miercuri, 12 septembrie 2012

Retete culinare #70


Retete culinare:

Retete culinare: Placinta cu peste

Placinta_cu_peste
O reteta de placinta cu peste din: ulei de masline, praz, fileuri de peste alba, macrou, lapte, oua, smantana, piure de cartofi si branza Cedar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 fire de praz, taiat rondele 500 g fileuri de peste alb 300 g peste afumat (macrou) 300 ml lapte 300 ml smantana...
Read more »

Lasagna cu mozzarella si legume

Lasagna_cu_mozzarella_si_legume
O reteta de lasagna cu mozzarella si legume din: mozzarella, morcovi, rosii, spanac, ceapa, usturoi, unt, foi de lasagna, muguri de pin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g mozzarella 500 g morcovi 4 rosii 1 kg spanac 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura cu unt 500 g foi de lasagna muguri...
Read more »

Reteta zilei: Paine cu zucchini

Paine_cu_zucchini_6
O reteta de paine cu zucchini din: oua, zucchini, zahar, ulei vegetal, vanilie, faina, sare, bicarbonat de sodiu si nuci. Ingrediente: 3 oua 3 dovlecei zucchini rasi 2 cani de zahar 1 cana de ulei vegetal 1 lingura de vanilie 2, 1/2 cesti faina 1 lingurita de sare 1 lingurita de bicarbonat de sodiu...
Read more »

Salată asortată din fructe cu boabe

Salata_asortata_din_fructe_cu_boabe
O reteta de salata asortata din fructe cu boabe din: fructe cu boabe, zahar, zeama de lamaie, suc de portocale si grand marnier. Ingrediente: 1 kg fructe cu boabe asortate 8-10 linguri zahar 4 lingurite zeama de lamaie 8 lingurite suc de portocale proaspat presat 6 cl Grand Marnier (cognac sau sherry)   Mod...
Read more »

Ciocănele de pui cu mirodenii

Ciocanele_de_pui_cu_mirodenii
O reteta de ciocanele de pui cu mirodenii din: cartofi, ulei de floarea soarelui, boia de ardei dulce, coriandru, chimen, miere, sos de soia, mustar de dijon, ciocanele de pui si frunze de salata. Ingrediente: 4 cartofi mari, taiati sferturi 2 linguri ulei de floarea soarelui putina boia de ardei dulce 1/2 lingurita coriandru...
Read more »

Cotlete la gratar

Cotlete_la_gratar
O reteta de cotlete la gratar din: cotlete de porc, ulei de masline, vin rosu, sare grunjoasa, piper, ceapa rosie, rosii, curry, dovlecei, morcovi, vanata si rozmarin. Ingrediente:  cotlete de porc 2-3 linguri ulei de masline vin rosu sare grunjoasa piper negru macinat 2 cepe rosii 3-4 rosii o lingurita curry 300 g dovlecei...
Read more »

Rulouri de vita cu sos picant

Rulouri_de_vita_cu_sos_picant
O reteta de rulouri de vita cu sos picant din: pulpa de vitel, sare grunjoasa, piper, usturoi, ulei de masline, vin rosu, unt, ardei capia, rosii, pasta de curry, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare grunjoasa piper negru macinat o capatana usturoi 3-4 linguri ulei de masline 200...
Read more »

Tartă cu brânză şi ceapă

Tarta_cu_brânza_si_ceapa
O reteta de tarta cu branza si ceapa din: aluat, ulei de masline, ceapa, cimbru, ansoa, zahar brun, praz, urda si parmezan. Ingrediente: 1 foaie de aluat fraged (aproximativ 20 cm in diametru) 1 lingurita ulei de masline 4 cepe, taiate rondele 2 lingurite de cimbru proaspat 50 g ansoa in conserva de ulei,...
Read more »

6 cocktailuri de vara

Cocktailuri_1.jpg
6 cocktailuri de vara:   Cocktail Long Island Ice Tea Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mare Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie în lichid   Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 4 cl votcă 3 cl suc de lămâie 3 cl tequila 3 cl gin 3...
Read more »

Retete savuroase: Conopida pane

Conopida_pane
O reteta de conopida pane din: conopida, oua, faina, pesmet, sare grunjoasa, piper, mustar de dijon, ulei, unt si patrunjel. Ingrediente: un kg conopida 4 oua 2-3 linguri faina 4 linguri pesmet sare grunjoasa piper alb si negru macinat 2 linguri mustar de Dijon ulei pentru prajit 50 g unt patrunjel pentru ornat  ...
Read more »

Pizza cu mozzarella si rosii

Pizza_cu_mozzarella_si_rosii
O reteta de pizza cu mozzarella si rosii din: mozzarella, ardei capia, rosii cherry, ulei de masline, busuioc, faina, ulei, zahar si drojdie. Ingrediente: 100 g mozzarella 1/2 ardei capia rosu 100 g rosii cherry ulei de masline busuioc pentru aluat: 350 g faina 50 ml ulei 100 ml apa 1 lingurita cu zahar...
Read more »

Muschi de porc cu legume

Muschi_de_porc_cu_legume
O reteta de muschi de porc cu legume din: muschi de porc, varza de Bruxelles, cartofi, vin rosu, sare grunjoasa, piper, cimbru, miere, unt, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 600-800 g muschi de porc 500 g varza de Bruxelles 500 g cartofi 350 ml vin rosu sare grunjoasa piper negru si rosu macinat...
Read more »

Rulouri de pui cu ciuperci

Rulouri_de_pui_cu_ciuperci
O reteta de rulouri de pui cu ciuperci din: ceapa, ulei de masline, cimbru, ciuperci, hribi, unt, faina, vin alb, smantana, mustar, piept de pui, patrunjel, tarhon si foi de aluat. Ingrediente: 1 ceapa tocata 2 linguri ulei de masline 2 lingurite cimbru uscat 1 conserva cu 400 g ciuperci, taiate felii 50 g...
Read more »

Dulceaţă de soc

Retete_1
O reteta de dulceata de soc din: flori de soc, apa, zahar si lamaie. Ingrediente: 1 kg flori de soc 1 l apa rece 1 kg zahar 1 lamaie feliata   Mod de preparare: Speli florile de soc bine, le rupi codiţele şi, împreu­nă cu lămâia feliată le pui la fiert în 1 I...
Read more »

Supă de spanac

Supa_de_spanac
O reteta de supa de spanac din: unt, spanac, concentrat de pui, ceapa, lapte, costita si nucsoara. Ingrediente: 50 g unt 175 g spanac fiert 500 ml concentrat de pui 1 ceapa tocata 500 ml lapte 100 g costita sau bacon (optional) un varf praf de nucsoara   Mod de preparare: Topeste untul intr-o...
Read more »

Scorpie-de-mare la grătar sau la tigaie, cu sos de măsline negre şi piure de lămâie

Scorpie_de_mare_la_gratar
O reteta de scorpie de mare la gratar din: sare de mare, coaja si zeama de lamaie, rozmarin, fileuri de scorpie de mare, ulei de masline, rucola, masline negre, ardei iute, ierburi, telina, usturoi, piper, otet balsamic, cartofi si lapte. Scorpia-de-mare este un peşte delicios, care însă conţine foarte mult lichid lăptos. Uneori, acest...
Read more »

Salată de smochine

Salata_de_smochine
O reteta de salata de smochine din: smochine, cassis, vin alb sec, zmeura, zahar pudra si piersici. Ingrediente: 16 smochine proaspete 8 cl Cassis (lichior de coacaze) 12 cl vin alb sec 250 g zmeura (decongelata) 2 lingurite zahar pudra 4 piersici coapte   Mod de preparare: Smochinele se curăţă de codiţe ia amân­două...
Read more »

Retete culinare: Ghiveci calugaresc

Ghiveci_calugaresc
O reteta de ghiveci calugaresc din: pulpa de vitel, ceapa rosie, rosii, cartofi, ardei capia, morcovi, telina, sare grunojasa, piper, ulei, patrunjel si cimbru verde. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 3 cepe rosii un kg rosii 8 cartofi 2 ardei capia 1 ardei verde 3-4 morcovi o telina radacina sare grunjoasa piper negru...
Read more »

Salata de cartofi noi cu pemset si parmezan

Salata_de_cartofi_noi_cu_pemset_si_parmezan
O reteta de salata de cartofi noi cu pesmet si parmezan din: cartofi, busuioc, usturoi, parmezan, ulei de masline si pesmet. Ingrediente: 700 g cartofi noi, taiati pe jumatate 1 legatura de busuioc, tocata grosier 2 catei de usturoi, zdrobit 25 g parmezan, ras 6 linguri ulei de masline 50 g pesmet 50 g...
Read more »

Rulou cu pui şi alune

Rulou_cu_pui_si_alune.png
O reteta delicioasa de rulouri cu: carne de pui, faina, praf de copt, oua, alune, salata verde, lapte, parmezan, ulei de masline, ardei iute, ceapa, usturoi, piper, sare, otet balsamic. Ingrediente: un piept de pui 250 g făină un pliculeţ praf de copt 4 ouă 100 g alune o salată verde 125 ml lapte...
Read more »

Burgeri de ciuperci şi năut

Burgeri_de_ciuperci_si_naut
O reteta de burgeri de ciuperci si naut din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, ceapa verde, praf de curry, suc si coaja de lamaie, naut, pesmet, iaurt, chimion, chifle cu cereale, rosii si frunze de rucola. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 250g de ciuperci (hribi), tocate mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1...
Read more »

Ruladă de porc cu ghimbir

Rulada_de_vita_cu_ghimbir
O reteta de rulada de vita cu ghimbit din: muschi de porc, alune de padure, lapte, ghimbir, ceapa, unt, vin, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g muschi de porc 200 g alune de padure 1 cana cu lapte 1 lingurita cu ghimbir ras 1 ceapa 2 linguri cu unt 1...
Read more »

Tartă de spanac şi Gruyere

Tarta_de_spanac_si_Gruyere
O reteta de tarta de spanac si gruyere din: ulei de masline, foi de placinta, ceapa, spanac, smantana, nucsoara si branza gruyere. Ingrediente: ulei de măsline 1 pachet de foi pentru plăcintă 1 ceapă, tocată mărunt 450g de spanac decongelat şi stors de surplusul de lichid 80ml de smântână nucşoară 100g de brânză Gruyère...
Read more »

Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti

Cod_negru_cu_varza_chinezeasca_fiarta_în_aburi_si_castraveti
O reteta de Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti din: citronella, ardei iute, ghimbir, sare de mare, sake, miere, miso, felii de cod, pak choi, castravete, zeama de lamaie verde, sos de soia si creson. Ingrediente: 2 fire de citronella iarbă de limon un ardei iute roşu proaspăt, curăţat de...
Read more »

Săratele cu chimen

Saratele_cu_chimen
O reteta de saratele cu chimen din: branza de vaci, margarina, faina, ou, chimen si sare. Ingrediente: 250 g branza de vaci 250 g margarina 12 linguri cu faina 1 ou 3 linguri cu chimen sare   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă brânza de vaci cu margarina şi un praf de sare. încorporează...
Read more »

Tartă cu ardei copţi, şuncă şi brânză

Tarta_cu_ardei_copti_sunca_si_brânza
O reteta de tarta cu ardei copti, sunca si branza din: aluat, pasta de rosii uscate, sunca, mozzarella, ardei copti, masline, oregano si frunze de rucola. Ingrediente: 200g aluat de foitaj 3 linguri pastă de roşii uscate la soare (sau câteva roşii uscate, mixate într-un robot, cu o lingură ulei de măsline) 4 felii...
Read more »

Salata de fructe cu sos

Salata_de_fructe_cu_sos
O reteta de salata de fructe cu sos din: iaurt, zeama de lamaie, miere, mac, grepfrut, ananas, kiwi si menta. Ingrediente: 300 g iaurt (15% grasime) 4 lingurite zeama de lamaie 4 lingurite miere lichida 4 lingurite mac (seminte) 3 grepfruturi de culoare roz (fiecare de circa 350 g) 1 ananas de marime mijlocie...
Read more »

Chiftele de peste cu salvie

Chiftele_de_peste_cu_salvie
O reteta de chiftele de peste cu salvie din: file de peste, ou, ceapa, usturoi, paine, lapte, lamaie, faina, frunze de salvie, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de peste 1 ou 1 ceapa 3 catei de usturoi 3 felii de paine 1 ceasca cu lapte 1 lamaie 3 linguri cu...
Read more »

Ştrudel cu morcovi şi feta

Strudel_cu_morcovi_si_feta
O reteta de strudel cu morcovi si feta din: foi de placinta, unt, morcovi, fistic si branza feta. Ingrediente: 400 g foi de plăcintă 125 g de unt 5 morcovi mari 60g amestec de fistic şi condimente 200g de brânză feta   Mod de preparare: Se topesc 100g de unt într-o crăticioară. Se decojesc...
Read more »

Sweet Lady

Sweet_Lady
O reteta de Sweet Lady din: cafea, lichior de banane, ghimbir si frisca. Ingrediente: 1 ceasca de cafea fierbinte 3-4 lichior de banane putin ghimbir macinat 1 lingura de frisca lichida batuta   Mod de preparare: Turnam lichiorul in ceasca incalzita in prealabil si completam cu cafea fierbinte. Adaugam frisca si presaram ghimbir.
Read more »

Supa crema de linte cu boia

Supa_crema_de_linte_cu_boia
O reteta de supa crema de linte cu boia din: linte rosie, lamaie, ardei rosu, morcovi, rosii, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, chimion, boia dulce si ulei de masline. Ingrediente: 400 g linte rosie 1 lamaie 1 ardei rosu 2 morcovi 3 rosii 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 1...
Read more »

Chifle cu mentă

Chifle_cu_menta
O reteta de chifle cu menta din: faina, praf de copt, unt, iaurt, branza feta, cascaval, stafide, menta, ou si susan. Ingrediente: 500g de făină 1 pliculeţ praf de copt 200g de unt, moale 1 cutie mare de iaurt (470g) 150g de brânză feta 200g de caşcaval 2 mâini de stafide mentă uscată, din...
Read more »

Salată cu sos de zmeură

Salata_cu_sos_de_zmeura
O reteta de salata cu sos de zmeura din: coacaze rosii, capsuni, zahar pudra, cirese, piersici, zeama de lamaie, zmeura si cointreau. Ingrediente: 300 g coacaze rosii 300 g capsuni 130 g zahar pudra 500 g cirese 3 piersici mari, coapte zeama de la o lamaie 400 g zmeura decongelata 6 cl Cointreau/cognac  ...
Read more »

Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verde

Peste_fript_umplut_cu_fenicul_servit_cu_salsa_verde
O reteta de Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verde din: peste, lamaie, frunze de fenicul, sare de mare, ulei de masline, suc si coaja de lamaie, genicul, capere, patrunjel, coriandru, cimbru verde si arpagic. Ingrediente: 1 peste intreg, de circa 2 kg (pastrav sau somon) 1 lamaie, taiata in felii fine...
Read more »

Tarta cu fructe proaspete

Tarta_cu_fructe_proaspete
O reteta de tarta cu fructe proaspete din: faina, sare, unt, oua, zahar, vanilie, nucsoara, lapte, coaja de lamaie, capsuni, mure, zmeura, coacaze, afine si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 210 g făină un vârf de sare 113 g unt la temperatura camerei 1 ou mare, bătut Pentru cremă: 3 ouă mari 150 g...
Read more »

Salata de rosii cu ardei umpluti

Salata_de_rosii_cu_ardei_umpluti
O reteta de salata de rosii cu ardei umpluti din: ardei capia, rosii, masline, smantana, marar, patrunjel, ceapa verde, ulei de masline, otet si sare. Ingrediente: 2 ardei capia 4 rosii 100 g masline rondele 100 g smantana 1 legatura de marar 1/2 legatura patrunjel 2 fire de ceapa verde 2 linguri cu ulei...
Read more »

Ciorba de vitel

Ciorba_de_vitel
O reteta de ciorba de vitel din: carne, ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel, dovlecei, ardei gras, telina, rosii, sare, foaie de dafin, vegeta, bors, smantana si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 dovlecel 1 ardei gras ţelină 2 roşii sare 1 foaie de dafin 1 lingură...
Read more »

Salata de ton cu avocado

Salata_de_ton_cu_avocado
O reteta de salata de ton cu avocado din: avocado, ton, rosii, ceapa, branza telemea, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 avocado 1 cutie de ton bucati 2 rosii 1/2 ceapa 100 g branza telemea cativa fulgi de migdale 2 linguri ulei de masline 1 lingura cu zeama...
Read more »

Deserturi delicioase: Budincă de orez

Budinca_de_orez
O reteta de budinca de orez din: lapte, frisca, zahar tos, nucsoara, baton de vanilie, orez si gem de fructe. Ingrediente: 600 ml lapte 300 ml frisca 60 zahar tos 1 lingurita nucsoara 1 baton de vanilie, taiat in doua, pe lungime 100 g orez cu bob rotund gem de fructe pentru servit, fructe...
Read more »

Paste cu ansoa si rosii

Paste_cu_ansoa_si_rosii
O reteta de paste cu ansoa si rosii din: fileuri de ansoa, frunze de busuioc, masline negre, capere, paste, ulei de masline, usturoi, boia de ardei iute, pasta de tomate si rosii. Ingrediente: 6 fileuri de ansoa, scurse de lichid 12 frunze de busuioc 100 g masline negre, fara samburi 2 linguri capere 350...
Read more »

Muşchi de porc cu sos de ardei iute şi ceapă roşie marinată

Muschi_de_porc_cu_sos_de_ardei_iute_si_ceapa_rosie_marinata
O reteta de muschi de porc cu sos de ardei iute si ceapa rosie marinata din: ceapa rosie, suc de lamaie, oregano, usturoi, rosii, pasta de ardei iute, praf de chilli, zahar brun, muschi de porc si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 cepe roşii, una tăiată în felii subţiri şi cealaltă, în felii groase...
Read more »

Risotto cu macrou afumat şi praz

Risotto_cu_macrou_afumat_si_praz
O reteta de risotto cu macrou afumat si praz din: unt, praz, orez, supa de peste, lapte, macrou afumat, smanana si frunze de spanac. Ingrediente: 1 linguriţă de unt 1 praz mare, tăiat în felii subţiri 300g de orez pentru risotto 700ml supă de peşte sau de legume, gata făcută 250ml de lapte integral...
Read more »

Retete culinare: Hamburger la gratar

Hamburger_la_gratar
O reteta de hamburger la gratar din: ceapa, ulei, patrunjel, chifla, carne de vita tocata, ou, mustar, sare, piper, frunze de salata, rosii, maioneza si ketchup. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 1 lingura patrunjel tocat 1 chifla mai veche 400 g carne de vita tocata 1 ou 1 lingurita mustar sare piper 4...
Read more »

Medalion de somn in sos de capere

Medalion_de_somn_in_sos_de_capere
O reteta de medaliond e somn in sos de capere din: somn, capere murate, unt, faina, lapte, zeama de lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 14 medalioane de somn 4-5 linguri capere murate 200 g unt 1 lingura faina 300 ml lapte 2 linguri zeama de lamaie 1 legatura marar sare piper   Mod...
Read more »

Reteta zilei: Morcovi glazurati cu miere si suc de portocale rosii

Morcovi_glazurati_cu_miere_si_suc_de_portocale_rosii_4
O reteta de Morcovi glazurati cu miere si suc de portocale rosii din: morcovi, unt, miere, suc de portocale rosii si sare. Ingrediente: 4 morcovi medii, curatati si taiati felii 2 linguri de unt 2 linguri de miere 1/3 cana de suc de portocale rosii 1/4 lingurita de sare   Mod de preparare: Într-o...
Read more »

Crap gratinat

Crap_gratinat
O reteta de crap gratinat din: file de crap, faina, ceapa, rosii, ulei, unt, cascaval, oua, lamaie, patrunjel, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 900 g file de crap 100 g faina 2 cepe 500 g rosii 50 ml ulei 200 g unt 200 g cascaval 3 oua 1 lamaie 1 legatura patrunjel 6-7 frunze...
Read more »

File picant de porc

File_picant_de_porc
O reteta de file picant de porc din: chimen, fenicul, cuisoare, boia dulce, suc si coaja de lamaie, cimbru, usturoi, ketchup, otet balsamic si fileuri de porc. Ingrediente: 1 lingurita rasa seminte de chimen 1 lingurita rasa seminte de fenicul 2 cuisoare 1 lingurita rasa boia dulce sucul si coaja rasa de la o...
Read more »

Frigarui de branza

Frigarui_de_branza
O reteta de frigarui de branza din: cimbru, ardei gras, ceapa, dovlecel, ciuperci, usturoi, ulei de masline, sare, piper si branza halloumi. Ingrediente: 4 fire cimbru 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 2 cepe 1 dovlecel 150 g ciuperci Champignon 2 catei de usturoi 6 linguri ulei de masline sare piper 250...
Read more »

Crema de creveti

Crema_de_creveti
O reteta de crema de creveti din: creveti, unt, crema de branza, iaurt, smantana, usturoi, ceapa si sare. Ingrediente: 150 g creveti 50 g unt 100 g crema de branza 200 g iaurt 50 g smantana 2 catei de usturoi 1 ceapa sare   Mod de preparare: Amestecă smântână, crema de brânză şi iaurtul...
Read more »

Somon in pergament cu visine

Somon_in_pergament_cu_visine
O reteta de somon in pergament cu visine din: somon, jambon, visine, lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati somon 8 felii jambon crud uscat 150 g visine 1 lamaie 4 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Presăraţi fiieul de somon cu...
Read more »

7 cocktailuri de vara

Cocktailuri_4.jpg
7 cocktailuri de vara: Cocktail Whiskey Sling   Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler mijlociu Categoria – Whiskey drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie   Se serveste la orice oră   Ingrediente: 5-6 cl blended whiskey o linguriţă de zahăr pudră sucul de la o...
Read more »

File de şalău în crustă de brânză

File_de_salau_în_crusta_de_brânza
O reteta de file de salau in crusta de branza din: file de salau, branza topita, galbenusuri, faina, ulei, piper boabe, parmezan, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g file de salau 300 g branza topita 2 galbenusuri 2 linguri faina 100 ml ulei 1 lingura piper boabe 50 g parmezan ras 1 legatura...
Read more »

Pasta de avocado cu menta

Pasta_de_avocado_cu_menta
O reteta de pasta de avocado cu menta din: creveti, avocado, mascarpone, ceapa, usturoi, menta, zeama de lamaie, unt, vin, piper si sare. Ingrediente: 100 g creveti 1 avocado 100 g mascarpone 1/2 ceapa 2 catei de usturoi 2 frunze de menta 2 linguri cu zeama de lamaie 2 linguri cu unt 2 linguri...
Read more »

Păstrăv cu măsline în sos de roşii

Pastrav_cu_masline_în_sos_de_rosii
O reteta de pastrav cu masline in sos de rosii din: pastravi, masline verzi, ceapa verde, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, usturoi, lamaie, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi (250g/buc) 150 g masline verzi 150 g masline negre 1 legatura ceapa verde 50 g ulei de masline 5 rosii mari 1...
Read more »

Cotlete de porc cu salată de andive şi piersici

Cotlete_de_porc_cu_salata_de_andive_si_piersici
O reteta de cotlete de porc cu salata de andive si piersici din: miere, suc de portocale, ulei de masline, sare, piper, cotlete de porc, piersici, andive, alune, otet de zmeura si creson. Ingrediente: 1 lingurita miere 1 lingura suc de portocale 7 linguri ulei de masline sare piper 4 cotlete de porc (a...
Read more »

Cod in foitaj

Cod_in_foitaj
O reteta de cod in foitaj din: file de cod, aluat de foitaj, jambon, lamaie, mac, ou, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de cod 500 g aluat de foitaj 150 g jambon crud uscat 1 lamaie 50 g mac 1 ou 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spălaţi...
Read more »

Salata de paste cu creveti

Salata_de_paste_cu_creveti
O reteta de salata de paste cu creveti din: creveti, paste, smantana, gorgonzola, ceapa, ulei de masline, broccoli, busuioc si sare. Ingrediente: 150 g creveti 250 g paste tip penne 500 ml smantana lichida 150 g gorgonzola 1 ceapa 2 linguri cu ulei de masline cateva buchetele de broccoli busuioc sare   Mod de...
Read more »

Curry de conopidă cu cartofi

Curry_de_conopida_cu_cartofi
O reteta de curry de conopida cu cartofi din: ulei de masline, ceapa, ghimbir, usturoi, curcuma, chimion, pudra de curry, rosii in bulion, zahar, conopida, cartofi, ardei iute, suc de lamaie, coriandru, lipii si iaurt. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 1 bucată de ghimbir, dată prin răzătoare 3 căţei...
Read more »

Supa mediteraneana cu ciuperci

Supa_mediteraneana_cu_ciuperci
O reteta de supa mediteraneana cu ciupeci din: paine, rosie, ulei de masline, ceapa, supa de legume, ciuperci, usturoi, migdale, sofran si sare. Ingrediente: 3 felii paine prajita 1 rosie decojita si tocata 2 linguri ulei masline 1/4 ceapa tocata marunt 1 litru supa legume/apa 200 g ciuperci proaspete   Mod de preparare: Spala...
Read more »

Rulouri cu şuncă şi caşcaval

crepe ham cheese
O reteta de rulouri cu sunca si cascaval din: oua, faina, lapte, apa minerala, sare, ulei, cascaval, sunca, sare si piper. Ingrediente: 2 oua 100 g faina 100 ml lapte 5 linguri apa minerala sare 3 linguri ulei Pentru umplutura: caşcaval tăiat felii şunca beţe pentru frigarui / scobitori piper / sare   Mod...
Read more »

Fursecuri cu sos de vişine

Fursecuri_cu_sos_de_visine.png
O reteta delicioasa de fursecuri cu: unt, ou, zahar tos, alune, faina, praf de copt, sare, visine, vin rosu, scortisoara, amidon, ciocolata neagra. Ingrediente: 125 g unt un ou 275 g zahăr tos 60 g alune 250 g făină un vârf de lingurita cu praf de copt un vârf de linguriţă cu sare 500...
Read more »

Crevete cu dovlecei şi sos

Crevete_cu_dovlecei_si_sos.png
O reteta delicioasa de creveti cu: smantana, parmezan, dovlecei, maioneza, amidon alimentar, vin alb sec, otet, ulei de masline, lamie, marar, sare, piper. Ingrediente: 500 g crevete decorticate 200 ml smântână 50 g parmezan doi dovlecei o lirgură cu maioneză lingură cu amidon alimentar 100 ml vin alb sec două lin guri cu oţet...
Read more »

Fursecuri cu magiun de Topoloveni

Fursecuri_cu_magiun_de_Topoloven.png
O reteta delicioasa de fursecuri cu: cartofi albi, faina, drojdie, zahar, ulei, apal zahar vanilat, magiun de prune, mascarpone, coaja de lamaie, ghimbir. Ingrediente: 500 g cartofi albi 100 g făină 50 g drojdie 100 g zahăr 200 ml ulei 50 m apă un pliculeţ zahăr vanilinat un borcan cu magiun de prune Topoloveni...
Read more »

Ruladă Pădurea Neagră

Rulada_Padurea_Neagra
Rulada padurea neagra din: oua, sare, zahar, faina, cacao, visine, zahar vanilat, frisca, intaritor si ciocolata amaruie. Ingrediente: pandispan: 5 oua 1 praf sare 100 g zahar 100 g faina 1 lingura cacao umplutura: 500 g visine 2 plicuri zahar vanilat 400 g frisca 2 plicuri praf intaritor de frisca 1 lingua zahar 50...
Read more »

Ravioli cu roşii şi carne

Ravioli_-cu_-rosii_-si_carne.png
O reteta delicioasa de ravioli cu: rosii, faina, oua, carne de vita, dovlecel, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, oregano. Ingrediente: 200 g făină două ouă 500 g carne de vită tocată un dovlecel o ceapă 4 căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui 5 roşii sare piper oregano Mod de preparare: Ceapa şi...
Read more »

Pizza cu portocale

Pizza_-cu_portocale.png
O reteta delicioasa de pizza cu:portocale, faina, drojdie, ulei de masline, lapte dulce, sare, zahar tos, whisky, seminte de susan, alune de padure, frisca. Ingrediente: 400 g făină 20 g drojdie 3 linguri cu ulei de măsline 250 ml lapte dulce un sfert de linguriţă cu sare 4 portocale 375 ml apă 300 g...
Read more »

Retete pentru weekend #19

Retete_32.jpg [auto]
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Lasagna cu vita   O reteta cu lasagna cu vita din: foi de lasagna, carne de vita, ulei de masline, unt, ceapa,...
Read more »

Cannelloni cu pui si branza

Cannelloni_cu_pui_si_branza
O reteta de cannelloni cu pui si branza din: bulion, cheddar, mozzarella, pesmet, ou, ceapa, carne de pui, cannelloni, busuioc, oregano, sare si piper. Ingrediente: 750 g bulion 200 g cheddar rasa 200 g mozzarella 120 g pesmet 1 ou 1 ceapa tocata 1 piept carne de pui dezosat si fara piele 350 g...
Read more »

Doradă cu dovlecei în jambon şi sos de roşii

Dorada_cu_dovlecei_în_jambon_si_sos_de_rosii
O reteta de dorada cu dovlecei in jambon si sos de rosii din: dorada, dovlecei, jambon, rosii in bulion, ceapa, vin alb, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 dorade (circ 250 g/buc) 4 dovlecei mici 150 g jambon crud uscat 500 g rosii in bulion 2 cepe 150 ml vin alb sec 100...
Read more »

Briose cu vişine

Briose_cu_visine
O reteta de briose cu visine din: lamaie, visine, faina, cacao, praf de copt, unt, zahar, zahar vanilat, ou si chefir. Ingrediente: 1 lamaie 150 g cirese sau visine 200 g faina 2 lingurite cacao 2 lingurite praf de copt 150 g unt moale 150 g zahar 1 plic de zahar vanilat 1 ou...
Read more »

Frigărui de somon

Frigarui_de_somon
O reteta de frigarui de somon din: file de somon, creveti, cartofi, suc de lamaie, suc de limeta, sare, piper, chilli si ulei de masline. Ingrediente: 400 g file de somon fara piele 8 creveti mari curatati (nedecorticati) 8 cartofi mici fierti in coaja sucul de la 2 lamai sucul de la 1 limeta...
Read more »

Pizza quatro formaggi

Pizza_quatro_formaggi
O reteta de pizza quatro formaggi din: ou, faina, sare, drojdie, apa minerala, ulei de floarea soarelui, rosii, ulei de masline, busuioc verde, sare, piper, emmentaler, branza brie, branza cheddar si branza roquefort. Ingrediente: pentru aluat: un ou 300 g faina un praf sare 25 g drojdie 50-60 ml apa minerala sau lapte caldut...
Read more »

Plăcintă cu brânză, ceapă şi cartofi

Placinta_cu_brânza_ceapa_si_cartofi
O reteta de placinta cu branza, ceapa si cartofi din: branza cheddar, smantana, aluat, cartofi, ceapa, ceapa verde, nucsoara, praf de boia si ou. Ingrediente: 200 g de brânză  Cheddar, jumătate rasă pe răzătoarea mare, jumătate tăiată în bucăţele mici 200 ml de smântână dulce 500 g de aluat fraged 1 kg de cartofi...
Read more »

Brânză de capră cu bacon

Brânza_de_capra_cu_bacon
O reteta de branza de capra cu bacon din: branza de capra, bacon, samburi de pin, miere, ulei de masline, otet balsamic, cimrbu, sare si piper. Ingrediente: 4 portii de branza de capra (a 50 g) 4 felii de bacon 2 linguri samburi de pin 2 linguri miere poliflora 6 linguri ulei de masline...
Read more »

Tăieţei cu somon picant

Taietei_cu_somon_picant
O reteta de taitei cu somon picant din: taitei, supa de pui, fileuri de somon, ardei iute, ceapa verde, sos de soia, coriandru si lime. Ingrediente: 1 pachet de tăieţei ramen sau de tăieţei instant cu ou 750ml supă de pui sau de legume, gata făcută 2 fileuri de somon fără piele 1 ardei...
Read more »

Medalion de somon pe pat de salată

Medalion_de_somon_pe_pat_de_salata
O reteta de medalion de somon pe pat de salata din: somon, sare, piper, ulei de masline, ceapa, ardei gras, verdeturi, otet de vin alb, suc de lamaie si salata verde. Ingrediente: 4 medalioane de somon (circa 200 g fiecare) sare piper 6 linguri ulei de masline 1 ceapa 1/2 ardei gras rosu 1...
Read more »

Frigărui cu tofu şi legume

Frigarui_cu_tofu_si_legume
O reteta de frigarui cu tofu si legume din: dovlecel, ardei gras, ceapa rosie, tofu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 2 cepe rosii 400 g tofu 2 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se pregătesc legumele; se taie...
Read more »

Tort de ciocolată neagră

Tort_de_ciocolata_neagra
O reteta de tort de ciocolata neagra din: unt, ciocolata, oua, zahar brun, faina, migdale si pudra de cacao. Ingrediente: 200g de unt 200g de ciocolată, 70% cacao, tocată 4 ouă mari 200g de zahăr brun 50g de făină obişnuită 50g de migdale măcinate pudră de cacao, pentru decorat   Mod de preparare: Se...
Read more »

Cod cu garnitura de ardei

Cod_cu_garnitura_de_ardei
O reteta de cod cu garnitura de ardei din: cod, ardei grasi, masline, ulei de masline, marar verde, frunze de macris, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati cod (circa 250 g bucata) 3 ardei grasi (rosu, verde, galben) 8 masline 4 linguri ulei de masline 1 legatura marar verde cateva frunze de macris...
Read more »

Cafe Maxicane

Cafe_Maxicane
O reteta de simpla de cafe maxicane din: cafea instant, zahar, apa rece, cuisoare, scortisoara, ghimbir, frisca, cafea si tequilla. Ingrediente: 2 linguri de cafea instant 2 linguri zahar 1-2 linguri de apa rece 2 cuisoare macinate un varf de scortisoara un varf de cutit de ghimbir 1 cutie de frisca lichida 2 cesti...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu