vineri, 22 martie 2013

Retete de Pasti #52


Retete de Paste:

Chec cu mere

1 June 2009
Chec cu mereIngrediente: 150 g unt 1 vârf de cuţit de sare 190 g zahăr 3 ouă 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 700 g mere dulci-acrişoare 1 lingură zahăr pudră Preparare: Puneţi într-un castron untul, sarea şi 150 g zahăr şi amestecaţi-le cu mixerul până obţineţi un amestec spumă. Adăugaţi ouăle pe rând şi…
Read more »

Tocăniţă de roşii cu peşte

1 June 2009
Tocăniţă de roşii cu peşteIngrediente: un kilogram fileuri de peşte 800 g roşii 3 ardei graşi roşii două legături de ceapă verde 6 căţei de usturoi 500 ml apă pătrunjel sare piper ulei de floarea-soarelui Preparare: Fileurile de peşte se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pun într-un castron. Se acoperă cu folie de plastic alimentară…
Read more »

Clătite cu parmezan şi roşii

1 June 2009
Clătite cu parmezan şi roşiiIngrediente: 300 g făină 550 ml lapte dulce 3 ouă 500 g brânză de vaci doi castraveţi verzi un vârf de cuţit cu pudră de nucşoară parmezan sare piper ulei de măsline o legătură de mărar smântână roşii ceapă verde Preparare: Intr-un vas se pun făina, ouăle şi o jumătate din cantitatea de lapte. Se…
Read more »

Piramide dulci

1 June 2009
Piramide dulciIngrediente: 400 g biscuiţi cu unt 300 g unt 300 g ciocolată neagră 150 g fulgi de porumb două pliculeţe cu zahăr vanilinat esenţă de rom două linguri de nucă măcinată 50 g alune o portocală mentă Preparare: Portocala se spală, se şterge cu un şervet şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Biscuiţii…
Read more »

Budincă de varză cu şuncă

31 May 2009
Budincă de varză cu şuncăIngrediente: două kg de varză murată 4 cârnaţi olteneşti 3 cepe 300 g şuncă afumată o lingură de boia dulce 3 foi de dafin o lingură de pastă de tomate piper ulei de floarea-soarelui mămăligă ardei iute pătrunjel Preparare: Varza murată se spală, se taie în fâşii subţiri şi se pune în apă rece ca…
Read more »

Rondele de vinete cu peşte

31 May 2009
Rondele de vinete cu peşteIngrediente: 3 vinete 200 g orez 200 mazăre 100 g boabe de porumb un morcov doi ardei graşi 400 g rondele de păstrăv marinat sare piper ulei de măsline ceapă verde mărar roşii Preparare: Morcovul se curăţă de coajă, se spala şi se toacă în cubuleţe. Se fierbe timp de zece minute, apoi se scurge…
Read more »

Desert cu orez şi frişca

31 May 2009
Desert cu orez şi frişcaIngrediente: 300 ml frişca 300 g orez 350 g zahăr tos 1,5 litri de lapte dulce 80 g alune zahăr vanilinat o portocală un vârf de cuţit de sare esenţă de vanilie pudră de scorţişoară sirop de căpşuni topping de căpşuni fructe din compot Preparare: Orezul se spală în apă rece până când apa rămâne…
Read more »

Minuturi cu măsline

31 May 2009
Minuturi cu măslineIngrediente: 400 g făină 80 g unt 100 g brânză telemea 100 g măsline feliate 15 g drojdie 3 ouă 150 ml lapte sare piper două crenguţe de cimbru două linguri de seminţe de susan caşcaval brânză cu mucegai Preparare: Crenguţele de cimbru se spală, se şterg cu un şervet şi se toacă mărunt. Brânza…
Read more »

Cum se prepara un Cocktail Basil Berry Martini

29 May 2009
Ingrediente: 3 or 4 fresh basil leaves 3 strawberries 5 ml strawberry syrup 50 ml vodka 20 ml strawberry liqueur pinch Ground black pepper some Cubed Ice 5 ml cranberry juice 1 boston shaker 1 5ml Bar Spoon 1 Muddle 1 Fine strainer 1 Martini Glass 1 25ml (1 fl oz) bar measure 1 50ml…
Read more »

Pui cu salată de cartofi

29 May 2009
Pui cu salată de cartofiIngrediente: 4 pulpe de pui 6 cartofi 500 g sfeclă roşie o lingură de boia dulce un vârf de cuţit de praf de curry o jumătate de linguriţă de praf de usturoi o rădăcină de hrean o lingură de oţet sare piper ulei de măsline mărar vin alb Preparare: Pulpele de pui se spală, se…
Read more »

Salată de orez cu crevete

29 May 2009
Salată de orez cu creveteIngrediente: 250 g orez 300 g crevete decorticate 100 ml smântână 500 ml vin alb o jumătate de linguriţă de praf de curry o legătură de ridichi doi căţei de usturoi mărar, o limetă o foaie de dafin sare piper ulei de măsline pătrunjel Preparare: Crevetele se spală şi se pun într-un castron. Vinul se…
Read more »

Ciorbă de varză cu legume

29 May 2009
Ciorbă de varză cu legumeIngrediente: un kilogram varză de Bruxelles un fir de praz 600 g roşii doi morcovi o rădăcină de pătrunjel doi ardei graşi 300 ml borş sare piper ulei de măsline pătrunjel ceapă verde zeamă de varză Preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele subţiri. Varza de Bruxelles se curăţă de foile…
Read more »

Gogoşi cu fructe de pădure

29 May 2009
Gogoşi cu fructe de pădureIngrediente: 450 g fructe de pădure 800 g făină 400 ml lapte dulce 35 g drojdie 100 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat 3 ouă 3 linguri de miere un praf de sare esenţă de rom scorţişoară frişca mentă ulei compot de fructe Preparare: Drojdia se dizolvă în laptele dulce, împreună cu zahărul…
Read more »

Tartă de paste cu kaizer

29 May 2009
Tartă de paste cu kaizerIngrediente: 600 g paste late 300 g kaizer 200 g boabe de porumb din conservă doi ardei graşi o ceapa 50 g smântână 75 g unt două ouă sare piper cimbru pătrunjel pesmet sos de roşii sos pesto ulei Preparare: Pastele se fierb în apă clocotită în care s-a adăugat o linguriţă de sare. Se…
Read more »

Chifteluţe de peşte cu sos

29 May 2009
Chifteluţe de peşte cu sosIngrediente: 500 g fileuri de peşte 500 ml iaurt o legătură de ceapă verde 3 castraveţi muraţi un ardei gras 60 g pesmet un cartof un morcov 30 g seminţe de susan două ouă sare piper ulei de floarea-soarelui făină mărar salată verde Preparare: Cartoful şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se…
Read more »

Orez cu legume si ghimbir

29 May 2009
Orez cu legume si ghimbirIngrediente: 350 g orez 250 g broccoli 100 g boabe de porumb doi morcovi 250 g ciuperci 300 g fasole verde două cepe doi căţei de usturoi 20 g ghimbir murat sare piper ulei de măsline busuioc uscat mărar curry Preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovii se curăţă…
Read more »

Mere cu cremă de brânză

28 May 2009
Mere cu cremă de brânzăIngrediente: 800 g mere 500 g brânză de vaci 200 g brânză cu mucegai 100 g miezuri de nucă 100 g zahăr tos zahăr vanilinat 50 g dulceaţă de cireşe 100 g unt o lămâie o lingură de pudră de scorţişoară două cuişoare zahăr pudră Preparare: Brânza de vaci se amestecă bine cu brânza cu…
Read more »

Cum se prepara Bacon Roly Poly

28 May 2009
Ingrediente: 320 g bacon 8 tbsp water 1 onion 220 g self-raising flour 1 pinch of salt 120 g shredded suet 1 bowl 1 rolling pin 1 chopping board 1 kitchen knife 1 scissors 1 baking tray 1 pastry brush 1 fork   Cum se prepara Bacon Roly Poly
Read more »

Ruladă de porc cu salată

28 May 2009
Ruladă de porc cu salatăIngrediente: 1,5 kg muşchi de porc 500 g carne de vită 3 ouă două cepe un ardei gras 200 g boabe de porumb din conservă două fire de praz oţet sare piper ulei de floarea-soarelui mărar pătrunjel cimbru Preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în felii subţiri. Se amestecă bine cu ulei,…
Read more »

Cuscus cu caracatiţă

28 May 2009
Cuscus cu caracatiţăIngrediente: 400 g cuşcuiş 500 g pui de caracatiţă 700 g roşii un ardei iute o ceapă 200 gg spanac 100 g ruccola o lingură de oţet sare piper salată de sfeclă roşie ulei Preparare: Cuşcuşul se pune într-un vas şi se toarnă apă fierbinte peste el, cât să-l depăşeească cu două degete. Se acoperă…
Read more »

Pizza cu legume si nuca

28 May 2009
Pizza cu legume si nucaIngrediente: 250 ml apă 500 g făină 25 g drojdie o conservă cu roşii 3 bucăţi de porumb mini 50 g măsline feliate 50 g miezuri de nucă 100 g salată ruccola 200 g mozzarela o linguriţă de zahăr tos sare piper ulei de măsline sos de pizza dulce Preparare: într-un castron se dizolvă drojdia…
Read more »

Chec cu fructe confiate si nuca de cocos

28 May 2009
Chec cu fructe confiate si nuca de cocosIngrediente: 290 g făină 200 g zahăr tos 9 ouă 90 g unt o linguriţă de sare zahăr vanilinat esenţă de migdale 50 g migdale 30 g nucă de cocos 100 g ananas confiat un pliculeţ cu praf de copt o lingură de suc de lămâie cireşe confiate mentă Preparare: Gălbenuşurile se separă de albuşuri…
Read more »

Mâncare de ciuperci cu vită

28 May 2009
Mâncare de ciuperci cu vităIngrediente: 800 g came de vită 800 g roşii 500 g ciuperci două cepe 4 căţei de usturoi 4 ardei capia un ardei iute 250 ml vin roşu ulei de floarea-soarelui sare piper o frunză de dafin pătrunjel mălai Preparare: Roşiile se opăresc în apă fierbinte timp de trei-patru minute, se curăţă de pieliţă şi…
Read more »

Fileuri de peşte cu legume

28 May 2009
Fileuri de peşte cu legumeIngrediente: 800 g fileuri de peşte o ţelină 4 cartofi 4 căţei de usturoi o lingură de boabe de piper alb 250 ml vin alb sec o frunză de dafin pătrunjel o lămâie sare piper ulei de măsline seminţe de susan Preparare: Cartofii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şii se taie în…
Read more »

Sufleu de spanac cu ciuperci

27 May 2009
Sufleu de spanac cu ciuperciIngrediente: 500 g ciuperci un kilogram spanac 5 ouă 150 g brânză telemea o legătură de ceapă verde şi una de usturoi o linguriţă de pudră de curry două lin¬guri de pesmet 50 g unt 50 g miezuri de nucă sare piper pătrunjel roşii Preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie…
Read more »

Cum se prepara Chicken Salad With Asparagus

27 May 2009
Ingrediente: 1 bunch of parsley , leaves chopped and stems kept separate ½ tsp black peppercorns 1 spring onion , chopped 1 tsp salt 2 chicken breasts , skinless 3 small potatoes 6 asparagus spears , blanched and cooled 1 endive lettuce 1 tray of ice cubes for the dressing: 1 tbsp parsley , chopped…
Read more »

Strudel cu nucă si coacăze

27 May 2009
Strudel cu nucă si coacăzeIngrediente: 500 g făină 3 ouă 180 g zahăr tos 80 g unt 3 ouă 100 g miezuri de nucă 100 g coacăze gem de coacăze o linguriţă de sare două linguri de apă unt pentru uns tava fructe de sezon Preparare: lntr-un vas se amestecă untul cu zahărul tos, apa, două ouă şi sarea…
Read more »

Muşchi de porc cu cartofi

27 May 2009
Muşchi de porc cu cartofiIngrediente: 800 g muşchi de porc 800 g cartofi noi 500 g roşii o legătură de mărar ulei de floarea-soarelui două linguri de boia dulce sare piper o lingură de pudră de usturoi o lămâie castraveţi muraţi Preparare: Boiaua dulce se împarte în două. O parte se amestecă bine cu sare şi piper într-un castron…
Read more »

Salată cu surimi

27 May 2009
Salată cu surimiIngrediente: 8 ouă de prepeliţă bastonaşe de surimi 250 g pui de caracatiţă 200 g scoici 200 g crevete decorticate doi caastraveţi verzi o salată verde 400 g conopidă mărar o lămâie boabe de muştar o frunză de dafin sare, piper ulei de măsline Preparare: Se pune apă la fiert întrtr-o oală şi se introduc…
Read more »

Supă de legume

27 May 2009
Supă de legumeIngrediente: 4 fire de praz 70 g unt un litru de apă un cartof 280 ml lapte dulce un morcov o ţelină 300 g paste sare, piper cimbru smântână ulei de măsline Preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele subţiri. într-o cratiţă se încinge untul, apoi se adaugă prazul tocat. Se…
Read more »

Bănuţi de ciocolată cu fistic

27 May 2009
Bănuţi de ciocolată cu fisticIngrediente: 500 g ciocolată neagră de menaj 200 g unt fără sare esenţă de rom 100 g fistic 50 g migdale 50 g ananas confiat 50 g caise confiate două linguri de lichior de ciocolată mentă Preparare: Caisele şi ananasul confiat se taie în cubuleţe mici şi se pun într-un castron. Migdalele şi fisticul se…
Read more »

Coşuleţe cu miel şi tarhon

27 May 2009
Coşuleţe cu miel şi tarhonO reteta delicioasa de cosulete de miel cu tarhon din: carne de miel, spanac, faina, unt, lapte, oua, drojdie, usturoi verde, ceapa verde, zahar tos, tarhon, sare, piper, unt, sos de hrean si sfecla rosie. Ingrediente: un kilogram carne de miel 500 g spanac 600 g făină 120 g unt 270 ml lapte dulce 5…
Read more »

Cum se prepara supa de rosii

26 May 2009
Ingrediente: 1 1⁄3 kg tomatoes, chopped 2 onions, chopped 3 garlic cloves, peeled 2 tbsp tomato puree 1 ltr chicken or vegetable stock 10 g butter 3 tbsp olive oil salt and pepper 1 wooden spoon 1 sieve 1 ladle 1 stick blender 1 large bowl Cum se prepara supa de rosii

Crochete de peşte

26 May 2009
Crochete de peşteIngrediente: 3 ouă doi căţei de usturoi 4 felii de pâine 500 g fileuri de peşte o ceapă 250 ml lapte dulce 3 linguri de mălai o linguriţă de seminţe de chimen sare, piper ulei de fkoarea-soarelui coriandru oregano o salată verde o lămâie pesmet Preparare: Fileiurile de peşte se spală, se curăţă de oase…
Read more »

Pernuţe cu brânză feta

26 May 2009
Pernuţe cu brânză fetaIngrediente: un pachet de foitaj 300 g brânză feta 200 g măsline verzi 100 g miezuri de nucă doi ardei capia 100 g arpagic un ou piper ulei rozmarin unt pentru uns tava legume de sezon Preparare: Foitajul se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei, ca să nu se strice la copt. Ardeii capia…
Read more »

Cremă de zahăr ars cu ananas

26 May 2009
Cremă de zahăr ars cu ananasIngrediente: 8 ouă 450 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat un litru de lapte dulce 100 g ananas confiat două linguri de făină mentă verde Preparare: Intr-o cratiţă se pun la topit 250 g zahăr tos. Când este gata, se roteşte cratiţa, în aşa fel încât zahărul topit să acopere pereţii cratiţei. Se…
Read more »

Ciorbă de viţel cu mazăre

26 May 2009
Ciorbă de viţel cu mazăreIngrediente: 800 g carne de viţel 800 g roşii doi morcovi o ţelină o rădăcină de pătrunjel 4 cepe un ardei gras 400 g mazăre 400 ml borş o legătură de leuştean sare piper Preparare: Carnea de viţel se taie în bucăţi mici, se spală şi se pune într-un castron la rece. Cepele se curăţă…
Read more »

Peşte cu sos de roşii şi măsline

25 May 2009
Peşte cu sos de roşii şi măslineIngrediente: 4 peşti un fenicul 3 căţei de usturoi 250 ml vin alb sec 800 g roşii 150 g măsline feliate pătrunjel sare, piper cimbru uscat ulei de măsline mălai cartofi. varză albă mărar Preparare: Feniculul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în patru linguri de ulei de măsline. Cînd a…
Read more »

Salată cu sos de busuioc

25 May 2009
Salată cu sos de busuiocIngrediente: 4 cartofi 300 g brînză feta 200 g roşii cherry o ceapă albă 100 g măsline feliate 250 ml smîntînă o lingură rasă de busuioc uscat o lingură de oţet de mere ulei de măsline sare, piper ouă castraveţi Preparare: Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare pînă cînd pot fi pătrunşi…
Read more »

Bucataria lui Jamie

24 May 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 13 – Sparanghel Bucataria lui Jamie
Read more »

Chec cu fructe confiate

24 May 2009
Chec cu fructe confiateIngrediente: 4 ouă 150 g zahăr tos 270 g făină 175 g unt 150 g fructe confiate 100 ml coniac 50 g miezuri de nucă un pliculeţ cu praf de copt un vîrf de cuţit de sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat sos de vanilie ciocolată neagră Preparare: Fructele confiate se taie cubuleţese pun într-un…
Read more »

Pui cu şuncă şi orez

24 May 2009
Pui cu şuncă şi orezIngrediente: un pui 200 g orez 500 ml bere blondă 300 g şuncă de porc 3 ardei capia un morcov 4 roşii 4 căţei de usturoi o linguriţă de busuioc uscat ulei de măsline sare, piper pătrunjel cartofi paste Preparare: Puiul se curăţă, se taie bucăţi mai mici, se spală şi se pune într-un castron.…
Read more »

Merluciu cu legume

24 May 2009
Merluciu cu legumeIngrediente: un kg trunchi de merluciu două cepe doi morcovi doi dovlecei 5 măsline 200 ml vin alb sec 2O0 ml apă 50 g unt un beţişor de scorţişoară ulei de măsline o lămîie vin, ardei iute pătrunjel sare, piper roşii ardei capia Preparare: Cepele se curăţţă de foi, se spală şi se taie în…
Read more »

Ciorbă de dovlecei

24 May 2009
Ciorbă de dovleceiIngrediente: 4 dovlecei un morcov o ţelină o rădăcină de pătrunjel o ceapă albă două legături de ceapă verde un fir de usturoi 4 roşii doi ardei capia 250 ml borş 3 linguri de ulei orez sare, piper leuştean lămîie zeamă de varză murată Preparare: Dovleceii se curăţă de cotor, se spală, se taie felii…
Read more »

Tort cu cireşe şi zahăr brun

24 May 2009
Tort cu cireşe şi zahăr brunIngrediente: 5 ouă 250 g zahăr brum 100 g unt 250 g făină o jumătate de pliculeţ cu praf de copt 50 g miezuri de nucă 200 g cireşe 200 g ciocolată neagră două linguri de cacao un vîrf de cuţit de sare o lămîie rahat fistic Preparare: Lămîia se spală, se şterge cu un…
Read more »

Porumb cu prosciutto

24 May 2009
Porumb cu prosciuttoIngrediente: 4 ştiuleţi de porumb 200 g prosciutto feliat 50 g unt o limetă un ardei iute mic 5 roşii un ardei capia o linguriţă de boia dulce două linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr tos sare, piper pătrunjel limetă Preparare: Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă, se dau pe râzătoare…
Read more »

Peste afumat cu sos de linte

22 May 2009
Peste afumat cu sos de linteIngrediente: 4 fileuri peşte afumat 400 g linte o legătură de ceapă verde 200 g roşii cherry o limetă 3 lingurii de ulei de măsline un vîrf de linguriţă de pudră de curry sare piper pătrunjel pîine lipii libaneze Preparare: Lintea se pune la înrmuiat cu o seară înainte. A doua zi se schimbă apa…
Read more »

Mancare de dovlecei cu roşii

22 May 2009
Mancare de dovlecei cu roşiiIngrediente: 4 dovlecei un kilogram de roşii două cepe albe o căpăţînă mică de usturoi un ardei capia un ardei iute mic o legătură de pătrunjel 100 ml ulei sare, piper smîntînă iaurt Preparare: Dovleceii se curăţă de cotoare, se spală, se taie felii rotunde, se presară sare şi se pun într-o strecurătoare. Cepele se…
Read more »

Ruladă de biscuiţi cu rahat

22 May 2009
Ruladă de biscuiţi cu rahatIngrediente: 500 g biscuiţi cu cacao 500 g biscuiţi albi 500 g zahăr tos 200 g unt 500 g rahat colorat 150 g miezuri de nucă 500 ml apă o sticluţă de esenţă de rom pudră de cacao 100 g ciiocolată neagră nucă de cocos frişca căpşune Preparare: Biscuiţii se sfărîmă ctu ajutorul unui sucitor…
Read more »

Cum se prepara Pear Pleasure Smoothie

22 May 2009
Ingrediente: 1 inch of fresh root ginger 2 pears 2 oranges 1 banana 1 knife 1 chopping board 1 juicer 1 blender 1 glass Cum se prepara Pear Pleasure Smoothie
Read more »

Ciolan de porc cu legume

22 May 2009
Ciolan de porc cu legumeIngrediente: 4 bucăţi ciolan de porc 200 g costiţă doi morcovi doi ardei graşi o legătură de ceapă verde o legătură de usturoi verde un vîrf de cuţit de boia iute ulei de floarea-soarelui sare, piper pătrunjel varză murată Preparare: Carnea de porc se spală cu apă rece, se şterge cu un şervet absorbant, se…
Read more »

Pachetele cu legume si creveti

22 May 2009
Pachetele cu legume si crevetiIngrediente: 12 foi orez 200 g creveţi decorticaţi un ardei capia roşu un ardei capia verde un dovlecel o legătură de ceapă un morcov o varză albă 250 ml vin alb sec ulei de măsline o lămîie sare, piper sos de soia sos de roşii picant Preparare: Creveţii se spală, se pun la fiert împreună…
Read more »

Salată de vinete cu ardei

22 May 2009
Salată de vinete cu ardeiIngrediente: 600 g vinete o ceapă albă 100 ml maioneză 500 g ardei capia 100 g măsline sare, piper pătrunjel sare mare boia dulce usturoi Preparare: Vinetele şi ardeii se coc pe grătar, se pun într-un castron, se presară sare mare şi se acoperă cu un capac, ca să se poată curăţa coaja mai uşor.…
Read more »

Ruladă cu mac

22 May 2009
Ruladă cu macIngrediente: un kilogram de făină 50 g drojdie 500 ml lapte dulce 200 g unt 5 ouă 250 g zahăr tos o lămîie o portocală un linguriţă rasă de sare o sticluţă esenţă de nom gem de căpşune 100 g mac miezuri nucă alune Preparare: Intr-un ibiric se încălzeşte laptele, se adaugă zahărul tos, sarea…
Read more »

Găluşte de gris cu carne tocată

22 May 2009
Găluşte de gris cu carne tocatăIngrediente: 150 g griş două ouă 50 g unt 500 g carne de porc tocată 500 g roşii o ceapă 3 căţei de usturoi un ardei capia 100 g măsline feliate cimbru sare piper ulei de floarea-soarelui chili curry Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte…
Read more »

Trunchi de merluciu la cuptor

22 May 2009
Trunchi de merluciu la cuptorIngrediente: 4 trunchiuri de merluciu doi dovlecei 4 roşii o bucată de fenicul 5 căţei de usturoi două frunze de dafin două linguri de ulei de măsline 200 ml vin alb demisec o lămâie sare, piper varză roşie sfeclă roşie Preparare: Feniculul se spală, se taie bucăţi rrnici şi se pune pe o farfurie. Dovleceii…
Read more »

Cum se prepara un Cocktail Booty Call

21 May 2009
Ingrediente: 25 ml lemon vodka 10 ml mandarin vodka 10 ml lemon flavoured rum 25 ml orange juice 10 ml peach juice 25 ml pineapple juice 25 ml creanberry juice ice cubes 1 shot measure 1 martini glass 1 mixing glass 1 bar spoon or stirrer 1 strainer O simpla combinatie intre o votca aromata…
Read more »

Tartă picantă cu legume

21 May 2009
Tartă picantă cu legumeIngrediente: 300 g paste orecchiette un fir de praz doi căţei de usturoi 300 g broccoli un morcov 200 g ciuperci un ardei iute sare, piper 4 ouă pătrunjel ulei de floarea-soarelui făină roşii Preparare: Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet, se trec sub un jet de apă rece şi se pun la…
Read more »

Minitarte cu cafea

21 May 2009
Minitarte cu cafeaIngrediente: 400 g făină 130 g zahăr tos două linguri cu miere 200 ml lapte 200 g dovleac sare 100 g migdale două ouă un pliculeţ cu praf de copt cafea granulată ghimbir ras pudră de scorţişoară unt suc de lămâie zahăr pudră Preparare: Migdalele se sfărâmă sau se macină şi se pun într-un castronel.…
Read more »

Ciorbă cu găluşte şi bacon

21 May 2009
Ciorbă cu găluşte şi baconIngrediente: 500 g fasole albă păstăi 500 g roşii 250 ml borş 300 g bacon 250 g brânză de vaci un cartof două ouă o ceapă un morcov un ardei gras un sfert de ţelină 120 g făină 50 g unt sare piper leuştean Preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi…
Read more »

Salată de ardei copţi cu anşoa

21 May 2009
Salată de ardei copţi cu anşoaIngrediente: 8 ardei capia 3 ouă un borcărnel de anşoa în ulei picant o lingură de capere o legătură ceapă verde o lămâie ulei de floarea-soarelui sare, piper pătrunjel usturoi miezuri de nucă parmezan Preparare: Ardeii capia se stropesc cu ullei de floarea-soarelui, se aşază într-o tavă şi se introduc în cuptorul încins. Se coc…
Read more »

Fidea de orez cu legume

21 May 2009
Fidea de orez cu legumeIngrediente: 500 g fidea de orez 400 g varză de Bruxelles un ardei iute un ardei gras o bucată de fenicul 4 linguri cu ulei de măsline o lingură cu sos de soia 50 g seminţe de susan crude piper cimbru Preparare: Varza de Bruxelles se fierbe în apă cu sare, se spală, se taie…
Read more »

Frigărui de porc picante

21 May 2009
Frigărui de porc picanteIngrediente: 800 g carne de porc cu grăsime o conservă de ananas 4 căţei de usturoi două linguri de sos de soia miere o linguriţă de boia iute o lingură de zahăr tos o linguriţă de sare două linguri de ulei piper cimbru dovlecei orez Preparare: Frigăruile de lemn se pun într-o tavă cu apă…
Read more »

Cum se prepara Spicy Tandoori Cauliflower

20 May 2009
Spicy Tandoori Cauliflower
Read more »

Dovleac umplut cu orez

20 May 2009
Dovleac umplut cu orezIngrediente: 4 dovleci de plăcintă 250 g orez 50 g stafide o ceapă un ardei iute galben 3 căţei de usturoi două linguri de ulei de măsline o rodie sare, piper jumătate de linguriţă de pudră de curry mentă verde vin alb parmezan Preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare, se pune într-o strecurătoare…
Read more »

Ciorbă de roşii cu tăiţei

20 May 2009
Ciorbă de roşii cu tăiţeiIngrediente: 130 g făină două ouă 500 g roşii 500 g varză de Bruxelles 200 ml borş un ardei gras un gogoşar un fir de praz o rădăcină de pătrunjel un morcov un sfert de ţelină doi căţei de usturoi leuştean busuioc verde sare, piper Preparare: Ouăle se sparg şi se pun într-un castron cu…

Dovleac dulce-picant

18 May 2009
Dovleac dulce-picantIngrediente: un dovleac 3 linguri de zahăr brun 8 mere 50 g zahăr tos o linguriţă de seminţe de chimen un vârf de linguriţă de boia iute o linguriţă de pudră de scorţişoară un vârf de linguriţă de pudră de nucşoară două linguri de ulei de nucă apă Preparare: lntr-un mojar se pun seminţele de…
Read more »

Rulouri de vinete cu şuncă

18 May 2009
Rulouri de vinete cu şuncăIngrediente: 3 vinete 200 g brînză feta 200 g caşcaval 400 g şuncă de porc feliată 100 g seminţe de pin 75 g pesmet o lingură de mentă o lingură de mărar o lingură de miere boia dulce salată verde sare, piper ulei de măsline busuioc roşii Preparare: lntr-un castron se amestecă menta tocată cu…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Cruise Missile

18 May 2009
Ingrediente: 25 ml campari 25 ml vodka 1 lime 1 orange 100 ml cranberry juice ice cubes 1 25ml/50ml measure 1 old fashioned glass 1 muddle stick 1 shaker (with strainer) 1 knife chopping board Cum se prepara cocktail Cruise Missile
Read more »

Somon cu pesto de rucola

18 May 2009
Somon cu pesto de rucolaIngrediente: 4 fileuri de somon 150 g salată rucola 3 căţei de usturoi 100 g alune prăjite 125 ml ulei de măsline un ardei iute 50 g zahăr brun o limetă sare piper porumb boabe din conservă mentă Preparare: Salata rucola se spală, se scurge de apă şi se pune într-un bol înalt. Se adaugă…
Read more »

Ustensilele necesare pentru degustarea vinurilor

18 May 2009
Ustensilele necesare pentru degustarea vinurilorLa degustarea vinului, în funcţie de posibilităţi şi de scopul degustarii se vor utiliza ustensile adecvate. Dintre acestea putem specifica: tastevin, paharul de degustare, tirbuşonul, coşuleţul de vin, carafa pentru decantare, cleştele de scos dopuri, dopuri speciale, găletuşă, căruciorul de vin şi o serie de pahare diferite după tipul băuturii degustate, pahare pentru degustare, flute,…
Read more »

Găluşte de cartofi cu sos

18 May 2009
Găluşte de cartofi cu sosIngrediente: 500 g cartofi un ou 150 g făină 3 roşii o ceapă doi căţei de usturoi un ardei iute o frunză de dafin două linguri de ulei de floarea-soarelui sare, piper cimbru pesto de busuioc o linguriţă de zahăr tos Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Roşiile se…
Read more »

Tort de frişca cu ananas

18 May 2009
Tort de frişca cu ananasIngrediente: 6 ouă 350 g zahăr tos 250 g făină 200 ml apă praf de copt 400 ml iaurt gras un litru frişca 20 g gelatină două conserve de compot de ananas 10 g migdale zahăr vanilinat cacao sare topping de portocale topping de căpşune unt Preparare: Ouăle se amestecă bine cu 150 g zahăr…
Read more »

Paste cu carne

18 May 2009
Paste cu carneIngrediente: 500 g spaghete 500 g carne de porc tocată o ceapă 3 căţei de usturoi un morcov un ardei gras 100 g mazăre o rădăcină de pătrunjel 5 roşii 200 ml vin alb sare, piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel parmezan Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.…
Read more »

Brioşe cu rozmarin şi anşoa

18 May 2009
Brioşe cu rozmarin şi anşoaIngrediente: 350 g făină albă 150 g ffăină de soia 100 ml lapte dulce 70 ml apă 30 g drojdie miere o lingură dRead more »

Aperitiv cu fidea şi vinete

18 May 2009
Aperitiv cu fidea şi vineteIngrediente: două vinete 250 g roşii cherry o lingură de pastă de ardei dulce 500 ml suc de roşii 4 cuiburi de fidea sare, piper oregano ulei de măsline salată rucola Preparare: Vinetele se curăţă de codiţă, se spală şi se taie rondele potrivit de groase. Se presară cu sare, se pun într-o strecurătoare şi…
Read more »

Bucataria lui Jamie

16 May 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 11 – Antreu de rubarba Bucataria lui Jamie
Read more »

Goffre cu afine

16 May 2009
Goffre cu afineIngrediente: 200 g unt 275 ml lapte bătut 100 ml lapte dulce 200 g zahăr tos 3 ouă 250 g făină 250 ml frişca 5 g gelatină două linguri de cafea granulată 100 g afine 50 g fistic jumătate de pliculeţ praf de copt sare cremă de cafea Preparare: Gălbenuşurile se mixează împreună cu laptele…
Read more »

Crenvurst cu şuncă şi ciuperci

16 May 2009
Crenvurst cu şuncă şi ciuperciIngrediente: 8 crenvurşti 8 felii de şuncă 500 g ciuperci 25 g unt 250 ml smîntînă doi căţei de usturoi 4 frunze de salvie o ceapă mică o crenguţă de rozmarin sare, piper ulei de măsline pîine cu seminţe pîine integrală Preparare: Usturoiul şi ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie felii…
Read more »

Crochete de peşte cu susan

16 May 2009
Crochete de peşte cu susanIngrediente: 500 g fileuri de peşte două ouă 4 căţei de usturoi 150 g pesmet 50 g seminţe de susan 500 g cartofii 300 g sparanghel 50 g unt 100 ml lapte sos de ardei dulce sare, piper ulei curry boia dulce boia iute Preparare: Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi…
Read more »

Ardei cu orez şi mentă

16 May 2009
Ardei cu orez şi mentăIngrediente: 8 ardei graşi mai mari 250 g orez o ceapă un ardei iute mic un căţel de usturoi 200 g ciuperci 4 crenguţe de mentă sare, piper ulei de măsline scorţişoară cardamon seminţe de chimen Preparare: Orezul se spală cu apă rece pînă cînd apa rămîne limpede şi se pune la fiert cu puţină…
Read more »

Minitarte cu portocale

16 May 2009
Minitarte cu portocaleIngrediente: 250 g unt 200 g zahăr tos 4 ouă 3 portocale 100 g ciocolată albă două pliculeţe zahăr vanilinat un vîrf de linguriţă de sare 500 g făină un pliculeţ de praf de copt un borcan cu gem de portocale 50 g fulgi de cocos Preparare: Intr-un bol mai mare se pun zahărul tos…
Read more »

Ficăţei cu sos de roşii

16 May 2009
Ficăţei cu sos de roşiiIngrediente: 100 g făină 50 ml ulei de măsline 400 g ficat de pui o lămîie 250 g unt 500 ml lapte dulce sare, piper busuioc sos de roşii pîine integrală Preparare: Ficăţeii se spală, se scurg de apă şi se pun într-un vas cu laptele dulce. Se lasă să stea minimum 30 de minute,…
Read more »

Scoici cu legume

16 May 2009
Scoici cu legumeIngrediente: un kg scoici în cochilie două pachette de legume chinezeşti doi ardei capia doi căţei de usturoi oregano 200 g creveţi decorticaţi o ceapă o lămîie 300 ml vin alb 50 ml ulei de măsline pătrunjel sare, piper fenicul praz Preparare: Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Ceapa şi…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Bloody Mary

15 May 2009
Ingrediente: vodka tomato juice half a lime worcester sauce tabasco and some salt  pepper Cum se prepara Cocktail Bloody Mary
Read more »

Ciorbă de legume cu orez

15 May 2009
Ciorbă de legume cu orezIngrediente: o rădăcină de ţelină o ceapă un căţel de usturoi doi cartofi un morcov 200 g mazăre 5 roşii o lingură de pastă de ardei dulce doi litri de apă 250 ml borş 3 linguri de orez alb ulei sare, piper pătrunjel smîntînă iaurt Preparare: Ţelina şi morcovul se curăţă de coajă, se spală…
Read more »

Tarte cu mere

15 May 2009
Tarte cu mereIngrediente: 370 g făină bicarbonat de sodiu pudră de cuişoare 100 g brînză de vaci 250 ml lapte bătut 125 g zahăr tos 50 g unt două ouă două mere sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat suc de lămîie sos de vanilie frişca Preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă şi căsuţa cu seminţe,…
Read more »

Frigărui de pui cu legume

15 May 2009
Frigărui de pui cu legumeIngrediente: 250 g cuşcuş o ceapă două piepturi de pui doi ardei graşi verzi doi ardei graşi roşii un ardei capia 200 g fasole verde un morcov 100 g porumb o linguriţă de boia dulce coriandru. sare, piper ulei de măsline iaurt gras Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie cuburi.…
Read more »

Peste cu sos tomat

15 May 2009
Peste cu sos tomatIngrediente: 700 g trunchiuri de macrou două cepe 5 căţei de usturoi capere 6 roşii pastă de tomate o lingură de pastă de ardei dulce doi ardei capia un ardei iute o lingură de zahăr tos o lămâie ulei sare, piper paste de orez cartofi morcovi Preparare: Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se…
Read more »

Steluţe cu rozmarin

15 May 2009
Steluţe cu rozmarinIngrediente: 3 ouă 150 g unt 170 ml lapte bătut 300 g brânză telemea 150 g brânză de burduf sare jumătate de pliculeţ praf de copt 500 g făină 50 g seminţe de pin două fire de rozmarin verde piper ardei iute seminţe de chimen Preparare: Untul moale se pune într-un castron împreună cu sarea,…
Read more »

Prăjitură cu cocos

15 May 2009
Prăjitură cu cocosIngrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos sare 15 g gelatină 180 g făină 50 g amidon o conservă ananas 300 ml frişca o nucă de cocos praf de copt 100 g migdale 100 ml cafea preparată mentă coajă de portocală confiată Preparare: Ouăle se pun într-un castron împreună cu zahărul tos şi sarea, se…
Read more »

Pui picant la cuptor

13 May 2009
Pui picant la cuptorIngrediente: un pui 8 cartofi o cutie cu bere blondă o linguriţă de rozmarin tocat o linguriţă de busuioc tocat miere 3 linguri de ulei de măsline boia iute pudră de cuişoare un ardei iute sare, piper usturoi smântână Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie felii potrivit de groase şi se…
Read more »

Bucataria lui Jamie

9 May 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 10 Bucataria lui Jamie
Read more »

Pacheţele de peşte

9 May 2009
Pacheţele de peşteIngrediente: 600 g fileuri de peşte 100 g făină 4 ouă 300 g salată rucola un morcov o jumătate de varză roşie o lămâie sare, piper ulei de floarea-soarelui mărar usturoi Preparare: Varza roşie se spală, se scurge de apă şi se taie fideluţă. Se opreşte puţină într-un castron şi restul se pune într-un vas…
Read more »

Ciorbă cu legume

9 May 2009
Ciorbă cu legumeIngrediente: 2 morcovi două cepe un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel un dovlecel 2 cartofi 200 g mazăre 300 g ciuperci 4 roşii o lingură de pastă de tomate două linguri de ulei de floarea-soarelui sare pătrunjel smântână mălai Preparare: Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală şi se dau…
Read more »

Biscuiţi cu migdale si alune

9 May 2009
Biscuiţi cu migdale si aluneIngrediente: 300 g migdale 100 g alune de pădure 4 pere 275 g făină 250 g unt două linguriţe şi jumătate pudră de scorţişoară 250 g zahăr tos două ouă două pliculeţe zahăr vanilinat sare un pliculeţ praf de copt dulceaţă de pere Preparare: Alunele de pădure şi migdalele se pun într-un bol şi se…
Read more »

Salată de fasole cu ciolan

9 May 2009
Salată de fasole cu ciolanIngrediente: două ciolane afumate de porc 250 g fasole albă boabe 250 g fasole roşie boabe două cepe un ardei iute doi ardei capia un gogoşar o frunză de dafin 100 ml ulei două fire de busuioc verde sare, piper gogonele castraveţi muraţi Preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte…
Read more »

Peşte cu dovlecei si orez

9 May 2009
Peşte cu dovlecei si orezIngrediente: 4 fileuri de panggasius doi dovlecei o conservă de ananas 200 g orez două lingurri de sos de soia 4 linguri de ulei de măsline două linguri de seeminţe de susan sare, piper pătrunjel Preparare: Fileurile de pangasius se spală, se şterg de apă ctu un şervet absorbant şi se taie ciuburi. Se încing…
Read more »

Cum se prepara Pakona Prawn

8 May 2009
Ingrediente: 1 kg medium raw prawns , roughly chopped 1 medium onion , finely chopped ¼ cups (60ml) fresh coriander , chopped 1 large tomato , finely chopped 1 garlic clove , grated ½ tsp grated ginger ½ tsp chilli powder 75 g besan flour pinch salt 2 cups (500ml) vegetable oil , for frying…

Pizza cu ceapă verde

8 May 2009
Pizza cu ceapă verdeIngrediente: 500 g făină albă 400 g brânză de capră 150 ml apă 150 ml lapte 25 g drojdie zahăr sare ulei de măsline 4 linguri de pastă de roşii uscate o lingură de seminţe de floarea-soarelui busuioc verde ceapă verde boabe de porumb ardei iute Preparare: Drojdia se pune într-un castron împreună cu apa…
Read more »

Plăcintă cu dovleac

8 May 2009
Plăcintă cu dovleacIngrediente: un kg dovleac de plăcintă 500 g făină 75 ml ulei 200 ml apă sare 3 pliculeţe zahăr vanilat 100 g miezuri de nucă o linguriţă de pudră de scorţişoară 150 g zahăr tos zahăr vanilinat unt zahăr pudră gem de coacăze Preparare: Făina se cerne şi se pune într-un vas. In mijloc se…
Read more »

Brandy Daisy cocktail

8 May 2009
Brandy Daisy cocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – 2 felii de portocală, zmeură, fragi sau căpşune tăiate pe jumătate, o vişină din vişinată, o crenguţă de mentă şi o felie de lămâie Se serveste la orice oră   Ingrediente: 4 cl brandy apă tonică o linguriţă…
Read more »

Mâncare de gutui cu bacon

8 May 2009
Mâncare de gutui cu baconIngrediente: 4 gutui 16 felii de bacon două fire de rozmarin 300 g arpagic murat 100 g unt 30 g zahăr tos o linguriţă de pudră de scorţişoară un litru apă sare, piper 200 ml smântână un vârf de cuţit cu pudră de curry orez cuşcuş Preparare: Gutuile se curăţă de puf, se spală, se…
Read more »

TV Paprika in Romania

8 May 2009
TV Paprika care face parte din portofoliul Chello Central Europe a intrat si-n Romania. Emisiunile noului canal urmăresc conservarea tradiţiilor culinare şi transmiterea de reţete şi taine din bucătăriile altor ţări. Grila de programe TV Paprika  cuprinde şi emisiuni culinare internaţionale, prezentate de bucătari cunoscuţi în întreaga lume, precum Gordon Ramsay, Nigella sau Anna Olson…
Read more »

Peşte cu legume picante

8 May 2009
Peşte cu legume picanteIngrediente: 4 fileuri de pangasius 200 g morcovi baby 200 g porumb baby 400 g varză de Bruxelles un sfert de conopida un dovlecel o lingură de busuioc boia iute o lămâie sos de soia 250 ml vin alb sare, piper ulei pătrunjel orez cartofi Preparare: Intr-un castron se pun mcorcovii şi porumbul baby tăiat…
Read more »

Salată cu brânză mozarella

8 May 2009
Salată cu brânză mozarellaIngrediente: 150 g fasole roşie boabe 150 g boabe de năut o salată verde un morcov un ardei capia un gogoşar un ardei iute 400 g brânză mozarella biluţe busioc oregano oţet balsamic ulei de măsline sare, piper brânză de oaie crutoane Preparare: Fasolea roşie şi năutul se pun la înmuiat cu o seară înainte,…
Read more »

Somon cu piure de mazăre

8 May 2009
Somon cu piure de mazăreIngrediente: un kilogram mazăre 4 cotlete de somon o bucată de fenicul doi căţei de usturoi o bucată de avocado 60 g parmezan 100 ml smântână apă 100 g unt 500 ml vin alb demisec mentă uscată sare, piper o lămâie pătrunjel iaurt Preparare: Intr-o cratiţă se topeşte untul, se adaugă feniculul tocat mărunt, se…
Read more »

Mâncare de vinete cu roşii

8 May 2009
Mâncare de vinete cu roşiiIngrediente: două vinete 4 roşii doi dovlecei doi căţei de usturoi o lingură de sos de soia 50 ml vin roşu demisec o lingură de zahăr tos un ardei iute mic un ardei gras o linguriţă de amidon sare, piper pătrunjel Preparare: Vinetele se spală, se taie în felii mai groase şi se pun într-o…
Read more »

Cum se prepara sos Mango Chutney

7 May 2009
Ingrediente: 2 medium ripe mangos 2 tbsp vegetable oil 2 dried red chillies 2 black peppercorns pinch cumin seeds ¼ tsp coriander seeds ¼ tsp onion seeds , also known as nigella seeds ¼ tsp mustard seeds ½ tsp salt 1 tsp sugar ¼ tsp paprika 1 tbsp lemon juice 1 vegetable peeler 1 chopping…
Read more »

Pachetele dulci

7 May 2009
Pachetele dulciIngrediente: 550 g făină 175 ml apă 15 g drojdie 50 g unt 100 g zahăr tos 3 ouă un borcan gem de portocale 200 g miezuri de nucă zahăr vanilinat sare un vârf de cuţit de pudră de scorţişoară o linguriţă de cuişoare fructe de sezon frişca Preparare: Drojdia se dizolvă în apă călduţă,…
Read more »

Muşchi de porc cu praz

7 May 2009
Muşchi de porc cu prazO retea de muschi de porc cu praz, cartofi, vin alb, ceapa, portocale, sos de soia, pudra de nucsoara, scortisoara, sare, piper, ulei de masline si marar Ingrediente: un kg muşchi de porc 800 g cartofi 300 ml vin alb praz o ceapă albă miere două portocale sos de soia pudră de nucşoară două cuişoare…
Read more »

Sandviş cu peşte

7 May 2009
Sandviş cu peşteIngrediente: 400 g fileuri de peşte marinat 600 g făină 25 g drojdie 360 ml apă o linguriţă de zahăr tos 3 linguri de ulei de măsline un ou două linguri de lapte dulce o lingură de seminţe de chimen sare o lămâie salată verde maioneză Preparare: Intr-un castronel se pun drojdia, puţină apă, zahărul…
Read more »

Pacheţele cu legume

7 May 2009
Pacheţele cu legumeIngrediente: 12 foi de orez rotunde două pungi cu legume chinezeşti 200 g spanac proaspăt sare, piper sos de soia oţet de orez un căţel de usturoi boia iute boia dulce seminţe de susan 4 linguri de ulei de măsline ghimbir foi de plăcintă Preparare: Legumele chinezeşti se pun la prăjit în ulei încins, se…
Read more »

Tehnica degustării vinului

6 May 2009
Tehnica degustării vinuluiTehnica degustării vinului II Intotdeauna degustătorul se va preocupa de educaţia şi igiena sa, va urma cu conştiinciozitate normele de comportament care să-i permită îngrijirea simţurilor sale, necesare a stabili verdictul său în modul cel mai corect posibil, înainte de a începe degustarea el trebuie:   - să evite a ingera substanţe cu savoare puternică…
Read more »

Sufleu cu physalis

6 May 2009
Sufleu cu physalisIngrediente: 250 g ciocolată neagră 100 ml smântână 4 linguri de cacao 150 g zahăr tos 6 albuşuri 500 g physalis două linguri de făină pudră de scorţişoară un vârf de cuţit piper roşu pisat unt şi făină pentru forme miere cardamon Preparare: Ciocolata se taie în bucăţi mai mici şi se pune la topit…
Read more »

Pui cu ciuperci şi sos

6 May 2009
Pui cu ciuperci şi sosIngrediente: 4 piepturi de pui un kilogram de ciuperci o ceapă 800 g roşii 3 linguri de ulei de măsline o frunză de dafin o linguriţă de zahăr tos sare, piper busuioc verde o jumătate de lămâie rozmarin Preparare: Ciupercile se spală, se fierb timp de zece minute în apă cu sare, suc de lămâie…
Read more »

Cum se prepara Chicken Dopiaza

6 May 2009
Ingrediente: 4 medium onions , peeled, 2 chopped and 2 sliced 1 kg chicken , skinned and cut into large pieces 1 tbsp ginger and garlic paste oil for cooking 2 tsp coriander powder , ground coriander seeds 2 tsp cumin powder ½ tsp ground turmeric ½ tsp chilli powder 4 tbsp plain yoghurt 2…
Read more »

Peşte afumat cu salată

6 May 2009
Peşte afumat cu salatăIngrediente: 4 fileuri peşte afumat două borcane de ciuperci murate 400 g mazăre un gălbenuş crud un gălbenuş fiert suc de lămâie apă muştar o ceapă albă mică ulei doi căţei de usturoi sare, piper capere castraveţi muraţi Preparare: Intr-un vas înalt se pun gălbenuşurile, sarea, piperul, o linguriţă de muştar şi se mixează până…
Read more »

Salată de cartofi cu nuci

6 May 2009
Salată de cartofi cu nuciIngrediente: 800 g cartofi două cepe roşii 50 g miezuri de nucă 50 g măsline feliate 25 g stafide un căţel de usturoi muştar cu boabe ulei de măsline oţet de mere sare, piper pudră de scorţişoară pătrunjel ouă salată verde Preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie în rondele subţiri şi…
Read more »

Plăcintă cu fructe

6 May 2009
Plăcintă cu fructeIngrediente: un pachet foitaj 300 g miezuri de nucă un borcan gem de coacăze roşii 100 g nucă de cocos două pliculeţe cu zahăr vanilinat pudră de cardamon pudră de scorţişoară un ou 50 g zahăr brun 500 g kiwi frişca unt Preparare: Miezurile de nucă se taie mărunt şi se pun într-un castron împreună…
Read more »

Omletă cu ardei copţi

6 May 2009
Omletă cu ardei copţiIngrediente: 6 ouă 200 g ciuperci 200 g şuncă de porc 200 g telemea 100 g şuncă de pui o legătură de pătrunjel boia dulce un kilogram ardei capia roşii 150 ml ulei de măsline oţet de mere sare, piper lapte dulce Preparare: Ardeii capia se coc, se curăţă de coajă şi cotoare, se amestecă…
Read more »

Salată de midii cu fenicul

6 May 2009
Salată de midii cu feniculIngrediente: 500 g midii două legături ceapă verde două bucăţi fenicul 4 căţei usturoi 50 g unt 50 g făină 200 ml lapte dulce 300 g smântână 300 ml vin alb ulei o lămâie sare, piper 4 boabe piper mărar cartofi nuci seminţe de dovleac Preparare: Untul se topeşte, se adaugă făina, se amestecă bine…
Read more »

Brioşe picante

6 May 2009
Brioşe picanteIngrediente: doi dovlecei 550 g făină două ouă 100 g unt 125 ml smântână un ardei iute o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi o legătură de mărar un pliculeţ praf de copt sare, piper pudră de nucşoară pastă de ardei iute sau dulce Preparare: Ceapa, usturoiul şi ardeiul iute se curăţă, se spală…
Read more »

Cremă de lămâie cu ananas

5 May 2009
Cremă de lămâie cu ananasIngrediente: 750 g brânză de vaci 200 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat 400 ml frişca 10 g gelatină o cutie de ananas două lămâi 50 g nucă de cocos două fire de mentă biscuiţi cu cocos pudră de scorţişoară Preparare: Gelatina se pune la înmuiat în puţină apă rece, se încălzeşte la…
Read more »

Cum se prepara sos Sausage And Porcini

5 May 2009
Ingrediente: 150 ml olive oil 1 red onion 500 g lean pork sausages 3 garlic cloves ½ red chilli 50 ml dry white wine 50 g dried porcini mushrooms 150 ml double cream some black pepper 1 knife 1 saucepan 1 large frying pan 2 wooden spoons 1 colander 1 bowl Cum se prepara sos…
Read more »

Ciolan cu ciuperci

5 May 2009
Ciolan cu ciuperciIngrediente: 4 bucăţi mai mari de ciolan de porc 500 g ciuperci 500 g mazăre o ceapă albă o lămâie 4 căţei de usturoi o lingură de busuioc uscat ulei de floarea-soarelui sare, piper o linguriţă de boia dulce pudră de nucşoară Preparare: Ciolanele de porc se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi…
Read more »

Midii cu legume picante

5 May 2009
Midii cu legume picanteIngrediente: 500 g ciuperci 500 g midii decorticate 100 ml ulei de măsline 500 ml vin alb doi dovlecei o vânătă doi ardei graşi roşii un ardei gras verde praz un ardei iute cimbru uscat oţet balsamic sare, piper suc de lămâie sos de soia Preparare: Midiile se pun la fiert împreună cu jumătate din…
Read more »

Steluţe cu chimen

5 May 2009
Steluţe cu chimenIngrediente: două pachete foitaj 250 g mozzarela 250 g roşii cherry 100 g parmezan două linguriţe de oregano uscat o linguriţă de cimbru uscat doi căţei de usturoi seminţe de susan două ouă seminţe de chimen smântână mărar Preparare: Seminţele de susan se prăjesc într-o tigaie fără ulei şi se lasă să se răcească. Foitajul…
Read more »

Inimi cu sos de zmeură

5 May 2009
Inimi cu sos de zmeurăIngrediente: un pachet de foitaj un pachet de cremă de vanilie instant 500 ml lapte dulce 100 g fistic 100 g migdale 200 ml frişca un borcan de gem de zmeură două portocale 200 g physalis 100 g ciocolată neagră zahăr pudră Preparare: Din foitaj se decupează inimioare cu o formă, se aşază într-o tavă…
Read more »

Pâine cu şuncă

5 May 2009
Pâine cu şuncăIngrediente: 300 g ciuperci 300 g şuncă de porc afumată 660 g făină o lingură de zahăr sare 380 ml lapte dulce 50 g unt 25 g drojdie două ouă două linguri de ulei de măsline pastă de ardei iute cimbru uscat roşii cherry ceapă verde oţet Preparare: Ciupercile se curăţă, se spală, se taie…
Read more »

Păstrăv cu sos verde

5 May 2009
Păstrăv cu sos verdeIngrediente: 4 păstrăvi un borcan de ciuperci marinate 3 linguri de ulei de măsline 4 căţei de usturoi două legături de ceapă verde o legătură de pătrunjel o lămâie sare, piper ciuperci crude Preparare: Usturoiul se curăţă de coajă, se spală şi se pune într-un vas înalt. Se adaugă pătrunjelul tocat, ceapa curăţată, spălată şi…
Read more »

Morcovi la cuptor

5 May 2009
Morcovi la cuptorIngrediente: un kilogram morcovi 4 portocale 4 căţei de usturoi 75 g unt două crenguţe de cimbru 50 g seminţe de dovleac crude două linguri de miere o linguriţă de seminţe de chimen sare, piper Preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi puţin unt. Când sunt…

Cum se prepara Cocktail Honey Nectar

4 May 2009
Ingrediente: 25 ml honey vodka 25 ml vodka 25 ml pear purée half a nectarine 1 lime leaf ice cubes crushed ice cocktail glass cocktail shaker muddler cocktail strainer fine strainer bar spoon standard single shot measure measuring jug measuring spoons   A tantalising combination of lime, honey and pear flavours. This innovative concoction was…
Read more »

Tarte cu portocale

4 May 2009
Tarte cu portocaleIngrediente: 400 g făină 200 g unt 80 g zahăr tos două ouă 4 linguri de apă un borcănel de gem de caise două portocale sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară piper fructe de sezon frişca Preparare: Portocalele se spală, se rade coaja, iar pulpa se toacă mărunt.…
Read more »

Miniruladă de pui

4 May 2009
Miniruladă de puiIngrediente: 3 piepturi de pui 200 g brânză cu mucegai un dovleac mic de plăcintă 100 g pesmet 3 ouă 200 ml smântână o lingură de muştar cu seminţe pătrunjel sare, piper ulei de floarea-soarelui ceapă usturoi Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie fâşii. Se condimentează,…
Read more »

Şniţele de peşte cu legume

4 May 2009
Şniţele de peşte cu legumeIngrediente: 4 fileuri de peşte doi ardei capia un dovlecel o vînătă o conopidă mică un sfert de ţelină 200 ml vin alb demisec două ouă 120 g făină o roşie doi căţei de usturoi un vîrf de cuţit de boia iute sare, piper ulei pătrunjel Preparare: Intr-un castron se pun ouăle, sarea, piperul, boiaua…
Read more »

Legume cu piure şi sos picant

4 May 2009
Legume cu piure şi sos picantIngrediente: 500 g fasole verde 4 cartofi mai mari 200 g morcovi baby o ceapă doi căţei de usturoi 100 ml ulei de măsline pastă de tomate 400 g roşii 150 ml vin alb demisec 350 ml lapte dulce mărar, sare piper o frunză de dafin Preparare: Fasolea verde se spală, se taie în bucăţi…
Read more »

Prăjitură cu struguri şi cacao

4 May 2009
Prăjitură cu struguri şi cacaoIngrediente: 4 ouă 150 g zahăr tos 100 g unt 250 ml lapte dulce 550 g făină două linguri de pudră de cacao un pliculeţ cu praf de copt un vîrf de linguriţă de sare 100 g alune crude 3 linguri de gem de struguri mentă sos caramel frişca Preparare: Gălbenuşurile se pun într-un castron…
Read more »

Sandviş cu pui şi legume

4 May 2009
Sandviş cu pui şi legumeIngrediente: două piepturi de pui 540 g făină 270 ml apă doi cartofi 15 g drojdie 5 linguri de ulei de măsline rozmarin sare zahăr tos piper ulei de floarea-soarelui o salată verde 4 roşii mărar piper seminţe de chimen seminţe de dovleac Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe…
Read more »

Eclere cu ciocolată si fistic

3 May 2009
Eclere cu ciocolată si fisticIngrediente: 125 ml apă 125 ml lapte dulce 120 g unt 120 g făină 4 ouă 500 ml frişca două pliculeţe cu zahăr vanilinat 300 g ciocolată neagră 50 g zahăr pudră 100 g fistic un vârf de linguriţă de sare Preparare: Intr-o oală antiaderentă se pun la fiert apa, laptele, sarea şi 100 g…
Read more »

Cum se prepara Cocktail White Russian

3 May 2009
Ingrediente: 50 ml Vodka 25 ml coffee liqueur 25 ml single cream ice short glass cocktail shaker 25ml (1fl oz) bar measure   This is a smooth and creamy coffee-flavoured cocktail Cum se prepara Cocktail White Russian
Read more »

Pui pe pat de cuşcuş

3 May 2009
Pui pe pat de cuşcuşIngrediente: 4 pulpe de pui 300 g cuşcuş doi dovlecei două cepe 4 căţei de usturoi doi ardei capia un ardei gras 3 roşii un morcov sare, piper ulei de floarea-soarelui mărar sfeclă roşie castraveţi muraţi Preparare: Dovleceii se taie în rondele şi se pun într-un castron. Morcovul se curăţă de coajă şi se taie…
Read more »

Mix de fasole cu crevete

3 May 2009
Mix de fasole cu creveteIngrediente: 500 g fasole verde 500 g fasole albă 500 g crevete decorticate doi ardei capia roşii doi ardei capia verzi două cepe usturoi ardei iute o lămâie 300 ml vin alb o frunză de dafin oţet balsamic sare, piper busuioc ulei boia iute Preparare: Crevetele se decongelează, se spală, se scurg de apă şi…
Read more »

Legume picante

3 May 2009
Legume picanteIngrediente: doi morcovi ţelină doi cartofi o conopidă 250 g fasole mangetout doi ardei capia un dovlecel ceapă verde doi căţei de usturoi boia iute ghimbir ras sare, piper 100 ml ulei de măsline 300 g mozzarella busuioc uscat pastă de ardei iute Preparare: Morcovii şi cartofii se curăţă, se spală şi se fierb separat.…
Read more »

Colac cu vişine

3 May 2009
Colac cu vişineIngrediente: 250 g unt 250 g zahăr tos 5 ouă un borcan de compot de cireşe praf de copt 450 g făină 100 ml lapte dulce 100 ml smântână o lămâie pudră de scorţişoară sare 50 g miezuri de nucă esenţă de vanilie zahăr pudră Preparare: Miezurile de nucă se taie mărunt sau se pisează…
Read more »

Terină din ficat de pui

3 May 2009
Terină din ficat de puiIngrediente: 350 g unt o ceapă doi căţei usturoi 500 g ficăţei de pui un sfert de linguriţă cimbru uscat 100 ml smântână 50 ml coniac 200 g ciuperci pleurotus o portocală sare, piper Preparare: Ciupercile se spală, se scurg de apă şi se taie fâşii subţiri. Se topeşte puţin unt într-o cratiţă, se adaugă…
Read more »

Salată cu peşte afumat si capere

3 May 2009
Salată cu peşte afumat si capereIngrediente: 4 peşti afumaţi doi morcovi doi ardei graşi 150 g ciuperci uscate 100 g maioneză 50 ml smîntînă o linguriţă de muştar doi căţei de usturoi o salată verde o legătură de mărar o lămîie sare, piper cartofi ouă capere Preparare: Maioneza se amestecă bine cu smîntînă, mărarul, usturoiul pisat, sarea şi piperul. Se…
Read more »

Opturi cu cimbru

3 May 2009
Opturi cu cimbruIngrediente: 350 g făină 100 g unt 4 ouă 70 ml lapte dulce 70 ml smîntînă o linguriţă de praf de copt jumătate de linguriţă de sare 200 g brînză de vaci 200 g brînză de capră 3 fire de cimbru piper brînză de vacă sărată Preparare: Făina se cerne şi se pune într-un vas…
Read more »

Bucataria lui Jamie

2 May 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 9 – Miel Bucataria lui Jamie
Read more »

Tartă cu fulgi de ovăz şi nucă

2 May 2009
Tartă cu fulgi de ovăz şi nucăIngrediente: 300 g făină 300 g zahăr tos praf de copt sare 275 g fulgi de ovăz cacao 250 ml lapte bătut 100 g unt 100 g ciocolată neagră 100 g miezuri de nucă zahăr vanilinat 6 ouă două banane 500 ml lapte dulce frişca topping de ciocolată Preparare: Intr-un vas se mixează patru ouă…
Read more »

Mancărică cu piept de pui

2 May 2009
Mancărică cu piept de puiIngrediente: un kg cartofi două piepturi de pui două cepe o frunză de dafin două linguri de pastă de roşii doi ardei graşi roşii doi căţei de usturoi un vîrf de linguriţă de boia de ardei dulce sare piper ulei de măsline mărar Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în…
Read more »

Paste cu ton şi fasole albă

2 May 2009
Paste cu ton şi fasole albăIngrediente: 300 g ravioli cu brînză două conserve de ton în ulei 300 g fasole albă 50 g capere o lămîie ulei de măsline 300 g maioneză o legătură de ceapă verde un fir de tarhon pătrunjel sare, piper pastă de sardele nucşoară Preparare: Fasolea se dezgheaţă, se spală, se taie în bucăţi mai mici…
Read more »

Frigărui de legume şi cuşcuş

2 May 2009
Frigărui de legume şi cuşcuşIngrediente: 200 g ciuperci 200 g roşii cherry doi ardei verzi doi ardei roşii o ceapă 300 g brînză de capră 200 g cuşcuş o jumătate de legătură de pătrunjel sare, piper ulei de măsline oregano uscat prune uscate Preparare: Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în cuburi. Ceapa se curăţă…
Read more »

Palmieri cu cremă

2 May 2009
Palmieri cu cremăIngrediente: un pachet aluat de foitaj 200 g ciocolată neagră 90 g zahăr pudră o linguriţă de esenţă de rom 100 ml lichior de ciocolată o portocală 250 ml frişca un vîrf de cuţit de sare 50 g miezuri de nucă 80 g zahăr brun mentă Preparare: Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se presară…
Read more »

Cum se prepara sos Tomato And Green Chilli Salsa

1 May 2009
Ingrediente: 1 500g can of peeled, whole tomatoes 4 large green chillies, chopped 4 jalapeno peppers , chopped 1 onion , chopped 4 cloves of garlic , chopped 100 ml red wine vinegar ½ tsp cumin 1 tbsp oregano 1 tsp salt 2 tbsp chopped coriander some nacho chips , for garnish 4 tbsp olive…
Read more »

Carne de pui cu dovlecei

1 May 2009
Carne de pui cu dovleceiIngrediente: două piepturi de pui doi ardei graşi roşii o ceapă 3 dovlecei un morcov 100 g măsline fără sîmburi 4 roşii o lingură de pastă de roşii 100 ml ulei de măsline doi căţei de usturoi pătrunjel sare, piper mălai varză roşie Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se…
Read more »

Tehnica degustării vinului

1 May 2009
Tehnica degustării vinuluiTehnica degustării vinului I   Aprecierea calităţii vinurilor se face prin analize fizico-chimice, prin examen microscopic, dacă este cazul, şi prin degustare. "Degustarea se defineşte ca "analiza organoleptică a vinului, respectiv examinarea acestuia din punct de vedere vizual, olfactiv şi gustativ, pentru a aprecia practic calităţile şi/sau defectele vinului". In funcţie de scopul acesteia, degustarea…
Read more »

File de păstrăv cu budincă

1 May 2009
File de păstrăv cu budincăIngrediente: 4 fileuri de păstrăv un kg cartofi 250 g brînză de vaci 200 g brînză telemea 4 ouă o legătură de ceapă verde 100 ml lapte dulce ulei de măsline sare, piper unt pentru formă pesmet pentru formă mărar smîntînă usturoi Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii…
Read more »

Chifteluţe vegetale cu salată

1 May 2009
Chifteluţe vegetale cu salatăIngrediente: 100 g orez un cartof un morcov un dovlecel ceapă verde 100 g ciuperci două fire de usturoi 3 ouă bicarbonat o pungă mix de salată 50 g arpagic sare, piper mărar pesmet oţet de mere ulei de măsline ulei de floarea-soarelui Preparare: Orezul se spală, se scurge şi se fierbe în apă cu…
Read more »

Biscuiţi cu migdale

1 May 2009
Biscuiţi cu migdaleIngrediente: 200 g unt 150 g zahăr tos două ouă 500 g făină sare bicarbonat pudră de scorţişoara 200 g fulgi de migdale ciocolată albă ciocolată neagră coajă de lămîie rasă Preparare: Intr-un castron se pun untul moale, zahărul tos şi un praf de sare. Se adaugă ouăle, se mixează pînă cînd devine ca o…
Read more »

Ciorbă cu praz şi carne de porc

1 May 2009
Ciorbă cu praz şi carne de porcIngrediente: 500 g carne de porc 500 g oase de porc o ceapă un morcov două fire de praz un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel un ardei gras 4 roşii o lingură de pastă de roşii 300 ml borş pătrunjel leuştean sare, piper ardei iute mălai Preparare: Ceapa şi prazul se curăţă, se…
Read more »

Cum se prepara Gravy

30 April 2009
Ingrediente: Juices from roast meat 500 ml stock ½ glass of wine 2 springs of Rosemary 1 tbsp Flour 1 tsp butter salt and pepper       Cum se prepara Gravy
Read more »

Şniţel de peşte cu dovlecei

30 April 2009
Şniţel de peşte cu dovleceiIngrediente: 600 g file de merluciu 30 g pesmet 100 g făină 100 g unt 100 ml ulei de floarea-soarelui două ouă 4 dovlecei pătrunjel o lămîie 3 căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline oregano uscat sare, piper roşii ardei copţi Preparare: Pătrunjelul se spală, se toacă mărunt, se amestecă bine cu…
Read more »

Tortelini cu sos şi nuci

30 April 2009
Tortelini cu sos şi nuciIngrediente: 500 g tortelini cu brînză 200 g ciuperci 500 ml vin alb demidulce 60 g unt 200 ml smîntînă 25 g făină un căţel de usturoi o ceapă o lingură de ulei de măsline sare, piper 200 g salată rucola 100 g miezuri de nucă parmezan Preparare: Tortelini se fierb în apă cu sare…
Read more »

Tort cu physalis

30 April 2009
Tort cu physalisIngrediente: 6 ouă 250 g zahăr tos 275 g făină 100 ml ulei 100 ml apă două linguri de cacao 500 ml frişca 200 g ciocolată albă 200 g ciocolată neagră praf de copt sare 250 g physalis 500 ml suc de portocale esenţă de rom esenţă de vanilie unt Preparare: Gălbenuşurile se separă de…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu