vineri, 29 martie 2013

Retete de Pasti #96


Retete de Paste:

Supa de zarzavat

17 August 2012
Supa de zarzavatO reteta de supa de zarzavat din: varza, morcovi, telina, dovlecei, ulei, supa, patrunjel, piper, boabe de fasole si taitei. Ingrediente: 1/2 capatana de varza 250 g morcovi 1 telina 1 dovlecel 1 lingura ulei 1,5 l de supa fiarta cu 2 lingurite de condimente patrunjel sau marar verde piper 1 conserva de boabe fasole…
Read more »

Cum se prepara paine cu malai (video)

17 August 2012
Cum se prepara paine cu malai (video)O reteta video despre cum se prepara paine cu malai, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 1/2 cups (380ml) cornmeal 1 1/2 cups (380ml) plain flour 1 1/4 cups (310ml) milk 1 medium egg, beaten 2 tsp baking powder 1/2 tsp sugar 1 diced jalepeno   Cum se…
Read more »

Oua impachetate

17 August 2012
Oua impachetateO reteta de oua impachetate din: faina, oua, lapte, unt, sare, zahar, ulei si patrunjel. Ingrediente: 70 g faina 5 oua 120 ml lapte 1 cub de unt 1 praf de sare 1 varf de lingurita de zahar ulei pentru prajit patrunjel pentru decor   Mod de preparare: Intr-un castron, pune un ou, laptele, sarea…
Read more »

Copănele de pui în stil thailandez

17 August 2012
Copănele de pui în stil thailandezO reteta de copanele de pui in stil thailandez din: sos dulce de chilli, coaja si zeama de potocala, usturoi, pasta de curry si ciocanele de pui. Ingrediente: 2 linguri sos dulce de chilli coaja rasa de la 1 portocala, plus 2 linguri de zeama 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingura pasta rosie de…
Read more »

Snitele din ardei capia

17 August 2012
Snitele din ardei capiaO reteta de snitele din ardei capia din: branza, oua, piper, ardei capia, costita, cascaval si pesmet. Ingrediente: 300 g branza 2 oua piper 10 ardei capia rosii 10 felii subtiri de costita 10 felii de cascaval pesmet   Mod de preparare: Amesteci bine brânza cu ouăle şi cu piperul, apoi umpli ardeii cu această…
Read more »

Chilca

17 August 2012
ChilcaO reteta de chilca din: peste, lamai, ulei, ceapa rosie, masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g peste marunt, zis chilca 2 lamai 4 linguri ulei 2 cepe rosii 100 g masline 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curatati pestisorii, taiati-le capetele, spalati-i si scurgeti-i de apa in servetele. Din acest…
Read more »

Grog de cafea

17 August 2012
Grog de cafeaO reteta de grog de cafea din: cafea, vin, rom, zahar vanilat, scortisoara, candel brun si carambola. Ingrediente: 1 si 1/2 cesti de cafea fierbinte 20 cl vin rosu Bordeaux 3 linguri de rom 1 plic de zahar vanilat 1/2 lingurita de scortisoara 40 g candel brun 1 carambola   Mod de preparare: Incalzim, dar…
Read more »

Chec de dovlecei

17 August 2012
Chec de dovleceiO reteta de chec de dovlecei din: oua, zahar pudra, faina, praf de copt, scortisoara, sare, fulgi de cocos, dovlecei si ulei. Ingrediente: 3 oua 2 cesti zahar pudra 3 cesti faina 1/2 plic praf de copt 1 si 1/2 lingurita scortisoara 1 praf de sare 1 ceasca fulgi de cocos 2 cesti dovlecei rasi…
Read more »

Retete culinare: Musaca de vinete

17 August 2012
Retete culinare: Musaca de vineteO reteta de musaca de vinete din: vinete, ulei, carne de porc, ceapa, oua, smantana, faina, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete mai mari 100 ml ulei 300 g carne de porc slaba 1 ceapa 2 oua intregi 100 g smantana 2 linguri faina sare piper   Mod de preparare: Toci carnea, toci şi ceapa…
Read more »

Salată de ardei copţi cu seminţe de pin şi capere

17 August 2012
Salată de ardei copţi cu seminţe de pin şi capereO reteta de salata de ardei copti cu seminte de pin si capere din: ardei grasi, ulei de masline extravirgin, usturoi, seminte de pin, capere si frunze de busuioc. Ingrediente: 3 ardei grasi rosii si galbeni 3 linguri ulei de masline extravirgin, plus extra pentru grill 1 catel de usturoi 2 linguri seminte de pin…
Read more »

Turnulet de vinete si ardei

17 August 2012
Turnulet de vinete si ardeiO reteta de turnulet de vinete si ardei din: vinete, ardei grasi, ulei, otet, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 4 ardei grasi rosi 3 linguri cu ulei 3 linguri cu otet sare piper   Mod de preparare: Coace vinetele pe o plită, 20 de minute pe fiecare parte. Pune-le într-un castron, adaugă sare din…
Read more »

Coquilles Saint-Jacques cu spaghete de dovlecei

17 August 2012
Coquilles Saint-Jacques cu spaghete de dovleceiO reteta de Coquilles Saint-Jacques cu spaghete de dovlecei din: scoici, dovlecei, rosii uscate, mujdei de usturoi, unt, pesmet, supa de legume, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel si vin. Ingrediente: 4 scoici proaspete 2 dovlecei 2 rosii uscate 4 linguri mujdei de usturoi 3 linguri unt topit 5 linguri pesemt 200 ml supa…
Read more »

Reteta zilei: Pui cu sos teriyaki si garnitura de orez integral cu broccoli

17 August 2012
Reteta zilei: Pui cu sos teriyaki si garnitura de orez integral cu broccoliO reteta de Pui cu sos teriyaki si garnitura de orez integral cu broccoli din: copane de pui, sos teriyaki, ceapa, zahar brun, orez integral si broccoli. Ingrediente: 4 copane de pui dezosate sos teriyaki 2 cepe taiate felii zahar brun orez integral broccoli Mod de preparare: Puneti carnea de pui într-o punga care se…
Read more »

Feta marinată în ulei aromat

17 August 2012
Feta marinată în ulei aromatO reteta de feta marinata in ulei aromat din: ulei de masline, frunze de cimbru, usturoi, fulgi de chilli, rosii uscate, anghinare, feta si masline. Ingrediente: 100 ml ulei de masline 2 linguri frunze de cimbru proaspat, plus extra pentru presarat 4 catei de usturoi, feliati 1/4 lingurite fulgi de chilli 140 g de rosii…
Read more »

Salată cu vită

17 August 2012
Salată cu vităO reteta de salata cu vita din: muschi de vita, salata creata, rucola, ceapa rosie, avocado, mango si ulei. Ingrediente: 300 g muschi alb de vita 3 frunze de salata creata 100 g rucola 1/2 ceapa rosie 1/2 avocado 1/2 mango 1 lingura cu ulei   Mod de preparare: Spală carnea şi tai-o în felii…
Read more »

Borş din cap de crap

17 August 2012
Borş din cap de crapO reteta de bors din cap de crap din: capete de crap, morcovi, ceapa, patrunjel, cartofi, ardei gras, ardei iute, telina, rosii, otet, leustean, sare si piper. Ingrediente: 2 kg capete de crap 2 morcovi 2 cepe 2 radacina de patrunjel 6 cartofi 1 ardei gras 1 ardei iute 1 telina mica 4 rosii otet…
Read more »

Tocanita elvetiana

17 August 2012
Tocanita elvetianaO reteta delicioasa de tocanita cu: snitel, carne de porc, carne de vitel, ceapa, ciuperci, ulei, sare, piper, vin sec, smantana, patrunjel. Ingrediente: 600 g şniţel de porc şi viţel 2 cepe mici (arpagic) 500 g ciuperci 3 linguri ulei sare, piper 100 ml vin sec 200 ml smântână 1 lingură pătrunjel Mod de preparare:…
Read more »

Lasagna de dovlecei

17 August 2012
Lasagna de dovleceiO reteta de lasagna de dovlecei din: dovlecei, lapte, unt, faina, oua, nucsoara, sare, piper, cascaval si parmezan. Ingrediente: 1 kg dovlecei taiati felii subtiri, pe lung 350 ml lapte 4 linguri unt 2 linguri faina 2 oua 1 praf nucsoara macinata sare piper 100 g cascaval moale ras 80 g parmezan ras   Mod…
Read more »

Cafea cu anason

17 August 2012
Cafea cu anasonO reteta de cafea cu anason din: frisca, anason, sambuca, zahar brun si cafea. Ingrediente: 1 pahar de frisca lichida un varf de cutit de anason 6 linguri de Sambuca 6 lingurite de zahar brun 6 cesti de cafea fierbinte 30 de boabe de cafea   Mod de preparare: Batem frisca cu anasonul macinat. Incalzim…
Read more »

Piept de pui cu piersici

17 August 2012
Piept de pui cu piersiciO reteta de piept de pui cu piersici din: piept de pui, unt, ulei, piersici, sare si nucsoara. Ingrediente: 8 bucati mai mici de piept de pui 50 g unt 1 lingura ulei 4 piersici sare nucsoara   Mod de preparare: Iei bucăţile de piept de pui, le sărezi şi le ungi cu ulei, apoi…
Read more »

Pastă de caju

17 August 2012
Pastă de cajuO reteta de pasta de caju din: caju, apa, ulei de masline, zeama de lamaie, graham, patrunjel si sare. Este o nucă exotica din familia fisticului originară din Brazilia,fiind adusă în India şi estul continentului african de exploratori portughezi. Gustul inconfundabil o face de neînlocuitîn bucătăriile lumii,în special cele asiatice (thailandeză, indiană, chineză), unde este…
Read more »

Plăcintă rustică de pui cu caise

17 August 2012
Plăcintă rustică de pui cu caiseO reteta de placinta rustica de pui si caise din: pulpe superioare de pui, ceapa, seminte de coriandru, chimion, nucsoara, carne de porc, bacon, patrunjel, caise, piept de pui, utura, faina, lapte si ou. Ingrediente: 450 g pulpe superioare de pui, dezosate si fara piele 1 ceapa medie, taiata in sferturi 2 linguri seminte de…
Read more »

Bors de dovlecei cu iaurt

17 August 2012
Bors de dovlecei cu iaurtO reteta de bors de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, orez, ulei, bors, iaurt si leustean verde. Ingrediente: 1/2 kg dovlecei 1-2 morcovi 1 pastarnac 1 telina mica 2 cepe 1 ceasca de orez 3-4 linguri ulei 1 l bors 400 g iaurt leustean verde   Mod de preparare: Cureti morcovul,…
Read more »

Rulade de dovlecei gratinati

17 August 2012
Rulade de dovlecei gratinatiO reteta de rulade de dovlecei gratinati din: dovlecei, sunca, emmentaler, parmezan, sare, piper, chili si unt. Ingrediente: 4 dovlecei mici 300 g sunca 200 g emmentaler feliat 50 g parmezan ras sare piper rosu macinat 1 praf chili unt pentru uns forma   Mod de preparare: Se unge cu unt o formă de caşcaval,…
Read more »

Pui cu orez

17 August 2012
Pui cu orezO reteta delicioasa de pui cu:supa, orez, sare, piper, ardei gras, rosii, mazare, boia dulce, piper. Ingrediente: 600 ml supă 250g orez 4 pulpe de pui sare piper 2 ardei graşi verzi 250 g roşii 300 g mazăre congelată 1 lingură boia de ardei, dulce 1 linguriţă piper Cayenne   Mod de preparare:  Incingeţi cuptorul…
Read more »

Rulouri cu carne tocată

17 August 2012
Rulouri cu carne tocatăO reteta de rulouri cu carne tocata din: carne tocata, ceapa rosie, foi de lasagna, ulei de masline, rosii, sare, piper, masline, unt, cimbru si rozmarin. Ingrediente: 600 g carne tocată (pui sau pulpă de porc ) 2 cepe roşii mijlocii 12-14 foi lasagna 5 linguri ulei de măsline 3 roşii sare piper 100 g…
Read more »

Sote de morcovi cu naut

17 August 2012
Sote de morcovi cu nautO reteta de sote de morcovi cu naut din: naut, morcovi, unt, usturoi, patrunjel, menta si sare. Ingrediente: 200 g naut 3 morcovi medii 75 g unt 1 catel de usturoi patrunjel menta pentru decor sare   Mod de preparare: Pune năutul într-un castron şi lasă-l peste noapte la înmuiat. Fierbe-l în apă cu sare…
Read more »

Prăjitură cu zmeură şi marţipan

17 August 2012
Prăjitură cu zmeură şi marţipanSe bat 250 ml frişcă lichidă împreună cu un praf de zahăr. Se tapetează cu folie transparentă ceştile de desert şi se umplu cu frişcă. Se aşază deasupra câteva boabe de zmeură şi se încrustează puţin în frişcă; deasupra se repartizează pişcoturi pisate. Se dă la frigider. Se întinde cu sucitorul o foaie de marţipan,…
Read more »

Paste cu şuncă

17 August 2012
Paste cu şuncăO reteta delicioasa de paste cu: sare, prosciutto, ceapa, rosii cherry, ulei de masline, sos pesto, piper, parmezan. Ingrediente: 350 g paste (penne) sare 150 g prosciutto 4 cepe mici (arpagic) 250 g roşii cherry 2 linguri ulei de măsline 50 g sos pesto (borcan) piper 80 g parmezan Mod de preparare:  Fierbeţi pastele în…
Read more »

Retete culinare: Chiftelute aromate

17 August 2012
Retete culinare: Chiftelute aromateO reteta delicioasa de chiftelute din: ceapa, dovlecel, carne tocata, branza dulce, pesmet, sare, piper, ulei, ardei galben, anghinare, usturoi, rozmarin. Ingrediente: 1 ceapă 1 dovlecel mic 500 g amestec de carne tocată 2 linguri brânză dulce 1 lingură pesmet sare pi­per 3 linguri ulei câte 2 ardei galbeni şi roşii 1 cutie anghinare (425…
Read more »

Pui cu tarhon

17 August 2012
Pui cu tarhonO reteta delicioasa de pui cu: cartofi, sare, tarhon, ulei, piper, lapte, unt, nucsoara, pesmet. Ingrediente: 750 g cartofi făinoşi sare 1/2 legătură tarhon 3 buc. piept de pui (cca. 500 g) 2 linguri ulei piper 150 ml lapte 60 g unt nucşoară rasă 2 linguri pesmet Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i cuburi…
Read more »

Supa de mazare verde

16 August 2012
Supa de mazare verdeO reteta de supa de mazare verde din: mazare, salata verde, spanac, unt, patrunjel si sare. Ingrediente: 500 g mazare verde 1 salata verde putin spanac 1 bucatica de unt patrunjel verde sare   Mod de preparare: Pui boabele de mazăre să fiarbă împre¬ună cu salate şi spanacul în 2 1/2 l de apă fierbinte…
Read more »

Vinete picante cu fasole verde

16 August 2012
Vinete picante cu fasole verdeO reteta de vinete picante cu fasole verde din: ulei, piper rosu, sofran, ceapa rosie, rosii, vanata, fasole verde, sare, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei 1/4 lingurita piper rosu 1/4 lingurita sofran macinat 1 ceapa rosie fideluta 4 rosii taiate sferturi 1 vanata mare sau 2 mai mici taiate felii in…

Bagheta umpluta in stil Nicoise

16 August 2012
Bagheta umpluta in stil NicoiseO reteta de bagheta umpluta in stil Nicoise din: oua, ton, maioneza, rosii, busuioc, masline, file de ansoa, salota, ulei de masline, otet de vin alb si mustar Dijon. Ingrediente: 3 oua mari 130 g ton in ulei de masline, scurs, se pastreaza uleiul 1 bagheta lunga de aproximativ 54 cm 2 linguri de maioneza…
Read more »

Supa de cartofi noi cu branza

16 August 2012
Supa de cartofi noi cu branzaO reteta de supa de cartofi noi cu branza din: cartofi, apa, unt, ceapa verde, ardei gras, lapte, faina, patrunjel si telemea de oaie. Ingrediente: 400 g cartofi noi 500 ml apa 2 linguri unt 4 fire de ceapa verde 1 ardei gras 500 ml lapte 2 linguri faina patrunjel verde 300 g telemea de…
Read more »

Salata cu ton si porumb

16 August 2012
Salata cu ton si porumbO reteta de salata cu ton si porumb din: salata verde, frunze de spanac, ton, porumb, ceapa rosie, ardei gras, sare, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 1 salata verde 200 g frunze de spanac 1 conserva ton in ulei 1 conserva porumb 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu sare ulei de masline lamaie…
Read more »

Tartă cu mazăre, bob şi bacon

16 August 2012
Tartă cu mazăre, bob şi baconO reteta de tarta cu mazare, bob si bacon din: aluat de tarta, faina, bob, mazare, frunze de busuioc, smantana, bacon afumat, oua, lapte si parmezan. Ingrediente: 500 g aluat de tarta faina pentru presarat 170 g de bob 170 g de mazare 12 frunze de busuioc, plus extra pentru presarat 30 ml de smantana…
Read more »

Friptura de vita cu rosii cherry

16 August 2012
Friptura de vita cu rosii cherryO reteta de friptura de vita cu rosii cherry din: ulei de masline, carne de vita macra, rosii cherry, usturoi, otet balsamic, frunze de rucola, sare si piper. Ingrediente: 1 si 1/2 lingura de ulei de masline 1 bucata de carne de vita macra (cam 35 g) 1 cesti de rosii cherry 2 catei de…
Read more »

Mingiuţe din fistic

16 August 2012
Mingiuţe din fisticO reteta de mingiute din fistic din: fistic, busuioc, unt, branza, sare si rucola. Ingrediente: 200 g fistic fara coaja 1 crenguta de busuioc 100 g unt 300 g perle de branza un varf de sare rucola   Mod de preparare: Se toacă foarte mărunt fisticul. Se spală busuiocul, se scurge de apă şi se…
Read more »

Tartine cu branza si bacon

16 August 2012
Tartine cu branza si baconO reteta de tartine cu branza si bacon din: branza de vaci, branza telemea, bacon, lapte, paine prajita si piper macinat. Ingrediente: 100 g branza de vaci 60 g branza telemea 60 g bacon 4 linguri de lapte 10 felii de paine prajita 1 lingurita de piper macinat   Mod de preparare: Se pune brânza…
Read more »

Salată de roşii cu feta şi lămâi murate

16 August 2012
Salată de roşii cu feta şi lămâi murateO reteta de salata de rosii cu feta si lamai murate din: rosii, ceapa rosie, lamaie murata, branza feta, ulei de masline, zeama de lamaie, patrunjel, menta si paine crocanta. Ingrediente: 4 rosii mari, curatate de seminte si taiate in felii groase 1 ceapa rosie mare, feliata subtire 1 lamaie murata, fara pulpa, taiata felii…
Read more »

Fleica de porc cu miere, ceapa si mere

16 August 2012
Fleica de porc cu miere, ceapa si mereO reteta de fleica de porc cu miere, ceapa si miere, din: piept de porc, ulei de floarea soarelui, ceapa, mere, salvie si miere. Ingrediente: 1,2 kg fleica din piept de porc 40 ml ulei floarea-soarelui 3 cepe, taiate in bucati 4 mere verzi, decojite si feliate 40 g salvie tocata 50 ml miere  …
Read more »

Ouă cu legume în stil turcesc (Menemen)

16 August 2012
Ouă cu legume în stil turcesc (Menemen)Oua cu legume in stil turcesc din: ulei de masline, ceapa, ardei gras, ardei iute, rosii, zahar, oua, patrunjel, iaurt si usturoi. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 cepe, feliate 1 ardei gras rosu sau verde, taiat pe jumatate, curatat de cotor si feliat 1-2 ardei iuti, fara seminte si feliati 400 g rosii…
Read more »

Retete culinare: Peste la tigaie

16 August 2012
Retete culinare: Peste la tigaieO reteta delicioasa de peste cu: ton, somon, ardei gras, rosii, cartofi, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, vin alb, supa, cimbru. Ingrediente: 500 g ton congelat sau somon 2 ardei roşii şi verzi 3 roşii 6 cartofi de dimensiuni medii 2 cepe 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline sare piper…
Read more »

Orez cu ciuperci

16 August 2012
Orez cu ciuperciO reteta delicioasa de orez cu:ciuperci, ceapa, morcov, dovlecel, radacina de patrunjel, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 ceşcuţă cu orez 300 g ciuperci proaspete 1 ceapă 1 morcov 1 dovlecel 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare: Taie ceapa mărunt si căleşte-o în ulei. Adaugă orezul şi lasă pe foc câteva…
Read more »

Friptura de pui cu unt aromat

16 August 2012
Friptura de pui cu unt aromatO reteta delicioasa de friptura de pui cu: ulei de masline, unt, usturoi, ceapa verde, salvie, lamaiew, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 linguri cu ulei de măsline Ingrediente unt aromat:  100 g unt 4 căţei mari de usturoi 2-3 fire de ceapă verde (numai partea verde) frunză de salvie zeama şi coaja…
Read more »

Retete culinare: Salata de dovlecei

16 August 2012
Retete culinare: Salata de dovleceiO reteta delicioasa de salata cu:docvlecei, ardei gras, varza alba, rosii, unt, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei graşi 1/2 varză albă 1 roşie 1 lingură cu unt Ingrediente sos: 4 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu oţet bal­samic 3 căţei de usturoi sare Mod de preparare:…
Read more »

Crema de dovleac

16 August 2012
Crema de dovleacO reteta delicioasa de crema cu: dovleac, cartofi, ceapa, usturoi, morcovi, telina, sare, smantana, unt, patrunjel. Ingrediente: 1 dovleac potrivit 4 cartofi 2 cepe 2 căţei de usturoi 2 morcovi 1 ţelină mică sare 3-4 linguri cu smân­tână 2 linguri cu unt pătrunjel verde Mod de preparare: Curăţă dovleacul, fă-l cubuleţe şi lasă-l să se…
Read more »

Retete culinare: Calamar umplut

16 August 2012
Retete culinare: Calamar umplutO reteta delicioasa de calamar umplut cu: file de cod, praz, pesmet, ou, patrunjel verde, otet, sare, piper, vin alb, unt, frunze de dafin. Ingrediente: 3 calamari 250 g file de cod 2 fire praz 1 lingura pesmet 1 ou patrunjel verde 200 ml vin alb unt piper otet sare frunze de dafin Mod de…
Read more »

Reteta zilei: File de somn cu sos dulce-acrisor

16 August 2012
Reteta zilei: File de somn cu sos dulce-acrisorO reteta de file de somn cu sos dulce acrisor din: file de somn, sare, piper, usturoi, faina, ulei vegetal, ketchup, sos de stridii, sos de soia, otet alb, ulei de susan, zahar, supa de pui, pasta de chili, ceapa, ardei verde, ananas si amidon de porumb. Ingrediente: 10-15 bucati file de somn sare piper…
Read more »

Cartofi cu hering afumat

16 August 2012
Cartofi cu hering afumatO reteta de cartofi cu hering afumat din: cartofi, rosii, hering afumat, masline, ceapa rosie, ulei de masline, otet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 cartofi mari 2 rosii 300 g hering afumat 100 g masline fara samburi 1 ceapa rosie 50 ml ulei de masline 50 ml otet 1 legatura patrunjel sare piper  …
Read more »

Ciorbă de fasole cu praz

16 August 2012
Ciorbă de fasole cu prazO reteta de ciorba de fasole cu praz din: fasole, suc de rosii, praz, ardei gras, telina, ceapa, morcovi, usturoi, carnati afumati, sare, piper, ulei de floarea soarelui, paine si marar. Ingrediente: 500 g fasole albă cu bobul mic 500 g suc de roşii 2 praz 2 bucati ardei gras 1 bucata ţelină 1 bucata…
Read more »

Cotlet de porc şi cartofi pai

15 August 2012
Cotlet de porc şi cartofi paiO reteta de cotlete de porc si cartofi pai din: cotlete de porc, ketchup, usturoi, cimbru, fulgi de migdale, cinci condimente chinezesti, cartofi pai si ulei vegetal. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fara os 3 linguri ketchup 1 catel de usturoi, zdrobit 1/2 lingurita de cimbru uscat 1 mana fulgid e migdale, rumeniti in…
Read more »

Supa de pui cu lapte de cocos

15 August 2012
Supa de pui cu lapte de cocosO reteta de supa de pui cu lapte de cocos din: supa de pui, lapte de cocos, piept de pui, bulion, boia, ceapa rosie, ceapa alba, ulei si sare. Ingrediente: 1 litru supa de pui 1/2 litru lapte de cocos 1 bucati piept de pui 1 lingura de bulion 1 lingura rasa de boia 2…
Read more »

Cartofi cu usturoi si brânză cu verdeţuri

15 August 2012
Cartofi cu usturoi si brânză cu verdeţuriO reteta de cartofi cu usturoi si branza cu verdeturi din: cartofi, usturoi, frunze de dafin, seminte de mustar, branza de vaci, smantana, sare, piper, arpagic si patrunjel. Ingrediente: 800 g cartofi mici 10 catei de usturoi 2 frunze de dafin 2 lingurite seminte de mustar 300 g branza de vaci 80 g smantana sare…
Read more »

Porumb copt în stil mexican

15 August 2012
Porumb copt în stil mexicanSe înmoaie 4 ştiuleţi de porumb în apă rece timp de 15 minute. Se încinge grătarul sau o tigaie grill, apoi se aşază porumbul direct pe grătar. Se lasă acolo 30-40 de minute, timp în care se întoarce des pe toate părţile. Porumbul este gata când devine moale şi uşor rumenit din loc în loc.…
Read more »

Salata de vara cu pastrav afumat

15 August 2012
Salata de vara cu pastrav afumatO reteta de salata de vara cu pastrav afumat din: file de pastrav afumat, ceapa verde, castraveciori, rosii, ardei gras, ulei de masline, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 g file de pastrav afumat 1 legatura ceapa verde 2 castraveciori 2 rosii mari, bine coapte 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 50…
Read more »

Cartofi wedges cu ridichi si castraveti in sos alb

15 August 2012
Cartofi wedges cu ridichi si castraveti in sos albO reteta de Cartofi wedges cu ridichi si castraveti in sos alb din: cartofi, ulei, maghiran, sare, piper, castravete, arpagic, branza de vaci, smantana, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1,2 cartofi 6 linguri ulei 2 linguri maghiran tocat sare piper 1/2 castravete 1 legatura de ridichi 2 linguri arpagic tocat 400 g branza de…
Read more »

Calamari cu orez basmati si telină

15 August 2012
Calamari cu orez basmati si telinăO reteta de calamari cu orez basmati si telina din: orez basmati, rondele de calamar, telina, ceapa rosie, ardei gras, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez basmati 400 g rondele de calamar 4 tulpini de telina 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 100 ml ulei de masline sare piper  …
Read more »

Vinete la gratar cu dressing de susan

15 August 2012
Vinete la gratar cu dressing de susanO reteta de vinete la gratar cu dressing de susan din: vinete, ulei de masline, iaurt grecesc, pasta de susan, usturoi, zeama de lamaie, coriandru, patrunjel si menta. Ingrediente: 2 vinete mari, taiate in felii cu grosimea de 2 cm 2 linguri ulei de masline 250 g iaurt grecesc gras 3 linguri pasta de susan…
Read more »

Dovlecei umpluti cu mozzarella

15 August 2012
Dovlecei umpluti cu mozzarellaSe încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se taie în jumătăţi, pe lungime, 4 dovlecei şi se scobesc de miez deasupra unui bol. Se aşază bărcuţele din dovlecei într-o tavă, cu coaja în jos. Se stropesc cu 1 lingură ulei de măsline şi se dau la cuptor 10 minute. Se amestecă miezul de la dovlecei…
Read more »

Cartofi gratinaţi cu praz şi carne de vită

15 August 2012
Cartofi gratinaţi cu praz şi carne de vităO reteta de cartofi gratinate cu praz si carne de vita din: praz, cartofi, carne de vita, ceapa, ulei, unt, branza emmentaler, sare si piper. Ingrediente: 4 fire de praz 800 g cartofi 800 g carne de vita tocata 1 ceapa 3 linguri ulei 50 g unt 80 g branza emmentaler rasa sare piper  …
Read more »

Cafea daneza cu condimente

15 August 2012
Cafea daneza cu condimenteCafea daneza cu condimente din: scortisoara, vanilie, cafea, frisca, zahar vanilat, zahar pudra, grammel dank bitter dram si ciocolata. Ingrediente: 1/2 l apa 1/2 betisor de scortisoara 1/2 pastaie de vanilie 5-6 lingurite pline de cafea macinata 100 g frisca lichida 1 plic de zahar vanilat 1 lingurita de zahar pudra 8 cl Grammel Dansk…
Read more »

Peste cu salata de oua

15 August 2012
Peste cu salata de ouaO reteta de peste cu salata de oua din: oua, file de peste, ceapa rosie, ceapa verde, patrunjel, lamaie, ulei, otet, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 300 g file de peste  (afumat sau marinat) 2 cepe rosii 2 fire de ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 lamaie 2-3 linguri ulei otet sare piper  …
Read more »

Salată mediteraneeană de cartofi

15 August 2012
Salată mediteraneeană de cartofiO reteta de salata mediteraneeana de cartofi din: ulei de masline, ceapa, usturoi, oregano, rosii, ardei copti, cartofi, masline negre si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mica, tocata fin 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingurita de oregano, proaspat sau uscat 200 g rosii din conserva 100 g de…
Read more »

Ruladă de curcan cu brioşe din cartofi si telină

15 August 2012
Ruladă de curcan cu brioşe din cartofi si telinăO reteta de rulada de curcan cu briose din cartofi si telina din: piept de curcan, sare, piper, ulei, ceapa, spanac, usturoi, migdale, branza, bacon, supa, smantana, brandy, amidon, cartofi, telina, parmenza si patrunjel. Ingrediente: 400 g piept de curcan sare piper macinat 2 linguri de ulei 1 ceapa 200 g spanac 1 catel de…

Dovlecei pane cu sos dulce de chilli

15 August 2012
Dovlecei pane cu sos dulce de chilliSe pun 50 g de făină într-un bol. Se face o adâncitură mică în centru, în care se adaugă 2 ouă. Amestecând, se toarnă treptat 50ml de lapte. Se formează un aluat în care se încorporează 1 dovlecel ras. Se asezonează. Se încinge o tigaie non-aderentă. Se adaugă 1 lingură de ulei, apoi se prăjeşte…
Read more »

Reteta zilei: Pappardelle alla carbonara cu bacon

15 August 2012
Reteta zilei: Pappardelle alla carbonara cu baconO reteta de Pappardelle alla carbonara cu bacon din: bacon, galbenusuri de ou, pappardelle, branza pecorino romano si piper. Ingrediente: 300 g bacon 7 galbenusuri de ou 1 ou 1 punga pappardelle sare 1 cana de branza Pecorino Romano rasa 3/4 linguriţă de piper negru proaspăt macinat 3/4 linguriţă de piper roz proaspăt macinat 1/2…
Read more »

Creveti cu usturoi si sofran

15 August 2012
Creveti cu usturoi si sofranO reteta de creveti cu usturoi si sofran din: creveti, usturoi, sofran, smantana, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g creveti prefierti si decorticati 1 capatana de usturoi un varf de cutit sofran (optional) 200 ml smantana de gatit 100 ml ulei 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Linguini cu dovlecei şi lămâie

15 August 2012
Linguini cu dovlecei şi lămâieSe fierb 300g de linguini. Se dau pe râzătoare 3 dovlecei. Se călesc la temperatură mare într-o cratiţa unsă cu 1 lingură ulei de măsline, timp de 2-3 minute. Se adaugă 1 căţel de usturoi zdrobit şi 1 linguriţă fulgi de chilli şi se mai lasă totul pe foc 1 minut. Se scurg pastele şi…
Read more »

Pui la cuptor cu usturoi şi cartofi noi

15 August 2012
Pui la cuptor cu usturoi şi cartofi noiO reteta de pui la cuptor cu usturoi si cartofi noi din: pui, cartofi, usturoi, unt, ulei, supa de pui, foaie de dafin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 1 kg cartofi noi 3 catei de usturoi 50 g unt 2 linguri ulei 250 ml supa de pui 1 foaie de…
Read more »

Cod acoperit cu felii subţiri de cartofi

15 August 2012
Cod acoperit cu felii subţiri de cartofiO reteta de cod acoperit cu felii subtiri de cartofi din: fileuri de cod, cartofi, unt, arpagic, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 fileuri de cod 6 cartofi noi 50 g unt arpagic patrunjel ulei sare piper macinat   Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri. Se spală bine sub…
Read more »

Salata picanta cu dovlecei

15 August 2012
Salata picanta cu dovleceiSe dau pe râzătoare 4 dovlecei şi se pun într-un bol. Se curăţă de seminţe şi se toacă 1 ardei iute. Apoi se zdrobeşte 1 căţel de usturoi şi se adaugă peste dovlecei împreună cu ardeiul iute, 3 linguri ulei de măsline şi zeama de la 1/2 lămâie. Se asezonează şi se amestecă bine. Se…
Read more »

Papiote de hering cu creveti

15 August 2012
Papiote de hering cu crevetiO reteta de papiote de hering cu creveti din: file de hering, creveti, unt, nucsoara, lamai, mustar dulce, mustar cu hrean, ulei de masline, marar, sare si piper. Ingrediente: 12 bucati file de hering 12 creveti mari 100 g unt un varf de cutit nucsoara 2 lamai 1 lingura mustar dulce 1 lingura mustar cu…
Read more »

Cateva metode clasice de preparare a carnii

15 August 2012
Cateva metode clasice de preparare a carniiIn general, alimentele de origină vegetală sau animală sunt puţine care sunt convenabile imediat pentru om. Pentru multe dintre ele, în adevăr pentru un număr mare chiar este necesar a le face să sufere o preparare. Se fierb sau se coc, se toacă sau se rad. Tocând alimentele, mai ales pe cele de origină vegetală,…
Read more »

Retete culinare: Vinete pane

15 August 2012
Retete culinare: Vinete paneO reteta delicioasa de vinete cu: oua, faina, pesmet, usturoi, smantana, marar, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete mici 2 ouă 4 linguri cu făină 4 linguri cu pesmet 4 căţei de usturoi 150 g smânână mărar ulei sare Mod de preparare: Alege vinete potrivit de groase. Spală-le şi şterge-le cu un şervet curat. Taie-le rondele…
Read more »

Cum se prepara supa crema de ciuperci portabello (video)

15 August 2012
Cum se prepara supa crema de ciuperci portabello (video)O reteta video despre cum se prepara  supa crema de ciuperci portabello. Un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 cups (500ml) cashews 1 1/2 cups (380ml) water 1 1/2 tamari 2 portabello mushrooms salt to taste blender Cum se prepara supa crema de ciuperci portabello   Pofta buna!
Read more »

Supa cu smantana

15 August 2012
Supa cu smantanaO reteta delicioasa de supa cu:cartofi, radacina de patrunjel, telina, conopida, praz, smantana, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 cartofi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină mare câteva bucheţele de conopidă 1 fir de praz 200 g smântână 1 lingură cu unt 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare: Taie cartofii, rădăcina de pătrjnjel şi…
Read more »

Pastă de somon

15 August 2012
Pastă de somonSomonul proaspăt se fierbe uşor in apă clocotită, la foc mic, apoi se scoate şi se lasă sâ se răcească. După aceea se mârunţeşte, se asezonează cu diverse condimente, precum muştarul sau ardeiul iute uscat şi pisat, şi se adaugă maioneză. Această operaţiune se poate realiza cu ajutorul unui blender sau cu furculiţa, in acest…
Read more »

Casată cu fructe

15 August 2012
Casată cu fructeO reteta de casata de fructe din: cirese, caise, ananas, coniac, zahar tos, migdale, alune, miere, albusuri, zeama de lamaie si sos de zmeura. Ingrediente: 125 g cirese uscate 125 g caise uscate 125 g ananas uscat 50 ml coniac fructe caramelizate: 125 g zahar tos 3 linguri apa 125 g migdale prajite 125 g…
Read more »

Supă uşoară de mazăre

15 August 2012
Supă uşoară de mazăreSupa usoare de mazare din: mazare, faina, unt, apa, supa, smantana si patrunjel. Ingrediente: 400 g mazăre proaspătă 100 g mazăre congelată 20 g făină 20 g unt 1,25 litru apă 1 cub de supă 4 linguri smântână frunze pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă mazărea din păstăi. Se prepară un rântaş subţire din unt…
Read more »

Retete culinare: Pui thailandez

15 August 2012
Retete culinare: Pui thailandezO reteta de pui thailandez din: file de pui, usturoi, pastarnac, morcov, broccoli, ulei, sare, piper alb, apa, concentrat de pui si taitei. Ingrediente: 125g de file de pui 1 catel de usturoi 1 pastarnac 1 morcov 100g de broccoli 1 lingura de ulei Sare si piper alb 200ml de apa 1 lingura de concentrat…
Read more »

Minitort cu zmeura

15 August 2012
Minitort cu zmeuraO reteta delicioasa de minitort cu: zmeura, zahar, lapte, zahar vanilat, lamaie, frisca, biscuiti, unt, vin alb. Ingrediente: 500 g zmeura 200 g zahar 200 ml lapte 1 pliculet zahar vanilat 1 lamaie 100 g frisca Ingrediente blat: 150g biscuiti simpli 50g unt 1 lingura cu vin alb Mod de preparare:  Topeşte untul la foc…
Read more »

Friptura picanta

15 August 2012
Friptura picantaO reteta delicioasa de friptura cu:carne de pui, fulgi de ovaz, oua, faina, usturoi, ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 2-3 pulpe de pui dezosate 2 linguriţe Delikat Picant 250 g fulgi de ovăz sau de grâu 1-2 ouă 2 linguri făină 4 căţei usturoi 200 ml ulei Mod de preparare: Tai carnea bucăţi potrivite…
Read more »

Friptura condimentata

15 August 2012
Friptura condimentataO reteta delicioasa de friptura din:carne de vita, otet balsamic, zahar, ceapa rosie, vin rosu, supa de vita, rozmarin, cimbrisor, piper, ulei, sare. Ingrediente: 800 g pulpă de vită oţet balsamic 1 lingură cu zahăr 1 ceapă roşie 300 ml vin roşu 100 ml supă de carne de vită 2 crenguţe de rozmarin 1 crenguţă…
Read more »

Paella cu peste

14 August 2012
Paella cu pesteO reteta de paella cu peste din: file de peste, orez, sofran, ceapa, ardei grasi, rosii, mazare, zahar, boia de ardei iute, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de peste (cod, salau, hering) 200 g orez un varf de lingurita sofran 2 cepe 2 ardei grasi 5 rosii 100 g mazare 1…
Read more »

Sorbeto cu ou şi lămâie

14 August 2012
Sorbeto cu ou şi lămâieO reteta de sorbeto cu ou si lamaie din: oua, zahar, apa, zeama de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 albusuri de oua mari 2 cani de zahar 1 3/4 cani apa 1 1/2 cani zeama de lamaie optional 1 sau 2 lingurite coaja rasa de lamaie   Mod de preparare: Bateţi spumă tare…
Read more »

Rondele de cartofi copti

14 August 2012
Rondele de cartofi coptiO reteta de rondele de cartofi copti din: cartofi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 18 cartofi noi ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 200° C. Se spală bine cartofii. Se scurg de apă şi se taie rondele de cca 2 mm grosime. Se întind rondelele într-o…
Read more »

Inghetata cremoasa de vanilie

14 August 2012
Inghetata cremoasa de vanilieO reteta de inghetata cremoasa de vanilie din: lapte, zahar, smantana, coaja de lamaie si extract de vanilie. Ingrediente: 200 ml de lapte 175 g de zahar 600 g de smantana grasa de gatit coaja rasa de la 1 lamaie 1/2 lingurita extract de vanilie   Mod de preparare: Se mixeaza bine laptele cu zaharul,…
Read more »

Crema de vanilie cu dulceata

14 August 2012
Crema de vanilie cu dulceataO reteta delicioasa de crema de vanilie din:galbenus, zahar pudra, faina, lapte, unt, baton de vanilie, frisca lichida, dulceata. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 4 linguri cu zahăr pudră 2 linguri cu făină 500 ml lapte 2 linguriţe cu unt 1 baton de vanilie 100 mlfrişcă lichidă dulceaţă de fructe Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile spumă cu…
Read more »

Retete culinare: Cartofi frantuzesti

14 August 2012
Retete culinare: Cartofi frantuzestiO reteta de cartofi frantuzesti din: cartofi, sare, oua, carnati, lapte, branza, grasime, pesemt, ardei grasi, rosii, praz si patrunjel. Ingrediente:  1 kg cartofi sare 5 oua 250 g carnati 250 ml lapte 150 g branza feliata 100 g branza rasa 50 g grasime pesmet pentru tava de copt 1 ardei gras rosu decor: 4…
Read more »

Caracatită cu morcovi în sos de vin

14 August 2012
Caracatită cu morcovi în sos de vinO reteta de caracatita cu morcovi in sos de vin din: caracatite, morcovi, ulei de masline, vin, lamaie, usturoi, amidon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 16 caracatite mici (baby octopus) 400 g morcovi tineri 50 ml ulei de masline 200 ml vin alb sec 1 lamaie 1 catel de usturoi 1 lingura amidon 1 legatura…
Read more »

Sorbeto de căpşuni

14 August 2012
Sorbeto de căpşuniO reteta de sorbeto de capsuni din: capsuni, zahar, sare, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg capsuni feliate 1 cana zahar putin sare 3/4 cana smantana de frisca 1 1/2 lingura zeama de lamaie   Mod de preparare: Se amestecă fructele, zahărul şi sarea. Se lasă circa jumătate de oră, să lase suc.…
Read more »

Fructe de vara la cuptor

14 August 2012
Fructe de vara la cuptorO reteta de fructe de vara la cuptor din: piersici, nectarine, caise, marsala, miere si unt. Ingrediente: 3 pierisici, 3 nectarine si 6 caise taiate pe jumatate si curatate de samburi; piersicile si nectarinele taiate in felii groase 400 ml de Marsala (sau alt vin de desert) 2 linguri de miere 50 g de unt,…
Read more »

Sorbeto de ananas

14 August 2012
Sorbeto de ananasO reteta de sorbeto de ananas din: zahar si ananas. Ingrediente: 1/4 zahar 4 cani de ananas din conserva bine scurs de zeama 2 cani de ananas   Mod de preparare: Se pasează bine ananasul, apoi se amestecă cu suc şi zahăr, amestecând până la dizolvarea zahărului. Se trans­feră în aparatul de îngheţată, unde se…
Read more »

Cod în pergament

14 August 2012
Cod în pergamentO reteta de cod in pergament din: fileuri de cod, morcov, fenicul, rosii, marar, ulei de masline, masline, seminte de coriandru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de cod (circa 200g/bucata) 1 morcov 1 radacina fenicul 4 rosii 1 legatura marar 100 ml ulei de masline 100 g masline 1 lingura seminte de coriandru…
Read more »

Supă de soia

14 August 2012
Supă de soiaO reteta de supa de soia din: boabe de soia, germeni de soia, lapte de soia, supa de pasare, lapte de cocos, tofu, rosii, ghimbir, ceapa, usturoi, curry, ulei de masline, frunze de coriandru, busuioc si frunze de menta. Ingrediente: 100 g de boabe de soia germeni de soia 500 ml lapte de soia 250…
Read more »

Tort cu piersici, fistic şi ciocolată albă

14 August 2012
Tort cu piersici, fistic şi ciocolată albăO reteta de tort cu piersici, fistic si ciocolata alba din: unt, zahar, faina, praf de copt, extract de vanilie, oua, iaurt, ciocolata, piersici, crema de branza si fistic. Ingrediente: 250 g unt, moale 200 g zahar 300 g faina 1 lingurita praf de copt 2 lingurite extract de vanilie 3 oua mari 200 g…
Read more »

Ouă cu ciuperci în chifle din făină integrală

14 August 2012
Ouă cu ciuperci în chifle din făină integralăOua cu ciuperci in chifle din faina integrala din: ceapa, ciuperci, unt, oua, chifle, sare, piper si arpagic. Ingrediente: 2 cepe 400 g ciuperci champignon 80 g unt 8 oua 4 chifle din faina integrala sare piper macinat 4 lingurite arpagic tocat   Mod de preparare: Se spală cepele şi se toacă mărunt. Se căleşte…

Gulas de peste

14 August 2012
Gulas de pesteO reteta de gulas de peste din: file de peste, ceapa, ardei grasi, pasta de ardei, boia, ulei, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 700 g file de peste (crap, somn, macrou) 4 cepe 6 ardei grasi 2 linguri pasta de ardei 1 lingura boia de ardei dulce un varf de lingurita boia de ardei iute…
Read more »

Sorbeto de mandarine

14 August 2012
Sorbeto de mandarineO reteta de sorbeto de mandarine din: mandarine, zahar, apa si zeama de lamaie. Ingrediente: 6 mandarine 1 cana apa 1 cana zahar 1/4 cana zeama de lamaie   mod de preparare: Se rade frumos, în fâşii lungi, coaja de la 2 lămâi. Se pune la fiert coaja cu apă şi zahăr, la foc mediu,…
Read more »

Mingiuţe cu brânză

14 August 2012
Mingiuţe cu brânzăO reteta de mingiute cu branza din: faina, praf de copt, sare, branza, lapte, unt si ou. Ingrediente: 450 g faina 1/2 ceascuta praf de copt sare 280 g branza (min 45%grasime) 220 ml lapte 50 g unt 1 ou   Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt şi sare. Se dă…
Read more »

Dulceaţă de caise cu aromă de portocale

14 August 2012
Dulceaţă de caise cu aromă de portocaleO reteta de dulceata de caise cu aroma de portocale din: caise, zahar, zeama de lamaie, apa de flori de portocal si unt. Ingrediente: 1 kg caise, taiate pe jumatate si curatate de sambure 750 g de zahar zeama de la 1 lamaie 1 lingura apa de flori de portocal cateva cuburi de unt (optional)…
Read more »

Medalioane de somon cu capere

14 August 2012
Medalioane de somon cu capereO reteta de medalionae de somon cu capere din: medalioane de somon, capere, unt, usturoi, lamai, vin alb, cognac, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 4 medalioane de somon 150 g capere 100 g unt 2 catei de usturoi 2 lamai 150 ml vin alb sec 50 ml cognac un varf de lingurita nucsoara sare piper…
Read more »

Supa de ridichi

14 August 2012
Supa de ridichiO reteta de supa de ridichi din: ceapa, unt, faina, supa de legume, ridichi, sare, nucsoara si smantana. Ingrediente: 1 ceapa 3 linguri de unt 40 g faina 750 ml supa de legume 2 legaturi de ridichi cu tot cu partea verde sare nucsoara 200 ml smantana   Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi…
Read more »

Ciocanele cu cartofi

14 August 2012
Ciocanele cu cartofiO reteta delicioasa de ciocanele cu: unt, sare, piper. Ingrediente: 500g ciocănele sau pulpe de pui 20 de cartofi mari piper 1 pachet unt sare Mod de preparare: Speli ciocă­nelele şi le pui la fiert să dea într-un singur clocot. După aceea le condimentezi cu sare si piper şi le laşi aşa cam 1 oră,…
Read more »

Legume cu cascaval la cuptor

14 August 2012
Legume cu cascaval la cuptorO reteta delicioasa de legume la cuptor cu: fasole verde, morcov, cartofi, ceapa verde, spanac, unt, cascaval, patrunjel, delikat. Ingrediente: 600 g fasole verde 4 morcovi 4 cartofi 2 legături ceapă verde 400 g spanac 100 g unt 200 g caşcaval 2 legături pătrunjel 2 linguriţe Delikat Legume   Mod de preparare: Cureţi şi speli…
Read more »

Retete culinare: Ciorba taraneasca

14 August 2012
Retete culinare: Ciorba taraneascaO reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu:carne de pui, morcov, ceapa, radaciona de patrunjel, telina, ardei gras, cartofi, mazare, fasole pastai, rosii, ulei de masline, bors. Ingrediente: 1 pui 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 ardei gras 2 cartofi 150 g mazăre 15 păstăi de fasole 10 roşii 1 lingură ulei…
Read more »

Ciorba de gaina si cartofi

14 August 2012
Ciorba de gaina si cartofiO reteta delicioasa de ciorba cu: apa, carne de gaina, cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, bors. Ingrediente: 4 litri apă 1 găină 1/2 kg cartofi 1 ceapă 3 morcovi 1 legătură pătrunjel bors Mod de preparare: Speli găina, o pui la fiert în apă şi o laşi să dea un clocot. Arunci apa, speli din nou…
Read more »

Friptură cu omletă

14 August 2012
Friptură cu omletăO reteta delicioasa de friptura cu: carne de porc, oua, ardei gras, sare, piper, pesmet, ulei, vin alb, apa. Ingrediente: 1 kg carne (de porc sau de vită) 6 ouă 2 ardei graşi roşii sare piper 3-4 linguri pesmet ulei 15 ml vin alb 150 ml apă Mod de preparare: Tai carnea astfel încât să…
Read more »

Reteta zilei: Humus de cartofi dulci cu sos tzatziki şi chips-uri picante din lipie

14 August 2012
Reteta zilei: Humus de cartofi dulci cu  sos tzatziki şi chips-uri picante din lipieO reteta de Humus de cartofi dulci cu sos tzatziki şi chips-uri picante din lipie din: cartof, naut, sos tahini, chimen, boia, ardei iute, usturoi, suc de lamaie, coaja de lamaie, piper, ulei de seminte de struguri, iaurt, castravete, otet de vin, coaja de lamaie, patrunjel, lipii, unt si condimente cajun. Ingrediente humus de cartofi…
Read more »

Cum se prepara supa de avocado (video)

14 August 2012
Cum se prepara supa de avocado (video)O reteta video  despre cum se prepara supa de avocado, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 2 avocados 1 small cucumber 1 cups (250ml) peas 1 stalk of celery 1 small handful of coriander 2 tsp cumin 1 tsp ground coriander 1 tsp salt 2 olive oil 2 cups (500ml)…
Read more »

Paste cu peste la cuptor

14 August 2012
Paste cu peste la cuptorO reteta de paste cu peste la cuptor din: paste, file de peste, smantana, oua, mozzarella, patrunjel, ulei de masline, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste scurte 400 g file de peste 100 ml smantana de gatit 2 oua 100 g mozzarella 1 legatura patrunjel 50 ml ulei de masline 1 catel de…
Read more »

Sos cu nuci si alune

14 August 2012
Sos cu nuci si aluneIntr-o tigaie cu fundul gros, pune 50 g unt, patru linguri de zahăr tos şi două linguri de miere. Incălzeşte amestecând continuu, pâ­nă când zahărul se dizolvă. Fierbe la foc iute un minut şi adaugă o linguriţă de suc de lă­mâie şi 50 g nuci şi alune, tăiate mărunt.
Read more »

Chec cu pere

14 August 2012
Chec cu pereO reteta delicioasa de chec cu:pere, faina, oua, zahar, stafide, rom, sare. Ingrediente: 4 pere coapte 150 g făină + 1 lingură făină pentru tapetat tava 5 ouă 150 g zahăr 50 g stafide 2 linguri rom sare Mod de preparare: Inmoi stafide­le în rom, în care ai adăugat 2 linguri de apă călduţă. Cureţi…
Read more »

Retete culinare: Prajitura cu cafea

14 August 2012
Retete culinare: Prajitura cu cafeaO reteta delicioasa de prajitura cu: faina, unt, smantana, sare, cafea, zahar, vanilie, oua. Ingrediente aluat: 80 g făină 80 g unt 4 linguri smântâna puţină sare Ingrediente cremă: 1 pahar esenţă tare de cafea 500 g zahăr vanilie 6 albuşuri spumă Mod de preparare: Prepari din făină amestecată cu unt şi smântână un aluat…
Read more »

Sufleu de mere

14 August 2012
Sufleu de mereO reteta delicioasa de sufleu  cu: mere, apa, zahar, unt, gem, faina, lapte, oua, zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: 4 mere 100 ml apă 1 cană zahăr 1 cub de unt 4 linguriţe de gem sau dulceaţă de vişine 100 g unt topit 100 g făină 150 ml lapte 5 ouă proaspete 1 plic zahăr vanilat…
Read more »

Peste cu dovlecei

14 August 2012
Peste cu dovleceiO reteta delicioasa de peste cu: rosii, ardei gras, ceapa, morcovi, dovlecei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte fără oase şi curăţat de piele 3 roşii 2 ardei graşi 2 cepe 1 morcov 2 dovlecei sare piper Mod de preparare: Speli legumele şi le usuci pe hârtie de bucătărie specială. Toci ceapa mărunt şi…
Read more »

Retete culinare: Tarta cu dovlecei

14 August 2012
Retete culinare: Tarta cu dovleceiO reteta delicioasa de tarta cu: dovlecei, faina, ceapa, usturoi, cascaval, maghiran, ulei, sare. Ingrediente: 500 g făină 800 g dovlecei subţiri 1 ceapă albă 2 căţei de usturoi 50 g caşcaval 2 fire de măghiran ulei sare Mod de preparare: Faci un aluat din făină, puţină sare, 3 lin­guri de ulei şi apă caldă.…
Read more »

Salate proaspete pentru toate gusturile

13 August 2012
Salate proaspete pentru toate gusturileSalate proaspete pentru toate gusturile: Salata de paste scurte   Se fierb 100 g paste scurte (de exemplu, scoici). Se taie în două 100 g păstăi de mazăre mange- tout. Se adaugă la paste cu 3 min. înainte de a fi gata, împreună cu 100 g boabe de mazăre congelată. Se scurge amestecul, se trece…
Read more »

Raţă crocantă cu piersici, în stil chinezesc

13 August 2012
Raţă crocantă cu piersici, în stil chinezescO reteta de rata corcanta cu piersici, in stil chinezesc din: rata, piersica, amestec chinezesc de 5 condimente, piper sichuan, sare de mare, orez basmati, ceapa verde, piersici, miere, otet de orez, ulei de susan, ghimbir, sos hoisin si seminte de susan. Ingrediente: 1 rata de aproximativ 2-2,5 kg 1 piersica 2 lingurita amestec chinezesc…
Read more »

Inghetata de vanilie cu briose si ciocolata

13 August 2012
Inghetata de vanilie cu briose si ciocolataO reteta de inghetata de vanilie cu brise si ciocolata din: inghetata de vanilie, piscoturi, visinata, briose, frunze de menta si frisca. Ingrediente: 1 cutie de inghetata de vanilie (500 g) 175 g piscoturi de sampanie 4 linguri visinata sau coniac 150 g briose gata preparate, maruntite sau taiate felii frunze de menta, ciocolata rasa…
Read more »

Rulouri de hering cu brânză si ierburi aromate

13 August 2012
Rulouri de hering cu brânză si ierburi aromateO reteta de rulouri de hering cu branza si ierburi aromate din: fileuri de hering, branza feta, marar, patrunjel, cimbru verde, coriandru, baghiran, busuioc, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de hering (circa 150 g/bucata) 100 g branza feta 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2-3 fire de cimbru verde 2-3…
Read more »

Sosuri pentru inghetata: Sos de ciocolata

13 August 2012
Sosuri pentru inghetata: Sos de ciocolataPune la bain-marie 300 g ciocolată neagră, de menaj, şi 100 g zahăr. Incălzeşte uşor, amestecând continuu, până când zahărul se dizolvă. Adaugă 150 ml apă şi fierbe la foc iute timp de aproximativ 20 de minute, până când se îngroaşă.
Read more »

Supă-cremă de legume, cu năut

13 August 2012
Supă-cremă de legume, cu năutO reteta de supa crema de legume cu naut din: dovlecel, broccoli, mazare verde, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, naut, ceapa verde, chifle si unt. Ingrediente: 1 dovlecel (circa 300 g) 250 g broccoli 100 g mazare verde 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline circa…
Read more »

Frigarui de somn

13 August 2012
Frigarui de somnO reteta de frigarui de somn din: file de somn, ardei gras, ceapa, rosii, boia, cimbru, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de somn 1 ardei gras 1 ceapa 3 rosii 1 lingurita rasa boia de ardei dulce 1 lingurita rasa cimbru uscat 1 lamaie 50 ml ulei sare piper   Mod…
Read more »

Şpriţ de pepene galben

13 August 2012
Şpriţ de pepene galbenO reteta de sprit de pepene galben din: pepene galben, coaja si zeama de lime, suc de mere, vin alb si limonada. O metodă ingenioasă de a folosi vinul rămas este să prepari un şpriţ fructat. Ingrediente: 500 g de pepene galben, taiat in bucatele, plus bilute decupate pentru servit coaja rasa si zeama de…
Read more »

Scoici cu bacon la tigaie

13 August 2012
Scoici cu bacon la tigaieO reteta de scoici cu bacon la tigaie din: carne de scoici, ceapa, telina, ardei gras, morcovi, vin alb sec, foi de dafin, piper, patrunjel si sare. Ingrediente: 400 g carne de scoici 1 ceapa mare 2 tulpini de telina 1 ardei gras rosu 1 morcov 300 ml vin alb sec 2 foi de dafin…
Read more »

Cremă de brânză cu fructe

13 August 2012
Cremă de brânză cu fructeO reteta de crema de branza cu fructe din: unt, zahar brun, scortisoara, rom, smantana, crema de branza mascarpone, zahar pudra, frisca, suc de lamaie si kiwi. Ingrediente: 50 g unt 50 g zahar brun un varf scortisoara macinata 3 linguri rom sau coniac 4 linguri smantana 300 g crema de branza mascarpone 200 ml…
Read more »

Sorbeto de lămâie şi mentă

13 August 2012
Sorbeto de lămâie şi mentăO reteta de sorbeto de lamaie si menta din: suc de lamaie, coaja de lamaie, frunze de menta, apa si zahar. Ingrediente: 2 cani suc de lamaie obtinut din 7-8 lamai 2 linguri coaja rasa de lamaie 12-15 frunze verzi de menta 500 ml apa 200 g zahar   Mod de preparare: Fierbeţi un sirop…
Read more »

Supă de ardei roşu cu smântână

13 August 2012
Supă de ardei roşu cu smântânăO reteta de supa de ardei rosu cu smantana din: ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, foaie de dafin, busuioc, ulei de masline, bulion, supa de legume, sare, zahar, boia, pasta de ardei rosii, smantana si creson. Ingrediente: 700 g ardei gras rosu 4 rosii mari 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 foaie de dafin…
Read more »

Reguli generale pentru slăbit

13 August 2012
Reguli generale pentru slăbitLa trezire, beţi o cană mare (250 – 300ml) apă plată, ţinută de seara la temperatura camerei. In timpul zilei trebuie să beţi 1,5 – 2 l lichide (infuzii din plante, sucuri naturale proaspăt stoarse din fructe şi legume, dar nu în amestec, ci separat, apă plată) la temperatura camerei. Nu le ţineţi la frigider.…

Cocktail Marnissimo

13 August 2012
Cocktail MarnissimoO reteta simpla de Cocktail Marnissimo din: grand marnier, cafea, zahar si frisca. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 1 ceasca cafea fierbinte 10 g zahar frisca   Mod de preparare: Mixam grand Marnier-ul si cafeaua intr-un pahar rezistent la foc, indulcim dupa preferinta si adaugam frisca.
Read more »

Peşte la tigaie

13 August 2012
Peşte la tigaieO reteta de peste la tigaie din: file de peste, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de rosii, masline, boia de ardei, vin, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de peste, la alegere 2 linguri zeama de lamaie 4 cepe 3 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 500 ml…
Read more »

Salată de cartofi noi cu iaurt

13 August 2012
Salată de cartofi noi cu iaurtO reteta de slaata de cartofi cu iaurt din: cartofi, iaurt, maioneza, suc de lamaie, ridichi, ceapa verde si seminte de susan. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 200 g iaurt 100 g maioneza gata preparata sucul de la o lamaie 100 g ridichi, taiate felii 4 cepe verzi, taiate marunt 2 linguri seminte de susan…
Read more »

Supa de conopida cu smantana si curry

13 August 2012
Supa de conopida cu smantana si curryO reteta de supa de conopida cu smantana si curry din: ulei vegetal, ceapa, curry, sare, piper alb, conopida, supa de pui, smantana si seminte de floarea soarelui.Acum, când tarabele sunt pline de legume de sezon, îţi recomandăm supele cremă, Se fac foarte repede, conţin vitamine şi sunt savuroase. Ingrediente: ulei vegetal 1 ceapa 2…
Read more »

Sos salsa pentru gratar

13 August 2012
Sos salsa pentru gratarO reteta de sos salsa pentru gratar din: lamai, ulei de masline, cimbru, patrunjel, ceapa verde si salata verde creata. Ingrediente: 2 lamai, coaja si zeama 1 lingura ulei de masline 1 lingura cimbru proaspat 1 legatura de patrunjel, tocat 4 cepe verzi, taiate rondele fine 1 legatura salata verde creata, tocata foarte fin  …
Read more »

Retete culinare: Legume coapte

13 August 2012
Retete culinare: Legume coapteO reteta de legume coapte din: dovlecei, vinete, ardei capia, ardei, rosii, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, zahar, patrunjel si paprika. Ingrediente: 3 dovlecei 3 vinete 4 ardei capia 2 ardei verzi un kg rosii 3-4 linguri ulei de masline sare grunjoasa piper negru macinat o lingura zahar o legatura patrunjel o lingurita paprika…
Read more »

Pâine cu roşii si usturoi

13 August 2012
Pâine cu roşii si usturoiO reteta de paine cu rosii si usturoi din: paine, rosii, mozzarela si frunze de busuioc. Ingrediente: 2 baghete de paine alba 200 g rosii taiate marunt 250 g mozzarella (compacta sau bile) frunze de busuioc pentru decor   Mod de preparare: Infăşoară baghetele de pâine în folie de aluminiu şi pune-le pe grătarul încins…
Read more »

Crap cu lamaie si sos de marar

13 August 2012
Crap cu lamaie si sos de mararO reteta de crap cu lamaie si sos de marar din: rondele de crap, sare grunjoasa, piper, ulei, faina, pesmet, marar, otet balsamic, ulei de masline, lamaie si salata verde. Ingrediente: 8-10 rondele de crap sare grunjoasa piper negru macinat ulei pentru prajit 150 g faina 100 g pesmet 2 legaturi marar 2-3 lingurite otet…
Read more »

Plăcintă de vită şi mazăre mentolată

13 August 2012
Plăcintă de vită şi mazăre mentolatăO reteta de placinta de vita si mazare mentolata din: ceapa, morcovi, telina, ulei de masline, carne de vita, pasta de tomate, sos worcestershire, supa de vita, ou, aluat, mazare si menta. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 350 g morcovi 3 tulpini de telina apio, tocate 1 lingura ulei de masline 500 g carne slaba de…
Read more »

Retete culinare: Supa crema de dovlecei

13 August 2012
Retete culinare: Supa crema de dovleceiO reteta de supa crema de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ceapa, sare, piper alb, ulei de masline, faina, sofran, bagheta, cimbru verde si patrunjel verde. Ingrediente: 4 dovlecei 1-2 capatani usturoi 2 cepe sare piper alb macinat 2-3 linguri ulei de masline o lingurita faina un praf sofran o bagheta cimbru vede patrunjel verde pentru…
Read more »

Frigărui de pui cu curry

13 August 2012
Frigărui de pui cu curryO reteta de frigarui de pui cu curry din: piept de pui, praf de curry, smantana, ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 500 g piept de pui, taiat cuburi 2 linguri praf de curry 300 ml smantana 1 ardei iute, fara seminte, tocat 1 legatura de ceapa verde   Mod de preparare: Amestecă într-un bol…
Read more »

Fritatta cu spanac şi dovlecei

13 August 2012
Fritatta cu spanac şi dovleceiSe încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie mare, rezistentă la cuptor, în care se căleşte 1 ceapă feliată. Se adaugă 1 linguriţă fulgi de chilii şi 350g de dovlecei feliaţi şi se mai lasă 5 minute pe foc. Se pun 200g de spanac proaspăt sau decongelat într-o strecurătoare mare şi se toarnă peste…
Read more »

Minitarte cu piersici şi bezea

13 August 2012
Minitarte cu piersici şi bezeaO reteta de minitarte cu piersici si bezea din: unt, zahar pudra, faina, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie, piersici, unt, miere, lichior de mihdale, albusuri si zahar. Ingrediente: 200 g unt 150 g zahar pudra 225 g faina un praf sare un plic zahar vanilat coaja de la o lamaie pentru umplutura: 8-10 piersici…
Read more »

Frigarui picante de pui

13 August 2012
Frigarui picante de puiO reteta de frigarui picante de pui din: piept de pui, sare grunjoasa, piper, usturoi, boia iute, unt, boia dulce, zahar tos, pasta de paprika, sos de soia, otet balsamic, ardei, dovlecei, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 600 g piept de pui sare grunjoasa piper macinat 3-4 catei de usturoi boia iute 50 g unt boia…
Read more »

Dovlecei cu carne la gratar

13 August 2012
Dovlecei cu carne la gratarO reteta de dovlecei cu carne la gratar din: dovlecei, carne, rosii, ceapa, usturoi, ardei iute, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g dovlecei 800 g carne pentru gratar – pui, porc 2 rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 ardei iute 1 legatura patrunjel 3 linguri ulei sare piper   Mod de…
Read more »

Cereale cu nuci şi fructe crocante

13 August 2012
Cereale cu nuci şi fructe crocanteSe încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se presară pe o hârtie de copt 50g fulgi de ovăz şi 50g mix de nuci tocate grosier. Se pun la cuptor 8-10 minute, până se rumenesc puţin. Se scot şi se lasă la răcit. Se adaugă 200g mix de fructe uscate şi 25g de orez expandat (din…
Read more »

Retete culinare: Pulpa de porc cu legume

13 August 2012
Retete culinare: Pulpa de porc cu legumeO reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, ciuperci, usturoi, rosii, ardei, sare grunjoasa, piper, vin alb, ulei de masline, cimbru si patrunjel. Ingrediente: un kg pulpa de porc 500 g ciuperci 6 catei de usturoi 4 rosii 3-4 ardei (rosu si verde) sare grunjoasa piper negru macinat 100 ml vin…
Read more »

Reteta zilei: Supa de ceapa cu paine prajita si crema de branza

13 August 2012
Reteta zilei: Supa de ceapa cu paine prajita si crema de branzaO reteta de Supa de ceapa cu paine prajita si crema de branza din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare de mare, piper, zahar brun, cimbru, faina, supa de vita, paine, parmezan, branza cheddar si branza gruyere. Ingrediente: 90g unt nesărat 20ml ulei de măsline 1 kg ceapa , decojita şi tăiata felii subţiri…
Read more »

Salată de legume cu măsline si brânză

13 August 2012
Salată de legume cu măsline si brânzăO reteta de salata de legume cu masline si branza din: sparanghel, dovlecei, fenicul, ardei, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, cimbru, masline, branza feta si otet balsamic. Ingrediente: 350 g sparanghel, taiat rondele groase 2 dovlecei, taiati bucati groase 1 bulb de fenicul, taiat bucati 1 ardei rosu, taiat bucati 1 ardei galben, taiat…
Read more »

Piept de pui cu mere

13 August 2012
Piept de pui cu mereO reteta de piept de pui cu mere din: piept de pui, mere, unt, ulei, gutui, zahar, scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 4 mere de vara, acrisoare 2 linguri unt 2 linguri ulei 2 gutui mari 1 lingura zahar 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lamaie 1 catel de usturoi…
Read more »

Frigarui cu carnaciori si legume

13 August 2012
Frigarui cu carnaciori si legumeO reteta de frigarui cu carnaciori si legume din: carnaciori chorizo, carnaciori de bere, ardei si sos iute. Ingrediente: 250 g carnaciori chorizo 250 g carnaciori de bere Un ardei rosu, unul galben, unul portocaliu Sos iute pentru gratar   Mod de preparare: Taie felii de carnaciori chorizo, taie fasii ardeii, atat cat sa ii…
Read more »

Crochete de şalău

12 August 2012
Crochete de şalăuO reteta de crochete de salau din: file de salau, patrunjel, ou, sare, piper, unt, ceapa verde, susan, pesmet, ulei si sos de iaurt cu usturoi verde. Ingrediente: 500 g file de şalău o legătură pătrunjel un ou sare piper negru măcinat un cubuleţ unt o legătură ceapă verde 50 g susan prăjit şi măcinat…
Read more »

Cocktail de creveti

12 August 2012
Cocktail de crevetiO reteta de cocktail de creveti din: creveti, zeama de lime, castraveti, otet de vin alb, marar, avocado, nasturel, praf de fulgi cayenne, maioneza, branza de vaci, ketchup, sos tabasco, de sos Worcestershire si whiskey. Ingrediente: 650 g de creveti prefierti nedecorticati 2 linguri zeama de lime 100 g castraveti 1 lingrua otet de vin…
Read more »

Reteta zilei: Snitele milaneze

12 August 2012
Reteta zilei: Snitele milanezeO reteta de Snitele milaneze din: piept de pui, oua, miez de paine, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 kg piept de pui 5 oua Miezul de la 1 ½ paine (pentrupesmet) Sare Piper Ulei   Mod de preparare: Se portioneaza pieptul de pui pentru snitele. Se spala carnea bine. Intr-un castron mare se bat…
Read more »

Ciorbă de peşte cu suc de roşii

12 August 2012
Ciorbă de peşte cu suc de roşiiO reteta de ciorba de peste cu suc de rosii din: peste, rosii, ardei capia, ceapa, praz, sare, piper, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: un kg peste (crap, stiuca) un kg rosii 2 ardei capia 2 cepe un fir praz sare piper negru macinat 1-2 lingurite ulei de masline o legatura patrunjel   Mod…
Read more »

Sorbet de portocale

12 August 2012
Sorbet de portocaleO reteta de sorbet de portocale din: portocale, lichior amaretto, zeama de lamaie, zahar tos, apa, esenta de vanilie si coji de portocala. Ingrediente: un kg portocale 30 ml lichior amaretto zeama de la o lamaie 350 g zahar tos 400 ml apa esenta de vanilie coji de portocala pentru ornat   Mod de preparare:…
Read more »

Musaca de cartofi si curcan

12 August 2012
Musaca de cartofi si curcanO reteta de musaca de cartofi si curcan din: cartofi, piept de curcan, ulei, smantana, ceapa, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 800 g piept de curcan sau de pui 2 linguri ulei 4 linguri smantana 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Fierbeti cartofii in coaja…
Read more »

File de păstrăv pe pat de ciuperci sotate

12 August 2012
File de păstrăv pe pat de ciuperci sotateO reteta de file de pastrav pe pat de ciuperci sotate din: file de pastrav, sare de mare, piper, ulei, ceapa verde, ciuperci, vin alb dulce, unt si patrunjel. Ingrediente: 8-10 bucati file de pastrav sare de mare piper negru macinat ulei pentru prajit pentru garnitura: o legatura ceapa verde 800 g ciuperci 125 ml…
Read more »

Ingheţată de căpşuni pe băţ

12 August 2012
Ingheţată de căpşuni pe băţSe pasează 400g de căpşuni într-un blender, până se obţine o pastă cremoasă. Se adaugă 200ml de lapte şi 400g lapte condensat din conservă. Se toarnă compoziţia în 12 forme de îngheţată şi li se ataşează beţişoarele de plastic. Se congelează cel puţin patru ore sau până când devin solide. Se încălzesc uşor formele în…
Read more »

Vinete cu legume

12 August 2012
Vinete cu legumeO reteta de vinete cu legume din: vinete, ardei grasi, ardei capia, rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 4 ardei grasi 2 ardei capia 500 g rosii 4 cepe 4 catei de usturoi 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Coaceţi vinetele pe jar sau în cup­torul aragazului. Curăţaţi-le…
Read more »

Cobbler de piersici

12 August 2012
Cobbler de piersiciCobblerul este o bautura preparata din sucuri de fructe amestecate cu o bautura tare si cu gheta. La aceastea se pot adauga zahar praf, aromae: ghimbir, cardamom, vanilie, etc. Umpluti pe trei sferturi un pahar de tip balon cu gheata sfaramata. Peste aceasta puneti cateva cubulete de piersici si turnati sirop proaspat extras din piersici.…
Read more »

Pastrav la tigaie

12 August 2012
Pastrav la tigaieO reteta de pastrav la tigaie din: pastravi, lamaie, cimbru, usturoi, ceapa rosie, ulei, sare de mare, piper, malai, boia si marar. Ingrediente: 4 pastravi o lamaie cimbru 4 catei de usturoi 2 cepe rosii ulei pentru prajit sare de mare piper negru macinat 100 g malai 2 lingurite boia dulce si iute marar pentru…
Read more »

Sorbet de lămâie

12 August 2012
Sorbet de lămâieO retete de sorbet de lamaie din: lamai, apa, lichior limoncello, zahar brun, frunze de menta si zahar tos alb. Ingrediente: 8 lamai 600 ml apa 4 linguri lichior limoncello 400 g zahar brun 3-4 frunze de menta 2-3 linguri zahar tos alb   Mod de preparare: Se spală lămâile şi se taie jumătăţi. Cu…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu