joi, 28 martie 2013

Retete de Pasti #88


Retete de Paste:

Budinca de mere cu scortisoara

8 October 2012
O reteta de budinca de mere cu scortisoara din: paine, mere, oua, crema de branza, zahar, lapte, zahar vanilat, unt, scortisoara si sare. Ingrediente: 1 paine toast 3-4 mere 8 oua 300 g crema de branza 200 g zahar 500 ml lapte 4 plicuri cu zahar vanilat unt scortisoara sare   Mod de preparare: Feliază…
Read more »

Crema fina de branza

8 October 2012
Crema fina de branza din: branza de vaci, telemea de oaie, smantana, lapte, unt, oua, faina si sare. Ingrediente: 300 g branza de vaci 80 g telemea de oaie 120 g smantana 1 pahar cu lapte 100 g unt 3 oua 2 linguri cu faina sare   Mod de preparare: Pregăteşte un sos alb din…
Read more »

Prăjitură rapidă cu mere, nuci şi dovleac

8 October 2012
O reteta de prajitura rapide cu mere, nuci si dovleac din: ou, zahar, ulei, iaurt, faina, bicarbonat stins cu otet, esenta de vanilie, sare, mere, dovleac, zahar, coaja de lamaie, nuci, alune si rom. Ingrediente: 1 ou 11 linguri zahar 11 linguri ulei 200 ml iaurt 16 linguri faina un varf de lingurita bicarbonat stins…
Read more »

Cea mai buna reteta de ceapa gratinata

8 October 2012
Cea mai buna reteta de ceapa gratinata din: ceapa rosie, ulei de masline, sare de mare, piper, cimbru, usturoi, vin, smantana, svaiter si parmezan. Ingrediente: 4 cepe roşii mijlocii, curăţate şi tăiate în sferturi ulei de măsline sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat frunzele de la 8 fire de cimbru proaspăt 2 căţei…
Read more »

Reteta zilei: Varza a la cluj

8 October 2012
O retete de varza a la cluj din: varza, carne tocata de porc, ceapa, bors, bulion, sare si piper. Ingrediente: 1 varza dulce potrivita 800 g carne toccata de porc 1 ceapa tocata 2-3 linguri bors 3-4 linguri bulion Sare Piper   Mod de preparare: Se toaca jumatate de varza intr-o cratita inalta. Carnea de…
Read more »

Ardei umpluţi cu carne de vitel

7 October 2012
O reteta de ardei umpluti cu carne de vitel din: ardei grasi, carne de vitel, orez, ceapa, ceapa verde, rosii, usturoi, oregano, ulei, sare, piper, rosii, ardei capia, oregano, ulei si sare. Ingrediente: 8 ardei grasi 800 g carne de vitel tocata 100 g orez 2 cepe 6-8 fire de ceapa verde 2 rosii 2…
Read more »

Aspic de curcan

7 October 2012
O reteta de aspic de curcan din: aripa de curcan, gaturi de curcan, piept de curcan, morcovi, ceapa, telina apio, ardei gras, usturoi, boabe de piper, sare si otet. Ingrediente: 1 aripă de curcan 2 gâturi de curcan 1/2 piept de curcan 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină apio 1 ardei gras 4-5 căţei de…
Read more »

Ciorbă de carne

7 October 2012
O reteta de ciorba de carne din: piept de porc, morcovi, cartofi, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa, ardei gras, tarhon, patrunjel, lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 500 g piept de porc 2 morcovi mari 2 cartofi 1 telina 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 1 ardei gras tarhon patrunjel lamaie ulei sare  …
Read more »

Chec-inghetata tiramisu

7 October 2012
Chec-inghetata tiramisu din: mascarpone, zahar tos, fulgi de ciocolata neagra, cafea macinata, frisca, piscoturi, coniac, cacao si caise confiate. Ingrediente: 250 g mascarpone 100 g zahar tos 1 lingura cu fulgi de ciocolata neagra 3 linguri cu cafea macinata 100 ml frisca 100 g piscoturi 1 paharel de coniac cacao pentru pudrat fulgi de ciocolata…
Read more »

Retete culinare: Cordon bleu din vinete

7 October 2012
 Cordon bleu din vinete din: vanata, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare si piper. Când cumperi vinete, verifică-le: să fie tari, grele, cu coaja netedă. Pot fi păstrate la frigider câteva zile, în sertarul pentru legume. Ţinute la temperatura camerei, se amărăsc. La conge­lator rezistă până la şase luni. Vinetele se curăţă cu puţin…
Read more »

Prăjitură cu cremă de nuci

7 October 2012
O reteta de Prăjitură cu cremă de nuci din: faina, unt, zahar, apa, rom, coaja rasa de lamaie, nuci, zahar, lapte, rom, albusuri si miez de nuca. Ingrediente: 400 g faina 200 g unt 4 linguri zahar 3-4 linguri apa 1 lingura rom coaja rasa de la 1 lamaie crema: 350 g nuci macinate 250…
Read more »

Fire de praz la cuptor, cu cimbru

7 October 2012
Fire de praz la cuptor cu cimbru din: praz, ulei de masline, otet de vin rosu, frunze de cimbru su usturoi. Ingrediente: 20 de fire tinere de praz ulei de masline otet de vin rosu o lingurita de frunze proaspete de cimbru, tocate 2 catei de usturoi, curatati si taiati felii   Mod de preparare:…
Read more »

Reteta zilei: Prăjitură crocantă cu piersici

7 October 2012
O reteta de prajitura corcanta cu piersici din: unt, faina, sare, praf de copt, zeama de lamaie, ou, galbenus, fulgi de ovaz, piersici, miez de nuca, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 250 g unt 400 g faina 1/2 lingurita cu sare 1 plic cu praf de copt (cu sofran) 1 lingura cu zeama de lamaie…
Read more »

Butterfly rice

7 October 2012
Butterfly rice din: orez de sushi, otet de orez, alga de sushi, somon, ton rosu, ghimbir murat, wassabi si castravete. Ingrediente: orez de sushi otet de orez alga de sushi somon crud ton rosu ghimbir murat wassabi castravete   Mod de preparare: Orezul de sushi se modeleaza sub forma de fluture. Peste acesta, asaza somonul,…
Read more »

Muffins cu spuma de vanilie

7 October 2012
O reteta de Muffins cu spuma de vanilie din: oua, unt, ciocolata, zahar si frisca. Ingrediente: Oua unt ciocolata 75% cacao zahar frisca   Mod de preparare: Mixează ouăle mpreună cu zahărul până obţii o spumă. Untul topit împreună cu ciocolata şi laptele, adaugă-le treptat în această compoziţie. Apoi pune-le în formele speciale pentru coacere,…
Read more »

Prajitura cu prune, gutui si biscuiti

7 October 2012
Prajitura cu prune, gutui si biscuiti din: lapte, drojdie, zahar, unt, ou, faina, prune, gutui, lapte, zahar vanilat, zahar, gris, lamaie, biscuiti si miez de nuci. Ingrediente: aluat: 100 ml lapte cald 1 pachetel drojdie uscata 80 g zahar 150 g unt 1 ou fainca (500-600g) umplutura: 1 kg prune 500 g cubulete de gutui…
Read more »

Mancărică picantă de conopidă

7 October 2012
O reteta de mancarica picanta de conopida din: conopida, carne tocata, rosii, ceapa, ardei iute, suc de lamaie, patrunjel verde, ulei si sare. Ingrediente: 1 conopida mare 300 g carne tocata 4-5 rosii 1 ceapa 1 ardei iute rosu suc de lamaie patrunjel verde ulei sare   Mod de preparare: Rupe conopida în bucheţele şi…
Read more »

Prune calde cu miere si nuci

7 October 2012
O reteta de Prune calde cu miere si nuci din: prune, zeama de portocala, unt, miere, zahar brun, fulgi de ovaz si nuci. Ingrediente: 1 kg prune, fara samburi zeama de la 2 portocale 100 g unt 200 g miere 50 g zahar brun 50 g fulgi de ovaz 100 g nuci macinate   Mod…
Read more »

Peste cu legume in stil provensal

7 October 2012
O reteta de Peste cu legume in stil provensal din: cartofi, vanata, rosii, masline, oregano, piure de rosii, sos pesto, file de peste, ulei de masline, vin si esalote. Ingrediente:  600 g cartofi 1 vanata, taiata felii pe lungime de 1/2 cm 250 g rosii cireasa 80 g masline fara samburi cateva fire de oregano,…
Read more »

Foitaj cu pere

7 October 2012
O reteta delicioasa de foitaj cu pere din: aluat, pere, zahar, baton de vanilie, zeama de lamaie, frisca, lapte, zahar vanilat, galbenusuri, faina, amidon, unt si rachiu. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj 4 pere 300 g zahar 1 baton de vanilie 1 lingura zeama de lamaie 250 ml frisca din smantana crema: 100 ml…
Read more »

Retete pentru weekend #25

7 October 2012
Retete pentru weekend #25Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Berbec la ceaun O reteta de berbec la ceaun din: carne de berbec, ardei grasi, ardei iute, ceapa, usturoi, rosii, ulei, foi de…
Read more »

Praz cu costiţă

7 October 2012
O reteta de praz cu costita din: praz, ulei de masline, usturoi, cimbru, unt, vin alb, supa de pui si costita afumata. Este o mâncare nemaipomenită pentru petreceri sau o garnitură pe cinste la friptura de duminică. Ingrediente: 12 fire de praz ulei de măsline 4 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri frunzele…
Read more »

Punci de portocale

7 October 2012
O reteta simpla de punci de portocale din: vin, portocale, zeama de lamaie, apa si zahar alb. Ingrediente: 1 sticls de vin alb sau rosu 3 portocale zeama unei jumtati de lamaie 1/4 l apa 100 -200 g zahar alb   Mod de preparare: Stoarcem portocalele peste cuburile de zahar, si apoi dizolvam zaharul in…
Read more »

Reteta zilei: Muraturi asortate

7 October 2012
O reteta de Muraturi asortate din: gogonele, conopida, varza rosie, morcovi, hrean, sare, boabe de piper si boabe de mustar. Ingrediente: 5 kg gogonele 2 conopide potrivite 2 verze rosii 1 kg morcovi Hrean Sare de muraturi Boabe de piper Boabe de mustar   Mod de preparare: Se spala bine gogonelele. Conopida se desface buchetele…
Read more »

Mâncare de ardei

7 October 2012
O reteta de mancare de ardei din: carne tocata, ceapa, orez, ardei, ceapa rosie, bulion, parmezan, sare, piper si oregano. Ingrediente: 500 g carne tocata 2 cepe 1 cescuta de orez 3-4 ardei capia sau gogosari 1 ceapa rosie 2 linguri cu bulion 2 linguri cu ulei 2 linguri cu parmezan ras sare piper negru…
Read more »

Cod în crustă de plante aromatice

7 October 2012
Codul este una dintre speciile de peşte cu carne tare, de aceea el se găteşte de regulă folosindu-se metodele obişnuite pentru prepararea cărnii şi nu a peştelui. Acest lucru îl ilustrează şi următoarea reţetă de cod în crustă de plante aromatice. Fileurile de peşte sunt acoperite cu un amestec de pătrunjel, arpagic verde, eventual coriandru…
Read more »

Creveţi cu sparanghel şi piure de dovleac

7 October 2012
Creveţi cu sparanghel şi piure de dovleac din: dovleac, pasta de curry, lapte de cocos, supa de legume, ceapa, ghimbir, zeama si coaja de lamaie, ulei, creveti, langustine, unt si fulgi de chilli. Ingrediente: 250 g de dovleac 1 lingurita pasta de curry rosu 50 g de lapte de cocos 2-3 linguri supa de legume…
Read more »

Retete savuroase: Chiftelute vegetariene

7 October 2012
O reteta de Chiftelute vegetariene din: falafel, sos tomat, cornuri, cascaval, busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar tos, cimbru si ceapa rosie. Ingrediente: 300 g falafel, decongelate 350 g sos tomat picant pentru paste 4 cornuri sau mini baghete 100 g cascaval razuit busuioc pentru ornat 2 linguri zeama de lamaie 2 linguri…
Read more »

Chiperi umpluti

7 October 2012
Chiperi umpluti din: ardei grasi, ardei capia, morcov, carne, bulgur, orez, ulei de dovleac, zahar, ceapa, rosii, boia dulce, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 12 ardei grasi 2 ardei capia 1 morcov 800 g carne cu grasime (oaie, vita, porc) 100 g bulgur 100 g orez 200 ml ulei de dovleac 4 linguri zahar…
Read more »

Retete culinare: Placinta cu dovleac

7 October 2012
Placinta cu dovleac din: faina, oua, sare, ulei, dovleac, zahar, pesmet, smantana, oua, scortisoara, zahar vanilat si zahar praf. Ingrediente: aluat: 500 g faina 2 oua sare umplutura: 100 ml ulei 2 kg dovleac 500 g zahar 200 g pesmet 250 ml smantana 4 oua 1 lingurita scortisoara macinata 1 pliculet zahar vanilat zahar praf…
Read more »

Despre praz si ceapa

7 October 2012
Prazul şi ceapa au fost întotdea¬una nişte ingrediente esenţiale, în lumea întreagă. Dacă le gătiţi îndelung, la foc mic, îşi eliberează zaharurile naturale, dând supelor şi tocăniţelor o dulceaţă şi o profunzime aparte. Dar ele sunt nişte legume foarte valoroase şi dacă le folosiţi singure. Ceapa se plantează foarte de timpuriu, când pământul este încă…
Read more »

Retete de post: Supă de fasole verde cu mazare

6 October 2012
O reteta de Supă de fasole verde cu mazare din: fasole verde, mazare, morcovi, cartofi, telina, ceapa, usturoi, ulei, amidon, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 200 g mazare 2 morcovi 3 cartofi 1 telina mica (cu tot cu frunze) 1 ardei gras 1 ceapa 4 catei de usturoi 2 linguri cu ulei…
Read more »

Sos de alune

6 October 2012
O reteta de sos de alune din: alune, ceapa, usturoi, ghimbir, ulei, lapte de cocos, sos de soia, chutney de mango, ardei, sare si piper. Ingrediente: 200 g de alune prajite 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura de ghimbir ras, proaspat 1 lingura de ulei de gatit 1 conserva de lapte de cocos…

Tiramisu roz

6 October 2012
Tiramisu roz din: piscoturi, fructe proaspete, oua, zahar, mascarpone, smantana si buscuiti amaretti. Ingrediente: 175 g de piscoturi 400 g fructe proaspete sau decongelate (zmeura, capsuni, visine, cirese) 200 g de fructe din compot sau dulceata, scurse de sirop 2 oua, cu galbenusurile separate de albusuri 185 g de zahar 250 g mascarpone 125 ml…
Read more »

Pui cu paste

6 October 2012
O reteta de pui cu paste din: piept de pui, paste, ciuperci, spanac, smantana, ulei, vin, ceapa rosie si chilli. Ingrediente: 2 bucati piept de pui, taiat fasii subtiri 250 g paste 250 g ciuperci, taiate felii 150 g spanac 200 ml smantana 2 linguri ulei 150 ml vin alb sec 1 ceapa rosie, tocata…
Read more »

Punci de vin rosu si fructe

6 October 2012
Punci de vin rosu si fructe din: vin rosu, rom jamaica, miere, mere si portocale. Ingrediente: 3/4 l vin rosu demisec 1/4 rom Jamaica 3 linguri de miere 2 mere mai mici 2 portocale   Mod de preparare: Curatam merele, le taiem in patru, scoatem samburii si le feliem. Curatam portocla, o feliem si o…
Read more »

Mazăre cu brânză

6 October 2012
O reteta simpla de mazare cu branza din: mazare, unt, parmezan, lamaie si piper alb. Ingrediente: 4 mâini bune de mazăre proaspătă sau congelată un cubuleţ de unt o mână mare de parmezan proaspăt ras o lămâie piper alb măcinat   Mod de preparare: Fierbeţi mazărea până când se înmoaie suficient, apoi luaţi-o de pe…
Read more »

Reteta zilei: Ardei bulgaresti murati

6 October 2012
O reteta de ardei bulgaresti murati din: ardei iuti bulgaresti, otet, apa, boabe de piper, boabe de mustar si sare. Ingrediente: 1 kg ardei iuti bulgaresti 750 ml otet 1 l apa Boabe de piper Boabe de mustar Sare de muraturi   Mod de preparare: Se spala ardeii, se toaca felii subtiri. Se pun borcane…
Read more »

Retete culinare: Chiftele de legume

6 October 2012
O reteta delicioasa de chiftele de legume din: dovlecei, cascaval, faina, pesmet, cartofi, oua, marar, usturoi, piper, sare, ulei si patrunjel. Un sos de roşii este cel mai potrivit pentru chifteluţe: pune pe foc o cratiţă cu o jumătate de borcan cu pastă de roşii, o lingură cu ulei, un pahar cu vin alb, zece…
Read more »

Inghetata delicioasa de capsuni

6 October 2012
O reteta de inghetata de capsuni din: lapte praf degresat, zahar, lapte, smantana, galbenusuri, lapte condensat, capsuni si sare. Ingrediente: 2 linguri de lapte praf degresat 1/2 cana de zahar 1 1/2 cana de lapte 1/2 smantana pentru frisca 4 galbenusuri mari 400 ml de lapte condensat indulcit la conserva 500 g de capsuni, curatate…
Read more »

Pilaf cu creveti

6 October 2012
Pilaf cu creveti din: fasole verde, fasole alba, concentrat de peste, sos picant, creveti, ulei de masline, ceapa, turmeric, coriandru, chimen si orez basmati. Ingrediente: 200 g fasole verde, taiata in 3 200 g fasole alba – din conserva 600 ml concentrat de peste, fierbinte 2 lingurite sos picant 300 g creveti uriasi, prefierti 2…
Read more »

Berbec la ceaun

6 October 2012
O reteta de berbec la ceaun din: carne de berbec, ardei grasi, ardei iute, ceapa, usturoi, rosii, ulei, foi de dafin, verdeata, sare, piper si boia. Ingrediente: 2 kg carne grasa de berbec 4 ardei grasi rosii 2 ardei grasi verzi 1 adei iute 6 cepe 1 capatana de usturoi 800 g rosii 400 ml…
Read more »

Mazăre cu mentă sott’olio

6 October 2012
Mazăre cu mentă sott’oliodin: mazare, menta, sare de mare, iper, lamaie, ulei de masline extravirgin. Este o metodă fantastică de a găti mazărea. In italiană, sott’olio înseamnă „sub ulei” şi, în general, când o serviţi în acest fel, mazărea trebuie să fie rece sau la temperatura camerei, fiind o mâncare de vară. Ingrediente: 4-6 mâini…
Read more »

Retete de post: Chec de dovleac cu stafide

6 October 2012
O reteta de chec de dovleac cu stafide din: oua, ulei, zahar, faina, dovleac, praf de copt, esenta de vanilie, scortisoara si stafide. Ingrediente: 4 oua 100 ml ulei 150 g zahar 200 g faina 1 1/2 cani cu dovleac 1 plic cu praf de copt 1 lingurita cu esenta de vanilie 1/2 lingurita cu…
Read more »

Salata cu carnati in stil italian

6 October 2012
O reteta de salata cu carnati din: carnati, paine ciabatta, rosii, patrunjel, busuioc, ulei de masline, usturoi, zeama si coaja de lamaie, otet de vin rosu, zahar, capere si ceapa. Aceasta este o salata ideala, plina de arome si satioasa! In varianta vegetariana, in loc de carnati pune chiftele din soia sau acs topit la…
Read more »

Supa de sfecla cu smantana

6 October 2012
O reteta de supa de sfecla cu smantana din: sfecla, ceapa, morcov, smantana, frunze de telina, ulei de dovleac, sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle mari 2 cepe 1 morcov 250 ml smantana 1 legatura frunze de telina 4 linguri ulei de dovleac sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi sfeclele de coajă, radeţi-le pe…
Read more »

Reteta zilei: Supa crema de mazare cu crutoane

5 October 2012
O reteta de Supa crema de mazare cu crutoane din: mazare verde, telina, morcov, ceapa, cimbru, foaie de dafin, piper cayenne, sare si piper. Ingrediente: 2 cesti de mazăre verde 1 telina tulpină, tocata 1 morcov mare, curatat si tocat 1 ceapa mica, curatata si tocata 1/4 lingurita cimbru 1 foaie de dafin, maruntita in…
Read more »

Conserve si muraturi: Prune murate

5 October 2012
O reteta de prune murate din: prune, apa, otet, zahar, miere, scortisoara, cuisoare si sare. Ingrediente: 5 kg prune 2 l apa 1 l otet 250 g zahar 200 g miere 1 lingurita scortisoara rasa 3 cuisoare 1 lingurita sare   Mod de preparare: Alegeţi prune mai tari, bine coapte, spălaţi-le şi aşezaţi-le în borca­ne…
Read more »

Roşii uscate la cuptor

5 October 2012
Roşiile uscate la soare sunt, un deliciu şi se potrivesc în sute de reţete, dar preţul lor poate fi destul de piperat. Aşa că învaţă să le faci în casă. Ai nevoie de doar două ingrediente: roşii şi sare de mare. Incinge cuptorul la 100″C /treapta 1 gaz (pe cea mai mică treaptă), taie pe…
Read more »

Mancare de fasole verde

5 October 2012
O reteta de mancare de fasole verde din: fasole verde, ceapa, rosii cherry, bulion, ulei, usturoi, boia iute, sare si busuioc verde. Ingrediente: 1 kg fasole verde lata 1 ceapa 500 g rosii cherry 2 linguri cu bulion 2 linguri cu ulei 4-5 catei de usturoi boia iute sare busuioc verde   Mod de preparare:…
Read more »

Mazăre cu costită crocantă

5 October 2012
O reteta de mazare cu costita crocanta din: mazare, costita afumata, ulei de masline, unt, lamaie, sare de mare si piper. Este o metodă incredibil de simplă de a transforma un bol de mazăre cu ajutorul bunului ei prieten, costiţa. Mazărea poate fi servită ca atare sau adăugată la paste ori risotto. Ingrediente: 4   mâini…
Read more »

Vinete umplute murate

5 October 2012
O reteta de vinete umplute murate din: vinete, frunze de telina, patrunjel, marar, usturoi, sare, apa si ardei iute. Ingrediente: 5 kg vinete mijlocii 5 pahare frunze de telina taiate marunt 3 pahare frunze de patrunjel si marar 250 g usturoi 7 linguri sare 5 l apa 2 ardei iuti   Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »

Supe gustoase: Supă-cremă de ciuperci

5 October 2012
Supa crema de ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcov, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie de ciuperci taiate sau 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa 1 morcov mic 2 lingura cu faina 2 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Căleşte în ulei încins ceapa tocată mărunt şi morcovul dat pe răzătoarea…
Read more »

Spaghete cu ton şi roşii cherry

5 October 2012
O reteta de Spaghete cu ton şi roşii cherry din: spaghete, ton, rosii cherry, usturoi, ardei iute, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 350 g de spaghete 1 conserva de ton 350 g rosii cherry 1 catel de usturoi 1/2 lingurita de ardei iute tocat 30 g ulei de masline busuioc sare   Mod…
Read more »

Salate: Salata dobrogeana

5 October 2012
O salata dobrogeana  cu: rosii, ardei gras, castraveti, ceapa, salata verde, telemea de oi, vin alb, sare, sos de maioneza, oua, smantana, sare, cimbru, tarhon. Ingrediente: 3 roşii mari 2 ardei graşi 3 castraveţi me­dii 1 ceapă 1 salată verde 100 g telemea de oi 1 ceşcuţă vin alb sare 1 ceaşcă sos maioneză cu…
Read more »

Despre mazare

5 October 2012
Mazărea este originară din sudul Europei şi din Asia, fiind cultivată pentru prima oară de greci şi de romani. In Marea Britanie, apare în iunie şi durează puţin, dar mazărea poate fi uscată cu succes, iar sub această formă s-a folosit timp de sute de ani în supele de iarnă şi în tocăniţe. In zilele…
Read more »

Tort de clatite

5 October 2012
O reteta de tort de clatite din: faina, ou, apa minerala, lapte, sare, ceapa, ciuperci, slaninuta, sare, piper, unt, smantana, parmezan si amidon. Ingrediente: 150 g faina 1 ou 100 ml apa minerala 300 ml lapte sare pentru umplutura: 1 ceapa 6-7 ciuperci 50 g slaninuta sare piper pentru sos: 1 lingura cu unt 50…
Read more »

Cocktail Fire Bowl

5 October 2012
O reteta savuroasa de Cocktail Fire Bowl din: vin rosu, rom, zahar, cuisoare, scortisoara si coaja de portocala sau lamaie. Acest cocktail nu mai ca este foarte placut (sa stingem neaparat luminile cand aprindem romul), dar este totodata si foarte bogat in alcool. Daca vrem ca nivelul de alcool sa fie mai scazut, in loc…
Read more »

Gogosari umpluti cu varza

5 October 2012
O reteta de gogosari umpluti cu varza din: gogosari, varza, morcovi, telina, otet, sare, ulei, zahar, boabe de piper si foi de dafin. Ingrediente: 6 gogosari 2-3 verze 1 kg morcovi 1 telina 1 l otet 1 ceasca sare 300 ml ulei 1/2 ceasca zahar 1/2 lingura boabe de piper cateva foi de dafin  …
Read more »

Peste in crustă de mălai

5 October 2012
O reteta delicioasa de peste cu: malai, faina, pesmet, morcov, radacina de patrunjel, dovlecel, vanata, ciuperci, rosii cherry, ulei, sare, piper, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 peşti mai mici 100 g mălai o lingură cu făină o lingură cu pesmet un mor­cov o rădăcină de pătrunjel un dovlecel o vânătă 300 g ciuperci 6 roşii cherry…
Read more »

Macaroane cu costită afumată

5 October 2012
O reteta delicioasa de macaroane cu: rosii chery, costrita afumata, patrunjel, parmezan, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g macaroane 300 g roşii cherry 300 g costiţă afumată două legături de pătrunjel 100 g parmezan 3 căţei de usturoi două fire ceapă verde 100 ml ulei de măsline…
Read more »

Retete culinare: Clătite cu legume

5 October 2012
O reteta delicioasa de clatite cu: faina, oua, lapte, fasole verde, morcov, ceapa, sparanghel, muguri de soia, branza de vaci, oua, rosii, oregano, sare, piper, ulei. Ingrediente: 250 g făină 3 ouă 500 ml lapte dulce 100 g fasole verde un morcov o ceapă 200 g sparanghel o lingură cu muguri de soia 200 g…
Read more »

Supă de pui cu kaizer

5 October 2012
O reteta delicioasa de supa cu: carne de pui, oua, morcov, telina, ardei gras, praz, kaizer, sparanghel, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana. Ingrediente: un pui mai mic 3 ouă un morcov o felie de ţelină doi ardei graşi un fir de praz 200 g kaizer 200 g sparanghel 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper…
Read more »

Prăjitură cu ciocolată şi pepene

5 October 2012
O reteta delicioasa de prajitura cu: zahar pudra, pudra de migdale, oua, unt, zahar tos, faina, cacao, budinca, lapte, pepene galben, ciocolata neagra, migdale, menta. Ingrediente: 120 g zahăr pudră 120 g pudră de migdale 3 ouă 30 g unt 3 albuşuri 220 g zahăr tos 40 g făină 50 g cacao un plic budincă…
Read more »

Peşte la cuptor cu ciuperci

5 October 2012
O reteta delicioasa de peste cu: ciuperci, ardei iute, nuca, migdale, ghimbir, marar, limeta, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de cod 400 g ciuperci un ardei iute 200 g miez de nucă 100 g migdale o linguriţă cu ghimbir o legătură de mărar o limetă sare piper 150 ml ulei de măsline…
Read more »

Tocanita de rosii

5 October 2012
O reteta delicioasa de tocanita cu: rosii, usturoi, ceapa, ulei, marar, condimente. Ingrediente: 1 kg roşii 2 căţei de usturoi 1 ceapă mare 2 linguri ulei mărar condimente după gust Mod de preparare: Iei o crăticioiară şi pui la călit usturoiul şi ceapa tocate mărunt. Când acestea sunt călite, adaugi roşiile bine spălate şi tăia­te…

Gulas cu carne de porc

5 October 2012
O reteta delicioasa de gulas cu: carne de porc, ulei, rosii, dovlecel, cartofi, morcov, boia iute, usturoi, ceapa, smantana, sare, piper, zahar, patrunjel verde. Ingrediente: 500g carne de porc 4 cepe 200ml ulei 4 rosii 1 dovlecel 2 morcov 1 kg cartofi 1 lingurita boia iute 1 catel usturoi 100g smantana sare piper 1 lingurita…
Read more »

Desert: Prajitura cu fructe

5 October 2012
O reteta delicioasa de prajitura cu: faina, zahar pudra, oua, amidon de cartofi, unt, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, struguri, ulei. Ingrediente: 350g făină 400g zahăr pudră 7 ouă 150 g amidon de cartofi 200 g unt 1 plic de zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1 lămâie 500 g struguri (sau alte…
Read more »

Ghebe cu salvie si rozmarin

5 October 2012
O reteta de ghebe cu salvie si rozmarin din: ciuperci, ghebe, seminte de mustar, frunze de salvie, piper, cimbru, sare grunjoasa si otet. Ingrediente: 2 kg ciuperci (albe) 2 kg ghebe sau alte ciuperci de padure 2 linguri seminte de mustar 1 legatura frunze de salvie 1 legatura crengute de rozmarin 1 lingura piper boabe…
Read more »

Sos de menta cu otet

5 October 2012
O reteta de sos de menta cu otet din: otet de vin rosu, zahar, salote, menta, sare si piper. Ingrediente: 6 linguri otet de vin rosu 3 linguri zahar 1-2 salote, curatate si tocate 2-3 linguri menta proaspata, tocata sare si piper negru proaspat macinat   Mod de preparare: Turnati otetul intr-o cratita si incalziti-l…
Read more »

Macaroane cu chiftele de legume

5 October 2012
O reteta delicioasa de macaroane cu: cartof, ceapa rosie, mazare, marar, morcov, usturoi, soia, oua, sare, piper, ulei, suc de rosii, ardei iute, ghimbir, faina. Ingrediente: 400 g macaroane un cartof o ceapă roşie 400 g mazăre o legătură de mărar un morcov doi căţei de usturoi 100 g soia granulată 3 ouă sare piper…
Read more »

Caponata

4 October 2012
Caponata din: ulei de masline, vinete, ceapa rosie, rosii, capere, stafide, telina, otet de vin alb, seminte de pin si bruschete. Nu este reţetă mai siciliană decât caponata şi există atâtea variante câţi bucătari sunt pe lume. Dulceaţa fructelor uscate trebuie echilibrată cu puţin oţet de vin roşu. La fel de mult contează şi textura…
Read more »

Taitei cu crevete

4 October 2012
O reteta de taitei cu creveti din: taitei, ulei de susan, arahide, sos de soia, ulei de nuci, usturoi, chilli, ceapa rosie, crevete, sos de peste, zeama de lamaie, zahar, oua, ceapa verde, coriandru si felii de lamaie. Ingrediente: 300 g taitei de orez 1 lingura ulei de susan 50 g arahide, tocate 3 linguri…
Read more »

Paste siciliene cu sardine şi broccoli

4 October 2012
Paste siciliene cu sardine şi broccoli din: ulei de masline extravirgin, bucatini, broccoli, ceapa rosie, usturoi, fenicul, sardine, seminte de pin, stafide, zeama si coaja de lamaie si fulgi de chilli. Această combinaţie de arome este tipic siciliană. Stafidele sunt dulci, uleiul de măsline picant, seminţele de pin crocante, iar sardinele sărate. Ingrediente: 5 linguri…
Read more »

Salata cu carne de vita

4 October 2012
O reteta de salata cu carne de vita din: muschi de vita, zahar, zeama de lamaie, usturoi, sos de peste, chilli, coriandru, menta, ceapa rosie, ridichi, fasole verde, castravete, rosii cherry, salata verde si crackers cu chilli. Ingrediente: 300 g muschi de vita pentru vinegreta: 2 lingurite zahar 2 lamai, zeama 1 catel de usturoi,…
Read more »

Fructe conservate in rom

4 October 2012
Fructe conservate in rom din: prune, struguri, mere, pere, zahar si rom alb. Ingrediente: 1 kg amestec de fructe: prune, struguri, mere, pere 1 kg zahar rom alb   Mod de preparare: Curatati fructele bine de samburi, codite si frunze. Taiati merele si perele in sferturi sau in cubulete si eliminati cotoarele si semintele. Puneti…
Read more »

Cocktail Jamaica Sun

4 October 2012
O reteta simpla de Cocktail Jamaica Sun din: lichior tutti frutti, rom jamaica si sirop de ghimbir. Ingrediente: 3 cl lichior Tutti Frutti 3 cl rom Jamaica 1 lingurita de sirop de ghimbir   Mod de preparare: Turnam intr-un pahar lichiorul, siropul si romul. Adaugam o lingurita de ceai, apoi completam cu aproximativ 80 ml…
Read more »

Mazăre cu ceapă verde şi salată verde

4 October 2012
O reteta de Mazăre cu ceapă verde şi salată verde din: unt, ulei de masline, faina, supa de pui, ceapa verde, mazare, salata verde, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: un cubuleţ de unt ulei de măsline o linguriţă cu vârf de făină 285 ml supă de pui sau de legume 6…
Read more »

Vinete cu brânză

4 October 2012
O reteta de vinete cu branza din: vinete, branza telemea, oua, patrunjel, maioneza, tahini, usturoi, sare, piper, rosii si ulei de masline. Ingrediente: 2 vinete maricele 200 g branza telemea 4 oua (de preferat, de prepelita) patrunjel verde 2 linguri cu maioneza 2 linguri cu tahini 3-4 catei de usturoi sare piper negru macinat rosii…
Read more »

Pizza siciliana

4 October 2012
O reteta de pizza siciliana din: drojdie, zahar, apa, faina, sare, ulei de masline, carnati de porc, sos de rosii, ricotta, branza provolone si pesmet. Ingrediente: pentru aluat: 14 g de drojdie uscata din plic 2 lingurite de zahar 200 ml de apa calduta 375 g de faina pentru paine 1/2 lingurita de sare 1…
Read more »

Mere, pepeni şi roşii murate

4 October 2012
Mere, pepeni şi roşii murate din: pepeni, mere, rosii, saramura, frunze de telina, marar uscat, usturoi, morcovi, hrean, frunze de visin si cimbru. Ingrediente: 3 kg pepeni rosii mici, cu diametrul de 10-15 cm 2 kg mere mici 2 kg rosii prunisoare 4-5 l saramura (2 linguri de sare, 1 lingura otet la 1 litru…
Read more »

Musaca de vinete cu cascaval

4 October 2012
O reteta de musaca de vinete cu cascaval din: vinete, carne tocata, ceapa, oua, boia de ardei, pasta de tomate, nucsoara, patrunjel, unt, pesmet, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete mari 500 g carne tocata 1 ceapa mare 2 oua 1 lingura boia de ardei 2 linguri pasta de tomate 1 lingurita nucsoara 1…
Read more »

Ciorba de vita

4 October 2012
O reteta savuroasa de ciorba de vita din: rasol de vita, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ardei grasi, rosii, cartofi, praz, tarhon, patrunjel, bors si sare. Ingrediente: 1 rasol de vita sau vrabioara (400 g) morcov patrunjel telina 1 ceapa mijlocie 1-2 ardei grasi 3-4 rosii bine coapte 2 cartofi mijlocii 1 fir de praz 1…
Read more »

Curry verde in stil asiatic

4 October 2012
Curry verde in stil asiaticdin: ulei, pulpe de pui, lapte de cocos, sparanghel, morcov, fasole verde, muguri de bambus, coriandru, sos de peste, zeama de lamaie, cepa roinita, ardei iute, usturoi, ghimbir, menta si zahar. Ingrediente: 2 linguri ulei de nuci sau de masline 6 pulpe de pui si 2 bucati piept de pui, dezosat,…
Read more »

Tocana de dovleac

4 October 2012
O reteta de tocana de dovleac din: dovleac, cartofi, ceapa verde, supa de vita, unt, usturoi, boabe de grau, chilli, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 dovleac mediu (aproximativ 1,2 kg) 300 g cartofi mici 1 fir pde praz 4 cepe verzi 600 ml supa de vita sau de zarzavat 3 catei de usturoi 1…
Read more »

Cocktail Hot Buttered Rum

4 October 2012
O reteta simpla de Cocktail Hot Buttered Rum din: rom, ceai de fructe, suc de lamaie, miere, unt si batoane de scortisoara. Ingrediente:  Rom 40 ml Ceai de fructe de padure 220 ml Suc de lamaie 20 ml Miere 2 lingurite Unt Batoane de scortisoara   Mod de preparare: Mod de preparare: Se pun toate…
Read more »

Reteta zilei: Spaghete cu crema de broccoli

4 October 2012
O reteta de Spaghete cu crema de broccoli din: broccoli, spaghete, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, smantana si parmezan. Ingrediente: 1/2 broccoli 500 spaghete 1 lingura unt nesărat 1 lingura ulei de masline 1/2 ceapa, fin tocata 1 cățel de usturoi, tocat 1/2 linguriță de sare de masă Piper negru proaspăt măcinat…
Read more »

Midii cu roşii şi ardei iute

4 October 2012
O reteta delicioasa de midii cu rosii si ardei iute din: rosii, ulei de masline, usturoi, salota, ardei iute, vin alb, pasta de tomate, zahar, midii si busuioc. Midiile proaspete au aspect umed, lucios şi miros de mare. Când ajungi acasă, clăteşte-le bine şi aşază-le într-un bol mare, acoperit cu prosoape de hârtie umedă. Nu…
Read more »

Piept de pui cu conopida

4 October 2012
O reteta de piept de pui cu conopida din: piept de pui, conopida, ulei de masline, usturoi, ceapa, patrunjel, morcov, telina, boabe de ienibahar, sare si piper. Conopida şi brocoli sunt consi­derate alimente anticancerigene şi puternice detoxifiante ale întregului organism. Consumul acestor legume de cel puţin trei ori pe săptămână previne anemia şi reglează tensiunea…
Read more »

Frigărui savuroase de pui cu sos satay

4 October 2012
Frigărui savuroase de pui cu sos satay din: piept de pui, miere, sos de soia, usturoi, ghimbir, ceapa rosie, chilli, ghimbir, ulei de nuci, arahide, zeama de lamaie, sos de soia, zahar, coriandru si ceapa vede. Ingrediente:  500 g piept de pui, taiat in cuburi de 4 cm 3 linguri miere 2 linguri sos de…
Read more »

Briose cu mere

4 October 2012
Briose cu mere din: mere, faina, unt, oua, lapte, smantana, zahar vanilat si praf de copt. Ingrediente: 400 g mere Golden 300 g faina 100 g unt topit 2 oua 100 ml lapte 50 ml smantana de gatit 1 plic cu zahar vanilat 1 plic cu praf de copt   Mod de preparare: Curăţă merele…
Read more »

Pui cu fasole si dovlecei

4 October 2012
Pui cu fasole si dovlecei din: muschiulet de pui, fasole, dovlecel, ulei de masline, marar, coriandru, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g muschiulet de pui (partea de pe interiorul pieptului de pui) 400 g fasole grasa alba 1 dovlecel 50 ml ulei de masline 1 legatura marar 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate…
Read more »

Morcovi cu usturoi

4 October 2012
O retet delicioasa de morcovi cu usturoi din: unt, usturoi, coaja si zeama de portocala, patrunjel, morcovi, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin, vin si supa de legume. Ingrediente: o bucată de unt 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi coaja rasă şi zeama de la o portocală o mână de frunze proaspete…
Read more »

Retete culinare: Tocinei

4 October 2012
O reteta de tocinei din: cartofi, ceapa, faina, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente:  1 kg cartofi 1 ceapa 3-4 linguri cu faina 2 oua sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Curata si spala cartofii, rade-i. Procedeaza la fel cu ceapa. Scurge bine de apa (stoarce in pumni), amesteca totul cu faina…
Read more »

Limoncello aromat

4 October 2012
O reteta simpal de Limoncello aromat din: lamai, votca, zahar tos si apa fiarta. Ingrediente: 5 lamai necerate 1  l de votca 750 g de zahar tos 700 ml de apa fiarta   Mod de preparare: Curăţă coaja lămâilor cu un cuţit econom (cojitorul de legume), fără a tăia din partea albă, care este amară.…
Read more »

Tarta cu pere si nuci

4 October 2012
O reteta de tarta cu pere si nuci din: aluat, pere, zahar, unt, zahar brun, miere, frisca, oua, nuci si sare cu aroma de fum. Ingrediente: 400 g aluat de tarta 2 pere, curatate de coaja si de samburi si taiate in patru 3 linguri zahar 60 g unt nesarat 140 g zahar brun 50…
Read more »

Varza calita cu carnaciori la gratar

4 October 2012
O reteta de varza calita cu carnaciori la gratar din: varza, carnaciori, ceapa, ulei, pasta de tomate, boia de ardei, foi de dafin, seminte de chimen, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente:  varza mare 500 g carnaciori subtiri proaspeti 1 ceapa mare 50 ml ulei 1 lingura pasta de tomate 1 lingura rasa boia de…
Read more »

Piscoturi cu struguri

4 October 2012
O  reteta delicioasa de piscoturi cu: vin alb, struguri, oua, zahar, lamaie, nuci. Ingrediente: 200 g pişcoturi 200 ml vin alb sec 500 g boabe de struguri 3 ouă 1 lingură zahăr 1 lămâie mare 50g nuci taiate felii Mod de preparare: Rupi piscoturile in bucatele, iar jumatate le pui intr-un vas si le stropesti…
Read more »

Tartă cu prune si scortisoara

4 October 2012
O reteta de tarta cu prune si scortisoara din: aluat, oua, branza de vaci, branza telemea, zahar, zahar vanilat, smantana, prune si scortisoara. Ingrediente:  300 g aluat foitaj 3 oua 200 g branza de vaci 100 g branza telemea 200 g zahar 1 plic cu zahar vanilat 50 ml smantana prune zahar pudra scortisoara  …

Crochete de curcan cu praz

4 October 2012
Crochete de curcan cu praz din: carne tocata de curcan, praz, cimbru, ceapa, supa de legume, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata de curcan 4 fire praz 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit 1 ceapa 100 ml supa de legume 3-4 linguri ulei de masline 4-5…
Read more »

Cocktail Lavender Collins

4 October 2012
O reteta simpla de Cocktail Lavender Collins din: gin, sirop de levantica, fresh de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 40 ml Gin 20 ml sirop de levantica 30 ml fresh de lamaie Top Apa minerala   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu gheata pisata intr-un pahar Collins.
Read more »

Chec de banane

4 October 2012
Chec de banane din: curmale, banane, lapte, ulei, unt, zahar, oua, faina, nucsoara, scortisoara, banane, zahar si frisca. Ingrediente: 175 g curmale, fara samburi 2 banane, bine coapte 2 linguri lapte 2 linguri ulei 50 g unt, inmuiat la temperatura camerei + 25 g pentru banane 175 g zahar 2 oua 125 g faina cu…
Read more »

Retete savuroase: Dovlecei umpluţi

4 October 2012
O reteta savuroasa de dovlecei umpluti din: dovlecei, carne tocata, ceapa, orez, cimbru, pasta de tomate, boia de ardei dulce, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:  4 dovlecei mari 400 g carne tocata 1 ceapa 50 g orez 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit 3-4 linguri ulei 1 lingura pasta de tomate 1 lingurita boia de…
Read more »

Reteta zilei: Sos de rosii

4 October 2012
O reteta simpla si gustoasa de sos de rosii din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, apa, zahar brun, sare, piper, cimbru, busuioc, oregano si patrunjel. Ingrediente: 60g unt 60ml ulei de masline 1 ceapa mare taiata marunt 5 capatani de usturoi taiate marunt 4 conserve de rosii (410g fiecare) 400ml apa 20ml zahar…
Read more »

Rata cu bame si ceapa caramelizata

4 October 2012
O reteta de rata cu bame si ceapa caramelizata din: piept de rata, bame, ceapa, zahar, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de rata 600 g bame 2 cepe mari 1 lingura zahar 2 catei de usturoi 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Spălaţi pieptul de raţă, scurgeţi-l şi…
Read more »

Prăjitură tropicală

3 October 2012
Prajitura tropicala din: miere, ananas, mango, coaja si zeama de lamaie, unt, zahar brun, oua, faina, scortisoara, cuisoare, ghimbir, nucsoara si rom. Ingrediente: 4 linguri miere 250 g ananas, taiat bucati de 2 cm 1 mango, taiat bucati de 2 cm coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 200 g unt +50 g pentru…
Read more »

Peşte întreg la grătar

3 October 2012
Multă lume consideră că, dacă vrei să faci un grătar, ai nevoie de biftec, de cotlet sau de cârnaţi. Totuşi, în ţările în care clima o permite, există şi tradiţia de a prăji la grătar peşte întreg. Atunci când folosiţi grătarul, temperatura este relativ blândă. Pe de altă parte, carnea multor specii de peşte devine…
Read more »

Pepene galben umplut cu budinca

3 October 2012
Pepene galben umplut cu budinca din: pepene galben, budinca de ciocolata, zahar, lapte si nuca de cocos. Ingrediente: 2 bucati mari de pepene galben sau 4 pepeni mai mici 2 pachete de budinca de ciocolata sau caramel 6 linguri zahar 1 l lapte 4 linguri de nuca de cocos pentru decor sau cateva frunze de…
Read more »

Ciorbă de ardei copţi

3 October 2012
O reteta de ciorba de ardei copti din: carne de vita, ardei capia, morcovi, telina, ceapa, patrunjel, bulion si sare. Ingrediente: 300 g carne de vita 4-5 ardei capia 2-3 morcovi 1 telina cu tot cu frunze 2 cepe 1 radacina de patrunjel 1 lingura cu bulion sau 2-3 rosii sare   Mod de preparare:…
Read more »

Clatite in sos de vanilie

3 October 2012
O reteta de clatite in sos de vanilie din: branza de vaci, galbenusuri, zahar, zahar vanilat, coaja de portocala, sare, smantana si albusuri. Ingrediente: pentru umplutura: 250 g branza de vaci 3 galbenusuri 5 linguri zahar 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la o portocala un praf de sare pentru sos: 500 g smantana…
Read more »

Saramură de peşte sau carne de pui

3 October 2012
Saramură de peşte sau carne de pui din: peste, concentrat de legume, piper, boia de ardei, ardei iute, patrunjel, marar, frunze de dafin, ulei, usturoi si rosii. Ingrediente: 1,5 kg peste 50 g concentrat de legume 1 lingurita piper 1 lingurita boia de ardei 1 ardei iute patrunjel marar 2 frunze de dafin 50 ml…
Read more »

Panna cotta cu vanilie şi sos de zmeură

3 October 2012
Panna cotta cu vanilie şi sos de zmeură din: lapte, gelatina, coaja de lamaie, pastai de vanilie, bobite de cardamom, zahar, zmeura, zahar si amidon. Ingrediente: 240 ml de lapte 4 foi de gelatina (sau 3 lingurite de gelatina la plic) 240 ml de smantana pentru frisca coaja de la 1 lamaie 2 pastai de…
Read more »

Cocktail Passion Fruit Collins

3 October 2012
O reteta simpla de Cocktail Passionfruit Collins din: vodka, lemon juice, fructul pasiunii, zahar, apa minerala si gheata. Ingrediente: 50 ml Vodka 25 ml lemon juice 1 fructul pasiunii 2 lingurite zahar Apa minerala Gheata pisata   Mod de preparare: Se pune jumatate de pahar cu gheata pisata, se adauga ingredientele si se amesteca puternic.…
Read more »

Tocana de iepure

3 October 2012
O reteta delicioasa de tocana de iepure din: pulpe de iepure, morcovi, telina, ceapa, usturoi, vin rosu, pasta de rosii, oregano, nucsoara, foi de dafin, masline, sare si piper. Carnea de iepure este foarte sănătoasă, are mai puţin colesterol decât cea de pui sau curcan, mai multe proteine şi se digeră uşor, fiind recomandată în…
Read more »

Piept de pui cu sos de ardei

3 October 2012
Piept de pui cu sos de ardei din: ardei grasi, piept de pui, ulei, unt, boia iute, sos pesto, curry, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 5 ardei grasi galbeni 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 bucati piept de pui 1 canita ulei 2 linguri unt boia iute 1 lingurita de sos pesto…
Read more »

Plăcintă cu peşte, creveţi şi spanac

3 October 2012
O reteta de placinta cu peste, creveti si spanac din: aluat, spanac, fileuri de peste, creveti, usturoi, ulei de masline, busuioc, cimbru, menta, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 500 g spanac congelat 300 g fileuri de peste alb (cod merluciu, salau) 300 g creveti decorticati 1 capatana de usturoi 2-3 linguri…
Read more »

Tarta cu mure şi cremă de migdale

3 October 2012
O reteta de tarta cu mure si crema de migdale din: aluat, migdale, unt, zahar, oua, faina, esenta de migdale, lapte, gem de mure, mere si mure. Ingrediente: 400 g aluat fraged 200 g migdale macinate 175 g unt+40 g pentru mere 200 g zahar +25 g pentru mere 4 oua 75 g faina cu…
Read more »

Reteta zilei: Supa de fasole neagra cu porumb si rosii

3 October 2012
O reteta de supa de fasole neagra cu porumb si rosii din: ulei de masline, ceapa, morcovi, usturoi, praf de chilli, chimen, piper, supa de legume, fasole neagra, porumb si rosii. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 morcovi, feliati 4 catei de usturoi, tocati 2 linguri praf de chili 1 lingura…
Read more »

Carnaciori proaspeti cu ardei

3 October 2012
Carnaciori proaspeti cu ardei din: carnaciori, ardei gras, masline umplute cu ardei, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 carnaciori proaspeti (circa 500 g) 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 100 g masline umplute cu ardei 200 ml vin alb 1 canita ulei de masline sare piper   Mod de…
Read more »

Retete culinare: Salată rusească

3 October 2012
O reteta de salata ruseasca din: cartofi, morcovi, mazare, telina, sunca, castraveciori acri, maioneza, mustar, sare si piper. Ingrediente: 5-6 cartofi mari 4-5 morcovi 200 g mazare 1 telina mica 500 g sunca 4-5 castraveciori acri 300 g maioneza 2 linguri cu mustar sare piper   Mod de preparare: Pune la fiert în apă rece…
Read more »

File de pangasius cu mac

3 October 2012
O reteta de file de pangasius cu mac din: file de pangasius, oua, faina, mac, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg file de pangasius sau alt peste 3 oua 3 linguri faina 3 linguri mac macinat sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Speli şi porţionezi peştele şi îl presari cu sare…
Read more »

Salata pescarului

3 October 2012
O reteta de salata pescarului din: file de peste, orez, ardei iute, morcovi, rosii cherry, maioneza, ulei de masline si otet. Ingrediente: 300 g file de peste 250 g orez 1 ardei iute verde 1 fir de usturoi verde 3 morcovi 3 rosii cherry 75 g maioneza 2 linguri ulei de masline 1 lingura cu…
Read more »

Rigatoni alla bolognese

3 October 2012
Rigatoni alla bolognese din: carne de vita, sos de rosii, usturoi, ceapa, morcov, supa de vita, vin rosu, ulei de masline, paste rigatoni si parmezan. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 400 g sos de rosii 2 catei de usturoi, tocati fin 1 ceapa medie, tocata fin 1 morcov, dat pe razatoare 150 ml…
Read more »

Suc de roşii

3 October 2012
O reteta de suc de rosii din: rosii, sare grunjoasa, zahar brun, piper si busuioc. Ingrediente: 5 kg rosii sare grunjoasa (neiodata) 1-2 linguri cu zahar brun piper busuioc   Mod de preparare: Dă roşiile prin separatorul ataşat maşinii de tocat de două ori. Toarnă sucul colectat într-o oală şi pune la foc mic, amestecând…
Read more »

Cartofi umpluţi cu peşte afumat

3 October 2012
O reteta delicioasa de cartofi cu: peste afumat, sfecla rosie, morcov, telina, branza de vaci, smantana, limeta, sare, piper, marar, usturoi. Ingrediente: cartofi potriviţi 400 g peşte afumat o sfeclă roşie un morcov o felie de ţelină 200 g brânză de vaci două linguri cu smântână o limetă sare piper mărar usturoi Mod de preparare:…
Read more »

Cocktail Jamaica Banana Bay

3 October 2012
O reteta simpla de Cocktail Jamaica Banana Bay din: apricot brandy, lichior de banane, rom jamaica si lichior de cirese. Ingediente: 1 cl Apricot brandy 1 cl lichior de banane 3 cl rom Jamaica 1 strop de lichior de cirese   Mod de preparare: Turnam intr-un pahar Apricot Bandy-ul, lichiorul de banane, romul si un…
Read more »

Conserva de ceapa cu chilli

3 October 2012
Conserva de ceapa cu chilli din: sare grunjoasa, ceapa, ardei iute, otet de mere, otet de cidru si zahar tos. Ingrediente: 300 g sare grunjoasa 1 kg ceapa mica sau esalote, curatate 4-8 bucati ardei iute (circa 1-2 la borcan, dupa gust) 350 ml otet de mere 350 otet de cidru 225 g zahar tos…
Read more »

Smoothie cu ananas, piersici şi mure

3 October 2012
Smoothie cu ananas, piersici şi mure din: piersici, ananas, mure si frunze de menta. Ingrediente: 2 piersici 2 felii de ananas 1 ceasca cu mure frunze de menta pentru decor   Mod de preparare: Mixezi fructele pe rând şi pui conţinutul în cupă. Prima dată mixezi murele, urmează piersicile decojite şi ananasul. Mixatul nu trebuie…
Read more »

Pateuri cu brânză telemea

3 October 2012
O reteta de pateuri cu branza telemea din: aluat, telemea, oua, lamaie, ulei, chimen, cascaval si sare. Ingrediente: 800 g aluat foitaj 300 g telemea 2 oua (doar galbenusurile) 1 lamaie 20 ml ulei putin chimen si cascaval ras (pentru presarat deasupra) sare   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Razi coaja de lămâie.…
Read more »

Biscuiţi cu coacăze

3 October 2012
O reteta de biscuiti cu coacaze din: branza de vaci, lapte, ulei de floarea soarelui, zahar, ou, faina, praf de copt, zahar vanilat, sare, coacaze si fulgi de migdale. Ingrediente: 175 g branza de vaci 6 linguri lapte 6 linguri ulei de floarea soarelui 75 g zahar 1 ou 300 g faina 1 pachetele praf…
Read more »

Zacusca de dovlecei

3 October 2012
Zacusca de dovlecei din: dovlecei, vinete, ardei, ceapa, rosii, piper boabe, foi de dafin, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 3 kg dovlecei 3 kg vinete 3 kg ardei rosii 2 kg ceapa 2 kg rosii 250 ml ulei piper boabe foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar sare piper   Mod de preparare: Coace ardeii…
Read more »

Despre morcovi

3 October 2012
Conţinând foarte mult zahăr, morcovii sunt excelenţi gătiţi la cuptor, deoarece zahărul din ei se caramelizează, iar morcovii devin maronii, lipicioşi şi delicioşi! De asemenea, se folosesc frecvent în tocăniţe şi supe, deoarece conferă mâncărurilor o anumită dulceaţă, iar fiind atât de dulci pot fi utilizaţi chiar şi la prăjituri. Morcovii tineri apar în mai…

Kalakukko

3 October 2012
Kalakukko din: file de hering, slanina afumata, unt, faina de secara, faina de grau, oua, drojdie de bere si sare. Ingrediente: 500 g file de hering 150 g slanina afumata 200 g unt 125 g faina de secara 300 g faina de grau 2 oua 1 lingurita drojdie de bere sare   Mod de preparare:…
Read more »

Lasagna cu pui

3 October 2012
O reteta delicioasa de lasagna cu pui din: piept de pui, supa de pui, ulei de masline, morcovi, ceapa, pulpa de rosii, foi de lasagna, mozzarella, unt, faina, lapte si nucsoara. Ingrediente: 1 kg piept de pui 300 ml supa de pui sau de legume 3 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns 2…
Read more »

Sos BIoody Mary

3 October 2012
O reteta de sos bloody mary din: ulei de masline, ceapa, coriandru, ardei iute, usturoi, piure de rosii, sos tabasco, sos worchestershire, sare de telina, piper, rosii, zahar, otet de vin alb si votca. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata marunt 1 lingurita coriandru macinat 1 ardei iute, tocat 1 catel…
Read more »

Ecler cu sos de fructe de pădure

3 October 2012
O reteta delicioasa de ecler cu: apa, sare, unt, faina, oua, budinca, lapte, ciocolata, frisca, fructe de padure, zmeura, mure. Ingrediente: 220 ml apă un vârf de linguriţă cu sare 125 g unt 150 g făină 4 ouă un plic cu budincă de caramel 500 ml lapte dulce 100 g ciocolată cu cafea 500 m…
Read more »

Budincă cu hribi şi costiţă

3 October 2012
O reteta delicioasa de budinca cu: paine, lapte, oua, hribi, unt, branza telemea, costita, ceapa, usturoi, cimbru, sare, piper, smantana, castraveti. Ingrediente: o pâine 450 ml lapte dulce 3 ouă 250 g hribi 50 g unt 180 g brânză telemea 300 g costiţă o ceapă doi căţei de usturoi o lingură cu cimbru sare piper…
Read more »

Salată cu şprot afumat

3 October 2012
O reteta delicioasa de salata cu: sprot, ardei capia, ardei iute, capere, arpagic murat, cartof, maioneza, lamaie, mustar, porumb, salata verde, busuioc. Ingrediente: două conserve cu şprot afumat doi ardei capia un ardei iute mic două lin guri cu capere un borcănel cu arpagic murat un cartof 200 g maioneză o lămâie o linguriţă cu…
Read more »

Gofre cu cremă de frişcă şi pepene

3 October 2012
O reteta delicioasa de gofre cu: faina, ou, zahar pudra, lapte dulce, unt, drojdie, frisca, esenta de vanilie, branza de vaci, pepene rosu, ananas. Ingrediente: 250 g făină un ou 100 g zahăr pudră 100 ml lapte dulce 150 g unt jumătate de linguriţă cu drojdie proaspătă 500 ml frişcă o linguriţă cu esenţă de…
Read more »

Tort aperitiv

2 October 2012
O reteta de Tort aperitiv din: cascaval, friptura, pastrama, parizer de pui afumat, unt, gogosar, branza de vaci cu verdeata si masline. Ingrediente: 1 roata de cascaval (aproximativ 400 g ) 3 felii subtiri de friptura rece 3 felii de pastrama sau muschi file 3 felii de parizer de pui afumat 200 g unt 2…
Read more »

Fasole verde frantuzeasca

2 October 2012
Fasole verde frantuzeasca din: fasole verde, faina, unt, ulei, ceapa, lapte, oua, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 linguri faina 50 g unt 80 ml ulei 100 g ceapa 200 ml lapte 2 oua sare piper patrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi faso­lea, o fierbi pe jumătate, o speli…
Read more »

Sote de ciuperci de pădure cu roşii

2 October 2012
Sote de ciuperci de pădure cu roşii din: ciuperci, ceapa verde, usturoi, rosii, ulei de masline, sare, piper alb si rozmarin. Ingrediente: 1 kg ciuperci de padure asortate 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde sau 2 fire de praz 400 g rosii bine coapte 2 linguri ulei de masline sare piper alb macinat…
Read more »

Sos picant pentru iarna

2 October 2012
Sos picant pentru iarna din: rosii, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, ulei, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe si cimbru. Ingrediente:  6 kg rosii 1,5 kg ardei capia 500 g ardei iute 3 kg ceapa 1 capatana de usturoi 500 ml ulei 3 linguri cu sare 8 linguri cu zahar foi de dafin…
Read more »

Bors de vita

2 October 2012
O reteta savuroasa de bors de vita din: oase de vita, cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, pulpe de rosii, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 kg oase de vita cu carne pe ele 2 cartofi 1 ceapa mare 2 morcovi mari 1 radacina de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras 200…
Read more »

Salata de vinete (Patlicon salatasi)

2 October 2012
O reteta de salata de vinete din: vinete, usturoi, iaurt, patrunjel, ulei, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 500-600 g vinete coapte 1 catel de usturoi 150 g iaurt simplu patrunjel 50 ml ulei suc proaspat de la 1/2 lamaie sare dupa gust   Mod de preparare: Vinetele coapte, le cureţi de coajă şi le…
Read more »

Gogoşari de iarnă

2 October 2012
Gogosari de iarna din: gogosari, apa, miere, zahar brun, otet, sare grunjoasa, hrean, boabe de piper, boabe de mustar, frunze de dafin si frunze de telina. Ingrediente: 2 kg gogosari curatati 1 l apa 100 g miere 100 g zahar brun 200 ml otet 2 linguri cu sare grunjoasa 1 hrean 20 g boabe de…
Read more »

Supa cu orez si usturoi

2 October 2012
O reteta de supa cu orez si usturoi din: orez, usturoi verde, margarina, ulei de masline, galbenusuri, apa, concentrat de legume si piper. Ingrediente: 100 g orez 1 legatura usturoi verde 2 linguri margarina 1 lingura ulei de masline 3 galbenusuri 2 l apa 5 linguri concentrat de legume piper   Mod de preparare: Alegi…
Read more »

Gulaş de pui cu praz

2 October 2012
Gulas de pui cu praz din: piept de pasare, praz, ardei grasi, ulei, faina, pasta de tomate, boia, piper si sare. Ingrediente: 500 g piept de pasare 250 g praz 2 ardei grasi 2 linguri ulei 1 lingurita faina 3 linguri pasta de tomate boia dulce piper si sare   Mod de preparare: Speli pieptul…
Read more »

Lasagna cu sos bolognez

2 October 2012
O reteta delicioasa de lasagna cu sos bolognez din: kaizer, ceapa, usturoi, morcovi, telina, ulei de masline, oregano, carne, sare de mare, piper, rosii, busuioc, parmezan, foi cu ou si creme fraiche. Ingrediente: pentru sosul bolognez: 2 felii kaizer 2 cepe potrivite 2 catei de usturoi 2 morcovi 2 teline ulei de masline 2 lingurite…
Read more »

Brânzoaice cu cremă si mărar

2 October 2012
O reteta de Brânzoaice cu cremă si mărar din: faina, drojdie, ou, ulei, apa, sare, branza de oaie, oua, marar, frunze de ceapa si ulei. Ingrediente: 1 kg faina 25 g drojdie proaspata 1 ou 2 linguri ulei 400 ml apa calduta sare pentru umplutura: 500 g branza de oaie 4 oua 1 legatura marar…
Read more »

Omleta italiana cu cartofi noi

2 October 2012
Omleta italiana cu cartofi noi din: ceapa rosie, ardei, ulei de masline, dovlecei, boabe de porumb, oua, branza de burduf, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa rosie medie 1 ardei rosu mic 2-3 linguri ulei de masline 350-400 g cartofi rasi 150 g dovlecei rasi 3 linguri boabe de porumb conservate 6 oua 150…
Read more »

Roşii in saramură

2 October 2012
Rosii in saramura din: rosii, sare, dafin, piper boabe, usturoi si apa. Ingrediente: rosii sare dafin piper boabe usturoi apa   Mod de preparare: Alege roşii micuţe, spală-le şi înţeapă-le din loc în loc cu un ac sterilizat (trecut prin flacăra de la argaz) şi pune-le în borca­ne fără să le presezi. Pe măsură ce…
Read more »

Ardei umpluti juma-juma

2 October 2012
Ardei umpluti: carne tocata, orez, morcovi, ceapa, ceapa verde, usturoi, ardei gasi, rosii, bulion, marar, patrunjel, branza topita, smantana si ou. Ingrediente: 350 g carne tocata amestec de porc cu vita 1 cescuta de orez 1 morcov 1 ceapa uscata potrivita 1 fir de ceapa verde 2 catei de usturoi 5 ardei grasi galbeni 3…
Read more »

Cartofi copţi cu şuncă si caşcaval

2 October 2012
O reteta de cartofi copti cu sunca si casaval din: cartofi, sunca, cascaval, ceapa verde, rosie, ulei, sare, piper, iaurt, ceapa si usturoi. Ingrediente: 8 cartofi medii 100 g sunca fiarta 200 g cascaval 1 legatura ceapa verde 1 rosie 2 linguri ulei sare piper alb macinat pentru sos: 300 ml iaurt 1 ceapa arpagic…
Read more »

Sos arrabbiata

2 October 2012
Incinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie nonaderentă. Sotează timp de 5 minute 1 ceapă, tocată mărunt şi 5 căţei de usturoi, zdrobiţi. Stinge cu 1/2 cană de vin roşu, după care adaugă 2 linguri de zahăr brun, 2 linguri de busuioc proaspăt, tocat, 2 linguriţe fulgi de chilii, 1/4 linguriţă piper negru măcinat,…
Read more »

Limonada cu mure

2 October 2012
Portioneaza in 4 pahare 150 g mure, 2 linguri zeama de lamaie, 8 linguri zahar tos si o mana de frunze de menta. Zdrobeste cu sucitorul, adauga gheata zdrobita si completeaza cu apa minerala carbogazoasa.
Read more »

Morcovi întregi la cuptor

2 October 2012
Morcovi întregi la cuptor din: morcovi, ulei de masline, otet de vin rosu cu ierburi aromate, sare de mare, piper, cimbru si usturoi. Ingrediente: 750 g morcovi tineri, de culori diferite dacă e posibil, spălaţi şi răzuiţi de coajă ulei de măsline oţet de vin roşu sau cu ierburi aromate sare de mare şi piper…
Read more »

Ciorba cu zer

2 October 2012
O reteta de ciorba cu zer din: apa, zer, mazare, fasole verde, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, rosii, marar, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 l apa 1 l zer (sau 500 g iaurt diluat cu apa) o mana de mazare o mana de fasole verde 2 cartofi 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 2-3 rosii 1…
Read more »

Clatite cu svaiter

2 October 2012
O reteta de clatite cu svaiter din: faina, oua, svaiter, apa, unt si piper. Ingrediente: 300 g faina 3 oua 350 g svaiter 1 l apa 3 linguri unt piper   Mod de preparare: Fierbi apa cu untul şi adaugi toată făina, amestecând re- ipede pe foc, până devine o pastă fină care se desprin­de…
Read more »

Reteta zilei: Sos de branza cu rosii si coriandru

2 October 2012
Sos de branza cu rosii si coriandru din: branza, cascaval, ardei gras, ceapa rosie, ulei vegetal, coriandru, rosie si lapte. Ingrediente: brânză albă, maruntita cascaval ras 1 ardei gras, fara semințe și tocat 1/2 cana ceapa rosie 1 lingura ulei de canola sau ulei vegetal coriandru proaspat, tocat 1 rosie proaspata, fara semințe și taiata…
Read more »

Sufleu ardelenesc de cartofi cu mezeluri

2 October 2012
Sufleu ardelenesc de cartofi cu mezeluri din: cartofi, bacon, salam, sunca, margarina, ceapa, ardei gras, smantana, oua, ciuperci, cascaval, mustar, patrunjel, maghiran, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g bacon 200 g salam 200 g sunca 1 margarina 2 cepe 1 ardei gras rosu (sau capia sau gogosar) 200 g smantana degresata…
Read more »

Castraveti în saramură

2 October 2012
O reteta de castraveti in saramura din: castraveti, boabe de mustar, usturoi, sare grunjoasa, marar uscat, tarhon, hrean si dafin. Ingrediente: castraveti mici boabe de mustar usturoi sare grunjoasa marar uscat tarhon hrean dafin   Mod de preparare: Pune pe fundul fiecărui borcan (de minimum 700 g şi cu gura mai largă) mărar uscat, frunze…
Read more »

Sos puttanesca proaspat

2 October 2012
Pune intr-un bol mare 250 g de rosii cherry tocate, 2 linguri de capere, 1/2 catel de usturoi zdrobit, 1 ardei iute tocat fin, 12 masline verzi tocate, 1 legatura mica de patrunjel si zeama de la 1 lamaie. Adauga 3 linguri ulei de masline, asezoneaza si amesteca bine.
Read more »

Pui fript cu roşii coapte şi mujdei de usturoi

2 October 2012
Pui fript cu roşii coapte şi mujdei de usturoi din: pui, rosii, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: 1 pui 7-8 rosii coapte bine 5-6 catei de usturoi 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Puiul îl ungi cu puţin ulei, îl sărezi şi îl pui pe grătar. Aşezi roşiile pe lângă pui, pe grătar…
Read more »

Friptură de porc şi salată de mere cu ardei

2 October 2012
O reteta de friptura de porc si salata de mere cu ardei din: spata de porc, unt, zahar brun, mustar cu boabe, ceapa, mere, ardei grasi, frunze de dafin, otet de cidru, ulei de masline, si zahar brun. Ingrediente: 2-2,5 kg spata de porc sau piept de porc, rulat si legat cu ata alimentara 50…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu