vineri, 15 martie 2013

Retete de Pasti #20


Retete de Paste:

Salata de sfecla si ciuperci

13 October 2010
Ingrediente: 3 kg bureţi fierţi 2 kg sfeclă roşie fiartăşi tocată fideluţe 1 kg morcov 1 kg ceapă tăiată 1 kg gogoşari   Mod de preparare: Se face un baiţ din 300 ml de oţet, 500 ml de ulei, 1 l de apă, 500 g zahăr, 2 linguri de sare, după care se pun mirodenii …
Read more »

Ciorbă de spanac cu lapte acru

13 October 2010
  Ingrediente: 2 kg spanac 500 ml lapte acru 1 borcan de smântână sare 1 lingură boia 1 lin­gură făină   Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl speli bine şi îl tai mărunt. într-o oală pui la fiert 1 l de apă cu laptele acru şi după 10 minute adaugi spanacul tăiat şi sare după…
Read more »

Ciorbă de salată cu zer

13 October 2010
  Intr-o oală de 4 l, pui la fiert 2 l zer de la caşul de oaie cu o ceapă întreagă curăţată, o lin­guriţă rasă sare şi laşi la fiert. Când ceapa este fiartă, o scoţi şi adaugi salata opărită în prealabil în apă cu puţină sare, apoi tăiată fâşii. Pui şi câteva bucăţele de…
Read more »

Prăjitură cu nucă de cocos – Jawziya

13 October 2010
Prăjitură cu nucă de cocos – Jawziya  Ingrediente: 300 g de nucă de cocos 1/2 kg de zahăr 100 ml apă de roze 1/2 lămâie sau 1/2 linguriţă de sare de lămâie   Mod de preparare: Pui la fiert zahărul şi apa de roze. După 10 minute adaugi restul ingredientelor şi laşi să fiar­bă până ce conţinutul devine vâscos ca mierea.…
Read more »

Chiftele impăturite in orez (kubba)

13 October 2010
Chiftele impăturite in orez (kubba)  Ingrediente: 1/2 kg carne de vită piper scorţişoară 1 kg orez 1 kg ceapă şofran sare 1/2 l ulei   Mod de preparare: Laşi orezul în apă rece pentru 15 minute. într-o oală pui ulei, sare, şofran şi apoi orezul. Adaugi apă să fie de 5 cm deasupra orezului şi dai la foc mediu.…
Read more »

Sufleu de cartofi noi cu brânză

13 October 2010
Sufleu de cartofi noi cu brânză  Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 4 ouă 250 ml smân­tână 250 g brânză de vaci 100 g unt 50 g făină 1 legătură mărar 2-3 fire leuştean sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui la fiert şi când sunt gata îi pasezi şi-i amesteci cu brânza de vaci fărâmiţată, făina, untul…
Read more »

Pui marinat în lapte bătut, cu garnitură de roşii înăbuşite

13 October 2010
Pui marinat în lapte bătut, cu garnitură de roşii înăbuşite  Ingrediente: 2 piepturi de pui 650 ml lapte bătut 8 linguri zeamă de lămâie 400 g roşii 3 linguri ulei sare piper zahăr   Mod de preparare: Speli carnea, o dezosezi şi o tai felii. Amesteci 400 ml lapte bătut cu 3 linguri zeamă de lămâie şi laşi feliile de carne la marinat în…
Read more »

Gogosari umpluti cu ciuperci

13 October 2010
Ingrediente: 5 kg gogoşari 3 kg ciuperci 2 kg ceapă 100 g hrean 100 g morcov 300 g frunze de ţelină 1l oţet (9 grade) 3 l apă 200 ml ulei 200 g sare 1 căpăţână de usturoi zahăr piper foi de dafin   Mod de preparare: Ciupercile, fierte cu apă, sare şi zeama de…
Read more »

Blat delica

13 October 2010
Ingrediente: 6 ouă 100 g zahăr 200 g nuci măcinate 100 g unt 2 linguri de cacao 100 g făină 1 linguriţă de bicarbonat   Mod de preparare: Se face un blat care se coace, apoi, când s-a răcit, se taie în două părţi, după care se umple cu cremă, după dorinţă. Blatul se face…
Read more »

Fasole verde cu carne de pui

13 October 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 kg carne de pui 1 ceapă potrivită 1 ardei gras roşu 1 lin­gură bulion 1 lingură făină sare verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea şi o înăbuşi pe foc mic într-o cratiţă cu ulei, puţină apă şi un praf de sare. Amesteci din când în…
Read more »

Ruladă cu carne tocată si legume

13 October 2010
  Ingrediente: 500 g carne tocată 2 cepe, 1 căţel de usturoi 3 morcovi 1 dovlecel 2 linguri ulei 100 g brânză de oaie 1 ou 6 linguri pesmet sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai mărunt. Cureţi morcovii şi dovlecelul, le treci prin răzătoarea mare, apoi le căleşti…
Read more »

Salata de toamna

13 October 2010
Ingrediente: 3 kg gogonele tăiate feliuţe 20 gogoşari tăiaţi fideluţe 10 ardei graşi tăiaţi fideluţe 1 kg ceapă tăiată peştişori 1 kg morcovi tăiaţi rondele 500 ml oţet 500 ml ulei 500 ml apă 500 g zahăr sare foi de dafin 1 ceaşcă de boabe de muştar piper   Mod de preparare: Se pun în…
Read more »

Tocana de legume

13 October 2010
Ingrediente: 1 kg ceapa 500 g morcovi 3 kg ardei kapia 1 telina 2 l suc de rosii sare piper zahar 2 kg vinete Mod de preparare: 1 kg de ceapă se taie peştişori şi se căleşte într-un litru de ulei; se adaugă 500 g morcovi tăiaţi rondele, gogoşari, 3 kg ardei kapia, o ţelină…
Read more »

Salata de popinci

13 October 2010
Ingrediente: 30 gogoşari 1 farfurie cu popinci fierte 500 ml ulei 1 kg ceapă 1 căpăţână de usturoi 3 linguri de oţet   Mod de preparare: Se taie toate peştişori. Ceapa se pune timp de aproximativ zece minute la fiert cu puţină apă, se stoarce de apăşi se amestecă totul cu uleiul şi usturoiul, după…
Read more »

Conopidă umplută cu carne

13 October 2010
  Ingrediente: 1 conopidă mare 300 g carne tocată 3 cepe 2 linguri orez 2 ouă 120 g smântână 2 linguri ulei condiment tip Vegeta piper sare   Mod de preparare: Cureţi conopida fără să-i îndepărtezi cotorul, o speli şi o pui să fiarbă într-o oală mare cu apă clocotită şi cu puţină sare pentru…
Read more »

Peşte pane cu sos de mustar

13 October 2010
  Ingrediente: 2 kg peşte 250 ml lapte 2 lămâi 5 ouă 200 g făină 150 ml ulei 100 g muştar sare piper   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli bine, îl tai în bucăţi şi îl ţii circa 1 oră în lapte cu sare, piper şi zeama de la o lămâie. Scoţi apoi…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Shady Lady (video)

13 October 2010
Cum se prepara Cocktail Shady Lady (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Shady Lady Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml melon liqueur 120 ml grapefruit juice 1 slice of lime 1 cherry 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 barspoon or cocktail stirrer   Cum se prepara Cocktail Shady Lady
Read more »

Salata ardeleneasca

13 October 2010
Ingrediente: 4 kg varză 2 kg gogoşari 1 kg castraveţi 1 kg ceapă 1 kg gogonele 1 kg morcov 1 l de oţet 250 g zahăr 100 g boabe de muştar 10 g piper 10 g coriandru foi de dafin   Mod de preparare: Se taie varza fideluţă şi celelalte, toate, se taie julien, se…
Read more »

Rulada cu nuca de cocos

13 October 2010
Ingrediente: 400 g biscuiţi măcinaţi 5 linguri de zahăr 200 g lapte 100 g cacao   Ingrediente crema : 5 linguri de zahăr pudră,125 g nucă de cocos, 1 pachet de unt şi  2 pacheţele  de zahăr vanilat Mod de preparare: Se pun la fiert laptele, cacaoa şi zahărul. După ce a clocotit, se dă…
Read more »

Salata de ardei kapia

13 October 2010
Ingrediente: 3 kg ardei kapia 1 l de ulei 500 ml oţet 500 ml apă 200 g miere sare piper 2 rădăcini de hrean   Mod de preparare: Coaceţi bine ardeii şi curăţaţi-i fierbinţi, fără să daţi apă pe ei, apoi fierbeţi oţetul, apa, mierea, sarea şi piperul timp de cinci minute. Puneţi ardeii în…
Read more »

Parfeu de vanilie

13 October 2010
  Ingrediente: 2—3 ouă 2 gălbenuşuri 1/2 baton de vanilie 115 g zahăr 400 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat, se iau de pe foc şi se bat pînă ce s-au răcit. Se scoate vanilia şi se amestecă cu frişca bătută…
Read more »

Guşiţă de ceapa

13 October 2010
  Ingrediente: legătură mărar 1 legătură pătrunjel 4-5 ouă 1 ceaşcă lapte sau apă 2 felii de pâine 100-150 g slăninuţă afu­mată sare şi piper   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, la fel şi verdeaţa şi le ames­teci cu feliile de pâine înmuiate în lapte şi presate bine. Baţi bine ouăle, tai slăninuţă mărunt,…
Read more »

Chec cu branza dulce

13 October 2010
  Ingrediente: 3 ouă 19 linguri de ulei 18 linguri de lapte 19 linguri de zahăr 1 linguriţă de bicarbonat stins cu lămâie   Ingrediente crema: 300 g brânză, 2 linguri de griş, zahăr după gust, 2 ouă şi un plic de vanilie Mod de preparare: Toate se amestecă bine, la urmă se pun 18…
Read more »

Retete de post: Budinca de orez

13 October 2010
Ingrediente: 2 căni de orez 6 căni de apă 150 g zahăr puţină sare 1 kg mere rase coajă de portocale vanilie 100 g margarină 150 g zahăr   Mod de preparare: Se spală orezul foarte bine, se pune la fiert şi când este aproape gata se adaugă zahărul. Separat, într-o cratiţă, se topeşte margarina,…
Read more »

Muraturi asortate

13 October 2010
Mod de preparare: 9 l de apă se fierb cu 300 g sare mare, 100 g zahăr, foi de dafin, piper şi boabe de muştar. În borcan, se pun, la fund, mărar, vişin, ţelină, frunze de hrean, cimbru, tarhon, câteva căpăţâni de usturoi şi aşezăm zarzavaturile spălate  pepeni verzi mici, gogonele, castraveţi, morcovi, felii de…
Read more »

Patlagele verzi in saramura

13 October 2010
Mod de preparare: Pe fundul unui borcan de 5 l, se aşează o tulpină de mărar uscat, 2-3 frunze de ţelină, 2-3 crenguţe de vişin, iar deasupra se aşează pătlăgele şterse bine; printre ele se aşează hrean, căţei de usturoi şi frunze de ţelină. Deasupra se pun usturoi, hrean, mărar şi cimbru. Peste ele se…
Read more »

Pateu cu morcovi

13 October 2010
  Ingrediente: 2 morcovi raşi pe răzătoarea mică 150-200 g brânză de vaci proaspătă 2 linguri de smântână 2 linguri de ulei 2 linguri de lapte (nu-l pui dacă brânza este apoasă) 1 ceapă mică tăiată mărunt 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt 1 linguriţă pastă de ardei roşii coriandru sau măghiran după gust 1…
Read more »

Gogosari murati felii

13 October 2010
Ingrediente: 4-5 kg de gogoşari 450-500 ml de ulei 500 ml de oţet 1 l de apă 2 linguri de miere 4-5 linguri de zahăr (250 g) 20 boabe de piper 2-3 foi de dafin 1-2 linguri sare cuisoare enibahar Mod de preparare: 4-5 kg de gogoşari se spală, se curăţă şi se taie felii…
Read more »

Ciorbă de verdeţuri cu lapte batut si costiţă afumată (Verze)

13 October 2010
  Ingrediente: 1 ceaşcă orez 1 morcov 1/2 kg spanac 1 păstârnac 1 ţelină 1 cea­pă 1 legătură ceapă verde 1 lingură bulion 1 lin­gură condiment tip Delikat 200 g costiţă afumată 200 g smântână 1 ou 1 l lapte bătut 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Căleşti în ulei ceapa…
Read more »

Chec cu lămâie si vanilie

13 October 2010
Chec cu lămâie si vanilie  Ingrediente:  300 g făină 300 g mărgă­rină cu aromă de lămâie 300 g zahăr pudră 6 ouă 1 lămâie 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat sare   Mod de preparare: Freci spumă margarina cu aromă de lămâie cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile unul câte unul şi încorporezi făina, praful de copt…
Read more »

Zacusca dietetica

13 October 2010
Ingrediente: 6 vinete lungi 1,5 kg ceapă 2 kg roşii 1 kg ardei 1 kg gogoşari 500 ml de ulei 2 căpăţâni de usturoi 1legătură de cimbru 1 legătură de frunze de ţelină   Mod de preparare: Se pun pe fundul cratiţei roşiile tocate fără pieliţă, ardeii, ceapa şi usturoiul. Vinetele, curăţate de coajă, tăiate…
Read more »

Parfeu de zmeură

13 October 2010
  Ingrediente: 400 g zmeură 2 ouă 150 g zahăr vanilie 350 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat cu telul (la bain-marie) şi cînd s-au răcit, se amestecă cu zmeură bine spălată, scursă, dată prin sită, cu vanilia şi cu frişca bătută spumă. Se pune într-o formă de parfeu şi…
Read more »

Gogosari umpluti cu conopida si struguri

13 October 2010
Ingrediente: 4 kg gogoşari 2 kg conopidă 1,5 kg struguri 1,5 l de oţet 6 l apă 600 g miere de albine 1 lingură de piper 1 linguriţă de enibahar 2-4 foi de dafin 50 g boabe de muştar 200-250 g sare frunze de ţelină 8 bucăţi de hrean   Mod de preparare: Gogoşarii se…

Rulada de post

13 October 2010
Ingrediente: 400 g biscuiţi 300 g apă 200 g zahăr 100 g cacao 150 g margarină Ingrediente crema :200 g zahăr, 200 g margarină, 100 g nucă de cocos şi vanilie. Mod de preparare: Se pune la fiert apa, zahărul, margarina şi cacaoa. După ce a fiert, se dă la o parte şi se pun…
Read more »

Zacusca de vinete cu ardei

13 October 2010
Ingrediente: 5 vinete 5 cepe mari 15 ardei graşi 10 gogoşari 1 kg roşii 1,5 l de ulei conservant sare   Mod de preparare: Vinetele se coc, se curăţă şi se lasă să se scurgă de zeamă, ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei, până se înmoaie bine, apoi se adaugă roşiile fierte…
Read more »

Sardele cu ceapa

13 October 2010
Ingrediente:  1 kg sardele 500 g ceapă 3 linguri de oţet făină de grâu sare piper ulei   Mod de preparare: Este o reţetă italiană. Se dau sardelele prin făinăşi se prăjesc în ulei. Ceapa se taie peştişori şi se căleşte puţin, apoi se stropeşte cu oţet, sare, piper şi coriandru. Într-un vas se pune…
Read more »

Salata de ton

12 October 2010
Ingrediente: 1 cutie de ton 1 castravete murat 1 gogoşar 100 g măsline 100 g paste făinoase fierte 2 cepe 1 lămâie sare piper oţet după gust   Mod de preparare: Se toacă ceapa, ardeiul, castravetele şi se amestecă cu ton, apoi pastele fierte şi clătite cu apă rece. Se amestecă toate la un loc,…
Read more »

Rulouri de pui cu ardei şi cârnaţi

12 October 2010
Rulouri de pui cu ardei şi cârnaţi  Ingrediente: 1 piept de pui 1 buc. cârnat Cabanos 100 g kaizer sau şuncă afumată 1 ardei gras roşu boia sare piper     Mod de preparare: Dezosezi pieptul de pui, îl tai felii pe care le baţi cu ciocanul de şniţele şi le presari cu sare. Cureţi ardeiul şi-l tai fâşii, apoi tai…
Read more »

Legume cu smântână şi pesmet

12 October 2010
Legume cu smântână şi pesmet  Ingrediente: 300 g mazăre verde 2 cartofi 2 morcovi 1/2 ţelină 2 păstârnaci 2 rădăcini de pătrunjel 100 g ciuperci 1 gulie sare piper 200 ml smântână 50 g unt 30 g pesmet   Mod de preparare: Cureţi legumele, tai cartofii cuburi, morcovii rondele, ţelina, păstârnacul, gulia şi pătrunjelul bucăţele, ciupercile felii şi le…
Read more »

Pui cu legume, ouă şi iaurt

12 October 2010
Pui cu legume, ouă şi iaurt  Ingrediente: 1 pui mare 1 kg roşii 3 ardei graşi 2 ouă 120 g iaurt 3 cepe 3 mor­covi 1 rădăcină pătrunjel 100 ml ulei 100 ml vin alb 1 legătură verdeaţă condiment tip Delikat sare piper   Mod de preparare: Speli puiul, îl porţionezi, ungi fiecare bucată cu ulei, le aşezi într-o cratiţă…
Read more »

Peste in ulei cu maioneza

12 October 2010
Ingrediente: 2 cutii de sardine 1 lămâie 500 g ceapă 200 g măsline oţet sare 2 foi de dafin 1 lingură de zahăr maioneză   Mod de preparare: Peştele se scurge de lichidul din conservăşi se pune pe platou. Se pune ceapa tăiată peştişori şi fiartă cu sare, oţet, zahăr, foi de dafin, iar după…
Read more »

Chec cu verdeţuri si ouă fierte

12 October 2010
Chec cu verdeţuri si ouă fierte  Ingrediente: 1/2 kg spanac 2 salate 2 legături pătrunjel 2 legături mărar 2 legături ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 lingură pesmet 2 linguri orez 7 ouă 50 g caşcaval sare piper condi­ment tip Vegeta ulei   Mod de preparare: Speli şi cureţi salata şi spanacul şi le pui la fiert în apă…
Read more »

Ciorbă aită (cu usturoi)

12 October 2010
Ciorbă aită (cu usturoi)  Ingrediente: 1/2 kg aripioare sau ciocănele de pui 2 linguri orez 1 ardei gras de la congela­tor sau 1 lingură pastă de ardei 1 ceapă 2 morcovi 2 cartofi 1/2 căpăţână usturoiului 1 gălbenuş 1 lingură făină tarhon sare piper ulei oţet smântână (facultativ)     Mod de preparare: Cureţi şi speli ari­pioarele, le…
Read more »

Sufleu de fasole verde

12 October 2010
Sufleu de fasole verde  Ingrediente: 500 g fasole verde 250 ml lapte 4 ouă 150-200 g telemea 4 linguri ulei 4 lin­guri făină sare piper   Mod de preparare: Cureţi, speli fasolea verde şi o fierbi în apă cu sare. Rumeneşti făina în ulei, stingi cu lapte şi laşi sosul pe foc până se îngroaşă, dar ai grijă…
Read more »

Peste cu sos unguresc

12 October 2010
Ingrediente: 4 bucăţi de peşte 1 ardei verde 2 roşii 2 cartofi 200 g arpagic 200 g suc de roşii sau 2 linguri de bulion 1 lingură de făină de grâu sare piper boia dulce   Mod de preparare: Se curăţă toate, se călesc în ulei, apoi se adaugă puţină apăşi se fierb bine. După…
Read more »

Salată de mere cu nuci

12 October 2010
Salată de mere cu nuci  Ingrediente: 5 mere 1 morcov 1 lingura miez de nuca maruntit 1 lingura miere 1 lingura scortisoara   Mod de preparare: Speli merele, le dai pe razatoare cu tot cu coaja, speli si razi morcovul, apoi le amesteci pe toate cu nuca, mierea si scortisoara. Omogenizezi bine salata si o dai la frigider pentru…
Read more »

Peste cu capac de zarzavat

12 October 2010
Ingrediente: 200 g unt 800 g filé de şalău 1 ceapă roşie 1 ardei 1 lămâie 1/2 de ţelină rasă 1leg. ceapă verde sare delicat piper capere 1 legătură de pătrunjel verde   Mod de preparare: Se topesc 100 g unt şi când este încins punem peştele si-l prăjim pe ambele părţi, după care întoarcem…
Read more »

Pizza cu salată verde si costiţă afumată

12 October 2010
Pizza cu salată verde si costiţă afumată  Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie un praf de sare Ingrediente umplutură: 250 g telemea 250 g costiţă afumată 1 salată verde sare ulei Ingrediente sos: 1 ceapă 1 morcov 2 linguri pastă de tomate 50 g unt 50 ml ulei 2 lin­guriţe zahăr 1 lingură făină cimbru piper sare   Mod preparare…
Read more »

Budincă de spanac cu ciuperci

12 October 2010
Budincă de spanac cu ciuperci  Ingrediente: 1 kg spanac 300 g ciuperci proaspete 4 ouă 2 linguri făină 150 g caşcaval 150 g unt 1 lingură pesmet 1 căţel de usturoi nucşoară sare   Mod de preparare: Speli şi fierbi spanacul în apă cu sare. Ciupercile le cureţi şi le căleşti în 50 g unt. După ce a fiert…
Read more »

Ciorbă de salată cu usturoi si omletă

12 October 2010
  Speli 4 salate mari, le cureţi şi le tai fâşii. în oala în care vei face ciorba prăjeşti 100 g slăninuţă afumată tăiată felii şi o scoţi pe o farfurie. Căleşti în grăsimea rămasă 3 legături de usturoi tocat, apoi adaugi slănina, salata, completezi cu apă şi laşi să fiarbă. Potriveşti apoi gustul de…
Read more »

Peşte cu lamaie şi garnitură de legume la cuptor

12 October 2010
  Ingrediente: 1 kg file de merluciu 3 lămâi 3 linguri zahăr 100 g margarină condimente pentru peşte 3 cartofi 3 morcovi 1 ţelină 400 g mazăre verde sare piper 1 pahar vin roşu ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli bucăţile de peşte, le ungi cu ulei, apoi le treci prin condi­ment şi…
Read more »

Şalău rasol cu piure de legume

12 October 2010
Şalău rasol cu piure de legume  Ingrediente: 1 şalău (de circa 600 g) 1 kg cartofi 1/2 căpăţână de usturoi 2 morcovi 1 ţelină 1 legă­tură mărar sare ulei 1/2 lamaie 5-6 măsline pentru ornat   Mod de preparare: Cureţi bine şalăul (fără să-i îndepărtezi capul), îl speli, îl presari cu puţină sare şi-l laşi deo­parte. Cureţi şi cartofii, morcovii…
Read more »

Clatite cu piure de cartofi si sos de roşii sau smantană

12 October 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi 50 g unt 300 ml lapte 4 ouă 4 linguri făină 4 roşii 2 căţei de usturoi ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi fierbi în apă cu sare. în acest timp, amesteci 250 ml lapte cu făina şi 2 ouă. Pui un praf…
Read more »

Kebab cu carne de miel cu orez – Kabuli Palao

12 October 2010
Kebab cu carne de miel cu orez  – Kabuli Palao  Ingrediente: 1 kg orez basmati 1 kg carne de miel 1/2 kg de morcov 200 g stafide 200 g migdale 3 linguri de zahăr 3 linguri sare ulei   Mod de preparare: Lsi orezul in apa cu 3 linguri de sare pentru o ora. Apoi pui sa fiarba 2 l de apa si cand…
Read more »

Castraveti murati

12 October 2010
Ingrediente: 10 kg castraveţi 6 l de apă 6 linguri de sare 1 lingură de piper 1 ardei iute 1 ţelină 2 morcovi 2 crenguţe de cimbru 1 crenguţă de tarhon mărar 2 crenguţe de vişin 4 rădăcini de hrean 1 căciulie de usturoi 100 ml de oţet 1 lingură de zahăr   Mod de…
Read more »

Supă-cremă de fasole verde

12 October 2010
Supă-cremă de fasole verde  Ingrediente: 300 g fasole verde 3 ouă 1 ceapă 2 lin­guri unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli, o rupi bucăţi şi o fierbi în apă cu sare timp de 40 de minute. Separat, fierbi ouăle tari. Când fasolea este fiartă foarte bine, strecori zeama (dar nu o arunci), opreşti…
Read more »

Dulceaţă de prune

12 October 2010
  Ingrediente: 1 kg prune brumării 1,150 kg zahăr vanilie zeamă sau sare de lămîie   Mod de preparare: Prunele curăţate de pieliţă, se scot sîmburii pe la capete, ca pruna să rămînă întreagă, apoi se pune în apă de var limpezită, 45 minute, zahărul se pune la fiert cu 1 pahar apă şi cînd…
Read more »

Pasta de peste afumat

12 October 2010
Ingrediente: 250 g peşte afumat 250 g cartofi fierţi pasaţi 150 g smântână groasă sare piper delicat zeama de la o lămâie   Mod de preparare: Se amestecă toate la un loc, după care se aşează într-o tavă de chec tapetată cu celofan. Aceasta se dă la frigider timp de trei până la patru ore,…
Read more »

Pastrav umplut

12 October 2010
Ingrediente: 6 păstrăvi 2 linguri de oţet 2 căţei de usturoi 2 fire de usturoi verde 2 fire de ceapă verde 1 ou 2 linguri de orez fiert 4 linguri de ulei 2 fire de pătrunjel 2 fire de ţelină 50 g unt 200 g hribi sare piper   Mod de preoarare: Peştele se curăţă,…
Read more »

Parfeu de praline

12 October 2010
  Ingrediente: 150 g alune sau migdale 1 plic vanilie 2 ouă 2 gălbenuşuri 120 g zahăr 400 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain mărie) cu 80 g zahăr şi vanilie. Se caramelizează 40 g zahăr şi se amestecă cu alunele prăjite şi cînd s-au răcit se pisează…
Read more »

Marinata din macrou

12 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg macrou 700 g ceapă 150 g măsline 100 g ulei 150 ml oţet sare piper boabe enibahar foi de dafin 300 ml de vin alb   Mod de preparare: Peştele curăţat şi tăiat felii, presărat cu sare şi stropit cu oţet îl lăsăm să stea timp de o oră. Apoi clătim peştele…
Read more »

Gogosari in otet

12 October 2010
Ingrediente:  10 kg gogoşari 1 kg oţet 1 kg zahăr 1 lingură de piper 1 linguriţă de enibahar 50 g boabe de muştar 200 g sare mare frunze de ţelină 4-5 fire de hrean foi de dafin   Mod de preparare: Sunt foarte gustoşi şi uşor de făcut pentru că nu trebuie opăriţi. Siropul se…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Tequila Rose (video)

12 October 2010
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Tequila Rose Cum se prepara Cocktail Tequila Rose
Read more »

Zacusca cu morcovi

12 October 2010
Ingrediente: 3 kg gogoşari 2 kg ardei kapia 2 kg morcov 1,5 kg păstârnac 2,5 kg ceapă 1,5 – 2 l de ulei 2 l de bulion sare piper foi de dafin 2 linguri de oţet   Mod de preparare: Se coc, se curăţă şi se dau prin maşina de tocat, apoi se dau prin…
Read more »

Macrou pe pat din legume

12 October 2010
Ingrediente: 1,2 kg macrou 1 morcov 1 ţelină 1 leg. pătrunjel 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 ardei gras 2 cartofi 3 roşii 100 ml ulei 150 ml vin alb   Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală, se stropeşte cu oţet şi se sărează, apoi lăsăm să stea o jumătate de oră.…
Read more »

Roşii umplute cu omletă

12 October 2010
Roşii umplute cu omletă  Ingrediente: 6 roşii 4 ouă 2 linguri ulei 100 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Tai un căpăcel roşiilor, le scoţi  miezul, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă. Baţi ouăle cu sare şi piper, adaugi miezul roşiilor şi prăjeşti omleta în ulei încins. Când e gata o tai…

Gogoşele de dovlecei

12 October 2010
Gogoşele de dovlecei  Ingrediente: 3 dovlecei 2 ouă 1 pahar de lapte 3 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 pliculeţ cu bicarbonat 100 g zahăr pudră 100 g făină sare ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari şi-i laşi într-o strecurătoare să se scurgă bine. Baţi ouăle cu zahărul…
Read more »

Fasole verde cu smântână

12 October 2010
Fasole verde cu smântână  Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă 200 g smân­tână 1/2 căpăţană de usturoi l00 ml ulei 2 linguri făină 1 legătură verdeaţă sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o fierbi în apă cu sare. Când e gata, o scurgi, dar nu arunci zeama şi o laşi să se răcească.…
Read more »

Zacusca de peste

12 October 2010
Ingrediente: 6 kg peşte (crap curăţat şi viscerat) 1,5 l ulei 2,5 kg gogoşari copţi 2,5 kg morcov fiert 2,5 kg ceapă sare piper foi de dafin boabe de muştar cimbru enibahar   Mod de preparare: Se pun la fiert 1 l de apă, 300 ml de oţet, 500 ml de ulei, două linguri de…
Read more »

Ardei umpluti cu varza

12 October 2010
Mod de preparare: 4 kg de ardei graşi se spalăşi se curăţă de cotor şi seminţe. 5–6 kg de varză albă sau roşie tăiatăşi 200 g de sare grunjoasă se amestecă uşor şi se lasă să stea timp de 2 ore. Se stoarce apoi varza bine, după care se umplu ardeii. Se fierb apoi 3…
Read more »

Compot de mere

12 October 2010
  Ingrediente: 1 kg mere 180—200 g zahăr vanilie lămîie   Mod de preparare: Merele se curăţă, se taie în două sau în patru (după mărime) şi se scoate mijlocul cu seminţele. Intre timp se pun la foc 2 pahare apă, zahărul şi vanilia şi cînd fierb se pun merele spălate. Se fierb cu capac…
Read more »

Parfeu de căpşuni

12 October 2010
  Ingrediente: 350 g căpşuni 2 ouă 150 g zahăr 1 praf vanilie 350 g frişcă bătută   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul şi cu vanilia se bat cu telul (la bain-marie). Cînd s-au răcit, se amestecă cu căpşunile (bine spălate, stoarse puţin şi date prin sită fină) şi cu frişca bătută spumă. Se…
Read more »

Macrou cu lamaie

12 October 2010
Ingrediente: 5 bucăţi de macrou 4 linguri de ulei 150 ml apă sare piper delicat zeama de la o lămâie   Mod de preparare: Macroul se curăţă, se spalăşi se sărează, apoi se stropeşte cu oţet, după care se lasă să stea timp de două ore şi se clăteşte la jet de apă. După aceea,…
Read more »

Pateu de nuci

12 October 2010
  Ingrediente: 6 linguri de nuci măcinate 300 g brânză de vaci 4 linguri de smântână 1 lin­guriţă sare 4-5 căţei de usturoi 1 lingură de pastă de roşii (sau 2 de bulion) 1/2 linguriţă de coriandru măcinat frunze de ţelină mărunţite   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până ce obţii o pastă omogenă.…
Read more »

Bulgăraşi cu vişine

12 October 2010
  Ingrediente: 1 kg biscuiţi populari 1 pachet de margarină 1 cană zahăr + 4 linguri zahăr 200 g nucă măcinată 1 plic za­hăr vanilat 2-3 lin­guri cacao 3 linguri gem 1 cană apă 1 cană cafea pre­parată nucă de co­cos 1/2 kg vişine   Mod de preparare: Cureţi vişi­nele de sâmburi, le presari cu…
Read more »

Salată de dovlecei cu maioneză

12 October 2010
  Ingrediente: 1-2 dovlecei 2 ouă 1 ceapă ulei sare 1 legătură pătrunjel sau mărar 2-3 căţei de usturoi (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de seminţe şi coajă, îi fierbi în apă cu sare, apoi îi dai pe răzătoarea mare şi-i laşi să se scurgă foarte bine, să nu mai rămână apă în…
Read more »

Salată de peşte cu ouă

12 October 2010
  Ingrediente: 500 g peşte 3 linguri ulei 2 linguri zeamă de lămâie 2 ouă 1 legătură mărar şi pătrunjel sare piper 1 salată verde   Mod de preparare: Speli peştele, îl pui la fiert în apă cu sare şi separat fierbi ouăle. Speli bine salata, o scurgi de apă şi aşezi frunzele pe un…
Read more »

Gogosari cu sos de bulion

12 October 2010
Ingrediente: 3,5 kg gogoşari tăiaţi 6 linguri de bulion 3 linguri de zahăr 2 linguri de sare 300 g ulei oţet piper foi de dafin   Mod de preparare: Se pune sosul la fiert şi, atunci când clocoteşte, se opăresc gogoşarii pe rând, după care se pun în borcane de 800 g. Se pune peste…
Read more »

File de salau cu sos de capere

12 October 2010
Ingrediente:  6 bucăţi de filé 2 ouă 2 linguri de făină de grâu 200 g ulei 2 lămâi 500 g cartofi 3 limguri capere patrunjel   Mod de preparare: Peştele se condimenteazăşi se lasă să stea timp de o jumătate de oră, apoi se dă prin făină, prin ou bătut şi se frige în ulei…
Read more »

Zacusca de macrou

12 October 2010
Ingrediente:  6 kg macrou curăţat 10 kg gogoşari copţi 3 kg morcovi fierţi 3 kg ceapă călită 1,5 l ulei foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Se dau prin maşina de tocat, apoi amestecăm cu peştele. Peştele se pune la fiert, într-o cratiţă, cu 1 l de apă, 200 ml de oţet,…
Read more »

Spanac cu ouă şi caşcaval la cuptor

12 October 2010
Spanac cu ouă şi caşcaval la cuptor  Ingrediente: 300 g spanac 6 ouă 250 ml smântână 50 g caşcaval ulei sare piper 1 lingură făină 1 lingură margarină   Mod de preparare: Speli spanacul, îl fierbi şi când e gata, îl scurgi şi-l căleşti puţin în ulei. Separat, fierbi 4 ouă timp de 3-4 minute, ca să fie moi. Pui spanacul…
Read more »

Zacusca de gogosari cu ciuperci

12 October 2010
Ingrediente: 3 kg ciuperci fierte 2 kg ceapă călită 3 kg gogoşari 2 kg ardei kapia 2 kg morcov fiert 2 ţeline mari fierte 2 kg ardei gras roşii 1,5 kg suc de roşii sare piper coriandru enibahar foi de dafin 1,8 l de ulei   Mod de preparare: Se dau toate prin maşina de…
Read more »

Dulceaţă englezească de portocale

12 October 2010
  Ingrediente: 1 kg portocale 1 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie   Mod de preparare: Cu un cuţit se curăţă coaja de la portocale, apoi se taie felii, ca de com­pot, fără sîmburi, fibre şi pieliţă. Se mai taie în 2-3 bucăţi şi se pun la fiert, la foc iute, cu zahărul, vanilia, puţină…
Read more »

File de peste

12 October 2010
Ingrediente: 1 kg filé de peşte (crap, macrou sau cod) 1/2 de ceaşcă ulei 1 lămâie 2 căţei de usturoi sare 1 linguriţă de muştar piper oregano 11/2 cană de orez 1 ceapă 1 ţelină 100 ml smântână   Mod de preparare: Zeama de lămâie, uleiul, muştarul, usturoiul zdrobit, sarea, piperul şi oregano se amestecăşi…
Read more »

Ton cu ardei copţi

12 October 2010
  Ingrediente: 4fileuri de ton 11 apă l lămâie 6 linguri ulei de măsline 8 ardei kapia 12 măsline 1linguriţă oţet sare pătrunjel   Mod de preparare: Se pun fileurile de ton în apa în care s-a stors 1 lămâie. După 15 minute, se scot bucăţile de peşte, se şterg şi se ung cu ulei,…
Read more »

Salată cu ardei copţi, orez şi măsline

11 October 2010
Salată cu ardei copţi, orez şi măsline  Ingrediente: 1/2 piept de pui 100 g măsline 2 ardei graşi 3 roşii 100 g orez 3 linguri ulei 1 lin­guriţă oţet sare piper   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare, iar ardeii îi speli şi îi coci pe o tablă pe aragaz. După ce a fiert carnea, o scurgi de…
Read more »

Zacusca de vinete cu gogosari

11 October 2010
Ingrediente: 500 g roşii 2 vinete mijlocii 4 gogoşari 1ceapă mare 500 ml ulei 1 lingură de zahăr sare piper foi de dafin   Mod de preparare: Gogoşarii şi vinetele se coc şi se toacă mărunt, apoi roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţe şi se taie mărunt. Ceapa se înmoaie în ulei, după care…
Read more »

Cod în sos de whisky cu mere şi ţelină caramel

11 October 2010
  Ingrediente: 500g file de cod 2OOml whisky 1 măr 1 ceapă 1 ţelină 4 lin­guri zahăr linguri unt 1 lin­guriţă praf de scorţişoară sare piper   Mod de preparare: Se alege o ceapă potrivită, care se taie mărunt şi apoi se căleşte în unt. Peste ceapă se adaugă cam 150 ml whisky. Peştele se…
Read more »

Marinata de stavrid

11 October 2010
  Ingrediente: l kg stavrid 100ml ulei 1 mor­cov 1 telină mică 1 ceapă mare 4 cartofi potriviţi 2 ardei graşi roşu şi verde 2 foi de dafin 1 lingură oţet 2 linguri zeamă de lămâie 100ml vin alb sec 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Stavridul se curăţă, se înlătură capul,…
Read more »

Morun siberian

11 October 2010
  Ingrediente: 4 fileuri de morun 400g salată a la Russe 50g morcov 50g gogoşari roşii muraţi 100g maio­neză 1ceapă mică 1rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 telină mică 2 foi de dafin 10- 12 boabe de piper sare   Mod de preparare: Fileul de morun se spală, se scurge de apă, se…
Read more »

Supă de varză dulce cu crutoane

11 October 2010
  Ingrediente: 1 varză mai mică 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel sare 4 felii de pâine   Mod de preparare: Tai varza în sferturi, o laşi 30 de minute în apă rece cu sare, o scurgi, apoi o tai fâşii şi o pui la fiert în apă cu sare. Cureţi morcovii şi pătrunjelul,…
Read more »

Gogosari cu mustar

11 October 2010
Ingrediente: 5 kg gogoşari tăiaţi 500 ml de ulei 250 ml de oţet 600 ml de bulion 6 linguri de muştar 8 linguri de zahăr sare după gust boabe de muştar piper foi de dafin   Mod de preparare: Se fierbe baiţul cu mirodenii timp de zece minute, apoi se adaugă gogoşarii se fierb timp…
Read more »

Dulceaţă de coacăze

11 October 2010
  Ingrediente: 1 kg coacăze 1,100 kg zahăr vanilie   Mod de preparare: Zahărul cu vanilia se pun la fiert cu 1 1/2 pahar apă. Cînd s-a legat, se pun coacăzele bine spălate, se mai fierb 40 minute şi cînd s-a răcit se pune in borcane. Dacă sînt bine coapte, se pune şi foarte, puţină…
Read more »

Castraveţi in otet

11 October 2010
Mod de preparare: Spălăm castraveţi sănătoşi, care nu au pete, apoi se pun într-o oală mare peste care turnăm o soluţie din apăşi puţină sare, o fierbem timp de două minute şi, fierbinte, o turnăm peste castraveţi. Îi lăsăm timp de o oră, apoi îi scoatem, aruncăm apa şi punem castraveţii în borcane, intercalat printre…
Read more »

Clătite pane cu pui si mazare verde

11 October 2010
Clătite pane cu pui si mazare verde  Ingrediente: 300 ml lapte 4 ouă 1 cană făină 3 linguri pesmet 1 piept de pui 1 ceapă 2 linguri smântână 300 g mazăre verde 2 linguri unt, 3-4 fire de mărar sare piper   Mod de preparare: Faci aluatul de clătite din lapte, 2 ouă şi făină şi apoi le prăjeşti cât se…
Read more »

Crap marinăresc

11 October 2010
  Ingrediente: 800g file de crap 2 cepe potrivite 3 ardei graşi (de preferat de diverse culori) 2 ouă 1 crenguţă cimbru 1 cutie roşii în bulion 2 roşii 100ml ulei 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Fileul de crap se spală, se scurge de apă şi se condimentează cu sare şi…
Read more »

Piure de fasole verde

11 October 2010
  Ingrediente: 500 g fasole verde 2 felii franzelă 3 linguri smântână 1/4 lămâie (zeama) 1-2 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Speli fasolea verde, o cureţi şi o pui la fiert în apă clocotită. Când e fiartă foarte, foarte bine o treci prin sită, adaugi miezul de pâine înmuiat în apă şi…
Read more »

Ardei capia pentru iarna

11 October 2010
Mod de preparare: Ardeii kapia se spală cu apă rece, apoi se pun la borcan, intercalat cu mărar, tarhon, usturoi şi cimbru. Soluţia se face din 25 l de apă, 1 l de oţet din vin, 5 g piper boabe şi frunze de dafin. Se pune la fiert timp de zece minute, apoi călduţă, se…
Read more »

Supă de roşii cu ciuperci

11 October 2010
  Ingrediente: 5 căni roşii tăiate 3 căni apă 1 cană ciuperci proaspete tăiate felii (sau din conservă) 1 ceapă mare tăiată mărunt 1 ardei gras 1/4 cană orez integral 1/2 ţelină răzuită 1/4 cană suc proaspăt de lămâie 1/2 linguriţă coajă de lămâie 1 lingură miere 5-6 căţei de usturoi răzuit 2 linguri busuioc…

Salata cu păstrăv afumat

11 October 2010
  Ingrediente: 1 salată verde 1/2 legătură mărar 1/2 legătură pătrunjel 1 lămâie 300 g iaurt 250 g păstrăv afumat (sau orice alt peşte afu­mat) 1 lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Speli salata, o tai fâşii, iar mărarul şi pătrunjelul le tai mărunt. Dezosezi peştele, îl tai şi îl adaugi peste salată.…
Read more »

Garnitura delicioasa pentru friptura

11 October 2010
Ingrediente: 1 kg morcovi 1 kg gogoşari 1 kg ardei gras 1 kg ardei kapia 1 kg ţelină 1 kg gogonele 1 kg ceapă 1 bucată de hrean   Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se dau pe răzătoare, apoi ardeii, gogonelele şi ceapa se taie julien, după care toate se pun în cratiţă. Peste…
Read more »

Parfeu de ciocolată

11 October 2010
  Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 115 g zahăr 1 plic vanilină 150 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao 400 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat, se iau de pe foc şi se bat pînă s-au răcit apoi se amestecă…
Read more »

Păstrăvi cu sos

11 October 2010
  Ingrediente: 7 păstrăvi medii 1 ceapă mare 2 căpăţâni de usturoi 2 leg. pătrunjel 1 morcov l/2 ţelină 1 păstărnac 8 ciuperci 100 ml vin alb demisec 50 ml ulei 100 g unt 50 ml bulion 1 rădăcină de pătrunjel 21 boabe de piper 2 foi de dafin l/2 lămâie sare piper măcinat cimbru…
Read more »

Chec cu caise

11 October 2010
Chec cu caise  Ingrediente: 4 ouă 4 linguri făină 4 linguri zahăr 4 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat sare 500 g caise   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare până obţii o bezea. Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, un praf de sare şi za­hărul vanilat. încorporezi compoziţia de gălbenuşuri…
Read more »

Conopidă cu orez şi legume

11 October 2010
Conopidă cu orez şi legume  Ingrediente: 1 conopidă mică 50 g orez 50 g margarină 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 cartof mare 1 mână fasole verde 1 mână mazăre verde 1 ardei roşu 1 ardei verde 1 ţelină mică   Mod de preparare: Cureţi morcovii, pătrunjelul, cartofii, mazărea, fasolea, ţelina şi ardeii, le tai bucăţi, iar conopida o…
Read more »

Mazăre cu maioneză de cartofi

11 October 2010
Mazăre cu maioneză de cartofi  Ingrediente: 2 cartofi 200 g mazăre (din conservă) 1 lingură bulion câteva fire de mărar sare 100 ml ulei piper   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă îi pui la fiert în apă cu puţină sare şi când sunt gata îi strecori şi îi pasezi ca pentru piure, apoi îi freci cu 50…
Read more »

Kebab in vinete (Kebab Miluki)

11 October 2010
Kebab in vinete (Kebab Miluki)  Ingrediente: 1/2 kg orez 1/2 kg carne de vită tocată 3 vinete mari 3 legături de pătrunjel 1/2 kg de ceapă albă curry piper 1 borcan de bulion de 400 g 4 roşii 1/2 l ulei   Mod de preparare: Laşi orezul la înmuiat în apă cu sare pentru 6 ore. Il scurgi, îl…
Read more »

Salata picantă cu legume orez si branză

11 October 2010
  Treci o ceaşcă de orez sub un jet de apă rece, apoi fierbi orezul cu 4 ceşti de apă şi un praf de sare. Speli şi cureţi 2 morcovi, îi dai prin râzătoare, apoi speli o varză roşie, o tai fideluţă şi le amesteci cu 100 g brânză tăiată cubuleţe şi cu orezul fiert.…
Read more »

Ardei iuti pentru iarna

11 October 2010
Mod de preparare: Ardeii iuţi se spală cu apă rece, apoi se aşează în borcane mici de 400 g, după care se toarnă peste ei un sirop format dintr-o parte de oţet, o parte de apă, sare şi boabe de piper. Se fierbe un clocot, apoi călduţ se toarnă peste ardei. La sfârşit, legăm borcanele…
Read more »

Parfeu de cafea

11 October 2010
  Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 1 plic vanilie 4 linguri esenţă de cafea 130 g zahăr 400 g frişca   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat se iau de pe foc şi se bat pînă ce s-au răcit. Se încorporează cu frişca bătută…
Read more »

Biban umplut

11 October 2010
  Ingrediente: 4 bibani 1 ceapă 2 căţel de us­turoi roşii 1 lingură unt 1 lingură ulei de măsline 2 linguri pesmet lingură zeamă de lămâie 1 leg. cimbru verde sare piper   Mod de preparare: Incingeţi untul şi uleiul căliţi ceapa şi usturoiul, tocate mă­runt. Tăiaţi roşiile în cubuleţe şi amestecaţi-le cu cimbrul tă­iat…
Read more »

Dulceaţă de afine

11 October 2010
  Ingrediente: 1 kg afine 1 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie   Mod de preparare: Afinele se aleg, se spală, se strecoară şi se pun într-un vas cu zahărul şi cu vanilia. Se amestecă încet, din cînd în cînd, pînă ce zahărul s-a topit, apoi le punem la fiert 45-50 minute. Cînd începe să…
Read more »

Şuba – salată cu hamsii

11 October 2010
  Ingrediente: 1sfeclă 1 morcov mai mare l ceapă 1ou l cartof 100g hamsii 250g maioneză sare piper   Mod de preparare: Se pun la fiert, cu coajă cu tot, sfecla, morcovul, cartoful şi oul. Intr-un castron de salată se aşază un strat de hamsii tăiate în bucăţi mai mici. Peste aces­tea se rade mărunt…
Read more »

Ardei grasi la borcan

11 October 2010
Mod de preparare: Se coc ardeii, se curăţă de pieliţe şi cotoare, se aşează în borcane de 800 g, aproximativ trei sferturi de borcan, apoi se face baiţul din oţet, apă, sare, foi de dafin, iar după ce s-au răcit, se toarnă peste ardei. Deasupra se pune un centimetru de ulei şi se sterilizează timp…
Read more »

Zacusca de telina

11 October 2010
Ingrediente: 500 g ceapă călită 500 ml ulei 1,5 kg gogoşari 2 ţeline mari fierte piper foi de dafin sare usturoi 1 kg bureţi fierţi   Mod de preparare: Se dau toate prin maşina de tocat, apoi se fierb până se ridică uleiul. Se pun în borcane, pe care le sigilăm, apoi le sterilizăm timp…
Read more »

Compot din dovlecei

11 October 2010
Ingrediente: 5 kg dovlecei 300 g zahar 30 g sare de lamaie lamaie vanilie aspirina   Mod de preparare: 5 kg dovlecei, curăţaţi de coajăşi de sâmburi, se taie cubuleţe care se pun într-o cratiţă, se stropesc cu 300 g zahăr, 30 g sare de lămâie şi se lasă să stea timp de 4-5 ore.…
Read more »

Prăjitură cu biscuiţi şi cremă de caise

11 October 2010
Prăjitură cu biscuiţi şi cremă de caise  Ingrediente: 40 de biscuiţi simpli 2 pahare lapte 1/2 fiolă esenţă de rom 100 g unt 100 g zahăr + 2 lin­guriţe zahăr 100 g miez de nucă 1 gălbenuş 1 plic zahăr vanilat 10 caise 1 pahar frişcă 2 caise pentru ornat   Mod de preparare: Freci untul spumă cu zahărul şi vanilia,…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Desert Flower (video)

11 October 2010
Cum se prepara Cocktail Desert Flower (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Desert Flower Ingrediente: 50 ml gold tequila 10 ml sugar syrup 10 ml crème de cassis liqueur 1 lemon 1 cups (250ml) crushed ice 1 old-fashioned glass 1 25/50ml measure 1 muddle stick 1 barspoon 1 knife 1 chopping board   Cum se prepara Cocktail…
Read more »

Zacusca de patlagele verzi

11 October 2010
Ingrediente: 1 kg ceapă 3 kg pătlăgele 1,5 kg gogoşari 500 ml ulei sare piper puţin zahăr   Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt şi se fierbe într-un amestec făcut din 250 ml de ulei şi 250 ml de apă. După ce s-a înmuiat bine, se adaugă pătlăgelele tăiate în rondele groase şi gogoşarii…
Read more »

Compot de caise verzi

11 October 2010
  Ingrediente: 750 g caise verzi 2 pahare apă 200 g zahăr vanilie zeamă de lămîie   Mod de preparare: Se pune la fiert apa. zahărul, vanilia şi caisele tăiate în două şi cu simburii scoşi. Se fierb la foc domol 4-5 minute, apoi se dă la rece cu puţină zeamă de lămîie.   Pofta…
Read more »

Compot de gutui

11 October 2010
  Ingrediente: 1 kg gutui 225 g zahăr vanilie   Mod de preparare: Gutuile se spală bine, se taie în 8 sferturi şi se scoate mijlocul cu sîmburi, să aibă format de semilună. Se fierb cu 3/4 1 apă şi vanilie circa 35 minute şi cînd sînt aproape fierte se pune şi zahărul.   Pofta…
Read more »

Crap înfăşat în praz şi morcovi

11 October 2010
  Ingrediente: 800g file de crap 3 fire de praz 4 morcovi l50 ml ulei 1 vârf cuţit curry 2 linguri busuioc 2 pahare vin alb demidulce sare piper   Mod de preparare: Se spală peştele şi se condimen­tează după gust cu curry, busu­ioc, sare şi piper. Prazul se spală, se curăţă şi se toacă.…
Read more »

Găluşte cu ceapă

11 October 2010
  reţetă ungurească Dai pe râză­toare 5 cartofi bine spălaţi, îi scirgi şi îi amesteci cu sare, piper, pătrunjel verde fin tocat şi făină cât cuprinde ce să fie mai tare. Dacă aluatul e bine frământat găluştele nu se desfac la fiert. Din aluat vei lua cu lingura de supă şi le vei da drumul…
Read more »

Marinată de crap

11 October 2010
  Ingrediente: 1 kg crap 100ml ulei 1 morcov potrivit 2 cepe portrivite 1ţelină 1 păstărnac 50g bulion 1 lin­guriţă boia dulce 100g oţet 1 linguriţă făină 3-4 foi de dafin 1 crenguţă de cimbru 1 lămâie sare Mod de preparare: Crapul se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi potrivite, care se sărează…
Read more »

Fasole verde cu măsline

11 October 2010
Fasole verde cu măsline  Ingrediente: 1 kg fasole verde 600 g roşii 200 g măs­line 2 ardei graşi 2 cepe 120 ml ulei sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea, apoi o opăreşti în apă cu sare. Decojeşti ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în jumătate din ulei. După ce s-a…
Read more »

Biscuiţi cu mălai

11 October 2010
  Ingrediente: 300 g mălai 300 g făină 200 g margarină 200 g zahăr 150 ml apă mine­rală 1 linguriţă bicarbonat 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii o cocă pe care o dai pentru o oră la frigider. Intinzi apoi o foaie pe care o tai pătrate sau…
Read more »

Compot de castane

11 October 2010
  Ingrediente: 1 kg castane 200 g zahăr vanilie lămîie lichior   Mod de preparare: Castanele se curăţă de coajă şi pieliţă cu mare atenţie, să rămină întregi. Pieliţa se scoate uşor opărind castanele (cîtc 5—6 bucăţi odată). Se pune să fiarbă 1 1/2 pahar apă, zahărul şi vanilia şi cînd clocotesc se bagă castanele…
Read more »

Salată de castraveti cu usturoi

11 October 2010
  Ingrediente: 1/2 kg castraveţi 3 căţei de usturoi 1/2 ceşcuţă ulei puţin oţet sare mărar 1 cană apă piper măcinat   Mod de preparare: Speli castraveţii, îi cureţi de coajă şi îi tai rondele subţiri. Cureţi usturoiul, îl pisezi şi îl adaugi peste cas­traveţi împreună cu mărarul tocat. Torni uleiul şi apa, potriveşti de…
Read more »

Zacusca de gogosari si popinci

11 October 2010
Ingrediente: 5 kg gogosari 3 kg ceapa 2 kg morcovi 3 kg popinci 1 l suc de rosii 3 linguri pasta de tomate 1.5 l ulei 2 linguri zahar piper foi de dafin boabe de enibahar Mod de preparare: 5 kg gogoşari curăţaţi şi daţi prin maşină, 3 kg ceapă călită în ulei şi dată…
Read more »

Salată de hering cu legume

11 October 2010
  Ingrediente: 500g heringi săraţi 800g cartofi 300g ceapă 300g castraveţi acri 3 ouă 150g măsline 50ml oţ et de mere 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Heringii se ţin în apă ca să se desăreze bine, apoi se scot, se scurg şi se taie în cubuleţe. Car­tofii se fierb întregi, în…
Read more »

Salată cu paste si ardei

11 October 2010
Salată cu paste si ardei  Ingrediente: 200 g paste (fundiţe) 200 g caşcaval 200 g şuncă presată 2 ardei graşi roşii 100 g măsline sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi fierte le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi apoi ardeii, îi…
Read more »

Zacusca de gogosari

11 October 2010
Ingrediente: 2 kg ceapă 4 kg roşii bine coapte 50 de ardei graşi  sau 30 de gogoşari frumoşi 250 g măsline 500 ml ulei conservant sare aspirine   Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei până se înmoaie, roşiile se fierb şi se strecoară, ardeii sau gogoşarii se coc şi…

Parfeu de banane

11 October 2010
  Ingrediente: 350 g banane coapte 2 ouă 120 g zahăr 350 g frişca bătută   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat cu telul (la bain-marie). Cînd s-a răcit, se amestecă cu bananele date prin sită şi cu frişca bătută spumă. Se pune într-o formă de parfeu şi se dă la frigider aproximativ…
Read more »

Ştiucă picantă

11 October 2010
  Ingrediente: l kg ştiucă 4 linguri ulei 10 ciu­perci albe de cultură 3 cepe 2 foi de dafin cateva boabe de ienibahar 1 pahar vin alb 1 linguriţă miere sare piper   Mod de preparare: Se pune uleiul într-o tavă şi se tapetează fundul tăvii cu ceapa tăiată solzişori. Peste ceapă se adaugă ciupercile…
Read more »

Zacusca de fasole

11 October 2010
Ingrediente: 2 kg fasole fierta 2,5 kg morcov fiert 2,5 kg ceapă călită 3 kg gogoşari copţi sau cruzi 1,5 kg suc de roşii 2 l de ulei sare foi de dafin piper cimbru   Mod de preparare: Morcovul, ceapa şi gogoşarii se toacă prin maşina de tocat carne, apoi se pun la fiert cu…
Read more »

Tartă cu ton si cascaval

11 October 2010
Ingrediente: 250 g făină 50 ml ulei 1/2 praf de copt 100 ml iaurt 1 praf  de sare   Mod de preparare: Amesteci iaurtul şi uleiul, adaugi făina amestecată cu praful de copt şi sarea, apoi întinzi o foaie pe care o aşezi într-o tavă rotundă unsă cu ulei. Ridici puţin aluatul şi pe marginile…
Read more »

Crap în sos de vin

11 October 2010
  Ingrediente: 4 bucăţi file de peşte 200ml vin alb sec 250g smântână 1 gălbenuş de ou 1lingură zeamă de lămâie 1 leg. pătrunjel 50ml ulei 1 leg. ceapă verde sare piper   Mod de preparare: Se curăţă fileul de peşte, apoi se presară cu sare şi piper. Se prăjeşte fileul de crap în ulei…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Aviation (video)

10 October 2010
Cum se prepara Cocktail Aviation (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Aviation Ingrediente: 1 Slice of lemon some Some sugar 50 ml gin 25 ml lemon juice 25 ml maraschino liqueur 5 ml gomme (sugar) syrup some ice cubes 1 Cocktail shaker 1 Cocktail strainer 1 Martini glass 1 25ml (1fl oz) shot measure 1 50ml…
Read more »

Chiftele din icre cu ceapă si usturoi

10 October 2010
  Ingrediente: 200 g icre 2 cepe 100 ml ulei 2 felii pâine 300 g făină sare şi piper după gust 1 lingură condiment tip Vegeta 1 linguriţă bicarbonat de sodiu   Mod de preparare: Freci icrele cu ceapa tăiată solzişori şi bicarbonatul, apoi cu uleiul până ce devine o pastă albă, după care încorporezi…
Read more »

Cotlet la grătar cu mujdei de usturoi

10 October 2010
  Tai felii 2 kg cotlet fără os, le baţi ca pentru şni­ţele, apoi laşi carnea deoparte şi pregăteşti mujdeiul. Cureţi o căpăţână ma­re sau două mai mici de usturoi, îl pisezi şi îl amesteci cu o linguriţă de sare măruntă până se formează o pastă omogenă. Apoi torni ulei în fir, ca la maioneză,…
Read more »

Ficăţei in aluat

10 October 2010
  Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre 2 ouă 100 g făină ulei sare 1 cană de lapte sau apă   Mod de preparare: Baţi bine ouăle, apoi le amesteci cu laptele, după gust, după care adaugi făina în ploaie amestecând bine ca să nu se formeze cocoloaşe. După ce s-au scurs bine ficăţeii, îi…
Read more »

Cremă de mere coapte

10 October 2010
  Speli 6 mere şi le dai la cuptor pentru 20 de minute. După ce s-au înmuiat, le cureţi de coajă şi sâmburi şi le pasezi până obţii un piure. Freci apoi 1 albuş cu 6 linguri de zahăr şi câteva picături de zeamă de lămâie, adaugi piureul de mere şi amesteci totul până devine…
Read more »

Supă de ardei cu găluşte si caşcaval

10 October 2010
Supă de ardei cu găluşte si caşcaval  Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei 1 lingură unt 6 linguri griş 250 ml lapte 125 g smântână 5 linguri caşcaval ras   Mod de preparare: Cureţi ceapa, usturoiul şi ardeii, toci apoi ceapa şi usturoiul şi le înăbuşi în ulei cu puţină apă. După câteva…
Read more »

Piure de dovlecei si cartofi cu maioneză

10 October 2010
  Ingrediente: 1-2 dovlecei potriviţi 500 g cartofi 2-3 gălbenuşuri ulei sare piper 2-3 roşii 1 ardei gras roşu şi unul verde   Mod de preparare: Cureţi de coajă şi seminţe dovleceii, apoi îi tai cubuleţe, torni apă cu un pic de sare cât să-i acopere şi îi fierbi la foc mic. Ai grijă să…
Read more »

Mancare de dovlecei cu carne de porc

10 October 2010
  Ingrediente: 500 g file de porc 2 dovlecei potriviţi 2 cepe 4 căţei de usturoi 1 lingură pastă de tomate 1 lingură făină piper 1/2 pahar de vin alb   Mod de preparare: Tai felii carnea, le dai prin făină amestecată cu piper, boia de ardei şi sare şi le prăjeşti în ulei încins.…
Read more »

Salată de legume cu ton

10 October 2010
Salată de legume cu ton  Ingrediente: 1 salată verde 1-2 castraveţi 1 ardei gras roşu 2 ridichi de lună 2 ouă 150 g tele­mea de vacă 1 cutie de ton în ulei 1 ceapă mică uscată 1 legătură mărar sare ulei oţet   Mod de preparare: Speli şi tai salata verde în fâşii. Cureţi ardeiul, ceapa, ridichile şi castraveţii,…
Read more »

Salată de ouă cu ardei si caşcaval

10 October 2010
  Ingrediente: 8 ouă 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 1 ceapă mijlocie 2 lămâi sare piper negru măcinat cimbru 6 linguri ulei (de măs­line) 200 g caşcaval   Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, le laşi să se răcească, apoi le cureţi şi le tai bucăţi. Cureţi ardeii…
Read more »

Paste cu legume si branză

10 October 2010
  Ingrediente: 500 g paste făinoase 250 g brânză 1 ceapă 100 g fasole verde 4 roşii 1 legătură pătrunjel 4 linguri ulei sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o rupi bucăţi, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare, iar separat fierbi pastele. Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei,…
Read more »

Salata de vară cu carne şi măsline

10 October 2010
  Ingrediente: 1/2 piept de pui 3 cartofi noi 1 morcov 1 salată verde 1 castravete 100 g fasole verde 100 g mazăre verde 50 g măsline 2 ouă 5-6 linguri ulei 1 ţelină 2 linguri zeamă de lămâie sare piper muştar   Mod de preparare: Fierbi carnea şi cartofii curăţaţi în vase separate şi…
Read more »

Salată de acrituri cu maioneză de fasole

10 October 2010
Salată de acrituri cu maioneză de fasole  Ingrediente: 250 g fasole boabe 3-4 gogoşari în oţet 2 castraveţi în oţet 50 ml ulei 1 linguriţă muştar sare piper     Mod de preparare: Cu o seară înainte pui fasolea la înmuiat. A doja zi o fierbi în apă cu sare aproximativ 2 ore, dar, în acest timp, schimbi apa de 2…
Read more »

Prăjitură cu foi fragede si cremă de capşune

10 October 2010
Prăjitură cu foi fragede si cremă de capşune   Ingrediente: 1 pachet foi pentru cremşnit 400 g căpşune 200 ml frişcă 3-4 linguri zahăr 1 plic gelatină   Mod de preparare: Cureţi şi speli căpşunele, pasezi 300 g de căpşune, iar pe celelalte le laşi pentru decor. Baţi frişca împreună cu zahărul, adaugi piureul de căpşune, gelatina pregătită după instrucţiunile de pe plic…
Read more »

Musaca de spanac cu carne

10 October 2010
  Ingrediente: 500 g carne tocată 500 g spanac 2 ouă 2 cepe 3 felii pâine 200 ml lapte 4 roşii 400 g brânză tip mozzarella sau caşcaval sare piper cimbru ulei 1 legătură verdeaţă     Mod de preparare: Pui spanacul la fiert în apă cu sare. In acest timp cureţi ceapa, o tai…
Read more »

Pârjoale din icre de scrumbie

10 October 2010
  Ingrediente: 600 g icre de scrumbie 1 ardei iute 50 g unt 200 ml smântână 200 g castraveţi muraţi 200 ml ulei 1 linguriţă rasă de amidon sare piper   Mod de preparare: Se sărează şi se piperează icrele. Se adună în mâini mai multe icre şi dându-1 prin făină, se formează o pârjoala.…
Read more »

Ciuperci la cuptor

10 October 2010
Ciuperci la cuptor  Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete, (din conservă sau congelate) 1 pahar de vin sare piper condiment tip Delikat ulei 2-3 căţei de usturoi (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le aşezi întregi într-un vas sau o cratiţă unsă cu ulei, presari peste ele sare, piper şi condiment după gust, le stropeşti…
Read more »

Budincă de spanac cu peşte

10 October 2010
  Ingrediente: 1,2 kg spanac proaspăt 600g file de peşte (şalău, cod, păstrăv) 1 lămâie 50g unt 50ml ulei 1ceapă mică 2 linguri pesmet l00g caşcaval 6 ouă un vârf de cuţit nucşoară măcinată sare piper   Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se scur­ge de apă spanacul. Se toacă. Se căleşte împreună…
Read more »

Reţete de post: Sos de cartofi

10 October 2010
  Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe 5 linguri ulei 1 linguriţă boia dulce de ardei 2 linguri făină 2 foi de dafin sare condi­ment tip Vegeta după gust 1 lingură oţet   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe. într-o cratiţă pui uleul, ceapa tocată, cartofii cubuleţe, boiaua de ardei şi le…
Read more »

Tort Caraiman

10 October 2010
  Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr 1/2 păhărel lichior de cireşe 3/4 pahar sirop de fragi 250 g alune 200 g unt 80 g făină 400 g fragi de pădure   Mod de preparare: 6 gălbenuşuri se amestecă cu 100 g zahăr, 100 g unt şi cu vanilia. Se freacă bine şi cînd devine…
Read more »

Ciuperci murate cu maioneză de cartofi

10 October 2010
Ciuperci murate cu maioneză de cartofi  Ingrediente: 2 cartofi 200 g ciuperci murate 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă cu sare. Când sunt gata, îi strecori, îi pasezi prin sită sau îi dai prin maşina de tocat, apoi freci piureul obţinut cu ulei, un praf de sare şi de piper,…
Read more »

Ciorbă uşoară de legume

10 October 2010
  Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2-3 morcovi 3 roşii 2 ardei graşi 10 păstăi fasole verde 1 dovlecel 150 g fidea sare de lămâie   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe, îi speli şi îi fierbi împreună cu ceapa tăiată mărunt în apă cu sare. Cureţi şi tai mărunt ardeii, morcovii îi…
Read more »

Salată de ou cu iaurt

10 October 2010
  Ingrediente: 4 oua 100 g sunca presata 1 fir de ceapa verde 3 ridichi 1 lamaie 120 g iaurt mai gros 1 lingurita mustar sare piper   Mod de preparare: Fierbi ouale, le cureti, le tai in sferturi si le lasi deoparte. Tai apoi bucatele ceapa, ridichile si sunca presata, le amesteci cu iaurtul,…
Read more »

Rulouri din carne de viţel cu sos de vin

10 October 2010
Rulouri din carne de viţel cu sos de vin  Ingrediente: 1 kg carne de viţel 1 legătură ceapă verde 2 ardei graşi 200 g caşcaval 200 g şunculiţă afumată 3 linguri muştar 100 g pastă de tomate 100 ml vin alb 100 g smân­tână sare piper ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, apoi le baţi cu ciocanul pentru şniţele, le ungi…
Read more »

Ardei umpluţi cu fasole batută

10 October 2010
Ardei umpluţi cu fasole batută  Ingrediente: 1 cutie praf pentru fasole bătută 4 ardei graşi (roşu, verde şi galben) 400 ml apă 1 legătură de mărar sare 100 ml ulei   Mod de preparare: Pui apa cu un praf de sare la fiert şi după ce dă în clocot o dai deoparte şi adaugi praful de fasole bătută amestecând…
Read more »

Salată de spanac cu ouă

10 October 2010
Salată de spanac cu ouă  Ingrediente: 1/2 kg spanac 1 ou ulei oţet sare   Mod de preparare: Pui la fiert o oală cu apă şi puţină sare. Alegi spanacul, îl speli în mai multe ape, apoi îl opăreşti cu apa clo­cotită, îl laşi puţin să se scurgă şi îl tai nu prea mărunt. Pui apoi ulei, oţet şi…
Read more »

Mancare de varză cu ciuperci

10 October 2010
  reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză 100 g ciuperci 1 ceapă mare 1 morcov (sau 2 dacă sunt mai mici) 1 ţelină 4-5 cartofi 100 g măsline 6 linguri ulei supă de legume sare piper condiment tip Delikat   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli bine, după care îi tai cubuleţe. Speli ciupercile şi…
Read more »

Ciorbă de fasole si varză roşie

10 October 2010
  reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză roşie mică 2 cartofi 1 ceapă mărar 300 g fasole uscată fiartă cu o zi înainte 1 lingură pastă de roşii sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Intr-o oală cu apă, pui la fiert varza tocată, cartofii tăiaţi cubuleţe, ceapa şi mărarul. Laşi la foc mic 20…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu