joi, 21 martie 2013

Retete de Pasti #48


Retete de Paste:

Evian Punch Cocktail

9 September 2009
Evian Punch CocktailCalitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – 2 felii de ananas pe margine şi cireşe verzi Se serveste la orice oră Ingrediente 80 g suc de mărar 50 g suc de morcovi 70 g suc de mere 40 g ananas tăiat în bucăţi…
Read more »

Pui cu bere şi ardei iute

9 September 2009
Pui cu bere şi ardei iuteIngrediente: două kg piept de puii 5 ardei iuţi roşii în oţet 300 g ceapă 50 g usturoi 50 g roşii în bulion 1.500 ml bere neagră 800 g arpagic oregano 250 ml ulei 50 g sare   Mod de preparare: Pieptul de pui se taie julienne şi se rumeneşte în ulei. Usturoiul se pisează.…
Read more »

Prajiturele cu nuci si cacao

8 September 2009
Prajiturele cu nuci si cacaoIngrediente: 150 g ciocolata 125 g unt 150 zahar vanilat 2 oua 125 g faina un plic de praf de copt un plic de zahar vanilat 200 g nuci tocate Pentru glazura: 100 g unt 60 g cacao foarte inchisa la culoare putina sare 100 g de zahar pudra   Mod de preparare Sc pun…
Read more »

Cartofi copti

8 September 2009
Cartofi coptiIngrediente: 8 cartofi noi 30-40 g unt 2 rosii 8 felii de cascaval 1 ardei gras chimen 2-3 catei de usturoi ulei sare Mod de preparare: Se aleg 8 cartofi mari sau 12 cartofi mij­locii. Se spală foarte bine şi se fierb 20-25 minute. Se lasă puţin să se răcească şi se taie în jumătăţi.…
Read more »

Sos de bere neagra

8 September 2009
Sos de bere neagraIngrediente: 500 g miere 300 g ketchup 500 ml bere neagră 50 g sare 5 g piper 250 g sos Worchesterhire   Mod de preparare: Se pregăteşte din mierea ţinută pe foc mic, peste care se adaugă ketchupul, sarea, piperul, sosul Worchesterhire şi berea neagră. Se lasă la fiert până când se leagă. Se foloseste…
Read more »

Cum se prepara sos de tomate (video)

8 September 2009
Cum se prepara sos de tomate (video)Ingrediente: 3 fresh tomatoes 1 spicy red or green pepper ½ red onion 1 scallion 3 tbsp olive oil salt and pepperjuice from half a lemon salt and pepper coriander leaves 1 mixing bowl 1 sharp knife 1 cutting board 1 serving bowl 1 spoon   Poate fi servit ca un preparat ca fel principal…
Read more »

Pulpa de porc cu bere

8 September 2009
Pulpa de porc cu bereIngrediente: două kilograme de pulpă de porc cu şorici un kg de arpagic un kg de morcovi un litru de bere cuişoare ulei piper sare legume Mod de preparare: Se spală pulpa de porc, se dă cu sare şi se împănează cu morcovi. Se înţeapă şoriciul şi se împănează cu boabe de cuişoare. Apoi, pe…
Read more »

Oua umplute

8 September 2009
Oua umpluteIngrediente: 6 ouă 3 ficăţei de pui fierţi şi pasaţi (sau o cutie cu pateu de ficat) pătrunjel verde tocat foarte mărunt maioneză sare piper   Mod de preparare: Ouăle fierte tari se curăţă şi se taie în două pe lungime. Gălbenuşurile se scot şi se amestecă cu ficăţeii pasaţi, pătrunjelul tocat, sare, piper şi…
Read more »

Chec cu migdale

8 September 2009
Chec cu migdaleIngrediente: 140 g unt 250 g zahar 4 oua 1 lamaie 210 g faina 1 plic cu praf de copt 150 g fulgi de ciocolata sare Pentru decor: 50 g migdale 30 g zahar   Mod de preparare: lntr-un castron, amestecă energic zahărul cu untul şi gălbenuşurile până obţii o cremă albă consistentă. Adaugă albuşurile…
Read more »

Painici umplute

8 September 2009
Painici umpluteIngrediente: 300 g faina 100 g unt 30 g drojdie de bere 3/4 ml lapte 1 lingurita cu zahar 2 oua sare Pentru umplutura: 500 g carne de porc mai slaba sau pui 2 cepe 2 ardei grasi 2 oua 300 g cascaval 1 cutie ciuperci   Mod de preparare: Dizolvă drojdia în laptele călduţ.…
Read more »

Istoria berii

7 September 2009
Istoria beriiBerea la egipteni şi la babilonieni La egipteni (începând cam de la anul 3.000 î.C.), berea a avut o importanţă şi o răspândire majore. Se credea că des­coperirea ei se datora zeului Ra, care le dăruise oamenilor berea. Supuşii farao­nilor erau obişnuiţi încă din copilărie s-o consume, berea fiind considerată deopotrivă aliment şi băutură cu…
Read more »

Orez cu legume si ciuperci

7 September 2009
Orez cu legume si ciuperciIngrediente: 1 cana cu orez 1 cutie cu mazare 1 cutie cu ciuperci 2 ardei grasi de diferite culori 1 telina 1 morcov 3 cepe 1 cub concentrat de legume 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Dizolvă concentratul într-un litru de apă fierbin­te. Taie legumele cubuleţe…
Read more »

Lasagna vegetala cu dovlecel

7 September 2009
Lasagna vegetala cu dovlecelIngrediente: 500 g lasagna 600 g branza de vaci 300 g cascaval 3-4 oua 1 dovlecel Pentru sos de rosii: 2 linguri ulei de masline 3 cepe 2 catei de usturoi 2 frunze de telina tocate 500 g rosii 100 ml vin alb sec cimbru sare piper   Mod de preparare: Pregăteşte sosul de roşii.…
Read more »

Cozonac rulat cu crema de nuci

7 September 2009
Cozonac rulat cu crema de nuciIngrediente: Pentru aluat: 30 g drojdie 200 ml lapte călduţ 70 g zahăr  500 g făină  un praf de sare 100 g unt topit 2 ouă coaja rasă de la o lămâie Pentru umplutură: 200 g de nuci esenţă de vanilie 120 g zahăr o linguriţă de cacao si o lingură de lapte o linguriţă…
Read more »

Dovlecei umpluti cu branza

7 September 2009
Dovlecei umpluti cu branzaIngrediente: 3 dovlecei de mărime potrivită 250 g brânză telemea sau caşcaval 200 ml smântână 50 g unt 2 ouă mărar piper pesmet   Mod de preparare: Dovleceii spălaţi şi necurăţaţi se fierb în apă cu sare timp de 10 minute. Reci se taie în jumătăţi pe lungime, li se îndepărtează mijlocul şi se aşază…
Read more »

Cum se prepara supa de fasole neagra (video)

7 September 2009
Cum se prepara supa de fasole neagra (video)O reteta video despre cum se prepara supa de fasole neagra. Ingrediente: 100 g tinned black beans , (in own juice) 3 tbsp olive oil 1 red onion , peeled and sliced 3 garlic cloves , peeled and finely chopped 3 fresh chillies , finely chopped 2 tbsp tomato purée 1 ltr chicken stock 1…
Read more »

Cuba Libre Cocktail

7 September 2009
Cuba Libre Cocktail  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mijlociu Familie – Highball Categorie – Rum drinks Decoraţiune – ştir   Se serveste la orice oră Ingrediente: 5-6 cl rom alb sucul de la o jumătate de lămâie cola Este una dintre cele mai cunoscute şi consumate băuturi din lume. Preparare: Cuba…
Read more »

Sarmale cu orez si stafide

7 September 2009
Sarmale cu orez si stafideIngrediente: varza acra sau dulce o cana de orez o cana de apa 2 cepe 50 g stafide patrunjel marar piper macinat pasta de tomate 1-2 foi de dafin   Mod de preparare: Pentru aceste sarmale se poate folosi varza acră sau dulce, însă este de preferat cea acră. O cană de orez se pune…
Read more »

Crema cu verdeata – dressing

6 September 2009
Crema cu verdeata – dressing  Ingrediente: 125 g margarina 10 fileuri de sardine sucul si coaja rasa de la o lamaie 1 catel de usturoi 1 lingurita capere sare piper   Mod de preparare: Pasati 125 g margarina cu 10 fileuri de sardine, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 1 catel de usturoi, 1 linguria de capere.…
Read more »

Salata de dovlecei

6 September 2009
Salata de dovlecei  Ingrediente: 3-4 dovlecei potriviţi 3-4 legături mărar 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 250 ml ulei 1 iaurt mare   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă şi se fierb în apă cu sare, dar aveţi grijă să nu se sfărâme. După ce s-au răcit se taie în rondele de circa 1 cm grosime.…
Read more »

Salata de orez cu alune

6 September 2009
Salata de orez cu aluneIngrediente: 5 linguri cu orez 2 morcovi 150 g mazăre 200 g şuncă 1 iaurt mare 1 lingură zahăr 1 legătură pătrunjel 100 g alune sărate sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi separat orezul şi mazărea. Radeţi morcovii prin răzătoarea cu ochiuri mari iar şunca o tăiaţi cubuleţe mici. Amestecaţi totul cu alunele şi…
Read more »

Supa de cartofi cu smantana

6 September 2009
Supa de cartofi cu smantanaIngrediente: 400 g cartofi noi o ceapa 2-3 morcovi 1 pâstârnac o lingura unt 100 g smântână sare piper o legătură mărar 1 -2 linguri oţet   Mod de preparare: Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ceapa şi păstârnacul se taie în sferturi şi se pun la fiert în 1,2-1,5 l de apă…
Read more »

Vinete cu umplutura de carne tocata

6 September 2009
Vinete cu umplutura de carne tocataIngrediente: 4 vinete 1 ceapă 1 ardei verde 1 ardei iute roşu 1 căţel de usturoi 200 g brânză de capră 200 g carne tocată de vită sare, piper piper cayenne 125 ml supă Mod de preparare: Spălaţi vinetele, curăţaţi-le, tăiaţi-le pe lung şi îndepărtaţi-le pulpa. Tocaţi mărunt 100 g din pulpă. Pregătiţi ceapa şi…
Read more »

Cum se prepara Brazilian Bean Risotto Nest (video)

6 September 2009
Cum se prepara Brazilian Bean Risotto Nest (video)    Cum se prepara Brazilian Bean Risotto Nest
Read more »

Cordial Cobbler Cocktail

6 September 2009
Cordial Cobbler CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – vodka Pahar – goblet mare Familie – Cobbler Categorie – Cordial drinks Decoraţiune – 2 cireşe roşii conservate în alcool, paie   Se serveste la orice oră Ingrediente: 30 g vodka 30 g Cordial Campari sifon fructe proaspete   Cobbler sunt băuturi tipic americane, slab alcoolizate, de consumat în…
Read more »

Pasta de peste

6 September 2009
Din peste mic si chiar din peste cu oase mici se poate prepara o pasta delicioasa, folosita pentru realizarea de tartine. La 2 kg peste (curatat si eliminat capul) se adauga 50 g de otet de 9 grade, 200 ml apa, 300 ml ulei, sare, piper boabe, foi de dafin. Se asaza pestele intr-o cratita,…
Read more »

Scrumbii cu ciuperci

5 September 2009
Scrumbii cu ciuperciIngrediente: 4 scrumbii de câte 250-300 g fiecare 200 g ciuperci două cepe uscate 3 fire de ceapă verde un pahar de vin alb sec o lămâie două gălbenuşuri 120 g unt o legătură mică de pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile şi ceapa uscată, se taie julienne, iar ceapa…
Read more »

Cocktail Dry Martini

5 September 2009
Cocktail Dry MartiniCalitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – esenţa uleioasă de la o coajă de lămâie sau o măslină   Se serveste înainte de mese   Ingrediente: 8/10 gin 2/10 vermouth dry   La fel ca puţine altele, este reprezentantul băuturilor amestecate: este, într-adevăr,…
Read more »

Ardei cu o crema fina de pui

5 September 2009
Ardei cu o crema fina de puiIngrediente: 1 file din piept de pui (cea. 150 g) sare 1 crenguţă de mentă 1 căţel de usturoi 1/2 felie de pâine salbă 150 g ardei gras roşu 25 g miez de nucă măcinat 45 g iaurt natural piper câte 1 vârf boia de ardei iute şi dulce pătrunjel pentru ornat   Mod de…
Read more »

Cum se prepara Vegetarian Moqueca (video)

5 September 2009
Cum se prepara Vegetarian Moqueca (video)  Un preparat specific Braziliei.   Cum se prepara Vegetarian Moqueca
Read more »

Cops Reviver Cocktail

5 September 2009
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – vodka Pahar – cupă dublă de cocktail Familie – Sherbet’s Categorie – Ice cream drinks Decoraţiune – coaja uriei lămâi, tăiată în spirală şi o felioară de lămâie pe margine   Se serveste la orice oră   Ingrediente: câteva bucăţele de lămâie verde o linguriţă de miere o…
Read more »

Crap pescaresc

5 September 2009
  Pestele, curat de solzi si intestine, se spala, se taie in felii, se sareaza si se pune cu usturoi tocat, 2 ardei grasi taiati fideluta, piper si cimbru intr-o tava cu ulei, la cuptor. Se rumeneste bine, dupa care se pune cate o felie de rosie pe fiecare bucata de peste, rumenindu-se si ele.…
Read more »

Rosii a la grec

4 September 2009
Rosii a la grecIngrediente: 8 roşii 2 linguri pastă de roşii 1 cutie fasole albă – boabe (425 ml) 2 căţei de usturoi 200 g brânză feta 2 linguri pătrunjel tocat (proaspăt sau congelat) 1 lingură rozmarin tocat sare piper 2 linguri ulei de măsline   Mod de preparare:  Spălaţi roşiile, apoi tăiaţi fiecăreia un capac şi, cu…

Daiquiri Cocktail

3 September 2009
Daiquiri CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Rum drinks Decoraţiune – fără   Se serveste înainte de mese Ingrediente: 6/10 rom alb 3/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr In versiunea tradiţională, acest cocktail este strămoşul marii familii a cocktailurilor Daiquiri. Se pare că a…
Read more »

Castraveti cu umplutura de masline

3 September 2009
Castraveti cu umplutura de maslineIngrediente: 2 castraveti pentru salata 150 g branza feta 1 catel de usturoi 50 g de masline fara samburi piper 150 ml smantana 1 plic amestec ierburi Provence 1/2 ardei gras   Mod de preparare: Spălaţi castraveţii, curăţaţi-i şi tăiaţi-i pe lung. Cu ajutorul unei linguri, îndepărtaţi seminţele din fiecare jumătate. Fărâmiţaţi brânza feta cu…
Read more »

Ardei umpluti de post

3 September 2009
Ardei umpluti de postIngrediente: 12-15 buc. ardei de mărime potrivită 1,5 kg cartofi 4-5 cepe mari 4-5 roşii mari coapte bine piper după gust 1 linguriţă Vegeta cimbru după gust sare verdeaţă (pătrunjel pentru ornat) 100-150 g ulei   Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt, de asemenea şi roşiile, care au fost în prealabil decojite, şi se…
Read more »

Supa cu galusti

3 September 2009
Supa cu galustiIngrediente: 4-5 morcovi mari o radacina de patrunjel o telina 1-2 ardei verzi o ceapa 2 catei de usturoi sare un ou 4-5 linguri gris 200 g de branza de vaci 20 g de unt un dovlecel o legatura de patrunjel Mod de preparare: Se curăţă toate rădăcinoase-le şi zarzavaturile, se spală şi se pun…
Read more »

Pulpe de pui cu ceapa si rosii

3 September 2009
Pulpe de pui cu ceapa si rosiiIngrediente: 4 pulpe pui 4-5 cepe mici 10 ciuperci 6 rosii mari o crenguta de rozmarin 4-5 linguri de ulei sare piper asortat   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală pulpele de pui, se pârlesc puţin pe flacără, se dau cu sare şi piper şi se pun în ulei la prăjit. Se rumenesc…
Read more »

Gustari rapide si apetisante

3 September 2009
Gustari rapide si apetisanteIngrediente: 500 g piept de pui fara os sare piper alb unt 4 felii mari de paine prajita 4 frunze de salata crema de branza 2 oua fierte 1-2 fire de usturoi verde o lingura de ulei masline   Mod de preparare: Pieptul de pui se curăţă de pieliţe, se porţionează în patru fâşii mari,…
Read more »

Cum se prepara Cinco De Mayo (video)

3 September 2009
Cum se prepara Cinco De Mayo (video)Ingrediente: 2 tbsp Canola or vegetable oil 1 cups (250ml) chopped onion 2 garlic, minced 1 tbsp ancho or chipotle chili powder 1 tbsp chopped fresh thyme , or 1 tsp. dried 1⁄8 tsp cinnamon 1⁄8 cloves 1⁄8 allspice 3 cups (750ml) chicken stock or broth, divided 1 cups (250ml) peeled chopped tomatoes , or…
Read more »

Budinca de praz cu cartofi

3 September 2009
Budinca de praz cu cartofiBudinca de praz cu cartofi din: cartofi, paz, branza de vaci, smantana, marar, oua, unt si pesmet. Ingrediente: 4 cartofi mari un praz mare 200 g de branza de vaci 100 g de smantana 1-2 legaturi de marar 2 oua fierte 2 oua crude 50 g unt 2-3 linguri de pesmet   Mod de preparare:…
Read more »

Strudel cu dovleac

3 September 2009
Strudel cu dovleacIngrediente: Pentru aluat: 250 g faina 40 ml apa minerala 50 g iaurt 2-3 linguri de ulei de masline 20 g unt 1 ou un praf de sare Pentru umplutura: 500 g dovleac fara coaja un cubulet de unt 10 linguri de zahar un praf de sare 1-2 lingurite de scortisoara 2-3 pliculete de zahar…
Read more »

Czarina Cocktail

2 September 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – vodka Pahar – cupă de cocktail Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – fără   Se serveste seara şi noaptea   Ingrediente: 2/4 vodka 1/4 vermouth dry 1/4 apricot brandy o picătură de angostura Este unul dintre primele cocktailuri nord-americane, după sfârşitul celui de-al doilea război mondial, în care este…
Read more »

Sarmale in frunze de sfecla (de post)

2 September 2009
Sarmale in frunze de sfecla (de post)Ingrediente: 4-5 cepe mari 1 pastarnac 2 morcovi 1 cana orez 1 cana apa 1 lingura biovegetal bulion piper smantana frunze de sfecla   Mod de preparare: Se călesc 4-5 cepe mari, 1 păstârnac, 2 morcovi; se adaugă 1 cană orez, 1 cană apă, 1 lingură Biovegetal, bulion, piper. Se fierb până absoarbe orezul apa.…
Read more »

Scaricica de porc cu legume

2 September 2009
Scaricica de porc cu legumeIngrediente: 600 g de scaricica de porc 3-4 ardei 6 cartofi sare piper cimbru 3-4 catei de usturoi   Mod de preparare: Se taie scăricică de porc în bucăţi potrivit de groase şi se pră­jesc în sucul propriu. Grăsimea pe care o lasă este suficientă pentru acest preparat. Se taie ceapa în jumătăţi şi se…
Read more »

Mancare de masline de post

2 September 2009
Mancare de masline de post  Ingrediente: 1/2 kg măsline 1/2 kg ceapă 1/2 kg roşii coapte (sau 1-3 linguri bulion) 1 lămâie 100 ml ulei sau mai mult, după preferinţă (mâncare mai slabă sau mai grasă)   Mod de preparare: Măslinele se fierb bine înainte, pentru a fi desărate. Ceapa se toacă fideluţă şi se căleşte în ulei până…
Read more »

Tarta cu dovleac

2 September 2009
Tarta cu dovleacPentru aluat: 250 g făină o linguriţă de praf de copt 30 g zahăr pudră 70 g nuci 125 g unt 2 linguri lapte făină şi grăsime pentru tapetat tava puţină sare Pentru umplutură: 700 g dovleac (pulpă fără seminţe) 100 ml frişca 50 g zahăr pudră o linguriţă de scorţişoară zeama de la o…
Read more »

Ciorba lipoveneasca

2 September 2009
Ciorba lipoveneascaIngrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 sfecla mica 1 pastarnac 1 felie telina 2 cartofi 3 rosii 2 ardei apa peste – somn, stiuca sau crap   Mod de preparare: Se fierb legumele taiate marunt (2 cepe, 2 morcovi, 1 sfecla mica, 1 pastarnac, 1 felie telina, 2 cartofi, 3 rosii, 2 ardei) in 3…
Read more »

Cum se prepara Spicy Mexican Dip (video)

2 September 2009
Cum se prepara Spicy Mexican Dip (video)Ingrediente: 3 red onions , chopped into small dice 3 red peppers , chopped into small dice 3 green peppers , chopped into small dice 300 g cheddar cheese , grated 12 slices of processed cheese 300 g cream cheese 3 tbsp chilpotle chilli purée salsa 3 tbsp vegetable oil 1 tbsp dried chilli flakes…
Read more »

Aperitive calde

2 September 2009
Aperitive caldeIngrediente: Pentru umplutura: 150 g crema de branza 8 rosii foarte mici 8 felii de sunca presata Pentru aluat: apa sare 20 g drojdie 200 g faina 6 linguri de ulei 2-3 linguri de lapte   Mod de preparare: Pentru aluat se amestecă toate ingredientele până se formează coca de pâine. Se lasă să crească…
Read more »

Salata de fasole cu costita

2 September 2009
Salata de fasole cu costitaIngrediente: 600 g fasole uscata o ceapa rosie zeama de lamaie 2 linguri ulei de masline 200 g piept de porc afumat sau 200 g de bacon afumat 100 g cascaval 50 g crutoane de paine sare piper   Mod de preparare: Boabele de fasole se pun intr-un bol cu apa calda si se lasa…
Read more »

Pui cu pere

1 September 2009
Pui cu pereIngrediente: 4 pulpe mari 4 linguri de ulei de masline o crenguta de cimbru sare piper o lingura de miere un cubulet de unt 1-2 morcovi o telina o ceapa 30 g unt 4 pere mari 1-2 linguri de miere   Mod de preparare: Se spala pulpele si se curata de pielite. Se ung cu…
Read more »

Originile berii

1 September 2009
Originile beriiOriginile berii sunt cât se poate de vechi. Nu se ştie unde a fost pro­dusă pentru prima oară: unii spun că în Mesopotamia, alţii în Egipt, în Insulele Orkney ori altundeva. In schimb, ceea ce ştim cu certitudine este că denumirea provine din latinescul bibere, care înseamnă „a bea".     După legendă, „inventatorul" berii…
Read more »

Saramura de peste

1 September 2009
  Saramura de peste se poate face din orice fel de peste. Pestele nu se sareaza, dar trebuie uns bine cu ulei, deoarece se lipeste mai tare decat alta carne. Gratarul trebuie sa fie foarte bine incins. se frige peste 8-10 minute pe o parte si tot atat pe cealalta, deoarece se rumeneste mai greu,…
Read more »

Turtite cu dovleac

1 September 2009
Turtite cu dovleac Ingrediente: 4 ouă 400 g dovleac fiert 200 g miere 100 g de nuci fin măcinate o linguriţă de scorţişsoară 250 g făină integralăă un pliculeţ de zahăr vanilat  un pliculeţ praf de ccopt 50 g seminte de dovleac   Mod de preparare: Se curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe şi se rade pe…
Read more »

Pulpe de pui cu portocala

1 September 2009
Pulpe de pui cu portocalaIngrediente: 4 pulpe mari  sare  piper zeamă de lămâie 1-2 linguri cu miere 4 portocale 50 g unt un morcov o ţelină  un ardei verde un fir de praz un măr acru un fir de busuioc   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală pulpele, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant…
Read more »

Columbia Skin Cocktail

31 August 2009
Columbia Skin Cocktail  Calitate - slab alcoolizat Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Ice cream drinks Decoraţiune – un praf de cafea măcinată     Ingrediente: o jumătate de porţie de îngheţată de cafea de cafea o jumătate de porţie de îngheţată de vanilie 3 cl rom ambrat un cl…
Read more »

Bors pescaresc cu leustean

31 August 2009
O reteta de bors pescaresc cu rosii, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, sare, piper si leustean. Ingrediente: 1 kg peste marunt 1/2 kg peste mare 3/4 l bors 2 l apa 2 rosii 2 morcovi 2 cepe 2 cartofi 1 legatura patrunjel sare piper leustean   Mod de preparare: Zarzavatul (in afara de cartofi) se taie…
Read more »

Cum se prepara BBQ Argentinean Ribs With Chimichuri (video)

31 August 2009
Cum se prepara BBQ Argentinean Ribs With Chimichuri (video)Ingrediente: 4 beef short ribs salt and pepper 4 tbsp olive oil and for the chimichuri: 1 bunch parsley, chopped 8 garlic cloves, minced 250 ml olive oil 60 ml white wine vinegar 40 ml water 1 tsp salt 1 tbsp oregano ½ tsp chilli flakes ½ tsp ground black pepper 1 tray 1 blender…
Read more »

Crema englezeasca

31 August 2009
Crema englezeasca  Ingrediente: un litru lapte aromatizat 8 gălbenuşuri scorţişoară (vanilie) 200 g zahăr coajă de lămâie (sau por­tocale)   Mod de preparare: Laptele se pune la încălzit împreună cu scorţişoara (vanilia) şi coaja de lămâie, până se încălzeşte bine, dar să nu dea în foc. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se toarnă laptele cald…
Read more »

Devonshire Scones

31 August 2009
Devonshire Scones  Ingrediente: 3 căni de făină un pacheţel de praf de copt două lin­guri de zahăr 60 g unt tăiat bucăţele 250 ml lapte un ou bătut pen­tru uns gem de căpşuni (caise) frişca, pentru servit   Mod de preparare: Incingi cuptorul la 210°C. Ungi otavă cu ulei. Cerni făina (în care s-a amestecat praful…
Read more »

Ciorba de pui a la grec

31 August 2009
Ciorba de pui a la grecIngrediente: 1 pui sau 800 g spata de pui sau 1 kg aripioare de pui 1 ceapa 2 morcovi 1 radacina patrunjel 3-4 cozi de telina 2 oua 150 ml lapte gras zeama de la o lamaie mare 4 linguri orez 100 g smantana patrunjel verde marar verde piper boabe 1/2 lingurita sare 3 linguri…
Read more »

Peste cu maioneza

31 August 2009
  Ingrediente: 1 salau zarzavat ca pentru supa 1 foaie de dafin boabe de piper delikat 300 de g maioneza 1 lingura de otet   Mod de preparare: Zarzavatul curatat, spalat si taiat cuburi se pune la fiert in apa cu putina sare si delikat. Dupa ce a fiert se scoate, iar supa se acreste…
Read more »

Salata de pui cu fasole verde

31 August 2009
Salata de pui cu fasole verde  Ingrediente: 500 g piept de pui 500 g fasole verde o ceapa alba zeama de la o lamaie 2 linguri de ulei de masline o lingura de miere sare piper o rosie 2 oua fierte 50 g cascaval ras   Mod de preparare: Fasolea verde se curăţă, se spală şi se pune să fiarbă…
Read more »

Coconut Dream Cocktail

30 August 2009
Coconut Dream Cocktail  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Cremă de cacao drinks Decoraţiune – fără   Se serveste după-amiază   Ingrediente: 3/10 cremă de cacao albă 2/10 cremă de banane 4/10 frişca 1/10 cremă de cocos Apărut prin anii ’60, are, în ciuda timpului care s-a…
Read more »

Ciorba cu perisoare cu stiuca sau peste alb

30 August 2009
Ciorba cu perisoare cu stiuca sau peste alb  Ingrediente: 1,5 kg ştiucă (sau peşte alb) 350 g ceapă 200 g franzelă 150 g morcov 100 g albitură 400 g roşii 100 g orez 2 ouă 100 g lămâie 150 g smântână 100 ml ulei 2 legături pătrunjel verde 2 legături leuştean Mod de preparare: Se trec de două ori prin maşina de…

Cum se prepara Pui si Quesadilla cu branza (video)

30 August 2009
Cum se prepara Pui si Quesadilla cu branza (video)  Ingrediente: 2 flour tortillas 75 g grated cheddar cheese 1 chicken breast, sliced in half horizontally 2 tbsp olive oil 1 tomato, sliced 1 tsp oregano 1 tbsp lemon juice salt and pepper 1 frying pan with lid tongs 1 spatula 1 spoon 1 bowl 1 grill pan 1 cutting board 1 knife  …
Read more »

Supă uşoară de legume

29 August 2009
Supă uşoară de legume  Ingrediente: 200 g varză albă  200 g conopidă  1 dovlecel  100 g fasole ver­de  2 roşii  300 g dovleac  2 morcovi  verdeaţa de la 2 ţeline  200 g boabe de fasole albă (conservă)  1 l supă  sare piper   Mod de preparare: Pregătiţi legumele, tăiaţi varza bucăţi potrivite şi desprindeţi conopida în bucheţele. Tăiaţi…
Read more »

Tartă cu ceapă şi roşii

29 August 2009
Tartă cu ceapă şi roşii  Ingrediente: 2 cepe 1 lingură unt 150 g roşii 40 g brânză camembert  1 ou 40 g cremă de brânză sare piper 1/4 pachet amestec aluiat pentru pizza 1/2 linguriţă frunze de cimbru   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o inele. Căliţi-o în untul încins. Pregătiţi roşiile şi tiăiaţi-le în opt. Curăţaţi branza…
Read more »

Cum se prepara Pui si Galusti (video)

29 August 2009
Cum se prepara Pui si Galusti (video)  Ingrediente: 1 medium roasting chicken 2 ltr chicken stock 1 tsp bouillon powder 2 tbsp fresh parsely 1 onion 3 garlic cloves 220 g baby carrots 3 celery stalks salt and pepper And for the dumplings: 200 g flour 2 tsp baking powder 1⁄3 tsp baking soda 1 ½ tsp sugar 60 g cold…
Read more »

Peste umplut cu ciuperci si stafide

29 August 2009
Peste umplut cu ciuperci si stafideIngrediente: 1 kg peşte 5 cepe mari 200 ml ulei, 1 vârf cuţit boia ardei 4 linguri orez sare, piper măcinat 2 legături pătrunjel 150 g stafide 300 g ciuperci   Mod de preparare: Curăţăm de solzi peştele. Il spălăm, îl despicăm pe şira spinării. Se scot afară intestinele, icrele sau lapţii (dacă există), branhiile…
Read more »

Supă cremă de dovleac cu bacon si ghimbir

29 August 2009
Supă cremă de dovleac cu bacon si ghimbir  Ingrediente: 1 kg dovlec  1 morcov  2 cm ghimbir  1 ceapă  2 linguri unt 1 l supă sare piper nucşoară  1 căţel de usturoi  200 g smântână 12 felii bacon (kaizer)   Mod de preparare:  Curăţaţi dovleacul şi îndepărtaţi-i seminţele. De asemenea, curăţaţi morcovul şi ghimbirul, apoi tăiaţi-le cu­buri. Tocaţi ceapa şi căliţi-o în…
Read more »

Cider Cup Cocktail

29 August 2009
Cider Cup CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – goblet Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fructe de sezon   Se serveste la orice oră Ingrediente: 2-3 linguri de zahar pudra 5 cl Calvados 2 cl Benedictine o sticla de cidru de mere 2, 3 sticlute mici de apa gazoasa diferite fructe Este băutura Cup…
Read more »

Tarta cu foetaj si creveti

29 August 2009
Tarta cu foetaj si crevetiIngrediente: 4 foi de aluat congelat (a circa 110 g) 400 g creveţi mici, decorticaţi 2 linguri ulei de măsline sare piper 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 300 g cremă de brânză 50 ml smântână 2 linguri suc de lămâie 2 linguri pătrunjel tocat   Mod de preparare:  Dezgheţaţi aluatul, incingeţi cuptorul…
Read more »

Rosii umplute cu orez

28 August 2009
Rosii umplute cu orez  Ingrediente: 8 rosii mari 150 g orez cu bobul lung 1 dovlecel 1 morcov o ceapa rosie o legatura de patrunjel verde sare piper alb 4 linguri de ulei 1 fir de cimbru 200 ml suc de rosii   Mod de preparare: Se spală roşiile şi se curăţă de seminţe. Se lasă să se…
Read more »

Marinata de peste din crap sau caras

28 August 2009
Marinata de peste din crap sau carasIngrediente: 1 crap sau caras de 2-3 kg 2 pliculeţe boabe de piper 4-5 foi de dafin 1-2 linguriţe sare 1 cană apă 2 căni oţet 1 cană ulei   Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi i se îndepărtează branhiile şi căpăţâna. Se porţionează în porţii egale, se spală foarte bine şi…
Read more »

Pizza cu legume si spanac

28 August 2009
Pizza cu legume si spanac  Ingrediente: 200 g faina un ou 25 g drojdie 5 linguri de ulei un praf de sare 5-6 linguri de lapte 2-3 linguri de apa 3-4 ciuperci suc de orsii 1 ardei verde o ceapa rosie 100 g masline 1 rosie 100 g spanac fiert     Mod de preparare: Se pune într-un bol…
Read more »

Bere vopsită cu E150

28 August 2009
Bere vopsită cu E150Zahăr, arome de guave şi lămâie, aditivi sunt ingredientele din compoziţia unui produs care se descrie ca fiind bere. Redd’s Sun nu numai că păcăleşte consumatorul, dar îl şi poate îmbolnăvi dacă este consumat în mod frecvent. Berea blondă cu aromă de guavă Redd’s Sun nu este nici pe departe ceea ce se vrea. Conform…
Read more »

Salata de gulii cu cuburi de carne de vita

27 August 2009
Salata de gulii cu cuburi de carne de vitaIngrediente: 1 leg. legume pentru supa  4 oase cu maduva  1 kg piept de vita fara oase  10 gulii mijlocii (de cate 150 g) 6 linguri de otet (din vin rosu) 10 linguri de ulei sare piper negru macinat 8 linguri de verdeturi asortate taiate marunt (de ex: patrunjel, marar, ceapa verde, fire de marar…
Read more »

Sos de cocktail

27 August 2009
Sos de cocktailO reteta simpla de sos de cocktail din; chefir, gem sau jeleu de coacaze, otet de mere, praf curry, sare de mare, piper negru, piper cayenne si praf de ghimbir. Ingrediente: 100 g chefir 4 linguri gem / jeleu de coacaze 4 linguri otet de mere praf curry sare de mare piper negru macinat piper…
Read more »

Claridge Cocktail

27 August 2009
Claridge Cocktail  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoratiune – fără   Se serveste înainte de mese   Ingrediente: 1/3 gin 1/3 vermouth dry 1/6 Cointreau 1/6 apricot brandy Este clasicul pre dinner apărut în primii ani ai secolului trecut şi are caracteristici evidente de…
Read more »

Cum se prepara tarta cu fructe si branza cremoasa (video)

27 August 2009
Cum se prepara tarta cu fructe si branza cremoasa (video)Un preparat dulce, bogat in vitamine si incredibil de delicios; este un mix intre crema de zahar ars si prajitura cu branza, dar cu mai multa aroma si personalitate. Este potrivit pentru o petrecere la care ti-ai invitat multi prieteni. Se poate orna, dupa preferinta, cu fructe cu proaspete si migdale. Cum se prepara tarta…
Read more »

Omleta cu rosii si ciuperci

27 August 2009
Omleta cu rosii si ciuperci  Ingrediente: 6 oua 100 g cascaval o ceapa 4 ciuperci o legatura marar o lingura smantana sare piper 2 rosii 2 linguri de ulei 50 ml suc de rosii   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în pu­ţin ulei. Ciupercile se spală şi se taie rondele, apoi se…
Read more »

Tortuleţe cu gutui

27 August 2009
Tortuleţe cu gutuiIngrediente: Aluat: 200 g făină 100 g unt  50 g zahăr  1 gălbenuş  1 vârf de cuţit de sare Um­plutură: 500 g gutui  1 lămâie  4 linguri miere  7 foiţe de gelatină  100 g glazură  120 g brânză de vaci  6 lin­guri de zahăr  1 vârf de cuţit de vanilie 100 ml frişca   Mod…
Read more »

Ardei umpluţi cu ciuperci

27 August 2009
Ardei umpluţi cu ciuperci  Ingrediente: 8 ardei mari o mini-baghetă 200 ml lapte un ou 2 cepe 200 g ciuperci proaspe­te sau congelate 100 g muşchi de porc o lingură de seminţe de chimen grăsime pentru tavă 2 linguri de unt sare piper 2-3 frunze de busuioc pentru ornat   Mod de preparare: Se pune într-un bol laptele…
Read more »

Crap la gratar

27 August 2009
Crap la gratarIngrediente: 1 crap mare cam de 5 kg 1 bucata slanina sare usturoi vin   Mo de preparare: Crapul se curata, se spala, se portioneaza, se sareaza si se lasa 10 minute pentru a-l patrunde sarea. Gratarul incins se unge cu slanina, dupa care se aseaza pe el bucatile de peste. Cand pestele este bine…
Read more »

Saramura de ten la gratar

27 August 2009
Saramura de ten la gratar  Ingrediente: 1 ten de cateva kg 50 ml ulei 1 capatana de usturoi 2 rosii 2 ardei grasi 2 ardei iuti 1 legatura leustean sare   Mod de preparare: Tenul necuratat de solzi si despicat pe burta in lungime se sareaza foarte bine si se puna pe gratar pana se frige bine pe o…
Read more »

Tarta cu şuncă şi porumb

27 August 2009
Tarta cu şuncă şi porumb  Ingrediente: 125 g brânză dulce de vaci sare  5 linguri ulei de floarea soarelui 3 ouă  250 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 4 cepe verzi 100 g şuncă fiartă 1 cutie boabe de porumb 100 ml lapte 100 ml smântână  piper 100 g brânză telemea rasă   Mod de preparare:  Pentru aluat,…
Read more »

Supă cu pui şi tăiţei

26 August 2009
Supă cu pui şi tăiţeiIngrediente: 1 pui  2 cm ghimbir  1 căţel de usturoi sare  10 boabe de piper  1 linguriţă pastă de roşii legume pentru supă (morcov, ţelină, etc) 1/2 legătură ceapă verde  2 ardei iuţi roşii 100 g paste  3 crenguţe coriandru   Mod de preparare: Acoperiţi puiul cu apă şi fierbeţi-l într-o oală acoperită cu un…
Read more »

Cum se prepara creveti cu Moqueca Blinis (video)

26 August 2009
Cum se prepara creveti cu Moqueca Blinis (video)          Cum se prepara creveti cu Moqueca blinis
Read more »

Pastravi in cetina ( harzob de brad )

26 August 2009
Pastravi in cetina ( harzob de brad )  Ingrediente: câţiva păstrăvi mărar uscat cimbru sare Preparare: Se spală bine păstrăvul curăţat de intenstine şi se sărează după gust. Intr-un loc bine ferit de vânt se face în pământ o groapă. Se aprinde în ea un foc de crengi de brad. Când jarul este bine încins şi s-a acoperit de o pulbere fină…
Read more »

Champagne Pick-me-up Cocktail

26 August 2009
Champagne Pick-me-up CocktailCalitate – alcoolic Bază alcoolică – cognac Pahar – flute Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveste înainte de mese, seara şi noaptea Ingrediente: 5/10 cognac 4/70 suc proaspăt de portocale 1/10 sirop de rodii şampanie După unele opinii, ţara sa de origine ar fi Franţa anilor ’40; după altele, America anilor…
Read more »

Sufleu cu broccoli

26 August 2009
Sufleu cu broccoliIngrediente: 200 g făină 150 g unt sa­re 600 g broccoli 1 ceapă 1 linguriţă ulei 30 g miez de nucă tocat 3 ouă 250 ml smântână 6 linguri parmezan ras piper nucşoară rasă 200 g roşii cherry Mod de preparare: Frământaţi făi­na cu untul şi 1/2 linguriţă sare. Formaţi o sferă din alu­at, înfăşuraţi-l…
Read more »

Marinata de peste

26 August 2009
Marinata de pesteSe da prin făină amestecată cu boia bucăţi de peşte şi se prajesc în ulei, apoi se pun deoparte. Se rad două cepe mari, un morcov subţire, o ţelină, le amestecăm cu un păhărel de ulei rece şi le fierbem înăbuşit. In timpul fiertului adăugăm usturoi, bulion subţiat cu apă, o foaie de dafin, câteva…
Read more »

Prajitură cu gutui si migdale

26 August 2009
Prajitură cu gutui si migdaleIngrediente: Pentru gutui: 500 ml vin alb 100 g zahăr 2 fructe stea 1/2 lămâie 5 gutui ( circa 275 g) Pentru aluat 250 g unt moale 200 g zahăr 1 vârf de cuţit de sare 5 ouă 250 g făină 50 g amidon 2 linguriţe praf de copt 50 g migdale măcinate 4 linguri…
Read more »

Supă cu legume şi carnati

26 August 2009
Supă cu legume şi carnati  Ingrediente: 500 g cartofi 200 g ţelină  2 morcovi mari 1/2 legătură maghiran 4 linguri ulei 100 g grâu integral 1 linguriţă chimen 1,51 supă 2 tulpini praz 4 cârnaţi (sau crenvurşti)  sare piper   Mod de preparare: Pregătiţi cartofii, ţelina şi morcovii şi tăiaţi-i cubuleţe potrivite. Spălaţi maghiranul şi tocaţi-l mărunt. Incingeţi uleiul…
Read more »

Mancare cu legume si carne, inabusita la cuptor

25 August 2009
Mancare cu legume si carne, inabusita la cuptor  Ingrediente: câte 200 g carne de vacă, viţel şi spată de porc  sare piper 1 ceapă mare 500 g cartofi  1 tulpină de praz 150 g ţelină 300 g morcovi 1 rădăcină de pătrunjel  250 g varză albă verdeaţa de la 1 ţelină  1 lingură ulei nucşoairă rasă  1 linguriţă maghiran uscat 600 ml…
Read more »

Borş pescăresc cu somn sau crap

25 August 2009
Borş pescăresc cu somn sau crapO reteta de bors pescaresc cu somn sau crap si ceapa, ardei gras, rosii, hrean, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg peşte mărunt 1 kg peşte mare (crap sau somn) 2 cepe 2 ardei graşi 4-5 roşii 1 rădăcină hrean 1 rădăcină pătrunjel 1,5 l apă 1 l borş pătrunjel verde leuştean sare…
Read more »

Cum se prepara salata de fructe cu 2 sosuri (video)

25 August 2009
Cum se prepara salata de fructe cu 2 sosuri (video)Ingrediente: 2 peaches Half pineapple 1 orange 2 bananas Half melon A few strawberries Mixed berries A few mint leaves for the caramel vanilla and lemongrass sauce: 120 g sugar 75 ml water Half vanilla bean 1 lemongrass stalk, chopped 1 lime, juiced for the orange brandy sauce: 1 orange, juiced 2 tbsp brandy 1…

Ardei umpluti englezesti

25 August 2009
Ardei umpluti englezesti  Ingrediente: 10 ardei graşi 300 g carne afumată fiartă 4 ouă fierte tari 2 castraveţi mici muraţi 250 ml smântână 60 g unt sare   Mod de preparare: Ardeii se taie în două, se curăţă de cotor şi seminţe, apoi se umplu cu carnea afumată şi tăiată mărunt, amestecată cu ouăle şi castraveţii tăiaţi…
Read more »

Cocktail exotic cu ananas

24 August 2009
Cocktail exotic cu ananasIngrediente: 50 ml rom 50 ml smantana pentru frisca (pastrata jumatate de ora la congelator) 60 ml suc de ananas 30 ml lichior crema din fructe exotice 100 g ananas fruct curatat sau ananas din compot Mod de preparare: Se pastreaza cate doua sau trei bucati mai mari de ananas pentru ornat, iar restul se…
Read more »

Branza prajita

24 August 2009
Branza prajitaO reteta simpla de branza prajita cu cartofi, ceapa, svaiter, delikat, piper negru macinat si patrunjel Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 100 g svaiter 4 linguri de unt delikat piper negru macinat 3 linguri frunza de patrunjel taiat marunt   Mod de preparare: Se fierb cartofii si se descojesc fierbinti. Se razuiesc mare si…
Read more »

Omleta cu ciuperci si curry

24 August 2009
Omleta cu ciuperci si curryO reteta simpla de omleta cu ciuperci champignon si bureti, unt, praf de curry, sare, nucsoara, branza, castravete, rosii si usturoi verde. Ingrediente: 100 g ciuperci chamipgnon 50 g bureti galbeni 2 linguri de unt 1 lingurita praf de Curry (condiment indian) 1 catel de usturoi 4 oua sare nucsoara proaspat rasa 100 g branza…
Read more »

Gogosele cu iaurt

23 August 2009
Gogosele cu iaurt Ingrediente: 600 g iaurt 3 ouă 1 pliculeţ cu praf de copt 50 g zahăr 500 g făină  5 pliculeţe cu zahăr vanilat  1 plic cu zahăr pudră  1 linguriţă cu suc de lămâie 1 linguriţă cu esenţă de rom sare ulei
Read more »

Praz cu peste

23 August 2009
Praz cu peste Ingrediente: 1 kg peste 750 g praz 100 ml ulei 10 g ceapa 50 g bulion 400 g rosii 150 g ardei gras 1 legatura verdeata 1 fir cimbru piper sare Mod de preparare: Se curata prazul, se spala, se taie in bucati cu lungimea de circa 10 cm, i se scoate miezul, care se…
Read more »

Ananas umplut

23 August 2009
Ananas umplutIngrediente: 1 ananas 2 dovlecei 1 ceapa 4 rosii 1 ardei gras 300 g fructe de mare asortate, congelate patrunjel 50 g margarina sare piper curry Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent uns cu margarina, amestecă orezul spălat cu ceapa tăiată mărunt, dovlecelul trecut prin răzătoarea mică, ardeiul şi roşiile tăiate cubuleţe. Adaugă fructele de…
Read more »

Prăjitură cu prune coapte

23 August 2009
Prăjitură cu prune coapteIngrediente: 100 g unt 100 g zahăr 1 vârf de cuţit sare 2 ouă coaja rasă de la 1 lămâie 1 linguriţă praf de copt 200 g făină 1 kg prune coapte eventual puţin lapte 2 linguri pesmet 2 linguri zahar tos Mod de preparare: Puneţi într-un castron untul la temperatura camerei, zahărul şi 1…
Read more »

Supă cu perişoare si usturoi

23 August 2009
Supă cu perişoare si usturoi  Ingrediente: 100 g orez cu bobul lung sare  1 căţel de usturoi 1 lingură ulei  1 ceapă verde  150 g roşii cherry  250 g carne de porc tocată  2 linguri sherry  piper  1,51 supă 2 linguri sos de peşte 2 lin­guri pătrunjel tocat Mod de preparare:  Fierbeţi orezul în apă cu sare, conform indicaţiilor…
Read more »

Supa strecurata

23 August 2009
Supa strecurata  Ingrediente: 2 morcovi 2 bucati păstârnac 1-2 bucati pătrunjel 1 ţelină 2 cepe 1/4 varză albă 4 cartofi sare   Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul şi se taie în bucăţi mari. Se pune la fiert cu apă rece şi sare. Apa se socoteşte aproximativ câte 1/2 l de persoană, ţinând seama că prin…
Read more »

Ciorba de zarzavat

23 August 2009
Ciorba de zarzavat  Ingrediente: 1 morcov 1/2 ţelină 1 pătrunjel 3 cepe 4 cartofi o mână de fasole verde 4-5 roşii 2 ardei 1 dovlecel 1 vânătă 1/4 varză 2 linguri unt sau margarina pătrunjel verde sare Mod de preparare: Tot zarzavatul se curăţă şi se taie: ceapa se taie mărunt, morcovul, pătrunjelul, varza şi ţelina în…
Read more »

Supa crema de dovleac cu smantana

23 August 2009
Supa crema de dovleac cu smantanaIngrediente: 1 kg dovleac 1 l lapte 2 lingurite cu unt sau margarina 100 g smantana sare seminte de dovleac rumenite cateva crutoane Mod de preparare: Taie dovleacul cubuleţe şi pune-l la fiert la foc mic, acoperit, cu un pahar cu apă, până se înmoaie. Scurge apoi zeama, dar fără să o arunci. Zdrobeşte cubuleţele…
Read more »

Galusti crocante

22 August 2009
Galusti crocante  Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund 2 oua 100 g parmezan 50 g cascaval de oaie 200 g faina 50 g smantana 100 g mazare 100 g pesmet sare ulei   Mod de preparare: Dă caşcavalul şi parme­zanul pe răzătoarea mare. Spală bine orezul în mai multe ape reci, după care fierbe-l în…
Read more »

Supă asiatică

22 August 2009
Supă asiaticăIngrediente: 200 g paste asiatice pentru supă 1 tulpină de praz 2 cepe roşii 1 ardei iute roşu 1 l supă pătrunjel 2 cm ghimbir 200 g germeni de soia sos de soia 2 linguri fulgi de cocos Mod de preparare: Fierbeţi pastele conform indicaţiilor de pe am­balaj. Tăiaţi prazul rondele, iar ceapa inele. Tăiaţi…
Read more »

Cruditati

22 August 2009
Cruditati  Ingrediente: 8 fire de telina (cu fire groase) 1 castravete (de sera) 3 zucchini de marime mijlocie (circa 1200 g fiecare) 5-7 cepe verzi 8 morcovi de marime mijlocie (fiecare de circa 100 g) 2 andive 4 mere acrisoare 2 linguri. zeama de lamaie   Mod de preparare: Telina (firul) se taie in bucati…
Read more »

Chili con carne picant

21 August 2009
Chili con carne picant  Ingrediente: 3 linguri ulei 80 g şuncă afumată 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 chili roşu 600 g carne tocată, de vită sare piper 2 linguriţe chimen 1 ardei gras roşu 500 g roşii 1 cutie fasole Kidney (415 ml) 150 g smântână 1 lingură pătrunjel tocat   Mod de preparare: Incingeţi uleiul…
Read more »

Scrumbii cu sos englezesc

21 August 2009
Scrumbii cu sos englezesc  Ingrediente: 4 scrumbii două pahare supă de zarzavat o lămâie o linguriţă de amidon piper boabe sare o foaie de dafin   Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, se înlătură capul, se golesc de intestine şi se spală bine cu apă rece. Se aşază într-o cratiţă cu o cană (de supă de zarzavat, sare…
Read more »

Chec aperitiv cu spanac si dovleac

21 August 2009
Chec aperitiv cu spanac si dovleac  Ingrediente: 500 g spanac 2 oua 100 g iaurt 200 g malai 1 felie dovleac 200 g telemea de oaie 500 ml lapte 500 ml lapte 25 g drojdie 50 g faina sare ulei   Mod de preparare: Fierbe spanacul. Scurge-l, taie-l marunt si caleste-l. Cand s-a racorit, adauga 100 g branza rasa, ouale…
Read more »

Gulas in dovleac

20 August 2009
Gulas in dovleac  Ingrediente: 1 dovleac 4 cepe 100 g unt 2 catei de usturoi 15 g faina 25 ml otet 1 conserva cu rosii 1 ardei iute 5-6 cartofi boia dulce boia iute 2 foi de dafin patrunjel Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în unt topit împreună cu ustu­roiul. Adaugă carnea tăiată cubuleţe…
Read more »

Tarte de nuci cu ananas

20 August 2009
Tarte de nuci cu ananas  Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 200 g miere 200 g făină pentru prăjituri un plic de zahăr vanilat 50 g de nuci tocate fin Pentru cremă: 800 g ananas din compot sau fruct 40 ml brandy un litru de frişca 2 linguri de miere 50 g de nuci măcinate fin  16 nuci întregi  …
Read more »

Champagne Cup Cocktail

20 August 2009
Champagne Cup Cocktail  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – goblet Categorie – Wine drinks Decoraţiune - fructe de sezon şi paie   Se serveste la orice oră Ingrediente: 3-4 linguri de zahar pudra 5 cl brandy 3 cl triple sec o sticla de sampanie 2 sticlute mici de apa gazoasa fructe diferite   Este…
Read more »

Mancare de fasole

20 August 2009
Mancare de fasole  Ingrediente: 1 ciolan afumat 800 g fasole boabe 1 ceapa 2 morcovi 1 foaie de dain 1 lingura cu faina patrunjel marar ulei tarhon cimbru sare piper   Mod de preparare: Fierbe fasolea in doua-trei ape cu sare, la foc mic, pana cand se inmoaie bine bobul si coaja. Separat fierbe ciolanul. Caleste ceapa…
Read more »

Salata de past

20 August 2009
Salata de past  Ingrediente: 200 g paste spirala 200 g cascaval 300 d sunca de praga 4-5 castraveti murati 100 g maioneza 1 ardei gras 2-3 catei de usturoi pisati sare piper   Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu un praf de sare, apoi trece-le printr-un jet de apă rece, să nu se lipească între…
Read more »

Risotto cu miel

19 August 2009
Risotto cu mielO reteta simpla si delicioasa de risotto cu miel din: orez, carne de miel, ceapa, rosii, vin, usturoi, ulei de masline, sofran, oregano, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 1 kg carne de miel 3 cepe 5-6 rosii 2 cesti cu vin 1 cutie cu rosii 3 catei de usturoi ulei de masline…
Read more »

Cum se prepara Pui Fajitas (video)

19 August 2009
Cum se prepara Pui Fajitas (video)  Ingrediente: 2 boneless chicken breasts 2 limes Half tbsp caster sugar 2 tsp dried oregano Half tsp cayenne pepper 1 tsp cinnamon powder 2 onions 1 red pepper 1 orange pepper 1 green pepper 3 tbsp vegetable oil Parsley for garnishing Salt and pepper 1 sharp knife 1 chopping board 1 plate or small…
Read more »

Sos de hrean

19 August 2009
Sos de hrean  Ingrediente: 200 g smantana (grasa) zeama de la o lamaie  4 linguri hrean razuit miere lichida dupa gust  sare de mare piper alb macinat 2 lingurite patrunjel taiat marunt 1 fir de patrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Smantana se amesteca cu zeama de lama­ie intr-un castron sj se bate cu telul pana…
Read more »

Salata verde ( cu frunza creata ) cu oua si peste ton

19 August 2009
Salata verde ( cu frunza creata ) cu oua si peste ton  Ingrediente: 8 oua 1 salata verde mare 2 ardei rosii 3 cepe mari 1 castravete (de sera) 370 g peste ton in ulei (2 conserve) 4 linguri de ulei de peste(din conserva) 4 linguri de otet sare piper negru macinat 1 lingura mustar (picant) iute 2 linguri de marar taiat marunt  2 linguri de…
Read more »

Terminologia folosită la degustarea vinurilor

19 August 2009
Terminologia folosită la degustarea vinurilorConsistenta Specialiştii consideră că examinarea vizuală a vinului începe din momentul turnării acestuia în pahar. Fiecare vin are consistenţa sau fluiditatea sa care cauzează zgomote speciale. Absenţa consistenţei vinului este considerată ca un defect. Consistenţa vinului este apreciată prin termeni ca: fluid, puţin consistent, destul de consistent, consistent şi vâscos. Fluid -  Termenul de fluid…
Read more »

Tarta cu magiun

19 August 2009
Tarta cu magiun  Ingrediente: 200 g gem de prune 200 g nuca Pentru aluat: 1 ou 250 g margarina 250 g zahar 600 g faina 1 lingurita bicarbonat 1 lamaie sare   Mod de preparare: Freacă margarina cu zahărul şi un praf de sare. Adaugă oul şî bicarbonatul dizolvat în puţină zeamă de lămâie. Presară făina şi…
Read more »

Ciorba cu afumatura

19 August 2009
Ciorba cu afumatura  Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1 telina mica 1 ardei gras 2 cartofi 50 g paste mai mici 1 cutie cu rosii decojite 1 legatura de patrunjel 1 legatura de leustean 1 l bors sare   Mod de preparare: Fierbe afumăturaîn apă. Adună spuma de câte ori este nevoie.…
Read more »

Peste pane cu sote de legume

19 August 2009
Peste pane cu sote de legume  Ingrediente: 4 bucati file de salau sau pangasius 3 oua 20 g pesmet 200 g mazare 100 g de fasole verde 400 g de cartofi 3-4 linguri ulei de masline ulei pentru prajit 30 g unt o legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se taie fileurile de peşte în jumătăţi astfel…
Read more »

Orez cu legume si pui

19 August 2009
Orez cu legume si pui  Ingrediente: 8 pulpe superioare 300 g orez cu bob lung 1 dovlecel 1 vanata 1 legatura de patrunjel 2 ardei grasi de diferite culori 1 ceapa 50 g unt ulei Mod de preparare: Spală carnea de pui condimenteaz-o cu sare şi piper după care aşaz-o într-o tava. Stropeşte cu ulei şi puţină apă. Las-o…
Read more »

Piept de pui cu rosii gratinate

18 August 2009
Piept de pui cu rosii gratinate  Ingrediente: 1 kg piept de pui 8 rosii 2 ardei rosii 20 g cascaval unt si pesmet pentru tava 2 linguri de ulei de masline mujdei de usturoi cimbru sare piper   Mod de preparare: Se spală şi se porţionează pieptul de pui ca pentru şniţel, se dă cu sare şi piper si se…

Prajitura cu ciocolata, alune si rom

18 August 2009
Prajitura cu ciocolata, alune si rom  Ingrediente: 300 g ciocolată menaj 125 g unt 150 g zahăr  6 ouă  6 linguri de rom  150 g alune de pădure sau nuci unt pentru uns tava   Mod de preparare: Ciocolata se rade şi se topeşte cu untul tăiat cubuleţe la bain-marie. Se lasă deoparte să se răcească şi se mai amestecă…
Read more »

Champagne Cocktail

16 August 2009
Champagne Cocktail  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – flote Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o jumătate de felie de portocală şi o cireaşă roşie   Se serveste înainte de mese Ingrediente 1/10 brandy 9/10 şampanie un cub de zahăr câteva picături de angostura A apărut în Franţa, prin anii ’20 ai…
Read more »

Cum se prepara Mamaliguta Italieneasca (video)

16 August 2009
Cum se prepara Mamaliguta Italieneasca.
Read more »

Salata verde cu alune si cas de oaie

16 August 2009
Salata verde cu alune si cas de oaie  Ingrediente: 100 ml suc de struguri 1 lingurita rasa de mustar 1 lingurita rasa de otet 1 lingurita rasa de ulei (de alune) 1 lingurita rasa de ulei (de nuci) 2 lingurite rase de ulei din samburi de struguri sare piper alb macinat 800 g salata verde 150 g alune 300 g cas de…
Read more »

Muschiulet umplut

16 August 2009
Muschiulet umplut  Muşchiuleţii de porc se înţeapă cu un cuţit ascuţit fără să se ajungă în cealaltă parte. Se face un orificiu cât mai larg pentru a intra multă umplutură. Acest muşchi se pune la maşina de cârnaţi (sau chiar manual) şi se umple cu pastă de cârnaţi. După aceea se întinde prapurul de porc pe…
Read more »

Cartofi prajiti cu fasole verde si pere

16 August 2009
Cartofi prajiti cu fasole verde si pereO reteta de cartofi prajiti cu cu fasole verde, ceapa, sare, pere, piper alb, piper rosu si tarhon sau marar Ingrediente: 750 g cartofi fierti 2 cepe 250 g fasole verde sare 3 pere 6 linguri rase de ulei piper alb macinat 1 varf de cutit de piper rosu macinat 1 legatura tarhon sau marar…
Read more »

Cannelloni cu piept de pui

16 August 2009
Cannelloni cu piept de puiIngrediente: 12 paste canelloni 300 g carne tocată din piept de pui o ceapă 2-3 linguri ulei 150-200 ml supă de carne 200 g roşii decojite în suc de roşii 2-3 căţei de usturoi sare  piper  busuioc  tarhon 75 g parmezan  1 ou mai mare sau două ouă mai mici unt şi pesmet pentru uns…
Read more »

Lasagne cu rosii si carne tocata

16 August 2009
Lasagne cu rosii si carne tocata  Ingrediente: 18 foi de lasagne 400 g carne tocata de porc si de vita o ceapa o lingura de pasta de tomate 3-4 linguri de unt 150 ml vin alb 2 morcovi mici o telina mica 300 g rosii decojite in suc de rosii o lingurita de patrunjel verde tocat marunt 2-3 crengute de…
Read more »

Tort de fructe cu frisca si fructe

16 August 2009
Tort de fructe cu frisca si fructe  Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri faina frisca fructe: ananas, kiwi, banane, stafide   Mod de preparare: Separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se adaugă 8 linguri zahărfrecand in continuare, un praf de copt si galbenusurile treptat. Se adauga 8 linguri faina si se coace la foc potrivit intr-o tava…
Read more »

Caruso Cocktail

15 August 2009
Caruso Cocktail  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – fără   Se serveste după cină, seara şi noaptea Ingrediente: 1/3 gin 1/3 vermouth dry 1/3 cremă de mentă verde Caruso este un clasic after dinner care după ce a intrat printre cele…
Read more »

Crema de iaurt

15 August 2009
Crema de iaurtIngrediente: 500 g iaurt 60 g miere 1 ciocolata menaj 2 oua   Mod de preparare: Toate se amesteca bine cu mixerul. Crema de iaurt       Pofta buna!
Read more »

Cum se prepara Macaroane cu Nuci (video)

15 August 2009
Cum se prepara Macaroane cu nuci
Read more »

Laptuci (salata verde cu frunza mica) cu ficat si mere

15 August 2009
Laptuci (salata verde cu frunza mica) cu ficat si mere  Ingrediente: 500 g laptuci 600 g ficat de vita taiat felii 1 lingura rasa de faina 2 lingura rasa de margarina sau unt  sare 3 mere moi/vestejite 4 lingura rasa de ulei  2 lingura rasa de otet 1 lingurita mustar (picant) iute piper negru pacinat   Mod de preparare: Se rup frunzele de salata.…
Read more »

Castraveti inabusiti cu carne tocata

15 August 2009
Castraveti inabusiti cu carne tocataO reteta de castraveti inabusiti cu carne tocata de vita, ceapa, slanina, ulei, sare, piper, praf de curry, zeama de legume si marar. Ingrediente: 30 g slanina 2 cepe 4 castraveti mijlocii inabusiti 1 lingura rasa de ulei 400 g carne tocata de vita sare piper negru macinat 1 lingurita praf de Curry 125 ml…
Read more »

Sos de iaurt cu verdeturi si usturoi

15 August 2009
Sos de iaurt cu verdeturi si usturoi  Ingrediente: 400 ml iaurt natur 200 ml smantana 1 legatura marar proaspat 1 lingurita sare grunjoasa 3 catei de usturoi zeama de la 2 lamai cateva felii de lamaie pentru ornat   Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca 400 ml iaurt natur de buna calitate cu 200 ml smantana si 1 legatura marar…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Passion Fruit Martini (video)

15 August 2009
Cum se prepara Cocktail Passion Fruit Martini (video)O reteta simpla despre cum se prepara Cocktail Passion Fruit Martini Ingrediente: 2 passion fruits 50 ml Passion fruit flavoured vodka 10 ml passion fruit Juice 5 ml lemon juice 10 ml passion fruit flavoured liqueur 1 tsp passion fruit syrup some cubed ice 1 Knife 1 Chopping board 1 Cocktail shaker 1 Cocktail strainer…
Read more »

Salata bulgareasca cu busuioc si patrunjel

15 August 2009
Salata bulgareasca cu busuioc si patrunjel  Ingrediente: 4 ardei 4 rosii mari 8 castraveti 4 cartofi busuioc patrunjel verde 2 linguri de ulei de masline zeama de la 1-2 lamai 150 g de branza telemea sare piper Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă cu puţină sare. După ce s-au fiert, se scurg de…
Read more »

Sarlota cu nuca

15 August 2009
Sarlota cu nucaIngrediente: 1 l lapte 75 g faina 50 g miere 50 g cacao 250 g frisca 100 g nuci pisate   Mod de preparare: Fierbem la foc potrivit leptele in care am pus mierea, cacaua, faina si nucile. Cand s-a legat tumam in pahare si cand s-a racit o omam cu frisca. Sarlota cu nuca…
Read more »

Dovlecei umpluti cu pasta de carne

15 August 2009
Dovlecei umpluti cu pasta de carneO reteta de dovlecei umpluti cu carne tocata, orez marar, patrunjel, ceapa, ou, rosii, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 600 g carne tocata 6 dovlecei 100 g de orez o legatura de marar o legatura de patrunjel 2 cepe 1 ou 6 rosii moi sare piper ulei de masline   Mod de preparare:…
Read more »

Prajitura cu mac, branza dulce si caise

15 August 2009
Prajitura cu mac, branza dulce si caise  Ingrediente: 375 g făină 180 ml lapte călduţ 20 g drojdie de bere o lingură de zahăr 70 g unt sare Pentru umplutură: 1 compot de caise 150 g mac 200 ml lapte dulce 4-5 linguri de zahăr 1/2 linguriţă de scorţişoară 1 lingură de gem de caise 250 g brânză proaspătă de vaci…
Read more »

Muşchiuleţ de porc pane

15 August 2009
Muşchiuleţ de porc pane  Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 3 ouă 2 linguri cu făină 3 linguri cu pesmet 6 căţei de usturoi ulei sare piper   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă făina cu pesmetul. Taie muşchiul de porc în felii potrivit de groase. Freacă fiecare felie cu usturoi zdrobit, după care trcece-le prin ouă bătute…
Read more »

Paste gratinate

14 August 2009
Paste gratinate  Ingrediente: 250 g paste scurrte (penne) 15 g unt 2 cepe  2 fire de praz 4-5 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei de masline 300 g roşii decojjite în suc de roşii  125 ml vin alb 200 g smântână 200 g brânză topită cu verdeaţă 4 linguri parmezan ras unt şi pesmet peintru tapetat…
Read more »

Prăjitură cu lichior

14 August 2009
Prăjitură cu lichiorIngrediente: 100 g ciocolata cu lapte Pentru blat 120 g unt 50 g ciocolată amăruie 7 ouă  150 g zahăr 120 g făină 30 gcacao sare Pentru cremă: 8 foi de gelatină 450 g iaurt 100 g zahăr 60 ml lichior de migdale 200 ml frişca   Mod de preparare: Bate untul cu un praf…
Read more »

Cremă de ciuperci

14 August 2009
Cremă de ciuperci  Ingrediente: 500 g ciuperci 2 cepe 1 ţelină 1 păstârnac 1 lingură cu făină 100 g unt 2 gălbenuşuri 1/2 pahar cu lapte sare 2 l apă Mod de preparare: Curăţă zarzavatul, taie-l în bucăţi şi fierbe-l în apă cu sare. Când sunt fierte, strecoară-le. într-o tigaie, topeşte 3/4 din cantitatea de unt. Presară…
Read more »

Clătită picantă

14 August 2009
Clătită picantă  Ingrediente: Pentru umplutură 300 g bacon 4 roşii 200 g caşcaval 2 cepe ulei Pentru clătită 300 g făină 300 ml apă minerală 50 g ulei 25 g zahăr sare chilii Mod de preparare: Taie baconul în fâşii subţiri şi rumeneşte-lîn puţin ulei. Separat, amestecă ingredientele pentru clătite până obţii o compoziţie de consistenţa…
Read more »

Pachetele de primavara

13 August 2009
Pachetele de primavaraO reteta delicioasa de pachetele de primavara din: carne de porc, amidon, sos de soia, ulei vegetal, muguri de bambus, morcovi, supa de pui, pui de creveti, germeni de fasole mung, varza chinezeasca, aluat, ou si ulei vegetal. Ingrediente: 250 g carne de porc tocata 3 lingurite amidon de porumb 1 lingurita sos de soia…
Read more »

Trigoane cu pui

13 August 2009
Trigoane cu pui  Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 1 piept de pui dezosat 1 cutie cu ciuperci 2 cepe 3 ouă ulei 1 legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Fierbe pieptul de pui în apă cu sare. Taie ceapa şi căleşte-o în ulei. Adaugă carnea tăiată mărunt şi ciupercile, felii. După ce s-au călit,…
Read more »

Cardinale Cocktail

13 August 2009
Cardinale Cocktail  Calitate – alcoolic Bază alcoolică - gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o coajă de lămâie   Se serveste înainte de mese Ingrediente: 5/10 gin 3/10 vermouth dry 2/10 Bitter Campari   Se pare că inventatorul acestui cocktail ar fi fost chiar un cardinal, într-adevăr, se spune…
Read more »

Cum se prepara Sandwich traditional cubanez (video)

13 August 2009
Cum se prepara Sandwich traditional cubanez (video)Ingrediente: 1 chicken breast , cut lengthways into 2 even slices 6 to 8 slices of boiled ham 2 slices of Swiss cheese 2 tbsp olive oil 2 soft white bread rolls , cut in half for the spread: 4 tbsp mayonnaise 1 tbsp Dijon mustard the juice and zest of 1 lime 1 clove…
Read more »

File de miel

13 August 2009
File de mielO reteta de file de miel cu sare de mare, piper negru macinat, unt, salota, mustar, coriandru, otet de vin alb, ulei de masline, ridichi si salata. Ingrediente: 8 fileuri de miel (circa 50 g bucata) sare de mare piper negru macinat 2 linguri rase de unt 2 linguri rase de salota taiata marunt (hasma)…
Read more »

Prajitura cu visine si ciocolata

13 August 2009
Prajitura cu visine si ciocolataIngrediente: 150 g ciocolată 5 ouă 150 g unt 150 g zahăr 80 g făină unt şi făină pentru uns tava Pentru umplutură: 200 gciocolată albă 400 g frişca 1 linguriţă de zahăr vanilat 300 g vişine confiate Pentru ornat: 100 gciocolată 30 g unt vişine confiate   Mod de preparare: Ciocolata rasă se topeşte…
Read more »

Sote de văcuţă

13 August 2009
Sote de văcuţă  Ingrediente: 1 kg pulpă de vacă 200 g costiţă afumată 300 g ciuperci 4 cepe 300 g roşii 2 morcovi 5 cartofi 2 căţei de usturoi 200 ml vin roşu 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Taie carne cubuleţe şi pune-o la prăjit în ulei. După ce s-a prăjit, stropeşte-o cu…
Read more »

Salata verde in iaurt cu marar

13 August 2009
Salata verde in iaurt cu mararIngrediente: 300 g iaurt 4 linguri rase smantana (grasa) 8 linguri rase frisca (nebatuta) 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde (partea verde) zeama de la o lamaie sare 1 priza zahar piper alb, macinat 2 salate verzi 400 g rosii mici (de marimea unei cirese) marar pentru ornat   Mod de preparare: laurtul, smantana…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu