miercuri, 20 martie 2013

Retete de Pasti #36


Retete de Paste:

Fricasse de sparanghel si ceapa

6 May 2010
  Ingrediente: 750 g sparanghel verde 750 g sparanghel alb 30 g unt 30 g faina 20 ml smantana 3 fire ceapa verde 2 linguri patrunjel verde tocat Mod de preparare: Se fierbe sparanghelul; se pastreaza 500 ml din lichidul in care a fiert. Se toaca ceapa. Se caleste partea alba a cepelor in unt,…
Read more »

Felii de cartofi la cuptor

6 May 2010
  Ingrediente: 8 cartofi 5 linguri ulei 1 lingura sare grunjoasa 300 ml smantana 1 ceapa verde tocata Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se inteapa cartofii cu o furculita pe toata suprafata. Se pun pe o tava si se coc 1-1 ½ ora, pana s-au fragezit. Se taie fiecare cartof in 6 bucati, pe…
Read more »

Frigarui de legume cu porumb copt

6 May 2010
  Ingrediente: 1 lingura ulei 2 linguri ketchup 1 lingura bulion 1/2 lingurita boia de ardei iute 2 linguri miere 2 dovlecei taiati felii 1 ardei gras rosu + 1 ardei gras galben taiati felii mari 2 cepe taiate pe lungime 20 frigarui de lemn Mod de preparare: Se pune uleiul intr-un castron si se…
Read more »

Pui cu vinete

6 May 2010
Pui cu vineteIngrediente: 1 caserolă cu piept de pui 1 kg vinete 1/2 kg roşii 2-3 cepe 1 căpăţână usturoi 1 ardei gras roşu 1 ardei galben pătrunjel ulei sare piper condimente făină Speli pieptul de pui, îl tai bucăţi potrivite, îl rumeneşti în uleiul încins şi îl laşi deoparte. Vinetele le cureţi de coajă şi le…
Read more »

Omleta rapida

6 May 2010
  Ingrediente: 6 oua 50 g mazare 1 ceapa tocata marunt 150 g unt 4 linguri smantana 100 g peste afumat / sunca / salam taiat fasiute Mod de preparare: Se bat ouale, se adauga mazarea si ceapa si se asezoneaza. Se incinge untul si se prajeste jumatate din compozitia de ou pe o parte.…
Read more »

Pasta de peşte

6 May 2010
  Ingrediente: 350 g peste alb 100 g unt 1 g piper sare   Mod de preparare: Peştele alb se fierbe, se curăţă de oase şi de piele, se trece o singură dată prin maşina de tocat cu sita rară sau se zdrobeşte într-un castron cu furculiţa. Separat, se freacă untul pînă devine o pastă…
Read more »

Cuiburi de castraveti

5 May 2010
  Ingrediente: 1-2 castraveti (300 g) 200 g branza de vaci 2-3 fire ceapa verde 5-6 ridichi sare, piper marar tocat Mod de preparare: Castravetii se curata si se taie in bucati lungi de 3-4 cm, se inlatura miezul pastrand partea de jos. Se toaca marunt ceapa. Se amesteca branza cu ceapa, mararul, sarea si…
Read more »

Cartofi copti cu branza

5 May 2010
  Ingrediente: 225 g branza moale de vaci 1 lingura menta verde tocata 5 linguri smantana 1 catel usturoi pisat Mod de preparare: Se infasoara cartofii in folie de aluminiu si se coc in cuptor timp de 1 ora. Se amesteca branza cu samntana, menta si usturoiul. Se asezoneaza. Se taie cartofii in cruce si…
Read more »

Cartofi la cuptor in stil mediteranean

5 May 2010
  Ingrediente: 900 g cartofi taiati in sferturi 4 linguri ulei 2 linguri suc lamaie 8 catei usturoi necuratati 1 lingura sare grunjoasa 400 g rosii mici 150 g masline 1/4 lingurita rozmarin Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se pun cartofii in tava aragazului, se adauga uleiul, sucul de lamaie, usturoiul si sarea si…
Read more »

Tarta cu legume

5 May 2010
  Ingrediente: 350 g aluat tarta 50 g unt 50 g faina 150 ml vin alb 450 ml supa legume din cuburi 2 galbenusuri 2 linguri ulei 225 g cepe mici, taiate pe jumatate 3 catei usturoi pisati 225 g praz taiat rondele 50 g mazare 175 g rosii mici taiate sferturi 150 ml frisca…
Read more »

Mini tarte cu rosii si mozarella

5 May 2010
  Ingrediente: aluat pentru 8 tarte mici 2 linguri ulei 1 ceapa taiata solzisori 2 catei usturoi 1 ardei gras taiat fin 175 g rosii mici taiate pe jumatate 75 g masline fara samburi 100 g mozarella taiata cubulete 3 oua batute 150 ml lapte 2 linguri busuioc verde Mod de preparare: Se incinge cuptorul.…
Read more »

Fenicul cu salata de cartofi

5 May 2010
  Ingrediente: 4 oua fierte tari 1 bulb fenicul 3 linguri ulei 1 catel usturoi 450 g cartofi noi 100 g rosii mici taiate felii 1 lingura suc de lamaie 2 lingurite mustar 1-2 linguri vin Mod de preparare: Se taie pe lungime feniculul, se unge cu 2 linguri de ulei si cu usturoiul pisat.…
Read more »

Rosii umplute

5 May 2010
  Ingrediente: 6 rosii mari 2 linguri ulei 1 ceapa mare tocata marunt 1 ardei gras taiat marunt 100 g orez 175 ml concentrat vegetal fierbinte 1 lingura menta tocata 2 linguri coriandru tocat 2 linguri patrunjel tocat 1 lingura oregano Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se taie partea superioara a rosiilor si se…
Read more »

Musaca de legume cu sos de ciuperci

5 May 2010
  Ingrediente: 200 g morcovi 600 g cartofi 250 g spanac 330 g mazare 50 g ceapa taiata marunt 1 legatura patrunjel verde tocat 50 g unt 15 g pesmet 25 g cascaval ras sare piper condimente sos ciuperci Mod de preparare: Cartofii se fierb in coaje, se curata si se taie felii. Morcovii se…
Read more »

Oua in sos de vermut

5 May 2010
  Ingrediente: 8 oua fierte tari 25 g unt 1+1/2 lingurita pudra de mustar 25 g faina 2 linguri vermut 375 ml lapte 1 lingurita tarhon uscat fire de marar Mod de preparare: Se topeste untul, se incorporeaza pudra de mustar si faina. Se adauga treptat vermutul si laptele, amestecand continuu pana ce sosul se…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Beachcomber (video)

5 May 2010
Cum se prepara Cocktail Beachcomber (video)  Ingrediente: 2 tsp caster sugar 1 lime wedge 50 ml light rum 1 tsp maraschino liqueur 1 tsp cherry brandy 15 ml lime juice Ice cubes 1 saucer 1 cocktail glass 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the strainer doesn’t contain one) Cum se prepara Cocktail Beachcomber
Read more »

Pasta de sunca

5 May 2010
  Ingrediente: 200 g şuncă 200 g unt 30 g coniac 1 g piper sare   Mod de preparare: Se alege şuncă slabă şi se trece de două ori prin ma­şina de tocat (a doua oară se trece prin sila deasă). Se ames­tecă bine cu untul, care mai înainte a fost lăsat la cald pentru…
Read more »

Pasta de ficat

5 May 2010
  Ingrediente: 300 g ficat 100 g unt 250 g ceapa 30 g coniac  1 g piper sare   Mod de preparare: Se opăreşte ficatul, apoi se înăbuşe intr-un vas aco­perit, in unt sau untură, avind grijă să nu se usuce (cine do­reşte poate să înăbuşe ficatul împreună cu ceapa). După ce s-a răcit, se…
Read more »

Musaca de vinete si boabe de fasole

4 May 2010
  Ingrediente: 450 g vinete curatate si taiate felii 2 lingurite sare 6 linguri ulei 2 cepe mari taiate fasii 1 catel usturoi pisat 1 dovlecel curatat si taiat felii subtiri 400 g boabe fasole (conserva) 400 g rosii taiate marunt 1 lingura bulion 300 ml iaurt -2 oua batute 1/4 lingurita nucsoara 125 g…
Read more »

Carnaciori Glamorga

4 May 2010
Ingrediente: 50 g unt 1 praz taiat in bucatele 1 lingurita mustar 175 g cascaval ras 225 g miez de paine 1 ou batut 2 lingurite salvie uscata 2 linguri lapte 4 linguri parmezan ras 4 linguri ulei Mod de preparare: Se topesc 25 g unt si se caleste prazul timp de 6-8 minute. Se…
Read more »

Burgheri vegetali

4 May 2010
  Ingrediente: 3 linguri ulei 350 g cartofi taiati cuburi 1 ceapa tocata 350 g radacina telina rasa 1 lingura seminte chimion zdrobite 2 oua 1 lingura unt 2 linguri alune 350 g pesmet 1 lingura coriandru Mod de preparare: Se incinge 1 lingura ulei si se prajesc cartofii si ceapa timp de 5-6 minute.…
Read more »

Ghiveci de legume

4 May 2010
  Ingrediente: 75 g unt 1 ceapa mare tocata 3 1,1 kg legume (morcovi, pastarnac, cartofi, gulii) taiate cuburi 2 linguri faina 450 ml concentrat vegetal 425 g rosii conserva taite marunt Mod de preparare: Se topesc 25 g unt si se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga legumele si se presara faina. Se inabuse…
Read more »

Conopida cu branza la cuptor

4 May 2010
  Ingrediente: 1 conopida mijlocie 40 g unt 3 linguri rase faina 300 ml lapte 100 g branza maruntita sare piper Mod de preparare: Se rupe conopida in buchete mai mici si se opareste in apa clocotita, pana cand incepe sa se inmoaie. Se scurge si se pune intr-un vas termorezistent. Se topeste untul, se…
Read more »

Ghiveci (Ratatoullie)

4 May 2010
Ingrediente: 4 linguri ulei 1 ceapa taiata pestisori 2 ardei grasi taiati felii 5 dovlecei taiati felii 1 lingura cimbru 1 catel usturoi zdrobit 5 rosii proaspete 2 linguri bulion Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o cratita. Se caleste ceapa si ardeii timp de 5 minute. Se adauga dovleceii, 1/2 din cimbru si usturoiul.…
Read more »

Prăjitură cu cremă de ness

4 May 2010
Ingrediente: 6 ouă 140 g zahăr 140 g nucă măcinată 4 linguri făină 1 plic praf de copt Pentru cremă: 300 g unt sau margarină 140 g zahăr pudră 3 gălbenuşuri 2 linguri de ness 150 g nucă prăjită Pentru glazură: 100 g cioco­lată de menaj 70 g zahăr Mod de preparare blat: Baţi albuşurile…
Read more »

Ciorba de aripioare

4 May 2010
Ciorba de aripioare  Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 5 l apă 3 ardei graşi verzi 3 ardei roşii 6 morcovi mijlocii 3 cepe mari condimente  după gust 1/2 l borş sau moare de varză 1/2 kg smântână 1 legătură pătrun­jel ulei sare pi­per   Mod de preparare: Cureţi si ardeii, ceapa şi pătrunjelul, apoi le tai…
Read more »

Praz cu rosii

4 May 2010
  Ingrediente: 800 g praz 1 lamaie 4 linguri suc lamaie 3 linguri apa 450 g rosii 1 lingurita zahar ulei sare piper Mod de preparare: Se taie prazul in bucati de 5 cm. Se pune intr-o cratita impreuna cu lamaia, sucul de lamaie si apa. Se acopera cu hartie pergament si se fierbe 10…
Read more »

Lasagne vegetale

4 May 2010
  Ingrediente: 75 g unt 50 g faina 750 ml lapte 100 g branza Mascarpone 1 kg spanac 1/4 lingurita nucsoara 50 g parmezan ras 400 g ciuperci 500 g praz taiat rondele 2 catei usturoi zdrobiti -10-12 rosii din conserva taiate felii subtiri 250 g foi lasagne 70 g lamele migdale   Mod de…
Read more »

Legume cu lamaie

4 May 2010
  Ingrediente: 700 g carote taiate fasii 200 g sparanghe curatat 1 lingura unt 1 lamaie, numai sucul 2 lingurite zahar Mod de preparare: Se fierb carotele in apa clocotita timp de 5 minute. Se taie sparanghelul in jumatati. Se adauga capetele de la baza peste carote si se tin 1 minut. Se adauga varfurile…
Read more »

Omleta cu dovlecei si ardei

4 May 2010
  Ingrediente: 1 ceapa taiata pestisori 1 catel usturoi 1 lingura ulei 3 dovlecei rasi 1 ardei gras taiat in fasii 8 rosii taiate marunt 6 oua 3 linguri lapte 4 linguri patrunjel tocat Mod de preparare: Se caleste ceapa cu usturoiul 2 minute. Se adauga dovleceii si ardeiul si se mai lasa pe foc…
Read more »

Oua umplute cu crema de ciuperci

4 May 2010
  Ingrediente: 10 oua fierte tari 150 g ciuperci 100 g branza 1 lingura margarina 10 rosii sare piper condimente usturoi Mod de preparare: Se taie un capac in oua pe unde se scoate galbenusul. Ciupercile se toaca marunt si se freaca cu branza si margarina pana se formeaza o pasta. Se adauga sere, piper,…
Read more »

Ouă cu maioneză

4 May 2010
  Ingrediente: ouă maioneză ridichi sau ardei gras sare salată verde   Mod de preparare: Se fierb ouăle, se taie în jumătăţi, se modelează cu maioneză, iar deasupra se decorează eu un cerculeţ roşu din ridiche sau ardei gras. Se aranjează pe un platou, decorandu-se in jur cu foi de salată verde.   Pofta buna!
Read more »

Ouă umplute cu pastă de sardele

4 May 2010
  Ingrediente: ouă pastă de sardele unt sare piper măsline sau hering   Mod de preparare: e fierb ouă tari, se taie de-a lungul în jumătăţi, se scoate gălbenuşul şi se umplu cu urmatoarea compozitie: Se amestecă pasta de sardele cu unt şi cu gălbenuşurile do ou date mai întîi prin sită. Se potriveşte de…

Ouă umplute cu pastă de sardele

4 May 2010
  Ingrediente: ouă pastă de sardele unt sare piper măsline sau hering   Mod de preparare: e fierb ouă tari, se taie de-a lungul în jumătăţi, se scoate gălbenuşul şi se umplu cu urmatoarea compozitie: Se amestecă pasta de sardele cu unt şi cu gălbenuşurile do ou date mai întîi prin sită. Se potriveşte de…
Read more »

Jamie, ministrul hranei sanatoase (video)

3 May 2010
Jamie, ministrul hranei sanatoase (video)Jamie Oliver – ministrul hranei sanatoase III
Read more »

Turte de cartofi condimentate

3 May 2010
  Ingrediente: 750 g cartofi rasi 4 oua batute 1/2 lingurita boia de ardei 100 g cascaval ras / branza cedar 2 linguri ulei 1 ardei gras taiat cuburi 100 g smantana 2 lingurite seminte mac Mod de preparare: Se scurg cartofii intr-un tifon. Se amesteca cu ouale, boiaua si cascavalul. Se asezoneaza. Se incinge…
Read more »

Tocana de legume consistenta

3 May 2010
  Ingrediente: 30 g unt 1 ceapa mare taiata solzisori 450 g praz taiat bucati 450 g pastarnac taiat bucati 450 g cartofi taiati cubulete 400 g rosii conserva taiate marunt 1 lingurita boia ardei iute 1,2 l concentrat legume 100 g alune nesarate 100 g paste fainoase 100 g masline fara samburi Mod de…
Read more »

Tocana de fasole boabe

3 May 2010
  Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa taiata marunt 1 catel usturoi pisat 2 ardei grasi taiati marunt 2 ardei iuti taiati marunt 2 lingurite chimion macinat 1 lingurita boia 1 lingurita oregano sau 1/2 lingurita cimbru 800 g boabe fasole 800 g rosii conserva taiate marunt 2 linguri bulion 150 ml concentrat vegetal Mod…
Read more »

Fasole pastai cu pui

3 May 2010
Fasole pastai cu pui  Ingrediente: mărun­taie şi aripi de la un pui 1/2 kg fasole 1/2 kg roşii pentru gătit pătrunjel ulei condimente   Mod de preparare: Speli şi cureţi bine măruntaiele de pui şi le pui întâi să se prăjească pe o parte şi pe alta în puţin ulei. Apoi vei pune fasolea curăţată şi ruptă în…
Read more »

Rulouri de vită cu ficăţei şi legume

3 May 2010
Rulouri de vită cu ficăţei şi legume  Ingrediente:  1 kg carne de vita 1/2 kg ficăţei de pui 1 cutie ciuperci 2 cepe roşii 2 ardei graşi 2 roşii piper pătrunjel verde 1 cană vin alb Garnitura: 3 cartofi 3 mere   Mod de preparare: Tai carnea felii subţiri, ca pentru şniţele. Cureţi ceapa, speli şi le toci mărunt. Le înăbuşi…
Read more »

Varza rosie cu fructe de padure

3 May 2010
  Ingrediente: 40 g unt 1 lingura ulei 2 cepe tocate fin 900 g varza rosie tocata fin 3 linguri otet 5 linguri zahar 1/2 lingurita cuisoare macinate 1 portocala (numai coaja rasa fin) 1 foaie dafin 225 g afine / coacaze Mod de preparare: Se incing untul si uleiul intr-o cratita si se caleste…
Read more »

Rosti din pastarnac si morcovi

3 May 2010
  Ingrediente: 450 g cartofi curatati 225 g pastarnac curatat 225 g morcovi cuartati 1 ou batut 25 g unt / margarina 1 lingura ulei Mod de preparare: Se taie cartofii in jumatati si se fier in apa clocotita 8-10 minute. Se scurg si se racesc. Dati cartofii, morcovii si pastarnacul prin razatoarea mare. Amestecati…
Read more »

Egrete din cartofi cu branza

3 May 2010
  Ingrediente: 450 g cartofi curatati si taiati cubulete 50 g unt 75 g branza rasa 50 g faina 2 oua 2 linguri lapte 1 ceapa verde taiata ulei pentru prajit Mod de preparare: Se fierb cartofii in apa clocotita 6-8 minute. Se scurg si se amesteca cu 25 g unt si 60 g branza.…
Read more »

Cobbler din legume de toamna

3 May 2010
Ingrediente: 350 g morcovi cuburi 350 g cartofi cuburi 350 g gulie cuburi 350 g dovlecel cuburi 1 lingura ulei 1 ceapa taiata mic 25 g unt 25 g faina 1 lingura mustar 300 ml lapte 150 ml smantana 2 fire praz felii Pentru ornat: 100 g unt 450 g faina 3 linguri patrunjel tocat…
Read more »

Clatite umplute cu piept de pui

3 May 2010
Clatite umplute cu piept de pui  Ingrediente: 5 ouă 1 piept de pui 200 g caşcaval 200 g smântână 1 ceapă 300 ml apă minerală sau lapte făină 2 ardei graşi, roşu şi gal­ben ulei sare piper   Mod de preparare: Speli pieptul de pui şi îl fierbi în apă cu sare 20 de minute. Intre timp, pregăteşti compoziţia de…
Read more »

Ardei umpluti cu orez, stafide si fistic

3 May 2010
  Ingrediente: 125 g orez 2 rosii tocate marunt 1 mar mare taiat in cuburi (curatat) 50 g stafide 50 g fistic coriandru 3 ardei grasi taiati in jumatati pe lung 6 cepe verzi taiate rondele Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se fierbe orezul. Se amesteca rosiile, ceapa verde, marul, stafidele, fisticul, coriandru, sare…
Read more »

Tocana de legume

3 May 2010
  Ingrediente: 700 g cartofi cubulete 1 lingura ulei 1 ceapa taiata mare 1 argei gras taiat felii 125 ml concentrat vegetal 350 g varza taiata marunt 100 g rosii conserva taiate sferturi 4 linguri patrunjel tocat Mod de preparare: Se fierb cartofii in apa clocotita timp de 5 minute. Se incinge uleiul intr-o tigaie…
Read more »

Roşii umplute cu ficăţei

3 May 2010
Roşii umplute cu ficăţei  Ingrediente: 10 roşii 200 g ficăţei 2 ouă 1 ceapă făină 1 felie de pâine 1 linguriţă zahăr sare piper ulei pătrunjel   Mod de preparare: Prăjeşti ficatul, apoi îl treci prin maşina de tocat împreună cu felia de pâine. Cureţi ceapa, o toci mărunt, o căleşti în acelaşi ulei, o adaugi în ficat,…
Read more »

Oua a la Moscova

3 May 2010
Ingrediente: carne vita fierta, taiata cubulete mici 1 legarura patrunjel, tocata 1 legatura marar, tocata jumatati rosii jumatati oua salata verde smantana hrean Mod de preparare: Se amesteca smantana cu hreanul. In jumatate din acest amestec se introduce carnea de vita, patrunjelul si mararul. Se umplu jumatati de rosii si oua cu amestecul de carne.…
Read more »

Ouă în aspic

3 May 2010
  Ingrediente: salată a la rus ouă legume aspic   Mod de preparare: Pe un platou rotund se aranjează un postament din salată şi se pun deasupra ouă tari, întregi sau jumătăţi, unul lingă altnl sau in formă dorită. Se decorează fiecare ou cu cîte o floare din legume (toate garniturile aplicate pe ou se…
Read more »

File de Pangasius cu legume (video)

2 May 2010
File de Pangasius cu legume (video)               File de Pangasius cu legume
Read more »

Prăjitură cu mere şi bezea

2 May 2010
Prăjitură cu mere şi bezea  Ingrediente: 1 kg mere 6 ouă 500 g zahăr tos 300 g făină 6 linguri ulei 1/2 linguriţă de amoniac sau bicarbonat 1 plic de zahăr vanilat 1 linguriţă de otet scortisoară   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu 200 g zahăr tos, apoi adaugi, amestecând mereu, 8 linguri de apă rece, 6 linguri…
Read more »

Pastă de sardele

2 May 2010
  Ingrediente: pastă de sardele unt sare piper rom   Mod de preparare: Se iau cantităţi egale de unt şi pastă de sardele. Se pune untul într-un castron, lăsindu-l la o temperatura de 24°, piuă se moaie (fără a se topi). Se adaugă pasta de sardele si se freacă bine, pînă se obţine o cremă.…
Read more »

Ouă umplute cu ficat de pasăre

2 May 2010
  Ingrediente: ouă ficat de pasăre ceapă unt sare piper coniac salată verde   Mod de preparare: Se fierb ouă tari, se taie de-a lungul în jumătăţi, se scoate gălbenuşul şi se umplu cu următoarea compoziţie de ficat de pasăre. Se prăjesc ficaţii de pasăre cu puţină ceapă şi unt, pînă se îngălbeneşte ceapa. Se…
Read more »

Prăjitură cu struguri si bezea

2 May 2010
Prăjitură cu struguri si bezea  Ingrediente: 1 pahar de iaurt (150 ml) 100 ml ulei 1 cană zahăr 4 ouă 2 căni de făină 1 linguriţă bicarbonat zeamă de lămâie un praf de sare 1 kg struguri negri cu boabe mari 100 g zahăr 1 ciocolată mică margarină cât o nucă   Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri…
Read more »

Prajitură cu cafea si biscuiti

2 May 2010
  Ingrediente: 250 g biscuiţi 300 g unt 250 g zahăr 3 gălbenuşuri 2 linguri cafea măcinată 50 ml rom 100 g nuci 50 g cacao   Mod de preparare: Pui un ibric cu o ceaşcă de apă la fiert şi când dă în clocot, adaugi cafeaua măcinată. Laşi să fiarbă până scade apa la…
Read more »

Ouă cu salată a la rus

2 May 2010
  Ingrediente: salată a la rus ouă maioneza gogoşar patrunjel salată verde   Mod de preparare: Pe un platou dreptunghiular se formează un postament de salată. Se pun deasupra ouă fierte, întregi sau jumătăţi, pe două rinduri sau intr-un singur rand pe mijloc. In spaţiile dintre ouă şi pe marginea postamentului de salată, se modelează…
Read more »

Roşii umplute cu piure de broccoli

2 May 2010
Roşii umplute cu piure de broccoliIngrediente: o căpăţână de broccoli  (400-500 g) 200 g telemea de vacă 8 roşii bine coapte şi mari 1-2 căţei de usturoi condimente piper după gust nucşoară Pentru ornat: 2-3 frun­ze de salată 2 ardei graşi (de culori diferite) 1 albuş fiert 2-3 măsline câteva fire de pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi broccoli în…
Read more »

Sparanghel Mimoza

2 May 2010
  Ingrediente: 1,5 kg sparanghel 4 oua fierte tari 50 ml otet 20 ml ulei 1 lingura patrunjel 1 lingura tarhon sare piper Mod de preparare: Se fierbe sparanghelul. Se separa galbenusurile de albusuri. Se dau prin sita galbenusurile si se toaca albusurile. Se prepara un sos din: ulei, otet, sare, piper, tarhon si patrunjel.…
Read more »

Rulada cu spanac si branza

2 May 2010
  Ingrediente: Pentru rulada: 2 linguri parmezan ras 50 g faina 2 linguri faina de porumb (malai) 75 g branza cedar rasa 125 ml lapte 4 oua separate 2 linguri arpagic taiat Pentru umplutura: 350 g spanac taiat foarte marunt 100 g branza de vaci 2 linguri smantana 1 catel usturoi pisat 2 linguri plante…
Read more »

Praz cu unt

2 May 2010
  Ingrediente: 1,4 kg praz 100 g unt sare piper Mod de preparare: Se taie prazul in lungime. Se pune intr-o cratita adanca cu untul, apoi se acopera cu hartie pergament unsa cu grasime. Se lasa la foc 15-20 minute, amestecand din cand in cand. Se asezoneaza cu sare si piper.   Pofta buna!
Read more »

Legume cu branza feta la cuptor

2 May 2010
Ingrediente: 2 linguri ulei 4 cartofi 2 dovlecei 200 g branza feta 4 rosii 2 cepe 185 g masline, fara samburi 2 linguri seminte floarea soarelui sare piper Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Cartofii taiati sferturi si presarati cu sare si ulei se tin la cuptor 10 minute. Se adauga dovleceii taiati felii. Se…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Lazy Afternoon (video)

2 May 2010
Cum se prepara Cocktail Lazy Afternoon (video)  Ingrediente: 25 ml dark rum 25 ml light rum 10 ml cherry brandy 120 ml pineapple juice 1 cups (250ml) crushed ice 1 maraschino cherry 1 pineapple slice 1 shot measure 1 highball glass 1 barspoon or stirrer 1 knife 1 ice crusher, pestle or rolling pin Cum se prepara Cocktail Lazy Afternoon
Read more »

Salată de andive cu pui

2 May 2010
Salată de andive cu pui  Ingrediente: 4 andive un piept de pui 3 ouă muştar mai picant 1 lămâie ulei sare piper 1 ardei 2-3 măsline   Mod de preparare: Pui la fiert pieptul de pui în apă cu sare. Fierbi 5 minute şi două ouă, le ţii apoi sub un jet de apă rece, le cureţi şi amesteci…
Read more »

Clatite din pastarnac cu branza de vaci

2 May 2010
  Ingrediente: Pentru sos: 250 g branza sau urda 75 g smantana 5 linguri lapte 1 legatura ceapa verde taiata marunt Pentru clatite: 450 g pastarnac ras 1 ceapa tocata marunt 2 catei usturoi zdrobiti 4 linguri lapte 75 g nuci taiate 75 g stafide 50 g caise deshidratate taiate 50 g pesmet alb 25…
Read more »

Supă de legume de vară cu găluşte de griş

2 May 2010
Supă de legume de vară cu găluşte de griş  Ingrdiente: 2 cartofi 3 morcovi, 2 cepe, 2 ardei graşi   Mod de preparare: Speli şi pui la fiert legumele în apă cu sare Te sfătuiesc să pui ceapa întreagă ca s-o poţi scoate mai uşor din supă după ce e fiartă Pentru găluşte ai nevoie de: 1 ou 3 linguri cu griş un…

Cartofi cu ciuperci si sos de smantana

2 May 2010
  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 150 g unt 250 g smantana 200 ml lapte sare piper Mod de preparare: Cartofii se taie in felii si se calesc in unt. Se fierbe laptele cu smantana. Se asezoneaza si se lasa la fiert 10 minute la foc mic. In sos se adauga cartofii si…
Read more »

Cartofi umpluti

2 May 2010
  Ingrediente: 8 cartofi mari carne tocata 30 g unt 1 ceapa 3 linguri ulei 1 legatura patrunjel sare piper 100 g miez de paine 1 ou 200 ml supa de carne 1 lingura faina Mod de preparare: Se caleste ceapa, se adauga carnea tocata si patrunjelul si se mai lasa la foc mic inca…
Read more »

Rulada din legume

2 May 2010
Ingrediente: 175 g morcovi mici 100 g fasole verde 2 fire praz 15 g unt 100 g ciuperci 1 ardei gras 8 galbenusuri 300 ml smantana grasa 1 lingurita nucsoara 225 g branza rasa Mod de preparare: Se fierb pe rand in apa sarata morcovii, fasolea si prazul. Se usuca legumele. Se calesc ciupercile in…
Read more »

Omleta pragheza

2 May 2010
  Ingrediente: 150 g kaizer afumat 6-8 oua ulei patrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Kaiserul se prajeste in ulei, ouale se bat impreuna cu sarea, piperul si patrunjelul tocat si se toarna peste carne. Se serveste fierbinte.   Pofta buna!
Read more »

Bhaja cu conopida si broccoli

2 May 2010
  Ingrediente: 50 g faina 1/2 lingurita turmeric 1/2 lingurita chinmen macinat  1/2 lingurita garam masala  150 ml apa  450 g conopida si broccoli taiate in buchetele mici  ulei pentru prajit Mod de preparare: Se amesteca faina cu condimentele si cu putina sare. Se adauga apa si se amesteca pana devine un aluat omogen. Se…
Read more »

Pui pane

1 May 2010
Pui pane  Ingrediente: 3 ouă 3 piepţi mărişori 3 linguriţe cu muştar piper sare condimente făină   Mod de preparare: Tai pieptul julien (fâşii sub­ţiri, late de 2 cm maxi­mum), şi din ouă, muştar, piper, sare, condimente şi făină faci un aluat ca o smântână groasă. Adaugi car­nea în acest aluat şi iei cu lingura şi…
Read more »

Tarta vegetariana

1 May 2010
Ingrediente: Pentru aluat: 75 g branza de vaci 75 g unt 2 linguri plante aromatice (cimbru, oregano, patrunjel) 175 g faina 2 linguri praf copt stins cu cateva picaturi lamaie Pentru umplutura: 50 g unt 2 linguri miere 150 g rosii mici 100 g caise deshidratate 8 bucati arpagic taiat pe jumatate 2 dovlecei taiati…
Read more »

Vinete umplute

1 May 2010
  Ingrediente: 400 g vinete 400 g pulpa vita 250 g pulpa porc 2 rosii 50 g pasta tomate 50 g cascaval 250 ml snantana 200 ml ulei 3 oua sare piper Mod de preparare: Taiati carnea in cubulete si caliti pana devine alba. Taiati vinetele pe lungime si crestatile miezul. Dati-le cu sare si…
Read more »

Vinete si dovlecei pane

1 May 2010
  Ingrediente: Pentu aluat: 125 g faina 1/2 lingurita sare 1 ou mare, separat 200 ml bere 2 linguri sos Tabasco Pentru legume: 225 g dovlecei, taiati fasii 225 g vinete, taiate fasii ulei pentru prajit Mod de preparare: Se amesteca faina si sarea, se adauga galbenusul de ou, berea si sosul tabasco. Se amesteca…
Read more »

Drob de legume

1 May 2010
  Ingrediente: 175 g boabe de grau zdrobite 450 ml apa 2 linguri ulei 2 catei usturoi zdrobiti 450 g legume (praz, morcovi, conopida, ardei gras) ciuperci taiate fasii 4 linguri unt arahide 125 g foi varza Mod de preparare: Puneti apa clocotita peste grauul zdrobit. Lasati la inmuiat 30 minute, amestecand din cand in…
Read more »

Ghiveci de legume opărite şi prăjite

1 May 2010
Ghiveci de legume opărite şi prăjite  Ingrediente: 1/2 căpăţână de varză o mână de fasole lată galbenă 1 vânătă 2-3 dovlecei 2 morcovi 2 cepe 3-4 roşii 2-3 ardei sare după gust ulei pătrunjel   Mod de preparare: Opăreşti în apă cu sare varza şi fasolea galbenă. La prăjit pui vânătă, dovleceii, morcovul şi ceapa. Intr-o cratiţă încăpătoare aşezi alternativ…
Read more »

Omleta indiana

1 May 2010
  Ingrediente: 6 oua 6 linguri ulei 1 cescuta supa 4 cepe 3 rosii 2 lingurite sofran 2 lingurite coriandru 1 lamaie 3 lingurite iaurt sare piper Mod de preparare: Se taie rosiile in cuburi mari si ceapa in rondele, apoi se pun la fiert in supa clocotita. Se adauga sare, piper, sofran, coriandru. Se…
Read more »

Farfale de pastarnac

1 May 2010
  Ingrediente: 450 g pastarnac, taiat felii 1 lingura iaurt 25 g unt 1 ou batut 125 g pesmet 1+1/2 lingurita curry ulei pentru prajit Mod de preparare: Se fierbe pastarnacul in apa clocotita cu putina sare timp de 15 minute. Se scurge si se zdrobeste. Se adauga restul ingredientelor. Se da la frigider pana…
Read more »

Clatite cu spanac si ciuperci

1 May 2010
  Ingrediente: 125 g spanac 125 g faina 300 ml lapte 1 ou batut 1 ceapa taiata marunt 150 g ciuperci tocate si stopite cu 2 linguri de otet 300 ml smantana 1 lingura malai ulei pentru prajit Mod de preparare: Se pune spanacul in apa, se acopera si se lasa la foc 5 minute.…
Read more »

Omleta in spirala

1 May 2010
  Ingrediente: 6 oua 2 rosii 1 lingurita ulei 1 catel usturoi 30 g unt 4 frunze tarhon 1 lingurita patrunjel tocat 1 lingurita hasmatuchi tocat 1 lingurita arpagic tocat sare piper Mod de preparare: Se curata pielita rosiilor, se taie cubulete. Se pune uleiul intr-o tigaie, se calesc rosiile si catelul de usturoi strivit.…
Read more »

Salată de ridichi cu brînză

30 April 2010
  Ingrediente: ridichi brînză telemea sau frămîntată ulei piper sare mărar   Mod de preparare: Sc curăţă ridichile şi se rad pe râzătoare mare. Se adaugă o cantitate egală de brînză telemea sau orice brînză frămîntată. Se amestecă bine, se adaugă ulei, piper (eventual sare) după gust. De asemenea, cine doreşte poate adăuga mărar verde…
Read more »

Tarta cu branza si ceapa

30 April 2010
   Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina 150 g margarina 2-3 linguri apa rece sare Pentru umplutura: 1 lingura ulei 2 cepe mari taiate fin 3 oua batute 150 ml lapte 250 g branza rasa sare piper Mod de preparare: Se pun faina si sarea intr-un castron, se adauga margarina si se amesteca pana ce…
Read more »

Salata cu fructe

30 April 2010
Salata cu fructeO reteta de salata cu fructe din pere, piersici coapte, miere, miez de nuca, zeama de lamaie si frisca. Ingrediente: 6 pere zemoase 10-12 piersici coapte 5 linguri cu miere 5 linguri miez de nucă tăiate mărunt 5 linguriţe zeamă de lămâie 2 ceşti cu frişcă   Mod de preparare: Perele şi piersicile spălate, curăţate…
Read more »

Chifteluţe de conopidă cu ou şi caşcaval

30 April 2010
Chifteluţe de conopidă cu ou şi caşcaval  Fierbi o conopidă de 1/2 de kg în apă cu sare. Când este fiartă o scurgi de apă, apoi o pasezi. Separat baţi 2 ouă cu puţină sare şi un vârf de cuţit de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie. Peste ouă pui în ploaie făina albă până devine o com­poziţie ca o smântână…
Read more »

Pasta greceasca

30 April 2010
  Ingrediente: 250 g masline 250 g unt 250 g branza 50 g lamaie sare piper Mod de preparare: Se scot samburii maslinelor, apoi impreuna cu untul si branza se dau prin masina de tocat. Se potriveste gustul de sare, piper si lamaie si se freaca pana se obtine o pasta. Se aseaza pe un…
Read more »

Clatite cu ciuperci si marar

30 April 2010
  Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 oua 1 legatura marar 2 cepe ulei pentru prajit 1 pahar lapte / sifon 300-400 g faina Mod de preparare: Se taie ciupercile fasiute. Se pune ceapa la calit, se adauga ciupercile si se lasa 15-­20 minute la foc potrivit, se adauga sare si piper. Se pregateste aluatul de…
Read more »

Barcute cu sunca

30 April 2010
  Ingrediente: 100 g sunca 100 g maioneza 6 oua fierte tari 1 ceapa rasa 3 lingurite zacusca sare piper marar Mod de preparare: Se taie ouale pe lung, se scot galbenusurile si se amesteca cu 2 linguri maioneza, pana ce devine o pasta. Aceasta se amesteca cu ceapa, zacusca, mararul tocat, sarea si piperul.…
Read more »

Jambon rulat

30 April 2010
  Ingrediente: 10 clatite 200 g cascaval 10 felii jambon sare piper suc de rosii Mod de preparare: Se pune pe fiecare clatita cate o felie de jambon, se acopera cu cascaval ras, apoi se ruleaza. Se aseaza intr-un vas incasabil, se toarne sucul de rosii (sa le acopere), se pune sare si piper dupa…
Read more »

Sandvis asezonat cu ou

30 April 2010
  Ingrediente: 8 felii paine 8 felii cascaval 4 linguri ketchup 4 felii sunca / carne vita conserva 2 oua batute 1 lingura lapte sare piper 2 linguri ulei cartraveti felii, fisii cuburi Mod de preparare: Se pune cate o felie de cascaval pe 4 felii de paine. Deasupra se unge cu ketchup si peste…
Read more »

Cocktail cu carne de pui si fructe

30 April 2010
  Ingrediente: 250 g carne pui fiarta 200 g grapefruit 120 g kiwi 120 g compot ananas 20 g salata verde 140 g maioneza 80 g rosii 10 g masline 150 g morcovi rasi sare, piper, patrunjel frunze Mod de preparare: Carnea de pui se taie julienne si se amesteca cu fructele taiate cubulete. Maioneza…
Read more »

Sandvis cu tomate

30 April 2010
  Ingrediente: 50 g unt 1 lingura bulion 1 catel usturoi strivit 2-3 frunze busuioc tocate fin 2 rosii intregi Mod de preparare: Se amesteca untul cu paste de tomate, busuiacul si usturoiul. Se lasa la rece circa 1 ora. Se ung felii de paine peste care se aseaza rondele de rosii, ornate cu frunze…
Read more »

Salată de ţelină cu maioneză

30 April 2010
  Ingrediente: ţelină sare maioneză muştar piper   Mod de preparare: Se aleg ţeline fragede, se curăţă şi se ţin timp de o oră în apă rece. Se taie fideluţă, se sărează puţin şi se lasă să stea timp de 10 min, apoi se amestecă bine cu maioneza în care s-a adăugat o lingură de…
Read more »

Bors de vară

30 April 2010
Bors de vară  Ingrediente: 1 morcov o ceapă un dovlecel 2-3 cartofi 3-4 roşii o mână de fasole păstăi galbenă 250 ml borş 2-3 linguri de smântână 1 ou, leuştean tarhon mărar pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli foarte bine şi cureţi toate legumele. Tai ceapa şi o pui la călit în puţin ulei. După…
Read more »

Dulceata de pepene galben

30 April 2010
Dulceata de pepene galben  Ingrediente: 1 kg de pepene galben (după ce a fost curăţat) 1 kg zahăr 500 ml apă zeama de la o lămâie 2-3 plicuri zahăr vanilat 250 ml oţet de 9 grade   Mod de preparare: Pentru prepararea dulceţii ai nevoie de pepeni galbeni care nu sunt făinoşi şi care sunt copţi doar pe…
Read more »

Turte de cartofi cu ou si bacon

30 April 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi 1 fir praz taiat marunt 6 linguri ulei 30 g masline taiate marunt 2 linguri patrunjel tocat 5 oua 100 g pasmet 8 felii bacon sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii 20 de minute. Intre timp se caleste prazul, la foc mic, cu o lingura de ulei, timp…
Read more »

Vinete gratinate

30 April 2010
  Ingrediente: 3-4 vinete 1 lingura unt ulei 150 g branza 2 cepe 500 g rosii 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 1 lingurita zahar foaie de dafin cimbru sare piper 1 lingura pesmet Mod de preparare: Se taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul si se caleste ceapa, se…
Read more »

Cartofi cu crema de ciuperci la cuptor

30 April 2010
  Ingrediente: 900 g cartofi curatati si taiati in doua 225 g costita taiata in bucati mici 3 ardei grasi taiati in rondele 300 ml crema de ciuperci  150 ml lapte Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se fierb cartofii in apa cu sare, timp de 8 minute. Se lasa la racit apoi se taie…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Creole (video)

30 April 2010
Cum se prepara Cocktail Creole (video)  Ingrediente: 50 ml light rum 120 ml beef bouillon 1 dash of Tabasco sauce 1 dash of Worcestershire sauce 1 tsp lemon juice A pinch of salt A pinch of black pepper 1 lemon wedge Ice cubes 1 shot measure 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 shaker 1 strainer (if the shaker…

Chiftelute de cartofi si napi

30 April 2010
  Ingrediente: 450 g cartofi curatati si taiati cubulete 450 g napi curatati si taiati cubulete 25 g unt 2 oua batute 4 linguri rozmarintocat 3 linguri ulei Mod de preparare: Se pun legumele intr-o cratita in care clocoteste apa cu sare. Se acopera bine si se lasa pe foc 12-15 minute. Se scurg si…
Read more »

Tarte de legume

30 April 2010
  Ingrediente: 8 felii paine 125 g unt, frecat cu usturoi si marar tocat 550 g legume (morcovi, fasole verde, mazare, ridichi) Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se intinde jumatate din cantitatea de unt pe feliile de paine si se pun in tava de la aragaz cu untul in jos. Se lasa 10 minute…
Read more »

Vinete Bruschetta

30 April 2010
  Ingrediente: 4 felii paine, de 1,5 cm grosime 1 catel usturoi 10-12 linguri ulei 1 vanata micuta taiata felii de 1cm 150 g mozarella taiata felii, apoi feliile taiate in 2 4 rosii taiate felii frunze de patrunjel Mod de preparare: Se incinge cuptorul, se projeste painea pana ce devine crocanta. Se freca fiecare…
Read more »

Omleta cu ardei grasi

30 April 2010
Ingrediente: 6 oua 2 ardei grasi 2 linguri lapte 2 catei usturoi 2-3 fire ceapa verde ulei sare piper Mod de preparare: Se coc ardeii, se curata de coaja, seminte si cotor. Se taie fasiute si se calesc in putin ulei, impreuna cu usturoiul tocat marunt. Se scot din tigaie, daca mai este nevoie se…
Read more »

Salată de ţîri

29 April 2010
  Ingrediente: ţîri oţet mărar ulei   Mod de preparare: Se bat ţîrii pe şira spinării cu un ciocan de lemn, pen­tru a se desprinde mai uşor pieliţa de carne. Se pun pe plita încinsă pînă se înmoaie, se curăţă de piele, se îndepărtează şira spinării şi capul, apoi se scot şuviţe subţiri în lungime.…
Read more »

Prajitura cu afine si branza de vaci

29 April 2010
Prajitura cu afine si branza de vaci  Ingrediente: 200 g unt (margarina) 300 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 3 ouă 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 1 plic budincă de vanilie 300 ml lapte 200 g brânză de vaci 200 ml smântână 1 kg afine 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Baţi untul spumă,…
Read more »

Desert rapid cu mure

29 April 2010
Desert rapid cu mure  Ingrediente: 1 ceaşcă de mure 2-3 albuşuri 1/2 cană de zahăr 2-3 pliculeţe de zahăr vanilat   Mod de preparare: Baţi albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până se fac spumă, apoi încorporezi murele şi o aşezi în cupe sau ceşti şi dai 20 de minute la frigider. Ornezi la servire cu mure dacă…
Read more »

Surpriza cu dovlecei

29 April 2010
Surpriza cu dovlecei  Ingrediente: 7-8 dovlecei 300 g brânză telemea 150 g unt 3 ouă 50 g caşcaval pesmet mărar sare   Mod de preparare: Do­vleceii îi tai felii, apoi aşezi un strat într-o cratiţă unsă cu unt şi tapetată cu pes­met. Separat baţi 2 ouă şi le amesteci cu mărar tocat, sare şi brânză rasă. Peste…
Read more »

Turte cu sunca si salvie

29 April 2010
  Ingrediente: 700 g cartofi fierti, zdrobiti si raciti 1 ceapa mica rasa 150 g sunca taiata cubulete 2 leg. salvie, tocate 2 oua batute 130 g pesmet 4 linguri parmezan ras 2 linguri faina 4 linguri ulei Mod de preparare: Se amesteca cartofii, ceapa, sunca, salvia, 2 linguri de ou batut si se asezoneaza.…
Read more »

Oua cu sos de mustar

29 April 2010
  Ingrediente: 6 oua fierte tari 12 masline 2 galbenusuri 100 ml ulei  1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 lingurita zeama lamaie 1 lingura mustar 1 salata verde Mod de preparare: Se taie ouale felii. Se face sosul din: mustar, galbenusuri, zeama de lamaie, ulei. Se aseaza pe platou salata verde, feliile…
Read more »

Omleta cu legume si cartofi

29 April 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi 1 catel usturoi 1 legatura ceapa verde 500 g rosii 3 oua 5 linguri lapte 50 g cascaval ras sare piper Mod de preparare: Se taie cartofii cubulete si se prajesc in ulei incins. Se pune usturoiul tocat marunt, sarea, piperul, ceapa taiata rondele, rosiile tocate si se mai prajesc…
Read more »

Barcute cu ardei

29 April 2010
  Ingrediente: 3 ardei grasi 3 rosii 6 oua 3 linguri ulei 6 felii de paine unt patrunjel verde ulei sare piper Mod de preparare: Se taie ardeii in doua, se curata de seminte si se pun pe tava de la cuptor. Pe fiecare jumatate se pune pitin unt, se presara sare si piper si…
Read more »

Oua in cuib de rosii

29 April 2010
  Ingrediente: 4 rosii foarte mari 4 oua fierte 2-3 catei de usturoi pisati 150 g smantana 4-5 linguri maioneza 1 lingura zeama lamaie sare piper frunze patrunjel Mod de preparare: Se decupeaza rosiile si se scobesc astfel incat sa incapa oul fiert. Se sareaza interiorul rosiei, apoi se introduce oul, se presara sare, pipre…
Read more »

Corăbioare de vinete cu brânză

29 April 2010
Corăbioare de vinete cu brânză  Ingrediente: 2 vinete lungi 100 brânză de burduf 200 g caşcaval 2 cepe verzi 4 căţei de usturoi 2 roşii mărar piper ulei   Mod de preparare: Tai vinetele pe lung, le scobeşti, apoi le prăjeşti pe ambele părţi în puţin ulei, până se înmoaie bine. Cepele tocate şi miezul de la vinete tăiat…
Read more »

Clatite cu jambon, ciuperci si smantana

29 April 2010
Clatite cu jambon, ciuperci si smantanaO reteta simpla si delicioasa de clatite cu hambon, ciuperci si smantana din: clatite, jambon, ciuperci, cascaval, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 12 clatite 150 g jambon 250 g ciuperci 150 g cascaval ras 400 g smantana 40 g unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile feliute si se calesc cu 15…
Read more »

Piept de pui cu andive si maioneza

29 April 2010
  Ingrediente: 2 piepti pui 500 g andive taiate marunt 300 g maioneza 2 salate mari 1 legatura patrunjel taiat fin 1 gogosar, taiat cuburi mici 1 castravete murat, taiat cuburi mici sare piper Mod de preparare: Pieptul de pui se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scoate, se lasa la racit si se…
Read more »

Cornulete cu carne

29 April 2010
Ingrediente: Pentru aluat: 500 g faina 200 g margarina 150 g smantana 10 g drojdie uscata / 1 lingura drajdie proaspata 1 lingura zahar 1/2 lingurita sare 50 ml lapte Pentru umplutura: 250 g carne vita + 250 g carne porc (tocata) 2 cepe taiate fin 2 linguri ulei 2 oua 1/2 lingurita sare 1/2…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Ace (video)

29 April 2010
Cum se prepara Cocktail Ace (video)  Ingrediente: 50 ml vodka 50 ml light rum 50 ml pineapple juice 1 orange 1 dash grenadine 1 dash sugar syrup 1 lime ice cubes 1 hurricane glass 1 blender 1 squeezer 1 knife 1 chopping board 1 ice crusher (or wooden pestle) 1 ice scoop (or cup) Cum se prepara Cocktail Ace
Read more »

Chifle umplute cu branza

29 April 2010
  Ingrediente: 6 chifle 100 g unt 150 g branza 1 ou 1/2 pahar smantana 1 pahar lapte 1 lingurita marar tocat sare piper Mod de preparare: Se taie chiflele in jumate si se inmoaie in lapte. Se amesteca branza cu oul, sarea, piperul si mararul. Peste fiecare jumatate de chifla se intinde pasta de…
Read more »

Crochete de cascaval

29 April 2010
Ingrediente: 250 g cascaval 500 g cartofi 20 g drojdie 1 pahar faina 2 oua 1 cescuta lapte ulei sare piper Mod de preparare: Cartofii se fierb si se zdrobesc. Cascavalul se rade fin. Se adauga peste cartofi cascavalul, faina, ouale, drojdia dospita in lapte si sare. Se framanta si se mai pune faina daca…
Read more »

Ciuperci in sos de marar

29 April 2010
  Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri ulei 1 legatura marar 2 linguri faina sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile marunt. Se pun in tigaie cu uleiul, se acopera si se lasa la foc mic pana se inmoaie. Se pune o legatura de marar si se mai lasa pe foc. Se amesteca faina…
Read more »

Paine prajita cu legume si sunca de Praga

29 April 2010
  Ingrediente: 2 ardei grasi (unul rosu, unul galben) 2 dovlecei taiati felii 4 linguri ulei 1 paine tara 2 catei usturoi 50 g sunca Praga taiata fasii Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se pune in tava de la aragaz ardeii taiati fasiute si dovleceii. Se pun 2 linguri de ulei, se asezoneaza si…
Read more »

Pasta picanta cu branza de vaci

29 April 2010
  Ingrediente: 100 g branza de vaci 30 ml lapte 50 g margarina usturoi pisat sare piper Mod de preparare: Se amesteca branza cu laptele si se lasa sa stea cateva minute. Se adauga usturoiul pisat, apoi se freaca totul cu margarina. Se asezoneaza.   Pofta buna!
Read more »

Vinete cu rosii la cuptor

29 April 2010
Vinete cu rosii la cuptor  Ingrediente: 2 vinete mai mari 1/2 kg roşii 4 cepe 3-4 căţei usturoi 200 ml ulei sare piper 1 legătură de mărar 1 legă­tură pătrunjel 100 g smântână condimente   Mod de preparare: Tai vinetele felii, le opăreşti în apă cu sare şi le laşi să se scurgă, apoi le prăjeşti în ulei încins.…
Read more »

Gustare

29 April 2010
  Ingrediente: 50 g cascaval 50 g sunca 2 felii paine 10 g unt Pentru ornat: castraveti masline rosii maioneza frunze salata verde marar Mod de preparare: Se pregatesc tartinele in mod obisnuit. Se taie cu forme speciale (cerc, romb, inimioara). Ornati.   Pofta buna!
Read more »

Salata de ţelină

29 April 2010
  Ingrediente: ţelină mere smîntînă muştar sare   Mod de preparare: Se taie ţelina în felii foarte subţiri şi se amestecă eu o cantitate egală de mere tăiate de asemenea în felii foarte subţiri. Se adaugă un sos preparat din smîntînă amestecată cu muştar şi sare după gust. Se serveşte la friptură rece de viţel…
Read more »

Salată de sfeclă roşie II

29 April 2010
  Ingrediente: sfeclă hrean zahăr oţet sare   Mod de preparare: Se coace sau se fierbe sfecla, se curăţă şi după ce s-a răcit, se dă printr-o răzătoare măruntă. Se rade de asemenea hrean, în proporţie de 1/15 faţă de cantitatea de sfeclă. Se amestecă împreună şi se adaugă puţin zahăr, oţet şi sare după…
Read more »

Pește (cod) cu lapte de cocos (video)

28 April 2010

Salată de heringi sau cherci cu ceapă

28 April 2010
  Ingrediente: 500 g heringi sau cherci 500 g ceapă o lingură morcov ras 50 g ulei 1 legătură pătrunjel 50 g oţet 3 g piper 1 foaie de dafin lămîie măsline   Mod de preparare: Se desărează şi se curăţă heringii sau chercii şi se taie apoi în bucăţele. Se taie ceapa în felii…
Read more »

Salată de heringi — poloneză

28 April 2010
  Ingrediente: hering ceapă castraveciori acri cartofi ulei oţet piper sare ouă măsline   Mod de preparare: Heringii curăţaţi şi desăraţi se taie în felii. Se adaugă ceapă tăiată subţire, castraveciori acri şi cartofi fierţi, tă­iaţi în sferturi de rondele, ulei, oţet, piper şi sare. Se amestecă şi se aranjează pe un platou fie cantitatea…
Read more »

Supa ardeleneasca de cartofi

28 April 2010
Supa ardeleneasca de cartofi  Ingrediente: 5 cartofi 2 morcovi 2 cepe potrivite 1 legătură de pătrunjel ver­de 3 linguriţe faină 1 linguriţă boia 100 ml ulei 2 linguri de bulion 250 g smântână sare   Mod de preparare: Morcovii şi cartofii îi cureţi, îi speli şi îi tai cubuleţe. Ii pui apoi la fiert în 3 litri de…
Read more »

Crochete de cartofi

28 April 2010
  Ingrediente: 600 g cartofi 40 g unt 3 oua 20 g drojdie de bere 3 linguri lapte 30 g faina sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii, se racesc si se dau prin masina de tocat. Se desface drojdia in lapte. Cartofii se amesteca cu untul, ouale, faina si cu drojdia. Se condimenteaza…
Read more »

Ingheţată cu piersici, vanilie si nucă de cocos

28 April 2010
Ingheţată cu piersici, vanilie si nucă de cocos  Ingrediente:  8 ouă 16 linguri zahăr, 1/2 kg frişcă 1 plic zahăr vani­lat nucă de cocos 1/2 kg piersici   Mod de preparare: Separi albu­şurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile le freci cu cele 16 linguri zahăr, iar albuşurile le baţi spumă tare, apoi le amesteci cu frişca, gălbenuşurile şi piureul de piersici (din piersici fierte

Aperitiv buzoian

28 April 2010
  Ingrediente: Pentru rosii: 1 kg rosii 300 g branza 1 lingura margarina 1 legatura marar sare piper usturoi Pentru drob: inima, rinichi, plamani de miel ficat de porc 3-4 oua 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare piper dafin Mod de preparare: Se amesteca branza, margarina, usturoiul, verdeata, sare, piper. Ce pasta obtinuta se…
Read more »

Tarta cu cascaval si nuci

28 April 2010
  Ingrediente: 75 g unt 2 cepe mari, taiate subtiri 75 g nuci, taiate bucatele 150 g cascaval 1 mar mare taiatin felii subtiri 12 foi de placinta 3 oua batute 100 ml frisca nebatuta cu 29-30% grasime Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se topeste intr-o cratita o treime din unt, se adauga ceapa,…
Read more »

Mic dejun gratinat

28 April 2010
  Ingrediente: 900 g cartofi 3 linguri ulei 3 cepe taiate felii subtiri 2 catei usturoi pisati 200 g felii bacon, taiat mare 100 g branza rasa 4 rosii taiate felii 3 linguri patrunjel tocat Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul. Se fierb cartofii timp de circa 8 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi…
Read more »

Varza pane

28 April 2010
Varza pane  Ingrediente: 1 varză mică şi foarte îndesată 3-4 ouă (în funcţie de mărimea verzei) 3-4 linguri făină sare piper ulei pentru prăjit caşcaval ras sau telemea   Mod de preparare: Cureţi varza de frunzele ofilite, cureţi şi cotorul, dar nu-l scoţi! Tai varza felii cam de 2 cm (ca pepenele). Fierbi varza în apa…
Read more »

Salata cu orez si legume

28 April 2010
Salata cu orez si legume  Ingrediente: 1 ceaşcă orez 4 ardei graşi 4 roşii mari, bine coapte 4 cepe potrivite ulei oţet sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Alegi orezul, îl speli şi-l fierbi în apă cu sare, după care îl pui într-o salatieră. Ardeii îi coci, îi cureţi de coajă şi seminţe şi îi tai…
Read more »

Pulpe de pui cu roşii şi smântână

28 April 2010
Pulpe de pui cu roşii şi smântână  Ingrediente:   6 pulpe de pui 150 ml ulei 7-8 roşii bine coapte 150 g smân­tână sare condimente verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi pulpele, le înăbuşi în ulei şi din când în când torni câte puţină apă. Când sunt bine pătrunse, pui roşiile decojite şi tocate şi le mai fierbi 15 minute. Le iei…
Read more »

Chiftelute cu orez si spanac

28 April 2010
  Ingrediente: 225 g orez 350 g spanac proaspat, taiat 2 linguri ulei 8 cepe verzi, taiate 2 linguri patrunjel, tocat 1/4 lingurita nucsoara 1 ou batut 225 g cascaval 175 g pesmet alb Mod de preparare: Se fierbe orezul, spanacul. Se prajeste ceapa 1 minut si se amesteca impreuna cu orezul si spanacul intr-un…
Read more »

Salată de sfeclă roşie I

28 April 2010
  Ingrediente: sfeclă sare hrean sau chimion oţet ulei   Mod de preparare: Se coace sau se fierbe sfecla, se curăţă, dacă este mare se taie în lung în 4 sau în 6 şi apoi cu un cuţit cu lama ondu­lată se taie în folii subţiri, se presară puţină sare, apoi se aşază alternativ un…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Cucumber Mojito (video)

28 April 2010
Cum se prepara Cocktail Cucumber Mojito (video)          Cum se prepara Cocktail Cucumber Mojito
Read more »

Cornete de şuncă cu ou pe salată de fasole verde

28 April 2010
Ingrediente: şuncă ouă fierte sare salată verde fasole verde Mod de preparare: Se formează cornete de şuncă ceva mai mici, în care se introduce cîte un sfert de ou fiert, în aşa fel încît aproape jumătate din ou să rămînă în afară. Se aranjează aceste cornete pe un postament de salată de fasole verde fideluţă.…
Read more »

Salată italiană

27 April 2010
  Ingrediente: carote fasole verde sfeclă roşii mazăre ouă mărar maioneză muştar piper sare sardele   Mod de preparare: Se fierb în cantităţi egale, dar separat, carote, fasole verde şi sfeclă, care se taie în sferturi de rondele. Se adaugă roşii, mazăre verde fiartă, ouă răscoapte şi mărar tocat. Roşiile şi ouăle se taie în…
Read more »

Paine cu salvie si ceapa

27 April 2010
  Ingrediente: 50 g unt/margarina 1 ceapa taiata marunt 225 g faina obisnuita 225 g faina integrala 1/2 lingurita drojdie bere uscata si un praf sare 300 ml lapte cald 2 linguri frunze salvie proaspete faina pentru tapetat 1 lingura sare grunjoasa Mod de preparare: Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ceapa, lasand…
Read more »

Musaca de vinete cu piept de pui

27 April 2010
Musaca de vinete cu piept de pui  Ingrediente: 4 vinete 2 piepţi de pui 1 kg roşii pentru gătit 2 roşii pentru decor câte o legătură de mărar şi de pătrunjel sare şi piper după gust 2 ouă 100 g smântână   Mod de preparare: Tai vinetele rondele şi le presari cu puţină sare ca sa-si ;ase sucul care e uşor…
Read more »

Platou cu cascaval si rosii

27 April 2010
  Ingrediente: 1 vanata mare, taiata felii 1 lingura sare 8 linguri ulei 4 rosii taiate felii 225 g cascaval (branza telemea), taiat felii 1 salata 1 andiva 12 masline negre 3 linguri otet Mod de preparare: Se pun feliile de vinete intr-o strecuratoare si se presara sare. Se lasa la scurs, se spala cu…
Read more »

Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaie

27 April 2010
Ingrediente: Pentru ciuperci 12 ciuperci mari 100 ml ulei 25 g unt 1 leg. Busuioc pentru ornat Pentru vinaigrette: 1/2 lamaie, coaja rasa si sucul 1 lingura otet 1 lingera capere mici 1 catel usturoi tocat marunt 2 linguri ulei 1 lingurita mustar 1 lamaie taiata bucati Mod de preparare: Pentru vinegreta se amesteca toate…
Read more »

Chifle cu seminte de marar

27 April 2010
  Ingrediente: 560 g coca pentru paine alba 3 linguri seminte de marar lapte pentru glazura Mod de preparare: Se incinge cuptorul foarte bine. Se pune coca intr-un castron larg si se agauga semintele de marar. Se framanta bine. Se imparte aluatul in 8 parti si se framanta fiecare timp de cateva minute. Se modeleaza…
Read more »

Coşuleţe de roşii cu ouă

27 April 2010
O reteta simpla de cosulete de rosii cu oua din: rosii, sare, salata a la rus, oua, maioneza si salata verde. Ingrediente: roşii sare salată a la rus ouă maioneză salată verde sau pătrunjel   Mod de preparare: Se aleg roşii frumoase, se spală, se şterg şi se taie în partea codiţei cîte un căpăcel.…
Read more »

Paine prajita cu legume si branza

27 April 2010
  Ingradiente: 1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi zdrobit 1 ceapa mare rosie taiata sferturi 225 g ciuperci, taiate felii 175 g frunze spanac 4 felii groase de paine alba 125 g branza, maruntita Mod de preparare: Se incinge cuptorul foarte bine. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare, se caleste ceapa si usturoiul…
Read more »

Salată de roşii I

27 April 2010
  Ingrediente: roşii ulei oţet sare ceapă piper   Mod de preparare: Se aleg roşii mari, cărnoase şi bine coapte (de prefe­rinţă păstrate la rece). Inainte de a servi la masă, se taie în felii, adăugîndu-se sare, ulei şi oţet după gust. Se măi poate adăuga ceapă tăiată subţire şi piper.   Pofta buna!
Read more »

Friptura de porc cu fasole alba (video)

27 April 2010

Cornete de şuncă cu ou, în aspic

27 April 2010
  Ingediente: şuncă ouă aspic salată verde   Mod de preparare: Se taie felii frumoase şi uniforme de şuncă, din care se formează cornete. în fiecare cornet se introduce cîte un ou fiert cleios sau cîte un ochi românesc. Pentru a se păstra forma cornetului, se fixează cu o scobitoare, care-se scoate după ce s-a…
Read more »

Salata de vinete

26 April 2010
  Ingrediente: vinete ulei sare zeamă de lămîie ceapă roşii ardei gras   Mod de preparare: Se coc vinetele pe jar sau pe plita bine încinsă, după care se pun pe un fund de lemn puţin înclinat, pentru ca în timp ce se răcesc să se scurgă zeama din ele. Sc curăţă cu mîna înmuiată…
Read more »

Spirale cu ciuperci şi ouă la cuptor

26 April 2010
Spirale cu ciuperci şi ouă la cuptorIngrediente: 300-350 g paste spirale sare piper 4 ouă 300 g ciuperci champinion 1 legătură arpagic 2 cepe mari 150 telemea rasă de oaie 1 linguriţă de unt 100-120 ml supă de legume 150 creme fraiche (smântână groasă) Mod de preparare: Fierbi pastele în suficientă apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Fierbi şi…
Read more »

Sandvis

26 April 2010
  Ingrediente: 12 felii paine integrala 50 g unt 1 morcov mic, ras 1 dovlecel mic, ras 150 g telemea vaca, rasa 4 linguri maioneza 4 felii carne vita fripta (pastrama, sunca, etc.) 4 frunze salata 1 castravete taiat felii 4 rosii mici taiate felii sare piper hrean (mustar) Mod de preparare: Se ung feliile…
Read more »

Rulada de spanac

26 April 2010
Rulada de spanac  Ingrediente: spanac o cutie cu ciu­perci 4 ouă pentru amestec şi unul pentru deasupra 150 g smântână 100 g caşcaval sare piper ulei pesmet pătrunjel ardei şi roşii pentru decor   Mod de preparare: Spanacul fiert şi mărunţit îl amesteci cu ciupercile spălate şi tăiate mărunt, cele 4 ouă, caşcavalul ras, 100 g smântână.…
Read more »

Chec aperitiv

26 April 2010
Ingrediente: 300 g cascaval ras 300 g parizer 4 oua fierte tari 4 oua crude 3-4 linguri smantana 3-4 linguri faina sare piper Mod de preparare: Se bat cele 4 oua crude cu telul, se adauga cascavalul ras, parizerul taiat cubulete, smantana, faina, sarea si piperul. Tava de chec se tapeteaza cu ulei si faina,…
Read more »

Tartine cu carne si ciuperci

26 April 2010
  Ingrediente: Pentru compozitie: 500 g carne porc tocata 200 g ciuperci taiate felii subtiri 1/2 ceapa tocata marunt 1 catel usturoi pisat 1 lingura patrunjel sau marar sare piper Pentru aluat: 1 cana apa 50 g unt 1 ou sare cca 2 cani faina Pentru decorare: 100 g masline (fara samburi taiate feliute) 7…
Read more »

Ouă ciuperci

26 April 2010
  Ingrediente: salată a la rus ouă sare unt pătrunjel maioneză salată verde   Mod de preparare: Se prepari un postament de salată peste care se aşază ouă răscoapte tăiate puţin la un capăt, ca să poată sta in picioare. Se aleg roşii mai mici, cărora li se taie în partea codi­ţei cate un căpăcel,…
Read more »

Covrigei

26 April 2010
Ingrediente: 250 g margarina 250 g smantana 250 g untura 150 g cascaval ras prin razatoarea mica 2 linguri condimente 2 oua faina cat cuprinde Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pana se obtine o coca potrivit de tare. Compozitia se lasa la rece cateva ore. Se ia cate putina coca si se modeleaza in…
Read more »

Ansoa

26 April 2010
Ingrediente: masline ansoa capere usturoi srivit ulei sare pirer Mod de preparere: Se scor samburii de la masline, apoi acestea se taie bucatele. Se amesteca toate ingredientele cu mixer-ul. Se serveste uns pe paine sau alaturi de legume.   Pofta buna!
Read more »

Salata de laptuci II

26 April 2010
  Ingrediente: lăptuci, ceapă verde ridichi   Mod de preparare: Cînd lăptucile au miezul format, se taie în lung în 4 sau în 6, se spală bine în mai multe ape şi se pun într-o sa­latieră. Se adaugă ceapă verde şi ridichi de lună, tăiate felii subţiri şi mărar. înainte de a servi la masă,…
Read more »

Fasole verde cu oua la cuptor

26 April 2010
Fasole verde cu oua la cuptor  Ingrediente: 1 kg fasole verde 4 ouă 1 legătură pătrun­jel 1 legătură frunze de ţelină 1 lingură făină 50 ml ulei 5 roşii potrivite 200 g smântână sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o fierbi în apă cu sare. O scurgi şi o laşi să se răcească, într-o cratiţă, aşezi…
Read more »

Ouă medalion

26 April 2010
  Ingrediente: ouă cartofi şuncă castraveciori acri maioneza muştar piper aspic salată verde sau pătrunjel verde   Mod de preparare: Se prepară ochiuri la capac, avînd grijă să fie moi şi rotunde. Separat se pregăteşte o salată în proporţie de 1 kg cartofi fierţi în coajă, curăţaţi şi după ce s-au răcit, tăiaţi în fidea,

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu