joi, 14 martie 2013

Retete de Pasti #4


Retete de Paste:

Chiftele de vita in sos alb

3 December 2010
Chiftele de vita in sos albIngrediente: 400 g carne tocata de vita 100 piure de cartofi 1 ou 1 plic supa de ciuperci concentrata 150 ml lapte 100 ml smantana sare piper mirodenii Mod de preparare:  Combinati carnea tocata cu sarea si piperul, se adauga piureul de cartofi impreuna cu laptele si se amesteca temeinic. Adaugati oul si mirodeniile dupa…
Read more »

Ciuperci umplute cu slaninuta afumata

3 December 2010
Ciuperci umplute cu slaninuta afumata  O reteta de ciuperci umplute cu slaninuta afumata din: ciuperci, ulei de masline, slaninuta afumata, miez de paine, ceapa verde, parmezan, patrunjel verde si 1 ou. Ingrediente : 16 ciuperci mijlocii 3 linguri ulei de masline 2 felii de slaninuta afumata taiate cubulete 30 g miez de paine (proaspat) 1 catel de usturoi zdrobit…
Read more »

Cocktail Porto Flip

3 December 2010
Cocktail Porto Flip  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Wine drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă   Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: Versiunea tradiţională: 2 linguriţe de zahăr pudră un gălbenuş de ou 10 g brandy 50 g porto roşu Versiunea conform reţetarului IBA: 2/10…
Read more »

Minibrioşă

3 December 2010
Minibrioşă  Ingrediente: 700 g făină 350 ml lapte dulce 320 g zahăr tos 500 ml apă 3 ouă o lingură de rom 150 g unt 25 g drojdie două pliculeţe zahăr vanilinat 50 g stafide smântână sare o portocală topping de ciocolată decor de zahăr colorat   Mod de preparare: Portocala se spală, se dă…
Read more »

Tarta cu pere si castane

3 December 2010
Tarta cu pere si castaneIngrediente: 600 g castane comestibile 4 pere 1/2 lamaie 250 g aluat fraged 600 ml lapte 350 g zahar tos 1 baton de vanilie Mod de preparare: Crestati fiecare castana (pe fata plata), patrunzand cu cutitul atat prin coaja, cat si prin pielita si tineti-le 10 minute in apa clocotinda. Scurgeti-le, lasati-le sa se raceasca…
Read more »

Chiftelute din carne de pui si ciuperci

3 December 2010
Chiftelute din carne de pui si ciuperciIngrediente: 400 g ciuperci 4 linguri ulei sare piper 50 g paine feliata 200 g frisca nebatuta (sau smantana) 1 legatura patrunjel verde 600 g fileuri de piept de pui 3 linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala, se taie marunt si se prajesc in 2 linguri de ulei, 5…
Read more »

Ciorba de ardei umpluti

3 December 2010
Ciorba de ardei umplutiIngrediente: 12 ardei grasi de marime potrivita 500 g de carne 60-80 g de orez patrunjel o ceapa potrivita un ou 3-4 morcovi 2-3 radacini de patrunjel sare piper bulion dupa gust Mod de preparare: Carnea se da prin masina de tocat si se adauga ceapa taiata marunt, orezul bine spalat, oul,verdeata, sare si piper,…
Read more »

Ciorba de gogosari

3 December 2010
Ciorba de gogosari  Ingrediente: 6-7 gogosari mari 2-3 morcovi 1 ceapa potrivita 2 radacini de patrunjel 50 g de orez sare verdeata 3-4 rosii smantana Mod de preparare: Toate legumele se spala, se taie cubulete si se inabusesc intr-o ceasca cu apa. Se adauga apoi apa pentru ciorba si lasam sa dea un clocot, dupa care adaugam…
Read more »

Midii cu pesto şi cartofi

3 December 2010
Midii cu pesto şi cartofi  Ingrediente: 500 g cartofi 450 g midii decorticate 500 g broccoli 4 căţei de usturoi 100 g unt 300 ml vin alb demisec o lămâie 200 g caşcaval sare piper o frunză de dafin 5 boabe de piper oţet balsamic mărar sos pesto roşii cherry   Mod de preparare: într-o oală se pun la*…
Read more »

File de peste cu varza acra

3 December 2010
File de peste cu varza acraIngrediente: 1 ceapa 20 g unt 800 g varza acra sare piper 2 linguri miere 1 foaie de dafin 200 ml vin spumos 600 g file de peste (merluciu, cod, salau)  2-3 linguri faina 100 g boabe de struguri (fara seminte) Mod de preparare: Se curata ceapa, se toaca si se dunstuieste in untul incins.…
Read more »

Vis de ciocolata

3 December 2010
Ingrediente: 250 grame ciocolata amaruie 125 grame unt 3 galbenusuri de ou 25 cl lapte 2 lingurite de cafea solubila 3 kiwi 2 pere 200 grame mandarine 6 rondele de ananas (poate sa fie si din compot) 250 capsuni (desi reteta originala este cu aceste fructe, se pot ultiliza orice fructe de sezon)   Mod…
Read more »

Placinta cu ficatei de pui si ciuperci

3 December 2010
  Ingrediente: 2 foi de aluat fraged 500 g ficatei de pui 8 ciuperci mari 2 cepe 2 oua 250 ml smantana groasa 2 linguri patrunjel verde tocat 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se curata ciupercile si se taie ceva mai mare, la fel si ficateii de pui. Ceapa, curatata, se…
Read more »

Ravioli cu usturoi

2 December 2010
Ravioli cu usturoi  Ingrediente: ulei usturoi rosii sau sos tomat verdeata   Mod de preparare: Se fierb “al dente” pastele in apa cu sare si o lingurita de ulei (ca sa nu se lipeasca intre ele). Se incing doua linguri de ulei si se calesc 3 graunte de usturoi. Se adauga pasta de rosii (sau rosiile decojite…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Acapulco (video)

2 December 2010
Cum se prepara Cocktail Acapulco (video)  Ingrediente: 50 ml light rum 15 ml Cointreau/Triple Sec some ice cubes 30 ml lime juice 1 egg white 1 tsp caster sugar mint to garnish 1 shot measure 1 mixing glass 1 strainer (or a sieve) 1 old-fashioned glass 1 bar spoon or stirrer Cum se prepara Cocktail Acapulco
Read more »

Tăiţei de orez cu legume

2 December 2010
Tăiţei de orez cu legume  Ingrediente: 300 g tăiţei de orez doi dovlecei 3 ardei capia o ceapă albă 100 g seminţe de susan ghimbir ras o lingură de miere două linguri de sos de soia piper un ardei iute mic mărar 50 ml ulei de susan alune seminţe de dovleac   Mod de preparare: Dolveceii se spală, se…
Read more »

Ciorbă de fasole roşie si năut cu kaizer

2 December 2010
Ciorbă de fasole roşie si năut cu kaizer  Ingrediente: 300 g fasole roşie 200 g năut 400 g kaizer 500 g carne de porc un morcov un sfert de ţelină două cepe o rădăcină de pătrunjel 3 roşii pastă de roşii ulei sare piper o frunză de dafin pătrunjel coriandru varză murată gogonele   Mod de preparare: Fasolea şi năutul se spală…
Read more »

Cocktail Planter’s Punch

2 December 2010
Cocktail Planter’s Punch  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, 2 felii de porto­cală şi paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6/70 rom ambrat 3/10 suc de lămâie 1/10 sirop de rodii sifon Băutură de succes în toată lumea, a…
Read more »

Pizza cu dovlecei şi fenicul

2 December 2010
Pizza cu dovlecei şi fenicul  Ingrediente: 500 g făină un pliculeţ cu drojdie uscată 275 ml apă 50 ml lapte un fenicul doi dovlecei 250 g roşii cherry 200 g boabe de porumb 350 g caşcaval sos de pizza un ardei iute miere ulei de măsline sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în laptele dulce…
Read more »

Rulouri de carne (piept de pui) cu şuncă

2 December 2010
Rulouri de carne (piept de pui) cu şuncă  Ingerdiente: două piepturi de pui 400 g şuncă feliată 300 g orez un fir de salvie o ceapă 3 căţei de usturoi 200 g parmezan sare piper ulei de floarea-soarelui sos de roşii picant   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încing două linguri de…
Read more »

Supă cu parmezan

2 December 2010
Supă cu parmezan  Ingrediente: două cepe doi căţei de usturoi o conservă de boabe de porumb doi cartofi 500 ml lapte dulce 250 ml smântână 500 g ciuperci 150 g parmezan 50 g unt sare piper salată verde busuioc uscat ardei iute   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Boabele…
Read more »

Cockteil cu tofu si creveti

2 December 2010
Cockteil cu tofu si creveti  Inrgediente: 200 g cuşcuş 400 g creveţi decorticaţi 300 g brânză tofu un morcov 200 g broccoli 300 ml vin alb anghinare ceapă verde un ardei iute ulei mărar pudră de curry o frunză de dafin suc lămâie muştar dulce sare piper   Mod de preparare: Intr-o crăticioară se încinge puţin ulei, se adaugă…
Read more »

Rulouri de kaizer cu piure

2 December 2010
Rulouri de kaizer cu piure  Ingrediente: 500 g kaizer feliat 500 g cartofi o conopidă o jumătate de ţelină un morcov 100 ml smântână 4 roşii o ceapă 100 ml ulei de floarea-soarelui doi ardei graşi roşii pătrunjel sare piper o lămâie şuncă, muşchi de porc afumat   Mod de preparare: Conopida se fierbe, se scurge şi se taie…
Read more »

Ciorba americana de fasole si arahide

2 December 2010
Ingrediente: 150 g arahide 1 leg ceapa verde 200 g telina 2 cartofi mijlocii ulei de arahide 500 g rosii eventual putina supa de legume din plic frunze de cimbru tocate cimbru tocat 800 g fasole uscata sare piper proaspat 5 picaturi tabasco 1/2 leg coriandru (sau frunze de patrunjel) Mod de preparare: Jumatate din…
Read more »

Somon cu sos şi legume chinezeşti

2 December 2010
Somon cu sos şi legume chinezeşti  Ingrediente: 4 fileuri de somon un pachet legume chinezeşti congelate 4 cartofi cinci roşii un ardei gras o ceapă doi căţei de usturoi o frunză de dafin 4 boabe de piper o lămâie o portocală ulei de floarea-soarelui sare piper spanac   Mod de preparare: Ceapa, usturoiul şi ardeiiul se curăţă, se spală şi…
Read more »

Minipizza pe mămăligă

2 December 2010
Minipizza pe mămăligă  Ingrediente: 300 g mălai, 750 ml apă doi ardei capia un morcov 300 g fasole verde 350 g broccoli 300 g ciuperci 3 căţei de usturoi 200 g unt 100 g porumb 300 g parmezan ghimbir ras sare piper busuioc brânză de capră brânză feta   Mod de preparare: Morcovul se curăţă de coajă,…
Read more »

Pui cu fasole albă păstăi

2 December 2010
Pui cu fasole albă păstăi  Ingrediente: un pui un kilogram fasole albă păstăi o linguriţă piper roşu pudră de chili pudră de ghimber sos de soia două linguri de miere o legătură usturoi verde o legătură ceapă verde sare piper ulei de măsline o lămâie pătrunjel   Mod de preparare: Puiul se curăţă, se spală şi se pune pe…
Read more »

Colţunaşi cu fileuri de peşte

2 December 2010
Colţunaşi cu fileuri de peşte  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 400 g făină 200 ml apă o ceapă un ou un sfert de morcov 4 boabe de piper o frunză de dafin ulei de floarea-soarelui pătrunjel sare piper roşii căţei de usturoi   Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se aşază…
Read more »

Amandine cu prune

2 December 2010
Amandine cu pruneIngrediente : 400 g prune (ringlote) 100 g samburi de migdale intregi 120 g unt 100 g zahar pudra 2 oua Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C. Spalati si stergeti prunele, rupeti-le in doua si scoateti samburii. Puneti migdalele in bolul mixerului si zdrobiti-le pana ce devin pudra. Topiti 100 g unt, turnati-l intr-un…
Read more »

Sufleu de fenicul

2 December 2010
Sufleu de fenicul  Ingrediente: 4 bucăţi de fenicul praz 200 g măsline negre fără sâmburi 4 ardei capia 300 g brânză telemea 250 ml vin alb 4 linguri de ulei de măsline doi căţei de usturoi pudră de ghimbir 150 g caşcaval o lămâie sare piper sos de roşii   Mod de preparare: Feniculul se spală, se…
Read more »

Muşchi de vită umplut cu legume şi ciuperci murate

2 December 2010
Muşchi de vită umplut cu legume şi ciuperci murate  Ingrediente: un kilogram de muşchi de vită un borcan de ciuperci murate 300 g broccoli doi ardei capia o ceapă 3 portocale o jumătate de ţelină o lămâie sare piper ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se taie peştişori şi se pune într-un cas­tron. Broccoli se fierb, se…
Read more »

Tort cu cremă ricotta

2 December 2010
Tort cu cremă ricotta  Ingrediente: 500 g căpşuni 375 g unt 500 g ricotta 300 ml frişcă 150 g zahăr pudră 200 g făină 25 g cacao 250 g zahăr tos două ouă esenţă de vanilie praf de copt lichior de ciocolată 150 ml apă o limetă sare sirop de căpşuni brânză de vaci mentă   Mod de…
Read more »

Cocktail Planteur

2 December 2010
Cocktail Planteur  Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – bucăţele de morcov pe o scobitoare şi o felie de ananas   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 40 g g suc de ananas 40 g suc de mandarine 80 g căpşune conservate cu…
Read more »

Somon afumat cu sos de curry

2 December 2010
Somon afumat cu sos de curry  Ingrediente: 4 fileuri somon afumat 300 g linte roşie sare un ardei iute 4 căţei de usturoi 5 cm rădăcină de ghimber două cepe două roşii doi morcovi două porto­cale 4 linguri de ulei de măsline curry salată verde piper ardei capia   Mod de preparare: Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se…

Ciorba de ardei umpluti

3 December 2010
Ciorba de ardei umplutiIngrediente: 12 ardei grasi de marime potrivita 500 g de carne 60-80 g de orez patrunjel o ceapa potrivita un ou 3-4 morcovi 2-3 radacini de patrunjel sare piper bulion dupa gust Mod de preparare: Carnea se da prin masina de tocat si se adauga ceapa taiata marunt, orezul bine spalat, oul,verdeata, sare si piper,…
Read more »

Ciorba de gogosari

3 December 2010
Ciorba de gogosari  Ingrediente: 6-7 gogosari mari 2-3 morcovi 1 ceapa potrivita 2 radacini de patrunjel 50 g de orez sare verdeata 3-4 rosii smantana Mod de preparare: Toate legumele se spala, se taie cubulete si se inabusesc intr-o ceasca cu apa. Se adauga apoi apa pentru ciorba si lasam sa dea un clocot, dupa care adaugam…
Read more »

Midii cu pesto şi cartofi

3 December 2010
Midii cu pesto şi cartofi  Ingrediente: 500 g cartofi 450 g midii decorticate 500 g broccoli 4 căţei de usturoi 100 g unt 300 ml vin alb demisec o lămâie 200 g caşcaval sare piper o frunză de dafin 5 boabe de piper oţet balsamic mărar sos pesto roşii cherry   Mod de preparare: într-o oală se pun la*…
Read more »

File de peste cu varza acra

3 December 2010
File de peste cu varza acraIngrediente: 1 ceapa 20 g unt 800 g varza acra sare piper 2 linguri miere 1 foaie de dafin 200 ml vin spumos 600 g file de peste (merluciu, cod, salau)  2-3 linguri faina 100 g boabe de struguri (fara seminte) Mod de preparare: Se curata ceapa, se toaca si se dunstuieste in untul incins.…
Read more »

Vis de ciocolata

3 December 2010
Ingrediente: 250 grame ciocolata amaruie 125 grame unt 3 galbenusuri de ou 25 cl lapte 2 lingurite de cafea solubila 3 kiwi 2 pere 200 grame mandarine 6 rondele de ananas (poate sa fie si din compot) 250 capsuni (desi reteta originala este cu aceste fructe, se pot ultiliza orice fructe de sezon)   Mod…
Read more »

Placinta cu ficatei de pui si ciuperci

3 December 2010
  Ingrediente: 2 foi de aluat fraged 500 g ficatei de pui 8 ciuperci mari 2 cepe 2 oua 250 ml smantana groasa 2 linguri patrunjel verde tocat 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se curata ciupercile si se taie ceva mai mare, la fel si ficateii de pui. Ceapa, curatata, se…
Read more »

Ravioli cu usturoi

2 December 2010
Ravioli cu usturoi  Ingrediente: ulei usturoi rosii sau sos tomat verdeata   Mod de preparare: Se fierb “al dente” pastele in apa cu sare si o lingurita de ulei (ca sa nu se lipeasca intre ele). Se incing doua linguri de ulei si se calesc 3 graunte de usturoi. Se adauga pasta de rosii (sau rosiile decojite…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Acapulco (video)

2 December 2010
Cum se prepara Cocktail Acapulco (video)  Ingrediente: 50 ml light rum 15 ml Cointreau/Triple Sec some ice cubes 30 ml lime juice 1 egg white 1 tsp caster sugar mint to garnish 1 shot measure 1 mixing glass 1 strainer (or a sieve) 1 old-fashioned glass 1 bar spoon or stirrer Cum se prepara Cocktail Acapulco
Read more »

Tăiţei de orez cu legume

2 December 2010
Tăiţei de orez cu legume  Ingrediente: 300 g tăiţei de orez doi dovlecei 3 ardei capia o ceapă albă 100 g seminţe de susan ghimbir ras o lingură de miere două linguri de sos de soia piper un ardei iute mic mărar 50 ml ulei de susan alune seminţe de dovleac   Mod de preparare: Dolveceii se spală, se…
Read more »

Ciorbă de fasole roşie si năut cu kaizer

2 December 2010
Ciorbă de fasole roşie si năut cu kaizer  Ingrediente: 300 g fasole roşie 200 g năut 400 g kaizer 500 g carne de porc un morcov un sfert de ţelină două cepe o rădăcină de pătrunjel 3 roşii pastă de roşii ulei sare piper o frunză de dafin pătrunjel coriandru varză murată gogonele   Mod de preparare: Fasolea şi năutul se spală…
Read more »

Cocktail Planter’s Punch

2 December 2010
Cocktail Planter’s Punch  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, 2 felii de porto­cală şi paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6/70 rom ambrat 3/10 suc de lămâie 1/10 sirop de rodii sifon Băutură de succes în toată lumea, a…
Read more »

Pizza cu dovlecei şi fenicul

2 December 2010
Pizza cu dovlecei şi fenicul  Ingrediente: 500 g făină un pliculeţ cu drojdie uscată 275 ml apă 50 ml lapte un fenicul doi dovlecei 250 g roşii cherry 200 g boabe de porumb 350 g caşcaval sos de pizza un ardei iute miere ulei de măsline sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în laptele dulce…
Read more »

Rulouri de carne (piept de pui) cu şuncă

2 December 2010
Rulouri de carne (piept de pui) cu şuncă  Ingerdiente: două piepturi de pui 400 g şuncă feliată 300 g orez un fir de salvie o ceapă 3 căţei de usturoi 200 g parmezan sare piper ulei de floarea-soarelui sos de roşii picant   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încing două linguri de…
Read more »

Supă cu parmezan

2 December 2010
Supă cu parmezan  Ingrediente: două cepe doi căţei de usturoi o conservă de boabe de porumb doi cartofi 500 ml lapte dulce 250 ml smântână 500 g ciuperci 150 g parmezan 50 g unt sare piper salată verde busuioc uscat ardei iute   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Boabele…
Read more »

Cockteil cu tofu si creveti

2 December 2010
Cockteil cu tofu si creveti  Inrgediente: 200 g cuşcuş 400 g creveţi decorticaţi 300 g brânză tofu un morcov 200 g broccoli 300 ml vin alb anghinare ceapă verde un ardei iute ulei mărar pudră de curry o frunză de dafin suc lămâie muştar dulce sare piper   Mod de preparare: Intr-o crăticioară se încinge puţin ulei, se adaugă…
Read more »

Rulouri de kaizer cu piure

2 December 2010
Rulouri de kaizer cu piure  Ingrediente: 500 g kaizer feliat 500 g cartofi o conopidă o jumătate de ţelină un morcov 100 ml smântână 4 roşii o ceapă 100 ml ulei de floarea-soarelui doi ardei graşi roşii pătrunjel sare piper o lămâie şuncă, muşchi de porc afumat   Mod de preparare: Conopida se fierbe, se scurge şi se taie…
Read more »

Ciorba americana de fasole si arahide

2 December 2010
Ingrediente: 150 g arahide 1 leg ceapa verde 200 g telina 2 cartofi mijlocii ulei de arahide 500 g rosii eventual putina supa de legume din plic frunze de cimbru tocate cimbru tocat 800 g fasole uscata sare piper proaspat 5 picaturi tabasco 1/2 leg coriandru (sau frunze de patrunjel) Mod de preparare: Jumatate din…
Read more »

Somon cu sos şi legume chinezeşti

2 December 2010
Somon cu sos şi legume chinezeşti  Ingrediente: 4 fileuri de somon un pachet legume chinezeşti congelate 4 cartofi cinci roşii un ardei gras o ceapă doi căţei de usturoi o frunză de dafin 4 boabe de piper o lămâie o portocală ulei de floarea-soarelui sare piper spanac   Mod de preparare: Ceapa, usturoiul şi ardeiiul se curăţă, se spală şi…
Read more »

Minipizza pe mămăligă

2 December 2010
Minipizza pe mămăligă  Ingrediente: 300 g mălai, 750 ml apă doi ardei capia un morcov 300 g fasole verde 350 g broccoli 300 g ciuperci 3 căţei de usturoi 200 g unt 100 g porumb 300 g parmezan ghimbir ras sare piper busuioc brânză de capră brânză feta   Mod de preparare: Morcovul se curăţă de coajă,…
Read more »

Pui cu fasole albă păstăi

2 December 2010
Pui cu fasole albă păstăi  Ingrediente: un pui un kilogram fasole albă păstăi o linguriţă piper roşu pudră de chili pudră de ghimber sos de soia două linguri de miere o legătură usturoi verde o legătură ceapă verde sare piper ulei de măsline o lămâie pătrunjel   Mod de preparare: Puiul se curăţă, se spală şi se pune pe…
Read more »

Colţunaşi cu fileuri de peşte

2 December 2010
Colţunaşi cu fileuri de peşte  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 400 g făină 200 ml apă o ceapă un ou un sfert de morcov 4 boabe de piper o frunză de dafin ulei de floarea-soarelui pătrunjel sare piper roşii căţei de usturoi   Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se aşază…
Read more »

Amandine cu prune

2 December 2010
Amandine cu pruneIngrediente : 400 g prune (ringlote) 100 g samburi de migdale intregi 120 g unt 100 g zahar pudra 2 oua Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C. Spalati si stergeti prunele, rupeti-le in doua si scoateti samburii. Puneti migdalele in bolul mixerului si zdrobiti-le pana ce devin pudra. Topiti 100 g unt, turnati-l intr-un…
Read more »

Sufleu de fenicul

2 December 2010
Sufleu de fenicul  Ingrediente: 4 bucăţi de fenicul praz 200 g măsline negre fără sâmburi 4 ardei capia 300 g brânză telemea 250 ml vin alb 4 linguri de ulei de măsline doi căţei de usturoi pudră de ghimbir 150 g caşcaval o lămâie sare piper sos de roşii   Mod de preparare: Feniculul se spală, se…
Read more »

Muşchi de vită umplut cu legume şi ciuperci murate

2 December 2010
Muşchi de vită umplut cu legume şi ciuperci murate  Ingrediente: un kilogram de muşchi de vită un borcan de ciuperci murate 300 g broccoli doi ardei capia o ceapă 3 portocale o jumătate de ţelină o lămâie sare piper ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se taie peştişori şi se pune într-un cas­tron. Broccoli se fierb, se…
Read more »

Tort cu cremă ricotta

2 December 2010
Tort cu cremă ricotta  Ingrediente: 500 g căpşuni 375 g unt 500 g ricotta 300 ml frişcă 150 g zahăr pudră 200 g făină 25 g cacao 250 g zahăr tos două ouă esenţă de vanilie praf de copt lichior de ciocolată 150 ml apă o limetă sare sirop de căpşuni brânză de vaci mentă   Mod de…
Read more »

Cocktail Planteur

2 December 2010
Cocktail Planteur  Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – bucăţele de morcov pe o scobitoare şi o felie de ananas   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 40 g g suc de ananas 40 g suc de mandarine 80 g căpşune conservate cu…
Read more »

Somon afumat cu sos de curry

2 December 2010
Somon afumat cu sos de curry  Ingrediente: 4 fileuri somon afumat 300 g linte roşie sare un ardei iute 4 căţei de usturoi 5 cm rădăcină de ghimber două cepe două roşii doi morcovi două porto­cale 4 linguri de ulei de măsline curry salată verde piper ardei capia   Mod de preparare: Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se…
Read more »

Paste cu salata verde

2 December 2010
Paste cu salata verdeIngrediente: 400 g macaroane scurte 1 ardei gras rosu (gogosar) 1 ardei gras verde 150 g rosii-cireasa (cat mai marunte) 1/2 salata verde creata 3 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: Se curata usturoiul si ardeii si se taie marunt. Rosiile se spala si se…
Read more »

Roşii umplute cu şuncă

2 December 2010
Roşii umplute cu şuncă  Ingrediente: 8 roşii 150 g cuşcuş 4 linguri de ulei de măsline 150 ml vin alb 350 g şuncă 250 g roşii cherry doi ardei capia două cepe 3 căţei de usturoi salată verde sare piper pătrunjel costiţă afumată kaizer   Mod de preparare: Roşiile se spală, li se taie un căpăcel şi se…
Read more »

Tocăniţă cu fasole fava

2 December 2010
Tocăniţă cu fasole fava  Ingrediente: doi dovlecei 4 ardei capia 4 roşii două conserve cu fasole fava 50 g unt două linguri de ulei de măsline o ceapă o legătură de usturoi 300 g ciuperci sare piper busuioc parmezan caşcaval   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se curăţă…
Read more »

Turtiţe cu anşoa şi cu cartofi

2 December 2010
Turtiţe cu anşoa şi cu cartofi  Ingrediente: 350 g cartofi egipteni 175 g fileuri de anşoa praz 4 ouă un ardei gras galben 100 g roşii cherry două linguri de smântână boia dulce sare piper pătrun­jel ulei de măsline praf de copt o lingură de făină varză albă oţet mărar   Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun…
Read more »

Penne all arrabbiata

2 December 2010
Penne all arrabbiataIngrediente: 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1 legatura zarzavat pentru supa (morcov + patrunjel + telina) 1-2 ardei iuti rosii 4 linguri ulei de masline 500 ml rosii decojite 1 legatura patrunjel 1 legatura busuioc sare piper macinat 1 varf de cutit zahar 500 penne (macaroane scurte)   Mod de preparare:  Se curata…
Read more »

Cârnaţi olteneşti cu legume

2 December 2010
Cârnaţi olteneşti cu legume  Ingrediente: 700 g câmaţi olteneşti două vinete doi ardei graşi doi dovlecei o ceapă 3 căţei de usturoi pudră de curry 200 g roşii cherry galbene 200 g arpagic, 200 g măsline fără sâmburi două linguri de muştar cu boabe ulei sare piper busuioc   Mod de preparare: Dovleceii şi vinetele se spală, se…

Turte cu verdeaţă

2 December 2010
Turte cu verdeaţă  Ingrediente: 750 g făină 150 ml iaurt 200 ml apă 15 g drojdie două linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr tos 300 g parmezan o legătură de mărar două ouă roşii cherry o linguriţă de sare piper pudră de curry unt   Mod de preparare: lntr-un vas mai mare se amestecă…
Read more »

Cascaval pane

2 December 2010
Cascaval pane  Ingrediente: 500 g. cascaval 2 oua un pahar bere drojdie uscata  zahar boia piper cimbru ulei o cana faina Mod de preparare: Se alege un cascaval cat mai gras, care se taie bucati mici. Acesta se tavaleste in urmatoarea compozitie: se bat doua oua, in care se adauga putin cate putin faina. Se face…
Read more »

Biscuiţi cu piure de mere

2 December 2010
Biscuiţi cu piure de mere  Ingrediente: 4 mere 50 g alune două ouă 200 ml lapte dulce 200 g unt 200 g zahăr tos 300 g făină o linguriţă de praf de copt o jumătate de linguriţă de sare esenţă de vanilie o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară miezuri de nucă   Mod de preparare: Merele se…
Read more »

Minitort cu cremă de caise

2 December 2010
Minitort cu cremă de caise  Ingrediente: 500 g caise un pachet de foitaj 300 g brânză de vaci 150 ml frişcă 40 g unt 60 g zahăr tos zahăr brun un gălbenaş esenţă de vanilie 50 g migdale o lingură de amidon două pliculeţe zahăr vanilinat mentă compot de caise   Mod de preparare: Foitajul dezgheţat se taie în…
Read more »

Salată cu fructe de mare

2 December 2010
Salată cu fructe de mare  Ingrediente: 250 g surimi 200 g midii 100 g anşoa 300 ml vin alb 75 g capere pudră de cardamon pudră de scorţişoară seminţe de chimen curry două cepe o conserva de roşii usturoi un grepfrut un ardei iute amidon ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Bastonaşele de surimii se opă­resc…
Read more »

Pui cu cartofi noi si cirese

2 December 2010
Ingrediente: 500 g cartofi noi 150 g ceapa mica de arpagic 1/2 legatura de cozi de telina verde 2 linguri de untdelemn 1 lingurita de boia iute sare piper 4 copane mari de pui 2 lingurite de cimbru uscat sucul de la 2 portocale 2 pumni de cirese sau visine curatate de samburi si desfacute…
Read more »

Budinca de macaroane cu sunca

2 December 2010
Budinca de macaroane cu suncaIngrediente: 300 g macaroane 150 g sunca de Praga 200 g parmezan sau cascaval 200 ml frisca nebatuta (smantana dulce) 3 galbenusuri sare piper nucsoara Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente, in apa cu sare. Se taie suncafelii si se rade parmezanul (cascavalul). Se amesteca bine frisca sau smantana cu galbenusurile si jumatate…
Read more »

Supa de cartofi cu ardei si crutoane

2 December 2010
Supa de cartofi cu ardei si crutoaneIngrediente : 400 g cartofi 2 ardei grasi 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura de unt sau margarina 1 litru de apa fiarta cu vegeta sau delikat sare piper 200 g smantana proaspata Ingrediente crutoane: 10 felii de bagheta (paine alba lunga si subtire), 1 lingura de seminte de susan, 1 lingurita de…
Read more »

Ficatei de pasare cu cartofi si varza

1 December 2010
Ficatei de pasare cu cartofi si varza  Ingrediente: 6 cartofi mijlocii 4-5 morcovi mici sare 2 lingurite chimen 300 g varza 2 cepe mici 200 ml lapte degresat piper proaspat macinat 200 g ficatei de pasare 3 linguri ulei verdeata (patrunjel, frunze de telina) Mod de preparare:  Se curata de coaja cartofii si morcovii, se taie bucatele,se acopera cu apa cu…
Read more »

Prajitura englezeasca cu gem

1 December 2010
Prajitura englezeasca cu gem  Ingrediente: 3 cani de faina amestecata 1 pachetel de praf de copt 2 linguri de zahar 60 g unt taiat bucatele 1 cana de lapte 1 ou batut pentru uns gem de capsuni,caise frisca Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210C. Se unge o forma cu untdelemn. Se cerne faina intr-un vas. Se…
Read more »

Clatite cu zer si branza de vaci

1 December 2010
Clatite cu zer si branza de vaciIngrediente clatitele : 1 lingura unt 1/4 l lapte 3 oua 75 g faina 1 lingura zahar Ingrediente umplutura :250 g branza de vaci (20% grasime), 50 ml zer, 2 linguri sirop de fructe, 1-2 lingurite zeama de lamaie, 300 g capsuni. Mod de preparare: Se topeste untul si se bate bine cu laptele caldut…
Read more »

Rulada cu crema si capsuni

1 December 2010
Rulada cu crema si capsuniIngrediente aluatul: 4 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 25 g zahar pudra 75 g faina 1/2 lingurita praf de copt zahar pentru rulat. Ingrediente umplutura:300 g iaurt, 1/8 l sirop de visine, 8 foi de gelatina, 200 g frisca batuta, 500 g capsuni. Mod de preparare:  Se sparg ouale si se separa…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Viva Villa (video)

1 December 2010
Cum se prepara Cocktail Viva Villa (video)  Ingrediente: 2 tsp sugar 1 lime wedge 50 ml tequila 25 ml lime juice 1 tsp lemon juice Some Ice cubes 1 saucer 1 cocktail glass 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 teaspoon 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve   Cum se prepara…
Read more »

Budinca de cartofi cu salam

1 December 2010
Budinca de cartofi cu salamIngrediente: 1 kg de cartofi 300-350 g de salam 4 oua 200 g de cascaval sare piper patrunjel verde taiat marunt 1 lingura de margarina   Mod de preparare: Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata, se dau pe razatoare si se amesteca cu ouale intregi, cascavalul taiat bucatele sau ras, margarina.…
Read more »

Tortulete cu capsuni si lichior de oua

1 December 2010
Tortulete cu capsuni si lichior de ouaIngrediente aluat: 250 g faina 60 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf de cutit sare 1 ou 125 g unt rece grasime si zahar pentru forme Ingrediente umplutura:250 g branza de vaci, 50 g zahar, 2 oua, 100 ml lichior de oua, 2 linguri (cu varf) amidon, zeama de la 1/2 lamaie, 500…
Read more »

Budinca tricolora

1 December 2010
Budinca tricoloraIngrediente: 5 oua 1 litru de lapte 125 g de zahar 3 pliculete de zahar vanilat 5 linguri de faina unt (margarina) cat o nuca 50 g de ciocolata de menaj 100 g de visine sau cirese Mod de preparare: Cele 5 oua se separa iar pe galbenusuri se pun zaharul, zaharul vanilat, se amesteca…
Read more »

Orez cu spanac

1 December 2010
Orez cu spanac  Ingrediente : 100 g margarina 200 g orez cu bobul lung 500 ml apa fiarta cu vegeta sau delikat sare piper macinat 2 linguri untdelemn 2 cepe mari tocate marunt 250 g spanac proaspat sau congelat Mod de preparare:  Se incinge margarina intr-o cratita. Se pune orezul si se lasa sa se caleasca 10…
Read more »

Mazare cu carne de vita

1 December 2010
Mazare cu carne de vitaIngrediente: 400 g muschi de vita taiat felii subtiri 3 linguri sos de soia 3 linguri ulei 200 g mazare verde proaspata 1/2 ceasca zeama concentrata de carne (de vita) 1/4 lingurita susan Mod de preparare: Se pune carnea intr-un castron si se stropeste cu sosul de soia. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul…
Read more »

Reteta zilei: Chifteluţe de pui si vită la cuptor

1 December 2010
Reteta zilei: Chifteluţe de pui si vită la cuptorO reteta simpla si delicioasa de chiftelute de pui si vita la cuptor din: piept de pui, pulpa de vita, faina, oua, sare, ceapa, usturoi, marar sau patrunjel, felii de franzela si ulei de masline. Ingrediente: piept de pui pulpa de vita 2 linguri de faina doua oua sare o ceapa ceapa mica 3 graunte…
Read more »

Coltunasi cu gutui si miere

1 December 2010
Coltunasi cu gutui si miereIngrediente: 1,5 kg gutui 500 g zahar 350 g faina cernuta 200 g unt moale 2 oua zeama de la o lamaie 1 varf de cutit anason 1 varf de cutit vanilie (baton ras) 4 linguri miere lichida sare Mod de preparare: Puneti faina impreuna cu un varf de cutit de sare pe planseta, faceti…
Read more »

Chiftelute din peste cu crusta de migdale

1 December 2010
Chiftelute din peste cu crusta de migdaleIngrediente : 600 g peste alb zeama si coaja rasa de la o lamaie 150 g paine 1/8 l frisca nebatuta (smantana) 1 ceapa mica 1 lingurita ulei 1 ou 2 lingurite sare + piper 60 g migdale 40 g unt topit Mod de preparare: Se spala pestele, se zvanta, se taie bucatele si se…
Read more »

Franjuri de pui cu fasole verde

1 December 2010
Franjuri de pui cu fasole verdeIngrediente : 400-500 g piept de pui 2 catei de usturoi frunzulite de busuioc 2 linguri de zeama de lamaie 3 linguri de ulei de soia sau de masline 600 g fasole verde 1 ceapa rosie mare un cubulet de unt sare piper macinat   Mod de preparare: Carnea spalata se taie fasii subtiri. Usturoiul…
Read more »

Painisoare italienesti din cartofi

1 December 2010
Painisoare italienesti din cartofiIngrediente: 125 g cartofi fainosi sare 300 g faina 1/2 pachetel de drojdie uscata 1/2 lingurita de zahar 50 g rosii uscate in untdelemn  1 legatura de busuioc 2 lingurite de chimen pisat 50 g sunca presata 150 g mozzarella sau cascaval moale   Mod de preparare: Se pun cartofii cu coaja la fiert in…
Read more »

Salata de telina cruda

1 December 2010
Salata de telina crudaIngrediente: 1 telina mare (600 g) sare zeama de la o lamaie 2 castraveti mijlocii in otet 100 g maioneza gata preparata zahar pudra   Mod de preparare: Telina se curata de coaja, se spala si se rade pe razatoare. Se amesteca imediat cu sare si zeama de lamaie sa ramana alba si se pune…
Read more »

Cuburi de ciocolata cu capsuni

1 December 2010
Cuburi de ciocolata cu capsuniIngrediente : 4 oua 175 g ciocolata amaruie 120 g zahar 50 g faina 1 lingurita cacao (pudra) 20 de capsuni mai mici   Mod de preparare: Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Ciocolata sfaramata sau taiata bucatele se lasa sa se topeasca pe baie de apa. Se freaca bine cu mixerul…
Read more »

Lasagne cu verdeata si dovlecei

1 December 2010
Lasagne cu verdeata si dovleceiIngrediente : 500 g lasagne 1 kg dovlecei 1 l sos bechamel 1 crenguta rozmarin 2 foi de dafin 4-5 frunze de salvie 1 legatura mica de busuioc 1 legatura mica de patrunjel 100 g parmezan ras sare piper putin unt ulei de masline Mod de preparare: Se taie verdeata marunt si se dunstuieste in…
Read more »

Piept de pui cu alune

1 December 2010
Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati a cate 150 g fiecare 100 g alune decojite 2 linguri de alune zdrobite in piulita 1 lingura de faina 1 ou 2 linguri de miere de salcam 2 linguri de otet 40 g unt 3 linguri de untdelemn sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie, puneti sa se…
Read more »

Supa de dovlecei cu crutoane de cartofi

1 December 2010
Supa de dovlecei cu crutoane de cartofiIngrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 dovlecei (600 g) 30 g unt sare piper 1/8 l vin alb 3/4 l concentrat de legume 400 g cartofi 20 g unt topit 2 linguri seminte de floarea-soarelui (curatate) 100 ml frisca nebatuta (sau smantana) Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul si se toaca…
Read more »

Snitel din piept de curcan cu sos de mere

1 December 2010
Snitel din piept de curcan cu sos de mereIngrediente : 4 bucati de piept de curcan sare piper 20 g unt topit 2 mere 1 ceapa rosie 1/4 l concentrat de carne de pasare 2 linguri mustar potrivit de iute 1 pahar frisca nebatuta sau smantana subtire Mod de preparare:  Se spala carnea, se zvanta, se condimenteaza si se prajeste circa 7 minute…
Read more »

Tortul reginei Mary

1 December 2010
Ingrediente: 250 g aluat de foietaj 2 linguri marmelada de caise 90 g unt 1/2 cana zahar fin 4 oua batute usor 1/2 cana de coaja de portocala si de lamaie glasate 1/4 cana stafide 3 lingurite de faina amestecate cu un plic de praf de copt si cernute Modul de preparare:  Se porneste cuptorul…
Read more »

Plăcintă dulce cu cuşcuş

1 December 2010
Plăcintă dulce cu cuşcuş  Ingrediente: 500 g făină 375 ml apă un kilogram de brânză de vaci 5 ouă 150 g cuşcuş 200 g zahăr tos stafide o lămâie o portocală 3 linguri de ulei o lingură de oţet o linguriţă de sare două pliculeţe zahăr vanilinat zahăr pudră   Mod de preparare: Făina se cerne şi se…
Read more »

Supa de cartofi cu ardei

1 December 2010
Supa de cartofi cu ardeiIngrediente : 1 kg cartofi 1 ceapa 40 g unt sare piper 1 lingurita chimen 1 lingurita boia dulce 1,2 l zeama de zarzavat 2 ardei grasi rosii 4 felii de paine prajita 200 gr smantana acrisoara Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa curatata se taie…
Read more »

Fileuri de peste alb cu usturoi si migdale

1 December 2010
Fileuri de peste alb cu usturoi si migdale  Ingrediente : 8 fileuri de peste 1 lamaie sare 8-10 catei de usturoi 2 galbenusuri 250 ml ulei 1 varf de cutit piper 1-2 fire cimbru patrunjel verde 2-3 foi de dafin proaspete 20 g stifturi de migdale sau nuci Mod de preparare: Se spala pestele, se zvanta, se stropeste cu zeama de lamaie…

Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin

1 December 2010
Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin  Ingrediente: 20 aripioare de pui 2 catei de usturoi 100 ml vin alb 3 linguri zeama de lamaie piper sare 3 linguri ulei de masline 1 lingura ulei aromat 3 crengute rozmarin Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220C. Se spala aripioarele, se zvanta si se aseaza in tava de aragaz. Se curata…
Read more »

Cartofi in crusta de ierburi

1 December 2010
Ingrediente : 1 kg de cartofi mijlocii 400 g sare grunjoasa 400 g faina 1 albus de ou 2 fire de cimbru 2 fire de salvie 2 fire de rozmarin Mod de preparare: Tocati marunt toate ieburile sau taiati-le foarte marunt cu o foarfeca.Intr-un vas mai mare, amestecati faina, sarea grunjoasa, ierburile si albusul de…
Read more »

Supa de rosii cu cartofi

1 December 2010
Supa de rosii cu cartofi  Ingrediente : 800 g cartofi 400 g morcovi 400 g telina (tulpini) 4 linguri ulei de masline sare piper 11/4 l zeama concentrata de legume 1/2 l suc de rosii 4 felii paine (toast) 40 g unt 1 catel de usturoi sos iute (Tabasco)   Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata si…
Read more »

Peste alb in suc de legume

1 December 2010
Ingrediente: 1 ceapa 1 legatura legume pentru supa (morcov, patrunjel, telina) 2 linguri mari de unt 1 catel de usturoi 4 fileuri de cod sare piper 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita hrean ras amestecat cu otet (din comert sau preparat pe loc) Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca potrivit. Se…
Read more »

Peste cu sos de smantana si mustar

1 December 2010
Peste cu sos de smantana si mustarIngrediente: 1 castravete 1 ceapa 20 g unt sare piper 250 ml concentrat de legume 150 g smantana 2 linguri mustar 1 lingura marar verde tocat 600 g peste alb (salau, merluciu) Mod de preparare:  Se curata castravetele de coaja, se taie mai intai in doua pe lung, se indeparteaza semintele si apoi se taie…
Read more »

Parjoale umplute cu branza

1 December 2010
Parjoale umplute cu branzaIngrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 100 g branza telemea (de oaie) 800 g carne de vita (tocata) 1 ou sare piper boia dulce 1 lingurita oregano 5 linguri ulei 1 castravete 1 conserva mica cu boabe de porumb (285 g) 1/2 legatura marar verde 2 linguri otet alb Mod de preparare: Se curata…
Read more »

Spaghete cu sos de legume

1 December 2010
Spaghete cu sos de legumeIngrediente: 3 tulpine de telina 3 morcovi 2 cepe 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline 1 cutie rosii decojite sare piper 1 lingurita busuioc uscat 400 g spaghete 40 g cascaval ras Mod de preparare: Se spala telina si morcovii, se curata si se taie cubulete, iar ceapa curatata se toaca marunt. Se…
Read more »

Salata de andive cu mere si cartofi

1 December 2010
Salata de andive cu mere si cartofiIngrediente: 500 g cartofi fierti 3 linguri otet alb 100 ml concentrat de legume 1 lingurita mustar sare piper 2 linguri ulei 1/2 legatura patrunjel verde 2 cepe 3 mere 1 lingura zeama de lamaie 150 g bacon taiat cubulete 1 andiva mare   Mod de preparare: Se curata cartofii fierti si se taie felii.…
Read more »

Cafe Glace

1 December 2010
Cafe GlaceIngrediente: 3/4 l lapte 3 dl cafea concentrata 300 g zahar 300 g frisca vanilie Mod de preparare: Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in vas sa inghete si servita mult mai moale decat celelalte inghetate. Se fac la filtru trei decilitri de cafea concentrata.…
Read more »

Mazare cu piper si usturoi

1 December 2010
Mazare cu piper si usturoiIngrediente: 1-2 linguri ulei 2 catei de usturoi 1 lingurita boabe de piper pisate 2 cesti mazare 1/2 lingurita zahar sare otet aromat Mod de preparare: Se incinge uleiul si se pun in el cateii de usturoi curatati si zdrobiti, piperul, mazarea, zaharul si sarea. Se lasa sa se dunstuiasca 2-3 minute, se adauga putina…
Read more »

Tort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaci

30 November 2010
Tort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaciIngrediente blat: 2 oua 2 linguri zeama de portocala 75 g zahar 1 plic zahar vanilat 75 g faina 1/2 lingurita praf de copt Ingrediente uns: 8 linguri gem de piersici Ingrediente crema:500 g iaurt, 250 g branza de vaci (slaba), 2 plic zahar vanilat, 2 linguri zahar, 1 lingura zeama de lamaie, 3 linguri…
Read more »

Prajitura moale cu mere

30 November 2010
Prajitura moale cu mereIngrediente: 3 mere mari sucul de la o lamaie 3 oua 180 g faina 150 g unt topit 180 g zahar tos 1 pachetel zahar vanilat 1 lingurita praf de copt 2 linguri tuica de prune sau pere Ingrediente pentru ungerea formei: 20 g unt, 1 lingura faina, 1 lingura zahar tos. Mod de preparare: …
Read more »

Salau sau cod umplut

30 November 2010
Salau sau cod umplutIngrediente : 1,5 – 2 kg fileuri de cod sau de salau 4 linguri suc de lamaie 200 g costita afumata 400 g ciuperci 2 linguri pesmet 1 ou 1 plic arome pentru peste sare piper 100 g unt 1 lamaie intreaga 2 vinete lungi si subtiri Mod de preparare: Se spala fileurile de peste,…
Read more »

Mazare cu rosii si busuioc

30 November 2010
Mazare cu rosii si busuiocIngrediente: 2 cesti mazare proaspata 2 lingurite ulei 1 catel de usturoi 1/2 ceasca rosii taiate marunt 2 linguri busuioc verde tocat sare Mod de preparare: Se incinge uleiul si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si se lasa sa fiarba un minut. Se pun mazarea…
Read more »

Pui cinci continente

30 November 2010
Pui cinci continenteIngrediente: 4 pulpe de pui 250 g carnati de porc 2 cepe 6 rosii 150 ml vin alb sec 1 conserva de boabe de porumb scurse de zeama sare piper 5 linguri untdelemn Mod de preparare: Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o cratita. Adaugati cepele tocate marunt si lasati-le sa se rumeneasca. Trageti vasul de-o…
Read more »

Taietei cu ficatei de pasare

30 November 2010
Ingrediente: 250 g taietei lati sau lasagne 400 g ficatei de pasare 1 cutie de 250 g ciuperci 2 morcovi 1/2 ardei rosu 2 fire de busuioc 1 tableta de supa 1 lingura smantana 5 linguri untdelemn sare piper Mod de preparare: Spalati ficateii de pasare. Taiati-i in doua sau, daca sunt mari, in patru.Curatati…
Read more »

Vinete cu sos de busuioc

30 November 2010
Vinete cu sos de busuiocIngrediente: 4 vinete lungi si subtiri 1 catel de usturoi 1 lamaie 6 fire de patrunjel 2 fire de busuioc 3 linguri de faina 250 ml untdelemn 1 lingura ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Turnati faina intr-o farfurie plata.Spalati vinetele, apoi stergeti-le cu un prosop.Taiati-le transversal, in felii de marime egala…
Read more »

Fileuri de macrou cu salata de fasole

30 November 2010
Fileuri de macrou cu salata de fasoleIngrediente: 500 g fasole verde sare 1 legatura de ridichi 1-2 bulbi de praz 3-4 linguri sos de soia 1-2 lingurite sos Worcester piper macinat 3 linguri ulei de masline 4 fileuri de macrou (cu pielita) 1 lamaie Mod de preparare: Se curata fasolea, se spala, se taie bucati si se fierbe circa 10 minute…
Read more »

Placinta cu cartofi si masline

30 November 2010
Placinta cu cartofi si maslineIngrediente : 150 g iaurt 300 g cartofi fierti in coaja si curatati 350 g faina 1 pachetel drojdie uscata 1 lingurita zahar sare 2 lingurite ierburi aromate (rozmarin, cimbru) un ou 60 g masline negre fara samburi ketchup (dulce sau iute – dupa gust) 1 lingura ulei de masline piper 1 lingura seminte de…
Read more »

Pui provensal

30 November 2010
Pui provensalO reteta de pui provensal din: pui, sare, piper, ulei, usturoi, cimbru, ardei grasi, dovlecei si rosii. Ingrediente: 1 pui mai maricel sare piper 3 linguri ulei 1 catel de usturoi 1/2 lingurita cimbru uscat 2 ardei grasi 2 dovlecei 200 g rosii mici   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C. Se spala…
Read more »

Budinca de cartofi cu mere

30 November 2010
Budinca de cartofi cu mereIngrediente: 2 cartofi mari 3 mere potrivite (mai verzi) 1 ceapa mijlocie 1/2 ceasca de cascaval ras 1 ceasca smantana 1/4 lingurita nucsoara pisata piper negru macinat   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C si se unge o forma termorezistenta cu unt topit sau cu ulei. Se curata cartofii si se taie felii…
Read more »

Tarta cu lamaie caramelizata

30 November 2010
Tarta cu lamaie caramelizataIngrediente aluat: 200 g faina sare 125 g unt moale 70 g zahar pudra o lingurita coaja rasa de lamaie 1 ou Ingrediente umplutura: 3 oua, 150 g zahar pudra, 300 g frisca nebatuta (smantana), zeama de la doua lamai (circa 80 ml), o lingurita coaja rasa de lamaie, 2 linguri zahar pudra. Mod de…
Read more »

Tort cu capsuni

30 November 2010
Tort cu capsuniIngrediente: 280 g faina 4 lingurite praf de copt 1 lingurita sare 1 1/2 lingura zahar 3/4 ceasca lapte 1 1/2 ceasca frisca batuta 500 g capsuni taiate in doua Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220C, se unge cu ulei sau unt o forma rotunda (diametrul 20 cm) si se tapeteaza cu faina.…
Read more »

Rozete de cartofi

30 November 2010
Rozete de cartofiIngrediente: 4 cartofi potriviti 3 galbenusuri 3 linguri smantana 2 linguri parmezan ras boia Mod de preparare: Se curata cartofii, se taie bucatele si se fierb pana ce se inmoaie. Se scurg, se zdrobesc si se amesteca cu galbenusurile si parmezanul ras. Se pune compozitia intr-un cornet, se spriteaza in forma de rozete pe o…
Read more »

Macaroane cu piept de pui si ciuperci

30 November 2010
Macaroane cu piept de pui si ciuperciIngrediente : 20 g ciuperci 50 g jambon o ceapa 500 g piept de pui dezosat 400 g macaroane scurte sare piper 4 linguri ulei de masline 6 linguri rosii decojite (din conserva) taiate bucatele 3 linguri frisca nebatuta (sau smantana) 1 legatura patrunjel verde 3 linguri amidon (faina) pentru legat sosul Mod de preparare:…
Read more »

Pălăriuţe cu cireşe

30 November 2010
Pălăriuţe cu cireşe  Ingrediente: 300 g cireşe 300 g ciocolată albă 125 g smântână 3 ouă 120 g zahăr tos 50 g zahăr brun 250 g unt 500 g făină un pliculeţ cu praf de copt zahăr vanilinat esenţă de migdale sare pudră de scorţişoară 50 g seminţe de susan   Mod de preparare: Se mixează smântână,…
Read more »

Sufleu cu doua feluri de cascaval

30 November 2010
Sufleu cu doua feluri de cascavalIngrediente: 500 ml lapte 75 g svaiter ras 75 g cascaval Dalia ras 1 legatura codite de ceapa verde 50 g unt + inca 30 g unt pentru uns forma 4 galbenusuri + 3 albusuri 70 g faina 1/2 lingurita nucsoara rasa sare piper Mod de preparare: Puneti untul sa se topeasca la foc mic…
Read more »

Mazare verde cu menta

30 November 2010
Mazare verde cu mentaIngrediente: 2 cesti mazare proaspata 1 lingura menta taiata marunt 1/2 lingurita zahar putin unt sare Mod de preparare: Se dunstuieste mazarea in untul topit, se adauga apa si se lasa sa fiarba 15-20 de minute, pana ce se inmoaie. Se incorporeaza sarea, zaharul si menta si se serveste fierbinte.   Pofta buna!
Read more »

Oua cu gulii si sos bechamel

30 November 2010
Oua cu gulii si sos bechamelIngrediente: 2 gulii a 200 g sare 100 ml otet 4 oua unt pentru forma 250 ml sos bechamel 100 g cascaval ras 2 linguri pesmet Mod de preparare: Se curata guliile frunzele se pun deoparte, se taie felii, se fierb 2-3 minute in apa cu sare, dupa care se scot si se lasa sa…
Read more »

Mâncare de fasole cu kaizer

30 November 2010
Mâncare de fasole cu kaizer  Ingrediente: 200 g fasole albă 200 g fasole roşie 200 g kaizer 400 g scăriţă afumată un morcov o rădăcină de pătrunjel o ceapă doi căţei de usturoi 4 roşii o frunză de dafin sare piper coriandru gogonele pepeni muraţi   Mod de preparare: Fasolea roşie şi cea albă se pun la înmuiat în…
Read more »

Tarta cu ciocolata si migdale

30 November 2010
Tarta cu ciocolata si migdaleO reteta delicioasa de tarta cu ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, oua, zahar, migdale, faina, praf de copt, zahar pudra si frisca. Ingrediente : 150 g ciocolata amaruie 150 g unt 3 oua 70 g zahar 20 g migdale macinate 40 g faina 1/4 lingurita praf de copt 2 linguri zahar pudra frisca pentru garnisit…
Read more »

Paste cu muşchi de porc

30 November 2010
Paste cu muşchi de porc  Ingrediente: 500 g paste integrale spiralate 500 g broccoli 350 g muşchi de porc afumat 250 g roşii cherry 3 ardei capia o limetă 200 ml smântână muştar 4 căţei de usturoi cimbru verde ulei de măsline sare piper sos de roşii picant   Mod de preparare: lntr-un castron se pun smântână, sucul de…
Read more »

Salată cu portocale

30 November 2010
Salată cu portocale  Ingrediente: două pungi amestec de salată 200 g spanac 4 cartofi ceapă verde 50 g nuci caju 200 g căpşuni două portocale o mandarină 200 g smântână mărar oţet balsamic ulei de măsline scorţişoară sare piper parmezan brânză feta   Mod de preparare: Smântână se amestecă bine cu sarea, piperul, un praf de pudră…

Ciorbă delicioasa cu carne de porc

30 November 2010
Ciorbă delicioasa cu carne de porcO reteta de ciorba delicioasa cu carne de porc, carne de porc, fasole alba, rosii, ciuperci, fasole rosie, usturoi, ceapa, morcov, telina, patrunjel, ardei capia, praz, bors, ulei, sare, piper, marar, ardei iute si mamaliga. Ingrediente: 800 g carne de porc 600 g fasole albă păstăi 500 g roşii 300 g ciuperci două con­serve cu…
Read more »

Sărăţele cu chimen şi morcov

30 November 2010
Sărăţele cu chimen şi morcov  Ingrediente: 300 g margarină 300 g făină 300 g cartofi 175 g parmezan un morcov o lingură de seminţe de chimen o lingură de seminţe de mac un pliculeţ cu praf de copt 3 ouă sare piper smântână   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se fierb. Se lasă la răcit…
Read more »

Mere prajite cu inghetata

30 November 2010
Mere prajite cu inghetataIngrediente : 4 mere acrisoare (600 g) 30 g unt 6 linguri sirop de fructe  4 globuri inghetata (de vanilie sau de nuci) Mod de preparare: Se spala merele, se curata de coaja, se scobesc intregi cu o lingurita sau un cutit ascutit si se indeparteaza semintele si partea lemnoasa. Se taie rondele si se…
Read more »

Fructe marinate cu orez si portocale

30 November 2010
Fructe marinate cu orez si portocaleIngrediente: 200 g orez 700 ml lapte degresat sare iodata 3-4 linguri zahar 400 g iaurt (amestecat cu zahar vanilat – 2 pachetele) 1 portocala (coaja si zeama) + alte doua portocale (doar zeama) 1 lamaie 50 g samburi de alune 2 linguri miere 500 g fructe taiate bucati (ananas, pere, piersici) 1 lingurita scortisoara…
Read more »

Mazăre cu ceapă şi pui

30 November 2010
Mazăre cu ceapă şi pui  Ingrediente: două piepturi de pui un kilogram de mazăre 4 cepe doi ardei graşi 3 linguri de făină două ouă sare piper ulei de floarea-soarelui o legătură de pătrunjel roşii usturoi   Mod de preparare: Cepele se curăţă de frunze, se spală, se toacă în cubuleţe şi se pun într-un vas cu apă rece…
Read more »

Somon cu ciuperci şi sos roşu

30 November 2010
Somon cu ciuperci şi sos roşu  Ingrediente: 300 g orez sălbatic 500 g ciuperci pleurotus 4 roşii 4 fileuri de somon ustu­roi o ceapă sos de soia ghimbir un ardei capia o frunză de dafin oţet o lin­gură de zahăr tos ulei de măsline sare piper mărar salată de arpagic murat   Mod de preparare: Fileurile de somon se spală,…
Read more »

Ruladă cu ciuperci şi parmezan

30 November 2010
Ruladă cu ciuperci şi parmezan  Ingrediente: 500 g făină 250 g unt două ouă 100 ml lapte 100 ml apă 300 g ciuperci o ceapă un ardei gras un morcov 200 g fasole verde 200 g parmezan 25 g droj­die sare piper 85 ml ulei de măsline busuioc roşii salată verde castraveţi   Mod de preparare: Intr-o oală se…
Read more »

Rasol de vita cu sos de iaurt

30 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne de rasol 5 foi de dafin 1/2 legatura patrunjel verde 1/2 legatura cimbru zarzavat de supa (morcovi, telina, radacina de patrunjel) 1,5-2 l zeama de carne 1/2 lingurita boabe de piper Ingrediente sos:500 g iaurt, coaja de la o lamaie, sare, piper, 3 fire de tarhon. Mod de preparare: Se spala…
Read more »

Pulpe de pui cu vermut

30 November 2010
Pulpe de pui cu vermutIngrediente : 2 cepe 1/2 legatura cimbru 4 pulpe de pui (800 g) sare piper 2 linguri ulei 1/8 l vermut sec 1/8 l zeama concentrata de carne de pasare 500 g morcovi Mod de preparare: Se curata cepele si se taie in opt. Se aleg frunzulitele de cimbru, se spala pulpele de pui, se…
Read more »

Sardine cu sos tomat

30 November 2010
Sardine cu sos tomat  Ingrediente: 8 fileuri de sardine un morcov un ardei gras roşu un sfert de ardei iute 6 linguri de ulei de măsline o ceapă 6 roşii 4 căţei de usturoi sare piper o lămâie pătrunjel pâine integrală   Mod de preparare: Morcovul se curăţă, se spală şi se dă pe irăzătoarea cu ochiuri mici.…
Read more »

Ruladă cu fistic

30 November 2010
Ruladă cu fistic  Ingrediente: 6 ouă 120 g făină 150 g zahăr tos ghimbir 50 ml ulei de măsline 200 g cioco­lată neagră 50 g fistic cacao sare praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat budincă de vanilie 300 ml frişca topping de căpşuni sos caramel   Mod de preparare: Gălbenuşurile se mixează împre­ună cu zahărul…
Read more »

Tocanita cu taietei

30 November 2010
Tocanita cu taieteiIngrediente: 750 g carne de manzat sau pui fara os 2 cepe 3 linguri ulei sare piper 1 lingura bulion 1 cutie rosii decojite (400 g) 200 ml zeama concentrata de legume 200 ml vin rosu 1 crenguta rozmarin 2 cuisoare 1 foaie de dafin 400 g taietei (lati) Mod de preparare: Se spala carnea,…
Read more »

Supa de conopida cu smantana si galuste de carne

30 November 2010
Supa de conopida cu smantana si galuste de carneIngrediente : 375 g carne tocata vita 1 ou 2 linguri pesmet sare piper 1 1/2 l zeama de zarzavat 1 conopida 3/8 l lapte 100 g mazare 100 g smantana 40 g faina nucsoara rasa codite de ceapa verde taiate rondele   Mod de preparare: Se amesteca bine carnea tocata, oul si pesmetul, se…
Read more »

Cartofi cu ciuperci si branza la tigaie

30 November 2010
Cartofi cu ciuperci si branza la tigaie  Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi 600 g ciuperci 150 g branza telemea 1 legatura patrunjel verde 30 g unt topit sare piper 1 lingurita maghiran uscat Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata si se taie stifturi. Ciupercile spalate si zvantate bine se curata si se taie felii subtiri. Patrunjelul spalat si zvantat…
Read more »

Tartine cu salam si sos

30 November 2010
Tartine cu salam si sos  Ingrediente: 300 g ciuperci 300 g salam un dovlecel doi ardei capia un pachet pâine feliată două linguri de făină o lingură de muştar 200 ml apă o lămâie pătrunjel sare piper ulei de măsline   Mod de preparare: Dovlecelul se spală, se taie sub formă de bastonaşe sau în feliuţe. Ardeii se curăţă…
Read more »

Rulouri de peşte cu spanac

30 November 2010
Rulouri de peşte cu spanac  Ingrediente: fileuri de peşte 300 g spanac o legătură de ceapă verde 250 g cuşcuş o liinguriţă de pudră de curry ulei de măsline sare piper o lămâie 250 ml vin alb demidulce   Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală şi se curăţă de oasRead more »

Cornuleţe cu ciocolată

30 November 2010
Cornuleţe cu ciocolată  Ingrediente: 400 g făină 215 g drojdie 175 ml lapte dulce 30 g unt o linguriţă de sare două ouă 60 g zahăr tos 250 g cremă de ciocolată două portocale 100 g miezuri de nucă două pliculeţe cu zahăr vanilinat esenţă de rom   Mod de preparare: Crema de ciocolată se amestecă bine…
Read more »

Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie

30 November 2010
Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie  Ingrediente: 200 g fasole roşie 200 g năut o jumătate de varză creaţă un ardei gras roşu 5 roşii o ceapă un morcov o rădăcină de pătrunjel o lămâie 4 lin­guri ulei de floarea-soarelui sare piper o legătură mărar smântână iaurt   Mod de preparare: Fasolea roşie şi năutul se pun la înmuiat cu…
Read more »

Biscuiţi cu ciocolată

30 November 2010
Biscuiţi cu ciocolată  Ingrediente: 650 g făină o linguriţă bicarbonat de sodiu sare 250 g unt 200 g zahăr două ouă două pliculeţe de zahăr vanilinat două linguri de miere 200 g ciocolată neagră o lămâie 50 g miezuri de nucă unt de alune frişcă   Mod de preparare: lntr-un vas mai mare se ames­tecă untul cu…
Read more »

Piept de pui cu felii de mar

30 November 2010
Piept de pui cu felii de marIngrediente : 1 piept de pui dublu – de circa 300 g sare 1 lingura de unt topit praf de curry 1 lingurita miere 100 ml suc de mere 1 mar mare cateva fire de patrunjel verde   Mod de preparare: Se spala carnea de pui, se zvanta, se sareaza usor si lasa sa se…
Read more »

Tort cu zmeura

30 November 2010
Tort cu zmeuraIngrediente blat: 4 oua 100 g zahar 100 g faina 30 g amidon 50 g unt topit Ingrediente umplutura : 200 g marmelada de zmeura, 500 g zmeura proaspata, 200 ml tuica nebatuta, 1 plic zahar vanilat, 50g migdale taiate felii. Mod de preparare: Preparati blatul cu o zi inainte de a servi prajitura. Ungeti…
Read more »

Supa de fasole verde cu costita afumata

30 November 2010
Supa de fasole verde cu costita afumataIngrediente: 750 g cartofi fainosi 1 ceapa 20 g unt 1 lingurita maghiran uscat sare piper 1,2 l zeama concentrata de legume 500 g fasole verde 1 pahar smantana 150 g costita afumata 1 legatura patrunjel verde Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Se toaca marunt ceapa…
Read more »

Peste umplut cu cascaval si cartofi

30 November 2010
Peste umplut cu cascaval si cartofiIngrediente : 300 g cartofi 2 fileuri de peste (de cate 300 g fiecare) sare piper zeama de la o jumatate de lamaie 150 g cascaval ras 1/2 legatura patrunjel verde grasime pentru uns forma   Mod de preparare: Se fierb cartofii circa 20 de minute in apa cu sare, se lasa sa se raceasca…
Read more »

Desert cu frisca şi fructe

29 November 2010
Desert cu frisca şi fructe  Ingrediente: 300-400 ml frisca batuta fructe (se pot folosi la alegere proaspete sau din compot) cca 6 cubulete de ciocolata nuca macinata cca 10-15 piscoturi Mod de preparare: Taiem fructele cubulete.Maruntim 2-3 piscoturi si punem pe fundul bolurilor (paharelor) in care vom face desertul. Punem un strat de frisca peste piscoturile maruntite apoi fructe,…
Read more »

Desert cu eugenii

29 November 2010
  Ingrediente: 9 eugenii 200 ml lapte 4-5 linguri de nuci pisate 200-300 ml frisca Mod de preparare: Inmuiem fiecare eugenie in lapte, pe ambele parti pana biscuitul se inmoaie bine. Acoperim toata baza tavii cu eugeniile insiropate. Punem un strat de frisca apoi preasaram nucile pisate. Repetam cu un strat de eugenii inmuiate in…
Read more »

Macaroane, carne tocata si rosii

29 November 2010
Macaroane, carne tocata si rosiiIngrediente : 250 g macaroane lungi sare o cutie rosii decojite (800 g) 2 cepe 1 catel de usturoi 6 linguri ulei de masline 500 g carne tocata (de vita sau de miel) piper 2 linguri bulion o lingurita maghiran uscat 1/2 lingurita scortisoara 6 linguri pesmet 1 ou   Ingrediente sos: 40 g unt,…
Read more »

Mancarica de pui cu mirodenii

29 November 2010
Ingrediente: 600 g cartofi 600 g morcovi o ceapa 500 g piept de pui 2 linguri ulei sare piper o lingurita curry 1/2 lingurita scortisoara o lingurita ierburi aromate 400 ml zeama concentrata de pui 1/2 legatura menta 300 g iaurt slab dietetic Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se…
Read more »

Coconut Ice

29 November 2010
Coconut Ice  Ingrediente: 340 gr nuca de cocos 340 zahar pudra 1 cutie lapte condensat(400ml) 2-3 picaturi colorant rosu   Mod de preparare: Intr-un bol turnam laptele condensat, zaharul peste el si amestecam bine pana se omogenizeaza. Daca aveti lapte condensat neindulcit, folositi cantitatea indicata de zahar. Adaugam nuca de cocos si amestecam, asigurandu-ne ca nu…
Read more »

Prajitura miracol

29 November 2010
Prajitura miracol  Ingrediente: 100g unt topit (eu va recomand 80g) 125g biscuiti digestivi macinati 175g fulgi de ciocolata (ciocolata maruntita) 75g fulgi de nuca de cocos 125g miez de nuca tocata marunt 400ml lapte condensat indulcit   Mod de preparare: Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiuni mici (a mea are 25cm x…
Read more »

Prajitura cu banane

29 November 2010
Prajitura cu bananeIngrediente: 200 g unt 1/2 cana zahar 1/4 cana miere 2 oua usor batute 1 cana de banane zdrobite 2 cani de faina amestecata un praf de copt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se unge o forma dreptunghiulara adanca (21x14x7 cm) cu unt topit sau untdelemn, se acopera fundul si peretii laterali…
Read more »

Cartofi cu branza

29 November 2010
Cartofi cu branzaIngrediente: 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi 6 cepe 20 g unt topit sare piper o lingurita chimen o legatura patrunjel verde 1 catel de usturoi 250 g branza topita sau cascaval moale   Mod de preparare: Se incinge cuptorul inclusiv tava pentru friptura la 200C. Se spala cartofii, se curata si se taie felii groase. Cepele…
Read more »

Tarta Tatin cu coaja de portocala

29 November 2010
Tarta Tatin cu coaja de portocalaIngrediente : 250 g aluat de placinta (foetaj) 1,5 kg mere cu miezul tare  1 portocala 200 g zahar 130 g unt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 150C. Cu un cutit ascutit se curata portocala, iar coaja (cat mai subtire) se taie bastonase. Intr-o cratita se pune zaharul sa se topeasca cu o…
Read more »

Creme a la creme

29 November 2010
Creme a la creme  Ingrediente blat:  9 oua 9 linguri de zahar 1 si 1/2 plic creme ole cu gust de ciocolata ( 126 g) Ingrediente crema: 400 ml smantana dulce 400 ml lapte rece 2 plicuri creme ole de vanilie Ingrediente glazura:3 linguri apa,3 linguri zahar,150 gr ciocolata cu lapte,150 gr unt gras sau margarina pentru prajituri…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu