luni, 18 martie 2013

Retete de Pasti #30


Retete de Paste:

Oua umplute cu pasta de peste

17 July 2010
  Ingrediente: 6 ouă 50 g unt 1 linguriţă pastă de peşte (anchois) câteva frunze de salată verde   Mod de preparare: Se fierb ouăle tari. După ce s-au răcit, se curăţă şi se taie în lung. Se scoate cu grijă gălbenuşul din albuş, fără ca albuşul să se rupă. Gălbenuşurile se pun într-un castron…
Read more »

Supa crema de mazare cu galuste de faina

17 July 2010
Supa crema de mazare cu galuste de fainaIngrediente: 1 kg mazăre nouă sau 1 conservă de 800 g 2 cepe vechi 100 g margarina (sau  unt) 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână 1 linguriţă condiment   Pentru găluşte ai nevoie de: 1 ou 100 g făină   Mod de preparare: Căleşti în unt ceapa tăiată mărunt, adaugi făina şi apoi…
Read more »

Costite de miel cu ciuperci

16 July 2010
  Ingrediente: 400 g de ciuperci de Paris proaspete zeama unei lămâi 16 cepe 5 căţei de usturoi 2 costiţe de miel, cu câte 6 oase fiecare (in jur de 1,3 kg) ulei de măsline plante aromatice de Provence 1 pahar de vin alb sec 4 crenguţe de rozmarin proaspăt sare piper   Mod de…
Read more »

Frigărui din carne macră si prune uscate

16 July 2010
  Ingrediente: 12 prune uscate, fără sâmburi 20 cl de vin alb 1 file de porc (carne macră) 4 cepe mijlocii 12 felii de şuncă afumată 8 frunze de dafin 1 fir de ulei de măsline plante aromatice de Provence   Mod de preparare: Fierbeţi prunele la foc mic timp de 5 minute în vin…
Read more »

Prăjitură cu prune

16 July 2010
  Ingrediente: 1 kg prune 100 g unt 7 linguri ulei 1 pahar mare iaurt 3 pahare făină 2 ouă 250 g zahăr 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 esenţă de rom   Mod de preparare: Freci spumă untul cu zahărul, apoi adaugi treptat gălbe­nuşurile, uleiul şi albuşurile…
Read more »

Vinete umplute a la provencale

16 July 2010
  Ingrediente: 2 vinete potrivite ca mărime ulei de măsline 200 g de ciuperci de Paris (la conservă sau proaspete) 2 căţei de usturoi, tocaţi 1 lingură de mentă tocată 1 lingură de pătrunjel 60 g de măsline negre, fără sâmburi şi tăiate în rondele subţiri 1 ou sare piper   Mod de preparare: Pentru…
Read more »

Omletă andaluză

16 July 2010
  Ingrediente: 5 roşii 3 cepe mari 2 ardei roşii 2 linguri şi 1/2 de ulei de măsline 8 ouă întregi pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Puneţi roşiile în apă clocotită timp de 40 de secunde, apoi treceţi-le prin apă rece. Decojiţi-le, scoateţi seminţele şi tăiaţi pulpa în bucăţele. Păstraţi în stre­curătoare pentru…
Read more »

Tortilla de legume cu salam chorizo

16 July 2010
  Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ardei roşu 50 g mazăre (din conservă) 4 tulpini de sparanghel în borcan 50 g ciuperci de Paris tocate (la conservă) 200 g de jambon crud 100 g salam chorizo 1 miez de anghinare 2 linguri de ulei de măsline 8 ouă proaspete mari 2 fire…
Read more »

Parfe de caise

16 July 2010
Parfe de caise  Ingrediente: 2,5 kg caise, 1 şi 1/2 pahar zahăr, 3 ouă 1 lamaie 1/2 frisca   Mod de preparare: Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi coajă, apoi le treci printr-o sită sau le pasezi foarte bine. Stropeşti piureul obţinut cu zeamă de lămâie ca să-ş păstreze culoarea, omogenizezi şi-l laşi deoparte. Separat, baţi…
Read more »

Omletă cu vinete

16 July 2010
  Ingrediente: o vânătă frumoasă 3 roşii medii 1/2 lingură de ulei de măsline 1 ceapă tocată 6 ouă mari 200 g de brânză gruyere rasă sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi vânătă în lamele groase de 2 cm. Fierbeţi la abur timp de 30-35 de minute. Vinetele sunt fierte când sunt foarte moi…
Read more »

Piperadă bască

16 July 2010
  Ingrediente: 4 ardei verzi dulci 2 cepe mari 4 căţei de usturoi 2 linguri de ulei de măsline 6 roşii medii bine coapte 6 ouă întregi un vârf de cuţit de piper Cayenne 1 lingură de untură de gâscă 4 felii groase de jambon crud sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ardeii verzi…
Read more »

Frigărui la cuptor

16 July 2010
Frigărui la cuptor  Ingrediente: 1 piept de pui 300 g cârnaţi mici 2 ardei 1 dovlecel 1 vânătă 3 roşii 4-5 ciu­perci 1 ceapă 2 gogoşari sare piper ulei cimbru muştar măghiran vin alb ţepuşe speciale   Mod de preparare: Tai pieptul de pui felii, apoi le baţi cu ciocanul de şniţele până se subţiază. Cureţi ardeii…
Read more »

Ficăţei de pasăre â la provencale

16 July 2010
  Ingrediente: 4 căţei de usturoi 125 g pastă de roşii 1 pahar de vin alb sec 1 lingură de untură de gâscă 600 g ficăţei de pasăre curăţaţi 1/2 linguriţă de plante aromatice de Provence 3 fire de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Decojiţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Turnaţi pasta de roşii…
Read more »

File de vită pe pat de ceapă

16 July 2010
  Ingrediente: 600 g haşme 2 linguri de untură de gâscă 4 bucăţi de carne de 200 g fiecare pătrunjel cu frunza lată sare piper   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 100°C (treapta 3/4). Decojiţi haşmele. Tăiaţi-le în rondele subţiri. Intr-o tigaie mare, puneţi la topit untura de gâscă şi căliţi în ea ceapa…
Read more »

Plăcintă cu caş

15 July 2010
Plăcintă cu caş  Inngrediente: 1/2 kg făină 25 g drojdie proaspătă 1 cană apă caldă sare 1/4 pachet mar­garină 1/2 kg caş 1 legătură mărar 4 ouă   Mod de preparare: Faci o maia din drojdie proaspătă, 1 lingură făină şi puţină apă caldă şi o laşi să dospească 10 minute. 0 torni peste făină, pui 1…
Read more »

Coaste de porc cu linte verde

15 July 2010
  Ingrediente: 1 litru de supă degresată de pasăre 1 ceapă mare 1 lingură de untură de gâscă 6 coaste de porc 150 g de bucăţele de slănină afumată 500 g de linte verde 1 ceapă mică împunsă cu 3 cuişoare 1 legătură de verdeţuri sare piper   Mod de preparare: Pregătiţi supa de pasăre…
Read more »

Crema cu piure de castane si frişcă

15 July 2010
Crema cu piure de castane si frişcă  Ingrediente: 1 kg castane comestibile 200 ml frişcă lichidă 100 g nuci 1 linguriţă scorţişoară 1 esenţă de rom 100 g zahăr   Mod de preparare: Pui castanele la fiert pentru o oră şi când sunt gata, le strecori, le cureţi de coajă şi le storci puţin. Le pasezi, apoi adaugi zahărul esenţa de…
Read more »

Tocaniţă de rosii cu carne de pui

15 July 2010
  Ingrediente: 1 piept de pui şi 2 copane 2 kg roşii 2 ardei graşi 2 cepe potrivite 200 ml ulei pătrunjel sare piper foi de dafin după gust   Mod de preparare: Tai pieptul şi copanele de pui în bucăţi, le speli bine şi le prăjeşti în uleiul încins bine. Când e gata, scoţi…
Read more »

Antricot cu vin

15 July 2010
  Ingrediente: 10 haşme 2 linguri de untură de gâscă 25 cl de vin roşu taninos 2 bucăţi de antricot, de 400 g fiecare 1 legătură de pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Decojiţi şi tocaţi fin haşmele. Puneţi-le într-o tigaie, să se înmoaie, la foc mic, într-o lingură de untură de gâscă.…
Read more »

Pui cu sos de smantana si pesto, cu garnitura de conopida sote (video)

15 July 2010
Pui cu sos de smantana si pesto, cu garnitura de conopida sote (video)      Via
Read more »

Piept de pui cu parmezan si cimbru

15 July 2010
  Ingrediente: 5 bucăţi de piept de pui (sau de curcan) 1 linguriţă de praf de cimbru 3 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi striviţi în mojar 1 iaurt 1 legătură de pătrunjel tocat 200 g de parmezan ras sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi pieptul de pui în bucăţele de…
Read more »

Musaca de vinete

15 July 2010
  Ingrediente: 500 g carne tocată 3 vinete 3 cepe 5 ardei graşi 4 roşii 150 ml ulei 2 ouă 250 ml lapte sare 1 lingură făină piper 100 g brânză   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele şi le treci prin făină, apoi le prăjeşti în ulei încins şi le pui pe…
Read more »

Ciorbă de pui, legume si ciuperci

15 July 2010
  Ingrediente: 1 pui 1 ceapă 3-4- roşii 1 morcov 1 păstârnac 1 gulioară 3-4 ciuperci 3 căţei de usturoi 1 linguriţă zahăr 1-2 linguri oţet 2-3 linguri smântână sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, păstârnacul, gulia şi ciupercile, le tai pe toate mărurt, apoi speli puiul şi-l porţionezi. Il cureţi foarte…
Read more »

Piept de pasăre cu curry

15 July 2010
  Ingrediente: 3 cepe 2 linguri de ulei de măsline 1 conservă de ciuperci de Paris mărunţite (400 g) 4 bucăţi de piept de pui untură de gâscă (sau, dacă nu aveţi, ulei de măsline) 1 lingură de praf de curry 25 cl de smântână lichidă degresată sare piper   Mod de preparare: Tocaţi ceapa…
Read more »

Plăcintă cu dovlecei si roşii

15 July 2010
Plăcintă cu dovlecei si roşii  Ingrediente: 250 g făină 150 ml apa calduta 10 g drojdie 70 g unt (sau margarina) sare Pentru umplutură ai nevoie de: 3-4 roşii 2-3 dovlecei 1 felie cascaval 2 ouă 100 g smantana 1 lingură măghiran tocat, 1 lingură cimbru sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia cu apa călduţă şi o laşi…
Read more »

Andive gratinate cu jambon

15 July 2010
  Ingrediente: 4 andive 8 felii de jambon ulei de măsline 30 cl de smântână lichidă degresată 200 g de brânză gruyere rasă câteva fire de pătrunjel (pentru decor) sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi baza andivelor. Eliminaţi foile deteriorate. Puneţi-le într-un coşuleţ de fiert la abur şi lăsaţi timp de 30 de minute.…
Read more »

Vinete gratinate cu bucatele de slănină

15 July 2010
  Ingrediente: 5 vinete mici ulei de măsline 4 cepe mari 100 g de bucăţele de slănină, subţiri o cutie mică de pastă de roşii (140g) 150 g de brânză gruyere rasă 2 bucăţi de mozzarella plante aromatice de Provence sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în felii subţiri de 0,5 cm grosime.…
Read more »

Tartă cu pere

15 July 2010
Tartă cu pere  Ingrediente: 4 pere 200 g zahăr 150 g făină 3 ouă 2 linguri ulei, 50 ml apă coaja de la o lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 pliculeţ de praf de copt sare unt cât o nucă.   Mod de preparare: Spargi şi separi ouăle, iar albuşurile le baţi spumă tare. Fierbi zahărul cu…
Read more »

Costiţe de viţel cu două feluri de ardei

15 July 2010
Ingrediente: 2 ardei verzi 2 ardei roşii 5 linguri de ulei de măsline 6 roşii bine coapte 3 căţei de usturoi 3 haşme 1 pahar de vin roşu taninos 1 linguriţă de boia dulce 4 costiţe de viţel, a 200 g fiecare untură de gâscă de dimensiunea unei nuci 3 fire de pătrunjel cu frunza…
Read more »

Ciuperci umplute

15 July 2010
  Ingrediente: 12 ciuperci de Paris mari 2 cepe tocate mărunt 2 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi curăţaţi 50 g de şuncă din piept de pasăre, crudă, tocată mărunt 100 g de piept de pui, tocat mărunt 5 cl de supă degresată de pasăre 2 linguri de parmezan ras 2 linguri…
Read more »

Colţunaşi cu vişine

15 July 2010
Colţunaşi cu vişine  Ingrediente: 300 g făină 1 kg vişine 50 g unt 3 ouă 2 linguri smântână 125 ml apă sare 100 g zahăr pudră   Mod de preparare: Speli vişinele, le scoţi sâmburii şi le laşi să se scurgă bine într-o strecurătoare. Frămânţi apoi bine un aluat (ca cel de tăieţei) din făină, ouă, apă…
Read more »

Vinete crocante

15 July 2010
  Ingrediente: 2 vinete mari ulei de măsline 8 felii de jambon de Parma 8-10 felii de caşcaval pentru sendvişuri plante aromatice de Provence busuioc proaspăt sare piper   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 200° (treapta 6/7). Tăiaţi vinetele pe lungime, în felii de 1 cm grosime. Lăsaţi-le la scurs timp de 30 de…
Read more »

Carne de rată conservată cu mere

15 July 2010
  Ingrediente: 1 pachet de carne de raţă, conţinând 4 pulpe 12 mere verzi granny smith scorţişoară pătrunjel sare piper Mod de preparare: Incălziţi, în prealabil, cuptorul la 80°C (treapta 2/3). Deschideţi pachetul cu carne de raţă. Scoateţi 5 linguri de grăsime. Puneţi carnea conservată pe foc şi aşteptaţi ca grăsimea să se topească de…

Pui cu sirop de anason si fenicul

14 July 2010
Ingrediente: 1 pui de casă de 1,5 kg, gata curăţat 15 căţei de usturoi curăţaţi de coajă ulei de măsline 1/2 pahar de sirop de anason (pastis) 1 vârf de cuţit de piper Cayenne 1 linguriţă de plante aromatice de Provence 200 g de măsline negre, fără sâmburi 4 bulbi de fenicul untură de gâscă…
Read more »

Pui muntenesc

14 July 2010
Pui muntenesc  Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 1-2 dovlecei 1 vânătă 1-2 cepe 4-5 cartofi 2 ardei graşi (unul roşu şi altul verde) 3 roşii 2-3 căţei de usturoi sare piper pătrunjel 150 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli foarte bine puiul, îl tai şi-l pui să se înăbuşească în ulei.…
Read more »

Ficăţei de pasăre cu ghimbir si coriandru

14 July 2010
  Ingrediente: 3 cepe 1 bucată de 2-3 cm de ghimbir proaspăt crenguţe de coriandru proaspăt, sfărâmate 2 linguri de ulei de măsline 500 g ficăţei de pasăre sare piper   Mod de preparare: Tocaţi ceapa. Curăţaţi ghimbirul şi răzuiţi-l. Sârâmaţi crenguţele de coriandru proaspăt. Căliţi ceapa la foc mic, într-o tigaie cu ulei de…
Read more »

Pui cu mere si cidru

14 July 2010
  Ingrediente: 1 pui de casă 4 vârfuri de cuţit de piper Cayenne 1 kg de mere (granny smith sau golden) 1 lingură mare cu untură de gâscă (sau de raţă) 1 linguriţă de scorţişoară 50 cl de cidru 1 cub de concentrat de pasăre, degresat 25 cl de smântână degresată (sau smântână de soia)…
Read more »

Foie gras cu struguri la tigaie

14 July 2010
  Ingrediente: 600 g de struguri albi cu bob mare (soi muscat) 4 bucăţi de escalop de foie gras, crude, în jur de 120 g 1 lingură de oţet balsamic 15 cl de vin Pineau des Charentes sare de Guerande piper măcinat   Mod de preparare: Spălaţi strugurii. Curăţaţi trei sferturi din ei, a/ând grijă…
Read more »

Prăjitură cu rubarbă si bezea

14 July 2010
Prăjitură cu rubarbă si bezea  Ingrediente: 4-5 tije de rubarbă 300 g făină 100 g unt 350 g zahăr pudră 3 ouă 150 ml lapte 1 linguriţă amoniac sau bicarbonat 1 linguriţă coajă rasă de lămâie   Mod de preparare: Freci untul cu 150 g zahăr şi cu cele 3 gălbenuşuri până obţii o cremă omogenă. Dizolvi apoi amoniacul…
Read more »

Frigărui cu două feluri de peşte

14 July 2010
  Ingrediente: 400 g de file de ton 400 g de file de somon 1 ardei verde 1 dovlecel 12 roşii cherry zeama unei lămâi plante aromatice de Provence ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Tamponaţi fileurile de peşte cu hârtie absorbantă. Tăiaţi în bucăţi groase de 3-4 cm. Tăiaţi ardeiul în…
Read more »

Mihalţ cu spanac

14 July 2010
  Ingrediente: 500 g de spanac 2 trunchiuri de mihalţ de 600 g fiecare zeama unei lămâi puţină untură de gâscă 10 cl de vin alb 2 linguriţe de piper verde în saramură 15 cl smântână lichidă degresată 1 lingură de ulei de măsline 2, 3 vârfuri de cuţit de nucşoară sare piper   Mod…
Read more »

Supă cremă de dovlecei

14 July 2010
Supă cremă de dovlecei  Ingrediente: 4 cartofi 4 roşii 4 dovlecei 200 g smântână 50 g unt sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii, roşiile şi dovleceii de coajă, apoi le pui la fiert pe toate cu apă cât să le acopere şi puţină sare. Când s-au înmuiat bine, le scoţi şi le pasezi cu furculiţa…
Read more »

Conopidă cu smantană si caş

14 July 2010
  Ingrediente: 1 kg conopidă 40 g unt 2 ouă 200 g smântână 60 g caş sare piper   Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele, o speli bine şi o fierbi în apă cu sare până se înmoaie puţin. O strecori şi o laşi să se scurgă bine. Ungi apoi un vas termorezistent sau…
Read more »

Vinete cu masline

14 July 2010
  Ingrediente: 4-5 vinete potrivite 150 g măsline 3/4 pahar ulei 4 cepe 2 linguri făină 1/2 linguriţă zahăr 1/2 kg roşii mărar şi pătrunjel ulei sare condimente   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii potrivite, le sărezi şi le laşi să stea jumătate de oră în apă rece. Presezi apoi feliile de…
Read more »

Plăcinte cu branză dulce

14 July 2010
Plăcinte cu branză dulce  Ingrediente: 1 kg făină 150 g zahăr 3 ouă 600-700 ml lapte 40 g drojdie proaspătă 1 lingură sare 100 g margarină Pentru umplutură: 1,5 kg brânză dulce de vacă 200-300 g zahăr 8 ouă 2-3 linguri griş   Mod de preparare: Pentru aluat: Dizolvi drojdia în puţin lapte cald cu o lingură de…
Read more »

Sarmale din pulpe de pui in foi de viţă

14 July 2010
  Ingrediente: 5-6 pulpe de pui 5-6 cepe 1 cană de orez piper sare cimbru 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 3-4 roşii 2 ouă sare foi de viţă-de-vie proaspete ulei   Mod de preparare: Dezosezi pulpele fără să înlături grăsimea şi dai carnea prin maşina de tocat. Pui apoi în com­poziţie ceapa tăiată mărunt,…
Read more »

Salată de dovlecei cu sos de iaurt

14 July 2010
Salată de dovlecei cu sos de iaurtIngrediente: 3 dovlecei 1 legătură mărar 100 g iaurt sare sau 1 linguriţă chimen Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi îi tai felii. Pui apoi la fiert 1 l de apă cu un praf de sare şi când clocoteşte, adaugi feliile de dovlecei şi-i laşi pe foc 15 minute. In acest…
Read more »

Ciorbă de legume cu pui

14 July 2010
  Ingrediente: 1 pui 1 dovlecel 1 morcov 4-5 cartofi 1 fir de ceapă verde 2 linguri ulei sare după gust 500 ml suc de roşii mărar pătrunjel frunze de ţelină şi leuştean   Mod de preparare: Cureţi, speli şi tranşezi puiul, apoi îl pui la fiert cu legumele curăţate şi tăiate, adaugi sare după…
Read more »

Cea mai rapida reteta (video)

14 July 2010
Cea mai rapida reteta (video)      Via
Read more »

Omletă cu branză de oi, usturoi si carnaciori

14 July 2010
  Baţi bine 4 ouă şi adaugi brânza (după preferinţă mai multă sau mai puţină) şi 3 căţei de ustu­roi tăiaţi bucăţele. Baţi bine, apoi adaug 2 câmăciori tăiaţi felii. Compoziţia o pui apoi într-o tigaie cu 4 linguri de ulei încins şi o laşi să se rumenească pe ambele părţi.   Poftă bună!
Read more »

Melcişori cu porumb si şuncă

14 July 2010
  Ingrediente: 500 g paste (sub formă de melcişori) 200 g şuncă afumată (sau parizer) 200 g caşcaval ras 4 linguri ulei 1 ceapă 5 fire sau căţei de usturoi pătrunjel tocat 1 porumb fiert sau porumb de la conservă   Mod de preparare: Fierbi melcişorii în apă cu sare. Căleşti ceapa şi usturoiul tocate,…
Read more »

Chifteluţe de peşte cu sos de roşii

14 July 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte 2 cepe 1 ardei iute 2 ouă 1 cartof 3 legături mărar 1 ardei gras 2 legături pătrunjel sare piper ulei 1 ceaşcă făină   Mod de preparare: Cepele, cartoful, ardeiul gras şi cel iute le speli, le cureţi şi le tai mărunt. Cureţi peştele de oase, îl speli, apoi…
Read more »

Peşte pane picant

14 July 2010
  Ingrediente: 1 kg şprot  proaspăt sau congelat 3 ouă 2 căni făină 1 l apă minerală 1 lin­guriţă sare piper măcinat 1/2 linguriţă boia dulce 1/2 linguriţă cimbru măcinat   Mod de preparare: Din ouă, făină şi apă minerală faci un aluat de clătite potrivit de gros (ca o smântână) în care pui sare,…
Read more »

Orez dulce

14 July 2010
  Alegi 1 cană orez, il speli şi îl pui la fiert cu 3 căni de apă. Când orezul este aproape fiert, adaugi zahăr după gust, 5-6 cuburi de rahat tăiat bucăţele, stafide şi coajă rasă de lămâie. Amesteci şi laşi să mai fiarbă acoperit încă 5 minute.   Poftă bună!
Read more »

Ton cu roşii şi masline

14 July 2010
  Ingrediente: 500 g de roşii 100 g de măsline negre fără sâmburi 1 ardei verde tăiat cubuleţe 3 căţei de usturoi 4 haşme 4 linguri de ulei de măsline 10 cl vin roşu 1 legătură de oregano 4 felii de file de ton a câte 150 g zeama unei lămâi 3 fire de pătrunjel…
Read more »

Saramură cu macrou

14 July 2010
  Ingrediente: 1 kg macrou 1/4 kg roşii decojite 1 ardei iute 1 căpăţână ustu­roi 1 legătură pătrunjel piper sare condi­mente   Mod de preparare: Peştele îl frigi la grătar, apoi îl aşezi într-un castron mai mare. Usturoiul îl pregăteşti ca pentru mujdei, adică îl pisezi, iar ardeiul îl tai rondele. Peste peşte vei pune:…
Read more »

Crochete de cartofi cu carne de vită

14 July 2010
  Ingrediente: 100 g carne vită 2-3 cartofi 1 ou 1 albuş 100 g caşcaval ras 250 g ulei sare pătrunjel piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui pe foc într-o oală cu apă şi după ce au fiert, faci un piure obişnuit. Pui la fiert şi carnea de vită şi când e…
Read more »

Cuib de roşii pe ochiuri romaneşti

13 July 2010
Cuib de roşii pe ochiuri romaneştiIngrediente: 4 roşii 4 ouă 3-4 fire pătrunjel 1 linguriţă unt     Mod de preparare: Speli roşiile, le tai câte un căpăcel, le scoţi miezul şi le laşi să se scurgă pe o farfurie pentru 5 minute. Le aşezi apoi într-un vas termorezistent sau o cratiţă, spargi în fiecare, roşie câte un ou şi…
Read more »

Vişine conservate

13 July 2010
Vişine conservate  Ingrediente:  5 kg vişine 1 kg zahăr 2-3 aspirine pentru fiecare kg de vişine   Mod de preparare: Speli vişinele, le laşi să se scurgă şi le scoţi sâmburii. Le pui într-un vas şi peste ele presari zahărul şi aspirinele pisate. Amesteci uşor din când în când cu o lingură de lemn (specială pentru…
Read more »

Retete dietetice pentru iarna (video)

13 July 2010
Retete dietetice pentru iarna (video)        Via
Read more »

Ciorbă de legume cu carne

13 July 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os (sau de vită) 3 cepe 3 morcovi 1 păstârnac 1 varză mică 3-4 cartofi 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mărar 1 legătură leuştean 1 mână de mazăre 1 mână de fasole verde 1 ardei sare 1 lingură muştar 2-3 linguri smântână 2 linguri bulion 2…
Read more »

Săraţele din cartofi cu chimen

13 July 2010
  Ingrediente: 400 g cartofi 400 g margarină 400 g făină sare 2-3 albuşuri chimen   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi şi îi treci prin maşina de tocat. Amesteci apoi piureul obţinut cu margari­na, făina şi sarea. Pe o planşetă presărată cu făină, formezi batoane lungi şi subţiri pe care…
Read more »

Tarte sărate

13 July 2010
  Ingrediente: Aluat tarte: 300 g brânză de vaci 1 pachet margarină 250 g făină 1 praf de sare Pentru umplutură: 200 g parizer 200 g caşcaval 1 cutie ciuperci 3 ouă pastă de roşii   Mod preparare aluat: Intr-un cas­tron freci bine brânza de vaci, apoi o amesteci cu margarina, făina şi sarea. Obţii…
Read more »

File de somon în hârtie de copt

13 July 2010
  Ingrediente: 4 mieji de praz 4 haşme ulei de măsline 4 fileuri de somon 4 crenguţe de mărar zeama a două lămâi verzi sare   Mod de preparare: Spălaţi şi decojiţi miezul de praz. Tăiaţi-l în bucăţi groase cam de 5 cm. Tăiaţi-le lamele şi apoi, din nou, în fâşii înguste. Decojiţi cepele şi…
Read more »

Pateu din branză

12 July 2010
Pateu din branză  Ingrediente: 150 g telemea de vacă 1 linguriţă unt 2 ouă 1 linguriţă chimen   Mod de preparare: Pui telemeaua în apă rece pentru 30 de minute ca să se desăreze. După aceea, o strecori, o presezi, să se scurgă toată zeama şi o dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Separi albuşurile, le baţi…
Read more »

Vişine conservate pentru prăjituri

12 July 2010
  La 6 kg vişine spălate, fără codiţe şi fără sâmburi, vei pune 2 kg zahăr şi 6 pastile de aspirină pisate sau 2 plicuri conservant. Amesteci timp de 3 zile consecutiv, ori de câte ori ai ocazia să treci pe lângă vas. Nu le fierbi! După 3 zile aşezi vişinele cu spumiera în borcane…

Salată de bob cu ouă

12 July 2010
  Ingrediente: 400 g bob (păstăi) 3-4 castraveţi 3-4 roşii 1 salată verde 5 ouă 4 linguri ulei 2 linguri zeamă de lămâie sau oţet 1 legătură mărar verde sare după gust   Mod de preparare: Cureţi păstăile verzi de bob, le speli în mai multe ape şi le pui la fiert în apă clocotită…
Read more »

Salată de pui cu legume si masline

12 July 2010
  Ingrediente: 1 piept de pui 100 g măs­line 3 roşii 3 fire de ceapă verde 1 salată verde 2 cartofi 2 linguri muştar 3-4 căţei de usturoi ulei piper sare   Mod de preparare: Pui la fiert pieptul de pui, iar separat fierbi cartofii în coajă. Când a fiert carnea de pui, o tai…
Read more »

Ciorbă de agrişe

12 July 2010
  Ingrediente: 1/4 kg agrişe o bucată de carne sau oase afu­mate 1 ceapă 2 linguri orez 1 gălbenuş 150 g smântână pătrun­jel sare   Mod de preparare: Carnea (sau oasele) le speli şi le pui la fiert’în apă rece o dată cu ceapa tocată mărunt. Când carnea este fiartă, adaugi orezul şi agrişele întregi…
Read more »

Biban cu fenicul

12 July 2010
Ingrediente: 3 roşii mari 2 haşme 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei de măsline 15 cl de vin alb 1 linguriţă de seminţe de fenicul 4 tulpini de fenicul 1 biban mare (eviscerat) de cel puţin 1,5 kg, sau doi de 800 g sare piper Mod de preparare: Lăsaţi roşiile în apă clocotită…
Read more »

Salata de iarna (video)

12 July 2010
Salata de iarna (video)    Via
Read more »

Supă cu carne de raţă si varză

12 July 2010
  Ingrediente: pulpele şi aripile de la o raţă 3 cartofi 2-3 morcovi 2-3 cepe condiment 1/4 varză     Mod de preparare: Cureţi cartofii, morcovii şi ceapa, tai cartofii şi morcovii cubuleţe şi o ceapă o laşi întreagă, iar restul o tai mărunt. Speli şi varza şi o tai mărunt (nu o dai pe…
Read more »

Mancare rece de bureţi

12 July 2010
  Ingrediente: 1/2 kg bureţi 2-3 cepe 2 roşii 1 legătură de pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Treci bureţii bine spălaţi prin maşina de tocat şi împreună cu ceapa tăiată mărunt îi pui într-o cratiţă cu puţin ulei să se înăbuşe foarte bine. Lăsându-şi zeama nu e nevoie să pui apă. Laşi…
Read more »

Vinete pane umplute cu branză

12 July 2010
Vinete pane umplute cu branză  Ingrediente: 2 vinete 200 g branză topită 2-3 ouă 150 g pesmet 50 ml ulei sare   Mod de preparare: Speli bine vinetele, le tai felii de 1 cm, le presari cu sare si le lasi intr-o strecurătoare ca sa-si lase bine zeama. Le lasi astfel o ora, cupa care le calesti in mai…
Read more »

Cartofi noi cu orez la cuptor

12 July 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi noi 2 pahare orez 6 pahare apă 1 cub condiment concentrat de legume 3 cepe verzi 1 legătură mărar piper sare 1 pahar ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi cartofii, tai ceapa mărunt şi cartofii felii, apoi speli bine orezul în câteva ape. Căleşti ceapa în ulei încins,…
Read more »

Rosii umplute cu pastă de griş şi măsline

12 July 2010
  Ingrediente: 8 roşii 250 g griş 500 ml supă (din concentrat de legume) 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei sare piper 100 g măsline negre 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Prepari o supă din 500 ml apă şi 2 cuburi de condiment. Pui grisul într-un castronel, apoi torni supa…
Read more »

Cartofi cu branză si pipote de pui

12 July 2010
Cartofi cu branză si pipote de pui  Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 kg pipote 800 ml lapte 100 g telemea de vacă 2 morcovi 300 ml smântână 100 g magarină sare piper 1 legătură mărar 2 cuburi condimente de pui 1 căpăţână usturoi   Mod de preparare: Fierbi laptele şi când e gata îl laşi să se răcească. Cureţi apoi cartofii,…
Read more »

Păstrăv cu vin alb

12 July 2010
  Ingrediente: 4 păstrăvi evisceraţi, de cel puţin 250 g fiecare 4 crenguţe de rozmarin proaspăt 300 g ciuperci de Paris 2 lămâi 3 căţei de usturoi 2 fire de praz 2 linguri de ulei de măsline 20 cl de vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Săraţi şi piperaţi păstrăvii. Punei o…
Read more »

Coşuleţe de cartofi

12 July 2010
Coşuleţe de cartofi  Ingrediente: 4 cartofi 2 strecurători de aceeaşi dimensiune 1 l ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi treci prin răzătoarea cu ochiuri mari. Pe un prosop de bucătărie pui cartofii răzuiţi, astfel încât să se absoarbă tot sucul. La nevoie îi mai poţi presa. Apoi vei pune cartofii în sita…
Read more »

Morun cu broccoli

12 July 2010
  Ingrediente: 800 g broccoli 3 haşme 5 linguri de ulei de măsline 4 fire de pătrunjel cu frunza lată 15 cl smântână degresată 4 ouă întregi 2 vârfuri de cuţit nucşoară rasă 15 cl de supă de legume 15 cl de vin alb 1 lingură de cimbru tocat 4 bucăţi de morun, de câte…
Read more »

Salată de fructe delicioasă

12 July 2010
  Ingrediente: 4 mere 4 pere 2 portocale 200 g ananas din compot 8 nuci mărunţite vişine caise prune din compot sau proaspete 2 banane 100 g stafide 1 esenţa de vanilie 2-3 linguri zahăr 100 g frişcă bătută   Mod de preparare: Cureţi portocalele, merele, perele de coajă şi cotor şi le tai cubuleţe.…
Read more »

Friptura de curcan pentru masa de Craciun (video)

12 July 2010

Prăjitură cu foi de napolitane si cremă de cacao

12 July 2010
  Ingrediente: 1 pachet foi de napolitană 300 g zahăr 3 ouă 400 g margarină (sau unt) 3 linguri cacao 2 plicuri zahăr vanilat 1 lin­gură nucă de cocos 2 plicuri ness   Mod de preparare: Amesteci cu o lingură de lemn, pe baie de aburi, la foc mic ouăle cu zahărul, vanilia, cacaua şi…
Read more »

Mancare de cartofi cu găluşte de faină

12 July 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 2 ouă făină sare pătrunjel şi mărar 1 lingură boia ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi tai bucăţi potrivite (eu îi tai întâi pe jumătate, apoi bucăţi). Ceapa o cureţi, o tai bucăţele, o pui la călit în ulei cu puţină apă, iar…
Read more »

Cremă cu căpşune

12 July 2010
Cremă cu căpşune  Ingrediente: 300 ml frişca lichidă 1/2 kg căpşune 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Baţi frişca până se întăreşte, apoi o dai la frigider pentru 15-20 de minute. între timp, speli căpşunele, le cureţi de codiţe, opreşti câteva pentru decor, iar pe celelalte le pasezi. Le adaugi în frişca bătută, presari şi…
Read more »

File de ton cu roşii

12 July 2010
  Ingrediente: 1 kg de roşii bine coapte 3 cepe 4 linguri de ulei de măsline 1 lingură de pastă de roşii 10 cl de vin alb 1/2 linguriţă de ghimbir măcinat 1 vârf de cuţit praf de şofran două vârfuri de cuţit piper Cayenne 150 g de măsline negre tăiate 4 bucăţi de file…
Read more »

Creier cu sos de rosii

12 July 2010
  Ingrediente: creier fiert sos de roşii Mod de preparare: Tăiem creierul în felii mai grosuţe şi servim cald cu sos de roşii.   Pofta buna!
Read more »

Mancare de conopidă cu ou

12 July 2010
Mancare de conopidă cu ou  Ingediente: 1 kg conopidă 4 ouă 3 linguri margarină 4 linguri făină 100 g smântână 3 linguri muştar 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli bine conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la fiert în 3 l de apă cu puţină sare pen­tru aproximativ 15 minute. Separat, pui la…
Read more »

Mihalţ cu ciuperci şi cu vin roşu

11 July 2010
  Ingrediente: 400 g ciuperci de Paris 5 haşme 3 linguri de grăsime de gâscă 25 cl de vin roşu taninos 1 lingură de tarhon tocat fin 1 kg de mihalţ 1 legătură de hasmaţuchi sare piper   Mod de preparare: Indepărtaţi părţile cu pământ ale ciupercilor înainte de a le spăla. Tocaţi-le cu un…
Read more »

Doradă andaluză

11 July 2010
  Ingrediente: 4 dorade de 600 g fiecare sau o doradă de 2,5 kg 20 cl + 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de praf de usturoi 4 linguri de plante aromatice de Provence 12 căţei de usturoi 2 lămâi sare piper   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 200° (treapta 6/7). Aşezaţi…
Read more »

Şniţele din carne de viţel

11 July 2010
Şniţele din carne de viţel  Ingrediente: 400 g carne de viţel 2 ouă 4 linguri lapte 60 ml ulei sare   Mod de preparare: Speli carnea de viţel, o tai felii pe care le baţi bine cu ciocanul de şniţele şi le laşi deoparte până pregăteşti compoziţia de ouă. Baţi albuşurile spumă, subţiezi gălbenuşurile cu laptele, apoi le amesteci…
Read more »

Tartar de somon cu brânză proaspătă de capră

11 July 2010
  Ingrediente: 7-8 linguri de ulei de măsline zeamă de la două lămâi 1/2 legătură de mărar 1/2 legătură de arpagic 600 g de file de somon extra 200 g brânză proaspătă de capră 400 g de lăptucă sare piper   Mod de preparare: Amestecaţi 5 linguri de ulei de măsline, zeama de lămâie, jumătate…
Read more »

File de somon cu cremă de măsline

11 July 2010
  Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline 4 fileuri de somon proaspăt, de 200 g fiecare, cu piele 200 g de măsline negre 3 haşme mărunţite 15 cl de smântână de soia (sau smântână degresată) sare piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie antiaderentă, turnaţi 2 linguri de ulei de măsline, prăjiţi la foc…
Read more »

Salată de macrou cu ceapa

11 July 2010
Salată de macrou cu ceapaIngrediente: 3 conserve de macrou în ulei 2 cepe roşii sare piper măsline   Mod de preparare: Tai ceapa peştişori şi o freci cu sare. O laşi aşa preţ de 10 minute şi apoi o presezi bine ca să-i dispară sucul iute. Scurgi peştele de uleiul în care a stat în conservă, îl mămnţeşti cu…
Read more »

Peşte cu legume la cuptor

11 July 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte (de orice fel) 1,5 kg cartofi 100 ml ulei 1 legătură mărar 4 cepe 2 ardei graşi 1 lin­gură condimente sare piper 1 lămâie   Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele, apoi îl presari cu sare, piper şi condiment. Cartofii îi cureţi de coajă, îi speli şi îi tai…
Read more »

Salată de ton, paste si porumb

11 July 2010
Salată de ton, paste si porumb  Ingrediente: 4 conserve mici de ton în ulei 1 cutie de porumb 250 g paste (spirale, fundiţe etc.)  pentru decor: 1 roşie câteva măs­line   Mod de preparare: Pui la fiert într-o oală de 3 l apă rece şi sare şi când apa a dat în clocot răstorni pastele. Dai focul mic şi în…
Read more »

Chiftelute vegetariene

11 July 2010
Chiftelute vegetariene  Ingredinete: 300 g brânză dulce de vacă 1 fir ceapă verde 1 ou 1 morcov mare 2-3 linguri pes­met 100 g nuci 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare   Mod de preparare: Pui brânza într-un castron, o frămânţi şi o laşi deoparte. Cureţi şi speli apoi ceapa şi morcovul, toci ceapa, dai morcovul…
Read more »

Salată de ton cu iaurt

11 July 2010
Salată de ton cu iaurt  Ingrediente: Pentru salată: 1 salată verde 4 ouă 3 roşii 1 cutie ton 1 cutie porumb dulce Pentru sos ai nevoie de: 200 g iaurt 1 legătură ceapă 1 linguriţă muştar 2-3 căţei de usturoi 1 legă­tură mărar sare piper   Mod de preparare: Pui ouăle la fiert, apoi speli roşiile şi salata verde,…
Read more »

Friptura de porc cu ghimbir proaspat (video)

11 July 2010
Friptura de porc cu ghimbir proaspat (video)   

Oţet de mere cu miere

11 July 2010
  Din coaja de mere şi cotoare faci oţet de mere cu miere de albine astfel: pui resturile într-un borcan mai mare şi adaugi 20-30 g drojdie de bere proaspătă, 1 lămâie, 1 pahar de miere şi apă până umpli vasul. Laşi să fermenteze 2-3 săptămâni, amestecând mereu, apoi îl tragi în alt borcan, mai…
Read more »

Salata de branzeturi si piept de pui

11 July 2010
  Ingrediente: 2 roşii 2 morcovi 1 castravete 1 ardei 100 g măs­line 2 ouă fierte tari 1 piept de pui 100 g caşcaval sau brânză de vaci 1 lămâie sare   Mod de preparare: Pui la fiert ouăle, iar separat pieptul de pui. Speli apoi toate legumele, tai morcovii rondele şi îi pui la…
Read more »

Salata de conopidă cu ou

11 July 2010
  Ingrediente: 1 conopidă (1 kg) 2 ouă 2 roşii 50 ml ulei 50 ml oţet sare piper măcinat 1 legă­tură mărar   Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele, pe care le speli şi le pui la fiert în apă cu sare. Separat, fierbi ouăle şi când sunt gata, le cureţi şi le tai…
Read more »

Creier pane

11 July 2010
  Ingrediente: 1 creier mare fiert făină 2 ouă 3-4 linguri pes­met grăsime pentru prăjit Mod de preparare: Tăiem creierul fiert rece, în lungime, în felii de o jumătate de deget. Batem într-o farfurie două ouă întregi, cu puţină sare. Muiem feliile de creier în făină, în ou bătut, apoi în pesmet, în torcîndu-le pe…
Read more »

Ardei umpluti

10 July 2010
  Ingrediente: 30 ardei 750 g roşii putin zahăr 1 lingură gră­sime sare piper Tocătură : 400 g carne 100 g grăsime de la rini­chi sare piper 3-4 linguri orez 2 cepe 50-60 g slănină afumată (facultativ) 1 legătură pă­trunjel 1 legătură mărar miez de pîine cozi de ceapă verde 75 g orez Mod de…
Read more »

Rinichi de vaca inabusiti

10 July 2010
  Ingrediente: 500 g rinichi 100 g unt sau untură 1 ceapă smîntînă Mod de preparare: Spălăm rinichiul de vacă, îl opărim în apă clocotită, lăsîndu-1 să dea două-trei clocote, pentru a se albi şi pentru ca să dispară mirosul specific. După aceea îl spălăm bine în apă rece, îl tăiem în felii şi îl…
Read more »

Ficat de vitel prajit

10 July 2010
  Ingrediente: 750 g ficat 2-3 linguri făină grăsime pentru prăjit sare Mod de preparare: Scoatem vinele ficatului: tăiem felii groase de 1 cm şi chiar mai subţiri. Dăm ficatul prin făină şi îl prăjim la un foc viu, în unt sau untură. Cînd este gata, îl sărăm şi îl servim îndată la masă, cu…
Read more »

Limba cu masline si patrunjel

10 July 2010
  Ingrediente: limbă de 1,5 kg 200 g măsline 2 cepe 100 g arpagic 1 foaie dafin 3-4 boabe de ienibahar 6 boabe piper 2-3 roşii 2 pahare mari vin 1 lingura făină lămîie mărar şi pătrunjel. Mod de preparare: Ţinem limba de vacă două zile : prima zi fără nimic, a doua zi o…
Read more »

Bors de fasole uscata

10 July 2010
  Ingrediente: 300 g fasolc boabe 2 1 apă 2 ceşti borş 1 mor­cov 1 pătrunjel 1 păstîrnac 2 cepc sare 1-2 linguri bulion de roşii leuştean cimbru 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Alegem fasolea şi o muiem din ajun. A doua zi o punem la fiert şi după ce dă în cîteva clocote,…
Read more »

Ciorba de potroace

10 July 2010
  Ingrediente: măruntaie şi bucăţele de carne de pasăre 1 1 apă 1 1 zeamă de varză acră zarzavat de supă 2 cepe 25 g orez sare ardei verde mic leuştean 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Turnăm într-o oală zeamă de varză în­doită cu apă. Cînd dă în fiert, adăugăm măruntaiele şi bucăţelele de pasăre,…
Read more »

Sufleu de creier

10 July 2010
  Ingrediente: 3 creieri fierti 5 ouă unt sare piper Pentru sos alb : 1 1′/s lingură unt 2 linguri făină 2 ceşti lapte. Mod de preparare: Fierbem jumătate de creier  şi, cînd s-a răcit, îl tăiem în cuburi mici. Intr-un vas de sufleu punem jumătate din  creierul tăiat în cuburi şi o bucăţică de…
Read more »

Salată cu macrou afumat si porumb

10 July 2010
Salată cu macrou afumat si porumb  Ingrediente: 1 macrou afumat 1 cutie porumb dulce 5-6 cartofi 2-3 roşii 2 ardei graşi 2 ouă 2-3 fire de ceapă verde 1 lingură smântână 1/2 lămâie ulei sare   Mod de preparare: Speli cartofii şi-i pui la fiert cu tot cu coajă în apă cu sare, iar separat fierbi un ou. Desfaci macroul…
Read more »

Gem de piersici

10 July 2010
  Ingrediente: 1 kg piersici 1 kg zahăr 1 linguriţă sare de lămâie 1 plic Gelfix clasic   Mod de preparare: Speli piersicile şi le cureţi de coajă şi de sâmburi, după care le tai în bucăţi mici. Apoi le amesteci cu sarea de lămâie şi conţinutul plicului Gelfix pe care înainte l-ai amestecat cu…
Read more »

Bors de perisoare

10 July 2010
  Ingrediente: 1 1 apă 1 1 borş un os cu măduvă sau cu sită 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstîrnac 1 ceapă sare leuştean 2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă Pentru tocătură : 400 g carne moale 1 ceapă mică 30 g orez piper pisat boia 1 ou 2 linguri apă Mod de preparare: Punem…
Read more »

Pastă de gogonele

10 July 2010
  Ingrediente: 1 kg gogonele 2 cepe 100 ml ulei sare verdeaţă   Mod de preparare: Speli gogonelele şi le fierbi 15 minute. Apoi le îndepărtezi pieliţa, le pasezi şi le freci cu ulei exact ca la vinete. Ceapa o cureţi, o tai foarte mărunt şi o amesteci cu gogonelele. La final, pui sare şi…
Read more »

Creier fiert

10 July 2010
  Ingrediente: 2 creieri mai mici ele vacă sau 3 creieri de viţel 1 ceapă 1 felie telină 5 boabe de piper sare o lingură otet foaie de dafin (facultativ). Mod de preparare: Ţinem creierul în apă rece, apoi îl spă­lăm bine şi scoatem pieliţa, băgînd de­getul pe dedesubt, cu grijă ca să nu se…
Read more »

Bors de miel

10 July 2010
  Ingrediente: 700—800 g carne de miel 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstîrnac 2 cepe 24 g orez sare leuştean mărar pătrunjel 2 gălbenu­şuri 2 linguri smîntină Mod de preparare: Pentru borş alegem capul, pieptul şi coastele mielului. Curăţăm carnea de pieliţe şi o spălăm. Curăţăm bine capul ;…
Read more »

Tarte cu spumă de piersici

10 July 2010
Tarte cu spumă de piersici  Ingrediente tarte: 100 g unt (sau margarină) 150 g făină 1 gălbenuş 50 g zahăr Ingrediente spumă: 150 g piersici (4 bucăţi) 1 albuş 1 lingură zahăr   Mod preparare aluatul de tartă: Amesteci bine untul cu zahărul, gălbenuşul şi făina şi aluatul obţinut îl vei pune la frigider pentru o oră. In acest…
Read more »

Tocăniţă de ardei gras

10 July 2010
  Ingrediente: 1 kg ardei 2 cepe 5-6 roşii condimente foi de dafin piper 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Coci ardeii pe plita sobei sau pe o tablă pe aragaz, apoi îi cureţi de pieliţe, dar îi laşi cu codiţe. Separat, într-o cratiţă, tai ceapa peştişori şi o înăbuşi cu puţină apă. Cureţi…
Read more »

Cum se prepara Mere la cuptor, cu vanilie si coniac (video)

10 July 2010
Cum se prepara Mere la cuptor, cu vanilie si coniac (video)        Via
Read more »

Bureţi cu sos alb

10 July 2010
  Ingrediente: 500 g bureţi 3-4 cepe 1- 2 linguri făină usturoi pătrunjel sare ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine bureţii, apoi îi fierbi în apă cu sare timp de 10-15 minute. Când sunt gata, îi scurgi şi îi tai fideluţă. Ceapa o cureţi, o toci şi o înăbuşi în puţin ulei.…
Read more »

Ardei umpluti cu cartofi si orez

10 July 2010
  Ingrediente: 6 ardei graşi 4 cartofi 1 ceaşcă orez 2 cepe 3-4 roşii 1 lingură pătrunjel verde 4 lin­guri ulei 1 lingură făină 1 lingură margarină sare zahăr piper   Mod de preparare: Cureţi cepele, le tai mărunt şi le căleşti în ulei încins împreună cu orezul. Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti şi le…
Read more »

Nectar de caise cu miere

10 July 2010
  Ingrediente: 1 l piure de caise 250 g miere   Mod de preparare: Alegi fructe coapte, le speli şi le scoţi sâmburii. Le pui la fiert cu o cană de apă. Ideal ar fi să foloseşti un vas de inox ca să nu se prindă (lipească) fructele. Incă fierbinţi, le pase:i printr-o sită sau…
Read more »

Supă crema de legume cu lapte

10 July 2010
Supă crema de legume cu lapte  Ingrediente: 1 l apă 1 cană lapte 2 mor­covi 1 păstârnac 1/2 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 2 cartofi 1 dovlecel o mână fasole verde 2 roşii 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi morcovul, ţelină, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, dovlecelul şi cartofii de coajă şi le speli. Decojeşti şi roşiile, iar fasolea…
Read more »

Nectar de vişine

10 July 2010
  Ingrediente: 4 kg vişine 500 g zahăr   Mod de preparare: Speli bine vişinele foarte coapte, le scoţi sâmburii şi le pasezi în mixer sau prin strecurătoare. Din 1 l de apă şi 500 g zahăr legi siropul pe foc. Când acesta s-a legat (fierbe cu bule mici), adaugi piureul de vişine. Omogenizezi,ii torni…
Read more »

Sirop de vişine

10 July 2010
  Cureţi 2 kg de vişine de codiţe, le speli şi le pui într-un borcan mai mare. Peste ele adaugi 1 l de apă şi 1 lingură de sare de lămâie. Astupi bine borcanul şi le laşi 3 zile la rece. După 3 zile, strecori zeama şi pasezi vişinele foarte bine printr-un tifon. La fiecare…
Read more »

Orez cu vinete

10 July 2010
Orez cu vinete  Ingrediente: 50 g orez (3 linguri) 250 g vinete (2 bucăţi) 30 ml ulei 100 g roşii (3 bucăţi) 20 g ceapă 1 legătură de zarzavat pentru supă 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel şi mărar 15 g smântână   Mod de preparare: Faci întâi supa de legume şi pentru aceasta cureţi…
Read more »

Marmelada asortată de fructe

10 July 2010
  Ingrediente: 1 kg vişine 1 kg zmeură 1 kg coacăze negre 1 kg coacăze roşii 1 kg agrişe zahăr   Mod de preparare: Speli bine toate fructele, fără să le ţii prea mult sub apă rece, cureţi vişinele de sâmburi şi coacăzele de codiţe, apoi le treci pe toate prin maşina de tocat. Pui…
Read more »

Musaca de dovlecei si carne

10 July 2010
Musaca de dovlecei si carneO reteta de musaca de dovlecei cu carne fiarta, rosii, marar, patrunjel in straturi. Ingrediente: 250 g dovlecei (2 bucăţi medii) 100 g carne fiartă 15 ml ulei 150 g roşii (4 bucăţi) câte 1/2 legătură de mărar şi pătrunjel     Mod de preparare: Speli şi cureţi carnea foarte bine şi o pui la…
Read more »

Dulceaţă de agrişe

10 July 2010
  Ingrediente: 6 pahare agrişe 1 kg zahăr 1/4 l apă   Mod de preparare: Cureţi agrişele de codiţe. Legi siropul din zahăr şi apă şi îl spumuieşti mereu. Când siropul s-a legat, vei pune fructele. Laşi pe foc şi scoţi sirop pe farfurie din când în când. Dacă se încheagă şi nu curge uşor,…
Read more »

Dulceaţa de cireşe amare albe sau negre

10 July 2010
  Fierbi un sirop dintr-un kg de zahăr şi 2 pahare mari de apă şi când s-a legat, adaugi 1 kg de cireşe amare curăţate de sâmburi. Le laşi deoparte 20-de minute, apoi pui dulceaţa la foc mic până se leagă din nou siropul. Când e gata, adaugi 2 pliculeţe de zahăr vanilat şi opreşti…
Read more »

Dulceaţă de coacaze

10 July 2010
Dulceaţă de coacaze  Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu vârf de coacăze 1 kg zahăr 4 pahare apă 1 plic zahăr vani­lat   Mod de preparare: Pui la fierţ apa cu zahărul şi-l laşi pe foc până se leagă siropul. Speli apoi coacăzele, le culegi de pe ciorchine, le cureţi de sârruuri şi le pui în siropul…
Read more »

Nectar de mere

10 July 2010
  Speli bine 1,5 kg mere, le scurgi de apă, le tai mărunt, dar nu le decojeşti şi le pui în storcătorul de fructe. Dacă nu ai storcător, le cureţi de coajă şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Trebuie să obţii 11 pulpă de fructe. Separat, prepari un sirop din 350 g zahăr…

Salată de ţelina cu rosii si tarhon

10 July 2010
  Ingrediente: 2 ţeline 2 roşii 1 morcov 1 măr 1 ră­dăcină pătrunjel 4 fire ceapă sau usturoi verde 250 g spanac 1/4 sfeclă roşie tarhon după gust 4 linguri ulei 1 lingură oţet sare după gust   Mod de preparare: Cureţi ţelina, morcovul, rădăcina de pătrunjel, sfecla şi mărul, le speli şi le dai…
Read more »

Salată de varză cu kaizer

10 July 2010
  Ingrediente: 1 varză albă mare 250 g kaizer 4 linguri ulei oţet după gust sare piper 1 praf de zahăr   Mod de preparare: Speli bine varza, o dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, torni peste ea oţetul şi o laşi deoparte câteva  minute. Apoi o opăreşti timp de 3 minute, după care o…
Read more »

Salată de pui cu mere, sfeclă rosie si tarhon

10 July 2010
  Ingrediente: 1 piept de pui 1 sfeclă roşie 2 mere 1 ţelină 2 morcovi 1 salată verde 4 linguri maioneză 1 linguriţă muştar sare piper tarhon verde sau pătrunjel   Mod de preparare: Pui pieptul de pui la fiert în apă cu sare, iar sfecla o aşezi într-o tavă şi o dai la cuptor.…
Read more »

Cum se prepara Pricomigdale cu ciocolată (video)

9 July 2010
Cum se prepara Pricomigdale cu ciocolată  (video)Ingrediente:  100 g migdale macinate 200 g zahar extra fin albusul unui ou Via
Read more »

Gem de pere

9 July 2010
  Ingrediente: 2 şi 1/2 kg pere 1 kg zahăr 2 linguriţe zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat     Mod de preparare: Cureţi perele de coajă şi de sâmburi şi le tai în sfer­turi. Le pui la fiert imediat cu zahărul şi o cană de apă ca să nu-şi schimbe culoarea. Când gemul…
Read more »

Mancare de vinete si ardei copti

9 July 2010
  Ingrediente: 3 vinete 12 ardei graşi 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 5-6 roşii sare piper 5 linguri ulei 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Coci vinetele şi ardeii pe tablă. Când sunt gata cureţi şi vinetele, şi ardeii de coajă, apoi pui vinetele la scurs. Tai ceapa mărunt, o pui la călit,…
Read more »

Tocăniţă de ciuperci

9 July 2010
Tocăniţă de ciuperci  Ingrediente: 1,5 kg ciuperci proaspete 4 legături ceapă verde 2 legături usturoi verde 1 legătură pătrunjel 150 ml ulei 150 ml vin alb 1/2 kg roşii sare piper Mod de preparare: Cureţi bine ciupercile şi le tai feliuţe sub­ţiri. Cureţi apoi ceapa o căleşti bine în ulei, adaugi şi ciupercile, le rumeneşti puţin împreună,…
Read more »

Mancarică de rosii

9 July 2010
  Ingrediente: 3 roşii mari 2 ardei graşi 2-3 cepe 2-3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare piper după gust   Mod de preparare: Tai ceapa foarte mărunt, cureţi ardeii de cotoare şi de seminţe, apoi îi tai şi îi căleşti în ulei împreună cu ceapa. Le laşi până se înmoaie, apoi adaugi roşiile decojite…
Read more »

Supă de rosii cu orez si patrunjel

9 July 2010
  Ingrediente: 1,5 l supă de zarzavat 500 g roşii 100 g orez 1 legă­tură pătrunjel 2-3 linguri ulei sare după gust   Mod de preparare: Strecori supa de zarzavat, să fie limpede, şi o pui la fiert. Dacă nu ai supă, poţi s-o prepari din 2 cuburi de condi­ment concentrat de legume cu apă.…
Read more »

Ingheţată cu iaurt şi căpşune

9 July 2010
Ingheţată cu iaurt şi căpşune  Ingrediente: 300 g iaurt 400 g căpşune 100 g frişcă bătută 1 lămâie 4-5 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli bine căpşunele, le cureţi, apoi le tai bucăţele şi le pui într-un castron. Le stropeşti cu zeama de lămâie, le presari cu zahăr şi zahăr vanilat şi le dai…
Read more »

Compot de fructe

9 July 2010
  Ingrediente: 15 kg fructe (pere, pier­sici, afine, struguri simple sau combinate) 1,5 kg zahăr 3-4 aspirine 1/2 l alcool ali­mentar (votcă) 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Pui la fiert zahărul cu 7 pahare de apă şi laşi să dea în câteva clocote, cât să obţii un sirop subţire la care adaugi…
Read more »

Jeleu de coarne

9 July 2010
Jeleu de coarne  Ingrediente: 1 kg coarne din care vei face 250 g piure de coarne 250 g zahăr tos Mod de preparare: Fierbi coarnele (spălate) cu 1/2 I apă şi le treci apoi prin sită. La 250 g pulpă de coarne, adaugi 250 g zahăr şi compoziţia o pui pe foc să fiarbă, amestecând continuu, încerci…
Read more »

Salată de conopidă cu mazare

9 July 2010
Salată de conopidă cu mazare  Ingrediente: 1 conopidă 3 ouă 300 g mazăre verde 200 g ceafă afumată 2-3 ardei graşi 200 g caşcaval 3-4 frunze de salată roşie 2 morcovi ulei oţet zahăr 1 legătură mărar   Mod de preparare: Speli conopida şi mazărea şi le pui la fiert separat în apă cu sare, iar ouăle le fierbi…
Read more »

Gem de mure

9 July 2010
  Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu vârf cu mure 1 kg zahăr   Mod de preparare: Speli şi cureţi murele de codiţe, apoi le aşezi într-o cratiţă, presari zahărul şi le laşi aşa până a doua zi. Vei vedea că murele şi-au lăsat zeamă şi mare parte din zahăr s-a dizolvat Pui gemul la…
Read more »

Prajitură cu vişine

9 July 2010
  Ingrediente: 1 pachet margarină sau 200 g unt 4 ouă 450 g făină 1/2 cană lapte 300 g zahăr 1 kg vişine 1 praf de copt 3 plicuri zahăr vanilat 50 g zahăr pudră   Mod de preparare: Speli bine vişinele, le cureţi de codiţe şi sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o…
Read more »

Dulceţă de pepene verde

9 July 2010
  Ingrediente: 1 pepene potrivit de mare 1 şi 1/4 kg zahăr 4 pahare apă 1 pliculeţ zahăr vanilat 1/2 lămâie   Mod de preparare: Alegi un pepene verde cu coaja potrivit de groasă. După ce l-ai spălat bine, îl cureţi de coaja verde, apoi îl tai felii, înlături miezul roşu în aşa fel încât…
Read more »

Salată de legume in straturi

9 July 2010
Salată de legume in straturi  Ingrediente: 1 salată 1 ardei gras roşu 1 legătură ceapă verde 3-4 roşii 4-5 tije de ţelină 200 g mazăre 200 g iaurt sare piper 2 ouă ulei 2-3 măs­line pentru ornat   Mod de preparare: Pui la fiert un ou, apoi cureţi şi mazărea şi o fierbi separat în apă cu sare. Speli…
Read more »

Saramură de rosii si ardei copţi

9 July 2010
  Ingrediente: 1 kg ardei capia 1 kg roşii bine coapte 4 căţei de usturoi 1 şi 1/2 cană apă sare   Mod de preparare: Pui la copt ardeii şi când sunt gata, îi cureţi de coajă, le scoţi cotorul curăţându-i bine de seminţe, apoi îi rupi fâşii. Intre timp, pui la copt şi roşiile.…
Read more »

Mancarica de cartofi cu ardei copţi

9 July 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 2 vinete 4 roşii 6-7 ardei graşi făină sare condimente piper 1 legătură pătrun­jel ulei   Mod de preparare: Pui cartofii la fiert, curăţaţi de coajă şi tăiaţi felii. Tai vinetele rondele de 1-2 im grosime, după care le prăjeşti şi le pui pe o farfurie. Pui ceapa…
Read more »

Chiftele din salată verde si urdă

9 July 2010
  Alegi 3-4 căpăţâni de salată, le speli bine şi le pui la fiert pentru 5-10 minute. Când sunt gata, le strecori bine şi le tai mărunt. Le amesteci apoi cu 1/2 kg de urdă dulce, 3 ouă, 4-5 linguri pesmet, sare, piper, 2-3 căţei de usturoi, pătrunjel verde sau mărar tocat. Amesteci bine totul,…
Read more »

Parjoale de varză

9 July 2010
  Ingrediente: 1 varză de 1 kg 1 felie de pâine 50 ml lapte 100 ml ulei 3 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2-3 lin­guri smântână sare piper   Mod de preparare: Cureţi varza, o speli şi o opăreşti împreună cu verdeaţa în apă cu sare, după care o scurgi şi o tai…
Read more »

Mancare de ardei gras cu rosii

9 July 2010
  Ingrediente: 500 g ardei graşi 500 g roşii 3 linguri ulei 1 lingură orez 3 cepe 1 legă­tură pătrunjel sare după gust   Mod de preparare: Tai ceapa peştişori şi ardeii rondele şi îi căleşti în uleiul încins, adaugi sarea şi înăbuşi legumele pe jumătate. Tai roşiile bucăţi, alegi şi speli orezul şi le…
Read more »

Cartofi copti umpluti cu vinete

9 July 2010
  Ingrediente: 3-4 cartofi mai mari 1 vânătă mărişoară 1 ceapă 1 ardei gras 2 căţei de usturoi 1 pahar de iaurt de 400 g 1 vârf de cuţit de cim­bru mărar pătrunjel sare piper după gust ulei   Mod de preparare: Speli foarte foarte bine cartofii şi îi pui să se coacă în tava…
Read more »

Salată de fasole verde si mazare cu maioneză

9 July 2010
Salată de fasole verde si mazare cu maioneză  Ingrediente: 300 g mazăre 300 g fasole verde fideluţă 1 sfeclă roşie 1 ţelină 3-4 roşii 1 castravete 1 salată verde 2 ouă ulei muştar sare   Mod de preparare: Cureţi mazărea şi fasolea, speli şi sfecla şi le pui la fiert separat, iar într-un ibric fierbi un ou. Speli roşiile, cureţi apoi ţelina…
Read more »

Fasole cu smantana

9 July 2010
  Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 2-3 lin­guri ulei 1 lingură făină 1/2 pahar lapte 1/2 pahar smântână sare mărar   Mod de preparare: Speli şi cureţi fasolea, apoi o fierbi în apă cu sare. După ce a fiert, o strecori şi o laşi deoparte. Incingi uleiul într-o cratiţă, pui făina, stingi cu lapte, adaugi…
Read more »

Tort de fructe Cristal (video)

9 July 2010
  Ingrediente: portocala banana mar nuci mango kiwi     Via
Read more »

Castraveţi umpluţi

9 July 2010
  Ingrediente: 6 castraveţi mai mari 1 ceaşcă de lapte 2 gălbenuşuri 1 ceapă 150 g brânză de oaie 1 linguriţă boia dulce 1 rădăcină de hrean 2-3 linguri smântână 2 felii de pâine   Mod de preparare: Alegi castraveţii, îi cureţi de coajă, îi tai la un capăt şi îi scobeşti cu grijă. Miezul…
Read more »

Salată de dovlecei si conopidă cu maioneză

9 July 2010
  Ingrediente: 2 dovlecei 1 conopidă 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 gălbenuş sare piper ulei zeamă de lămâie   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi speli, îi pui la fiert în apă cu sare şi după ce au fiert, îi scoţi şi îi laşi să se scurgă. La fel procedezi şi cu conopida.…
Read more »

Salata de cartofi cu smantană, vin alb si muştar

9 July 2010
  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 pahar vin alb 2 linguriţe muştar 1 pahar smântână sare mărar pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui să fiarbă cu tot cu coajă în apă rece. Între timp, faci sosul prin amestecarea vinului cu muştarul, sarea şi smântână. Fierbi cartofii în coajă, li cureţi…
Read more »

Creier in aluat

8 July 2010
  Ingrediente: 1 creier mare 3 linguri făină 2 ouă l/2 lingu­ră unt sau ulei 1/2 pahar lapte grăsime pentru prăjit Mod de preparare: Punem făina într-un castron, adăugăm două gălbenuşuri, laptele, untul, puţină sare şi amestecăm. Batem albuşurile spumă şi le punem în compoziţia de mai sus a.mestecînd totul. Compoziţia trebuie să fie ca…
Read more »

Ciorba de cartofi cu leustean

8 July 2010
  Ingrediente: 725 g cartofi 1,5 1 apă zarzavat de supă 1 ceapă 125 g grăsime sare leuştean mărar pătrun­jel verde otet lămîie sau sare de lămîie Mod de preparare: Tăiem zarzavatul ca tăiţeii şi îl împărţim în două : jumătate îl punem în apă să fiarbă împreună cu ceapa, iar jumătate în grăsimea înfierbîntată…
Read more »

Bors rusesc

8 July 2010
    Ingrediente: 1 kg carne 1 os cu sită 1 os cu măduvă 1,5 1 apă 2 ceşti borş 125 g slănină 250 g zarzavat de supă 250 g varză 250 g sfeclă 1 ceapă 5 cartofi 5 linguri fasole (sau bob) 5-10 roşii 2 linguri făină 150 g unt 5 linguri smîntină sare…
Read more »

Bors de gaina (moldovenesc)

8 July 2010
  Ingrediente: 1 găină mică (1 kg) 1 1 apă 1 1 borş pătrunjel mărar leuştean sare 1 legătură lobodă Pentru tăitei : 1 ou făină Mod de preparare: Curăţăm găina şi o spălăm bine. O pu­nem la fiert într-o oală cu apă rece, fără nici un zarzavat. Dintr-un ou şi făină (cît cuprinde) facem…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu