duminică, 24 martie 2013

Retete de Pasti #65


Retete de Paste:

Paste cu sos de masline

5 March 2013
Paste_cu_sos_de_maslinePaste cu sos de masline din: paste fara ou, ulei, sare, pasta de masline, sare, piper, usturoi, rosii si busuioc. Ingrediente: un pachet paste fara ou 3-4 linguri ulei un praf de sare pentru sos: 200 g pasta de masline negre sau verzi sare piper rosu macinat 4 catei usturoi 4-5 rosii 2-3 fire busuioc…
Read more »

Varza calita cu carnati afumati de porc

5 March 2013
Varza_calita_cu_carnati_afumati_de_porcVarza calita cu carnati afumati de porc din: varza murata, ceapa, piper, ulei, marar, pasta de rosii, carnati afumati de porc si foi de dafin. Ingrediente: un kg varza murata 1-2 cepe piper boabe si macinat 50 ml ulei pentru calit 2 legaturi marar 2 linguri pasta de rosii 500 g carnati afumati de porc…
Read more »

Supă de creveţi, midii si fenicul

5 March 2013
Supa_de_creveti_midii_si_feniculSupă de creveţi, midii si fenicul din: rosii cherry, ardei iute, fenicul, conopida, suc de rosii, midii, creveti, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 rosii cherry 1 ardei iute 1 fenicul 100 g conopida 300 ml suc de rosii 200 ml vin alb 500 g midii 400 g creveti semipreparati zeama de la…
Read more »

Peperonata cu piept de gaina

5 March 2013
Peperonata_cu_piept_de_gainaPeperonata cu piept de gaina din: piept de faina, ardei grasi, ceapa rosie, rosii in bulion, ulei de masline, seminte de coriandru, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de gaina 2 ardei grasi rosii 2 ardei rgasi galbeni 2 ardei grasi verzi 300 g ceapa rosie 400 g rosii in bulion 50…
Read more »

Cotlete de miel cu sos oyster si fasole verde

5 March 2013
Cotlete_de_miel_cu_sos_oyster_si_fasole_verdeCotlete de miel cu sos oyster si fasole verde din: cotlete de miel, fasole verde, sos oyster, unt, ulei de orez, zahar brun, lamaie si sos chilli. Ingrediente: 600 g cotlete de miel 500 g fasole verde 50 ml sos oyster 50 ml sos de soia 50 g unt 20 ml ulei de orez 1…
Read more »

Tarte cu morcovi

5 March 2013
Tarte_cu_morcoviTarte cu morcovi din: faina, margarina, bicarbonat, sare, apa minerala, ceapa, morcovi, dovlecei, sare, lei de masline si patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 100 g margarina o lingurita bicarbonat un praf de sare 200 ml apa minerala pentru umplutura: 2 cepe 500 g morcovi 2 dovlecei sare 50 ml ulei de masline o…
Read more »

Budinca din franzela

5 March 2013
Budinca_din_franzelaBudinca din franzela din: franzela, branza de vaci, oua, unt, lapte dulce, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 1 franzela 500 g branza de vaci 6 oua 25 g unt moale 500 ml lapte dulce 200 g zahar 1 pliculet zahar vanilat   Mod de preparare: Baţi 4 ouă cu telul până devin spumoase. Torni peste…
Read more »

Salata de castravete cu somon si ghimbir

5 March 2013
Salate_2Salata de castravete cu somon si ghimbir din: castravete, mere verzi, suc de lamaie, somon afumat, otet, icra de somon, ghimbir, arpagic, smantana, sare si piper alb. Ingrediente: 1 castravete mic 2 mere verzi sucul de la 1 lamaie 200 g somon afumat 2 lingurite cu otet de alcool 2 linguri cu icre de somon…
Read more »

Piept de rata umplut cu sos de macris

5 March 2013
Piept_de_rata_umplut_cu_sos_de_macrisPiept de rata umplut cu sos de macris din: piept de rata, carne tocata de pui, morcov, ceapa, sos worcester, unt, faina, lapte, smantana, macris, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de rata 200 g carne tocata de pui 1 morcov 1 ceapa 2 linguri sos Worcester 100 g unt 1 lingura faina 500…
Read more »

Reteta zilei: Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi

5 March 2013
Ardei_umpluti_cu_carne_tocata_si_cartofi_07Ardei umpluti cu carne tocata si cartofi din: ardei, cartofi, carne tocata, parmezan, ou, vin alb sec, ceapa, rozmarin, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei verde 1 ardei rosu 1 ardei galben 250g cartofi 250g carne tocata 50g parmezan 1 ou 1 pahar vin alb sec 1 ceapa 1 crenguta de…
Read more »

Anghinare caramel cu lămâie si vin

5 March 2013
Anghinare_caramel_cu_lamâie_si_vinAnghinare caramel cu lămâie si vin din: anghinare, zahar brun, lamai, vin alb spumos, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg anghinare 2 linguri zahar brun 2 lamai 1 pahar vin alb spumos ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se spală anghinarea şi se fierbe 10 minute în apă cu…
Read more »

Retete de post: Chifteluţe de ciuperci

5 March 2013
Chiftelute_de_ciuperciChifteluţe de ciuperci din: ciuperci, ceapa verde, marar, patrunjel, pesmet, sare, piper, ulei, usturoi, marar, margarina, faina si lapte de soia. Ingrediente: 600 g ciuperci 2 legături ceapă verde o legătură mărar o legătură pătrunjel 100 g pesmet sare piper ulei pentru prăjit Pentru sos: o căpăţână usturoi 1-2 legături mărar 50 g margarina o…
Read more »

Macrou la cuptor

5 March 2013
Macrou_la_cuptorMacrou la cuptor din: macrou, ceapa, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, foi de dafin, vin alb, cartofi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g macrou 2 cepe zeama de la 2 lamai 50 ml ulei sare piper 2-3 foi de dafin 300 ml vin alb pentru garnitura: 400 g cartofi salata verde o legatura…
Read more »

Mucenici muntenesti (de post)

5 March 2013
Mucenici_muntenestiMucenici muntenesti din: faina, drojdie, apa, sare, zahar vanilat, ulei, coaja de lamaie, coaja de portocala, sare, zahar vanilat, scortisoara, nuca si esenta de rom. Ingrediente: 500 g faina 50 g drojdie 200 ml apa calduta un praf sare 1-2 pachetele zahar vanilat 100 ml ulei pentru zeama: 2 l apa 350 g zahar coaja…
Read more »

Salata cu untisor si ceapa caramelizata

5 March 2013
Salata_cu_untisor_si_ceapa_caramelizataSalata cu untisor si ceapa caramelizata din: ceapa, ulei de floarea soarelui, fructoza, untisor, sfecla, otet de vin vechi, ulei de porumb, apa, sare si piper macinat. Ingrediente: 2 cepe de circa 120 g fiecare 1 lingura cu ulei de floarea soarelui 10 g fructoza (sau 20 g zahar pudra) 100 g untisor 50 g…
Read more »

Rulouri de cocos in jambon cu roşii cherry

5 March 2013
Rulouri_de_cocos_in_jambon_cu_rosii_cherryRulouri de cocos in jambon cu roşii cherry din: piept de cocos, jambon, rosii cherry, ulei, supa de pui, vin, cimbru verde, sos de soia, patrunjel, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 80 g piept de cocos 150 g jambon crud uscat (taiat in feluite subtiri) 600 g rosii cherry 50 ml ulei 100…
Read more »

Reteta zilei: Fasole verde cu ciuperci

5 March 2013
Fasole_verde_cu_ciuperci_9Fasole verde cu ciuperci din: fasole verde, ulei de masline, unt, ciuperci, ceapa, sos de soia, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole verde proaspata sau congelata 1 lingura de ulei de masline 1 lingura de unt 200-300 g ciuperci proaspete, curatate si taiate 1 ceapa 1 lingura sos de soia 1…
Read more »

Ardei umplut cu ciuperci

5 March 2013
Ardei_umplut_cu_ciuperciArdei umplut cu ciuperci din: sunca, ceapa, ciuperci, chimen, paine alba, lapte, ou, ardei capia, ulei de masline, unt, sare, piper si verdeturi. Ingrediente: 100 g sunca 1 ceapa 200 g ciuperci 1 lingurita chimen pudra 300 g paine alba 200 ml lapte 1 ou 8 ardei capia sau grasi 2 linguri ulei de masline…
Read more »

Pulpe de rata cu ananas la cuptor

5 March 2013
Pulpe_de_rata_cu_ananas_la_cuptorPulpe de rata cu ananas la cuptor din: pulpe de rata, ananas, ardei gras, ulei de susan, sos de soia, amidon de porumb, lamai, supa de legume, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de rata 500 g cubulete de ananas proaspat 1 ardei gras rosu 30 ml ulei de susan 30 ml sos de…
Read more »

Paste in cuib de bezea

5 March 2013
Paste_in_cuib_de_bezeaPaste in cuib de bezea din: paste, branza de vaci, oua, galbenusuri, zahar, zahar vanilat, unt, compot de caise, sare, albusuri, sare si zahar pudra. Ingrediente: pentru blat: 400 g paste (tagliatelle) 400 g branza proaspata de vaci (bine scursa) 3 oua 3 galbenusuri 8 linguri zahar 1 plic zahar vnailat 150 g unt 1…
Read more »

Supă-curry cu iaurt si fasole verde

5 March 2013
Supa_curry_cu_iaurt_si_fasole_verdeSupă-curry cu iaurt si fasole verde din: ulei, ceapa, ghimbir, usturoi, cumin, pasta de curry, supa de legume, morcov, conopida, ardei iute, varza chinezeasca, iaurt, smantana si sare. Ingrediente: 1 lingură ulei 1 ceapă tocată 1 linguriță ghimbir ras 1 cățel de usturoi pisat 1 praf de cumin măcinat 2 linguri pastă de curry 650…
Read more »

Cocktail cu sirop de zmeura si lichior de visine

5 March 2013
Cocktailuri_7Cocktail cu sirop de zmeura si lichior de visine din: albus de ou, sirop de zmeura, zeama de lamaie, lichior de visine si gin. Ingrediente: 1 linguriţă cu albuş de ou proaspăt 1 linguriţă cu sirop de zmeură 10 ml zeamă de lămâie 25 ml lichior de vişine sau de cireşe 25 ml gin  …
Read more »

Gasca in suc propriu cu broccoli

5 March 2013
Gasca_in_suc_propriu_cu_broccoliGasca in suc propriu cu broccoli din: carne de gasca, broccoli, ceapa, morcov, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, foi de dafin, usturoi, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de gasca (pulpa sau piept fara os) 600 g broccoli 1 ceapa 1 morcov 50 ml ulei de floarea soarelui 50 ml…
Read more »

Inimioare cu whiskey si fulgi de ciocolata

5 March 2013
Inimioare_cu_whiskey_si_fulgi_de_ciocolataInimioare cu whiskey si fulgi de ciocolata din: ciocolata, unt, oua, zahar, whiskey, faina, zahar pudra, ciocolata amare, ciocolata cu lapte si whiskey. Ingrediente: 200 g ciocolata (70% continut de cacao) 175 g unt 4 oua 200 g zhaar 2 cl whiskey 120 g faina pentru crema: 2 linguri zahar pudra 30 g ciocolata amara…
Read more »

Pui dulce acrisor

5 March 2013
Pui_dulce_acrisorPui dulce acrisor din: pulpe de pui, suc de rosii, ardei iute, lamaie, otet balsamic, patrunjel, zahar brun, sare, piper si ulei. Ingrediente: 400 g pulpe de pui fara os 200 ml suc de rosii 1 ardei iute 1/2 lamaie 1 lingurita otet balsamic 1/2 legatura patrunjel 1 lingura zahar brun sare piper ulei  …
Read more »

Reteta zilei: Fileuri de eglefin gatite cu bere

5 March 2013
Fileuri_de_eglefin_gatite_cu_bere_5Fileuri de eglefin gatite cu bere din: fileuri de eglefin, faina, sare, ou, bere, ulei vegetal, cartofi prajitit, mazare si sos tartar. Ingrediente: 6 fileuri de eglefin 150g faina 1g de sare 1 ou 200ml de bere ulei vegetal pentru prajit cartofi prajiti, mazare si sos tartar pentru servire   Mod de preparare: Combinati intr-un…
Read more »

Piept de cocoş cu miere şi mentă pe pat de spanac

5 March 2013
Piept_de_cocos_cu_miere_si_menta_pe_pat_de_spanacPiept de cocoş cu miere şi mentă pe pat de spanac din: piept de cocos, spanac, ceapa verde, miere, lamaie, menta, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de cocos 500 g spanac 2 legaturi ceapa verde 2 linguri miere 1 lamaie 1 lingura menta uscata maruntita 50 ml ulei de…
Read more »

Mucenici moldovenesti (de post)

5 March 2013
Mucenici_moldovenestiMucenici moldovenesti din: faina, ulei, margarina, zahar, drojdie, apa calduta, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilinat, coaja de lamaie, baton de vanilie si miere si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faina 500 ml ulei 50 g margarina 100 g zahar 50 g drojdie 200 ml apa calduta un praf de sare…
Read more »

Desert cu ciocolata si fructe de padure

5 March 2013
Desert_cu_ciocolata_si_fructe_de_padureDesert cu ciocolata si fructe de padure din: lapte, faina, zahar, unt, ciocolata menaj, pudra de cacao si fructe de padure. Ingrediente: 400 ml lapte dulce 2 linguri faina 200 g zahar 150 g unt 200 g ciocolata menaj 2 linguri pudra de cacao fructe de padure (sau alune de padure)   Mod de preparare:…
Read more »

Tocanita de purcel cu paste

5 March 2013
Tocanita_de_purcel_cu_pasteTocanita de purcel cu paste din: morcovi, telina verde, sunca impanata, carne de porc, ulei de masline, cimbru, sare, vin rosu si trufa. Ingrediente: 100 g morcovi  100 g țelină verde 200 g șuncă împănată 200 ml ulei de măsline 1 kg carne de porc tocată 1 fir cimbru sare 2 l vin roșu 1…
Read more »

Papiote de raţă cu sparanghel şi reducţie de vin

5 March 2013
Papiote_de_rata_cu_sparanghel_si_reductie_de_vinPapiote de raţă cu sparanghel şi reducţie de vin din: piept de rata, sparanghel, vin rosu, bacon, cuisoare, boabe de ienibahar, scortisoara, foi de dafin, zahar, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de rata 300 g sparanghel proaspat 500 ml vin rosu sec 200 g bacon (felii subtiri) 2-3 cuisoare 3-4 boabe de ienibahar…
Read more »

Cum se prepara gnocchi

4 March 2013
Cum_se_prepara_gnocchi_23Exista multi oameni care adora gnocchi, dar nu-i gatesc in casa pe motiv ca-s greu de preparat. Nu este deloc complicat si o sa va convingeti citind reteta noastra in care va vom invata sa pregatiti niste galuste italienesti delicioase din cartofi si faina. Ingrediente: 1 kg cartofi 250-300g faina sare 1 ou    …
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu struguri

4 March 2013
Prajitura_cu_struguri_16Prajitura cu struguri din: struguri, faina, drojdie, apa, zahar, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 1 kg struguri 700g faina 40 g drojdie proaspata 300 ml de apa 8 linguri de zahar +4 linguri pentru struguri 7 linguri ulei de masline extravirgin+ inca

Risotto cu sos Cabernet

4 March 2013
Risotto_cu_sos_CabernetRisotto cu sos Cabernet din: orez, otet aromat, vin rosu cabernet, parmezan, unt, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez pentru risotto 50 ml otet aromat 50 ml vin rosu Cabernet 100 g parmezan ras 100 g unt topit sare piper   Mod de preparare: Se pune orezul in apa rece pentru 20 de minute.…
Read more »

Mancare bavareza

4 March 2013
Mancare_bavarezaMancare bavareza din: cartofi, busuioc, parmezan, unt, sare, piper, carne si ceapa. Ingrediente: 600 g cartofi mici o legatura busuioc proaspat 200 g parmezan 50 g unt sare piper boabe si pisat 400 g carne 1-2 cepe   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce…
Read more »

Bruschete cu rosii

4 March 2013
Bruschete_cu_rosiiBruschete cu rosii din: bagheta, rosii, busuioc, cimbru uscat, patrunjel verde, ulei de masline, sare si usturoi. Ingrediente: o bagheta 4 rosii 2 fire busuioc cimbru uscat o legatura patrunjel verde 100 ml ulei de masline sare o capatana usturoi   Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se spală şi se taie rondele. Se amestecă…
Read more »

Rasol de gâscă cu andive si sos de unt

4 March 2013
Rasol_de_gâsca_cu_andive_si_sos_de_untRasol de gâscă cu andive si sos de unt din: carne de gasca, andive, cimbru verde, vin alb sec, unt, ceapa, telina, morcovi, radacina de patrunjel, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 carne de gasca fara os (pulpe, piept) 4 andive 3-4 fire de cimbru verde 200 ml vin alb sec 200 g unt 1…
Read more »

Supa de creson cu lapte degresat si nucsoara

4 March 2013
Supe_1Supa de creson cu lapte degresat si nucsoara din: creson, ceapa, ulei de arahide, telina, apa, orez, lapte degresat, suc de lamaie, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 legatura creson 1 ceapa medie 1 lingura cu ulei de arahide 20 g tije de telina 50 cl apa 40 g orez rotund sau basmati 50 cl lapte…
Read more »

Placinta taraneasca cu telemea de oaie si conopida

4 March 2013
Placinta_taraneasca_cu_telemea_de_oaie_si_conopidaPlacinta taraneasca cu telemea de oaie si conopida din: faina, apa calduta, praf de copt, ulei, conopida, telemea de oaie, oua, smantana, nucsoara si piper. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina alba 500 ml apa calduta 1 praf de copt 100 ml ulei pentru umplutura: 1 conopida mare si deasa 300 g telemea de oi…
Read more »

Piept de gasca in crusta de alune

4 March 2013
Piept_de_gasca_in_crusta_de_alunePiept de gasca in crusta de alune din: piept de gasca, alune crude, morcovi, branza topita, cimbru, ulei, mustar, ceapa, vin alb demisec, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de gasca 100 g alune crude 400 g morcovi 150 g branza topita 1 lingurita cimbru uscat maruntit 30 ml ulei 2 linguri mustar 1…
Read more »

Muschi de porc cu ierburi aromate

4 March 2013
Muschi_de_porc_cu_ierburi_aromateMuschi de porc cu ierburi aromate din: smantana, suc de lamaie, coaja de lamaie, verdeturi asortate, muschi de porc, sare si piper. Ingrediente: 200 ml smântână 1 linguriță suc de lămâie 2 lingurițe ulei de măsline 1 priză coajă de lămâie rasă 1 legătură verdețuri asortate (cimbru, salvie, pătrunjel) 600 g mușchi de porc cu…
Read more »

Risotto cu păstrăv

4 March 2013
Risotto_cu_pastravRisotto cu păstrăv  din: orez, ceapa, unt, vin alb, supa de peste, patrunjel, sare, piper, file de pastrav, suc de lamaie, faina, ulei si frunze de salvie. Ingrediente: 250 g orez 1 ceapa 1 lingura unt 300 ml vin alb 600 ml supa de peste 2 linguri patrunjel tocat sare piper peste: 2-3 bucati file…
Read more »

Mancare picanta cu ardei si carnati

4 March 2013
Mancare_picanta_cu_ardei_si_carnatiMancare picanta cu ardei si carnati din: ardei gras, ceapa, ardei capia, ardei iute, pasta de rosii, ulei de masline, concentrat, piper, carnati, boia, busuioc verde si patrunjel. Ingrediente: un kg ardei gras 4 cepe un kg ardei capia un ardei iute 2-3 linguri pasta de rosii 50 ml ulei de masline concentrat pentru mancare…
Read more »

Reteta zilei: Mancare de linte cu carnati

4 March 2013
Mancare_de_linte_cu_carnati_13Mancare de linte cu carnati din: linte, carnati, ceapa, telina, usturoi, morcovi, pasta de tomate, bulion, ulei, sare, piper si paine. Ingrediente: 500g linte 2 carnati grosi (optional, se elimina daca vrei o reteta vegetariana) 1 ceapa medie 1 telina 3-4 catei de usturoi 1 morcov 1 lingura pasta de tomate 400ml de bulion ulei…
Read more »

Desert: Cremă caramel

4 March 2013
Crema_caramelCremă caramel din: zahar, smantana, lapte caldut, baton de vanilie, oua si galbenusuri. Ingrediente: 130 g zahar 250 g smantana 100 ml lapte caldut 1/2 baton de vanilie 2 oua 2 galbenusuri   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 175° C. Se pune înăuntru o tavă adâncă şi se umple două treimi cu apă…
Read more »

Mancare cu carne de vita si praz

4 March 2013
Mancare_cu_carne_de_vita_si_prazMancare cu carne de vita si praz din: carne de vita, sare, piper, ceapa, usturoi, ulei, ulei, amidon, chimen, supa de vita, praz, morcov, orez si patrunjel. Ingrediente: 400 g carne de vită sare piper 1 ceapă mare 2 căței de usturoi curățați 3 linguri ulei ½ linguriță amidon 1 linguriță chimen 700-800 ml supă…
Read more »

Gazpacho cu mar verde

4 March 2013
Supe_6Gazpacho cu mar verde din: rosii, castravete, ceapa, mere verzi, suc de lamaie verde, coriandru, tabasco, frunzulite coriandru, sare si piper. Ingrediente: 2 rosii 1 castravete mic 2 cepe albe, mari 6 mere verzi sucul de la 2 lamaie verzi 1 lingura cu coriandru tocat cateva picaturi de Tabasco cateva frunzulite de coriandru sare si…
Read more »

Rulouri de pui cu sparanghel

4 March 2013
Rulouri_de_pui_cu_sparanghelRulouri de pui cu sparanghel din: sparanghel, piept de pui, dovlecei, castravete, broccoli, sare, piper, ulei, pesmet, alune si sos. Ingrediente: 400 g sparanghel 500 g piept de pui 2 dovlecei un castravete i varza mica 3-4 buchetele broccoli sare piper ulei 200 g pesmet 200 g alune sos de soia   Mod de preparare:…
Read more »

Ouă ruseşti umplute cu sprot

4 March 2013
Oua_rusesti_umplute_cu_sprotOuă ruseşti umplute cu sprot  din: oua, sprot afumat, maioneza de salata, sare, piper si marar. Ingrediente: 5 oua fierte tari 10 bucati de sprot afumat 1 lingura maioneza de salata sare piper macinat 1 lingura marar tocat marunt   Mod de preparare: Ouăle se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi, pe lungime.…
Read more »

Reteta zilei: Ardei umpluti cu orez

4 March 2013
Ardei_umpluti_cu_orezArdei umpluti cu orez din: ardei gras, rosii, ceapa, morcovi, orez, marar, patrunjel, sare, piper, cimbru, ulei de floarea soarelui si suc de rosii. Ingrediente: un kg ardei gras (rosu si verde) 3-4 rosii 2 cepe 2 morcovi 300 g orez cu bobul rotund o legatra marar o legatura patrunjel sare piper cimbru uscat sau…
Read more »

Reteta zilei: Mini focaccia

4 March 2013
Mini_focaccia_08Mini focaccia din: faina, ulei de masline extravirgin, drojdie, rosii cherry, mozzarella, rozmarin, oregano, zahar si sare. Ingrediente: 300g faina 100 ml apa 1 lingura de ulei de masline extravirgin 25g drojdie 12 rosii cherry mozzarella o crenguta de rozmarin o lingurita de oregano o jumatate de lingurita de zahar sare   Mod de preparare:…
Read more »

Supă de morcovi şi dovleac, cu ardei gras

4 March 2013
Supa_de _morcovi_si_dovleac_cu_ardei_grasSupă de morcovi şi dovleac, cu ardei gras din: morcovi, pulpa de dovleac, ceapa alba, ardei gras verde, pulpa de rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper macinat, supa de legume, patrunjel si arpagic. Ingrediente: 400 g morcovi 200 g pulpa de dovleac 80 g ceapa alba 80 g ardei gras verde 80 g pulpa…
Read more »

Conopida cu sos de hrean

4 March 2013
Conopida_cu_sos_de_hreanConopida cu sos de hrean din: conopida, oua, faina, sare, piper, ulei, unt, smantana, hrean, faina, otet si sare. Ingrediente: 1 conopida potrivita 2 oua 2 linguri faina sare piper ulei pentru prajit pentru sos: 15 g unt 200 g smantana 300 g hrean 100 g faina 1 lingura otet sare   Mod de preparare:…
Read more »

Somon cu paste

4 March 2013
Somon_cu_pasteSomon cu paste din: ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, ciuperci, mere cretesti, sare, ulei de masline, piper rosu, boia dulce si miere. Ingrediente: un kg ardei capia si ardei gras o ceapa rosie mare 300 g ciuperci 3 mere cretesti sare 4 linguri ulei de masline piper rosu boia dulce o lingura miere  …
Read more »

Tocană de peşte cu roşii

4 March 2013
Tocana_de_peste_cu_rosiiTocană de peşte cu roşii din: ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, supa de peste, vin alb sec, file de peste, suc de lamaie, sare, piper macinat, faina si patrunjel. Ingrediente: 2 cepe 5 catei de usturoi 1 kg rosii 6 linguri ulei de masline 250 ml supa de peste (un pahar) 250 ml vin…
Read more »

Supa crema de conopida cu frunze de salvie si menta

4 March 2013
Supa_crema_de_conopida_cu_frunze_de_salvie_si_mentaSupa crema de conopida cu frunze de salvie si menta din: conopida, ceapa, cartof, usturoi, telina, ulei de masline, unt, lapte, faina, smantana, salvie, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare si deasa 1 ceapa alba 1 cartof mare fiert 2 catei de usturoi 1 felie de telina 2 linguri ulei de masline 1/2…
Read more »

Cocktail cu coniac si triplu sec

4 March 2013
MolekularcocktailCocktail cu coniac si triplu sec din: triplu sec, coniac si zeama de lamaie. Ingrediente: 20 ml Triplu Sec 20 ml coniac 20 ml zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se introduc într-un shaker toate ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită în shaker şi se serveşte într-un pahar…
Read more »

Specialitate cu legume coapte

4 March 2013
Specialitate_cu_legume_coapteSpecialitate cu legume coapte din: ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, ciuperci, mere cretesti, sare, ulei de masline, piper rosu, boia dulce si miere. Ingrediente: un kg ardei capia si ardei gras o ceapa rosie mare 300 g ciuperci 3 mere cretesti sare 4 linguri ulei de masline piper rosu boia dulce o lingura miere…
Read more »

Frigarui cu mix mexican

4 March 2013
Frigarui_cu_mix_mexicanFrigarui cu mix mexican din: muschi afumat de porc, busuioc, piper, boia iute, sare, uleid e masline, orez, porumb, ardei rosu, unt si piper. Ingrediente: 800 g muschi afumat de porc 2 crengute busuioc piper boia iute sare ulei de masline bete pentru frigarui pentru mixul mexican: 300 g orez 200 g porumb dulce 2-3…
Read more »

Reteta zilei: Supa crema de morcovi si coriandru

4 March 2013
Supa_crema_de_morcovi_si_coriandru_3O supa simpla si delicioasa, supa crema de morcovi si coriandru este perfecta pentru pranz sau cina deoarece este parfumata si are gust usor dulceag. Ingrediente: 350g morcovi 80g ceapa 15g frunze de coriandru 500 ml supa de pui sau de legume 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de masline Sare si piper dupa…
Read more »

Negresa cu mascarpone

4 March 2013
Negresa_cu_mascarponeNegresa cu mascarpone din: ciocolata menaj, galbenusuri, zahar, unt, faina, praf de copt, lapte, fructe uscate, albusuri, branza mascarpone si zahar pudra. Ingrediente: 500 g ciocolata menaj 4 galbenusuri 250 g zahar 50 g unt 200 g faina 1 praf de copt 1 pahar cu lapte 100 g nuci sau fructe uscate pentru crema: 4…
Read more »

Tocană de vită cu legume

4 March 2013
Tocana_de_vita_cu_legumeTocană de vită cu legume din: piept de vita, dovlecei, cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, radacina de telina, praz, ulei, supa de carne, patrunjel, chimion, sare si piper. Ingrediente: 750 g piept de vita 2 dovlecei mici 400 g cartofi fierti 4 morcovi 2 cepe 2 frunze de patrunjel 1/2 radacina de telina 1 tulpina praz…
Read more »

Retete de post: Rulada de ciuperci

4 March 2013
Rulada_de_ciuperciRulada de ciuperci din: ciuperci, margarina, pesmet, ceapa, marar, patrunjel, masline, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: un kg ciuperci 200 g margarina 200 g pesmet 2 legatura ceapa o legatura marar o legatura patrunjel 200 g masline fara samburi sare piper 3-4 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Se curata ciupercile…
Read more »

Supa cu ciuperci si cartofi

4 March 2013
Supa_cu_ciuperci_si_cartofiSupa cu ciuperci si cartofi din: ciuperci, cartofi, ulei, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, chimen, maghiran, sare, piper si supa de legume. Ingrediente: 300 g ciuperci Pleurotus 1 cartof mare 1 lingură ulei 1 ceapă 125 g morcovi 100 g rădăcină de pătrunjel chimen un praf de maghiran sare piper 1,2 l supă de legume…
Read more »

Oua cu trufe

4 March 2013
Oua_cu_trufeOua cu trufe  din: oua, trufe, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 6 trufe intregi sau uscate 2 linguri de unt sare si piper   Mod de preparare: Se sparg ouăle în două castronele termorezistente unse cu unt, se presară cu sare şi se dau lacuptor. Se prăjesc în cuptor, la foc moderat. După…
Read more »

Reteta zilei: Friganele cu banane

3 March 2013
Friganele_cu_banane_8Friganele cu banane din: paine, lapte degresat, oua, faina, banana, zahar brun, vanilie, scortisoara, sare, rom si unt. Ingrediente: 12 felii paine (cumparata in ziua anterioara) 1 ceasca de lapte degresat 3 oua 1/4 ceasca faina 1 banana coapta 1 lingura zahar

Crema de rosii cu ulei picant

3 March 2013
Crema_de_rosii_cu_ulei_picantCrema de rosii cu ulei picant din: rosii, morcov, ceapa, sare, piper, ulei picant si paine. Ingrediente: 400 g rosii pasate 1 morcov 1 ceapa sare piper ulei picant paine   Mod de preparare: Se fierb morcovul si ceapa in apa, se adauga piureul de rosii si se mai lasa 10 minute. Se pune compozitia…
Read more »

Mousse de avocado cu salata

3 March 2013
Mousse_de_avocado_cu_salataMousse de avocado cu salata din: avocado, creveti, branza fina, lamaie, sare, piper, frunze de salata si felii de prosciutto. Ingrediente: 1 avocado copt 50 g creveti fierti 180 g branza fina lamaie sare piper 200 g frunze de salata 4 felii de prosciutto   Mod de preparare: Se mixează avocado cu crevetii, se adaugă…
Read more »

Bors cu sfecla rosie si carne

3 March 2013
Bors_cu_sfecla_rosie_si_carneBors cu sfecla rosie si carne din: piept de vita, sfecla rosie, bors, ulei, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, unt, cartofi, varza alba, usturoi, piper negru, foi de dafin, smantana, patrunjel, marar, sare si verdeata. Ingrediente: 500 g piept de vita 300 g sfecla rosie 2 linguri ulei bors dupa gust 100 g rosii 2 cepe…
Read more »

Minichiftele rapide

3 March 2013
Minichiftele_rapideMinichiftele rapide din: polonezi, ou, faina, pesmet, ulei si sare. Ingrediente: 4 polonezi 1 ou 2 linguri cu faina 2 linguri cu pesmet ulei sare   Mod de preparare: -un vas, pune apă la fiert cu un praf de sare. Pune apoi polonezii la fiert, dar ai grijă: nu-i lăsa prea mult deoarece rişti să…
Read more »

Friptură de porc cu sos de ardei şi taiţei

3 March 2013
Friptura_de_porc_cu_sos_de_ardei_si_taiteiFriptură de porc cu sos de ardei şi taiţei din: friptura de porc, sare, piper macinat, ulei de masline, unt, taitei, ceapa, usturoi, ulei de masline, ardei grasi, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de friptura de porc (circa 160 g fiecare) sare piper macinat 1 lingura ulei de masline 1 lingura…
Read more »

Pui la cuptor cu praz, cimbru si vin

3 March 2013
Pui_la_cuptor_cu_praz_cimbru_si_vinPui la cuptor cu praz, cimbru si vin din: pui, sare, mirodenii, supa de paste, unt, ulei, boia de ardei, usturoi, cimbru, praz, sare, piper, supa de legume si vin alb. Ingrediente: 1 pui tăiat în patru sare mirodenii pentru carne de pasăre supă de pasăre 2 linguri unt 2 lingurițe ulei ½ linguriță boia…
Read more »

Gulas de porc in aluat

3 March 2013
Gulas_de_porc_in_aluatGulas de porc in aluat din: ceapa, ulei, carne macra de porc, sunca, ciuperci, supa strecurata de legume, pasta de tomate, boia, patrunjel verde, sare, piper, seminte de susan, faina, ou, unt, otet si apa. Ingrediente: 3 cepe albe 2 linguri ulei 600 g carne macra de porc 200 g sunca (dupa preferinta) 250 g…
Read more »

Reteta zilei: Tarta cu branza si dulceata de cirese

3 March 2013
Tarta_cu_branza_si_dulceata_de_cirese_10Tarta cu branza si dulceata de cirese din: faina, unt, zahar, galbenus de ou, esenta de lamaie, branza de vaci, zahar, ou, rom si dulceata de cirese. pentru aluat: 300g faina 150g unt 150g zahar 1 ou si 1 galbenus de ou esenta de lamaie pentru umplutura: 500g branza de vaci 200g zahar 1 ou…
Read more »

Cocktail cu whisky si zeama de lamaie

3 March 2013
Cocktail_5Cocktail cu whisky si zeama de lamaie din: whisky, sirop de zmeura si zeama de lamaie. Ingrediente: 50 ml whisky 2 linguriţe de sirop de zmeură 10 ml zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se introduc într-un shaker toate ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită în shaker şi…
Read more »

Pachetele picante

3 March 2013
Pachetele_picantePachetele picante din: piept de pui, ceapa, rosii decojite, ardei capia, ardei iute, salata, pasta de ardei iute, lipii, ulei si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 1 cutie cu rosii decojite 1 ardei capia 1 ardei iute uscat 1 salata 2 linguri cu pasta de ardei iute cateva lipii ulei sare  …
Read more »

Negrese cu cireşe şi ciocolată

3 March 2013
Negrese_cu_cirese_si_ciocolataNegrese cu cireşe şi ciocolată din: ciocolata, unt, oua, zahar, faina, cirese, amidon, scortisoara, zahar si unt. Ingrediente: aluat: 200 g ciocolata (70% cacao) 200 g unt 4 oua 200 g zahar 100 g faina umplutura de cirese: 1 pahar cirese 1 lingura amidon 1 varf de scortisoara 1 lingura zahar unt, pentru forma  …
Read more »

Reteta zilei: Musaca cu carne de miel

3 March 2013
Musaca_cu_carne_de_miel_4Musaca cu carne de miel din: carne de miel, ceapa, telina, morcovi, usturoi, vin rosu, supa de miel, ulei de masline, sare, piper, piure de cartofi si mazare. Ingrediente: 600g carne de miel gatita 170g ceapa 80g telina 125g morcovi 2 catei de usturoi 200ml vin rosu 500ml supa de miel 2 linguri de ulei…
Read more »

Crocheţele cu şuncă

3 March 2013
Crochetele_cu_suncaCrocheţele cu şuncă din: prosciutto, faina, unt, apa, ulei si sare. Ingrediente: 200-300 g prosciutto pentru aluat: 500 g faina 500 g unt proaspat 1 pahar cu apa 1 lingurita cu ulei 1 lingura rasa cu sare   Mod de preparare: Cerne făina pe masa de aluat. Fă în mijloc o gaură în care toarnă…
Read more »

Rasol de peşte delicios

3 March 2013
Retete_1Rasol de peşte delicios din: peste, morcov, ceapa, telina, patrunjel, cartofi, sare, piper, patrunjel verde, unt, cateva boabe de piper. Ingrediente: 1 kg peste (crap, cod, merluciu) 1 morcov 1 ceapa 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 kg cartofi sare piper patrunjel verde unt (ulei de post) cateva boabe de piper 1-2 foi de…
Read more »

Sendvis cu salata de peste

3 March 2013
Sendvis_cu_salata_de_pesteSendvis cu salata de peste din: file de cod, cartofi, ceapa rosie, morcov, ardei gras, maioneza, lamaie, sare si paine prajita. Ingrediente: 300-400 file de cod 2-3 cartofi 1 ceapa rosie 1 morcov 1 ardei gras 5 linguri cu maioneza 1 lamaie sare felii de paine prajita   Mod de preparare: Pune peştele la fiert…
Read more »

Retete internationale: Supă minestrone

3 March 2013
Supa_minestroneSupă minestrone din: fasole alba, morcovi, telina, rosii, cimbru, supa de legume, fasole verde, paste, sare, piper, busuioc si parmezan. Ingrediente: 1 conserva mica de fasole alba 2 morcovi 2 legatura de telina (verdeata) 2 rosii 2 linguri cimbru 500 ml supa de legume 150 g fasole verde 100 g paste tip penne sare piper…
Read more »

Pastrav in folie de aluminiu

3 March 2013
Peste_6Pastrav in folie de aluminiu din: pastravi, ciuperci, sare, piper, busuioc, ulei, usturoi, verdeata si folie de aluminiu. Ingrediente: 2 pastravi 4 ciuperci sare piper busuioc ulei usturoi verdeata folie de aluminiu   Mod de preparare: Speli pestele, il curesti si faci cateva crestaturi mici pe suprafaţa corpului. Stropeşti o folie de aluminiu cu ulei,…
Read more »

Minitarte cu brânză şi urzici

3 March 2013
Minitarte_cu_brânza_si_urziciMinitarte cu brânză şi urzici din: faina, unt, sare, ou, urzici, ceapa, usturoi, oua, branza rasa, smantana, sare, piper si forme de tarta. Ingrediente: aluat: 250 g faina 125 g unt 1 varf de sare 1 ou umplutura: 125 g urzici proaspete 1 ceapa 1-2 catei de usturoi 1 cub de unt 4 oua 125…
Read more »

Reteta zilei: Supa crema de langustine

3 March 2013
Supa_crema_de_langustine_5Supa crema de langustine din: langustine, ceapa, morcovi, telina, praz, rosii, pasta de tome, anason, patrunjel, foaie de dafin, coniac, supa de peste, apa, sofran, smantana, ulei vegetal, sare si piper. Ingrediente: 1 kg langustine intregi (crevete sau homar) 190g ceapa 100 g morcovi 125g țelina 140g praz 75g de rosii 2 linguri de pasta…
Read more »

Cocktail cu lichior de cacao si coniac

3 March 2013
Cocktailuri_4Cocktail cu lichior de cacao si coniac din: zeama de grepfrut, coniac si lichior de cacao. Ingrediente: 20 ml zeamă de grepfrut 20 ml coniac 20 ml lichior de cacao   Mod de preparare: Se introduc într-un shaker toate ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită în shaker şi se…
Read more »

Muschi umplut cu legume la cuptor

3 March 2013
Muschi_umplut_cu_legume_la_cuptorMuschi umplut cu legume la cuptor din: spanac, ceapa, usturoi, ulei, carne tocata, pesmet, sare, piper, nucsoara, muschi de porc, cartofi, ceapa rosie, ardei gras, dovlecei, faina, cidru si supa. Ingrediente: 100 g spanac (conser­vă) 1 cea­pă 2 căței usturoi 4 linguri ulei 150 g carne tocată 100 g pesmet sare piper nucșoară 800 g…
Read more »

Pui umplut cu dovleac, portocală şi ghimbir

3 March 2013
Retete_1Pui umplut cu dovleac, portocală şi ghimbir din: pui, dovleac, portocala, ghimbir, condimente cajun, garam masala, turmeric, oregano, susan, seminte de in, samburi de pin, piper, usturoi, sare de mare, cimbru verde si vin. Ingrediente: 1 pui (cam de 1,5 kg) 1 dovleac 1 portocala 1 radacina ghimbir 1 lingurita condimente cajun 1 lingurita garam…
Read more »

Desert: Clătite umplute

3 March 2013
Clatite_umpluteClătite umplute din: faina, lapte, oua, ulei, apa, sare, banane, cacao, zahar, vanilie si sare. Ingrediente: 250 g faina 500 ml lapte 3 oua o lingura ulei 1-2 linguri apa un praf sare pentru garnitura: 4 banane pentru sos: 55 g cacao 280 g zahar 250 ml apa cateva picaturi vanilie un praf sare  …
Read more »

Pachetele rumenite

3 March 2013
Pachetele_rumenitePachetele rumenite din: ou, apa, ulei, faina, sare, ciuperci, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: pentru aluat: 1 ou 150 ml apa 1 lingura cu ulei faina cat cuprinde sare pentru umplutura: 500 g ciuperci 2 cepe 3-4 catei de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Bate oul…
Read more »

Pudding din griş cu sos de zmeură

3 March 2013
Pudding_din_gris_cu_sos_de_zmeuraPudding din griş cu sos de zmeură din: zmeura, ciocolata alba, lapte, gris, zahar vanilat, unt, sare, zahar, forma de copt si zahar pudra. Ingrediente: 300 g zmeura 60 g ciocolata alba 400 ml lapte 80-90 g gris 1-2 pachete de zahar vanilat 1 lingura unt 1 varf de sare 2 1/2 linguri zahar 1…
Read more »

Supă de legume, cu tăitei in forma de inimioara

3 March 2013
Supa_de_legume_cu_taitei_in_forma_de_inimioaraSupă de legume, cu tăitei in forma de inimioara din: concentrat, morcov, praz, taitei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 cuburi concentrat pentru 1,5 l 1 morcov 1 praz 100 g taitei in forma de inima patrunjel tocat sare si piper, dupa gust   Mod de preparare: Morcovii şi prazul se spală şi se scurg…
Read more »

Rulada de bezea si caramel sarat

3 March 2013
Rulada_de_bezea_si_caramel_saratRulada de bezea si caramel sarat din: albusuri, zahar tos, amidon, otet de vin alb, nuci, scortisoara, zahar pudra, mere acrisoare, frisca lichida, coniac, unt nesarat, sirop de artar, zahar, frisca lichida si sare grunjoasa. Ingrediente: 4 albusuri 180 g zahar tos 1 1/2 linguri amidon 1 lingurita otet de vin alb 50 g nuci,…
Read more »

Reteta zilei: Piept de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello

3 March 2013
Piept_de_curcan_invelit_in_bacon_cu_sos_de_limoncello_11Piept de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello din: piept de curcan, lamaie, unt, ceapa, limoncello, plante aromatice, felii de bacon, sare si piper. Ingrediente: 700g piept de curcan 1 lamaie 40 g unt 1 ceapa 1 pahar mic limoncello (lichior de lamaie) amestec de plante aromatice legate cu sfoara (salvie, rozmarin si…
Read more »

Ciuperci cu suc de portocale şi usturoi

3 March 2013
Ciuperci_cu_suc_de_portocale_si_usturoiCiuperci cu suc de portocale şi usturoi din: ciuperci, portocale, usturoi, patrunjel, ulei de masline, marar si sare. Ingrediente: 12 ciuperci 2 portocale 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 4 linguri ulei de masline 1 lingura marar tocat sare   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă cu atenţie. Se rade coaja de portocală şi…
Read more »

Gogoşele pufoase cu banane

3 March 2013
Gogosele_pufoase_cu_bananeGogoşele pufoase cu banane din: banane, faina, oua, drojdie uscata, zahar, rom, scortisoara, nucsoara, esenta de vanilie, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 4 banane foarte coapte 125 g faina 2 oua o lingura drojdie uscata 4 linguri zahar o lingura rom un praf scortisoara un praf nucsoara cateva picaturi esenta de vanilie ulei pentru prajit…
Read more »

Aperitiv picant

3 March 2013
Aperitiv_picantAperitiv picant din: carne de berbecut sau de vita, ceapa, cimbru, patrunjel, ulei, sare, piper, faina, drojdie, zahar, ulei, apa si sare. Ingrediente: 400 g carne de berbecut sau de vita 2 cepe cimbru patrunjel ulei sare piper pentru aluat: 700 g faina drojdie proaspata cat o nuca 1 lingurita cu zahar 1 cescuta cu…
Read more »

Ciuperci cu ceapă roşie şi pătrunjel

3 March 2013
Ciuperci_cu_ceapa_rosie_si_patrunjelCiuperci cu ceapă roşie şi pătrunjel din: ciuperci, ceapa rosie, usturoi, ulei, otet balsamic, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci mici 2 cepe rosii 2 catei de usturoi 3 linguri de ulei 3-4 linguri de otet balsamic sare piper 1 lingura patrunjel tocat   Mod de preparare: Ciupercile se spală şi se curăţă.…
Read more »

Chec pufos

3 March 2013
Chec_pufosChec pufos din: banane, nuci, faina, zahar, unt, oua, praf de copt si zahar vanilat. Ingrediente: 3 banane 100 g nuci 220 g faina 100 g zahar 100 g unt 2 oua 1/2 plic praf de copt un plic zahar vanilat   Mod de

Reteta zilei: Cheesecake cu blat din biscuiti

2 March 2013
Cheesecake_cu_blat_din_biscuiti_18Cheesecake cu blat din biscuiti din: biscuiti digestivi, unt, zahar brun, amidon de porumb, suc de lamaie, smantana, crema de branza dulce, oua, esenta de vanilie, zahar, smantana, esenta de vanilie si zahar pudra. Ingrediente: pentru blat: 250 g biscuiti digestivi 150 g unt 2 linguri de zahar brun pentru crema: 20 g amidon de…
Read more »

Desert: Briose cu fructe

2 March 2013
Briose_cu_fructeBriose cu fructe din: faina, unt, zahar pudra, oua, iaurt, praf de copt, sare, fructe, si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 250 g faina 120 g unt topit 150 g zahar pudra 2 oua un pahar mic iaurt un plic praf de copt un praf sare pentru umplut: 200 g fructe congelate 2-3 linguri zahar pentru…
Read more »

Ciorba de pui si paste

2 March 2013
Ciorba_de_pui_si_pasteCiorba de pui si paste din: tacamuri de pui, morcovi, ceapa, pastarnac, ardei gras, paste fainoase, bors de tarate, sare si patrunjel. Ingrediente: o tavita tacamuri de pui 2 morcovi o ceapa un pastarnac un ardei gras 150 g paste fainoase, dupa gust un litru bors de tarate sare cateva fire patrunjel   Mod de…
Read more »

Sardine in camasa

2 March 2013
Sardine_in_camasaSardine in camasa din: sardine, faina, ou, pesmet, curry, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 sardine 4 linguri faina un ou 50 g pesmet fin 2 lingurite curry 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală pestele în apă rece, apoi se şterge cu un prosop absorbant de bucă­tărie.…
Read more »

Placintele cu morcovi

2 March 2013
Placintele_cu_morcoviPlacintele cu morcovi din: morcovi, branza telemea, unt, branza de vaci, unt, faina si sare. Ingrediente: 500 g morcovi 300 g branza telemea 1 lingura cu unt pentru aluat: 300 g branza de vaci 300 g unt sau margarina 300 g faina sare   Mod de preparare: Framanta branza cu untul si faina amestecata cu…
Read more »

Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui

2 March 2013
Supa_de_ciuperci_si_praz_cu_asmatuiSupă de ciuperci şi praz cu asmăţui din: praz, ciuperci, ulei, supa de legume, lapte de soia, migdale, sare, piper si asmatui. Ingrediente: 1 praz 250 g ciuperci 1 lingura ulei 400 ml supa de legume 100 g lapte de soia 1 lingura migdale macinate sare piper asmatui   Mod de preparare: Prazul se curăţă,…
Read more »

Vita cu sos de piper

2 March 2013
Vita_cu_sos_de_piperVita cu sos de piper din: vrabioare de vitel, unt, sare, piper, smantana, galbenus si coniac. Ingrediente: 4 vrabioare de vita 100 g unt sare pentru sos: o lingura piper negru maruntit 200 ml smantana de gatit un galbenus 1/2 lingura coniac   Mod de preparare: Vrăbioarele se prăjesc câte 5 minute pe fiecare parte…
Read more »

Ciuperci brune în oţet balsamic

2 March 2013
Ciuperci_brune_în_otet_balsamicCiuperci brune în oţet balsamic din: ciuperci, usturoi, frunze de dafin, rozmarin, busuioc, otet balsamic, sare, ulei de masline, capere si ardei iute. Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon 4 catei de usturoi 4 frunze de dafin 4 crengute rozmarin proaspat 1 legatura busuioc 100 ml otet balsamic sare 4 linguri ulei de masline 1 lingura…
Read more »

Orez cu ciuperci, pui si sos

2 March 2013
Orez_cu_ciuperci_pui_si_sosOrez cu ciuperci, pui si sos din: orez, usturoi, unt, piept de pui, ciuperci, unt, faina, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 8 linguri orez cu bob mare un catel de usturoi o lingurita unt pentru sos: 200 g piept de pui 8 ciuperci 25 g unt 2 linguri faina 200 ml vin alb sare…
Read more »

Pulpe de pui cu smantana

2 March 2013
Pulpe_de_pui_cu_smantanaPulpe de pui cu smantana din: pulpe de pui, ciuperci, concentrat de pui, smantana, unt, bulion, rosie si patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe de pui intregi 1/2 cutie mica ciuperci un cub concentrat de pui 200 ml smantana de gatit 45 g unt o lingurita bulion o rosie cateva fire de patrunjel sau marar   Mod…
Read more »

Salată de conopidă, ciuperci şi sparanghel verde

2 March 2013
Salata_de_conopida_ciuperci_si_sparanghel_verdeSalată de conopidă, ciuperci şi sparanghel verde din: spanac, ciuperci, conopida, sparanghel verde, miez de anghinare, ardei, otet, ulei, sare, piper si mustar. Ingrediente: 200 g spanac 150 g ciuperci 400 g conopida 250 g sparanghel verde 4 miezuri de anghinare (conserva) 1 ardei rosu 2 linguri otet 5 linguri ulei sare piper macinat 1/2…
Read more »

Friptura de vita cu salata

2 March 2013
Friptura_de_vita_cu_salataFriptura de vita cu salata din: muschi de vita, ulei, rosioare, avocado, suc de lamaie, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o lingura de ulei pentru salata: 6 rosioare un grepfrut roz un avocado sucul unei lamai sare piper cateva frunze de coriandru   Mod de preparare: Grepfrutul se decojeste, se…
Read more »

Reteta zilei: Friptura de miel cu rozmarin si usturoi

2 March 2013
Friptura_de_miel_cu_rozmarin_si_usturoi_5Friptura de miel cu rozmarin si usturoi din: pulpa de miel, rozmarin, usturoi, ulei vegetal, sare, piper, broccoli si cartofi copti. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 crengute de rozmarin 4 catei de usturoi 2 linguri de ulei vegetal Sare si piper dupa gust Broccoli si cartofi copti pentru servire     Mod de preparare:…
Read more »

Rulada de dovleac cu branza dulce

2 March 2013
Rulada_de_dovleac_cu_branza_dulceRulada de dovleac cu branza dulce din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, crema de dovleac, nuca macinta, sare, praf de copt, zeama de lamaie, crema mascarpone, zahar pudra, zahar vanilat si galbenusuri. Ingrediente: pentru foaie: 4 oua 4 linguri cu faina 4 linguri zahar un plic zahar vanilat 300 g crema de dovleac 2 linguri…
Read more »

Cartofi umpluţi cu cremă de brânză

2 March 2013
Cartofi_umpluti_cu_crema_de_brânzaCartofi umpluţi cu cremă de brânză din: cartofi, branza de vaci, telemea de vaca, crema de branza, smantana, sunca de praga, ceapa rosie, salata verde si masline. Ingrediente: 8 cartofi mari pentru umplutura: 100 g branza de vaci 100 g telemea de vaca 100 g crema de branza 100 g smantana 100 g sunca de…
Read more »

Tartă-aperitiv cu brânză

2 March 2013
Tarta_aperitiv_cu_brânzaTartă-aperitiv cu brânză din: unt, faina, smantana, sare, branza, oua, chimen si pesmet. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt sau margarina 400 g faina 50 ml smantana un praf de sare pentru umplutura: 400 g branza sarata 3-4 oua o lingurita chimen 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Se cerne făina într-un bol şi,…
Read more »

Bors cu mazare si paste

2 March 2013
Bors_cu_mazare_si_pasteBors cu mazare si paste din: mazare, telina, boabe de porumb, cartofi, morcovi, rosii, ardei, ceapa, sare, piper, bors, paste, ulei si leustean. Ingrediente: 300 g mazare o telina 200 g boabe de porumb 4 cartofi 4 morcovi 500 g rosii 2 ardei 2 cepe sare piper bors dupa gust 50 g paste 4 linguri…
Read more »

Jeleu de mandarine

2 March 2013
Jeleu_de_mandarineJeleu de mandarine din: portocale, clementine, compot de mandarine, sirop de rodie, zahar tos, scortisoara, foi de gelatina si cointreau. Ingrediente: 3 portocale mari 10-12 clementine 1 conserva de 300 g compot de mandarine 2-3 linguri sirop de rodie 125 g zahar tos un praf de scortisoara 6 foi de gelatina 6 linguri cointreau, grand…
Read more »

Tocană de vită cu morcovi

2 March 2013
Tocana_de_vita_cu_morcoviTocană de vită cu morcovi din: morcovi, vita, cartofi, unt, ceapa, ulei, cimbru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: un kg cub de vita pentru gatit un kg morcovi 4 cartofi 50 g unt 2 cepe mari o lingura ulei o crenguta cimbru 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Carnea…
Read more »

Reteta zilei: Peste la cuptor pe pat de fenicul

2 March 2013
Peste_la_cuptor_pe_pat_de_fenicul_2Pește la cuptor pe pat de fenicul din: peste, ulei de masline, suc de lamaie, fenicul, rozmarin, sote de cartofi, sare si piper. Ingrediente: 120-150g de pește 30ml ulei de masline 1 lingurita de suc ​​de lamaie Fenicul fiert rozmarin sote de cartofi sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Asigurați-va ca peștele…
Read more »

Ccktail cu lichior de cafea si smantana

2 March 2013
Cocktailuri_4Ccktail cu lichior de cafea si smantana din: lichior de cacao si smantana. Ingrediente: 40 ml lichior de cacao 20 ml smântână     Mod de preparare: Se introduc într-un shaker ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită în shaker şi se serveşte într-un pahar de cocktail.  
Read more »

Pateuri cu carne de vita

2 March 2013
Pateuri_cu_carne_de_vitaPateuri cu carne de vita din: carne de vita, ulei, unt, faina, apa, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 400 g carne de vita ulei pentru aluat: 250 g unt 400 g faina 8 linguri cu apa 1 lingura cu suc de lamaie sare   Mod de preparare: Frământă untul cu făina, sare, apă şi…
Read more »

Crap aromat

2 March 2013
Crap_aromatCrap aromat din: crap, iaurt, masline, cartofi, morcovi, ardei gras, lamaie, ulei, vin alb, pesmet, cimbru, busuioc, capere, piper negru si rosu si sare. Ingrediente: 1 crap (sau novac, ca e la fel de gustos si mult mia ieftin) 200 g iaurt 100 g masline fara samburi 2 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras rosu…
Read more »

Rulada cu crema de ciocolata si castane

2 March 2013
Rulada_cu_crema_de_ciocolata_si_castaneRulada cu crema de ciocolata si castane din: oua, zahar tos, esenta de vanilie, faina, cacao, frisca, piure de castane si ciocolata cu lapte. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 125 g zahar tos 1 lingurita esenta de vanilie 60 g faina cu factor de crestere 40 g cacao plus 1 lingura pentru prasarat pentru umplutura:…
Read more »

Salata de spanac cu dovleac si nuci de pin

2 March 2013
Salata_de_spanac_cu_dovleac_si_nuci_de_pinSalata de spanac cu dovleac si nuci de pin din: dovleac, ulei de masline, ardei iute, ghimbir, usturoi, nuci de pin, scortisoara, otet de mere si spanac. Ingrediente: 1 dovleac, curatat de coaja si taiat cuburi 4 linguri ulei de masline 1 ardei iute, tocat marunt 1 lingurita ghimbir razuit 2 catei de usturoi 3…
Read more »

Friptură cu sos de muştar

2 March 2013
Friptura_cu_sos_de_mustarFriptură cu sos de muştar din: muschi de vita, ulei, piper boabe, smantana, mustar iute, miere si sare. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o lingura ulei pentru sos: 2 linguri amestec piper boabe 125 ml smantana o lingura mustar iute o lingurita miere sare   Mod de preparare: In tigaie, se rumenesc pe ambele…
Read more »

Cocktail cu rom, gin si lichior de cacao

2 March 2013
Cocktailuri_9Cocktail cu rom, gin si lichior de cacao din: rom, gin, lichior de cacao si zeama de portocala. Ingrediente: 15 ml rom 15 ml gin 15 ml lichior de cacao 15 ml zeamă  de portocală   Mod de preparare: Se introduc într-un shaker ingredientele de mai sus, împreună cu 2-3 cuburi de gheaţă. Se agită…
Read more »

Peşte în sos picant

2 March 2013
Peste_în_sos_picantPeşte în sos picant din: crap, usturoi, foi de dafin, ulei, pasta de tomate, sos de rosii, ardei iute, tarhon, piper alb si sare. Ingrediente: 1 crap mai maricel 7 catei de usturoi 2 foi de dafin ulei 2 linguri cu pasta de tomate 1 ceascuta cu sos de rosii 1 ardei iute 1 fir…
Read more »

Reteta zilei: Orez cu lapte de cocos, scortisoara si stafide

2 March 2013
Orez_cu_lapte_de_cocos_scortisoara_si_stafide_8Orez cu lapte de cocos, scortisoara si stafide din: orez, sare, lapte de cocos, zahar, scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare, coriandru, ou si stafide. Ingrediente: 1 ceasca de orez alb cu bobul mijlociu 1/4 linguriță de sare 3/4 ceasca lapte de cocos 6 linguri de zahar (sau mai mult dupa gust) 1/2 lingurita scortisoara 1/4 lingurita…
Read more »

Pui Cacciatore

2 March 2013
Pui_CacciatorePui Cacciatore din: ulei de masline, pulpe de pui, ardei gras, ceapa, usturoi, fulgi de piper rosu, masline, vin rosu, supa de pui, rosii si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 8 pulpe de pui dezosate sare şi piper proaspăt măcinat 1 ardei gras roşu, tăiat în felii subţiri 1 o ceapă de…
Read more »

Ciorbă cu usturoi şi sparanghel

2 March 2013
Ciorba_cu_usturoi_si_sparanghelCiorbă cu usturoi şi sparanghel din: sparanghel, morcovi, ceapa, usturoi, radacina de telina, cartofi, sare, piper macinat, ardei, patrunjel, bors si smantana vegetala. Ingrediente: 500 g sparanghel 2-3 morcovi 2 cepe 4 catei de usturoi o radacina de telina 3-4 cartofi sare piper macinat 2 ardei o legatura patrunjel bors dup gust 200 g smantana…
Read more »

Frigarui de pui cu cimbru si limette

2 March 2013
Frigarui_de_pui_cu_cimbru_si_limetteSe taie fâșii pe lung sau cuburi 800 g filéuri de piept de pui. Se amestecă 1 linguriță curry, 1 vârf de cuțit piper de Cayenne­, sucul de la  2 limette, 1 linguriță ghimbir proaspăt ras, 2 căței de usturoi pisați și 5 linguri ulei. Se așază carnea în această marinată, se tăvălește și se…
Read more »

Piure cu sofran si telina

2 March 2013
Piure_cu_sofran_si_telinaPiure cu sofran si telina din: cartofi, telina, lapte, sofran, nucsoara, usturoi, ulei de masline si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg cartofi, curatati de coaja si taiati bucati 1 telina, curata si taiata bucati 250 ml lapte un praf de sofran 2 catei de usturoi, zdrobiti nucsoara razuita 2 linguri ulei

Salata cu carne de vita si ceapa rosie

2 March 2013
Salata_cu_carne_de_vita_si_ceapa_rosieSalata cu carne de vita si ceapa rosie din: carne fiarta de vita, ceapa rosie, sare, castraveti acri, capere, ciuperci, otet si ulei. Ingrediente: un kg carne fiarta de vita o ceapa rosie sare 2-3 castraveti acri 2 linguri capere 200 g ciuperci 2 linguri otet 2 linguri ulei   Mod de preparare: Carnea se…
Read more »

Cum se prepara pandispanul

1 March 2013
Cum_se_prepara_pandispanul_08Daca doriti sa faci un tort umplut cu crema preferata sau o prajitura delicioasa si nu va amintiti reteta pentru pandispan, aveti mai jos modalitatea cea mai simpla de realizare a unui pandispan pufos. Ce trebuie sa retineti la realizarea unui pandispan este ca numarul oualelor va fi intotdeauna egal cu numarul lingurilor de zahar…
Read more »

Reteta zilei: Supa crema de sfecla

1 March 2013
Supa_crema_de_sfecla_4O supa clasica, supa crema de sfecla, are un gust usor dulceag, este delicioasa si gustoasa, iar avantajul este ca poate fi servita atat rece, cat si calda. Ingrediente: 100 g cartofi 100 g ceapa 1 cațel de usturoi 500g sfecla 500 ml supa de pui sau de legume 500 ml de apa 1 lingurița…
Read more »

Peşte în sos de ciuperci

1 March 2013
Peste_în_sos_de_ciuperciPeşte în sos de ciuperci din: file de peste, ciuperci, ceapa, faina, vin, mustar, zeama de lamaie, supa de legume, ulei si sare. Ingrediente: 600 g file de peste 2 cutii cu ciuperci 2 cepe 2 linguri cu faina 1/2 pahar cu vin 2 lingurite cu mustar 1 lingurita cu zeama de lamaie 1/2 cana…
Read more »

Supă cu găluşte şi pătrunjel

1 March 2013
Supa_cu_galuste_si_patrunjelSupă cu găluşte şi pătrunjel din: supa de legume, patrunjel, unt, gris, oua, sare si nucsoara. Ingrediente: 1 litru supa de legume patrunjel tocat, pentru decor 100 g unt 250 g gris 4 oua sare nucsoara   Mod de preparare: Pentru găluşte, se amestecă untul cu sarea şi nucşoara până se obţine o spumă. Se…
Read more »

Salată de cartofi cu struguri

1 March 2013
Salata_de_cartofi_cu_struguriSalată de cartofi cu struguri din: salata verde, cartofi, tofu, maioneza vegetala, nuci, boabe de strugure si sare. Ingrediente: 1 salata verde 3-4 cartofi 100 g tofu cateva linguri cu maioneza vegetala 50 g nuci cateva boabe de strugure sare   Mod de preparare: Spală cartofii şi fierbe-i în apă cu sare. Lasă-i să se…
Read more »

Biban la cuptor cu lămâie şi capere

1 March 2013
Biban_la_cuptor_cu_lamâie_si_capereBiban la cuptor cu lămâie şi capere din: bibani, frunze de lamai, lamai, capere, unt, smantana, sofran, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 bibani curatati 8 frunze de lamai 2 lamai 1 pahar capere 4 linguri unt 200 ml smantana sofran 1/2 legatura patrunjel sare piper macinat   Mod de preparare: Peştele se spală şi…
Read more »

Chec cu rom si caise confiate

1 March 2013
Chec_cu_rom_si_caise_confiateChec cu rom si caise confiate din: stafide, rom brun, nectar de caise, faina integrala, faina de secara, drojdie, zahar, lapte, caise confiate, margarina, branza de vaci, oua, sare, seminte de dovleac si fulgi de ovaz. Ingrediente: 200 g stafide 80 ml rom brun 70 ml nectar de caise 80 g faina integrala 80 g…
Read more »

Crostini cu roşii, mozarella si măsline

1 March 2013
Crostini_cu_rosii_mozarella_si_maslineCrostini cu roşii, mozarella si măsline din: rosii, mozzarella, masline, usturoi, ciabatta, sare, oregano, piper si ulei de masline. Ingrediente: 4 rosii mari 250 g mozzarella 8 masline mari 1 catel de usturoi 8 felii de ciabatta sare oregano piper macinat ulei de masline pentru uns hartia de copt   Mod de preparare: Roşiile se…
Read more »

Bors taranesc cu praz

1 March 2013
Bors_taranesc_cu_prazBors taranesc cu praz din: praz, ceapa, ardei, morcovi, dovlecel, cartofi, telina, ulei, sare, piper, patrunjel, frunze de telina, ardei iute murat si bors. Ingrediente: un fir de praz o ceapa alba 2-3 ardei 2 morcovi un dovlecel 3 cartofi o telina mica 2-3 linguri ulei sare piper o legatura patrunjel o legatura frunze de…
Read more »

Reteta zilei: Piersici umplute

1 March 2013
Piersici_umplute_12Cu siguranta va sunt dragi piersicile umplute pentru ca sunt gustoase si mai ales pentru ca va amintesc de copilarie cand mamele noastre le pregateau duminica pentru noi. Piersicile sunt niste fursecuri umplute cu nutella sau cu crema de ciocolata care daca le incercati o data, in mod sigur o sa devina o reteta de…
Read more »

Tagine cu carne de vita

1 March 2013
Tagine_cu_carne_de_vitaTagine cu carne de vita din: faina, carne de vita, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, ghimbir, patrunjel, chimen, curmale, concentrat de vita, zeama de lamaie, sirop de artar si sos de soia. Ingrediente: 3 linguri faina 1,2 kg carne de vita, taiata buati mari 4 linguri ulei de masline 2 cepe rosii,…
Read more »

Salată de praz, cu brânză, mere şi nuci

1 March 2013
Salata_de_praz_cu_brânza_mere_si_nuciSalată de praz, cu brânză, mere şi nuci din: tulpini de praz, mere, suc de lamaie, suc de portocale, sare, piper, miez de nuca, branza roquefort, smantana si patrunjel. Ingrediente: 2 tulpini de praz 2 mere cate 3 linguri de suc de lamaie, respectiv portocale 2 linguri ulei de susan sare piper macinat 80 g…
Read more »

Retete delicioase: Banane caramel

1 March 2013
Banane_caramelBanane caramel din: banane, unt, zahar, rom, scortisoara, inghetata de vanilie, capsune, ciocolata negara si zahar pudra. Ingrediente: 4 banane mari 4 linguri cu unt 6 linguri cu zahar 150 ml rom 1 praf de scortisoara 4 cupe cu inghetata de vanilie 4 capsune 100 g ciocolata neagra 1 plic cu zahar pudra   Mod…
Read more »

Reteta zilei: Rulouri cu carne de miel

1 March 2013
Rulouri_cu_carne_de_miel_4Rulouri cu carne de miel din: muschi de miel, ulei vegetal, sare, piper si fasole boabe. 2 randuri muschi de miel cu os 1 lingura de ulei vegetal Sare si piper dupa gust Fasole boabe pentru servire       Mod de preparare: Folosind un cutit ascutit, indepartati stratul de grasime. Dezosati carnea de miel.…
Read more »

Medalioane gratinate cu legume si gnocchi

1 March 2013
Medalioane_gratinate_cu_legume_si_gnocchiMedalioane gratinate cu legume si gnocchi din: praz, rosii, patrunjel, supa, file de vita, sare, piper, ou, coaja de lamaie rasa, pesmet, mustar cu seminte, smantana si gnocchi. Ingrediente: 750 g praz 4 rosii 1 legatura patrunjel 1 lingura supa 500 g file de vita 2 linguri unt 125 ml supa sare piper 1 ou…
Read more »

Prajitura cu miere si migdale

1 March 2013
Prajitura_cu_miere_si_migdalePrajitura cu miere si migdale din: zahar, apa, praf de copt, scortisoara, migdale, alune, fistic, seminte de pin, faina, miere, otet si sare. Ingrediente: 500 g zahăr 500 ml apă 2 pliculeţe cu praf de copt 1 linguriţă cu scorţişoară migdale alune fistic seminţe de pin făină cât cuprinde (aproximativ 500 g) 1 linguriţă cu…
Read more »

Salată de legume cu brânză, ouă şi crutoane

1 March 2013
Salata_de_legume_cu_brânza_oua_si_crutoaneSalată de legume cu brânză, ouă şi crutoane din: sparanghel verde, oua, gogosare, rosii cherry, branza, capere, ceapa verde, paine alba, sare, piper macinat, ulei de masline, otet de mere si suc de portocale. Ingrediente: 200 g sparanghel verde 3 ouă fierte tari 1 gogoşar roşu mic 200 g roşii cherry 200 g brânză 2…
Read more »

Bors de fasole cu praz

1 March 2013
Bors_de_fasole_cu_prazBors de fasole cu praz din: fasole alba si rosie, ceapa, praz, morcovi, piept afumat, ardei capia, sare, piper, suc de rosii, bors si boia iute. Ingrediente: 400 g fasole boabe alba si rosie 2 cepe un fir praz 2 morcovi 300 g piept afumat 1-2 ardei capia 2 linguri ulei sare piper 300 ml…
Read more »

Sandwich cu omleta si somon

1 March 2013
Sandwich_cu_omleta_si_somonSandwich cu omleta si somon din: paine de secara, oua, unt, marar, somon afumat, lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 2 felii de paine de secara densa 2 oua o lingurita de unt 3 fire de marar tocat 2 felii de somon afumat o jumatate de lamaie verde sare si piper, dupa gust   Mod…
Read more »

Pateu cu ciuperci si castane

1 March 2013
Pateu_cu_ciuperci_si_castanePateu cu ciuperci si castane  din: vin alb sec, ciuperci deshidratate, unt, ciuperci, usturoi, chimen, castane, crema de branza de vaci, pasta de susan, nucsoara, ardei capia, marar si lipii. Ingrediente: 150 ml vin alb sec 30 g ciuperci deshidratate 75 g unt nesarat 750 g ciuperci, taiate felii 3 catei de usturoi, zdrobit 1…
Read more »

Reteta zilei: Tarta cu afine, merisoare si frisca cu aroma de portocale

1 March 2013
Tarta_cu_afine_merisoare_si_frisca_cu_aroma_de_portocale_6Tarta cu afine, merisoare si frisca cu aroma de portocale din: albus de ou, merisoare, lichior de portocale, afine, nuci, zahar brun, amidon, scortisoara, ghimbir, cuisoare, coaja de portocala, suc de portocala, nuci, faina, unt, coaja de lamaie, scortisoara, ghimbir, ceai, cuisoare, sare de mare si smantana. Ingrediente umplutura: 1 albus de ou, bătut ușor…
Read more »

Desert de lamaie

1 March 2013
Desert_de_lamaieDesert de lamaie din: coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, limoncello, frisca, albusuri, pricomigdale si felii de lamaie. Ingrediente: coaja rasa de la 1 lamaie si 3 linguri zeama 5 linguri zahar tos 3 linguri limoncello – lichior de lamaie 300 ml frisca lichida 2 albusuri 75 g pricomigdale, sfaramate felii de lamaie,…
Read more »

Naut cu sos de patrunjel

1 March 2013
Naut_cu_sos_de_patrunjelNaut cu sos de patrunjel din: naut, fasole alba, fasole rosie, ceapa, ardei gras, sare, unt, faina, lapte, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 cana cu naut fiert 100 g fasole alba 100 g fasole rosie 1 ceapa 1 ardei gras sare pentru sos: 1 lingura cu unt 1 lingura cu faina 300 ml lapte…
Read more »

Ananas cu piept de pui

1 March 2013
Ananas_cu_piept_de_puiAnanas cu piept de pui din: piept de pui, ananas, zahar brun, ardei iute, sos de soia, miere, ulei de masline, ceapa verde, sare si coniac. Ingrediente: 2 piepti de pui 1 ananas sau o conserva mare de ananas 2 linguri cu zahar brun pentru marinata: 1 aredei iute rosu 2 linguri cu sos de…
Read more »

Salată de legume cu sos de sardine

1 March 2013
Salata_de_legume_cu_sos_de_sardineSalată de legume cu sos de sardine din: broccoli, morcovi, tulpini de telina, gulie, ardei gras, ceapa rosie, sare, file de sardine, usturoi, busuioc, ulei de masline, suc de lamaie si piper macint. Ingrediente: 1 broccoli mic 2 morcovi 2 tulpini de ţelină 1 gulie 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 cepe…
Read more »

Retete de post: Pastă de măsline

1 March 2013
Pasta_de_maslinePastă de măsline din: masline, pesmet, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 500 g măsline fără sâmburi 150 g pesmet 100 ml ulei 6-7 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: într-un castron mai mare, mixează bine măslinele fără sâmburi. Adaugă treptat uleiul şi mixează mai uşor. Dacă se întăreşte prea tare, adaugă ulei, dar…
Read more »

Naut cu cuscus si carnati chorizo

1 March 2013
Naut_cu_cuscus_si_carnati_chorizoNaut cu cuscus si carnati chorizo din: naut, carnati chorizo, cuscus, ceapa, unt, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cana cu naut fiert 2-3 carnati chorizo 150 g cuscus 1 ceapa 1 lingurita cu unt patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Pune la încins 2-3 linguri cu ulei. Adaugă cuşcuşul şi amestecă…
Read more »

Crema de ou cu glazura de zahar ars

1 March 2013
Crema_de_ou_cu_glazura_de_zahar_arsCrema de ou cu glazura de zahar ars din: unt, frisca, esenta de vanilie, scortisoara, nucsoara, zahar tos, rom, galbenusuri si amidon. Ingrediente: 1 lingura unt pentru uns 500 ml frisca lichida 1/2 lingurita esenta de vanilie 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita nucsoara proaspat razuit 125 g zahar tos, plus 6 linguri pentru glazura 3…
Read more »

Cocktail de creveţi cu mango

1 March 2013
Cocktail_de_creveti_cu_mangoCocktail de creveţi cu mango din: mango, creveti, usturoi, ulei, ardei gras, muguri de soia, rucola, otet de vin alb, otet balsamic, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 mango mare si copt 12 creveti preparati 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 1 ardei gras mic, rosu 1 mana de muguri de soia…
Read more »

Reteta zilei: Chifle cu stafide

1 March 2013
Chifle_cu_stafide_16Chifle cu stafide din: faina, apa, lapte praf, zahar de pudra, sare, drojdie, ou, unt nesarat, amestec de condimente, stafide. 15g faina 75g de apa 240g faina 15g lapte praf 40g pudra de zahăr 3g sare 5g drojdie 1 ou 85g apa calda 20g unt nesarat moale 5g amestec de condimente 60g stafide Ingrediente pasta…
Read more »

Cocktail cu rom

1 March 2013
Cocktailuri_13Cocktail cu rom din: rom alb, suc de lamaie, sirop de zahar, gheata zdrobita si lime. Ingrediente: 60 ml rom alb 20 ml suc de lămâie/lime 1 linguriţă sirop de zahăr 1 păhărel de gheaţă zdrobită 1 felie de lămâie/lime, pentru decor   Mod de preparare: Se amestecă ingredientele la viteză redusă în blender, împreună…
Read more »

Salată de fructe de mare, în stil thailandez

1 March 2013
Salata_de_fructe_de_mare_în_stil_thailandezSalată de fructe de mare, în stil thailandez din: creveti, calamar, sare, fasole verde, rosii cherry, ceapa, ghimbir, coriandru, suc de lamaie, sos de peste, zahar brun, piper si ulei de soia. Ingrediente: 200 g creveti fara cozi si eviscerati 200 g calamar sare 200 g

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu