luni, 18 martie 2013

Retete de Pasti #28


Retete de Paste:

Mancare de cartofi cu slanina

29 July 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 1 lingură unt sau untură 100 g slănină 2 ceşti zeamă de carne 1 lingură smântână sare piper   Mod de preparare: Se taie mărunt o ceapă şi se prăjeşte uşor cu o lingură de unt, fără să se rumenească, împreună cu o bucată de slănină afumată, tăiată…
Read more »

Crochete de gris

29 July 2010
  Ingrediente: 1 ceaşcă griş 3 ceşti apă sau lapte 2 ouă 1 lingură făină 2 linguri untură sare   Mod de preparare: Se toarnă ca mai sus grişul în apă sau în laptele care clocoteşte. Se pune sare. Se fierbe amestecând mereu până se îngroaşă. Când s-a răcorit, se pun ouăle. Din această compoziţie…
Read more »

Limba rasol

29 July 2010
  Ingrediente: 1 limbă cam de 1 kg 3 l apă 2 cepe 1 pătrunjel 10 boabe piper 1 foaie de dafin sare   Mod de preparare: Se spală limba în mai multe ape, frecând-o cu puţin mălai pentru a se lua toată murdăria dintre pori. Se scoate gâtlejul şi se ţine limba cel puţin…
Read more »

Pui cu conopida

29 July 2010
  Ingrediente: 1 pui mare 2 conopide mijlocii 1 ceapă 1 lingură unt sau untură 1 lingură făină, 2 linguri smântână sare   Mod de preparare: Se prăjesc uşor bucăţile de pui cu unt şi cu o ceapă rasă, se aşază în cratiţă. Se fierbe în apă cu sare, conopidă curăţită şi desfăcută în buchete…
Read more »

Pui cu fasole verde

29 July 2010
  Ingrediente: 1 pui mare 1 kg fasole verde 1 ceapă mica 1 linguriţă făină 1 linguriţă bulion 1 lingură unt sau untură 1 linguriţă pătrunjel verde tocat sare   Mod de preparare: Se prăjesc uşor bucăţile de pui în unt sau în untură, se adaugă o ceapă dată pe răzătoare şi făina. Se curăţă…
Read more »

Creier cu rosii la cuptor

29 July 2010
  Ingrediente: 1 creier de vacă sau 2 creieri de viţel 150 g ciuperci 4 roşii frumoase 2 linguri unt 1 lingură pesmet 1 lingură brânză rasă sare   Mod de preparare: Se curăţă creierul şi se fierbe . Se taie felii subţiri. Se curăţă de asemenea câteva ciuperci, se taie felii şi se înăbuşă…
Read more »

Pulpa de vitel la tava

29 July 2010
  Ingrediente: 1,500 kg carne 1 lingură untură sare   Mod de preparare: Se alege o pulpă cam de 1,500 kg. Se dă sare, se ţine o jumătate de oră, se pune apoi în tavă, se unge cu unt sau cu untură şi se dă la cuptor la foc potrivit. Se ţine o oră şi…
Read more »

Cartofi cu ceapa

29 July 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 1 lingură untură, sare   Mod de preparare: Se fierb cartofii cu coajă. Se curăţă, se taie felii. Se taie o ceapă mărunt, se pune la foc cu untura fierbinte. Când ceapa s-a muiat, se adaugă cartofii şi sarea, şi se ţin pe foc până se înfierbântă. Se…
Read more »

Varza acra cu costita afumata si untura

29 July 2010
  Ingrediente: 1 varză murată cam de 1 kg 300 g costiţă afumată 3 linguri untură 1 linguriţă boia de ardei 10 boabe piper sare   Mod de preparare: Se taie o varză mare, murată, în felii. Dacă este prea acră, se spală într-o apă sau două şi se scurge bine. Se taie costiţa afumată…
Read more »

Friganele de aluat

29 July 2010
  Ingrediente: 1 ou 3 linguri făină 1/2 ceaşcă lapte sare 2 linguri untură   Mod de preparare: Se freacă bine într-un castron un ou cu trei linguri pline de făină, cu grijă să nu se facă cocoloşi. Se subţiază cu lapte, astfel încât să se obţină un aluat ceva mai gros ca la clătite.…
Read more »

Salată cu peşte afumat şi caş

28 July 2010
Salată cu peşte afumat şi caş  Ingrediente: 1 salată verde 1 conservă şprot afumat 174 kg caş (de vacă sau de oaie, după gust) 1 legătură de ceapă verde 1 legătură ridichi 2-3 roşii 1 legătură de mărar oţet şi ulei după gust un praf de cimbru   Mod de preparare: Scurgi întâi peştele de ulei, apoi îl scoţi din…
Read more »

Spanac ardelenesc

28 July 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 1 lin­gură untură 2 linguri făină 1 ceaşcă de lapte 2-3 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Alegi spanacul, îl speli bine şi-l opăreşti în apă cu sare. Il scurgi si apoi îl toci puţin pe un suport de lemn. Rumeneşti puţin făina în untură şi o stingi…
Read more »

Mancarica de spanac cu marar

28 July 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 2 legături mărar 1 legătură ceapă verde 1 ardei gras 1 morcov 1 roşie 2 linguri făină 100 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi spanacul şi-l laşi în apă rece. Cureţi şi ardeiul, morcovul şi ceapa şi le tai mărunt sau le treci prin râzătoare, după caz. Pui ceapa…
Read more »

Spanac cu smantană si slănină afumată

28 July 2010
  Ingrediente: 2 kg spanac 50-100 g slănină afumată 100 ml smântână 1 ceapă mică 3-4 căţei de usturoi sare şi facultativ zeamă sau sare de lămâie Mod de preparare: Căleşti slănina tăiată mărunt la foc mic, presând mereu bucăţile ca să iasă grăsimea şi să se rumenească puţin. Adaugi ceapa tăiată mărunt, amesteci de…
Read more »

Tocaniţă de urzici

28 July 2010
  Alegi urzi­cile, le speli bine, le pui la fiert cu un pic de sare. Când sunt fierte, le scurgi de apă şi le treci printr-un jet de apă rece. Le laşi să se scurgă şi le toci mărunt. Intr-o tigaie faci un rântaş din ulei şi 3 linguri de făină şi-l laşi pe foc…
Read more »

Ridichi cu maioneza

28 July 2010
  Cureţi 500 g de ridichi, le speli şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Presari apoi puţină sare şi le laşi deoparte ca să-şi lase zeama, între timp, faci o maioneză dintr-un gălbenuş fiert sau crud, 1 lingură muştar şi 250 ml ulei. Presezi apoi ridichile date pe râzătoare şi le amesteci cu…
Read more »

Ciulama de vitel

28 July 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 1 l apă 1 morcov 1 ceapă 1 pătrunjel 1 lingură unt 1 lingură făină sare   Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţele potrivite. Se pune la fiert cu un litru de apă rece şi sare. Carnea trebuie să fie acoperită cu apă. Când dă în clocot, se…
Read more »

Chiftele de peste

28 July 2010
  Ingrediente: 250 g peşte fără oase 2 chifle 2 ouă 2 linguri brânză rasă sare piper 2 linguri făină 100 g  ulei   Mod de preparare: Se fac din orice rest de peşte fiert, morun, păstrugă, şalău sau ştiucă. Se scot cu grijă toate oasele şi pielea şi se toacă peştele mărunt. Se adaugă…
Read more »

Fasole boabe cu carne

28 July 2010
  Ingredinte: 600 g carne 400 g fasole uscată 1 lingură untură 2 cepe 1 lingură bulion sau 5 roşii 1 frunză de dafin   Mod de preparare: Se pregăteşte carnea la fel ca pentru mâncarea cu cartofi. Se alege fasolea care nu lasă coji şi se fierbe separat, schimbând apa odată sau de două…
Read more »

Ciorbă de verdeţuri cu fidea

28 July 2010
Ciorbă de verdeţuri cu fidea  Ingrediente: 1 kg verdeaţă (urzici, spanac, ştevie, măcriş) 3 – 4 cartofi 2 morcovi 2-3 cepe 100 g fidea sare 4 l apă 1 legă­tură leuştean 1 legătură mărar 1/2 l suc de roşii 4 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, morcovii şi ceapa, apoi tai cartofii cubuleţe, morcovii rondele,…
Read more »

Prăjitură cu cireşe si esenţă de rom

28 July 2010
  Ingrediente: 300 g făină 150 ml ulei 250 g zahăr 100 ml lapte 4 ouă coajă rasă de lămâie 15 ml esenţă de rom 1 praf de copt 1 kg cireşe 2 linguri griş (sau pesmet) sare zahăr pudră zahăr vanilat   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu 100 g zahăr, coaja rasă de…
Read more »

Ciorbă de untişor

28 July 2010
  Alegi un castron de frunze de untişor, le speli şi le pui la fiert în apă cu sare. Strecori untişorul şi îl toci fin. Păstrezi zeama rămasă, iar separat căleşti 6-7 fire de ceapă verde tăiată mărunt, le pui în zeama în care a fiert untişorul şi le fierbi din nou. Presari o legătură…
Read more »

Cum se prepara: Muffins cu ciocolata (video)

28 July 2010
Cum se prepara: Muffins cu ciocolata (video)  Via
Read more »

Calcan la cuptor

28 July 2010
  Ingrediente: 1,500 kg calcan 3 linguri unt 1/2 lingură făină 200 g smântână sare piper   Mod de preparare: Se curăţă un calcan de mărime potrivită şi se pregăteşte ca pentru fiert. Se unge cu unt o farfurie rezistentă la foc. Se sărează calcanul cât trebuie, se aşază în farfurie cu partea albă în…
Read more »

Supă de vara cu turnaţei

28 July 2010
O reteta de supa de vara cu turnatei si gulii, morcovi, cartofi, condiment, verdeata, faina, oua si smantana. Ingrediente: 2-3 gulii 1 legătură morcovi noi 2-3 fire de ceapă 300 g cartofi noi 1 linguriţă condiment verdeaţă 60-100 g făină 1-2 ouă smântână   Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli în mai multe ape,…
Read more »

Ciorbă de lobodă cu crutoane

28 July 2010
Ciorbă de lobodă cu crutoane  Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu lobodă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2-3 căţei de ustu­roi 1 lingură făină 2-3 felii de pâine 1/2 l borş   Mod de preparare: Speli loboda în câteva ape, o tai mărunt o pui la fiert în apă cu sare. Desfaci făina într-o ceaşcă de apă, pisezi…
Read more »

Gutui cu carne

28 July 2010
  Ingrediente: 1 kg gutui 600 g carne 2 linguri untură 1 linguriţă făină 6 linguriţe zahăr sare   Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi potrivite. Se prăjesc în cratiţă cu o lingură de untură. Se amestecă din când în când ca să nu se ardă Se spală gutuile (nu se curăţă de…
Read more »

Miel cu spanac

28 July 2010
  Ingrediente: 750 g carne 2 kg spanac 1 linguriţă făină 2 linguri untură 1 ceapă 1 lingură bulion sare   Mod de preparare: Se prăjesc în untură bucăţile de carne cu o ceapă tăiată mărunt şi se adaugă un praf de făină. Se curăţă spanacul, se spală în mai multe ape, se opăreşte şi…
Read more »

Oua prajite in aluat

28 July 2010
  Ingrediente: 6 ouă 1 albuş 100 g făină 1 păhărel apă caldă drojdie cât o alună sare 200 g ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se curăţă de coajă şi se taie în două în lungime. Din timp se pregăteşte astfel aluatul în care vor fi prăjite ouăle: se…
Read more »

Stufat de miel

28 July 2010
  Ingrediente: 750 g carne 40 fire ceapă verde 20 fire usturoi verde 2 linguri untură 1 linguriţă de făină 1 pahar de borş sau 2 linguri oţet 1 lingură bulion sare   Mod de preparare: Se taie carnea de miel în bucăţi potrivite care se prăjesc cu o lingură de grăsime. Se adaugă un…
Read more »

Cotlete de vitel pane

28 July 2010
  Ingrediente: 6 cotlete 1 lingură făină 2 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri untură sare   Mod de preparare: Se taie cotletele groase de 2 cm. Se îndepărtează bucăţica de os de la şira spinării şi pieliţa din lungul osului. Se scurtează şi costiţa dacă este prea lungă. Se sărează. Se dau prin făină,…
Read more »

Cartofi copti

28 July 2010
  Ingrediente: 12 cartofi mijlocii sare unt proaspăt   Mod de preparare: Se spală cartofii bine, apoi se şterg. Se presară cu sare, se pun în cuptor. Se întorc pe o parte şi pe alta ca să-i cuprindă bine căldura. Cartofii mijlocii se coc într-o oră şi jumătate. Când sunt gata se aşază pe farfurie…
Read more »

Cartofi din biscuiti

28 July 2010
  Ingrediente: 20 biscuiţi 1 pahar lapte îndulcit 1 pahar nuci măcinate 1 lingură cacao rom şi vanilie   Mod de preparare: Se moaie biscuiţii cu laptele îndulcit. Se adaugă nucile măcinate, cacao, rom şi vanilie după gust. Se amestecă, toate împreună şi se lasă până a doua zi la rece să se pătrundă. Se…

Oua rascoapte portugheze

28 July 2010
  Ingrediente: 5 ouă 500 g roşii 1 lingură unt 1 lingură brânză rasă sare Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se curăţă de coajă şi se taie felii. Separat se spală câteva roşii nu prea coapte, se scot seminţele şi se taie felii. O parte din aceste roşii se aşază pe fundul unei…
Read more »

Piept de vitel umplut

28 July 2010
  Ingrediente: 1,500 kg carne 1 lingură pesmet 3 cepe 1 căţel usturoi 1 linguriţă vin alb 1 ou verdeaţă sare piper 1 lingură untură   Mod de preparare: Se alege o bucată de carne de la piept. Se scot oasele cu grijă, ca să nu se sfărâme carnea, trăgându-le pe rând pe fiecare, sau…
Read more »

Tocana de vitel

28 July 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură untură 1 ceapă 1 linguriţă făină 1 păhărel vin 2 -3 ceşti zeamă de carne 1 lingură bulion 1 căţel de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se taie carnea de viţel în bucăţi potrivite. Se pun într-o cratiţă să se prăjească cu o lingură de untură.…
Read more »

Ficat de vitel inabusit

28 July 2010
  Ingrediente: 750 g ficat 50 g slănină 1 lingură unt 1 lingură făină 1 păhărel de vin 1 lingură bulion (sau 4 roşii) 2 ceşti zeamă de carne sare piper foaie de dafin 1 fir de pătrunjel verde 1 fir de cimbru   Mod de preparare: Se curăţă ficatul de pieliţa de deasupra. Se…
Read more »

Nuga

28 July 2010
  Ingrediente: 6 albuşuri 350 g miere 350 g zahăr zeama de la 1/2 lămâie 1 pachet vanilie 350 g nuci 2 foi de tort   Mod de preparare: Se freacă bine într-un căzănel albuşurile cu mierea şi zahărul, până creşte compoziţia ca o spumă (se freacă cel puţin o jumătate de oră). Se adaugă…
Read more »

Felii de parizer pane

28 July 2010
  Ingrediente: 12 felii de parizer 1 lingură făină 1 ou 2 linguri pesmet 2 linguri untură (sau ulei)   Mod de preparare: Se taie feliile de parizer potrivit de groase şi se îndepărtează pieliţa dimprejur; se dau prin făină, prin ou bătut şi pesmet şi se rumenesc frumos în untură amestecată cu ulei. Se…
Read more »

Creier fiert

28 July 2010
  Ingrediente: 2 creieri de vacă sau 3 creieri de viţel 11 apă 1 lingură otet sare   Mod de preparare: Înainte de a fi curăţit, creierul trebuie ţinut cel puţin o oră în apă rece, ca să iasă tot sângele şi cheagurile care s-ar înegri la fiert. Se schimbă apa odată sau de două…
Read more »

Biftec in faina

28 July 2010
  Ingrediente: 250 g muşchi de vacă 1 lingură făină 2 linguri untură sare   Mod de preparare: Se curăţă muşchiul de pieliţe, se taie în bucăţi potrivite. Se dă sare. Se usucă bine cu o cârpă, se dau prin făină, se frig în untură fierbinte, întâi pe o parte, apoi pe cealaltă, ca şi…
Read more »

Antricoate cu ceapa prajita

28 July 2010
  Ingrediente: 6 antricoate 3 cepe mijlocii 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se frig antricoatele la tavă sau la grătar. Se taie ceapa în felii foarte subţiri. Se înfierbântă uleiul şi când acesta este bine încins, se pune ceapa la prăjit dată prin puţină făină. Se amestecă uşor cu o furculiţă până…
Read more »

Pui cu mazare

28 July 2010
  Ingrediente: 1 pui mare 750 g mazăre boabe verde 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1 linguriţă zahăr sare 1 linguriţă mărar verde tocat   Mod de preparare: Puiul curăţit se spală în mai multe ape şi se taie în şase sau opt bucăţi potrivite. Se înfierbântă untul şi se prăjesc uşor bucăţile de…
Read more »

Muffins cu afine (video)

27 July 2010
Muffins cu afine (video)     Via
Read more »

Musaca de conopida cu carne macra

27 July 2010
  Ingrediente: 1 conopidă frumoasă 500 g carne macră 1 ceapă 3 linguri unt sau untură 1 ou sare piper 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Se rup buchetele, fără cotoare, de la o conopidă frumoasă, se spală şi se fierb pe jumătate în apă cu sare. Se scurg de apă. Se dă carnea…
Read more »

Rulada de carne

27 July 2010
  Ingrediente: 750 g carne 100 g slănină (sau măduvă) 1 felie de pâine 2 cepe 2 ouă 1 linguriţă verdeaţă sare piper 1 Iinguriţă ulei 1/2 lingură făină 1 lingură untură   Mod de preparare: Se dă prin maşina de tocat, carne de porc sau de viţel, împreună cu slănina şi o felie groasă…
Read more »

Mititei

27 July 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de vacă de la gât 200 g seu de vacă câte un vârf de cuţit de piper chimen bicarbonat 1 căpăţână de usturoi sare   Mod de preparare: Se trec de trei ori prin maşina de tocat carnea împreună cu grăsimea. Se sărează cât trebuie şi se lasă să stea…
Read more »

Musaca de vinete cu carne macra

27 July 2010
  Ingrediente: 4 vinete mijlocii 750 g carne macră 1 morcov 1 cartof 2 cepe 1 ou 2 linguri smântână sare piper 4 linguri untură 2 linguri făină 1 lingură pesmet 4 roşii sau 1 lingură bulion 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă   Mod de preparare: Se aleg vinete mijlocii. Se taie fără…
Read more »

Snitel rusesc cu sos

27 July 2010
Snitel rusesc cu sosO reteta simpla de snitel rusesc din: carne macra, ulei, faina, untura, rosii, unt, zahar, usturoi si sare. Ingrediente: 750 g carne macră 1 lingură ulei 1 lingură făină 3 linguri untură (sau ulei) Ingrediente sos: 500 g roşii 1 linguriţă unt 1 linguriţa făină 1 bucăţică zahăr usturoi sau cimbru sare   Mod de…
Read more »

Peste la cuptor cu ciuperci

27 July 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte zarzavat de supă 500 g ciuperci 2 linguri unt 1 lingură făină 1 ceaşcă smântână sau lapte 100 g brânză rasă   Mod de preparare: Se fierbe în apă cu sare şi zarzavat, morun, nisetru sau păstrugă. După ce s-a răcorit, se taie bucăţi mici. Se curăţă ciupercile, se taie…
Read more »

Scrumbii la tigaie

27 July 2010
  Ingrediente: 1,500 kg scrumbii 1 lingură ulei 1/2 lămâie frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, se taie în două în lung şi se sărează. Se încinge bine tigaia pe foc, fără unt şi fără ulei, deoarece scrumbiile fiind grase, lasă singure grăsime. Se usucă bine într-o cârpă curată, se ung…
Read more »

Fasole verde cu carne

27 July 2010
  Ingrediente: 600 g carne 1 kg fasole 2 cepe 1 lingură untură 1 linguriţă făină 1 lingură bulion sau 4 roşii sare patrunjel   Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi potrivite. Se prăjeşte cu două cepe tăiate mărunt şi cu o lingură de untură. După ce s-a rumenit carnea, se adaugă făina,…
Read more »

Morcovi cu carne

27 July 2010
  Ingrediente: 600 g carne 1 kg morcovi 3 linguriţe zahăr 1 lingură untură 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Se pune carnea la foc la fel ca pentru mâncarea cu cartofl. Se curăţă morcovii. Dacă sunt mari, se taie felii subţiri; dacă se întrebuinţează carote mici, rotunde, se lasă întregi. Se prăjesc…
Read more »

Jumari cu branza

27 July 2010
  Ingrediente: 6 ouă 1 lingură unt 3 linguri.smîntînă 2 linguri brînză rasă 3 felii de pîine tăiate cuburi sare   Mod de preparare: Se bat ouăle cu smântână şi sare. Se toarnă în tigaia în care s-a înfierbântat untul. Se amestecă şi când încep să se prindă, se pune brânza rasă. Se servesc cu…
Read more »

Friptura inabusita

27 July 2010
  Ingrediente: 1,500 kg carne 50 g slănină 2 ceşti zeamă de carne 3 cepe mijlocii 2-3 căţei de usturoi 1 lingură untură 2 foi de dafin 5 boabe piper sare   Mod de preparare: Se alege o bucată de pulpă sau altă carne macră. Se sărează, se împănează cu slănină şi cu usturoi, se…
Read more »

Rulada umpluta cu ficat

27 July 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 200 g ficat 50 g slăninâ 1 felie de pâine 1 ou frunze de pătrunjel 3 cepe 1 lingură untură 1 ceaşcă zeamă de carne 1 păhărel de vin alb 2 linguri smântână sare   Mod de preparare: Se alege carne de sub coaste. Se bate bine cu ciocanul de…
Read more »

Calcan prajit in unt

27 July 2010
  Ingrediente: 1,500 kg calcan 3 linguri lapte 100 g unt topit 2 linguri făină 50 g unt proaspăt 1/2 lămâie frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă calcanul şi se taie în bucăţi potrivite, care se ţin un sfert de oră într-un castron cu puţin lapte. Se încinge unt într-o tigaie. Se…
Read more »

Prune uscate cu carne

27 July 2010
  Ingrediente: 600 g carne 500 g prune uscate 2 linguri untură 1 linguriţă făină 6 linguriţe zahăr sare   Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi potrivite. Se prăjesc în cratiţă  cu o lingură de untură. Se amestecă din când în când ca să nu se ardă.  Se spală prunele, se opăresc, se…
Read more »

Oua umplute cu branza

27 July 2010
  Ingrediente: 6 ouă 2 gălbenuşuri 2 linguri brînză 1 lingură smântână 1 lingură unt sare piper    Ingrediente sos: 1 ceaşcă smântână, 1 linguriţă făină, sare.   Mod de preparare: Se fierb ouăle tari. Se curăţă şi se taie în două în lungune. Se scot gălbenuşurile şi se freacă într-un castron cu două gălbenuşuri…
Read more »

Varza dulce cu carne

27 July 2010
  Ingrediente: 600 g carne 1 varză frumoasă (cam de 1 kg) 1 ceaşcă borş 1 lingură bulion sau 4 roşii mijlocii 1 ardei gras 3 linguri untură sare   Mod de preparare: Se alege carne grasă şi se taie in bucati potrivite .Se prajesc in cratita cu o lingura de untura . Se taie…
Read more »

Omleta economica

27 July 2010
  Ingrediente: 4 ouă 2 linguri făină 3/4 pahar lapte drojdie cât o nucă 1/2 lingura unt sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Se moaie cu puţină apă o bucăţică de drojdie cât o nucă mică, se adaugă ouăle, făina, se amestecă cu laptele (sau cu apă). Se adaugă sare, piper şi puţină verdeaţă…
Read more »

Supa de chimen

27 July 2010
  Ingrediente: 3 l apă zarzavat de supă 1 lingură chimen 1 lingură unt 1 lingură făină sare 6 felii de pâine tăiate cuburi   Mod de preparare: Se fierbe în apă o lingură de chimen şi zarzavat de supă. Se prăjeşte uşor o lingură de făină cu o lingură de unt şi se stinge…
Read more »

Supa de salata cu slanina

27 July 2010
  Ingrediente: 3 l apă 6 salate 1 ceapă 1 căpăţână de usturoi 1 lingură untură 50 g slănină 2 ouă sare   Mod de preparare: Se pune apa la foc. Când dă în clocot, se adaugă sare, o ceapă şi câţiva căţei de usturoi, toate tocate, şi câteva salate tăiate bucăţi. Separat se prăjesc…
Read more »

Antricot la tava

27 July 2010
  Ingrediente: 5 antricoate unt sare piper 2- cartofi 1 lin­guriţă hrean Mod de preparare: Scoatem oasele superioare (vertebrele) lăsînd numai-osul coastei şi dăm antricotului forma cotletului de viţel. Cură­ţăm grăsimea de prisos şi tăiem carnea de la capetele osului. Netezim antricoatele cu un ciocan de lemn, ca să aibă aceeaşi grosime. Pre­sărăm pe ambele…
Read more »

Befstroganov

27 July 2010
  Ingrediente: 1 kg muşchi unt pentru prăjit 5 linguri bulion de roşii 1 ceaşcă zeamă de carne 5 linguriţe făină 10 cartofi 1 ceapă sare piper smantană Mod de preparare: Curăţăm carnea, o tăiem bucăţi potri­vite şi din fiecare, facem bucăţeie mici, subţiri, lunguieţe (de 5-6 cm). Cu 3/4 de oră înainte de a…
Read more »

Antricot inabusit

27 July 2010
  Ingrediente: 5 antricoate unt sare piper 2-3 cartofi 1 ceapa verdeata Mod de preparare: Curăţăm carnea fără să o tăiem în bu­căţi, o preparăm şi o prăjim. Cînd antricotul s-a rumenit pe amîn­două părţile, îl aşezăm într-o cratiţă adîncă, adăugăm ceapa crudă curăţată, tăiata în bucăţi, un buchet de verdeaţă şi o coajă d

Biftec la tava

27 July 2010
  Ingrediente: 1 kg muşchi de vacă unt sare piper Mod de preparare: Curăţăm muşchiul de grăsimea de pri­sos şi de tendoane. Tăiem felii in curme­zişul fibrelor. Punem fiecare bucată în mijlocul unui şervet ud şi netezim cu ciocanul. Apoi tragem capetele şervetu­lui şi le învîrtim. Scoatem bucata din şer­vet şi o legăm cu sfoară…
Read more »

Antricot la gratar

27 July 2010
  Ingrediente: 5 antricoate potrivite sau 3 mai mari sare piper ulei unt sau untură Mod de prearare: Curăţăm carnea de cartilaje şi de pie­liţe. Nu spălăm antricoatele ca să nu se ducă sucul, le ştergem cu o cîrpă udă. Apoi le netezim cu ciocanul ca să fis de grosime egală, le ungem cu ulei…
Read more »

Vinete cu carne

27 July 2010
  Ingrediente: 3 vinete 750 g carne 1 ceapă 500 g roşii 2 lin­guri untură sare pătrunjel verde apă sau zeamă de carne Pentru rîntaş : untură 1 linguriţă făină Mod de preparare: Alegem carne de vacă sau de viţel, o tăiem în cuburi po­trivite şi o prăjim puţin pe o parte şi pe alta,…
Read more »

Tuslama

27 July 2010
  Ingrediente: 2 picioare dc vacă 5 picioare de vitei mujdei de usturoi sare Mod de preparare: Spălăm bine picioarele de vacă şi de viţel, desfacem copita de pe os. Tăiem în două fiecare picior şi le punem pe toate într-o oală cu apă rece. Aşezăm oala la foc mare şi cînd începe să clo­cotească…
Read more »

Tocana nationala

27 July 2010
  Ingrediente: 750 g carne manzat sau porc 1 kg ceapă de arpagic 200 g untură boia pentru culoare 650 g roşii (sau 2 linguri buiion de roşii) 2 ardei graşi sare Mod de preparare:   Spălăm carnea şi o tă­iem bucăţi nu prea mari (după dorinţă). Punem într-o tigaie o lingură de un­tură. Prăjim…
Read more »

Ghiveci national

27 July 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 200 g mazăre 1 pătlăgică vanătă 400 g cartofi 200 g fasole verde 1 conopidă (sau varză mică) 1 dovlecel mare sau 5 dovlecei mici 25 g bame 1 ardei gras morcov pătrunjel păstamac telină (rădăcină sau frunze) 300 g grăsime 3-4 cepe 500 g roşii mărar pătrunjel verde sare…
Read more »

Arpagic cu carne

27 July 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură untură 1 ceapă 500 g ar­pagic 1 lingură bulion de roşii 1 păhărel vin 1 foaie de dafin 2 căţei de usturoi puţin oţet 1- 2 roşii Mod de preparare: Alegem carne de la coaste, o tăiem în bucăţi şi o punem într-o cratiţă cu un­tură şi cu…
Read more »

Praz cu carne

27 July 2010
  Ingrediente: 50 g carne 20-0 bucăţele praz 200 g grăsime ceapă 3 ceşti apă 400 g roşii (sau 1 lingură bulion fiert) 1 linguriţă unt Pentru rantaş : 1/2 linguriţă făină 1 linguriţă unt   Mod de preparare: Spălăm carnea (de preferinţă de viţel), lasăm să se scurgă şi o sărăm puţin. Punem carnea…
Read more »

Pilaf cu carne de vaca

27 July 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 1 ceapă 2 linguri unt (sau untură) sare piper după gust 1 lingură bulion de roşii 1,5 1 apă clocotită 2 ceşti zeamă de carne 1 ceaşcă orez   Mod de preparare: Alegem carnea de vacă de la spată sau de la coadă. O tăiem în bucăţi. Oasele le lăsăm …
Read more »

Sarmale in varza dulce

26 July 2010
  Ingrediente: 1 varză mare sau 2 mijlocii 750 g carne macră 1 felie pâine 2 cepe 2 linguri orez 100 g untură sare piper mărar tocat 1crenguţă mică de cimbru 1 ardei gras 6 roşii sau 2 linguri bulion 1 l borş   Mod de preparare: Se dă prin maşină carnea de porc sau…
Read more »

Praz cu carne

26 July 2010
  Ingrediente: 600 g carne 2 legături praz 1 lingură untură 1 lingură bulion 1 bucăţică zahăr sare   Mod de preparare: Se pune carnea la foc, la fel ca pentru mâncarea de cartofi, nu se pune ceapă, deoarece prazul are el singur miros tare. Se curăţă prazul. Se taie în bucăţi potrivite. Se prăjeşte…
Read more »

Rasol cu smantana

26 July 2010
  Ingrediente: 1,250 kg carne de pe coaste zarzavat de supă 4 l apă 1 ceaşcă smântână 1 linguriţă făină 1 lingură brânză rasă sare   Mod de preparare: Se scoate carnea de pe coaste, se face o ruladă (sul), se leagă cu aţă şi se pune la fiert ca mai sus, adăugând zarzavat ca…
Read more »

Peste la cuptor cu macaroane

26 July 2010
  Ingrediente: 500 g peşte 300 g macaroane 1/2 lingură făină 1 lingură unt 2 ceşti lapte 1 lingură brânză rasă unt proaspăt cât o nucă   Mod de preparare: Se întrebuinţează resturi de orice peşte fiert, căruia i s-au scos oasele şi pielea.Se fierb macaroanele în apă cu sare. Se face un rântaş din…
Read more »

Crochete de carne

26 July 2010
  Ingrediente: 300 g carne fiartă (sau friptă) 1 ceapă mică 1/2 lingură unt 2 linguri făina 2 ceşti zeamă de carne (sau apă) 2 ouă sare piper 1 lingură pesmet 50 g untură   Mod de preparare: Carnea fiartă, rămasă de la rasol, se dă prin maşină. Se prăjeşte apoi cu o lingură de…
Read more »

Supa de ceapa

26 July 2010
  Ingrediente: 3 l apă 250 g ceapă 2 linguri unt o lingură făină sare 6 felii de pâine prăjită în unt 1 lingură brânză rasă   Mod de preparare: Se taie ceapa în felii foarte subţiri şi se pune la foc cu o lingură de unt. Nu trebuie să se îngălbenească. Când începe să…
Read more »

Supa crema de spanac cu galuste de paine

26 July 2010
Supa crema de spanac cu galuste de paine  Ingrediente: 1/2 kg spanac 1 lingură unt 1 lingură făină 1 gălbenuş 2-3 cuburi condimente pe care le vei transforma în supă 1 cană de lapte   Mod de preparare: Speli şi cureţi bine spanacul şi-l pui în apă clocotită cu sare pentru 10 minute. Apoi îl adaugi peste supa caldă (din cuburi) o…
Read more »

Marinata de peste

26 July 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte 100 g ulei 2 linguri făină 2 linguri oţet 2 linguri bulion 2 foi de dafin 10 boabe piper sare   Mod de preparare: Se pregăteşte peştele la fel ca la cel prăjit în ulei. Se lasă să se răcească. În tigaia în care s-a prăjit peştele, se mai adaugă…
Read more »

Platica la cuptor

26 July 2010
  Ingrediente: 1,500 kg plătică 3 linguri ulei 2 linguri oţet sare piper 1 lingură pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se dă sare. Se lasă să stea cu sare o jumătate de oră. Se pun câteva linguri de ulei într-o tavă, se aşază peştele şi se dă…
Read more »

Calcan fiert

26 July 2010
  Ingrediente: 1,500 kg calcan 21 apă sare 6 cartofi mijlocii 50 g unt proaspăt   Mod de preparare: De obicei calcanul nu se serveşte întreg. Când este de mărime potrivită, se curăţă înăuntru, se taie cu o foarfeca mare coada şi înotătoarele de jur împrejur şi se spală bine în mai multe ape. Se…
Read more »

Oua umplute in coaja lor

26 July 2010
  Ingrediente: 6 ouă 1 lingură smântână 1 felie de pâine sare piper 1 linguriţă mărar tocat   Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, după ce au fost bine spălate. Se lasă să se răcească. Se taie în lung, în două, cu un cuţit ascuţit, astfel încât să nu se sfărâme coaja. Se scot…
Read more »

Varza clujasca

26 July 2010
  Ingrediente: 1 varză mijlocie 750 g carne macră 1 ceapă 4 linguri untură (ulei) 1 ceaşcă smântână sare piper   Mod de preparare: Se prăjeşte în untură, cu puţină ceapă, carnea dată prin maşină. Se toacă potrivit de mărunt o varză frumoasă, se opăreşte cu apă clocotită cu sare, se scurge foarte bine. Se…
Read more »

Supa deasa de spanac(crema)

26 July 2010
  Ingrediente: 3 l apă 500 g spanac 1 lingură unt 1 lingură făină 1 gălbenus 2 linguri smântână sare   Mod de preparare: Se alege spanacul, se spală cu grijă şi se pune la fiert când apa clocoteşte. Separat se prăjeşte uşor făina în unt şi se stinge cu apa în care fierbe spanacul.…
Read more »

Mancare de lin

26 July 2010
  Ingrediente: 1,500 kg lin 100 g unt topit 1 lingură făină 1 mână de ciuperci 1 ceapă sare piper 1 paliar de vin 1 gălbenuş   Mod de preparare: Se curăţă de solzi câţiva peşti mai mici, se taie capetele, se despică în două în lungime şi se scoate şira spinării. Se spală în…
Read more »

Vitel cu dovlecei

26 July 2010
  Ingrediente: 750 g carne 1 lingură unt sau untură 1 ceapă 1 linguriţă făină 4 dovlecei frumoşi sau 50 dovlecei în floare 1 linguriţă mărar tocat 2 linguri smântână sare   Mod de preparare: Se prăjeşte carnea de viţel în unt sau în untură, cu ceapă şi puţină făină. Se adaugă apă şi se…
Read more »

File de salau pane

26 July 2010
  Ingrediente: 1 şalău de 1 kg 2 ouă 2 linguri făiuă 3 linguri de pesmet sare 100 g ulei   Mod de preparare: Se curăţă un şalău mijlociu. Se taie capul şi coada. Se desface exact în două, în lungirne. Se curăţă de piele, se scoate şira spinării şi se observă să nu mai…
Read more »

Jumari cu ceapa

26 July 2010
  Ingrediente: 6 ouă 1 ceapă frumoasă 1 lingură unt 3 linguri lapte sare   Mod de preparare: Într-o tigaie se prăjeşte cu unt o ceapă tăiată în felii foarte subţiri, cu grijă, să nu se înnegreascâ. Deasupra se toarnă ouăle bătute cu lapte şi puţină sare. Se amestecă până sunt gata.   Pofta buna!
Read more »

Stiuca umpluta fiarta

26 July 2010
  Ingrediente: 1 ştiucă de 1 kg o felie de pâine 1 lingură de lapte 1/2 ceaşcă ulei 2 oua foi de pătrunjel sare piper 1 morcov 1 ceapă 4 cartofi mijlocii 2 l apă   Mod de preparare: Se curăţă ştiuca. Se scoate pielea cu atenţie ca să rămână întreagă. Cine este îndemânatic face…
Read more »

Budinca de carne cu cartofi

26 July 2010
  Ingrediente: 500 g carne 1 ceapă 1 felie de pîine 2 linguri unt (sau untură) 1 lingură făină 1/2 ceaşcă zeamă de carne (sau apă) 300 g cartofi sare piper verdeaţă 1 lingură pesmet   Mod de preparare: Se dă prin maşina de tocat carnea împreună cu ceapa şi miezul de la o felie…
Read more »

Jumari cu vinete si rosii

26 July 2010
  Ingrediente: 4 roşii frumoase 1 căţel de usturoi 1 linguriţă zahăr 6 ouă 1 vânătă mijlocie 1 lingură făină 3 linguri lapte 2 linguri unt 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Se curăţă de seminţe şi se scurg de apa lor câteva roşii mijlocii, bine coapte. Se pun într-o cratiţă cu unt,…
Read more »

Supa de varza

26 July 2010
  Ingrediente: 3 l apă 1 varză mijlocie o ceaşcă orez sau arpacaş 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare   Mod de preparare: Se taie varza mărunt, se opăreste, se scurge de apă şi se pune la fiert într- o oală, cu apă fierbinte. Se adaugă jumătate ceaşcă de arpacaş sau de orez ales şi…
Read more »

Supa deasa de legume(crema)

26 July 2010
  Ingrediente: 4 l apă 1 lingură unt 2 cepe 250 g roşii 300 g cartofi 2 căţei de usturoi o mână de fasole fidea unt proaspăt cât o nucă   Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa în unt fără să se îngălbenească. Se toarnă deasupra apă sau de preferinţă apâ în care a fiert…
Read more »

Omleta cu cartofi

26 July 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi 4 ouă 1 lingură unt sare piper   Mod de preparare: Se fierb cartofii cu coaja, se curăţă şi se zdrobesc fierbinţi cu furculiţa. Se amestecă cu gălbenuşul, se adaugă sare, piper şi la sfârşit albuşul bătut spumă. Se coace ca şi omleta obişnuită.   Pofta buna!
Read more »

Langues De Chat (piscoturi) (video)

25 July 2010
Langues De Chat (piscoturi) (video)   

Gulaş unguresc cu găluşte

25 July 2010
  Ingrediente: 750 g carne 250 g costită de porc afumată 2 lin­guri bulion de roşii 1 ceapă 10 cartofi 10 lin­guri smantană l ceaşcă bulion de carne unt sau untură pentru prăjit 2 linguri făină sare boia 10 găluşte fierte Mod de preparare: Alegem carne moale, o curăţăm şi o batem uşor, o tăiem…
Read more »

Ghiveci macelaresc

25 July 2010
  Ingrediente: 1 kg carne amestecată (vacă, porc, berbec, vilei) 3-4 cepe 2 dovlecei 500 g mazăre 250 g mor­covi 1 vanătă 1 legătură mărar 150 g bame 1 conopidă 100 g fasole grasă 100 g fasole 100 g fasole fideiută 500 g cartofi 1 legă­tură pătrunjel verde 4 ardei graşi varză putin praz putin…
Read more »

Cartofi cu carne

25 July 2010
  Ingrediente: 750 g carne 1 kg cartofi 4-5 roşii 1 ardei mă­rar pătrunjel verde 2 cepe 2-3 linguri unt sau untură Mod de preparare: Curăţăm cartofii şi îi punem în apă rece. Incingem grăsimea într-o tigaie şi pră­jim carnea tăiată în cuburi de 4-5 cm. Punem carnea într-o cratiţă şi turnăm apă clocotită cat…
Read more »

Rasol de vaca

25 July 2010
Rasol de vacaO reteta delicioasa de rasol de vaca din: carne, praz, telina, morcov, cartofi, ceapa, sare, varza si verdeata. Ingrediente: 1,500 kg carne de vaca 1,5 1 apă 20 bucăţele albe de praz 10 bucăţele de telină 10 bucăţele de mor­cov 15 bucăţele de cartofi 1 ceapă sare cateva bucătele de varză verdeaţă   Mod de…
Read more »

Mititei

25 July 2010
  Ingrediente: 750 g carne 2 g bicarbonat piper usturoi mi­rodenii Mod de preparare: Alegem carne grasă de vacă (ceafă sau antricot de langă ceafă), carne de porc (pulpă), le tocăm împreună şi adău­găm puţină apă rece. Ţinem 6 ore la gheaţă. Adăugăm usturoi pisat (după gust) sau zeama de mujdei, un vîrf de cuţit…
Read more »

Varza nemteasca umpluta

25 July 2010
  Ingrediente: 1 varză nemţească 500 g carne: 300 g vacă şi 200 g porc 2 cepe 3-4 roşii sau bulion pătrunjel mărar 2 linguri untură sare piper   Mod de preparare:   Curăţăm varza, o spălăm bine, o opă­rim în apă clocotită, o scoatem şi o des­facem. Tocăm carnea. Prăjim într-o cratiţă două cepe…
Read more »

Supa deasa de dovleac

25 July 2010
  Ingrediente: 3 l apă 500 g dovleac 1 ceapă 2 linguri unt 1 lingură făină 2 linguri smântână sare   Mod de preparare: Se curăţă dovleacul de coajă şi de sâmburi, se taie bucăţi şi se înăbuşă cu puţin unt şi o ceapă tăiată mărunt. Se fierbe jumătate de oră la foc mic. Se…
Read more »

Telina umpluta cu carne

25 July 2010
  Ingrediente: 10 teline 500 g carne 5 linguri unt sau untură 4 cepe 1 felie de paine sare piper după gust putin pătrunjel putină frunză de telină 2 lin­guri făină 5-6 roşii sau 2 linguri bulion de roşii 2 linguri smantană   Mod de preparare: Alegem ţeline deopotrivă de mari, le curăţăm şi le…
Read more »

Rulouri

25 July 2010
  Ingrediente: 500 g carne 1 ceapă 1 bucăţică praz 1 bucăţică telină 1 ou puţin pătrunjel 1 bucăţică miez de paine (sau pesmet) grăsime 1 lingură făină 1 păhărel de vin 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Alegem carne macră (fără os), dacă se poate pulpă. Tăiem felii subţiri ca pen­tru şniţel,…
Read more »

Supa de gulii

25 July 2010
  Ingrediente: 3 l apă 3 gulii frumoase 300 g cartofi 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare   Mod de preparare: Se curăţă guliile şi cartofii, se taie bucăţi şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare. Se lasă să fiarbă bine. Se face un…
Read more »

Supa deasa de conopida

25 July 2010
  Ingrediente: 3 l apă 1 conopidă frumoasă 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 gălbenuş 2 linguri smântână sare   Mod de preparare: Se fierbe o conopidă în apă cu sare. Se rup câteva buchete din conopidă pentru garnitură şi se păstreaza în zeamă. Se încălzesc fără să se îngălbenească untul şi făina şi…
Read more »

Bors de loboda cu fidea

25 July 2010
Bors de loboda cu fidea  Ingrediente: 4 legături lobodă 1 morcov 2 fire de ceapă 1 ţelină mică 1 rădăcină de pătrunjel o mână de fidea 1/2 l borş câteva fire de pătrunjel şi câteva de  leuştean sare condiment (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa mărunt, iar morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel le treci prin…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Alabama Slammer (video)

25 July 2010

Rosii umplute

25 July 2010
  Ingrediente: 500 g carne 10-12 roşii 1 ceapă 1 păhărel vin alb pătrunjel sare 1 ceaşcă smantană gră­sime 5 lingurite orez   Mod de preparare: Spălăm roşiile şi acolo unde a fost codiţa tăiem un căpăcel, care să se ţină într-o parte de roşie. Cu un cuţit scobim roşia. Ca să iasă mai uşor…
Read more »

Praz umplut

25 July 2010
  Ingrediente: 400 g carne 5-7 fire de praz 200 g grăsime făină otet boia bulion de roşii Mod de preparare: Alegem praz cît se poate de gros. Tă­iem bucăţi lungi de un deget şi le opă­rim în apă clocotită cu sare. Scoatem straturile cele mai groase şi le umplem cu tocătură ca pentru ardei…
Read more »

Dulceata de trandafir

24 July 2010
  Ingrediente: 250 g foi de trandafir 1 1/4 kg zahăr 1/2 linguriţă sare de lămâie   Mod de preparare: Se aleg trandafiri frumoşi care să nu fie veştezi. Se aleg foile una câte una, rupând capătul alb, apoi se vântură uşor sau se cern, ca să nu rămână de loc praf galben printre ele.…
Read more »

Musaca de varza si carne

24 July 2010
  Ingrediente: 1 varză mijlocie 750 g carne macră 1 ceapă 4 linguri untură 2 linguri pesmet 4 linguri smântână sare piper   Mod de preparare: Se prăjeşte în untură, cu puţină ceapă, carnea dată prin maşină. Se adaugă sare şi piper. Se aleg foile de la o varză frumoasă, se taie cotorul, se opăresc…
Read more »

Mere umplute cu carne macra

24 July 2010
  Ingrediente: 12 mere mijlocii 500 g carne macră 2 linguri ulei (unt) 1 ou sare  Ingrediente sos: 2 Iinguri unt sau ulei, 8 bucăţele zahăr, 1/2 linguriţă făină, 2 ceşti zeamă de carne (sau apă), sare.   Mod de preparare: Merele nu se curăţă de coajă. Se spală, se taie un căpăcel la partea…
Read more »

Vinete umplute cu carne macra

24 July 2010
  Ingrediente: 6 vinete potrivite 500 g carne macră 1 ceapă 1 Iingură untură(ulei) 1 ou sare piper   Ingrediente sos: 1 lingură untură, 1 ceapă, 1 lingură făină, 1 ceaşcă apă, 1 lingură bulion.   Mod de preparare: Se aleg pătlăgele vinete mai mici, de aceeaşi mărime, se taie cozile şi se opăresc cinci…
Read more »

Rosii umplute cu carne macra

24 July 2010
  Ingrediente: 12 roşii frumoase 600 g carne macră 1 felie de pâine 2 Iinguri orez 1 ceapă sare 1 lingură untură(ulei) 2 linguri smântână   Mod de preparare: Se face tocătura ca pentru ardei . Se aleg roşii rotunde, netede. Se taie capacul, se golesc şi se scot seminţele. Se umplu cu tocătura, se…
Read more »

Inghetata de fragi

24 July 2010
  Ingrediente: 500 g fragi aleşi 300 g zahăr 3 dl apă zeama de la 1 lămâie 3 linguri frişcă bătută (facultativ)   Mod de preparare: Se spală fragii şi se scurg bine. Se trec prin sită, astfel încât să se obţină 1/2 kg de piure. Se face separat un sirop de zahăr cu apă,…
Read more »

Chiftele de cartofi cu carne

24 July 2010
  Ingrediente: 400 g cartofi 250 g carne 1 ceapă 1 ou 1 lingură făină sare piper 100 g ulei   Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă şi se trec prin maşină. Se amestecă cu o lingură de făină, un ou şi carnea dată prin maşină şi prăjită cu puţină ceapă. Se adaugă…
Read more »

Gulii umplute cu carne macra

24 July 2010
Ingrediente: 12 gulii mijlocii 400 g carne macră 1 felie pîine 1 ceapă mică 1 lingura orez 1 linguriţă mărar tocat sare Ingrediente sos: 2 linguri untură, 1/2 lingură făină, 1 ceaşcă zeamă de carne (sau apă), 1 lingură bulion, 5 bucăţele zahăr, sare. Mod de preparare: Se aleg gulii tinere, cam de aceeaşi mărime.…
Read more »

Biban in saramura

24 July 2010
  Ingrediente: 1,500 kg biban 2 linguri sare 1 linguriţă de boia 1 pahar apă   Mod de preparare: Bibanul se curăţă mai greu de solzi. De aceea întâi se frige şi apoi se rad solzii. Se curăţă peştii înăuntru şi se spală, se usucă şi se pun să se frigă direct pe plita încinsă…
Read more »

Jumari cu slanina

24 July 2010
  Ingrediente: 6 ouă 50 g slănină afumată (sau şuncă) 1/2 lingură unt 3 linguri lapte sare   Mod de preparare: În tigaia în care se vor face jumările se pun bucăţele mici de slănină şi se lasă să se prăjească la foc potrivit. Separat se bat ouăle cu laptele, se adaugă sare (dacă slănina…
Read more »

Crap prajit

24 July 2010
  Ingrediente: 1 crap de 1 kg 100 g ulei 2 linguri făină sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi se sărează. Se pune uleiul să se înfierbânte. Se usucă peştele cu o cârpă, se dă prin făină şi se prăjeşte pe ambele părţi…
Read more »

Retete traditionale: Crap la cuptor

24 July 2010
  Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg 3 linguri ulei 1 pahar vin alb 3 cepe 2 căţei de usturoi 2 foi de dafin 5 boabe de piper 1 lingură bulion de roşii sare   Mod de preparare: Se curăţă crapul, se sărează pe afară şi înăuntru şi se lasă să stea cel puţin un…
Read more »

Oua in cuib de spanac

24 July 2010
  Ingrediente: 6 ouă 1 kg spanac 2 linguri unt 1 lingură smântână 1 lingură brânză rasă sare   Mod de preparare: Se alege spanacul şi se fierbe. Se lasă la o parte, la cald, o lingură de spanac, iar restul se aşază într-o formă de pământ rezistentă la foc, cu două linguri de unt.…
Read more »

Ciorba de crupe de porumb

24 July 2010
  Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 1 farfurie adâncă de crupe de porumb verdeaţă sare   Mod de preparare: Se spală o farfurie de crupe de porumb şi se pun la fiert într-o oală cu apă. Se adaugă verdeţuri de tot felul tocate mărunt şi cînd totul este bine fiert, se toarnă borşul…
Read more »

Ciorba de crap

24 July 2010
  Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 6 bucăţi de crap (cam 600 g) zarzavat de supă 3 linguri orez verdeaţă sare   Mod de preparare: Se taie mărunt un morcov, un pătrunjel, ceapă. Se pun să fiarbă cu apă, adăugind orezul ales şi spălat. Se curăţă crapul, se scoate osul amar de la…
Read more »

Supa de rosii cu usturoi

24 July 2010
  Ingrediente: 1 kg roşii 1 ceapă 1 lingură unt sau ulei 1 morcov 1 pătrunjel 200 g orez 1 linguriţă zahăr 3 căţei de usturoi sare 2 l zeamă de carne   Mod de preparare: Se îngălbeneşte o ceapă tăiată mărunt în puţin unt sau ulei. Se spală roşii bine coapte, se rup în…
Read more »

Supa de macris

24 July 2010
  Ingrediente: 3 l apă 500 g măcriş 2 cartofi 1 lingură unt sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână   Mod de preparare: Măcrişul trebuie să fie foarte tânăr, de aceea această supă nu este gustoasă decât foarte devreme primăvara. Se alege şi se spală bine măcrişul. Se înăbuşă într-o cratiţă cu puţin unt până…
Read more »

Sarbusca

24 July 2010
  Ingrediente: 1 l apă 2 l zer 1 morcov mijlociu 1 ceapă 300 g cartofi 1 lingură mălai sare   Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov întreg şi o ceapă tăiată mărunt. Când a început să fiarbă, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi potrivite. După…

Bors de urzici si spanac

24 July 2010
Bors de urzici si spanac  Ingrediente: 300 g urzici 2 linguri orez 2 oua 80 g smantana 1 legatura ceapa verde 1 salata verde 200 g spanac 1 l bors cateva fire de leustean sare Mod de preparare: Cureti urzicile, ceapa, salata si spanacul, le speli in mai multe ape si pui la fiert in 2 l de apa…
Read more »

Supă verde de primavară

24 July 2010
Supă verde de primavară  Ingrediente: 3 legături de ştevie 1/2 kg spanac 1 salată verde 3-4 fire de tarhon 1 legătură de pătrunjel 100 g unt (sau ulei) 1 linguriţă de făină 1 gălbenuş 3 linguri smântână 1 linguriţă condiment   Mod de preparare: Cureţi şi speli ştevia, spanacul şi salata şi le tai fideluţă. Intr-o oală pui…
Read more »

Supa deasa de morcovi(crema)

24 July 2010
  Ingrediente: 3 l apă 1/2 lingură unt topit 500 g morcov 1 ceapă 4 cartofi mari 1/2 linguriţă zahăr sare unt proaspăt cât o nuca   Mod de preparare: Supa de morcovi, ca şi toate supele de zarzavat, se poate pregăti, în lipsă de zeamă de carne, cu apa în care a fiert alt…
Read more »

Sos de rosii

24 July 2010
  Ingrediente: 500 g roşii unt proaspăt cât o nucă 1 linguriţă zahăr sare 1 frunză de ţelină Mod de preparare: Se spală câteva roşii frumoase, se rup bucăţi şi se pun să fiarbă; se trec prin sită, se adaugă sarea, zahărul, untul şi frunza de ţelină. Se lasă să mai fiarbă până se îngroaşă…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Appleton Original Sin (video)

24 July 2010

Dovlecei umpluti cu ciuperci

24 July 2010
  Ingrediente: 6 dovlecei mijlocii 1 felie de pâine 200 g ciuperci (hribii ar fi ideali dacă îi ai) 2 cepe 1 lingură făină 4 roşii mari 5 linguri ulei verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Alegi dovleceii tineri şi proaspeţi, îi cureţi de coajă, îi tai în două pe lung şi le scoţi…
Read more »

Mancare de fasole verde cu rosii

24 July 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole verde 4 cepe potrivite 500 g roşii verdeaţă ustu­roi 1 pahar ulei   Mod de preparare: Cureţi fasolea verde, o speli şi o înăbuşi în ulei împreună cu ceapa tocată şi 1 pahar cu apă. Când fasolea este aproape fiartă, adaugi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cuburi, apoi câţiva…
Read more »

Mancare de mazare cu carnati

24 July 2010
  Ingrediente: 1 kg mazăre verde 800-400 g cârnaţi afumaţi picanţi 1 măr mai mare 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 1 căpăţână de usturoi 600 ml lapte 2 linguri smântână 3 linguri făină 1 lin­gură rasă de zahăr oregano tarhon condimente ulei sare după gust     Mod de preparare: Cureţi ceapa, usturoiul, ardeii…
Read more »

Mazare cu rosii

24 July 2010
  Ingrediente: 800 g mazare verde 200 ml ulei 1 legătură pătrunjel 2 cepe 3 linguri făină 5 roşii 1 legătură mărar zahăr sare piper   Mod de preparare: Cureţi mazărea, o speli bine şi o laşi să se scurgă. Tai ceapa, o prăjeşti în ulei, adaugi mazărea şi apă cât s-o cuprindă, sare şi…
Read more »

Sufleu de cartofi noi cu şuncă

24 July 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi noi 5 linguri unt 1 lingură făină 100 ml lapte 4 ouă 100 g şuncă presată 100 g caşcaval piper sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi pui întregi să fiarbă în apă clocotită cu sare. Când sunt gata, îi scurgi şi îi pasezi prin sită.…
Read more »

Supă simplă de rosii cu taiţei

24 July 2010
  Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 ardei 3 linguri ulei 10 roşii mari 150 g tăieţei sare frunze de ţelină pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul şi ardeii, le speli şi le tai mărunt. Intr-o oală pui la fiert uleiul cu 3 l de apă şi adaugi zarzavatul. Opăreşti roşiile, le decojeşti…
Read more »

Mancare de pui cu mărar si pătrunjel

24 July 2010
Mancare de pui cu mărar si pătrunjel  Ingrediente: 1 piept de pui 8 legături de mărar 3 cepe vechi 1 linguriţă făină 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi speli carnea de pui, o tai cubuleţe pe care le pui să se rumenească în ulei. Toci şi ceapa şi o adaugi peste pui în ulei, lăsându-le să se călească…
Read more »

Supă de vară

24 July 2010
  Ingrediente: 7-8 roşii coapte bine 1/2 ceşcuţă ulei 1 lingură făină 1 linguriţă zahăr sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli roşiile şi le pui la fiert cu 1/2 l de apă. Când roşiile sunt fierte, le strecori (dar păstrezi zeama în care au fiert), le decojeşti şi le treci prin sită. Aureşti…
Read more »

Langues de Chat cu ciocolata (video)

24 July 2010

Ciorbă de dovlecei cu măsline

24 July 2010
  Ingrediente: 3 dovlecei 150 g măs­line 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1 ardei gras 2 ouă smantână leuştean sare borş 2 linguri făină   Mod de preparare: Toci ceapa şi morcovul, le căleşti împreună cu făina, apoi stingi cu apă. Separat, pui la fiert în apă cu…
Read more »

Ciorbă de roşii cu hamsii si busuioc

24 July 2010
  Ingrediente: 10 roşii mari coapte 200 g hamsii puţin orez 2-3 cepe 1-2 morcovi potriviţi 1 ardei gras 1 ardei iute 1 linguriţă condiment ulei puţin busuioc   Mod de preparare: Cureţi morcovii şi ceapa, dai morcovul pe râzătoare şi toci ceapa. Cureţi ardeiul gras, îl tai cubuleţe, toci şi ardeiul iute. Amesteci legumele,…
Read more »

Budinca de stevie

23 July 2010
Budinca de stevie  Ingrediente: 4 legături de stevie 2 linguri orez 2 ouă 1 lingură făină 150-200 ml lapte 1 lin­guriţă pesmet 1 lingură unt puţin caşcaval sare piper   Mod de preparare: Pui la foc o oală cu apă sărată şi când clocoteşte pui ştevia bine spălată. Timp de 15 minute, cât fierbe ştevia, alegi orezul,…
Read more »

Mancare de ceapă şi carne de viţel

23 July 2010
Mancare de ceapă şi carne de viţel    Ingrediente: 500 g carne de viţel 7 legături ceapă verde 4-5 boabe de piper 1-2 foi de dafin condimente ulei 1 lingură făină   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine carnea, o tai bucăţi, o pui la fiert în apă cu puţin condi­ment şi o laşi pe foc aproximativ 1 oră. Cureţi…
Read more »

Ciorba de fasole grasa cu slanină afumată

23 July 2010
  Ingrediente: 1/2 kg fasole grasă 1 buca­tă de slănină afumată lată de 2 degete 1 legătură de ceapă verde 1-2 linguri de ulei 2 linguri făină 4-5 linguri de iaurt 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Cureţi fasolea de capete şi o pui la fiert în apă clocotită,…
Read more »

Salata verde

23 July 2010
Ingrediente: 1 căpăţână mare de salată verde sau 2 mijlocii 3 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper muştar (facultativ)   Mod de preparare: Se spală salata în mai multe ape, se curăţă de frunzele veştede şi îngălbenite, se desprind frunzele unele de altele şi se scurg bine de apă. Într-un castron se pregăteşte un…
Read more »

Ardei umpluti

23 July 2010
  Ingrediente: 12 ardei graşi mijlocii 750 g carne macră 1 felie de pâine 1 ceapă 3 linguri orez 1 linguriţă mărar tocat   sare   2 linguri untură 1 lingură bulion 1 linguriţă făină 2 linguri smântână 1 ceaşcă apă   Mod de preparare: Se dă carnea şi o felie de pîine muiată şi…
Read more »

Ciorba de verdeata

23 July 2010
  Ingrediente: 2 l apă 1 l borş o farfurie adâncă plină cu verdeaţă 3 linguri orez 1 bucăţică zahăr sare   un gălbenuş două linguri smântână Mod de preparare: Se pun la fiert într-o oală cu apă frunze de lobodă, frunze de sfeclă, cozi de ceapă verde, mărar, pătrunjel, după gust şi leuştean, tăiate…
Read more »

Ghiveci de crap

23 July 2010
  Ingrediente: 1 crap de 1 kg 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel ţelină 2 linguri bulion sau 4 roşii o mână de mazăre o mână de fasole verde 5 boabe de piper   sare   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se taie în bucăţi, se dă sare şi se lasă…
Read more »

Supa de piure de cartofi

23 July 2010
  Ingrediente: 3 l apă 750 g cartofi 1 ceapă 1 gălbenuş 1 lingură smântână sare   Mod de preparare: Se fierb într-o oală cu apă cartofii curăţaţi şi tăiaţi bucăţele, cu ceapă şi sare. Se lasă să fiarbă acoperit o jumătate de oră. Se încearcă dacă sunt fierţi. Se trec prin sită cât sunt…
Read more »

Ciorba de dovlecei

23 July 2010
  Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă 3 dovlecei frumoşi 2 roşii verdeaţă sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână sau 1 lingură ulei şi 1 lingură făină   Mod de preparare: Se pun la fiert într-o oală cu apă, o ceapă tăiată mărunt, un morcov şi un pătrunjel întregi. Când zarzavatul…
Read more »

Sos de hrean

23 July 2010
  Ingrediente: 1 gălbenuş 1 lingură smântână 1 lingură hrean ras 1 linguriţă oţet sare   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşul cu smântâna. Se pune hreanul ras, puţină sare şi oţet după gust. Se ţine la foc în alt vas cu apă fierbinte, fără să fiarbă, până se serveşte. Pofta buna!
Read more »

Placinta cu carne

23 July 2010
  Ingrediente: 500 g carne 2-3 cepe 2-3 roşii 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură orez 2 linguri untură aluat de plăcintă Mod de preparare: Tocăm carnea şi o prăjim împreună cu ceapa tăiată mărunt. Amestecăm ro­şiile tăiate, fără pieliţe şi fără seminţe, cu tocătură, pe foc. După ce carnea s-a prăjit, adăugăm sare, piper,…
Read more »

Saraţele (video)

23 July 2010

Supa deasa de mazare verde

23 July 2010
  Ingrediente: 3 l apă 500 g mazăre boabe verde 1 salată verde o mână de spanac unt proaspăt cât o nucă   Mod de preparare: Într-o oală cu apâ se fierb mazărea şi câteva frunze de spanac şi de salată, tăiate fin. Se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc potrivit, trei sferturi de oră.…
Read more »

Ciorba de perisoare

23 July 2010
  Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă verdeaţă 3 roşii sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână 500 g carne porc 1 felie de pâine 2 linguri orez 1 ceapă 1 ou sare piper   Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov, un pătrunjel, o ceapă,…
Read more »

Ochiuri in tomate

23 July 2010
  Ingrediente: 6 ouă 6 roşii frumoase o lingură de unt proaspăt 6 feliuţe mici de şuncă sare   Mod de preparare: Se aleg pătlăgele roşii netede şi destul de mari, ca să încapă în fiecare câte un ou. Se taie capacul, Se golesc de miez, se pune în fiecare câte o bucăţică mică de…
Read more »

Sos de marar cu smantana

23 July 2010
  Ingrediente: 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 ceaşcă lapte 2 linguri smântână 1 lingură mărar tocat sare   Mod de preparare: Se face un rântaş alb din unt cu făină. Se stinge cu o ceaşcă de lapte sau cu zeamă de carne. Se adaugă smântâna, mărarul tocat fin şi sare. Se ţine la…
Read more »

Ciorba de fasole verde

23 July 2010
  Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă 500 g fasole grasă verdeaţă 1 ardei gras 3 roşii mijlocii sare   Mod de preparare: Într-o oală cu apă clocotită, se pun la fiert un morcov, un pătrunjel şi o ceapă tăiată mărunt. Se adaugă fasolea tăiată în bucăţi, verdeaţă, cozi de ceapă…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu