau 1 lingură pastă de tomate 100 g brânză tofu pătrunjel verde   Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă şi se trec prin sită sau prin maşina de tocat. Se adaugă…
Read more »

Placinta cu carne

25 October 2010
  Ingrediente foi: 1 kg făină 2 gălbenuşuri 1 ou sare 250 g unt apă caldă câtă trebuie   Ingrediente umplutura:100 g unt ,1-2 cepe, sare, piper, cimbru praf ,1 păhărel mic de ţuică 1 pahar de vin dulce 1 legătură mărar verde ,1 kg carne bună de viţel (unii pun de miel) tocată.  …
Read more »

Compot de mere

25 October 2010
  Ingrediente: 1 kg mere tari, de toamnă 250 g zahăr 2 ceşti cu apă scorţişoară vanilie   Mod de preparare: Zahărul se pune în apă cu mirodenii, la marginea plitei, să se topească şi să fiarbă. Merele se grijesc se scoate miezul cu sâmburi, se curăţă de coajă şi se taie felii. Când siropul…
Read more »

Tocăniţă de ciuperci

25 October 2010
Tocăniţă de ciuperci  Ingrediente: 1 kg ciuperci 2-3 cepe 2-3 linguri ulei 2 ardei graşi 3-4 roşii 2-3 căţei de usturoi 1 lingură pastă de tomate 1 foaie dafin cimbru sare 1 lingură făină   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă şi puţin ulei. Ciupercile, curăţate şi spălate, se taie în…
Read more »

Conopidă piure

25 October 2010
  Ingrediente: 1 kg conopidă 250 g cartofi 150 g unt 200 ml lapte sare   Mod de preparare: Conopida şi cartofii se curăţă, se spală şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. După ce au fiert la foc potrivit, se scurg şi se mixează, după care se adaugă untuj, laptele…
Read more »

Chiftelute de burta

25 October 2010
  Ingrediente: 2 kg burtă 4-6 ouă 1 jumătate de franzelă 1 căpăţână mare usturoi 1 morcov 1 ardei gras sare piper boia făină pentru tăvălit chiftelele ulei pentru prăjit 1 legătură mărar 2 cepe 1 lingură de ulei pentru călit   Mod de preparare: Se pune burta bine grijită la fiert, câteva ore, până…
Read more »

Sote de dovlecei

25 October 2010
Sote de dovlecei  Ingrediente: 1 kg dovlecei foarte cruzi 3-4 linguri ulei sare 1 legătură pătrunjel 2 roşii   Mod de preparare: Dovleceii se spală, se curăţă de cotoare şi se fierb în apă clocotită cu sare, atât cât să-i acopere. Când sunt fierţi şi bine scăzuţi, se opreşte focul, se adaugă uleiul şi se mixează. Se…
Read more »

Marinata de peste in suc de rosii

25 October 2010
  Ingrediente: 2 kg peşte proaspăt  2 cepe mari 3 ceşti suc de roşii 1 pahar vin 2 lămâi 4-5 foi de dafin 2 prafuri de piper ulei pentru prăjit 1 linguriţă cu vârf sare faină pentru prăjit   Mod de preparare: Peştele se taie felii groase; se sărează-piperează, se tăvălesc în faină, se scutură…
Read more »

Drob de ciuperci

25 October 2010
Drob de ciuperci  Ingrediente: 2 cutii ciuperci a câte 400 g 1 cană orez fiert 2 legături ceapă verde 1 legătură usturoi verde 2 legături mărar 4-5 ouă 50 g unt sare   Mod de preparare: Se înăbuşă în unt (sau ulei) ciupercile tăiate mărunt. După ce se răceşte, compoziţia se amestecă cu orezul, gălbenuşurile şi apoi…
Read more »

Musaca de vinete cu branză

25 October 2010
Musaca de vinete cu branză  Ingrediente: 3- 4 vinete 100 g ulei 200 g brânză tofu 2 cepe 4-5 roşii 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi 1 lingură de pesmet 1 foaie dafin cimbru sare   Mod de preparare: Se spală vinetele şi se taie, fără a le curăţa, în felii de aproxi­mativ 1 cm. Se sărează şi…
Read more »

Friptură de linte

25 October 2010
Friptură de linte  Ingrediente: 1 cană linte roşie 4 cepe 2 linguri pastă de tomate 6-7 căţei de usturoi 2 ouă 2 linguri făină integrală 2 linguri fulgi de ovăz 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta cimbru   Mod de preparare: Lintea se alege, se spală şi se pune la fiert. După ce dă în câteva clocote,…
Read more »

Pastă de soia

25 October 2010
Pastă de soia  Ingrediente: 2 căni soia boabe fiartă 3 cepe 100 ml suc de roşii 2-3 foi de dafin 50 g ulei sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală se toacă şi se înăbuşă cu apă, ulei şi foi de dafin. Restul ingredientelor, inclusiv ceapa se dau la mixer, iar…
Read more »

Sufleu de mazare

25 October 2010
Sufleu de mazare  Ingrediente: 600 g mazăre verde 3 linguri făină caju 100 g lapte sau apă 3 linguri brânză dulce 2 ouă sare   Mod de preparare: Se fierbe mazărea în apă clocotită cu puţină sare. Se scurge şi se pune într-o formă de Jena. Făina caju se obţine din alune caju, date prin maşina de…
Read more »

Salata de ciuperci

25 October 2010
  Ingrediente: piper sare 1 pahar vin 1 lingură oţet 1 vârf cuţit cimbru uscat 1 kg ciuperci, din cele cărnoase, ce se întăresc la fiert – păstrăviori de fag, mânătărci, ciuperci   albe de cu 1 lingură untdelemn 3 căţei usturoi 1 lingură oţet (sau cât vă place) puţină zeamă de la ciuperci mărar pătrunjel…
Read more »

Şerbet de vişine

25 October 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 700 g vişine puţină apă vanilie 60 g glucoză   Mod de preparare: Vişinele se sfarmă ca să se spargă şi sîmburii. Se pun la fiert 15 minute cu apă, apoi se strecoară bine prin tifon. Zeama se fierbe din nou cu zahărul pînă ce s-a legat, se pun vanilia…
Read more »

Supă-cremă de ţelină cu lapte de soia

25 October 2010
  Ingrediente: 2 ţeline potrivite 2 cepe 3 cartofi 2 morcovi 1 lingură vegeta 1 cană lapte soia pătrunjel verde tocat mărunt   Mod de preparare: Fierbem ceapa, ţelina şi morcovii. Cartofii se pun mai târziu la fiert. Cu ajutorul blenderului se obţine un piure, peste care punem laptele de soia şi vegeta. Se mai…
Read more »

Supă cu găluşte din spanac

25 October 2010
  Ingrediente: 600 g spanac 3 litri supă de zarzavat strecurată 1 ou mare şi încă un albuş 1 lingură boia dulce 2 linguri făină 1 lingură vegeta 1 legătură mărar   Mod de preparare: Spanacul curăţat bine se opăreşte 1 minut, apoi se pasează cu mixerul. Se amestecă pasta de spanac cu făină, boia,…
Read more »

Varză pane

25 October 2010
Varză pane  Ingrediente: 2 verze mici 100 g pesmet 2-3 ouă 100 g făină vegeta sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Varza se curăţă şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare. După ce a fiert 10-20 de minute, se scurge şi se presează, ca să iasă toată apa. Se taie în…
Read more »

Pasta de avocado I

25 October 2010
Pasta de avocado I  Ingrediente: 2 avocado coapte bine 2-3 căţei de usturoi 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Avocado se spală, se taie pe jumătate şi se îndepărtează sâm­burele. Cu ajutorul unei linguri, scobim pulpa pe care o punem în robotul de bucătărie cu restul ingredientelor. Se obţine o pastă omogenă, care se…
Read more »

Icre de fasole boabe

25 October 2010
Icre de fasole boabe  Ingrediente: 1 cană fasole boabe 100 ml ulei 1 ceapă 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală şi se pune la înmuiat 12 ore. Se aruncă apa în care a stat la înmuiat şi se adaugă alta şi se pune la fiert. După ce a fiert…
Read more »

Snitel de cascaval

25 October 2010
  Ingrediente: 200 g caşcaval 1 ou 1 lingură faină 2 linguri lapte 3 linguri untdelemn piper   Mod de preparare: Se taie caşcavalul în felii groase de un deget,se trece prin lapte .Se bate oul cu faină şi piper se scurge caşcavalul de lapte, se trece prin oul bătut şi apoi se tăvăleşte în…
Read more »

Pastă de legume

25 October 2010
Pastă de legume  Ingrediente: 4 cartofi 3 morcovi 1 ţelină potrivită 1 păstârnac 1 legătură pătrunjel verde maioneză din 2 ouă sare 1 ardei roşu   Mod de preparare: Legumele se curăţă, se spală şi se pun la fiert cu apă şi un praf de sare. Când sunt bine fierte, se scurg de zeamă şi se lasă…
Read more »

Ardei gogoşar umpluţi cu pateu vegetal

25 October 2010
Ardei gogoşar umpluţi cu pateu vegetal  Ingrediente: 7 ardei 1 cutie pateu vegetal 100 g brânză dulce 2 gălbenuşuri 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Ardeii se spală, li se îndepărtează cotorul, li se scot seminţele şi se pun la scurs cu gura în jos. Pentru umplutură, se încorporează restul ingredientelor cu ajutorul mixerului. Se aşază pe un…
Read more »

Ardei umpluţi cu branză

25 October 2010
  Ingrediente: 1 kg ardei 200 g brânză de vaci 100 g brânză telemea pasteurizată 1 legătură mărar 3-4 linguri smântână   Mod de preparare: Ardeii se spală, li se îndepărtează cotorul, li se scot seminţele şi se pun la scurs cu gura în jos. Cu o lingură de lemn, se freacă brânza dulce cu…
Read more »

Pastrama de manzat

25 October 2010
  Mod de preparare: Se taie bucăţi late de carne de 3-5 cm grosime.Se dau cu sare multă şi se lasă în copaie 8-10 zile Se spală carnea-n trei ape şi se pune sub teasc, o zi şi o noapte, să-i iasă zemurile cele rele Se amestecă într-un litru de vin bun şi vechi 3…
Read more »

Roşii umplute cu conopidă

25 October 2010
Roşii umplute cu conopidă  Ingrediente: 1 kg roşii 300 g conopidă 100 g brânză dulce 200 g maioneză verdeaţă 3-4 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Roşiile se spală, li se taie capacul, se scobesc şi se aşază cu gura în jos pe un platou, ca să se scurgă. Conopida desfăcută în bucheţele se spală şi…

Icre de năut

25 October 2010
  Ingrediente: 250 g năut 150 g maioneză 1 ceapă sare 1 -2 linguriţe suc de lămâie   Mod de preparare: Năutul se alege, se spală şi se pune la înmuiat 12 ore. Se scurge apa în care a fost înmuiat şi se pune alta, apoi se pune la fiert. După ce a fiert bine,…
Read more »

Pateu de morcovi

25 October 2010
Pateu de morcovi  Ingrediente: 4-5 morcovi 1 căţel de usturoi maioneză din cartofi   Mod de preparare: Se curăţă, se spală patru morcovi: doi se fierb, doi nu. Cei fierţi se lasă să se răcească, apoi se dau prin răzătoarea mică. Pe aceeaşi râzătoare se dau şi ceilalţi doi morcovi. Se adaugă maioneza din cartof, atât cât…
Read more »

Pateu de linte I

25 October 2010
Pateu de linte I  Ingrediente: 250 linte 2 cepe 1 morcov 2 cartofi 4-5 căţei de usturoi 100 g ulei sare cimbru maghiran  1 lingură pastă de tomate   Mod de preparare: Lintea se alege, se spală bine şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Dimineaţa se spală în mai multe ape, îndepărtându-se cât mai multe…
Read more »

Pateu de soia boabe I

25 October 2010
  Ingrediente: 250 g soia boabe 100 ml ulei 2 cepe 1 căpăţână usturoi 1 lingură vegeta 1 linguriţă cimbru coriandru 1 linguriţă boia de ardei dulce sare   Mod de preparare: Soia boabe se alege, se spală şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţă. Se aruncă apa în care a stat la…
Read more »

Salată nemţească

25 October 2010
  Ingrediente: 1 cană orez fiert 2 castraveţi 3 căţei de usturoi 1 salată 100 g alune caju 150 g iaurt slab 2-3 linguri suc de lămâie sare 2-3 linguri ulei de măsline 1 legătură mărar   Mod de preparare: Salata se spală, se rupe cu mâna în bucăţi mai măricele, îndepărtându-se cotorul. Se amestecă,…
Read more »

Reţete de post: Pizza de post

25 October 2010
  Ingrediente pentru aluat: 100 g margarină vegetală 100 g apă minerală sau sifon 25 g drojdie sare făină cât cuprinde 1 linguriţă miere de albine Ingrediente pentru compoziţie: 200 g brânză tofu 200 g parizer vegetal 1 ceapă 100 g ciuperci (opţional) 100 g ml suc de roşii 2 roşii 2 gogoşari 100 g…
Read more »

Placinta nationala

25 October 2010
  Ingrediente aluat: 1 kg făină 3 ouă 1 lingură oţet 1 linguriţă sare apă călduţă 1 pachet sau chiar 2 de unt pentru stropit 3 linguri ulei (sau unt ori untură) + 2 linguri pentru uns Ingrediente umplutura:6 linguri zahăr,100 g stafide,250 ml smântână ,1 lingură gris, puţină   sare 1 kg brânză vaci grasă…
Read more »

Pizza din cartofi

25 October 2010
Pizza din cartofi  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g parizer vegetal 100 g caşcaval 3-4 roşii potrivite 1 linguriţă cimbru 4-5 căţei de usturoi sare 1 legătură pătrunjel verde tocat 100 g măsline fără sâmburi 1 ardei capia roşu   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele, după care se pun la…
Read more »

Mancare de gutui

25 October 2010
Mancare de gutui  Ingrediente: 1,5 kg gutui 2 linguri zahăr 2 linguri făină 3-4 linguri ulei sare   Mod de preparare: Gutuile se spală, li se scoate cotorul şi se taie felii de 1,5 cm grosime. Se prăjesc uşor în ulei, adăugând câte puţină apă până se înmoaie la foc mic, acoperite. Intr-o cratiţă, separat, se pune…
Read more »

Vinete cu măsline

25 October 2010
Vinete cu măsline  Ingrediente: 1-1,5 kg vinete 600 g roşii 2-3 cepe 4-5 căţei de usturoi 150 g măsline fără sâmburi 2-3 linguri suc de lămâie (opţional) 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta sare   Mod de preparare: Vinetele se spală bine, se îndepărtează cotorul şi se taie rondele de 1-1,5 cm grosime cu…
Read more »

Legume cu maioneză

25 October 2010
Legume cu maioneză  Ingrediente: 3 vinete 3-4 ardei capia 1 dovlecel 1 morcov 1 ceapă 1 legătură pătrunjel maioneză (dintr-un ou fiert şi unul crud) vegeta sare   Mod de preparare: Vinetele şi ardeii se coc, apoi se curăţă şi se toacă mărunt. Dovlecelul şi morcovul se fierb şi se taie foarte mărunt. Ceapa crudă se curăţă,…
Read more »

Mancare de ţelină

25 October 2010
Mancare de ţelină  Ingrediente: 1 kg ţelină 2 cepe 1 morcov 3 ardei capia roşu 4-5 roşii 3-4 linguri ulei 2 foi dafin 1 linguriţă cimbru 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură vegeta sare   Mod de preparare: Ţelina se curăţă, se spală şi se taie în felii groase de circa 1 cm. în apă clocotită cu…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Liquid Cocaine (video)

24 October 2010

Mancare de cartofi cu prune uscate

24 October 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi 500 g prune uscate 2 cepe 1 lingură bulion 2 linguri făină ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai în patru. Tai mărunt şi cepele, le căleşti cât să se aurească puţin, apoi adaugi cartofii şi o ceaşcă de apă. După ce aproape au fiert…
Read more »

Mujdei cald

24 October 2010
  Ingrediente: 1 lingură de unt 1 lingură de făină 1 ceaşcă de supă de carne 2 linguri oţet sare 1 linguriţă 1 jumătate căpăţână de usturoi mare   Mod de preparare: Untul se topeşte pe foc, se amestecă cu făină şi se stinge cu supă. Usturoiul se pisează pastă. Când a inceput să fiarbă…
Read more »

Ghiudem

24 October 2010
  Ingrediente: 2 kg carne vacă 2 kg carne vier chimen usturoi piper 500 g osânză maţe de vacă 500 g slănină crudă sare 0,5 litru vin vechi, tare   Mod de preparare: Carnea se mai poate toca şi la maşină, dar osânza şi slănina numai la cuţit .Se freacă bine tocătura cu sare şi…
Read more »

Peste pe pat de grau

24 October 2010
  Ingrediente: 1 kg grâu (sau arpacaş) 500 g ceapă 2 kg fileuri peşte 1 pahar untdelemn 1 pahar vin alb 500 g roşii sare piper 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă praf de cimbru 1 linguriţă boabe de muştar măcinate   Mod de preparare: Se fierbe grâul (arpacaşul) până se-nmoaie,ceapa se toacă cât se poate…
Read more »

Urzici la cuptor

24 October 2010
  Ingrediente: 1 kg urzici tinere 50 g unt + 50 g unt pentru uns tava 4 ouă 200 g telemea de Brăila 1 pahar cu lapte 4 linguri făină 1 ceaşcă orez cu bob lung piper   Mod de preparare: Se grijesc bine urzicile, cu apă multă, că au nisip şi vietăţi, se pun…
Read more »

Reţete de post: Soia cu usturoi

24 October 2010
  Ingrediente: 1 pungă de soia cuburi sau şniţele (cam 175 g) 3 ceşti de apă 2 lămâi sare 1 căpăţână usturoi ulei   Mod de preparare: Inmoi soia în apă clocotită 20 de minute, scurgi bine şi o prăjeşti în ulei suficient, ca pentru cartofii pai. Pregăteşti un mujdei din usturoi la care adaugi…
Read more »

Urzici cu hrean

24 October 2010
  Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapă 1 păstârnac 1 morcov 1 lingură de mălai ulei 5 căţei de usturoi 1 lingură hrean ras sare   Mod de preparare: Speli urzicile în mai multe ape, apoi cureţi ceapa, morcovul, păstârnacul, le razi şi le pui la fiert împreună cu urzicile. După ce au fiert, strecori…
Read more »

Gulaş de cartofi cu soia cubuleţe

24 October 2010
  Ingrediente: 100 g soia cuburi texturată 2 cepe 2 ardei 3 linguri ulei 1 lingură boia de ardei dulce 1,5 l apă 6 cartofi 1 lingură vegeta oregano maghiran 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Cubuleţele de soia se pun la înmuiat în puţină apă fierbinte cu vegeta. Se curăţă ceapa, se…
Read more »

Placinta cu dovleac

24 October 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 3 ouă + 1 ou de uns 400 g zahăr 1 nucă de drojdie 1 ceaşcă mare cu lapte 3 linguri smântână 1 castron cu dovleac ras 1 pachet şi jumătate de unt + 50 g uns tava zahăr vanilat coaja rasă de lămâie mirodenii după gust   Mod de…
Read more »

Colţunaşi cu ciuperci

24 October 2010
Colţunaşi cu ciuperci  Ingrediente: 100 g margarină 1 pahar apă sare făină cât cuprinde 1 kg ciuperci 1 -2 cepe 1 lingură vegeta 1 ou condimente (maghiran, corinadru, ienibahar)   Mod de preparare: Pentru aluat: se amestecă bine 1 pahar cu apă, margarină, puţină sare şi făină cât cuprinde, până se obţine un aluat potrivit. Umplutura: ciupercile…
Read more »

Cartofi cu chimen

24 October 2010
  Ingrediente: 1 kg de cartofi 1 lingură chimen 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie pe lung, având grosimea de aproximativ 2 cm. Se ung cu ulei şi se dau prin chimen cu sare. Se pun într-o tavă de cuptor bine unsă, se dau la cuptorul bine…
Read more »

Carnaciori cu nucă

24 October 2010
  Ingrediente: 8 linguri griş 100 g caşcaval ras 4 ouă 150 g nucă măcinată 1 lingură boia dulce 1 lingură vegeta 4,5 căţei de usturoi 100 g pesmet 100 ml cimbru   Mod de preparare: Ouăle se separă, iar albuşurile se bat cu telul până devin spumă. Se încorporează grisul şi se lasă să…
Read more »

Sufleu de cartofi

24 October 2010
  Ingrediente: 8 cartofi 2 ouă 100 g brânză de soia 100 g caşcaval 1 pahar lapte de soia 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cartofii se fierb, se scurg şi se pasează bine cu dispozitivul pentru piure. într-un castron, dăm prin râzătoare brânza şi caşcavalul. Peste cartofi se adaugă laptele şi, eventual, puţin…
Read more »

Mancare de cartofi

24 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 2 morcovi 1/2 ţelină 1/2 lingură vegeta 2-3 linguri pastă de tomate 1 legătură pătrunjel şi câteva frunze de ţelină 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovul îl punem tăiat cubuleţe mai mari, iar ţelina se dă prin răzătoarea mică. Toate acestea se…
Read more »

Placinta creata

24 October 2010
  Ingrediente aluat: 1 kg făină 4 linguri untură + 1 lingură pentru uns tava   Ingrediente umplutura: 500 g brânză telemea. 10 ouă 1 ceaşcă lapte bătut, 1 ou   Mod de preparare: Din apă şi făină se face un aluat care se poate întinde foi .Se împarte aluatul în 4 bulgări şi se…
Read more »

Sarmale cu ciuperci in foi de viţă

24 October 2010
  Ingrediente: 40 de foi de viţă 1 cutie ciuperci 1 morcov 1/2 ţelină 3-4 cepe 250 g orez 30 ml suc de roşii 1 lingură vegeta sau sare 1 crenguţă cimbru 1 legătură mărar 1 ou   Mod de preparare: Foile de viţă bine spălate şi alese se opăresc. Se procedează ca în reţetele…
Read more »

Conopidă pane II

24 October 2010
Conopidă pane II  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 100 g făină 10 g drojdie 2-3 ouă 1/4 litri lapte sau apă sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Conopida se curăţă, se desface în bucheţele egale şi se spală. Apoi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se fierbe atât cât să nu se zdrobească,…
Read more »

Ostropel de dovlecei

24 October 2010
O reteta simpla si delicioasa de ostropel de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ceapa, suc de rosii, faina, sare, ulei si patrunjel. Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă 200 ml suc de roşii 1 lingură făină sare 2-3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Dovleceii spălaţi se curăţă de coajă…
Read more »

Ostropel de pui

24 October 2010
  Ingrediente: 1 morcov 1ceapă 100 g untură 1 căpăţână usturoi 1 lingură făină sare oţet mărar pătrunjel 800 ml supă de carne 1 pui (merge şi o găinuşă, o răţuşcă, o gâsculiţă, o curcuţă, ceva tineret cu pene, la o adică) de circa 1 kg   Mod de preparare: Se grijeşte păsărică, se taie…
Read more »

Castraveti murati de vara

24 October 2010
  Ingrediente: 5 kg castraveciori sare 2 linguri la 1 litru zeamă 2 căpăţâni usturoi mărar uscat crengi   Mod de preparare: Castraveciorii se potrivesc în borcan (unii le taie capetele, să se mureze mai repede) cu căţei de usturoi pe ici pe colo, şi se căpăcesc cu crengi de mărar. Apa cu sare se…

Budincă de praz

24 October 2010
Budincă de praz  Ingrediente: 2 kg praz 500 g brânză dulce 50 g brânză telemea 150 g unt 4 ouă 5 linguri de gris 150 g smântână degresată 1 lingură vegeta sare 1 lingură pesmet 2 legături pătrunjel mărar   Mod de preparare: Prazul se curăţă se spală şi se taie rondele de 1-1,5 cm. Se pune…
Read more »

Supa mosieresei

24 October 2010
  Ingediente: 3 cartofi 1 vărzucă dulce 1 ceaşcă fasole verde 1 legătură pătrunjel 2 morcovi 1 pahar mazăre verde 2 litri supă de oase 1 pahar smântână 1 gulie ceapa 2 linguri unt ou   Mod de preparare:   Toate legumele se taie tăieţei Supa se pune la fiert cu mazărea ,gulia, varza, morcovii,…
Read more »

Saramura de peste

24 October 2010
  Ingrediente: 2 ardei iuţi 500 g sare grunjoasă 50 g oţet 1 1 apă verdeţuri (pătrunjel, ţelină, leuştean, cimbru, mărar) 2 kg peşte de apă dulce, de preferinţă peşte alb – bibani de 200-250 g, mârliţe (ştiuculiţe) sau strapazani (şălăiaşi) de 500 g   Mod de preparare: Se pune apa la fiert.Pe plita încinsă…
Read more »

Supă de roşii cu orez brun

24 October 2010
  Ingrediente: 2 kg roşii 1 ceapă mare tăiată mărunt 3 ardei graşi tăiaţi feliuţe subţiri 2 morcovi, tăiaţi cubuleţe mici 3 linguri ulei de măsline 3 linguri orez brun 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Intr-o oală cu apă clocotită, punem la fiert orezul, ceapa, mor­covul, ardeiul. Separat, roşiile spălate…
Read more »

Varză de vară cu orez

24 October 2010
Varză de vară cu orez  Ingrediente: 1,5 kg varză dulce 300 g orez 100 g unt sau ulei 2-3 ardei graşi 3-4 roşii 1 ceapă sare vegeta condimente pentru varză   Mod de preparare: Varza se toacă mărunt, se freacă cu puţină sare şi se lasă să se înmoaie. Ceapa se taie mărunt şi se pune la înăbuşit cu…
Read more »

Supă de linte

24 October 2010
  Ingrediente: 250 g linte uscată 2 cepe 4 căţei de usturoi 2 morcovi 1/2 ţelină mică 1 păstârnac 1 foaie de dafin 3 linguri ulei 1 legătură de pătrunjel sare după gust zeamă de lămâie   Mod de preparare: Lintea se alege bine, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită. Când…
Read more »

Supă-cremă de mazare

24 October 2010
  Ingrediente: 700 g mazăre boabe 2 morcovi 2 cepe 2 linguri ulei 1 /2 litri lapte de soia 1 lingură vegeta pătrunjel verde mărar   Mod de preparare: Morcovul tăiat rondele şi ceapa tocată mărunt se pun la fiert cu vegeta. Separat, mazărea boabe se fierbe în apă clocotită şi puţină sare. Când este…
Read more »

Supă de conopidă

24 October 2010
  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 4 litri de apă 2 cartofi 2 morcovi 1 ceapă pătrunjel rădăcină 1/2 ţelină 1 ardei 2 linguri ulei 1 lingură vegeta verdeaţă (pătrunjel şi frunze de ţelină) 100 g smântână   Mod de preparare: In cei 4 litri de apă, se pune la fiert morcovul tăiat cubuleţe mici, cartofii,…
Read more »

Supă de gulii su lapte de soia si oregano

24 October 2010
  Ingrediente: 1 kg gulii 2 cepe 2 linguri ulei 1 lingură vegeta oregano 200 ml lapte de soia.   Mod de preparare: Guliile se curăţă de coajă, se spală bine şi se taie cubuleţe, iar ceapa se tocă mărunt. Se înăbuşă 5 minute în apă, ulei şi vegeta, în aproximativ 4 litri de apă…
Read more »

Caviar cu vinete

24 October 2010
O reteta simpla de caviar cu vinete din: vinete, icre negre, untdelemn, masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g vinete 100 g icre negre tescuite 50 g untdelemn măsline 1 linguriţă zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se alege o vânătă mică, bine coaptă, se pune pe plită .Odată pătrunsă, se curăţă de…
Read more »

Dulceata de coaja de harbuz

24 October 2010
  Ingrediente: 1 kg de coajă groasă de pepene verde 1 kg de zahăr 2 linguri zeamă de lămâie 1,5 litri apă Mod de preparare: Se taie cubuleţe coaja de lubenii-ă şi se pun la fiert în apă .Când s-au muiat, se scot pe o sită, să se scurgăîn aceeaşi apă se pune zahărul, şi…
Read more »

Şerbet de portocale

24 October 2010
  Ingrediente: 2 portocale 1 kg zahăr vanilie 1/4 1 apă 60 g glucoza   Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu coaja subţire de portocale, apoi sub capac se lasă 15 minute. Se strecoară bine prin tifon ca să iasă gustul (aroma) de portocale. Zeama se fierbe din nou cu zahărul şi…
Read more »

Şerbet de vanilie

24 October 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 1/2 pahar apă vanilie   Mod de preparare: Zahărul cu vanilia şi cu apa se pun la fiert, la început la foc domol, şi după ce zahărul s-a topit, la foc iute. Cînd începe să se lege, se spală marginea vasului cu un şervet ud şi se pune vasul la…
Read more »

Cartofi muntenesti

24 October 2010
  Ingrediente: 150 g brânză de vaci 1 ou 4 cartofi mari 100 g telemea de vacă 3 roşii unt sare piper cimbru   Mod de preparare: Se curăţă şi se rad cartofii, se fierb, se scurg într-un castron, se bate brânza cu oul, cimbrul, sarea, piperul şi se adaugă cartofii Se pun într-un vas…
Read more »

Musaca de vinete cu orez

24 October 2010
Musaca de vinete cu orez  Ingrediente: 5 vinete 2-3 căţei de usturoi 150 g smântână degresată 2-3 roşii 250 g orez 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei 1 morcov   Mod de preparare: Se face un pilaf de orez, cu apă, vegeta, ulei şi un morcov tăiat cubuleţe mici. într-un vas de Jena, uns cu puţin ulei, se pune…
Read more »

Musaca de vinete

24 October 2010
  Ingrediente: 750 g carne viţel tocată 2 cepe 500 ml supă vită 2 ouă 2 kg vinete 1 kg roşii pătrunjel verde sare piper 100 g unt 100 ml ulei floarea soarelui 1 pahar vin alb parfumat   Mod de preparare: Se taie vinetele felii rotunde de 1-1,5 cm grosime.Săraţi puţin fiecare felie, pe…
Read more »

Cascaval la capac

24 October 2010
  Ingrediente: 200 g caşcaval 50 g unt piper boia   Mod de preparare: Se unge cu unt o tigăiţă.Caşcavalul se taie felii de un deget (unii le spală în lapte şi le trec prin ou) se potrivesc feliile acestea în untul încins, se presară cu picanterii, se acoperă cu un capac. Pe foc se…
Read more »

Musaca de cartofi cu ciuperci

23 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 100 ml lapte 4-5 linguri ulei sare 100 ml smântână 2 cutii ciuperci 3-4 cepe 1 lingură boia de ardei dulce 2 ouă 1 lingură sare condimente (chili, ienibahar, nucşoară, cimbru)   Mod de preparare: Cartofii se pregătesc ca pentru piure. Ceapa tocată mărunt se căleşte în apă şi ulei.…
Read more »

Budincă de taiţei cu mazăre verde si morcovi

23 October 2010
Budincă de taiţei cu mazăre verde si morcovi  Ingrediente: 300 g morcovi 200 g mazăre verde 5 ouă 200 g smântână 300 g făină 100 g caşcaval 1 lingură unt sare     Mod de preparare: Amesteci făina cu 2 ouă, un praf sare şi o lingură de apă şi frămânţi până obţii un aluat elastic. Il întinzi într-o foaie subţire din…
Read more »

Salată de cartofi copţi cu ceapă murată

23 October 2010
  Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe murate sare ulei oţet   Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi dai la cuptor cu coajă cu tot pentru aproximativ 1 oră. Când sunt copţi, îi scoţi, îi cureţi şi îi zdrobeşti cu furculiţa, dar să rămână bucăţele mai mari. Pui sare şi ulei după gust…
Read more »

Ruladă din carne tocată cu spanac şi roşii

23 October 2010
Ruladă din carne tocată cu spanac şi roşii  Ingrediente: 750 g came tocată 300 g spanac 1/2 kg roşii 100 g caşcaval 3-4 cartofi noi 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingură muştar 4 linguri pastă de tomate sare piper 1 ou busuioc 1 felie pâine 2 cepe   Mod de preparare: Speli spanacul şi-l pui la fiert pentru 3-5…
Read more »

Sos de vanilie

23 October 2010
  Ingrediente: 1/4 l lapte 1/2 baton vanilie 80 g zahăr 1 ou 4 gălbenuşuri   Mod de preparare: Laptele, zahărul şi vanilia se pun la fiert. Separat se amestecă bine cu telul, ouăle. Cîn laptele clocoteşte, se pune cîte puţin peste ouă, apoi se pune un capac. Sosul se leagă (se îngroaşă) singur şi…
Read more »

Cartofi cu branza la cuptor

23 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g brânză dulce 100 g brânză telemea 1 ou sare 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi, spălaţi bine şi tăiaţi felii potrivite se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când au fiert pe jumătate, se opreşte focul. Intr-un vas de Jena sau o tavă…
Read more »

Musaca de cartofi cu granule de soia

23 October 2010
  Ingrediente pentru piure: 1 kg cartofi 100 ml lapte 2-3 linguri ulei sare 100 ml smântână Pentru granulele de soia: 3 cepe potrivite 100 g soia gra­nule 1 lingură boia de ardei dulce 2 ouă 1 lingură vegeta condimente (cimbru, ienibahar, coriandru, maghiran, cimbrişor)   Mod de preparare: Se pregătesc cartofii ca pentru piure.…
Read more »

Cartofi ţărăneşti cu ceapă

23 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 linguri ulei 4 cepe sare condimente (cimbru şi maghiran) verdeaţă   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală, se taie în felii cât mai subţiri şi se pun într-o tavă unsă. Intre timp, ceapa se curăţă se taie în felii subţiri şi se înăbuşă în apă şi ulei,…
Read more »

Cartofi franţuzeşti

23 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă fierte 200 g smântână 1 ou 100 g unt 100 g caşcaval ras sare 1 legătură pătrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă, cu apă caldă şi sare. După ce s-au fiert, se curăţă de coajă şi se…
Read more »

Chifteluţe de spanac

23 October 2010
Chifteluţe de spanac  Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 2 cepe 150 ml untdelemn 3 linguri făină sare piper   Mod de preparare: Speli spanacul, îl opăreşti cu apă clocotită cu sare şi-l laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi ceapa, o căleşti în untdelemn, adaugi spanacul şi după 5 mi­nute presari 1 lingură de făină şi pui…
Read more »

Budincă de spanac

23 October 2010
Budincă de spanac  Ingrediente: 1 kg spanac congelat 1 lingură condimente 2 linguri făină 2 linguri margarină mărar verde   Mod de preparare: Fierbi spanacul con­gelat în apă cu Maggi Secretul Gustului Legume, îl scurgi, îl amesteci cu făina dizolvată într-o ceaşcă ide zeamă de la fierberea spanacului. Amesteci bine spanacul cu margarina şi torni totul într-o…
Read more »

Mancare de fasole boabe

23 October 2010
  Ingrediente: 600 g fasole uscată 3-4 cepe 2-3 morcovi 1 ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 2-3 ardei 3-4 linguri ulei 1 linguriţă sare 1 legătură frunze ţelină pătrunjel 1 lingură boia dulce de ardei 1 lingură pastă de tomate   Mod de preparare: Fasolea se alege şi se pune la înmuiat de seara până…
Read more »

Supă de linte roşie

23 October 2010
O reteta simple de supa de linte rosie din: linte rosie, ulei, faina, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg linte roşie 1 lingură ulei 1 lingură făină 5 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Alegi lintea, o speli, o strecori şi o pui la fiert cu 2…
Read more »

Mancare de ciuperci cu cartofi

23 October 2010
Mancare de ciuperci cu cartofi  Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 kg cartofi 2 cepe potrivite 2-3 linguri ulei 1 linguriţă vegeta 1 ardei capia roşu 1 lingură pastă de tomate 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile proaspete, se spală şi se taie feliuţe. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe mai mari. Ceapa…
Read more »

Cartofi cu maioneză de soia

23 October 2010
  Ingrediente: 6 cartofi potriviţi 150 g maioneză soia 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în apă clocotită cu sare, după ce în prealabil au fost curăţaţi, spălaţi bine şi tăiaţi cubuleţe. Se fierb aproximativ 15-20 de minute. Când sunt gata se scurge zeama (care nu se aruncă,…
Read more »

Piure de cartofi cu friptură de gluten

23 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 150 ml lapte 30 ml ulei sau 100 g unt sare   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală bine, se taie cubuleţe mari şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt fierţi, se scurg de zeamă, se pun într-un bol mai mare şi se…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu