joi, 21 martie 2013

Retete de Pasti #47


Retete de Paste:

Langusta a la Parisienne

12 October 2009
Langusta a la ParisienneIngrediente: doua languste 5rosii 200g smantana 125g aspic de peste 5linguri suc lamaie 250g maioneza o lingura de chimen 5 varfuri de marar o lingura de piper boabe sare piper alb macinat Mod de preparare: Fierbeţi lan­gustele, apoi scoateţi carnea din cozile lor. Tăiaţi carnea scoasă în felii groase de cel mult un centimetru (medalioane).…
Read more »

Tort cu biscuiti

12 October 2009
Tort cu biscuitiIngrediente: 250 g zahăr 250 g unt 150 g biscuiţi uscaţi 4 gălbenuşuri 300 g amaretti (fursecuri cu cremă de migdale) rom 50 ml cafea espresso fructe zaharisite Mod de preparare: Bateţi cu mixerul zahărul, untul şi gălbenuşurile, până când întreaga compoziţie devine albă şi spumoasă. Adăugaţi biscuiţi rupţi în bucăţi şi o jumătate de…
Read more »

Struguri în oţet

12 October 2009
Ingrediente: un kg ciorchini de struguri un pahar de oţet un pahar de zahăr o linguriţă de sare   Mod de preparare: Se amestecă ingredien­tele, se fierbe amestecul, se răceşte şi se toarnă în borcan. Se pune celo­fan, se leagă şi se păstrează la rece.   Pofta buna!
Read more »

Usturoi murat

12 October 2009
Usturoi muratO reteta simpla si delicioasa de usturoi murat din: usturoi si conservent. Ingrediente: 8 căţei de usturoi un plic de conservant dulce-acrişor   Mod de preparare Usturoiul se curăţă şi se aşază în borcan, apoi se prepară com­poziţia de pikant fix conform instrucţiu­nilor de pe plic şi se toarnă fierbinte peste usturoi. Borcanul se pune…
Read more »

Foi cu miere

12 October 2009
Foi cu miereIngrediente: Foaia: 8 ouă 250 g miere 600 g zahăr un kg făină 500 g unt bicarbonat stins 1 l apă coaja rasă de la două lămîi 300 g pesmet 3 linguriţe de scorţişoară Crema de lămîie: 400 g unt 250 g miere zeama de la două lămîi coaja rasă de la două lămîi Crema…
Read more »

Salată de andive cu sfeclă roşie

12 October 2009
Salată de andive cu sfeclă roşieIngrediente: 10 andive 3 mere o sfeclă roşie 10 nuci două linguri de ulei de măsline o lingură de oţet de vin sare piper   Mod de preparare: Andivele spălate şi curăţate se scurg bine şi se taie ron­dele. Merele se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe, la fel şi sfecla rosie, apoi se…
Read more »

Cum se prepara Champagne Cocktail Mixed Drink (video)

12 October 2009
Cum se prepara Champagne Cocktail Mixed Drink
Read more »

Gin and It Cocktail

12 October 2009
Gin and It CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie în lichid   Se serveste înainte de mese   Ingrediente: 7/10 gin 3/10 vermut roşu La fel ca Gin and French, şi această băutură a apărut în America, în anii ’30 şi, din aceleaşi…
Read more »

Piftie

12 October 2009
PiftieIngrediente: urechile, capul si picioarele de porc 1/2 carne macra 5 l apa sare foi de dafin 2 oua fierte tari   Mod de preparare: Cureţi foarte bine şi speli urechile, picioa­rele şi capul şi le pui la fiert alături de carne în apă rece cu sare. Le laşi să fiarbă până ce carnea se…
Read more »

Jambon in crusta de miere

12 October 2009
Jambon in crusta de miereIngrediente: 1 pulpă de porc din faţă cu tot cu şorici şi os sare piper boabe usturoi cuişoare muştar miere vin   Mod de preparare: Faci un amestec de sa­re, piper şi cimbru şi cu acesta freci carnea. Apoi crestezi şoriciul în romburi şi împănezi carnea cu ustu­roi şi cuisoare. Aşezi carnea în tavă, pui…
Read more »

Sarmalute cu carnati

12 October 2009
Sarmalute cu carnatiIngrediente: 1 kg carne porc si vita 2-3 carnati subtiri 1 cana de orez foi de varza acra 2 cepe boia bulion   Mod de preparare: Treci carnea prin maşina de tocat cu tot cu ceapa. Potriveşti tocătura de sare şi boia (nu prea iute dacă fo­loseşti cârnaţi iuţi). Tai car­naţii bucăţi de maximum 3…
Read more »

Prajiturele de Craciun

12 October 2009
Prajiturele de CraciunIngrediente: 350 g faină 75 g miere 175 g zahăr 50 g unt 1 ou 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă scorţi­şoară 1 lingură zeamă de lămâie 1/2linguriţă sare 100 g gem zahăr pudră   Mod de preparare: Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt. Pe baie de aburi amesteci untul cu…
Read more »

Ciorbă de cartofi

12 October 2009
Ciorbă de cartofiIngrediente: 500-600 g cartofi morcov pătrunjel ţelină o ceapă de mărime mijlocie 3 linguri de ulei borş zeamă de castraveţi suc de roşii zeamă de lămâie sau oţet leuştean pătrunjel sare   Mod de preparare: Zarzavatul şi ceapa, date pe răzătoarea cu găuri mari, se călesc două minute în ulei, apoi totul se stinge cu…
Read more »

Isto­ria whisky-ului II

11 October 2009
Isto­ria whisky-ului IIDeşi originile whiskey-ului irlandez merg până în timpuri chiar mai înde­părtate, pe vremea reginei Elisabeta I (1558-1603) preţioasa băutură distilată a cunoscut prima sa perioadă de adevă­rată dezvoltare, ajungând să câştige binecuvântarea reginei în persoană. Prima licenţă oficială de distilare, dată distileriei Old Bushmills din co­mitatul Antrim, a urmat în anul 1608, la doar câţiva…
Read more »

Zacusca de crap

11 October 2009
Ingrediente: 1,5 kg peşte mare 250 ml ulei un kg castraveţi muraţi un kg ciu­perci 200 g bulion 100 ml vin condi­mente (foi de dafin, cimbru, sare, piper) suc de lămâie o lingură rasă de zahăr   Mod de preparare: Se taie ciupercile în cubuleţe, iar castraveţii se taie felii, apoi se că­lesc în ulei.…
Read more »

Gogoşari la oţet cu miere

11 October 2009
Gogoşari la oţet cu miereIngrediente: 5kg gogoşari un litru oţet 3 I apă 1/2 kg miere de albine 1/2 linguri de sare 1/2 kg zahăr condimente (boabe de muştar, piper negru, foi de dafin)   Mod de preparare: Se pun la fiert, într-o oală, zahărul, oţetul, sarea, mierea şi condi­mentele până dau în clocot. Se spală gogoşarii, se taie…
Read more »

Prăjitură cu glazură

11 October 2009
Prăjitură cu glazurăIngrediente: 8 ouă 250 g iaurt 300 g miere 3 linguri de unt o linguriţă de bicarbonat coaja de la o lămîie 8 lin­guri de făină rahat tăiat cubuleţe stafide înmuiate în rom şi şerbet de vanilie   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile spu­mă, se amestecă bine cu mierea şi jumătate de iaurt. Urmează…
Read more »

Cum se prepara Brazil Cocktail Mixed Drink (video)

11 October 2009
Cum se prepara Brazil Cocktail Mixed Drink
Read more »

Gin and French Cocktail

11 October 2009
Gin and French CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cojiţă de lămâie cufundată în lichid   Se serveste înainte de mese Ingrediente: 6/10 gin 4/10 vermouth dry Apare în America, în jurul anilor ’30. Denumit la origine Fifty-Fifty, pentru că dozele celor două ingrediente erau…
Read more »

Bomboane de casă

11 October 2009
Bomboane de casăIngrediente: Pentru fursecuri: 500 g unt 4 ouă 150 g zahăr 600 g făină Vanilină Crema: 500 g smîntînă 500 g ciocolată neagră esenţă de rom stafide înmuiate în rom   Mod de preparare: Se bat untul, ouăle, vani­lină şi zahărul. Se adaugă făina, se amestecă, iar compoziţia rezultată se toarnă cu un şpriţ în…
Read more »

Chiftele de peste

11 October 2009
Chiftele de pesteIngrediente: un kg peşte proaspăt (crap) ceapă un morcov două ouă făină de: pască (azimăi) sare piper puţin zahăr Mod de preparare: Ceapa se toaică şi se căleşte pînă devine sticloasă, se adaugă sarea, piperul şi zahărul. Peştele crud se dă prin maşina de tocat, se amestecă bine cu ceapa şi se prepară chiftele, care…
Read more »

Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde

10 October 2009
Ingrediente: un kg de morcovi 1/2 kg fasole verde 3 kg vinete 1-2 kg gogoşari 5 kg roşii 2-3 kg ardei graşi un litru ulei sare Mod de preparare: Toate zarzavaturile (cu ex­cepţia roşiilor şi a cepei) se taie felii sub­ţiri, se sărează şi se lasă deoparte pen­tru aproximativ două-trei ore. Se căleşte ceapa în…
Read more »

Sfeclă roşie la oţet

10 October 2009
Ingrediente: un kg sfeclă roşie o cană de oţet 3 căni de apă sare Mod de preparare: Se spală sfecla şi se fierbe. Separat, se fierbe apa cu oţetul şi puţină sare. Se curăţă sfecla şi se taie rondele, după care se pune într-un borcan peste care se toarnă oţetul călduţ. Pofta buna!
Read more »

Cocktail Gibson

10 October 2009
Cocktail GibsonO reteta de Cocktail Gibson din: rom si vermuth dry. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o ceapă mică, dulce, pentru cocktail, cufundată în lichid   Se serveste înainte de mese   Ingrediente: 9/10 rom 1/10 vermouth dry   Reţetele diferite propuse…
Read more »

Cum se prepara Hurricane Cocktail (video)

10 October 2009
Cum se prepara Hurricane Cocktail
Read more »

Ardei bulgăreşti

9 October 2009
Ingrediente: 5 kg ardei iuţi 250 g za­hăr muştar alb şi boabe de piper un I oţet 200-300 ml apă două linguri de sare Mod de preparare: Se fierbe apa cu sarea şi se toarnă peste ardei, lăsându-se sa se răcească. Se fierb la un loc toate ingredientele (cu excepţia ardeilor). Ardeii iuţi se pun…
Read more »

Dulceata de patlagele verzi

9 October 2009
Ingrediente: 60-70 buc. pătlăgele (din cele lunguieţe) 1 kg zahăr tos 15-20 nuci tăiate în lung 1 lămâie 1 pahar cu apă   Mod de preparare: Se spală gogonelele, se taie căpăcelul de la codiţă şi, cu o scobitoare, se scot nunai seminţele. Se opăresc în apă fierbinte, circa 3 minite, de trei ori, se…
Read more »

Mere în foitaj

9 October 2009
Mere în foitajIngrediente: un pachet de foitaj un kg de mere 5 linguri de miere un praf de scorţişoară 50 g miez de nucă, 50 g stafide un ou frunze de mentă   Mod de preparare: Merele se spală, se taie felii şi se scobesc de seminţe. Intr-o tigaie se pune mierea, se înfierbântă puţin şi se…
Read more »

Cum se prepara Devil’s Cocktail Mixed Drink (video)

9 October 2009
Cum se prepara Devil’s Cocktail Mixed Drink
Read more »

Gugelhupf

9 October 2009
GugelhupfIngrediente: 250 ml lapte 30 g drojdie proaspătă 500 g făină 150 g unt 100 g zahăr 8 gălbenuşuri 80 g stafide coajă rasă de la o lămâie 100 g migdale zahăr pudră (pentru decor) un praf de sare Mod de preparare: Se face o maia din lapte călduţ, drojdie şi o lingură de făină,…
Read more »

Ciorbă de miel cu patrunjel verde tocat

9 October 2009
O reteta de ciorba de miel cu, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, orez, leustean, zeama de lamaie sau bors, oua, smantana si sare. Ingrediente: un cap de miel gâtul şi coada 3-4 morcovi două rădăcini de pătrunjel o rădăcină de ţelină un păstârnac 80 g orez 3-4 legături de leuştean zeamă de lămâie sau borş unul-două…
Read more »

Piscoturi de sampanie

9 October 2009
Piscoturi de sampanieIngrediente: 4 ouă 125 g zahăr 375 g făină un pliculeţ cu zahăr vanilinat Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile, apoi se încorporează treptat zahărul, bătând continuu. Separat se freacă bine gălbenuşurile, până devin spumoase. Se adaugă în ele o treime din spuma de albuş, se amestecă uşor, apoi se pune făina cernută de…
Read more »

Gin Fizz Cocktail

9 October 2009
Gin Fizz CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă şi paie   Se serveste seara şi noaptea   Ingrediente: 3/10 gin 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 apă carbogazoasă   Apare în jurul anilor ’20, în Statele Unite.…

Vinete la borcan

8 October 2009
Ingrediente: vinete roşii (cantitatea se află la aprecierea fiecăruia)   Mod de preparare: După ce s-au copt vinetele se pun pe un plan înclinat să se scurgă sucul amărui din ele. Se curăţă bine şi se toacă sau se taie felii. Se pun în borcane, având grijă să nu rămână goluri între ele. După ce…
Read more »

Albondigas

7 October 2009
AlbondigasToate popoarele au in bucataria lor, sub o forma sau alta, chiftele; ei bine, Spania are aceste albondigas. Termenul deriva din cuvantul arabesc al-bunduq (aluna), ceea ce arata nu doar ca aceste chiftele erau initial mai mici, ci si ca erau de origine maura.      De obicei albondigas se prepara dintr-un amestec de carne tocata,…
Read more »

Pelmeni cu carne

7 October 2009
Pelmeni cu carneIngrediente: un kg făină 5 ouă 100 g unt sare smântână Umplutura: 500 g carne tocată (vită şi porc) mirodenii   Mod de preparare: Aluatul se pregăteşte sim­plu, bătându-se cu sare şi 50 ml apă, se presară făina, se amestecă bine, apoi se adaugă ouăle şi se frământă. Coca trebuie să fie destul tare, ca…
Read more »

Vinete cu fructe

7 October 2009
Ingrediente: două kg vinete doi l apă 4 linguri de sare două kg pere 500 g pastă de roşii 500 g ardei două kg prune un căţel de usturoi boabe de piper foi de dafin busuioc cuişoare 3-4 aspirine Mod de preparare: Se opăresc vinetele (se folosesc vinete mari) timp de câteva minute în apă…
Read more »

Fasole

7 October 2009
FasoleIngrediente: 500 g fasole fiartă două cepe sare piper boia roşie dulce ulei oţet Mod de preparare: Fasolea se fierbe cu grijă pentru ca boabele să nu se sfărâme. Se schimbă apa de câteva ori, cu sco­pul mărturisit de a evita cât de cât tur­bulenţele ulterioare. Ceapa se taie rondele. Amestecul de fasole albă şi…
Read more »

Muhamor

7 October 2009
MuhamorIngrediente: două pahare de ciuperci uscate, o ceapă, două linguri de ulei verdeaţă smântână   Mod de preparare: Ciupercile se pun la inmuiat timp de opt ore, după care se fierb în apă puţină, cât să le acopere. Se toacă prin maşină, se amestecă pen­tru o minimă iuţeală cu ceapa şi verdeaţa tăiate mărunt, apoi…
Read more »

Plăcintă cu miel

7 October 2009
Plăcintă cu mielIngrediente: 500 g aluat de foitaj 500 g carne de miel macră o ceapă 200 g ciuperci mărar, pătrunjel un pahar de vin alb sec un ou sare piper men­tă chimen   Mod de preparare: Car­nea se toacă cu satîrul. Se că­leşte ceapa toca­tă în puţin ulei, se adaugă carnea şi ciupercile tăiate. Cînd scade…
Read more »

Saramura de pui

7 October 2009
Saramura de pui  Ingrediente: un pui de mărime mijlocie sare piper doi ardei patru roşii 1-2 ardei iuţi o căpăţînă de us­turoi leuştean   Mod de preparare: Puiul spălat, curăţat şi scurs bine de apă, se taie în două şi se pune la fript pe o plită dată cu sare din belşug. Cînd puiul este bine fript,…
Read more »

Cum se prepara pulpa de miel rulata cu amestec de fructe (video)

7 October 2009
Cum se prepara pulpa de miel rulata cu amestec de fructe (video)Ingrediente: 1 1⁄3 kg lean boneless shoulder of lamb 2 tsp ground cinnamon 1 tbsp olive oil 50 g couscous 100 ml good, hot vegetable stock 50 g pine nuts or hazelnuts , finely chopped 50 g dried apricots , finely chopped 4 tbsp fresh mint , finely chopped 1 medium orange zest   Un…
Read more »

General Harrison’s Cocktail

7 October 2009
General Harrison’s CocktailCalitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mare Categorie – Milk drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă la suprafaţă   Se serveste la orice oră Ingrediente: un ou 10 ci lapte proaspăt un ci sirop de zahăr câteva picături de suc de lămâie     In varianta aceasta,…
Read more »

Prăjitură de casă (Linzer)

7 October 2009
Prăjitură de casă (Linzer)Ingrediente: Foaia: 400 g unt 200 g zahăr 5 ouă 100 g stafide 700 g făi­nă o linguriţă de bicarbonat stins răzătură de la o lămîie  vanilină Umplu­tura: 500 g gem caise 300 g nuci   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredi­entele pentru aluat, apoi se frămîntă bine. Se pune la rece pentru 10…
Read more »

Ardei capia în oţet

7 October 2009
Ardei capia în oţetIngrediente: două kg ardei capia 500 ml oţet de 9° un litru apă 250 g zahăr sau miere două linguri de sare o foaie de dafin o frunză de ţelină 100 g hrean sau 3 linguri de sămânţă de muştar   Mod de preparare: Ardeii, bine spălaţi, se taie în jumătăţi pe lungime, curăţându-se de…
Read more »

Orez cu carne

6 October 2009
Orez cu carneIngrediente: 100 g orez două roşii o ceapă roşie 100 g carne de porc un ardei gras roşu sare, piper 3 fire de pătrunjel vin alb cimbru ulei Mod de preparare: Orezul se pune la fiert cu puţină sare. Intr-o tigaie cu ulei încins se căleşte ceapa tocată, apoi se adaugă car­nea de porc tăiată…
Read more »

Pecorara

6 October 2009
PecoraraIngrediente: pentru aluat: 600 g făină 4 ouă un pahar de apă sare pentru sos: o ceapă un păhărel de ulei de măsline 40 g şuncă crudă de porc 50 g bureţi 100 g pulpă de miel 3 roşii descojite 50 g unt 30 g vinete 30 g ardei 30 g dovlecei 50 g ricotta…
Read more »

Rubarba

6 October 2009
RubarbaRubarba, rabarbura sau reventul este o plantă foarte veche cunoscută de greci, romani şi chinezi pentru virtuţile ei curative. Se cultivă şi acum în Franţa pentru rizom, care este folosit în scopuri medicinale.     Există două feluri de rubarbă: Rheum officinale, folosit în medicină, şi Rheum rhaponticum, cultivat în grădini pentru scopuri alimentare.     De…
Read more »

Zacusca de pătlăgele

6 October 2009
Zacusca de pătlăgeleIngrediente: 3 kg pătlăgele verzi 1,5 kg gogoşari roşii un kg ceapă două kg roşii un litru ulei 5 morcovi mari sare pătrunjel tocat mărunt   Mod de preparare: Se pune într-un ceaun uleiul la încins, după care se adaugă ceapa şi morcovii daţi prin maşina de tocat. Se lasă să se călească bine, apoi…
Read more »

Roşii murate în sare

6 October 2009
Roşii murate în sareIngrediente: două kg roşii o bucată rădăcină de ţelină două bucăţi ardei iuţi 4-5 căţei de usturoi o legătură de mărar verde 2-3 frunze de dafin sare (o lingură la un litru de apă) Mod de preparare: Se spală roşiile şi se intro­duc într-un borcan adecvat, intercalate cu căţeii de usturoi, tăiaţi în două, cu…
Read more »

Şalau parizian

6 October 2009
Ingrediente: un şalău de un kilogram 75 g făină 5 ouă 150 ml ulei sare Mod de preparare: Şalăul se spală, se curăţă, i se scot pieliţele, se taie de-a lungul şirei, se scot fileurile, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi se dau cu sare. Se amestecă gălbenuşurile cu două linguri de apă,…
Read more »

Isto­ria whisky-ului

5 October 2009
Isto­ria whisky-uluiEste greu de stabilit o dată precisă a primei distilări a whisky-ului, deoarece însuşi procesul de distilare nu are rădăcini clare. Din origini îndepărtate, uneori învăluite în farmec şi mister, modalităţile de producţie ale celebrelor băuturi distilate au suferit o importantă evoluţie de-a lungul secolelor, diferite în funcţie fie de timp, fie de loc. Isto­ria…
Read more »

Prăjitu­ra cu fructe

5 October 2009
Ingrediente: 6 ouă 400 g zahăr 300 g făina 12 linguri de apă 750 g fructe coajă rasă de lămâie vanilie zahăr pudră vanilinat   Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă spumă cu 200 g zahăr, se adaugă 6 lin­guri de apă, apoi, treptat, făina, zahărul vanilinat şi coaja de lămâie. Albuşurile se bat spumă…
Read more »

Cum se prepara Pandispan cu Fructe Uscate (video)

5 October 2009
Cum se prepara Pandispan cu fructe uscate
Read more »

Păsrtrăvi în aspic

5 October 2009
Ingrediente: 4 păstrăvi de câte 250-3500 g fiecare zarzavat pentru supă ((morcov, rădăcină de pătrunjel, păstârmac, o ceapă) o foaie de dafin 4 foi die gelatină 300 g ciuperci   Mod de preparare: Păstrăvii (curăţaţi şi spă­laţi) se fierb împreună cu zarzavatul (cu­răţat, spălat şi tăiat în jumătăţi sau sferturi) şi cu ciupercile (curăţate şi…
Read more »

Păstrăvi rasol

4 October 2009
Păstrăvi rasolIngrediente: 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare 500 g cartofi un morcov o rădăcină de pătrunjel o ceapă o legătură de mărar sare piper o lingură de unt oţet   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală morcovul, rădăcina de pătrunjel şi ceapa, după care se pun la fiert în apă rece Când…
Read more »

Păstrăvi fierţi cu cartofi noi

4 October 2009
Păstrăvi fierţi cu cartofi noi  Ingrediente: 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare 400 g cartofi noi 3 linguri de unt câteva fire de pătrun­jel veirde o lămâie   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală şi se pun la foc mic, într-o cratiţă încăpătoare, în apă fierbinte cu sare. Se lasă 12-15 minute, după care se scot…
Read more »

Cum se prepara Spaghete cu Legume (video)

4 October 2009
Cum se prepara Spaghete cu Legume
Read more »

Scrumbie în pergament

4 October 2009
Ingrediente: un kg scrumbie (2-4 peşti) 100 ml ulei o lămâie o legătură mică de pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Scrumbiile se curăţă (se taie pe burtă pentru a se scoate intestinele), se spală şi se freacă apoi cu sare şi piper. Se crestează cu două x – uri pe ambele părţi,…
Read more »

Cartofi noi cu mărar

4 October 2009
Cartofi noi cu mărarIngrediente: un kg de cartofi noi o legătură de mărar 50 g unt 100 ml lapte bătut   Mod de preparare: Cartofii se fierb timp de 20 de minute, iar după ce s-au fiert se dau deoparte. Separat, tigaia se pune împreună cu untul pe foc şi se rumenesc cartofii timp de aproximativ 5 minute.…
Read more »

Terminologia folosită la degustarea vinurilor: Examinarea Olfactiva

4 October 2009
Terminologia folosită la degustarea vinurilor: Examinarea OlfactivaExaminarea Olfactiva Intensitatea Aromei si Buchetului Substanţele aromate sunt localizate în pieliţa boabelor de strugure, la soiurile aromate ele sunt localizate în straturile adânci ale pieliţei, lângă miez. Ca şi substanţele colorante, substanţele aromate încep a se forma odată cu intrarea înpârgă a strugurilor.       Intensitatea aromei şi buchetului poate fi apreciată ca…
Read more »

Chec cu iaurt

4 October 2009
Chec cu iaurtIngrediente: 8 ouă 250 g iaurt 300 g miere 3 linguri de unt o linguriţă de bi-carboniat 8 linguri de făină coaja de la o lămîiie 100 g cacao vanilină nuci Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile spumă, se adaugă mierea şi jumătate de iaurt. Urmează untul tăiat bucăţele, coaja de lămîie, restul de iaurt,…
Read more »

Frozen Spirits Cocktail

4 October 2009
Calitate – alcoolic Baza alcoolică – brandy Pahar – cupă dublă de cocktail sau old fashioned Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – paie   Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea   Ingrediente: 3 cl brandy un cl rom alb un galbenus de ou cateva picaturi de suc de lamaie Prin caracteristicile sale, acest cocktail Frozen…
Read more »

Prajitura congelata

4 October 2009
Prajitura congelataIngrediente pentru foi: 6 albuşuri 250 g zahăr 9 linguri nuci măcinate 3 linguri cu vârf făină Crema: 6 gălbenuşuri 8 linguri zahăr 2 linguri făină 300 ml lapte 3 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie, bătându-se încontinuu. Se încorporează încet nuca şi făina. Se…
Read more »

Zacusca din morcovi şi mere

4 October 2009
Zacusca din morcovi şi mereIngrediente: un kg morcovi un kg vine­te un kg ceapă un kg gogoşari un kg ardei graşi un kg ţelină un litru ulei 800 g pastă de roşii zahăr miere sare   Mod de preparare: Se spală şi se dau pe râză­toare ţelina şi morocovii, apoi se pun la călit în 250 ml de ulei.…
Read more »

Cum se prepara Orez cu Spanac (video)

3 October 2009
Cum se prepara Orez cu Spanac

Tarta cu carne de miel

3 October 2009
Tarta cu carne de mielO reteta gustoasa de tarta cu carne de miel din: carne de miel, carne de vita, slanina, oua, patrunjel, ceapa, usturoi, mustar, miere, piper, cimbru, faina, unt, sare si lapte. Ingrediente umplutura: 500 g carne miel 125 g carne vita macre (tocata) 75 g slanina (taiata foarte marunt) 3 oua o legatura patrunjel 2 cepe…
Read more »

Scrumbii la tigaie

3 October 2009
Ingrediente: un kilogram de scrumbie (2-4 peşti) 25 ml ulei o lămâie o legătură mică de pătrunjel verde sare piper pentru garnitură: 500 g cartofi sau 500 g legume (ceapă, ardei gras, gogoşar, roşii, morcov, broccoli)   Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, înlăturându-li-se capul, se spală, se taie în două (dacă sunt mai mici,…
Read more »

Păstrăvi în sos de unt

3 October 2009
Păstrăvi în sos de unt  Ingrediente: 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare 4 linguri de zeamă de lămâie 150 g unt 80 g făină sare piper   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală, se dau prin făină şi se prăjesc în jumătate din cantitatea de unt. Se scot pe o farfurie, se sărează, se piperează, se…
Read more »

Tort cu spanac, parmezan si ricotta

3 October 2009
Tort cu spanac, parmezan si ricottaIngrediente: aluat: 500 g făină două linguri de măsline sare umplutura: un kilogram de spanac două linguri de maghiran o chiflă fără coajă 80 g parmezan 100 ml lapte 500 g ricotta 50 g unt 8 ouă sare piper Mod de preparare: Se amestecă sarea, făina şi uleiul cu 250 ml apă până ajunge aluatul…
Read more »

Chiles rellenos

30 September 2009
Chiles rellenosAceasta mancare mexicana traditionala este un excelent exemplu pentru felul in care se poate gati ieftin. cu putina carne. Carnea va forma umplutura pentru cativa ardei iuti verzi poblano sau ardei iuti rosii ancho, rezultand niste gustari care se pot servi fie ca aperitive, fie ca fel principal.    In al doilea caz, se vor…
Read more »

Peşte cu usturoi

30 September 2009
Peşte cu usturoiIngrediente: un kg peşte alb 125 ml ulei 150 ml vin alb 40 g usturoi cimbru piper sare   Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală, se usucă, se dă cu sare, piper, cimbru şi se trece prin usturoi. Se aşază bucăţile într-o tavă unsă cu ulei şi se frig la foc domol în…
Read more »

Salata de pepene cu sirop de lamaie

30 September 2009
Salata de pepene cu sirop de lamaieIngrediente: 2 pepeni mici galbeni 500 g pepene verde (fără coajă) coaja rasă şi sucul de la o lămâie 25 g zahăr   Mod de preparare: Taie pepenii galbeni în jumătăţi, scoate seminţele din ei şi scobeşte-i, având grijă să pui sucul deoparte. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit taie marginile celor patru jumătăţi în zigzag.…
Read more »

Rulada de antricot cu fasole

30 September 2009
Rulada de antricot cu fasoleIngrediente: 1 kg antricot de vacă 250 g carne tocată de vacă 1 ceapă mare piper cimbru 2 ouă 200 g fasole boabe 250 ml suc de roşii   Mod de preparare: Antricotul de vacă se taie pe jumătate, apoi se bate cu ciocanul de şniţele, se condimentează, se adaugă carnea tocată, care a fost…
Read more »

File de cod pescăresc

30 September 2009
Ingrediente: două kg cod 175 ml ulei 500 g roşii 100 ml vin 30 g usturoi 100 g bulion cimbru piper sare   Mod de preparare: Codul se decongelează, se spală în mai multe ape, se pun fileurile într-o tavă cu ulei, se condimentează cu piper, sare, usturoi tocat şi cimbru. Se toarnă restul de…
Read more »

Tiramisu (reteta traditionala)

30 September 2009
Tiramisu (reteta traditionala)Ingrediente: 4 gălbenuşuri 100 g zahăr 120 ml vin Marsala dulce (sau alt vin alb dulce şi parfumat) 450 g brânză mascarpone 230 g frişca nebătută 280-300 g pişcoturi de şampanie două linguri cacao neagră 350 ml cafea espresso (îndulcită cu două linguri de zahăr)   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu telul, pe…
Read more »

Varză murată cu ardei şi hrean

30 September 2009
Varză murată cu ardei şi hreanIngrediente: 5 kg varză albă 3 kg ardei capia 500 g hrean 100 g zahăr 500 ml oţet sare   Mod de preparare: Se taie varza şi ardeii mărunt. Se rade hreanul şi se amestecă bine cu varza şi ardeii. Se adaugă sare după gust. Zahărul se dizolvă în oţet şi se toarnă peste com­poziţie.…
Read more »

Garibaldi Cocktail

29 September 2009
Garibaldi CocktailCalitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mjlociu Categorie – Campari drinks Decoraţiune – o jumătate de felie de portocală pe marginea paharului   Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 Bitter Campari 7/10 suc proaspăt de portocale   Apare în Italia, în 1960. Foarte iubit de consumatori, în special…
Read more »

Cum se prepara Batida Mango Cocktail (video)

29 September 2009
Cum se prepara Batida Mango Cocktail (video)Ingrediente: 50 ml cachaca 10 g fresh mango, chopped 2 tsp sugar 1 cups (250ml) crushed ice 1 cherry, to decorate 50/25ml shot measure 1 wooden pestle (or similar) 1 blender 1 wine glass 1 chopping board 1 sharp knife   Cum se prepara Batida Mango Cocktail
Read more »

Pulpe de pui marinate, cu sos de rosii (bulion) si galuste din cartofi

29 September 2009
Pulpe de pui marinate, cu sos de rosii (bulion) si galuste din cartofiIngrediente: 4-6 pulpe (pot fi şi mai multe) 1-2 kg cartofi sau 2-3 cutii fulgi de cartofi 2 lămâi 2-3 linguri de zahăr 1/2 kg roşii (2-3 linguri bulion) Vegeta pentru uns fiecare pulpă foi de dafin după gust sare, dacă mai e nevoie 1 legătură pătrunjel 1-2 ouă 100-150 ml ulei   Mod de…
Read more »

Josef Groll si berea pils

29 September 2009
Josef Groll si berea pilsUn concurs de întâmplări fericite a făcut ca, după câţiva ani, să ia naştere prima bere lager pils din lume. Creatorul ei a fost un anume Josef Groll, căruia locuitorii oraşului Plzen (actualmente în Republica Cehă) i-au dat în grijă un nou stabiliment, unde urma să aplice metoda fermentaţiei la temperaturi joase. Prin acest procedeu,…
Read more »

Tarte cu dovlecei şi mentă

29 September 2009
Tarte cu dovlecei şi mentăIngrediente: 400 g aluat sfărâmicios trei-patru dovlecei mai mici (600 g) 8 frunze de mentă 100 ml lapte 200 g smântână două-trei ouă 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Intindeţi din aluat o foaie subţire şi aşezaţi-o într-o tavă rotundă, cu diametrul de 22 cm. Tăiaţi dovle­ceii în felii foarte subţiri, pe…
Read more »

Cuib din ciocolată

29 September 2009
Ingrediente: 300 g ciocolată neagră 6 foi (12 g) de gela­tină două ouă întregi 4 gălbenuşuri 150 g zahăr pudră 25 ml smântână lichidă, un pacheţel cu zahăr vanilinat 2-3 linguri de cacao ouă de Paşti din ciocolată pentru decor   Mod de preparare: Se înmoaie foile de gelatină într-un castron cu apă rece. Se…
Read more »

Păstrăvi fierţi în vin, cu sos

28 September 2009
Păstrăvi fierţi în vin, cu sosIngrediente : 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare un morcov o rădăcină de pătrunjel două felii de miez de pâine 100 ml lapte 25 g unt 8 ciu­perci o ramură de cimbru 3 căţei de usturoi câteva fire de pătrunjel verde   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală şi se pun la…
Read more »

Frozen Steppes Cocktail

28 September 2009
Frozen Steppes CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – old fashioned Categorie – Cremă de cacao drinks Decoraţiune – paie Se serveste seara şi noaptea Ingediente: 3 cl votcă un ci cremă de cacao o porţie de îngheţată cu vanilie Acest cocktail Frozen, originar din Statele Uni­te, ar putea face parte. dacă în compoziţia lui…
Read more »

Tarte cu ciuperci

28 September 2009
Ingrediente aluat: 250 g făină 125 g unt 200 ml apă un praf de sare Ingrediente umplutura: 300 ml lapte 250 g ciuperci 70 g unt 2 linguri făină două linguri de smântână 50 g caşcaval sare piper o lingură de zeamă de lămâie Mod de preparare: Amestecaţi toate ingredien­tele pentru aluat şi obţineţi o…
Read more »

Masala Dosai

28 September 2009
Masala DosaiO dosa este un fel de clatita preparata in partea de sud a Indiei, in special in jurul statului Karnataka. Dosai se fac dintr-un aluat moale din linte si orez. Acestea sunt lasate sa fermenteze in apa peste noapte, iar a doua zi sunt pasate impreuna, astfel incat sa rezulte o pasta subtire. Se ia…
Read more »

Cum se prepara anghinare cu parmesan (video)

28 September 2009
Cum se prepara anghinare cu parmesan (video)Ingrediente: 8 artichokes juice and zest of 1/2 a lemon 1 lemon , cut in half 1 onion , chopped 1 garlic bulb , cut in half 1 carrot , chopped 2 rashers of bacon , chopped 100 ml olive oil 1 bunch of thyme 1 chunk of parmesan cheese salt and pepper 1 chopping…
Read more »

Tarte cu branza brie şi cireşe

28 September 2009
Tarte cu branza brie şi cireşeIngrediente: două pachete de foitaj două cutii de brânză brie 300 g cireşe 80 g miezuri de nucă 30 g fistic două ramuri de rozmarin două linguri de seminţe de susan un ou două linguri de zahăr brun un vârf de cuţit cu pudră de ghimbir un vârf de cuţit cu pudră de cuişoare unt…
Read more »

Crochete de jambon

28 September 2009
Crochete de jambon  O reteta delicioasa de crochete de jambon din: unt, faina, lapte, jambon, ulei, sare, oua si pesmet. Ingrediente: 40 g unt 3-4 linguri de făină trei sferturi de litru de lapte 150 g  jambon iberico (specialitate spaniolă de jambon) ulei pentru prăjit sare ouă pesmet pentru pane   Mod de preparare: Topeşte la foc…
Read more »

Paparada (omleta) ungureasca

28 September 2009
Paparada (omleta) ungureascaO ceapă mică tăiată mărunt se căleşte puţin în ulei. 2 ardei graşi, tăiaţi în 4-5 felii, pe lung, se adaugă peste ceapă şi se lasă puţin la călit, nu prea mult, astfel încât să rămână crocanţi. Se adaugă o roşie potrivită tăiată bucăţi nu prea mari, se lasă să se înmoaie bine. 5 ouă…
Read more »

Biban la cuptor

28 September 2009
Biban la cuptorIngrediente: 5-6 bibani o ceapă o legătură de pătrunjel ulei suc de roşii cimbru piper dafin sare o lămâie   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se dă cu mirodenii în interior. Ceapa se taie în bucăţi şi se bagă în burta peş­telui. Se ung cu ulei, se aşază într-o cratiţă cu…
Read more »

Chiftele berlineze

28 September 2009
Chiftele berlinezeO reteta de chiftele berlineze cu carne tocata mixta, chifle, ceapa, ou, sare, piper, boia de ardei dulce si untura de porc. Ingrediente: 2 chifle mai vechi 500 g carne tocata mixta 1 ceapa mare sau ceapa verde 1 ou sare piper negru macinat 1 lingura rasa boia de ardei dulce 2 lingurita untura de…
Read more »

Sote de Saint-Jacques cu trufe din cartofi

26 September 2009
Sote de Saint-Jacques cu trufe din cartofiIngrediente: 24 cochilii Saint-Jacques 250 g piure de cartofi o linguriţă de sos de trufe albe sare piper ulei de măsline sosul: ulei de măsline pătrunjel verde sare piper decorul: patrunjel verde   Mod de preparare: Desfă cochiliile Saint-Jacques, scoate carnea din ele, decupînd-o în aşa fel încît să îşi păstreze forma frumoasă. Infierbîntă uleiul…
Read more »

Pizza

26 September 2009
PizzaIngrediente: 1/2 kg făină drojdie cât o nucă 2 linguriţe zahăr 1 pahar mare cu apă calduţă 2 linguri ulei 1 linguriţă sare roşii ceapă brânză salam   Mod de preparare: Se face o maia din puţină apă călduţă, drojdie şi zahăr. Când creşte se amestecă cu făina, apa şi uleiul. Va rezulta un aliat…
Read more »

Berea Lager

25 September 2009
Berea LagerIn secolul VIII, chestiunea crucială în industria producătoare de bere o repre­zenta controlul calităţii: elementul fundamental, temperatura, era important atât în fazele de prelucrare şi conservare, cât şi în faza de transport, până la no-mentul consumului. Poate că monahii bavarezi din secoul XVI au fost cei care au dat cale liberă producţiei pe scară largă,…
Read more »

Frozen Daiquiri Cocktail

25 September 2009
Frozen Daiquiri CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned Categorie – Rum drinks Decoraţiune – paie tăiate la jumătate   Se serveste la orice oră Ingrediente: 6/10 rom alb 3/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr Frozen Daiquiri reprezintă varianta lungă a cocktailului Daiquiri. Variantă care este preferată nu numai în…
Read more »

Cum se prepara Barbecued Aubergine And Pepper Dip (video)

25 September 2009
Cum se prepara Barbecued Aubergine And Pepper Dip (video)Ingrediente: 1 aubergine 3 red peppers 120 ml olive oil 1 bunch coriander , coarsely chopped 1 bunch basil , coarsely chopped 2 cloves garlic, minced 1 ½ tsp salt ½ tsp black pepper 1 cutting board 1 knife tongs 1 blender 1 bowl 1 barbecue, charcoal or gas 1 bottle of water to douse…
Read more »

Calcan cu legume

25 September 2009
Calcan cu legumeIngrediente: 1,2kg de calcan zeama de la o portocala 400gr sparanghel verde 300gr morcovi o frunza de praz o lingura de ardei rosu(taiat cubulete) o lingurita de amestecuri de ierburi aromatice 4 creveti sare piper   Mod de preparare: Spala pestele, curata-l si taie-l fileuri, da deoparte pielea. Condimenteaza fileurile de calcan cu sare, piper…

Paste cu ton si usturoi

25 September 2009
Paste cu ton si usturoiIngrediente: 1 cutie ton 2 căţei usturoi puţin ulei de măsline 250 g paste sare, piper ardei iute pătrunjel câteva roşii sau 1 pahar suc de roşii 2 linguri vin alb sec   Mod de preparare: Se face sosul astfel: într-o tigaie se pune uleiul cu usturoiul tocat, după care se pun tonul, sucul de…
Read more »

Castraveţi cu dovleac

25 September 2009
Castraveţi cu dovleacIngrediente: 1,5 kg castraveţi 50 g sare grunjoasă 500 g dovleac 120 g zahăr un litru oţet din vin un litru de apă o bucată de hrean 4 linguriţe de boabe de muştar 3 linguriţe de piper negru 6 frunze de dafin mărar uscat   Mod de preparare: Se curăţă castraveţii şi se taie rondele…
Read more »

Cremă de vanilie cu cireşe

25 September 2009
Ingrediente: 800 g cireşe 300 g brânză de vaci 200 ml frişca 100 g zahăr tos două linguri de miere două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lingură de lichior de lămâie o lingură de esenţă de vanilie 200 g fulgi de porumb în ciocolată 100 ml vin roşu o jumătate de linguriţă de pudră de…
Read more »

Salata de porumb

23 September 2009
Salata de porumbIngrediente: 6 rosii 2 ardei verzi 300 g sunca fiarta sau carne afumata 600 g boabe de porumb (din conserva) 1 ceapa verde 4 linguri  hrean (din conserva) zeama de la 1 lamaie  1 priza zahar sare piper negru macinat  4 linguri maioneza (pentru salata) 3 linguri mazare (din conserva) 2 linguri patrunjel taiat nu…
Read more »

Peşte tras la tigaie cu spanac

23 September 2009
Peşte tras la tigaie cu spanacIngrediente: o legătură de frunze de spanac două rămurele de frunze de ţelină 4 morcovi 650 g fileuri de peşte alb (merluciu, cod) 50 ml ulei de susan o linguriţă de sos de stridii 50 ml vin de orez sare dupa gust piper după gust Garnitura: 150 g orez sare o frunză de pătrunjel  …
Read more »

Snitel

23 September 2009
Ingrediente: 500 g carne tocată 2 cepe 1 căpăţână usturoi sare condimente pentru carne tocată după preferinţă 1 pachet de 5 foi de napolitană 3-4 ouă câteva linguri de pesmet ulei Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă cu ceapa şi usturoiul tocat mărunt şi cu condimentele. Foile de napolitană se taie cu grijă în…
Read more »

Liptauer

23 September 2009
LiptauerLiptauer este o crema de branza cu aroma intensa, care se prepara in zone montane din Europa centrala. Ingredientul principal necesar pentru a prepara Liptauer este un soi de branza moale de capra, care in slovaca se numeste bryndza. Se obtine din lapte inchegat si seamana cu branza quark. De una singura, aceasta branza nu…
Read more »

Caracatita la cuptor

22 September 2009
Caracatita la cuptorIngrediente: o caracatiţă mijlocie proaspătă un kg de cartofi 150 ml ulei de măsline 100 g ardei verde capia 200 g roşii cherry două cepe verzi o lingură de pătrunjel verde tocat sare dupa gust piper după gust zeama de la o jumătate de lămîie   Mod de preparare: Curăţă caracatiţa şi porţioneaz-o. Pune apă…
Read more »

Ochiuri cu smantana

22 September 2009
Ochiuri cu smantanaIngrediente: 4 ouă 200 ml smântână 100 ml lapte 1 linguriţă cu vârf de făină 50 g telemea sare, piper măcinat unt   Mos de preparare: Dezlegaţi făina cu laptele, adăugaţi smântână, apoi potriviţi de sare şi piper. Pregătiţi din ouă ochiuri româneşti (în apă clocotită şi puţin sărată), puneţi-le într-o cratiţă mică, turnaţi compoziţia…
Read more »

Cum se prepara Butter Bean Prawn Scampi (video)

22 September 2009
Cum se prepara Butter Bean Prawn Scampi (video)  Cum se prepara Butter Bean Prawn Scampi
Read more »

Suprem de pui

22 September 2009
Ingrediente: un pui de aproximativ un kg şi jumătate 40 g untură 4 ciolane de vită o ceapă un morcov piper alb măcinat 100 g fasole verde fină 100 g unt 4 linguri de făină 200 ml smîntînă lichidă un nap un praz sare   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 210°C. Curăţă, spală, usucă…
Read more »

Mancarica cu cartofi prajiţi

22 September 2009
Mancarica cu cartofi prajiţiIngrediente: 3 dovlecei mici şi tari un căţel de usturoi o ceapă mare 500 g roşii întregi sau în con­servă o linguriţă de sare o lin­guriţă de zahăr 4 cartofi Monalisa de mărime medie 3 linguri de ulei de măsline   Mod de preparare: Taie cartofii în cubuleţe şi prăjeşte-i în ulei. Scoate-i şi pune-i…
Read more »

Frisco Sour Cocktail

22 September 2009
Frisco Sour CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – bourbon whiskey Pahar – cupă dublă de cocktail sau old fashioned Categorie – Benedictine drinks Decoraţiune – o jumătate de felie de portocală şi o cireaşă din Maraschino   Se serveste seara şi noaptea Ingrediente: sucul de la o jumatate de lamaie galbena sucul de la o jumatate de…
Read more »

Salata chinezeasca de morcov

22 September 2009
Salata chinezeasca de morcovIngrediente: 1 kg morcov crud 4-5 linguri oţet 1/2 pahar ulei 1 linguriţă sare 3 linguri zahăr 1 linguriţă piper 1 căpăţână usturoi 1 linguriţă rasă de coriandru   Mod de preparare: Se dă morcovul prin răzătoarea mare, se amestecă cu usturoiul zdrobit şi cu celelalte ingrediente. La urmă se pune coriandrul, care trebuie să…
Read more »

Kofte

22 September 2009
KofteChiftelele au fost inventate cel mai probabil in Imperiul Persan si se faceau, pe semne, din carne tocata de miel, numele lor derivand dintr-un vechi cuvant persan, koofteh, care inseamna „carne tocata”. De aici, acest fel de mancare a ajuns. inaintand de-a lungul rutelor comerciale pana in India, dar si in sud si vest, in…
Read more »

Turnulete cu cremă de cocos şi cireşe

22 September 2009
Turnulete cu cremă de cocos şi cireşeIngrediente: un pachet de foitaj 200 g cireşe 4 linguri de zahăr brun 300 g brânză de vaci un pliculeţ cu cremă de vanilie instant 300 ml lapte dulce 50 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanili­nat o lingură de sirop de cireşe 100 g nucă de cocos 50 g miezuri de nucă o…
Read more »

Saramură de biban

21 September 2009
Ingrediente: doi-trei bibani 5 căţei de usturoi doi-trei ardei capia o roşie cimbru ulei sare   Mod de preparare: Peştele se curăţă (inclusiv de piele), se taie pe şira spinării, se scot oasele mai mari şi se taie carnea în două-trei bucăţi (depinde de dimen­siunea peştelui). Se pune sarea indi­cată pe o tablă, iar când…
Read more »

Praz cu masline si lamaie

21 September 2009
Praz cu masline si lamaieIngrediente: două legături de praz 130 g măsline o lingură de pastă de bulion 3 felii de lămâie o linguriţă de zahăr ulei sare Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală, se taie în rondele şi se călesc în uleiul în­cins. Separat se fierb măslinele (du­pă ce au fost desarate în prealabil) şi se…
Read more »

Crevete cu usturoi

21 September 2009
Crevete cu usturoiIngrediente: 600 g crevete decorticate 6 căţei de usturoi un ardei iute (mic) 100 ml ulei de măsline pătrunjel verde sare Mod de preparare: Intr-un mojar, zdrobeşte usturoiul şi ardeiul iute, apoi amesteca-l cu uleiul de măsline. Pune această compoziţie într o tigaie adîncă, iar cînd s-a înfierbîntat, adaugă crevetele şi puţină sare, amestecînd cu…
Read more »

File de porc cu branza

21 September 2009
Ingrediente: 4 fileuri de porc 250 g brînză 300 ml smîntînă lichidă salată sare ulei de măsline piper Mod de preparare: Spală foarte bine fileurile, piperează-le după gust, apoi pune-le într-o tavă şi prăjeşte-le. Intre timp, feliază jumătate din cantitatea de brînză şi las-o deoparte. Pune smantînă într-o oală, adaugă restul de brînză şi lasă…
Read more »

Mancarica de gutui cu praz

20 September 2009
Mancarica de gutui cu prazO reteta simpla si foarte delicioasa de mancare de gutui cu praz din: praz, gutui, ulei, zahar, faina, suc de rosii si apa. Ingrediente: 3-4 fire de praz 2-3 gutui două linguri de ulei o lingură de zahăr două linguri de făină, două linguri de suc de roşii apă Mod de preparare: Se spală şi…
Read more »

Ciorbă de praz

20 September 2009
Ciorbă de prazIngrediente: două fire de praz un morcov o ceapă un ardei o ţelină puţin orez o rădăcină de pătrunjel roşii în bulion sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală, se taie în rondele, la fel şi celelalte legume, şi se pun la călit în puţin ulei încins. Se adaugă apă…
Read more »

Jamie Oliver in Italia (video)

19 September 2009
De Jamie Oliver Jamie in Intalia – episodul I Jamie in Italia
Read more »

Turte oltenesti

19 September 2009
Turte oltenestiIngrediente: 250 g făină integrală 250 g tărâţe de grâu sare apă cât cuprinde aluatul Mod de preparare: Se cerne făina, se frământă cu apă şi sare, apoi coca rezultată se împarte în bucăţi cât pum­nul, care se turtesc şi se îngroapă în spuză, unde se lasă până prind coajă. Când sunt coapte, se scot…
Read more »

Ciorbă de urzici

19 September 2009
Ciorbă de urziciIngrediente: un kilogram de urzici o jumătate de cană de mălai o ceapă un morcov sare Mod de preparare: Urzicile se curăţă, se spală în multe ape şi se opăresc. Morcovul şi ceapa se curăţă, se spală şi se călesc. Se adaugă apă şi se lasă la fiert. Când legumele sunt aproape gata se pun…
Read more »

Food Of The World – Chinese Part 2 (video)

18 September 2009
Food Of The World – Chinese Part 2 (video)    Food Of The World – Chinese Part 2
Read more »

Rulouri de jambon cu fasole verde şi sos de legume

18 September 2009
Rulouri de jambon cu fasole verde şi sos de legumeIngrediente: 150 g jambon (felii) 250 g fasole verde sare sosul de legume: 100 ml ulei de măsline 25 ml oţet de Modena un morcov o jumătate de ardei roşu un dovlecel o roşie mică două bucăţi de praz arpagic   Mod de preparare: Curăţă şi spală fasolea verde. Pune la fiert o oală cu…
Read more »

Ingheţată de pepene galben

17 September 2009
Ingheţată de pepene galbenIngrediente: doi pepeni galbeni de mărime potrivită opt foi de gelatină incoloră 60 g unt 40 g făină 100 g zahăr 7 albuşuri decorul: frunze de mentă felii de citrice felii de pepene galben (mici)   Mod de preparare: Taie pepenii pe jumătate şi scoate din ei seminţele. îndepărtează miezul, avînd grijă să-l decupezi astfel…
Read more »

Pui cu margarina si tarhon

17 September 2009
Ingrediente: 1 pui de 1-1,2 kg 50 g margarina (sau 60 ml ulei) sare, piper măcinat sucul de la 1/2 lămâie 3 legături de tarhon 60 g făină supă de pui caldă 2 gălbenuşuri 100 g smântână mărar   Mod de preparare: Se umple puiul cu 1/2 legătură tarhon, se unge bine cu margarina topită,…
Read more »

Coaste de miel cu sos de cafea şi smantana

17 September 2009
Coaste de miel cu sos de cafea şi smantanaO reteta delicioasa de coaste de miel cu sos de cafea si smantana din: coaste de miel, sare, piper, ceapa, morcovi, supa, cafea, smantana si zahar. Ingrediente: 2,5 kg coaste de miel o lingură de sare o lin­gură de piper două cepe medii (feliate) doi morcovi medii (feliaţi) o ceaşcă de supă (fierbinte) o ceaşcă…
Read more »

Salata de ciuperci (champignons)

17 September 2009
Salata de ciuperci (champignons)Ingrediente: 600 g ciuperci (din conserva) 125 g branza topita ; 300 g frisca (nebatuta) sare piper negru macinat 4 linguri ceapa verde taiata in inele 6 linguri tarhon taiat marunt cateva fire de ceapa verde (partea verde) pentru ornat   Mod de preparare: Ciupercile se taie felii sj se asaza in for­ma de solzi…
Read more »

Food Of The World – Chinese Part 1 (video)

17 September 2009
Food Of The World – Chinese Part 1 (video)  Food Of The World – Chinese Part 1
Read more »

Berea in evul mediu

17 September 2009
Italia în Italia, berea a ajuns mai cu seamă ca urmare a invaziei nenumăratelor triburi de barbari, care aduceau cu ei provizii consistente şi transmiteau mai departe procedeele de fabricaţie. Primul oraş în care au fost produse cantităţi considerabile din această băutură, pe care, însă, populaţiei locale îi venea greu s-o aprecieze, dat fiind că

French Connection Cocktail

16 September 2009
French Connection CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – coniac Pahar – old fashioned Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – fără   Se serveste seara şi noaptea Ingrediente 5/70 coniac 5/10 Amaretto di Saronno Originale Deşi, după denumire, s-ar putea crede că acest cocktail este de origine fran­ceză, el a apărut în Statele Unite, în anii ’50. Face…
Read more »

Food Of The World – Indian (video)

16 September 2009
Food Of The World – Indian (video)Indian Bread       Food Of The World – Indian
Read more »

File de biban cu praz

16 September 2009
File de biban cu prazIngrediente: un kilogram file biban ulei 100 ml vin alb roşii ceapă 25 g făină praz verdeaţă cimbru. piper. lămâie boia sare Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, aripioare, urechi şi intestine, se spală în apă rece, se condimentează în iinterior cu cimbru, piper, boia de ardei si sare, se trece prin făină…
Read more »

Nisperos asadas – Nisperos la cuptor

16 September 2009
Nisperos asadas – Nisperos la cuptorIngrediente: 12 nîsperos 100 g stafide 4 linguri de brandy zahăr pudră 100 g migdale prăjite 200 g frişca bătută pudră de scorţişoară   Mod de preparare: Se aleg fructele de nîspe­ros să fie bine coapte, dar nu prea moi. Se spală cu apă rece, apoi se aşază într-o tavă de copt din ceramică sau…
Read more »

Ciuperci cu sfeclă

16 September 2009
Ingrediente: un kilogram de ciuperci 400 g sfeclă roşie o ceapă ulei usturoi sare   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine în mai multe ape şi se taie fin. Sfecla se fierbe, se curăţă şi se dă pe râzătoare. Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei, se adaugă ciupercile, sfecla şi mujdeiul, se…
Read more »

Ciorbă de peste olteneasca

16 September 2009
Ciorbă de peste olteneascaIngrediente: un kilogram de obleţi (peşte mărunt) două kilograme de crap 300 g ceapă 3 morcovi 3 albi­turi (rădăcină de pătrunjel, păstârnac, ţelină) 4 ardei graşi olteneşti un kilo­gram de roşii fidea cimbru verdeaţă sare   Mod de preparare: Obleţii se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu un praf de sare, după…
Read more »

Mancare de prune uscate cu orez

16 September 2009
Mancare de prune uscate cu orezIngrediente: 400 g prune uscate o jumătate de cană de orez o ceapă ulei sare   Mod de preparare: Prunele, dacă sunt foarte uscate, se pun de cu seară în apă rece. Ceapa se curăţă, se spală şi se căleşte în ulei încins, se adaugă prunele, apoi apă şi se lasă la fiert. Când sunt…
Read more »

Salată de legume cu sos picant

14 September 2009
Salată de legume cu sos picantIngrediente: 100 g sfeclă 100 g ciuperci o conservă de porumb un ardei gras roşu mărar salată verde Sos picant: 100 ml ulei 50 g muştar dulce două linguri de oţet 3 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Sfecla coaptă sau fiartă se taie cubuleţe, la fel se procedează şi cu ardeiul…
Read more »

Orez rumenit Genovese

14 September 2009
Ingrediente: 500 g orez ulei o jumătate de ceapă 250 g cârnat proaspăt sare piper 250 g mazăre fină 30 g ciuperci uscate două inimi de anghinare o jumătate de pahar de vin alb sec 120 g parmezan pesmet   Mod de preparare: Căliţi în ulei o jumătate de ceapă tocată şi adăugaţi 250 g…
Read more »

Portocale cu ceapa si masline

14 September 2009
Portocale cu ceapa si maslineIngrediente: 4 portocale mari două cepe dulci, tăiate feliuţe 50 g măsline negre fără sâmburi şi tăiate bucăţele ulei de măsline suc de lămâie   Mod de preparare: Curăţaţi bine coaja porto­calelor, tăiaţi-le în felii rotunde şi puneţi-le într-un castron. Adăugaţi feliile de ceapă şi măslinele. Ţineţi compoziţia la frigider timp de minimum două ore…
Read more »

Colăcei cu vin

14 September 2009
Colăcei cu vin Ingrediente: 200 g zahăr o jumătate de litru de vin alb bun o jumătate de litru de ulei 30 g tartrat 10 g bicar­bonat de sodiu un praf de anason 1,5 kg făină Mod de preparare: Din aceste ingrediente se prepară un aluat destul de moale, ce se frământă bine de tot…
Read more »

Food Of The World – Greek (video)

13 September 2009
    Food Of The World – Greek
Read more »

Salată de legume si fructe

13 September 2009
Ingrediente: 3 morcovi bine curăţaţi 3 mere fără coajă 3 rădăcini de ţelină curăţate o mână de stafide (dacă e posibil, ecologice) bine spălate un sfert de castravete spălat foarte bine un ardei mic, fără seminţe două pere o portocală sau un grepfrut   Mod de preparare: Tăiaţi ingredientele de dimi­neaţă şi amestecaţi-le bine. Cantitatea…
Read more »

Cocktail French 75

13 September 2009
Cocktail French 75O reteta simpla de cocktail french 75 din: siropd e zahar, sampanie, suc de lamaie, gin si sirop de rodii.   Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – flute Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie pe margine   Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: câteva picături de sirop…
Read more »

Florida Cocktail

13 September 2009
Florida CocktailCalitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu sau mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o crenguţă de mentă şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 4/10 suc de grapefruit 2/10 suc de portocale 2/10 suc de lămâie 2/10 sirop de zahăr apă carbogazoasă Cocktailul Florida a apărut…
Read more »

Crap in bere

13 September 2009
Ingrediente: un crap de aproximativ un kg două ouă 120 g făină 3 linguri de ulei sare piper ulei pentru prăjit bere Sosul: 450 g maioneză 100 ml frişca 60 ml vin alb o lingură de zeamă de lămâie o lingură de muştar sare piper alb Mod de preparare: Se amestecă maioneza cu frişca, se…
Read more »

Sos de rosii

12 September 2009
Sos de rosiiIngrediente: 30 g de rosii uscate sau conservate in ulei 125 g unt sau crema de branza 1 catel de usturoi 2 crengute de tarhon sare piper   Mod de preparare: Pasati 30 g rosii uscate, conservate in ulei, 125 g unt sau crema de branza, 1 catel de usturoi si 2 crengute de tarhon,…
Read more »

Flamingo Cocktail

12 September 2009
Flamingo CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas pe margine şi paie     Se serveste la orice oră   Ingrediente: 3 cl rom alb sucul de la o jumătate de lămâie 2 cl suc de ananas câteva picături…
Read more »

Food Of The World – Lebanese – Baba Ghanoush (video)

12 September 2009
Food Of The World – Lebanese – Baba Ghanoush (video)Food Of The World – Lebanese Cum se prepara Baba Ghanoush               Food Of The World – Lebanese – Baba Ghanoush
Read more »

Pulpe umplute

12 September 2009
Pulpe umpluteIngrediente: 10 pulpe de pui 900 g ciuperci proaspete 500 g ceapă 100 g usturoi 2 kg roşii 10 porţii de orez sârbesc gata preparat 50 g sare 5 g piper 250 ml Cognac Sosul: 500 g miere 300 g ketchup 500 ml bere neagră 50 g sare 5 g piper 250 g sos Worchesterhire…
Read more »

Păstrăv cu bere

12 September 2009
Păstrăv cu bereO reteta delicioasa de pastrav cu bere din: patravi, lamai, ceapa, faina, foi de dafin, bere, sare si piper Ingredinete: 10 păstrăvi 10 lămai 10 cepe 150 g făină două foi de dafin un litru de bere 50 g sare două grame piper   Mod de preparare: Păstrăvii curăţaţi se spală cu apă şi cu…
Read more »

Sos pentru peste

12 September 2009
Sos pentru pesteIngrediente: 450 g maioneză 100 ml frişca 60 ml vin alb o lingură de zeamă de lămâie o lingură de muştar sare piper alb   Mod de preparare: Se amestecă maioneza cu frişca, se adaugă piperul alb, o lingură de muştar, zeama de lămâie, sarea si vinul. Se lasa sa se omogenizeze circa 1 ora…
Read more »

Siropuri din legume si fructe

12 September 2009
Siropuri din legume si fructeIngrediente: 1/3 zeama de morcovi 2/3 suc de portocale 2/3 suc de rosii 1/3 suc de mere lapte dulce banana   Mod de preparare: La un pahar mare puneti: 1/3 zeama de morcovi si 2/3 suc de portocale sau 2/3 suc de rosii si 1/3 suc de mere. Umpleti paharul cu o banana pasata sau…
Read more »

Firemans Sour Cocktail

11 September 2009
Firemans Sour CocktailCalitate – fără alcool Bază alcoolică – rom Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi o cireaşă roşie   Se serveste la orice oră Ingrediente: sucul de la două lămâi 3 ci rom alb un ci rom ambrat o linguriţă de zahăr pudră 4-5 picături sirop de…
Read more »

Food Of The World – Chilean – Empanadas (video)

11 September 2009
Food Of The World – Chilean – Empanadas (video)Food Of The World – Empanadas       Food Of The World – Chilean – Empanadas
Read more »

Fat Boy Cocktail

10 September 2009
Fat Boy CocktailO reteta simpla de Cocktail Fat Boy din: suc de portocale, frunze de menta, apa Evian, suc de morcovi si ananas. Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o felie de ananas cu frunze şi paie     Se serveste la orice oră…
Read more »

Rulada cu inghetata

10 September 2009
Rulada cu inghetataIngrediente: 3 oua 3 linguri de zahar 2 linguri faina 1 pachet zahar vanilat 2 linguri cacao Pentru crema: 150 g unt 80 g zahar pudra 1-2 linguri de rom Pentru inghetata: 300 ml lapte 4 galbenusuri 100 g zahar 50 g ciocolata alba 50 g ciocolata cu lapte 300 ml frisca batuta   Mod…
Read more »

Food Of The World – Brazilian (video)

10 September 2009
Food Of The World – Brazilian (video)Traditional dish- Feijoada                             Feijoada
Read more »

Bors de tarhon

10 September 2009
Ingrediente: 3 morcovi 1 pătrunjel 2 legături tarhon 3 linguri ulei 1 lingură făină 3 linguri smântână 1/2 linguriţă boia dulce 2 linguri orez 1 ou 1/2 l borş sare   Mod de preparare: Se curăţă rădă-cinoasele, se spală, se dau prin răzătoarea mare şi se călesc uşor în ulei. Se adaugă boiaua, se amestecă…
Read more »

Cartofi la cuptor cu crema de branza

10 September 2009
Cartofi la cuptor cu crema de branzaIngrediente: 1 kg cartofi 100 g unt ulei pentru uns tava sare piper marar 150 g branza proaspata 100-150 g smantana 3-4 fire usturoi verde o lingura patrunjel verde   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie felii. Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi se condimentează cu sare şi…
Read more »

Berea in Evul Mediu

10 September 2009
Berea in Evul MediuIn Evul Mediu, producţia de bere a cres­cut mai ales în interiorul mănăstirilor, acestea reprezentând adevărate oaze de linişte în raport cu climatul turbulent care predomina în afara lor. Aici, pelerinii po­poseau şi se refăceau cu ajutorul unei băuturi nu doar plăcute şi îmbătătoare, ci în primul rând sigure. Fierberea mustului de cereale şi fermentaţia…
Read more »

Tagliatelle cu calamari, creveti si ciuperci

10 September 2009
Tagliatelle cu calamari, creveti si ciuperciIngrediente: un kg calamari 500 g mânătărci sau ciuperci albe 250 g smântână 300 g creveţi decorticaţi ulei   Mod de preparare: Prăjiţi ciupercile singure, cu puţin ulei şi cu un căţel de usturoi. Separat, puneţi la prăjit şi calamarii, tot cu ulei şi usturoi, după care adăugaţi creveţii. Incorporaţi apoi smântână, amestecând totul, şi…
Read more »

Inghetata cu frisca si capsuni

10 September 2009
Inghetata cu frisca si capsuniIngrediente: 3 oua 150 g zahar 1 plic zahar vanilat 2-3 linguri de rom 500 ml frisca batuta 600 g capsuni 50 g bomboane multicolore napolitane cu ciocolata   Mod de preparare: Se bat la bain-marie albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugi gălbenuşurile şi romul. Se bate în continuare până se obţine…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu